VERSLAG INFORMATIEBIJEENKOMSTEN NIEUWBOUW VOORBURG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG INFORMATIEBIJEENKOMSTEN NIEUWBOUW VOORBURG"

Transcriptie

1 VERSLAG INFORMATIEBIJEENKOMSTEN NIEUWBOUW VOORBURG 13 februari 2017

2 Presentatie Richard Spraakman, locatiemanager WZH Rustoord en WZH Leilinde

3

4

5 Na de presentatie was er de gelegenheid tot het stellen van vragen. Op de volgende pagina s kunt u de vragen lezen met de daarbij behorende antwoorden.

6 Informatiebijeenkomst 13 februari 2017 Medewerkers en vrijwilligers uur Opkomst: ongeveer 25 mensen Vragen naar aanleiding van de korte presentatie van Richard Spraakman: 26 parkeerplaatsen is veel te weinig, daar kunnen we bij voorbaat van uitgaan. In de buurt is het lastig parkeren. Wordt er al naar gekeken of er meer parkeerplaatsen beschikbaar komen in de parkeergarage? We weten nu nog niet of er meer parkeerplaatsen beschikbaar kunnen komen voor WZH. Op het moment hebben we nu deze 26 plaatsen. Het is ons nog niet duidelijk of deze plekken voor medewerkers zijn, voor bezoekers of een mix. Ook niet hoeveel parkeerplaatsen er in totaal zijn in de parkeergarage. Dit gaan we uitzoeken. Welke mogelijkheden zijn er voor het personeel dat nu op 3 e en 4 e verdieping werkt? Wat zijn de gevolgen? Als het niet je keuze is om met PG cliënten te werken dan begrijpen wij dat. Je bent vrij om ergens anders te werken, wij houden je graag bij WZH, dus we zullen je begeleiden naar nieuw werk bij een andere WZH locatie. We hebben de ervaring dat collega s altijd weer een plek vinden. Graag wijs ik jullie op de mobiliteitsregels, deze zijn afgesproken en overeengekomen met de OR. Kunnen medewerkers van het huidige WZH Rustoord mee naar de nieuwbouwlocatie? Ja, we zetten er op in om zoveel mogelijk medewerkers mee te nemen. We weten nog niet hoe de invulling van het kwaliteitskader er de komende maanden uit gaat zien want dan zijn er misschien nog veel meer mensen nodig dan het huidige aantal medewerkers dat bij WZH Rustoord werkt. Voor de medewerkers van de afdeling Facilitair weten we nog niet hoe het er uit gaat zien, daar gaan we de komende 2 jaar met elkaar naar kijken. In hoeverre heeft het personeel inspraak bij de inrichting van het pand? Er zal wellicht een gedeelte zijn waar de mogelijkheid tot inspraak ligt maar er zal ook al veel klaar zijn vanuit de bouwer/architect. En WZH heeft een bidboek. We zullen daarnaast gebruik maken van de ervaringen die we al hebben opgedaan met nieuwe locaties. Wat gebeurt er met het oude gebouw? Dat weten we nog niet. Wij huren het pand per jaar van woningcorporatie WoonInvest. De mogelijkheid wordt onderzocht om het pand aan te wenden voor scheiden wonen en zorg. Wellicht blijven we het pand huren van WoonInvest en komt er een andere invulling. Alle mogelijkheden liggen wat dat betreft nog open. Komt er een koffiecorner? Die komt er zeer waarschijnlijk, maar we weten nog niet in welke vorm. Afspraak met de Diaconie is dat er een gezamenlijke multifunctionele ruimte moet komen, dus die zal er zeker zijn. Mogelijk is in deze ruimte ook een koffiecorner en een Kooktheater.

7 Komt er ook een zogenaamde boomstam bij het Servicepunt in plaats van een balie? Die kans is groot, we volgen hierbij de blauwdruk van het Servicepunt, hierin staat inderdaad de boomstam als ontvangstbalie. Eén bewoner heeft aangegeven over te willen worden geplaatst naar WZH Leilinde, omdat zij/hij graag in Leidschenveen wil blijven. Hoe gaan we hier mee om? Het is zeker een optie dat bewoners overgeplaatst worden naar WZH Leilinde. Evenals het een optie is dat bewoners naar WZH Schoorwijck, WZH Het Anker en WZH Prinsenhof kunnen verhuizen. Als we inzicht hebben in de wensen van de bewoners, dan kunnen we een plan gaan maken om dit te realiseren. Je zegt er worden aanpassingen gedaan op 3 e en 4 e verdieping, wat wordt hier mee bedoeld? Het gaat om het (ver)bouwen van gemeenschappelijke ruimtes. De muren tussen de KDO ruimtes en de eet-/vergaderkamer worden weggehaald (waarmee de KDO ruimtes dus vervallen) zodat deze ruimtes groter worden en gebruikt kunnen worden als ontmoetingsplaats. De appartementen worden niet verbouwd. Wanneer gaan de KDO ruimtes dicht? Vóór de zomer van dit jaar (2017). Komt er ook open PG in de nieuwbouw locatie? Waarschijnlijk wel. De nieuwbouwlocatie biedt ruimte aan PG cliënten met alle stadia van dementie. Richard, ga jij ook naar de nieuwbouwlocatie? Nee, de verwachting is van niet, maar ik weet niet hoe de toekomst er uit ziet. Er is bij het huidige WZH Rustoord een Servicepunt op de tweede etage; komt er i.v.m. de veiligheid ook een Servicepunt op de 3 e en 4 e etage als daar open PG komt? Nee, dat zit niet in de planning. We zullen o.a. gebruik gaan maken van een codeslot en domotica (bv. GPS riem). We moeten goede afspraken met elkaar maken over hoe we dit doen, deze afspraken worden opgenomen in de cliëntkaart. Moeten we opnieuw solliciteren op onze functies als we meegaan naar de nieuwbouwlocatie? Nee, dat hoeft niet. Als het niet lukt om de collega s van Facilitair binnen 2 jaar duidelijkheid te geven over hun functie, wat gebeurt er dan? Dat weten we nog niet. Er zal in alle zorgvuldigheid gekeken worden wat de mogelijkheden zijn.

