Deel 5: Resultaten bij de klanten en partners

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deel 5: Resultaten bij de klanten en partners"

Transcriptie

1 Deel 5: Resultaten bij de klanten en partners Resultaten bij de klanten en de partners Klachten, felicitaties over de werking van het korps Interne toezichtonderzoeken Het intern toezicht en de opvolging van de dossiers werd toevertrouwd aan een commissaris. Er werden 24 dossiers intern toezicht geopend naar aanleiding van verzoeken tot onderzoek door het Vast Comité P., de Algemene Inspectie of de korpschef. Felicitaties In 2012 werden talrijke schriftelijke felicitaties en bedankingen geregistreerd. Daarnaast waren er ook heel wat telefonische bedankingen. Hieruit blijkt toch enige vorm van waardering en appreciatie omtrent de politionele gedrevenheid, aanspreekbaarheid en omgang vanwege de burger.

2 Slachtofferbejegening Verantwoordelijke: hoofdinspecteur Manuela Cauwenberghs Een team slachtofferbejegenaars verstrekt individuele bijstand, in tal van crisissituaties die een traumatische impact kunnen hebben op de direct en indirect betrokken slachtoffers. De 14 zogenaamde slachtofferantennes (dit zijn politiemensen die een bijkomende opleiding slachtofferbejegening genoten hebben) werken op vrijwillige basis, staan borg voor crisisopvang die zich voordoet op het grondgebied van onze zone en vervullen een doorverwijsfunctie naar meer gespecialiseerde diensten. Tussenkomsten Tussenkomsten Aantal Kim Bastiaens (maatschappelijk assistente) wordt voor 40% ingezet bij de cel slachtofferbejegening. Zij staat vooral in voor de eerste opvang van slachtoffers in een crisissituatie (Bv. Verkeersongeval, onrustwekkende verdwijning, ). Deze opvang gebeurd meestal ter plaatse, maar in sommige gevallen is het aangewezen om het slachtoffer tijdelijk elders onder te brengen (Bv. Lokaal slachtofferbejegening bij ons op het commissariaat). Daarna gebeurt er een doorverwijzing naar Slachtofferhulp. Daags na de gebeurtenis vindt er zich een hercontact plaats. Er wordt dan meer ingegaan op de gevoelens van het slachtoffer. Opnieuw wordt de hulpverlening van Slachtofferhulp besproken. Als het slachtoffer hiervan gebruik wil maken, zorgt de maatschappelijke assistente voor een correcte doorverwijzing. Doorverwijzing naar het centrum voor slachtofferhulp (Willebroek) Doorverwijzingen Aantal Welzijnsteam De vertegenwoordiging van de PZ BERN en PZ LIER gebeurde in 2012 door de gespecialiseerde medewerker van de PZ HEIST, met name door HINP M. Cauwenbergs.

3 Lokale openbare orde Verantwoordelijke: Commissaris Gerrit Scheerens Lokale gebeurtenissen Vanaf 1 juni 2009 werd HINP W. Laurens aangewezen om de dossiers van de lokale manifestaties voor te bereiden. Ook in 2012 kende dit een vervolg. Uren gebeurtenissen november Bedevaart Begeleiding Braderij Fuiven Lentefestival Zondagmarkt Wielerwedstrijden Voetbalwedstrijden Totaal uren De gegevens werden gedistilleerd uit statistieken van dienstplanning Geleverde Hycap & versterking in andere zones Hycap+ arrosol Te leveren (jaarbasis) Geleverde uren Hycap Geleverde uren Arrosol Verschil Totaal geleverde uren Het team HYCAP werd gedurende 2012 niet gewijzigd. Zeven inspecteurs en 2 hoofdinspecteurs maken deel uit van het HYCAP team. Aantal gebeurtenissen geregistreerd in Argos Gebeurtenissen Bron: Statistieken PZ Heist capaciteitsbesteding & FPF/CGOP/B Voor de opmaak van statistieken inzake bestuurlijke politie (alle soorten van gebeurtenissen) registreren de korpsen van de lokale politie hun betreffende evenementen in de applicatie Argos van de federale politie. * In 2012 is er wel een andere wijze van tellen voor doorlopende manifestaties zoals bijvoorbeeld de kermissen tijdens het weekend.

4 Samenwerking Ingevolge de rondzendbrief PLP 27 werden door onze zone een aantal samenwerkingsakkoorden afgesloten. Samenwerkingsakkoorden met de politiezone Berlaar-Nijlen Sinds 1 juli 2003 zijn volgende akkoorden tot stand gekomen: algemene bijstand een piekploeg s nachts die heterogeen is samengesteld hycap (gehypothekeerde capaciteit voor federale opdrachten) hondensteun dagpiekploeg, tijdens het weekend die homogeen is samengesteld trainingen geweldbeheersing Sinds 20 augustus 2007 is volgend akkoord tot stand gekomen: gemeenschappelijke aanwerving en tewerkstelling van een consulent op het AIK In 2008 zijn volgende akkoorden tot stand gekomen: Laterale steun in het kader van de ondersteuning inzake ICT Laterale steun in het kader van de opleiding en training geweldbeheersing Gemeentelijke administratieve sancties of gas Bij wet van 17 juni 2004 werd het artikel 119bis van de Nieuwe gemeentewet ingrijpend veranderd. Hierdoor werd het voor gemeenten mogelijk om bepaalde vormen van overlast zelf te bestraffen, zonder of slechts met beperkte tussenkomst van het parket. In het vooruitzicht van de invoering van de GAS-reglementering in de gemeenten Heist-op-den-Berg, Berlaar en Nijlen en gelet op de intense samenwerking tussen de politiezones wordt er naar gestreefd de gemeentelijke politieverordeningen maximaal op elkaar af te stemmen. Teneinde een gezamenlijk algemeen bestuurlijk politie verordening op te stellen werd er een werkgroep opgericht, bestaande uit de drie burgemeesters, de korpschefs en de secretarissen in Het Gasreglement is op 1 mei 2009 invoege gebracht. Er werden twee Gasambtenaren binnen de arrondissementele samenwerking aangesteld. Deze ambtenaren zijn verantwoordelijk voor het opleggen van de administratieve geldboetes voor overtredingen van bepalingen uit het politiereglement. In onze zone stellen wij een overtreding vast en wordt het PV naar de gasambtenaar gestuurd (intergemeentelijke samenwerking in het arrondissement Mechelen).

