Ascom UNITE integraal platform voor

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ascom UNITE integraal platform voor"

Transcriptie

1 Ascom UNITE integraal platform voor berichtenuitwisseling

2 2 Ascom UNITE Het nemen van beslissingen is essentieel op elke werkplek. Om een goede beslissing te kunnen nemen, hebt u op het juiste moment de juiste informatie nodig. Unite levert tijdkritische informatie aan de juiste medewerkers, ongeacht hun locatie, zodat deze snel en efficiënt kunnen reageren.

3 Ascom UNITE 3 Unite is een IP-gebaseerd platform voor professionele berichtenuitwisseling. Het integreert een breed spectrum aan vaste, draadloze en mobiele media en biedt diverse toepassingen waaronder paging, interactief berichtenverkeer en (persoons)alarmering. Unite overstijgt de beperkingen van communicatiesystemen en legt verbindingen met bedrijven, administraties, gebouwenbeheer en beveiligingssystemen. De op IP-gebaseerde, open architectuur zorgt voor een bijzonder schaalbaar systeem. Het kan voorzien in uw directe behoefte en klein beginnen, waarna later extra capaciteit of functionaliteit kan worden toegevoegd als de behoefte groter wordt. Unite communiceert ook met systemen van derden en biedt uitgebreide aanpassingsmogelijkheden. Zo krijgt u een hoge flexibiliteit in combinatie met een lage total cost of ownership. Unite is gebaseerd op het besturingssysteem Linux en biedt een set standaard communicatieprotocollen om verschillende soorten toepassingen, hardwaremodules en communicatiesystemen met elkaar te verbinden en naadloos met elkaar te integreren. Unite integreert volledig met Ascom paging, Ascom DECT-systemen en Ascom VoWiFi-handsets, maar maakt ook integratie met andere communicatiesystemen mogelijk. Laat Unite voor u werken Unite verbindt toepassingen en technologieën om uw communicatie- en beveiligingsbehoeften op te lossen. Uw werkplek wordt productiever en veiliger door een intelligente integratie van communicatietechnologieën. Verenig uw ziekenhuis, uw productiefaciliteit, uw bedrijf.

4 4 ASCOM UNITE BERICHTEN VERHELDEREN Wat voor soort bericht u ook verstuurt, het wordt automatisch omgezet naar het formaat dat het ontvangende apparaat, zoals een pager of een draadloze handset, vereist. Berichten kunnen worden omgezet zodat ze nauwkeurige informatie geven over wat er is gebeurd, waardoor het risico op misverstanden wordt geminimaliseerd. Unite kan worden gebruikt voor alle berichten, zelfs voor gevoelige informatie. Voorbeeld Communicatie onder de grond Omdat ze niet langer zijn gebonden aan informatie die alleen beschikbaar is vanuit de regelkamer, kunnen werknemers in een zinkmijn zich vrij over het werkterrein begeven en zich op hun werk richten. De voornaamste procesgegevens die selectief aan het automatische ertsverwerkingssysteem worden onttrokken, worden naar draadloze telefoons verzonden om elke werknemer op de hoogte te houden van de productiewaarden gedurende de dag. Naast het ontvangen van procesgegevens is elke draadloze telefoon geconfigureerd om drie soorten berichten te ontvangen: spraakberichten, procesalarm en persoonlijk alarm met plaatsbepaling. TechnologieËn integreren Meerdere communicatiesystemen worden samengevoegd en beheerd om de verzending van berichten via een breed scala aan bedrade, draadloze en mobiele media te garanderen. De integratie van Unite maakt een betere samenwerking tussen uw resources mogelijk. Voorbeeld Spoedeisende keizersnede Door een druk op de knop op de kraamafdeling wordt een kettingreactie in gang gezet. In een beddenlift klinkt een evacuatiebericht. Als de lift leeg is, gaat deze naar de kraamafdeling op de 7e verdieping en blijft daar met open deuren wachten. De lift opent zijn deuren bij de spoedeisende hulp op de 4e verdieping, waar de blauwe lampen aangaan die de route aangeven van de ingang van de spoedeisende hulp naar de operatiekamers. Een dienstdoende anesthesist en gynaecoloog worden opgeroepen, evenals de verpleegsters die gespecialiseerd zijn in chirurgie, anesthesie en neonatologie. Op al hun pagers verschijnt de alarmtekst Spoedeisende keizersnede.

