Agenda voor de raad van de gemeente Eindhoven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Agenda voor de raad van de gemeente Eindhoven"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Agendanummer 2 S maart aoo6 Agenda voor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 13 maart, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang uur, einde uur. I Opening en mededelingen. A. Reguliere raadsvergadering. van uur tot uur B. Onderzoek van de geloofsbrieven van de op 7 maart 2006 benoemd verklaarde leden van de gemeenteraad en eventuele beslissing van de geschillen welke aangaande de geloofsbrieven of de verkiezing zelve mochten rijzen. Mededelingen van de voorzitter van het centraal stembureau inzake: a. de uitslag van de verkiezingen; b. de benoeming van raadsleden; c. het aanvaarden van de benoemingen. (De wetgeving bepaalt dat de huidige raad nog een besluit neemt over de toelating van de benoemd verklaarde raadsleden bij de verkiezingen van 7 maart Ingevolge artikel 7 van het Reglement van orde voor de vergaderingen van de raad wordt door de voorzitter voor het onderzoek van de geloofsbrieven een commissie van drie leden aangewezenl. C. Officiele afscheid van de vertrekkende raadsleden. van uur II Vaststellen van de volgorde van de agenda. tot uur III Vaststellen van de notulen van de openbare vergaderingen van 12 december 2005 en 30 januari De ontwerpen liggen voor de leden van de raad ter inzage in de leeskamer.

2 IV Vragenhalfuur ex artikel 44 van het Reglement van orde van de raad. Leden van de raad die tijdens het vragenhaifuur vragen willen stellen over onderwerpen die niet op de agenda voorkomen, moeten dit, onder aanduiding van de vraag, schriftelijk bij de voorzitter melden. Dit kan tot uiterlijk uur op de dag waarop de raadsvergadering wordt gehouden. In overleg met het presidium is het volgende bepaald: per vraag wordt een tijdsduur uitgetrokken voor de vraag en het antwoord van maximaal 5 minuten. Maximaal zal dit agendaonderdeei 30 minuten duren, vragen die niet binnen deze termijn behandeld kunnen worden, zullen mondeling in de eerstvolgende commissievergadering door de wethouder worden beantwoord. V Onderwerpen waarover geen of nauwelijks discussie wordt verwacht om tot besluitvorming te komen, 1. Voorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening gemeente Eindhoven. (Voorstel 05.R ). (Nadere toelichting en herzien ontwerpraadsbeslui t zijn bijgevoegd). 2. Voorstel tot het wijzigen van de procedure begrotingswijzigingen. (Voorstel 06.R ). 3. Voorstel inzake het wijzigen van de Monumentenverordening Gemeente Eindhoven. (Voorstel ). (Nadere toelichtingis bijgevoegd). 4. Voorstel tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Strijp buiten de Ring (Voorstel 06.R ). 5. Voorstel inzake brandveiligheid hoogbouw hoger dan 70 meter boven of lager dan 8 meter onder het meetniveau. (Voorstel 06.R ). (Nadere toelichting en herzien ontwerpraadsbesluit zijn bijgevoegd). 6. Voorstel tot het vaststellen van de vijfde herijking van de planexploitatie Meerhoven. (Voorstel 06. R ). (Nadere toelichting is bijgevoegd). 7. Voorstel inzake deelnemingenbeleid. Nota Verantwoord deelnemen. (Voorstel 06. R ). (Nadere toelichtingis bijgevoegd).

3 8. Voorstel inzake bestemmingsreserve GSB III, BDU Veiligheid. (Voorstel 06.R ). 9. Voorstel inzake bouw van sport- en turnhal op Sportcomplex Eindhoven- Noord. (Voorstel 06.R ). (Nadere toelichting en herzien ontvverpraadsbesluit zijn bijgevoegd). 10. Voorstel inzake kaders voor de belegging van de NRE middelen. (Voorstel ). (Nadere toelichting is bijgevoegd). 11. Voorstel tot het afwijzen van een verzoek van J.F.M. Hogema, Louise de Colignystraat 22 om toekenning van schadevergoeding als bedoeld in artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (oud). (Voorstel 06.R ). 12. Voorstel tot het afwijzen van een verzoek van mevrouw H.A.M. Vogel, Tollenslaan 15 om toekenning van schadevergoeding als bedoeld in artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (oud). (Voorstel 06.R ). 13. Voorstel tot het afwijzen van een verzoek van mevrouw J J.M. van Berkel, De Klencke 6 om toekenning van schadevergoeding als bedoeld in artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (oud). (Voorstel 06.R ). 14. Voorstel tot het afwijzen van een verzoek van P.B.J. van Hemme, Tollenslaan 7 om toekenning van schadevergoeding als bedoeld in artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (oud). (Voorstel 06.R ). 15. Voorstel inzake het onttrekken Camphuysenstraat aan het openbaar verkeer. (Voorstel 06.R ). 16. Voorstel tot het afwijzen van het verzoek van de heer en mevrouw Van Griensven, t Hofke 137, om toekenning van schadevergoeding als bedoeld in artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (oud). (Voorstel 06.R1560,001). 17. Voorstel instandhouden begeleidingscommissie forensisch onderzoek. (Voorste I 06. R ).

