Rechterlijk Archief Loon op Zand, inv.nr. 100

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rechterlijk Archief Loon op Zand, inv.nr. 100"

Transcriptie

1 Rechterlijk Archief Loon op Zand, inv.nr. 100 folio 1 Borgbrief voor Geertruij Jacobus van Helvoirt, geboren te Loon op Zand, geh.m. Adriaan Zeelen, geboren en wonende te Enschot, om te verhuizen naar Enschot folio 1v Adriaen Huijbertse van Gorcum en Thomas van den Hoven leggen op verzoek van drossaard Bernardus Oerlemans een verklaring af over de diefstal van kleding van Arien van Rijswijk, opkoper van hoenderen, bij de herberg van wed. Thomas van den Hoven folio 4 Paulus van Gorcum, Jan van Gorcum, Jenneke van Gorcum te Oisterwijk, en Willem Marijnisse Wervers, geh.m. Cornelia Ariens van Gorcum te Dongen, maken een boedelscheiding van goederen van hun oduers folio 5v Jan van Meerendonk, geh.m. Anna Dominicus, Cornelis van den Hout, geh.m. Maria Dominicus, en Jan Aartse Dominicus, als voogd van de twee kinderen van Hendrik Stoop (afwezig) en Helena Dominicus, maken een boedelscheiding van goederen van moeder wed. Aart Dominicus folio 6v Huijbert Talen en Dingena Kanters, wed.v. Jan Janse van Os, nu geh.m. Jurien Winkelaer te Dongen, geassisteerd met haar zonen Jan en Arnoldus van Os, en Huijbert Coenen (ziek), geh.m. dochter Johanna Elisabeth van Os, verlenen volmacht aan secretaris Anthonij de Sille om voor hen goederen in het openbaar te verkopen folio 7 Matheus Dekkers, Stoffel Quirijns, Theuntje van de Water, wed.v. Cornelis Kusten, en Wouter van Hoof, voor zichzelf en voor Arien Janse Snaphaan, maken een boedelscheiding folio 8 Johan Verhaegen, schout van Rijswijk, geh.m. Henriette de Bie, erfgenamen van Agatha Catharina van de Graaf, vrouwe van Rijswijk, bekennen schuldig te zijn aan Hendrik van de Roer of Hendrik van Diepenbroek een bedrag van 968 gld. als zijn legaat uit de nalatenschap van genoemde vrouwe folio 9v Hendrik van Loon, Daniel van Boxel, Willem Janse van Vught, Zimon de Genser en Govert Vermeert, allen naaste buren van Jan van Tilborgh, wonende op de Kaatsheuvel, leggen voor genoemde Van Tilborgh een verklaring af over zijn grote armoede, onder meer veroorzaakt door ziekte van zijn kinderen en sterfte van zijn vee folio 10v Anthonij Kievits (19) en Judocus Couwenberg (26) leggen op verzoek van drossaard Bernardus Oerlemans een verklaring af over Pieter van Rijswijk, die een haas geschoten heeft bij de hoeve van de heer tegenover de herberg van Lambert Moonen.

2 Lambert Moonen is schoonvader van genoemde Anthonij Kievits. Het geweer was van broer Peeter Kievits folio 11v Hendrik van Wezel, Jan Cleijn, geh.m. Anna van Wezel, Willem Brok te Tilburg, geh.m. Adriaantie van Wezel, maken een boedelscheiding van goederen van vader Willem van Wezel folio 14v Vorster Aart van Rijswijk legt op verzoek van procureur Hendrick van Vught, als gelastigde van Pieter van Ijpelaar, wonende te Sprang, beslag op goederen van Jan Damen, wed.v. Ardina Jonckers folio 15 Borgbrief voor Jan Wouterse de Leeuw en Johanna van Tilborg, beiden geboren en wonende te Loon op Zand, om te verhuizen naar Oisterwijk folio 15v Borgbrief voor Cornelis Geijsbert Danckers, geboren te Loon op Zand, geh.m. Johanna Kusters, geboren te Cromvoirt en wonende te Udenhout, om te verhuizen naar Udenhout folio 16 Borgbrief voor Meijntie van Noort, geboren te Waalwijk, geh.m. Thomas Brands, geboren te Loon op Zand, om te verhuizen naar Udenhout. Genoemde Meijntie van Noort woont ongeveer twee jaar in Loon op Zand folio 16v Peter Gerrit Couwenbergh, Jan Gerrit Couwenbergh, Maria Gerrit Couwenberg, Cornelis Joosten Couwenbergh, geh.m. Helena Gerrit Couwenbergh, en Hendrik Gerrit Couwenbergh, maken een boedelscheiding van goederen van moeder Anneke Couwenbergh folio 20 Drossaard en schepenen inspecteren het huis dat Jan Gerritse Couwenbergh gekocht heeft van erfg. Jan Cleijn. Het verkeert in een bouwvallige staat folio 20v Vorster Aart van Rijswijk legt op verzoek van Hendrik van Vught, als gelastigde van Margreta Clis, wed.v. Peeter Uijthoven, wonende te Waalwijk, beslag op goederen van Jan van Tilborgh folio 21 Wouterke Geerits, geh.m. Adriaen Bert Hamers, wonende in 't Moer, legt op verzoek van drossaard Bernardus Oerlemans een verklaring af over een ruzie tussen Jan van Dal en Hendrick Dingmans en de bedreiging bij haar door genoemde Jan van Dal folio 22 Borgbrief voor Anthonij Raaijmakers, geboren te Loon op Zand, geh.m. Maria Frijn, geboren te Minderhout, om te verhuizen naar Minderhout.

3 folio 22v Jan van Tilborg gaat in beroep tegen de uitspraak van de schepenbank waarbij Jan van Wanroij, geh.m. Charlotta van Tilborgh, toestemming heeft gekregen om goederen van zijn schoonvader te verkopen folio 23v Maria Bartholomeus Dekkers, kwezel en ziek, maakt haar testament. Legaat voor broers en zusters. Erfgenaam is haar dienstmeid Maria Lodewijk Talen folio 24v Johanna Eeltiens, wed.v. Louwrens Cuijpers en wonende te Sprang, verleent volmacht aan procureur Pieter de Gester om haar te verdedigen in een rechtzaak tegen drossaard Bernardus Oerlemans folio 26 Johanna Eeltiens, wed.v. Laurens Cuijpers te Sprang, kiest het huis van Marcelis van den Eijnden als haar verblijfplaats voor een rechtszaak tegen drossaard Bernardus Oerlemans inzake het besteden van twee kinderen folio 26v Johanna Eeltjens, wed.v. Laurens Cuijpers te Sprang, stelt Jan Brendt en Jan Vreijssen als borgen voor de schade die kan voortvloeien uit de zaak tegen drossaard Bernardus Oerlemans voor het aanbesteden van twee kinderen folio 27 Inventaris van de nalatenschap van Jenneke Conings, nu in tocht bij Huijbert Lugters folio 27v Inventaris van de nalatenschap van Gerit van Dalen, nu in tocht bij Maria Ros folio 28 Jan Janse Colster, Anna Maria de Langh, geh.m. Peter Couwenberg, en Johanna Colster sluiten een overeenkomst met Johana de Brasser, geh.m. Lambert van Laarhooven, wonende te Cromvoirt, inzake de nalatenschap van Frans van den Hoven folio 29 Jan Brendt en Jan Vrijssen leggen op verzoek van drossaard Bernardus Oerlemans een verklaring af over twee kinderen die door Johanna Eeltjens, wed.v. Laurens Cuijpers en vroedvrouw te Sprang, bij hen gebracht zijn folio 29v Hendrik Adriaanse Span schenkt goederen aan zijn zonen Adriaan Span en Jan Hendrik Span folio 30

4 Vorster Aart van Rijswijk legt op verzoek van procureur Hendrik van Vught, als gelastigde van Pieter Ijpelaar, beslag op goederen van Jan Daamen, wed.v. Ardina Jonckers folio 30v Crisstoffel Kuijpers (36), wonende te Sprang, Arien van Dijk (36) en Frans van Bunt (30) leggen op verzoek van Johanna Eeltjens, wed.v. Laurens Kuijpers, een verklaring af over de arrestatie van genoemde Johanna in het huis van Marcelis van den Enden. opmerkingen folio 32 Anna Dominicus, geh.m. Johannes van Meerendonk, legt op verzoek van Johanna Eeltjens, wed.v. Laurens Cuijpers, een verklaring af dat vorster Aart van Rijswijk haar gevraagd heeft wie zij als vroedvrouw gebruikt folio 32v Jan van Vught (18) legt op verzoek van Johanna Eeltjens, wed.v. Laurens Kuijpers te Sprang, een verklaring af dat vorster Aart van Rijswijk hem er op uit gestuurd heeft om genoemde Johanna te halen en naar Anna Dominicus te brengen folio 33 Jan Aertssen Dominicus, geh.m. Johanna Thomasse van Boxsel, Dirk Pullens, geh.m. Anna Willemse van Boxel, Adriaen Paans, geh.m. Cornelia van Boxel, Hendrik Stoop, als vader van twee kinderen bij Helena Dominicus (voogd is genoemde Jan Aertssen Dominicus), Johannes Merendonck, geh.m. Anna Dominicus, en Cornelis van den Hout, geh.m. Maria Dominicus, allen erfgenamen van Thomas Willemse van Boxel en Huijbertje Thomasse Willemse van Boxel, maken een boedelscheiding folio 35 Vorster Aart van Rijswijk, als gelastigde van de kinderen van Piternella de Leeuw, wed.v. Adriaan van den Hoven, verleent volmacht aan Pieter de Gester om een rechtzaak aan te spannen tegen Adriana van Vught, wed.v. Ugenius Tijsmans folio 36 Jan Janse Colster, Peter Joosten Couwenbergh, geh.m. Anna Maria Janse de Langh, Johanna Willemse Colster, maken een boedelscheiding van goederen van Frans Peterse van den Hoven folio 39 Johanna Willemse Colster, bejaarde jongedochter, verleent volmacht aan haar zwager Peter Joosten Couwenbergh om haar goederen te beheren folio 39v Jan Couwenberg, geh.m. Maria Anna van den Hoven, Jacobus Bedou, geh.m. Maria Catharina van den Hove, Albertus de Duwooz, geh.m. Maria van den Hove, en Arnoldus van den Hove, genoemde Albertus en Arnoldus ook als voogden van de kinderen van Gijsbert van den Hove, Thomas Gijsbertse van den Hoven, genoemde Jan Couwenbergh met Gerart van den Hove als voogden van de kinderen van Thomas van den Hove, Adriaen Thomasse van den Hoven en genoemde Gerart voor zichzelf, allen kinderen van Pitronella de Leeuw, wed.v. Adriaen van den Hove, verlenen volmacht aan vorster Aart van Rijswijk om vorderingen van hun moeder in te vorderen.

