BESTUURSNOTITIE INZAKE BUITENGEWOON LIDMAATSCHAP/AANGESLOTENE EPN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESTUURSNOTITIE INZAKE BUITENGEWOON LIDMAATSCHAP/AANGESLOTENE EPN"

Transcriptie

1 Pagina 1 van 7 BESTUURSNOTITIE INZAKE BUITENGEWOON LIDMAATSCHAP/AANGESLOTENE EPN Van : Hendrik-Jan Vos Aan : Bestuur EPN Datum : september 2013 DOEL Doel van de notitie is om criteria op te stellen voor het toelaten van personen als buitengewoon lid van de EPN en het opstellen van criteria voor het al dan niet betalen van een verplichte jaarlijkse bijdrage door een buitengewoon lid. Tevens wordt aan het slot van de notitie gesproken over de mogelijkheid van een nieuwe categorie: de aangeslotene. SCHETS HUIDIGE SITUATIE Er zijn op dit moment verschillende categorieën buitengewone leden: 1. hoogleraren notarieel recht en estate-planning die door het EPN-bestuur zijn uitgenodigd om buitengewoon lid te worden van de EPN; 2. kandidaat-notarissen die niet (al dan niet tijdelijk) een vast dienstverband hebben op een notariskantoor, bijv. kandidaat-notarissen die werkloos zijn of kandidaatnotarissen die als freelancer werkzaam zijn; 3. oud-(kandidaat) notarissen en estate-planners die niet (meer) in de notariële praktijk werkzaam zijn. Buitengewone leden van categorie 1. betalen geen jaarlijkse bijdrage. Buitengewone leden van de categorieën 2. en 3. betalen in beginsel de jaarlijkse bijdrage, met dien verstande dat aan kandidaat-notarissen die werkloos zijn ontheffing wordt verleend voor het betalen van de jaarlijkse bijdrage. RELEVANTE BEPALINGEN STATUTEN De relevante bepalingen uit de statuten van EPN zijn de volgende: LIDMAATSCHAP Artikel De vereniging kent: - gewone leden; - aspirant-leden; - buitengewone leden; en

2 Pagina 2 van 7 - ere-leden. Waar in deze statuten wordt gesproken over lid of leden worden daaronder uitsluitend gewone leden begrepen, tenzij uitdrukkelijk anders is bepaald. 6.2 Leden zijn notarissen die: a. het EPN-examen met goed gevolg hebben afgelegd of de Grotius/EPN-opleiding (of een door het bestuur als zodanig vastgestelde daarmee vergelijkbare geaccrediteerde opleiding) met goed gevolg hebben afgerond; en b. minimaal vijf jaar als notaris werkzaam zijn in de notariële praktijk in zeven jaren direct voorafgaand aan het verzoek tot toelating; en c. als zodanig overeenkomstig het in deze statuten bepaalde als lid van de vereniging zijn toegelaten. 6.3 Aspirant-leden zijn notarissen die: a. voldoen aan de waarnemingsvereisten zoals bedoeld in artikel 28 lid a en b en omschreven in art. 29 lid 1 Wet op het Notarisambt; en b. een door EPN geaccrediteerde (basis)opleiding estate planning (met goed gevolg) hebben afgerond binnen een periode van zes maanden voorafgaande aan de aanmelding of zij die deelnemen aan de Grotius/EPN-opleiding; en c. als zodanig overeenkomstig het in deze statuten bepaalde als aspirant-lid van de vereniging zijn toegelaten. 6.4 Buitengewone leden Buitengewone leden zijn zij die als zodanig zijn aangewezen door het bestuur. 6.5 Ereleden zijn zij, die zich op een of andere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de vereniging en overeenkomstig het bepaalde in artikel 7 zijn toegelaten Het lidmaatschap is persoonlijk en mitsdien niet vatbaar voor overdracht of overgang. 6.7 De ledenvergadering is bij gewone meerderheid bevoegd -in het belang van de kwaliteit van de dienstverlening van de leden en aspirant-leden-nadere eisen te stellen voor het behoud van het lidmaatschap. 6.8 Een lid of aspirant-lid is verplicht binnen twee (2) maanden schriftelijk melding te doen aan het bestuur, zodra hij niet meer voldoet aan de eisen, gesteld in lid 2 en 3 van dit artikel. 6.9 Het bestuur houdt een register, waarin de namen en adressen van alle leden en aspirantleden zijn opgenomen en uit welk register tevens blijkt tot welke categorie een persoon behoort Gedurende zijn lidmaatschap heeft uitsluitend het lid de bevoegdheid de titel EPN Estate Planner te voeren. JAARLIJKSE BIJDRAGEN, GELDMIDDELEN, VERBINTENISSEN EN VERPLICHTINGEN. Artikel De geldmiddelen van de vereniging bestaan uit de jaarlijkse bijdragen van de leden en andere inkomsten De leden, aspirant-leden en buitengewone leden zijn gehouden tot het betalen van een jaarlijkse bijdrage, waarvan de hoogte door de ledenvergadering zal worden vastgesteld. Zij kunnen daartoe in categorieën worden ingedeeld, die een verschillende bijdrage betalen Het bestuur is bevoegd in bijzondere gevallen gehele of gedeeltelijke ontheffing van de verplichting tot het betalen van een bijdrage te verlenen.