4 18. Voorstellen tot wijziging van de concernbegroting Wijz.nr. Bedrag Omschrijving 6 < ,ÃćâĆňâĂİ Gemeentelijke bijdrage Breedbandstad 2006; 7 < ,ÃćâĆňâĂİ Publieksfunctie ICT en Innovatie; 8 E ,ÃćâĆňâĂİ Ophoging algemene uitkering 2006 en volgende jaren t.b.v. kinderopvang voor de doelgroep sociaal medische indicatie (SMI) en beschikbaar stellen van budget voor de uitvoering hiervan; 9 < ,ÃćâĆňâĂİ Geschenk aan de TU/e in verband met 50-jarig bestaan in Vl Actuele moties. De leden van de raad, die actuele moties willen indienen, moeten dit, onder aanduiding van het onderwerp, schriftelijk bij de voorzitter melden. Dit kan tot uiterlijk uur op de dag waarop de raadsvergadering wordt gehouden. Vll Onderwerpen waarover discussie wordt verwacht alvorens tot besluit- vorming te komen. 1. Voorstel inzake heroverweging knip in de Sliffertsestraat. (Voorstel 06.R ). (Nadere toelichting en herzien ontwerpraadsbesluitzijn bijgevoegd). Vlll Raadsinformatiebrieven ter kennisname (zie bijlage). IX Ingekomen stukken Voorgesteld wordt de stukken onder A voor kennisgeving aan te nemen. A1.COS Oost Brabant te Eindhoven en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten te Den Bosch, d.d. 2 februari Boekwerk waarin dertig lokale bestuurders uit Nederland zich uitspreken over de millenniumdoelen, de lokale inzet daarvoor en de eigen betrokkenheid bij internationale samenwerking. (06ink05136). A2. De heer drs. A.L. Princen te Eindhoven, Eindhoven d.d. 3 februari Brief inzake de verplichte basisverzekering. (06ink04541). A3. De heer F. Hoedemakers te Eindhoven, Eindhoven d.d. 7 februari Brief inzake creatief denken. (06ink04885).

5 Agendannmmer a A4. Ministerie van Defensie te Den Haag, Den Haag d.d. 13 februari Brief inzake uitstel bestuurlijk overleg Luchtvaartterrein Eindhoven. AS. Inspectie Werk en Inkomen te Den Haag, Den Haag d.d. 13 februari Rapport "Gezocht: werklozen", resultaat van het onderzoek naar de activiteiten van CWI, UWV en gemeenten om te bemiddelen bij moeilijk vervulbare vacatures voor laag- en ongeschoolde arbeid. (06ink06314) A6.Vereniging van Nederlandse Gemeenten te Den Haag, Den Haag d.d. 15 februari Diagnose-instrument en effectmeting Aanpak huiselijk geweld. Voorgesteld wordt de stukken onder B ter afdoening in handen te stellen van het college van burgemeester en wethouders. Bl. De heer A. Peters te Eindhoven, Eindhoven d.d. 7 februari Brief namens de buurtbewoners aan de Generaal Reyndersweg / Europalaan inzake het aanpakken van een gevaarlijke verkeerssituatie op het kruispunt Europalaan /Generaal Knooplaan / Baffinlaan. (06ink04947). B2. Mevrouw mr. E. van Leeuwen te Den Haag, Den Haag d.d. 8 februari Brief namens de erven Van Leeuwen, inzake zienswijze "Ontwerp Bestemmingsplan Buitengebied" gemeente Eindhoven van het perceel Oirschotsedijk 30. (06ink05004). B3. De heer F.H. Verbeek te Eindhoven, Eindhoven d.d. 9 februari Bezwaarschrift betreffende het bestemmingsplan Gestel Oost Twee. (06ink05385). B4. Het GOED Regio Eindhoven bv te Eindhoven, Eindhoven d.d. 23 februari Reactie op het voornemen het bestek inzake "inzameling en verwerking van kringloopgoederen en textiel" te gunnen aan de laagste inschrijver. (06ink07131). B5. Afzender anoniem. (Vermeende) Onregelmatigheden bij afgifte bouwvergunning woning Oirschotsedijk 20 te Eindhoven.

6 B6. Rechtbank s-hertogenbosch, Sector Bestuursrecht, s-hertogenbosch d.d. 22 februari De rechtbank heeft stukken aan de gemeente gezonden ter completering van het dossier inzake planschade Brands en Erven Van Dal/gemeente Eindhoven. (06ink07500). B7. Advocatenkantoor DORN c.s. te Geldrop, Geldrop d.d. 15 december Brief van genoemd advocatenkantoor namens de heer A. Pastoor. (06ink40609). De ingekomen stukken onder C zijn reeds in behandeling bij de commissie voor bezwaar en ombudszaken. C1.Akros onderwijsbureau te Tilburg, Tilburg d.d. 7 februari Bezwaar namens de Stichting Speciaal Onderwijs Eindhoven tegen een afgegeven beschikking inzake de meerkosten bij het vervangen van de dakbedekking van de school De Beemden, Leuvenlaan 23 te Eindhoven. (06ink04966). Eindhoven, 3 maart De burgemeester, Drs. A.B. Sakkers Eventuele opmerkingen c.q. voorstellen m.b.t. de redactie van de te nemen raadsbesluiten worden gaarne tenminste 24 uur voor de betreffende raadsvergadering bij de voorzitter ingewacht. In de leeskamer liggen alle stukken ter inzage voor de leden van de raad tot de maandag waarop de raadsvergadering wordt gehouden. Raadsleden die de dag van de raadsvergadering nog stukken willen inzien, dienen contact op te nemen met de Griffie van de gemeenteraad.

