Notulen Overdrachts-ALV Aanwezigen: Het 86ste bestuur: Sara Corbey Merel de Beer Steven Lindelauff Stijn Voet Ali Yurtseven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen Overdrachts-ALV Aanwezigen: Het 86ste bestuur: Sara Corbey Merel de Beer Steven Lindelauff Stijn Voet Ali Yurtseven"

Transcriptie

1 Notulen Overdrachts-ALV Aanwezigen: Het 86ste bestuur: Sara Corbey Merel de Beer Steven Lindelauff Stijn Voet Ali Yurtseven Het 87ste bestuur: Rachel Meijers Dieuwertje van Drooge Hugo Kagie Paulien Koopman Melle Koletzki Leden: Pier Wessels Victor van Drielen Romane Voet Mees van Rongen Rosa Sikkes Devrim Aslan Sam Verkerk Lucie van Hulst Emma Verhaar Lisa Verhey Vincent Hoffmans Karim Witte Pelle Yntema Sam Altena Emma Kabel Lisa Koks Judith Pel Eline de Keijzer Renee Legebeke Pelle van Dijk Donna Korsuize Lize Geurts Dore Luttik Rosa Uijtewaal 1. Opening Om Mededelingen Heeft iedereen zich ingeschreven op de intekenlijst? Ja.

2 Verder geen mededelingen. 3. Vaststellen notulen Joost Ingen-Housz en Sam Simons komen binnen (19.21). Pelle Y. is het eens met het verbannen van Thierry Baudet van de borrel. Notulen vastgesteld. 4. Ingezonden stukken Er zijn geen ingezonden stukken. 5. Vaststellen agenda Op de agenda staat 2015 maar het is natuurlijk Iedereen mag dat even zelf aanpassen want we wilden niet nog een keer printen. Save the trees. Er zijn twee punten toegevoegd. Punt 10, de stemming over de begroting en punt 14, de stemming over de Kascommissie Verder geen toevoeging. De agenda is vastgesteld. 6. Evaluatie Semester II Sara evalueert het tweede semester. Vragen mogen aan het einde van elk hoofd-kopje. Melvin van Oppen, Vincent Lageweg en Alex Beekman komen binnen (19.25) Alleen belangrijke zaken zullen worden genoemd. Sara spreekt haar tevredenheid uit over het afgelopen jaar. Er was een vol programma, daar zijn we heel blij mee. Alle commissies hebben goed werk geleverd. Aan het eind van het jaar was er iets minder animo en was men een beetje Kleio-moe, maar dit was geen verassing. Er was veel vernieuwing en daar zijn we blij mee. Vereniging De borrels waren drukbezocht, zeker het eerste half jaar. Tweede half jaar iets minder animo, maar dit vonden we geen groot probleem. Eerste half jaar klachten over overlast bij de Prins buiten, daar hebben we het tweede half jaar gelukkig niks meer over gehoord. De PR was dit jaar een van onze speerpunten. De Kleio like-pagina stond hierin centraal. Tweede half jaar waren commissies aan het gebruik van de like-pagina gewend geraakt en verliep het steeds natuurlijker, qua evenementen maar ook qua foto s. Positief bevallen. Op tijd plaatsen van de foto s bleef een uitdaging, maar dit zal hopelijk beter gaan als mensen er meer aan gewend zijn. Evenementen op de like-pagina zijn goed voor het overzicht. 240 likes erbij in een jaar dus daar zijn we heel blij mee. Ledenbestand Sara geeft het woord aan Steven.

3 Tijdens de Halfjaarlijkse ALV is dit besproken. Via Google Drive gaat het bijhouden van het ledenbestand niet zo soepel en met het innen van de contributie bleek dat niet iedereen uit het ledenbestand was gehaald. Om dit in de toekomst beter te laten verlopen zijn we op zoek gegaan naar betere software en een boekhoudprogramma. We hebben besloten dit laatste niet te doen, want daar ligt het echte probleem niet. Software voor de ledenadministratie hebben we wel gevonden bij Verenigingenweb, dit is speciaal ontworpen voor studentenverenigingen. Deze week wordt alles overgezet. De kosten bespreken we onder het kopje Financiën Verhuizing Sara geeft het woord aan Ali. We zijn verhuist. Ali vindt het een toplocatie, het is heel groot. We delen de ruimte wel met andere verenigingen, maar dat is geen probleem. We hebben meerdere vergaderruimtes en een grote chillruimte. Er moeten nog wel werkafspraken komen met alle buren maar dit is aan het nieuwe bestuur. Het is goed dat we verhuist zijn, omdat ook alle colleges nu op OMHP en het Bushuis zijn. Renee: heeft Skript weer zo belachelijk veel archief mee? Sara: ja ze hebben iets te veel meegenomen. Stijn: maar we hebben al een kast van ze uitgeruimd. SGN Woord weer naar Ali. SGN was vlak na de vorige ALV. Was een hele leuke dag, waar hard aan gewerkt was, door zowel Kleio als Merlijn (VU). s Ochtends was een symposium, daarna stadswandelingen en s avonds een pubquiz en feest. Eigenlijk relatief weinig Kleioten, in vergelijking met andere steden, vooral omdat het in Amsterdam was. Hier over nadenken, is het het wel waard? Pelle: waarom denk je dat er weinig mensen waren? Ali: denkt dat SGN te weinig leeft in Amsterdam. Weet niet precies waar dit aan ligt. Vincent Hoffmans: hadden jullie een doel qua mensenaantal? Ali: 20 man leek reëel. Samenwerking Sara weer aan het woord. Dit was ook een van onze speerpunten. Betrof vooral AAS en Kanvas. We zijn begin van het jaar begonnen met het aanhalen van deze banden. AAS was snel bereid, er zijn een aantal activiteiten samen georganiseerd, waaronder een filmavond. In juni was er een conferentie (ook met andere studieverenigingen van fgw: Etcetera, Asafir, SES en ALPHA), maar de organisatie was voor niemand prioriteit. Uiteindelijk minder mensen dan gehoopt, maar de dag was geslaagd en de samenwerking verliep heel goed. Dan Kanvas; de banden zijn voorzichtig aangehaald. Vijandigheid uit het verleden viel dit jaar heel erg mee. Kanvas heeft met de Fico de bus naar Berlijn gedeeld en daaraan voorafgaand is ook een gezamenlijke borrel geweest. We zien dit als een kleine stap voorwaarts en we hopen dat het 87ste hiermee doorgaat. Dit lijkt wel goed te komen. Vragen? Vincent Hoffmans: over het ledenbestand, lijkt hem goed dat hier een programma voor is. Maar hoever gaat het Drive-bestand terug? Merel: tot het jaar van het 83ste bestuur.

4 Vincent: hebben jullie geprobeerd meer leden terug te halen? Merel: dit zijn eigenlijk alumni inmiddels. De alumnicommissie is hiermee bezig geweest. Steven: dit bijhouden wordt met het nieuwe programma ook makkelijker. Joost: wat is er qua vijandigheid met Kanvas? Sara: dit is begonnen toen Kanvas afsplitste. Inmiddels is vijandigheid een groot woord, het gaat er een beetje om dat er twee verenigingen zijn voor één studie. Pelle vd: over het ledenbestand, kunnen alle oude leden in een alumni-bestand? Sara: dit kan. Pelle: en hoeveel kugs-leden zijn er dit jaar? Steven: ongeveer 7 tot 10? Pelle: in principe heeft Kleio kugs erbij genomen omdat kugs geen eigen vereniging had, maar nu Kanvas er is, is dat misschien niet meer nodig. Sara: Kanvas groeit inderdaad, maar dit zien wij niet als negatief. Steven: en er was één eerstejaars kugs bij op Introductieweekend! Pelle: elk bestuur focust op meer betrekken van kugs. Is dit nog wel nodig? Sara: goed dat je dit zegt. We hebben niet per se meer moeite dan voorheen gedaan voor kugs. We hebben meer aan samenwerking met Kanvas geprobeerd te werken. Vincent Hoffmans: is er een (meer jaren) plan voor kugs-studenten bij Kleio? Sara: hier hebben wij zeker veel over nagedacht. Blijft een lastige situatie, ook omdat we een kunstcommissie hebben, waar ook veel kugs-studenten op af komen. Voor Kleio heeft het vooral voordelen dat er kugs-studenten betrokken zijn, dus om kugs weg te halen is voor ons niet positief. Dit blijft waarschijnlijk een punt waar besturen tegen aan lopen. We weten niet hoe dit over een aantal jaren is. Er is dus geen meer jaren plan. Ali: in de loop van het jaar komen er kugs-studenten naar Kleio. Er is dus vanuit kugs ook behoefte aan. We gaan tot nu toe zo door. Sam Simons: lijkt hem verwarrend voor kugs-studenten om een keuze te maken tussen de twee. Vindt het heel leuk dat Kleio zoveel met kunst bezig is, maar moeten we dit doen voor 7 leden? Stijn: je kan ook lid worden van beiden. Steven: er zijn ook veel geschiedenisstudenten die interesse tonen, en minorstudenten. Dus we doen het inderdaad niet alleen voor deze 7. Sara: elk jaar wel weer gek om op voorlichtingen naast Kanvas te staan, maar blijkbaar is er wel behoefte aan. Pier: is het congres (met AAS) een jaarlijks ding? Sara: nee. Commissies Er is ontzettend veel georganiseerd dit jaar, en vooral weer veel reizen. De penningmeestervergaderingen hebben weer plaats gevonden en dit zien we als zeer positief. Ook de voorzittersvergaderingen waren er weer, ook dit is zeer waardevol, voorzitters kunnen elkaar dan helpen. De derde bijeenkomst was individueel, aanvankelijk omdat geen gezamenlijke datum gevonden kon worden, maar dit bleek eigenlijk heel fijn. Verder hebben we gehamerd op het feit dat de witboeken worden bijgewerkt en de functies goed worden overgedragen. Dit leek ons heel belangrijk, en we hopen dat commissies zo een goede start kunnen maken. We gaan kort de commissie langs.