3 Pagina 3 van 7 OPLEIDING Artikel Leden en aspirant-leden hebben de verplichting de door de vereniging verplicht gestelde juridische (vervolg)opleiding(en) te volgen, zodra de gelegenheid daartoe van de zijde van de vereniging geboden wordt Ieder lid is verplicht deel te nemen aan opleidingen, conform een door het bestuur vast te stellen reglement voor permanente educatie, teneinde zijn vakbekwaamheid en zijn estate planningsdeskundigheid op peil te brengen en/of te houden. TOEGANG EN STEMRECHT Artikel Toegang tot de algemene vergadering hebben alle categorieën leden zoals vermeld in artikel 6 van deze statuten en het bestuurslid dat geen lid van de vereniging is. Geen toegang hebben geschorste leden uit alle categorieën zoals vermeld in artikel 6 en geschorste bestuursleden Over toelating van andere dan de in lid 1 bedoelde personen beslist de algemene vergadering Ieder lid van de vereniging zoals bedoeld in artikel 6.2, dat niet geschorst is, heeft één stem; aspirant-leden zoals bedoeld in artikel 6.3 hebben een adviserende stem. Het bestuurslid, dat geen lid van de vereniging is, heeft een raadgevende stem Een lid casu quo aspirant-lid kan zijn stem door een schriftelijk daartoe gemachtigd ander lid of aspirant-lid uitbrengen. Een gevolmachtigde kan voor ten hoogste twee personen als gevolmachtigde optreden. Volmachten dienen voor de aanvang van de vergadering bij het bestuur te worden ingeleverd en zullen door het bestuur worden beoordeeld. VOORSTEL Het volgende stel ik voor: Als buitengewone leden zullen in de toekomst worden aangewezen door het bestuur: 1. hoogleraren familie-vermogensrecht en/of estate planning; 2. leden van de Wetenschappelijke Adviesraad (WAR) van de EPN; 3. de woordvoerder van de KNB; 4. leden die niet meer voldoen aan de criteria van het lidmaatschap maar die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de vereniging en waarvan het bestuur het van belang acht dat zij betrokken blijven bij de vereniging. De buitengewone leden in de categorieën 1, 2 en 3 betalen geen contributie en behoeven niet te voldoen aan het PE-reglement. Zij zijn buitengewoon lid zolang zij de betreffende functie van hoogleraar, lid van de WAR, of woordvoerder van de KNB uitoefenen. De buitengewone leden in categorie 4 betalen wel de normale contributie en dienen wel te voldoen aan het PE-reglement. De status van buitengewoon lid in categorie 4 wordt steeds voor een jaar verleend.

4 Pagina 4 van 7 De huidige buitengewone leden in categorie 2 dienen te worden aangemerkt als leden danwel aspirant-leden (afhankelijk van het feit of zij al dan niet voldoen aan de eisen van het (volledig) lidmaatschap), mits zij nog de hoedanigheid van kandidaat-notaris bezitten als bedoeld in artikel 30A Wet op het notarisambt en overigens voldoen aan de door de statuten van de EPN gestelde vereisten. Deze leden dienen de jaarlijkse contributie te voldoen en dienen te voldoen aan het PE-reglement. Voor een toelichting op artikel 30A Wna wordt verwezen naar de bijlage bij deze notitie. Aan kandidaat-notarissen die werkloos zijn kan ontheffing worden verleend voor het betalen van de jaarlijkse contributie conform de bestaande praktijk. Overgangsregeling Er zijn thans een aantal buitengewone leden die in de voorgestelde regeling zouden vallen in categorie 4. Hun status blijft ongewijzigd.

5 Pagina 5 van 7 Artikel 30 Wna kandidaat-notaris en aangeslotenen Vanaf het moment dat uw dienstbetrekking als kandidaat-notaris is beëindigd, bent u geen kandidaat-notaris meer. Uiterlijk binnen een week nadat de kandidaat-notaris zijn werkzaamheden op het notariskantoor heeft beëindigd, dient de notaris hiervan schriftelijk kennis te geven aan de KNB. Vanzelfsprekend mag deze mededeling eerder worden gedaan. Van deze kennisgeving doet de KNB mededeling aan de betreffende kamer van toezicht en de ringsecretaris. De algemene bijdrage wordt naar rato gerestitueerd aan degene die de bijdrage heeft voldaan. U kunt er voor kiezen om u als artikel 30a Wna kandidaat-notaris te laten registeren of als aangeslotene. Op het moment dat u werkzaamheden gaat verrichten onder verantwoordelijkheid van een notaris moet u daarvan kennisgeven aan de KNB. De verschillende mogelijkheden en de gevolgen voor de stage, waarneming en benoeming worden hierna kort toegelicht. Aangeslotene Oud kandidaat-notarissen kunnen zich als aangeslotene laten registeren. U kunt ervoor kiezen om wel of niet (één van) de bladen WPNR of Notariaat Magazine te ontvangen. Afhankelijk van de keuze betaalt u een jaarlijkse bijdrage. Voor het boekjaar gelden de volgende bedragen: Als u geen van beide bladen wilt ontvangen, is de bijdrage 30 euro excl. btw. Indien u alleen WPNR wilt ontvangen, betaalt u 125 euro excl. btw. Indien u alleen het Notariaat Magazine wilt ontvangen, betaalt u 105 euro excl. btw. Als u beide bladen wilt ontvangen, betaalt u 200 euro excl. btw. Alle bovengenoemde bedragen zijn excl. de ringbijdrage. De KNB heeft besloten dat voorlopig de pe-punten ook voor aangeslotenen worden verwerkt. Vanzelfsprekend voor de cursussen die door de KNB worden goedgekeurd. Dit betekent dat deze punten meetellen op het moment dat u weer werkzaam bent als kandidaat-notaris. Bovendien zal de KNB de aangeslotenen desgewenst per op de hoogte houden van het cursusnieuws. U kunt dit per laten weten: bcc@knb.nl. Artikel 30a Wna Indien u waarnemingsbevoegd bent kunt u, nadat uw dienstverband is geëindigd of u uw werkzaamheden als freelancer heeft beëindigd, kiezen voor het lidmaatschap op grond van artikel 30a Wna. Hierdoor bent u nog maximaal een jaar kandidaat-notaris en behoudt u uw waarnemingsbevoegdheid. U hoeft dus niet opnieuw tot waarnemer te worden benoemd.

