Bijsluiter: informatie voor de patiënt. TOMIDEXOFTA 3 mg/ml + 1 mg/ml, oogdruppels, oplossing Tobramycine/Dexamethason

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijsluiter: informatie voor de patiënt. TOMIDEXOFTA 3 mg/ml + 1 mg/ml, oogdruppels, oplossing Tobramycine/Dexamethason"

Transcriptie

1 Bijsluiter: informatie voor de patiënt TOMIDEXOFTA 3 mg/ml + 1 mg/ml, oogdruppels, oplossing Tobramycine/Dexamethason Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem later weer nodig. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. Geef dit geneesmiddel niet door aan anderen, want het is alleen aan u voorgeschreven. Het kan schadelijk zijn voor anderen, ook al hebben zij dezelfde klachten als u. Krijgt u last van een van de bijwerkingen die in rubriek 4 staan? Of krijgt u een bijwerking die niet in deze bijsluiter staat? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. Inhoud van deze bijsluiter: 1. Wat is Tomidexofta en waarvoor wordt dit middel gebruikt? 2. Wanneer mag u dit middel niet gebruiken of moet u er extra voorzichtig mee zijn? 3. Hoe gebruikt u dit middel? 4. Mogelijke bijwerkingen 5. Hoe bewaart u dit middel? 6. Inhoud van de verpakking en overige informatie 1. Wat is Tomidexofta en waarvoor wordt dit middel gebruikt? Tomidexofta heeft twee effecten: het onderdrukt ontsteking door dexamethason (een corticoïde) en het vermindert bacteriële infecties door tobramycine (een antibioticum). Het wordt gebruikt om ontstekingen en bacteriële infecties na een oogoperatie te verminderen. Het moet worden gebruikt onder toezicht van een oftalmoloog. 2. Wanneer mag u dit middel niet gebruiken of moet u er extra voorzichtig mee zijn? Wanneer mag u dit middel niet gebruiken? Als u allergisch bent voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Deze stoffen kunt u vinden in rubriek 6. Als u een ooginfectie heeft of vermoedt die wordt veroorzaakt door een virus, bepaalde bacteriën (mycobacterie) of schimmels. Als u een verhoogde druk in het oog heeft met een beschadiging van het oog (glaucoom). Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel? Neem contact op met uw arts Als uw ooglid begint te jeuken of begint op te zwellen, of als uw oog rood wordt terwijl u dit middel gebruikt. Als u allergisch bent voor bepaalde antibiotica (aminoglycosiden) aangezien u ook allergisch kunt zijn voor dit middel. Als u momenteel andere antibiotica gebruikt aangezien uw arts mogelijk de antibioticawaarden in uw bloed moet controleren. Als u een ziekte heeft die een verdunning van het oogweefsel kan veroorzaken, aangezien uw arts mogelijk regelmatig de druk in uw oog moet controleren. Wees voorzichtig