5 Alumnicommissie: niet alle plannen konden worden uitgevoerd. Bij de beroependag bleek de communicatie met de UvA weer moeilijk, waardoor er weinig animo was. Verder was er een CVcursus en binnenkort wordt de almanak uitgebracht. Feestcommissie: Kleiofeestje in LANX was een groot succes (afgezien van de communicatie met LANX) evenals het eindfeest met SES en Helios. De barbecue is door slecht weer verplaatst naar het begin van het jaar, heel leuk dat er daardoor eerstejaars bij waren, maar volgend jaar weer op de oude manier. Filmcommissie: veel klassiekers georganiseerd, maar ook nieuwe dingen zoals een filmavond met AAS. Introductiecommissie: tijdens de halfjaarlijkse ALV geïntroduceerd. Samen met Steven en Sara zijn hier 4 leden bij gekomen. Op de matchingdag was de commissie al actief, toen was er ook een borrel in de Prins. Leuk dat aankomende leden alvast kennis konden maken. In de Intreeweek heeft de commissie het koken in het IISG voor zijn rekening genomen. Op dinsdag was een informatiebijeenkomst van Kleio, die door samenwerking met Arjan Nobel in het programma van de opleidingintroductie stond. Alle geschiedenisstudenten kwamen hier dus heen, dit was heel fijn, we konden zo iedereen bereiken. Introductieweekend zat hierdoor meteen door, en ook veel aanmeldingen voor Kleio in het algemeen. Ook het Introductieweekend was een groot succes, het was heel druk (40 deelnemers). We zijn wel tegen een paar kleine dingen aangelopen, dus er wordt een witboek geschreven. Hopelijk verloopt het dan volgend jaar vlekkeloos. De commissie zal nog één activiteit organiseren voor eerstejaars alleen. Hierna zal de commissie gaan slapen, we denken namelijk niet dat het zin heeft om meer te organiseren. Na de halfjaarlijkse ALV zal een nieuwe commissie samengesteld worden. We zijn erg tevreden met het oprichten van de introductiecommissie. Kunstcommissie: heeft heel veel georganiseerd, was een goed half jaar met als hoogtepunt de reis naar Istanbul Onderwijscommissie: heeft nieuwe dingen gedaan, zoals Paleis het Loo, maar ook oude dingen zoals het Kroegcollege. Om het succes van Brussel te herhalen is er een nachtje naar Maastricht georganiseerd, animo was hiervoor minder hoog maar alsnog leuk. Reiscommissie: succesvolle Grote Reis, maar bleek toch moeilijk vol te krijgen. Vragen? Vincent Hoffmans: hoezo verliep Grote Reis stroef? Stijn: het was lastig om het alsnog vol te krijgen. Steven: in het begin ging het goed met de aanmeldingen en moest er geloot worden, maar na afmeldingen was het even lastig. Maar het is toch goed gekomen gelukkig. Bestuursactiviteiten. Ten eerste een tweede editie Kleio aan Tafel, deze viel vlak voor een tussentoets, waardoor het minder druk was dan de vorige keer. We zien dit toch nog steeds als een goed initiatief. Liftwedstrijd: we hebben geloot, omdat er veel aanmeldingen waren. De verbinding bleek minder goed dan we gehoopt hadden, waardoor niet iedereen het op eigen kracht haalde. Papa & Mama-dag: was een groot succes, ook onder niet-actieve leden. Dag bestond uit twee colleges, een rondleiding door de universiteitsgebouwen, een pubquiz en een borrel. We hopen deze vaker terug te zien. Actieve ledenuitje: een van onze bestuursleden had een huisje in Friesland, dus hier zijn we met de actieve leden heen geweest. Was een groot succes en mooie afsluiter. We kijken met veel trots terug op afgelopen jaar. We begonnen met grote idealen sommigen misschien te groot maar we denken dat we over het algemeen toch geslaagd zijn om er veel te

6 behalen. We kijken terug op mooie activiteiten en reizen, en we zijn heel trots op alle commissieleden, die er weer een heel mooi jaar van hebben gemaakt. Dank aan alle leden. 7. Financiën Woord aan Steven. Als het goed is heeft iedereen alles bekeken en nagerekend. Commissies in principe besproken. Wat fijn is, is dat het geld van de Alumnicommissie grotendeels gebruikt is, dit stond al een tijdje te verjaren op de rekening. De feestcommissie heeft wat budget ingezet voor het Kleiofeestje. Zijn er hier vragen over? Zijn er eigenlijk überhaupt vragen? Nee, dan gaan we het niet allemaal doorlopen. Kunstcommissie had veel geld over, o.a. omdat de penningmeester (Nynke, props) veel geld heeft binnengehaald, hierdoor was er ruimte voor een gratis boottocht, nice. Vragen over de onderwijscommissie? Nee. Reiscommissie heeft meer verbruikt dan begroot, omdat een deelnemer op de tweede dag naar huis ging. Dit geld is teruggestort uit de reserves. Er zijn nog wat debiteuren van de introductiecommissie. Dit zijn allemaal bestuursleden of kandidaat-bestuursleden, dus dit geld komt er waarschijnlijk wel. SGN: Ali heeft de reserves met ruim 500 aangevuld. Pelle Y: hoe is dit gebeurt? Ali: er was meer subside dan verwacht. Pelle vd: over het algemeen minder uitgegeven dan verwacht? Steven: kom ik zo op. Minder contributie dan verwacht aan het begin van het jaar. Het ALPHA-rampenfonds staat in de realisatie, omdat deze voor het eerst gebruikt is omdat ASAFIR failliet was. Hier is dus minder uit teruggekomen. Vandaar dat dit er op staat. Eenmalige uitgaven van 150 voor Verenigingenweb. Dit zijn de opstartkosten, o.a. voor het formulier dat op de website komt. Zoals Pelle al opmerkte is niet al het budget is opgegaan. Dit komt omdat de commissies niet altijd de subsidies kunnen inbegroten. Het leek er lange tijd op dat sommige commissies niks zouden overhouden, maar dit gebeurde toch. Niet per se positief. Pelle vd: zag het niet per se als negatief, maar vroeg het zich af, omdat het een terugkomend fenomeen is. Voor het lustrum is nu al veel gespaard. Steven: had het graag anders gezien. Had in het begin van het jaar best wel de hand op de knip gehouden door de tegenvallende contributie. Hopelijk kan het volgende jaren door betere planning beter. Eline: misschien snap ik het niet maar er staat 400 bij de Reisco, is dit over? Steven: nee dit is het normale budget. Judith: hebben jullie maar 150 aan het ledenbestand uitgegeven? Steven: er komen wel maandelijkse kosten bij. Op aandringen van de Kasco staan de commissie-geldstromen op de realisatie. Dit jaar was Kleio niet eindverantwoordelijk voor het gala dus die geldstroom is minder hoog dit lag dit jaar bij ALPHA. Meer geld is meer beter. Laura Lubbers komt binnen (20.17) Pier: snapt het niet, is dit uitgegeven? Eline: snapt het ook niet

