Bijlagen Uw kenmerk Ons kenmerk Datum Drie EA96/U oktober Departementsonderdeel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlagen Uw kenmerk Ons kenmerk Datum Drie EA96/U oktober Departementsonderdeel"

Transcriptie

1 Aan de regionale korpsbeheerders i.a.a. de regionale korpschefs de korpsverantwoordelijke BIS de hoofden FEB Bijlagen Uw kenmerk Ons kenmerk Datum Drie EA96/U oktober 1996 Inlichtingen bij Doorkiesnummer P.F.W. Rutten Onderwerp BIS: aanlevering begrotingscijfers 1997 Departementsonderdeel directie Politie Doelstelling : verzoek om medewerking Juridische grondslag : Politiewet 1993, artikel 45, Besluit beheer regionale politiekorpsen, artikel 17, Besluit financië regionale politiekorpsen, artikel 8. Relatie met andere circulaires : nr. EA95/U2152, d.d. 20 juli 1995 Gaat in per : datum dagtekening Geldt tot : 1 januari 1997 Geachte mevrouw/heer, Voor 15 november as. dient de begroting 1997 te zijn vastgesteld door het Regionaal College. Eveneens d deze datum de begroting en desbetreffende BIS-informatie aan mij te worden toegezonden. Evenals vorig jaar bied ik u ten behoeve van de verstrekking van gegevens voor het BIS de mogelijkheid gebruik te maken van een invoerprogramma. Het desbetreffende programma stel ik beschikbaar aan de projectleider BIS van het korps. Met behulp hiermee kan de begroting 1997 worden ingevoerd en gevalid bijbehorende gebruiksaanwijzing en een kwaliteitsformulier heb ik eveneens bijgevoegd. (bijlage 1 en 2) u mij de BIS-gegevens over de begroting 1997 gelijktijdig met de inzending van de (papieren) begroting t zenden Dit verzoek geldt voor het eerst ook voor het Korps Landelijke Politiediensten.

2 De BIS-rapportages van de afgelopen jaren laten zien dat er relatieve verschillen in uitkomsten tussen kor Deels zijn deze te verklaren uit het gegeven dat een aantal korpsen in de begroting en rekening behalve eigen kosten ook de kosten van een administratief bij hun ondergebracht samenwerkingsverband verantwoorden. Het landelijk overleg van hoofden FEZ heeft daarom verzocht om ook de kosten van SV beeld te brengen. Tegelijkertijd moet er een totaalbeeld blijven bestaan van de kosten die worden gemaakt door de politieko Om deze reden treft u twee diskettes aan. 1. Alle korpsen dienen gebruik te maken van het programma "begroting en meerjarenraming" om daarin de totalen van de regio op te nemen. 2. Korpsen die de administratie voor een SVB voeren, wordt verzocht, middels het programma "begrotin meerjarenraming samenwerkingsverband", de gegevens van het SVB op te nemen. Ten behoeve van het inzicht in de bestaande SVB's verzoek ik de korpsen die een bestand aanleveren voo SVB, op een bijlage toe te lichten op welke onderwerpen/taken de SVB's betrekking hebben en welke reg van deel uitmaken. Met betrekking tot de verantwoording van gelden die omgaan in een SVB, verwijs ik naar mijn brief van 8 juli 1996, kenmerk EA96/U1514, over het onderwerp 'Uniformering toepassing CR nadruk zij erop gewezen dat deze werkwijze alleen geldt voor de SVB's met een structureel karakter, zoal kernteams. In de genoemde brief van 8 juli 1996 werd de afspraak van de hoofden FEB verwoord om categorie 3.4 richten voor een aantal specifieke kostensoorten. De onderverdeling is, i.v.m. de daarvoor benodigde systeemwijzigingen, op dit moment niet te verwerken in de structuur van het BIS. Ik verzoek u in bijlage onderverdeling schriftelijk aan te geven.

3 Invoer en validatie programma Bis versie 2.0 bijlage 1 Betreft: Beschrijving invoer en validatie programma ten behoeve van de aanlevering Bis betreffend begroting 1997 en meerjarenramingen 1998,1999 en Inlichtingen: Infobalie Bis, tel Wijzigingen in de programmatuur t.o.v. de aanlevering 1996 Op verzoek van een aantal korpsen zijn er aanpassingen in de functionaliteit van het validatie programma aangebracht. Ten eerste is het mogelijk om tijdens de invoer de tussentellingen en de totaaltellingen te controleren. D gedaan om de gevolgen van de invoer direct vertaald te zien in de (sub)totalen. Ten tweede bleek bij de aanlevering van de BIS-gegevens over de jaarrekening 1995 dat een aantal kor resultaat van het boekjaar niet in de balans konden verwerken. Deze korpsen nemen het resultaat afzon in de staat van baten en lasten. Het is dan vervolgens aan het regionaal college om een bestemming te g het resultaat. Gelet op de comptabele regelgeving is dit de juiste wijze van verwerking. In verband hierm invoerprogramma aangepast. Het saldo van de staat van baten en lasten wordt automatisch ingevuld on 'Resultaat boekjaar'. Het resultaat heeft daarmee een vaste plaats in de balans gekregen en mag niet lang worden opgenomen onder de algemene reserves of bestemmingsreserves van het betrokken jaar. Bijgevoegd treft u twee diskettes aan. Korpsen die de administratie voor een SVB voeren, wordt verzoch het programma begroting en meerjarenraming, de gegevens van het eigen korps incl. SVB op te nemen e middels het programma begroting en meerjarenraming samenwerkingsverband, uitsluitend de gegevens v SVB. Korpsen die bijdragen aan een SVB, maar daar niet de administratie van voeren, vullen uitsluitend programma begroting en meerjarenraming in. Hierbij moet worden opgemerkt dat beide programma's ee indentieke functionaliteit bezitten. Alleen het opstartcommando, de lokatie (directory) en het aangemaakte verschillen van elkaar. Dit wordt hieronder beschreven.