2 Gebruik dit middel net zolang als uw arts u dat heeft verteld. Langdurig gebruik kan schade aan uw ogen en een infectie tot gevolg hebben. Als u te vroeg stopt met dit middel, is het mogelijk dat de ontsteking terugkomt. Neemt u nog andere geneesmiddelen in?neemt u naast Tomidexofta nog andere geneesmiddelen in, of heeft u dat kort geleden gedaan of bestaat de mogelijkheid dat u in de nabije toekomst andere geneesmiddelen gaat innemen? Vertel dat dan uw arts of apotheker. Zwangerschap en borstvoeding Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts voordat u dit geneesmiddel inneemt. Uw arts zal u vertellen of u dit middel al dan niet mag gebruiken. Rijvaardigheid en het gebruik van machines Als u last hebt van tijdelijk wazig zicht na dit middel gebruikt te hebben, moet u wachten tot deze symptomen verdwenen zijn voordat u een voertuig gaat besturen of machines gaat gebruiken. Tomidexofta bevat benzalkoniumchloride Dit geneesmiddel bevat benzalkoniumchloride als bewaarmiddel. Benzalkonium kan irritatie van het oog en verkleuring van zachte contactlenzen veroorzaken. Tijdens het toedienen van de oogdruppels dienen geen contactlenzen te worden gedragen. Wacht ten minste 15 minuten na het toedienen van de druppels voordat u de contactlenzen weer inbrengt. 3. Hoe gebruikt u dit middel? Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals uw arts u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. De aanbevolen dosering is: Één druppel in het oog of in elk oog elke 4 tot 6 uur, terwijl u wakker bent. Gedurende de eerste 24 tot 48 uur kan uw arts de dosis verhogen tot één druppel elke twee uur, terwijl u wakker bent. De behandeling dient gedurende 14 dagen aangehouden te worden. De frequentie (hoe vaak u de druppels moet gebruiken) kan geleidelijk worden verminderd, naarmate uw oog of ogen verbeteren. Steeds uw handen wassen voordat u de oogdruppels gaat inbrengen. Breng uw oogdruppels als volgt aan in uw oog: 1. Schud het flesje goed. 2. Verwijder de beschermende dop. 3. Kantel uw hoofd naar achteren en kijk naar het plafond. 4. Trek het onderste ooglid iets naar beneden tot er een klein gootje ontstaat. 5. Knijp in het omgedraaide druppelflesje tot een druppel in uw oog valt. 6. Druk, terwijl u het desbetreffende oog gesloten houdt, met uw vinger tegen de hoek van het gesloten oog (de zijde waar het oog raakt aan de neus) en blijf dit gedurende 2 minuten doen. Zorg ervoor dat het druppelaartje niet in contact komt met uw oog of iets anders. Plaats de dop terug en draai deze vast na gebruik. Ouderen: Geen bijzondere dosis Kinderen:

3 De veiligheid en werkzaamheid is niet aangetoond bij kinderen. Lever- en nierinsufficiëntie Geen bijzondere dosis Andere oogdruppels of oogzalf Als u nog andere oogdruppels of oogzalf gebruikt, laat dan 15 minuten tussen elk gebruik. Gebruik de oogzalf als laatste. Heeft u te veel van dit middel ingenomen? Een overdosis van dit middel kan uit het oog worden gespoeld met lauw water uit de kraan. Bent u vergeten dit middel te gebruiken? Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen. Als u een dosis vergeten bent, dient u de vergeten dosis alsnog toe te dienen zodra u eraan denkt. Is het echter bijna tijd om uw volgende dosis te gebruiken, wacht dan tot dit moment en sla de vergeten dosis over. Als u stopt met het innemen van dit middel Het is belangrijk dat u de behandeling met dit middel niet te vroeg stopt. De frequentie kan geleidelijk worden verminderd, naarmate uw oog of ogen verbeteren. Uw arts zal u vertellen wanneer u de behandeling mag stoppen. Informeer uw arts als u (tijdelijk) moet stoppen met de behandeling. Heeft u nog andere vragen over het gebruik van dit geneesmiddel? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. 4. Mogelijke bijwerkingen Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken. De meest gemelde bijwerkingen tijdens de behandeling met tobramycine/dexamethason (de werzame stoffen van dit middel) waren gerelateerd aan overgevoeligheidsreacties van het oog. Dit omvat ongemak aan het oog, oogirritatie, pijn aan het oog, oculaire hyperemie (verhoogd bloedgehalte in het oog met een rood oog tot gevolg), pruritus (jeuk) aan het oog en het gevoel van een vreemd voorwerp in het oog. U kunt sommige of alle van de volgende bijwerkingen in uw oog/ogen ervaren. Zeer vaak (komen voor bij meer dan 1 op de 10 gebruikers): Verhoging van de oogdruk (na een 2 weken durende behandeling). Vaak (komen voor bij minder dan 1 op de 10 gebruikers): Roodheid in het oog of het ooglid, abnormaal gevoel in het oog Soms (komen voor bij minder dan 1 op de 100 gebruikers): Ontsteking van het bindvlies of hoornvlies, droge ogen, allergische en overgevoeligheidsreacties, roze oog oedeem (ontstoken slijm- of bindvlies van het oog), trage pupillichtreflex, ooglidoedeem (opeenhoping van vocht in het ooglid), waterige ogen, ongemak aan het oog, wazig zicht, verhoogde druk in uw oog, hetgeen kan leiden tot hoofdpijn of een troebel zicht, vertraagde wondgenezing, infecties, glaucoom (verhoogde druk in uw oog die kan leiden tot gezichtsvelduitval), hangende ogen, verkalking van het hoornvlies, en veranderingen in de dikte van het hoornvlies, superinfectie (een infectie na een eerdere infectie), gemaskeerde allergische symptomen.