8 Informatiebijeenkomst 13 februari 2017 Cliënten somatiek en hun mantelzorgers uur Opkomst: ongeveer 15 mensen Vragen naar aanleiding van de korte presentatie van Richard Spraakman: Op welke wijze wordt het licht van de koplampen vanuit de garage geweerd? Dit gebeurt middels schermen. Vanaf wanneer start het inhuizen van PG cliënten? Voor de zomer gaan we starten om PG cliënten in te huizen. Dit zal geschieden via een natuurlijk verloop. Bij de mogelijkheden voor cliënten somatiek werd o.a. scheiden wonen en zorg genoemd. Wat houdt dat in? Dit concept bevat een huurcomponent (met WoonInvest) en een zorgcomponent met een zorgorganisatie (bijvoorbeeld WZH, maar in deze keuze bent u vrij). Het verschil is dat er dan geen vaste zorgmedewerkers aanwezig zijn om de zorg te verlenen. U koopt dan zorgmogelijkheden in. Scheiden wonen en zorg moet eigenlijk gezien worden als de zwaarste zorgvorm van extramuraal wonen (extramuraal wonen betekent zelfstandig wonen met zorg) Cliënt: Als ik in Rustoord blijf dan kom ik tussen PG bewoners te wonen. Dan heb ik geen contacten meer. Ik voel me weggepest als somatische bewoner. Als organisatie bereiden we ons voor op de overgang naar de nieuwbouwlocatie, om daar met een zo groot mogelijke groep PG bewoners naartoe te kunnen gaan. Daarom doen wij dit. Het is niet de bedoeling u het gevoel te geven dat wij u wegpesten. Wij helpen u bij het vinden van een passende woon-/zorgplek, binnen of buiten WZH als u dat wilt. Komen bewoners uit WZH Leilinde in aanmerking om naar de nieuwbouwlocatie te gaan? Het gaat in eerste instantie om de bewoners uit het huidige WZH Rustoord. Uiteraard kunnen bewoners uit andere WZH locaties, ook uit WZH Leilinde, op termijn ook verhuizen naar de nieuwbouwlocatie. Opmerking: Ik heb de indruk dat de aanspraak en gezelligheid steeds minder worden de komende jaren, dan is 2 tot 3 jaar tot de verhuizing erg lang. Er komt een ontmoetingsruimte op de 3 e en 4 e verdieping waar u activiteiten kunt doen en elkaar kunt ontmoeten. Hoe gaat het met de maaltijden als je er voor kiest om te blijven? Bij scheiden wonen en zorg? Er zal altijd een mogelijkheid zijn tot het verkrijgen tot maaltijden. Maar op dit moment weten we nog niet in welke vorm dat zal zijn. Mijn vader is somatisch. Dus betekent dit dat hij moet verhuizen? Ja, als extramuraal (scheiden wonen/zorg) niet kan dan moet hij verhuizen. Deze informatie is niet nieuw, iedere cliënt die in WZH Rustoord is komen wonen is op de hoogte gesteld van de tijdelijkheid van deze huisvesting. Zoals aangegeven helpen wij u en uw vader bij het vinden van een passende woning.

9 Zijn de kamers in de nieuwbouwlocatie net zo groot als hier? Nee. Qua grootte zit het een beetje tussen het oude WZH Rustoord en het huidige WZH Rustoord in. WZH volgt daarin de gestelde norm voor deze kamers. Zodra de maten bekend zijn wordt dit gedeeld (o.a. in de nieuwsbrief). Wat gebeurt er met het huidige WZH Rustoord als het leeg is? Daar denken we nog over na. Een optie is dat het gebouw in zijn geheel terug gaat naar WoonInvest: WZH huurt het pand niet meer en WoonInvest bepaalt wat zij met het pand willen doen. Of wellicht willen we in samenwerking met WoonInvest op zoek naar een andere bestemming voor het pand. Alle mogelijkheden liggen nog open. Ik heb een eigen tandarts en huisarts hier. Hoe gaat dat dan? Dan heeft u een zorgzwaarte pakket zonder behandeling. Als u deze indicatie blijft houden, dan blijven ook deze afspraken van kracht. Zijn de kosten voor scheiden wonen - zorg hoger dan de kosten die we nu hebben? Daar hebben we geen pasklaar antwoord op, dat moeten we op individuele basis bekijken. Hoe groot is de huurcomponent, is er sprake van toeslagen, welke zorg is nodig, hoe zit het met de eigen bijdrage, enz. Dit zal dus per persoon verschillend zijn. Verhuizen naar een andere zorginstelling of naar een andere WZH locatie, vanaf wanneer gaat dat gebeuren? Dat kan vanaf het moment dat iemand dat wil, dus vanaf vandaag. Tot vlak voor het moment dat we het pand gaan verlaten. Ik ben al ingeschreven bij WZH Schoorwijck maar ik heb daar nog niets van gehoord. Helpt u daarbij? Ja, wij helpen daarbij. Ik wist niet dat het huidige WZH Rustoord een tijdelijk locatie was. Dat is mij niet verteld. Iedere cliënt die in het huidige WZH Rustoord komt wonen wordt door ons op de hoogte gesteld dat het huidige WZH Rustoord een tijdelijke woonvoorziening is. Het spijt me te moeten horen dat u deze informatie niet gekregen heeft.

10 Informatiebijeenkomst 13 februari 2017 Mantelzorgers PG uur Opkomst: ongeveer 15 mensen Vragen naar aanleiding van de korte presentatie van Richard Spraakman: Op de tekening zien we dat het groen loopt tot aan de Vliet; wordt het een mooi park? Jazeker het wordt echt een park. De beplanting zal eerst flink moeten groeien, maar het is een prachtige plek om een verpleeghuis te bouwen. Worden de bewoners goed begeleid bij het verhuizen? Het is nogal wat We hebben veel ervaring met verhuizen opgedaan met o.a. WZH Zuiderpark en WZH De Sonneruyter. We proberen u zoveel mogelijk te ontzorgen, u zoveel mogelijk uit handen te nemen, waar het de verhuizing betreft. We doen alles in goed overleg met familie. Er is individuele begeleiding mogelijk indien gewenst. Hoe lang van te voren gaan jullie de PG bewoners informeren? Dat zal niet te lang van te voren zijn. We moeten in overleg met familie en EVV-er bepalen wat een bewoner aan kan en wat verstandig is. Onze moeder had eigenlijk gekozen voor WZH Leilinde. Wat als zij niet wil verhuizen, is overplaatsing naar WZH Leilinde dan mogelijk? Ja, dat kan. Er zijn bewoners die graag in deze buurt willen blijven wonen, dus wij gaan daar zeker het gesprek met u over aan. Het is goed om dat vroegtijdig aan te geven. Dus het is ook mogelijk voor bewoners van de Herenstraat om naar WZH Leilinde te komen? Ja, dat kan, we gaan daar graag het gesprek over aan, en dat kan op korte termijn. Zolang er niet ineens heel veel verzoeken komen voor plaatsing in WZH Leilinde is het bespreekbaar. Anders zullen we het planmatig aan moeten pakken. Gaan de medewerkers mee naar de nieuwbouwlocatie? Ja, we willen zoveel mogelijk medewerkers meenemen naar de nieuwbouwlocatie. Medewerkers kunnen zelf beslissen of ze in een PG locatie willen/kunnen werken. Hoe gaat het straks met het toewijzen van de kamers in de nieuwbouwlocatie? Daar is nog geen plan van aanpak voor. We kunnen geen garantie geven dat cliënten bij elkaar op de afdeling/woongroep kunnen blijven. We proberen zoveel mogelijk in te gaan op de wensen van de bewoners. Komen er 1 persoonskamers met eigen sanitair? Ja, alle kamers zijn 1 persoonskamers met eigen sanitair. Komt er ook een keukenblokje in? Nee, dat komt er niet standaard in. Wij zorgen o.a. voor een linnenkast, gordijnen en een bed.