4 Infobalie, Directie Politie, Binnenlandse Zaken Pagina 1 Invoer en validatie programma Bis versie 2.0 Functionaliteit: Met het programma kunnen de volgende functies worden uitgevoerd: - Invoeren van bedragen betreffende de begroting 1997 en meerjarenraming 1998, 1999 en Interactief tonen van (sub)totalen - Aanmaken van een bestand conform het aanleverformaat BIS - Validatie van een door het korps zelf aangemaakt bestand - Aanmaken van een overzicht van de rekening met tussentellingen en totaalbedragen. Installatie: De benodigde programmatuur voor beide programma's kan vanaf de diskette worden opgestart of met ee commando naar een andere schijf en/of diskette worden gekopieerd. Aan te raden is om voor beide progr een aparte directory te gebruiken waarnaar per diskette alle bestanden worden gekopiëerd. Gebruik: Wanneer u de installatie heeft gedaan kan het programma voor de regionale begroting worden opgestart m commando 'BEGROT'. Het programma voor de begroting van de samenwerkingsverbanden wordt opge het commando 'BEGR_SVB'. BELANGRIJK: DE EERSTE MAAL DAT HET PROGRAMMA WORDT OPGESTART WORDT ER EEN INITIALISATIE UITGEVOERD OP HET GEGEVEN REGIOKORPS EN PERIODE VAN AANLEVERING. WANNEER DIT IN DE PROGRAMMATUUR WORDT VASTGELEGD KAN NIET MEER WORDEN GEWIJZIGD. WANNEER U ZELF EEN AANLEVERBESTAND HEBT AANGEMAAKT, DUS NIET VIA DE INVOER MODULE VAN DIT PROGRAMMA, KUNT U DE OPTIE 'AANMAKEN ASCII-BEST NIET GEBRUIKEN OMDAT ANDERS UW ZELF AANGEKAARTE ASCII-BESTAND WORDT OVERSCHREVEN.

5 Infobalie, Directie Politie, Binnenlandse Zaken Pagina 2 Invoer en validatie programma Bis versie 2.0 Na het opstarten van het programma krijgt u het Bis logo te zien. Met behulp van een toetsaanslag komt u maal in een scherm waar u de periode opgeeft en voor welk regiokorps de invoer en/of validatie wordt uit Wanneer u de periode en het korps hebt opgegeven worden deze gegevens opgeslagen en verder in het pr gebruikt om een ascii-bestand aan te maken. De naam van dit ascii-bestand is Bkk_jj_a.dat (voor de versi samenwerkingsverband Ckk_jj_a.dat) waarbij kk=code korps en jj=periode. Wanneer u een toets aanslaa de tweede maal het programma hebt opgestart, komt u in het hoofdmenu. Hier ziet u de volgende opties: behulp van de pijltjestoetsen kunt u naar de gewenste optie gaan en met behulp van de enter toets deze opt aanroepen ) - Invoer In het veld bedrag kunnen de gewenste bedragen worden ingevuld. U kunt hier met de pijltjestoe toe. Om in te kunnen voeren geeft u een enter waarna u het bedrag kunt invoeren. U ziet in het veld bedra vierkante cursor. Om de invoer op een bedrag af te sluiten, geeft u weer een enter. Met de escape-toets ku invoer afsluiten. De ingebrachte data worden automatisch opgeslagen. Uiteraard kunnen deze data in deze invoermodule weer worden gewijzigd. - Aanmaken ASCII-bestand - Deze optie kunt u gebruiken wanneer de gehele invoer is afgerond of wann tussendoor een validatie en uitvoer wilt plegen. Met deze optie wordt een ASCII- bestand aangemaakt me comma delimited formaat en de naam Bkk_jj_a.dat (voor de versie samenwerkingsverband Ckk_jj_a.dat staan de bedragen zoals door u ingevoerd. - Validatie Met deze optie kunt u een door het korps zelf aangemaakt ASCII-bestand of een bestand aang met behulp van de vorige optie ( aanmaken ASCII-bestand ) controleren. Wanneer het een ASCII-bestan door het korps buiten dit programma om aangemaakt moet de naam zijn conform Bkk_jj_a.dat (voor de samenwerkingsverband Ckk_jj_a.dat) Tevens genereert het programma een overzicht van de begroting ( begrotin.txt ) met daarin opgenomen alle posten met tussentellingen en totalen. Het programma geeft na h uitvoeren van de validatie aan of er afwijkingen zijn opgetreden. Wanneer er geen afwijkingen zijn gecons het ASCII-bestand gereed voor verzending. In het andere geval wordt een foutenlijst gegenereerd ( foutly uitgeprint zodat u het resultaat van de validatie kunt inzien. Onder het kopje fouttypen ( volgende pagina ) beschrijving van de mogelijke foutboodschappen. Beide *.txt bestanden kunt u afprinten onder DOS met opdracht print <bestandsnaam>of met een tekstverwerker of dos-editor inlezen en vanuit daar uitprinten. Infobalie, Directie Politie, Binnenlandse Zaken Pagina 3

6 Invoer en validatie programma Bis versie 2 0 Fouttypen: Tijdens de validatie wordt een bestand aangemaakt 'foutlyst.txt'. Dit bestand geeft per regel aan welke afw opgetreden. Fout in korpsnummer: Korpscode in aanleverbestand komt niet overeen met opgegeven korpscode. Fout in Begrotingsjaar: Begrotingsjaar in aanleverbestand komt niet overeen met opgegeven begrotingsja Combinatie soort fin. post en fin. code bestaat niet: Het betreft hier een verzameling van fouten op de com van code financieel verslag, financiële staat, soort post en code financiële post. Ter inzage is meege bijlage 2 waarin staan opgenomen alle posten waaruit de totale aanlevering kan bestaan. Wanneer foutmelding niet direct is af te leiden, waar in de combinatie van eerder genoemde coderingen een is opgetreden kunt u met behulp van bijlage 2 de juiste post opzoeken. Tevens is dit bestand elektr meegeleverd op de diskette met de naam bgr_vbld.txt. Verkeerde code in fin. verslag: De codering financieel verslag is niet geldig en komt niet overeen met de g code. Verkeerde code in fin. staat: De codering financiële staat is niet geldig en komt niet overeen met de gevraa Scheidingsteken aangetroffen in bedrag: In de bedragen in het aanleverbestand komen scheidingstekens v bijvoorbeeld duizendtallen aan te geven. Het bedrag moet zonder scheidingstekens worden aangel Infobalie, Directie Politie, Binnenlandse Zaken Pagina 4

