HIGHSCHOOL 1e en 2e klas

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HIGHSCHOOL 1e en 2e klas"

Transcriptie

1 HIGHSCHOOL 1e en 2e klas

2 Wat is Highschool? Op school vergroot je je kennis en leer je vaardigheden binnen verschillende vakken als Nederlands, Frans, biologie, wiskunde en geschiedenis. Dat programma is voor iedere leerling gelijk. Niet iedereen heeft echter dezelfde interesses en dezelfde talenten. Daarom hebben wij naast de vakken die voor iedereen hetzelfde zijn, vier lesuren ingeroosterd waarin jij zelf mag kiezen welk programma je wilt gaan doen. De vier lesuren zijn verdeeld over twee dagen in de week. We noemen deze uren Highschool. Binnen Highschool worden verschillende programma s aangeboden: Da Vinci, Creative, Sport en Specials. Het schooljaar wordt verdeeld in vier perioden van acht weken. Na iedere periode is er een highschooldag. Na twee periodes is er een highschoolavond waarop jij je ouders kunt laten zien (en proeven) wat je hebt gedaan tijdens de highschoollessen. Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt.

3 Highschool Da Vinci Jij bent de nieuwe Da Vinci, Einstein of Newton! In de loop van de highschoolperiodes worden jouw technische vaardigheden steeds beter en ontwikkel jij je meer en meer als wetenschapper in de dop. Tijdens Highschool Da Vinci hebben informatica, techniek, scheikunde en natuurkunde steeds minder geheimen voor jou. Deze geheimen ga je namelijk samen met je klasgenoten ontdekken! Je kan per periode een ander programma kiezen. Dat mag ook een programma uit Highschool Creative zijn. Blokje bij Blokje, technisch Lego In de binnenstad van Vlissingen zit de stichting Blokje bij Blokje. Tijdens Highschool ga je met technisch lego aan de slag. Je werkt met de zogenaamde mindstorms en bouwt van lego een heuse robot! Jaarlijks wordt de nationale FIRST LEGO League challenge georganiseerd. Wie weet kan je met jouw robot deelnemen aan het volgende seizoen! CSI: forensisch onderzoek In de brugklas heb je nog geen natuurkunde en scheikunde. Toch ga je tijdens dit highschoolprogramma al aan de slag met praktische vaardigheden uit deze vakken. Je leert basistechnieken die gebruikt worden bij forensisch onderzoek, zoals je dat op tv ziet in series als CSI. Op de afsluitende dag ga je zelf met jouw team van rechercheurs een misdrijf oplossen. Vind jij de dader?

4 Mediawijsheid Wat is dat nou eigenlijk: mediawijs zijn? Waar het op neerkomt, is dat je slim, verstandig en veilig met alle media om kunt gaan. In de lessen maak je kennis met reclame. Welke reclames ken je? Welke vind je goed/slecht en waarom? Waarom is er reclame? Wie verdient hieraan? Bestaat er zoiets als gratis spelletjes? Je leert over sociale media en de plus- en minpunten hiervan. Naast sociale media zijn er ook ouderwetse media: kranten, tijdschriften, boeken. Je leert de verschillen tussen een artikel en een column. Aan de hand van actueel nieuws maak je samen met je groepje een eigen krant. Ook maak je nog een eigen cartoon. Programmeren De cursus programmeren leert je vooral om te denken als een programmeur. Je gaat opdrachten die op zich best moeilijk zijn, ophakken in een reeks kleine opdrachtjes, die los van elkaar juist heel makkelijk zijn. Ondertussen leer je spelenderwijs een van de meest gebruikte programmeertalen die er bestaan: Python. Dat spelenderwijs moet je letterlijk nemen, want alles wat je leert zit verstopt in een spannende game! Aan het eind van de cursus kun je zelf(s) al een eenvoudige game programmeren!

5 Spreken in het openbaar Het is voor veel leerlingen een bekend verschijnsel: je wilt in de klas wat vragen, maar alleen al bij de gedachte gaat je hart sneller kloppen en stokt je adem. Als je al zo dapper bent dat je toch je vinger opsteekt, is de kans dat er nog wat verstandigs uit je mond komt heel klein geworden. Tijdens de cursus Spreken in het openbaar word je binnen de kortste keren hier van verlost. Bovendien leer je hoe je een pakkende mondelinge presentatie kan houden en hoe je het publiek kunt overtuigen van jouw mening. Mind your own business (MYOB)! Wil je zelf een keer de baas zijn, dan is dit echt iets voor jou! De leerlingen van MYOB starten een eigen onderneming waarmee ze geld ophalen voor het goede doel. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor het bedenken en het opstellen van het plan en de uitvoering hiervan. Natuurlijk is er een docent om je in dit proces te begeleiden, maar jij bent de baas! Dit jaar is gekozen voor Kika als goed doel. Op welke manier de leerlingen geld willen gaan inzamelen blijft nog even een verrassing, maar ze hebben grootse plannen. De ultieme vorm van ondernemend leren!