7 Steven: legt uit maar Merel snapt het eigenlijk ook niet dus notuleren is moeilijk. Het gaat om de totale geldstromen. Tot slot: de balans. Nu ook met introductieweekend (deze versie stond nog niet op de site), staat dus iets minder op. Daardoor ook anders dan de balans van vorig jaar. Vragen? Nee. Judith: wanneer pauze? Sara: na punt Voorstel aangaande bestuurskorting Stijn zal dit toelichten. Behoefte aan voorlezen? Nee. Dan korte toelichting. Het gaat er om dat er jaarlijks veel Kleio-reizen zijn, waarbij verwacht wordt dat het bestuur er is. Dit is leuk en een eer, maar soms ook erg duur. Daarom lijkt het ons redelijk om het bestuur een korting van 15% te geven. Dit kan financieel en moet per reis worden inbegroot. We gaan hierover stemmen. Het zou dan in het HR komen. Vragen? Vincent: hoeveel geld krijgen jullie van de UvA? Stijn: vorig jaar de maandelijkse stufi x9. Dit jaar 270 per maand. Verandert uiteindelijk dus niet veel aan. Sara: grote verschil met vorige jaren was dat we in voorgaande jaren stufi kregen, en nu niet meer. Pelle vd: Stijn zei net dat het financieel kan, maar het heeft toch wel financiële gevolgen? Stijn: we hebben het niet bedacht omdat we geld overhebben en het dus kunnen doen, we willen dit en er is gelukkig ruimte voor. Pier: is het bestuur verplicht om mee te gaan? Sara: bestuur kiest hier in principe zelf voor. Maar omdat we als bestuur actief deelnemen aan Kleio, is in principe de regel dat we allemaal zoveel mogelijk aanwezig zijn. Stijn: daarnaast werpt dit zijn vruchten af naar de leden toe. De tegemoetkoming helpt hier in mee. Sara: in principe zijn we er met het bestuur altijd bij. Pier: maar als het hele bestuur er al is, waarom zou een tegemoetkoming dan nodig zijn? Lisa: financiële situatie verandert, ten eerste. Profileringsfonds is er nu nog, maar de toekomst is hiervoor uiteindelijk. Merel: profileringsfonds is een financiële tegemoetkoming van de UvA voor opgelopen studievertraging door het bestuursjaar, niet om het bestuursjaar zelf te bekostigen. Vincent Hoffmans: vindt het heel raar. Wil dan dat zijn lidmaatschap/bier o.i.d. goedkoper wordt. Vincent Lageweg: wil weten hoeveel het zou schelen? Steven: 160,- p.p. Sara: hou in gedachte, het is een voorstel. Wij profiteren er niet meer van. Renee: het argument werd aangedragen dat het een stimulans kan zijn. Belangrijk dat het bestuur er is, maar voltallig is niet per se nodig. Bestuur doe je omdat leuk vindt, dus waarom zie je dit als verplicht? Denkt niet dat een stimulans nodig is. Sara: we zien het niet als verplichting, we zien het als heel leuk, maar we willen het hele bestuur de middelen geven. Renee: is niet helemaal negatief tegenover de korting, maar vindt de beweegredenen discutabel. Ali: we zitten nu op het moment dat veel studenten nog stufi kregen. Dit is iets moois om aan het bestuur mee te geven. Stimuleert volledige aanwezigheid.

8 Sam Simons: het is ook voor niet-bestuursleden duurder geworden toch? Sara: maar het bestuur is het gezicht van de vereniging, hier wordt het meer van verwacht dat je aanwezig bent. Als gewoon lid is dat niet zo. Judith: in principe een goed idee. Vond het zelf best wel heftig om op alles mee te gaan. Hoopt niet dat het bestuur dit zo ziet. Sara: dit is inderdaad aan het bestuur. Pelle vd: dit impliceert dat je een plicht hebt om mee te gaan, dit zou niet zo moeten zijn. Vincent Lageweg: wat zou dit concreet betekenen? Moeten de andere deelnemers dit gaan betalen? Sara: dit komt op de algemene begroting. Steven: dit betekent niet meteen dat het op het deelnemersgeld komt, maar Kleioleden betalen hier inderdaad voor, vanuit de algemene begroting. Vincent Hoffmans: dus leden betalen voor jullie reis? Steven: dit is in principe al zo. De contributiegelden gaan naar de commissies en hier worden o.a. de reizen uit betaald. Alle leden betalen hier nu al voor. Lisa: snapt het punt dat het krom klinkt dat andere leden hiervoor betalen, maar het is al jaren zo dat er geld terug wordt gestort aan het eind van bijv. Grote Reis. Uiteindelijk valt het per lid dus heel erg mee. Pelle: potje onvoorziene kosten blijft hetzelfde. Steven: we gaan niet minder uitgeven aan activiteiten. We krijgen hierdoor geen uitgeklede Kleioreizen. Het aanbod gaat niet achteruit. Renee: is de verhouding niet nog hetzelfde? Eerst kreeg iedereen stufi, en het bestuur meer (aan bestuursbeurs). Nu krijgt niemand stufi, en het bestuur nog steeds hetzelfde bedrag meer. Sara: we houden het bij nog drie vragen. Vincent Hoffmans: in de compensatie van de UvA zit al een soort beloning. Het gaat hem niet om de 160,-, maar als er zo een punt wordt gemaakt van de financiële kant, mogen ze dan wel met geld smijten? Stijn: over het loon en het plezier, uiteindelijk is een bestuursjaar bij Kleio heel intensief, en moeten mensen stoppen met werken, en kost het geld. Vincent Hoffmans: is de toekomst van Kleio in gevaar? Sara: denkt dat we voorbij gaan aan het punt: het is een tegemoetkoming. Niet moeilijker over doen dan het is. Vincent Lageweg: wil benadrukken dat hij een eigen Vincent is. Maar speelt hierin mee dat er geen stufi meer is? Kan je dan geen overgangsregeling doen i.p.v. permanent? Lisa: zou dan een deel van het bestuur korting krijgen en een deel niet? Steven: komt niet alleen voort uit gebrek aan stufi. Laura: begrijpt niet zo goed waarom er een houding is alsof de leden leeggezogen worden en het bestuur elk weekend op vakantie gaat. Zonder het bestuur zou er geen vereniging zijn. Kleio is enorm gegroeid, wordt alleen maar drukker. Het kost heel veel geld, ook naast de reizen. Met een kleine tegemoetkoming, kan het bestuur de vereniging beter dragen. Sam Simons: kan je dan niet beter de druk verlagen, door bijv. een extra bestuurslid toe te voegen. Lisa: aansluitend op Laura. Het is een korting, ze krijgen het alleen als ze meegaan. Het is geen salaris, als het bestuur besluit niet mee te gaan, is de korting er niet. Renee: voor of na de pauze stemmen? Sara: voor. Vincent: mag de procedure goed uitgelegd worden? Sara: dat gaat ze zo doen ja. Pelle: denkt dat het geld beter verdeeld moet worden. En mag het aankomend bestuur meestemmen? Vincent: mag je leden uitsluiten van stemmen, bijv. het aankomende bestuur? Sara: dat gaan we niet doen.