7

8 Kwaliteitaformulier Gegevensaanlevering Financiële Begroting 1997 BIS TOELICHTING KWALITEITSFORMULIER FINANCIËLE BEGROTING 1997 Hier wordt aangegeven hoe de regiokorpsen het kwaliteitsformulier voor de financiële begroting 1997 in vullen. Het formulier wordt op papier en in elektronische vorm aan de regionale politie korpsen ter besch gesteld. Het invullen van het kwaliteitsformulier dient te gebeuren onder de verantwoordelijkheid van de korpsverantwoordelijke, zie schrijven EA94/U2002. Het formulier en diskette met het gegevensbestand worden verzonden naar: Het Ministerie van Binnenlandse Zaken Directie Politie, infobalie BIS, Postbus 20011, 2500 EA Den Haag. Tabel Regiokorps: Korpsverantwoordelijke: Handtekening: Contactpersoon: Datum: Datum verzending: Afmetingen bestand: Algemene gegevens naam of code van het betreffende regiokorps. de korpsverantwoordelijke volgens schrijven EA94/U2002. korpsverantwoordelijke. de persoon die benaderd kan worden indien zich problemen voordoen bij het inlezen van de gegevens in het BIS. datum opstellen kwaliteitsformulier datum verzending van het kwaliteitsformulier en de diskette met het bestand. De grootte van het bestand in bytes. Tabel Financiële Begroting 1997 Per financieel verslag: Staat van Lasten en Baten, Geprognotiseerde balans , Investerings-desinvesteringsoverzicht 1997, en de Meerjarenramingen voor 1998, 1999 en 2000, kan het regiokorps aangeven welke zaken van belang zijn voor de inhoudelijke of technische verwerking van de aangeleverde gegevens door het BIS. Verder kan het regiokorps aangeven of deze begroting goedgekeurd is door het regionaal college of dat he voorlopige begroting betreft. Bij vragen over het invullen van het kwaliteitsformulier kunt u contact opnemen met de "lnfobalie Bis, Di Politie", telefoon

9 Betreft: Uitsplitsing post 3.48 Overige lasten/baten Gelieve de onderstaande tabel in te vullen en gelijk met de aanlevering begroting 1997 te zenden aan: Het Ministerie van Binnenlandse Zaken Directie Politie, infobalie BIS, Postbus 20011, 2500 EA Den Haag. De bedragen dienen in hele guldens te worden opgegeven. code omschrijving post lasten baten post bedrag bedrag Administratie, kopiëren enz Dienstreizen: reis- en verblijfskosten Kantinevoorzieningen Bijdragen aan/van interregionale samenwerkingverbanden Overige baten en lasten Infobalie, Directie Politie, Binnenlandse Zaken

Bijlagen Uw kenmerk Ons kenmerk Datum diverse EA96/U juli H.J. Pethke/C.C. Schreuder (070) / Departementsonderdeel

Bijlagen Uw kenmerk Ons kenmerk Datum diverse EA96/U juli H.J. Pethke/C.C. Schreuder (070) / Departementsonderdeel Ministerie van Binnenlandse Zaken Aan De beheerders van de regionale politiekorpsen Bijlagen Uw kenmerk Ons kenmerk Datum diverse EA96/U2203 31 juli 1996 Inlichtingen bij Doorkiesnummer H.J. Pethke/C.C.

Nadere informatie

Administratie uitwisselen met accountant

Administratie uitwisselen met accountant Inleiding Minimaal 1 keer per jaar laat u uw administratie door uw controleren. De administratiebestanden (????cash.nd en????cash.nx) stuurt u, meestal via e-mail, naar uw. Het nadeel van deze werkwijze

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken

Ministerie van Binnenlandse Zaken Ministerie van Binnenlandse Zaken Aan Geadresseerde Bijlagen Uw kenmerk Ons kenmerk Datum Twee EA96/U4257 22 januari 1997 Inlichtingen bij Doorkiesnummer mw. drs A.M. Salomon 070 3026933 Onderwerp Departementsonderdeel

Nadere informatie

Regeling detachering politie

Regeling detachering politie Ministerie van Binnenlandse Zaken ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Regeling detachering politie Datum 13 juli 1998 Aan De Korpsbeheerders van de regionale politiekorpsen De Korpsbeheerder van

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken Aanbieding rapport "Klagen bij de politie"

Ministerie van Binnenlandse Zaken Aanbieding rapport Klagen bij de politie Ministerie van Binnenlandse Zaken ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Aanbieding rapport "Klagen bij de politie" Datum Aan 6 maart l998 De korpsbeheerders De korpschefs : Directie Politie : EA98/U600

Nadere informatie

evaluatie knelpunten kinderopvang medewerking bij voornoemde evaluatie afspraak agenda-overleg CGOP, 13 september 2001 n.v.t. n.v.t. n.v.t.

evaluatie knelpunten kinderopvang medewerking bij voornoemde evaluatie afspraak agenda-overleg CGOP, 13 september 2001 n.v.t. n.v.t. n.v.t. Datum 26 November 2001 Kenmerk EA2001/93841 Onderdeel directie Politie Inlichtingen Y.G.P.M. Ulijn T (070) 426 6751 F (070) 426 7440 Blad 1 van 2 Aan de korpsbeheerders van de regionale politiekorpsen

Nadere informatie

Evaluatie Regeling detachering politie

Evaluatie Regeling detachering politie Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Evaluatie Regeling detachering politie Datum 13 oktober 1998 Aan de korpsbeheerders van de regionale