6 Webdesign Wist je dat een bezoeker van een website binnen 8 seconden de beslissing maakt om te blijven of naar een andere site te gaan? Wist je dat je een slechte site zo hebt gevonden, maar een goede vinden best moeilijk is? En hoe bepaalt Google de volgorde van de sites? Deze vragen worden allemaal beantwoord in Highschool Webdesign. Hierin krijg je van een grafisch designer en een web-development programmeur de tools om een website vanuit het niets zelf te creëren. Schaken Wil jij de nieuwe Magnus Carlsen worden? Volg dan dit Highschool programma. Schaken is meer dan zomaar een spelletje voor thuis. Een goede schaker kan vooruitdenken en heeft tactisch inzicht. Via het programma Chessity kun je op je eigen niveau, of je nu beginnend of gevorderd bent, spelenderwijs jouw schaaktechniek verbeteren. Natuurlijk ga je de strijd aan met je medeleerlingen tijdens een schaaktoernooi om vast te stellen wie Scheldemond schaakkampioen van 2017 wordt! Wil je alvast meer informatie? Kijk dan op

7 Highschool Creative Maak jij graag je eigen muziek of een theaterstuk of hangt jouw Picasso straks aan de muur? Ben jij die creatieveling die hier nóg beter in wil worden? In verschillende periodes vind jij bij ons steeds weer nieuwe manieren om jezelf uit te drukken. Je kiest voor Highschool Creative als je enthousiast bent en graag andere mensen meeneemt in je creatieve enthousiasme. Je leert nog beter samenwerken en doet dit steeds bij een keuzevak dat jij leuk vindt! Zoals: Muziek Tijdens deze lessen ga je natuurlijk zelf muziek maken. Dit kan zijn op een instrument of als zanger(es). Je leert zowel over klassieke muziek, lichtere muziek en popmuziek. Je gaat op bezoek bij een echt orkest en je krijgt een workshop op school van een docent of verrassingsact. Zowel op de highschoolavond als op het open podium mag je je muzikale talent showen. Drama Op de highschoolavond voer je een heus theaterstuk op waar je weken voor hebt geoefend. Je leert tijdens de lessen de basis van toneelspelen. Je gaat werken met verschillende thema s.je mag niet alleen een theaterstuk opvoeren, je gaat er ook een bezoeken. Ook een rondleiding in een echt theater behoort tot de activiteiten.

8 Koken Een aantal Zeeuwen is topkok en misschien word jij er ook wel een?! Je gaat samen met 15 andere leerlingen 4 uur in de week koken in onze professionele keuken. En dan niet zomaar wat simpels. Nee, uiteindelijk koken jullie een 7-gangenmenu! Aan het einde van de highschoolperiode worden je ouders uitgenodigd voor een diner in ons splinternieuwe restaurant Colours en jij bent de kok! Beeldende kunst Werk jij graag met je handen en heb je leuke en vooral kunstzinnige ideeën? Bij dit onderdeel komt je handvaardigheid goed van pas en leer je allerlei voorwerpen en ontwerpen te maken met verschillende technieken.

9 Dance Vind je het leuk om te dansen, maar is 8 uur per week dansen in onze dansklas een beetje teveel? Dan kan je kiezen voor Highschool Dance. Je danst dan een periode lang: URBAN! Denk aan streetdance, zumba, enz. Aan het einde van de periode geef je met je hele groep een spetterend optreden tijdens de highschoolavond: lekker swingen op het podium! Stop-motion Stop-motion is een bijzondere filmtechniek waarmee speciale effecten in films kunnen worden gecreëerd. Je koppelt als het ware stilstaande beelden aan elkaar tot een heuse film. In dit highschoolprogramma leer je een verhaal te maken, te fotograferen en het geheel vervolgens samen te smelten tot een film.