4 Zeer zelden (komen voor bij minder dan 1 op de gebruikers): Beschadiging van het hoornvlies, beschadiging van de oogzenuw, staar (vertroebeling van de ooglens). U kunt ook bijwerkingen ervaren in andere delen van uw lichaam, waaronder: Vaak: hoofdpijn, lopende neus Soms: een beklemd gevoel in de keel. Bij een frequent (hoog) doseringsschema kan systemische absorptie (opname in het lichaam) met depressie van de adrenale functie (verminderde werking van de bijnieren) plaatsvinden. Krijgt u last van bijwerkingen, neem dan contact op met uw arts of apotheker. Dit geldt ook voor alle bijwerkingen die niet in deze bijsluiter staan. 5. Hoe bewaart u dit middel? Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Gebruik het geneesmiddel niet als de zegel op het flesje is verbroken vóór het eerste gebruik. Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op de doos na EXP:. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Bewaren onder 30 C. Gooi het flesje 28 dagen na de eerste opening weg, zelfs als er nog oplossing in zit. Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die u niet meer gebruikt. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht. 6. Inhoud van de verpakking en overige informatie Welke stoffen zitten er in dit middel? De werkzame stoffen in dit middel zijn tobramycine en dexamethason. Elke ml oplossing bevat 3 mg tobramycine en 1,30 mg dexamethasonnatriumfosfaat overeenkomend met 1 mg dexamethason. De andere stoffen om dit middel zijn benzalkoniumchloride (als bewaarmiddel), tyloxapol, natriumchloride, natriumsulfaat, watervrij, boorzuur, water voor injecties, zwavelzuur en/of natriumhydroxide (om de ph aan te passen). Hoe ziet Tomidexofta eruit en hoeveel zit er in een verpakking? Een plastic flesje bevat 5 ml heldere kleurloze oplossing. Houder van de vergunning voor het in de handel brengen Sooft italia S.p.A. Contrada Molino, 17, Montegiorgio Fermo Italië

5 Fabrikant NOVOCAT FARMA S.A. Avda de La Flores, 29, Rubí, Barcelona Spanje In het register ingeschreven onder RVG Dit geneesmiddel is geregistreerd in lidstaten van de EEA onder de volgende namen: Italië TOMIDEXOFTA 3 mg/ml + 1 mg/ml collirio, soluzione Roemenië TOMIDEXOFTA 3 mg/ml + 1 mg/ml picături oftalmice, soluţie Spanje TOMIDEXOFTA 3 mg/ml + 1 mg/ml colirio en solución Nederland: TOMIDEXOFTA 3 mg/ml + 1 mg/ml, oogdruppels, oplossing Deze bijsluiter is voor het laatst goedgekeurd in augustus 2015

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. PROTAGENS 2% oogdruppels, oplossing Povidon

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. PROTAGENS 2% oogdruppels, oplossing Povidon BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER PROTAGENS 2% oogdruppels, oplossing Povidon Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. SICCAGENT 20 mg/ml oogdruppels, oplossing. Povidone K25

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. SICCAGENT 20 mg/ml oogdruppels, oplossing. Povidone K25 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SICCAGENT 20 mg/ml oogdruppels, oplossing Povidone K25 Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Ketotifen Stulln Unit Dose 0,25 mg/ml oogdruppels, oplossing in verpakking voor éénmalig gebruik Ketotifen

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Ketotifen Stulln Unit Dose 0,25 mg/ml oogdruppels, oplossing in verpakking voor éénmalig gebruik Ketotifen BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Ketotifen Stulln Unit Dose 0,25 mg/ml oogdruppels, oplossing in verpakking voor éénmalig gebruik Ketotifen Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. TOBREX 3 mg/ml oogdruppels, oplossing. Tobramycine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. TOBREX 3 mg/ml oogdruppels, oplossing. Tobramycine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER TOBREX 3 mg/ml oogdruppels, oplossing Tobramycine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Thilo-Tears 3 mg/g ooggel. Carbomeer 974P

