Overblijven op Bibit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overblijven op Bibit"

Transcriptie

1 Overblijven op Bibit Schooljaar Ankie Appels (coördinator) tel: Nicole Clemens (eindverantwoordelijke) tel: Rekeningnummer: NL90RABO

2 Beste ouders/verzorgers, Graag willen wij u op de hoogte brengen van de overblijfregeling op OBS Bibit. Leest u dit aandachtig door en bewaart u het goed zodat u altijd het een en ander nog kunt nalezen tijdens het schooljaar. Inhoud: 1. kosten 2. overblijven algemeen 3. overblijven groep 1/2 4. toezicht groepen 1/2 5. overblijven groepen 3 t/m 8 6. toezicht groepen 3 t/m 8 7. overblijfregels algemeen 8. overblijfregels groep 1/2 9. bij overtreding van de regels Mocht u vragen op- en/of aanmerkingen hebben over het overblijven, dan kunt u altijd terecht bij: Ankie Appels (coördinator) Petra Horvers-van Soeren (administratie) Nicole Clemens (eindverantwoordelijke)

3 1 Kosten: a. De kosten voor deelname aan de overblijfregeling bedragen 32,50 per kind per jaar. U kunt via een overschrijving of via telebankieren betalen waarbij u duidelijk de naam van het kind vermeldt. b. Er wordt van ouders verwacht dat zij voor 1 november 2017 dit bedrag overmaken. Wanneer dit niet het geval is, kan een kind worden uitgesloten van de overblijfregeling en om die reden naar huis worden gestuurd tijdens de lunchpauze. c. Gespreide betaling is in overleg met de directeur altijd mogelijk. d. Bij tussentijdse aanmeldingen wordt het bedrag aangepast. e. Het overblijfgeld wordt besteed aan een vergoeding voor de overblijfouders, aanschaf van nieuw speelmateriaal voor de kinderen en administratiekosten. 2. Overblijven algemeen: a. De kinderen nemen een lunchpakketje mee naar school, bestaande uit brood, drinken (geen limonade) en eventueel fruit. b. Wij verzoeken u geen snoep mee te geven. Het is de bedoeling dat de kinderen zo gezond mogelijk eten. c. De kinderen lunchen in alle rust in de klas onder toezicht van de leerkracht/overblijfouder d. Na een kwartier gaat de leerkracht zelf lunchen en nemen de overblijfouders of andere leerkrachten het toezicht over de kinderen over. e. De kinderen gaan bij goed weer naar buiten en bij slecht weer blijven ze in hun eigen klaslokaal (kleuters kunnen naar de speelzaal). f. De kinderen die geen gebruik maken van de overblijfregeling mogen een half uur naar huis. g. Voor alle groepen geldt dat als er zich iets bijzonders voordoet tijdens het overblijven, dit altijd door de overblijfouders aan de betreffende leerkracht(en) wordt gemeld. h. Tijdens het buiten spelen is er zoveel mogelijk iemand met een EHBO-diploma op school aanwezig. i. Bij gevallen waar een artsenbezoek gewenst is, gaat de BHV-er of de ouders/-verzorgers met het kind mee. j. Wanneer er aanleiding toe is, b.v. na een BHV-geval, wordt de leerkracht van het betreffende kind gehaald en wordt eventueel besloten om de ouders te bellen, zodat het kind kan worden opgehaald. k. Wanneer een kind een geldige reden heeft om binnen te blijven, dan wordt dit door de leerkracht aan de overblijf-ouders gemeld. l. Overblijfouders zijn geen verantwoording verschuldigd aan de ouders/verzorgers. De directeur heeft de (eind)verantwoording. m. Ongeveer iedere acht weken komen alle overblijfouders en een contactpersoon vanuit het team bij elkaar om eventuele knelpunten te bespreken en mogelijk op te lossen.

4 3. Overblijven groepen 1/2: a. De groepen 1/2 zijn in tweeën gesplitst: twee groepen eten om uur (zie schema 1) de andere twee groepen eten om uur (zie schema 2). Zij spelen dus een half uur later buiten. b. Er is voor deze opzet gekozen om ervoor te zorgen dat de kinderen genoeg ruimte hebben om te kunnen spelen. Hierdoor wordt ook de veiligheid van de kinderen verhoogd/gewaarborgd. c. Schema 1 Schema 1 Lunch Pauze ma u u di u u woe do u u vr u u Schema 2 Schema 2 Lunch Pauze ma u u di u u woe do u u vr u u 4. Toezicht groepen 1/2: a. De kinderen eten in de klas, onder toezicht van de leerkracht / overblijfouder. b. Na een kwartier gaat de leerkracht zelf eten. Een overblijfouder neemt de toezicht over en helpt de kinderen met jassen aantrekken, veters strikken, etc. Vervolgens worden de tafels schoongemaakt en de vloer aangeveegd door de overblijfouder in die klas. c. De kinderen mogen zodra ze klaar zijn met eten naar buiten om te spelen. Er is op de speelplaats een overblijfouder aanwezig die de kinderen opvangt. d. Wanneer alle kinderen klaar zijn met eten en de klas weer netjes is, gaan ook de overblijfouders naar buiten om daar mede toezicht te houden. e. De kinderen worden naar buiten gestuurd, zodra ze klaar zijn met eten maar het laatste kwartier moeten ze naar buiten. f. Bij slecht weer gaan de kinderen naar de speelzaal (ze trekken de gymschoenen aan).