11 Zijn de kamers qua grootte hetzelfde als hier? Nee, het is kleiner, maar ik weet het aantal vierkante meters niet. WZH volgt daarin de gestelde norm voor deze kamers. Wij zoeken het aantal vierkante meters voor u uit en zullen dit communiceren in de nieuwsbrief. Komt er ook een koffiecorner? Op de begane grond komt er een kooktheater. Mogelijk komen er in de plint ook nog andere activiteiten. Met de Diaconie is afgesproken dat er een gemeenschappelijke multifunctionele ruimte in het pand moet zitten. Een plek om iets te drinken zal daar waarschijnlijk onderdeel van zijn. Er is ruimte voor 26 auto s, klopt dat? De nieuwbouwlocatie heeft 26 parkeerplaatsen in de parkeergarage tot zijn beschikking. Het is ons nog niet duidelijk of deze plekken voor medewerkers zijn, voor bezoekers of een mix. Ook weten we niet hoeveel parkeerplaatsen er in totaal zijn in de parkeergarage. Dit gaan we uitzoeken. Invalide parkeerplekken komen er in ieder geval; dat is verplicht. Komt er een centrale lift of hebben de verschillende delen van het gebouw een eigen lift? Dat weet ik niet, dit gaan we uitzoeken en communiceren we in de nieuwsbrief. Is er de mogelijkheid tot inspraak over de inrichting? WZH heeft een bidboek, dus er ligt al veel vast, op detail niveau zal er in overleg met o.a. de medezeggenschap gekeken worden naar een specifieke invulling. Komt er ook een restaurant waar je s avonds kunt eten? Nee, er komt hier geen restaurant. Bij het concept kleinschalig wonen wordt er vers gekookt op de woongroep en eten de bewoners ook daar. Het zou leuk zijn als we bij het slaan van de eerste paal aanwezig mogen zijn.(we moesten uit de krant vernemen dat de grond overgedragen was ) Daar krijgt u zeker een uitnodiging voor!

VERSLAG INFORMATIEBIJEENKOMST NIEUWBOUW VOORBURG

VERSLAG INFORMATIEBIJEENKOMST NIEUWBOUW VOORBURG VERSLAG INFORMATIEBIJEENKOMST NIEUWBOUW VOORBURG 4 juli 2017 Informatiebijeenkomst nieuwbouw Voorburg Medewerkers en vrijwilligers 15.00 16.00 uur Cliënten en mantelzorgers 16.00 17.00 uur Inleiding Locatiemanager

Nadere informatie

Nieuwbouw Eltheto. December 2011

Nieuwbouw Eltheto. December 2011 Nieuwbouw Eltheto December 2011 Nieuwbouw Eltheto Carintreggeland - 32 plaatsen PG - 20 plaatsen somatiek - Dagvoorziening - Zorgservicecentrum met wijk-/welzijnsfunctie De Goede Woning 56 extramurale

Nadere informatie

Beste bewoners, medewerkers en vrijwilligers,

Beste bewoners, medewerkers en vrijwilligers, Beste bewoners, medewerkers en vrijwilligers, Het is alweer een tijdje geleden dat de bouw is gestart van onze nieuwe woonzorglocatie op het Landje van Pelgrim. Hoogste tijd om u in deze nieuwsbrief te

Nadere informatie

Wonen in Parc Drieën-Huysen

Wonen in Parc Drieën-Huysen Wonen in Parc Drieën-Huysen 1 Wonen in Parc Drieën-Huijsen Nieuw verpleeghuis In het vierde kwartaal 2017 is het zover; vanaf dan kan het nieuwe verpleeghuis op Parc Drieën-Huysen worden bewoond. In dit

Nadere informatie

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium N BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium zomer 2013 Beste lezer, Met dit bulletin willen we u op de hoogte brengen van de plannen en bouwontwikkelingen rondom ZINN locatie Patrimonium in Selwerd. Ik ben blij

Nadere informatie

Fase 1 klaar! Half november is de renovatie gestart met de realisatie van een nieuwe keuken bij het restaurant en een spoelkeuken.

Fase 1 klaar! Half november is de renovatie gestart met de realisatie van een nieuwe keuken bij het restaurant en een spoelkeuken. Voor u ligt de tweede nieuwsbrief over de renovatie van Locatie De Wieken. Inmiddels zijn we ook in fase 2 beland en loopt het project gestaag verder. In deze nieuwsbrief informeren wij u over de actuele

Nadere informatie

INLOOP- / INFORMATIEBIJEENKOMST

INLOOP- / INFORMATIEBIJEENKOMST INLOOP- / INFORMATIEBIJEENKOMST 1. Is er een verdeelsleutel in aantal tussen bewoning voor jonge mensen en bewoning voor oudere mensen ofwel Zuiderheide is voor oudere mensen, komt dit aantal in de verdrukking?

Nadere informatie

Veelzijdig verpleeghuis geworteld in de Krimpense gemeenschap

Veelzijdig verpleeghuis geworteld in de Krimpense gemeenschap Veelzijdig verpleeghuis geworteld in de Krimpense gemeenschap Tiendhove biedt professionele, warme zorg aan iedereen die dat nodig heeft. Onze zorg is afgestemd op uw wensen en behoeften. Ook als die in

Nadere informatie

Laverhof biedt een breed pakket aan zorg- en dienstverlening aan ouderen in Schijndel, Heeswijk-Dinther en omgeving. Leven als thuis is het motto en

Laverhof biedt een breed pakket aan zorg- en dienstverlening aan ouderen in Schijndel, Heeswijk-Dinther en omgeving. Leven als thuis is het motto en Algemene informatie Laverhof biedt een breed pakket aan zorg- en dienstverlening aan ouderen in Schijndel, Heeswijk-Dinther en omgeving. Leven als thuis is het motto en de belofte van Laverhof. Wonen bij

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Nieuwbouw Eltheto Welkom!