5 Voor onze zone nam naast de korpschef ook commissaris Gabriel Vanden Broeck zeer actief deel aan de besprekingen Zuivere GAS-PV's Politioneel Interventie Plan provincie Antwerpen (PIP) Het protocolakkoord houdende het politioneel interventie plan (PIP) voor de provincie Antwerpen, is een akkoord afgesloten tussen alle politiediensten, zowel lokaal als federaal, van de provincie Antwerpen waarbij deze zich engageren om in welbepaalde omschreven omstandigheden elkaar als noodmaatregel te ondersteunen op vooraf vastgestelde wijze. In de eerste plaats is het pip een operationeel hulpmiddel bij onverwachte noodsituaties. Het helpt de politieverantwoordelijke om de operationele leiding, coördinatie en ondersteuning te verzekeren voor die opdrachten die aan de politie toevertrouwd worden. Zo kunnen de politiediensten met een minimum aan tijdverlies en op een veilige manier reageren bij onvoorziene ernstige en grootschalige noodsituaties. Daarnaast geeft het pip elke politieverantwoordelijke de zekerheid om bij gebrek aan (onmiddellijk) beschikbare middelen bij de betrokken politiedienst(en) op korte termijn te kunnen beschikken over voldoende middelen. Dit verloopt op basis van het provinciaal solidariteitsmechanisme tussen de politiediensten en op basis van het federaal versterkingsmechanisme. Het diensthoofd van het team interventie bezit de portefeuille rampenplanning. In die hoedanigheid maakte ze deel uit van de spelleiding die, op vraag van het gemeentebestuur van de gemeente Bonheiden, een grootschalige rampoefening organiseerde op 15/10/2012 op grondgebied van de gemeente Rijmenam. Vanuit de politiezone Heist was er een delegatie observanten aanwezig tijdens de uitvoering van de oefening. Het betroffen 2 CP s, 4 Hinp s, 1 INP en 1 CALOG-personeelslid. In 2012 werd het Politioneel Interventie Plan (PIP) van de zone Heist gefinetuned. In dit plan werd uitgeschreven hoe de zone Heist zich zal organiseren wanneer er op ons grondgebied een noodsituatie zou plaatsvinden. Het plan werd zowel mono- als multidisciplinair besproken. In de loop van het jaar 2012 kregen alle commissarissen en hoofdinspecteurs van de zone een opleiding betreffende rampenplanning. Deze lessen werden gegeven door CP Dereepere, lid van de federale politie en CP Tolleneer, diensthoofd interventie. Samenwerking tussen de politiezones oost Er bestaat een zeer goede samenwerking, EVENWEL ZONDER PROTOCOL, tussen de politiezones Bodukap, Lier, Berlaar/Nijlen en Heist voor dringende bijstand. De coördinatie gebeurt door Cic(ant). De korpschefs kiezen bewust voor deze vorm die haar nut bewijst in de praktijk en er duidelijk op gericht is bijstand te leveren.

6 Samenwerking met de Federale Politie FGP (gerechtelijke dienst) arrondissement Mechelen Met de FGP bestaat een protocol inzake informatenbeheer waarbij onze zone geen informanten runt maar beschikbare gegevens aan hen doorgeeft. Cicant (coördinatie- en informatiecentrum) Antwerpen Cicant - dat sedert 1 maart 2005 het nieuwe provinciale communicatiecentrum voor de politie is in ons arrondissement en fungeert als hulpcentrum beantwoordt elke dag na 22 uur tot 7 uur de telefonische oproepen. Het hoofdnummer van onze zone wordt dan automatisch doorgeschakeld. Wij zorgen er wel voor dat de clip van de oproeper wordt meegestuurd. Cicant dispatcht onze interventieploeg(en) op het terrein. FGP en alle politiezones inzake videoverhoor In het arrondissement bestaat een overeenkomst tussen FGP (federale gerechtelijke politie) en alle politiezones om te voorzien in een permanentie van twee personen die steeds kunnen opgeroepen worden voor een videoverhoor met minderjarige(n). Dit team, waaraan voor onze zone Carl Poortmans deelneemt, doet alle videoverhoren onafgezien welke politiedienst het onderzoek voert. Logistieke steun Met de federale politie werd het protocol ondertekend inzake logistieke steun. Arrondissementeel Informatiekruispunt (AIK) : inbreng van het korps De wetgeving voorziet een detachering van de politiezones naar het AIK.

7 Samenwerking met de lijn Op 15 december 2008 werd er een samenwerkingsakkoord ondertekend door de politiezones van de provincie met de lijn. Samenwerking met de vrederechter Met de vrederechter werden twee akkoorden afgesloten die uiting geven aan het partnership en die voor de politie een waardevolle aanvulling betekenen in hun dagelijkse werking. Het zijn: De verzegelingprocedure bij overlijden Het project relaties (prorela) Verzegelingprocedure bij overlijden Het komt meer en meer voor dat bij een overlijden niet onmiddellijk erfgenamen gekend of aanwezig zijn. Ook is het best mogelijk dat belangrijke erfgenamen afwezig zijn. Deze procedure kan ook worden toegepast door de procureur des Konings te Mechelen. Wij passen echter de andere mogelijkheid toe. Project relaties (Prorela) De prorela procedure houdt in dat bij conflicten tussen burgers, waarvoor de politie geen pasklare oplossing kan vinden, het probleem wordt doorverwezen naar de vrederechter. De verzoeken prorela vertrokken in 2012 allemaal vanuit het onthaal via een melding, daarna werden ze door commissaris van Den Broeck via een begeleidende brief, werden overgemaakt aan de vrederechter. Sedert de start van het project in maart 2004 en tot eind 2012 werden voor onze zone in het totaal 244 verzoekschriften aan de heer vrederechter overgemaakt. Afhandelinspatroon 2012 Aantal dossiers ,50% 45,50% Minnelijke regeling Resultaat nog niet gekend Geen minnelijke regeling Overgemaakt Afgehandeld Zonder overeenkomst

8 Samenwerking FOD - inspectiediensten Er werd meerdere malen samengewerkt met inspectiediensten tijdens het uitvoeren van de actieplannen verkeer en zondagmarkt. Hieromtrent werden geen protocollen vastgelegd. Samenwerking -controle zwaar vervoer De controles op zwaar vervoer zoals reistijden, overlading gebeurt door ons korps. Sinds 2009 is de samenwerking met de politiezones Lier, Mechelen en ook Zuiderkempen toegenomen. Op regelmatige basis wordt het controle dispositief samengesteld door korpsleden van twee van de vermelde zones en in verschillende gemeenten. Deze vorm van samenwerking is volledig vanuit de operationeel verantwoordelijke hoofdinspecteur opgestart met steun van de korpschef maar werd niet in een protocol opgenomen.