9 Pelle Yntema is vertrokken en telt dus niet mee voor het totaal. Sara gaat de lijst tellen. Er zijn 40-1 (Pelle Yntema) dus 39 stemgerechtigen. Bij 20 stemmen voor is het voorstel aangenomen. Opties: als je onthoudt van stemmen verlaat je de ruimte en doe je niet mee met het quotum. Je kan voor, tegen en blanco stemmen. Als je blanco stemt, tel je wel mee. Pier onthoudt zich van stemmen. Vincent Lageweg ook. Bij 19 voorstemmen is het aangenomen. 26 stemmen voor. Dus bij deze aangenomen. 11 stemmen tegen. Niemand blanco. Pauze om Joost Ingen-Housz en Sam Simons verlaten de ALV (20.58) Vergadering hervat om Sara geeft het woord aan het kandidaatsbestuur 9. Presentatie beleidsplan 87ste kandidaatsbestuur Rachel begint een voorstelrondje. Het kandidaatsbestuur bestaat uit: Rachel Meijers, tweedejaars geschiedenis, voorzitter. Hugo Kagie, derdejaars geschiedenis, penningmeester. Melle Koletzki, derdejaars geschiedenis, commissaris extern. Dieuwertje van Drooge, tweedejaars geschiedenis, secretaris. Paulien Koopman, tweedejaars geschiedenis, commissaris intern. Rachel: gaan er vanuit dat iedereen het beleidsplan gelezen heeft, we gaan er, i.v.m. de tijd hard doorheen. Introductie: twee speerpunten zijn toekomstgerichtheid en communicatie. Woord aan Melle: Kleio erg gericht geweest op eerste- en tweedejaars, maar Kleio kan ook hulp bieden in het zoeken naar een toekomst. Hier wil het bestuur i.s.m. de alumnicommissie tijd in steken, o.a. doormiddel van een snuffel stage-week. Studenten via Kleio in contact brengen met alumni en professionals, om bijv. stages aan te bieden. Rachel neemt het woord weer. Borrels op zelfde voet, maar meer themaborrels en af en toe dansborrels. Op zoek naar locaties hiervoor. Studeren met Kleio was een groot succes, o.a. door vakgerichte studeersessies. Ook het Kleiospreekuur blijft, elke maandag van tot Het HR willen we goed verspreiden onder leden zodat iedereen hiervan op de hoogte is. Woord aan Dieuwertje: Facebook en communicatie ging heel goed afgelopen jaar. Bijdragen door het kopje agenda op de site. Op FB de maandagenda als omslag op de like-pagina. Alle evenementen worden via de likepagina gemakt. De FB groepen van geschiedenis per jaar gaan we minder in plaatsen, om spammen te voorkomen. Streven naar overzichtelijke en actieve promotie.

10 Rachel presenteert de RvA: Ali Yurtseven, Lisa Koks en Sara Corbey. Ze zullen helpen waar nodig is en sowieso drie keer bijeen komen. Over kugs: er is contact met Kanvas en de twee besturen gaan samen vergaderen. Kugs moeten vooral van Kleio profiteren, we willen zeker geen leden afpakken. Vooral leuk om meer samen te werken. Vragen? Lisa Verhey: bij uitzondering misschien wel gebruik maken van FB-groepen per jaar, bijv. als Grote Reis niet vol zit. Dieuwertje: bij uitzonderingen kan dit inderdaad wel. Rachel: maar over het algemeen overzichtelijker. Lisa: hoe kan je dan mensen bereiken die niet bij Kleio betrokken zijn? Rachel: we plaatsen in de groepen dat ze Kleio moeten liken als ze op de hoogte willen blijven. Renee: advies: pro meer kugs, maar ga niet aan KunstNed aan trekken, want dit is het allerdoodste paard. Ga vooral naar de eerste vergadering, maar meestal mislukt dit. Rachel: we gaan wel kijken wat de mogelijkheden zijn. Melle: KunstNed is een vaag orgaan, we willen kijken wat Kanvas hierin wil, het is wel een mooi idee. We kijken het aan. Ali: dit jaar was er wel een dag onder initiatief van Kanvas. Ze leven dus weer. Melle: ze hebben zelfs geen site. Rachel: we kijken naar de mogelijkheden. Hugo het woord: Ten eerste komen de inkomsten en uitgaven aan bod; contributie grootste inkomstenbron, we verwachten een stijging, door Nimbus Dit jaar zullen voor het eerst ook de derdejaars contributie betalen. Inkomsten uit de boekverkoop, inbegroot zoals voorgaande jaren. Uitgaven: allemaal bekende uitgaven, extra bij Ledenbestand voor de maandelijkse bijdrage. Verdeling budgetten: nagenoeg iedere commissie krijgt meer geld. Alleen de kunstcommissie niet, maar zij hebben andere geldstromen (subsidies) Anna Boogaard komt binnen. Alumnicommissie krijgt meer geld, zij maken ook onderdeel uit van een van de speerpunten. Introductiecommissie krijgt voor het eerst budget, vorig jaar kwam dit op de bestuurskosten terecht. Voor het eerst is er een reservepot, los van het bestuursbudget. Zijn hier vragen over? Vincent Lageweg: is dit incl. korting? Hugo: dit voorstel was nog niet ingestemd toen de begroting gemaakt werd, dus dit is nog niet inbegroot, Ali: KunstNed is moeilijk in te begroten. Steven: staat er meer omdat ze deelname niet willen uitsluiten. Declaratie komt weer online, dit is succesvol gebleken. Commissies: Communicatie gaat steeds beter, o.a. door voorzitter- en penningmeestersvergaderingen. Hier gaan we mee door.

11 Sollicitaties gaan morgen (woensdag 21 september) open en zullen twee weken duren met een speeddate borrel in het midden (4 oktober). Commissiedag en actieve ledenuitje blijven. Woord aan Paulien voor commissies: Heel snel hier doorheen. Alumnicommissie zal samenwerken met het bestuur, en er komt een almanak. Realistischer plannen en samenwerken met docenten. Alumnibestand wordt uitgebreid Sarah Danner komt binnen. Vrienden van Kleio meer op de voorgrond, hier een lid voor aannemen binnen de commissie. Feco gaat twee Kleiofeesten organiseren komend jaar. Introco is al veel over verteld, hier gaan we mee door, zoals verteld door het 86ste. Kunstcommissie: wil origineler worden, meer dan tentoonstellingen, meer met docenten. De gallerytour keert terug, Onco: had succes met Maastricht, dit jaar weer zoiets. Kritischer kijken naar animo voor activiteiten. Reisco: hopelijk weer een fantastische grote reis. Ali: en de FiCo? Paulien: deze zal meer op de voorgrond treden (o.a. FB) en meer thema-avonden. Rachel neemt het woord over: Bestuursactiviteiten: BFT zijn we mee bezig, veel dingen van vorig jaar komen terug. Borrels gevarieerder maken. Tot slot: Gericht op communicatie en toekomstgerichtheid. Het bestuur wil zoveel mogelijk aanwezig zijn, mee op alle reisjes. We verwachten dat het een prachtig jaar wordt. 10. Stemming begroting Sara neemt het woord over Roos Higler komt aan. Sara neemt de opties voor het stemmen nogmaals door. 40 stemgerechtigden. 39 stemmen voor. 1 tegen. Begroting is aangenomen. 11. Stemming 87ste kandidaatsbestuur Moment waarop er vragen gesteld kunnen worden wat betreft de sollicitatieprocedure en het kandidaatsbestuur. Kandidaatsbestuur verlaat de ruimte. Stemming voor het aannemen van het kandidaatsbestuur als 87ste bestuur. Aangenomen. 12. Dechargeren 86ste bestuur

12 Het bestuur komt maar niet naar voren, We gaan stemmen Voor gestemd: (Unaniem). 13. Stemming erelidmaatschap 86ste bestuur We gaan weer stemmen: voor (unaniem) 14. Stemming Kascommissie Komt Steven in de kascommissie? Want er gaan twee mensen uit, Emma Kabel zit er nog wel in. We gaan stemmen: voor (unaniem). 15. W.V.T.T.K. Er is niks ter tafel gekomen. 16. Rondvraag en afsluiting Pier wenst het 87ste succes dit jaar. Anna wens het 87ste heel veel plezier. Vincent Hoffmans bedankt het 86ste bestuur. Judith wenst succes en goed gedaan 86. Ali wenst veel succes, Sara ook. Rachel sluit de vergadering om 21:40

Notulen ALV 15-09-15. Aanwezig: Bestuur (4): Lisa Koks Judith Pel Emma Kabel Nynke van Leeuwen

Notulen ALV 15-09-15. Aanwezig: Bestuur (4): Lisa Koks Judith Pel Emma Kabel Nynke van Leeuwen Notulen ALV 15-09-15 Aanwezig: Bestuur (4): Lisa Koks Judith Pel Emma Kabel Nynke van Leeuwen Kandidaatsbestuur (5): Sara Corbey Merel de Beer Steven Lindelauff Stijn Voet Ali Yurtseven Leden: Melle Koletzki

Nadere informatie

1. Opening Rachel opent de algemene ledenvergadering om 19:04.

1. Opening Rachel opent de algemene ledenvergadering om 19:04. Notulen halfjaarlijkse ALV 14-02-2017 PCH 1.05 19:00 Aanwezigen: Het 87ste bestuur (5): 1. Rachel Meijers 2. Dieuwertje van Drooge 3. Hugo Kagie 4. Paulien Koopman 5. Melle Koletzki Leden (24): 1. Lize

Nadere informatie

26 juni 2018 Kandidaatsbestuur Algemene Ledenvergadering Locatie: P.C. Hoofthuis, lokaal 1.05 Tijd: 19:30

26 juni 2018 Kandidaatsbestuur Algemene Ledenvergadering Locatie: P.C. Hoofthuis, lokaal 1.05 Tijd: 19:30 26 juni 2018 Kandidaatsbestuur Algemene Ledenvergadering Locatie: P.C. Hoofthuis, lokaal 1.05 Tijd: 19:30 Aanwezigen: Het 88 ste bestuur (5): 1. Rosa Sikkes 2. Eefje Witvliet 3. David Kabel 4. Lucie van

Nadere informatie

Het 86ste bestuur van Kleio. Studievereniging voor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis Amsterdam

Het 86ste bestuur van Kleio. Studievereniging voor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis Amsterdam Het 86ste bestuur van Kleio Studievereniging voor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis Amsterdam 1 Inhoud Inhoud... 2 Introductie... 3 De vereniging... 4 Financiën... 7 Commissies... 8 Bestuursactiviteiten...