5 folio 40v Vorster Aart van Rijswijk, als gelastigde van de kdn. Piternella de Leeuw, wed.v. Adriaen van den Hoven, verleent volmacht aan procureur Cornelis Quirijns, om een zaak te beginnen tegen Adriana van Vught, wed.v. Ugenius Tijsmans folio 41v Engelbert Coijmans, geh.m. Antonetta van Broekhoven, Hendrina van Broekhoven, Adriana van Broekhoven, Meerten van Broekhoven, Jan van Broekhoven, Margo van Broekhoven en Arien Deckers, als vader van zijn zoon Pieter Dekkers, maken een boedelscheiding van goederen van (groot)vader Cornelis van Broekhoven folio 45v Dirk Meertense van Broekhoven, Anthonij Meertene van Broekhoven en Miggiel van Broekhoven, als gelastigde van zijn moeder Maria van Cromvoirt, maken een boedelscheiding van goederen van (groot)vader Dirk van Broekhoven folio 47v De heer Simon de Lang, meester-chirurgijn te Sprang, legt op verzoek van drossaard Bernardus Oerlemans een verklaring af over Dirk Colster, wonende op de Hil, die in het gezicht geschoten was folio 48 Eerw. Heer Nicolaes Adrianus Santvoort, predikant te Alem en Maaren, en juff. Rosetta Catharina de Sille maken een testament op de langstlevende echtgenoot folio 49v Cornelis Nouwens, secretaris van Drunen, en juff. Maria Rosetta de Sille maken een testament op de langstlevende echtgenoot folio 51 Inventaris van de nalatenschap van Maria van der Ven, nu in tocht bij Peeter Janse Couwenbergh en later eigendom van hun vier kinderen folio 54v Inventaris van de nalatenschap van Adriaan van Laarhoven, nu in tocht bij Anna van Loon folio 55v Inventaris van de nalatenschap van Maria van Broekhoven en nu in tocht van Arien Deckers folio 57 Dirk van der Hoeven, wonende te 's-grevelduin-capelle, en Gelde Vosch, wonende te Sprang, leggen op verzoek van Mattheus van Vuuren, wonende te Sprang, een verklaring af over een overeenkomst tussen Willem van Klootwijk en genoemde Mattheus van Vuuren folio 58v

6 Aalbert Capiteijn en Aartje Aartse van Laarhoven maken een testament op de langstlevende echtgenoot. Erfgenamen zijn neven en nichten van de testateur en kinderen en kleinkinderen van de broer van de testatrice folio 59v Inventaris van de nalatenschap van Catharina Danckers, nu in tocht bij Jan Prs. De Jong folio 60 Inventaris van de nalatenschap van Huijbert Musert, nu in tocht bij Geertruij Kelders folio 60v Cornelis Mutsert en Peeter de Helt, als voogden van de twee kinderen van wijlen Bastiaan van Dijk en Digna Mutsert, Johanna Kelders, wed.v. Bastiaan van Dijk en moeder bij hem van een kind, en Jan Boom sluiten een overeenkomst folio 63 Anthonij de Genser, Simon de Genser, Gerit Verhoeven, geh.m. Aaltje de Genser, en Peter van Broekhoven, geh.m. Cornelia de Genser, maken een boedelscheiding van goederen van vader Floor de Genser folio 65v Roelof Borsten en Jan Verheijden, geh.m. Maria Borsten, geven goedkeuring aan transport van goederen door hun moeder, wed. Peter Borsten, aan Aart Brok. De goederen zijn daarna genaast door hun oom Hendrik Borsten folio 66 Jan van Es en Pieter van Gorkum maken een boedelscheiding van goederen Maria Snoeren, hun overleden vrouw resp. moeder folio 68v Mattheus van Vuuren, wonende te Sprang, verleent volmacht aan de heer Cornelis Quirijns, procureur, om een rechtzaak te beginnen tegen Migghiel van Es folio 69 Pieter Peter Brabers, wed.v. Barbera Cornelis Bergmans, sluit een huwelijkscontract met Jennek Bakkere. Zoon Cornelis Brabers en Peter Adriaan Vermeer, voogd van de kinderen van genoemde Pieter Brabers, geven toestemming folio 70v De heer Jan van Cleef (ziek), oud president-schepen, en Maria Leempoel maken een testament op de langstlevende echtgenoot. Legitieme portie voor overleden dochter's zoon Jan Calvert. Erfgenamen zijn twee kinderen: Margrita van Cleef, geh.m. Jan Schaap, en Pieternella van Cleef, geh.m. Gerrit Vermeulen, gezamenlijk voor de ene helft, met Johanna van Campen, vrouw van Jan Wijgers, en Elisabeth van Campen, geh.m. Gerrit Schaap, met voornoemde Margrita en Pieternella gezamenlijk voor de andere helft. Als voogd van Jan Calvert wordt aangesteld: Jan van Tilborgh, wonende op de Nieuwe Vaart onder 's-grevelduin- Capelle.

7 folio 73 Schepenen verlenen volmacht aan drossaard Bernardus Oerlemans en secretaris Anthonij de Sille om deel te nemen aan de vergadering van het kwartier van Oisterwijk folio 73v Mattheus van Vuuren, wonende te Sprang, aanvaardt de kosten van het proces dat hij begonnen is tegen Michiel van Esch folio 74 Jan Snoeren, Johannes Snoeren, Jan de Sward en Bert Adriaen Hamers, als voogden van de kdn. wijlen Peeter Jansse Kennekens, maken een boedelscheiding van goederen van genoemde Peeter en Pitronella de Swart, met Pieter van Gorcum, geh.m. Cornelia Kennekens, en Willemijna Kennekens folio 76v Drossaard en schepenen verlenen volmacht aan schepen Hendrik Timmermans om in Den Bosch de gemene middelen voor het dorp te pachten folio 77 Procureur Hendrick van Vught legt op ver zoek van rentmeester Arnoldus Verheijen een verklaring af over het leveren van konijnen door Jan van Hommert, poelier in Den Bosch folio 78 Inventaris van de nalatenschap van Johanna de Cort, nu in tocht bij Jan Jacobuse van Loon en later eigendom van hun vier kinderen folio 79 Jan Jacobusse van Loon en Cibilla Meulenhoff sluiten een huwelijkscontract. De bruid heeft een zoon: Engelbert Grootswaeger folio 80 Pieter Huijbertse Thalen, wonende te Rotterdam, verleent volmacht aan secretaris Anthonij de Sille om in zijn naam af te rekenen met wed. Jan Janse van Os, wonende te Dongen, over de nalatenschap van zijn grootvader Jan Aartse van Os folio 80v Joost Claase Mustert, Cornelia Claase Mustert en Gerrit Merten Snoeren, geh.m. Hendrina Claase Mutstert, maken een boedelscheiding van goederen van vader Claas Mutstert folio 82 Borgbrief voor Nicolaas Ligtvoet, geboren te Loon op Zand, geh.m. Maria Coulaars, geboren te Oosterhout, om te verhuizen naar Oosterhout folio 82v Borgbrief voor Adriaan van Lil, geboren te Loon op Zand, geh.m. Johanna van Thuijl, geboren te Helvoirt, om te verhuizen naar Helvoirt.

8 folio 83 Inventaris van de nalatenschap van Helena Dominicus, nu in tocht bij Hendrik Stoop en later eigendom van hun twee kinderen folio 84 Adriaan de Grandt, ontvanger van de heerlijkheid Dongen, procureur en notaris te Oosterhout, verzet zich tegen het onrechtmatig gebruik van zijn hoeve en landerijen, gelegen op de Kaatsheuvel folio 84v Maria van den Meerendonk, wed.v. Hendrik van Lith, verleent volmacht aan Arnoldus van den Hoven om in haar naam vorderingen te innen folio 85v Bert Heijnemans, geh.m. Johanna Nette, en Hendrik Eland, geh.m. Clasina Netten, maken een boedelscheiding van goederen van hun moeder Jenneke Netten en tante Adriaantie Netten folio 86v Hendrik Jonkers (ziek), wonende aan de Loonse dijk, maakt een testament. Erfgenamen zijn de kinderen: Maria Jonkers, Clasina Jonkers, de vijf kinderen van Anneke Jonkers bij Hendrik Nette en Janneke Jonkers, geh.m. Arie Snaphaan. Als voogden worden aangesteld: Maria Jonkers en Arie Snaphaan folio 88 Huijbert Soethout, Hendrick Dingemans en Jan van Dal sluiten een overeenkomst tot onderhoud van hun simpele (schoon)zuster Maria Soethout folio 89 Adriaan de Bruijn, schepen, verklaart ontvangen te hebben van Cornelis Kouwens, beheerder van de goederen van Jan Vermeer (voortvluchtig) en Pieternella de Weert (overleden), een bedrag van 250 gulden folio 90 Aart Verhagen verklaart ontvangen te hebben van Cornelis Kouwens, beheerder van de goederen van Jan Vermeer (voortvluchtig) en Pieternella de Weert (overleden), een bedrag van 450 gulden folio 91 Anneke Wagemakers (ziek), wed.v. Jasper Nouwens, wonende op de Molenstraat, maakt een testament. Erfgenamen zijn: Johannes Jasperse Nouwens en nicht Anna Willemse Wagemakers. Als voogden worden aangesteld: Anna Willemse Wagemakers, Adriaan Cornelise van Iersel en Gerit Span de oude folio 92 Inventaris van de nalatenschap van Adriaan de Rooij, nu in tocht bij Theuntie Paans en later eigendom van hun drie kinderen