Deel 5: Resultaten bij de klanten en partners

Deel 5: Resultaten bij de klanten en partners Deel 5: Resultaten bij de klanten en partners Resultaten bij de klanten en de partners Klachten, felicitaties over de werking van het korps Interne toezichtonderzoeken Het intern toezicht en de opvolging

Nadere informatie

Deel 5: Resultaten bij de klanten en partners

Deel 5: Resultaten bij de klanten en partners Deel 5: Resultaten bij de klanten en partners Resultaten bij de klanten en de partners Klachten, felicitaties over de werking van het korps Interne toezichtonderzoeken Het intern toezicht en de opvolging

Nadere informatie

Klachten en felicitaties over de werking van het korps

Klachten en felicitaties over de werking van het korps Resultaten bij klanten en partners Klachten en felicitaties over de werking van het korps Klachten worden behandeld door de Korpschef hierin bijgestaan door de officier Intern Toezicht, vorig jaar zijn

Nadere informatie

Politionele slachtofferbejegening

Politionele slachtofferbejegening Politionele slachtofferbejegening Lokale politie? Slachtofferbejegenaar Lokale politie Interventieploeg (combi) 2 Inspecteurs Terreinondersteuner 1 Hoofdinspecteur Federale politie? Labo Wetsgeneesheer

Nadere informatie

INVENTARIS DIENSTVERLENING INTRAFAMILIAAL GEWELD IN DE POLITIEZONES EN HET PARKET Arr. Mechelen

INVENTARIS DIENSTVERLENING INTRAFAMILIAAL GEWELD IN DE POLITIEZONES EN HET PARKET Arr. Mechelen INVENTARIS VERLENING INTRAFAMILIAAL GEWELD IN DE POLITIEZONES EN HET PARKET Arr. Mechelen VERSIE FEBRUARI 2012 Inleiding In 2006 verschenen twee omzendbrieven van het College van Procureurs-Generaal die

Nadere informatie

Omschrijving van de zone:

Omschrijving van de zone: Omschrijving van de zone: De politiezone Heist is een ééngemeentezone bestaande uit de hoofdgemeente Heist o/d Berg met haar deelgemeenten Itegem, Wiekevorst, Hallaar, Booischot en Schriek. De politiezone

Nadere informatie

Dit wordt samengevat in de leuze kwaliteitsvolle politiezorg doen we in Heist samen.

Dit wordt samengevat in de leuze kwaliteitsvolle politiezorg doen we in Heist samen. Deel 9: Leiderschap Leiderschap Visie en missie Dit wordt samengevat in de leuze kwaliteitsvolle politiezorg doen we in Heist samen. De korpsleiding heeft gekozen voor politiewerk op mensenmaat, met speciale

Nadere informatie

Deel 2: Management van medewerkers

Deel 2: Management van medewerkers Deel 2: Management van medewerkers Management van medewerkers Personeelsbeleid:aanwervingen,toekomstperspectieven In 2013 hebben negen personeelsleden het korps verlaten. Acht nieuwe leden werden aangeworven.

Nadere informatie

VELD 2 : strategie & beleid

VELD 2 : strategie & beleid JAARVERSLAG 2017 VELD 1 : leiderschap Missie, visie en waarden Gemeenschapsgerichte politiezorg Bedrijfsvoering Organigram Werking directiecomité Interne en externe communicatie Gekozen leiderschapsstijl

Nadere informatie

Visie. Heist samen. elke partner E venwaardig is.

Visie. Heist samen. elke partner E venwaardig is. Deel 9: Leiderschap Leiderschap Visie en missie Dit wordt samengevat in de Heist samen. leuze kwaliteitsvollee politiezorg doen we in De korpsleiding heeft gekozen voor politiewerk op mensenmaat, met speciale

Nadere informatie

Gelet op de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus;

Gelet op de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus; GR20120621 punt 1: politiezone Ninove - Openverklaring van een vacante betrekking in het operationeel kader - Hoofdinspecteur van politie - politieassistent DE RAAD, Gelet op de wet van 7 december 1998

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Bestemd voor: Commissie Algemene Zaken, Intercommunales en Bevolking

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Bestemd voor: Commissie Algemene Zaken, Intercommunales en Bevolking GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 april 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00330 Onderwerp: Politiezone Gent - Personeelsformatie van de Politiezone Gent - Wijziging.- Nieuw organogram

Nadere informatie

Gelet op het koninklijk besluit van 30 maart 001 tot regeling van de rechtspositie van het personeel van de politiediensten;

Gelet op het koninklijk besluit van 30 maart 001 tot regeling van de rechtspositie van het personeel van de politiediensten; GR20170622 punt 3: Politie - Personeel - Externe aanwerving - Openverklaring van een betrekking in het administratief en logistiek kader - Niveau B - Consulent - voor de dienst beleid, beheer & ondersteuning

Nadere informatie

Gemeentebestuur Lovendegem Kerkstraat 45

Gemeentebestuur Lovendegem Kerkstraat 45 Gemeentebestuur Lovendegem Kerkstraat 45 www.lovendegem.be Algemeen reglement op de gemeentelijke administratieve sancties van toepassing op overtredingen op het stilstaan en parkeren en op de overtredingen

Nadere informatie

Deel 1 Strategie en beleid. Leiderschap : De weg die we bewandelen

Deel 1 Strategie en beleid. Leiderschap : De weg die we bewandelen Leiderschap : De weg die we bewandelen Missie, visie en waarden De missie, visie en waarden van de lokale politie Lier worden gebundeld in onze slagzin die uitdraagt waar we in deze organisatie voor staan

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES

GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES Zoals goedgekeurd in de gemeenteraad van Hamme van 18 juni 2014. HOOFDSTUK 1: TOEPASSINGSGEBIED... 2 HOOFDSTUK 2: SANCTIES... 2 AFDELING 1:

Nadere informatie

Beheren van klachten in de PZ Halle. Workshop 3 CPS-studiedag 8 mei 2012 CP Liesbeth Van Isterbeek

Beheren van klachten in de PZ Halle. Workshop 3 CPS-studiedag 8 mei 2012 CP Liesbeth Van Isterbeek Beheren van klachten in de PZ Halle Workshop 3 CPS-studiedag 8 mei 2012 CP Liesbeth Van Isterbeek Aanleiding invoering klachtenmanagement juiste perceptie krijgen over het aantal (on)terechte klachten

Nadere informatie

GAS-beleid in Gent. PersSalonStad Gent 28 maart 2014

GAS-beleid in Gent. PersSalonStad Gent 28 maart 2014 GAS-beleid in Gent PersSalonStad Gent 28 maart 2014 1 Nieuwe bepalingen in de wetgeving Minderjarigen: - Verlaging leeftijdsgrens naar 14 jaar - Naast bemiddeling ook gemeenschapsdienst mogelijk - Advies

Nadere informatie

verontschuldigd: L. Van den Bossche, I. Faes, E. De Keersmaecker De voorzitter verklaart de zitting voor geopend.

verontschuldigd: L. Van den Bossche, I. Faes, E. De Keersmaecker De voorzitter verklaart de zitting voor geopend. NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 01.12.2015 ===================== Aanwezig: P. Van Hoeymissen burgemeester Sint-Amands L. De boeck burgemeester Bornem voorzitter K. Van den Heuvel, burgemeester Puurs

Nadere informatie

25 juni Openbare zitting

25 juni Openbare zitting dd. 25 juni 2018 Politieraad blz. : 1 POLITIEZONE BERLAAR-NIJLEN POLITIERAAD 25 juni 2018 Aanwezig : Verontschuldigd : Verbeeck Paul, voorzitter - Burgemeester Nijlen Horemans Walter, Burgemeester Berlaar

Nadere informatie

Deel 4: Management van processen. Beschrijving van de primaire processen

Deel 4: Management van processen. Beschrijving van de primaire processen Deel 4: Management van processen Processen Beschrijving van de primaire processen Gebeurtenissen Feiten Burgemeester Federale politie CICANT Evenementen beheer (Dionysius) ANG Vatting POLITIE PV PARKET

Nadere informatie

Kwaliteitsvolle politiezorg doen we in Heist samen. Een politiestructuur, ten dienst van de burger, werd als dusdanig uitgebouwd en geïmplementeerd.