Nadere informatie

Het 87ste bestuur van Kleio. Studievereniging voor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis Amsterdam VERSLAG SEMESTER II

Het 87ste bestuur van Kleio. Studievereniging voor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis Amsterdam VERSLAG SEMESTER II Het 87ste bestuur van Kleio Studievereniging voor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis Amsterdam VERSLAG SEMESTER II Inhoud Introductie... 2 De vereniging... 3 Financiën... 6 De commissies... 8 Bestuursactiviteiten...

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Het 88 ste bestuur van Kleio. Studievereniging voor Geschiedenis en. Kunstgeschiedenis Amsterdam. Kunstgeschiedenis Amsterdam

BELEIDSPLAN. Het 88 ste bestuur van Kleio. Studievereniging voor Geschiedenis en. Kunstgeschiedenis Amsterdam. Kunstgeschiedenis Amsterdam BELEIDSPLAN Het 88 ste bestuur van Kleio Kunstgeschiedenis Amsterdam 2017-2018 Studievereniging voor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis Amsterdam Inhoud Introductie.... 3 Vereniging.....4 Financiën....8

Nadere informatie

13 februari 2018 Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering Locatie: P.C. Hoofthuis, lokaal 1.05 Tijd: 18:30

13 februari 2018 Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering Locatie: P.C. Hoofthuis, lokaal 1.05 Tijd: 18:30 13 februari 2018 Halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering Locatie: P.C. Hoofthuis, lokaal 1.05 Tijd: 18:30 Aanwezigen: Het 88 ste bestuur (5): 1. Rosa Sikkes 2. Eefje Witvliet 3. David Kabel 4. Lucie van

Nadere informatie

Notulen ALV 10-02- 15. Aanwezig: Bestuur (5): Lisa Koks Judith Pel Emma Kabel Nynke van Leeuwen Emma van Toorn

Notulen ALV 10-02- 15. Aanwezig: Bestuur (5): Lisa Koks Judith Pel Emma Kabel Nynke van Leeuwen Emma van Toorn Notulen ALV 10-02- 15 Aanwezig: Bestuur (5): Lisa Koks Judith Pel Emma Kabel Nynke van Leeuwen Emma van Toorn Leden (24): Frans Rotteveel Mansveld Pelle van Dijk Loes Heiligers Susan Brunsting Mila Miedema

Nadere informatie

Het 88ste bestuur van Kleio. Studievereniging voor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis Amsterdam VERSLAG SEMESTER I

Het 88ste bestuur van Kleio. Studievereniging voor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis Amsterdam VERSLAG SEMESTER I Het 88ste bestuur van Kleio Studievereniging voor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis Amsterdam 2017-2018 VERSLAG SEMESTER I 1 Inhoud Introductie.. 3 Vereniging.... 4 Financiën... 9 Commissies.... 10 Bestuursactiviteiten.13

Nadere informatie

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur Begroting 2014-2015 Studievereniging PAP 13 e bestuur Brenda Renes Hanneke Vingerling Anne Stevers Puck van den Bosch Myrthe Overbeek Laura Peters Roos Vandebriel Voorzitter Secretaris Penningmeester Vice-voorzitter

Nadere informatie

1. Functieomschrijvingen

1. Functieomschrijvingen Beleidsplan Bestuur 2011 2012 1. Functieomschrijvingen Voorzitter De functie van Voorzitter wordt dit jaar bekleed door Erlijn Netz. De Voorzitter heeft zitting in het dagelijks bestuur van de vereniging

Nadere informatie

Verslag Semester I. Het 89 ste bestuur van Kleio Studievereniging voor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis Amsterdam Studiejaar

Verslag Semester I. Het 89 ste bestuur van Kleio Studievereniging voor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis Amsterdam Studiejaar Verslag Semester I Het 89 ste bestuur van Kleio Studievereniging voor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis Amsterdam Studiejaar 2018-2019 Inhoudsopgave Introductie 4 Vereniging...5 Financiën....12 Commissies...13

Nadere informatie

Marle komt naar voren namens de MotivaCie om te vertellen wat ze waarom hebben gedaan.

Marle komt naar voren namens de MotivaCie om te vertellen wat ze waarom hebben gedaan. Notulen Verkiezings Algemene Leden Vergadering 90e bestuur van Studievereniging Congo Datum: 15 december 2009 Voorzitter: Arjan Miedema Notulist: Gilles de Hollander Aanwezig: 40 man 1. Opening De vergadering

Nadere informatie

Myrte opent om 19.05u de vergadering en licht het verloop van de ALV toe.

Myrte opent om 19.05u de vergadering en licht het verloop van de ALV toe. Vergadering: ALV Datum: 03-10-2007 Aanwezig: Bestuur 06-07: Myrte, Marleen, Jos, Karijn, Mike en Arieke Bestuur 07-08: Jorien, Gaby, Milou, Jacqueline en Meike Raad van Advies: Christiane en Carlijn Leden:

Nadere informatie

Begroting Studievereniging Cura. Hanzehogeschool Groningen Academie voor Verpleegkunde

Begroting Studievereniging Cura. Hanzehogeschool Groningen Academie voor Verpleegkunde Begroting 2016-2017 Studievereniging Cura Hanzehogeschool Groningen Academie voor Verpleegkunde 19 oktober 2016 1 Voorwoord Hierbij presenteren wij u de begroting van verenigingsjaar 2016-2017 van studievereniging

Nadere informatie

HUISREGLEMENT JURIDISCHE STUDIEVERENIGING LIBRA

HUISREGLEMENT JURIDISCHE STUDIEVERENIGING LIBRA HUISREGLEMENT JURIDISCHE STUDIEVERENIGING LIBRA 1 INHOUD 1 VERENIGINGSDOEL PAG. 3 2 BESTUUR PAG. 4 3 EINDVERSLAG PAG. 7 4 LIDMAATSCHAP PAG. 8 5 UNIFORMITEIT PAG. 10 6 GEDRAGSREGELS PAG. 11 7 VERENIGINGSDOEL

Nadere informatie

Commissie-voorzittershandleiding

Commissie-voorzittershandleiding Commissie-voorzittershandleiding gebaseerd op eerdere voorzittershandleidingen Aangepast door: Arjan Schimmel (oktober 2016) Victor Veldstra (oktober 2017) Samenvatting Deze handleiding geeft een overzicht

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Het 89ste bestuur van Kleio. Studievereniging voor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis Amsterdam. Studiejaar

BELEIDSPLAN. Het 89ste bestuur van Kleio. Studievereniging voor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis Amsterdam. Studiejaar BELEIDSPLAN Het 89ste bestuur van Kleio Studievereniging voor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis Amsterdam Studiejaar 2018-2019 Inhoudsopgave Introductie 3 Vereniging...4 Financiën.......10 Commissies...12

Nadere informatie

BELEIDSPLAN A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING. Net iets meer: Verdieping, verbinding en vertier

BELEIDSPLAN A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING. Net iets meer: Verdieping, verbinding en vertier BELEIDSPLAN A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING Net iets meer: Verdieping, verbinding en vertier Datum: 22-01-2018 VOORWOORD Beste leden, Voor jullie ligt het derde beleidsplan van de A.S.V.A. Alumnivereniging,

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1. Voorwoord Bij deze presenteren wij het beleidsplan voor 2016-2017. In het beleidsplan zullen we uitlichten welke richting het zesde bestuur van ASCI

