Analytische software voor gebouwgebonden installaties. Find What Matters in the Data from Equipment Systems and Smart Devices

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Analytische software voor gebouwgebonden installaties. Find What Matters in the Data from Equipment Systems and Smart Devices"

Transcriptie

1 Analytische software voor gebouwgebonden installaties Find What Matters in the Data from Equipment Systems and Smart Devices

2 De uitdaging converteer data in concreet functioneren SkySpark De analytische software SkySpark analyseert alle gebouwgebonden systemen automatisch op werking en gebruik om afwijkingen, problemen en kansen te ontdekken voor betere prestaties en energiereductie. SkySpark helpt gebouwbeheerders en facilitaire managers om fouten te vinden door de data 24/7 volledig automatisch te analyseren middels vooraf gedefinieerde strategieën. Klimaatinstallaties, geautomatiseerde processen, (energie)meters, thermostaten, individuele sensoren en smart devices van alle typen kunnen nu waardevolle data genereren en data afgeven omtrent hun omgeving en functioneren. Toegang tot deze data opent vele nieuwe kansen tot prestatieverbetering, verlaging van de energiekosten en het inzichtelijk maken van duurzaamheidprestaties. Toegang tot deze data is nog maar de eerste stap in het geheel. De volgende uitdaging is het effectief managen en het ontlenen van waardevolle informatie vanuit de grote hoeveelheid aan beschikbare data uit uw installatie. Automatisch analyseren van data Hoe komt u erachter naast uw drukke dagelijkse werkzaamheden of u aandacht aan uw installatie moet besteden? Is het mogelijk om waarde te ontlenen aan data met minimale, of zelfs geen enkele menselijke interventie? Kan de kennis van uw installatie toegepast worden om fouten, trends en verbanden te vinden? SkySpark biedt de oplossing. SkySpark analyseert automatisch data van uw gebouwgebonden installaties, meters, sensoren en andere slimme apparaten om afwijkingen, verbanden en patronen te identificeren. Maar evenals kansen tot operationele prestatieverbeteringen en kostenreducties. SkySpark is een open platform dat data van een breed scala aan apparaten inzet ten behoeve van continue geautomatiseerde analyses.

3 Door de combinatie van een bibliotheek met standaard analytische functies en volledig programmeerbare software kan SkySpark de kennis en wensen verpakken in rules welke volledig automatisch de data analyseren. Met als resultaat dat SkySpark de gebruikers verteld wat zij willen weten over de prestaties van hun installatie. Collect-Manage-Analyze Alvorens het analytische proces met SkySpark kan starten dienen een aantal stappen gezet te worden. Ten eerste dient de data verzamelt te worden. SkySpark kan werken met diverse soorten data. Of het nu uw gebouwenautomatisering is, een slimme meter, SQL database, Excel import, het is altijd mogelijk om uw data in te lezen en te verwerken in SkySpark. Als uw bestaande installatie ongeschikt is voor het inlezen van de data dan heeft Infinity Monitoring & Consultancy de juiste oplossing om de data uit uw gebouw te halen. Geef de date betekenis (waarde) Wanneer wij data vanuit diverse gebouwgebonden installaties bijeen brengen dient er betekenis aan de verschillende items te worden gegeven. In plaats van te vertrouwen op conventionele eenzijdige database structuren maakt SkySpark gebruik van flexibele labels om data een herkenbare betekenis en structuur te geven. Deze labels beschrijven het component en de relatie ten opzichte van de data. Ter illustratie een luchtbehandelingskast kan gelabeld worden op basis van zijn locatie in het pand, de werking ten opzichte van de overige componenten, het merk en andere parameters. Deze labels zijn geheel vrij toe te kennen en worden gebruikt om correlaties en analyses op toe te passen. SkySpark accepteert vele vormen van data en is volledig ingericht om op hoge snelheid grote hoeveelheden aan data te analyseren. Infinity Monitoring & Consultancy volgt zowel de gestandaardiseerde Project-Haystack methode als geheel Nederlandse interpretaties. Door het volgen van de Project-Haystack standaard is uw data door elk ander product die gebruik maakt van deze standaard eenduidig te interpreteren en uitwisselbaar.