Kwaliteitsvolle politiezorg doen we in Heist samen. Een politiestructuur, ten dienst van de burger, werd als dusdanig uitgebouwd en geïmplementeerd. Leiderschap Visie en missie: Kwaliteitsvolle politiezorg doen we in Heist samen. Politiewerk gebeurt in Heist op mensenmaat waarbij we speciale aandacht besteden aan wat onze klanten willen. Een politiestructuur,

Nadere informatie

Management van de medewerkers:

Management van de medewerkers: Management van de medewerkers: In 2014 hebben vijf personeelsleden het korps verlaten werden zeven nieuwe medewerkers aangeworven. Een herverdeling van de personeelsleden over de verschillende afdelingen

Nadere informatie

DE FEDERALE WEGPOLITIE

DE FEDERALE WEGPOLITIE DE FEDERALE WEGPOLITIE Voorstelling van onze organisatie, opdracht, personeel en middelen DAH Ons logo Welkom Mission statement - Opdracht Organogram van DAH De federale directie De provinciale entiteiten

Nadere informatie

INFO VOOR NABESTAANDEN. Arne Reynaert TUSSENKOMST GERECHTELIJKE OVERHEDEN

INFO VOOR NABESTAANDEN. Arne Reynaert TUSSENKOMST GERECHTELIJKE OVERHEDEN INFO VOOR NABESTAANDEN Arne Reynaert TUSSENKOMST GERECHTELIJKE OVERHEDEN INHOUD 01 Inleiding 4 02 Waarom is de politie opgeroepen? 4 03 Rol van het parket 5 04 Wanneer inbeslagname? 5 05 Mag ik bij een

Nadere informatie

KLACHTEN. Wat moet je doen wanneer je een probleem hebt met een andere huurder van onze huisvestingsmaatschappij?

KLACHTEN. Wat moet je doen wanneer je een probleem hebt met een andere huurder van onze huisvestingsmaatschappij? KLACHTEN Wat moet je doen wanneer je een probleem hebt met een andere huurder van onze huisvestingsmaatschappij? Elke huurder moet zich gedragen als een goed huisvader. Dit staat zo in het huurcontract.

Nadere informatie

Politiezone NOORDERKEMPEN OVERZICHTSLIJST

Politiezone NOORDERKEMPEN OVERZICHTSLIJST Politiezone NOORDERKEMPEN OVERZICHTSLIJST Politieraadszitting d.d. 03/06/2019 POLITIERAADSZITTING 03/06/2019 OVERZICHTSLIJST POLITIEZONE NOORDERKEMPEN Aanwezig: Marc Van Aperen, Dorien Cuylaerts, Frank

Nadere informatie

Hoofdstuk I. Toepassingsgebied, vaststellingsmodaliteiten en aangewezen ambtenaar Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5.

Hoofdstuk I. Toepassingsgebied, vaststellingsmodaliteiten en aangewezen ambtenaar Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. REGLEMENT OP DE ADMINISTRATIEVE SANCTIES EN DE BEMIDDELING Hoofdstuk I. Toepassingsgebied, vaststellingsmodaliteiten en aangewezen ambtenaar Hoofdstuk II. De gemeentelijke administratieve geldboete Hoofdstuk

Nadere informatie

LOKALE POLITIEZONE POLDER OPDRACHTBRIEF

LOKALE POLITIEZONE POLDER OPDRACHTBRIEF OPDRACHTBRIEF 2016-2021 Johan Geeraert Hoofdcommissaris van politie Korpschef 30 november 2016 1 Inhoud De opdrachtbrief... 3 Het ruime referentiekader... 3 Het zonaal veiligheidsplan van PZ Polder...

Nadere informatie

POLITIEZONE MECHELEN-WILLEBROEK Politieraad Proces-Verbaal Vergadering van 1 februari 2018

POLITIEZONE MECHELEN-WILLEBROEK Politieraad Proces-Verbaal Vergadering van 1 februari 2018 POLITIEZONE MECHELEN-WILLEBROEK Politieraad Proces-Verbaal Vergadering van Aanwezig: Verontschuldigd: Eddy Bevers, burgemeester willebroek Koen Anciaux, Christiaan Backx, Fabienne Blavier, Marina De Bie,

Nadere informatie

WETGEVING DRUGS CDO KORTRIJK. Pedagogische studiedag. Vrijdag 28 januari 2011 31-01-11 POLITIEZONE VLAS

WETGEVING DRUGS CDO KORTRIJK. Pedagogische studiedag. Vrijdag 28 januari 2011 31-01-11 POLITIEZONE VLAS WETGEVING DRUGS CDO KORTRIJK Pedagogische studiedag Vrijdag 28 januari 2011 SPREKER : BART COUSSEMENT Commissaris van Politie Politiezone Vlas (Kortrijk-Kuurne-Lendelede) Directie Risicomanagement Voetbalcel

Nadere informatie

De CALog ers waren gemiddeld 41 jaar en hadden gemiddeld 10 dienstjaren. Verdeling M/V op 31/12/2013

De CALog ers waren gemiddeld 41 jaar en hadden gemiddeld 10 dienstjaren. Verdeling M/V op 31/12/2013 JAARVERSLAG 2013 PERSONEELSFORMATIE Op 31 december 2013 bestond het korps uit 55 mannen en 25 vrouwen. De gemiddelde leeftijd voor de operationele medewerkers bedroeg 42 jaar en ze hadden gemiddeld 17

Nadere informatie

Vereniging van de Stad en de Gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vzw

Vereniging van de Stad en de Gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vzw De politiezone Politiereglementen Gemeentelijke administratieve sancties Isabelle Vincke 12-12-2012 Association de la Ville et des Communes de la Région de Bruxelles-Capitale asbl Vereniging van de Stad

Nadere informatie

Politiereglement Evenementen

Politiereglement Evenementen Politiereglement Evenementen Gelet op de artikelen 19, 26 en 27 van de Grondwet; Gelet op de artikelen 112, 117 t.e.m. 119ter en 133 t.e.m. 135 van de Nieuwe Gemeentewet; Gelet op het Milieuvergunningsdecreet