6 Pagina 6 van 7 Als u hiervan gebruik wilt maken moet u dit uiterlijk binnen een week na beëindiging van de notariële werkzaamheden melden aan de KNB. In dat geval blijft u lid van de KNB en wordt de algemene bijdrage privé in rekening gebracht. Ook is de permanente educatieverplichting van toepassing. Het lidmaatschap van artikel 30a Wna vervalt van rechtswege na een jaar. De kosten van het lidmaatschap zijn (gelet op artikel 87 van de Wet op het notarisambt en het Reglement inzake de financiële bijdragen) voor het boekjaar 2011/2012: voor kandidaat-notarissen met 6 of meer jaren ervaring 774 euro; voor kandidaat-notarissen met 3 of meer jaren ervaring en minder dan 6 jaar ervaring 301 euro; voor kandidaat-notarissen met minder dan 3 jaar ervaring 184 euro. Bovengenoemde bedragen zijn exclusief btw. Artikel 32 Wna Zodra u, al dan niet tijdelijk, werkzaamheden verricht onder verantwoordelijkheid van een notaris moet u dit binnen 1 week na aanvang van de werkzaamheden melden aan de KNB. De kennisgeving moet bepaalde gegevens bevatten, zie artikel 32 Wna. De KNB bericht vervolgens aan de kamer van toezicht en de ringsecretaris dat u werkzaam bent in het notariaat. Let op: indien u als vakantiewaarnemer een notaris wilt vervangen in een ander arrondissement, kan de betreffende kamer van toezicht een actuele verklaring van goed gedrag vragen. De afgifte neemt enige tijd in beslag. Samenhang artikel 32 en 30a Wna Door een combinatie van deze twee artikelen kunt u uw periode dat u waarnemingsbevoegd blijft iets rekken. U moet steeds opnieuw bekijken of u nog voldoet aan de twee-binnen-drie jaarseis. Of u waarnemingsbevoegd bent, is uiteraard ter beoordeling van de voorzitter van de kamer van toezicht. Door na beëindiging van uw dienstverband een beroep te doen op artikel 30a Wna blijft u kandidaat-notaris en blijft u gedurende maximaal een jaar waarnemingsbevoegd. U kunt gedurende dit jaar waarnemen, zonder dat u opnieuw benoemd moet worden. Echter als u (tijdelijk) werkzaamheden gaat verrichten onder verantwoordelijkheid van een notaris (al gaat het om twee weken vakantiewaarneming) kunt u dit aan de KNB doorgeven op grond van artikel 32 Wna. Houdt u er rekening mee dat het een à twee weken kan duren voordat u kunt waarnemen. Na afloop van de verrichte werkzaamheden geeft de notaris door dat de werkzaamheden zijn beëindigd (moet binnen een week). U kunt in bepaalde situaties dan weer een beroep doen op artikel 30a Wna. Een en ander is afhankelijk van de vraag of u dan nog voldoet aan de zogenaamde twee-binnen-drie jaarseis. De 30a Wna periode kan daardoor dan ook

7 Pagina 7 van 7 korter zijn dan een jaar. Stage, waarneming en benoeming De opgebouwde stagetijd blijft staan. Wanneer een kandidaat-notaris langer dan 1 jaar niet werkzaam is in het notariaat en geen beroep heeft gedaan op artikel 30a Wna voldoet de kandidaat-notaris niet meer aan de tweebinnen-drie-jaar eis. Bij terugkeer in het notariaat moet per geval worden bekeken wanneer de kandidaat-notaris weer voldoet aan deze eis. Dit hangt af van de periode dat men geen kandidaat-notaris is geweest, het arbeidsverleden en aantal uren van het nieuwe dienstverband.

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN)

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN) 1/14 ea/cw/5115732/19053795 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN) gevestigd te s-gravenhage. Zoals deze luiden na akte houdende partiële wijziging

Nadere informatie

STATUTENWIJZIGING VERENIGING

STATUTENWIJZIGING VERENIGING Dossiernummer: 2014.0195.01 Ref: KH 131014.V1 STATUTENWIJZIGING VERENIGING Heden, @, verschijnt voor mij, mr. Karen Anne Hüpler-Hebben, notaris te Utrecht: @, te dezen handelend als hierna gemeld. De comparante

Nadere informatie

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen Statuten voor Ondernemersvereniging MKB Wijchen Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen 1.2. De vereniging is gevestigd te Postbus 262, 6600 AG Wijchen

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de Caribbean Mediators Association. In dit reglement wordt onder de volgende begrippen verstaan:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de Caribbean Mediators Association. In dit reglement wordt onder de volgende begrippen verstaan: HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Caribbean Mediators Association Dit huishoudelijk reglement is vastgesteld in de algemene ledenvergadering van 2017 Artikel 1 Begrippen In dit reglement wordt onder de volgende

Nadere informatie

STATUTENWIJZIGING VERENIGING

STATUTENWIJZIGING VERENIGING Dossiernummer: 2014.0069.01 Ref: KH - 100215.V2 STATUTENWIJZIGING VERENIGING Heden, [passeerdatum], verschijnt voor mij, mr. Karen Anne Hüpler-Hebben, notaris te Utrecht: @, te dezen handelend als hierna

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

Reglement PensioenKamer

Reglement PensioenKamer Reglement PensioenKamer De KNB heeft per 1 juli 2014 het opdrachtgeverschap van de pensioenregeling van SNPF overgenomen van de Pensioenraad. De KNB heeft besloten dit opdrachtgeverschap te vervullen door