Nadere informatie

Bestuursdocument Informatie over een bestuursjaar bij Studievereniging Ilythia

Bestuursdocument Informatie over een bestuursjaar bij Studievereniging Ilythia Bestuursdocument Informatie over een bestuursjaar bij Studievereniging Ilythia Maart 2015 Voorwoord. Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in een bestuursjaar bij SV Ilythia! In dit document wordt alle relevante

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten Als voorgesteld op 15 maart 2017 Joost van der Putten Algemeen Artikel 1 Het huishoudelijk reglement, hierna te noemen HR,

Nadere informatie

Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP

Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP Algemene ledenvergadering 18 januari 2017 Britt Mirlynn van Vliet Voorzitter Secretaris Penningmeester Externe Contacten Dit plan is geschreven, omdat

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta Agenda Algemene Ledenvergadering 16 juni 2015 Inloop 19.30 uur, start 20.00 Grand Café Time Out (Poelestraat 34-36) 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen vorige notulen 4. Bestuursmededelingen

Nadere informatie

Bestuurlijke update februari maart 2018

Bestuurlijke update februari maart 2018 Beste SPiN-leden, Hierbij presenteren wij de derde bestuurlijke update van het Xe bestuur. In deze update is te lezen waar wij ons in de afgelopen twee maanden voornamelijk mee bezig hebben gehouden. Voornamelijk

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 01-01 1. Voorwoord Hierbij presenteren wij het ASCI beleidsplan voor het studiejaar 01-01. Met dit beleidsplan willen we inzicht geven in de richting die het bestuur komend jaar aan ASCI wil

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STUDIEVERENIGING CONGO. (laatst gewijzigd: 06 december 2016)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STUDIEVERENIGING CONGO. (laatst gewijzigd: 06 december 2016) Huishoudelijk Reglement van Studievereniging CONGO _ _ Pagina 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STUDIEVERENIGING CONGO. (laatst gewijzigd: 06 december 2016) Artikel 1 1. Leden hoeven zich niet elk jaar

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STUDIEVERENIGING CONGO. (laatst gewijzigd: 26 juni 2017)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STUDIEVERENIGING CONGO. (laatst gewijzigd: 26 juni 2017) Huishoudelijk Reglement van Studievereniging CONGO _ _ Pagina 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STUDIEVERENIGING CONGO. (laatst gewijzigd: 26 juni 2017) Artikel 1 1. Leden hoeven zich niet elk jaar als

Nadere informatie

// Beleidsplan '17 - '18

// Beleidsplan '17 - '18 Younes Moustaghfir Merlijn van der Baan Willem Datema Zoë Meinen Nick van Unen 1 Inhoudsopgave 1 Voorwoord 4 2 Algemeen 5 3 Voortzettingen 6 3.1 Algemene voortzettingen........................... 6 3.1.1

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2016/2017

BELEIDSPLAN 2016/2017 BELEIDSPLAN 2016/2017 1. ALPHA Het Algemeen Platform Humanoria Amsterdam is de faculteitsvereniging voor de studieverenigingen en bladen van de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de Universiteit van

Nadere informatie

Beleidsplan 17 e bestuur der S.D.V.N. Dance Fever

Beleidsplan 17 e bestuur der S.D.V.N. Dance Fever Beleidsplan 17 e bestuur der S.D.V.N. Dance Fever 2016 2017 Voorzitter Secretaris Penningmeester (Vicevoorzitter) Commissaris Dans Commissaris Intern Commissaris Extern Lieke Oppers Leonie Vonk Bas Broere

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STUDIEVERENIGING CONGO. (laatst gewijzigd: 28 november 2017)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STUDIEVERENIGING CONGO. (laatst gewijzigd: 28 november 2017) Huishoudelijk Reglement van Studievereniging CONGO Pagina 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN STUDIEVERENIGING CONGO. (laatst gewijzigd: 28 november 2017) Artikel 1 1. Leden hoeven zich niet elk jaar als

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta Agenda Algemene Ledenvergadering 17 februari 2015 Inloop 19:30 uur, Start 20:00 uur. Café the Crown (Gedempte Zuiderdiep 2) 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen vorige notulen 4. Bestuursmededelingen

Nadere informatie

verslag OR 10 mei Opening Aanwezig: Anna, Natascha, Sandra, Nico, Sylvia, Karin, Brigit Afwezig: Adriaan, Patricia, Simone, René, Lianne

verslag OR 10 mei Opening Aanwezig: Anna, Natascha, Sandra, Nico, Sylvia, Karin, Brigit Afwezig: Adriaan, Patricia, Simone, René, Lianne verslag OR 10 mei 2016 1. Opening Aanwezig: Anna, Natascha, Sandra, Nico, Sylvia, Karin, Afwezig: Adriaan, Patricia, Simone, René, Lianne 2. Notulen vorige vergadering 14-3-2016 n.a.v. de notulen: Heely

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Zoals vastgesteld op de Halfjaarlijkse ALV, 13 februari 2017 1 1 Gebaseerd op het HR van het bestuur 2009-2010, zoals vastgesteld

Nadere informatie

Studievereniging CognAC. Commissie reglement. Vastgesteld op 16 februari 2012

Studievereniging CognAC. Commissie reglement. Vastgesteld op 16 februari 2012 Studievereniging CognAC Commissie reglement Vastgesteld op 16 februari 2012 Aangepast op: 25 november 2013, 22 juni 2018 1 Structuur 1.1 Voorzitter De voorzitter is verantwoordelijk voor het maken van

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2015

Beleidsplan 2014-2015 Beleidsplan 2014-2015 1 ALPHA Het Algemeen Platform Humanoria Amsterdam is de faculteitsvereniging voor de studieverenigingen en bladen van de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de Universiteit van

Nadere informatie

Bestuursjaar! Informatiepakket ZaZa-bestuur 2012-2013

Bestuursjaar! Informatiepakket ZaZa-bestuur 2012-2013 Bestuursjaar! Informatiepakket ZaZa-bestuur 2012-2013 Voorwoord Lief lid, Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in een bestuursfunctie binnen ZaZa, de studievereniging voor studenten Nederlands in Groningen.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 14-03-2016 Studievereniging Gezondheidszorgpsychologie Radboud Universiteit Nijmegen 1. Algemene bepalingen 1.1 Op basis van artikel 24 van de statuten van de Studievereniging Halo, hierna te noemen de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Algemene bepalingen Artikel 1 algemeen 1. De vereniging: Amsterdamse Studenten Vereniging Gay (A.S.V.G.), statutair gevestigd te Amsterdam en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Beleidsplan Kandidaatsbestuur 2014-2015

Beleidsplan Kandidaatsbestuur 2014-2015 Beleidsplan Kandidaatsbestuur 2014-2015 Algemene Ledenvergadering 2 oktober Klaas Wilts - Voorzitter Tineke Ellens - Secretaris Marlies Kok - Penningmeester Lotte Hermans - Commissaris Intern Mark van

Nadere informatie

Jaarverslag Studie Vereniging Pedagogiek Boekjaar 2012-2013

Jaarverslag Studie Vereniging Pedagogiek Boekjaar 2012-2013 Jaarverslag Studie Vereniging Pedagogiek Boekjaar 2012-2013 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Beschrijving functies... 5 Voorzitter... 5 Secretaris... 5 Penningmeester... 5 Algemeen

Nadere informatie

Meerjarenplan Studievereniging PAP

Meerjarenplan Studievereniging PAP Meerjarenplan 2016-2019 Studievereniging PAP 1 Voorwoord Beste bestuurslid of geïnteresseerde, In dit meerjarenplan zijn algemene doelen geformuleerd voor studievereniging PAP van de opleiding Pedagogische

Nadere informatie

Stichting Paul erdős. Onderwerpen

Stichting Paul erdős. Onderwerpen Stichting Paul erdős Voorzitter David Laan Notulist Mike de Haan Aanwezig David Laan, Melin Walet, Mike de Haan Gasten Locatie van de bijeenkomst Brainwave Datum 11 december 2015 11:21 12:08 Onderwerpen

Nadere informatie

Ledennotulen Bestuursvergadering 15 5 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER

Ledennotulen Bestuursvergadering 15 5 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Ledennotulen Bestuursvergadering 15 5 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Locatie en tijd Secretariaat Villa van Schaeck, 13:30 uur Aanwezigen Tom Lormans, Carine Eskes, Kim Schuurman, Manon Verheijen,