5 Ascom UNITE 5 EscalatiEberichten Wat gebeurt er als een tijdkritisch bericht naar een bepaald personeelslid wordt verzonden, maar deze medewerker het bericht niet kan beantwoorden? Dan wordt het tijdkritische bericht volgens vooraf vastgelegde criteria doorgeleid naar een tweede personeelslid, en indien nodig naar een derde, totdat het bericht wordt beantwoord. Voorbeeld Minimaliseren van productiestops Een productiefabriek die continu draait moet de productieverliezen tijdens ongeplande productiestops minimaliseren. Om dat te bereiken voorziet men de machineoperators van draadloze alarmfunctionaliteit. In het geval van een machinestoring brengt een druk op de knop een keten van alarmmeldingen naar onderhoudstechnici teweeg. Instellingen m.b.t. gebeurtenisbeheer, gebaseerd op het moment van de dag en de werkroosters van het personeel, bepalen welke onderhoudstechnicus het alarm als eerste, als tweede, als derde, enz. ontvangt. Op deze manier kan de onderhoudstechnicus die het dichtst bij de storing is het probleem zo snel mogelijk oplossen en de productie weer op gang brengen. Zelfs personeel dat niet aanwezig is, kan via gsm een bericht ontvangen. registreren en bijhouden Door responsberichten te registreren kan een dienstverlenend bedrijf de kwaliteit van zijn dienstverlening bijhouden, wat kan helpen bij het maken van aanpassingen ter verbetering. Voorbeeld Bewijs van dienstverlening Mevrouw de Graaf denkt dat haar moeder, die klaagt over lange wachttijden na het oproepen van verpleegsters, niet de beste verzorging krijgt. De zorgmanager nodigt mevrouw de Graaf uit om samen de statistieken van oproepen en responstijden van de afgelopen twee maanden te bekijken. De gemiddelde responstijden blijken ruim binnen de algemeen geaccepteerde zorgnormen te liggen. Ze zijn het erover eens dat de moeder van mevrouw de Graaf de laatste tijd wat onzekerder is en haar persoonlijke zorgplan dienovereenkomstig moet worden aangepast.

6 6 ASCOM UNITE technische kenmerken Unite past voor zijn interactieve berichtenuitwisseling moderne technologie toe: Een op IP-protocollen gebaseerd systeem dat gemakkelijk communiceert met apparatuur van derden Een Linux-besturingssysteem voor optimale prestaties en lage onderhoudskosten Ingebouwde firewall Hardware zonder bewegende delen voor langdurige betrouwbaarheid Automatische opstart- en herstelfunctionaliteit Versleutelde berichten om de integriteit van de communicatie te waarborgen Beheer van gebeurtenissen De functionaliteit van Unite m.b.t. gebeurtenisbeheer is essentieel voor het vermogen om snel informatie te verspreiden en daarop snelle responsen te krijgen. Zoals in de bovenstaande voorbeelden is geïllustreerd, bepaalt gebeurtenisbeheer wie een bericht krijgt en wanneer, welke soorten alarmberichten worden verzonden en naar wie, wanneer succes- en foutvoorwaarden moeten worden opgesteld en hoe de gebeurtenisdatabase moet worden geconfigureerd. Logische samenstelling Unite verenigt de functionaliteit en het potentieel van drie logische lagen toepassingen, diensten en communicatiesystemen. Deze lagen zijn: Gebruikerstoepassingen - apparatuur en toepassingen die bij de dagelijkse activiteiten worden gebruikt. Bijvoorbeeld interactieve berichten op handsets, alarmweergave en -afhandeling, initiatie van berichten vanuit browsers, s rechtstreeks naar uw handset. Systeemdiensten - gerouteerde en escalatie berichten, groepenbeheer, systeemtoezicht en -registratie, adresresolutie en nog veel meer. Communicatiesystemen - deze systemen verwerken de gegevens en de communicatie met mobiele terminals zoals DECT, VoWiFi, paging en GSM.

7 Ascom UNITE 7 Functionaliteit Bij een verbinding via een IP-netwerk gedragen Unitemodules en -toepassingen zich als één enkel systeem. U kunt kiezen uit de onderstaande bouwstenen: IMS (Integrated Message Server, geïntegreerde berichtenserver) Biedt basisondersteuning voor alarmmeldingen en berichten via DECT- en VoWiFi-systemen, waaronder groepenbeheer en berichtenuitwisseling vanuit browsers. IMS heeft een ingebouwd telefoonboek, maar ondersteunt ook telefoonboeken in externe databases. Verwerkt de absentiestatus van gebruikers en is een basis voor het Unite-systeem. ESS (Enhanced System Services, extra systeemdiensten) Ondersteunt Unite-systemen met een aantal diensten zoals gecentraliseerde planning van telefoonnummers, beheer op afstand, systeemsupervisie, foutafhandeling en -melding, groepenbeheer, berichtenroutering, voorwaardelijke en onvoorwaardelijke omleidingen, registratie van berichtenverkeer, alarmgebeurtenissen en storingen, en de afhandeling van toegangsrechten van gebruikers. Biedt extra diensten voor IMS en is vereist in Unite-systemen die gebruik maken van meerdere soorten draagbare apparaten. ESS is ook de tijdserver voor Unite. AMS (Alarm Management Server, alarmbeheerserver) Een gebeurtenisverwerkingsmachine met een webgebaseerde gebruikersinterface voor de configuratie van presentaties, acties en escalaties voor alarmmeldingen en andere soorten gebeurtenissen. AMC (Alarm Management Client, alarmbeheercliënt) Een op Windows gebaseerde cliëntapplicatie voor presentaties/alarmmeldingen voor de AMS. Presenteert alarmmeldingen met grafische locaties en is een grafische interface voor gebruikers bij het reageren op alarmmeldingen. UPAC (Unite Packeged Server, geïntegreerde berichtenserver) Volledige geïntegreerde applicatie voor professioneel berichtenverkeer en persoonsbeveiliging ten behoeve van kleine tot middelgrote systemen (maximaal 100 gebruikers). NetPage Een toepassing voor het verzenden van berichten vanuit browsers naar draagbare apparaten. Open Access Server (OAS, open toegangsserver) Een server die integratie van Windows-toepassingen met Unite mogelijk maakt. Open Java Server (OJS, open Java-server) Bevat een Java Virtual Machine (JVM) die integratie van Javatoepassingen met Unite mogelijk maakt. XGate Een generieke gateway die de integratie met externe systemen afhandelt door middel van een breed scala aan protocollen. Zet gebeurtenissen om in acties zoals meldingen of het activeren van uitvoer. Kent op dynamische wijze gebruikers toe aan specifieke alarmmeldingen en gebeurtenissen.

8 Unite communicatiesystemen Unite werkt met de volgende communicatiesystemen: Communicatiecategorie DECT VoIP/VoWiFi Paging Openbaar Ondersteund systeem Ascom DCT1800 Ascom IP-DECT Ericsson MD110 Ericsson MX-One Ericsson BusinessPhone Ericsson MD Evolution Ascotel Alcatel OmniPCX Ascom VoWiFi VoIP-systemen van derden Ascom telecourier GSM/SMS Ascom (Nederland) B.V. Postbus AA Utrecht T (030) F (030) Ascom (Nederland) B.V.

Aastra 400 Telefonie en meer De beste prestaties voor uw zakelijke communicatie

Aastra 400 Telefonie en meer De beste prestaties voor uw zakelijke communicatie Aastra 400 Telefonie en meer De beste prestaties voor uw zakelijke communicatie Aastra verbindt u met de wereld Aastra levert wereldwijd communicatiesystemen die tegemoetkomen aan de behoeften van kleine,

Nadere informatie

Netwerk Communication Platform. Iedere oproep telt. KX-NCP Unified Communication Oplossingen

Netwerk Communication Platform. Iedere oproep telt. KX-NCP Unified Communication Oplossingen Netwerk Communication Platform KX-NCP Unified Communication Oplossingen Het NCP gamma van Panasonic biedt met zijn geavanceerde oplossingen Unified Communications aan, met als doel de individuele performantie

Nadere informatie

TOTAALOPLOSSING VOOR EIGENTIJDSE DIENSTVERLENING EN EFFECTIEVE COMMUNICATIE IN HET ZIEKENHUIS

TOTAALOPLOSSING VOOR EIGENTIJDSE DIENSTVERLENING EN EFFECTIEVE COMMUNICATIE IN HET ZIEKENHUIS TOTAALOPLOSSING VOOR EIGENTIJDSE DIENSTVERLENING EN EFFECTIEVE COMMUNICATIE IN HET ZIEKENHUIS 2 ASCOM ZIEKENHUIS TOTAALOPLOSSING Ziekenhuizen staan onder druk door het streven naar de beste zorg voor de

Nadere informatie

Netwerk Communicatie Platform. KX-NCP500 en KX-NCP1000 Unified Communication Oplossingen ELK DETAIL IS BELANGRIJK

Netwerk Communicatie Platform. KX-NCP500 en KX-NCP1000 Unified Communication Oplossingen ELK DETAIL IS BELANGRIJK Netwerk Communicatie Platform KX-NCP500 en KX-NCP1000 Unified Communication Oplossingen Netwerk Communicatie Platforms (NCP) zijn geavanceerde communicatie oplossingen die zijn ontworpen om ondernemingen

Nadere informatie

UNIVERGE SV8100 Maakt Unified Communications realiteit. www.nec-unified.com

UNIVERGE SV8100 Maakt Unified Communications realiteit. www.nec-unified.com UNIVERGE SV8100 Maakt Unified Communications realiteit www.nec-unified.com Inhoud 3 Waarom de SV8100? Waarom NEC? 4 Oplossing voor iedere werkplek 5 Communicatieservers 6 Digitale & IP handsets 10 Zakelijke

Nadere informatie

Geïnspireerd door veeleisende werkomgevingen. Ascom Myco: onmisbare schakel in kritische processen. www.ascommyco.com

Geïnspireerd door veeleisende werkomgevingen. Ascom Myco: onmisbare schakel in kritische processen. www.ascommyco.com [ BROCHURE VOOR BEDRIJVEN EN ORGANISATIES] Geïnspireerd door veeleisende werkomgevingen Ascom Myco: onmisbare schakel in kritische processen www.ascommyco.com OVER ASCOM WIRELESS SOLUTIONS Ascom Wireless

Nadere informatie

TeleVantagetm. De meest geavanceerde Voice over IP gebaseerde communicatieserver van dit moment. ...snelle, efficiënte communicatie en bereikbaarheid!

TeleVantagetm. De meest geavanceerde Voice over IP gebaseerde communicatieserver van dit moment. ...snelle, efficiënte communicatie en bereikbaarheid! De meest geavanceerde Voice over IP gebaseerde communicatieserver van dit moment TeleVantagetm Grafische gebruikersinterface Webbrowser interface Visual Voice Mail Follow-me / mobility integration Automatic

Nadere informatie

CONTACT MET ZORG VERBONDEN INNOVATIE EN INTERACTIE TIJDENS SEMINARIE PERSONENALARMERING

CONTACT MET ZORG VERBONDEN INNOVATIE EN INTERACTIE TIJDENS SEMINARIE PERSONENALARMERING Nummer 2 - mei 2011 CONTACT RELATIEMAGAZINE VAN ASCOM MET ZORG VERBONDEN INNOVATIE EN INTERACTIE TIJDENS SEMINARIE PERSONENALARMERING Belgisch seminarie personenalarmering en thuiszorg. p. 1 Langer thuis

Nadere informatie

SLIM SAMENWERKEN AAN ICT Cloud computing en shared service centra

SLIM SAMENWERKEN AAN ICT Cloud computing en shared service centra SLIM SAMENWERKEN AAN ICT Cloud computing en shared service centra Slim Samenwerken aan ICT Cloud computing en shared service centra Colofon Samenstelling Uitgebracht in opdracht van het Kwaliteitsinstituut

Nadere informatie

Productcatalogus 2012/13

Productcatalogus 2012/13 Productcatalogus 2012/13 P U R E I P - C O M M U N I C A T I O N S Nederlands Communicate & Collaborate. Boost Your Efficiency. ESTOS Software for Unified Communications The ESTOS Unified Communications

Nadere informatie

Voorwoord. info@salesmanager.nl www.salesmanager.nl. Geachte lezer,

Voorwoord. info@salesmanager.nl www.salesmanager.nl. Geachte lezer, Voorwoord Geachte lezer, Hartelijk dank voor uw interesse in de producten van SalesManager Software B.V. Wij stellen uw belangstelling zeer op prijs. Dit document laat u op een duidelijke en beknopte wijze

Nadere informatie

De zakelijke voordelen van rijke internetapplicaties

De zakelijke voordelen van rijke internetapplicaties White Paper De zakelijke voordelen van rijke internetapplicaties Samenvatting Adobe kan buigen op een jarenlange ervaring in het leveren van technologieën die de manier waarop mensen met ideeën en informatie

Nadere informatie

Telefonie oplossingen van AVtel

Telefonie oplossingen van AVtel Telefonie oplossingen van AVtel Flexibel en efficiënt Van 9 tot 5 op kantoor met een typemachine op uw bureau en telefoon bij de hand. Dat tijdperk is al lang voorbij. Werken anno nu gebeurt in loondienst

Nadere informatie

FirmTel CARE. Bereikbaarheid voor de zorgorganisatie anno 2015. Hoe werkt het in de praktijk? Wat is nu een mobiele telefooncentrale?

FirmTel CARE. Bereikbaarheid voor de zorgorganisatie anno 2015. Hoe werkt het in de praktijk? Wat is nu een mobiele telefooncentrale? FirmTel CARE Bereikbaarheid voor de zorgorganisatie anno 2015 Uw mobiele telefoon is ook uw bedrijfstelefoon. Meerdere nummers op uw mobiele telefoon, ook vaste nummers, en natuurlijk één voicemail. Bellen

Nadere informatie

Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server?

Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server? Whitepaper Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server? Wanneer een kantoorserver moet worden vervangen, staat het management daarbij voor de keuze om op de traditionele manier te blijven

Nadere informatie

Whitepaper Vast-mobiel integratie

Whitepaper Vast-mobiel integratie Whitepaper Vast-mobiel integratie Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Vast versus mobiel... 3 2 Wat is vast-mobiel integratie?... 4 2.1 Anywhere... 4 2.2 Mobiele apps... 5 2.3 Forced on PBX... 5 2.4 Private

Nadere informatie

ProCall Enterprise. Efficiënte communicatie in uw organisatie Business-class Unified Communications software. // Unified Communications & classic CTI

ProCall Enterprise. Efficiënte communicatie in uw organisatie Business-class Unified Communications software. // Unified Communications & classic CTI Efficiënte communicatie in uw organisatie Business-class Unified Communications software // Unified Communications & classic CTI Efficiënte communicatie in uw organisatie Unified Communications en CTI

Nadere informatie

Meer met minder. Na een fusie is onze telefonie-omgeving twee keer zo groot en bevat ook nog eens twee verschillende merken.

Meer met minder. Na een fusie is onze telefonie-omgeving twee keer zo groot en bevat ook nog eens twee verschillende merken. Meer met minder Na een fusie is onze telefonie-omgeving twee keer zo groot en bevat ook nog eens twee verschillende merken. Toch ben ik Met zorg samengesteld niet twee keer zoveel tijd kwijt aan beheer.

Nadere informatie

IBIS - INTELLIGENT BUILDING INFRASTRUCTURE SOLUTIONS

IBIS - INTELLIGENT BUILDING INFRASTRUCTURE SOLUTIONS IBIS - INTELLIGENT BUILDING INFRASTRUCTURE SOLUTIONS CommScope biedt IBIS (Intelligent Building Infrastructure Solutions - infrastructuuroplossingen voor intelligente gebouwen) om een robuuste algemene

Nadere informatie

Platform voor IP Telecommunicatie Pure IP PBX

Platform voor IP Telecommunicatie Pure IP PBX Platform voor IP Telecommunicatie Pure IP PBX Panasonic KX-TDE Pure IP PBX-centrales zijn hoogstaande communicatieplatforms voor IP-netwerkomgevingen. KX-TDE is het antwoord voor convergentie en ondersteunt

Nadere informatie

TrackJack OTM 2.0. Handleiding

TrackJack OTM 2.0. Handleiding 14112012 TrackJack OTM 2.0 (V2) 02112012 Inhoud 1. Welkom 3 2. Inhoud van de verpakking 3 3. Inbouw 3 3.1. Zelf inbouwen 3.2. Laten inbouwen 3.3. Uitleg signaallichten 4. Aan de slag! 6 4.1. Account aanmaken

Nadere informatie

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Slimmer samenwerken met SharePoint Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Workflows, forms, reports en data WAAROM KIEZEN VOOR K2? Of u nu workflows moet maken voor items in SharePoint

Nadere informatie

DETAIL ELK IS BELANGRIJK. Eindeloze mogelijkheden met een breed scala aan apparaten. Telefoontoestellen. Panasonic PBX platformen ondersteunen

DETAIL ELK IS BELANGRIJK. Eindeloze mogelijkheden met een breed scala aan apparaten. Telefoontoestellen. Panasonic PBX platformen ondersteunen ELK Eindeloze mogelijkheden met een breed scala aan apparaten Panasonic PBX platformen ondersteunen DETAIL de stijlvolle en intuïtieve Digitale-, IP-, SIPen draadloze DECT telefoons. Met ondersteuning

Nadere informatie

Whitepaper Cloud telefonie of traditionele centrale? Relevante vragen en antwoorden

Whitepaper Cloud telefonie of traditionele centrale? Relevante vragen en antwoorden Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan gerust even contact met ons op. Ruim 40% van de organisaties overweegt om Unified Communications in de cloud strategisch in te gaan zetten binnen de komende

Nadere informatie

ProCall Enterprise. Effectief en optimaal communiceren en samenwerken Business-class Unified Communications software

ProCall Enterprise. Effectief en optimaal communiceren en samenwerken Business-class Unified Communications software Nu met mobility en collaboration functionaliteiten vernieuwd design Effectief en optimaal communiceren en samenwerken Business-class Unified Communications software // Unified Communications & classic

Nadere informatie

7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen

7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen 7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen Organisaties die zich op dit moment (opnieuw) in een CRM software selectie traject begeven, hebben een grote uitdaging. Daar waar vroeger

Nadere informatie

Workanizr CRM Functionaliteiten

Workanizr CRM Functionaliteiten Workanizr CRM Functionaliteiten Relatiebeheer... 2 Beheren van bedrijfs- en relatiegegevens... 2 CRM op maat... 2 Categorisering... 2 Zoeken en filteren... 2 Zoekfunctie... 2 Filters... 3 Contacten en

Nadere informatie

INFORMATIEBEVEILIGING

INFORMATIEBEVEILIGING INFORMATIEBEVEILIGING EN HET NIEUWE WERKEN Afstudeerscriptie IT audit opleiding Postgraduate opleiding Vrije Universiteit Amsterdam April 2011 Adriaan van Nieuwmegen Gerlof Miedema 1 VOORWOORD Er is een

Nadere informatie

Whitepaper. Van telefonie naar Unified Communications. De concrete winst voor mkb-organisaties.

Whitepaper. Van telefonie naar Unified Communications. De concrete winst voor mkb-organisaties. Whitepaper Van telefonie naar Unified Communications. De concrete winst voor mkb-organisaties. Er vindt een snelle verschuiving plaats van telefooncentrales naar Unified Communications oplossingen. Bedrijven

Nadere informatie

Whitepaper Het klantcontactmodel. De weg naar onderscheidend klantcontact

Whitepaper Het klantcontactmodel. De weg naar onderscheidend klantcontact Whitepaper Het klantcontactmodel 1 Inleiding Hoe belangrijk is klantcontact voor uw organisatie? Hebt u uw klantcontactproces dik voor elkaar of hebt u het gevoel dat het beter kan? Hoe doen andere organisaties

Nadere informatie