Nadere informatie

evaluatie flexbepalingen Barp en Bbp medewerking bij voornoemde evaluatie Akkoord Arbeidsvoorwaarden sector Politie n.v.t. n.v.t. n.v.t.

evaluatie flexbepalingen Barp en Bbp medewerking bij voornoemde evaluatie Akkoord Arbeidsvoorwaarden sector Politie n.v.t. n.v.t. n.v.t. Onderdeel directie Politie Inlichtingen Y.G.P.M. Ulijn T (070) 426 6751 F (070) 426 7440 1 van 8 Aan de korpsbeheerders van de regionale politiekorpsen de korpsbeheerder van het KLPD de voorzitter van

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken

Ministerie van Binnenlandse Zaken Ministerie van Binnenlandse Zaken +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Herinneringsmedaille vrijwillige politie 1948-1998 Datum 23 juni 1998 Aan De korpsbeheerders van de regionale politiekorpsen

Nadere informatie

Bijlagen Uw kenmerk Ons kenmerk Datum 1 E96/U2457 8 oktober 1996. Departementsonderdeel

Bijlagen Uw kenmerk Ons kenmerk Datum 1 E96/U2457 8 oktober 1996. Departementsonderdeel Aan De korpsbeheerders van de regionale politiekorpsen De korpsbeheerder van het KLPD i.c. DGPC Justitie i.a.a. de korpschefs van de regionale politiekorpsen de korpschef van het KLPD de (fgd.) hoofdofficieren

Nadere informatie

Beschrijving Serviceportaal KVK Micro en Klein

Beschrijving Serviceportaal KVK Micro en Klein Beschrijving Serviceportaal KVK Micro en Klein Serviceportaal Kamer van Koophandel (KVK) / Zelf Deponeren Jaarrekening (versie 20190412) Inhoud 1. Na het aanmelden 2. Het dashboard 3. Meertaligheid 4.

Nadere informatie

HANDLEIDING FRIREC. Versie 1.2.2

HANDLEIDING FRIREC. Versie 1.2.2 HANDLEIDING FRIREC Versie 1.2.2 Handleiding Frirec voor Windows receptuurprogramma Gefeliciteerd met de aanschaf van FRIREC. Het Programma FRIREC FRIREC is een programma dat speciaal is ontwikkeld voor

Nadere informatie

Handleiding OSIRIS Self Service. Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten

Handleiding OSIRIS Self Service. Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten Onderhoud en versiebeheer Dit document is eigendom van de projectleider Implementatie Osiris Volg. Wijzigingen aan het document worden geïnitieerd

Nadere informatie

Overige transacties 1 (Excel2007 en 2010)

Overige transacties 1 (Excel2007 en 2010) Handleiding meldprogramma Ongebruikelijke Transactie Overige transacties 1 (Excel2007 en 2010) 1 Voor het melden van een transactie anders dan een girale overboeking of een money transfer, kunt u deze

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X Van 2014 naar 2015 JAARAFSLUITING Voor de procedure jaarafsluiting geldt het volgende (verkorte) stappenplan. De individuele stappen staan verderop nader

Nadere informatie

Aanmaken. Transportfile. EasyNBF

Aanmaken. Transportfile. EasyNBF Aanmaken Transportfile EasyNBF 1 0 Inhoudsopgave 0 INHOUDSOPGAVE 2 1 EASYTRANSPORT 3 1.1 Het formaat waarin scores worden verwerkt 4 1.2 Een score transportbestand aanmaken 5 1.2.1 Handmatig invoeren van

Nadere informatie

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis 142.1 Inleiding Titel Aanwinsten Geschiedenis wordt gebruikt om toevoegingen en verwijderingen van bepaalde locaties door te geven aan een centrale catalogus instantie.

Nadere informatie

De makers van de programmatuur wensen u veel plezier en vooral een nuttig gebruik van het MicroStar Windows pakket toe! Document versie 3.

De makers van de programmatuur wensen u veel plezier en vooral een nuttig gebruik van het MicroStar Windows pakket toe! Document versie 3. Aan de gebruikers van MicroStar Programmatuur, In deze brochure geven wij u een verkorte uitleg van het MicroStar Windows pakket. Om uw MicroStar Windows pakket snel onder de knie te krijgen adviseren

Nadere informatie

Excel Controller. Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls

Excel Controller. Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls DBS Memoriaal boekingen in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 22-02-2011 Voorwoord Het Excel bestand DBS Standaard 753 journalisering

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken Wijziging Regeling vergoeding verplaatsingskosten politie

Ministerie van Binnenlandse Zaken Wijziging Regeling vergoeding verplaatsingskosten politie Ministerie van Binnenlandse Zaken Wijziging Regeling vergoeding verplaatsingskosten politie ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Datum 14 april 1998 Aan de Korpsbeheerders van de regionale politiekorpsen

Nadere informatie

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Uitgebracht door : ZorgTTP Referentie : Handleiding installatie en gebruik Privacy- en Verzend Module

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

AccountView Go Workflow documenten handleiding

AccountView Go Workflow documenten handleiding AccountView Go Workflow documenten handleiding Workflow AccountView Go Pagina 1 van 12 Inhoud 1 Business Case... 3 1.1 Maandelijkse rapporten... 3 1.1.1 BTW Aangifte... 3 1.1.2 Openstaande posten debiteuren...

