17 februari uur Dorpshuis Vogelwaarde. Piet Jansen Dorpshuis Vogelwaarde

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "17 februari uur Dorpshuis Vogelwaarde. Piet Jansen Dorpshuis Vogelwaarde"

Transcriptie

1 Verslag vergadering Drpsraad Vgelwaarde 17 februari uur Drpshuis Vgelwaarde Aanwezig: Leden drpsraad: Herman Vereecken Edger Erkel Rn de Krt Cr Marcus Anita Vink Jke van de Berg Marlies den Delder Gasten: Alfns Cmpiet 3VO Rnnie Vsaart - 3VO Sandra Dbbelaar - SLZ Piet Jansen Drpshuis Vgelwaarde Ben Pauwels - Wethuder Frank van Driessche - Wethuder Etienne de Deckere - Wethuder Manuel Eijsackers cntactpersn drpsraad Eerste penbare vergadering Drpsraad Vgelwaarde Na een krt welkm namens de vrzitter aan de ruim aanwezige belangstellenden (+/- 80 bewners) gaat de micrfn naar dhr. Cmpiet die namens 3VO een blik biedt p de plannen m.b.t. verkeersveiligheid. Verkeersveiligheid Dhr.Cmpiet legt uit dat hij nlangs kennis gemaakt heeft met de gemeente bestuurders van de nieuwe gemeente Hulst. Hij heeft daarbij de gelegenheid gekregen m de plannen die hij vrhen besprak met vrmalig wethuder Pauwels pnieuw uitgebreid te bespreken. In Vgelwaarde betreffen de wensen m.b.t. de verbeteringen vr verkeersveiligheid vral de Rapenburg en de Bssestraat. De situatie in Vgelwaarde heeft de vrgaande jaren minder aandacht gekregen als gevlg van een plitiek spel waarbij tt vr krt de rganisatie van de rndweg rnd Ter Hle vrrang kreeg. Inmiddels zijn de tezeggingen vr de rndweg Ter Hle binnen inclusief het verleggen van de rtnde aldaar (wrdt bevestigd dr wethuder De Deckere).

2 Bvendien wrdt een verandering in de verkeersstrmen verwacht na het wegvallen van de btverbinding Kruiningen-Perkplder. Hier wil men rekening mee kunnen huden. Getracht zal wrden het verkeer z veel mgelijk uit de plders te weren en via de prvinciale weg te leiden. Binnenkrt kan Vgelwaarde dus vlp aandacht krijgen. Het betreft verkeersremmende maatregelen te weten p Rapenburg een g aan nrdzijde vanuit Hengstdijk en denkbeeldige wegversmallers aan de zuidzijde. Op de Bssestraat zu dit kunnen gebeuren met paaltjes vergelijkbaar met de Klsterstraat p Klsterzande. Vrts krijgt de verlichting de ndige aandacht. Wederm p Rapenburg ntbreken enkele lantaarns en kan de verlichting p de kruisingen wrden verbeterd. Vr het parkeerprbleem p de Rapenburg wrdt p krte termijn een verbetering verwacht aangezien er nieuwe parkeerruimte vr het persneel van de hefijzerfabriek in vrbereiding is. Hefijzerfabriek Vrts neemt dhr. Cmpiet de gelegenheid m de nieuwbuwplannen van de hefijzerfabriek te steunen. Hierdr zu niet meer aan de Rapenburg heven wrden geladen en gelst. Bvendien kan daarmee veel werkgelegenheid wrden behuden. Inmiddels is een deel van de prductie al naar China verplaatst. De directie is bereid de plannen te te lichten aan de bewners middels een pen dag. De drpsraad was reeds van plan nader te infrmeren he hierbij mgelijk gehlpen zu kunnen wrden. Opmerkingen van de bewners: The nemt ng: - De slechte verlichting van de Rapenburg - Vrbeeld vr de Bssestraat als Klsterstraat - Het grte belang de putten in de Rapenburg netjes p te vangen. Dr deze putten verrzaakt het vrachtverkeer schade aan de wningen. Dit is al 6 jaar nder de aandacht maar ng altijd niet verbeterd!

3 - Er is k een grt gat in de aansluiting van het fietspad Rapenburg/Keiweg Wethuder De Deckere reageert: - Hij heeft bijgepraat met dhr. Pauwels en de meeste bestaande wensen meegekregen. - Gepgd wrdt e.e.a. in te passen in reguliere renvatieplannen m ksten te besparen - Bij Ter Hle zal slechts 1 rtnde kmen, niet 2 rtndes vlak na elkaar. - De plannen van de hefijzerfabriek wrden gesteund vanuit de gemeente, echter vragen tijd in de afwikkeling naar de prvincie. - Wellicht kunnen Rapenburg en Bssestraat nder de 30 km znes vallen. Dit is pgenmen in het categriseringsplan (met nagezcht wrden). Michel: - Wenselijk het stpverbd aan de ingang van de Esdrnstraat vanuit de Rapenburg iets te verlengen tt vr de parkeerplaats. Hierdr ntstaat een veiliger situatie vr fietsers. Overige pmerkingen: - Wenselijkheid aansluiting Schlstraat p de prvinciale weg - Bij uitbreidingsplannen van hefijzerfabriek ruime aansluiting gewenst p Magretsedijk z k p Grafelijkheid / Kreukelstraat. - Het Kerkhfpad is mmenteel eenrichtingsverkeer. Dit wrdt echter niet gerespecteerd. He hiermee m te gaan? Antwrd: mgelijk cntrleren, liefst niet aanpassen. - Bij afrnding nieuwbuw achter schlgebuw brandweerpaal terug plaatsen m sluipverkeer ver de step te blkkeren. - Het idee vr het fietspad achter de ldsen van Scheerders richting Hengstdijk krijgt brede steun. Verdere uitwerking van dit plan is wenselijk aangezien fietsers dan minder van de drukke Rapenburg gebruik heven maken. Dit wat betreft het nderwerp verkeersveiligheid. Dhr. Cmpiet neemt hiermee afscheid.