Nadere informatie

Reglement PensioenKamer

Reglement PensioenKamer Reglement PensioenKamer De KNB heeft per 1 juli 2014 het tijdelijk opdrachtgeverschap van de pensioenregeling van SNPF overgenomen van de Pensioenraad. De KNB heeft besloten dit opdrachtgeverschap te vervullen

Nadere informatie

Ontwerp-akte van wijziging van de statuten van Ondernemersvereniging MKB Duiven

Ontwerp-akte van wijziging van de statuten van Ondernemersvereniging MKB Duiven Ontwerp-akte van wijziging van de statuten van Ondernemersvereniging MKB Duiven Vandaag, tweeduizendelf, verscheen voor mij, Mr. Hendrikus Aalbert van Ramshorst, notaris te Duiven: * De verschenen persoon

Nadere informatie

5. Het bestuur kan, wanneer dit naar zijn oordeel redelijk is, in speciale gevallen besluiten dat het door een lid verschuldigde, geheel of

5. Het bestuur kan, wanneer dit naar zijn oordeel redelijk is, in speciale gevallen besluiten dat het door een lid verschuldigde, geheel of Doorlopende tekst van de statuten van de Ter Aar, gemeente Nieuwkoop, gevestigde vereniging: Surfclub Ter Aar, zoals de zijn komen te luiden na de statutenwijziging geconstateerd bij akte op twaalf juni

Nadere informatie

rjc/phr/ / CONCEPT AKTE VAN OPRICHTING Vereniging Heerlijkheid Berkenrode Mr M.J. Meijer c.s., notarissen

rjc/phr/ / CONCEPT AKTE VAN OPRICHTING Vereniging Heerlijkheid Berkenrode Mr M.J. Meijer c.s., notarissen 1 CONCEPT AKTE VAN OPRICHTING Vereniging Heerlijkheid Berkenrode 2 Heden, @, verschenen voor mij, mr Rudolf Jan Cornelis van Helden, notaris te Amsterdam: 1. @ 2. @De comparanten verklaarden bij deze een

Nadere informatie

STATUTEN NAAM EN ZETEL. Artikel 1. De vereniging draagt de naam HOCKEY CLUB NIEUWKOOP en is gevestigd te NIEUWKOOP.

STATUTEN NAAM EN ZETEL. Artikel 1. De vereniging draagt de naam HOCKEY CLUB NIEUWKOOP en is gevestigd te NIEUWKOOP. STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam HOCKEY CLUB NIEUWKOOP en is gevestigd te NIEUWKOOP. DOEL EN MIDDELEN TER BEREIKING DAARVAN Artikel 2. 1. De vereniging heeft ten doel de beoefening

Nadere informatie

Burgerlijk wetboek - boek 2 - rechtspersonen

Burgerlijk wetboek - boek 2 - rechtspersonen Burgerlijk wetboek - boek 2 - rechtspersonen Arikel 30 Vereniging kan geen registergoederen verkrijgen 1.Een vereniging waarvan de statuten niet zijn opgenomen in een notariële akte, kan geen registergoederen

Nadere informatie

afgevaardigden twee afgevaardigden gekozen voor een periode van twee jaar en zijn zij

afgevaardigden twee afgevaardigden gekozen voor een periode van twee jaar en zijn zij versie d.d. 27-09-2018 Huishoudelijk reglement als bedoeld in artikel 11 lid 9 van de statuten van de vereniging: Beroepspensioenvereniging Huisartsen, statutair gevestigd te Utrecht, hierna: de Beroepspensioenvereniging.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

Statuten Schaakbond Overijssel

Statuten Schaakbond Overijssel Statuten Schaakbond Overijssel Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam "Schaakbond Overijssel", hierna te noemen SBO, en is gevestigd te Enschede. De SBO is onder de toenmalige naam Twentsche

Nadere informatie

door de NVF gebruikt kan worden voor de communicatie met leden.

door de NVF gebruikt kan worden voor de communicatie met leden. Dit Huishoudelijk reglement is opgesteld krachtens artikel 10 van de statuten. Indien en voor zover vereist voor een goed begrip van dit Huishoudelijk Reglement, dient een verwijzing naar een enkelvoud

Nadere informatie

Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies

Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies Algemene bepalingen Artikel 1. - Naam De vereniging draagt de naam: Bachelor Students of International Studies (afgekort

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van GAANDEWEG,

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van GAANDEWEG, HUISHOUDELIJK REGLEMENT van GAANDEWEG, Vereniging van geestelijk begeleiders in België en Nederland BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 : Doel Op grond van artikel 2 van de statuten is het doel van de vereniging

Nadere informatie

NEDERLANDSE VERENIGING VAN REVALIDATIEARTSEN (VRA)

NEDERLANDSE VERENIGING VAN REVALIDATIEARTSEN (VRA) STATUTEN NEDERLANDSE VERENIGING VAN REVALIDATIEARTSEN (VRA) --------------------- Artikel 1. ----------------- De naam en de zetel De vereniging is een landelijke vereniging van artsen, als revalidatiearts

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2017:1238 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie

ECLI:NL:GHAMS:2017:1238 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie ECLI:NL:GHAMS:2017:1238 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 11-04-2017 Datum publicatie 12-04-2017 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 200.206.984/01 NOT Civiel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGELEMENT

HUISHOUDELIJK REGELEMENT HUISHOUDELIJK REGELEMENT E.H.B.O. vereniging Cuijk Cuijk, 7 juli 2003. Pagina 1 Doel en middelen: ARTIKEL 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het

Nadere informatie

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Naam, Zetel en Doel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam: 'Broederschap der Notariële Studenten te Leiden' en is opgericht op twintig