10 Highschool Sport Wil jij de snelste, sterkste, beste of sportiefste zijn? Ben je het liefst de hele dag aan het sporten en aan het bewegen. Dan kies je natuur-lijk voor Highschool Sport! Tijdens uitdagende sportactiviteiten leer je samenwerken en doorzetten. Tijdens het sporten leer je niet alleen jezelf, maar ook je klasgenoten beter kennen. Je doet dit in een groep waarin iedereen graag bezig is met bewegen en sporten! Kies je voor Highschool sport dan heb je dus 4 lesuren extra lichamelijke oefening in vergelijking tot jouw klasgenoten. Je sport dan in totaal 7 lesuren per week! Deze keuze maak je voor een heel schooljaar. Wat ga je allemaal doen? - Uitdagende sportactiviteiten die in een gewone gymles niet aan bod komen - Trendsporten, zoals: duiken, golfen, skiën - Clinics, zoals snowboarden en klimmen - Je leert nog beter organiseren / je mag zelfs lesgeven

11 Specials Het Scheldemond College is de enige TopsportTalentschool (TTS) van Zeeland en daarom mogen wij van de inspectie echte topsporters met een talentstatus (LOOT)meer kansen bieden! Jij bent goed in jouw sport en je wil alle mogelijkheden benutten om hierin nog beter te worden. Onder professionele begeleiding ga jij hard aan het werk en lekker sporten. Dat alles mag je ook nog eens onder schooltijd doen. Als je voor deze Highschool kiest, schep je voor jezelf optimale kansen om de top te bereiken. De keuze voor een special is voor het hele schooljaar. Je wisselt dus niet van programma. Onder de specials vallen de volgende sporten en sportverenigingen: - Voetballen bij JVOZ - Tennissen bij TOZ - Turnen bij TSZ - Basketbal - Hockey, mits voldoende deelnemers - Korfbal (onder voorbehoud) - Elke andere sport als je daarvoor een LOOT-status hebt

12 Dansklas Jij houdt van dansen? Je wil graag beter worden en nog meer stijlen leren, zoals Klassiek, Jazz en Modern? Dan is de dansklas misschien iets voor jou. Je danst 8 uur per week onder schooltijd onder leiding van een ervaren danslerares. Naast de verschillende dansstijlen, leer je ook je eigen choreografie ontwerpen. Ieder jaar is er een afrondende dansvoorstelling in een theater. Jullie zijn samen verantwoordelijk voor een spetterende show voor ouders, leerlingen, docenten en andere belangstellenden. Denk niet alleen aan dans, maar ook aan muziek, kleding, vormgeving en andere activiteiten die behoren bij de organisatie van zo n show en daar mag jij zelf een hoofdrol in spelen. Voor deelname aan de dansklas worden speciale audities gehouden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de dansdocentes van het Scheldemond College. Dansklas Scheldemond College

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt.

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt. l o o h c s h g i H O V M@ Wat is Highschool? Op school vergroot je je kennis en leer je vaardigheden binnen verschillende vakken als Nederlands, biologie, wiskunde en geschiedenis. Dat programma is voor

Nadere informatie

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt.

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt. Hi l o o h c s gh O V A H O W en V Wat is Highschool? Op school vergroot je je kennis en leer je vaardigheden binnen verschillende vakken als Nederlands, Frans, biologie, wiskunde en geschiedenis. Dat

Nadere informatie

Highschool. 1e en 2e klas

Highschool. 1e en 2e klas Highschool 1e en 2e klas Highschool?! Hey toekomstige Highschooler, Je gaat naar school voor het leren van diverse vakken waaronder onder andere Nederlands, Engels, biologie, wiskunde en geschiedenis.

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Sport. Welke workshops biedt Sport Studio?

Sport. Welke workshops biedt Sport Studio? Sport Sport Wat is Sport Studio? Sporten is voor iedereen, ook op het Rijnlands. Natuurlijk zijn er op deze school de lessen bewegingsonderwijs maar daarnaast nemen alle leerlingen van de onderbouw deel

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

vmbo voor Sport & Dans Rotterdam

vmbo voor Sport & Dans Rotterdam vmbo voor Sport & Dans Rotterdam Welkom op Thorbecke vmbo voor Sport & Dans! vmbo b/k, met of zonder LWOO Leuk dat je meer wilt weten over onze school. Sport & Dans staat groot in onze naam, maar je krijgt

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke vmbo voor Sport & Dans! vmbo b/k, met of zonder LWOO

Welkom op Thorbecke vmbo voor Sport & Dans! vmbo b/k, met of zonder LWOO Rotterdam Welkom op Thorbecke vmbo voor Sport & Dans! vmbo b/k, met of zonder LWOO Leuk dat je meer wilt weten over onze school. Sport & Dans staat groot in onze naam, maar je krijgt bij ons dezelfde basisvakken,

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo

Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo Leuk dat je meer wilt weten over onze school. Thorbecke Merkelbachstraat is een gezellige, overzichtelijke mavo waar iedereen elkaar kent. Bijzonder is dat je

Nadere informatie

(Top)sport op het Scheldemond College

(Top)sport op het Scheldemond College (Top)sport op het Scheldemond College Topsporter met talentstatus / LOOT-status Je hebt passie en talent voor een bepaalde sport. De afgelopen jaren heb je laten zien dat jij heel ver kunt komen. De NOC*NCF

Nadere informatie

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN!