Informatiebijeenkomst Nieuwbouw Eltheto Welkom! Informatiebijeenkomst Nieuwbouw Eltheto Welkom! 1 Programma Welkom (door Kootje Stronkhorst) Nieuwbouw Eltheto (door Annemarie Asbreuk) Nieuwbouw woningen DGW (door Jan van der Spek) Kennismaking en presentatie

Nadere informatie

Nieuwbouw Eltheto. Februari 2012

Nieuwbouw Eltheto. Februari 2012 Nieuwbouw Eltheto Februari 2012 Extramurale appartementen De Goede Woning Zorggebouw Philadelphia Zorgservicecentrum Zorggebouw Carintreggeland Ontwikkelingen Bestemmingsplan is goedgekeurd 12 januari

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE CLIËNTENRAAD

ALGEMENE INFORMATIE CLIËNTENRAAD ALGEMENE INFORMATIE CLIËNTENRAAD ALGEMENE INFORMATIE CLIËNTENRAAD INFORMATIE VOOR CLIËNTEN, FAMILIELEDEN EN VERTEGENWOORDIGERS De Cliëntenraad biedt cliënten en hun vertegenwoordigers de mogelijkheid mee

Nadere informatie

Kleinschalige verpleeghuiszorg met royaal eigen appartement in Hoogvliet

Kleinschalige verpleeghuiszorg met royaal eigen appartement in Hoogvliet Kleinschalige verpleeghuiszorg met royaal eigen appartement in Hoogvliet Westerstein biedt professionele, liefdevolle zorg aan iedereen die dat nodig heeft. Onze zorg is afgestemd op uw wensen en behoeften.

Nadere informatie

Hulp bij de keuze van een verpleeghuis of andere woonvorm

Hulp bij de keuze van een verpleeghuis of andere woonvorm Checklist oriëntatie woonvormen INFORMATIEBLAD behorend bij Van thuis naar verpleeghuis; ondersteuning van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Handreiking voor zorgverleners (Groenewoud & de Lange

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE CLIËNTENRAAD

ALGEMENE INFORMATIE CLIËNTENRAAD ALGEMENE INFORMATIE CLIËNTENRAAD Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden Cliëntenraad De Cliëntenraad biedt cliënten en hun vertegenwoordigers de mogelijkheid mee te praten en mee te beslissen over zaken

Nadere informatie

Informatie avond nieuwbouw Adegeest 30 september 2014

Informatie avond nieuwbouw Adegeest 30 september 2014 Informatie avond nieuwbouw Adegeest september 14 5 Aanwezig van Florence: Clarine van Wessem, Manager Thuis in Voorschoten Carola Barendse, Vastgoed & Facilitair Florence John Krijnen, Projectleider Marcel

Nadere informatie

BIJZONDERE MODULE. Zorg met verblijf (Wlz) In deze module staan voor u geldende Algemene Voorwaarden.

BIJZONDERE MODULE. Zorg met verblijf (Wlz) In deze module staan voor u geldende Algemene Voorwaarden. BIJZONDERE MODULE Zorg met verblijf (Wlz) Wanneer is deze module van toepassing? Deze module is van toepassing op de overeenkomst tussen u en ons, als u langdurige zorg met verblijf of crisiszorg ontvangt

Nadere informatie

Wonen met zorg en gezelligheid in het centrum van Rotterdam

Wonen met zorg en gezelligheid in het centrum van Rotterdam Wonen met zorg en gezelligheid in het centrum van Rotterdam Atrium biedt professionele, persoonlijke zorg, begeleiding en ondersteuning aan iedereen die dat nodig heeft. Onze zorg en diensten zijn afgestemd

Nadere informatie

Informatiegids Norschoten locatie Putten. De Samaritaan Jan Nijenhuisstraat 183 3882 HS Putten

Informatiegids Norschoten locatie Putten. De Samaritaan Jan Nijenhuisstraat 183 3882 HS Putten Informatiegids Norschoten locatie Putten De Samaritaan Jan Nijenhuisstraat 183 3882 HS Putten In deze informatiegids vindt u informatie over Norschoten locatie Putten. Deze gids is een aanvulling op de

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg. Waar hulp dichtbij is!

Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg. Waar hulp dichtbij is! Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg Waar hulp dichtbij is! Inhoud 1. Wonen in Nieuw Clarenberg 3 Eigen sfeer 3 Vormen van wonen 3 2. Welzijn en voorzieningen 5 Eten en drinken 5 Diensten 5 Ontspanning en

Nadere informatie

Zorgeloos wonen Vivium De Gooise Warande. Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? Vivium helpt u verder

Zorgeloos wonen Vivium De Gooise Warande. Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? Vivium helpt u verder Zorgeloos wonen Vivium De Gooise Warande Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? Vivium helpt u verder Zorgeloos wonen in De Gooise Warande In De Gooise Warande huurt u uw eigen appartement,

Nadere informatie

Wonen in Eigen Haard

Wonen in Eigen Haard Wonen in Eigen Haard Eigen Haard is een gezellig woonzorgcentrum in het centrum van Zwanenburg. Verschillende voorzieningen liggen op loopafstand in de nabij gelegen winkelstraat met vele gezellige winkels

Nadere informatie

Cardia Landscheiding. Comfort en veiligheid voor senioren, ook in de wijk

Cardia Landscheiding. Comfort en veiligheid voor senioren, ook in de wijk Cardia Landscheiding Comfort en veiligheid voor senioren, ook in de wijk Woonzorgcentrum Cardia Landscheiding is verbouwd. Er zijn nieuwe voorzieningen gekomen om bewoners en mensen in de wijk nog beter

Nadere informatie

WONEN PLUS ZORG AAN HUIS HOGE VEER RIVIERZICHT HOGE VEER COMPLEX HET HOGE VEER

WONEN PLUS ZORG AAN HUIS HOGE VEER RIVIERZICHT HOGE VEER COMPLEX HET HOGE VEER HET HOGE VEER WONEN PLUS ZORG AAN HUIS HOGE VEER RIVIERZICHT HOGE VEER COMPLEX U wilt graag zo lang en zo goed mogelijk voor uzelf kunnen zorgen. U wilt de touwtjes in eigen handen houden. Dat begrijpen

Nadere informatie

Zorgeloos wonen Vivium Oversingel. Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? - Vivium helpt u verder

Zorgeloos wonen Vivium Oversingel. Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? - Vivium helpt u verder Zorgeloos wonen Vivium Oversingel Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? - Vivium helpt u verder Zorgeloos wonen in Oversingel In Oversingel huurt u uw eigen appartement, om op uzelf

Nadere informatie

Samen beter in Zuylenstede Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Overvecht

Samen beter in Zuylenstede Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Overvecht Samen beter in Zuylenstede Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Overvecht De lounge van restaurant Het Goede van Zuylenstede is een gezellig ontmoetings punt. Mevrouw Achterberg komt er graag. Welkom bij

Nadere informatie

Zorgeloos wonen Vivium De Gooise Warande. Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? - Vivium helpt u verder