4 Analyse Definieer een rule (regel) eenmalig en activeer deze aan de gewenste componenten en SkySpark vindt automatisch een correlatie binnen de huidige en historische data. Infinity Monitoring & Consultancy maakt de juiste regels aan op basis van prestatie/ontwerp-eisen, gewenst gedrag, observaties etc. zonder de data aan te tasten. Een volledige bibliotheek met regels welke continu geheel automatisch alle data analyseert op afwijking en interessante correlaties. Het rendement van uw data groeit met elke toegepaste regel. Het resultaat - Inzicht in de werking en prestaties van uw installatie Ingebouwde SkySpark applicaties visualiseren de operationele werking en kansen voor kostenreductie. SkySpark gebruikt diverse visualisatie applicaties welke de data en analytische resultaten op een eenvoudige manier visualiseren. Al deze intuïtieve applicaties zijn geheel zichtbaar in uw webbrowser door HTML5 weergave, waarbij geen plug-in vereist is. Terwijl SkySpark continu alle data op de achtergrond analyseert wordt de werkelijke waarde getoond door middel van de intuïtieve applicaties. Wanneer een regel een correlatie vindt creëert deze een spark, de term binnen SkySpark om aan te geven dat er iets speelt. Waarna SkySpark automatisch relevante visualisaties, notificaties en rapportages genereert met de data en gegevens zoals tijdstip, frequentie, duur en zelfs de kosten. SkySpark kan tevens geautomatiseerd notificaties en met rapportages in de meest gangbare vorm van formaten waaronder PDF, PNG, HTML, Excel en andere.

5 SiteSpark App Geeft analytische resultaten in een grafiek weer waaronder tijd, duur, frequentie en kosten. KPI App Calculeert automatisch Kritieke Prestatie Indicatoren (KPI) en geeft deze in een grafiek weer. Energy App Geeft een uitgebreid beeld voor het analyseren van de energiebehoefte zoals het elektriciteit en/of gasverbruik. Het verbruik wordt automatisch weergegeven in relatie tot het component. Waardoor exact de impact van bepaalde componenten op het energieverbruik is te zien.

6 Equip App Een eenvoudige manier om te navigeren door de data gerelateerd aan een component, waarbij deze wordt weergegeven in grafieken/tabellen. Historian App Combineert alle datatypes samen met de analytische resultaten om een gepersonaliseerde weergave te bieden. Eenvoudig uw persoonlijke rapporten in eigen beheer aan te maken en op te slaan onder uw favorieten Maatwerk rapportages Alle SkySpark applicaties kunnen aangewend worden om een variatie aan rapportages te maken en deze te exporteren. Interessante zaken kunnen zodoende gemakkelijk intern of extern gedeeld worden of structureel geraadpleegd worden op basis van nieuwe of historische data.