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Thilo-Tears 3 mg/g ooggel. Carbomeer 974P BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Thilo-Tears 3 mg/g ooggel Carbomeer 974P Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Gentamicine-POS 3mg/ml, oogdruppels, oplossing. Gentamicinesulfaat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Gentamicine-POS 3mg/ml, oogdruppels, oplossing. Gentamicinesulfaat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Gentamicine-POS 3mg/ml, oogdruppels, oplossing Gentamicinesulfaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Ofloxacine Stulln 3 mg/ml oogdruppels, oplossing Ofloxacine

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Ofloxacine Stulln 3 mg/ml oogdruppels, oplossing Ofloxacine BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de patiënt Ofloxacine Stulln 3 mg/ml oogdruppels, oplossing Ofloxacine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER DURATEARS, oogdruppels (Dextraan 70, Hypromellose)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER DURATEARS, oogdruppels (Dextraan 70, Hypromellose) BIJSLUITER 1 van 55 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER DURATEARS, oogdruppels (Dextraan 70, Hypromellose) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Allergodil oogdruppels, oogdruppels, oplossing 0,5 mg/ml. azelastinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Allergodil oogdruppels, oogdruppels, oplossing 0,5 mg/ml. azelastinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS oogdruppels, oogdruppels, oplossing 0,5 mg/ml azelastinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Natriumcromoglicaat Teva 20 mg/ml, oogdruppels Dinatriumcromoglicaat

Natriumcromoglicaat Teva 20 mg/ml, oogdruppels Dinatriumcromoglicaat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Natriumcromoglicaat Teva 20 mg/ml, Dinatriumcromoglicaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. ISOPTO TEARS 5 mg/ml oogdruppels, oplossing Hypromellose

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. ISOPTO TEARS 5 mg/ml oogdruppels, oplossing Hypromellose BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS 5 mg/ml oogdruppels, oplossing Hypromellose Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Opticrom, oogdruppels, oplossing 20 mg/ml Opticrom Unit Dose, oogdruppels, oplossing 20 mg/ml dinatriumcromoglicaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. DURATEARS Z, oogzalf

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. DURATEARS Z, oogzalf BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER DURATEARS Z, oogzalf Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. TOBREX oogzalf 3 mg/g. Tobramycine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. TOBREX oogzalf 3 mg/g. Tobramycine BIJSLUITER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER TOBREX oogzalf 3 mg/g Tobramycine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. TOBRADEX 3 mg/ml + 1 mg/ml oogdruppels, suspensie. Tobramycine / Dexamethasone

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. TOBRADEX 3 mg/ml + 1 mg/ml oogdruppels, suspensie. Tobramycine / Dexamethasone BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER TOBRADEX 3 mg/ml + 1 mg/ml oogdruppels, suspensie Tobramycine / Dexamethasone Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. TEARS NATURALE 1 mg/ml + 3 mg/ml oogdruppels, oplossing. Dextran 70 / Hypromellose

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. TEARS NATURALE 1 mg/ml + 3 mg/ml oogdruppels, oplossing. Dextran 70 / Hypromellose BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER TEARS NATURALE 1 mg/ml + 3 mg/ml oogdruppels, oplossing Dextran 70 / Hypromellose Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er

Nadere informatie

Package leaflet

Package leaflet 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker natriumcromoglicaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Dexagenta-POS, oogdruppels 1 en 5 mg/ml. Dexamethasondinatriumfosfaat / Gentamicinesulfaat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Dexagenta-POS, oogdruppels 1 en 5 mg/ml. Dexamethasondinatriumfosfaat / Gentamicinesulfaat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Dexagenta-POS, oogdruppels 1 en 5 mg/ml Dexamethasondinatriumfosfaat / Gentamicinesulfaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER. PREDNISOLON NEOMYCINE oog/oor druppels

BIJSLUITER. PREDNISOLON NEOMYCINE oog/oor druppels BIJSLUITER PREDNISOLON NEOMYCINE oog/oor druppels Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. DURATEARS FREE oogdruppels voor éénmalig gebruik. Povidon 20 mg/ml