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering der Faculteitsvereniging Utrechtse Filosofiestudenten. Datum: 1 oktober 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering der Faculteitsvereniging Utrechtse Filosofiestudenten. Datum: 1 oktober 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering der Faculteitsvereniging Utrechtse Filosofiestudenten Datum: 1 oktober 2009 Locatie: Langeveld E036, Langeveldgebouw, Heidelberglaan 1, 3584 CS Utrecht Aanwezig: Tineke

Nadere informatie

Bestuursvisie 8 e bestuur der SV Archimedes

Bestuursvisie 8 e bestuur der SV Archimedes Bestuursvisie 8 e bestuur der SV Archimedes Wij, het 8 e bestuur der SV Archimedes, willen de studie ervaring van studenten verbeteren voor de opleidingen Werktuigbouwkunde, Industrieel Product Ontwerpen,

Nadere informatie

Commissies Studievereniging PAP. Opgesteld door: Het 18 e Kandidaatsbestuur

Commissies Studievereniging PAP. Opgesteld door: Het 18 e Kandidaatsbestuur Commissies 2019-2020 Studievereniging PAP Opgesteld door: Het 18 e Kandidaatsbestuur 1. Alumnicommissie Deze commissie organiseert samen met de universiteit activiteiten voor alumni. Alumni zijn (ex-)pap-leden

Nadere informatie

Notulen Halfjaarlijkse Algemene Leden Vergadering Studievereniging Scopus 14 februari 2017

Notulen Halfjaarlijkse Algemene Leden Vergadering Studievereniging Scopus 14 februari 2017 Notulen Halfjaarlijkse Algemene Leden Vergadering Studievereniging Scopus 14 februari 2017 Aanwezigen Micha Visser - Voorzitter 16-17 Linda van der Eems - Secretaris 16-17 Falco Wiegerink - Penningmeester

Nadere informatie

Studievereniging PAP 14 e bestuur. Begroting Coördinator Studie-inhoudelijk

Studievereniging PAP 14 e bestuur. Begroting Coördinator Studie-inhoudelijk Studievereniging PAP 14 e bestuur Begroting 2015-2016 Eva Bassa Marthe van de Koppel Ruud Vaanholt Marja Erisman Esmée Rouvoet Anne Fleur van der Ent Saline Goedegebuure Voorzitter Secretaris Penningmeester

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Algemeen. Leden

Huishoudelijk Reglement. Algemeen. Leden Huishoudelijk Reglement 2 e Bestuur der studievereniging Versatile Vastgesteld door de Algemene Vergadering op 16 juni 2014 te Utrecht Algemeen Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement is gebaseerd op de

Nadere informatie

Beleidsplan. Studievereniging Cura. Hanzehogeschool Groningen. Academie voor Verpleegkunde. 10 oktober 2015. Opgesteld door:

Beleidsplan. Studievereniging Cura. Hanzehogeschool Groningen. Academie voor Verpleegkunde. 10 oktober 2015. Opgesteld door: Beleidsplan 2015 2016 Studievereniging Cura Hanzehogeschool Groningen Academie voor Verpleegkunde 10 oktober 2015 Opgesteld door: Wieke Huisman Welmoed Mintjes Lotte Blink Simone de Wit Danique Staal Voorwoord

Nadere informatie

Jaarverslag OSK. Organisatie Studenten Kunstgeschiedenis. 36 e jaargang. Lustrum. 2012-2013

Jaarverslag OSK. Organisatie Studenten Kunstgeschiedenis. 36 e jaargang. Lustrum. 2012-2013 Jaarverslag OSK Organisatie Studenten Kunstgeschiedenis 36 e jaargang. Lustrum. 2012-2013 Voor jullie ligt het zesendertigste jaarverlag der OSK. Hierin kijken we terug op een gezellig en feestelijke lustrumjaar.

Nadere informatie

BESTUURSVERGADERING JV SOLA GRATIA: OPENBARE AANDACHTSPUNTEN

BESTUURSVERGADERING JV SOLA GRATIA: OPENBARE AANDACHTSPUNTEN BESTUURSVERGADERING JV SOLA GRATIA: OPENBARE AANDACHTSPUNTEN SEIZOEN 14/ 15 BESTUURSVERGADERING 1 10 SEPTEMBER 2014 De Redactie bekijkt verschillende aanbiedingen om de kosten van het drukwerk in te perken.

Nadere informatie

Financieel jaarplan Studievereniging PAP

Financieel jaarplan Studievereniging PAP Financieel jaarplan Studievereniging PAP 2008-2009 Inhoud Pagina Begroting Studievereniging PAP 2008-2009 2 Toelichting op de begroting Verenigingsinkomsten 4 Kantoor 4 Bestuur & Vereniging 5 Commissies

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten

Huishoudelijk Reglement Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten Als voorgesteld op 08-05-2017 Joost van der Putten Huishoudelijk Reglement Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten BEGRIPSBEPALING Kandidaat-bestuur - Het beoogd nieuwe bestuur, voordat dit

Nadere informatie

- Huishoudelijk Reglement -

- Huishoudelijk Reglement - - Huishoudelijk Reglement - Studievereniging SEC Sociologisch EpiCentrum Algemene bepalingen ART. 1 1. Behoudens de wettelijke bepalingen en het bepaalde in de statuten worden de inwendige aangelegenheden

Nadere informatie

1. Opening Voorzitter Wibeks opent de vergadering om 18: Notulen & Actielijst De notulen worden met enkele aanpassingen vastgesteld.

1. Opening Voorzitter Wibeks opent de vergadering om 18: Notulen & Actielijst De notulen worden met enkele aanpassingen vastgesteld. Vergadering PV 6 september 2018 Tijd 18:00 Voorzitter Willemijn Beks Aanwezig Willemijn Beks (Wibeks) Krijn de Groot, Feline Lindeboom, Casper van Eijden, Nina Wagenaar, Martijn Brehm, Simon Wittkamp,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel Algemeen De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd twee en dertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. De vereniging

Nadere informatie

1.Opening Opening 19:20 DM: dit is de laatste vergadering van bestuur 10-11. Ik zal extra op de tijd letten.

1.Opening Opening 19:20 DM: dit is de laatste vergadering van bestuur 10-11. Ik zal extra op de tijd letten. Algemene Ledenvergadering, 08-09-2011 Datum: 08-09-2011 Aanvang: 19:00 uur Locatie: Universiteitsbibliotheek/Doelenzaal Aanwezigen bestuur: Dieneke Mooiman(DM), Wladimir Riphagen(WR), Nienke Varkevisser(NV),

Nadere informatie

Blok 1 - Introductie

Blok 1 - Introductie Reflectie jaar 1 Algemeen Aan het begin van het eerste jaar kwamen een hoop nieuwe dingen op mij af. Na een jaar reizen had ik veel zin om aan de studie Voeding en Diëtetiek te beginnen en was erg benieuwd

Nadere informatie

Financieel jaarverslag F.C. Sophia 2014-2015

Financieel jaarverslag F.C. Sophia 2014-2015 Financieel jaarverslag F.C. Sophia 2014-2015 Hallo lezer! Penningmaestro: Rits Joosten Kascommissie: Gaia Klabbers & Mark van Doorn Het jaar is voorbij en dus is het tijd voor een financieel jaarverslag.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement U.S.D.V. U Dance Huishoudelijk reglement van de Utrechtse StudentenDansVereniging U Dance, zoals bedoeld in artikel 12 van de statuten. Artikel 1 Algemene Bepalingen 1. De in dit

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Zoals vastgesteld op de Tweede- ALV, 11 februari 2016 1 1 Gebaseerd op het HR van het bestuur 2009-2010, zoals vastgesteld op

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Wat leuk dat je interesse hebt in een bestuursfunctie van de Co-Raad VUmc!

Wat leuk dat je interesse hebt in een bestuursfunctie van de Co-Raad VUmc! Beste student, Wat leuk dat je interesse hebt in een bestuursfunctie van de Co-Raad VUmc! In juni 2017 zullen er vier bestuursleden aftreden. Vijf bestuursleden (voorzitter, penningmeester, een masterfunctionaris

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Delftse Studenten Turnvereniging Pegasus

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Delftse Studenten Turnvereniging Pegasus Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Delftse Studenten Turnvereniging Pegasus Versie juni 2016 Lidmaatschap Rechten van gewone leden De rechten van gewone leden zijn: 1. Het bijwonen van algemene ledenvergaderingen,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

Informatiebrochure sollicitaties bestuur 16-17

Informatiebrochure sollicitaties bestuur 16-17 Law and ICT Students Association Informatiebrochure sollicitaties bestuur 16-17 Met deze brochure willen wij u informeren over de vereniging, de toekomst van de vereniging en de sollicitatieprocedure.

Nadere informatie

Driejarenplan

Driejarenplan Driejarenplan 2016-2019 Inleiding Studiestichting Alias voor studenten Taal- en cultuurstudies is een stichting die afgelopen jaren veel gegroeid is op het gebied van professionalisering, financiën en

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel van het reglement De vereniging regelt in dit huishoudelijk reglement de zaken, welke in de statuten niet zijn geregeld en de zaken, waarvan in de statuten wordt verwezen naar een huishoudelijk

Nadere informatie

Doel van de eerste bijeenkomst was kennismaking en het vaststellen van onderwerpen ter bespreking van de volgende bijeenkomsten.

Doel van de eerste bijeenkomst was kennismaking en het vaststellen van onderwerpen ter bespreking van de volgende bijeenkomsten. Notulen bijeenkomst Studentenraad Economie Aspasialaan Dinsdag 30 oktober 2012 13:00-14:15 Inleiding Aanwezigheid Bij de eerste studentenraad waren er in totaal 24 studenten aanwezig. Sommige studenten

Nadere informatie

Opzet beleidsplan Kandikandidaatsbestuur 14

Opzet beleidsplan Kandikandidaatsbestuur 14 Opzet beleidsplan Kandikandidaatsbestuur 14 Iris Meerman && Bas van den Heuvel && Victor Azizi && Micha de Groot && Bram van den Akker 2 december 2013 Introductie In dit visieplan zullen de functies worden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT der J.F.V. OURANOS Geldend vanaf december 2o09

HUISHOUDELIJK REGLEMENT der J.F.V. OURANOS Geldend vanaf december 2o09 HUISHOUDELIJK REGLEMENT der J.F.V. OURANOS Geldend vanaf december 2o09 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: De vereniging genaamd Juridische Faculteitsvereniging Ouranos, hierna te noemen de vereniging is bij

Nadere informatie

Voorwoord Geachte leden,

Voorwoord Geachte leden, Voorwoord Geachte leden, Voor u ligt het beleidsplan van het 45 e bestuur. Met zorg hebben wij onze visie, doelen en plannen voor volgend jaar op schrift gesteld. Wij hopen dat u bij het lezen merkt dat

Nadere informatie

Profileringsfonds 2015-2016 Studieverenigingen

Profileringsfonds 2015-2016 Studieverenigingen Profileringsfonds 2015-2016 Studieverenigingen 1. Profileringsfonds Het profileringsfonds is een door de Hanzehogeschool Groningen (HG) opgesteld fonds waar bestuurlijk actieve studenten aanspraak op kunnen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van LSV Ingenium

Huishoudelijk Reglement van LSV Ingenium Huishoudelijk Reglement van LSV Ingenium (IR) Huishoudelijk Reglement van LSV Ingenium Aangenomen op 19-09-2017, te Leiden, onder de benaming IR (Ingenium Reglement) Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Lid

Nadere informatie

Beleidsplan 62 e bestuur der MFVU

Beleidsplan 62 e bestuur der MFVU Beleidsplan 62 e bestuur der MFVU Beleidsplan 62 e bestuur der MFVU 2 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van het 62e bestuur der Medische Faculteitsvereniging VUmc, MFVU. In dit beleidsplan beschrijven

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

Wij gaan voor een goede, sterke zwemvereniging op Zuid!

Wij gaan voor een goede, sterke zwemvereniging op Zuid! Samen in de nieuwe vereniging springen hopen we te realiseren op 1 januari 2016. Al de stukjes hopen we dan passend te hebben. Spannend en uitdagend! Een proces waar we steeds proberen beide verenigingen

Nadere informatie

Motivaties Kandidaatstellingen

Motivaties Kandidaatstellingen Jonge Democraten Groningen Motivaties Kandidaatstellingen Voor het 39e bestuur Matt Veerkamp 13-6-2017 Matt Veerkamp voor Voorzitter Beste sociaal-liberalen, De afgelopen maanden ben ik met veel plezier

Nadere informatie

Notulen PV 14 maart 2019 Aanwezig

Notulen PV 14 maart 2019 Aanwezig Spuistraat 134 1012 VB Amsterdam (020) 525 3278 fgw@studentenraad.nl studentenraad.nl/fgw Notulen PV 14 maart 2019 Aanwezig Afwezig Gast Notulist Roeland Voorbergen, Nuala Vlogman, Iris Kok, Loekie van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 7 mei 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid, Jan Snoek

Nadere informatie

Parttime bestuursjaar bij Integrand Eindhoven Integrand verbindt en stimuleert ambitie

Parttime bestuursjaar bij Integrand Eindhoven Integrand verbindt en stimuleert ambitie Parttime bestuursjaar bij Integrand Eindhoven Integrand verbindt en stimuleert ambitie Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Wat is Integrand?... 4 Missie en visie... 4 Core business... 4 Structuur van Integrand...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

Informatiepakket TeMa-bestuur 2012-2013

Informatiepakket TeMa-bestuur 2012-2013 Informatiepakket TeMa-bestuur 2012-2013 Voorwoord Beste lezer, Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in een bestuursfunctie binnen studievereniging TeMa. Voor je ligt het bestuur informatiepakket van TeMa.

Nadere informatie

Aanwezig: Esther Crabbendam, Selma Broeder, Lizzy Entjes, Laura Fischer, Ramses Walon, Tim

Aanwezig: Esther Crabbendam, Selma Broeder, Lizzy Entjes, Laura Fischer, Ramses Walon, Tim Notulen Plenaire Vergadering 13-05- 2013 Aanwezig: Esther Crabbendam, Selma Broeder, Lizzy Entjes, Laura Fischer, Ramses Walon, Tim de Graaff, Jaap Oosterwijk, Niet- aanwezig: Rik van den Hoven (machtigt

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Afdelingsvergadering van Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen van de Algemene Afdelingsvergadering van Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 20-05-2019 te Nijmegen, Café de 4 Heeren Algemene Afdelingsvergadering 20-05-2019 Jonge Democraten Arnhem Nijmegen Notulen door: Stem- en Notulencommissieleden Merel

Nadere informatie

De stappendans van oplossingsgericht werken Voorbeeld van een onlinegesprek

De stappendans van oplossingsgericht werken Voorbeeld van een onlinegesprek De stappendans van oplossingsgericht werken Voorbeeld van een onlinegesprek Onderstaand gesprek illustreert de beweeglijkheid van het oplossingsgericht werken. De kleuren geven de bewegingen aan in het

Nadere informatie

Word jij het nieuwe gezicht van sv PAP?

Word jij het nieuwe gezicht van sv PAP? Word jij het nieuwe gezicht van sv PAP? Bestuursinformatieboekje 2016-2017 Inhoud Voorwoord 3 Het bestuur 4 Voorzitter 4 Secretaris 5 Penningmeester 5 Coördinator Studie-inhoudelijk 6 Coördinator intern

Nadere informatie

Algemene Afdelingsvergadering te Nijmegen

Algemene Afdelingsvergadering te Nijmegen Algemene Afdelingsvergadering 04-09-2017 te Nijmegen 1 Notulen Maandag 4 september 2017, 19:45 Café de 4 Heeren, Nijmegen. 1. Opening door Cyriel van Vugt Cyriel heet iedereen welkom en geeft een korte

Nadere informatie

Profileringsfonds Studieverenigingen

Profileringsfonds Studieverenigingen Profileringsfonds 2016-2017 Studieverenigingen 1. Profileringsfonds Het profileringsfonds is een door de Hanzehogeschool Groningen (HG) opgesteld fonds waar bestuurlijk actieve studenten aanspraak op kunnen

Nadere informatie

Driejarenplan TW!ST Introductie

Driejarenplan TW!ST Introductie Driejarenplan TW!ST 2017-2020 Introductie Dit document is opgesteld ter ondersteuning van de beleidsvoering gedurende de drie volgende verenigingsjaren. Het komt de vereniging ten goede om, naast de beleidsplannen

Nadere informatie

S.V. Eudaimon Eudaimaon@live.nl www.eudaimon.nl. Verenigingsgids

S.V. Eudaimon Eudaimaon@live.nl www.eudaimon.nl. Verenigingsgids S.V. Eudaimon Eudaimaon@live.nl www.eudaimon.nl Verenigingsgids Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Visie... 5 Activiteiten... 7 Algemene Ledenvergadering... 8 Kamer van Koophandel... 8 Financiën...

Nadere informatie