7 100% onafhankelijk SkySpark kan toegepast worden op een breed scala aan installaties en is niet gelieerd aan een fabricaat, product of type data. Voor elke klimaatinstallatie (HVAC) gedurende de volledige exploitatiefase kan SkySpark ingezet worden ten behoeve van foutdetectie, energieanalyse, procesbewaking, duurzaamheidprestaties en u een volledig inzicht geven in de levensduur van de installatie. Zonder rekening te hoeven houden met andere belangen dan de uwe. SkySpark kan worden ingezet voor data-analyse vanuit diverse bronnen, waaronder: Gebouwautomatisering Energiemanagement Industriële automatisering Datacenters Zwembaden Slimme woningen Offshore Warmtewet Lokaal of in de Cloud - maximale flexibiliteit Als applicatie voor facilitair managers: SkySpark kan ingezet worden als eindgebruikerapplicatie voor facilitair-/ energiemanagers die verantwoordelijk zijn voor het functioneren van de klimaatinstallatie of energiemanagement. De software kan lokaal geïnstalleerd worden op een laptop, desktop PC, server of gehost worden in de cloud als een SaaS oplossing (Software as a Service). Uw data blijft binnen uw organisatie. SkySpark kan toegepast worden op één tot duizenden gebouwinstallaties. Als platform voor integratie met andere applicaties: SkySpark kan gebruikt worden als back-end database en analytische tool voor andere applicaties. Een veelvoud aan API s maakt het mogelijk om SkySpark functionaliteiten te integreren met applicaties van derden. Waarmee applicaties bekrachtigd kunnen worden door de analytische mogelijkheden die SkySpark biedt in hun eigen omgeving. Geautomatiseerde Functionele Analyses - ondersteunt Data gestuurd management. Gebruik de analytische eigenschappen van SkySpark om uit uw data volledig automatische 24/7 momenten te identificeren welke belangrijk zijn voor het comfort en zodoende de productiviteit van uw werknemers. Biedt eigenaren inzicht ten aanzien van hun energiekosten en functioneren van de aanwezige installatie. Draag bij aan het inzichtelijk maken van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Of gebruik de inzichten om efficiënt uw installatie te laten functioneren. Als een geautomatiseerde, altijd aanwezige virtuele expert kijkt SkySpark voordurend naar de werking van uw installatie. U kunt deze informatie aanwenden voor het scheppen van nieuwe waarde en het bieden van een betere dienstverlening. Find What Matters Als applicatie voor adviseurs/consultant, installateurs: SkySpark is tevens een perfecte tool voor adviseurs/consultants en installateurs welke betrokken zijn bij de inbedrijfstelling, monitoring en energieanalyse. SkySpark kan ingezet worden om patronen en afwijking te detecteren op basis van hun specifieke kennis, stroomlijnen van klimaatprocessen of het maken van rapportages voor eindgebruikers of derden.

8 SkySpark specificaties: Operating systems: Microsoft Windows, Mac OSX, Linux, SkySpark vereist een Java Virtual Machine op de server. Systeemeisen: SkySpark draait op bijna alle computers variërend van een laptop tot een Cloud Service Provider. Systeemeisen variëren gebaseerd op de hoeveelheid aan datapunten in SkySpark en de connecties om de data te verzamelen. Gebruikersinterface: SkySpark is volledig inzichtelijk in een standaard web browser d.m.v. HTML5. SkySpark is momenteel compatibel met alle voornaamste web browsers waaronder: Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Safari en Firefox. Dataconnecties: SkySpark ondersteunt momenteel de volgende datakoppelingen: BACNet/ IP, obix, Modbus TCP, Haystack, Sedona, SQL databases via JDBC, CSV data import, SkyFoundry REST API, Energy Star Portfolio Manager, and Lightweight Directory Access Protocol. Export formaten: PDF, PNG, SVG, Excel, CSV, HTML, Text, JSON, Zinc en Trio. Infinity Monitoring & Consultancy Meubelmakerstraat JD VELSERBROEK

GEBOUWBEHEER MET Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker

GEBOUWBEHEER MET Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker GEBOUWBEHEER MET Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker Gebouwbeheer met Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker Het beheer van het klimaat in een gebouw is steeds

Nadere informatie

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Slimmer samenwerken met SharePoint Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Workflows, forms, reports en data WAAROM KIEZEN VOOR K2? Of u nu workflows moet maken voor items in SharePoint

Nadere informatie

Collaboration for Business. Whitepaper. Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model.

Collaboration for Business. Whitepaper. Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model. Whitepaper Collaboration for Business Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model. T +31 418 57 07 00, F +31 418 57 07 50 1. Introductie Steeds meer organisaties komen

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 2 Inleiding Lancom biedt haar klanten reeds sinds 2007 de mogelijkheid om te gaan werken van uit een Cloud model waarbij de servers in een datacenter van Lancom

Nadere informatie

voor vandaag en morgen

voor vandaag en morgen Technologie voor vandaag en morgen Onafhankelijke oplossingen voor gebouwgebonden installaties De Basis van Webeasy Technologie voor vandaag en morgen Webeasy levert open en onafhankelijke oplossingen

Nadere informatie

Voorwoord. info@salesmanager.nl www.salesmanager.nl. Geachte lezer,

Voorwoord. info@salesmanager.nl www.salesmanager.nl. Geachte lezer, Voorwoord Geachte lezer, Hartelijk dank voor uw interesse in de producten van SalesManager Software B.V. Wij stellen uw belangstelling zeer op prijs. Dit document laat u op een duidelijke en beknopte wijze

Nadere informatie

IT Trends en Innovatie Survey Wat wordt de next big thing?

