Gemeente (I Bergen op Zoom

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente (I Bergen op Zoom"

Transcriptie

1 Gemeente (I Bergen op Zoom P I Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, gehouden op Aanwezig: Voorzitter: Leden: Secretaris: Namens het college: Mw. drs. A.J.A.M. Stinenbosch-Kools G.M.P.M. Nets, E.C.M.M. Verbogt, mw. M.J.P. van Kemenade, J. Schnitker, L.A.M. van Loon, W.L.M. Buijs, P.M.M. Roosendaal, Mw. M.A. Th.P. Helmons, J.G. Huismans, M.C. Velthoen, G.A.J.P. Bras, A.Akkaya, J.A.S.H. Verbeem, S. Ergec, dr. G.J. Muskens, 6. Duman, A.F.M. Bakx, E.C.A. van den Eijnden, mw. A. Van Melle-Riemens, D.F.C.Hopmans, P.A. van den Ouden, A.Harijgens H.F.C. Andreas-de Jong en M.C.F. Hart. K. Suijkerbuijk Wethouder A.J. van der Wegen, alsmede D.M. Van de Graaf, F. van Loon en F.Suijkerbuijk (adviseurs). VAN DEZE VERGADERING IS EEN AUDIOVERSLAG BESCHIKBAAR VIA HET RAADSINFORMATIESYSTEEM 1. Opening door de voorzitter De voorzitter opent de vergadering. Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heren Van Es en Van der Kallen. 2. Vaststelling agenda De commissie stemt in met de volgende wijzigingsvoorstellen: 1. Het agendapunt 8a brief van WD en GBWP d.d. 1 mei 2011 inzake burgerparticipatie op en top wordt naar voren gehaald en behandeld na agendapunt 5 Besluitenlijst. 2. Een ingekomen brief van bewoners van de Westersingel over toekomstige ontwikkelingen omgeving Westersingel wordt geagendeerd als agendapunt 8b 3. Het agendapunt Concept Beleidsplan Wonen wordt naar voren gehaald op de agenda. De agenda wordt aldus gewijzigd vastgesteld. 3. Gelegenheid tot het gebruik maken van het spreekrecht De heer van Broekhoven, namens buurtcomite KlaverWIJ, maakt gebruik van het spreekrecht op agendapunt 8a brief van WD en GBWP d.d. 1 mei 2011 inzake burgerparticipatie op en top. 4. Inventarisatie onderwerpen rondvraag De voorzitter inventariseert de onderwerpen voor de rondvraag. 5. Besluitenlijst van de commissie Stad en Ruimte d.d. 20 april 2011 Er is een opmerking ontvangen vanuit de ambtelijke dienst; de naam van adviseur de heer F. de Loois moet zijn F. de Looij. De besluitenlijst wordt gewijzigd vastgesteld. De reactie van het college op de actiepuntenlijst wordt behandeld. Hierop zijn geen opmerkingen vanuit de commissie.

2 6. Te behandelen voorstellen: a. RVB Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructure!! Raadvoorstel gaat als B-stuk naarde raad. Fractie PvdA en Fractie CDA kondigen moties aan op enkele onderdelen van de uitvoeringsregeling. Toezegginq: Portefeuillehouder zegt toe de vraag van CDA ten aanzien van mogelijkheid tot oprekken van de 6 maanden periode naderte beantwoorden. 7. Regionale Samenwerking Dit agendapunt is doorgeschoven naarde commissie Burger en Bestuur van 19 mei Ter bespreking: a. Brief GBWP en WD d.d. 1 mei 2011 inzake burgerparticipatie op en top Debrief is behandeld. Toezeggingen: -Portefeuillehouder zegt toe de gespreksverslagen van de overleggen met het buurtcomite toe te zenden aan de commissieleden. -Portefeuillehouder zegt toe, met de gegeven afmetingen, spoedig nogmaals naar de situatie te zullen laten kijken. b. Brief bewoners Westersingel d.d. 16 mei 2011 Debrief is behandeld. Het Ontwerp Ontwikkelingsplan Havenkwartier is nog niet vastgesteld. Fracties kunnen hierop nog steeds reageren. Zodra de plannen concreter worden zullen bewoners (inter-)actief worden betrokken. 9. Raadsmededelingen ter bespreking: a. RMD Concept Beleidsplan Wonen Diverse fracties benadrukken het belang van het breed houden van de visie op wonen door onder meerte kijken naar Economie, Onderwijs, Voorzieningen en het in regionaal verband overleggen over deze problematiek. Toezegginq: Portefeuillehouder zal opnieuw informeren naar het Sloopprogramma van Stadlander. b. RMD Ontwerpbestemmingsplan Kijkuit 1 te Lepelstraat De discussie gaat met name over de maximaal toegestane inhoud van plattelandswoningen. Portefeuillehouder geeft aan dat er een landelijke regeling in de maak is. Toezegginq: Portefeuillehouder gaat de vraag omtrent de (financiering van de) kosten van de geluidswal na. c. RMD Ontwerpbestemmingsplan Verspreide bedrijven en detailhandel De fracties maken zich met name zorgen om leegstand en vragen zich af wat er gevestigd gaat worden als de huidige winkeliers op de genoemde locaties vertrekken. Toezegginq: Portefeuillehouder gaat de vraag van WD, of de contracten tussen AH en Gall en Gall nog een bepaalde rol spelen voor het college, na. d. RMD Beleid schuilstallen buitengebied Complimenten voor het stuk. Men vraagt zich af hoe hand having van het beleid geborgd wordt.

3 10. Ter kennisneming: a. Brief van bewoners van de Klipper nrs. 45 tot en met 63 inzake bouw van vier watervilla's aan de Gaffel Debrief is besproken. Portefeuillehouder geeft aan dat er geen tuin komt. b. Brief van de Welstandsmonumentencommissie d.d. 12 april 2011 inzake jaarverslag 2010 c. Brief van Milieudefensie Amsterdam d.d. 7 april 2011 inzake raadsadres duurzaam inkoopbeleid hout d. Brief RMD d.d. 24 maart 2011 inzake advies herschikking middelenfunctie De commissie heeft kennisgenomen van de breven. 11. Rondvraag 1. Fractie GBWP inzake vervuiling Lindebaancomplex 2. Fractie Lijst Linssen inzake verkeersgevaarlijke situaties op de Parallelweg en de kruising Parallelweg/Antwerpsestraatweg Toezegging: Portefeuillehouder zal aandacht vragen voor deze problematiek bij de politie. 3. Fractie Groen Links inzake Digitale Informatievoorziening Parkeerautomaten. Portefeuillehouder neemt de suggestie om actuele storingen te melden op de gemeentelijke website mee. 4. Fractie GBWP inzake gebruiksvriendelijk(er) maken van parkeermeters, 12. Sluiting De voorzitter sluit de vergadering om uur. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 22 juni De voorzitter, de secretaris,

4 Actiepunten Commissie Stad en Ruimte Nr. Actiepunt 1. Toezegging bij behandeling Raadsvoorstel RVB Openstelling Halsterseweg (zuid): suggestie GBWP inzake rotonde Boerenverdriet/Van Gorkumweg ('bypass") wordt meegenomen bij de uitwerking van de plannen voor dat gebied. d.d. 8 december 2008 Streefdatum Behandeling/ Gerealiseerd In behandeling (in het kader van de ombuigingen wordt verwijdering scherm Halsterseweg, in elk geval tot na 2014, heroverwogen) 2. Toezegging bij behandeling brief CDA inzake Bouwvolume buitengebied d.d. 3 januari 2011 De handreiking van de Provincie zal worden getoetst aan het beleid waarna het college eventueel naar de raad terugkomt met een voorstel tot wijziging/aanpassing. 18 januari 2011 In behandeling Uit navraag is gebleken dat de provincie momenteel werkt aan Handreiking Verbetering van het landschap. Wordt verwacht eind mei/begin juni Toezegging bij behandeling brief D66 inzake overlast geparkeerde vrachtwagens d.d 6 februari Portefeuillehouder zegt toe de problematiek nogmaals op te nemen met het bedrijfsleven. 20 aprif 2011 Zal geagendeerd worden bij het reguliere overleg met het bedrijfsleven later ditjaar. 4. Toezegging bij behandeling raadsmededeling RMD Ontwerp Ontwikkelingsplan Havenkwartier Portefeuillehouder zegt toe een gesprek te zullen voeren met de ondememer van de Stoelemat. 20 apri! 2011 In behandeling Toezegging bij brief GBWP en WD d.d. 1 mei 2011 inzake burgerparticipatie op en top Portefeuillehouder zegt toe, met de gegeven afmetingen, spoedig nogmaals naar de situatie te zullen laten kijken. Toezegging bij behandeling raadsmededeling RMD Concept Beleidsplan Wonen Portefeuillehouder zal opnieuw informeren naar het Sloopprogramma van Stadlander. 7. Toezegging bij behandeling raadsmededeling RMD Ontwerpbestemmingsplan Kijkuit 1 te Lepelstraat Portefeuillehouder gaat de vraag omtrent de (financiering van de) kosten van de geluidswal na.

5 8. Toezegging bij behandeling raadsmededeling RMD Ontwerpbestemmingsplan Verspreide bedrijven en detailhandel Portefeuillehouder gaat de vraag van WD, of de contracten tussen AH en Gall en Gall nog een bepaalde rol spelen voor het college, na. 9. Toezegging bij rondvraag Fractie Lijst Linssen inzake verkeersgevaarlijke situaties op de Parallelweg en de kruising Parallelweg/Antwerpsestraatweg Portefeuillehouder zal aandacht vragen voor deze problematiek bij de politie. 18mei Toezeggingen college vanuit de raadsvergadering College maakt notitie voor de commissie Stad en Ruimte inzake saneringsregeling Rood voor Groen d.d. 31 maart 2011 Streefdatum Behandeling/ Gerealiseerd In behandeling.

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, gehouden op 13 oktober 2010

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, gehouden op 13 oktober 2010 4Bergen op Zoom CBL10-0025 GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, gehouden op 13 oktober Aanwezig: Voorzitter: Leden: Secretaris: Mw. drs. A.J.A.M. Stinenbosch-Kools

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, gehouden op 22 September 2010

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, gehouden op 22 September 2010 CBL10-0021 Getneente fj Bergen op Zoom GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, gehouden op Aanwezig: Voorzitter: Leden: Secretaris: Namens het college: Mw. drs. A.J.A.M.

Nadere informatie

IIIIII11! II llll I! II

IIIIII11! II llll I! II HA Gemeente jj Bergen op Zoom mi IIIIII11! II llll I! II CBL12-0030 I GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, d.d. 21 november 2012 Aanwezig: Voorzitter: Leden: Secretaris:

Nadere informatie

nun mi CBL Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, gehouden op 19 mei 2009

nun mi CBL Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, gehouden op 19 mei 2009 nun mi CBL09-0015 Gemeente jj Bergen op Zoom GRIFFIE ^ iestebinne^ Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, gehouden op 19 mei Aanwezig: Voorzitter: Leden: Secretaris: Namens

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, d.d. 19 juni 2012

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, d.d. 19 juni 2012 ;-,., : ' - : Bergen op Zoom GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Stad en Ruimte, d.d. Aanwezig: Voorzitter: Leden: Mw. drs. A.J.A.M. Stinenbosch-Kools A.J. van Es, W.P. Huijgens,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 31 mei 2012, aanvang uur.

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 31 mei 2012, aanvang uur. ~ ft' Gemeente ---::::--- 111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 RBL 12-0006 GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 31 mei 2012,

Nadere informatie

Gemeente fj Bergen op Zoom

Gemeente fj Bergen op Zoom T it, TII '7HfllllIll'!Illl RBL10-0006 Gemeente fj Bergen op Zoom.6 APR.ZI.I10 "1/ fc-w u '- Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 25 maart 2010, aanvang

Nadere informatie

..._--- Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 26 apri12012, aanvang uur.

..._--- Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 26 apri12012, aanvang uur. Gerne,~iBergen tp. ~~ttj. SVERG:r;;I-~-" " ' ----;;>-~~ d.d. 3 1 MEI 2012 ß8slissing: _ Ci \L \Lp VI ca 111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111, RBL 12-0005 GRIFFIE ----_.._----- LPorad

Nadere informatie

Gemeente f Bergen op Zoom

Gemeente f Bergen op Zoom Gemeente f Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummeren naam Inrichting en bemensing raadscommissies

Nadere informatie

Gemeente ê Bergen op Zoom

Gemeente ê Bergen op Zoom Gemeente ê Bergen op Zoom CBL12-0019 GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Burger en Bestuur, gehouden op 24 mei Aanwezig: Voorzitter: Leden: Secretaris: Namens het college: mr. E.W.C.M.

Nadere informatie

RAADSVERGAD. sslng: de heren: P.A.M. van der Velden en F. EI-Khassim. de heren: A.G.J. van der Weegen, AJ.M. Coppens en AJ.

RAADSVERGAD. sslng: de heren: P.A.M. van der Velden en F. EI-Khassim. de heren: A.G.J. van der Weegen, AJ.M. Coppens en AJ. '>:, IJ..; Gemeente ---:::=-- RAADSVERGAD B ergen ot! Z 0 m r H Ol MAART Z' r{ sslng: ' 1111111111111111111111111111111111111111111111\ 11\\11111 iui.1 RBL12-COO2 I GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering

Nadere informatie

UN IIIII III INI III! I! RBL

UN IIIII III INI III! I! RBL Ę Vj Gemeente Įì Bergen op Zoom UN IIIII III INI III! I! RBL15-0036 Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 26 november 2015, aanvang 19.00 uur. VOORZITTER:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Mens en Maatschappij, gehouden op 15 juni 2010.

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Mens en Maatschappij, gehouden op 15 juni 2010. Gemeente jf Bergen op Zoom CBL10-0010 GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Mens en Maatschappij, gehouden op 15 juni 2010. Aanwezig: Voorzitter: Leden: Secretaris: Namens het college:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 26 maart 2015, aanvang uur. burgemeester dr. F.A.

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 26 maart 2015, aanvang uur. burgemeester dr. F.A. . Gemeente [D Bergen op Zoom l llllllll llll llllll lll lllll RBL -0026 ---:::=---- ~ ~ GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 26 maart 20, aanvang

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 28 mei 2015, aanvang uur. drs. Y.J.M.M.

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 28 mei 2015, aanvang uur. drs. Y.J.M.M. mui RBL15-0028 Gemeente jļf Bergen op Zoom GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 28 mei 2015, aanvang 19.00 uur. VOORZITTER: burgemeester: dr. F.A.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom gehouden op 26 januari 2017, aanvang uur.

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom gehouden op 26 januari 2017, aanvang uur. RBL17-0002 Gemeente Bergen op Zoom Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom gehouden op 26 januari 2017, aanvang 19.30 uur. VOORZITTER: AANWEZIG: RAADSVERGADERING d.d. 2

Nadere informatie

IlIIIUIIIIIIflIllllllllllllllllllllllll

IlIIIUIIIIIIflIllllllllllllllllllllllll IlIIIUIIIIIIflIllllllllllllllllllllllll RBL12-0003 Gemeente zente f\ t Bergen op Zoom 2 9 MAAR! 2012 ;.inp:_ GRIFFIE! _ JZOJJM- i Paroaf Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen

Nadere informatie

n mi mi nun inn IIIII mil muni r\d > \& CBL * P <0 o

n mi mi nun inn IIIII mil muni r\d > \& CBL * P <0 o n mi mi nun inn IIIII mil muni r\d > \& CBL09-0011.* P c\ *V VO "^RIFFIE O'SSStfJ}/ Besluitenlijst van de vergadermg van de commissie Mens en Maatschappij gehouden

Nadere informatie

RAADSVERGADERING. =.~o':{_~.:'; - ,,,,, ',..,,,,."',,...1\ """,,--..,,..,", _... -

RAADSVERGADERING. =.~o':{_~.:'; - ,,,,, ',..,,,,.',,...1\ ,,--..,,..,, _... - 'I ~ ~ Gemeente GRIFFIE 1...'..-'>J_,...,,,-_.._,..-...,,~_..._.._...-- RAADSVERGADERING! Bergen lop.~o~m 2 ~.MAART 2013 ~ ßashsslog:-._-.._- =.~o':{_~.:'; - _.._--_.-.--,_., POiOof..._~_,::._.-,,,,, ',..,,,,."',,...1\

Nadere informatie

CBL Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Mens en Maatschappij, gehouden op 17 november 2009.

CBL Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Mens en Maatschappij, gehouden op 17 november 2009. 11 Gemeente tente jfj jn. Bergen op Zoom GRIFFIE CBL09-0037 ^ope 0/ s CO CMSW "1 Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Mens en Maatschappij, gehouden op 17 november. Aanwezig: Voorzitter:

Nadere informatie

III II III CBL07-0046. Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Bestuur & Veiligheid gehouden op 12november2007

III II III CBL07-0046. Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Bestuur & Veiligheid gehouden op 12november2007 Gemeente ti Bergen op Zoom III II III CBL07-0046 r%% Ui MS GRIFFIE ^ ftestebim*^ Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Bestuur & Veiligheid gehouden op 12november Aanwezig: Voorzitter. Leden:

Nadere informatie

ui 11 ii ii i ii mi ii min RBL

ui 11 ii ii i ii mi ii min RBL Gemeente jļf Bergen op Zoom ui 11 ii ii i ii mi ii min RBL14-0009 GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 10 april 2014, aanvang 19.00 uur. VOORZITTER:

Nadere informatie

RAADSVERGADERING. d.d. h-slissing: ",J 0 JAN "'_"_'_"-"-"-'-----:::::-, ----

RAADSVERGADERING. d.d. h-slissing: ,J 0 JAN '__'_---'-----:::::-, ---- 0- GRIFFIE RAADSVERGADERING d.d. ~~~V1.~= J h-slissing: ",J 0 JAN. 2013 --"'_"_'_"-"-"-'-----:::::-, ---- I POfm':.'f..-----~ " '0".",.._"'... '" '",.,.. \ \11\1\\1 \\1\ \1\1\\ 11\ \\111 \\\\ \\11\\ 11\\\

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Bestuur & Veiligheid gehouden op 18 november 2002

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Bestuur & Veiligheid gehouden op 18 november 2002 GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Bestuur & Veiligheid gehouden op 18 november 2002 Aanwezig: Voorzitter: Leden: Secretaris: Namens het college: Namens de griffie: A.J. Hagenaars

Nadere informatie

Resumé van de openbare commissievergadering ABM

Resumé van de openbare commissievergadering ABM Resumé van de openbare commissievergadering ABM Datum: donderdag 18 april 2019 Aanvangstijd: 20.00 uur Eindtijd: 22.22 uur Locatie: Raadszaal gemeentehuis van Huizen Aanwezig: Voorzitter en commissiegriffier

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 18 september 2014, aanvang uur.

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 18 september 2014, aanvang uur. RAADSVERGADERING d d. 1 6 OKĨ. 2014 Gemeente eenre įj ñ Bergen op Zūom, g: Gemeente Bergen op Zo RBL14-0015 Reg datum 09/10/2014 GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 16 juni 2016, aanvang uur.

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 16 juni 2016, aanvang uur. 1 Gemeente Įį Bergen op Zoom RBL16-0007 Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 16 juni 2016, aanvang 19.30 uur. VOORZITTER: burgemeester: dr. F.A. Petter

Nadere informatie

GRlFFlE RBLI Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad op Zoom, gehouden op 30 juni 2011, aanvang uur.

GRlFFlE RBLI Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad op Zoom, gehouden op 30 juni 2011, aanvang uur. l llllllll llllllllll Il l l l l lhl l Il1 Il1 RBLI 1-001 1 GRlFFlE m Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad op Zoom, gehouden op 30 juni 2011, aanvang 19.00 uur. VOORZITTER: AANWEZIG: burgemeester

Nadere informatie

Gemeente tj Bergen op Zoom

Gemeente tj Bergen op Zoom Gemeente tj Bergen op Zoom CBL09-0031 r Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Mens en Maatschappij, g 13oktober. " Aestebinne^ Aanwezig: Voorzitter: Leden: Secretaris: Namens het college:

Nadere informatie

Gemeente jj Eergen op Zoom

Gemeente jj Eergen op Zoom l^f Gemeente jj Eergen op Zoom CBL07-0026 GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling, Uitvoering en Beheer gehouden op 23 mei Aanwezig: Voorzitter: Leden: Secretaris:

Nadere informatie

MIMI III II RBL

MIMI III II RBL Gemeente fi Bergen op Zoom MIMI III II RBL15-0034 I 1 Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 22 oktober 2015, aanvang 19.00 uur. VOORZITTER: burgemeester:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Middelen gehouden op 17 juli 2003.

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Middelen gehouden op 17 juli 2003. GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Middelen gehouden op 17 juli 2003. Aanwezig: Voorzitter: Leden: Afwezig met kennisgeving: Adviseurs: Namens het college: Namens de griffie: Secretaris:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

IIIII II I! I! CBL

IIIII II I! I! CBL % Gemeente (I Bergen op Zoom IIIII II I! I! CBL07-0033 I Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Maatschappelijke Dienstverlening & Cultuur gehouden op 4 September in de Hofzaal van het Markiezenhof.

Nadere informatie

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD)

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD) - C O N C E P T - KORT VERSLAG VAN DE EXTRA OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE SOCIALE INFRASTRUCTUUR, GEHOUDEN OP WOENSDAG 24 MAART 2010 OM 19.30 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS IN ZEVENBERGEN

Nadere informatie

~ Bergen op Zoom -'?>-~~ Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 13 september 2018, aanvang uur.

~ Bergen op Zoom -'?>-~~ Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 13 september 2018, aanvang uur. Geme ~ Bergen op Zoom -'?>-~~ Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 13 september 2018, aanvang 19.30 uur. VOORZITTER: burgemeester dr. F.A. Petter AANWEZIG:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 19 juni 2014, aanvang uur. burgemeester dr. F.A.

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 19 juni 2014, aanvang uur. burgemeester dr. F.A. RBL14-0012 Gemeente jļf Bergen op Zoom GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 19 juni 2014, aanvang 19.00 uur. VOORZITTER: burgemeester dr. F.A. Petter

Nadere informatie

Gemeente tl Bergen op Zoom ^cr^^

Gemeente tl Bergen op Zoom ^cr^^ Gemeente tl Bergen op Zoom ^cr^^ CBL07-0007 GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Maatschappelijke Dienstverlening & Cultuur gehouden op 23 januari 2007. Aanwezig: Voorzitter: Leden:

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Gemeente tl Bergen op Zoom

Gemeente tl Bergen op Zoom ttw^jr Gemeente tl Bergen op Zoom CBL06-0004 l GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling, Uitvoering en Beheer gehouden op Aanwezig: Voorzitter: Leden: Secretaris:

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Middelen gehouden op 18 september 2003.

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Middelen gehouden op 18 september 2003. GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Middelen gehouden op 18 september 2003. Aanwezig: Voorzitter: Leden: Afwezig met kennisgeving: Adviseurs: Namens het college: Namens de griffie:

Nadere informatie

Gemeente jj Bergen op Zoom

Gemeente jj Bergen op Zoom .fie. ente_beroerion Zoom a Gemeente jj Bergen op Zoom Eenheid: CBL05-0044 GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Bestuur & Veiligheid gehouden op 12 december Aanwezig: Voorzitter Leden:

Nadere informatie

Raadadviescommissie Bestuur BESLUITENLIJST

Raadadviescommissie Bestuur BESLUITENLIJST (17550\...) BESLUITENLIJST Datum : woensdag 10 september 2014 Tijd : 19.30 uur Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig : de heer J.G. van Maanen (commissievoorzitter), de heer H. Mulder (raadslid

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 16 oktober 2014, aanvang uur.

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom, gehouden op 16 oktober 2014, aanvang uur. Geme ---::>---~~ ~Bergen op Zoom GRIFFIE l llllllll llll llllll lll lllll llll llllll lllll lllll lllll llll llll RBL 14-0016 1 Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom,

Nadere informatie

d.d. E.P. de Milliano Msc Veiligheid, Handhaving en Toezicht (0164) Bestuurlijk domein

d.d. E.P. de Milliano Msc Veiligheid, Handhaving en Toezicht (0164) Bestuurlijk domein Gemeente fì Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel I Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Team Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en

Nadere informatie

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU)

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de, gehouden op dinsdag 10 december 2013, 20.00 uur in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Aanwezig: De leden de

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie van 12 mei 2010

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie van 12 mei 2010 Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie van 12 mei 2010 Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie 1 19:00 uur Opening De voorzitter heet iedereen welkom

Nadere informatie

Gemeente f Bergen op Zoom

Gemeente f Bergen op Zoom Gemeente f Bergen op Zoom CBL07-0029 t Griffie Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Maatschappelijke dienstverlening & Cultuur gehouden op 19 juni. Aanwezig: Voorzitter: Leden: Namens het

Nadere informatie

Gemeente eente tl Eergen op Zoom

Gemeente eente tl Eergen op Zoom \^ itj Gemeente eente tl Eergen op Zoom Eenheid: CBL03-0003 l l GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Bestuur & Veiligheid gehouden op 17 maart Aanwezig: Voorzitter: Leden: Secretaris:

Nadere informatie

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen VERGADERING van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD Datum: woensdag 1 februari 2017 Tijdstip: Locatie: 19.30 uur Raadzaal, Stadhuis, Vianen Voorzitter: A.F. (André) Bonthuis, waarnemend burgemeester gemeente Zederik

Nadere informatie

Gemeente jn Bergen op Zoom

Gemeente jn Bergen op Zoom Gemeente jn Bergen op Zoom I Voorlegger Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam Bemensing werkgroep dóórontwikkeling

Nadere informatie

: Vaststelling van het reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad.

: Vaststelling van het reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad. Raad : 27 februari 2007 Agendanr. : Doc.nr : B200700726 Team: : Bestuur RAADSVOORSTEL Onderwerp : Vaststelling van het reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad. Toelichting

Nadere informatie

De agenda wordt vastgesteld met inachtneming van deze wijziging. De besluitenlijst van 4 en 5 oktober 2016 wordt ongewijzigd vastgesteld.

De agenda wordt vastgesteld met inachtneming van deze wijziging. De besluitenlijst van 4 en 5 oktober 2016 wordt ongewijzigd vastgesteld. Besluitenlijst opiniërende vergadering van de raad d.d. 22 november 2016, aanvang 19.30 uur Gemeente Woudrichem Voorzitter: Griffier: de heer A. de Graaf mevrouw P. Paulides Aanwezig: CDA: mevrouw N.G.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Gemeente /! Bergen op Zoom

Gemeente /! Bergen op Zoom Gemeente /! Bergen op Zoom RAADSVERGADERING 2 9 MAART 2012 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam Voorbereidingsbesluit

Nadere informatie

STUKKEN TER BESPREKING. Besluitenlijst van Bestuur en Middelen 19 januari 2016

STUKKEN TER BESPREKING. Besluitenlijst van Bestuur en Middelen 19 januari 2016 enlijst van Bestuur en Middelen 19 januari 2016 1 Opening, mededelingen en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering. De heer Burggraaf verzoekt om agendapunt 11 als eerste te behandelen en

Nadere informatie

Raadadviescommissie Welzijn BESLUITENLIJST

Raadadviescommissie Welzijn BESLUITENLIJST BESLUITENLIJST (17549\...) Datum : dinsdag 2 december 2014 Tijd : 19.30 uur Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig : de heer C. Nijhoff (commissievoorzitter), de heer G.J. van Weelden (raadslid

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 10 december 2014, locatie commissiekamer Stadhuis, aanvang 16.30 uur, einde 19.15 uur.

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 10 december 2014, locatie commissiekamer Stadhuis, aanvang 16.30 uur, einde 19.15 uur. gemeente Eindhoven Concept Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Behandeld door M. Honing Telefoon (040) 238 24 88 Verzenddatum 9 januari 20143 Verslagcommissie Financiën en Bestuur (cie FB) Betreft

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Burger en Bestuur, gehouden op 6 november 2013

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Burger en Bestuur, gehouden op 6 november 2013 I""III ""III"" III "III "" "II" 11"111111""111111111 CBl13-0034 Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Burger en Bestuur, gehouden op 6 november Aanwezig: Voorzitter: Leden: Secretaris: Namens

Nadere informatie

2 5" ÁPR. ~20öl13

2 5 ÁPR. ~20öl13 ~ ~ ~ j Geme Bergen ZO'@M\DSVERGADERING 2 5" ÁPR. ~20öl13 d.d. \";eslissing:...;..=.~,._--- 1""'11' 1111""11 '" 11111 1111111111 111111111111111 "" "" RBl13-0008 GRIFFIE. C,1 IA ~.="'l,_jl;.,.v\=-=- -

Nadere informatie

Gemeente eente n Bergen op Zoom

Gemeente eente n Bergen op Zoom gemeente Bergen OD Zoom.. AS? Sk Gemeente eente n Bergen op Zoom Eenheid: CBL04-0021 GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling, Uitvoering en Beheer gehouden op

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom gehouden op 30 maart 2017, aanvang uur.

Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom gehouden op 30 maart 2017, aanvang uur. Besluitenlijst van de vergadering van de gemeenteraad van Bergen op Zoom gehouden op 30 maart 2017, aanvang 19.30 uur. VOORZITTER: AANWEZIG: voorzitter : dr. F.A. Petter de dames: C. Elion-Valter, A.E.J.

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

Insprekers: J.E. Vlottes namens de heer D. van der Meer en de Provinciale Commissie Heemschut Zeeland

Insprekers: J.E. Vlottes namens de heer D. van der Meer en de Provinciale Commissie Heemschut Zeeland BESLUITENLIJST RAADSCOMMISSIE OMGEVING Datum: 24 oktober 2012 AANWEZIG: Voorzitter: Mw. A.D.W. Dijkhuis-Dieleman Commissiegriffier: Mw. mr. N.G.E. Haars Commissieleden: Mw. M.P.E. de Feijter-de Feijter

Nadere informatie

Gemeente f} Eergen op Zoom

Gemeente f} Eergen op Zoom O^fr- Gemeente f} Eergen op Zoom 6 uan. /UUb Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer : Kredietaanvraag ten behoeve van verwerving woonperceel aan de Steenbergseweg 6 te Lepelstraat

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Betreft vergadering van dinsdag 6 oktober 2015, locatie Raadszaal/Commissiekamer, aanvang 20:15 uur Wijzigingenregister: 13-10:

Nadere informatie

Notitie raadsvragen in soorten en maten

Notitie raadsvragen in soorten en maten Notitie raadsvragen in soorten en maten Aanleiding Het komt regelmatig voor dat raadsleden een vraag willen stellen aan het college. Over een voorstel dat het college aan de raad doet. Over een artikel

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, de heer De Vree,

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad

Besluitenlijst Gemeenteraad Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 21 juni 2016, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur Definitieve agenda 1 Opening en

Nadere informatie

gemeente Midden-Croningen

gemeente Midden-Croningen M Besluitenlijst raad 7 maart 2019 Voorzitter: A. Hoogendoorn Plaatsvervangend voorzitter (agendapunt 4): H. Haze Aanwezige raadsleden: PvdA: T. van der Veen J. van Duren H.J. Flederus R. Sinnema J. Westerdiep

Nadere informatie

Gemeente jñ Bergen op Zoom. RAADSVKGADERļNĢ. d.d. r^slissing: cru^ì - GRIFFIE ìergeņfl^zcof RVB Voorlegger Raadsvoorstel

Gemeente jñ Bergen op Zoom. RAADSVKGADERļNĢ. d.d. r^slissing: cru^ì - GRIFFIE ìergeņfl^zcof RVB Voorlegger Raadsvoorstel Gemeente jñ Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en

Nadere informatie

Gemeenteraadsvergadering Neerijnen BESLUITENLIJST

Gemeenteraadsvergadering Neerijnen BESLUITENLIJST Gemeenteraadsvergadering Neerijnen BESLUITENLIJST (14592\...) Datum : donderdag 24 mei 2012 Tijd : 19.30 uur Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig : mevrouw P. van Kuilenburg (GBN), de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 mei 2016.

Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Omschrijving van het voorstel 1 Opening en mededelingen. Besluit De heer van Ooijen (SGP)heeft zich afgemeld voor deze vergadering(20). Mevr. Rachak (PvdA)is vanaf agendapunt

Nadere informatie

Besprekingsverslag. Datum: Bespreking te: Betreffende: Aanwezig:

Besprekingsverslag. Datum: Bespreking te: Betreffende: Aanwezig: Gemeente tente j\ tl Bergen Bergt op Zoom -etneente Bergen op Z, P113-03753 Reg datum 21/03/2013 3 Besprekingsverslag Datum: Bespreking te: Betreffende: Aanwezig: Afwezig: 3 september,18.00 uur. Collegekamer,

Nadere informatie

Onderwerp Vraag / toezegging Stand van zaken per 1 september 2015 Deadline. Besluitvorming en stand van zaken financiën inzichtelijk maken

Onderwerp Vraag / toezegging Stand van zaken per 1 september 2015 Deadline. Besluitvorming en stand van zaken financiën inzichtelijk maken Actielijst raadscommissie Fysiek en Economie t/m raadsvergadering 14 juli 2015 Onderwerp Vraag / toezegging Stand van zaken per 1 september 2015 Deadline 18.12 23-10-2012 raad Project Trambaan Maastricht

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

CONCEPT ADVIESLIJST OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE WELZIJN D.D. 10-09-2013

CONCEPT ADVIESLIJST OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE WELZIJN D.D. 10-09-2013 CONCEPT ADVIESLIJST OPENBARE VERGADERING VAN DE RAADSCOMMISSIE WELZIJN D.D. 10-09-2013 Voorzitter Commissiegriffier H.P.M. Lempens P.A.W. Otten Aanwezig de leden G.J. van Buuren (VVD), G.J.W. Gabriëls

Nadere informatie

Gemeente p Bergen op Zoom

Gemeente p Bergen op Zoom Gemeente p Bergen op Zoom Voorlegger I Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam Verantwoording

Nadere informatie

Te besluiten de "eerste wijziging van de Legesverordening Verordening 2016" vast te stellen.

Te besluiten de eerste wijziging van de Legesverordening Verordening 2016 vast te stellen. ų ís Gemeente Įj Bergen op Zoom i Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak - nummer. Portefeuille Onderwerp Advies Besluit Pers/ Magazine

Nr. Afdeling Zaak - nummer. Portefeuille Onderwerp Advies Besluit Pers/ Magazine Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders week 8 Dinsdag 19 februari 09.30 uur in de kamer van de burgemeester van het gemeentehuis. Aanwezig: Burgemeester A.J. van Hedel Wethouder

Nadere informatie

CONCEPT-ADVIESLIJST RAADSCOMMISSIE ECONOMISCHE ZAKEN GEMEENTE WEERT D.D. 07-03-2012

CONCEPT-ADVIESLIJST RAADSCOMMISSIE ECONOMISCHE ZAKEN GEMEENTE WEERT D.D. 07-03-2012 CONCEPT-ADVIESLIJST RAADSCOMMISSIE ECONOMISCHE ZAKEN GEMEENTE WEERT D.D. 07-03-2012 Voorzitter Commissiegriffier Aanwezig de leden Afwezig de leden Plaatsvervangende leden Deelnemers aan de beraadslagingen

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Betreft vergadering van dinsdag 19 januari 2016, locatie Raadszaal/Commissiekamer, aanvang 17:00 uur LET OP: VERGADERING START

Nadere informatie

Gemeente n Bergen op Zoom

Gemeente n Bergen op Zoom en op Zoom Gemeente n Bergen op Zoom Eenheid: CBL04-0014 GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Bestuur & Veiligheid gehouden op 15 maart Aanwezig: Voorzitten Leden: Secretaris: Namens

Nadere informatie

Gemeente fj Bergen op Zoom

Gemeente fj Bergen op Zoom Gemeente fj Bergen op Zoom I Voorlegger Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : Vaststellen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

AADSVERGADERING. Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? ~ D D

AADSVERGADERING. Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? ~ D D .. ;j ' I.D Gemeente Ber --::>- ~ AADSVERGADERING dpj Zoom 0 1 MA AH 2012 111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 18 september 2014 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

: Drs. D.P. Wiltenburg, directeur Bedrijfsvoering en secretaris van de commissie, W.A. Hardijzer, D. Bac, A. Aartsen, Chr.

: Drs. D.P. Wiltenburg, directeur Bedrijfsvoering en secretaris van de commissie, W.A. Hardijzer, D. Bac, A. Aartsen, Chr. V.V. 30 maart 2011 Agendapunt 8.8 Besluitenlijst commissie Algemene Zaken en Middelen Datum Aanwezig Afwezig m/k : 4 maart 2011, aanvang 14.00 uur : mr. J.H. Oosters, voorzitter P. Boesberg, afdelingshoofd

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling, Uitvoering en Beheer gehouden op 16 juli 2003

Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling, Uitvoering en Beheer gehouden op 16 juli 2003 GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling, Uitvoering en Beheer gehouden op 16 juli 2003 Aanwezig: Voorzitter: Leden: Secretaris: Namens het college: J.G. Huismans

Nadere informatie

Gemeente Bergen op Zoom

Gemeente Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom GRIFFIE Besluitenlijst van de vergadering van de commissie Maatschappelijke Dienstverlening & Cultuur gehouden op 21 mei Aanwezig: Voorzitter: C.A. van Pul Leden: Mw. M.J.P. van

Nadere informatie

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Vastgesteld verslag inclusief actie- en besluitenlijst Datum overleg en tijd: Aanwezig: Verhinderd: Secretariaat: Overige aanwezige: Volgend overleg:

Nadere informatie

Aanmelden voor het spreekrecht publiek kan bij de secretaris van het VHL-Beraad: telefoon

Aanmelden voor het spreekrecht publiek kan bij de secretaris van het VHL-Beraad: telefoon Agenda Vijfheerenlanden-Beraad Opmerking: De agenda voor de openbare vergadering van het VHL-Beraad van 29 maart 2017 (met bijbehorende stukken) zal door de griffiers geplaatst worden in de Raadsinformatiesystemen

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 3 mei 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 3 mei 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 3 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014), dhr. E.K.H.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissie Middelen

Besluitenlijst van de commissie Middelen Besluitenlijst van de commissie Middelen Datum: 14-06-2014 Opening: 20:00 uur Sluiting: 23:20 uur Agendapunt Onderwerp en besluit 1. Opening De voorzitter opent de vergadering om 20:00 uur. 2. Spreekrecht

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 26 mei 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. D. van der Sleen Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA)

Nadere informatie