Nadere informatie

REGLEMENT COLLEGIAAL OVERLEG ESTATE PLANNERS

REGLEMENT COLLEGIAAL OVERLEG ESTATE PLANNERS REGLEMENT COLLEGIAAL OVERLEG ESTATE PLANNERS Artikel 1. Definities In dit reglement moet worden verstaan onder: EPN: Vereniging van Estate Planners in het Notariaat. Lid: lid en aspirant-lid ingevolge

Nadere informatie

/KM HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de: Katholieke vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken St. Nicolaas, gevestigd te Valkenswaard

/KM HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de: Katholieke vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken St. Nicolaas, gevestigd te Valkenswaard 2000188401/KM - 8 - HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de: Katholieke vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken St. Nicolaas, gevestigd te Valkenswaard Doel en middelen: ARTIKEL 1. De Organisatie van cursussen

Nadere informatie

Verenigings- en lidmaatschapsreglement Vastgoedmanagement Nederland 23 juni 2015 Versie 4.0

Verenigings- en lidmaatschapsreglement Vastgoedmanagement Nederland 23 juni 2015 Versie 4.0 Verenigings- en lidmaatschapsreglement Vastgoedmanagement Nederland 23 juni 2015 Versie 4.0 Begripsbepalingen Artikel 1 1. Vastgoedmanagement: het verlenen van diensten op het gebied van de exploitatie

Nadere informatie

NEDERLANDSE VERENIGING VAN STRAFRECHTADVOCATEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. TOELATING. Voorwaarden

NEDERLANDSE VERENIGING VAN STRAFRECHTADVOCATEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. TOELATING. Voorwaarden NEDERLANDSE VERENIGING VAN STRAFRECHTADVOCATEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. TOELATING Voorwaarden 1.1. Tot gewoon lid van de Vereniging worden toegelaten advocaten, die voldoen aan de in artikel 6 van de

Nadere informatie

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Westerkwartier. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Leek. Artikel 2 Duur

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

Leden. Huishoudelijk reglement Februari 2011

Leden. Huishoudelijk reglement Februari 2011 Huishoudelijk reglement Februari 2011 Leden artikel 1 De aanvrage van het lidmaatschap geschiedt schriftelijk bij het bestuur. Het lidmaatschap gaat daadwerkelijk in, als aan de financiële verplichting

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE VERENIGING DUTCH CORPORATE FINANCE ASSOCIATION

REGLEMENT VAN DE VERENIGING DUTCH CORPORATE FINANCE ASSOCIATION REGLEMENT VAN DE VERENIGING DUTCH CORPORATE FINANCE ASSOCIATION Algemeen. Artikel 1 1. De vereniging genaamd: Dutch Corporate Finance Association, hierna te noemen de vereniging is bij notariële akte opgericht

Nadere informatie

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 Artikel 1. 1.1. De naam van de vereniging is Federatie van Assurantieclubs. In deze

Nadere informatie

Concept. Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN)

Concept. Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) Concept Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) Artikel 1 NAAM en ZETEL 1. De vereniging draagt de naam: Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) 2. De vereniging is opgericht voor onbepaalde tijd.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap STATUTEN Naam en zetel Art. 1 1. De vereniging is genaamd Buitenveldertse Bridge Club, hierna te noemen de vereniging. Zij heeft haar zetel in de gemeente Amsterdam. 2. De vereniging bezit volledige rechtsbevoegdheid.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Alliantie van Baptisten en CAMA Gemeenten

Huishoudelijk reglement van Alliantie van Baptisten en CAMA Gemeenten Huishoudelijk reglement van Alliantie van Baptisten en CAMA Gemeenten Artikel 1: Aard van de verbondenheid 1.1. De Ledenvergadering ziet er op toe dat de belangen van het kerkgenootschap goed worden behartigd.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Artikel 1 Algemene bepalingen. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap

Inhoudsopgave. Artikel 1 Algemene bepalingen. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap Huishoudelijk Reglement van Ruitersportvereniging Reigersburgh Inhoudsopgave Artikel 1 Algemene bepalingen... 1 Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 1 Artikel 3 Categorieën van leden...

Nadere informatie

Notitie voor de ALV van 28 november 2016 over de nieuwe statuten van vv Nieuw-Roden.

Notitie voor de ALV van 28 november 2016 over de nieuwe statuten van vv Nieuw-Roden. Notitie voor de ALV van 28 november 2016 over de nieuwe statuten van vv Nieuw-Roden. I. Zie het onderwerp: Leden en stemrecht. Onze huidige statuten: Artikel 4: LEDEN 1. Leden zijn die natuurlijke personen,

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE UNIE VAN BAPTISTENGEMEENTEN IN NEDERLAND

STATUTEN VAN DE UNIE VAN BAPTISTENGEMEENTEN IN NEDERLAND STATUTEN VAN DE UNIE VAN BAPTISTENGEMEENTEN IN NEDERLAND Art. 1 Art. 2 Art. 3 Art. 4 Art. 5 Art. 6 Art. 7 Art. 8 Naam, duur en plaats van vestiging Grondslag Doel Leden, aspirant-leden en geassocieerde

Nadere informatie

Bijvoegsel van de Curaçaosche Courant van 28 april 1967 No CURAÇAOSCHE ATLETIEK BOND I. NAAM, ZETEL EN DUUR. Artikel 1 II.