Zorgeloos wonen Vivium De Gooise Warande. Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? - Vivium helpt u verder Zorgeloos wonen Vivium De Gooise Warande Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? - Vivium helpt u verder Zorgeloos wonen in De Gooise Warande In De Gooise Warande huurt u uw eigen appartement,

Nadere informatie

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium N BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium Mei 2014 Beste lezer, Met dit bulletin informeren wij u over de bouwontwikkelingen rondom ZINN locatie Patrimonium. In 2013 heeft ZINN samen met Woningstichting Patrimonium

Nadere informatie

Woerdblok Nieuws nr.2 Twee maandelijkse uitgave Careyn Woerdblok September 2013

Woerdblok Nieuws nr.2 Twee maandelijkse uitgave Careyn Woerdblok September 2013 Beste bewoners, Voor u ligt de 2e nieuwsbrief van Woerdblok, nieuwbouw van locatie Pijletuinenhof. In de afgelopen weken hebben we met u een gesprek gehad en de woningen toegewezen voor beschut wonen en

Nadere informatie

Zorgeloos wonen Vivium Godelinde. Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? - Vivium helpt u verder

Zorgeloos wonen Vivium Godelinde. Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? - Vivium helpt u verder Zorgeloos wonen Vivium Godelinde Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? - Vivium helpt u verder Zorgeloos wonen in Godelinde In Godelinde huurt u uw eigen appartement, om op uzelf

Nadere informatie

Nieuwsbrief nieuwbouw Overkerck

Nieuwsbrief nieuwbouw Overkerck Aan de omwonenden van Overkerck, Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de activiteiten rondom de nieuwbouwplannen van Overkerck. Tijdens de informatiebijeenkomst van 2 november 2015 hebben we het

Nadere informatie

Zorgeloos wonen Vivium Godelinde. Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? - Vivium helpt u verder

Zorgeloos wonen Vivium Godelinde. Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? - Vivium helpt u verder Zorgeloos wonen Vivium Godelinde Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? - Vivium helpt u verder Zorgeloos wonen in Godelinde In Godelinde huurt u uw eigen appartement, om op uzelf

Nadere informatie

Huurdersinformatie woningen WZH Hoge Veld

Huurdersinformatie woningen WZH Hoge Veld Huurdersinformatie woningen WZH Hoge Veld Welkom Welkom in uw nieuwe woning in WZH Hoge Veld. Uw woning is van alle gemakken voorzien, zodat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen. We hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief De nieuwe De Boogaert Nummer 12, editie juni 2011

Nieuwsbrief De nieuwe De Boogaert Nummer 12, editie juni 2011 Nieuwsbrief De nieuwe De Boogaert Nummer 12, editie juni 2011 Verslag over informatiebijeenkomsten over De Nieuwe De Boogaert d.d. 6 juni 2011 Aanwezig ongeveer 90 bewoners inclusief mantelzorgers De achtergrond

Nadere informatie

Wijkgericht verpleeghuis in een groene omgeving in Hoogvliet

Wijkgericht verpleeghuis in een groene omgeving in Hoogvliet Wijkgericht verpleeghuis in een groene omgeving in Hoogvliet Siloam biedt professionele, liefdevolle en respectvolle zorg aan iedereen die dat nodig heeft. Onze zorg en diensten zijn afgestemd op uw wensen

Nadere informatie

Lesbrief: Zorg verlenen in een woonvorm Thema: Wat is er?

Lesbrief: Zorg verlenen in een woonvorm Thema: Wat is er? Lesbrief: Zorg verlenen in een woonvorm Thema: Wat is er? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Mensen die niet zelfstandig kunnen wonen verblijven in een woonvorm.

Nadere informatie

(Nieuwe) woonvormen in Amsterdam

(Nieuwe) woonvormen in Amsterdam (Nieuwe) woonvormen in Amsterdam Een overzicht van woonvormen van Amsta, Amstelring en Cordaan Voor de themabijeenkomst Platform Cliëntenraden in de Langdurige Zorg 6 november 2017 1 Amsta Leven in een

Nadere informatie

Zorgeloos wonen Vivium Oversingel. Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? - Vivium helpt u verder

Zorgeloos wonen Vivium Oversingel. Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? - Vivium helpt u verder Zorgeloos wonen Vivium Oversingel Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? - Vivium helpt u verder Zorgeloos wonen in Oversingel In Oversingel huurt u uw eigen appartement, om op uzelf

Nadere informatie

Carintreggeland Huis Eltheto Rijssen

Carintreggeland Huis Eltheto Rijssen Verzorgd Als Thuis Carintreggeland Huis Eltheto Rijssen 2 Welkom! Prettig wonen is u thuis voelen. Met de spullen waar u zich aan hecht, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving, waar alles

Nadere informatie

Joris bouwt! Aanleiding. Leefplein. Ruimte

Joris bouwt! Aanleiding. Leefplein. Ruimte Joris bouwt! Zorg Aanleiding Goede dag meneer, goede dag mevrouw, wat kan ik voor u doen? Wilt u misschien een kopje koffie? Neemt u vast plaats in het grandcafé of op het terras. Het zonnetje schijnt

Nadere informatie

Verslag van de informatiebijeenkomst voor bewoners en familieleden Parkwijk d.d. 9-12-2015.

Verslag van de informatiebijeenkomst voor bewoners en familieleden Parkwijk d.d. 9-12-2015. Verslag van de informatiebijeenkomst voor bewoners en familieleden Parkwijk d.d. 9-12-2015. Opening Joke Ricke, directeur-bestuurder HOZO, opent de bijeenkomst en heet de aanwezigen van harte welkom. Zij

Nadere informatie

Maatschappelijk wonen en verzorging in het Hamrikheem

Maatschappelijk wonen en verzorging in het Hamrikheem Maatschappelijk wonen en verzorging in het Hamrikheem Het Hamrikheem is een woonzorgcentrum voor mensen met langdurige psychiatrische beperkingen. U woont hier zo gewoon mogelijk. Wij bieden de begeleiding

Nadere informatie

Zorgeloos wonen Vivium De Gooise Warande. Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? - Vivium helpt u verder

Zorgeloos wonen Vivium De Gooise Warande. Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? - Vivium helpt u verder Zorgeloos wonen Vivium De Gooise Warande Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? - Vivium helpt u verder Zorgeloos wonen in De Gooise Warande In De Gooise Warande huurt u uw eigen appartement,

Nadere informatie

Bouw & renovatie nieuwsbrief

Bouw & renovatie nieuwsbrief Bouw & renovatie nieuwsbrief Meer informatie over de bouw & renovatie van het IJsselland vindt u ook op: www.ysl.nl Bijeenkomst 26 maart Op 26 maart vond een bijeenkomst voor omwonenden van het IJsselland