Nadere informatie

GAS in Vlaanderen. Sinds 1999 bestaat het systeem om administratief te sanctioneren Nieuwe Gemeentewet + gemeentelijke reglementen Minderjarigen +16

GAS in Vlaanderen. Sinds 1999 bestaat het systeem om administratief te sanctioneren Nieuwe Gemeentewet + gemeentelijke reglementen Minderjarigen +16 GAS = nieuw? GAS in Vlaanderen Sinds 1999 bestaat het systeem om administratief te sanctioneren Nieuwe Gemeentewet + gemeentelijke reglementen Minderjarigen +16 Waarom? Ongepast gedrag blijft ongestraft:

Nadere informatie

VRAGENLIJST evaluatie GAS-wetgeving

VRAGENLIJST evaluatie GAS-wetgeving VRAGENLIJST evaluatie GAS-wetgeving Deze vragenlijst wil een beeld schetsen van de toepassing van de GAS-wet (wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties). De gestelde vragen

Nadere informatie

Deel 2: Management van medewerkers

Deel 2: Management van medewerkers Deel 2: Management van medewerkers Management van medewerkers Personeelsbeleid:aanwervingen,toekomstperspectieven In 2012 hebben zeven personeelsleden het korps verlaten. Acht nieuwe leden werden aangeworven.

Nadere informatie

Politiereglement Evenementen

Politiereglement Evenementen Politiereglement Evenementen Gelet op de artikelen 19, 26 en 27 van de Grondwet; Gelet op de artikelen 112, 117 t.e.m. 119ter en 133 t.e.m. 135 van de Nieuwe Gemeentewet; Gelet op het Milieuvergunningsdecreet

Nadere informatie

Deel 4: Management van processen. Beschrijving van de primaire processen

Deel 4: Management van processen. Beschrijving van de primaire processen Deel 4: Management van processen Processen Beschrijving van de primaire processen Gebeurtenissen Feiten Federale politie CICANT Burgemeester ANG Vatting POLITIE PV PARKET AIK ARGOS ARO GEBEURTENIS KALENDER

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 maart 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00260 Onderwerp: Vacantverklaring van 17 betrekkingen in het operationeel kader en 8 betrekkingen in het administratief

Nadere informatie

Inhoudstafel. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 15 december Bekendgemaakt op 16 december 2015.

Inhoudstafel. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 15 december Bekendgemaakt op 16 december 2015. Algemeen reglement betreffende het opleggen van een administratieve geldboete bij inbreuken op het stilstaan en parkeren en op de verkeersborden C3 en F103 vastgesteld met automatisch werkende toestellen

Nadere informatie

DEEL I DE GEVOLGEN VOOR SLACHTOFFERS VAN VERKEERSONGEVALLEN, DE REGELGEVING EN DE VOORZIENINGEN

DEEL I DE GEVOLGEN VOOR SLACHTOFFERS VAN VERKEERSONGEVALLEN, DE REGELGEVING EN DE VOORZIENINGEN INLEIDING 1. Aanleiding en doelstelling van het onderzoek 1.1. De aanleiding 1.2. De doelstelling 1.3. De uitwerking 1.4. De rapportage 2. De problematiek ingeleid 2.1. Enkele cijfers 2.2. Het ontstaan

Nadere informatie

Deel 6: Resultaten bij de medewerkers

Deel 6: Resultaten bij de medewerkers Deel : Resultaten bij de medewerkers Resultaten bij de medewerkers Gegevens personeel Personeelsdossiers De persoonlijke personeelsdossiers worden in onze zone behandeld. De lokale politie houdt rechtstreeks

Nadere informatie

Deel 6: Resultaten bij de medewerkers

Deel 6: Resultaten bij de medewerkers Deel : Resultaten bij de medewerkers Resultaten bij de medewerkers Gegevens personeel Personeelsdossiers De persoonlijke personeelsdossiers worden in onze zone behandeld. De lokale politie houdt rechtstreeks

Nadere informatie

Lokale Politie Brussel-Hoofdstad-Elsene Sylvia Mattens Adviseur/Psycholoog POLITIONELE SLACHTOFFERBEJEGENING

Lokale Politie Brussel-Hoofdstad-Elsene Sylvia Mattens Adviseur/Psycholoog POLITIONELE SLACHTOFFERBEJEGENING Lokale Politie Brussel-Hoofdstad-Elsene Sylvia Mattens Adviseur/Psycholoog POLITIONELE WIE WORDT AANZIEN ALS SLACHTOFFER? geen eenduidige definitie ieder vanuit eigen invalshoek voor iedereen verschillend

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 16 februari 2017

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 16 februari 2017 VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 16 februari 2017 POLITIEZONE K-L-M Naamcode 5409 Aanwezigen : Jos EMMERECHTS - Voorzitter Edward DE WIT, Nadia SMINATE - Politiecollegeleden Veerle LANGBEEN, Bert CARLEER,

Nadere informatie

INVENTARIS POLITIONEEL AANBOD INTRAFAMILIAAL GEWELD Arr. Turnhout

INVENTARIS POLITIONEEL AANBOD INTRAFAMILIAAL GEWELD Arr. Turnhout INVENTARIS POLITIONEEL AANBOD INTRAFAMILIAAL GEWELD Arr. Turnhout VERSIE FEBRUARI 2012 REFERENTIEAMBTENAREN INTRAFAMILIAAL GEWELD 1 PZ Noorderkempen Ilse Roelen 2 PZ Regio Turnhout Annelies Verkoyen /

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU KONINKLIJK BESLUIT VAN 17 OKTOBER 2011 BETREFFENDE DE DISPATCHING VAN

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU KONINKLIJK BESLUIT VAN 17 OKTOBER 2011 BETREFFENDE DE 112-CENTRA EN

Nadere informatie

T i e n v u i s t r e g e l s b i j s o c i a l e c o n t r o l e

T i e n v u i s t r e g e l s b i j s o c i a l e c o n t r o l e T i e n v u i s t r e g e l s b i j s o c i a l e c o n t r o l e Vaak worden we gecontacteerd door werkgevers die een of andere inspectiedienst over de vloer hebben gekregen. Een sociale controle brengt

Nadere informatie

Dringende Geneeskundige Hulpverlening - Hulpcentrum 112

Dringende Geneeskundige Hulpverlening - Hulpcentrum 112 1 Dringende Geneeskundige Hulpverlening - Hulpcentrum 112 Dr. F. Gijsenbergh Med. Directeur HC 100 Antwerpen Marc Van Bouwelen Verpl.Spoed, adj. med. directeur 2 GDA 2013 HC112 Antwerpen Systeem DGH en

Nadere informatie

Deel 1 Strategie en beleid. Leiderschap : De weg die we bewandelen

Deel 1 Strategie en beleid. Leiderschap : De weg die we bewandelen Leiderschap : De weg die we bewandelen Missie, visie en waarden De missie, visie en waarden van de lokale politie Lier worden gebundeld in onze slagzin die uitdraagt waar we in deze organisatie voor staan

Nadere informatie

Ombudsfunctie. - telefonisch (tijdens de telefonische permanenties van de ombudspersoon of op het antwoordapparaat buiten de permanentie-uren);

Ombudsfunctie. - telefonisch (tijdens de telefonische permanenties van de ombudspersoon of op het antwoordapparaat buiten de permanentie-uren); Ombudsfunctie Artikel 1 Het doel van dit huishoudelijk reglement is om de regels inzake organisatie, werking en procedures van de ombudsfunctie van de Kliniek Sint-Jan vast te leggen. Artikel 2 Dit huishoudelijk

Nadere informatie

In dit algemeen reglement hebben de onderstaande termen de ernaast vermelde betekenis.