Bijvoegsel van de Curaçaosche Courant van 28 april 1967 No CURAÇAOSCHE ATLETIEK BOND I. NAAM, ZETEL EN DUUR. Artikel 1 II. Bijvoegsel van de Curaçaosche Courant van 28 april 1967 No. 17 1967 STATUTEN van de CURAÇAOSCHE ATLETIEK BOND I. NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam van Curaçaosche Atletiek Bond,

Nadere informatie

1.1 De vereniging draagt de naam Schaakvereniging Erasmus en is gevestigd in Rotterdam.

1.1 De vereniging draagt de naam Schaakvereniging Erasmus en is gevestigd in Rotterdam. STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1.1 De vereniging draagt de naam Schaakvereniging Erasmus en is gevestigd in Rotterdam. Doel en middelen 1.2 Zij is sedert 5 september 2005 een voortzetting van de Schaakvereniging

Nadere informatie

ART. 3 VERENIGINGSJAAR Het verenigingsjaar, tevens boekjaar, loopt van 1 juni tot en met 31 mei daaropvolgend.

ART. 3 VERENIGINGSJAAR Het verenigingsjaar, tevens boekjaar, loopt van 1 juni tot en met 31 mei daaropvolgend. I._ALGEMENE_BEPALINGEN ART. 1 NAAM EN ZINSPREUK De naam van de vereniging luidt: AGORA en het besluit tot oprichting is genomen op 19 mei 1993 te Glimmen. De zinspreuk van de vereniging luidt: Vriendschap

Nadere informatie

. IHet doel van de vereniging is een bijdrage te leveren- . Zij heeft haar zetel in de gemeente Wageningen STATUTEN

. IHet doel van de vereniging is een bijdrage te leveren- . Zij heeft haar zetel in de gemeente Wageningen STATUTEN blad 1 WIJZIGING EN VASTLEGGING STATUTEN VAN EEN VERENIGING Heden, de negende april negentienhonderd acht en--------- negentig, verschenen voor mij, Mr. Louis de la Rambelje,- notaris ter standplaats Wageningen:--------------------

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

statutair gevestigd te Amsterdam,

statutair gevestigd te Amsterdam, 1 DOORLOPENDE TEKST van de statuten van de vereniging: Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie (NVPO), statutair gevestigd te Amsterdam, akte van statutenwijziging d.d. 3 februari 2011 verleden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) AFDELING 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement is vastgesteld met inachtneming van het in

Nadere informatie

VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK STATUTEN. NAAM, ZETEL EN DUUR.

VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK STATUTEN. NAAM, ZETEL EN DUUR. VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK STATUTEN. NAAM, ZETEL EN DUUR. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK. 2. De vereniging is gevestigd te s-heerenbroek.

Nadere informatie

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING SMARAGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 Huishoudelijk reglement als bedoeld in artikel 19 van de statuten Versie maart 2016 goedgekeurd door de ALV d.d. 17-03-2016 Vereniging Smaragd heeft statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement OSVV 040

Huishoudelijk Reglement OSVV 040 Versie 4.0 dd. 02 april 2014 Artikel 1. Algemene bepaling 1.1. De vereniging draagt de naam OSVV 040, hierna te noemen de vereniging. De vereniging is gevestigd te Eindhoven. 1.2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW) HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Geld- en Waardeberging (VGW) Artikel 1 LEDEN EN VERTEGENWOORDIGING IN DE LEDENVERGADERING 1. Leden van de vereniging, zoals bedoeld in artikel 4 van de statuten,

Nadere informatie

Statuten Amsterdamse Brouwvereniging de Bierkaai

Statuten Amsterdamse Brouwvereniging de Bierkaai Statuten Amsterdamse Brouwvereniging de Bierkaai Statuten ABV de Bierkaai 18 03 2015 2 / 9 Statuten Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: De Bierkaai en is gevestigd te Amsterdam. Doel

Nadere informatie

VEB Partner Reglement

VEB Partner Reglement VEB Partner Reglement De algemene vergadering van Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (V.E.B.), een vereniging, statutair gevestigd te gemeente Woerden, kantoorhoudend: Kuipersweg 2P, 3449 JA Woerden,

Nadere informatie

Fotoclub Oldenzaal Opgericht 1992

Fotoclub Oldenzaal Opgericht 1992 STATUTEN Artikel 1: Naam, zetel en duur De vereniging draagt de naam Fotoclub Oldenzaal en is gevestigd in Oldenzaal. Zij wordt aangegaan voor onbepaalde tijd. Artikel 2: Doel De vereniging stelt zich

Nadere informatie

Vereniging van Letselschade Advocaten "LSA" HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging van Letselschade Advocaten LSA HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging van Letselschade Advocaten "LSA" HUISHOUDELIJK REGLEMENT Het huishoudelijk reglement overeenkomstig artikel 19 van de statuten van de Vereniging van Letselschade Advocaten ( LSA ), zoals vastgesteld

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel en activiteiten van de Fotoclub 1.1 Doel Het doel van de fotoclub is het bevorderen van het hobbymatig fotograferen. De club tracht dit doel onder meer te bereiken

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS DIES NATALIS Artikel 1 De Dies Natalis van Lacrosse Groningen Gladiators is 24 juni 2003. ALGEMEEN Artikel 2 Volgens artikel 19 van de statuten van

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN BEDRIJVENVERENIGING LEEK

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN BEDRIJVENVERENIGING LEEK 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN BEDRIJVENVERENIGING LEEK NA STATUTENWIJZIGING DE DATO 13 MEI 2009 BIJ AKTE VERLEDEN VOOR MR. G.G.W. DE VRIES, NOTARIS TE LEEK NAAM EN ZETEL. Artikel 1. De vereniging

Nadere informatie

Historische Vereniging Den Dolder

Historische Vereniging Den Dolder Historische Vereniging Den Dolder HUISHOUDELIJK REGLEMENT HISTORISCHE VERENIGING DEN DOLDER HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN Naam en Plaats van Vestiging. Art. 1: De Historische Vereniging Den Dolder is opgericht

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT. Het Huishoudelijk Reglement refereert aan artikel 13 van de statuten.