Nadere informatie

Voorbeeldmelding Koninklijke Horeca Nederland

Voorbeeldmelding Koninklijke Horeca Nederland Voorbeeldmelding Koninklijke Horeca Nederland Er komen steeds meer plaatsen met Collectieve horecaontzeggingen. Het bijbehorende protocol en de hoofdmelding moeten worden goedgekeurd door het College bescherming

Nadere informatie

Aanleveren gegevens. Werkbeschrijving t.b.v. nieuwe medewerker. Werkbeschrijving t.b.v. nieuwe medewerker 1/7

Aanleveren gegevens. Werkbeschrijving t.b.v. nieuwe medewerker. Werkbeschrijving t.b.v. nieuwe medewerker 1/7 Aanleveren gegevens Werkbeschrijving t.b.v. nieuwe medewerker Werkbeschrijving t.b.v. nieuwe medewerker 1/7 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Inloggen in Youforce... 4 2 Self Service openen en het aanleveren

Nadere informatie

Besluit beschikbaarstelling politieambtenaren ten behoeve van vredesmissies

Besluit beschikbaarstelling politieambtenaren ten behoeve van vredesmissies Datum 23 December 2002 Kenmerk EA2002/101294 Onderdeel directie Politie Inlichtingen R. Demilt T (070) 426 7586 F (070) 426 7440 Blad 1 van 2 Aan De Minister van Justitie de korpsbeheerders van de regionale

Nadere informatie

Handleiding. Loket.nl / Import variabele gegevens

Handleiding. Loket.nl / Import variabele gegevens Handleiding Loket.nl / Import variabele gegevens Inhoudsopgave 1. Aanzetten product Import variabele gegevens (50)... 3 2. Bestandsstructuur... 3 2.1. Voorwaarden:... 3 2.2. Voorbeeld bestand:... 3 3.

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken

Ministerie van Binnenlandse Zaken Ministerie van Binnenlandse Zaken Aan de Korpsbeheerders van de regionale politiekorpsen de Beheerder van het Korps landelijke Politiediensten i.a.a. de Korpschefs van de regionale politiekorpsen en het

Nadere informatie

Overige transacties 1 (Excel 2002 en 2003)

Overige transacties 1 (Excel 2002 en 2003) Handleiding Meldprogramma Ongebruikelijke Transactie Overige transacties 1 (Excel 2002 en 2003) 1 Transactiesoort is noch een Money Transfer, noch een girale overboeking Inleiding Vanaf mei 2011 werkt

Nadere informatie

Documenten scannen Documenten scannen en opvragen in CASHWin

Documenten scannen Documenten scannen en opvragen in CASHWin Inleiding In CASH is het mogelijk een digitaal archief aan te leggen. Dit heeft als voordeel, dat u het document op elk willekeurig tijdstip op uw beeldscherm kunt oproepen. Het originele document blijft

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

Zeon PDF Driver Trial

Zeon PDF Driver Trial Zakelijke software voor verkoop, dienstverlening en administratie Handleiding module Document Uitgaande correspondentie genereren Uitgaande correspondentie terugvinden Persoonlijk geadresseerde mailings

Nadere informatie

DE TECHNISCHE PROCEDURE OP DE DAG VAN DE VERKIEZINGEN.

DE TECHNISCHE PROCEDURE OP DE DAG VAN DE VERKIEZINGEN. DE TECHNISCHE PROCEDURE OP DE DAG VAN DE VERKIEZINGEN. De paswoorden, zijnde veiligheidselementen, worden vertrouwelijk onder verantwoordelijkheid van de voorzitter behandeld. I. DE TOTALISATIEPROCEDURE

Nadere informatie

Compleet Boekhouden PRO

Compleet Boekhouden PRO Compleet Boekhouden PRO Update Elektronische aangifte Osirius BV Inhoudsopgave 1 VOOR U BEGINT. 3 1.1 AANVRAGEN POSTBUS BIJ DE BELASTINGDIENST 1.2 AANVRAGEN PINCODE 3 3 2 INSTALLATIE UPDATE ELEKTRONISCHE

Nadere informatie

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Inleiding 2 Eerste keer opstarten 3 Beheren administraties 4 Kopieren rechten 1 6 Beheren groepen 7 Beheren gebruikers 10 Gebruikersrechten

Nadere informatie

A. Maak een back-up van uw administratie

A. Maak een back-up van uw administratie Overgang naar een nieuw boekjaar Met Unit 4 Multivers kunt u eenvoudig een nieuw boekjaar aanmaken en ervoor zorgen dat de balansgegevens worden doorgeboekt naar het nieuwe boekjaar. Onderstaand beschrijven

Nadere informatie

Wij hebben een interface voor imports van de salarissen in WinBooks ontwikkeld, gebaseerd op de bestanden die de sociale secretariaten aanleveren.

Wij hebben een interface voor imports van de salarissen in WinBooks ontwikkeld, gebaseerd op de bestanden die de sociale secretariaten aanleveren. SALARY 2 3 Inleiding Een correcte boekhoudkundige verwerking van de salarissen is van fundamenteel belang voor elke onderneming. Het manueel inboeken is tijdrovend. Een duidelijk beeld van de aan de salarissen

Nadere informatie

10. Mijn eerste programma

10. Mijn eerste programma 10. Mijn eerste programma Een korte handleiding voor het invoeren en editten van programmatekst voor een pseudotaal programma. In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe je je allereerste pseudotaal programma

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

Handleiding meldprogramma. Ongebruikelijke Transactie. Girale Overboeking (Excel2007 en 2010)

Handleiding meldprogramma. Ongebruikelijke Transactie. Girale Overboeking (Excel2007 en 2010) Handleiding meldprogramma Ongebruikelijke Transactie Girale Overboeking (Excel2007 en 2010) Inleiding Vanaf mei 2011 werkt de FIU-Nederland met een nieuw systeem voor het verzamelen, verwerken en analyseren

Nadere informatie

Bijlage 1: Installeren van OSV ( Ondersteunende Software Verkiezingen ) programma 1

Bijlage 1: Installeren van OSV ( Ondersteunende Software Verkiezingen ) programma 1 Bijlage 1: Installeren van OSV ( Ondersteunende Software Verkiezingen ) programma 1 1. Inhoud zip-bestand In het zip-bestand treft u het volgende aan: - Programma 1: Voor het aanmaken van de kandidatenlijsten;

Nadere informatie

Handleiding PSU Boekhouden V4 module Export. Versie: 1.01 3 mei 2005

Handleiding PSU Boekhouden V4 module Export. Versie: 1.01 3 mei 2005 gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 Handleiding PSU Boekhouden