9 folio 93v Balthus van Hilst, meester-chirurgijn te Waalwijk, legt op verzoek van drossaard Bernardus Oerlemans een verklaring af dat hij de verwondingen van Jan Damen heeft onderzocht, die door Adriaan Snaphaan zijn toegebracht folio 94v Hendrik van der Crabben, molenaar te Tilburg, Marcelus van den Enden, Jan de Weert en Govert Deckers leggen op verzoek van Maria van den Merendonck, laatst wed.v. Hendrik van Lith, een verklaring af dat zij samen met Gijsbert van Mierlo bij genoemde Maria zijn geweest om tot een schikking te komen folio 95 Elisabeth van Cuijk, wed.v. Martinus van Hamont, verleent volmacht aan haar oom Willem van Hulten, wonende te Drunen, om voor haar geld te eisen van Jan van Hamont en diens broers en zusters, wonende in de Nieuwe Moerstraat folio 96 Inventaris van de nalatenschap van Geertruij Maas, nu in tocht bij Adriaan Cornelise de Weert en later eigendom van hun kinderen folio 98 Jan Snoeren en Johannes Snoeren leggen op verzoek van Jan Peter Herkelijn een verklaring af dat hij als souvegarde van het lijfregiment van de prins van Darmstadt bij hen ingekwartierd is geweest, dat hij ziek is geworden en dat hij uiteindelijk blind is geworden aan beide ogen folio 98v Anthonij Kelders, Johannes Godefroij, Jan Maas, Hendrick Willemse van Wesel, Hendrick Schalcken en Jan Huijbertse Vermustert leggen op verzoek van drossaard Bernardus Oerlemans een verklaring af over de ruzie van de dronken Jan Damen met Adriaan Snaphaan, diens vader Goijert en diens moeder folio 100 Elisabeth van Cuijk, wed.v. Martinus van Hamont, geassisteerd met haar oom Willem van Hulten, sluit een overeenkomst met Johannes van Hamont, Peter van Hamont en Johanna van Hamont folio 101v Elisabeth van Cuijk, wed.v. Martinus van Hamont, geassisteerd met haar oom Willem van Hulten, wonende te Drunen, doet afstand van tocht op goederen ten behoeve van Johannes, Peter en Johanna van Hamont folio 102v Inventaris van de nalatenschap van Maria de Haan, nu in tocht bij Gerrit Paanakker en later eigendom van hun vijf kinderen folio 103v Inventaris van de nalatenschap van Wilbert Elise, nu in tocht bij Cornelia van den Hooven en later eigendom van hun twee kinderen folio 105

10 Maria Huijbert Hamers (ziek), wed.v. Hendrik Tieleman Beunen, stelt voogden aan over haar minderjarige dochter Elisabeth Beunen, de volgende personen: haar zonen Thieleman en Huijbert Beunisse, Dirk Thieleman Beunisse en Huijbert Adriaan Hamers folio 106 Drossaard Bernardus Oerlemans en procureur Hendrik van Vught stellen zich borg voor 480 gulden, als betaling voor een partij eiken bomen, gekocht door Metkaff Herwijnen van Albertus Baesten, rentmeester van de heer van Tilburg folio 107 Jan Tuijpers, geboren in het Gulikerland en wonende te Vlijmen, legt op verzoek van drossaard Bernardus Oerlemans een verklaring af over de diefstal van klaren door Andries en diens vrouw Geertruij, beiden gearresteerd. Andries van Bouckhoven, wonende te Vlijmen, en Willem de Groot, soldaat onder het regiment of tweede bataljon van generaal Pretorius in de compagnie van luitenant-kolonel Vinck, bevestigen de verklaring folio 108v Schepenen bekijken de goederen die in beslag genomen zijn bij Andries Schefferen en zijn vrouw Anna Geertruij Bielo, beiden gearresteerd folio 109 Schepenen bekijken de goederen die in beslag genomen zijn bij Andries Schefferen en zijn vrouw Anna Geertruij Bielo, beiden gearresteerd folio 110 Jan Tuijpers, gearresteerd, wonende te Vlijmen, verklaart na zijn vrijlating altijd beschikbaar te blijven voor drossaard Bernardus Oerlemans om te getuigen tegen Andries Schefferer en Anna Geertruij Bielo folio 110v Joost van Tilborgh, wed.v. Willem Janse Hamers, Sijmon Gerrit Cleijsen, wonende te Tilburg, ook voor zijn zuster Jenne Maria Gerrit Cleijsen, Migghiel Gerrit Cleijsen en Anthonij Gerrit Cleijsen, allen te Tilburg, en Judick Wouter Janse, wed.v. Peter Janse Hamers, allen erfgenamen van Peter Hamers en Jenneke Hamers, maken een boedelscheiding folio 113v Wouter Schapendonk, wonende te Tilburg, legt op verzoek van drossaard Bernardus Oerlemans een verklaring af over de diefstal van kleding door twee personen die nu gevangen zitten op het kasteel folio 114v Borgbrief voor Jurrien Grevers, die enkele jaren in Loon op Zand jachtopziener is geweest, om te verhuizen naar Udenhout, alwaar hij dienaar van justitie wordt folio 115 Juff. Maria Vermeer, wed.v. de heer Jan de Rooij, verleent volmacht aan de heer Corneis Bles, notaris en procureur te Tilburg, om voor haar geld te innen bij diverse personen in Tilburg, Goirle en Hilvarenbeek.

11 >>> folio 116v Juff. Geertruij de Langh, ge.m. Otto Damisse, gepensioneerd vaandrig in dienst van het land, verleent volmacht aan haar man om voor haar in Middelburg bij de kamer van de Verenigde Oost-Indische Compagnie de nalatenschap van haar broer Pasgasius de Langh, gewezen opper-chirurgijn en koopman, overleden te Makassar, te regelen folio 117 Peter Joosten Couwenbergh en Jan de Helt, geh.m. Helena Wijters, wed.v. Cornelis Couwenbergh, sluiten een overeenkomst folio 118v Leendert van den Hoven, wed.v. Cornelia Peeterse Bastert, en Maria van Laerhoven, wed.v. Leendert Couwenberg, willen gaan trouwen, maar hebben beiden uit hun eerder huwelijk kinderen die nog in leven zijn. Zij sluiten een overeenkomst met Adriaan Peeter Bastert en Jan van Laerhoven, ooms van de kinderen. Eén van de kinderen is Adriaan Leendert Couwenberg folio 119v Maria Dura, geh.m. Jacobus Herwijnen, wonende te Sprang, legt op verzoek van drossaard Bernardus Oerlemans een verklaring af over de diefstal van kleren door Bastiaan, gearresteerde. Willem Quirijns, wonende te Sprang, en Willemijn Rommen, geh.m. Cornelis Ligtvoet, leggen ook een verklaring af over gestolen kleren folio 121v Anthonij van Wanrooij legt op verzoek van drossaard Bernardus Oerlemans een verklaring af over diefstal van goederen uit zijn huis. Ook Johanna Vijveren, geh.m. Jan van Wanrooij, en Hendrina de Haan, geh.m. Arien Peterse Snaphaen leggen belastende verklaringen af tegen de gevangene die op het kasteel zit folio 123 Jan Willemse Brands legt op verzoek van drossaard Bernardus Oerlemans een verklaring af over een ruzie tussen Meeuws Verhoeven, wonende te Sprang, en de heer Van Genderen. Ook Pieter van Rijswijk, Martinus van Vught en Aart van Rijswijk leggen een belastende verklaring af folio 126 Adriaan Peter Kemmeren, Cornelis Peter Kemmeren, Maria Peter Kemmeren, wed.v. Jan Jacobse Colstere, Maria Nette, wed.v. Adriaan Kemmeren, en Adriaan en Dirk Kemmeren (beiden te Baardwijk), maken een boedelscheiding van goederen van (groot)vader Peter Kemmeren folio 128v Anna Pelgrom, wed.v. Adriaan van der Sieden, en moeder van vier kinderen bij hem, wil gaan hertrouwen en verklaart bij deze dat het erfdeel van de kinderen nihil is folio 129

12 Johanna Koenen, geh.m. Hendrik Janse, wonende te Besoijen, legt op verzoek van drossaard Bernardus Oerlemans een verklaring af over diefstal van kleren bij de vrouw van Adriaan van Baardwijk, wonende te Besoijen. Cornelis van Baardwijk, dienaar van justitie te Besoijen, heeft de dader aangehouden. Willem Hagen, wonende te Besoijen, legt eveneens een belastende verklaring af folio 130v Maria Pitjouw (ziek), wed.v. Thomas van den Hoven, maakt een testament. Erfgenamen zijn haar zes kinderen. Als voogden worden aangesteld: zoon Adriaan van den Hoven, en Gijsbert Thomasse van den Hoven folio 132 Hendrik van Boxel en Johanna Ligtvoet sluiten een overeenkomst tot onderhoud. In ruil voor het onderhoud worden goederen getransporteerd, waarvan de andere drie delen toekomen aan Claas, Gerrit en Francijn Ligtvoet folio 132v Gerrit de Rooijk, geh.m. Maria de Houwer, Dirk Laros en Francis Ligtvoet, geh.m. Johanna de Houwer, genoemde Dirk en Francis ook als voogden van de vier kinderen van Frans de Houwer, en Claas Mouthaan, maken een boedelscheiding van goederen die zij bij openbare verkoop gekocht hebben uit de nalatenschap van Corstiaan van der Werken, schout te Sprang folio 134 Hendrik de Roon legt op verzoek van drossaard Bernardus Oerlemans een verklaring af over zijn confrontatie met de gevangene op het kasteel, welke hij herkend heeft als de persoon die bij Anthonij van Wanrooij enkele goederen gestolen heeft folio 134v Jan Hendriks en Maria van Loon (ziek) maken een testament op de langstlevende echtgenoot folio 136 Drossaard en schepenen verlenen volmacht aan dorssaard Bernardus Oerlemans en schepen Govert Boer om deel te nemen aan de vergadering van het kwartier van Oisterwijk folio 137 Maria Wouterse Beijsteren, jongedochter en ziek, maakt een testament, waarin zij haar moeder Geertruij Timmers, geh.m. Peter de Helt, en haar halfbroer Simon en Adriaan de Helt benoemt tot erfgenamen. Het testament is op 8 augustus 1760 vernietigd folio 138 Gelden van Esch vermaakt een legaat aan de kinderen van zijn overleden dochter Engelina van Esch bij Pieter Wagemakers. In het testament dat hij met zijn vrouw Dingena Maas gemaakt heeft op 30 juni 1759 bij notaris Anthonij de Sille was hij hen vergeten folio 139