4 Vrstellen leden Drpsraad Vrzitter Rn stelt de 7 aanwezige leden van de drpsraad vr. (Jhn was afwezig dr ziekte, J en Ad hebben nlangs bedankt.) Nadrukkelijk wrden bewners gevraagd lid te wrden i.v.m. de bendigde mankracht vr de ndersteuning van de diverse plannen! Na de pauze Sandra Dbbelaar van SLZ ver de Kerkepaadjes. Kerkepaadjes Sandra Dbbelaar van Stichting Landschapsbeheer Zeeland geeft een uitleg van de plannen m.b.t. het herstel van het kerkepad Schapershek Bskapelle. SLZ bewaakt en helpt bij het nderhud van het landschap buiten de bebuwde km. Het gaat daarbij m cultuurhistrische elementen maar k m assistentie bij bijvrbeeld het kntten van kntwilgen. De kerkepaadjes kunnen deels de rsprnkelijke rute vlgen (zichtbaar p ude kaarten en luchtft s), deels een aangepaste rute ivm de nieuwe watergang. Het herstel van deze rute is wenselijk vr recreatie en mdat er vr wandelaars en fietsers geen uitgangsrutes zijn. (Het pad is niet vr brmfietsers bedeld.) Punten vr realisatie: - Brug ver de watergang fferte is reeds in bezit - Planning definitieve rute - Oude kerkhf markeren met bijzndere bm - Langs de watergang 7 meter schuwstrk - Mgelijk cmbinatie met natuurvriendelijk evers - Overleg met landeigenaren, gemeente en Waterschap - Ttale ksten vr realisatie zijn geschat p ngeveer eur. Hierbij wrdt gerekend p de bereidwillige hulp van handige bewners. SLZ kan helpen bij de planning, cördinatie, subsidie aanvragen en de uitvering middels de steun van de vrijwilligers.

5 Drpsraad kan helpen bij de gesprekken met de betrkkenen en mgelijk vrijwilligers werven vr de realisatie. De vrijwilligers kunnen helpen bij het plaatsen van de afrastering, hekwerk, schilderwerk, brugaanleg, bestrating en het plaatsen van bankjes en bmen/struiken. De aanwezige bewners zijn zndermeer in vr dit plan. Drpshuis Piet Jansen is vrzitter van het bestuur van het Drpshuis Vgelwaarde. Het drpshuis is it gesticht met de pbrengst van de verkp van de pastriegebuwen van beide parchies. Het blijkt in praktijk een grt gebuw met weinig ruimte. Na de rsprnkelijke buw zijn al aanpassingen drgeverd. - bergingsruimte gymtestellen - invaliden tilet - aanpassingen ivm brandveiligheid Dr een begde verbuwing in cmbinatie met een stuk nieuwbuw verwacht men meer verenigingen van dienst te kunnen zijn en te kunnen drgreien tt een echt drpscentrum. E.e.a. in verleg met bestaande en begde gebruikers van het pand. Suggesties vr het gebruik van het gebuw zijn welkm net als nieuwe bestuursleden vr de stichting! Jeugdvrzieningen Rn licht de ideeën vr een speelplaats vr de iets udere jngeren te. Het idee een speelplaats vr de iets udere jeugd (tieners) te plannen is begin 2002 dr de jngeren zelf met een brief aan de gemeente kenbaar gemaakt. Hierna is met de jngeren gesprken, z k met de plitie en met Gerge Betram jeugdwerker bij de gemeente Hulst (nu dus k vr Vgelwaarde).

6 Aansprekende vrbeelden zijn het cmbinatieplan zals dat mmenteel in aanleg is vr Clinge, de half-pipe in Hulst en het nlangs gerealiseerde (basketbal) terrein in Terneuzen. - pmerking ver de half-pipe, die zu in de buurt van wningen van betn meten zijn m geluidsverlast te vrkmen. Zijn er eventueel geschikte lcaties? - Bssestraat / Rechtepad - Parkeerplaats vr Drpshuis - Bij vrkeur niet te dicht in de buurt van wningen en niet in de buurt van waar kleine kinderen spelen. Overige punten Ben Pauwels licht te: - Openbaar verver na het vervallen van de veerdienst Buslijn 10 blijft rijden met zelfde frequentie Prvincie betaalt extra mee aan busdiensten Vetveer dienst zal meten kmen van particulier initiatief met eventueel subsidie mgelijk Walsrden Hanswaarde s mrgens en s middags. - Straatverlichting wrdt vernieuwd. Delta nuts in ingeschakeld huidige verlichting te cntrleren en zal gevraagd wrden gehele Rapenburg s nachts te laten branden. - Het plan met de Olmenstraat is m enkele wningen te slpen waardr meer lucht in de straat ntstaat. - Leegstand Rapenburg wrdt gepgd p te lssen dr aankp en slp - Na slp mgen nieuwe wningen gebuwd wrden Wethuder De Deckere - Stridiensten

7 Is deze winter niet helemaal lekker gegaan, wrdt beter afgestemd. Hndenpep, hnden aanlijnen, bereidheid vr bakken en zakken - Schnmaak straten Gebeurd 3 maal per jaar zu vldende meten zijn - Ontwikkeling De Ruit Vervlg plannen wrden drgegeven aan Drpsraad Wethuder Van Driessche - Plannen zrgcentrum Anthnius Vgelwaarde niet specifiek p speelplaats. Plannen zijn ng pril. - Het milieupark Walsrden is uitgebreid met extra bakken vr afvalscheiding en blijft vrlpig gratis - In Hulst met betaald wrden - Het dept KCA in Vgelwaarde is dicht wegens geen belangstelling - De gemeente Hulst wil niet meewerken aan gratis aanlevering van afval - Als misbruik wrdt gemaakt van de ud papier cntainer van de vetbalvereniging met die misschien niet nbeheerd pen. - Het bedrijventerrein aan de Schlstraat is geen actueel plan meer - Hiervr in de plaats zijn de Axelsevlakte en de Vgelweg in Hulst gekmen. Brede Schl - Schlbestuur is niet tegen het idee brede schl aldus dhr. Mark Heyes. - Ze wil echter wel versneld nieuwbuw drzetten ivm het vrkmen van de ksten van tijdelijke huisvesting. - Er is ng geen definitieve lcatie - Het vrbeeld van Grauw spreekt aan. Wellicht is er via de nieuwe gemeente Hulst meer financiële mgelijkheden.

8 Drpsraad Vgelwaarde - Cmplimenten vr de website ntvangen - Nieuwe leden + vrzitter gezcht - Plan/verslag SCOOP en nderwerpen penbare vergaderingen zijn vralsng uitgangspunt vr de activiteiten van de Drpsraad Vrzitter sluit af met een hartelijk bedank vr alle belangstelling en inbreng!