Nadere informatie

5 april _iv3_indeling_JSON.docx

5 april _iv3_indeling_JSON.docx Verplichte indeling Elk iv3-json bestand bestaat uit 3 verplichte elementen met binnen elk element een aantal verplichte elementen en/of sleutels: (alle elementen en sleutels zijn met kleine letters en

Nadere informatie

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u via de module SBR Rapportage tot een SBR aanlevering komt.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u via de module SBR Rapportage tot een SBR aanlevering komt. SBR Rapportage Handleiding SBR Rapportage In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u via de module SBR Rapportage tot een SBR aanlevering komt. Uitgangspunten voor deze handleiding zijn: U dient per werkplek

Nadere informatie

Het ISD is voortdurend in ontwikkeling. Er zullen regelmatig uitbreidingen en/of wijzigingen zijn in de keuzemenu s.

Het ISD is voortdurend in ontwikkeling. Er zullen regelmatig uitbreidingen en/of wijzigingen zijn in de keuzemenu s. 1. Het Internet Schooldossier (ISD) Het Internet Schooldossier (ISD) is een beveiligde website van de Inspectie van het Onderwijs waarlangs de onderwijsinstellingen gegevens met de Inspectie kunnen uitwisselen.

Nadere informatie

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014 Handleiding Pétanque Competitie Beheer (versie 1.1) April 2014 2 Algemeen Het programma Pétanque Competitie Beheer is gratis software voor de verwerking van halve en hele competities tot en met 99 speelrondes

Nadere informatie

Handleiding ADAS bij kwaliteitsvisitatie

Handleiding ADAS bij kwaliteitsvisitatie bij kwaliteitsvisitatie Dit document is een handleiding voor het gebruik van het online auditsysteem ADAS, gebruikt voorkwaliteitsvisitaties georganiseerd door de NVvP. Inhoudelijke informatie over de

Nadere informatie

7. Gegevens opslag/ overdracht. Inhoudsopgave:

7. Gegevens opslag/ overdracht. Inhoudsopgave: 7. Inhoudsopgave: 7.0 Algemeen... 2 7.1 Gegevensopslag... 3 7.1.1 SOFTLOK gegevens => Diskette... 3 7.2 SOFTLOK programma => Diskette... 3 7.1.3 SOFTLOK programma

Nadere informatie

P R O V 1 N su È F R VS l! Ä N. Doe. nr.: Class, nr. * Ingek.: AfdelirrT. Beh. door; Afd. Hoofd AWB.. weken. voor kenn isg. aangenomen/tel.

P R O V 1 N su È F R VS l! Ä N. Doe. nr.: Class, nr. * Ingek.: AfdelirrT. Beh. door; Afd. Hoofd AWB.. weken. voor kenn isg. aangenomen/tel. Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Gedeputeerde Staten van Fryslan Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Datum 18 december 2014 Betreft Begroting

Nadere informatie

Onderstaand treft u aan een opsomming van de belangrijkste wijzigingen die binnen Cashflow en/of CashflowPro hebben plaatsgevonden:

Onderstaand treft u aan een opsomming van de belangrijkste wijzigingen die binnen Cashflow en/of CashflowPro hebben plaatsgevonden: Release 2013 Onderstaand treft u aan een opsomming van de belangrijkste wijzigingen die binnen Cashflow en/of CashflowPro hebben plaatsgevonden: IB47-formulieren Zoals onze kerkelijke relaties weten moeten

Nadere informatie

: Politiewet 1993, artikel 44; Besluit financiën regionale politiekorpsen Relatie met andere circulaires EA96/U331

: Politiewet 1993, artikel 44; Besluit financiën regionale politiekorpsen Relatie met andere circulaires EA96/U331 Aan De Korpsbeheerders van de regionale politiekorpsen Bijlagen Uw kenmerk Ons kenmerk Datum Vijf EA96/U435 22 maart 1996 Inlichtingen bij Doorkiesnummer F. Pex 070 3026560 Onderwerp Departementsonderdeel

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

Rijksbijdrage regionale politiekorpsen

Rijksbijdrage regionale politiekorpsen Rijksbijdrage regionale politiekorpsen Datum 24 augustus 1999 A a n de korpsbeheerders van de regionale politiekorpsen i.a.a.: - de korpsbeheerder van het KLPD - de korpschefs van de regionale politiekorpsen

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows 98

Installatiehandleiding Windows 98 Installatiehandleiding Windows 98 Installatiehandleiding voor de systeembeheerder Arno Schoon IO1D4.1 Installatiehandleiding Windows 98 ICT Beheerder BOL-4 leerjaar 1 Koning Willem I College Project 2

Nadere informatie

Bijlage 3 bij regeling structurele gegevenslevering WPO/WEC

Bijlage 3 bij regeling structurele gegevenslevering WPO/WEC Bijlage 3 bij regeling structurele gegevenslevering WPO/WEC PvE financiële gegevens Inleiding Algemeen Voor het bekostigen van scholen en voor het maken en evalueren van beleid zijn gegevens nodig van

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

Calculatie tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document

Calculatie tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document Calculatie tool Handleiding Auteur Bas Meijerink Datum 01-09-2016 Versie applicatie 01 Versie document 03D00 Inhoudsopgave 1. Een calculatie maken - 3-1.1 Start een nieuwe calculatie... - 3-1.2 Algemene

Nadere informatie

Kilo Programma. Met dit programma kunt u uw Logistieke Orderverzending Verwerken

Kilo Programma. Met dit programma kunt u uw Logistieke Orderverzending Verwerken Kilo Programma Met dit programma kunt u uw Logistieke Orderverzending Verwerken Bestand Menu: Pakket Gegevens Onderhouden. Pakket Gegevens Printen. Pakket Gegevens Verwijderen Klant Gegevens Onderhouden.

Nadere informatie

Aanpassen IP-adressen SNTP-servers

Aanpassen IP-adressen SNTP-servers T.b.v. HCS regelsystemen HCS3100 / HCS3050 / HCS3200 SW-versie 1.10 Aanpassen IP-adressen SNTP-servers HCS Building Automation Kompasstraat 5a, 2901AM Capelle aan den IJssel Postbus 182, 2900AD Capelle

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Handleiding Zermelo. roosterwijzigingen gaat importeren. Allereerst wordt u gevraagd of u de wijzigingen wilt importeren. U kiest hier voor Ja.

Handleiding Zermelo. roosterwijzigingen gaat importeren. Allereerst wordt u gevraagd of u de wijzigingen wilt importeren. U kiest hier voor Ja. Provisie Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u Provisie kunt gebruiken binnen uw school. Provisie is de lichtkrant-applicatie van Zermelo Roostermakers. Het is een 'lightweight' applicatie, die bedoeld

Nadere informatie

Poortcontroles en afhandeling OLP

Poortcontroles en afhandeling OLP Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf Stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche Poortcontroles en afhandeling OLP De uitvoering

Nadere informatie

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken.

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk pinbetalingen direct te registreren. Instellingen Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek

Nadere informatie

Praktijkinstructie Dataverwerking 1 (CSE02.1/CREBO:50236)

Praktijkinstructie Dataverwerking 1 (CSE02.1/CREBO:50236) instructie Dataverwerking 1 (CSE02.1/CREBO:50236) pi.cse02.1.v2 ECABO, 1 september 2003 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen of gepubliceerd

Nadere informatie

wijziging van het Barp in verband met de invoering van de wet op de medische keuringen

wijziging van het Barp in verband met de invoering van de wet op de medische keuringen Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wijziging van het Barp in verband met de invoering van de wet op de medische keuringen Datum 27 oktober 1998 Aan de Korpsbeheerders van de regionale

Nadere informatie

PROVINCIE. Mededeling FLEVOLAND

PROVINCIE. Mededeling FLEVOLAND PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Brief financieel toezicht 2017 van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) Kern mededeling: Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt

Nadere informatie

Begroting - meerjarenplan

Begroting - meerjarenplan Begroting - meerjarenplan 1. Begroting en meerjarenplan inbrengen... 2 1.1. Inbrengen van budget en meerjarenplan... 2 1.2. Aanpassen begrotingscijfers van ingelezen Excel bestanden... 3 1.3. Afdrukken

Nadere informatie

Telling aanwezigheden niet leerplichtige kleuters

Telling aanwezigheden niet leerplichtige kleuters Telling aanwezigheden niet leerplichtige kleuters 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Telling aanwezigheden niet leerplichtige kleuters 2 1.1 Inleiding...................................... 2 1.2

Nadere informatie

In vijf minuten aangifte omzetbelatisting. http://www.mijnjohan.nl

In vijf minuten aangifte omzetbelatisting. http://www.mijnjohan.nl In vijf minuten aangifte omzetbelatisting. http://www.mijnjohan.nl Voor de belastingdienst moet u elk kwartaal BTW-aangifte doen. U krijgt hierover elk kwartaal een brief van de belastingdienst met de

Nadere informatie

Databroker invoer NHR datasets 2018 Pacemaker- en ICD registratie. Definitief / 21 augustus 2018 / versie

Databroker invoer NHR datasets 2018 Pacemaker- en ICD registratie. Definitief / 21 augustus 2018 / versie Databroker invoer NHR datasets 2018 Pacemaker- en ICD registratie Definitief / 21 augustus 2018 / versie 2018.0.3 Versie: 2018.0.3 Datum: 21 augustus 2018 Voor informatie neem contact op met: Nederlandse

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 3. Activeren directe

Nadere informatie

PSUB. gravita. Handleiding PSU Boekhouden V4 module Import INHOUD. Versie: 1.12 22 oktober 2007

PSUB. gravita. Handleiding PSU Boekhouden V4 module Import INHOUD. Versie: 1.12 22 oktober 2007 gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUB Handleiding

Nadere informatie

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten EDUscope Administratie Versie 1.0 19-04-2016 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1.1 Formulier toevoegen... 3

Nadere informatie

Offerte s maken en aanmaken.

Offerte s maken en aanmaken. Offerte s maken en aanmaken. U gaat een nieuwe offerte maken en versturen via de mail. Start GA op. Calculatie (hier maken we de offerte s aan) Kozijn teken 1. Tekening maken. Nu geeft u een unieke code

Nadere informatie

Verkorte handleiding uitstelregeling

Verkorte handleiding uitstelregeling Verkorte handleiding uitstelregeling Log in op Accept SBR en kies voor SBR Dossier Het SBR dossier programma wordt nu gestart. Het dossier dient als opslag voor uw SBR documenten. Druk hiervoor op de knop

Nadere informatie

Handleiding Versie 3.0

Handleiding Versie 3.0 Handleiding Versie 3.0 Handleiding In deze handleiding wordt de functionaliteit van het NIB programma per scherm beschreven. Eerste toegang tot het programma Als het programma wordt opgestart moet u eerst

Nadere informatie

Update documentatie. versie 6.5. versie 6.5

Update documentatie. versie 6.5. versie 6.5 Een nieuwe versie van Intramed: nieuwe mogelijkheden, verbeteringen en oplossingen. Met deze versie voldoet Intramed ruim op tijd aan de landelijke afspraak om per 1 mei 2012 met de vernieuwde GZ-standaard

Nadere informatie

Handleiding PSU Boekhouden Light module Export. Versie: 1.01 16 maart 2005

Handleiding PSU Boekhouden Light module Export. Versie: 1.01 16 maart 2005 gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 Handleiding PSU Boekhouden

Nadere informatie

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken bestand aanmaken en uploaden MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de

Nadere informatie

Handleiding Koppeling imuis Online

Handleiding Koppeling imuis Online Handleiding Koppeling imuis Online Inhoudsopgave Bestellen koppeling... 3 Instellingen... 4 Importopties... 5 Exportopties... 6 Synchronisatie... 7 Belangrijke punten... 9 Vragen... 10 Bestellen koppeling