In dit algemeen reglement hebben de onderstaande termen de ernaast vermelde betekenis. Algemeen reglement betreffende het opleggen van een administratieve geldboete bij inbreuken op het stilstaan en parkeren en op de verkeersborden C3 en F103 vastgesteld met automatisch werkende toestellen

Nadere informatie

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER Politiezone HAMME - WAASMUNSTER OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLISSINGEN GENOMEN DOOR DE POLITIERAAD IN ZITTING VAN 08 november. OPENBARE ZITTING 1. Politieraad: Ontslag politieraadslid intrekking besluit.

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Fabeltjesland: gebeurtenissen op 23/01/09.

Kinderdagverblijf Fabeltjesland: gebeurtenissen op 23/01/09. Kinderdagverblijf Fabeltjesland: gebeurtenissen op 23/01/09. Kwalitatieve multidisciplinaire samenwerking in crisisomstandigheden. Toelichting gebeurtenissen Multidisciplinaire samenwerking Hoe aangepakt

Nadere informatie

Publicatie : Inwerkingtreding :

Publicatie : Inwerkingtreding : 22 APRIL 2003. - Ministerieel besluit tot bepaling van de administratieve behandelingsprocedure van de aangelegenheden bedoeld in de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst,

Nadere informatie

Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer. Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid art. 117, 119bis en 135, 2;

Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer. Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid art. 117, 119bis en 135, 2; Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer De Raad, Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid art. 117, 119bis en 135, 2; Gelet op de wet van 24 juni 2013 betreffende de

Nadere informatie

Slachtofferhulp Brussel-Halle-Vilvoorde Groot Eiland (deelwerking CAW Archipel) Voorstelling dienst

Slachtofferhulp Brussel-Halle-Vilvoorde Groot Eiland (deelwerking CAW Archipel) Voorstelling dienst Slachtofferhulp Brussel-Halle-Vilvoorde Groot Eiland (deelwerking CAW Archipel) Voorstelling dienst Slachtofferhulp Elke dag worden mensen slachtoffer van een misdrijf Historiek Slachtofferhulp Eerste

Nadere informatie

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 Openbare zitting 1. Zonaal veiligheidsplan 2009 2012. Goedkeuring van de delen die behoren tot de bevoegdheid

Nadere informatie

Forum korpschefs CIPAL: een woordje uitleg Een aantal toepassingen toegelicht Oproep Forum korpschefs

Forum korpschefs CIPAL: een woordje uitleg Een aantal toepassingen toegelicht Oproep Forum korpschefs Centrum voor politiestudies 17 februari 2009 Inhoud Forum korpschefs CIPAL: een woordje uitleg Een aantal toepassingen toegelicht Oproep Forum korpschefs Forum korpschefs CIPAL : intercommunale / Dienstverlenende

Nadere informatie

[VIDEO] Politie 24/7 op één: camera's in het kielzog van Politie Antwerpen

[VIDEO] Politie 24/7 op één: camera's in het kielzog van Politie Antwerpen Gepubliceerd op Politiezone Antwerpen (https://www.politieantwerpen.be) Startpagina > [VIDEO] Politie 24/7 op één: camera's in het kielzog van Politie Antwerpen [VIDEO] Politie 24/7 op één: camera's in

Nadere informatie

DUUR VAN DE OPLEIDING. 1. Opleidingsmodules : min 320 uren 2. Opleidingsstage : nihil INHOUD

DUUR VAN DE OPLEIDING. 1. Opleidingsmodules : min 320 uren 2. Opleidingsstage : nihil INHOUD FUNCTIONELE OPLEIDING GERECHTELIJKE POLITIE VOOR HET BASIS- MIDDEN- EN OFFICIERENKADER VAN DE LOKALE EN FEDERALE POLITIE Luik 1 (artikel 4 van het koninklijk besluit van 3 december 2005 betreffende de

Nadere informatie

Deel 2: Management van medewerkers

Deel 2: Management van medewerkers Deel 2: Management van medewerkers Management van medewerkers Personeelsbeleid:aanwervingen,toekomstperspectieven In 2011 hebben zes personeelsleden het korps verlaten. Negen nieuwe leden werden aangeworven.

Nadere informatie

Politieraad Zitting van 22 september 2004

Politieraad Zitting van 22 september 2004 Politiezone Maasland 5383 Arrondissement Hasselt Provincie Limburg Politieraad Zitting van 22 september 2004 Verslag In openbare zitting 1. Goedkeuring verslag Politieraad van 14.04.2004 2. Bekrachtiging

Nadere informatie

25 oktober Openbare zitting

25 oktober Openbare zitting dd. 25 oktober 2012 Politieraad blz. : 1 POLITIEZONE BERLAAR-NIJLEN POLITIERAAD 25 oktober 2012 Aanwezig: Verbeeck Paul, Burgemeester van Nijlen-voorzitter Horemans Walter, Burgemeester te Berlaar Van

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de provincie Luik ontvangen op 11/02/2013;

Gelet op de aanvraag van de provincie Luik ontvangen op 11/02/2013; 1/8 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 30/2013 van 17 april 2013 Betreft: vraag van de provincie Luik voor een uitbreiding van de machtiging die werd verleend bij Koninklijk besluit

Nadere informatie

Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer Goedkeuring

Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer Goedkeuring Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer Goedkeuring De gemeenteraad, gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid art. 117, 119bis en 135, 2; gelet op de wet van 24 juni

Nadere informatie

Toename van administratieve afhandeling

Toename van administratieve afhandeling Toename van administratieve afhandeling Studiedag Centrum voor Politiestudies 16/02/2017 Tom De Schepper en Melissa Rasschaert VVSG Inhoud 1. Administratieve afhandeling 2. Fenomenen en categorisering

Nadere informatie

Gemeentebestuur Lovendegem Kerkstraat 45

Gemeentebestuur Lovendegem Kerkstraat 45 Gemeentebestuur Lovendegem Kerkstraat 45 www.lovendegem.be Algemeen reglement op de gemeentelijke administratieve sancties van toepassing op overtredingen op de algemene politieverordening Lowazone (AR

Nadere informatie

Deel 2: Management van medewerkers

Deel 2: Management van medewerkers Deel 2: Management van medewerkers Management van medewerkers Personeelsbeleid:aanwervingen,toekomstperspectieven In 2010 hebben drie personeelsleden het korps verlaten. Drie nieuwe leden werden aangeworven.