IT Trends en Innovatie Survey Wat wordt de next big thing? IT Trends en Innovatie Survey Wat wordt de next big thing? Inhoud Voorwoord 4 Trends, innovatie en de CIO agenda 5 Samenhang tussen trends, denken vanuit megatrends 8 Resultaten voor cluster Cloud en

Nadere informatie

7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen

7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen 7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen Organisaties die zich op dit moment (opnieuw) in een CRM software selectie traject begeven, hebben een grote uitdaging. Daar waar vroeger

Nadere informatie

Dienstbeschrijving. New Day at Work Online workspace of the future! Page 1

Dienstbeschrijving. New Day at Work Online workspace of the future! Page 1 Dienstbeschrijving New Day at Work Online workspace of the future! Page 1 Contents 1.0 Inleiding... 3 2.0 Workspace 365... 4 2.1 Drie type gebruikers van Workspace 365... 4 1. Office Medewerker... 4 2.

Nadere informatie

ecspand your SharePoint Server ecspand your success De oplossing voor u!

ecspand your SharePoint Server ecspand your success De oplossing voor u! nederlands ecspand your SharePoint Server ecspand your success De oplossing voor u! Inhoud Inleiding en oplossingsoverzicht pagina 4-5 Dynamics integratie pagina 6-7 E-mailmanagement pagina 8-9 Office

Nadere informatie

SharePoint als ECM De oplossing voor u

SharePoint als ECM De oplossing voor u nederlands Inhoud SharePoint als ECM De oplossing voor u Inleiding en oplossingsoverzicht pagina 4-5 Microsoft Dynamics Integratie pagina 6-7 E-Mail Management pagina 8-9 Office Integratie pagina 10-11

Nadere informatie

LOGICWORKS CRM. Een complete CRM oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen.

LOGICWORKS CRM. Een complete CRM oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen. LOGICWORKS CRM Een complete CRM oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen. Logicworks CRM Customer Relationship Management Het creëren én behouden van goede klantrelaties is van essentieel belang

Nadere informatie

Gemeente. Gedreven. Data. (Big) Rol en positie van gemeenten in een samenleving van Big en Open Data. In samenwerking met

Gemeente. Gedreven. Data. (Big) Rol en positie van gemeenten in een samenleving van Big en Open Data. In samenwerking met (Big) Data Gedreven Gemeente Rol en positie van gemeenten in een samenleving van Big en Open Data In samenwerking met Maart 2015, 1ste editie PDF, Den Haag Auteurs Eric de Kruik, Kwaliteitsinstituut Nederlandse

Nadere informatie

Connecting everyone to everything. Verbind. Verrijk. Verhelder.

Connecting everyone to everything. Verbind. Verrijk. Verhelder. Connecting everyone to everything Verbind. Verrijk. Verhelder. Efficy CRM: eindelijk een CRM-systeem dat werkt zoals ú het zou wensen Rapporten E-mail Bedrijven Customer Relationship Management gaat primair

Nadere informatie

Webservice meldingen ProUrl

Webservice meldingen ProUrl Productinformatie REMS REMS Algemeen REMS CloudComputing Systeem REMS CC systeem user REMS OnSite systeem user ControlPanel Verwerking Connectivity Auditing Organize Webservice meldingen ProUrl CRM Relaties

Nadere informatie

White paper: introductie van Cloud Computing

White paper: introductie van Cloud Computing White paper: introductie van Cloud Computing Introductie Cloud computing De explosieve groei van cloud oplossingen en diensten in de afgelopen periode is een situatie die vergelijkbaar is met de meeste

Nadere informatie

Business Intelligence (BI) ontwikkel. een intelligente enterprise. Your business technologists. Powering progress