Nadere informatie

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding Factuur Beheer Gebruikers handleiding COPYRIGHT 2002 Factuur Beheer Pakket 1 Factuur Beheer door ing. K.H. Welling Factuur Beheer is een boekhoudkundig programma. In dit programma kunnen facturen voor

Nadere informatie

Tips & Trucs ARCHICAD 117: Programma van Eisen add-on voor KeyMembers

Tips & Trucs ARCHICAD 117: Programma van Eisen add-on voor KeyMembers Tips & Trucs ARCHICAD 117: Programma van Eisen add-on voor KeyMembers Met de Programma van Eisen add-on kan eenvoudig een programma van eisen worden ingelezen vanuit een excel bestand, waarbij snel zones

Nadere informatie

Excel Controller. Handleiding voor King journalisering in Excel.xls. King Memoriaal boekingen in Excel

Excel Controller. Handleiding voor King journalisering in Excel.xls. King Memoriaal boekingen in Excel Handleiding voor journalisering in Excel.xls Memoriaal boekingen in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 21-02-2011 Voorwoord Het Excel bestand journalisering in Excel.xls maakt het inlees bestand

Nadere informatie

VERKIEZINGEN VOOR DE KAMER EN DE SENAAT OP 10 JUNI 2007

VERKIEZINGEN VOOR DE KAMER EN DE SENAAT OP 10 JUNI 2007 FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN Algemene Directie Instellingen en Bevolking Directie Bevolking en Verkiezingen VERKIEZINGEN VOOR DE KAMER EN DE SENAAT OP 10 JUNI 2007 Technische richtlijnen

Nadere informatie

Digitale URenverwerking Volkerrail. Ga naar internet explorer. De Link naar de digitale urenverwerking Volkerrail is durv

Digitale URenverwerking Volkerrail. Ga naar internet explorer. De Link naar de digitale urenverwerking Volkerrail is durv Digitale URenverwerking Volkerrail Ga naar internet explorer. De Link naar de digitale urenverwerking Volkerrail is durv A. Klik op Login B. Vul je personeelsnummer in. Let op deze moet uit 7 posities

Nadere informatie

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen 1 Hoofdmenu... 2 2 Nieuwe Aanvraag... 2 1 Kaart... 3 2 Locatie... 4 3 Aanvrager... 5 4 Opdrachtgever... 5 5 Tijdsbepaling... 5 6 Maatregelen...

Nadere informatie

Autorisaties en limieten

Autorisaties en limieten Rabo Internetbankieren Professional Autorisaties en limieten Inleiding Per gebruiker kunt u bepalen over welke functionaliteiten, rekeningen, limieten en toegangsmiddelen hij mag beschikken. Het raadplegen,

Nadere informatie

Als eerste kan het aantal groepen worden geselecteerd, doormiddel van de pijlen kunnen tot 4 groepen worden geselecteerd.

Als eerste kan het aantal groepen worden geselecteerd, doormiddel van de pijlen kunnen tot 4 groepen worden geselecteerd. NxT Tankersoftware Handleiding NxT REIZEN Door deze te openen, kan een nieuwe reis worden aangemaakt. Na het aanmaken van een nieuwe reis, vraagt het programma automatisch de vorige op te slaan. Daarna

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector. OVER DEZE HANDLEIDING

Nadere informatie

Handleiding scanning inkoopfacturen

Handleiding scanning inkoopfacturen Handleiding scanning inkoopfacturen Inleiding Binnen MijnABAB is het mogelijk om uw inkoopfacturen digitaal aan te bieden. In deze handleiding wordt beschreven hoe het digitaal aanbieden van inkoopfacturen

Nadere informatie

Werken met het DOS commando Fdisk

Werken met het DOS commando Fdisk Werken met het DOS commando Fdisk Bij een nieuwe harde schijf of bij het opnieuw instellen van partities moet Fdisk gebruikt worden. Ik krijg soms de vraag hoe dit nu precies werkt. Voor mij is het vrij

Nadere informatie

Financieel Management Systeem. Versie beschrijving 4.3. Bizon Software B.V., 2 oktober 2012, versie 20121002 Opgesteld door Jaap van Vugt

Financieel Management Systeem. Versie beschrijving 4.3. Bizon Software B.V., 2 oktober 2012, versie 20121002 Opgesteld door Jaap van Vugt Financieel Management Systeem Versie beschrijving 4.3 Bizon Software B.V., 2 oktober 2012, versie 20121002 Opgesteld door Jaap van Vugt Inhoud 1. ALGEMEEN 3 1.1. TOELICHTING OP DE NIEUWE RELEASE 3 1.2.

Nadere informatie

F A C T U R A T I E. Copyright 1999-2015 Beuvink Advies en Service

F A C T U R A T I E. Copyright 1999-2015 Beuvink Advies en Service F A C T U R A T I E Copyright 1999-2015 Beuvink Advies en Service Beuvink Advies en Service. Alles van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

AFO 271 - Beheer parameters drukwerk

AFO 271 - Beheer parameters drukwerk AFO 271 - Beheer parameters drukwerk 271.1 Inleiding De besteladministratie is een sterk geparametriseerde module. Een groot aantal van die parameters, met name op het vlak van het printen, is interactief

Nadere informatie

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart EBT-SOLUTIONS Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart. 22-4-2010 Deze handleiding is bedoeld om uw boekhouding vanuit MijnWebwinkel te exporteren waarna te

Nadere informatie

Bijlage 1: Aanvullende informatie over het gebruik van OSV ( Ondersteunende Software Verkiezingen )

Bijlage 1: Aanvullende informatie over het gebruik van OSV ( Ondersteunende Software Verkiezingen ) Bijlage 1: Aanvullende informatie over het gebruik van OSV ( Ondersteunende Software Verkiezingen ) 1. Inhoud cd-rom Op de cd-rom treft u het volgende aan: - Programma 4: Voor het invoeren van de gemeentelijke

Nadere informatie