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! Het Streek Bovenbuurtweg: dé school voor jou als je een school met een fijne sfeer zoekt. Een school waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waar je de ruimte krijgt om je talenten

Nadere informatie

TWICKEL PLUS. Beste leerling,

TWICKEL PLUS. Beste leerling, TWICKEL PLUS Beste leerling, Op het TWICKEL College vinden we het belangrijk dat je de kans krijgt om jouw talenten te laten zien of verder te ontwikkelen. Ook vinden we het belangrijk dat je op verschillende

Nadere informatie

TWICKEL PLUS. Beste leerling,

TWICKEL PLUS. Beste leerling, TWICKEL PLUS TWICKEL PLUS Beste leerling, Je hebt voor het TWICKEL College gekozen omdat je jouw talenten wilt laten zien en ten volle wilt ontwikkelen. Daarvoor krijg je alle kans tijdens de lessen en

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Prinsenlaan! vwo en havo

Welkom op Thorbecke Prinsenlaan! vwo en havo Rotterdam Welkom op Thorbecke Prinsenlaan! vwo en havo Je staat voor een belangrijke keuze: je zoekt de beste middelbare school voor jou. Thorbecke biedt je in elk geval een veilige en optimistische plek.

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap (pre-)mavo/(pre-)havo KRIMPEN

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap (pre-)mavo/(pre-)havo KRIMPEN Christelijke scholengemeenschap (pre-)mavo/(pre-)havo KRIMPEN Young Strong Je bent jong en nieuwsgierig. Je wilt leren, kiezen, groeien en praktisch bezig zijn. Samen ontdekken we waar jij sterk in bent!

Nadere informatie

Utrecht, 23 januari 2015. Betreft: excellent-uren Boni. Geachte mevrouw/meneer,

Utrecht, 23 januari 2015. Betreft: excellent-uren Boni. Geachte mevrouw/meneer, Utrecht, 23 januari 2015 Betreft: excellent-uren Boni Geachte mevrouw/meneer, Zoals wij u al hebben laten weten, bieden wij vanaf 2 februari een nieuw verdiepingsprogramma aan in de brugklas. Voor de leerlingen

Nadere informatie

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap mavo - havo - vwo KRIMPEN

YOUNG & STRONG. Christelijke scholengemeenschap mavo - havo - vwo KRIMPEN Christelijke scholengemeenschap mavo - havo - vwo KRIMPEN Young Strong Je bent jong en nieuwsgierig. Je wilt leren, kiezen, groeien en praktisch bezig zijn. Samen ontdekken we waar jij sterk in bent! Leren

Nadere informatie

VMBO BASIS EN KADER MET EN ZONDER LWOO

VMBO BASIS EN KADER MET EN ZONDER LWOO VMBO BASIS EN KADER MET EN ZONDER LWOO Houd je van sporten? Wil je voetballen? Basketballen? Dansen? En heb je vmbo b/k advies? Dan bof je! sport & dans. Daar ga je naar school en kun je veel sporten of

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat natuurlijk

Nadere informatie

IK DENK ZELF WETENSCHAP & ONTDEKKING KUNST & CULTUUR INTERNATIONALE ZAKEN. Fotografie Leonard Fäustle

IK DENK ZELF WETENSCHAP & ONTDEKKING KUNST & CULTUUR INTERNATIONALE ZAKEN. Fotografie Leonard Fäustle IK Fotografie Leonard Fäustle WETENSCHAP & ONTDEKKING KUNST & CULTUUR INTERNATIONALE ZAKEN GOEDE BEGELEIDING Voor een middelbare school is het VCL best klein. Dat heeft een paar grote voordelen, bijvoorbeeld

Nadere informatie

rommelen oos T Foto: R

rommelen oos T Foto: R Foto: Roos Trommelen GOEDE BEGELEIDING Het VCL is een relatief kleine school voor havo, atheneum en gymnasium. Dat heeft een paar grote voordelen, bijvoorbeeld dat iedereen docenten en leerlingen elkaar

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Prinsenlaan! vwo en havo

Welkom op Thorbecke Prinsenlaan! vwo en havo Rotterdam Welkom op Thorbecke Prinsenlaan! vwo en havo Je staat voor een belangrijke keuze: je zoekt de beste middelbare school voor jou. Thorbecke biedt je in elk geval een veilige en optimistische plek.