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. DURATEARS FREE oogdruppels voor éénmalig gebruik. Povidon 20 mg/ml BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER DURATEARS FREE oogdruppels voor éénmalig gebruik Povidon 20 mg/ml Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. ISOPTO TEARS 5 mg/ml oogdruppels, oplossing Hypromellose

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. ISOPTO TEARS 5 mg/ml oogdruppels, oplossing Hypromellose BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER ISOPTO TEARS 5 mg/ml oogdruppels, oplossing Hypromellose Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Livocab 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie levocabastine

Livocab 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie levocabastine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Livocab 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie levocabastine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Livocab oogdruppels 0,5 mg/ml oogdruppels levocabastine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Livocab oogdruppels 0,5 mg/ml oogdruppels levocabastine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Livocab oogdruppels 0,5 mg/ml oogdruppels levocabastine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. TEARS NATURALE 1 mg/ml + 3 mg/ml oogdruppels, oplossing. Dextran 70 / Hypromellose

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. TEARS NATURALE 1 mg/ml + 3 mg/ml oogdruppels, oplossing. Dextran 70 / Hypromellose Bijsluiter: informatie voor de gebruiker TEARS NATURALE 1 mg/ml + 3 mg/ml oogdruppels, oplossing Dextran 70 / Hypromellose Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er

Nadere informatie

1. WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?

1. WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT? BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Pred Forte 1,0 % oogdruppels, suspensie Prednisolone-21-acetaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

TEARS NATURALE 1 mg/ml + 3 mg/ml oogdruppels, oplossing. Dextran 70 / Hypromellose

TEARS NATURALE 1 mg/ml + 3 mg/ml oogdruppels, oplossing. Dextran 70 / Hypromellose TEARS NATURALE Bijsluiter: informatie voor de gebruiker TEARS NATURALE 1 mg/ml + 3 mg/ml oogdruppels, oplossing Dextran 70 / Hypromellose Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

2. WAT U MOET WETEN VOORDAT U TOBRADEX GEBRUIKT

2. WAT U MOET WETEN VOORDAT U TOBRADEX GEBRUIKT BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Tobradex, oogdruppels (suspensie) Tobramycine, Dexamethason Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. -

Nadere informatie

1. WAT IS DURATEARS EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?

1. WAT IS DURATEARS EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT? BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER DURATEARS Oogzalf Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Allergodil oogdruppels, oogdruppels, oplossing 0,5 mg/ml. azelastinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Allergodil oogdruppels, oogdruppels, oplossing 0,5 mg/ml. azelastinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER oogdruppels, oogdruppels, oplossing 0,5 mg/ml azelastinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

6. Aanvullende informatie

6. Aanvullende informatie BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS ALOMIDE 1,78 mg/ml oogdruppels, oplossing Lodoxamide trometamol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken. Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. PRANOX 0,1 % - oogdruppels, oplossing. pranoprofen

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. PRANOX 0,1 % - oogdruppels, oplossing. pranoprofen Bijsluiter: informatie voor de gebruiker PRANOX 0,1 % - oogdruppels, oplossing pranoprofen Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Opatanol 1 mg/ml oogdruppels, oplossing olopatadine

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Opatanol 1 mg/ml oogdruppels, oplossing olopatadine Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Opatanol 1 mg/ml oogdruppels, oplossing olopatadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER. CHLOORHEXIDINE 0,02% oogdruppels

BIJSLUITER. CHLOORHEXIDINE 0,02% oogdruppels BIJSLUITER CHLOORHEXIDINE 0,02% oogdruppels Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Livostin 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie. levocabastine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Livostin 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie. levocabastine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Livostin 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie levocabastine Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder recept

Nadere informatie

BIJSLUITER. POLYMYXINE B 0,1% oogdruppels / oordruppels

BIJSLUITER. POLYMYXINE B 0,1% oogdruppels / oordruppels BIJSLUITER POLYMYXINE B 0,1% oogdruppels / oordruppels Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

Product Information Version: Patient information leaflet Replaces : BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT

Product Information Version: Patient information leaflet Replaces : BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT .1.3 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Bimatoprost Apotex 0,1 mg/ml, oogdruppels, oplossing Bimatoprost Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. TOBRADEX 3 mg/g + 1 mg/g oogzalf. Tobramycine / Dexamethasone

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. TOBRADEX 3 mg/g + 1 mg/g oogzalf. Tobramycine / Dexamethasone BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER TOBRADEX 3 mg/g + 1 mg/g oogzalf Tobramycine / Dexamethasone Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. MAXIDEX 1 mg/ml oogdruppels, suspensie Dexamethasone. MAXIDEX 1 mg/g oogzalf Dexamethasone

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. MAXIDEX 1 mg/ml oogdruppels, suspensie Dexamethasone. MAXIDEX 1 mg/g oogzalf Dexamethasone BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER MAXIDEX 1 mg/ml oogdruppels, suspensie Dexamethasone MAXIDEX 1 mg/g oogzalf Dexamethasone Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruikenwant

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Opticrom, oogdruppels, oplossing 20 mg/ml Opticrom Unit Dose, oogdruppels, oplossing 20 mg/ml

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Opticrom, oogdruppels, oplossing 20 mg/ml Opticrom Unit Dose, oogdruppels, oplossing 20 mg/ml BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Opticrom, oogdruppels, oplossing 20 mg/ml Opticrom Unit Dose, oogdruppels, oplossing 20 mg/ml Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. TOBREX 3 mg/g oogzalf. Tobramycine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. TOBREX 3 mg/g oogzalf. Tobramycine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER TOBREX 3 mg/g oogzalf Tobramycine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Bewaar

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. ALCON EYE GEL 3 mg/g ooggel Carbomeer

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. ALCON EYE GEL 3 mg/g ooggel Carbomeer BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER ALCON EYE GEL 3 mg/g ooggel Carbomeer Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VIGAMOX 5 mg/ml oogdruppels, oplossing Moxifloxacine (als hydrochloride)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VIGAMOX 5 mg/ml oogdruppels, oplossing Moxifloxacine (als hydrochloride) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VIGAMOX 5 mg/ml oogdruppels, oplossing Moxifloxacine (als hydrochloride) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER. NAFAZOLINENITRAAT 0,025% en 0,05% oogdruppels

BIJSLUITER. NAFAZOLINENITRAAT 0,025% en 0,05% oogdruppels BIJSLUITER NAFAZOLINENITRAAT 0,025% en 0,05% oogdruppels Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Livostin 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie. levocabastine

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Livostin 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie. levocabastine BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Livostin 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie levocabastine Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kan u zonder recept

Nadere informatie

BIJSLUITER. POVIDONJODIUM 0,3% oogdruppels

BIJSLUITER. POVIDONJODIUM 0,3% oogdruppels BIJSLUITER POVIDONJODIUM 0,3% oogdruppels Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. TOBREX oogzalf 3 mg/g tobramycine

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. TOBREX oogzalf 3 mg/g tobramycine Bijsluiter: informatie voor de gebruiker TOBREX oogzalf 3 mg/g tobramycine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. NAPHCON FORTE 1 mg/ml oogdruppels, oplossing. Naphazolinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. NAPHCON FORTE 1 mg/ml oogdruppels, oplossing. Naphazolinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NAPHCON FORTE 1 mg/ml oogdruppels, oplossing Naphazolinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER. ATROPINESULFAAT 0,25%, 0,5% en 1,0% oogdruppels

BIJSLUITER. ATROPINESULFAAT 0,25%, 0,5% en 1,0% oogdruppels BIJSLUITER ATROPINESULFAAT 0,25%, 0,5% en 1,0% oogdruppels Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Opatanol 1 mg/ml oogdruppels, oplossing olopatadine

Opatanol 1 mg/ml oogdruppels, oplossing olopatadine OPATANOL Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Opatanol 1 mg/ml oogdruppels, oplossing olopatadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. ALCON EYE GEL 3 mg/g ooggel Carbomeer

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. ALCON EYE GEL 3 mg/g ooggel Carbomeer BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER ALCON EYE GEL 3 mg/g ooggel Carbomeer Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik

Nadere informatie

BIJSLUITER. PILOCARPINE 0,125%, 1% en 4% oogdruppels

BIJSLUITER. PILOCARPINE 0,125%, 1% en 4% oogdruppels BIJSLUITER PILOCARPINE 0,125%, 1% en 4% oogdruppels Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

1.       WAT IS THILO-TEARS EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL

1.       WAT IS THILO-TEARS EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL THILOTEARS Bijsluiter: informatie voor de gebruiker THILOTEARS 3 mg/g ooggel Carbomeer Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. VISINE 0,5 mg/ml oogdruppels, oplossing. Tetryzolinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. VISINE 0,5 mg/ml oogdruppels, oplossing. Tetryzolinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS VISINE 0,5 mg/ml oogdruppels, oplossing Tetryzolinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Artelac 3,2 mg/ml Oogdruppels, oplossing Hypromellose

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Artelac 3,2 mg/ml Oogdruppels, oplossing Hypromellose BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Artelac 3,2 mg/ml Oogdruppels, oplossing Hypromellose Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. ALCAINE 0,5% oogdruppels, oplossing. Proxymetacaïnehydrochloride

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. ALCAINE 0,5% oogdruppels, oplossing. Proxymetacaïnehydrochloride Bijsluiter: informatie voor de gebruiker ALCAINE 0,5% oogdruppels, oplossing Proxymetacaïnehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS ISOPTO CARPINE 1% oogdruppels, oplossing ISOPTO CARPINE 2% oogdruppels, oplossing ISOPTO CARPINE 3% oogdruppels, oplossing ISOPTO CARPINE 4% oogdruppels, oplossing

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. EMADINE 0,5 mg/ml oogdruppels, oplossing emedastine

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. EMADINE 0,5 mg/ml oogdruppels, oplossing emedastine Bijsluiter: informatie voor de patiënt EMADINE 0,5 mg/ml oogdruppels, oplossing emedastine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. FML Liquifilm, 0,1%, oogdruppels Fluormetholon

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. FML Liquifilm, 0,1%, oogdruppels Fluormetholon BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER FML Liquifilm, 0,1%, oogdruppels Fluormetholon Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

BIJSLUITER. HOMATROPINE HBr 2% oogdruppels

BIJSLUITER. HOMATROPINE HBr 2% oogdruppels BIJSLUITER HOMATROPINE HBr 2% oogdruppels Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. TOBREX 3 mg/ml oogdruppels, oplossing. Tobramycine

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. TOBREX 3 mg/ml oogdruppels, oplossing. Tobramycine Bijsluiter: informatie voor de gebruiker TOBREX 3 mg/ml oogdruppels, oplossing Tobramycine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, stroop noscapine

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, stroop noscapine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. INDOCOLLYRE 1mg/ml OOGDRUPPELS, OPLOSSING Indometacine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. INDOCOLLYRE 1mg/ml OOGDRUPPELS, OPLOSSING Indometacine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER INDOCOLLYRE 1mg/ml OOGDRUPPELS, OPLOSSING Indometacine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Beclometason nevel Teva 50 microgram/dosis, neusspray beclometasondipropionaatmonohydraat

Beclometason nevel Teva 50 microgram/dosis, neusspray beclometasondipropionaatmonohydraat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Beclometason nevel Teva 50 microgram/dosis, beclometasondipropionaatmonohydraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Relestat, 0,5 mg/ml, oogdruppels, oplossing epinastinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Relestat, 0,5 mg/ml, oogdruppels, oplossing epinastinehydrochloride Relestat, 0,5 mg/ml, oogdruppels, oplossing epinastinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. MAXITROL oogdruppels, suspensie. Dexamethasone / Neomycinesulfaat / Polymyxine B-sulfaat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. MAXITROL oogdruppels, suspensie. Dexamethasone / Neomycinesulfaat / Polymyxine B-sulfaat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS MAXITROL oogdruppels, suspensie Dexamethasone / Neomycinesulfaat / Polymyxine B-sulfaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken. Bewaar

Nadere informatie

Package leaflet / 1 van 5

Package leaflet / 1 van 5 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Hoestdrank HTP, stroop Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

TAFLUPROST 15 microgram/ml, oogdruppels, oplossing, verpakking voor eenmalig gebruik tafluprost