Verslag vergadering Dorpsraad Vogelwaarde m.b.t. Herintroductie Kerkepaadjes

Verslag vergadering Dorpsraad Vogelwaarde m.b.t. Herintroductie Kerkepaadjes Verslag vergadering Drpsraad Vgelwaarde m.b.t. Herintrductie Kerkepaadjes 17 ktber 2002 19.30 uur Drpshuis Vgelwaarde Aanwezig: Leden drpsraad: Rn de Krt Jhn van den Branden Edger Erkel Gast: Sandra Dbbelaar

Nadere informatie

Dorpsraad Vogelwaarde

Dorpsraad Vogelwaarde Drpsraad Vgelwaarde p/a Beukenstraat 5 4581 BT Vgelwaarde Tel. 0114-676107 Gsm 06-20137629 e-mail rpdekrt@zeelandnet.nl http://drpsraadvgelwaarde.nl/ Inschrijving KvK nder nr. 22050891 Aanwezig: Jhn van

Nadere informatie

Resultaten openbare marktconsultatie. Verkoop klooster Groot Bijstervelt Gemeente Oirschot. BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012

Resultaten openbare marktconsultatie. Verkoop klooster Groot Bijstervelt Gemeente Oirschot. BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012 Resultaten penbare marktcnsultatie Verkp klster Grt Bijstervelt Gemeente Oirscht BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012 1. Inleiding 1.1 Aanleiding De gemeente Oirscht is sinds nvember 2009 eigenaar

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012 Veel gestelde vragen huurbeleid 18 ktber 2012 Algemeen: 1. Waarm kmt er een nieuw huurbeleid? Een aantal ntwikkelingen heeft ervr gezrgd dat wij ns huurbeleid hebben aangepast. Deze ntwikkelingen zijn:

Nadere informatie

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE AANLOOP SCHOOLJAAR 2014/2015

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE AANLOOP SCHOOLJAAR 2014/2015 JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE AANLOOP SCHOOLJAAR 2014/2015 1 Samenstelling MR Evelien Wubbels: Trea Kamps: Gerda de Ruiter: Geert Kst: Kim van Middendrp: Rik Tiezema: Vrzitter MR* MR-lid* MR-lid*

Nadere informatie

Onderwerp Wijziging van de Verordening tot het kunnen verlenen van een alleenrecht voor Concern voor Werk. Aan de raad. Status: ter besluitvorming

Onderwerp Wijziging van de Verordening tot het kunnen verlenen van een alleenrecht voor Concern voor Werk. Aan de raad. Status: ter besluitvorming N. 218419-1 Emmelrd, 14 januari 2014. Onderwerp Wijziging van de Verrdening tt het kunnen verlenen van een alleenrecht vr Cncern vr Werk. Advies raadscmmissie [ ] Aan de raad. Status: ter besluitvrming

Nadere informatie

Rollenspel Jezus redt

Rollenspel Jezus redt Rllenspel Jezus redt Krte mschrijving prgrammanderdeel De leerlingen spelen samen een bestuursrechtzaak bij de Raad van State na. De Raad van State is de hgste bestuursrechter van Nederland. In deze rechtszaak

Nadere informatie

Voorstel aan de Gemeenteraad

Voorstel aan de Gemeenteraad Vrstel aan de Gemeenteraad 13-04-2012 DSO/2012/2302451svdz Onderwerp Regiplan Windenergie en Beleidsvisie tijdelijke windenergie Almere Beleidsveld Duurzame Ruimtelijke Ontwikkeling Prtefeuillehuder H.

Nadere informatie

THEMA LEEFBAARHEID RUIMTE

THEMA LEEFBAARHEID RUIMTE THEMA LEEFBAARHEID RUIMTE BOUWEN EN WONEN Buwen vr delgrepen Aandacht vr delgrepen, specifiek 50 + en jngeren. Buwen vr de gede delgrep. Zrgen mdat er nu vral vrijstaande wningen gebuwd wrden. Let k p

Nadere informatie

Verslag 2 e Debatavond Zeepeil

Verslag 2 e Debatavond Zeepeil Verslag 2 e Debatavnd Zeepeil Uitkmsten digitaal nderzek her/nevenbestemming kerkgebuwen West-Zeeuws-Vlaanderen Wensdag 29 ktber 2014 PKN-kerk De Verbinding in Schndijke (verslaglegging E. Hilgers, namens

Nadere informatie

Evaluatie zorgleefplan met cliënt thuis en in het verzorgingshuis

Evaluatie zorgleefplan met cliënt thuis en in het verzorgingshuis Evaluatie zrgleefplan met cliënt thuis en in het verzrgingshuis Artikel: 2010-003 Datum: 30-11-2010 Auteur: Merel van Uden Prtcl vr halfjaarlijkse evaluatiegesprek ver zrgleefplan van een cliënt met een

Nadere informatie

Subsidietoetsingskader VVE gemeente Raalte 2015. Doelstelling subsidie:

Subsidietoetsingskader VVE gemeente Raalte 2015. Doelstelling subsidie: Subsidietetsingskader VVE gemeente Raalte 2015 Delstelling subsidie: Op grnd van de Wet OKE (Ontwikkelingskansen dr kwaliteit en educatie zijn gemeenten verantwrdelijk vr de Vrschlse educatie. Gemeenten

Nadere informatie

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog!

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog! Data m te nthuden December 2015 04-12 Sinterklaas p schl. Grepen 5 t/m 8 een cntinurster tt 14.00 uur. Neem je eigen lunch mee p 4 december! 13-12 Kerstmarkt vanaf 12.00 tt 18.00 uur, kinderen van De Meeander

Nadere informatie

Hebben woningcorporaties de plicht om maatschappelijk vastgoed boven een bepaalde drempel Europees aan te besteden?

Hebben woningcorporaties de plicht om maatschappelijk vastgoed boven een bepaalde drempel Europees aan te besteden? Tijdelijke regeling diensten van algemeen ecnmisch belang tegelaten instellingen vlkshuisvesting Q and A s: update d.d. December 2011 Aanbesteding Hebben wningcrpraties de plicht m maatschappelijk vastged

Nadere informatie

Tijdelijke regeling diensten van algemeen economisch belang toegelaten instellingen volkshuisvesting. Q and A s: update d.d.

Tijdelijke regeling diensten van algemeen economisch belang toegelaten instellingen volkshuisvesting. Q and A s: update d.d. Tijdelijke regeling diensten van algemeen ecnmisch belang tegelaten instellingen vlkshuisvesting Q and A s: update d.d. februari 2013 Aanbesteding Hebben wningcrpraties de plicht m maatschappelijk vastged

Nadere informatie

Procesdocument Klankbordgroep Schakenbosch

Procesdocument Klankbordgroep Schakenbosch Prcesdcument Klankbrdgrep Schakenbsch Tijdens de klankbrdgrepvergadering van 23 juni 2010 is de afspraak gemaakt met de leden van de klankbrdgrep m duidelijkheid te geven ver het prces, de kaders, de verschillende

Nadere informatie

Algemene afspraken Gemeente Zwolle/ sportvereniging gemeentelijke buitensportaccommodaties

Algemene afspraken Gemeente Zwolle/ sportvereniging gemeentelijke buitensportaccommodaties vr elkaar Algemene afspraken Gemeente Zwlle/ sprtvereniging gemeentelijke buitensprtaccmmdaties Algemene afspraken In dit dcument wrden alle afspraken tussen de gemeente Zwlle en de sprtverenigingen beschreven.