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT. Het Huishoudelijk Reglement refereert aan artikel 13 van de statuten. ! HUISHOUDELIJKE REGLEMENT Artikel 1: DOEL EN STREKKING Het Huishoudelijk Reglement refereert aan artikel 13 van de statuten. De bepalingen van de statuten prevaleren boven die in het Huishoudelijk Reglement.

Nadere informatie

Artikel 2 - DUUR De vereniging, opgericht achttien februari negentienhonderd achtentachtig, duurt voor onbepaalde tijd.

Artikel 2 - DUUR De vereniging, opgericht achttien februari negentienhonderd achtentachtig, duurt voor onbepaalde tijd. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 - NAAM EN ZETEL 1. De vereniging draagt de naam: Friese Darts Bond, bij afkorting genaamd: F.D.B. 2. Zij heeft haar zetel te Sneek. Artikel 2 - DUUR De vereniging, opgericht

Nadere informatie

STATUTEN BVA. Statuten BVA

STATUTEN BVA. Statuten BVA STATUTEN BVA Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: BVA bond van adverteerders. Verkorte naam: BVA. 2. De vereniging is gevestigd te Amsterdam. Duur Artikel 2 De vereniging, welke is

Nadere informatie

Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval het lidmaatschap niet vererft;

Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval het lidmaatschap niet vererft; Aanpassing Statuten oktober 2015 Artikel 6 4c. Een opgelegde straf wordt aan de leden bekend gemaakt. Artikel 7 Einde lidmaatschap 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door overlijden van het lid, in welk geval

Nadere informatie

Statutenwijziging NOLK per

Statutenwijziging NOLK per Statutenwijziging NOLK per 04-11-2016 Algemeen De term Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten wordt vervangen door Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK) Artikel 2.2. De vereniging

Nadere informatie

Statuten Volleybalvereniging HLB Van Daal/DS

Statuten Volleybalvereniging HLB Van Daal/DS Statuten Volleybalvereniging HLB Van Daal/DS I. Algemene bepalingen Artikel 1: Naam, zetel en duur De vereniging draagt de naam HLB Van Daal/DS, verder te noemen HLB Van Daal/DS, zij is gevestigd te Den

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Pathologie Sectie Klinische Pathologie

Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Pathologie Sectie Klinische Pathologie Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging voor Pathologie Sectie Klinische Pathologie Inhoudsopgave Pagina Inwerkingtreding 2 Begripsbepaling 2 Artikel 1 Lidmaatschap 2 Artikel 2 Geldmiddelen 3 Artikel

Nadere informatie

Stichting Registered Tax Assurance Providers. Reglement toetreding register. Vastgesteld en in werking getreden op 12 september 2012

Stichting Registered Tax Assurance Providers. Reglement toetreding register. Vastgesteld en in werking getreden op 12 september 2012 1 Stichting Registered Tax Assurance Providers (RTAP) Reglement toetreding Register Vastgesteld en in werking getreden op 12 september 2012 Artikel 1 Definities Aspirant Tax Assurance Provider Bestuur

Nadere informatie

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek Reglement vastgesteld in de vergadering van het Samenwerkingsverband UKB op 26 oktober 1988 en herzien

Nadere informatie

INTERNE SPELREGELS STATUTEN

INTERNE SPELREGELS STATUTEN Vervangt: Versie 1 INTERNE SPELREGELS Vervangen door: Grondslag: Bestuurs- en Algemene Leden Vergadering Doc./Versie-nr.: 3.1.1/2 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging is genaamd: NEDERLANDSE

Nadere informatie

Op veertien oktober negentienhonderd acht en tachtig verscheen voor mij, mr Cornelis Casper Jurphaas van Rietschoten, notaris ter standplaats

Op veertien oktober negentienhonderd acht en tachtig verscheen voor mij, mr Cornelis Casper Jurphaas van Rietschoten, notaris ter standplaats . ' blad l MDr/2.08.88.2585/6028T/dg VERENIGING Op veertien oktober negentienhonderd acht en tachtig verscheen voor mij, mr Cornelis Casper Jurphaas van Rietschoten, notaris ter standplaats Àmsterdam:----------------------------------------------------

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association

Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association (publicatiedatum: december 2015) (bij onduidelijkheid of het ontbreken van bepaalde zaken gelden de statuten boven het HHR) De Young Physiotherapist

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT der Stichting Stichting IHE-Netherlands Foundation, vastgesteld door het bestuur van de Stichting, na overleg met de stuurgroep op 16 december 2008. Deelnemers... 1 Categorieën

Nadere informatie

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Artikel 1 Naam en zetel 1.1. De naam van de vereniging is Den Haag Roller Derby League The Parliament of Pain. 1.2. De vereniging is gevestigd in de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1. Oprichting Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1.1 De Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) is opgericht op 17 december 1951. De Statuten zijn laatstelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE Artikel 1. Leden/donateurs (zie statuten artikel 5 t/m 9) 1. De vereniging kent leden die bij het IVN zijn aangemeld

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen. 2. Beëindiging lidmaatschap. 3. Algemene Leden Vergadering

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen. 2. Beëindiging lidmaatschap. 3. Algemene Leden Vergadering 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: december 2016 Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen 2. Beëindiging lidmaatschap 3. Algemene Leden Vergadering 4. Bestuur 5. Commissies 6. Handboek voor de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1

STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1 STATUTEN VAN DE VERENIGING ARUBA TRIATLON ASSOCIATION NAAM, ZETEL EN DUUR, Artikel 1 1. De vereniging is genaamd: Aruba Triatlon Association. De Aruba Triatlon Association wordt kortheidshalve aangeduid

Nadere informatie

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld.