5 5. Overblijven groepen 3 t/m 8 a. Om ervoor te zorgen dat de kinderen meer ruimte hebben om te kunnen spelen gaan de groepen 3, 4 en 5 om uur naar buiten (zie schema 3). b. De groepen 6, 7 en 8 komen een half uur later, om uur (zie schema 4). Ook deze splitsing verhoogt de veiligheid op de speelplaats. Schema 3 Schema 4 Groep 3, 4 en 5 lunch Pauze ma u u di u u woe do u u vr u u Groep 6, 7 en 8 lunch Pauze ma u u di u u wo u u do u u vr u u N.B. Woensdag gaan de groepen 5 en 6 om half 12 eten en groepen 7 en 8 om uur. 6. Toezicht groepen 3 t/m 8: a. De kinderen eten in alle rust in de eigen klas onder toezicht van de leerkracht. b. Na een kwartier gaat de leerkracht zelf eten. c. De kinderen moeten dan naar buiten waar de overblijfouders het toezicht overnemen. d. Bij de groepen 3, 4 en 5 zijn vier overblijfouders aanwezig. Bij de groepen 6, 7 en 8 zijn eveneens vier overblijfouders aanwezig. e. Bij slecht weer blijven de kinderen in hun eigen lokaal waar toezicht wordt gehouden door een overblijfouder. De kinderen mogen dan in de klas spelletjes doen, tekenen, computeren, etc. De leerkracht bepaalt of er b.v. op het bord mag worden getekend, de muziek aangezet mag worden, etc.

6 7. Overblijfregels buitenspelen algemeen: a. Om alles zo goed mogelijk te laten verlopen en duidelijkheid te scheppen, zijn er, naast de Bibitregels, overblijfregels opgesteld, waaraan de kinderen zich dienen te houden. b. In de eerste minuten van de pauze mogen de kinderen speelmateriaal pakken, b.v. stoepkrijt, elastiek, springtouw etc. c. Het is verboden: 1. voor de groepen 3 t/m 8 om op de kleuterspeelplaats te komen 2. voor de groepen 1/2 om op de grote speelplaats van de groepen 3 t/m 8 te komen 3. om op de speelplaats te eten (de traktatie van een jarige geldt als uitzondering) 4. om te spelen tussen de fietsen 5. om op de hekken te staan of te zitten (bij achterovervallen kan ernstig letsel worden opgelopen) 6. om tijdens de pauze zonder toestemming naar binnen te gaan (dus ook voor toiletgebruik) 7. om zonder toestemming van de speelplaats af te gaan (ouders die hun kinderen op komen halen dienen dit vooraf aan de leerkracht te hebben gemeld) 8. om met sneeuw, zand, ijs, schors of andere voorwerpen tegen de ramen, deuren of andere kinderen aan te gooien 9. om speelgoed, b.v. poppen, geweertjes en dergelijke mee te nemen van huis. Buitenspeelgoed zoals knikkers, flippo s, elastiek en dergelijke is wel toegestaan 10. om tijdens de grote pauze te rolschaatsen of te skeeleren 11. om aan elkaars kleding te trekken 12. om te trekken of duwen 13. om andere kinderen te schoppen of te slaan 14. om op de speelplaats te spugen 15. om kwetsende taal te gebruiken (dus ook bijnamen) 16. om in de struiken en bomen te klimmen en te hangen 17. om takken, blaadjes en bloemetjes te plukken 18. om voorwerpen e.d. die op het dak terecht komen zelf eraf te halen 19. om op het schoolplein te fietsen

7 8. Overblijfregels buitenspelen groepen 1/2 1. zand blijft in de zandbak 2. zandbakspullen blijven in de zandbak 3. geen fietsen en karren rond de zandbak 4. staat de rode vlag in de zandbak dan mag hier niet in gespeeld worden 5. botsen met fiets of kar is eraf (ook tegen de muur of bosjes). 6. geen paardentouw of springtouw aan karren of fietsen 7. we lopen en spelen op de tegels, snippers of in de zandbak 8. we zeggen wanneer we gaan plassen (niet meer dan 3 tegelijk) 9. niet in de tuin lopen, fietsen of met een kar 10. fietsen en karren blijven op de tegels 11. lopen en klimmen alleen op de stappalen 12. we spelen in het zicht 13. we blijven van andermans spullen af, ook van de fietsen in het rek 14. voetballen alleen op de achterste strook tot aan de put 15. bal over het hek, even melden dan pas halen 16. nep vechten mag niet 17. we laten alle beestjes met rust 9. Bij overtreding van de regels: a. Groep 1/2: 1. na een waarschuwing wordt het kind even apart gezet bij de muur naast de toegangsdeur voor een paar minuten 2. dit wordt doorgegeven aan de betreffende leerkracht b. Groep 3 t/m 8: 1 het kind krijgt een waarschuwing 2 bij herhaling van een overtreding wordt het kind naar binnen gestuurd 3 het kind wacht dan in de aula tot einde pauze. 4 de overblijfouder meldt dit na de pauze aan de betreffende leerkracht die het kind weer meeneemt naar de klas. De naam van het kind wordt genoteerd in het mapje bij de conciërge. 5 het kind blijft diezelfde dag een kwartier na (onder toezicht van de leerkracht) en het kind brengt zelf de ouders of verzorgers hiervan op de hoogte 6 bij herhaling zal de directeur een gesprek hebben met de ouders of verzorgers 7 levert dit geen verbetering op, dan kan het kind uitgesloten worden van de overblijfregeling We hebben behoefte aan meer overblijfouders. Heeft u interesse om als overblijfouder te helpen op school, benader dan één van de contactpersonen. U kunt zich opgeven voor één dag of voor meerdere dagen; bij de kleuters of bij de grotere kinderen. Voor deze werkzaamheden ontvangt u een vergoeding. Een jonger kind dat niet op OBS Bibit zit, kan eventueel in overleg met Ankie Appels meekomen.

Beleidsplan tussen schoolse opvang (TSO) obs Vuurvogel

Beleidsplan tussen schoolse opvang (TSO) obs Vuurvogel Openbare basisschool Vuurvogel De Zilverspar 14 2661 AP Bergschenhoek 010-5214161 directie@obsvuurvogel.nl www.obsvuurvogel.nl Beleidsplan tussen schoolse opvang (TSO) obs Vuurvogel Inhoud Protocol tussenschoolse

Nadere informatie

Overblijven op de openbare jenaplanschool De Dukdalf

Overblijven op de openbare jenaplanschool De Dukdalf Overblijven op de openbare jenaplanschool De Dukdalf 1. Inhoud van deze brochure 2. Doorlopend rooster op de Dukdalf 3. Rol en verantwoordelijkheid school en ouders 4. Kosten van het overblijven voor ouders

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang (TSO) Reglement Schooljaar

Tussen Schoolse Opvang (TSO) Reglement Schooljaar Tussen Schoolse Opvang (TSO) Reglement Schooljaar 2018-2019 Op OBS De Tovercirkel hebben de leerlingen de mogelijkheid om tussen de middag hun lunch thuis te eten. Zij gaan dan om 12:00 uur (de kleuters

Nadere informatie

Overblijfregeling van CBS Lingelaar

Overblijfregeling van CBS Lingelaar 1 Wettelijk geregeld Overblijfregeling van CBS Lingelaar De volgende zaken zijn bij wet geregeld (verkorte weergave): De school is verplicht tot het mogelijk maken van een overblijfgelegenheid. De kosten

Nadere informatie

Continurooster. Informatiebrochure ouders

Continurooster. Informatiebrochure ouders Continurooster Informatiebrochure ouders 2017-2018 In het najaar van 2016 is een enquête over het continurooster gehouden onder de ouders. Deze enquête is door 95 gezinnen ingevuld, waardoor de respons

Nadere informatie

Samen lunchen op school De organisatie van het continurooster op De Korenaar

Samen lunchen op school De organisatie van het continurooster op De Korenaar Samen lunchen op school De organisatie van het continurooster op De Korenaar 1. Inleiding Sinds het schooljaar 2018-2019 heeft De Korenaar een continurooster. Daarbij hanteren we de volgende schooltijden:

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Overblijven op OBS Molenakker... 4. De school... 4. De overblijfkrachten... 4. De gang van zaken rond het overblijven...

Inhoudsopgave. Overblijven op OBS Molenakker... 4. De school... 4. De overblijfkrachten... 4. De gang van zaken rond het overblijven... Inhoudsopgave Overblijven op OBS Molenakker... 4 De school.... 4 De overblijfkrachten.... 4 De gang van zaken rond het overblijven.... 5 Het aanmelden.... 5 Wijziging gegevens.... 5 Het afmelden.... 5

Nadere informatie

AFSPRAKEN TIJDENS DE TUSSEN SCHOOLSE OPVANG

AFSPRAKEN TIJDENS DE TUSSEN SCHOOLSE OPVANG AFSPRAKEN TIJDENS DE TUSSEN SCHOOLSE OPVANG Wanneer uw kind overblijft op school wordt er van u verwacht dat u mee draait in het rooster voor het overblijven, dit rooster krijgt uw kind mee naar huis en

Nadere informatie

Informatie gids schooljaar

Informatie gids schooljaar Informatie gids schooljaar 2016-2017 Mobielnummer: 06-26969495 overblijf.willibrord@degroeiling.nl 1 Algemeen/informatie Hierbij alweer onze 5 e uitgave van de informatie gids van de overblijfvereniging

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Dit boekje geeft u alle informatie over de tussenschoolse opvang (het overblijven) op basisschool de Bron. Wij adviseren u om dit boekje te bewaren bij de schoolgids. - 1 - Inhoudsopgave:

Nadere informatie

NICOLAAS BEETSSCHOOL. Protocol Tussenschoolse opvang (TSO)

NICOLAAS BEETSSCHOOL. Protocol Tussenschoolse opvang (TSO) Protocol Tussenschoolse opvang (TSO) (Nr. en Titel):.. 1.1 Protocol tussenschoolse opvang. Vastgesteld door: MR Datum 1e vaststelling: 04-07-2010 Datum wijzigingen: 27-3-2017 Documenteigenaar: directeur

Nadere informatie

Overblijfreglement van de Oranje-Nassauschool (versie sept. 2016) Dit reglement is opgesteld door de Ouderraad in overleg met de directie.

Overblijfreglement van de Oranje-Nassauschool (versie sept. 2016) Dit reglement is opgesteld door de Ouderraad in overleg met de directie. Overblijfreglement van de Oranje-Nassauschool (versie sept. 2016) Dit reglement is opgesteld door de Ouderraad in overleg met de directie. De Oranje-Nassauschool biedt aan alle kinderen de gelegenheid

Nadere informatie

Informatie Tussenschoolse Opvang pcb De Stromen

Informatie Tussenschoolse Opvang pcb De Stromen Informatie Tussenschoolse Opvang pcb De Stromen 1 Tussenschoolse Opvang Hier vindt u allerlei informatie over de gang van zaken bij de tussenschoolse opvang (TSO). Heeft u na het lezen van deze informatie

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM

BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM Huishoudelijk reglement Tussenschoolse Opvang (TSO) BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM Overblijfkrachten Duur van de activiteit De kinderen worden van 12.00 uur tot 13.05 opgevangen. Alle overblijfkrachten

Nadere informatie

obs t Startblok september 2012 Schoolstraat 15 8435 XV Donkerbroek

obs t Startblok september 2012 Schoolstraat 15 8435 XV Donkerbroek obs t Startblok september 2012 Schoolstraat 15 8435 XV Donkerbroek INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Verantwoord overblijven Pagina 2 Verantwoordelijkheid Pagina 3 Kosten overblijven Pagina 4 Overblijf werkgroep

Nadere informatie

Overblijven hoe doen we dat?

Overblijven hoe doen we dat? Overblijven hoe doen we dat? St. Michaëlschool Hazerswoude Dorp 1 Overblijfboekje Overblijven., hoe doen wij dat? Inleiding Op de R.K. basisschool St. Michaël wordt de mogelijkheid geboden om kinderen

Nadere informatie

Overblijven. Werkwijze Op onze school werken we met twee overblijfgroepen: Kleuters (groep 1 en 2); Groepen 3 tot en met 8.

Overblijven. Werkwijze Op onze school werken we met twee overblijfgroepen: Kleuters (groep 1 en 2); Groepen 3 tot en met 8. Overblijven Uit de schoolgids De school is op grond van de wet verplicht de leerlingen in de gelegenheid te stellen onder toezicht de middagpauze in het schoolgebouw en op het terrein van de school door

Nadere informatie

Overblijfregeling Christelijke basisschool de Bernebrêge

Overblijfregeling Christelijke basisschool de Bernebrêge Overblijfregeling Christelijke basisschool de Bernebrêge De Merel 12-14 9231 JJ Surhuisterveen Tel. 0512-362800 Website: bernebrege.noventa.nl Email : bernebrege@noventa.nl Inhoudsopgave Algemene regels

Nadere informatie

Taken/ verantwoordelijkheden overblijfkracht Huisregels tijdens het eten.

Taken/ verantwoordelijkheden overblijfkracht Huisregels tijdens het eten. Basisschool St. Jozef School maken we samen Reglement tussenschoolse opvang 1. Algemeen 1.1. Dit reglement bepaalt hoe de tussenschoolse opvang van de kinderen in de middagpauze georganiseerd is. De functie

Nadere informatie

Overblijfreglement van de Oranje-Nassauschool

Overblijfreglement van de Oranje-Nassauschool Overblijfreglement van de Oranje-Nassauschool De Oranje-Nassauschool biedt aan alle kinderen de gelegenheid om over te blijven. De leerlingen die van de overblijfregeling gebruik maken dienen het overblijfreglement

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Dit boekje geeft u alle informatie over de tussenschoolse opvang (het overblijven) op basisschool de Bron. Wij adviseren u om dit boekje te bewaren bij de schoolgids. - 1 - Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen

Nadere informatie

Protocol Continurooster. OBS t MONTFERLAND

Protocol Continurooster. OBS t MONTFERLAND Protocol Continurooster OBS t MONTFERLAND Inleiding t Montferland heeft vanaf 24 augustus 2015 een continurooster. Dit wil zeggen dat alle kinderen op school eten en pauzeren. Het eten gebeurt in de klas

Nadere informatie

Overblijven. De Meeander

Overblijven. De Meeander Overblijven op De Meeander Heelweg Praktische informatie voor ouders/ verzorgers die hun kind(eren) laten overblijven in de middagpauze Het overblijven op de Meeander is goed geregeld. Het streven is om

Nadere informatie

Overblijfinformatie Albert Schweitzerschool

Overblijfinformatie Albert Schweitzerschool Overblijfinformatie Albert Schweitzerschool Inhoudsopgave 1 Waarom overblijven? 2 Hoe is de organisatie? 3 Wie doen dit? 4 Wat zijn de kosten voor het overblijven en hoe wordt er betaald? 1 1. Waarom overblijven

Nadere informatie

TSO de Wilsdonck. Overblijf reglement. 1. Algemeen

TSO de Wilsdonck. Overblijf reglement. 1. Algemeen TSO de Wilsdonck Overblijf reglement 1. Algemeen 1. Deze regeling bepaalt de gang van zaken met betrekking tot het overblijven van leerlingen in de middagpauze ( nader genoemd de Tussen Schoolse Opvang

Nadere informatie

Overblijfregels van De Torenvalk I.s.m. Kinderopvang Snoopy

Overblijfregels van De Torenvalk I.s.m. Kinderopvang Snoopy Overblijfregels van De Torenvalk I.s.m. Kinderopvang Snoopy Geachte ouders/ verzorgers, Door middel van dit document willen wij u informeren over de gang van zaken bij het overblijven. Het is wel handig

Nadere informatie

- Zijn zowel de kleuters als de groepen 3 en 4 buiten, dan is de zandbak en het buitenmateriaal uitsluitend voor de kleuters te gebruiken.

- Zijn zowel de kleuters als de groepen 3 en 4 buiten, dan is de zandbak en het buitenmateriaal uitsluitend voor de kleuters te gebruiken. Huishoudelijk reglement Jorisschool. 01. Speelplaats. Om ervoor te zorgen dat er op de speelplaats volop gespeeld kan worden, hebben we de volgende maatregelen getroffen: - Er zijn verschillende speel

Nadere informatie

PROTOCOL & HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE KIEZEL EN DE KEI Bleskensgraaf

PROTOCOL & HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE KIEZEL EN DE KEI Bleskensgraaf PROTOCOL & HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE KIEZEL EN DE KEI overblijf@dekiezelendekei.nl Bleskensgraaf 2 PROTOCOL - Voor ieder kind dat gebruik gaat maken van de Overblijf moet een inschrijfformulier worden

Nadere informatie

Info boekje overblijf

Info boekje overblijf Info boekje overblijf Voor de ouders Karveel 45-39, 8242 VC Lelystad. Telefoon.06-25494869. E-mail: i.nooy4@upcmail.nl Stichting Overblijf in Lelystad Ing 6028728.Ingeschreven bij de KvK onder nr. 52064395.

Nadere informatie

TSO HANDBOEK OVERBLIJVEN. Regels en afspraken voor het overblijven o.b.s. 't Kompas

TSO HANDBOEK OVERBLIJVEN. Regels en afspraken voor het overblijven o.b.s. 't Kompas TSO HANDBOEK OVERBLIJVEN Regels en afspraken voor het overblijven o.b.s. 't Kompas Inleiding... 2 1 De overblijfkrachten... 3 1.1. Beschrijving van de overblijfkrachten... 3 1.2. Algemene afspraken voor

Nadere informatie

Informatie - Reglement TSO - Basisschool de Wereldwijzer

Informatie - Reglement TSO - Basisschool de Wereldwijzer Informatie - Reglement TSO - Basisschool de Wereldwijzer 1 Voorwoord Op onze school, Basisschool de Wereldwijzer, wordt de TSO begeleid door vrijwillige ouders die speciaal hiervoor een opleiding hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief TSO. Wie is verantwoordelijk? Wat is het doel van de commissie TSO? Hoe verloopt de TSO? Regels. Geachte ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief TSO. Wie is verantwoordelijk? Wat is het doel van de commissie TSO? Hoe verloopt de TSO? Regels. Geachte ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief TSO Geachte ouder(s), verzorger(s), Deze brief gaat over de TSO in het schooljaar 2018-2019. Via de aanmeldstrook kunt u inschrijven voor TSO (na de zomervakantie). Ook als uw kind in het huidige

Nadere informatie

Overblijven op school

Overblijven op school Overblijven op school Overblijfcontract Naam Kind Adres Telefoon Groep Ziektekostenverzekering Verzekeringsnummer Naam Arts *Overblijfdagen : Maandag Dinsdag Donderdag Vrijdag * doorhalen wat niet van

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE OVERSTAP

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE OVERSTAP HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE OVERSTAP 2 OVERBLIJVEN Overblijven betekent dat uw kind tijdens de lunchpauze op school, onder begeleiding van een overblijfouder op school kan blijven eten. Deze opvang

Nadere informatie

OVERBLIJFGIDS ouders

OVERBLIJFGIDS ouders OVERBLIJFGIDS ouders Deze gids bevat alle informatie die noodzakelijk is om uw kind te laten deelnemen aan de tussenschoolse opvang van PCBS De Wegwijzer. Inleiding Uw kind blijft tussen de middag bij

Nadere informatie

Overblijf De Kyckert. In samenwerking met O.B.S. De Kyckert

Overblijf De Kyckert. In samenwerking met O.B.S. De Kyckert Overblijf De Kyckert In samenwerking met O.B.S. De Kyckert 1 Inhoudsopgave 1. De overblijf pag. 3 2. Lunchpakket pag. 3 3. Pedagogische uitgangspunten pag. 4 4. Regels pag. 4 5. Kosten pag. 5 6. Contracten

Nadere informatie

Regeling en reglement

Regeling en reglement Regeling en reglement 1.1 Regeling van de TSO op de Vennegötte te Lochem 1.2 Inleiding De overheid heeft wettelijk vastgelegd dat de Tussen Schoolse Opvang (TSO) vanaf 1 augustus 2006 onder de verantwoording

Nadere informatie

Betreft: Gids Tussen Schoolse Opvang Datum: 6 september 2018

Betreft: Gids Tussen Schoolse Opvang Datum: 6 september 2018 Betreft: Gids Tussen Schoolse Opvang Datum: 6 september 2018 Tussen Schoolse Opvang De Tussen Schoolse Opvang (TSO) is inmiddels niet meer weg te denken uit ons huidige basisonderwijs. Ons uitgangspunt

Nadere informatie

Overblijfprotocol St. Jozefschool

Overblijfprotocol St. Jozefschool Overblijfprotocol St. Jozefschool 1. Algemeen 2. Continurooster 3. Organisatie & Leiding 4. Algemene werkafspraken - voor en tijdens het eten - spelen - EHBO 5. Taken overblijfouder - overblijven in groep

Nadere informatie

Overblijven op school. Hoe gaan we dat regelen?

Overblijven op school. Hoe gaan we dat regelen? Overblijven op school. Hoe gaan we dat regelen? Deze regeling is geen model, dat op iedere speciale (basis-)school klakkeloos kan worden overgenomen. Wel kan deze regeling, of onderdelen ervan, een bijdrage

Nadere informatie

Informatieboekje Tussenschoolse Opvang Stichting Kinderopvang Roermond Neerstraat 61 6041 KB Roermond Telefoon: 0475-337049

Informatieboekje Tussenschoolse Opvang Stichting Kinderopvang Roermond Neerstraat 61 6041 KB Roermond Telefoon: 0475-337049 Informatieboekje Tussenschoolse Opvang Stichting Kinderopvang Roermond Neerstraat 61 6041 KB Roermond Telefoon: 0475-337049 Openbare Basisschool De Brink Smedenerf 2 6043 SG Roermond Telefoon: 0475-324669

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Continurooster OBS Widerode

Continurooster OBS Widerode Continurooster OBS Widerode OBS Widerode staat voor: Kindgericht Omgevingsgericht Kwaliteitsbewust Ontwikkelingsgericht Inhoud 1. Inleiding... blz. 3 2. Waarom een continurooster... blz. 4 3. Voor- en

Nadere informatie

Overblijfprotocol De Bolster 2013-2014

Overblijfprotocol De Bolster 2013-2014 Overblijfprotocol De Bolster 2013-2014 Overblijfprotocol 13-14.doc, 11-11-2013 Pagina 1 Tussenschoolse opvang op de Bolster Doelstelling: Het opvangen van kinderen in de pauze van de schooldag (11.45 12.50

Nadere informatie

Overblijfregels van de Antoniusschool, i.s.m. Stichting Kinderopvang Snoopy

Overblijfregels van de Antoniusschool, i.s.m. Stichting Kinderopvang Snoopy Overblijfregels van de Antoniusschool, i.s.m. Stichting Kinderopvang Snoopy & Stichting Kinderopvang Snoopy Geachte ouders/ verzorgers, Door middel van dit document willen wij u informeren over de gang

Nadere informatie

Goudenweg 200 6216 TT Maastricht tel. 043-3430264. Informatieboekje Overblijven

Goudenweg 200 6216 TT Maastricht tel. 043-3430264. Informatieboekje Overblijven Goudenweg 200 6216 TT Maastricht tel. 043-3430264 Informatieboekje Overblijven Inhoudsopgave Hoe is het overblijven geregeld?... 4 Kaartverkoop... 6 Enkele opmerkingen m.b.t de kleuterbouw... 7 Wat doen

Nadere informatie

Gedeputeerdenlaan AX Zwolle Tel.: Overblijfgids

Gedeputeerdenlaan AX Zwolle Tel.: Overblijfgids Gedeputeerdenlaan 47 8016 AX Zwolle Tel.: 038 460 32 58 Overblijfgids Beste ouder(s), verzorger(s), Dit is de overblijfgids van cbs. De Ark. In deze gids willen wij u het een en ander uitleggen over het

Nadere informatie

TSO-informatieboekje 2015-2016

TSO-informatieboekje 2015-2016 TSO-informatieboekje 2015-2016 Inhoudsopgave 1. Voorwoord pag. 3 2. Organisatie 2.1 De structuur pag. 4 2.2 Het overblijfschema pag. 4 2.3 De financiële kant pag. 4 2.4 De afspraken met vaste overblijfouders

Nadere informatie

TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO)

TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) Beleid Praktische Informatie Regels TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) 1. Inleiding Basisschool De Akker wordt bezocht door kinderen uit Lisse en de omliggende dorpen en is daardoor

Nadere informatie

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen:

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: De Speelark Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: Kinderen worden door ouders tot in de groepsruimte gebracht. Kinderen en/of ouders pakken de tas uit. Jassen

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Overblijfprotocol. obs De Zilvermeeuw. juni 2017

Overblijfprotocol. obs De Zilvermeeuw. juni 2017 Overblijfprotocol obs De Zilvermeeuw juni 2017 0 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Doelstelling... 2 4 De pedagogische visie in de praktijk... 3 5 De overblijfkrachten... 3 6 Organisatie... 3 7 Draaiboek... 3

Nadere informatie

TSO regeling de Hobbit

TSO regeling de Hobbit TSO regeling de Hobbit Resultaten van de. Samenstelling werkgroep gedurende de cursus 2011-2012 : Medezeggenschapsraad: Audrey Bonnet (ouder medezeggenschapsraad) Manon Hoogervorst (ouder medezeggenschapsraad)

Nadere informatie

Samen in beweging; ter voorbereiding op de toekomst! Continurooster IKC De Akker. schooljaar

Samen in beweging; ter voorbereiding op de toekomst! Continurooster IKC De Akker. schooljaar Samen in beweging; ter voorbereiding op de toekomst! Continurooster IKC De Akker schooljaar 2019-2020 1 Inhoud 1. Inleiding----------------------------------------------------------------- blz. 3 2. Waarom

Nadere informatie

Voorwoord blz. 2. 2. Financiën blz. 6 2.1 Kosten blz. 6 2.2 Beheer blz. 6. 3. Verantwoordelijkheden / taken blz. 7

Voorwoord blz. 2. 2. Financiën blz. 6 2.1 Kosten blz. 6 2.2 Beheer blz. 6. 3. Verantwoordelijkheden / taken blz. 7 Inhoudsopgave Voorwoord blz. 2 1. Organisatie blz. 3 1.1 Inleiding blz. 3 1.2 Overblijfmedewerkers blz. 3 1.3 Kinderen blz. 4 1.4 Eten en spelen blz. 4 1.5 Gedragsregels blz. 5 1.6 Materiaal blz. 6 2.

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE TUSSENSCHOOLSE OPVANG VAN BASISSCHOOL DE ZONNESTEEN

REGLEMENT VOOR DE TUSSENSCHOOLSE OPVANG VAN BASISSCHOOL DE ZONNESTEEN REGLEMENT VOOR DE TUSSENSCHOOLSE OPVANG VAN BASISSCHOOL DE ZONNESTEEN Dit reglement is bedoeld voor de ouders van leerlingen die gebruik maken van de overblijf-organisatie. Om het overblijven op de school

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Inhoudsopgave 1. De tussenschoolse opvang 2 1.1. Groepen 1 en 2 2 1.2. Groepen 3 t/m 8 3 2. Lunchpakket 3 3. Pedagogische uitgangspunten 4 4. Regels tijdens de

Nadere informatie

Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool

Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool s Morgens word je naar school gebracht door papa, mama, opa of oma. Het wachten op de speelplaats Het binnenkomen Om 5 voor half 9 gaat de zoemer; de juffen

Nadere informatie

O Mijn kind blijft op vaste dagen over. En wel op de volgende dagen: Maandag Dinsdag Donderdag vrijdag

O Mijn kind blijft op vaste dagen over. En wel op de volgende dagen: Maandag Dinsdag Donderdag vrijdag CONTRACT OVERBLIJFREGLEMENT Ds. D.A. van den Boschschool Gegevens ouders / verzorgers Naam leerling: Groep: Bijzonderheden ( allergie, medicatie ): Achternaam Voorletters Relatie Telefoonnummer Mobiel

Nadere informatie

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen:

De Speelark. Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: De Speelark Huisregels buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Regels bij het brengen en halen: Kinderen worden door ouders tot in de groepsruimte gebracht. Kinderen en/of ouders pakken de tas uit. Jassen

Nadere informatie

Wij hopen dat uw kind(eren) een fijne overblijftijd heeft/hebben op De Trimaran waar ze met veel plezier op terug kijken.

Wij hopen dat uw kind(eren) een fijne overblijftijd heeft/hebben op De Trimaran waar ze met veel plezier op terug kijken. VOORWOORD Beste ouder(s)/ verzorger(s) Hier heeft u de informatie betreffende het overblijven op basisschool De Trimaran. Lees deze informatie zorgvuldig door! Aanvullende informatie, wijzigingen of belangrijke

Nadere informatie

Continurooster. Informatiebrochure ouders en teamleden. cbs de Wingerd

Continurooster. Informatiebrochure ouders en teamleden. cbs de Wingerd Continurooster Informatiebrochure ouders en teamleden cbs de Wingerd 1 Inhoudsopgave Inleiding Waarom een continurooster Het rooster Tussen Schoolse Opvang (TSO) Organisatie van de lunch Buiten spelen

Nadere informatie

Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie december 2017

Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie december 2017 Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie december 2017 Inleiding Conform beleid overblijven van de SKO West-Friesland, vastgesteld in januari 2016, is het TSO beleid (overblijven) van t Ruimteschip aangepast.

Nadere informatie

De binnen- en buitenruimte zijn schoon en voorzien van voldoende meubilair (voor ieder overblijvend kind een tafel en stoel).

De binnen- en buitenruimte zijn schoon en voorzien van voldoende meubilair (voor ieder overblijvend kind een tafel en stoel). Overblijfprotocol Waarom een Overblijfprotocol? We verzorgen bij de koningsbeer het overblijven op basisschool de Vonder. Wij zien het als onze opdracht om de kinderen die aan onze zorg worden toevertrouwd

Nadere informatie

Protocol Overblijven Obs. De Kern Hardenberg

Protocol Overblijven Obs. De Kern Hardenberg Juli 2011. Protocol Overblijven Obs. De Kern Hardenberg Inleiding Het schoolbestuur is verantwoordelijk voor het (laten) organiseren van de overblijf. De school bepaalt in overleg met de ouders de manier

Nadere informatie

Basisschool St. Jozef

Basisschool St. Jozef Basisschool St. Jozef School maken we samen BELEID PEDAGOGISCH KLIMAAT TSO Doel : Veiligheid en geborgenheid van elk kind staat centraal Hoe gaan we positief met elkaar om? Onze school hanteert de PBS-aanpak

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.20 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

De overblijfmedewerkers vangen de overblijfkinderen op en houden toezicht op hen van 12.00 uur tot 12.50 uur.

De overblijfmedewerkers vangen de overblijfkinderen op en houden toezicht op hen van 12.00 uur tot 12.50 uur. Spelregels overblijf Overblijven De afspraken rondom het overblijven, de overblijfvergoeding, de wijze van aan- en afmelden vindt u samengevat in deze spelregels. Door de inschrijving van uw kind verklaart

Nadere informatie

Protocol continurooster Cees Wilkeshuisschool. juni 2013

Protocol continurooster Cees Wilkeshuisschool. juni 2013 Protocol continurooster Cees Wilkeshuisschool juni 2013 Beleidsplan continu rooster Cees Wilkeshuisschool juni 2013 Inhoud: Pagina Inleiding Pag. 3 Wettelijk kader Pag. 3 Organisatie Pag. 3 Geledingen

Nadere informatie

Regels en afspraken met betrekking tot het overblijven

Regels en afspraken met betrekking tot het overblijven Regels en afspraken met betrekking tot het overblijven Overblijftijden: De overblijftijd is van 12.00 tot 13.00 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De overblijfkracht voor groep 1/2 en 3 haalt

Nadere informatie

Informatiebrochure. tussen schoolse opvang

Informatiebrochure. tussen schoolse opvang Bijlage 5 Informatiebrochure tussen schoolse opvang BS De Boomgaard Langestraat 14 7047 AP Braamt 0316 651637 info@bsdeboomgaardbraamt.nl Inleiding. Met ingang van augustus 2006 valt de tussenschoolse

Nadere informatie

Handboek voor Tussen Schoolse Opvang

Handboek voor Tussen Schoolse Opvang Handboek voor Tussen Schoolse Opvang Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Hoofdstuk 1 Visie overblijven op de Koningin Julianaschool... 4 Hoofdstuk 2 Organisatiestructuur van het overblijven... 4 Hoofdstuk 3 Taken

Nadere informatie

Inhoud. - algemene info TSO - afspraken en regels ob - afspraken en regels mb/bb - Isy- overblijfmodule

Inhoud. - algemene info TSO - afspraken en regels ob - afspraken en regels mb/bb - Isy- overblijfmodule Info voor ouders Inhoud - algemene info TSO - afspraken en regels ob - afspraken en regels mb/bb - Isy- overblijfmodule Algemene informatie TSO (tussenschoolse opvang) Juist in een school die zich leef-en

Nadere informatie

Overblijven De overblijfmedewerkers vangen de overblijfkinderen op en houden toezicht op hen van uur tot uur.

Overblijven De overblijfmedewerkers vangen de overblijfkinderen op en houden toezicht op hen van uur tot uur. Den Haag Ypenburg Steenuillaan 2, 2496 PN Den Haag Tel. nr. : 015-310.60.66 Spelregels overblijf De afspraken rondom het overblijven, de overblijfvergoeding, de wijze van aan- en afmelden vindt u samengevat

Nadere informatie

Overblijfreglement St. Bonifaciusschool:

Overblijfreglement St. Bonifaciusschool: St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 info@bonifaciusschool.nl Overblijfreglement St. Bonifaciusschool: 1. Wettelijk geregeld De volgende zaken zijn bij wet geregeld (verkorte

Nadere informatie

SchoolOverblijfPlan CBS de Schakel. Vondellaan EH Harderwijk

SchoolOverblijfPlan CBS de Schakel. Vondellaan EH Harderwijk Vondellaan 26 3842 EH Harderwijk Inhoudsopgave Organisatie 3 Overblijfprotocol Eten en spelen 3 Slecht weer plan 6 Regels en afspraken 6 Top 5 afspraken 7 Taken van de overblijfmedewerkers 7 Communicatie

Nadere informatie

Handleiding overblijfouders

Handleiding overblijfouders Handleiding overblijfouders Algemeen Ook bij het overblijven gaat de school uit van de principes van de Vreedzame School. Hiervoor zijn workshops te volgen. In iedere klas hangen de groepsspecifieke afspraken

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi Dit is mijn school Hallo allemaal. Joepie, ik mag bijna naar de basisschool! Soms ga ik al eens kijken met mijn mama of papa. De school is heel groot. Er is een speelplaats

Nadere informatie

Overblijfbrochure voor ouders

Overblijfbrochure voor ouders Overblijfbrochure voor ouders Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte Tel: 0572-362690 Email: korenbloem@scos-salland.nl Email: overblijf@korenbloemraalte.nl Inhoudsopgave Hoofdstuk pagina

Nadere informatie

Nieuwegein, 2 september 2013. Beste ouders,

Nieuwegein, 2 september 2013. Beste ouders, jaarboekje 2013-2014 Nieuwegein, 2 september 2013. Beste ouders, Dit is het informatieboekje voor het schooljaar 2013-2014. U vindt hierin gegevens die specifiek betrekking hebben op dit schooljaar. In

Nadere informatie

Protocol continurooster. KBS Franciscus

Protocol continurooster. KBS Franciscus Protocol continurooster KBS Franciscus Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 70 2. Uitwerking continurooster 70 2.1 Tussen Schoolse Opvang (TSO) 70 2.2 Regels en afspraken voor het eten en drinken 71 2.3 De lunch

Nadere informatie

Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie 5 januari 2016

Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO) versie 5 januari 2016 Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip www.bsruimteschip.nl Beleid Tussen Schoolse Opvang (TSO)

Nadere informatie

Overblijfreglement St. Bonifaciusschool:

Overblijfreglement St. Bonifaciusschool: St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 info@bonifaciusschool-wassenaar.nl Overblijfreglement St. Bonifaciusschool: 1. Wettelijk geregeld De volgende zaken zijn bij wet geregeld

Nadere informatie

Informatieboekje TussenSchoolse Opvang

Informatieboekje TussenSchoolse Opvang Informatieboekje TussenSchoolse Opvang Basisschool t Palet Schooljaar 2015-2016 INHOUDSOPGAVE Pagina Woord vooraf 3 Overblijfkrachten en TSO werkgroep 4 Kindercentrum Kindertuin 4 Afspraken en regels 5

Nadere informatie

Overblijfreglement RKBS De Rietvest

Overblijfreglement RKBS De Rietvest Overblijfreglement RKBS De Rietvest Versie 2018-2019 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Aanmelden nieuwe overblijfkinderen/ doorgeven wijzigingen 3. Strippenkaarten/kosten 4. Overblijven in de praktijk 5. Gratis

Nadere informatie

Alles wat u wilt weten over onze overblijf

Alles wat u wilt weten over onze overblijf Alles wat u wilt weten over onze overblijf Inleiding. Overblijf voor en door ouders De wetgever heeft er in voorzien dat op elke basisschool de kinderen tussen de middag kunnen overblijven. Dat wil zeggen

Nadere informatie

Via de nieuwsbrief, die elke maand door de school per mail aan u verzonden word, wordt u op de hoogte gebracht van de eventuele veranderingen.

Via de nieuwsbrief, die elke maand door de school per mail aan u verzonden word, wordt u op de hoogte gebracht van de eventuele veranderingen. TSO INFORMATIEBOEKJE Beste ouder(s) en verzorger(s), Dit informatiebulletin is bedoeld om u te informeren over het wel en wee van de tussenschoolse opvang (de TSO of het overblijven) op de Koningin Wilhelmina

Nadere informatie

Stichting Overblijf in Lelystad

Stichting Overblijf in Lelystad Stichting Overblijf in Lelystad Informatiebrochure voor de ouders 2016-2017 Karveel 45-39 8242 VC Lelystad telefoon: 06 25494869 e-mail: i.nooy4@upcmail.nl Stichting Overblijf in Lelystad NL02INGB0006028728

Nadere informatie

Informatieboekje TSO de Samenwoonschool in Nigtevecht. OBS de Tweemaster en CBS de Flambouw

Informatieboekje TSO de Samenwoonschool in Nigtevecht. OBS de Tweemaster en CBS de Flambouw Informatieboekje TSO de Samenwoonschool in Nigtevecht OBS de Tweemaster en CBS de Flambouw Stichting Tussenschoolse opvang Kinderopvang Kidswereld. versie september 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3

Nadere informatie

Informatieboekje Tussenschoolse opvang Professor Casimirschool Voorburg

Informatieboekje Tussenschoolse opvang Professor Casimirschool Voorburg Informatieboekje Tussenschoolse opvang Professor Casimirschool Voorburg Inhoudsopgave Bladzijde Inleiding 3 Abonnementen en losse overblijf 4 Wat kunt u van ons verwachten 6 Wat verwachten wij van de kinderen

Nadere informatie

AFSPRAKENBOEKJE. Het is geen saaie opsomming van wat verboden is, maar een reeks aandachtspunten.

AFSPRAKENBOEKJE. Het is geen saaie opsomming van wat verboden is, maar een reeks aandachtspunten. Afdeling KERKHOVE AFSPRAKENBOEKJE Op school zijn er afspraken nodig om ervoor te zorgen dat iedereen zich goed kan voelen en dat alles vlot verloopt. Daarom maken we elk jaar een lijstje met afspraken.

Nadere informatie

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax:

welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan bm maarssen telefoon: fax: welkomstboekje Hallo!! thorbeckelaan 2 3601 bm maarssen telefoon: 0346-562120 fax: 0346-554851 e-mail: directie@kbspionier.nl www.kbspionier.nl 4Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons

Nadere informatie

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander Overblijfreglement CBS Willem-Alexander GELDIG VOOR HET SCHOOLJAAR 2013-2014. Geachte ouders/verzorgers, Voor u ligt het overblijfreglement van de Willem-Alexander school. Het is opgesplitst in drie delen.

Nadere informatie

Geachte ouders/verzorgers,

Geachte ouders/verzorgers, Geachte ouders/verzorgers, Dit boekje is een naslagwerkje waarin u alles kunt vinden over het overblijven op bs TaLente. Wij raden u dan ook aan deze informatie goed te bewaren. Overigens staat deze informatie

Nadere informatie

Algemeen Overblijfreglement of reglement tussen- schoolse opvang van VPCO De Viermaster en praktische invulling hiervan voor cbs De Glashorst

Algemeen Overblijfreglement of reglement tussen- schoolse opvang van VPCO De Viermaster en praktische invulling hiervan voor cbs De Glashorst Algemeen Overblijfreglement of reglement tussen- schoolse opvang van VPCO De Viermaster en praktische invulling hiervan voor cbs De Glashorst Formele vaststelling Vastgesteld door het bestuur van VPCO

Nadere informatie

Protestant Christelijke Basisschool Het Octaaf, Elburg

Protestant Christelijke Basisschool Het Octaaf, Elburg Overblijfboekje Tussenschoolse Opvang Protestant Christelijke Basisschool Het Octaaf, Elburg Voorwoord (ter info) Eén op de drie kinderen in Nederland luncht regelmatig op school. Iedere basisschool biedt

Nadere informatie

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas?

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Welkom op De Duif! Voor het eerst naar school: dat is heel spannend voor kinderen én ouders. Om u en uw kind een beetje wegwijs te

Nadere informatie