Nadere informatie

Verslag informatiebijeenkomst 2 juni 2015

Verslag informatiebijeenkomst 2 juni 2015 Verslag informatiebijeenkomst 2 juni 2015 Aanwezig namens Habion: Ton Jansen Aanwezig namens Amaris Zorggroep: Hans Homans Aanwezig namens Bureau SVP: Marcel Steeghs Aanwezig namens gemeente Amersfoort:

Nadere informatie

Oog voor wat telt. Welkom in Nolenshaghe

Oog voor wat telt. Welkom in Nolenshaghe Oog voor wat telt Welkom in Nolenshaghe Welkom in Nolenshaghe Nolenshaghe is een modern woon- en behandelcentrum (2012) dat helemaal voldoet aan de wensen en eisen van nu. Wij bieden er gespecialiseerde

Nadere informatie

Verhuisinformatiemap D vleugel

Verhuisinformatiemap D vleugel Verhuisinformatiemap D vleugel Versie december 2013 INLEIDING 3 Waarom wordt het gebouw van Zuiderheide gesloopt? 4 Persoonlijke begeleiding 5 Startgesprek 5 Wat kunt u van dit eerste gesprek verwachten?

Nadere informatie

Wonen met zorg. Gemeente Gennep. Voelt beter

Wonen met zorg. Gemeente Gennep. Voelt beter Wonen met zorg Gemeente Gennep Voelt beter Wonen met zorg Zorgcentrum Norbertushof in Gennep besteedt veel aandacht aan een aangename, huiselijke woonomgeving voor haar bewoners. Welzijn, persoonlijke

Nadere informatie

Mooi wonen met alle zorg die u wenst. Fraaie zorgappartementen in het compleet vernieuwde Woonzorgcentrum en verpleeghuis Gertrudis in s-heerenberg

Mooi wonen met alle zorg die u wenst. Fraaie zorgappartementen in het compleet vernieuwde Woonzorgcentrum en verpleeghuis Gertrudis in s-heerenberg Mooi wonen met alle zorg die u wenst Fraaie zorgappartementen in het compleet vernieuwde Woonzorgcentrum en verpleeghuis Gertrudis in s-heerenberg Zo zorgen we voor elkaar in de Achterhoek Comfortabel

Nadere informatie

Zorg in onze huizen. Zorg in onze huizen

Zorg in onze huizen. Zorg in onze huizen Zorg in onze huizen 1 Zorg in onze huizen 2 Zorg in onze huizen Zorg in onze huizen 3 Zorg en aandacht voor elkaar Wanneer u naar een verpleeghuis verhuist, is dit een grote verandering voor u en de mensen

Nadere informatie

Geen (potentiële) belangenverstrengeling

Geen (potentiële) belangenverstrengeling Disclosure belangen spreker Geen (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of andere (financiële) vergoeding Aandeelhouder

Nadere informatie

Kleinschalig wonen Het Zonnehof Bovenkerk

Kleinschalig wonen Het Zonnehof Bovenkerk zonnehuisgroep amstelland Kleinschalig wonen Mijn man voelt zich echt thuis. Hij heeft zijn eigen kamer, maar brengt veel tijd door in de gezellige huiskamer met de andere bewoners. Elke dag helpt hij

Nadere informatie

Wijkgericht verpleeghuis met compleet zorgaanbod in Het Lage Land

Wijkgericht verpleeghuis met compleet zorgaanbod in Het Lage Land Wijkgericht verpleeghuis met compleet zorgaanbod in Het Lage Land De Burcht biedt professionele, liefdevolle zorg aan iedereen die dat nodig heeft. Onze zorg en diensten zijn afgestemd op uw wensen en

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

GARANTWONINGEN WZH Hoge Veld

GARANTWONINGEN WZH Hoge Veld GARANTWONINGEN WZH Hoge Veld Zelfstandig wonen met zorg, service en gemak WZH Hoge Veld gelegen aan de Laan van Wateringse Veld in Den Haag, tussen Rijswijk en Wateringen, biedt Garantwoningen voor ouderen

Nadere informatie

Jouw thuis vind je bij Daelzicht

Jouw thuis vind je bij Daelzicht Jouw thuis vind je bij Daelzicht Kijk voor de mogelijkheden en het complete woningaanbod op onze nieuwe woonsite www.daelzicht.nl/wonen en zoek de woning die bij jou past. Kennismaken met wonen Wonen bij

Nadere informatie

Beste bewoners, medewerkers en vrijwilligers,

Beste bewoners, medewerkers en vrijwilligers, Beste bewoners, medewerkers en vrijwilligers, De bouw vordert gestaag en op de achtergrond zijn vele mensen bezig met de voorbereidingen op de verhuizing naar de gebouwen op het Landje van Pelgrim. Hoogste

Nadere informatie

HOF VAN BATENSTEIN WONEN MET ZORG

HOF VAN BATENSTEIN WONEN MET ZORG HOF VAN BATENSTEIN WONEN MET ZORG IN VIANEN HOF VAN BATENSTEIN De vraag naar goede zorg in combinatie met wonen is de afgelopen jaren gegroeid. Ook in Vianen. Daarom hebben LEKSTEDEwonen, ZorgSpectrum

Nadere informatie

Laurens Simeon en Anna

Laurens Simeon en Anna Laurens Simeon en Anna Een gezellige locatie in het levendige Rotterdam-Zuid Lekker thuis in een vertrouwde omgeving. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Simeon en Anna Woonzorglocatie voor ouderen

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten

Hoofdstuk 1 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten Hoofdstuk 1 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Wat zijn rechten? 2. Wat zijn de belangrijkste rechten van cliënten? 3. Wat

Nadere informatie

Bennema State: geniet van rust en natuur

Bennema State: geniet van rust en natuur Bennema State: geniet van rust en natuur BENNEMA STATE IK LUISTER MIJN FAVORIETE MUZIEK VIA MIJN LAPTOP OF TABLET. Een prachtige landelijke omgeving, met weidse natuur en een gezellige dierenweide. Een

Nadere informatie

Wonen met zorg. Gemeente Boxmeer. Voelt beter

Wonen met zorg. Gemeente Boxmeer. Voelt beter Wonen met zorg Gemeente Boxmeer Voelt beter Wonen met zorg Zorgcentra Pantein besteedt veel aandacht aan een aangename, huiselijke woonomgeving voor haar bewoners. Welzijn, persoonlijke aandacht en wederzijds

Nadere informatie

Kleinschalig wonen. De inhoud van dit thema: 3 Voordelen en nadelen van kleinschalig wonen. 4 Hoe ziet kleinschalig wonen eruit?