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1. Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1. Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat

Nadere informatie

12peciale voorlichtingns-eum,

12peciale voorlichtingns-eum, _ M R E T AS S S CLA T RUIM DOND E TALE R O O V ERDA G ARI JANU 12peciale voorlichtingns-eum, S the ver het a avond o ium en gymnas erclass de mast NT! MASTERCLASS IETS VOOR JOU? Ben jij altijd op zoek

Nadere informatie

Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Ruimte voor ontwikkeling. Gymnasium Kunst & Cultuurklas Sportklas

Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Ruimte voor ontwikkeling. Gymnasium Kunst & Cultuurklas Sportklas Ruimte voor ontwikkeling Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Jij krijgt de ruimte om te ontdekken wat het beste bij je past en om enthousiast mee te doen. scholengemeenschap

Nadere informatie

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur Beste leerlingen, Jullie zijn geïnformeerd over het masterclassprogramma voor periode 1. In dit boekje kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses over gaan en hoe en wanneer je je kunt inschrijven.

Nadere informatie

Leren als een expert!

Leren als een expert! Leren als een expert! Welk vak vind jij lastig? Wiskunde, of juist Frans? Ken je iemand die heel goed is in dat vak? En heb je wel eens aan diegene gevraagd hoe hij/zij voor dat vak leert? Als je dat weet,

Nadere informatie

KEUZEMODULES schooljaar

KEUZEMODULES schooljaar KEUZEMODULES schooljaar 2019-2020 Voetbal Filosofie Drama Spaans Chinees Sport 1 INHOUD Filosofie 3 Drama 5 Chinese to go 7 Spaans 9 Sport 11 Voetbal 12 2 FILOSOFIE Filosoferen begint met je verwonderen,

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO BESTE OUDERS EN TOEKOMSTIGE LEERLINGEN WAT IS DAT TOCH SPANNEND: KIEZEN VOOR EEN MIDDELBARE SCHOOL! Deze brochure laat

Nadere informatie

Het gymnasium: iets voor jou?

Het gymnasium: iets voor jou? Het gymnasium: iets voor jou? Stel jezelf eens de vraag... Ben ik nieuwsgierig? Heb ik een brede belangstelling? Hou ik van onderzoeken? Ben ik gek op cultuur? Houd ik van nieuwe dingen leren? Ben ik kritisch?

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Zoals jullie weten, zet het Inspirocollege volop in op talenturen.

Zoals jullie weten, zet het Inspirocollege volop in op talenturen. Talenturen 2 de jaar Voorwoord Beste leerling, Zoals jullie weten, zet het Inspirocollege volop in op talenturen. Wij vinden het immers belangrijk dat je niet alleen met je neus in de boeken zit, maar

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

Omdat er al genoeg verandert als ik naar de middelbare school ga. Het begint hier. Thorbecke Nieuwerkerk

Omdat er al genoeg verandert als ik naar de middelbare school ga. Het begint hier. Thorbecke Nieuwerkerk Omdat er al genoeg verandert als ik naar de middelbare school ga Het begint hier Thorbecke Nieuwerkerk Spannend hè, naar de middelbare school gaan! Opeens heb je verschillende leraren, nieuwe vakken en

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Op de Groene Hart Topmavo komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havoklassen. Bij ons kunnen leerlingen Meer dan leren. Leerlingen doen

Nadere informatie

Naschoolse activiteiten

Naschoolse activiteiten NSA Onder De Bogen Beste ouder(s)/verzorger(s), In januari 2019 hebben we weer een boeiend aanbod aan Naschoolse Activiteiten (NSA) dat vanuit KMN Kind & Co wordt georganiseerd. Hoe gaat dat in zijn werk?

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit Goede examenresultaten Passie PRISMA: Passie Plus: Passie voor

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Nieuwerkerk Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Een overzichtelijke, gezellige en ondernemende school waar iedereen elkaar kent, zo beschrijven leerlingen ons. Wij willen graag dat jij je

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD! over de Groene Hart topmavo

werken voor talent! MET DE IPAD! over de Groene Hart topmavo 2017/2018 over de Groene Hart topmavo Bij ons komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havo- klassen. Op onze school kunnen leerlingen Meer

Nadere informatie

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij...