7 Bijlage Raadsinformatiebrieven: 1. Uitvoeringsovereenkomst Loket W (06.R ). 2. Bouw van een sport- en turnhal op Sportcomplex Eindhoven-Noord. (06. R ). 3. Eindverslag inspraak stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan Meare. (06.R ). 4. Servicecentrum nieuwe stijl (niet verslaafde dak- en thuislozen). (06.R ). 5. Plan van aanpak schoolvoorziening Lakerlopen. (06.R ). 6. Beleidskader Sociale aspecten van aanbestedingen. (06.R ). 7. Programma s van Eisen nieuwbouw VMBO. (06. R ). 8. Extra opties Collectief Vraagafhankelijk Vervoer. (06. R ). 9. Eindverslag inspraak ten behoeve van vrijstellingsprocedure voor het bouwplan Herontwikkeling winkelcentrum Gerretsonlaan. (06.R ). 10. Aanpak opvang ex-gedetineerden. (06.R ). 11. Eindverslag inspraakprocedure inzake toepassing artikel 19, lid I van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het bouwplan aan de Bergmannstraat 39. (06. R ). 12. Masterplan Centrum Doornakkers. (06.R ). 13. Strijp S. (06.R ).

8 Agendanummer Richtlijn informatieplicht artikel 169, vierde lid van de Gemeentewet. (06.R ). 15. Integrale Wijkvernieuwing Woensel West. (06.R ). 16. Kwartaalrapportage treasury vierde kwartaal (06.R ). 17. Convenant Stimulering schone vrachtauto s en milieuzonering. (06.R ),

gemeente Eindhoven II Vaststellen van de volgorde van de agenda.

gemeente Eindhoven II Vaststellen van de volgorde van de agenda. gemeente Eindhoven Attentie afwijkende verg aderdag Agendanummer to 7 september 2007 Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 19 september 2007, locatie Raadzaal, Stadhuisplein

Nadere informatie

gemeente Eindhoven II Vaststellen van de volgorde van de agenda. Nadere toeli cb ti ng en herzien ontvverpraadsbeslui t zijn bijgevoegd.

gemeente Eindhoven II Vaststellen van de volgorde van de agenda. Nadere toeli cb ti ng en herzien ontvverpraadsbeslui t zijn bijgevoegd. gemeente Eindhoven Agendanummer zs z6 juli zozo Concept-voor de raad van de gemeente Eindhoven Agenda Betreft openbare vergadering op 20 juli 2010, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 20:30 uur,

Nadere informatie

Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven

Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Agendanummer ra as september 2009 Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 6 oktober 2009, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 20.00 uur, einde

Nadere informatie

Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven

Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Agendanummer rr r6 juli zoog Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 22 september 2009, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 21:00 uur, einde

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 1. Bijzondere gebeurtenis (van uur tot uur). 1. Aanbieding burgerinitiatief "Gratis bus voor 55+". pag.

gemeente Eindhoven 1. Bijzondere gebeurtenis (van uur tot uur). 1. Aanbieding burgerinitiatief Gratis bus voor 55+. pag. gemeente Eindhoven Agendanummer rg S november 2OIO Concept-voor de raad van de gemeente Eindhoven Agenda Betreft openbare vergadering op 16 november 2010, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 19:30

Nadere informatie

Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven

Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Agendanummer 4. 4 februari 2008 Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 18 maart 2008, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 17:00 uur, schorsing

Nadere informatie

OpenbareBesluitenlijst voor de raad van de gemeente Eindhoven

OpenbareBesluitenlijst voor de raad van de gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Agendanummer a ar maart aoo6 OpenbareBesluitenlijst voor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 13 maart 2006, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 14:00

Nadere informatie

gemeente Eindhoven II Vaststellen van de volgorde van de agenda. A1.Onderzoek geloofsbrieven van de heer A. Meulensteen en

gemeente Eindhoven II Vaststellen van de volgorde van de agenda. A1.Onderzoek geloofsbrieven van de heer A. Meulensteen en gemeente Eindhoven Agendanummer g 8 april aoro Voorlopige-voor de raad van de gemeente Eindhoven Agenda Betreft openbare vergadering op 18 mei 2010, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 20:30 uur,

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 10 april 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 10 april 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Gemeenteraad Betreft vergadering van dinsdag 10 april 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 1 Opening en mededelingen 2 Vaststellen van

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 8 mei 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 2 Vaststellen van de volgorde van de agenda

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 8 mei 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 2 Vaststellen van de volgorde van de agenda A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Gemeenteraad Betreft vergadering van dinsdag 8 mei 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 1 Opening en mededelingen 2 Vaststellen van de

Nadere informatie

Agenda voor de raad van de gemeente Eindhoven

Agenda voor de raad van de gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Agendanummer y z april zoog Agenda voor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 25 april 2005, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 15.00 uur, schorsing

Nadere informatie

Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven

Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Agendanummer 4 26 februari 2OIO Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 4 maart 2010, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 20:00 uur, einde

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 15 maart 2011, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 15 maart 2011, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Gemeenteraad Betreft vergadering van dinsdag 15 maart 2011, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 1 Opening en mededelingen 1.1 In memoriam de

Nadere informatie

Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven

Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Agendanummer r 23 I Qnuar l 2009 Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 3 februari 2009, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 17:00 uur, schorsing

Nadere informatie

OpenbareBesluitenlijst uoor de raad van de gemeente Eindhoven

OpenbareBesluitenlijst uoor de raad van de gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Agendanummer rz 20 oktober 2oro OpenbareBesluitenlijst uoor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 19 oktober 2010, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang

Nadere informatie

gemeente Eindhoven IV Benoemingen en ontheffingen van het lidmaatschap van leden in raadscommissies, rekenkamercommissie en referendumcommissie.

gemeente Eindhoven IV Benoemingen en ontheffingen van het lidmaatschap van leden in raadscommissies, rekenkamercommissie en referendumcommissie. gemeente Eindhoven Agendanummer rs 23 november 2007 Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 4 december 2007, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 17:00 uur, schorsing

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 31 mei 2011, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 2 Vaststellen van de volgorde van de agenda

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 31 mei 2011, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 2 Vaststellen van de volgorde van de agenda gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Gemeenteraad Betreft vergadering van dinsdag 31 mei 2011, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 1 Opening en mededelingen 2 Vaststellen van de

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

OpenbareBesluitenlijst uoor de raad van de gemeente Eindhoven

OpenbareBesluitenlijst uoor de raad van de gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Agendanummer rr 30 )uni 2OIO OpenbareBesluitenlijst uoor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 29 juni 2010, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 20:30

Nadere informatie

Agenda voor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 8 maart 2004, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang

Agenda voor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 8 maart 2004, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang gemeente Eindhoven Agendanummer a y februari 2004 Agenda voor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 8 maart 2004, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 15.00 uur, schorsing

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 7 juli 2015, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 7 juli 2015, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 7 juli 2015, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur Definitieve agenda

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 1. Voorstel tot het ontheffen van een lid van het lidmaatschap van de raadscommissie Sociale pijler.

gemeente Eindhoven 1. Voorstel tot het ontheffen van een lid van het lidmaatschap van de raadscommissie Sociale pijler. gemeente Eindhoven Agendanummer 8 r6 september 2004 Agenda voor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 27 september ca. 17.00 uur, schorsing

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad

Besluitenlijst Gemeenteraad Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 21 juni 2016, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur Definitieve agenda 1 Opening en

Nadere informatie

Partij Onderwerp Portefeuillehouder

Partij Onderwerp Portefeuillehouder gemeente Eindhoven Openbare Besluitenlijst voor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 12 oktober 1998, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1. 1 Vragen-halfuur ex artikel 37 van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN HELMOND

GEMEENTERAAD VAN HELMOND GEMEENTERAAD VAN HELMOND 10 10e vergadering: 3 oktober 2006. Agenda voor de raad van de gemeente Helmond Ik heb de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van een vergadering van de gemeenteraad op dinsdag

Nadere informatie

Gewijzigde aanvangstijd

Gewijzigde aanvangstijd gemeente Eindhoven Gewijzigde aanvangstijd r6.oo uur Agendanummer 2 r6 februari 2007 Agendavoor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 6 maart 2007, locatie Raadzaal, Stadhuisplein

Nadere informatie

Betreft vergadering van dinsdag 13 oktober 2015, locatie, aanvang 19:00 uur

Betreft vergadering van dinsdag 13 oktober 2015, locatie, aanvang 19:00 uur Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Gemeenteraad Betreft vergadering van dinsdag 13 oktober 2015, locatie, aanvang 19:00 uur Wijzigingenregister: Toegevoegd: 17-12: Reactie wethouder Depla. 17-12:

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

Verordening taken, bevoegdheden, samenstelling en werkwijze van raadscommissies

Verordening taken, bevoegdheden, samenstelling en werkwijze van raadscommissies CVDR Officiële uitgave van Waddinxveen. Nr. CVDR60599_1 17 januari 2017 Verordening taken, bevoegdheden, samenstelling en werkwijze van raadscommissies De gemeenteraad van de gemeente Waddinxveen; gelet

Nadere informatie

vastgesteld Besluitenlijst

vastgesteld Besluitenlijst No. 31 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09.00 UUR AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK, BURGEMEESTER W. VAN PUTTEN, WETHOUDER W.A. MATEMAN,

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer Besluitvormende nota Raad/14-00122 Datum voorstel: 7 oktober 2014 Agendapunt: Vergadering: 28 oktober 2014 Portefeuillehouder: Dhr. B.H.M. Brands Behandelend ambtenaar: Onderwerp: Mevr. K.W. Ammerdorffer

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 24 april 2007 17/3.3 BW07.0349 17/3.4 BW07.0367 17/3.9 BW07.0338 17/3.10 BW07.0352 17/3.11 BW07.0359 Bijdrage plaatselijke 4 mei comités Aan de plaatselijke 4

Nadere informatie

spreekrecht Uiteraard kunt ook u, zowel in de gemeenteraadsvergaderingen als in de Voorbereidende Vergaderingen, uw zegje doen.

spreekrecht Uiteraard kunt ook u, zowel in de gemeenteraadsvergaderingen als in de Voorbereidende Vergaderingen, uw zegje doen. Vergadering Gemeenteraad 25-09-2008 Plaats: Raadhuis van Landerd, Pastoor van Winkelstraat 5, Schaijk Tijd: 20:00 Voorzitter: W.C. Doorn - van der Houwen De raadsvergadering is openbaar inzage stukken

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt :

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aan de Raad Made, 15 februari 2005 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 3 maart 2005 Nummer raadsnota: 10 Onderwerp: Referendabel: ja nee Verzoek om planschadevergoeding.

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 10 oktober 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 10 oktober 2006 Nr.: 40 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 10 oktober 2006 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: B.M. Groen A.A.G. van Mierlo M.

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Nr.: 48 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Aanwezig: de wethouders: de secretaris: B.M. Groen, burgemeester-loco Ing. A.A.G. van Mierlo M. Buijs Dr. M.G.M.

Nadere informatie

spreekrecht Uiteraard kunt ook u, zowel in de gemeenteraadsvergaderingen als in de Voorbereidende Vergaderingen, uw zegje doen.

spreekrecht Uiteraard kunt ook u, zowel in de gemeenteraadsvergaderingen als in de Voorbereidende Vergaderingen, uw zegje doen. Vergadering Gemeenteraad 20-09-2012 Plaats: Raadhuis van Landerd, Pastoor van Winkelstraat 5, Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: W.C. Doorn - van der Houwen De raadsvergadering is openbaar inzage stukken

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0116 *B.19.0116* Landgraaf, 17 januari 2019 ONDERWERP: Ontwerp verklaring van geen bedenkingen aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 19 november 2013, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 22:35 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 19 november 2013, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 22:35 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 19 november 2013, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 22:35 uur 1. Opening

Nadere informatie

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer

Uw raad ontving over dit bestemmingsplan eerder een raadsinformatiebrief onder nummer Besluitvormende nota Raad/14-00124 Datum voorstel: 7 oktober 2014 Agendapunt: Vergadering: 28 oktober 2014 Portefeuillehouder: Dhr. B.H.M. Brands Behandelend ambtenaar: Onderwerp: Mevr. K.W. Ammerdorffer

Nadere informatie

Aan de leden van de raad,

Aan de leden van de raad, Aan de leden van de raad, Hierbij nodig ik u uit voor de vergadering van de raad van de gemeente Hof van Twente op dinsdag 12 juli 2016 om 19.30 uur en woensdag 13 juli 2016 om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Onderwerp Aanpassing welstandsnota ten behoeve van de ontwikkeling van de Ronerborg-locatie te Roden, inspraak

Onderwerp Aanpassing welstandsnota ten behoeve van de ontwikkeling van de Ronerborg-locatie te Roden, inspraak Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV15.0786 Roden, 2016 Onderwerp Aanpassing welstandsnota ten behoeve van de ontwikkeling van de Ronerborg-locatie te Roden, inspraak Onderdeel programmabegroting:

Nadere informatie

spreekrecht Uiteraard kunt ook u, zowel in de gemeenteraadsvergaderingen als in de Voorbereidende Vergaderingen, uw zegje doen.

spreekrecht Uiteraard kunt ook u, zowel in de gemeenteraadsvergaderingen als in de Voorbereidende Vergaderingen, uw zegje doen. Vergadering Gemeenteraad 15-04-2010 Plaats: Raadhuis van Landerd, Pastoor van Winkelstraat 5, Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: W.C. Doorn - van der Houwen De raadsvergadering is openbaar inzage stukken

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 13 mei 2014 19.30 uur

BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 13 mei 2014 19.30 uur BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 13 mei 2014 19.30 uur - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Aanwezig: Raad: De heren L.A.J. Schellekens (Lijst Riel-Goirle),

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 SEPTEMBER 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 SEPTEMBER 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 15 SEPTEMBER 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Jan Lonink, burgemeester De heer Cees Liefting, wethouder; de heer Frank van Hulle,

Nadere informatie

Vrijstelling artikel 19 lid 1 van de Wet op de ruimtelijke ordening

Vrijstelling artikel 19 lid 1 van de Wet op de ruimtelijke ordening Vrijstelling artikel 19 lid 1 van de Wet op de ruimtelijke ordening In deze notitie wordt ingegaan op de procedure tot het verlenen van vrijstelling op grond van artikel 19 lid 1 van de Wet op de ruimtelijke

Nadere informatie

Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8 te Zuidvelde.

Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8 te Zuidvelde. Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV10.0167 Roden, 11 mei 2010 Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8

Nadere informatie

1. Vragenuur De vragen van mevr. Gesthuizen (SP) inzake ontwikkelingen DSK terrein/van Zeggelenplein worden beantwoord door wethouder Nieuwenburg.

1. Vragenuur De vragen van mevr. Gesthuizen (SP) inzake ontwikkelingen DSK terrein/van Zeggelenplein worden beantwoord door wethouder Nieuwenburg. De hierna vermelde raadsstukken liggen ter visie en zijn verkrijgbaar bij de stadhuisbibliotheek, tel. 5113150 Datum donderdag 7 december 2006 om 19.30 uur 1. Vragenuur De vragen van mevr. Gesthuizen (SP)

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 22/07/2008 Hennekam B (Wethouder), aanwezig Wortel C.M.G.H. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), niet aanwezig (afgemeld) Bakker H.T.M.

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 13 februari 2012 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen intergemeentelijke structuurvisie. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 13 februari 2012 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen intergemeentelijke structuurvisie. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 13 februari 2012 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen intergemeentelijke structuurvisie Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel Zoals u

Nadere informatie

Toelichting over de behandeling van:

Toelichting over de behandeling van: Toelichting over de behandeling van: HAMERSTUK Raadsvoorstel Advies van de Commissie voor bezwaarschriften inzake bezwaarschrift tegen de afwijzing van een verzoek tot herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN B&W-nr.: 06.1286 d.d. 14-11-2006 Onderwerp Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN 1. Voornemens te zijn vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Schuttersveld ten behoeve

Nadere informatie

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda Raad De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 22 december 2015, aanvang 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK De voorzitter van de raadscommissie Middelen/Algemeen Bestuur maakt bekend dat er op

OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK De voorzitter van de raadscommissie Middelen/Algemeen Bestuur maakt bekend dat er op OPENBARE KENNISGEVINGEN WEEK 21 2008 OPENBARE KENNISGEVINGEN Raadscommissie Middelen/Algemeen Bestuur De voorzitter van de raadscommissie Middelen/Algemeen Bestuur maakt bekend dat er op woensdag 21 mei

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR418063_1

CVDR. Nr. CVDR418063_1 CVDR Officiële uitgave van Veenendaal. Nr. CVDR418063_1 27 juni 2017 Verordening op de raadscommissies Veenendaal 2016 De raad van de gemeente Veenendaal; gelezen het voorstel van voorzitter en de griffier

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen* In dit reglement wordt verstaan onder: - amendement: voorstel van een raadslid tot wijziging van een ontwerpverordening of ontwerpbeslissing

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 1. Voorstel Ontvankelijkheidstoets burgerinitiatief Boulevard Zuid (Voorstel 10.R ).

gemeente Eindhoven 1. Voorstel Ontvankelijkheidstoets burgerinitiatief Boulevard Zuid (Voorstel 10.R ). gemeente Eindhoven Agendanummer y r6 april 2oro (concept)agenda voor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 20 april 2010, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 20:30 uur,

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W enlijst College van B&W Locatie: B&W-kamer Vergadertijdstip: 02.07.2002 08:00 uur tot 02.07.2002 09:30 uur Secretaris: Secretaris de heer mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: J. Elzinga, drs.ir. F.J.M. Stoffels,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz RAADSVOORSTEL ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz Portefeuillehouder Dhr. S. Jansen Ronde Tafel 24 januari 2017 Opsteller Mevrouw Y.W.E.P Kerkhof Debat 07 februari 2017 Zaak/stuknummer

Nadere informatie

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Gemeente Utrechtse Heuvelrug Agenda Raadscommissie Ruimte Aansluitend vindt een besloten vergadering plaats (vaststellen notulen) Spreekrecht voor inwoners: Inwoners kunnen maximaal 5 minuten tijdens de commissievergadering het woord

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Projectbesluitprocedure De Haal 58a. Dienstverlening DV-ADE CBW-CST

Raadsvoorstel. Projectbesluitprocedure De Haal 58a. Dienstverlening DV-ADE CBW-CST Titel Nummer 10/50 Projectbesluitprocedure De Haal 58a Datum 8 september 2010 Programma Fase Onderwerp Verzoek om medewerking te verlenen aan de projectbesluitprocedure De Haal 58a Gemeentehuis Bezoekadres

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 januari 2014

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 januari 2014 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 21 januari 2014 Aanwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Mw. mr. C.A. Peters, secretaris Mw. drs. C. Portegies, wet Dhr. E.F.G. Meijer,

Nadere informatie

gemeenteraad Aanvang Datum voorzitter 20: Dhr. Vroom Agenda: 1 Opening en vaststellen agenda

gemeenteraad Aanvang Datum voorzitter 20: Dhr. Vroom Agenda: 1 Opening en vaststellen agenda gemeenteraad Aanvang Datum voorzitter 20:00 09-06-2016 Dhr. Vroom Agenda: 1 Opening en vaststellen agenda 2 Bepalen volgorde bij hoofdelijke stemming en benoeming stembureau De voorzitter bepaalt door

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 31 januari 2006

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 31 januari 2006 burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 2. Bestuurszaken. 1. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 24 januari 2006. Conform vastgesteld. 2. Ingekomen stukken opgenomen

Nadere informatie

Gemeente Landerd 1 / 5. Vergadering Gemeenteraad Plaats: raadhuis in Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: M.C. Bakermans.

Gemeente Landerd 1 / 5. Vergadering Gemeenteraad Plaats: raadhuis in Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: M.C. Bakermans. Vergadering Gemeenteraad 27-03-2014 Plaats: raadhuis in Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: M.C. Bakermans 1 Opening 2 Spreekrecht voor het publiek Op grond van het Reglement van orde voor de gemeenteraad

Nadere informatie

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009 Aan de Raad Made, 20 mei 2008 Raadsvergadering: 26 juni 2008 Nummer raadsnota: 19 Onderwerp: Ontwerp begroting GROGZ 2009 Portefeuillehouder: Bijlagen: Ter inzage: Drs. J. Krook Ambtelijke coördinatie:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016 Nr. e160018552 Casenr. 16e0004127 BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016 Aanwezig: De heer A.A.J. Baars, burgemeester De heer mr. J. van den Bosch, wethouder De heer

Nadere informatie

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING 27 JUNI 2006

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING 27 JUNI 2006 No. 26 VASTGESTELD BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP DINSDAG VANAF 09.00 UUR AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK, BURGEMEESTER D. JENSE, WETHOUDER

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt :

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aan de Raad Made, 9 mei 2006 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 22 juni 2006 Nummer raadsnota: 17 Onderwerp: Verzoek om vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1 WRO

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Vergadering tb.v. Pers en Raad 1 O FEB. 201!

Besluitenlijst B&W Vergadering tb.v. Pers en Raad 1 O FEB. 201! B&W Vergadering tb.v. 1 O FEB. 201! Geme!^Echt-Susterefi Datum: Tijd: 1 februari 2011 10:00 Plaats: C2.42 2 8 8 1 2 Onderwerp Besluit Openbaar Publicatie O.R. Raad Besluitenlijst vergaderingen B&W van

Nadere informatie

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen VERGADERING van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD Datum: woensdag 1 februari 2017 Tijdstip: Locatie: 19.30 uur Raadzaal, Stadhuis, Vianen Voorzitter: A.F. (André) Bonthuis, waarnemend burgemeester gemeente Zederik

Nadere informatie

Het presidium heeft deze voorlopige agenda vastgesteld, maar de gemeenteraad stelt aan het begin van de vergadering zelf de definitieve agenda vast.

Het presidium heeft deze voorlopige agenda vastgesteld, maar de gemeenteraad stelt aan het begin van de vergadering zelf de definitieve agenda vast. Vergadering Gemeenteraad 13-12-2007 Plaats: Raadhuis van Landerd, Pastoor van Winkelstraat 5, Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: 1 Opening 2 Spreekrecht voor het publiek Op grond van het "Reglement van orde

Nadere informatie

1. Plangebied Het plangebied van het voorbereidingsbesluit omvat de Trafolocatie ten zuidwesten van het station Leiden Centraal.

1. Plangebied Het plangebied van het voorbereidingsbesluit omvat de Trafolocatie ten zuidwesten van het station Leiden Centraal. Nr. : 06.0006. Dnst. : BOWO Voorbereidingsbesluit Trafolocatie. Leiden, 24 januari 2006. 2006. Wij stellen uw raad voor om het voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel Advies van de Commissie voor bezwaarschriften inzake een bezwaarschrift van Nieuw Leefbaar Nijmegen

Raadsvoorstel Advies van de Commissie voor bezwaarschriften inzake een bezwaarschrift van Nieuw Leefbaar Nijmegen Toelichting over de behandeling van: Raadsvoorstel Advies van de Commissie voor bezwaarschriften inzake een bezwaarschrift van Nieuw Leefbaar Nijmegen Van: Commissie voor bezwaarschriften d.d. 13 juni

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 7 juni nummer 24

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 7 juni nummer 24 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 juni 2005 nummer 24 A.D. van den Bergh, burgemeester J. de Gruijter, wethouder P.A. Zevenbergen J.M. Dekker H.H. de

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorstel:

Raadsvoorstel. Voorstel: Raadsvoorstel Vergadering : 31 januari 2007 Nummer : Raad 2007/002 Datum voorstel : 10 januari 2007 Portefeuillehouder Primaathouder : drs. J. de Gruijter 078 69 21 313 j.de.gruijter@alblasserdam.nl :

Nadere informatie

Leven in Bladel is samen toekomst maken *R *

Leven in Bladel is samen toekomst maken *R * Leven in Bladel is samen toekomst maken *R2011.020* Nummer : R2011.020 Onderwerp : Mededelingen en ingekomen stukken Aan de raad A. Mededelingen. Datum Betreffende Presidium 01 24-01-2011 Afsprakenlijst

Nadere informatie

Gemeenteraad. Onderwerp: Volgnummer Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith '. Dienst/afdeling SRO

Gemeenteraad. Onderwerp: Volgnummer Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith '. Dienst/afdeling SRO Gemeenteraad Onderwerp: Volgnummer 2015-53 Vaststellen bestemmingsplan 'partiële herziening 1 Buitengebied Lith - 2013'. Dienst/afdeling SRO De raad van de gemeente Oss; gezien het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

De voorzitter bepaalt door het lot welk lid van de gemeenteraad als eerste stemt ingeval van hoofdelijke stemming.

De voorzitter bepaalt door het lot welk lid van de gemeenteraad als eerste stemt ingeval van hoofdelijke stemming. gemeenteraad Agenda Aanvang Datum 20:00 22-09-2016 Opening en vaststellen agenda 2 Bepalen volgorde bij hoofdelijke stemming en benoeming stembureau De voorzitter bepaalt door het lot welk lid van de gemeenteraad

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst voor de raad van de gemeente Eindhoven

Openbare Besluitenlijst voor de raad van de gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Agendanummer a ro maart aooe Openbare Besluitenlijst voor de raad van de gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering op 8 maart 2004, locatie Raadzaal, Stadhuisplein 1, aanvang 15:00

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W enlijst College van B&W Locatie: B&W-kamer Vergadertijdstip: 10.12.2002 09:00 uur tot 10.12.2002 12:00 uur : de heer mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: J. Elzinga, drs.ir. F.J.M. Stoffels, de heer mr. C.M.G.H.