Kleinschalig wonen. De inhoud van dit thema: 3 Voordelen en nadelen van kleinschalig wonen. 4 Hoe ziet kleinschalig wonen eruit? DC 35 Kleinschalig wonen 1 Inleiding Wonen in een huis aan een straat met een eigen voordeur, met een gezellige huiskamer, met zes huisgenoten, met elk een eigen kamer en eigen leefgewoonten. Of wonen

Nadere informatie

VERSLAG van de vergadering van de Centrale Cliëntenraad

VERSLAG van de vergadering van de Centrale Cliëntenraad VERSLAG van de vergadering van de Centrale Cliëntenraad Datum: 10 oktober 2014 Tijd: 09.30 uur Locatie: Vergaderzaal 2 ABC Aanwezig: dhr. Pastoor, dhr. De Vries, dhr. Winters, mw. Hoogvliet, mw. Kamman,

Nadere informatie

Wonen in een groene omgeving. met hulp van mantelzorgers en zorg van professionals. Eikenhorst. Verpleeghuiszorg nieuwe stijl

Wonen in een groene omgeving. met hulp van mantelzorgers en zorg van professionals. Eikenhorst. Verpleeghuiszorg nieuwe stijl Wonen in een groene omgeving met hulp van mantelzorgers en zorg van professionals Eikenhorst Verpleeghuiszorg nieuwe stijl Ik geniet elke dag van de tuin. Eikenhorst ligt midden in de groene natuur van

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Nieuwbouw St. Elisabeth. 1 en 2 december 2010

Informatiebijeenkomst Nieuwbouw St. Elisabeth. 1 en 2 december 2010 Informatiebijeenkomst Nieuwbouw St. Elisabeth 1 en 2 december 2010 1 Wat eraan vooraf ging Sinds jaren de wens om de situatie te verbeteren Maar wat is een verstandige keuze nieuw bouwen of renoveren Politieke

Nadere informatie

Informatie Garantwoningen WZH Hoge Veld

Informatie Garantwoningen WZH Hoge Veld Informatie Garantwoningen WZH Hoge Veld Zelfstandig wonen met zorg, service en gemak WZH Hoge Veld gelegen aan de Laan van Wateringse Veld in Den Haag, tussen Rijswijk en Wateringen, biedt Garantwoningen

Nadere informatie

zelfstandig wonen met zorg

zelfstandig wonen met zorg Hoge Veld zelfstandig wonen met zorg Voor Gewoon elkaar heel & Met bijzonder elkaar WoonZorgcentra Haaglanden zelfstandig Wonen met zorg WZH Hoge Veld: Gewoon heel bijzonder WZH Hoge Veld is één van de

Nadere informatie

Intensieve verpleging

Intensieve verpleging Intensieve verpleging Verpleging en verzorging op elk moment van de dag. Op afdeling de Frasselt van Kalorama wordt intensieve langdurige zorg geboden. Hier wonen mensen die ondersteuning nodig hebben

Nadere informatie

Kleinschalig verpleeghuis voor mensen met dementie in Lombardijen

Kleinschalig verpleeghuis voor mensen met dementie in Lombardijen Kleinschalig verpleeghuis voor mensen met dementie in Lombardijen Oranjehof biedt professionele, liefdevolle zorg aan iedereen die dat nodig heeft. Onze zorg is afgestemd op uw wensen en behoeften. Ook

Nadere informatie

Startbijeenkomst. Renovatie De Wieken

Startbijeenkomst. Renovatie De Wieken Startbijeenkomst Renovatie De Wieken Programma Welkom Verbouwing De Wieken Korte terugblik Waarom en wat gaan we doen? Toelichting op het plan, de nieuwe situatie Wie gaat het werk uitvoeren? De planning

Nadere informatie

Mariënhof. Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling

Mariënhof. Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling Mariënhof Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in Mariënhof Mariënhof ligt aan de Lievelderweg in Lichtenvoorde. Naast Mariënhof staan woningen en in de buurt zijn bedrijven gevestigd.

Nadere informatie

Cultuurgebonden zorg. Zorg in een passende leefomgeving

Cultuurgebonden zorg. Zorg in een passende leefomgeving Cultuurgebonden zorg Zorg in een passende leefomgeving 1 Welkom in Polderburen Prettig ouder worden, thuis, in de eigen vertrouwde omgeving, dat is de wens van de meeste ouderen. Dat lukt meestal ook met

Nadere informatie

Wonen als thuis. Bernlef, Antaresstraat 45 Paddepoel - Groningen

Wonen als thuis. Bernlef, Antaresstraat 45 Paddepoel - Groningen Wonen als thuis Bernlef, Antaresstraat 45 Paddepoel - Groningen Wonen als thuis Het is belangrijk om - als u ouder wordt - na te denken over de toekomst. Stel dat u kleiner wilt gaan wonen? Of als u in

Nadere informatie

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS RUMAH KITA

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS RUMAH KITA WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS RUMAH KITA DE SPECIALIST VOOR KWETSBARE OUDEREN Welkom bij Rumah Kita het huis voor Indische en Molukse ouderen in Wageningen Wonen In Rumah Kita woont u op een vertrouwde plek,

Nadere informatie

Compleet wonen in Schavenweide

Compleet wonen in Schavenweide Compleet wonen in Wonen in In november 2013 is het nieuwe geopend: een eigentijds woonzorgcentrum dat van alle gemakken is voorzien. Voor senioren een prachtige en veilige plek om te wonen. bestaat uit

Nadere informatie

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Leiden, oktober 2018 Achtergrond vacature Topaz heeft een Centrale Cliëntenraad

Nadere informatie

Zorgeloos wonen Vivium Godelinde. Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? - Vivium helpt u verder

Zorgeloos wonen Vivium Godelinde. Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? - Vivium helpt u verder Zorgeloos wonen Vivium Godelinde Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? - Vivium helpt u verder Zorgeloos wonen in Godelinde In Godelinde huurt u uw eigen appartement, om op uzelf

Nadere informatie

Wonen in woonzorgcentrum Bosch en Duin WOONZORGCENTRUM VOOR INTENSIEVE ZORG

Wonen in woonzorgcentrum Bosch en Duin WOONZORGCENTRUM VOOR INTENSIEVE ZORG Wonen in woonzorgcentrum Bosch en Duin WOONZORGCENTRUM VOOR INTENSIEVE ZORG Respect Zorggroep Scheveningen biedt een compleet pakket van zorg- en dienstverlening; of het nu gaat om een abonnement van Zeker

Nadere informatie

Opstel Verzorging 't Gasthuis (zorgcentrum)

Opstel Verzorging 't Gasthuis (zorgcentrum) Opstel Verzorging 't Gasthuis (zorgcentrum) Opstel door een scholier 1181 woorden 29 mei 2006 7,3 6 keer beoordeeld Vak Verzorging Algemeen 't Gasthuis is een centrum voor zorg en reactivering van algemene