13 Jan Venniks, wonende te Wintelre, heeft runderen getransporteerd van Waalwijk naar Zevenbergen en had daarvoor een paspoort van het kantoor van convooien en licenten te Waalwijk folio 139v Vorster Aart van Rijswijk legt op verzoek van Johanna Kelders, wed.v. Gijsbert de Kort en nu wed.v. Bastiaen van Dijck, beslag op goederen van Anthonij Treffers, wonende te Sprang folio 140v Jan van Loon, Anthonij van Loon, Hendrik van Loon, Willem Schalken, geh.m. Maria van Loon, en Hendrik Snijders, geh.m. Adriana van Loon, maken een boedelscheiding van goederen van vader Hendrik van Loon folio 142v Jan Jacobuse van Loon, wonende op de Kaatsheuvel, en zijn vrouw Cibilla Meulenhof leggen op verzoek van drossaard Bernardus Oerlemans een verklaring af over ruzie met de dronken Hendrik van Zelst, wonende te Sprang. De verklaring wordt bevestigd door Jan van Boxel, soldaat onder het regiment van Alva folio 144 Drossaard en schepenen verlenen volmacht aan schepen Jacobus Oerlemans om in Den Bosch de gemene middelen voor het dorp te pachten folio 144v Quirijn Paijmans, Anthonij Paijmans, Jan Priems, geh.m. Maria Paijmans, Jan Kemmeren, geh.m. Goijertje Paijmans, en Adriaan Verbruggen, geh.m. Anna Paijmans, maken een boedelscheiding van goederen van hun vader Adam Paijmans folio 146v Jan van Schijndel, wonende te Terheijden, legt op verzoek van drossaard Bernardus Oerlemans een verklaring af over diefstal van een paard, hetgeen later teruggevonden is bij Jan van Loo op de Kaatsheuvel. Jan Mutstert en Joseph Mutstert verklaren gezien te hebben dat een vreemd persoon het paard aan Jan van Loo verkocht heeft folio 148 Borgbrief voor Hendrik Stoop, geboren te Loon op Zand, getrouwd voor een tweede keer met Johanna Emmen, geboren en wonende te Udenhout, om te verhuizen naar Udenhout folio 148v Vorster Aart van Rijswijk legt op grond van een vonnis van 25 juli 1759 beslag op goederen van Anthonij Treffers folio 149v Borgbrief voor Huijbert Janse Heijnemans, geboren te Loon op Zand, geh.m. Johanna van Cromvoirt, geboren te Drunen, om te verhuizen naar Drunen folio 150

14 Gerrit van Uen, wed.v. Elisabeth van Buul, sluit een overeenkomst met Peeter van Buul, grootvader van de drie kinderen, van genoemde Gerrit die wil gaan hertrouwen folio 151 Dirk Knoij, wonende te Udenhout, legt op verzoek van drossaard Bernardus Oerlemans een verklaring af over zijn reis met Andries Verhaegen, wonende te Udenhout, naar Gouda. Daar heeft genoemde Verhaegen twee hoeven gekocht van de heer Lodewijck van Eck folio 152 Mr. S.A. van Bodinckhuijsen, advocaat te Waalwijk, verklaart alle kosten te betalen die verbonden zijn aan zijn zaak tegen wed. Jan de Roij folio 152v Borgbrief voor Willem Heijliger Weijters, geboren te Loon op Zand, geh.m. Jenneke Cornelise van Gurp, geboren te Moergestel, om te verhuizen naar Helvoirt folio 153 Piero Genett, zijn dochter Pitronella Genett en schoonzoon Adriaan Schoenmaekers, geh.m. Maria Genett, sluiten een overeenkomst met elkaar folio 154 Embregt Cocqs, wed.v. Adriaantje van Riel, en Adriaan van Riel, als voogd over de twee kinderen van genoemde Embregt, sluiten een overeenkomst over de legitime portie van de kinderen folio 155 Merten van den Hooff en Jacobus Oerlemans maken een boedelscheiding folio 156 Vorster Arnoldus van Rijswijk legt op verzoek van collecteur Cornelis Kouwens beslag op goederen van de vijf kinderen van Jan van Dal folio 156v Vorster Arnoldus van Rijswijk legt op verzoek van collecteur Cornelis Kouwens beslag op goederen van wed. Adriaan Pietjouw folio 157v Borgbrief voor Jenneke Dirkse Netten, geboren te Loon op Zand, geh.m. Adriaan Leenmans, geboren en wonende te Meeuwen, om te verhuizen naar Meeuwen folio 158 Vorster Aart van Rijswijk legt op verzoek van collecteur Arnoldus Ophorst beslag op goederen van Arnoldus Poisson, van Jan Aertse Brabers, van Peeter Jooste Schalken en van Peeter Verhage folio 158v

15 Borgbrief voor Gerrit Cornelis Jorissen, geboren te Loon op Zand, geh.m. Mijntie Cleijn, geboren en wonende te Waalwijk, om te verhuizen naar Waalwijk folio 159 Inventaris van de nalatenschap van Maria Mulders, nu in tocht bij Anthonij Piterse Verham en later van hun kind folio 160 Inventaris van de nalatenschap van Jan Cleijn, nu in tocht bij Anna van Wezel en later eigendom van hun zes kinderen folio 161 Willem Brants schenkt goederen aan Adriaan van Beek folio 161v Borgbrief voor Adriaantie Huijbert Snoeren, geboren te Loon op Zand, geh.m. Machiel Meijs, geboren en wonende te Drunen, om te verhuizen naar Helvoirt folio 162 Juff. Maria Vermeer, wed.v. de heer Jan de Rooij, verleent volmacht aan de heer Cornelis Quirijns, procureur te Loon op Zand, wonende te 's-grevelduin-capelle, om voor haar gelden te innen folio 163 Jacobus Oerlemans (ziek), regerend schepen, en Maria Mouthaan maken een testament op de langstlevende echtgenoot. Erfgenamen zijn de kinderen uit dit huwelijk en uit het eerste huwelijk van Jacobus Oerlemans met Cornelia Quirijns, met een legaat aan de voorkinderen. Als voogden worden benoemd: Adriaan Oerlemans, zoon van de testateur, en Gerrit de Rooij, regerend schepen folio 165v Peeter Laros, Dirk Laros en Hermen Laros schenken goederen aan hun zwager Jan Hoeijemakers folio 166 Borgbrief voor Anna Maria Glavimans, geboren te Loon op Zand, geh.m. David Durias, meester- chirurgijn, geboren te Bolleme, kanton van Bern, om te verhuizen naar Drunen folio 166v Verklaring van goed gedrag voor de jood Abraham Jacob, die als koopman naar het buitenland wil reizen folio 167 Borgbrief voor Johanna Adriaan Willems, geboren te Loon op Zand, geh.m. Willem Cornelisse Hamers, geboren in Udenhout, om te verhuizen naar Udenhout

Bron: Archief van de schepenbank van Loon op Zand, inv.nr. 200

Bron: Archief van de schepenbank van Loon op Zand, inv.nr. 200 Bron: Archief van de schepenbank van Loon op Zand, inv.nr. 200 Folio 1 Arien Priems, wonende te Loon op Zand op het Kraanven, wordt aangesteld als administrerend voogd en Gerrit Corn. Frijsen, wonende

Nadere informatie

folio 1 Inventaris van de nalatenschap van Hendrik Boogmans, nu in tocht bij Anna van Lottum en later eigendom van hun kind.

folio 1 Inventaris van de nalatenschap van Hendrik Boogmans, nu in tocht bij Anna van Lottum en later eigendom van hun kind. bewerkt door: John Boeren folio 0 Kopie van een notariële akte, waarin Johanes Peter van Spaendoncq, geh.m. Cornelia Becx, Anthonij van Bommel, geh.m. Maria Becx, ook voor Thresia Becx, wed.v. Nicolaes

Nadere informatie

bewerkt door: John Boeren

bewerkt door: John Boeren bewerkt door: John Boeren Folio 1 Na het overlijden van secretaris Gijsbert Verwiel worden alle papieren verzegeld en geïnventariseerd en worden de curatoren van de heer van Loon op Zand hiervan op de

Nadere informatie

folio 1 Inventaris van de nalatenschap van de wed. Cornelis Gerritze Swart, opgemaakt door Peter de Swart, één van de erfgenamen.

folio 1 Inventaris van de nalatenschap van de wed. Cornelis Gerritze Swart, opgemaakt door Peter de Swart, één van de erfgenamen. Rechterlijk Archief Loon op Zand, inv.nr. 102 folio 1 Inventaris van de nalatenschap van de wed. Cornelis Gerritze Swart, opgemaakt door Peter de Swart, één van de erfgenamen. 3-3-1762 folio 2 Inventaris

Nadere informatie

Hoofdgeld- of gemaallijst, (ingegaan september 1756) bron: Archief van het dorpsbestuur van Loon op Zand, inv.nr. 1150

Hoofdgeld- of gemaallijst, (ingegaan september 1756) bron: Archief van het dorpsbestuur van Loon op Zand, inv.nr. 1150 Hoofdgeld- of gemaallijst, 1756-1757 (ingegaan september 1756) bron: Archief van het dorpsbestuur van Loon op Zand, inv.nr. 1150 Kerkstraat 5-0 de heer pastoor Spierings 1-0 Maria Dekkers 2-0 Wouter Aarts

Nadere informatie

bewerkt door: John Boeren

bewerkt door: John Boeren bewerkt door: John Boeren folio 0 Verzoek van drossaard Justinus van Gennep aan de schepenbank om Jurrien Grevers te mogen vervolgen voor diens mishandeling van Anthonij Brenders. onbekende datum 1751

Nadere informatie

nr. 567 (704): de twee kinderen van Aart van Loon (gewijzigd in: Maria van Loon) - land, 3 lopense 25 roeden, matig

nr. 567 (704): de twee kinderen van Aart van Loon (gewijzigd in: Maria van Loon) - land, 3 lopense 25 roeden, matig nr. 564-565 (698 t/m 701): wed. de Grandt (gewijzigd in: Clasina en Berradina Oerlemans) - land en groes, 15 lopense 11 roeden, waaronder 3 lopense 11 roeden groes, matig nr. 566 (702-703): wed. Jan Hendrik

Nadere informatie

Hoofdgeld- of gemaallijst, ca bron: Archief van het Dorpsbestuur van Loon op Zand, inv.nr. 362

Hoofdgeld- of gemaallijst, ca bron: Archief van het Dorpsbestuur van Loon op Zand, inv.nr. 362 Hoofdgeld- of gemaallijst, ca. 1760 bron: Archief van het Dorpsbestuur van Loon op Zand, inv.nr. 362 Kerkstraat 5-0 Adriaan Haansbergen 2-2 Egenius Haansbergen 3-0 Arie Egmonts 3-4 Gerit van de Graaf 1-0

Nadere informatie

Folio 1 Paspoort voor Dilis van Wanroij om te reizen om zijn kost te winnen. Hij is verlamd. 20-6-1770