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij... Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je zelfstandig werken, je eigen verantwoordelijkheid nemen, keuzes maken en goed samenwerken met je

Nadere informatie

Masterclass Science. Masterclass Science TBL

Masterclass Science. Masterclass Science TBL Masterclass Science Masterclass Science TBL Tijdens de masterclass Science leer je ontwerpen, bouwen, innoveren, onderzoeken, programmeren, presenteren en wetenschappelijk verslagleggen. Vaak doe je dit

Nadere informatie

werken voor talent MET DE IPAD!

werken voor talent MET DE IPAD! De leerlingen op het Lyceum volgen een opleiding voor havo, atheneum of gymnasium. Op het Groene Hart Lyceum staat Uitdagend leren centraal. Onze leerlingen worden door de vakdocenten in alle lessen uitgedaagd

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd en betrokken Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit onderwijs Goede examenresultaten Passie PRISMA: KUNST,

Nadere informatie

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN!

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! WAT MAAKT T ATRIUM ZO BIJZONDER? Het einde van de basisschooltijd komt in zicht. Tijd om te kiezen voor een middelbare school! Maak in deze folder kennis met t Atrium en ontdek

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Havo+ met vwo-route Positief en persoonlijk Intensieve begeleiding Techniek Kunst & Media, Sport & Bewegen, Business Werelds

Nadere informatie

Stap je toekomst in... Informatie voor de leerlingen. Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo

Stap je toekomst in... Informatie voor de leerlingen. Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo Stap je toekomst in... Informatie voor de leerlingen Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo Op zoek Je zoekt een nieuwe school, want op de basisschool ben je (bijna) klaar. De basisschool was wel erg

Nadere informatie

Kies voor meer! kies voor meer

Kies voor meer! kies voor meer kies voor meer Kies voor meer! Je staat op het punt om een heel belangrijke beslissing te nemen: je kiest de school waar je de komende jaren naartoe gaat. Spannend! Want je wilt natuurlijk naar een plek

Nadere informatie

waarom kiezen voor het Zaanlands Lyceum?

waarom kiezen voor het Zaanlands Lyceum? zaanlands Het Zaanlands Lyceum heeft 6 verschillende eerste klassen: havo/vwo havo/vwo sportklas atheneum atheneum bèta+ gymnasium gymnasium bèta+ waarom kiezen voor het Zaanlands Lyceum? lyceum Duidelijke

Nadere informatie

Talentklassen Kunst / Sport / Science / Cambridge Engels

Talentklassen Kunst / Sport / Science / Cambridge Engels Talentklassen Kunst / Sport / Science / Cambridge Engels havo en vwo Ieder kind heeft talent! Wij dagen onze leerlingen uit het beste uit zichzelf te halen. Dat geldt natuurlijk voor het onderwijs in de

Nadere informatie

Zomervakantie BSO KwestKids, locatie KwestFactory 6-12 jarigen Thema: Kwest klust!

Zomervakantie BSO KwestKids, locatie KwestFactory 6-12 jarigen Thema: Kwest klust! Thema: Kwest klust! GPS SPEURTOCHT 22 juli Waar gaan we heen? Waar staan die cijfertjes voor? Wat gaan we vinden bij het eindpunt? En wie lukt het de code te kraken? Vandaag gaan we op pad met een GPS

Nadere informatie

Talent in ontwikkeling. voor Toekomstige brugklassers. Informatiebrochure brugperiode Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium

Talent in ontwikkeling. voor Toekomstige brugklassers. Informatiebrochure brugperiode Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium Talent in ontwikkeling voor Toekomstige brugklassers Informatiebrochure brugperiode 2017 Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium 2 Beste brugklasser, Je bent het nog niet, maar het duurt niet

Nadere informatie

PROJECT 2014 FLL WORLD CLASS SM

PROJECT 2014 FLL WORLD CLASS SM PROJECT 2014 FLL WORLD CLASS SM In het FLL World Class SM Project zal jullie team: Een onderwerp kiezen waar jullie enthousiast over zijn of altijd al meer over hebben willen weten. Een innovatieve oplossing

Nadere informatie

2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk. De Meander Gouda

2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk. De Meander Gouda 2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk De Meander Gouda Jouw persoonlijke leerroute op De Meander: Individuele coaching Persoonlijk onderwijs op de Meander Digitaal portfolio Lwoo

Nadere informatie

Leren doe je met plezier op mavo-xl!