Nadere informatie

Procedurereglement op de Gemeentelijke administratieve sancties

Procedurereglement op de Gemeentelijke administratieve sancties REGLEMENT Procedurereglement op de Gemeentelijke administratieve sancties Hoofdstuk 1: Toepassingsgebied, vaststellingsmodaliteiten en aangewezen ambtenaar Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel

Nadere informatie

Noodplanning, civiele veiligheid en crisisbeheer in België

Noodplanning, civiele veiligheid en crisisbeheer in België Noodplanning, civiele veiligheid en crisisbeheer in België De wet van 31 januari 1963 betreffende de civiele bescherming, vervolledigd door het Koninklijk Besluit van 16 februari 2006 betreffende de nood-

Nadere informatie

Opvolgingsrapportage van maandelijkse. activiteiten: april 2012

Opvolgingsrapportage van maandelijkse. activiteiten: april 2012 Opvolgingsrapportage van maandelijkse activiteiten: april 2012 1. Executive summary... 2 2. Stuurbord... 3 3. Proactieve werking... 8 4. Projectwerking... 9 5. Samenwerking...10 6. Lerend team...11 Publicatiedatum

Nadere informatie

De capaciteitsberekening bij interventie en toezicht als basisfunctie

De capaciteitsberekening bij interventie en toezicht als basisfunctie De capaciteitsberekening bij interventie en toezicht als basisfunctie Paul Ponsaers 18 september 2012 Transversaliteit doorheen toezicht en interventie 1 Wetgevend kader (1) Oorsprong basispolitiezorg:

Nadere informatie

Versie DEEL VII Titel II Toelage voor de secretaris Inhoudstafel

Versie DEEL VII Titel II Toelage voor de secretaris Inhoudstafel Versie 04-03-2011 DEEL VII Titel II Toelage voor de secretaris Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden 3.1 Eengemeentepolitiezone 3.2 Meergemeentepolitiezone

Nadere informatie

Activiteitenverslag 2014 Lokale Politie Heist zonenummer Resultaten bij de opdrachtgevers: 100% 80% 60% 40% 20% 0% Strafwetboek (o.a.

Activiteitenverslag 2014 Lokale Politie Heist zonenummer Resultaten bij de opdrachtgevers: 100% 80% 60% 40% 20% 0% Strafwetboek (o.a. Resultaten bij de opdrachtgevers: Alle aangegeven klachten en aangiften (ongeacht de plaats der feiten) worden in ons korps geacteerd, rechtzoekenden doorsturen naar hun eigen Politiezone is niet opportuun

Nadere informatie

Herstelgericht werken: een politiële tijdsinvestering die opbrengt? STELLINGEN PROJECT: POLITIËLE SCHADEBEMIDDELING EN POLITIE

Herstelgericht werken: een politiële tijdsinvestering die opbrengt? STELLINGEN PROJECT: POLITIËLE SCHADEBEMIDDELING EN POLITIE Herstelgericht werken: een politiële tijdsinvestering die opbrengt? Sigrid Van Grunderbeeck Wim D haese Congres Restorative Policing - Blankenberge 14-15 mei 2009 STELLINGEN Politie moet zich afhouden

Nadere informatie

Lijst der meest gebruikte afkortingen en benamingen 3 1. Regelgeving 3 2. Woorden, woordgroepen, officiële bronnen, benamingen en instanties 6

Lijst der meest gebruikte afkortingen en benamingen 3 1. Regelgeving 3 2. Woorden, woordgroepen, officiële bronnen, benamingen en instanties 6 Inhoudsopgave Lijst der meest gebruikte afkortingen en benamingen 3 1. Regelgeving 3 2. Woorden, woordgroepen, officiële bronnen, benamingen en instanties 6 Algemene inleiding 21 DEEL I DE OBP: EEN SCHETS

Nadere informatie

2017 SV vragen naar. fax

2017 SV vragen naar. fax KB Anke Van dermeersch Grote Markt 1 2000 Antwerpen Alle briefwisseling te richten aan het college van burgemeester en schepenen, Grote Markt I, 2000 Antwerpen I. L _j uw bericht van 9 februari 2017 uw

Nadere informatie

2 Proces-verbaal politieraad dd. 24/04/2018. Goedkeuring. Stemming. Het proces-verbaal van de politieraad van 24 april 2018 wordt goedgekeurd.

2 Proces-verbaal politieraad dd. 24/04/2018. Goedkeuring. Stemming. Het proces-verbaal van de politieraad van 24 april 2018 wordt goedgekeurd. Gerechtelijk arrondissement BRUGGE PROCES-VERBAAL POLITIERAAD van 29 mei 2018 Politiezone BLANKENBERGE-ZUIENKERKE - 5445 - Aanwezig: Verontschuldigd: Extra genodigden: Ivan De Clerck, voorzitter; Alain

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 22 oktober 2012

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 22 oktober 2012 VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 22 oktober 2012 POLITIEZONE K-L-M Naamcode 5409 Aanwezigen : Jozef DE BORGER - Burgemeester-Voorzitter Marcel BELGRADO, Else DE WACHTER - Politiecollegeleden Alain MEERTS

Nadere informatie

Deel 1 Strategie en beleid. Leiderschap : De weg die we bewandelen

Deel 1 Strategie en beleid. Leiderschap : De weg die we bewandelen Leiderschap : De weg die we bewandelen Missie, visie en waarden De missie, visie en waarden van de lokale politie Lier worden gebundeld in onze slagzin die uitdraagt waar we in deze organisatie voor staan

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raadslid L. Van den Bossche heeft volgende mail d.d overgemaakt:

OPENBARE ZITTING. Raadslid L. Van den Bossche heeft volgende mail d.d overgemaakt: NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 02.02.2016 ===================== Aanwezig: P. Van Hoeymissen burgemeester Sint-Amands - voorzitter L. De boeck burgemeester Bornem K. Van den Heuvel, burgemeester

Nadere informatie

INVENTARIS POLITIONEEL EN JUSTITIEEL AANBOD INTRAFAMILIAAL GEWELD Arr. Antwerpen

INVENTARIS POLITIONEEL EN JUSTITIEEL AANBOD INTRAFAMILIAAL GEWELD Arr. Antwerpen INVENTARIS POLITIONEEL EN JUSTITIEEL AANBOD INTRAFAMILIAAL GEWELD Arr. Antwerpen VERSIE APRIL 2012 Referentiemagistraten intrafamiliaal geweld Parket Antwerpen Bolivarplaats 20 bus 2 2000 Antwerpen Sofie