Business Intelligence (BI) ontwikkel. een intelligente enterprise. Your business technologists. Powering progress Business Intelligence (BI) ontwikkel een intelligente enterprise Your business technologists. Powering progress Ontwikkel een intelligente enterprise Informatie wordt gegenereerd door elke activiteit,

Nadere informatie

Cloud computing in het MKB

Cloud computing in het MKB HvA Cloud computing in het MKB Hoe kan SaaS als onderdeel van cloud computing bijdragen aan een beter Nederlands middenen kleinbedrijf? Auteur: Kevin Mans Student nummer: 500674770 Inlever datum: 8-4-2013

Nadere informatie

WAT IS ER NIEUW IN QLIKVIEW 11?

WAT IS ER NIEUW IN QLIKVIEW 11? WAT IS ER NIEUW IN QLIKVIEW 11? QlikView 11 tilt Business Discovery naar een hoger niveau. QlikView 11 stelt gebruikers in staat om eenvoudig informatie te delen met collega s. Grotere, bedrijfsbrede implementaties

Nadere informatie

SharePointCustomer SharePoint Ontwikkeling

SharePointCustomer SharePoint Ontwikkeling SharePointCustomer SharePoint Ontwikkeling 1 P a g e 1 CONTENTS 2 Farm vs SandBox vs Apps... 5 3 tools, strategie en mogelijkheden voor het monitoren... 7 3.1 Overview van de monitoring tools... 7 3.2

Nadere informatie

Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie

Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie In het begin van een nieuw jaar wordt vaak aandacht besteed aan ontwikkelingen en trends die hun stempel gaan drukken op 2014.

Nadere informatie

Stageopdrachten 2012/2013

Stageopdrachten 2012/2013 Stageopdrachten 2012/2013 Stageopdrachten Inleiding Onderzoeksgebieden Agile en Dynamics CRM Analyze en scoping testprocessen bij Dynamics CRM BizBuz: de Message Bus in Retail Customer Profiling & Marketing

Nadere informatie

Whitepaper. Web to print in de Cloud

Whitepaper. Web to print in de Cloud Whitepaper Web to print in de Cloud Albert Noppen en Roelof Janssen, Media Alliantie Juni 2011 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 1. INLEIDING 3 2. MARKETING RESOURCE MANAGEMENT 4 2.1 Organisaties willen meer

Nadere informatie

Architectuur. Enterprise Portal

Architectuur. Enterprise Portal Architectuur Enterprise Portal Auteur : Ivo Huurdeman Versie : 1.0 Status : Final Documentdatum : 11-02-14 Architectuur 2014 Pagina 1 van 20 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding... 3 1...Enterprise

Nadere informatie

De zakelijke voordelen van rijke internetapplicaties

De zakelijke voordelen van rijke internetapplicaties White Paper De zakelijke voordelen van rijke internetapplicaties Samenvatting Adobe kan buigen op een jarenlange ervaring in het leveren van technologieën die de manier waarop mensen met ideeën en informatie

Nadere informatie

SLIM SAMENWERKEN AAN ICT Cloud computing en shared service centra

SLIM SAMENWERKEN AAN ICT Cloud computing en shared service centra SLIM SAMENWERKEN AAN ICT Cloud computing en shared service centra Slim Samenwerken aan ICT Cloud computing en shared service centra Colofon Samenstelling Uitgebracht in opdracht van het Kwaliteitsinstituut

Nadere informatie

Bachelor eindproject

Bachelor eindproject Technische Universiteit Delft Bachelor eindproject Faculteit: Electrotechniek, Wiskunde en Informatica Sectie: Web Information Systems DENC Docs Studenten: Martijn Berger (1123076) Michael Croes (1265180)

Nadere informatie

Imtech Document Center. Imtech ICT. Van sales opportunity tot projectuitvoering

Imtech Document Center. Imtech ICT. Van sales opportunity tot projectuitvoering Imtech ICT Van sales opportunity tot projectuitvoering Imtech Document Center Imtech ICT Integrated Solutions Hogeweg 41 NL-5301 LJ Zaltbommel T +31 418 57 07 50, www.imtech.nl/is info.is@imtech.nl Inhoud

Nadere informatie