Nadere informatie

Zorgcentrum Huize Loôn, Overloon

Zorgcentrum Huize Loôn, Overloon Zorgcentrum Huize Loôn, Overloon Knusse omgeving met sterke binding Voelt beter Knusse omgeving met sterke binding Zorgcentrum Huize Loôn in Overloon biedt haar bewoners door haar kleinschaligheid een

Nadere informatie

Veranderingsprocessen en vernieuwing in het sociale domein. Marike Hafkamp, MSc Apeldoorn, 30 oktober 2014

Veranderingsprocessen en vernieuwing in het sociale domein. Marike Hafkamp, MSc Apeldoorn, 30 oktober 2014 Veranderingsprocessen en vernieuwing in het sociale domein Marike Hafkamp, MSc Apeldoorn, 30 oktober 2014 1 De landelijke ontwikkelingen Regeerakkoord: Decentralisaties naar gemeenten: 1. AWBZ begeleiding,inkomensondersteuning,

Nadere informatie

Rapportage groepsgesprek vertegenwoordigers Patio Middin Patio

Rapportage groepsgesprek vertegenwoordigers Patio Middin Patio Rapportage groepsgesprek vertegenwoordigers Patio Middin Patio november 2015 Over Facit Facit is opgericht in 2000 door zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland. Facit is een stichting zonder winstoogmerk

Nadere informatie

Voor het beste van elk moment

Voor het beste van elk moment Woning huren U wilt het liefst zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen huis blijven wonen. Maar soms lukt dat niet meer of voelt u zich niet meer prettig of veilig in uw woning. In dat geval kan Marga

Nadere informatie

INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER

INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER INFORMATIE MEMORANDUM KLAASJE ZEVENSTER Algemene toelichting Stichting Brentano Amstelveen (SBA) is gespecialiseerd in wonen, zorg en dienstverlening aan ouderen in Amstelveen. SBA is al 40 jaar actief

Nadere informatie

Wie betaalt wat? De afspraken over je eigen bijdrage als je bij Philadelphia woont of gaat wonen MELK. Het beste uit jezelf

Wie betaalt wat? De afspraken over je eigen bijdrage als je bij Philadelphia woont of gaat wonen MELK. Het beste uit jezelf De afspraken over je eigen bijdrage als je bij Philadelphia woont of gaat wonen MELK Philadelphia voor de cliënt Het beste uit jezelf Wie betaalt wat als je bij Philadelphia woont? De zon is gratis. Maar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina 1 In dit nummer 2. De gemeente laat weten 2. Veilig en weer goed zicht 3. Pendelbus is succes 3. Interne verhuizing loopt goed 4. Mevr. Reijneke over haar interne

Nadere informatie

Zorg en dienstverlener voor senioren in Heerhugowaard

Zorg en dienstverlener voor senioren in Heerhugowaard Zorg en dienstverlener voor senioren in Heerhugowaard De Pieter Raat Stichting Dolomiet 2 1703 DX Heerhugowaard 072 576 72 00 info@dprs.nl / www.dprs.nl De Pieter Raat Stichting De Pieter Raat Stichting

Nadere informatie

Handreiking inzake verhuizing van ouderen naar een andere woonlocatie.

Handreiking inzake verhuizing van ouderen naar een andere woonlocatie. Handreiking inzake verhuizing van ouderen naar een andere woonlocatie. A. Noodzakelijke verhuizing van ouderen uit hun verzorgings- of verpleeghuis - hoe wordt dit zo goed mogelijk begeleid? In deze handreiking

Nadere informatie

CARINTREGGELAND HUIS WELLEHOF RIJSSEN

CARINTREGGELAND HUIS WELLEHOF RIJSSEN CARINTREGGELAND HUIS WELLEHOF RIJSSEN Moderne appartementen in een veilige omgeving Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving

Nadere informatie

Kennismaking met Woonzorgcentrum

Kennismaking met Woonzorgcentrum Kennismaking met Woonzorgcentrum Vreeswijk Vreeswijk, dicht bij u in de buurt In Nieuwegein kunt u de zorg krijgen die bij u past. Dit kan bij u thuis of op uw eigen appartement in het woonzorgcentrum

Nadere informatie

Op weg naar zelfsturing en kleinschaliger zorg: de eerste stappen

Op weg naar zelfsturing en kleinschaliger zorg: de eerste stappen Op weg naar zelfsturing en kleinschaliger zorg: de eerste stappen Verantwoordelijk Als zelfsturend team ben je zelf verantwoordelijk voor de zorg en de organisatie daarvan. In de meeste organisaties krijgen

Nadere informatie

Kennismaking met Woonzorgcentrum

Kennismaking met Woonzorgcentrum Kennismaking met Woonzorgcentrum Hof van Batenstein Hof van Batenstein, dicht bij u in de buurt In Vianen kunt u zorg krijgen die bij u past. Dit kan bij u thuis zijn of in Hof van Batenstein, in uw eigen

Nadere informatie

Welkom bij Adriaan Pauw!

Welkom bij Adriaan Pauw! Adriaan Pauw Welkom bij Adriaan Pauw! Woonhaven Adriaan Pauw is een kleinschalige woonvoorziening voor senioren met dementie. Op de drie bovenste etages van het gebouw EVEN aan de Van Hogendorplaan in

Nadere informatie

Ukon congres Workshop Eigen regie bij ouderen, hoe kijk jij daar tegen aan?

Ukon congres Workshop Eigen regie bij ouderen, hoe kijk jij daar tegen aan? Ukon congres 7-4-2016 Workshop Eigen regie bij ouderen, hoe kijk jij daar tegen aan? Met 25 deelnemers gingen we aan vier tafels in gesprek over eigen regie. Allereerst deelden we beelden over wat we onder

Nadere informatie

Waar staat onze woongroep voor?

Waar staat onze woongroep voor? Waar staat onze woongroep voor? Magnolia is een vooruitstrevende woongroep, gericht op de toekomst. Comfortabel wonen en leven met respect voor elkaar staat voorop. De bewoners bepalen door regelmatig

Nadere informatie

Kiezen voor een verpleeg- of verzorgingshuis

Kiezen voor een verpleeg- of verzorgingshuis Kiezen voor een verpleeg- of verzorgingshuis Goede zorg zichtbaar maken Kiezen voor een verpleeg- of verzorgingshuis: Waar let u op als u gaat kijken? In deze folder geven wij u tips en adviezen om dit

Nadere informatie

ons Onder Verhuisd! Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Verhuizing naar het nieuwe WZH Transvaal in beeld

ons Onder Verhuisd! Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Verhuizing naar het nieuwe WZH Transvaal in beeld De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 5 - september/oktober 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 5 Inhoud: 2 Berichten 3 Verhuizing naar het nieuwe WZH Transvaal in beeld

Nadere informatie