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG 2009. Aanvraagformulier subsidieverlening jeugd, jongeren en gehandicaptenwerk

SUBSIDIEAANVRAAG 2009. Aanvraagformulier subsidieverlening jeugd, jongeren en gehandicaptenwerk SUBSIDIEAANVRAAG 2009 Aanvraagfrmulier subsidieverlening jeugd, jngeren en gehandicaptenwerk Ten beheve van de aanvraag tt subsidieverlening met gebruik wrden gemaakt van dit Aanvraagfrmulier tt subsidieverlening

Nadere informatie

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen

Samenvatting Deelprojecten Ouderen Samen Samenvatting Deelprjecten Ouderen Samen Vughtse Ouderen aan het Wrd In januari 2007 zijn dr het Prject Ouderen Samen vier bijeenkmsten gerganiseerd waarvr alle Vughtse inwners van 55 jaar en uder waren

Nadere informatie

Dorpsvoorzieningen Oudkarspel Visiedocument

Dorpsvoorzieningen Oudkarspel Visiedocument Drpsvrzieningen Oudkarspel Visiedcument Opdrachtgever Opdrachtnemer Uitvering : Gemeente Langedijk : Stichting WnenPlus Nrd-Hlland : P. Grt, prjectleider WPNH Langedijk, juni 2009 2 Visiedcument drpsvrzieningen

Nadere informatie

/k*je/i v. Voorstel: 1. De werkingsduur van de 'Verordening Starterslening' met (terugwerkende kracht) 1 jaarte verlengen tot 01-01-2010.

/k*je/i v. Voorstel: 1. De werkingsduur van de 'Verordening Starterslening' met (terugwerkende kracht) 1 jaarte verlengen tot 01-01-2010. 1 M c» r* K 5,- * > l.- ^ V r>!lus gemeente QSterllOUt /k*je/i v loatum: 20 februari 2009 Nummer raadsnta: Qnderwerp: Verlengen werkingsduur 'Verrdening Starterslening'. NOTA VOOR DE RAAD Prtefeuillehuder:

Nadere informatie

LOGBOEK van: klas: 1

LOGBOEK van: klas: 1 LOGBOEK van: klas: 1 Inhudspgave Inleiding en inhud van het lgbek Wat is de maatschappelijke stage? Delen van de maatschappelijke stage Waar de je maatschappelijke stage? Kaders waarbinnen de maatschappelijke

Nadere informatie

GEMEENTE LEIDERDORP. He lafd/rp. i*?-- 2 4 DEC. 2009. > \^.j..:, : :c'.-.' Weeknr aid. J Afdoerinq:

GEMEENTE LEIDERDORP. He lafd/rp. i*?-- 2 4 DEC. 2009. > \^.j..:, : :c'.-.' Weeknr aid. J Afdoerinq: GEMEENTE LEIDERDORP He lafd/rp De heer J.J.F.M. Gardeniers Wethuder Welzijn Pstbus 35 2350AALEIDERDORP. i*?-- 2 4 DEC. 2009 > \^.j..:, : :c'.-.' V Weeknr aid. J Afderinq: % pluspunt vr welzijn en dienstverlening

Nadere informatie

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling Prtcl bij het verlijden van een gezinslid van een leerling Algemeen: Er wrden geen mededelingen aan de pers gedaan. Het lcatie aanspreekpunt f de directeur meldt alleen dat nze 1 ste zrg de nabestaanden

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 Regels voor het landelijk gebied

Hoofdstuk 4 Regels voor het landelijk gebied Hfdstuk 4 Regels vr het landelijk gebied Artikel 12 Verbd tt aanleg van bedrijventerreinen en kantrlcaties 1. Een bestemmingsplan vrziet niet in een nieuw bedrijventerrein en kantrlcatie f een uitbreiding

Nadere informatie

Brochure Samenwerking Opleidingen

Brochure Samenwerking Opleidingen 1 Brchure Samenwerking Opleidingen Online Effects BV Daniël Staal VergunningCuraca.cm HuisvestingCuraca.cm HrecaWerkCuraca.cm Cpyright 1 januari 2015 2 Beste stagecördinatr, Onze dank vr uw getnde interesse

Nadere informatie

Notulen OR vergadering 7 september 2015

Notulen OR vergadering 7 september 2015 Ntulen OR vergadering 7 september 2015 Aan- en afwezigen Ouders Aanwezig Afwezig Ouders Aanwezig Afwezig E. Ackermans X M. Huijnen X F. Bakkers X C. Kneppen X M. Bsjes X M van der Laan X R. Brauer X F.

Nadere informatie

Alleen m.b.t. vergoedingen pedagogisch Instemming. medewerkers (hoofdstuk 1 uit de regeling) Advies

Alleen m.b.t. vergoedingen pedagogisch Instemming. medewerkers (hoofdstuk 1 uit de regeling) Advies Satusverzicht. Cnsultatie Unitmanagers/Lcatiemanagers mei 2011 evaluatie Cnsultatie cliëntenraad Besluit Bestuursgrep 22 april 2003 OR Alleen m.b.t. vergedingen pedaggisch Instemming medewerkers (hfdstuk

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Voeding.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Voeding. Criteria en vragenlijst themacertificaat Veding Primair nderwijs Ter vrbereiding p uw aanvraag vindt u in dit dcument de criteria en vragenlijst vr het themacertificaat Veding. De vragenlijst is gebaseerd

Nadere informatie

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN ACTIVITEITENPLAN 2014 Activiteitenplan 2014 : INLEIDING In 1997 werd de in Zetermeer pgericht met als del het behartigen van de belangen van huurders van de cmplexen van R.K. Wningbuwstichting De Gede

Nadere informatie

Vondelstraat CS Veghel T (0413) E I

Vondelstraat CS Veghel T (0413) E I Vndelstraat 1 E bernadette@skipv.nl I www.bernadetteskipv.nl De schl stelt leerlingen in de gelegenheid, nder tezicht, de middagpauze in het schlgebuw en p de grte speelplaats dr te brengen. De ksten die

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

1. SW OFFICE (ALGEMEEN)

1. SW OFFICE (ALGEMEEN) 1. SW OFFICE (ALGEMEEN) SW Office is een belangrijk instrument, niet alleen m inzicht te krijgen, maar k m infrmatie te geven ver het gebruik van de dienstverlening aan de klanten van WnenPlus. In verleg

Nadere informatie

Boschveld on Tour. Herijking Sociale Visie Boschveld 2015-2019

Boschveld on Tour. Herijking Sociale Visie Boschveld 2015-2019 Bschveld n Tur Herijking Sciale Visie Bschveld 2015-2019 Inleiding Vr u ligt het verslag van de herijking van de sciale visie van Bschveld vr de peride 2015 2019. In 2007 is de sciale visie van Bschveld

Nadere informatie

Op deze gronden mogen ten behoeve van de bestemming uitsluitend worden gebouwd:

Op deze gronden mogen ten behoeve van de bestemming uitsluitend worden gebouwd: Artikel 20 Wnen 20.1 Bestemmingsmschrijving De vr "Wnen" (W) aangewezen grnden zijn bestemd vr: a. het wnen in een wning; b. bijbehrende erven, terreinen en vrzieningen, zals ntsluitingswegen ten beheve

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V.