Leren doe je met plezier op mavo-xl! Extra bij het magazine voor groep-8 leerlingen en hun ouders over Het Stedelijk Zutphen Leren doe je met plezier op mavo-xl! In dit nummer -> Mavo-XL, voor een goede aansluiting op mbo én havo -> Wie ben

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 6-17 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

Leren in de praktijk! Op Het Stedelijk

Leren in de praktijk! Op Het Stedelijk Extra bij het magazine voor groep-8 leerlingen en hun ouders over Het Stedelijk Zutphen Leren in de praktijk! Op Het Stedelijk In dit nummer -> Leren in moderne praktijklokalen -> Maatwerk, ook op het

Nadere informatie

Kies je voor CSW Bestevaêr?

Kies je voor CSW Bestevaêr? CSW Bestevaêr voor vmbo-bk, mavo, havo en vrijeschoolonderwijs Bossenburghpad 10 4385 CJ Vlissingen Kies je voor CSW Bestevaêr? Dan kies je voor een school waar je de aandacht krijgt die je nodig hebt.

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Welkom op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Zelf vinden we onze school gewoon, omdat je bij ons een diploma kunt halen dat past bij jouw inzet en capaciteiten. Maar wij denken dat je op Markenhage

Nadere informatie

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier!

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier! Beste ouder(s)/verzorger(s), Begin februari starten wij weer met een nieuw blok Naschoolse Activiteiten in Maarssenbroek. Het vorig blok zijn alle aangeboden activiteiten doorgegaan en het zou mooi zijn

Nadere informatie

Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College

Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College De sportieve school Wie sportief is, is op het TaK op de juiste plek. Je maakt er kennis met allerlei sporten. Of je nu hobbyist bent of

Nadere informatie

Hallo! Welkom in onze school! Ga je mee op pad? Proeven en ontdekken in het eerste jaar

Hallo! Welkom in onze school! Ga je mee op pad? Proeven en ontdekken in het eerste jaar Proeven en ontdekken in het eerste jaar Hallo! Welkom in onze school! Spannend hé, de zoektocht naar een nieuwe school. Wij vinden het alvast geweldig dat je onze brochure leest. Hierin ontdek je wat onze

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

VMBO VOOR SPORT & DANS

VMBO VOOR SPORT & DANS VMBO VOOR SPORT & DANS VMBO BASIS EN KADER MET EN ZONDER LWOO www.tvo-rotterdam.nl Houd je van sporten? Wil je voetballen? Basketballen? Dansen? En heb je vmbo b/k advies? Dan bof je! Wij hebben de ambitie

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Een kleinschalige school met grote mogelijkheden 2015 Accent op jouw talent Elke leerling heeft talent. De meesten hebben zelfs meer dan één

Nadere informatie

Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: basis, kader en theoretisch.

Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: basis, kader en theoretisch. JIJ MAAKT HET OP EMMA Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: basis, kader en theoretisch. Ga je naar het vmbo, basis, kader of wil je liever naar de theoretische leerweg? Dan

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 5-16 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk. De Meander Gouda

2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk. De Meander Gouda 2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk De Meander Gouda De Meander oor oen D LEREN! Jouw persoonlijke leerroute op De Meander: Persoonlijk onderwijs Keuze-uren Leren door doen Theorie

Nadere informatie

De blijft je hele leven een rol spelen

De blijft je hele leven een rol spelen Laat je zien. In de Theaterklas. Stilletjes zijn we er heel trots op: onze Theaterklas. Omdat we ernstig vermoeden dat geen enkele andere middelbare onderwijsinstelling op dit hoge niveau programma s aanbiedt

Nadere informatie

voor jou extra in de brugklas scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) Ruimte voor ontwikkeling

voor jou extra in de brugklas scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) Ruimte voor ontwikkeling voor jou extra in de brugklas BA musical schoolkoor en orkest skikamp sportklas zeilkamp Ruimte voor ontwikkeling niet zomaar een school heel veel extra te beleven Inhoud Niet zomaar een school 3 Gymnasium

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TAL&NT EXTRA AANBO D MUZIEK SPORTKLAS ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TOPPER! EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TOPCHEF TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN AANDACHT VOOR JE TALENT Als leerling

Nadere informatie

Schitteren in Zijn licht. Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Schitteren in Zijn licht. Naar de brugklas van het Greijdanus?! Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! 22 Schitteren in Zijn licht Het Greijdanus is een gereformeerde school. We geloven in de God van de Bijbel. We geloven dat God van ons vraagt

Nadere informatie

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag.