Folio 1 Paspoort voor Dilis van Wanroij om te reizen om zijn kost te winnen. Hij is verlamd. 20-6-1770 Rechterlijk Archief Loon op Zand, inv.nr. 105 Folio 1 Paspoort voor Dilis van Wanroij om te reizen om zijn kost te winnen. Hij is verlamd. 20-6-1770 Folio 1v Drossaard Bernardus Oerlemans verleent volmacht

Nadere informatie

nr. 607 ( ): Jan Willem Brands - land, groes en bos, 5 lopense 13 roeden, waaronder 1 lopense groes en 2 lopense 10 roeden bos, matig

nr. 607 ( ): Jan Willem Brands - land, groes en bos, 5 lopense 13 roeden, waaronder 1 lopense groes en 2 lopense 10 roeden bos, matig nr. 606 (769): Hendricus van Doveren - land, 4 lopense 2 roeden, matig nr. 607 (770-771): Jan Willem Brands - land, groes en bos, 5 lopense 13 roeden, waaronder 1 lopense groes en 2 lopense 10 roeden bos,

Nadere informatie

Folio 1 Dirk Cornelisz van Broekhooven, geboren te Loon op Zand, om te verhuizen naar Fijnaart. 4-1-1736

Folio 1 Dirk Cornelisz van Broekhooven, geboren te Loon op Zand, om te verhuizen naar Fijnaart. 4-1-1736 bewerkt door: John Boeren Folio 1 Dirk Cornelisz van Broekhooven, geboren te Loon op Zand, om te verhuizen naar Fijnaart. 4-1-1736 Folio 1v Borgbrief voor Gerrit Dirxe Netten, geboren te Loon op Zand,

Nadere informatie

Kerkstraat 1 (kasteel) eigenaar/bewoner: de heer van Loon op Zand. Kerkstraat 2 (huis) eigenaar/bewoner: Arnoldus Poisson

Kerkstraat 1 (kasteel) eigenaar/bewoner: de heer van Loon op Zand. Kerkstraat 2 (huis) eigenaar/bewoner: Arnoldus Poisson Kerkstraat 1 (kasteel) eigenaar/bewoner: de heer van Loon op Zand Kerkstraat 2 (huis) eigenaar/bewoner: Arnoldus Poisson Kerkstraat 3 (huis) eigenaar: weduwe Jan Baptist van Niel bewoner: Aart de Cok Kerkstraat

Nadere informatie

Volgen de arme en onvermogende persoonen

Volgen de arme en onvermogende persoonen Minute leijste van 't hooftgelt van 't gemael over de heerlijckheijt Venloon op 't Vaertsquartier beginnende met den 1en october 1721. Bron: Archief van het dorpsbestuur van Loon op Zand, inv.nr. 119 Efterlingh

Nadere informatie

Lijst van personen die voor de schepenbank van Loon op Zand een testament hebben opgemaakt. (familienamen A-C)

Lijst van personen die voor de schepenbank van Loon op Zand een testament hebben opgemaakt. (familienamen A-C) Lijst van personen die voor de schepenbank van Loon op Zand een testament hebben opgemaakt. (familienamen A-C) Abeele, Adriaan Cornelise van, Molenstraat partner: Hamers, Maria Peeter Huijbert datum: 1760-04-26

Nadere informatie

bewerkt door: John Boeren

bewerkt door: John Boeren bewerkt door: John Boeren Folio 1 Bruno Gijsels, intendant van het grafelijke huis van Bokhoven, verleent volmacht aan Joannes Baptista Quartier om bij de schepenbank van Boom een zaak aan te spannen tegen

Nadere informatie

folio 1v Willebert Peeterse de Cleijn naast opnieuw goederen die Jan Matthijse de Cleijn getransporteerd heeft aan Dingeman Jan Dingemans.

folio 1v Willebert Peeterse de Cleijn naast opnieuw goederen die Jan Matthijse de Cleijn getransporteerd heeft aan Dingeman Jan Dingemans. bewerkt door: John Boeren folio 0 Inventaris van de nalatenschap van Jan Kievits, nagelaten aan zijn weduwe Elisabeth Bouwens en opgemaakt door haar nieuwe echtgenoot Lambert Moone, ten behoeve van de

Nadere informatie

1706 (crimineel) Abraham van Rotterdam, drossaard, tegen Jan Abrahamse Cop en Jan Coenen in verband met doodslag. dossier 018

1706 (crimineel) Abraham van Rotterdam, drossaard, tegen Jan Abrahamse Cop en Jan Coenen in verband met doodslag. dossier 018 !" Inleiding Het hiernavolgende overzicht van procesdossiers geeft een indruk van welke criminele en civiele rechtzaken uit de periode 1700 tot 1770 stukken zijn bewaard. Dit zijn dus niet álle zaken die

Nadere informatie

Folio 3v Lodewijk Taalen transporteert goederen aan Lucas Jansz. De koopsom bedraagt 16 gulden. 22-8-1732

Folio 3v Lodewijk Taalen transporteert goederen aan Lucas Jansz. De koopsom bedraagt 16 gulden. 22-8-1732 bewerkt door: John Boeren Folio 1 Abraham van Lent, deurwaarder van de Raad van State, legt op verzoek van Herman van Broukhuijsen, gewezen rentmeester van het Geefhuis van Den Bosch, beslag op goederen

Nadere informatie

Rechterlijk Archief Loon op Zand, inv.nr. 103

Rechterlijk Archief Loon op Zand, inv.nr. 103 Rechterlijk Archief Loon op Zand, inv.nr. 103 folio 1 Anthonij van Loon, wed.v. Adriaantie van Broekhoven, wil hertrouwen Johanna de With, wonende te Baardwijk, stellen kinderen uit het eerste en tweede

Nadere informatie

Bron: Archief van de schepenbank van Loon op Zand, inv.nr. 201

Bron: Archief van de schepenbank van Loon op Zand, inv.nr. 201 Bron: Archief van de schepenbank van Loon op Zand, inv.nr. 201 Folio 1 Jacobus van Loon, wonende te Loon op Zand, en Cornelis de Kort, wonende te Loon op Zand, worden aangesteld als voogd en toeziend voogd

Nadere informatie

Archief van de Schepenbank van Loon op Zand, inv.nr. R106

Archief van de Schepenbank van Loon op Zand, inv.nr. R106 Archief van de Schepenbank van Loon op Zand, inv.nr. R106 Folio 1 Maria Josepha Verheijen, wed.v. Josephus Nicolaas van Rijswijck, in leven medicine doctor te Waalwijk, verleent volmacht aan de heer Dodemont,

Nadere informatie

Folio 1 Adriaen Gijsbert Goossens verklaart schuldig te zijn aan Aert Jansse Snoeren een bedrag van 50 gulden. 25-7-1711

Folio 1 Adriaen Gijsbert Goossens verklaart schuldig te zijn aan Aert Jansse Snoeren een bedrag van 50 gulden. 25-7-1711 bewerkt door: John Boeren Folio 1 Adriaen Gijsbert Goossens verklaart schuldig te zijn aan Aert Jansse Snoeren een bedrag van 50 gulden. 25-7-1711 Folio 1 Adriaen Gijsbert Goossens, als bloedverwant van

Nadere informatie

Inschrijvingsregister, lichting 1814 bron: Archief van het Gemeentebestuur van Loon op Zand, inv.nr. 3887

Inschrijvingsregister, lichting 1814 bron: Archief van het Gemeentebestuur van Loon op Zand, inv.nr. 3887 Inschrijvingsregister, lichting 1814 bron: Archief van het Gemeentebestuur van Loon op Zand, inv.nr. 3887 1. Johannis Taale, geb. 24-4-1796 Loon op Zand, won. Loon op Zand, muilenmaker, zn.v. Thomas en

Nadere informatie

Rechterlijk Archief Loon op Zand, inv.nr. 104

Rechterlijk Archief Loon op Zand, inv.nr. 104 Rechterlijk Archief Loon op Zand, inv.nr. 104 folio 1 Vorster Aart van Rijswijk legt op verzoek van Jan Kouwenberg, collecteur van verpondingen, beslag op goederen van Pieternella Beijsteren. 10-4-1767

Nadere informatie

Rechterlijk Archief Loon op Zand, inv.nr. 101

Rechterlijk Archief Loon op Zand, inv.nr. 101 Rechterlijk Archief Loon op Zand, inv.nr. 101 folio 1 Borgbrief voor Maria Peter Hamers, geboren te Loon op Zand, geh.m. Jan van Dongen, geboren en wonende te Dongen, om te verhuizen naar Dongen. 22-2-1760

Nadere informatie

3-2 Wouter Leendermans 3-0 wed. Arie Giele 2-3 Robbert de Cocq

3-2 Wouter Leendermans 3-0 wed. Arie Giele 2-3 Robbert de Cocq Ingegaan op 1 oktober 1754, personele taxatie door de schepen op 21 mei 1755, ook gebruikt voor de personele taxatie van 28 juli 1756. Bron: Archief van het dorpsbestuur van Loon op Zand, inv.nr. 372 Kerkstraat

Nadere informatie

Hoofdgeld- of gemaallijst, bron: Archief van het dorpsbestuur van Loon op Zand, inv.nr. 311

Hoofdgeld- of gemaallijst, bron: Archief van het dorpsbestuur van Loon op Zand, inv.nr. 311 Hoofdgeld- of gemaallijst, 1737-1738 bron: Archief van het dorpsbestuur van Loon op Zand, inv.nr. 311 Kerkstraat 14-0 de graaf van Bokhoven 4-1 Pero van Vught, zijn vrouw Elisebet, een knecht, kinderen

Nadere informatie

Rechterlijk Archief Loon op Zand, inv.nr. 141: register van transporten ( ) Bewerkt door: John Boeren

Rechterlijk Archief Loon op Zand, inv.nr. 141: register van transporten ( ) Bewerkt door: John Boeren Rechterlijk Archief Loon op Zand, inv.nr. 141: register van transporten (1800-1803) Bewerkt door: John Boeren 21 10 1800 (folio 1) Peeter de Helt, Peeter Dingemans, geh.m. Adriaantje de Helt, en Leendert

Nadere informatie

Hoofdgeld- of gemaallijst, bron: Archief van het Dorpsbestuur van Loon op Zand, inv.nr. 120

Hoofdgeld- of gemaallijst, bron: Archief van het Dorpsbestuur van Loon op Zand, inv.nr. 120 Hoofdgeld- of gemaallijst, 1723-1724 bron: Archief van het Dorpsbestuur van Loon op Zand, inv.nr. 120 Leijste vant hooftgelt vant gemael over de heerlijckheijt Venloon op het Vaertsquartier beginnende

Nadere informatie

Op zoek in oude protocollen Handtekeningen, tekens en kruisjes Luud de Brouwer

Op zoek in oude protocollen Handtekeningen, tekens en kruisjes Luud de Brouwer Op zoek in oude protocollen Handtekeningen, tekens en kruisjes Luud de Brouwer In het boek "Over de school" is stilgestaan bij het onderwijs in Udenhout. Uit bronnen weten we dat er in 1464 al een schoolmeester

Nadere informatie

Rechterlijk Archief Loon op Zand, inv.nr. 142: register van transporten ( ) Bewerkt door: John Boeren

Rechterlijk Archief Loon op Zand, inv.nr. 142: register van transporten ( ) Bewerkt door: John Boeren Rechterlijk Archief Loon op Zand, inv.nr. 142: register van transporten (1803-1805) Bewerkt door: John Boeren 26 03 1803 (folio 1) Catharina Brent, wed. Adriaan Brekelmans, verkoopt aan haar broer Adriaan

Nadere informatie

6, 53 - Berkel 34 - Cromvoirt 41, 54 - Haaren 42 - Tilburg 61 - Helvoirt. 7 januari 1819 inv.nr.8002/aktenr.1

6, 53 - Berkel 34 - Cromvoirt 41, 54 - Haaren 42 - Tilburg 61 - Helvoirt. 7 januari 1819 inv.nr.8002/aktenr.1 Notaris Andries Jan van den Bosch Bron: Notariële archieven Udenhout, 1803-1925; inventarisnummer 8002. Regesten van minuutakten uit 1819. Alleen akten waarbij transport van grond en goederen plaatsvindt.

Nadere informatie

Folio 10v Cornelis Hendricx Brent transporteert 1/6 deel in goederen aan Hendrick Adriaens Oerlemans. 05-02-1680

Folio 10v Cornelis Hendricx Brent transporteert 1/6 deel in goederen aan Hendrick Adriaens Oerlemans. 05-02-1680 bewerkt door: John Boeren Folio 0v Joost Dominicus, borgemeester op het Straatskwartier, bekent schuldig te zijn aan Jenneken Dirck Goijaerts van Duppen een bedrag van 100 gulden. Uit de aantekening in

Nadere informatie

inventarisnummer 473 (protocol van transporten etc. voor schepenen van sbosch verleden) 1789-1810

inventarisnummer 473 (protocol van transporten etc. voor schepenen van sbosch verleden) 1789-1810 Schepenbank Oisterwijk inventarisnummer 473 (protocol van transporten etc. voor schepenen van sbosch verleden) 1789-1810 31 maart 1790 473/9-10v Anna Mie Vugts weduwe van Johannes van de Ven, verkoopt

Nadere informatie

Rijksarchief Antwerpen. Oud Gemeentearchief Weelde nr.69: Rechterlijke inrichting: Rol

Rijksarchief Antwerpen. Oud Gemeentearchief Weelde nr.69: Rechterlijke inrichting: Rol Rijksarchief Antwerpen. Oud Gemeentearchief Weelde nr.69: Rechterlijke inrichting: Rol 1740-1761 - Lucia Dickens cum marito teghens Peeter Dickens cum suis (folio 2 1740) - Jan Verheyden = schepene (folio

Nadere informatie

HOOFDBEWONERS EN HUN BEROEP WONEND IN DE TORENTRAAT VAN 1798 TOT CIRCA jaar huis- naam beroep nummer

HOOFDBEWONERS EN HUN BEROEP WONEND IN DE TORENTRAAT VAN 1798 TOT CIRCA jaar huis- naam beroep nummer HOOFDBEWONERS EN HUN BEROEP WONEND IN DE TORENTRAAT VAN 1798 TOT CIRCA 1970 jaar huis- naam beroep nummer 1798 20 Jochem van Gestel en Pieter van Rooij 21 Pieter Dankers en Geert de Kort 22 Johannes Kolb

Nadere informatie

De kwartierstaat van Elisabeth van Ham

De kwartierstaat van Elisabeth van Ham een genealogieonline publicatie door 16 July 2019 Generatie 1 1. Elisabeth van Ham, dochter van Hendricus Johannes van Ham (volg 2) en Helena Smolders (volg 3), is geboren op 23 September 1915 in Steensel.

Nadere informatie

Parenteel van Jasper Gijsberts van Namen

Parenteel van Jasper Gijsberts van Namen Parenteel van Jasper Gijsberts van Namen 1 Jasper Gijsberts van Namen. Kind van Jasper uit onbekende relatie: 1 Antonie Jaspers van Namen, geboren op 27-09-1637 in Oirschot. Volgt 1.1. 1.1 Antonie Jaspers

Nadere informatie

Anderhalve eeuw in Oisterwijk. Vugts Vugts

Anderhalve eeuw in Oisterwijk. Vugts Vugts Vugts Anderhalve eeuw in Oisterwijk 148. Vugts Aart Adriaan Vugts en Johanna Peter Vrients zijn 7 november 1784 voor de oisterwijkse dominee getrouwd. Aart of Arnoldus heet bij zijn eerste huwelijk geboren

Nadere informatie

Adriaan van de Wouw, timmerman, wonende Kuil nr. 12, ziekelijk, maakt een testament.

Adriaan van de Wouw, timmerman, wonende Kuil nr. 12, ziekelijk, maakt een testament. Notaris Andries Jan van den Bosch Bron: Notariële archieven Udenhout, 1803-1925; inventarisnummer 8008. Regesten van minuutakten uit 1825. Alleen akten waarbij transport van grond en goederen plaatsvindt.

Nadere informatie

Anderhalve eeuw in Oisterwijk

Anderhalve eeuw in Oisterwijk Anderhalve eeuw in Oisterwijk 35-36. Dankers Dankers Jan Danckers trouwt 11 juli 1694 met Anna Maria, dochter van Cornelis Wijtmans. Het huwelijk wordt die dag zowel voor schepenen als voor de pastoor

Nadere informatie

Peter Koolen, landbouwer te Udenhout, verkoopt openbaar in de herberg van Ferdinandus van Beurden aan de Roomse Kerk in Udenhout, 13 kopen in Berkel

Peter Koolen, landbouwer te Udenhout, verkoopt openbaar in de herberg van Ferdinandus van Beurden aan de Roomse Kerk in Udenhout, 13 kopen in Berkel Notaris Andries Jan van den Bosch Bron: Notariële archieven Udenhout, 1803-1925; inventarisnummer 8006. Regesten van minuutakten uit 1823. Alleen akten waarbij transport van grond en goederen plaatsvindt.

Nadere informatie

Parenteel van Wouter Brokx

Parenteel van Wouter Brokx Parenteel van Wouter Brokx 1 Wouter Brokx. Hij is begraven op 30-09-1706 in Gilze (nbr,nld). Wouter trouwde met Adriana Adrianus van den Erven. Kinderen van Wouter en Adriana: 1 Adrianus Wouter Brokx.

Nadere informatie

3 januari 1824 inv.nr.8007/aktenr.1

3 januari 1824 inv.nr.8007/aktenr.1 Notaris Andries Jan van den Bosch Bron: Notariële archieven Udenhout, 1803-1925; inventarisnummer 8007. Regesten van minuutakten uit 1824. Alleen akten waarbij transport van grond en goederen plaatsvindt.

Nadere informatie

De kwartierstaat van Antonius (Antonie) Johannes Paulus van Dorst

De kwartierstaat van Antonius (Antonie) Johannes Paulus van Dorst een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Antonius (Antonie) Johannes Paulus van Dorst door 21 July 2019 De kwartierstaat van Antonius (Antonie) Johannes Paulus van Dorst Generatie 1 1. Antonius

Nadere informatie

verkoper aangekomen uit de nalatenschap van zijn ouders, blijkens deling voor notaris Pieter Kuijpers te Drunen,

verkoper aangekomen uit de nalatenschap van zijn ouders, blijkens deling voor notaris Pieter Kuijpers te Drunen, Notaris Andries Jan van den Bosch Bron: Notariële archieven Udenhout, 1803-1925; inventarisnummer 8004. Regesten van minuutakten uit 1821. Alleen akten waarbij transport van grond en goederen plaatsvindt.

Nadere informatie

Stamboom Witlox. Jan Witloc. Blad 1. Zijn kinderen: Hendric Jan Witloc volg stam IIa blad 2 Willem Jan Witloc Gerit Witloc Hadewich Jan Witloc

Stamboom Witlox. Jan Witloc. Blad 1. Zijn kinderen: Hendric Jan Witloc volg stam IIa blad 2 Willem Jan Witloc Gerit Witloc Hadewich Jan Witloc Stamboom Witlox X6392 I Jan Witloc Geboren: omstreeks 1300. Beroep: welgestelde boer Woonachtig: De Gijzel, Helvoirt-Haaren Bijzonderheden: vanaf deze tijd zijn grote en kleinere stukken grond in Haaren,

Nadere informatie

Parenteel van Michael de Bont. Generatie I. Generatie II. Generatie III

Parenteel van Michael de Bont. Generatie I. Generatie II. Generatie III Parenteel van Michael de Bont. Generatie I I. Michael de Bont, trouwt met Joanna Torians. Uit dit huwelijk een zoon: 1. Cornelis de Bont, gedoopt te Alphen op zondag 25 februari 1748, overleden (ongeveer

Nadere informatie

De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege)

De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege) een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege) door 11 november 2016 De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege) Generatie 1 1. Arnoldus Jacobus Legius

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Adrianus de Keijser, geb. te Gastel. Afkomstig uit Gastel. Hij trouwde Petronilla Boerkens, getrouwd 07-01-1759 te Halsteren. i. Anna de Keijser, geb. 09-10-1759 te Halsteren. Getuigen

Nadere informatie

ZANDVLIET (onder Schijndel)

ZANDVLIET (onder Schijndel) ZANDVLIET (onder Schijndel) Gegevens per perceel Laatste verandering: 18-11-2012 Rekonstruktie van Veghel Martien van Asseldonk Perceel nr. 1 Beschrijving: Een kleyn huijsken met den hoff ende aangelag,

Nadere informatie

C bun roe ell naam voorn voorn1 woonplaats 1 opg. Bomen 10 ell biggelaar weduwe antonie 2 moestuin 8 10 biggelaar weduwe antonie 3 huis, schuur, erf

C bun roe ell naam voorn voorn1 woonplaats 1 opg. Bomen 10 ell biggelaar weduwe antonie 2 moestuin 8 10 biggelaar weduwe antonie 3 huis, schuur, erf C bun roe ell naam voorn voorn1 woonplaats 1 opg. Bomen 10 ell biggelaar weduwe antonie 2 moestuin 8 10 biggelaar weduwe antonie 3 huis, schuur, erf 7 biggelaar weduwe antonie 4 weiland 11 50 biggelaar

Nadere informatie

Stamboomverschil Rens van der Heijden en Rini van der Heijden. Vraag: Welke Lambertus is met Helena Aert der Kinderen getrouwd?.

Stamboomverschil Rens van der Heijden en Rini van der Heijden. Vraag: Welke Lambertus is met Helena Aert der Kinderen getrouwd?. Stamboomverschil Rens van der Heijden en Rini van der Heijden Vraag: Welke Lambertus is met Helena Aert der Kinderen getrouwd?. Inleiding De stambomen zijn onafhankelijk van elkaar gemaakt. Het vergelijken

Nadere informatie

inventarisnummer 475 (protocol van testamenten, codicillen, maechscheidingen, uijtcoopen etc.) 1686

inventarisnummer 475 (protocol van testamenten, codicillen, maechscheidingen, uijtcoopen etc.) 1686 Schepenbank Oisterwijk inventarisnummer 475 (protocol van testamenten, codicillen, maechscheidingen, uijtcoopen etc.) 1686 1 februari 1686 475/14-20v Arien Peter Peter Vermeer, verwekt uit wijlen Cornelia

Nadere informatie

KINNEKENS KAMP. Gegevens per perceel. Laatste verandering: 15-1-2013. Rekonstruktie van Veghel Martien van Asseldonk

KINNEKENS KAMP. Gegevens per perceel. Laatste verandering: 15-1-2013. Rekonstruktie van Veghel Martien van Asseldonk KINNEKENS KAMP Gegevens per perceel Laatste verandering: 15-1-2013 Rekonstruktie van Veghel Martien van Asseldonk Perceel nr. 1 Nieuw erf van 23-4-1793, groot 5 lopens - oost: de scheidingsloot tussen

Nadere informatie

generatie 1 generatie 2 generatie 3 Gerrit Maartensz van Arendonck ~ ± 1636 herwijnen ovl na 1669

generatie 1 generatie 2 generatie 3 Gerrit Maartensz van Arendonck ~ ± 1636 herwijnen ovl na 1669 generatie 1 generatie 2 generatie 3 stamreeks Dittie van Arendonk verm als dg 1679 Reentje van Arendonck Heelken Meertens van Arendonk ~ ± 1630 herwijnen ovl na 1669 x ± 1656 herwijnen Meerten van Arendonck

Nadere informatie

Kohier van het Veefonds (1830). Door Gerard van Houtum.

Kohier van het Veefonds (1830). Door Gerard van Houtum. Kohier van het Veefonds (1830). Door Gerard van Houtum. Gemeentearchief Boxtel, inventarisnummer 855 Kohier van de belasting voor het veefonds Boxtel 1830 De wijkaanduiding (reconstructie): Wijk A Boxtel-binnen

Nadere informatie

Schepenbank Oisterwijk. inventarisnummer 442 (minuutakten transport en obligatie) 7 februari 1808-30 december 1809.

Schepenbank Oisterwijk. inventarisnummer 442 (minuutakten transport en obligatie) 7 februari 1808-30 december 1809. Schepenbank Oisterwijk inventarisnummer 442 (minuutakten transport en obligatie) 7 februari 1808-30 december 1809 7 juli 1808 442/1 Johannes Obbens, gevolmachtigde van Johannes Kruijssen, te Rotterdam,

Nadere informatie

Folio 1 Peter en Teunis, zonen van Cornelis Jan Teunis en Jenneken Gerit Willems, transporteren goederen aan Dirck Janssen van Poppel.

Folio 1 Peter en Teunis, zonen van Cornelis Jan Teunis en Jenneken Gerit Willems, transporteren goederen aan Dirck Janssen van Poppel. bewerkt door: John Boeren Folio 1 Peter en Teunis, zonen van Cornelis Jan Teunis en Jenneken Gerit Willems, transporteren goederen aan Dirck Janssen van Poppel. 4-1-1670 Folio 1 Dirck Janssen van Poppel

Nadere informatie

OUDHEIDKUNDIGE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE

OUDHEIDKUNDIGE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE OUDHEIDKUNDIGE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE Het is ons duidelijk geworden dat veel mensen geïnteresseerd zijn in stambomen. Om aan

Nadere informatie

verkoopster aangekomen uit de erfenis van haar ouders, deling voor schout en schepenen van Udenhout 23-10-1806

verkoopster aangekomen uit de erfenis van haar ouders, deling voor schout en schepenen van Udenhout 23-10-1806 Notaris Joan Andries van den Bosch Bron: Notariële archieven Udenhout, 1803-1925; inventarisnummer 7994. Regesten van minuutakten uit 1817. Alleen akten waarbij transport van grond en goederen plaatsvindt.

Nadere informatie

Gerechtsbestuur Schalkwijk, 1685-1810 (105)

Gerechtsbestuur Schalkwijk, 1685-1810 (105) NT00105_16 Nadere Toegang op inv. nr 16 uit het archief van het Gerechtsbestuur Schalkwijk, 1685-1810 (105) H.J. Postema November 2014 Inleiding Dit document bevat regesten van de processen die voor het

Nadere informatie

Schepenbank Oisterwijk. 18 maart /9v-18v

Schepenbank Oisterwijk. 18 maart /9v-18v Schepenbank Oisterwijk inventarisnummer 481 (protocol van testamenten, codicillen, maechscheidingen, uijtcoopen etc.) 1710 1712 Dit zijn akten die door de Oisterwijkse schepenbank zijn opgemaakt, maar

Nadere informatie

Huizentelling 5-12-1736 - GA Heeze 582

Huizentelling 5-12-1736 - GA Heeze 582 Huizentelling 5-12-1736 - GA Heeze 582 Bewerking van Guus Delen (email: guus.delen@wanadoo.nl) 374 huizen Venderstraat Eigenaar Bewoner 1 Euvelwegen erfgenamen Adam Jan Tijs Jan Peeters v Otterdijk 2 (blanco

Nadere informatie

stamreeks Marinus van Maaren

stamreeks Marinus van Maaren generatie 1 generatie 2 stamreeks Marinus van Maaren Tomas van Maren * ± 1640 Wouter van Maren * ± 1642 Jacob van Maren * ± 1613 tiel Gerrit Claesz van Maren * ± 1644 tricht x ± 1664 tricht Maaiken Pieterse

Nadere informatie

Dit lot is belast met jaarlijks 21 lopen rogge in een meerdere pacht aan de heer van Deurse

Dit lot is belast met jaarlijks 21 lopen rogge in een meerdere pacht aan de heer van Deurse Schepenbank Oisterwijk inventarisnummer 378 ("Protocol van transporten, erven, erfcijnsen, obligaties en erfdelingen (waarin sedert de 16 de eeuw mede enige testamenten en sedert de 17 de eeuw "allerhande

Nadere informatie

Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 )

Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 ) Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 ) (Tussen haakjes de RIN nummers in de stamboom www.breedijk.net. ) Klaas Breedijk: ik heb opgezocht wat ik op internet allemaal gevonden heb over zijn

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH RIETDIJK 19 Arie van den Bogaart een landbouwer uit Schijndel is in 1832 de eigenaar van dit huis (sectie: E130). Hij bezit ook het huis er naast Rietdijk D (verdwenen

Nadere informatie

Parenteel van Gommert Pietersen van Geel

Parenteel van Gommert Pietersen van Geel Parenteel van Gommert Pietersen van Geel 1 Gommert Pietersen van Geel is geboren in 1624 in Zevenbergen. Gommert is Notitie bij overlijden van Gommert: Overleden rond 1676. Gommert: (1) trouwde, 24 of

Nadere informatie

Arkel, transcriptie ref. dopen 1662-1669

Arkel, transcriptie ref. dopen 1662-1669 Arkel, transcriptie ref. dopen 1662-1669 - gemaakt door M. van der Tas - Oorspronkelijke bron Archiefinstelling: Nationaal Archief, Den Haag Archief: DTB Arkel Inventarisnummer: 2 Omschrijving: Nederduits

Nadere informatie

Man of vrouw Gehuwd met Jaar Plaats Generatie

Man of vrouw Gehuwd met Jaar Plaats Generatie Totaalindex Van Veen [Dit document is onderdeel van de omgekeerde parenteel Van Veen. Zie voor de verzamelde gegevens over mijn voorouders https://familiesporen.wordpress.com/.] Bij echtparen staan het

Nadere informatie

Nummer Toegang: 0175 Inventaris van Collectie Heemkundekring Onsenoort, 1513-1951

Nummer Toegang: 0175 Inventaris van Collectie Heemkundekring Onsenoort, 1513-1951 Nummer Toegang: 0175 Inventaris van Collectie Heemkundekring Onsenoort, 1513-1951 Streekarchief Land van Heusden en Altena, Heusden Streekarchief Land van Heusden en Altena, Heusden (c) 2011 This finding

Nadere informatie

Nummer Toegang: 0026 Inventaris van Oud-rechterlijk archief van Hagoort,

Nummer Toegang: 0026 Inventaris van Oud-rechterlijk archief van Hagoort, Nummer Toegang: 0026 Inventaris van Oud-rechterlijk archief van Hagoort, 1717-1810 Streekarchief Land van Heusden en Altena, Heusden Streekarchief Land van Heusden en Altena, Heusden (c) 2011 This finding

Nadere informatie

NT00381_14. Nadere Toegang op inv. nr 14. uit het archief van het. Nederlands Hervormde Gemeente. Houten, (381) H.J.

NT00381_14. Nadere Toegang op inv. nr 14. uit het archief van het. Nederlands Hervormde Gemeente. Houten, (381) H.J. NT00381_14 Nadere Toegang op inv. nr 14 uit het archief van het Nederlands Hervormde Gemeente Houten, 1685-2006 (381) H.J. Postema September 2014 Inleiding In dit document zijn regesten opgenomen van de

Nadere informatie

Verkopers op 28 december 1765 voor schepenen van Drunen publiek verkocht

Verkopers op 28 december 1765 voor schepenen van Drunen publiek verkocht Schepenbank Oisterwijk inventarisnummer 425 ("Protocolle" van transporten van onroerende goederen, van belastingen, hypotheken, schepenkennissen, schepenbeloften, schepenschuldbrieven mitsgaders taxaties

Nadere informatie

Notaris Joan Andries van den Bosch

Notaris Joan Andries van den Bosch Notaris Joan Andries van den Bosch Bron: Notariële archieven Udenhout, 1803-1925; inventarisnummer 7988. Regesten van minuutakten uit 1811. Alleen akten waarbij transport van grond en goederen plaatsvindt.