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V. Vrijwilligersbeleid vetbalvereniging N.B.S.V.V. Waarm deze richtlijn? Geen enkele amateur-sprtvereniging kan tegenwrdig ng bestaan znder de inzet en bijdrage van (veel) vrijwilligers. Ok binnen nze vereniging

Nadere informatie

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD Sinds 1 september 2004 kan elke schl een uderraad prichten vlgens het participatiedecreet. Het schlbestuur is verplicht m een uderraad p te richten als 10% van de uders er

Nadere informatie

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen.

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen. Wij verzeken u de telichting vr het invullen van het frmulier ged te lezen. Op basis van de dr u aangegeven reismgelijkheden van de leerling en p basis van het verversadvies van schl en eventuele andere

Nadere informatie

Onderwerp: 2de raadsinformatiebrief homepage Behandeld door: D. Geerts, telefoonnummer: Bijlage: Datum:

Onderwerp: 2de raadsinformatiebrief homepage Behandeld door: D. Geerts, telefoonnummer: Bijlage: Datum: V G E M E E N T E V A L K E N S WA ARD de Hfn3r 15 Pstbus 10100 5550 GA Aan de leden van de raad van de gemeente Valkenswaard Valkenswaard Telefn (040) 208 34 44 Telefax (040) 204 58 90 e-mail Kenmerk:

Nadere informatie

Aan: de gemeenteraad Vergadering: 06 oktober 2014

Aan: de gemeenteraad Vergadering: 06 oktober 2014 Aan: de gemeenteraad Vergadering: 06 ktber 2014 Onderwerp: Vaststelling: gemeente ntwikkelt zelf kpwningen Agendapunt: STATUS RAADSVOORSTEL 1. Beslten werkvergadering van de gemeenteraad en gemeenteraad.

Nadere informatie

College van burgemeester en wethouders Ter attentie van wethouder Pex Langenberg Per mail aan: j.akkerhuis@rotterdam.nl. Geachte heer Langenberg,

College van burgemeester en wethouders Ter attentie van wethouder Pex Langenberg Per mail aan: j.akkerhuis@rotterdam.nl. Geachte heer Langenberg, Onderwerp: Advies fietsplan Van: Gebiedscmmissie Hillegersberg-Schiebrek E-mail: gebiedscmmissies@rtterdam.nl Datum: 31 maart 2015 Cllege van burgemeester en wethuders Ter attentie van wethuder Pex Langenberg

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering Dorpsraad

Verslag Algemene vergadering Dorpsraad Verslag Algemene vergadering Drpsraad 25-02-2016 Aanwezig: Ntulist: Namens de drpsraad: Hanneke Vlaar, Marja van Murik, Franka Peulen (Penningmeester), Harld Peulen (Secretaris) en Rinus Smits (Vrzitter).

Nadere informatie

Agendanummer: Begrotingswijz.: Onderwerp : doorontwikkeling windenergie. Aan de raad van de gemeente Waalwijk Waalwijk, 18 september 2012

Agendanummer: Begrotingswijz.: Onderwerp : doorontwikkeling windenergie. Aan de raad van de gemeente Waalwijk Waalwijk, 18 september 2012 Agendanummer: Begrtingswijz.: CR2 Onderwerp : drntwikkeling windenergie Kenmerk: 12-0024868 Aan de raad van de gemeente Waalwijk Waalwijk, 18 september 2012 0. Samenvatting Uw Raad heeft vr de ambitie

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Vergadering: 10 januari 2011

Aan de gemeenteraad Vergadering: 10 januari 2011 Aan de gemeenteraad Vergadering: 10 januari 2011 Nummer: 8A Tubbergen, 22 december 2011 Onderwerp: Afwijzen verzek bestemmingsplanherziening Autbedrijf Krezen, Reutummerweg 35 Tubbergen. Samenvatting raadsvrstel:

Nadere informatie

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Gouda van 29 november 2011;

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Gouda van 29 november 2011; I 00007777 besluit van de gemeenteraad vrstelnummer 723668 nderwerp Teslagenverrdening Wet werk en bijstand Guda 2012 de raad van de gemeente guda 29 nvember 2011 Gezien het vrstel van burgemeester en

Nadere informatie

: Subsidieaanvraag Transformatie en innovatieplannen SW bedrijf (Motie Kerstens cs.)

: Subsidieaanvraag Transformatie en innovatieplannen SW bedrijf (Motie Kerstens cs.) Betreft: Van : Subsidieaanvraag Transfrmatie en innvatieplannen SW bedrijf (Mtie Kerstens cs.) : DZB Leiden, SWA Alphen aan den Rijn en Maregrep NV te Vrhut Arbeidsmarktregi Hlland Rijnland Aanvrager :

Nadere informatie

FACTSHEET SAMENWERKING COA

FACTSHEET SAMENWERKING COA FACTSHEET SAMENWERKING COA LOCATIE EN GEMEENTE VOOR JEUGDHULP AAN ASIELZOEKERSKINDEREN Factsheet samenwerking COA lcatie en gemeente vr jeugdhulp aan asielzekerskinderen INLEIDING ALGEMEEN Met de inwerkingtreding

Nadere informatie

Stand van zaken ontwerp gebruiksovereenkomst stedelijke infrastructuur - niet-commerciële organisaties

Stand van zaken ontwerp gebruiksovereenkomst stedelijke infrastructuur - niet-commerciële organisaties Verslag algemene vergadering jeugdraad 26 juni 2014 Aanwezig: Sisse Verstappen (vrzitter), Charltte De Decker (penningmeester), Gedele Vermeiren (schepen van jeugd), Rb Smits (dagelijks bestuur), Céline

Nadere informatie

Verslag jeugdraad 30 augustus 2014 @ ontmoetingscentrum

Verslag jeugdraad 30 augustus 2014 @ ontmoetingscentrum Verslag jeugdraad 30 augustus 2014 @ ntmetingscentrum Aanwezig: Mieke Heymans (Vrzitster), Rd Schuteden (Bur jeugdraad/kaj Vstert), Han Lemkens (VKSJ Bree), Bie Lemkens (VKSJ Bree), Katrien Verstraeten

Nadere informatie

Helpt u dit schooljaar ook mee?

Helpt u dit schooljaar ook mee? Helpt u dit schljaar k mee? OUDERHULPBOEKJE 2015-2016 Jenaplanschl t Schrijverke Helpt u k mee? Elk schljaar zijn veel uders actief bij de vrbereiding van Sint en Kerst, bij sprt- en spelactiviteiten,

Nadere informatie

Asbestbeleidsplan. Beleid en beheer asbest

Asbestbeleidsplan. Beleid en beheer asbest Asbestbeleidsplan Beleid en beheer asbest Dcumenttitel. Asbestbeleidsplan Status. Cncept Definitief Versie. 1.1 Datum. 22-03-2014 Organisatie. Wningcrpratie Rentree Opstellers. Wningcrpratie Rentree i.s.m.

Nadere informatie

Wie verkoopt uw huis?

Wie verkoopt uw huis? Wie verkpt uw huis? Accuntnet Verkp Vertruwens Persn Service Accuntnet V V P Service Wie verkpt uw huis? Als u uw huis wilt verkpen, schakelt u k in Spanje een makelaar in. Echter in Spanje geeft men nrmaal

Nadere informatie

Ruimtelijke toekomstvisie dorp (discussiestuk)

Ruimtelijke toekomstvisie dorp (discussiestuk) Ruimtelijke tekmstvisie drp (discussiestuk) Waarm dit vrstel De behefte aan een tekmstvisie vr de verdere ruimtelijke ntwikkeling van ns drp is ntstaan naar aanleiding van de bijeenkmsten met bewners ver

Nadere informatie

Handleiding bij het voorbereiden van een activiteit met of bij een partner

Handleiding bij het voorbereiden van een activiteit met of bij een partner Handleiding bij het vrbereiden van een activiteit met f bij een partner Deze handleiding is.a. ndzakelijk mdat wij (het regiteam) geen rechtspersn zijn en derhalve niet namens De Hart&Vaatgrep kunnen pereren

Nadere informatie

Tussenrapportage: plan van aanpak raadsenquête grondexploitatie Duivenvoordecorridor.

Tussenrapportage: plan van aanpak raadsenquête grondexploitatie Duivenvoordecorridor. Tussenrapprtage: plan van aanpak raadsenquête grndexplitatie Duivenvrdecrridr. Enquêtecmmissie grndexplitatie Duivenvrdecrridr 16 februari 2015 Inhudspgave: 1. Inleiding 2. Organisatie 3. Verfijning nderzeksvraag

Nadere informatie

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone Schade prtcl Zuiderpark Stadswalzne Gemeente s-hertgenbsch december 2012 Schadeprtcl Zuiderpark - Stadswalzne In dit dcument staat he de gemeente s-hertgenbsch mgaat met schadeclaims. Het is er p gericht

Nadere informatie

Vervoersmanagement Online

Vervoersmanagement Online Verversmanagement Online Instructie uder / verzrger Aanvragen leerlingenverver Versie 7.7 1 Inleiding Van harte welkm bij Verversmanagement Online. Verversmanagement Online is één van de tls die Publiek

Nadere informatie

STICHTING DORPSRAAD KELDONK

STICHTING DORPSRAAD KELDONK STICHTING DORPSRAAD KELDONK Secretariaat Wuter van Bggelen, Mrgenstraat 50, 5469 GD KELDONK. Telefn: 0413-213273. E-mail: drpsraadkeldnk@xs4all.nl Ntulen van de penbare vergadering van de Drpsraad Keldnk.

Nadere informatie

Beleidsregels verrekenen inkomsten uit commerciële (onder) verhuur en commerciële kostgeverschap 2015

Beleidsregels verrekenen inkomsten uit commerciële (onder) verhuur en commerciële kostgeverschap 2015 Beleidsregels verrekenen inkmsten uit cmmerciële (nder) verhuur en cmmerciële kstgeverschap 2015 Inhud Beleidsregels verrekenen inkmsten uit cmmerciële (nder) verhuur en cmmerciële kstgeverschap 2015...

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente lingewaard

Aan de raad van de gemeente lingewaard Aan de raad van de gemeente lingewaard Onderwerp Ontwerp verklaring van geen bedenkingen Exp-Gelderland 1. Samenvatting Dr Exp Hlding b.v. is p 11 nvember 2011 een (cncept) aanvraag vr een mgevingsvergunning

Nadere informatie

Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Directoraat-Genemal Rijkswaterstaat. Adviesdienst Verkeer en Vervoer

Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Directoraat-Genemal Rijkswaterstaat. Adviesdienst Verkeer en Vervoer Ministerie van Verkeer en Waterstaat Directraat-Genemal Rijkswaterstaat Adviesdienst Verkeer en Verver He is MELDWERK ntstaan? «. ">. "'T» In 1987 hebben de beheerders van rijkswegen afgesprken wegwerkzaamheden

Nadere informatie

Risicomanagement in zorgbouwprojecten. Centrum Zorg en Bouw

Risicomanagement in zorgbouwprojecten. Centrum Zorg en Bouw Risicmanagement in zrgbuwprjecten Centrum Zrg en Buw Inhud Zelfscan; Rl CZB bij risicmanagement; Wat kunt u verwachten? Vraag Past uw initiatief in het strategisch huisvestingsplan van de rganisatie? Het

Nadere informatie

Projectplan van de Stichting BIZ Beverkoog periode 2016 2020 V111115

Projectplan van de Stichting BIZ Beverkoog periode 2016 2020 V111115 Prjectplan van de Stichting BIZ Beverkg peride 2016 2020 V111115 Delstelling en ambitie Een ged nderhuden en veilig bedrijventerrein waar iedereen graag werkt f zaken det is vr alle partijen p de Beverkg

Nadere informatie

1 november 2005 Nr. 2005-19.670, FZ Nummer 31/2005

1 november 2005 Nr. 2005-19.670, FZ Nummer 31/2005 1 nvember 2005 Nr. 2005-19.670, FZ Nummer 31/2005 Vrdracht van Gedeputeerde Staten aan Prvinciale Staten van Grningen inzake een vrstel m het dak van het St. Jansstraat cmplex van znnepanelen te vrzien

Nadere informatie

Gemeente Ede. Memo. Bijlage 2 (behoort bij 663983)

Gemeente Ede. Memo. Bijlage 2 (behoort bij 663983) Gemeente Ede Bijlage 2 (behrt bij 663983) Mem Aan : De gemeenteraad van Ede Van : Cllege van burgemeester en wethuders Datum : 12 april 2011 Registratienummer : 663981 Onderwerp : Discussienta vr uitwerking

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

*** Enquête *** afstudeerscriptie over de huidige elektronische verbindingen*

*** Enquête *** afstudeerscriptie over de huidige elektronische verbindingen* *** Enquête *** Inleidend Als student van de Universiteit Twente de ik in het kader van mijn masterstudie Public Safety een (klik hier vr definitie) afstudeerscriptie ver de huidige elektrnische verbindingen*

Nadere informatie

Teamtrainingen en teamdagen

Teamtrainingen en teamdagen Het Sandelhut Meditatietechnieken, Caching en Training Teamtrainingen en teamdagen Lcatie: Het Beekse Bshuis Girlesedijk ngenummerd Hilvarenbeek Pst: Gildelaan 41 5081 PJ Hilvarenbeek Cntact: 06 155 77

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Herontwikkeling woningbouw Van Dekemalaan evennr. 6-20

Beeldkwaliteitplan Herontwikkeling woningbouw Van Dekemalaan evennr. 6-20 Beeldkwaliteitplan Herntwikkeling wningbuw Van Dekemalaan evennr. 6-20 Team stedenbuw ntwerp 07062013 Inleiding Het prject betreft de herntwikkeling van de huurwningen aan de Van Dekemalaan westzijde evennummers