Nadere informatie

KIESWIJZER LAAR & BERG Stroomkeuze vwo en MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo

KIESWIJZER LAAR & BERG Stroomkeuze vwo en MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo KIESWIJZER LAAR & BERG 2016-2017 Stroomkeuze vwo en MYP Profielkeuze havo Profielkeuze vwo Inhoud Inleiding... 3 Stroomkeuze vwo 3 en MYP 3... 4 Profielkeuze havo... 5 Maatschappijprofielen in havo 4 en

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

VMBO HAVO HAAL HET BESTE UIT JEZELF OP HET PASCAL COLLEGE R E N DE H SC O A VO 2 % B ES T WIST JE DAT HET PASCAL COLLEGE

VMBO HAVO HAAL HET BESTE UIT JEZELF OP HET PASCAL COLLEGE R E N DE H SC O A VO 2 % B ES T WIST JE DAT HET PASCAL COLLEGE VMBO HAVO HAAL HET BESTE UIT JEZELF OP HET PASCAL COLLEGE SC HOL è veel ervaring heeft met instromers; R E N DE H è klein, betrokken en gezellig is; SC O A VO 7 2018 2 % B ES T WIST JE DAT HET PASCAL COLLEGE

Nadere informatie

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium Beste achtstegroeper, Welkom bij het Utrechts Stedelijk Gymnasium! Het USG is een overzichtelijke, goede, fijne school voor slimme leerlingen, die veel

Nadere informatie

Beste leerlingen van klas 2,

Beste leerlingen van klas 2, Beste leerlingen van klas 2, In de mentorles zijn jullie geïnformeerd over het masterclassprogramma van periode 2. Hier kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses over gaan en hoe en wanneer

Nadere informatie

Persoonlijk & ondernemend. Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende

Persoonlijk & ondernemend. Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende Oostwende College Persoonlijk & ondernemend Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende Ondernemende houding - Ontdek jezelf! Weet jij al wat je wilt worden? Of nog helemaal niet?

Nadere informatie

Grote Klus Thema : Cultuur

Grote Klus Thema : Cultuur Grote Klus Thema : Cultuur Bij cultuur horen : muziek drama beeldend dans erfgoed foto/film - literatuur Als je 5 opdrachten maakt en laat aftekenen, mag je meedoen met onze speciale cultuur viering. Als

Nadere informatie

Technasium of Taal, Maatschappij en Cultuur op het Markland College Oudenbosch

Technasium of Taal, Maatschappij en Cultuur op het Markland College Oudenbosch Technasium of Taal, Maatschappij en Cultuur op het Markland College Oudenbosch SJORS BUCKENS BIBI VAN ELTEREN KIES JIJ VOOR DE TECHNASIUMRICHTING OF LIEVER DE MAATSCHAPPIJSTROOM? Kies jij voor Technasium?

Nadere informatie

Kies je vakkenpakket. 2 en 3 MAVO

Kies je vakkenpakket. 2 en 3 MAVO Kies je vakkenpakket 2 en 3 MAVO 2017-2018 1 2 Introductie Beste leerling, ouder of verzorger, Op dit moment zit jij of je kind in het tweede of derde jaar van de mavo. In beide jaren zullen keuzes gemaakt

Nadere informatie

Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: MAVO, KADER, BASIS

Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: MAVO, KADER, BASIS JIJ MAAKT HET OP EMMA Je maakt het op Emma: de school voor een complete vmbo-opleiding: MAVO, KADER, BASIS Ga je naar het vmbo, mavo, kader of basis? Dan moet je op het Emmacollege zijn; daar ontdek je

Nadere informatie

MONTESSORIWEEK. Brugklas. Naam:

MONTESSORIWEEK. Brugklas. Naam: MONTESSORIWEEK Brugklas Naam: WELKOM Welkom op het HML! We gaan deze week met elkaar kennis maken en ons voorbereiden op de eerste lesweek. Jullie krijgen veel informatie maar er is ook ruimte om vragen

Nadere informatie

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN!

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! WAT MAAKT T ATRIUM ZO BIJZONDER? Het einde van de basisschooltijd komt in zicht. Tijd om te kiezen voor een middelbare school! Maak in deze folder kennis met t Atrium en ontdek

Nadere informatie

RIGHT NEW TALENT TOGETHER WE MAKE THE FUTURE

RIGHT NEW TALENT TOGETHER WE MAKE THE FUTURE BRIGHT NEW TALENT RIGHT TOGETHER WE MAKE THE FUTURE Je bent nieuwsgierig en leergierig. Je wilt ontwikkelen op jouw manier. Ruimte krijgen voor talenten en ideeën. Uitgedaagd worden om te werken aan vaardigheden

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie