Inspecties, reparaties en leveren en aanbrengen van kathodische bescherming

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inspecties, reparaties en leveren en aanbrengen van kathodische bescherming"

Transcriptie

1 RAW Bladnr. 1 van 176 Raamovereenkomstnummer I Het verrichten van inspecties en reparaties en het leveren en aanbrengen van kathodische bescherming incl. bijbehorende werkzaamheden binnen het Rotterdamse havengebied in de gemeente Rotterdam, Alblasserdam en Dordrecht. Met: 56 tekeningen 1 Inschrijvingsbiljet 1 Inschrijvingsstaat 1 Inschrijvingsleidraad 11 bijlage(n) Inlichtingen: Aanbesteding: Opdrachtgever: op 03 maart 2017 om 12:00 uur op 28 maart 2017 om 12:00 uur

2 Bladnr. 2 van 176 RAW Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit bestek en bijbehorende documenten mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, hetzij mechanisch, door middel van fotokopieën, opnamen of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de opdrachtgever. Deze bepaling geldt niet voor de direct bij de uitvoering van het werk betrokkenen.

3 RAW Bladnr. 3 van ALGEMEEN

4 Bladnr. 4 van 176 RAW PAR 1.01 OPDRACHTGEVER Wilhelminakade 909 Postbus AP ROTTERDAM 1.02 DIRECTIE De directie wordt door de opdrachtgever per deelopdracht aangewezen LOCATIE Het uit te voeren werk is gelegen binnen het havengebied van Rotterdam in de regio's: 1) Maasvlakte 1; 2) Maasvlakte 2; 3) Europoort; 4) Botlek / Pernis; 5) Waal- / Eemhaven; 6) Stad; 7) Alblasserdam / Dordrecht ALGEMENE BESCHRIJVING Het werk bestaat in hoofdzaak uit: a. inspectie KB-beschermde kades; b. inspectie KB-onbeschermde kades; c. algemene inspecties; d. reparaties kademuren; e. leveren kathodische bescherming; f. aanbrengen kathodische bescherming kademuren; g. aanbrengen kathodische bescherming overbouwd talud; h. overig duikwerk; i. diverse werkzaamheden havenmeubilair; j. werkzaamheden algemene aard. k. het ter beschikking stellen van personeel en materieel. De opdrachtgever behoudt zich het recht voor om soortgelijke werkzaamheden afzonderlijk aan te besteden TIJDSBEPALING De overeenkomst wordt aangegaan voor een periode tot en met 31 december Bij het verstrijken van deze periode kan de overeenkomst door de opdrachtgever vier keer met een jaar worden verlengd. De uiterste datum van oplevering zal, per deelopdracht, worden vastgelegd in de desbetreffende opdrachtverstrekking. Voor zover niet in een deelopdracht gespecificeerd, bedraagt het bedrag van de korting, bedoeld in paragraaf 42 lid 2 van de UAV 2012, EUR 1000,- per dag, onverminderd het recht van de opdrachtgever om daarnaast nog een schadevergoeding van de aannemer te vorderen ONDERHOUDSTERMIJN De onderhoudstermijn, als bedoeld in paragraaf 11 lid 1 van de UAV 2012, bedraagt voor iedere deelopdracht 26 weken KWALITEITSBORGING Van de aannemer wordt een kwaliteitssysteem verlangd dat betrekking heeft op de aard van het werk VRIJWARING De aannemer is verplicht de toepasselijke wettelijke bepalingen, de aan beschikkingen verbonden voorschriften, aanwijzingen van de (plaatselijke) autoriteiten, etc. in acht te nemen. De aannemer vrijwaart de opdrachtgever van alle gevolgen voortvloeiend uit bestuursrechtelijke en/of strafrechtelijke sancties en/of civielrechtelijke aanspraken die zijn ontstaan als gevolg van aan de aannemer toe te rekenen overtredingen van deze wettelijke bepalingen, voorschriften, aanwijzingen, etc.

5 RAW Bladnr. 5 van 176 PAR 1.09 BESLECHTING VAN GESCHILLEN Het bepaalde in paragraaf 49 leden 1, 4 en 5 van de UAV 2012 vervalt. In paragraaf 49 leden 2 en 3, paragraaf 43a lid 4, paragraaf 48 lid 2 en paragraaf 50 lid 1 van de UAV 2012 wordt "de Raad van Arbitrage voor de Bouwbedrijven in Nederland" vervangen door "de bevoegde rechter te Rotterdam" VOERTAAL De voertaal op en met betrekking tot het werk is de Nederlandse taal.

6 Bladnr. 6 van 176 RAW

7 RAW Bladnr. 7 van BESCHRIJVING 2.1 ALGEMENE GEGEVENS

8 Bladnr. 8 van 176 RAW PAR 01 TEKENINGEN Tot deze raamovereenkomst behoren de volgende tekeningen: Zie bijgevoegde tekeningenlijst. 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN De peilen en hoofdafmetingen zijn op de bestekstekening(en) aangegeven. De aannemer is verantwoordelijk voor het hanteren van de juiste hoogtes ten opzichte van het N.A.P. 03 KWALITEITSBORGING Bij het opstellen van een kwaliteitsplan, als bedoeld in de artikelen en van de Standaard, rekening houden met de volgende stoppunten: 1. goedkeuring anoden; 2. goedkeuring proeflassen anoden en lamellen; 3. goedkeuring montage anoden en lamellen; 4. voor en na foto- en/of video-opnamen; 5. na corrosiemetingen van meetraai. 04 BIJLAGEN De volgende bijlagen behoren tot deze raamovereenkomst: b01. Veiligheids- & Gezondheidsplan ontwerpfase, versie 1.0 d.d b02. Regio's Rotterdams havengebied b03. HbR - Tekenvoorschriften b04. invulstaat wanddiktemetingen [onbeschermd] b05. invulstaat wanddiktemetingen [beschermd]; b06. invulstaat inspectie anodes; b07. invulstaat potentiaalmetingen; b08. invulstaat aanbrengen anodes; b09. invulstaat gewichten en chemische analyses; b10. invulstaat inspectie buispalen [onbeschermd]; b11. invulstaat inspectie buispalen [beschermd]. 05 GEBIEDSOMSTANDIGHEDEN De aannemer dient rekening te houden met de volgende gebiedsomstandigheden (niet uitputtend): - voor werkzaamheden in Petroleum- en LNG-havens gelden speciale eisen aan materieel en gedrag van personen conform de lokale Havenbeheersverordening; - voor werkzaamheden in een ATEX gezoneerd gebied is een werkvergunning verplicht. De voorwaarden kunnen van invloed zijn op de uitvoering van de werkzaamheden; - het gebruik van spudpalen en/of ankers is alleen toegestaan na schriftelijke toestemming van de Divisie Havenmeester van het Havenbedrijf Rotterdam (DHMR); - binnen het werkgebied geldt de internationale code voor de beveiliging van schepen en havenfaciliteiten (International Ship an Port facility Security Code - ISPS-code); - de ligplaatsen blijven tijdens de werkzaamheden in gebruik, waardoor de uitvoering van het werk kan worden gehinderd; - aan het beschikbare werkgebied mag buiten de werktijden [maandag t/m vrijdag tussen 06:00 en 18:00 uur] niet worden afgemeerd; - de werkzaamheden mogen in geen enkel geval het productieproces van aangrenzende of nabijgelegen bedrijven belemmeren.

9 RAW Bladnr. 9 van 176 PAR 06 WATERSTANDEN In het werkgebied treden de volgende indicatieve waterstanden op: Maasvlakte 1 en 2 en Europoort - gemiddeld hoogwater (G.H.W.): N.A.P. +1,15 m - gemiddeld laagwater (G.L.W.): N.A.P. -0,66 m Botlek / Pernis - gemiddeld hoogwater (G.H.W.): N.A.P. +1,17 m - gemiddeld laagwater (G.L.W.): N.A.P. -0,47 m Waal- / Eemhaven en Stad - gemiddeld hoogwater (G.H.W.): N.A.P. +1,24 m - gemiddeld laagwater (G.L.W.): N.A.P. -0,45 m Dordrecht - gemiddeld hoogwater (G.H.W.): N.A.P. +1,00 m - gemiddeld laagwater (G.L.W.): N.A.P. +0,10 m Alblasserdam - gemiddeld hoogwater (G.H.W.): N.A.P. +0,83 m - gemiddeld laagwater (G.L.W.): N.A.P. -0,03 m Het astronomisch getij is te raadplegen via < en via < Via het Operationeel Stromingsmodel Rotterdam (< is de voorspelling van waterstand en stroomsnelheid (< 2 dagen) te raadplegen. Aan afwijkingen op deze waterstanden kunnen geen rechten worden ontleend.

10 Bladnr. 10 van 176 RAW

11 RAW Bladnr. 11 van NADERE BESCHRIJVING

12 Bladnr. 12 van 176 RAW PAR 01 VERKLARING VAN DE HIERNA VOLGENDE STAAT In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen. 02 KENMERK RESULTAATSVERPLICHTING In de hierna volgende staat van het bestek van de RAW-raamovereenkomst is in de kolom 'Hoeveelheid resultaatsverplichting' alleen gebruik gemaakt van 'F', waarmee is aangegeven dat de vermelde hoeveelheid resultaatsverplichting een 'fictieve hoeveelheid resultaatsverplichting' is. Het uit te voeren werk wordt door de opdrachtgever in deelopdrachten of op afroep opgedragen. Het bepaalde in paragraaf van de Standaard is daarop van toepassing. Een daadwerkelijke hoeveelheid resultaatsverplichting wordt bepaald bij het opstellen van een deelopdracht of wordt bepaald tijdens de uitvoering van het werk of direct daarna. 03 HOEVEELHEID TER INLICHTING De in de kolom 'Hoeveelheid ter inlichting' vermelde hoeveelheden worden uitsluitend ter inlichting verstrekt. Als deze hoeveelheden afwijken van die, af te leiden uit de resultaatsverplichting, zijn deze laatste bindend. Door een 'L', respectievelijk 'T' is aangegeven of de daarop betrekking hebbende hoeveelheid een hoeveelheid bouwstof betreft die door de aannemer moet worden geleverd respectievelijk door de opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld. Door een 'I' is aangegeven dat de daarop betrekking hebbende hoeveelheid een hoeveelheid ter inlichting betreft, niet zijnde een bouwstof die door de aannemer moet worden geleverd dan wel door de opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld. Tot een resultaatsverplichting behoort tevens, voor zover niet anders vermeld, het verwerken van de onder de desbetreffende bestekspost vermelde hoeveelheid ter inlichting. 04 GRENZEN VAN DE SITUERING De in de hierna volgende staat aangegeven grenzen van de situering zijn globaal. De directie is bevoegd de voorgeschreven werkzaamheden op andere plaatsen te laten uitvoeren dan in de posten omschreven, doch wel binnen de grenzen van het werk, zonder dat hiervoor bijbetaling plaatsvindt. De verrekening geschiedt op de daarvoor in aanmerking komende posten, onverminderd het bepaalde in paragraaf 34 van de UAV 2012.

13 RAW Bladnr. 13 van INSPECTIES De aan- en afvoer van voor de werkzaamheden benodigd materieel wordt geacht te zijn begrepen in de prijzen per eenheid. 10 INSPECTIES KB-BESCHERMDE KADES Algemene informatie: Betreft inspecties van bestaande kademuren, steigers en vaste afmeervoorzieningen die zijn voorzien van een kathodische bescherming d.m.v. aluminium opofferanoden. De werkzaamheden zijn middels besteksposten opgesplitst in de volgende onderdelen: - Inspectie anoden aaneengesloten per rij onderverdeeld per kadevak - Wegen anoden - Het leveren en aanbrengen van mal- en ankerplaten t.b.v. het uitvoeren van wanddiktemetingen (alleen wanneer deze nog niet eerder zijn aangebracht) - Het uitvoeren van wanddiktemetingen op ankerlocaties - Het uitvoeren van potentiaalmetingen - Het uitvoeren van EC en T-metingen 101 INSPECTIE ANODEN Mogelijke kadeconfiguraties volgens tekeningen IB-101 t/m IB-113. Mogelijke anodevormen volgens tekeningen KB-101 t/m KB-105. Bij de deelopdrachten zullen de juiste kadeconfiguratie, meetraaien en inspectiegebieden worden verstrekt Controle anoden tussen 0 m en -8 m NAP Betreft het inspecteren van anoden tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Visuele inspectie anoden (< 50 st.) Situering: de bestaande anoden aaneengesloten per rij per kadevak. Hoeveelheid: < 50 stuks Het betreft het inspecteren van de anoden op: - standvastheid anode en eventuele mechanische schade; - controle lasverbinding anode aan de kade; - controle op effectiviteit anode m.b.t. oppervlaktegedrag; - incl. rapportage conform bijlage i Visuele inspectie anoden ( st.) Situering: de bestaande anoden aaneengesloten per rij per kadevak. Hoeveelheid: stuks Het betreft het inspecteren van de anoden op: st 100,00 F - standvastheid anode en eventuele mechanische schade; - controle lasverbinding anode aan de kade; - controle op effectiviteit anode m.b.t. oppervlaktegedrag; - incl. rapportage conform bijlage i03.

14 Bladnr. 14 van 176 RAW Visuele inspectie anoden (> 200 st.) Situering: de bestaande anoden aaneengesloten per rij per kadevak. Hoeveelheid: > 200 stuks Het betreft het inspecteren van de anoden op: st 400,00 F - standvastheid anode en eventuele mechanische schade; - controle lasverbinding anode aan de kade; - controle op effectiviteit anode m.b.t. oppervlaktegedrag; - incl. rapportage conform bijlage i Controle anoden tussen 0 m en -16 m NAP Betreft het inspecteren van anoden tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Visuele inspectie anoden (< 50 st.) Situering: de bestaande anoden aaneengesloten per rij per kadevak. Hoeveelheid: < 50 stuks Het betreft het inspecteren van de anoden op: - standvastheid anode en eventuele mechanische schade; - controle lasverbinding anode aan de kade; - controle op effectiviteit anode m.b.t. oppervlaktegedrag; - incl. rapportage conform bijlage i Visuele inspectie anoden ( st.) Situering: de bestaande anoden aaneengesloten per rij per kadevak. Hoeveelheid: stuks Het betreft het inspecteren van de anoden op: st 100,00 F - standvastheid anode en eventuele mechanische schade; - controle lasverbinding anode aan de kade; - controle op effectiviteit anode m.b.t. oppervlaktegedrag; - incl. rapportage conform bijlage i Visuele inspectie anoden (> 200 st.) Situering: de bestaande anoden aaneengesloten per rij per kadevak. Hoeveelheid: > 200 stuks Het betreft het inspecteren van de anoden op: st 400,00 F - standvastheid anode en eventuele mechanische schade; - controle lasverbinding anode aan de kade; - controle op effectiviteit anode m.b.t. oppervlaktegedrag; - incl. rapportage conform bijlage i03.

15 RAW Bladnr. 15 van Controle anoden tussen 0 m en -24 m NAP Betreft het inspecteren van anoden tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Visuele inspectie anoden (< 50 st.) Situering: de bestaande anoden aaneengesloten per rij per kadevak. Hoeveelheid: < 50 stuks Het betreft het inspecteren van de anoden op: - standvastheid anode en eventuele mechanische schade; - controle lasverbinding anode aan de kade; - controle op effectiviteit anode m.b.t. oppervlaktegedrag; - incl. rapportage conform bijlage i Visuele inspectie anoden ( st.) Situering: de bestaande anoden aaneengesloten per rij per kadevak. Hoeveelheid: stuks Het betreft het inspecteren van de anoden op: st 100,00 F - standvastheid anode en eventuele mechanische schade; - controle lasverbinding anode aan de kade; - controle op effectiviteit anode m.b.t. oppervlaktegedrag; - incl. rapportage conform bijlage i Visuele inspectie anoden (> 200 st.) Situering: de bestaande anoden aaneengesloten per rij per kadevak. Hoeveelheid: > 200 stuks Het betreft het inspecteren van de anoden op: st 400,00 F - standvastheid anode en eventuele mechanische schade; - controle lasverbinding anode aan de kade; - controle op effectiviteit anode m.b.t. oppervlaktegedrag; - incl. rapportage conform bijlage i03.

16 Bladnr. 16 van 176 RAW Onderzoeken anoden Betreft het onderzoeken van anoden tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Onderzoeken anoden: < 50 kg (<= 10 st.) Situering: de bestaande anoden aan de kadeconstructie onder de waterlijn tot aan de havenbodem. Gewicht van de anode incl. insert: < 50 kg Hoeveelheid: <= 10 stuks Het betreft het demonteren, wegen en herplaatsen van de anoden. st 5,00 F - demonteren van de anoden d.m.v. losdraaien van de moer en verwijderen contactlas; - schoonspuiten van de anoden zodat de oppervlakte vrij is van aangroei; - het nat wegen van de anoden, in kg [x,x]; - het herplaatsen van de anoden incl. doorverbindingslas (doorverbinden d.m.v. lassen a = 4 mm, lang 20 mm incl. leveren benodigd lasmateriaal); - incl. rapportage conform bijlage i Onderzoeken anoden: < 50 kg (> 10 st.) Situering: de bestaande anoden aan de kadeconstructie onder de waterlijn tot aan de havenbodem. Gewicht van de anode incl. insert: < 50 kg Hoeveelheid: > 10 stuks Het betreft het demonteren, wegen en herplaatsen van de anoden. - demonteren van de anoden d.m.v. losdraaien van de moer en verwijderen contactlas; - schoonspuiten van de anoden zodat de oppervlakte vrij is van aangroei; - het nat wegen van de anoden, in kg [x,x]; - het herplaatsen van de anoden incl. doorverbindingslas (doorverbinden d.m.v. lassen a = 4 mm, lang 20 mm incl. leveren benodigd lasmateriaal); - incl. rapportage conform bijlage i Onderzoeken anoden: kg (<= 10 st) Situering: de bestaande anoden aan de kadeconstructie onder de waterlijn tot aan de havenbodem. Gewicht van de anode incl. insert: kg Hoeveelheid: <= 10 stuks Het betreft het demonteren, wegen en herplaatsen van de anoden. st 5,00 F - demonteren van de anoden d.m.v. losdraaien van de moer en verwijderen contactlas; - schoonspuiten van de anoden zodat de oppervlakte vrij is van aangroei; - het nat wegen van de anoden, in kg [x,x]; - het herplaatsen van de anoden incl. doorverbindingslas (doorverbinden d.m.v. lassen a = 4 mm, lang 20 mm incl. leveren benodigd lasmateriaal); - incl. rapportage conform bijlage i03.

17 RAW Bladnr. 17 van Onderzoeken anoden: kg (> 10 st.) Situering: de bestaande anoden aan de kadeconstructie onder de waterlijn tot aan de havenbodem. Gewicht van de anode incl. insert: kg Hoeveelheid: > 10 stuks Het betreft het demonteren, wegen en herplaatsen van de anoden. - demonteren van de anoden d.m.v. losdraaien van de moer en verwijderen contactlas; - schoonspuiten van de anoden zodat de oppervlakte vrij is van aangroei; - het nat wegen van de anoden, in kg [x,x]; - het herplaatsen van de anoden incl. doorverbindingslas (doorverbinden d.m.v. lassen a = 4 mm, lang 20 mm incl. leveren benodigd lasmateriaal); - incl. rapportage conform bijlage i Onderzoeken anoden: > 100 kg (<= 10 st.) Situering: de bestaande anoden aan de kadeconstructie onder de waterlijn tot aan de havenbodem. Gewicht van de anode incl. insert: > 100 kg Hoeveelheid: <= 10 stuks Het betreft het demonteren, wegen en herplaatsen van de anoden. st 5,00 F - demonteren van de anoden d.m.v. losdraaien van de moer en verwijderen contactlas; - schoonspuiten van de anoden zodat de oppervlakte vrij is van aangroei; - het nat wegen van de anoden, in kg [x,x]; - het herplaatsen van de anoden incl. doorverbindingslas (doorverbinden d.m.v. lassen a = 4 mm, lang 20 mm incl. leveren benodigd lasmateriaal); - incl. rapportage conform bijlage i Onderzoeken anoden: > 100 kg (> 10 st.) Situering: de bestaande anoden aan de kadeconstructie onder de waterlijn tot aan de havenbodem. Gewicht van de anode incl. insert: > 100 kg Hoeveelheid: > 10 stuks Het betreft het demonteren, wegen en herplaatsen van de anoden. - demonteren van de anoden d.m.v. losdraaien van de moer en verwijderen contactlas; - schoonspuiten van de anoden zodat de oppervlakte vrij is van aangroei; - het nat wegen van de anoden, in kg [x,x]; - het herplaatsen van de anoden incl. doorverbindingslas (doorverbinden d.m.v. lassen a = 4 mm, lang 20 mm incl. leveren benodigd lasmateriaal); - incl. rapportage conform bijlage i03.

18 Bladnr. 18 van 176 RAW ANKERPLATEN (t.b.v. wanddiktemetingen) Principe van de ankerplaten is weergegeven op de tekeningen IB-101 t/m IB Aanbrengen ankerplaten tussen 0 m en -8 m NAP Betreft het aanbrengen van ankerplaten tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Aanbrengen ankerplaten (< 50 st.) Situering: aan de damwandprofielen. Hoeveelheid: < 50 stuks Ankerplaat: - stalen plaat 100 x 150 x 20 mm; staalkwaliteit S235JR st Schoonspuiten t.p.v. bevestiging. Ankerplaten bevestigen d.m.v. lassen a = 4 mm. Incl. revisietekening Aanbrengen ankerplaten ( st.) Situering: aan de damwandprofielen. Hoeveelheid: stuks Ankerplaat: st 100,00 F - stalen plaat 100 x 150 x 20 mm; staalkwaliteit S235JR st Schoonspuiten t.p.v. bevestiging. Ankerplaten bevestigen d.m.v. lassen a = 4 mm. Incl. revisietekening Aanbrengen ankerplaten (> 200 st.) Situering: aan de damwandprofielen. Hoeveelheid: > 200 stuks Ankerplaat: st 400,00 F - stalen plaat 100 x 150 x 20 mm; staalkwaliteit S235JR st Schoonspuiten t.p.v. bevestiging. Ankerplaten bevestigen d.m.v. lassen a = 4 mm. Incl. revisietekening. 25,00 L 100,00 L 400,00 L

19 RAW Bladnr. 19 van Aanbrengen ankerplaten tussen 0 m en -16 m NAP Betreft het aanbrengen van ankerplaten tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Aanbrengen ankerplaten (< 50 st.) Situering: aan de damwandprofielen. Hoeveelheid: < 50 stuks Ankerplaat: - stalen plaat 100 x 150 x 20 mm; staalkwaliteit S235JR st Schoonspuiten t.p.v. bevestiging. Ankerplaten bevestigen d.m.v. lassen a = 4 mm. Incl. revisietekening Aanbrengen ankerplaten ( st.) Situering: aan de damwandprofielen. Hoeveelheid: stuks Ankerplaat: st 100,00 F - stalen plaat 100 x 150 x 20 mm; staalkwaliteit S235JR st Schoonspuiten t.p.v. bevestiging. Ankerplaten bevestigen d.m.v. lassen a = 4 mm. Incl. revisietekening Aanbrengen ankerplaten (> 200 st.) Situering: aan de damwandprofielen. Hoeveelheid: > 200 stuks Ankerplaat: st 400,00 F - stalen plaat 100 x 150 x 20 mm; staalkwaliteit S235JR st Schoonspuiten t.p.v. bevestiging. Ankerplaten bevestigen d.m.v. lassen a = 4 mm. Incl. revisietekening. 25,00 L 100,00 L 400,00 L 1022 Aanbrengen ankerplaten tussen 0 m en -24 m NAP Betreft het aanbrengen van ankerplaten tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Aanbrengen ankerplaten (< 50 st.) Situering: aan de damwandprofielen. Hoeveelheid: < 50 stuks Ankerplaat: - stalen plaat 100 x 150 x 20 mm; staalkwaliteit S235JR st Schoonspuiten t.p.v. bevestiging. Ankerplaten bevestigen d.m.v. lassen a = 4 mm. Incl. revisietekening Aanbrengen ankerplaten ( st.) Situering: aan de damwandprofielen. Hoeveelheid: stuks Ankerplaat: st 100,00 F - stalen plaat 100 x 150 x 20 mm; staalkwaliteit S235JR st Schoonspuiten t.p.v. bevestiging. Ankerplaten bevestigen d.m.v. lassen a = 4 mm. Incl. revisietekening. 25,00 L 100,00 L

20 Bladnr. 20 van 176 RAW Aanbrengen ankerplaten (> 200 st.) Situering: aan de damwandprofielen. Hoeveelheid: > 200 stuks Ankerplaat: st 400,00 F - stalen plaat 100 x 150 x 20 mm; staalkwaliteit S235JR st Schoonspuiten t.p.v. bevestiging. Ankerplaten bevestigen d.m.v. lassen a = 4 mm. Incl. revisietekening Vervaardigen malplaten 400,00 L Vervaardigen malplaten. Het betreft het vervaardigen van malplaten t.b.v. het uitvoeren van de wanddiktemetingen. Zie tekeningen IB-101 t/m IB-113. Hoeveelheid: < 5 stuks Malplaat: st 1,00 F - HDPE (kunststof) plaat 500 x 60 x 25 mm incl. gaten Ø30 st mm voor de metingen Losse uitvoering voor herhaald gebruik. 1,00 L 103 US-WANDDIKTEMETINGEN 1030 Wanddiktemetingen tussen 0 m en -8 m NAP Betreft het uitvoeren van wanddiktemetingen t.p.v. de ankerplaten en d.m.v. malplaten tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Uitvoeren wanddiktemetingen damwand (< 50 x 3 st) st 30,00 F Situering: aan de kademuur. Hoeveelheid: < 50 x 3 stuks Reinigen rondom ankerplaten. st 10,00 I Het betreft het schoonspuiten rondom de bestaande ankerplaten op de damwand Uitvoeren wanddiktemetingen op meetpunten. st 30,00 I - het uitvoeren van de wanddiktemetingen op een meetpunt per meetraai per meetniveau: een aantal sets van 3 wanddiktemetingen die per meetpunt voorkomen. - incl. rapportage conform bijlage i02. Metingen uitvoeren m.b.v. malplaat Uitv. wanddiktemetingen damwand (50 x x 3) st 150,00 F Situering: aan de kademuur. Hoeveelheid: 50 x 3 tot 200 x 3 stuks Reinigen rondom ankerplaten. st 50,00 I Het betreft het schoonspuiten rondom de bestaande ankerplaten op de damwand Uitvoeren wanddiktemetingen op meetpunten. st 150,00 I - het uitvoeren van de wanddiktemetingen op een meetpunt per meetraai per meetniveau: een aantal sets van 3 wanddiktemetingen die per meetpunt voorkomen. - incl. rapportage conform bijlage i02. Metingen uitvoeren m.b.v. malplaat.

21 RAW Bladnr. 21 van Uitv. wanddiktemetingen damwand (> 200 x 3 st.) st 600,00 F Situering: aan de kademuur. Hoeveelheid: > 200 x 3 stuks Reinigen rondom ankerplaten. st 200,00 I Het betreft het schoonspuiten rondom de bestaande ankerplaten op de damwand Uitvoeren wanddiktemetingen op meetpunten. st 600,00 I - het uitvoeren van de wanddiktemetingen op een meetpunt per meetraai per meetniveau: een aantal sets van 3 wanddiktemetingen die per meetpunt voorkomen. - incl. rapportage conform bijlage i02. Metingen uitvoeren m.b.v. malplaat Wanddiktemetingen tussen 0 m en -16 m NAP Betreft het uitvoeren van wanddiktemetingen t.p.v. de ankerplaten en d.m.v. malplaten tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Uitvoeren wanddiktemetingen damwand (< 50 x 3 st) st 30,00 F Situering: aan de kademuur. Hoeveelheid: < 50 x 3 stuks Reinigen rondom ankerplaten. st 10,00 I Het betreft het schoonspuiten rondom de bestaande ankerplaten op de damwand Uitvoeren wanddiktemetingen op meetpunten. st 30,00 I - het uitvoeren van de wanddiktemetingen op een meetpunt per meetraai per meetniveau: een aantal sets van 3 wanddiktemetingen die per meetpunt voorkomen. - incl. rapportage conform bijlage i02. Metingen uitvoeren m.b.v. malplaat Uitv. wanddiktemetingen damwand (50 x x 3) st 150,00 F Situering: aan de kademuur. Hoeveelheid: 50 x 3 tot 200 x 3 stuks Reinigen rondom ankerplaten. st 50,00 I Het betreft het schoonspuiten rondom de bestaande ankerplaten op de damwand Uitvoeren wanddiktemetingen op meetpunten. st 150,00 I - het uitvoeren van de wanddiktemetingen op een meetpunt per meetraai per meetniveau: een aantal sets van 3 wanddiktemetingen die per meetpunt voorkomen. - incl. rapportage conform bijlage i02. Metingen uitvoeren m.b.v. malplaat Uitv. wanddiktemetingen damwand (> 200 x 3 st.) st 600,00 F Situering: aan de kademuur. Hoeveelheid: > 200 x 3 stuks

22 Bladnr. 22 van 176 RAW Reinigen rondom ankerplaten. st 200,00 I Het betreft het schoonspuiten rondom de bestaande ankerplaten op de damwand Uitvoeren wanddiktemetingen op meetpunten. st 600,00 I - het uitvoeren van de wanddiktemetingen op een meetpunt per meetraai per meetniveau: een aantal sets van 3 wanddiktemetingen die per meetpunt voorkomen. - incl. rapportage conform bijlage i02. Metingen uitvoeren m.b.v. malplaat Wanddiktemetingen tussen 0 m en -24 m NAP Betreft het uitvoeren van wanddiktemetingen t.p.v. de ankerplaten en d.m.v. malplaten tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Uitvoeren wanddiktemetingen damwand (< 50 x 3 st) st 30,00 F Situering: aan de kademuur. Hoeveelheid: < 50 x 3 stuks Reinigen rondom ankerplaten. st 10,00 I Het betreft het schoonspuiten rondom de bestaande ankerplaten op de damwand Uitvoeren wanddiktemetingen op meetpunten. st 30,00 I - het uitvoeren van de wanddiktemetingen op een meetpunt per meetraai per meetniveau: een aantal sets van 3 wanddiktemetingen die per meetpunt voorkomen. - incl. rapportage conform bijlage i02. Metingen uitvoeren m.b.v. malplaat Uitv. wanddiktemetingen damwand (50 x x 3) st 150,00 F Situering: aan de kademuur. Hoeveelheid: 50 x 3 tot 200 x 3 stuks Reinigen rondom ankerplaten. st 50,00 I Het betreft het schoonspuiten rondom de bestaande ankerplaten op de damwand Uitvoeren wanddiktemetingen op meetpunten. st 150,00 I - het uitvoeren van de wanddiktemetingen op een meetpunt per meetraai per meetniveau: een aantal sets van 3 wanddiktemetingen die per meetpunt voorkomen. - incl. rapportage conform bijlage i02. Metingen uitvoeren m.b.v. malplaat Uitv. wanddiktemetingen damwand (> 200 x 3 st.) st 600,00 F Situering: aan de kademuur. Hoeveelheid: > 200 x 3 stuks Reinigen rondom ankerplaten. st 200,00 I Het betreft het schoonspuiten rondom de bestaande ankerplaten op de damwand.

23 RAW Bladnr. 23 van Uitvoeren wanddiktemetingen op meetpunten. st 600,00 I - het uitvoeren van de wanddiktemetingen op een meetpunt per meetraai per meetniveau: een aantal sets van 3 wanddiktemetingen die per meetpunt voorkomen. - incl. rapportage conform bijlage i02. Metingen uitvoeren m.b.v. malplaat. 104 POTENTIAALMETINGEN 1040 Potentiaalmetingen Betreft het uitvoeren van potentiaalmetingen tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Uitv. potentiaalmetingen op damwand / anode (<50) Situering: op meetpunten. Hoeveelheid: <= 50 stuks st 10,00 F - aan beide zijden van het meetgebied d.m.v. bevestiging van aardeklemmen uitvoeren van weerstandsmetingen m.b.t. de controle op eventuele gevallen waarbij door aanwezige weerstand geen goede elektrische doorverbinding aanwezig is; - uitvoeren van potentiaalmetingen op de meetpunten t.o.v. een Ag/AgCl referentie-elektrode; - incl. rapportage conform bijlage i Uitv. potentiaalmetingen op damwand / anode (>50) Situering: op meetpunten. Hoeveelheid: > 50 stuks st 75,00 F - aan beide zijden van het meetgebied d.m.v. bevestiging van aardeklemmen uitvoeren van weerstandsmetingen m.b.t. de controle op eventuele gevallen waarbij door aanwezige weerstand geen goede elektrische doorverbinding aanwezig is; - uitvoeren van potentiaalmetingen op de meetpunten t.o.v. een Ag/AgCl referentie-elektrode; - incl. rapportage conform bijlage i04.

24 Bladnr. 24 van 176 RAW EC EN T-METINGEN 1050 EC en T-metingen Betreft het uitvoeren van EC en T-metingen tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Uitvoeren EC en T-metingen op locatie (< 10 st.) Situering: op meetraaien. Hoeveelheid: < 10 stuks st 2,00 F - op 3 dieptes (opp, midden en t.p.v. bodem) nemen van watermonsters en direct daarna het meten van de temperatuur (ºC); - het meten van de geleidendheid uitgedrukt in ms (mili-siemens) (ruwe data); - incl. revisiegegevens. 11 INSPECTIES KB-BESCHERMDE BUISPALEN Betreft anoden van het type B1-A of F3-B die onder de waterlijn aan de buispaal aangebracht zijn. 111 INSPECTIE ANODEN 1110 Controle anoden tussen 0 m en -12 m NAP Betreft het inspecteren van anoden tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Visuele inspectie anoden (<= 50 st.) Situering: de bestaande anoden aan de buispaal onder de waterlijn tot aan de havenbodem, zie bestekstek. IB-201. Hoeveelheid: <= 50 stuks Het betreft het inspecteren van de anoden op: - standvastheid anode en eventuele mechanische schade; - controle lasverbinding anode aan de kade; - controle op effectiviteit anode m.b.t. oppervlaktegedrag; - incl. rapportage conform bijlage Visuele inspectie anoden (> 50 st.) Situering: de bestaande anoden aan de buispaal onder de waterlijn tot aan de havenbodem, zie bestekstek. IB-201. Hoeveelheid: > 50 stuks Het betreft het inspecteren van de anoden op: st 100,00 F - standvastheid anode en eventuele mechanische schade; - controle lasverbinding anode aan de kade; - controle op effectiviteit anode m.b.t. oppervlaktegedrag; - incl. rapportage conform bijlage 10.

25 RAW Bladnr. 25 van Controle anoden tussen 0 m en -16 m NAP Betreft het inspecteren van anoden tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Visuele inspectie anoden (<= 50 st.) Situering: de bestaande anoden aan de buispaal onder de waterlijn tot aan de havenbodem, zie bestekstek. IB-201. Hoeveelheid: <= 50 stuks Het betreft het inspecteren van de anoden op: - standvastheid anode en eventuele mechanische schade; - controle lasverbinding anode aan de kade; - controle op effectiviteit anode m.b.t. oppervlaktegedrag; - incl. rapportage conform bijlage Visuele inspectie anoden (> 50 st.) Situering: de bestaande anoden aan de buispaal onder de waterlijn tot aan de havenbodem, zie bestekstek. IB-201. Hoeveelheid: > 50 stuks Het betreft het inspecteren van de anoden op: st 100,00 F - standvastheid anode en eventuele mechanische schade; - controle lasverbinding anode aan de kade; - controle op effectiviteit anode m.b.t. oppervlaktegedrag; - incl. rapportage conform bijlage Controle anoden tussen 0 m en -24 m NAP Betreft het inspecteren van anoden tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Visuele inspectie anoden (<= 50 st.) Situering: de bestaande anoden aan de buispaal onder de waterlijn tot aan de havenbodem, zie bestekstek. IB-201. Hoeveelheid: <= 50 stuks Het betreft het inspecteren van de anoden op: - standvastheid anode en eventuele mechanische schade; - controle lasverbinding anode aan de kade; - controle op effectiviteit anode m.b.t. oppervlaktegedrag; - incl. rapportage conform bijlage Visuele inspectie anoden (> 50 st.) Situering: de bestaande anoden aan de buispaal onder de waterlijn tot aan de havenbodem, zie bestekstek. IB-201. Hoeveelheid: > 50 stuks Het betreft het inspecteren van de anoden op: st 100,00 F - standvastheid anode en eventuele mechanische schade; - controle lasverbinding anode aan de kade; - controle op effectiviteit anode m.b.t. oppervlaktegedrag; - incl. rapportage conform bijlage 10.

26 Bladnr. 26 van 176 RAW Wegen anoden Betreft het onderzoeken van anoden tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Onderzoeken anoden: < 50 kg (<= 10 st) Situering: de bestaande anoden aan de buispaal onder de waterlijn tot aan de havenbodem. Gewicht van de anode incl. insert: < 50 kg Hoeveelheid: <= 10 stuks Het betreft het demonteren, wegen en herplaatsen van de anoden. st 5,00 F - demonteren van de anoden d.m.v. losdraaien van de moer en verwijderen contactlas; - schoonspuiten van de anoden zodat de oppervlakte vrij is van aangroei; - het nat wegen van de anoden, in kg [x,x]; - het herplaatsen van de anoden incl. doorverbindingslas (doorverbinden d.m.v. lassen a = 4 mm, lang 20 mm incl. leveren benodigd lasmateriaal); - incl. rapportage conform bijlage i06. Locatie anoden op aanwijzing van de directie Onderzoeken anoden: < 50 kg (> 10 st) Situering: de bestaande anoden aan de buispaal onder de waterlijn tot aan de havenbodem. Gewicht van de anode incl. insert: < 50 kg Hoeveelheid: > 10 stuks Het betreft het demonteren, wegen en herplaatsen van de anoden. - demonteren van de anoden d.m.v. losdraaien van de moer en verwijderen contactlas; - schoonspuiten van de anoden zodat de oppervlakte vrij is van aangroei; - het nat wegen van de anoden, in kg [x,x]; - het herplaatsen van de anoden incl. doorverbindingslas (doorverbinden d.m.v. lassen a = 4 mm, lang 20 mm incl. leveren benodigd lasmateriaal); - incl. rapportage conform bijlage i06. Locatie anoden op aanwijzing van de directie.

27 RAW Bladnr. 27 van Onderzoeken anoden: kg (<= 10 st) Situering: de bestaande anoden aan de buispaal onder de waterlijn tot aan de havenbodem. Gewicht van de anode incl. insert: kg Hoeveelheid: <= 10 stuks Het betreft het demonteren, wegen en herplaatsen van de anoden. st 5,00 F - demonteren van de anoden d.m.v. losdraaien van de moer en verwijderen contactlas; - schoonspuiten van de anoden zodat de oppervlakte vrij is van aangroei; - het nat wegen van de anoden, in kg [x,x]; - het herplaatsen van de anoden incl. doorverbindingslas (doorverbinden d.m.v. lassen a =4 mm, lang 20 mm incl. leveren benodigd lasmateriaal); - incl. rapportage conform bijlage i06. Locatie anoden op aanwijzing van de directie Onderzoeken anoden: kg (> 10 st) Situering: de bestaande anoden aan de buispaal onder de waterlijn tot aan de havenbodem. Gewicht van de anode incl. insert: kg Hoeveelheid: > 10 stuks Het betreft het demonteren, wegen en herplaatsen van de anoden. - demonteren van de anoden d.m.v. losdraaien van de moer en verwijderen contactlas; - schoonspuiten van de anoden zodat de oppervlakte vrij is van aangroei; - het nat wegen van de anoden, in kg [x,x]; - het herplaatsen van de anoden incl. doorverbindingslas (doorverbinden d.m.v. lassen a = 4 mm, lang 20 mm incl. leveren benodigd lasmateriaal); - incl. rapportage conform bijlage i06. Locatie anoden op aanwijzing van de directie Onderzoeken anoden: > 100 kg (<= 10 st.) Situering: de bestaande anoden aan de kadeconstructie onder de waterlijn tot aan de havenbodem. Gewicht van de anode incl. insert: > 100 kg Hoeveelheid: <= 10 stuks Het betreft het demonteren, wegen en herplaatsen van de anoden. st 5,00 F - demonteren van de anoden d.m.v. losdraaien van de moer en verwijderen contactlas; - schoonspuiten van de anoden zodat de oppervlakte vrij is van aangroei; - het nat wegen van de anoden, in kg [x,x]; - het herplaatsen van de anoden incl. doorverbindingslas (doorverbinden d.m.v. lassen a = 4 mm, lang 20 mm incl. leveren benodigd lasmateriaal); - incl. rapportage conform bijlage i06. Locatie anoden op aanwijzing van de directie.

28 Bladnr. 28 van 176 RAW Onderzoeken anoden: > 100 kg (> 10 st.) Situering: de bestaande anoden aan de kadeconstructie onder de waterlijn tot aan de havenbodem. Gewicht van de anode incl. insert: > 100 kg Hoeveelheid: > 10 stuks Het betreft het demonteren, wegen en herplaatsen van de anoden. - demonteren van de anoden d.m.v. losdraaien van de moer en verwijderen contactlas; - schoonspuiten van de anoden zodat de oppervlakte vrij is van aangroei; - het nat wegen van de anoden, in kg [x,x]; - het herplaatsen van de anoden incl. doorverbindingslas (doorverbinden d.m.v. lassen a = 4 mm, lang 20 mm incl. leveren benodigd lasmateriaal); - incl. rapportage conform bijlage i06. Locatie anoden op aanwijzing van de directie. 112 POTENTIAALMETINGEN 1120 Potentiaalmetingen Betreft het uitvoeren van potentiaalmetingen tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Uitv. potentiaalmetingen op buispaal (<= 50 st.) Situering: op meetpunten, zie bestekstek. IB-201. Hoeveelheid: <= 50 stuks - uitvoeren van potentiaalmetingen op de meetpunten d.m.v. een Ag/AgCl referentie-elektrode; -incl. rapportage conform bijlage i04. st 10,00 F Uitv. potentiaalmetingen op buispaal (> 50 st.) Situering: op meetpunten, zie bestekstek. IB-201. Hoeveelheid: > 50 stuks - uitvoeren van potentiaalmetingen op de meetpunten d.m.v. een Ag/AgCl referentie-elektrode; - incl. rapportage conform bijlage i04. st 50,00 F

29 RAW Bladnr. 29 van EC EN T-METINGEN 1130 EC en T-metingen Betreft het uitvoeren van EC en T-metingen tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Uitvoeren EC en T-metingen op locatie (< 10 st.) Situering: nabij buispaal. Hoeveelheid: < 10 stuks - op 3 dieptes (opp, midden en t.p.v. bodem) nemen van watermonsters en direct daarna het meten van de temperatuur (ºC); - het meten van de geleidendheid uitgedrukt in ms (mili- Siemens) (ruwe data); - incl. rapportage conform bijlage i04. st 2,00 F 12 INSPECTIES KB-ONBESCHERMDE KADES Algemene informatie: De werkzaamheden zijn middels besteksposten opgesplitst in de volgende onderdelen: - Inspecties schoongespoten gebieden op de damwand - Het uitvoeren van wanddiktemetingen - Het uitvoeren van bodemdieptepeilingen Mogelijke kadeconfiguraties volgens tekeningen IO-101 t/m IO-108 Bij de deelopdrachten zullen de juiste kadeconfiguratie, meetraaien en inspectiegebieden worden verstrekt. 121 INSPECTEREN DAMWANDDELEN 1210 Corrosie-inspecties tussen 0 m en -8 m NAP Betreft het uitvoeren van corrosie-inspecties op de inspectiegebieden op de damwand tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Uitvoeren corrosie-inspecties (> 5 st.) Situering: op de inspectiegebieden op de damwand. Hoeveelheid: > 5 stuks st - de inspectielocaties over 5 m2 expositieoppervlak (verfoppervlak) geheel schoonspuiten d.m.v. een hogedruk unit van minimaal 300 bar; - op het schoongespoten oppervlakte uitvoeren van inspecties op pittingdieptes en gradaties onderverdeeld in de volgende percentages: * t/m 2 mm diepte, globaal ingedeeld in % van het schoongespoten deel; * van 2 t/m 3 mm diepte, globaal ingedeeld in % van het schoongespoten deel; * groter dan 3 mm diepte, globaal ingedeeld in % van het schoongespoten deel. - algemene visuele inspecties op opvallende, in de vorm van extreme wanddiktereducties en gatvorming, imperfecties; - incl. rapportage conform bijlage i01. Plaatselijke pittingdieptes te meten m.b.v. een pittingmeter met mm-verdeling. 25,00 I

30 Bladnr. 30 van 176 RAW Corrosie-inspecties tussen 0 m en -16 m NAP Betreft het uitvoeren van corrosie-inspecties op de inspectiegebieden op de damwand tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Uitvoeren corrosie-inspecties (> 5 st.) Situering: op de inspectiegebieden op de damwand. Hoeveelheid: > 5 stuks st 10,00 F st - de inspectielocaties over 5 m2 expositieoppervlak (verfoppervlak) geheel schoonspuiten d.m.v. een hogedruk unit van minimaal 300 bar; - op het schoongespoten oppervlakte uitvoeren van inspecties op pittingdieptes en gradaties onderverdeeld in de volgende percentages: * t/m 2 mm diepte, globaal ingedeeld in % van het schoongespoten deel; * van 2 t/m 3 mm diepte, globaal ingedeeld in % van het schoongespoten deel; * groter dan 3 mm diepte, globaal ingedeeld in %van het schoongespoten deel. - algemene visuele inspecties op opvallende, in de vorm van extreme wanddiktereducties en gatvorming, imperfecties; - incl. rapportage conform bijlage i01. Plaatselijke pittingdieptes te meten m.b.v. een pittingmeter met mm-verdeling. 10,00 I 1212 Corrosie-inspecties tussen 0 m en -24 m NAP Betreft het uitvoeren van corrosie-inspecties op de inspectiegebieden op de damwand tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P.

31 RAW Bladnr. 31 van Uitvoeren corrosie-inspecties (> 5 st.) Situering: op de inspectiegebieden op de damwand. Hoeveelheid: > 5 stuks st 10,00 F st - de inspectielocaties over 5 m2 expositieoppervlak (verfoppervlak) geheel schoonspuiten d.m.v. een hogedruk unit van minimaal 300 bar; - op het schoongespoten oppervlakte uitvoeren van inspecties op pittingdieptes en gradaties onderverdeeld in de volgende percentages: * t/m 2 mm diepte, globaal ingedeeld in % van het schoongespoten deel; * van 2 t/m 3 mm diepte, globaal ingedeeld in % van het schoongespoten deel; * groter dan 3 mm diepte, globaal ingedeeld in % van het schoongespoten deel. - algemene visuele inspecties op opvallende, in de vorm van extreme wanddiktereducties en gatvorming, imperfecties; - incl. rapportage conform bijlage i01. Plaatselijke pittingdieptes te meten m.b.v. een pittingmeter met mm-verdeling. 122 US-WANDDIKTEMETINGEN 1220 Wanddiktemetingen tussen 0 m en -8 m NAP Betreft het uitvoeren van wanddiktemetingen tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Uitv. wanddiktemetingen damwand (< 100 x 3 st.) Situering: op meetpunt aan de kademuur. Hoeveelheid: < 100 x 3 stuks st 60,00 F - het schoonmaken van de in te meten punten; - het uitvoeren van wanddiktemetingen op meetpunten, een meetpunt per meetraai per meetniveau bestaat uit: een aantal sets van 3 wanddiktemetingen op de betreffende damwand- of combiwandprofielen. - incl. rapportage conform bijlage i Uitv. wanddiktemetingen damwand (100 x x 3) Situering: op meetpunt aan de kademuur. Hoeveelheid: 100 x 3 tot 800 x 3 stuks st 300,00 F - het schoonmaken van de in te meten punten; - het uitvoeren van wanddiktemetingen op meetpunten, een meetpunt per meetraai per meetniveau bestaat uit: een aantal sets van 3 wanddiktemetingen op de betreffende damwand- of combiwandprofielen. - incl. rapportage conform bijlage i01. 10,00 I

32 Bladnr. 32 van 176 RAW Uitv. wanddiktemetingen damwand (> 800 x 3 st.) Situering: op meetpunt aan de kademuur. Hoeveelheid: > 800 x 3 stuks st 2.400,00 F - het schoonmaken van de in te meten punten; - het uitvoeren van wanddiktemetingen op meetpunten, een meetpunt per meetraai per meetniveau bestaat uit: een aantal sets van 3 wanddiktemetingen op de betreffende damwand- of combiwandprofielen. - incl. rapportage conform bijlage i Wanddiktemetingen tussen 0 m en -16 m NAP Betreft het uitvoeren van wanddiktemetingen tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Uitv. wanddiktemetingen damwand (< 100 x 3 st.) Situering: op meetpunt aan de kademuur. Hoeveelheid: < 100 x 3 stuks st 60,00 F - het schoonmaken van de in te meten punten; - het uitvoeren van wanddiktemetingen op meetpunten, een meetpunt per meetraai per meetniveau bestaat uit: een aantal sets van 3 wanddiktemetingen op de betreffende damwand- of combiwandprofielen. - incl. rapportage conform bijlage i Uitv. wanddiktemetingen damwand (100 x x 3) Situering: op meetpunt aan de kademuur. Hoeveelheid: 100 x 3 tot 800 x 3 stuks st 300,00 F - het schoonmaken van de in te meten punten; - het uitvoeren van wanddiktemetingen op meetpunten, een meetpunt per meetraai per meetniveau bestaat uit: een aantal sets van 3 wanddiktemetingen op de betreffende damwand- of combiwandprofielen. - incl. rapportage conform bijlage i Uitv. wanddiktemetingen damwand (> 800 x 3 st.) Situering: op meetpunt aan de kademuur. Hoeveelheid: > 800 x 3 stuks st 2.400,00 F - het schoonmaken van de in te meten punten; - het uitvoeren van wanddiktemetingen op meetpunten, een meetpunt per meetraai per meetniveau bestaat uit: een aantal sets van 3 wanddiktemetingen op de betreffende damwand- of combiwandprofielen. - incl. rapportage conform bijlage i01.

33 RAW Bladnr. 33 van Wanddiktemetingen tussen 0 m en -24 m NAP Betreft het uitvoeren van wanddiktemetingen tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Uitv. wanddiktemetingen damwand (< 100 x 3 st.) Situering: op meetpunt aan de kademuur. Hoeveelheid: < 100 x 3 stuks st 60,00 F - het schoonmaken van de in te meten punten; - het uitvoeren van wanddiktemetingen op meetpunten, een meetpunt per meetraai per meetniveau bestaat uit: een aantal sets van 3 wanddiktemetingen op de betreffende damwand- of combiwandprofielen. - incl. rapportage conform bijlage i Uitv. wanddiktemetingen damwand (100 x x 3) Situering: op meetpunt aan de kademuur. Hoeveelheid: 100 x 3 tot 800 x 3 stuks st 300,00 F - het schoonmaken van de in te meten punten; - het uitvoeren van wanddiktemetingen op meetpunten, een meetpunt per meetraai per meetniveau bestaat uit: een aantal sets van 3 wanddiktemetingen op de betreffende damwand- of combiwandprofielen. - incl. rapportage conform bijlage i Uitv. wanddiktemetingen damwand (> 800 x 3 st.) Situering: op meetpunt aan de kademuur. Hoeveelheid: > 800 x 3 stuks st 2.400,00 F - het schoonmaken van de in te meten punten; - het uitvoeren van wanddiktemetingen op meetpunten, een meetpunt per meetraai per meetniveau bestaat uit: een aantal sets van 3 wanddiktemetingen op de betreffende damwand- of combiwandprofielen. - incl. rapportage conform bijlage i01.

34 Bladnr. 34 van 176 RAW BODEMDIEPTEPEILINGEN 1230 Bodemdieptepeilingen Betreft het uitvoeren van bodemdieptepeilingen tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Uitvoeren bodemdieptepeilingen (> 5 st.) Situering: ter plaatse van de raaien op de damwand. Hoeveelheid: > 5 stuks - het meten van de diepte van de havenbodem t.p.v. de voet van de damwand ten opzichte van N.A.P. bij iedere meetraai; - incl. rapportage conform bijlage i INSPECTIES KB-ONBESCHERMD OVERBOUWD TALUD Algemene informatie: De werkzaamheden zijn middels besteksposten opgesplitst in de volgende onderdelen: - Inspecties schoongespoten gebieden op de damwand - Inspecteren van de aansluiting damwand onderzijde deksloof - Het uitvoeren van wanddiktemetingen - Het uitvoeren van bodemdieptepeilingen Voorbeeld kadeconfiguratie volgens tekening IO-301 Bij de deelopdrachten zullen de juiste kadeconfiguratie, meetraaien en inspectiegebieden worden verstrekt. 131 INSPECTEREN DAMWANDDELEN 1310 Corrosie-inspecties Betreft het uitvoeren van corrosie-inspecties op de inspectiegebieden op de damwand tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Uitvoeren corrosie-inspecties (> 5 st.) Situering: op de inspectiegebieden op de damwand. Hoeveelheid: > 5 stuks st 10,00 F st - de inspectielocaties over 5 m2 expositieoppervlak (verfoppervlak) geheel schoonspuiten d.m.v. een hogedruk unit van minimaal 300 bar; - op het schoongespoten oppervlakte uitvoeren van inspecties op pittingdieptes en gradaties onderverdeeld in de volgende percentages: * t/m 2 mm diepte, globaal ingedeeld in % van het schoongespoten deel; * van 2 t/m 3 mm diepte, globaal ingedeeld in % van het schoongespoten deel; * groter dan 3 mm diepte, globaal ingedeeld in % van het schoongespoten deel. - algemene visuele inspecties op opvallende, in de vorm van extreme wanddiktereducties en gatvorming, imperfecties; - incl. rapportage conform bijlage i01. Plaatselijke pittingdieptes te meten m.b.v. een pittingmeter met mm-verdeling. 10,00 I

35 RAW Bladnr. 35 van US-WANDDIKTEMETINGEN 1320 Wanddiktemetingen Betreft het uitvoeren van wanddiktemetingen tussen 0.00 meter en meter (= maximale bodemdiepte) ten opzichte van N.A.P Uitv. wanddiktemetingen damwand (< 100 x 3 st.) Situering: aan de damwand. Hoeveelheid: < 100 x 3 stuks st 60,00 F - het schoonmaken van de in te meten punten; - het uitvoeren van wanddiktemetingen op meetpunten, een meetpunt per meetraai per meetniveau bestaat uit: een aantal sets van 3 wanddiktemetingen op de betreffende damwandprofielen. - incl. rapportage conform bijlage i Uitv. wanddiktemetingen damwand (100 x x 3) Situering: aan de damwand. Hoeveelheid: 100 x 3 tot 800 x 3 stuks st 300,00 F - het schoonmaken van de in te meten punten; - het uitvoeren van wanddiktemetingen op meetpunten, een meetpunt per meetraai per meetniveau bestaat uit: een aantal sets van 3 wanddiktemetingen op de betreffende damwandprofielen. - incl. rapportage conform bijlage i Uitv. wanddiktemetingen damwand (> 800 x 3 st.) Situering: aan de damwand. Hoeveelheid: > 800 x 3 stuks st 2.400,00 F - het schoonmaken van de in te meten punten; - het uitvoeren van wanddiktemetingen op meetpunten, een meetpunt per meetraai per meetniveau bestaat uit: een aantal sets van 3 wanddiktemetingen op de betreffende damwandprofielen. - incl. rapportage conform bijlage i01.

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Holland Wall d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Holland Wall d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

Profextru Productie BV MULTILOCK damwand en deksloof voorbeeld bestekteksten 2.2 NADERE BESCHRIJVING

Profextru Productie BV MULTILOCK damwand en deksloof voorbeeld bestekteksten 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 1 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 2 PAR 01 VERKLARING VAN DE HIERNA VOLGENDE STAAT In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen. 02 KENMERK RESULTAATSVERPLICHTING

Nadere informatie

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Beschoeiing d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Beschoeiing d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Steiger d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Steiger d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

Conceptversie. Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Betreft: ROMFIX Hechtmiddel

Conceptversie. Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Betreft: ROMFIX Hechtmiddel Bladnr. 1 van 8 Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Romfix Hechtmiddel is een trass cement houdende hechtbrug voor het verleggen van natuur en betonstenen op de gebonden Romfix

Nadere informatie

2.2 NADERE BESCHRIJVING CONCEPT

2.2 NADERE BESCHRIJVING CONCEPT Bladnr. 1 van 5 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 2 van 5 RAW1062 PAR 01 VERKLARING VAN DE HIERNA VOLGENDE STAAT In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen.

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA KA. Wijzigingen voorblad:

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA KA. Wijzigingen voorblad: Bladnr. 1 van 11 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA2016052KA Wijzigingen voorblad: Wijziging Besteknummer Wijziging status bestek => Besteknummer VIA2016052KA => Status: Definitief

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 13. Conceptversie RAW1190

Bladnr. 1 van 13. Conceptversie RAW1190 Colofon Dit bestekbestand bevat standaard bestekteksten, bepalingen en een aantal voorbeelden van resultaatsverplichtingen waarin de principes en werkwijzen rond het initiatief Stimulering Hergebruik Infra

Nadere informatie

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Lichtmast d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Lichtmast d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

gemeente maastricht Maatregelen riolering Maastricht West Overeenkomst Met Open Posten Documentnr. W&G augustus 2013

gemeente maastricht Maatregelen riolering Maastricht West Overeenkomst Met Open Posten Documentnr. W&G augustus 2013 Bestek gemeente maastricht Overeenkomst Met Open Posten Documentnr. W&G15-2013 19 augustus 2013 RAW0036-77113 Gemeente Maastricht Bladnr. 1 van 168 OVEREENKOMST MET OPEN POSTEN Besteknr. W&G 15-2013 ten

Nadere informatie

Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten Nota van Inlichtingen Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten

Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten Nota van Inlichtingen Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten Bladnr. 1 van 18 GEMEENTE VENLO Afdeling Openbare Werken team: Projecten Openbare Ruimte NOTA VAN INLICHTINGEN behorende bij besteknr. 265926 Door de inschrijver(s) zijn op TenderNed de volgende vragen

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamovereenkomst met kenmerk: BAR Raamovereenkomst speelvoorzieningen en -terreinen

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamovereenkomst met kenmerk: BAR Raamovereenkomst speelvoorzieningen en -terreinen Bladnr. 1 van 16 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamovereenkomst met kenmerk: BAR-00-0006 Raamovereenkomst speelvoorzieningen en -terreinen Bladnr. 2 van 16 1. A l g e m e e n Bladnr.

Nadere informatie

Rekenen Groep 6-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 6-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze,

Nadere informatie

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

2. BESCHRIJVING 2.1 ALGEMENE GEGEVENS CONCEPT

2. BESCHRIJVING 2.1 ALGEMENE GEGEVENS CONCEPT Bladnr. 1 van 6 2. BESCHRIJVING 2.1 ALGEMENE GEGEVENS Bladnr. 2 van 6 PAR 01 TEKENINGEN... 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN... 03 KWALITEITSBORGING Bij het opstellen van een kwaliteitsplan, zoals bedoeld in

Nadere informatie

Bladnr. 1 van Project: Groenonderhoud begraafplaatsen 2017 Besteknummer: 2017 / 2634 Nota van Inlichtingen

Bladnr. 1 van Project: Groenonderhoud begraafplaatsen 2017 Besteknummer: 2017 / 2634 Nota van Inlichtingen RAW0125-102013 Bladnr. 1 van 10 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: Groenonderhoud begraafplaatsen 2017 in gemeente Alphen aan den Rijn Besteknummer: 2017 / 2634 Bladnr. 2 van 10 RAW0125-102013

Nadere informatie

Bestek Relining Stommeer Aalsmeer

Bestek Relining Stommeer Aalsmeer Bestek 20.049-2015 Relining Stommeer Aalsmeer RAW0190-92278 Relining Stommeer Aalsmeer Bladnr. I I n h o u d s o p g a v e 0. T o t s t a n d k o m i n g v a n d e o v e r e e n k o m s t 3 0.01 Aanbesteder

Nadere informatie

Gemeente Katwijk RAW raamovereenkomst 2016-B&V-09 "Rioolreiniging en -inspectie " ten behoeve van de gemeente Katwijk.

Gemeente Katwijk RAW raamovereenkomst 2016-B&V-09 Rioolreiniging en -inspectie  ten behoeve van de gemeente Katwijk. RAW0836-101170 RAW-raamovereenkomst Rioolreiniging en -inspectie 2017-2019, 2016-B&V-09 na 1e NvI Bladnr. 1 van 64 Gemeente Katwijk RAW raamovereenkomst 2016-B&V-09 "Rioolreiniging en -inspectie 2017-2019"

Nadere informatie

Nota van de op woensdag 28 juni 2006 om 13.00 uur verstrekte inlichtingen betreffende:

Nota van de op woensdag 28 juni 2006 om 13.00 uur verstrekte inlichtingen betreffende: Gemeente Den Haag Nota van inlichtingen Ingenieursbureau Den Haag Nota van de op woensdag 28 juni 2006 om 1.00 uur verstrekte inlichtingen betreffende: Besteknr. 2006.786.051 Dedemsvaartweg lijn 16 Aanvullend

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten:

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten: RAW1209-90538 Samenwerkende gemeenten Diemen, Uithoorn, Ouder-Amstel en De Ronde Venen Bladnr. 1 van 12 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten: in samenwerkende

Nadere informatie

Deel 2.1 Algemene gegevens 9 01 TEKENINGEN 10 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN 10 03 BIJLAGEN 11 04 WATERSTANDEN 11 05 WERKTERREIN 11 10 ADRESSEN 11

Deel 2.1 Algemene gegevens 9 01 TEKENINGEN 10 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN 10 03 BIJLAGEN 11 04 WATERSTANDEN 11 05 WERKTERREIN 11 10 ADRESSEN 11 RAW0110-00159 Projectnummer 09-IB-032 "Rioolreiniging en inspectie 2009" Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 3 01 AANBESTEDENDE DIENST 4 02 PROCEDURE 4 03 INLICHTINGEN 4 04 INSCHRIJVING 4 05 INSCHRIJVINGSSTAAT

Nadere informatie

RAW-hoofdstuk 41 - Funderingsconstructies

RAW-hoofdstuk 41 - Funderingsconstructies RAW-hoofdstuk 41 - Funderingsconstructies Wijziging Standaard RAW Bepalingen: - 41.0 - Algemeen - 41.2 - Damwand Uitbreiding Standaard RAW Bepalingen: - 41.4 - Verankering van grond- en waterkerende constructies

Nadere informatie

RAW Besteksteksten Firmusfixed schanskorven versie 1.0 (maart 2014) Afdrukdatum: A l g e m e e n

RAW Besteksteksten Firmusfixed schanskorven versie 1.0 (maart 2014) Afdrukdatum: A l g e m e e n Bladnr. 1 van 21 1. A l g e m e e n Bladnr. 2 van 21 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 3 van 21 01 Tekeningen... 02 Peilen en hoofdafmetingen... 03 Kwaliteitsborging Bij het opstellen

Nadere informatie

Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016

Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016 Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : 82353400-2016 BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016 BETREFT NOTA VAN INLICHTINGEN DATUM : 25-08-2016 Bladnr.

Nadere informatie

Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: /W e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk

Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: /W e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk Bladnr. 1 Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: 2013-01/W24863 1e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk Inlichtingen gegeven namens de directie door:

Nadere informatie

Apeldoorns kanaal 6e pand - buitendijks - ONDERDEEL A Waterschap Vallei en Veluwe Sweco DEFINITIEF d.d RAW

Apeldoorns kanaal 6e pand - buitendijks - ONDERDEEL A Waterschap Vallei en Veluwe Sweco DEFINITIEF d.d RAW RAW0018-105772 Bladnr. 1 Behoort bij: Sweco351743-1 onderdeel A Apeldoorns kanaal 6e pand - buitendijks - onderdeel A I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03

Nadere informatie

Opdrachtgever: gemeente Borger-Odoorn Besteknr.: GG e NOTA VAN INLICHTINGEN d.d

Opdrachtgever: gemeente Borger-Odoorn Besteknr.: GG e NOTA VAN INLICHTINGEN d.d Bladnr. 1 2e Nota van inlichtingen behorende bij bestek en voorwaarden: "": Besteknummer: GG2015-003 Projectnummer MUG: 81197313 Datum: 4 januari 2016 Opgesteld door: Gecontroleerd door: RWi SMe Vrijgegeven

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Bestek met kenmerk: ZSP 249 Aanbrengen zeevaartkade Quarleshaven met bijkomende werkzaamheden.

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Bestek met kenmerk: ZSP 249 Aanbrengen zeevaartkade Quarleshaven met bijkomende werkzaamheden. RAW0365-95653 N.V. Zeeland Seaports Aanbrengen zeevaartkade Quarleshaven met bijkomende werkzaamheden Bladnr. 1 van 9 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Bestek met kenmerk: ZSP 249 Aanbrengen

Nadere informatie

Rekenen Groep 6-1e helft schooljaar.

Rekenen Groep 6-1e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

MOEDERBESTEK TEKSTEN (STANDAARD RAW BEPALINGEN 2015) - Elementenverhardingen en kantopsluitingen vervaardigd met duurzaam beton dd.

MOEDERBESTEK TEKSTEN (STANDAARD RAW BEPALINGEN 2015) - Elementenverhardingen en kantopsluitingen vervaardigd met duurzaam beton dd. Bladnr. 1 van 11 MOEDERBESTEK TEKSTEN (STANDAARD RAW BEPALINGEN 2015) - Elementenverhardingen en kantopsluitingen vervaardigd met duurzaam beton dd. Bladnr. 2 van 11 1. ALGEMEEN Bladnr. 3 van 11 PAR 1.01

Nadere informatie

Wat is een bestek? Volgens Van Dale is het bestek van een bouwwerk:

Wat is een bestek? Volgens Van Dale is het bestek van een bouwwerk: 4.2 Het bestek Wat is een bestek? Volgens Van Dale is het bestek van een bouwwerk: Een nauwkeurige beschrijving van een werk, met alle inlichtingen aangaande de gang en de uitvoering ervan, de te gebruiken

Nadere informatie

Antwoorden Rekenen Groep 5-1e helft schooljaar

Antwoorden Rekenen Groep 5-1e helft schooljaar Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

Rekenen Groep 4-1e helft schooljaar.

Rekenen Groep 4-1e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

I N S C H R I J V I N G S S T A A T

I N S C H R I J V I N G S S T A A T RAW0008 Besteksnr. 6160 Bladnr. 1 van 10 Behoort bij: 6160... I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2010) behorende

Nadere informatie

Rekenen Groep 4-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 4-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2013 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

Rekenen Groep 4-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 4-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

Veiligheids- en Gezondheidsplan

Veiligheids- en Gezondheidsplan Veiligheids- en Gezondheidsplan Groningen Seaports Aanbrengen van een kathodische bescherming d.m.v. opofferingsanodes in diverse havens in provincie Groningen Bestek B00637/2015 Projectcode HH2842 / 100005889

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost Bestek ZO/RE/0061 BRM Seizoenenhof in Driemond. Bladnr

Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost Bestek ZO/RE/0061 BRM Seizoenenhof in Driemond. Bladnr Bladnr. 1 GEMEENTE AMSTERDAM Stadsdeel Zuidoost Directie Realisatie NOTA VAN INLICHTINGEN Behorende bij bestek ZO/RE 0061 van 2013 Betreffende bouwrijp maken Seizoenenhof, Driemond in het Stadsdeel Zuidoost

Nadere informatie

Den Haag, onderhoud kunstgras(val)ondergronden 2016 e.v. Nota van Inlichtingen Ingenieursbureau Den Haag Besteknummer

Den Haag, onderhoud kunstgras(val)ondergronden 2016 e.v. Nota van Inlichtingen Ingenieursbureau Den Haag Besteknummer Bladnr. 1 van 5 1. ALGEMEEN NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: besteknummer 2015.082.088 PAR 1.05 TIJDSBEPALING DIRECTIEWIJZIGING: --- De looptijd van de overeenkomst eindigt uiterlijk

Nadere informatie

01 GEMEENTE AMSTERDAM, STADSDEEL AMSTERDAM NOORD. Directie Beleid en Uitvoering, afdeling Stadsdeelbeheer

01 GEMEENTE AMSTERDAM, STADSDEEL AMSTERDAM NOORD. Directie Beleid en Uitvoering, afdeling Stadsdeelbeheer 01 GEMEENTE AMSTERDAM, STADSDEEL AMSTERDAM NOORD Directie Beleid en Uitvoering, afdeling Stadsdeelbeheer Bezoekadres : Buikslotermeerplein 2000 1025 XL Amsterdam Postadres : Postbus 37608 1030 BB Amsterdam

Nadere informatie

Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 16 SB 020

Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 16 SB 020 Nota van Inlichtingen Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbesteding Vervangen metselwerk walmuren Nieuwegracht Aanbestedende Dienst: Gemeente Utrecht Referentie: 16 SB 020 Omschrijving: De ontwerpwerkzaamheden

Nadere informatie

Opdrachtgever: Provincie Fryslân Besteksnummer: VN Bestek, versie jb

Opdrachtgever: Provincie Fryslân Besteksnummer: VN Bestek, versie jb Bladnr. 1 van 6 1 AANVANGSWERKZAAMHEDEN PER EEN 10 Kabels- en leidingen 101 Proefsleuven t.b.v. directie 101110 Handmatig graven van proefsleuven t.b.v. directie m 25,00V 102 Proefsleuven t.b.v. zorgvuldig

Nadere informatie

I N S C H R I J V I N G S S T A A T

I N S C H R I J V I N G S S T A A T RAW0067-88466 Groningen Seaports Bladnr. 1 van 8 Behoort bij: bestek 2013-41 I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard

Nadere informatie

CORROSIEBEHEERSING HAVENINSTALLATIES. Marc Wormmeester Themamiddag kathodische bescherming InnCorr 23 februari 2017

CORROSIEBEHEERSING HAVENINSTALLATIES. Marc Wormmeester Themamiddag kathodische bescherming InnCorr 23 februari 2017 CORROSIEBEHEERSING HAVENINSTALLATIES Marc Wormmeester Themamiddag kathodische bescherming InnCorr 23 februari 2017 Inhoud Civiele Infra Corrosie Kathodische bescherming Beheer en Advies 2 Algemeen Corrosie

Nadere informatie

Sky-Line Universele overkapping

Sky-Line Universele overkapping Sky-Line Universele overkapping V E I L I G W E R K E N O P H O O G N I V E A U Skyworks BV Hoofdkantoor: Postbus 38 2650 AA Berkel en Rodenrijs Tel. 010-5140050 Fax 010-5140055 E-mail: info@skyworks.nl

Nadere informatie

Vervangen en aanbrengen van beschoeiing op zandeilanden en legakkers op de Vinkeveense Plassen.

Vervangen en aanbrengen van beschoeiing op zandeilanden en legakkers op de Vinkeveense Plassen. Bladnr. 1 van 11 Behoort bij:{20160029-bs-1} Vervangen en aanbrengen van beschoeiing op zandeilanden en legakkers op de Vinkeveense Besteknr. 20160029-BS-1 I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat

Nadere informatie

Projectnummer 09-IB-023 "Onderhoud verharding gemeente Leiden" Nota van Inlichtingen, deel uitmakend van besteknummer "Onderhoud verhardingen"

Projectnummer 09-IB-023 Onderhoud verharding gemeente Leiden Nota van Inlichtingen, deel uitmakend van besteknummer Onderhoud verhardingen Bladnr. 1 van 5 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau Nota van Inlichtingen, deel uitmakend van besteknr.: 09-27: "Onderhoud verharding" Over dit bestek zijn de volgende

Nadere informatie

Onderhoud openbaar groen - Onderdeel Bomen Aanbestedende Dienst: Gemeente Heemskerk Referentie:

Onderhoud openbaar groen - Onderdeel Bomen Aanbestedende Dienst: Gemeente Heemskerk Referentie: Nota van Inlichtingen Onderhoud openbaar groen - Onderdeel Bomen Aanbesteding Onderhoud openbaar groen - Onderdeel Bomen Aanbestedende Dienst: Gemeente Heemskerk Referentie: 2016-03 Omschrijving: Onderhoud

Nadere informatie

COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL I) Inzake de bouw van... (1) 1... (2) gevestigd te... (3) nader te noemen de opdrachtgever.

COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL I) Inzake de bouw van... (1) 1... (2) gevestigd te... (3) nader te noemen de opdrachtgever. COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL I) Coördinatie-overeenkomst met schadevergoedingsregeling. Inzake de bouw van... (1) Verklaren: 1.... (2) gevestigd te... (3) nader te noemen de opdrachtgever. 2.... (4)

Nadere informatie

Reconstructie Kanaalweg te Heiloo Aanbestedende Dienst: Gemeente Heiloo Referentie: Bestek

Reconstructie Kanaalweg te Heiloo Aanbestedende Dienst: Gemeente Heiloo Referentie: Bestek Nota van Inlichtingen Reconstructie Kanaalweg te Heiloo Aanbesteding Reconstructie Kanaalweg te Heiloo Aanbestedende Dienst: Gemeente Heiloo Referentie: Bestek 2015-120 Omschrijving: Het project betreft

Nadere informatie

Overeenkomst Met Open Posten (OMOP)

Overeenkomst Met Open Posten (OMOP) Overeenkomst Met Open Posten (OMOP) Minisymposium Het Miland B.V. In samenwerking met CROW Hillegersberg d.d. 28-11-2005 Sprekers: CROW: Het Miland BV: dhr. J. de Ligt dhr. K. Rietveld Inhoud symposium

Nadere informatie

omschrijving Zeeland Seaports Vestiging Scheepswerf Reimerswaal Tekeningenlijst DO (eigen stukken)

omschrijving Zeeland Seaports Vestiging Scheepswerf Reimerswaal Tekeningenlijst DO (eigen stukken) versie pv = programma van eisen so = schetsontwerp vo = voorlopig ontwerp Multatulilaan 8 info@matersendekoning.nl do = definitief ontwerp be = bestek Tel: 0165 524 524 vu = voor uitvoering = definitief

Nadere informatie

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 22 januari 2014 tot en met 5 maart 2014.

De watervergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage vanaf 22 januari 2014 tot en met 5 maart 2014. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR Op grond van de Keur 2010 is een watervergunning verleend aan: Vereniging van eigenaars De Brink 24 t/m 190 (even nummers), Postbus 23535 te Rotterdam voor het legaliseren

Nadere informatie

Brunelleschi. De Dom van Florence

Brunelleschi. De Dom van Florence Copyright 2011 Uitgeverij Lambo bv, Arnhem Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatisch gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of

Nadere informatie

Praktische toelichting op de UAV 2012

Praktische toelichting op de UAV 2012 Praktische toelichting op de UAV 2012 Praktische toelichting op de UAV 2012 prof. mr. dr. M.A.B. Chao-Duivis Eerste druk s-gravenhage - 2012 1 e druk ISBN 978-90-78066-56-9 NUR 822 2012, Stichting Instituut

Nadere informatie

Overstapbordes. t.b.v. Sky-Light hangbruginstallatie. Gebruikershandleiding VEILIG WERKEN OP HOOG

Overstapbordes. t.b.v. Sky-Light hangbruginstallatie. Gebruikershandleiding VEILIG WERKEN OP HOOG Overstapbordes t.b.v. Sky-Light hangbruginstallatie VEILIG WERKEN OP HOOG Skyworks B.V. Hoofdkantoor: Postbus 38 2650 AA Berkel en Rodenrijs tel. 010-514 00 50 fax 010-514 00 55 e-mai: info@skyworks.nl

Nadere informatie

Hoofdstuk 51 Groenvoorzieningen. Wijziging Technische Bepalingen. Gewijzigde bepalingen zijn grijs gemarkeerd. Niet gemarkeerde bepalingen zijn nieuw

Hoofdstuk 51 Groenvoorzieningen. Wijziging Technische Bepalingen. Gewijzigde bepalingen zijn grijs gemarkeerd. Niet gemarkeerde bepalingen zijn nieuw TECHNISCHE BEPALINGEN Hoofdstuk 51 Groenvoorzieningen Wijziging Technische Bepalingen Gewijzigde bepalingen zijn grijs gemarkeerd Niet gemarkeerde bepalingen zijn nieuw Overzicht vervallen bepalingen toegevoegd

Nadere informatie

Geen fabriekswerk. Roeien met de wind mee en de stroom tegen. Jac Willekens

Geen fabriekswerk. Roeien met de wind mee en de stroom tegen. Jac Willekens Copyright 2011 Uitgeverij Lambo bv Arnhem Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatisch gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of

Nadere informatie

Steiger Installatie Handleiding. 1. Installeren van de kubussen P.2. 2. Installeren van de korte pen P.2. 3. Installeren van de lange pen P.

Steiger Installatie Handleiding. 1. Installeren van de kubussen P.2. 2. Installeren van de korte pen P.2. 3. Installeren van de lange pen P. Steiger Installatie Handleiding....................................... Installeren van de kubussen P.2...................................... 2. Installeren van de korte pen P.2......................................

Nadere informatie

Inzake de bouw van (1) 1...(2) gevestigd te.. (3) nader te noemen de opdrachtgever. gevestigd te (17) nader te noemen de aannemer van de:. (6) 3..

Inzake de bouw van (1) 1...(2) gevestigd te.. (3) nader te noemen de opdrachtgever. gevestigd te (17) nader te noemen de aannemer van de:. (6) 3.. COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL) Coördinatie-overeenkomst met schadevergoedingsregeling. Inzake de bouw van (1) Verklaren: 1...(2) gevestigd te.. (3) nader te noemen de opdrachtgever. 2. (4) gevestigd

Nadere informatie

UAV 2012 Toegelicht. Handleiding voor de praktijk. prof. mr. dr. M.A.B. Chao-Duivis. Eerste druk

UAV 2012 Toegelicht. Handleiding voor de praktijk. prof. mr. dr. M.A.B. Chao-Duivis. Eerste druk UAV 2012 Toegelicht Handleiding voor de praktijk prof. mr. dr. M.A.B. Chao-Duivis Eerste druk s-gravenhage - 2013 1 e druk ISBN 978-90-78066-67-5 NUR 822 2013, Stichting Instituut voor Bouwrecht, s-gravenhage

Nadere informatie

Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer )

Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer ) Nota van Inlichtingen Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbesteding Vernieuwen steiger 1 Oostereiland Aanbestedende Dienst: Gemeente Hoorn Referentie: KO-986 (zaaknummer 1120524) Omschrijving: Aanbrengen

Nadere informatie

7 B) X s o &M- de 27 maart 2012. P.C. van der Wiel B.V. Hillegommerdijk 448 2144 KV Beïnsdorp Pb 78, 2180AB Hillegom Tel.: 0252-517406.

7 B) X s o &M- de 27 maart 2012. P.C. van der Wiel B.V. Hillegommerdijk 448 2144 KV Beïnsdorp Pb 78, 2180AB Hillegom Tel.: 0252-517406. RAW732-00029 Bladnr. 1 van 2 Behoort bij: 657 INSCHRIJVINGSBILJET A) De hierna te noemen inschrijver(s): geveigd te 7 B) J geveigd te C) geveigd te P.C. van der Wiel B.V. Hillegommerdijk 448 2144 KV Beïnsdorp

Nadere informatie

Sky-Line Uitwijksteiger

Sky-Line Uitwijksteiger Sky-Line Uitwijksteiger V E I L I G W E R K E N O P H O O G N I V E A U Skyworks BV Hoofdkantoor: Postbus 38 2650 AA Berkel en Rodenrijs Tel. 010-5140050 Fax 010-5140055 E-mail: info@skyworks.nl Website:

Nadere informatie

Product besteksteksten

Product besteksteksten RAW1171 INDUMIX Bladnr. 1 van 6 OMSCHRIJVING BESTEKS- POST- NUMMER CATALOGUSNUMMER HOOFD- DEFICODE CODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING 1 INDUMIX PRODUCTEN 11 INDUMIX

Nadere informatie

Wijst/Wijzen* als zijn/hun* gevolmachtigde aan:...(3)

Wijst/Wijzen* als zijn/hun* gevolmachtigde aan:...(3) pagina: 1 BIJLAGE A, CONFORM UAV 2012 Volmacht De ondergetekende(n): (1)...(4) Aannemer(s) van: (2) Wijst/Wijzen* als zijn/hun* gevolmachtigde aan: (3) Die hem/hen* in alle opzichten vertegenwoordigt voor

Nadere informatie

Tegen het verlenen van de vergunning bestaat geen bezwaar, mits aan de algemene en bijzondere voorschriften wordt voldaan.

Tegen het verlenen van de vergunning bestaat geen bezwaar, mits aan de algemene en bijzondere voorschriften wordt voldaan. WATERVERGUNNING OP BASIS VAN DE KEUR 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Hunze en Aa s heeft op 10 oktober 2014 een aanvraag ontvangen van de Gemeente Hoogezand-Sappemeer, Postbus 75, 9600

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden FotoXperience B.V. november Algemene voorwaarden fotoxperience B.V.

Algemene Voorwaarden FotoXperience B.V. november Algemene voorwaarden fotoxperience B.V. Algemene voorwaarden fotoxperience B.V. Algemene Voorwaarden FotoXperience B.V. november 2015 Artikel 1: Definities 1.1 fotoxperience: Opdrachtnemer, handelend onder de naam fotoxperience b.v. hierna genoemd

Nadere informatie

Bijlage 2. Inschrijvingsstaat SV01, revisie 01

Bijlage 2. Inschrijvingsstaat SV01, revisie 01 Bijlage 2 Inschrijvingsstaat 337099-SV01, revisie 01 RAW0018-102313 Bladnr. 1 Behoort bij: 2015HRU14... I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN BRUIKLEEN

OVEREENKOMST VAN BRUIKLEEN OVEREENKOMST VAN BRUIKLEEN Ondergetekende, uitlener / verhuurder Naam instelling: Contactpersoon: Straat: Postcode: Woonplaats: Telefoonnr.: Emailadres: Verklaart dat, gebruiker, Naam instelling: Contactpersoon:

Nadere informatie

Eisen aan de opdracht

Eisen aan de opdracht Eisen aan de opdracht In dit hoofdstuk zijn de eisen opgenomen die aan de gevraagde dienstverlening worden gesteld. U wordt verzocht ten aanzien van elk der onderstaande eisen te verklaren dat u eraan

Nadere informatie

In dit document zijn de volgende wijzigingen opgenomen:

In dit document zijn de volgende wijzigingen opgenomen: RAW-systematiek In dit document zijn de volgende wijzigingen opgenomen: - wijziging van de bijlage Lijst met publicaties genoemd in deze Standaard van de Standaard RAW Bepalingen 2010; - wijziging van

Nadere informatie

Vraag 1 Welke locale hoveniers zijn voor de IBOR aanbesteding door de gemeente uitgenodigd om een onderhandse offerte uit te brengen?

Vraag 1 Welke locale hoveniers zijn voor de IBOR aanbesteding door de gemeente uitgenodigd om een onderhandse offerte uit te brengen? Endelhovenlaan 1, 3601 GR Maarssen Postbus 1212, 3600 BE Maarssen T 0346 25 40 00 F 0346 25 40 10 www.stichtsevecht.nl Aan de fractie van Breukelen Beweegt, t.a.v. de heer D. van 't Hof. Afdeling Wijken

Nadere informatie

TECHNISCHE BEPALINGEN KWALITEIT OPENBARE RUIMTE

TECHNISCHE BEPALINGEN KWALITEIT OPENBARE RUIMTE TECHNISCHE BEPALINGEN KWALITEIT OPENBARE RUIMTE Hoofdstuk 70 Technische bepalingen voor contracten waarbij gebruik wordt gemaakt van de prestatie-eisen uit de CROW-kwaliteitscatalogus CROW Galvanistraat

Nadere informatie

Technische omschrijving

Technische omschrijving Technische omschrijving 18-04-2011 Vervangen duikerbrug Mollekade te Heinenoord - 1 - 1. Korte omschrijving van het werk Ter hoogte van de Mollekade 13 te Heinenoord bevindt zich een gemetselde duiker.

Nadere informatie

Intern referentien ummer. Volg nummer. Betreft Vraag Antwoord

Intern referentien ummer. Volg nummer. Betreft Vraag Antwoord Intern referti ummer Volg nummer Betreft Vraag Antwoord 219243 1 Bestek Algeme: Ik mis BPN's voor het aan- afvoer van diverse materieelstukk (bijv kleine asfaltset, diverse verschillde in te zett freesmachines,

Nadere informatie

TOELICHTING: GRONDROERDERSREGELING EN RAW-BESTEKKEN

TOELICHTING: GRONDROERDERSREGELING EN RAW-BESTEKKEN Bladnr. 1 van 5 TOELICHTING: GRONDROERDERSREGELING EN RAW-BESTEKKEN Sinds 1 juli 2008 is de 'Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten' ofwel de Grondroerdersregeling van kracht. Deze wet is bedoeld

Nadere informatie

.~2.0\ '"-f2.=\o ~.'1) _\n\/

.~2.0\ '-f2.=\o ~.'1) _\n\/ ,,",.~2.0\ '"-f2.=\o ~.'1) _\n\/ ~on~ ~ \\cecr... Inspectie kade Inspectie stalen damwand Definitief Gemeente Schouwen-Duiveland Grontmij Nederland B.V. Lelystad, 5 november 2009... 'i: /"G..ro nt mij

Nadere informatie

2. BESCHRIJVING 2.1 ALGEMENE GEGEVENS CONCEPT

2. BESCHRIJVING 2.1 ALGEMENE GEGEVENS CONCEPT Bladnr. 1 van 6 2. BESCHRIJVING 2.1 ALGEMENE GEGEVENS Bladnr. 2 van 6 PAR 01 TEKENINGEN... 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN... 03 KWALITEITSBORGING Bij het opstellen van een kwaliteitsplan, zoals bedoeld in

Nadere informatie

Praktische toelichting op de UAV 2012 (2 e druk)

Praktische toelichting op de UAV 2012 (2 e druk) Praktische toelichting op de UAV 2012 (2 e druk) Praktische toelichting op de UAV 2012 prof. mr. dr. M.A.B. Chao-Duivis bewerkt door mr. dr. H.P.C.W. Strang Tweede druk s-gravenhage - 2018 2 e druk ISBN

Nadere informatie

besluiten havenmeester

besluiten havenmeester Gemeente Amsterdam Gemeenteblad Havenbedrijf Amsterdam NV besluiten havenmeester Jaar 2017 Afdeling 3B Nummer Publicatiedatum 1 augustus 2017 Onderwerp Vaststellen uitvoeringsbesluit Regionale Havenverordening

Nadere informatie

RAW Projectnummer 09-IB-012 Waterplan Leiden 2009" Besteknummer "Aanleg natuurvriendelijke oevers" Bladnr. 1

RAW Projectnummer 09-IB-012 Waterplan Leiden 2009 Besteknummer Aanleg natuurvriendelijke oevers Bladnr. 1 Bladnr. 1 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau BESTEK 09-26 'Waterplan 2009, aanleggen natuurvriendelijke oevers' Bladnr. 2 0. TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST Bladnr.

Nadere informatie

KWR 05.026 april 2005

KWR 05.026 april 2005 KWR 05.026 april 2005 Kiwa N.V. - 1 - april 2005 KWR 05.026 april 2005 2005 Kiwa N.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand,

Nadere informatie

vervanging platform MVKK den Helder Aanbestedende Dienst: Ministerie van Defensie, Commando Dienstencentra (CDC) Referentie:

vervanging platform MVKK den Helder Aanbestedende Dienst: Ministerie van Defensie, Commando Dienstencentra (CDC) Referentie: Nota van Inlichtingen vervanging platform MVKK den Helder Aanbesteding vervanging platform MVKK den Helder Aanbestedende Dienst: Ministerie van Defensie, Commando Dienstencentra (CDC) Referentie: 207.12.0607.20

Nadere informatie

Afmeervoorziening Cruiseschepen

Afmeervoorziening Cruiseschepen Afmeervoorziening Cruiseschepen Projectnummer: AD 13.013 Project: Afmeervoorziening Cruiseschepen Onderdeel: Technische ontwerpvarianten Status: Definitief Opdrachtgever: Gemeente Harlingen Postbus 10.000

Nadere informatie

Huurovereenkomst. Rescuemate Bv. / AED Solutions Bv. Juli RescueMate Bv / AED Solutions Bv

Huurovereenkomst. Rescuemate Bv. / AED Solutions Bv. Juli RescueMate Bv / AED Solutions Bv Huurovereenkomst Rescuemate Bv. / AED Solutions Bv. Juli 2015 RescueMate Op al Bv onze / Opleidingen zijn onze Algemene Voorwaarden en Algemene Voorwaarden Opleidingen van toepassing. AED Solutions Deze

Nadere informatie

0. TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST

0. TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST Bladnr. 1 van 5 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: Hier het besteknummer uit de contractinfo overnemen 0. TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST 0.01 AANBESTEDER 0.02 PROCEDURE 0.03 INLICHTINGEN

Nadere informatie

Productie: Het proces dat leidt tot een product dat klaar is voor vertoning, inclusief het product zelf.

Productie: Het proces dat leidt tot een product dat klaar is voor vertoning, inclusief het product zelf. Algemene voorwaarden Studio Dokter De Graaf DEFINITIES: In deze algemene voorwaarden wordt begrepen onder: Productie: Het proces dat leidt tot een product dat klaar is voor vertoning, inclusief het product

Nadere informatie

Model contract adviseurs 1

Model contract adviseurs 1 Model contract adviseurs 1 Naar aanleiding van uw inschrijvingsbiljet d.d.. met naam Inschrijvingsbiljet Ontwerp en adviesdiensten.xxxxxxxxxxxx..centrum Amsterdam Noord betreffende Perceel X, zal de heer,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden CUTECH B.V.

Algemene voorwaarden CUTECH B.V. Algemene voorwaarden CUTECH B.V. Algemene voorwaarden CUTECH BV 1-7 8-4-2005 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Algemene bepalingen...3 Artikel 1. Toepasselijkheid...3 Artikel 2. Offerten...3 Artikel 3. Wijzigen

Nadere informatie

UAV : deze Uniforme Administratieve Voorwaarden voor de uitvoering van werken en van technische installatiewerken 2012;

UAV : deze Uniforme Administratieve Voorwaarden voor de uitvoering van werken en van technische installatiewerken 2012; Uniforme administratieve voorwaarden voor de uitvoering van werken 1989 (U.A.V. 1989) Inclusief aanvullingen en wijzigingen tot het verkrijgen van de U.A.V.T.I. 1992 (deze zijn onderstreept weergegeven)

Nadere informatie

..~ Gemeente Rotterdam

..~ Gemeente Rotterdam ..~ Gemeente Rotterdam Bestek nr. 1-013-13 Met Bestek voor: 4 tekeningen 1 inschrijvingsbiljet 1 inschrijvingsstaat 1 model K 1 Gedragscode Publiek Opdrachtgeverschap 1 ModelFormulierPVvoorblad 1 Eigen

Nadere informatie

Onkruidbeheersing op verhardingen

Onkruidbeheersing op verhardingen Bestek: Onkruidbeheersing op verhardingen Opdrachtgever: Besteknummer Bestek 2017-01 perceel 1, 2 en 3 Datum 1 februari 2017 Status DEFINITIEF Projectleider Ing. R.L.M. Jacobs Stad & Groen Liemersallee

Nadere informatie

Algemene verhuurvoorwaarden Event Group 1

Algemene verhuurvoorwaarden Event Group 1 Algemene verhuurvoorwaarden Event Group 1 Algemene verhuurvoorwaarden 1. Algemeen 2. Offerte 3. Annuleringen 4. Overeenkomst/tijdsduur 5. De borgsom 6. Legitimatie 7. Betaling 8. Verplichtingen van de

Nadere informatie

Examenomschrijving Inspectie elektrische installaties in ATEX-gebieden. Bedrijfsexamen

Examenomschrijving Inspectie elektrische installaties in ATEX-gebieden. Bedrijfsexamen Examenomschrijving Inspectie elektrische installaties in ATEX-gebieden Bedrijfsexamen Stichting algemene basisvaardigheden Deze examenomschrijving is goedgekeurd door het bestuur van SABV d.d. 5 maart

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting

Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting 2016-2019 Aanbesteding Raamovereenkomst Onderhoud beplanting 2016-2019 Aanbestedende Dienst: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Referentie:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden onderhoudsovereenkomst Nederlandse Huisbeveiliging particulieren 1 juni 2014

Algemene voorwaarden onderhoudsovereenkomst Nederlandse Huisbeveiliging particulieren 1 juni 2014 Algemene voorwaarden onderhoudsovereenkomst Nederlandse Huisbeveiliging particulieren 1 juni 2014 Artikel 1-Toepasselijkheid Algemene leveringsvoorwaarden 1. Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van

Nadere informatie

Aansprakelijkheid voor Schade, Gebreken en Tekortkomingen.

Aansprakelijkheid voor Schade, Gebreken en Tekortkomingen. Toelichting Begrippen: Schade Schade: -Materiële schade: Aansprakelijkheid voor Gebrek, Aansprakelijkheid voor Schade, Gebreken en Tekortkomingen. veelal directe schade, beschadiging - Met van buitenaf

Nadere informatie

GROENONDERHOUD EN MAAIEN. Bestek 1 Besteknummer: 16049

GROENONDERHOUD EN MAAIEN. Bestek 1 Besteknummer: 16049 GROENONDERHOUD EN MAAIEN Bestek 1 Besteknummer: 16049 RAW0037-102235 Bladnr. I I n h o u d s o p g a v e 1. A l g e m e e n 3 01 Opdrachtgever 5 02 Directie 5 03 Locatie 5 04 Algemene beschrijving 5 05

Nadere informatie

Voeding, dranken en aanverwante producten

Voeding, dranken en aanverwante producten 2 e Nota van Inlichtingen Openbare Europese aanbesteding Voeding, dranken en aanverwante producten Ten behoeve van Drenthe College Aanbestedingsnummer: 2013/S 102-174076 juni 2013, Ingenion Alle rechten

Nadere informatie