Nadere informatie

Parenteel van Adrianus de Bont. Generatie I. Generatie II

Parenteel van Adrianus de Bont. Generatie I. Generatie II Parenteel van Adrianus de Bont. Generatie I I. Adrianus de Bont, trouwt met Lucia van der Ven. Uit dit huwelijk 5 kinderen: 1. Adriaen Bartholomeus de Bont, geboren te Udenhout, volgt IIa [blz. 1]. 2.

Nadere informatie

Folio 1 Jan Janssen Rommen, olieslager, transporteert zijn deel in goederen aan Melis Melissen, wonende te Sprang. 9-6-1608

Folio 1 Jan Janssen Rommen, olieslager, transporteert zijn deel in goederen aan Melis Melissen, wonende te Sprang. 9-6-1608 bewerkt door: John Boeren Folio 1 Jan Janssen Rommen, olieslager, transporteert zijn deel in goederen aan Melis Melissen, wonende te Sprang. 9-6-1608 Folio 1 Jan en zijn broer Gerit, met Gheraert van Broechoven

Nadere informatie

Parenteel van Petrus (Peter) Eijsermans

Parenteel van Petrus (Peter) Eijsermans pagina 1 van 7 Parenteel van Petrus (Peter) Eijsermans 1 Petrus (Peter) Eijsermans, zoon van Joannes Baptista Eijsermans en Jacoba Spapens. Hij is gedoopt op dinsdag 20 november 1792 in Goirle. Notitie

Nadere informatie

Akte van geboorte. [w.g.] Govert van Andel Izak van der Beek. Jan Colijn C. Boll maire

Akte van geboorte. [w.g.] Govert van Andel Izak van der Beek. Jan Colijn C. Boll maire BS Eethen (scan Family Search) Akte van geboorte Op heeden den zes en twintigste van de maand maart agtienhonderd twaalf des nademiddags ten zes uuren is gecompareerd voor mij Maire van Genderen canton

Nadere informatie

Andere "van den Worm" takken in Holland vanaf 1622 Gesorteerd naar geboortedatum en trouwdag Geb.datum Geb.plaats Trouwdag Trouwplaats

Andere van den Worm takken in Holland vanaf 1622 Gesorteerd naar geboortedatum en trouwdag Geb.datum Geb.plaats Trouwdag Trouwplaats Andere "van den Worm" takken in Holland vanaf 1622 Gesorteerd naar geboortedatum en trouwdag 03.12.2016 01.08.1622 Amsterdam Grietje Simon de Bok 14.03.1627 Velp Neeltje Joris Jorisse 02.11.1633 Valkenburg

Nadere informatie

AALST (NBr), klapper DTB. Uit het genealogisch archief van Hendrik Nillesen. Klapper van de Doop-, Trouw- en Begrafenisboeken

AALST (NBr), klapper DTB. Uit het genealogisch archief van Hendrik Nillesen. Klapper van de Doop-, Trouw- en Begrafenisboeken file://e:\aalst%20(nbr),%20klapper%20dtb.htm pagina 1 van 170 AALST (NB) [NLD] Klapper van de Doop-, Trouw- en Begrafenisboeken (De onderlinge klappers samengevoegd tot één alfabetisch register) Uit het

Nadere informatie

Gerechtsbestuur Tull en t Waal,

Gerechtsbestuur Tull en t Waal, NT00107_26 Nadere Toegang op inv. nr 26 uit het archief van het Gerechtsbestuur Tull en t Waal, 1660 1813 (107) H.J. Postema Augustus 2014 Inleiding Dit document bevat regesten op de uitgaande akten van

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH HONDSTRAAT 7 Dit pand kunnen we beschouwen als het stamhuis van de familie van der Heijden de latere Brouwerstak (hiervoor zijn gegevens gebruikt uit het boek van de familie

Nadere informatie

Kanaal van Deurne Afwateringskanaal 1861

Kanaal van Deurne Afwateringskanaal 1861 1859 Geboren, gestorven, getrouwd en scheepvaart in Meijel Vanaf 1854 kende peeldorp Meijel volop scheepvaart. Daarvoor was in 1853 immers de Noordervaart uitgediept en de Helenavaart gegraven. In 1861

Nadere informatie

NN van der Kop vader: Hendricus Christiaan van der Kop 32 jaar Keizerlijk notaris

NN van der Kop vader: Hendricus Christiaan van der Kop 32 jaar Keizerlijk notaris 1749 Henricus Christiaan van der Kop Leiden vader: Cornelis van der Kop moeder: Cornelia Elisabeth van Beusichem Schepen in 1787, 1780 1829 15 december Wordt 80 jaar oud Meegeteld bij de volkstelling van

Nadere informatie

Huizen en hun bewoners herdgang Spoordonk 1791-1832

Huizen en hun bewoners herdgang Spoordonk 1791-1832 1791-1832 2011-08-30 1/11 Huizen en hun bewoners herdgang Spoordonk 1791-1832 Lijste ofte quohier van alle de huijsen en wooningen van de agt respective hertgangen van Oirschot, mitsgaars de eijgenaars

Nadere informatie

De nakomelingen van Harmen Kucken

De nakomelingen van Harmen Kucken een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Harmen Kucken door 3 maart 2017 De nakomelingen van Harmen Kucken Generatie 1 1. Harmen Kucken, is geboren in 1620. Hij is getrouwd in 1645 met Reijntjen

Nadere informatie

van de Louw van de Louw

van de Louw van de Louw van de Louw Anderhalve eeuw in Oisterwijk 88-89. van de Louw Dirk van der Louw is waarschijnlijk geboren te Oirschot. Althans in de akte van zijn eerste huwelijk op 13 mei 1745 (N.H.) met Catharina Jans

Nadere informatie

Archief 8 Persoonsregistraties van nakomelingen van Willem Ver(h)ausdonck (Helmond)

Archief 8 Persoonsregistraties van nakomelingen van Willem Ver(h)ausdonck (Helmond) 8 XI Henrica Verhausdonck Dopeling Henrica Verbeeck. Vader Joannus Antonius Verbeeck Moeder Henrica Verhausdonck Getuige Henricus Verbeeck en Margarita van der Sanden Plaats Helmond Datum RK doop 19-04-1746

Nadere informatie

16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op in Groot-Zundert.

16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op in Groot-Zundert. Generatie 5 ( betovergrootouders ) 16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op 26-03-1757 in Groot-Zundert. Afbeelding 11 RK Doopboek Groot-Zundert Christiaan is overleden, 37 jaar oud. Hij is begraven

Nadere informatie

Genealogie van de familie Van der Jagt

Genealogie van de familie Van der Jagt Genealogie van de familie Van der Jagt I Ploen LEENDERTSZOON is geboren in 1545 in Barendrecht, Zuid-Holland, Nederland. Ploen is overleden vóór 13-03-1620 in Barendrecht, Zuid- Holland, Nederland, ten

Nadere informatie

Loon op Zand. 21/ Enschot Berkel. 24 januari 1826 inv.nr.8009/aktenr.10

Loon op Zand. 21/ Enschot Berkel. 24 januari 1826 inv.nr.8009/aktenr.10 Notaris Andries Jan van den Bosch Bron: Notariële archieven Udenhout, 1803-1925; inventarisnummer 8009. Regesten van minuutakten uit 1826. Alleen akten waarbij transport van grond en goederen plaatsvindt.

Nadere informatie

generatie 1 generatie 2 generatie 3

generatie 1 generatie 2 generatie 3 generatie 1 generatie 2 generatie 3 stamreeks Henny van der Meiden. Willemke Jans Willemke van der Mijde Willemke van Meijde ~ 18.11.1683 herwijnen ovl na 1713 dg Anneke Teunis Jan Thoonz van der Meijde

Nadere informatie

NT00103_38. Nadere Toegang op inv. nr 38. uit het archief van het. Gerechtsbestuur Houten en t Goy, (103)

NT00103_38. Nadere Toegang op inv. nr 38. uit het archief van het. Gerechtsbestuur Houten en t Goy, (103) NT00103_38 Nadere Toegang op inv. nr 38 uit het archief van het Gerechtsbestuur Houten en t Goy, 1666-1810 (103) H.J. Postema September 2015 Inleiding Dit document bevat een complete transcriptie van inventarisnummer

Nadere informatie

NT00064_2004. Nadere Toegang op inv. nr 2004. uit het archief van de. Dorpsgerechten, 1515-1813 (64)

NT00064_2004. Nadere Toegang op inv. nr 2004. uit het archief van de. Dorpsgerechten, 1515-1813 (64) NT00064_2004 Nadere Toegang op inv. nr 2004 uit het archief van de Dorpsgerechten, 1515-1813 (64) H.J. Postema Januari 2015 Inleiding In dit document zijn regesten opgenomen van de dorpsgerechten van Tull

Nadere informatie

Stadsbestuur Wijk bij Duurstede, (1)

Stadsbestuur Wijk bij Duurstede, (1) NT00001_74 Nadere Toegang op inv.nr 74 uit het archief van het Stadsbestuur Wijk bij Duurstede, 1300-1810 (1) G.W. Brouwer- Verheijen 2001 Inleiding Het betreft een letterlijke transcriptie van een lijst

Nadere informatie

Folio 2v Heijliger Jans Oirlemans bekent schuldig te zijn aan Aert Wouter Loureijs een bedrag van 35 gulden terzake van een transport op heden.

Folio 2v Heijliger Jans Oirlemans bekent schuldig te zijn aan Aert Wouter Loureijs een bedrag van 35 gulden terzake van een transport op heden. bewerkt door: John Boeren Folio 1 Pitronella Cornelis Peeters van Cleeff, met haar borgen Cornelis Peeters Vouthengel en Stoffel Jans de Leeuw, bekent schuldig te zijn aan Dominicus Wouters een bedrag

Nadere informatie

De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van

De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van door 1 mei 2016 De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van Generatie 1 1. Jacob Jasperszoon Ulden Van. Generatie 2 2.

Nadere informatie