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29/05/2018

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29/05/2018 Provincie Antwerpen Gemeente Sint-Amands UITTREKSEL UIT DE NOTULEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29/05/2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Peter Van Hoeymissen, Burgemeester Els De Smedt, Ben

Nadere informatie

Stelling 1: Waardig afscheid nemen kunnen we beter overlaten aan de begrafenisondernemers

Stelling 1: Waardig afscheid nemen kunnen we beter overlaten aan de begrafenisondernemers Verslag: Stellingen Dag van het Slachtoffer 2014 Groep 4 Datum: 21 februari 2014 Liesbeth Schrijvers Slachtofferbejegening Federale Politie Isabelle Vanderhoeven Directoraat-generaal Justitiehuizen Slachtofferonthaal

Nadere informatie

Gelet op de beschikbaarheid van de nodige kredieten in de begroting;

Gelet op de beschikbaarheid van de nodige kredieten in de begroting; GR20160922 Punt 7. Politie - personeel - mobiliteit - openverklaring van een vacante betrekking in het administratief en logistiek kader - niveau B - maatschappelijk assistent - gerechtelijke dienst -

Nadere informatie

Deel 10 : Beleid en strategie

Deel 10 : Beleid en strategie Deel 10 : Beleid en strategie Beleid en strategie De zonale veiligheidsraad De zonale veiligheidsraad (ZVR) is een wettelijk orgaan dat het veiligheidsbeleid van een politiezone mee bepaalt, door het opstellen

Nadere informatie

3.3.1.1 Algemeen 14 3.3.1.2 Raad van beheer 16 3.3.1.3 Intern crisisteam 16 3.3.1.4 Eerste interventieploeg 17 3.3.1.5 Aantal personeelsleden 17

3.3.1.1 Algemeen 14 3.3.1.2 Raad van beheer 16 3.3.1.3 Intern crisisteam 16 3.3.1.4 Eerste interventieploeg 17 3.3.1.5 Aantal personeelsleden 17 Canvas intern noodplan woonzorgcentra 3 Inhoud 1. Inleiding 5 1.1 Waarom dit noodplan? 5 1.2 Doel canvas 5 1.3 Doel van het intern noodplan 6 1.4 Wat is een noodsituatie? 7 2. Wetgeving 9 3. De voorbereiding

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Crisiscentrum Geïntegreerde permanentie

Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Crisiscentrum Geïntegreerde permanentie Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Crisiscentrum Geïntegreerde permanentie Mevrouw en Mijnheer de Burgemeester via de Provinciegouverneurs, de Hoge Ambtenaar van de Brusselse

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 22 oktober 2012 om 18.30u.

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 22 oktober 2012 om 18.30u. TOELICHTINGSNOTA zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 22 oktober 2012 om 18.30u. Openbare zitting: Goedkeuring van het verslag van de zitting van de politieraad

Nadere informatie

Versie van DEEL V Titel II Hoofdstuk II Uurtoelage voor bijkomende dienstprestaties Inhoudsopgave

Versie van DEEL V Titel II Hoofdstuk II Uurtoelage voor bijkomende dienstprestaties Inhoudsopgave Versie van 04-03-2011 DEEL V Titel II Hoofdstuk II Uurtoelage voor bijkomende dienstprestaties Inhoudsopgave 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire basis 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 5.

Nadere informatie

SAMENWERKINGSAKKOORD GENT

SAMENWERKINGSAKKOORD GENT SAMENWERKINGSAKKOORD GENT AANPAK CRISISSITUATIES BIJ MENSEN MET EEN PSYCHISCHE PROBLEMATIEK 1. DEFINITIE VAN EEN CRISISSITUATIE Een crisissituatie is een acute situatie waarbij een redelijk vermoeden bestaat

Nadere informatie

Overzicht aanwijzend schatters en administratieve ondersteuning Augustus 2011 Pagina 1

Overzicht aanwijzend schatters en administratieve ondersteuning Augustus 2011 Pagina 1 Aalst Antwerpen Brugge 4 aanwijzend schatters (2 halftime medewerkers) De administratieve bediende werd opgenomen in de algemene werking van de FOD. De PV s van schatting van het KI worden door de aanwijzend

Nadere informatie

Stappenplan spijbelopvolging secundair onderwijs

Stappenplan spijbelopvolging secundair onderwijs Stappenplan spijbelopvolging secundair onderwijs Voor jongeren die naar school gaan in de stad Antwerpen Deelschema 1: een jongere spijbelt herhaaldelijk Wanneer een jongere spijbelt, past de school haar

Nadere informatie

JAARVERSLAG Aantal doden Bron: verkeersongevallenbarometer strategische analisten CSD Limburg. Woninginbraak Vol.

JAARVERSLAG Aantal doden Bron: verkeersongevallenbarometer strategische analisten CSD Limburg. Woninginbraak Vol. JAARVERSLAG 2018 Transparantie met duidelijke cijfers: Verkeersongevallen met lichamelijk letsel in PZ Kempenland: Leopoldsburg Peer Hechtel-Eksel PZ Kempenland 2017 2018 2017 2018 2017 2018 2017 2018

Nadere informatie

Effectieve aantal personeelsleden per politiekorps vòòr de hervorming

Effectieve aantal personeelsleden per politiekorps vòòr de hervorming Bijlage 1. Effectieve aantal personeelsleden per politiekorps vòòr de hervorming Gemeentelijke politie Rijkswacht Gerechtelijke politie Totaal OPS 19.783 15.632 1611 37.026 CALog 2759 1316 535 4610 Totaal

Nadere informatie

INHOUD. Inleiding. Een nieuwe wet op de gemeentelijke administratieve sancties. Wegwijzer doorheen deze pocket

INHOUD. Inleiding. Een nieuwe wet op de gemeentelijke administratieve sancties. Wegwijzer doorheen deze pocket INHOUD Inleiding Een nieuwe wet op de gemeentelijke administratieve sancties Wegwijzer doorheen deze pocket 11 13 19 1 GAS als onderdeel van een integraal veiligheidsbeleid 23 1.1. Wat is overlast eigenlijk?

Nadere informatie

Startmoment Handhavingsweek 28 mei 2019 Geel. Verkeer Laatste wijzigingen & aandachtspunten in PV s

Startmoment Handhavingsweek 28 mei 2019 Geel. Verkeer Laatste wijzigingen & aandachtspunten in PV s Startmoment Handhavingsweek 28 mei 2019 Geel Verkeer Laatste wijzigingen & aandachtspunten in PV s PZ Balen/Dessel/Mol Cel milieu/stedenbouw 1 HINP: Gielen Vien 4 INP s Geen prioriteit ZVP - 4% tijdsbesteding

Nadere informatie