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld. 1. Inleiding 1. De vereniging Contactgroep Postactieven regio Soesterberg is gevestigd op de vliegbasis Soesterberg, gemeente Soest. De vereniging heeft notarieel vastgelegde statuten en is ingeschreven

Nadere informatie

ledenvergadering gehouden te Utrecht op twaalf december tweeduizend-

ledenvergadering gehouden te Utrecht op twaalf december tweeduizend- Statuten 50Plus 2015 De algemene ledenvergadering van de vereniging heeft in een algemene ledenvergadering gehouden te Utrecht op twaalf december tweeduizend- vijftien besloten de statuten van de vereniging

Nadere informatie

Veenendaalse Bridgevereniging (opgericht 30 januari 2009) Huishoudelijk reglement

Veenendaalse Bridgevereniging (opgericht 30 januari 2009) Huishoudelijk reglement Veenendaalse Bridgevereniging (opgericht 30 januari 2009) Huishoudelijk reglement A Algemeen A1 De basis voor dit reglement is gelegen in Artikel 22 lid 1 van de Statuten. Het bevat nadere regels voor

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance. This document is in Dutch. An English version is freely available on request.

Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance. This document is in Dutch. An English version is freely available on request. Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance This document is in Dutch. An English version is freely available on request. 1 Huishoudelijk reglement van Student Dance Association Leidance, zoals bedoeld in

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN FINANCIAL CONTROLLERS (V.F.C.)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN FINANCIAL CONTROLLERS (V.F.C.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN FINANCIAL CONTROLLERS (V.F.C.) Overwegende: dat de algemene ledenvergadering ingevolge het bepaalde in artikel 21 van de notarieel vastgelegde statuten (gedateerd:

Nadere informatie

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar.

Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december van het lopende kalenderjaar. Huishoudelijk Reglement MATRIMONIUM Algemeen Artikel 1. Te Amsterdam bestaat een vereniging van trouwambtenaren genaamd Matrimonium. Zij is opgericht op 20 oktober 2010. De bepalingen in dit reglement

Nadere informatie

Statuten Waterskivereniging De Ronde Venen

Statuten Waterskivereniging De Ronde Venen Statuten Waterskivereniging De Ronde Venen Naam en zetel artikel 1: De vereniging heeft de naam Waterskivereniging De Ronde Venen en is gevestigd te Vinkeveen gemeente De Ronde Venen Doel en middelen artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Algemeen reglement. Paarden sportvereniging de Burcht

Algemeen reglement. Paarden sportvereniging de Burcht Algemeen reglement Paarden sportvereniging de Burcht Versie 3, Januari 2018 Inhoudsopgave Artikel 1. Algemene bepalingen... 3 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 3 Artikel 3. Categorieën

Nadere informatie

STATUTEN STICHTING MEESMAN BELEGGINGSFONDSEN

STATUTEN STICHTING MEESMAN BELEGGINGSFONDSEN 20140163 1 STATUTEN STICHTING MEESMAN BELEGGINGSFONDSEN doorlopende tekst van de statuten van de stichting: Stichting Meesman Beleggingsfondsen (vóór statutenwijziging genaamd: Stichting Bewaarder Meesman

Nadere informatie

STATUTEN SGS Naam, zetel en duur

STATUTEN SGS Naam, zetel en duur STATUTEN SGS - 1 - STATUTEN SGS Naam, zetel en duur Artikel 1 De vereniging is opgericht op twee en twintig augustus negentienhonderd één en dertig en draagt de naam Stichts-Gooise Schaakbond en is gevestigd

Nadere informatie

Statuten Bestuurdersvereniging ChristenUnie Ingaande 4 juli 2013

Statuten Bestuurdersvereniging ChristenUnie Ingaande 4 juli 2013 ChristenUnie Ingaande 4 juli 2013 NAAM EN ZETEL. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam Bestuurdersvereniging ChristenUnie. 2. De vereniging heeft haar zetel in de gemeente Amersfoort. 3. In deze statuten

Nadere informatie

Statuten Stichting Actuarieel Instituut

Statuten Stichting Actuarieel Instituut Statuten Stichting Actuarieel Instituut Hoofdindeling: Beroepsreglementering Categorie: Gedragsregels Opgesteld door: Bureau AG Vastgesteld door: Algemene Ledenvergadering Datum (laatste wijziging): 10

Nadere informatie

Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier

Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier Huishoudelijk Reglement Concept 2 maart 2013 1e uitgave - 11-03-1987 2e uitgave - 02-03-2007 (1e wijziging) 3e uitgave - 05-03-2011 (2e wijziging) 4e uitgave - 02-03-2013

Nadere informatie

Blad 1 Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting Oud-Zeilend-Hout 2. Zij heeft haar zetel te Slochteren Doel Artikel 2 Het doe

Blad 1 Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting Oud-Zeilend-Hout 2. Zij heeft haar zetel te Slochteren Doel Artikel 2 Het doe Blad 1 Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting Oud-Zeilend-Hout 2. Zij heeft haar zetel te Slochteren Doel Artikel 2 Het doel van de stichting is a. Het zeilen met oude houten,

Nadere informatie

STATUTEN. Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest.

STATUTEN. Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest. BRIDGECLUB UITGEEST. STATUTEN Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest. Doel Art. 2. De vereniging heeft ten doel de beoefening

Nadere informatie

Statuten Genkse vereniging van Boekbinders &

Statuten Genkse vereniging van Boekbinders & Statuten Genkse vereniging van Boekbinders & Artikel 1. Naam, zetel en duur 1. De vereniging draagt de naam Genkse vereniging van boekbinders & en wordt in de statuten en het huishoudelijk reglement nader

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen

Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen Inhoud: Artikel 1 Leden 2 Artikel 2 Geldmiddelen 2 Artikel 3 Bestuur 2 Artikel 4 Voorzitter 2 Artikel 5 Secretaris 2 Artikel 6 Penningmeester 3 Artikel 7

Nadere informatie