Nadere informatie

KOOPZONDAGEN DE WINKELIER AAN HET WOORD

KOOPZONDAGEN DE WINKELIER AAN HET WOORD KOOPZONDAGEN DE WINKELIER AAN HET WOORD Onderzek van de SP Breda Oktber 2010 VOORWOORD De SP heeft nderzek gedaan nder de winkeliers in de binnenstad van Breda ver de kpzndagen. Het RetailPlatfrm Breda

Nadere informatie

Reactienota inspraak- en overlegprocedure en advies Regionale brandweer inzake het bestemmingsplan Heerenveen-De Greiden

Reactienota inspraak- en overlegprocedure en advies Regionale brandweer inzake het bestemmingsplan Heerenveen-De Greiden Reactienta inspraak- en verlegprcedure en advies Reginale brandweer inzake het bestemmingsplan Heerenveen-De Greiden 1. Inleiding Bij de vaststelling van de Nta van Uitgangspunten vr het nieuwe bestemmingsplan

Nadere informatie

Bedrijf/ of n.v.t. Adres. Email

Bedrijf/ of n.v.t. Adres. Email De Cmmerciële Vereniging Ens det een beheftepeiling nder Enser ndernemers en particulieren ter inventarisatie van wensen en beheften vr het mgelijk willen vestigen in een bestaand f nieuwbuwprject te Ens.

Nadere informatie

Vrijblijvende object informatie TE KOOP Van der Hoopstraat 8 B 2921 LR Krimpen aan den IJssel

Vrijblijvende object informatie TE KOOP Van der Hoopstraat 8 B 2921 LR Krimpen aan den IJssel Vrijblijvende bject infrmatie TE KOOP Van der Hpstraat 8 B 2921 LR Krimpen aan den IJssel Vrijblijvende bject infrmatie TE KOOP Van der Hpstraat 8 B 2921 LR Krimpen aan den IJssel Te kp : Bedrijfsruimte

Nadere informatie

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten Beschermd Wnen met een pgb nder verantwrdelijkheid van gemeenten Een factsheet vr cliënten, cliëntvertegenwrdigers en familievertegenwrdigers 1 februari 2016 Sinds 1 januari 2015 valt Beschermd Wnen (vrheen

Nadere informatie

Quickscan Jeugd en Alcohol in Zeeland. dd 1 maart 2009

Quickscan Jeugd en Alcohol in Zeeland. dd 1 maart 2009 Quickscan Jeugd en Alchl in Zeeland dd 1 maart 2009 1. Actuele stand van zaken rndm dit thema in Zeeland, k met betrekking tt benemde prblematiek als cmazuipen, alchlgebruik beneden de 16 jaar, etc. Is

Nadere informatie

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit. Criteria en vragenlijst themacertificaat Relaties en seksualiteit Primair nderwijs Ter vrbereiding p uw aanvraag vindt u in dit dcument de criteria en vragenlijst vr het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Nadere informatie

juli nieuwe hoofdstuk 3 CAR: Selecteren en aanleveren relevante lokale regelingen beloningsbeleid

juli nieuwe hoofdstuk 3 CAR: Selecteren en aanleveren relevante lokale regelingen beloningsbeleid Het sprbekje geeft inzicht in de activiteiten vr een zrgvuldige vergang nder vermelding van de peride waarin die stappen meten zijn gezet. Per activiteit is aangegeven wat wij hierin vr u kunnen betekenen.

Nadere informatie

8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding

8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding 8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding Aangepast d.d. 10 januari 2014. Ziektemelding Persneelsleden dienen zich uiterlijk vr 7.30 uur s mrgens ziek te melden bij de schldirecteur en ingeval van

Nadere informatie

Draagvlak Dorp Wierum

Draagvlak Dorp Wierum Draagvlak Drp Wierum Op 25 januari 2017 zijn de inwners van Wierum geïnfrmeerd ver de plannen vr een strand en pier bij Wierum. De reacties waren p die avnd ver het algemeen psitief. Op die avnd is afgesprken

Nadere informatie

J.LUmon T i.a.a.: - Nederlands Politie Instituut (NPI) F OTO

J.LUmon T i.a.a.: - Nederlands Politie Instituut (NPI) F OTO Ministerie van Binnenlandse Zaken en Kn i nkrijks relaties m,, _ ne kenmerk 2006-0000263020 ndeideel De krpsbeheerders van de regikrpsen en het Hm*» Krps Landelijke Plitie Diensten (KLPD) p^aibewrv««ide

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 november 2014;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 november 2014; raadsbesluit gemeente werkendam zaaknummer 59873 nderwerp Verrdening individuele stud ieteslag Participatiewet gemeente Werkendam 2015 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het vrstel van burgemeester

Nadere informatie

Jaarverslag ledenadministratie 2015

Jaarverslag ledenadministratie 2015 Vraf: Sinds medi maart 2015 verzrg ik de ledenadministratie vr nze afdeling. Hiernder vlgen enkele cnclusies en trends. Diegenen die meer infrmatie c.q. cijfers willen raadplegen raad ik aan k het laatste

Nadere informatie

Verslag. Vergadering : Platform Entree Opleidingen Datum : 10 februari 2012 Verslaglegging : Ellen Heijne, MBO Diensten

Verslag. Vergadering : Platform Entree Opleidingen Datum : 10 februari 2012 Verslaglegging : Ellen Heijne, MBO Diensten Verslag Vergadering : Platfrm Entree Opleidingen Datum : 10 februari 2012 Verslaglegging : Ellen Heijne, MBO Diensten 1. Opening, aanvullingen p de agenda en mededelingen Welkm Antnette Sanders, directeur

Nadere informatie

OVERZICHT VAN DE BELANGRIJKSTE ITEMS VAN 2014. IBAN ING: NL11INGB0004359487 BIC ING: INGBNL2A - Rabobank: NL87RABO0191281034 BIC Rabo: RABONL2U

OVERZICHT VAN DE BELANGRIJKSTE ITEMS VAN 2014. IBAN ING: NL11INGB0004359487 BIC ING: INGBNL2A - Rabobank: NL87RABO0191281034 BIC Rabo: RABONL2U Crrespndentieadres: Gasthuisring 54 5041 DT Tilburg OVERZICHT VAN DE BELANGRIJKSTE ITEMS VAN 2014 IBAN ING: NL11INGB0004359487 BIC ING: INGBNL2A - Rabbank: NL87RABO0191281034 BIC Rab: RABONL2U KvK nr.:41098168

Nadere informatie

Gespreksleidraad WOII geïnteresseerden

Gespreksleidraad WOII geïnteresseerden Gespreksleidraad WOII geïnteresseerden Delstellingen Diepgaand inzicht krijgen in infrmatiebehefte m.b.t. WOII persnlijke betekenis WOII ntstaan interesse in WOII beiende/interessante thema s gebruik en