Nadere informatie

2. Instrumentenoverzicht Gemeenteraad Utrecht

2. Instrumentenoverzicht Gemeenteraad Utrecht 2. Instrumentenoverzicht Gemeenteraad Utrecht Instrument Wat wil ik? Welke procedure? AMBTELIJKE BIJSTAND Verordening op de ambtelijke bijstand Gemeenteblad van Utrecht 2009, nr. 45 AMENDEMENT Artikel

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014 : 140101 Staf Corsanummer : 2013.00047 : Besluitenlijst met notulen van de collegevergadering van 6 januari 2014. Samenvatting : : De besluitenlijst met

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. T.b.v. Raadsvergadering d.d. 4 april 2013

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. T.b.v. Raadsvergadering d.d. 4 april 2013 Lijst ingekomen stukken en mededelingen. T.b.v. Raadsvergadering d.d. 4 april 2013 Gemeentebladnummer: 2013/ 07 Vergaderdatum: 4 april 2013 Agendapunt: 8 Portefeuillehouder Dhr. B.H.M. Link Steller Griffie

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W enlijst College van B&W Locatie: Kamer 2.12 Vergadertijdstip: 05.09.2006 09:00 uur tot 05.09.2006 12:30 uur : Dhr. mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: Afwezig: Dhr. mr. C.M.G.H. Wortel, de heer H.T.M. Bakker,

Nadere informatie

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 4 juli 2006

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 4 juli 2006 LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 4 juli 2006 06.0822 Start van de vrijstellingsprocedure ex artikel 19.2 WRO procedure voor de realisatie van de tunnel tussen Poelgeest

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 28/10/2014 week 44. 1. Voorbespreken agenda voor de vergadering van het Dagelijks Bestuur van het RNV Voorbesproken.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 16 OKTOBER 2007 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer J.A. Lavooi, wethouder

Nadere informatie

Aan de bewoners van. Geachte mevrouw, heer,

Aan de bewoners van. Geachte mevrouw, heer, Aan de bewoners van Datum: 26 februari 2015 Zaaknummer: Afdeling: Contactpersoon: Uw brief van: Onderwerp: Ontwikkeling Prinsessenflats Geachte mevrouw, heer, Door middel van deze brief wil ik u graag

Nadere informatie

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal College Onderwerp: V200900525 Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal Samenvatting: Inleiding: Op 17 november 2008 heeft de heer Staak een bouwaanvraag

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. T.b.v. Raadsvergadering d.d. 21 februari 2013

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. T.b.v. Raadsvergadering d.d. 21 februari 2013 Lijst ingekomen stukken en mededelingen. T.b.v. Raadsvergadering d.d. 21 februari 2013 Gemeentebladnummer: 2013/01 Vergaderdatum: 21 februari 2013 Agendapunt: Portefeuillehouder Dhr. B.H.M. Link Steller

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

6.a Lijst van besluiten genomen in de begrotingsvergadering van 4 november 2010.

6.a Lijst van besluiten genomen in de begrotingsvergadering van 4 november 2010. Vergadering Besluitvormende raadsbijeenkomst 15-12-2010 Tijd: 00:00-00:00 Voorzitter: 0 raadzaal 1 Opening en mededelingen omtrent de vergadering. 2 Inspraak en Uitspraak. A. Spreekgelegenheid voor het

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 17 februari nummer 7

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 17 februari nummer 7 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 februari 2009 nummer 7 A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, loco burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

Agenda van de gemeenteraadsvergadering van 12 januari 2010

Agenda van de gemeenteraadsvergadering van 12 januari 2010 Agenda van de gemeenteraadsvergadering van 12 januari 2010 De BURGEMEESTER van DORDRECHT roept hierbij de leden van de GEMEENTERAAD op tot de VERGADERING van de RAAD, die op dinsdag 12 januari 2010 in

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012 Lijst nr. 48 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012 PUBLIEKSDIENST Aanwijzingsbesluiten veiligheidsrisicogebied in Apeldoorn Voorstel

Nadere informatie

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen

van de vergadering van het college van Heusden te Drunen Nr.: 17 Besluitenlijst van de vergadering van het college van Heusden te Drunen d.d. 26 april 2005 Aanwezig: de burgemeester: drs. H.P.T.M. Willems de wethouders: de secretaris: ing. A.P.M. van den Hoven

Nadere informatie

Decentrale regelgeving

Decentrale regelgeving Decentrale regelgeving Overheidsorganisatie Gemeente Lansingerland Organisatie die de regeling Gemeente Lansingerland vaststelt Vastgesteld door Gemeenteraad Titel regelgeving Verordening Interactieve

Nadere informatie

Gemeente Bergen op Zoom

Gemeente Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom RAADSVOORSTEL Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : SROB/38 : Beslissing op bezwaar tegen het voorbereiding perceel op de hoek van de Laan van Everswaa Reimerswaal te Bergen

Nadere informatie