Nadere informatie

ENQUÊTE LEVEN IN HEILIG LANDSTICHTING

ENQUÊTE LEVEN IN HEILIG LANDSTICHTING ENQUÊTE LEVEN IN HEILIG LANDSTICHTING Beste drpsgent, Vr u ligt een enquête ver de ntwikkeling van ns drp in de kmende jaren. Deze enquête is een initiatief van de Drpsvereniging Heilig Landstichting,

Nadere informatie

GS brief aan Provinciale Staten

GS brief aan Provinciale Staten GS brief aan Prvinciale Staten Pstadres Prvinciehuis Pstbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-hlland.nl Datum zie verzenddatum Aan Prvinciale Staten Bijlagen 2 Onderwerp Infrmatie ver het

Nadere informatie

Het Leiderdorppanel over. De milieustraat

Het Leiderdorppanel over. De milieustraat Het Leiderdrppanel ver De milieustraat Mei 2011 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de tweede peiling met het burgerpanel van Leiderdrp. Deze peiling ging ver de milieustraat. De milieustraat

Nadere informatie

Porta Mosana College. Notulen MR vergadering. 29 sept 2015

Porta Mosana College. Notulen MR vergadering. 29 sept 2015 Prta Msana Cllege Ntulen MR vergadering 29 sept 2015 Aanwezig: Gast: Afwezig: Ad van Bekhven, Huub Janssen, Ingrid Ottenheijm, Philippe Schambergen, Mann Walthie, Ernst Relfs, Antn Keurentjes, Milu Samuels

Nadere informatie

9. Wat was het oorspronkelijke beroep van Domela?

9. Wat was het oorspronkelijke beroep van Domela? Na de maquettezaal km je in het Ferdinand Dmela Nieuwenhuis Museum. Dit museum bestaat uit drie verschillende ruimten: de infrmatie zaal, de studeerkamer en de gang waarin zijn verlijden centraal staat.

Nadere informatie

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden;

De burgemeester, het college en de raad van de gemeente Muiden; Vrbeeld handvest De burgemeester, het cllege en de raad van de gemeente Muiden; Gelet p artikel 169, tweede en derde lid, en artikel 180, tweede en derde lid, Gemeentewet; Hebben de vlgende uitgangspunten

Nadere informatie

Je loopbaanplan in vijf stappen. Handleiding voor het schrijven van je loopbaanplan. 2018, Mariska Hidding

Je loopbaanplan in vijf stappen. Handleiding voor het schrijven van je loopbaanplan. 2018, Mariska Hidding Je lpbaanplan in vijf stappen Handleiding vr het schrijven van je lpbaanplan 2018, Mariska Hidding Inhudspgave Vrwrd 3 Del en nut van het lpbaanplan 4 Lpbaanplan vlgens CAR-UWO 4 Maak je eigen lpbaanplan

Nadere informatie

Dienstverlening in Dampoort en Sint-Amandsberg

Dienstverlening in Dampoort en Sint-Amandsberg Dienstverlening in Damprt en Sint-Amandsberg 14 nvember 2013 Activiteit Tijdens een lunchgesprek ging schepen en OCMW-vrzitter Rudy Cddens in gesprek met bewners ver de zrg en dienstverlening in Damprt

Nadere informatie

: om 20:30 uur : De Sfinx Achterzaal Flevoweg Zeewolde : Notulen Algemene Ledenvergadering door secretaris Maarten Versteeg

: om 20:30 uur : De Sfinx Achterzaal Flevoweg Zeewolde : Notulen Algemene Ledenvergadering door secretaris Maarten Versteeg Datum Lcatie: Onderwerp : 05-03-2019 m 20:30 uur : De Sfinx Achterzaal Flevweg Zeewlde : Ntulen Algemene Ledenvergadering dr secretaris Maarten Versteeg 1. Welkm Vrzitter Henn Kleijwegt pent de vergadering

Nadere informatie

Zwembadplan Wijk Zwemt! - UITGANGSPUNTEN

Zwembadplan Wijk Zwemt! - UITGANGSPUNTEN Zwembadplan Wijk Zwemt! - UITGANGSPUNTEN Vr u ligt het uitgewerkte plan van WijkZwemt. Dit plan is pgesteld dr de KNZB, 2521, gewn zwemmen en enthusiaste burgers/vrijwilligers vanuit belangengreperingen

Nadere informatie

Ids Veiligheidscoördinatie

Ids Veiligheidscoördinatie Ids Veiligheidscördinatie 1 / 5 IDS-1119 - AG Vespa - Viletstraat 39-2060 Antwerpen - Ontwerpanalyse 01 COÖRDINATIEDAGBOEK Datum: 19-7-2005 Aanwezige partijen: COO: Jhan De Kninck Inf vr: BH AR Karlien.Vanmerhaeghe@vespa.antwerpen.

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvragenvan het raadslid dhr. R. Reker (LPF) over het afschuiven van verantwoordelijkheid (vervolgvragen)

gemeente Eindhoven Raadsvragenvan het raadslid dhr. R. Reker (LPF) over het afschuiven van verantwoordelijkheid (vervolgvragen) gemeente Eindhven Inbeknummer 12bst02008 Beslisdatum B&W 20 nvember 2012 Dssiernummer 12.47.103 (2.4.1) Raadsvragenvan het raadslid dhr. R. Reker (LPF) ver het afschuiven van verantwrdelijkheid (vervlgvragen)

Nadere informatie

Alverman Bulletin HRC 27 TVA PSV. Agenda: Het toekomstige sportcomplex. Deze brief ook ontvangen? mailadres door op:

Alverman Bulletin HRC 27 TVA PSV. Agenda: Het toekomstige sportcomplex. Deze brief ook ontvangen? mailadres door op: HRC 27 TVA PSV Alverman Bulletin IN DEZE NIEUWSMAIL VIND JE: De buw 2 Lterij 3 Clumn 3 Ingeznden stuk 4 Beste leden en andere geïnteresseerden, De Alverman zal een lterij gaan rganiseren waar heel Afferden

Nadere informatie

Vervoersmanagement Online

Vervoersmanagement Online 1 Verversmanagement Online Instructie uder / verzrger Aanvragen leerlingenverver Versie 7.7 2 Inleiding Van harte welkm bij Verversmanagement Online. Verversmanagement Online is één van de tls die Publiek

Nadere informatie

Wat zijn de specifieke omstandigheden van deze locatie waar, bij inpassing van de voorziening, rekening mee gehouden moet worden?

Wat zijn de specifieke omstandigheden van deze locatie waar, bij inpassing van de voorziening, rekening mee gehouden moet worden? Omgevingsscan Achtergrnd prject De gemeente Drdrecht heeft het plan pgevat de prblematiek rndm (merendeels verslaafde) dak- en thuislze mensen in haar stad aan te pakken. In dit kader heeft de gemeente

Nadere informatie