TAFLUPROST 15 microgram/ml, oogdruppels, oplossing, verpakking voor eenmalig gebruik tafluprost Bijsluiter: informatie voor de patiënt TAFLUPROST 15 microgram/ml, oogdruppels, oplossing, verpakking voor eenmalig gebruik tafluprost Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

1. WAT IS TOBREX B.I.D. EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?

1. WAT IS TOBREX B.I.D. EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT? BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER TOBREX B.I.D. 3 mg/ml oogdruppels, oplossing. Tobramycine. Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Indocollyre Unidose 1 mg/ml, oogdruppels, oplossing Indometacine

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Indocollyre Unidose 1 mg/ml, oogdruppels, oplossing Indometacine Bijsluiter: informatie voor de patiënt Indocollyre Unidose 1 mg/ml, oogdruppels, oplossing Indometacine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Indocollyre 1mg/ml Oogdruppels, oplossing Indometacine

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Indocollyre 1mg/ml Oogdruppels, oplossing Indometacine Bijsluiter: informatie voor de patiënt Indocollyre 1mg/ml Oogdruppels, oplossing Indometacine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Pred Forte 1,0 % oogdruppels, suspensie. Prednisolone-21-acetaat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Pred Forte 1,0 % oogdruppels, suspensie. Prednisolone-21-acetaat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Pred Forte 1,0 % oogdruppels, suspensie Prednisolone-21-acetaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

1. WAT IS TOBREX B.I.D. EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT?

1. WAT IS TOBREX B.I.D. EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL GEBRUIKT? BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER TOBREX B.I.D. 3 mg/ml oogdruppels, oplossing. Tobramycine. Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER. NAFAZOLINENITRAAT 0,025% oogdruppels

BIJSLUITER. NAFAZOLINENITRAAT 0,025% oogdruppels BIJSLUITER NAFAZOLINENITRAAT 0,025% oogdruppels Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Chlooramfenicol-POS 1 %, oogzalf 10 mg/g. Werkzame stof: Chlooramfenicol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Chlooramfenicol-POS 1 %, oogzalf 10 mg/g. Werkzame stof: Chlooramfenicol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Chlooramfenicol-POS 1 %, oogzalf 10 mg/g Werkzame stof: Chlooramfenicol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. NAPHCON-A 3 mg/ml + 0,25 mg/ml oogdruppels, oplossing. Feniraminemaleaat / Naphazolinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. NAPHCON-A 3 mg/ml + 0,25 mg/ml oogdruppels, oplossing. Feniraminemaleaat / Naphazolinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NAPHCON-A 3 mg/ml + 0,25 mg/ml oogdruppels, oplossing Feniraminemaleaat / Naphazolinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Chlooramfenicol Teva 10 mg/g, oogzalf chlooramfenicol

Chlooramfenicol Teva 10 mg/g, oogzalf chlooramfenicol 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Chlooramfenicol Teva 10 mg/g, chlooramfenicol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Artelac EDO 3,2 mg/ml Oogdruppels, oplossing Hypromellose

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Artelac EDO 3,2 mg/ml Oogdruppels, oplossing Hypromellose BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Artelac EDO 3,2 mg/ml Oogdruppels, oplossing Hypromellose Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER suspensie 50 microgram/dosis beclometasondipropionaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, drank noscapinehydrochloride

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, drank noscapinehydrochloride 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, noscapinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want

Nadere informatie

NOSCAPINE HCL 1=1 PCH, stroop 1 mg/ml Noscapine

NOSCAPINE HCL 1=1 PCH, stroop 1 mg/ml Noscapine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NOSCAPINE HCL 1=1 PCH, 1 mg/ml Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Visine 0,5 mg/ml oogdruppels, oplossing Tetryzolinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Visine 0,5 mg/ml oogdruppels, oplossing Tetryzolinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Visine 0,5 mg/ml oogdruppels, oplossing Tetryzolinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Relestat, 0,5 mg/ml, oogdruppels, oplossing epinastinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Relestat, 0,5 mg/ml, oogdruppels, oplossing epinastinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Relestat, 0,5 mg/ml, oogdruppels, oplossing epinastinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Package leaflet / 1 van 5

Package leaflet / 1 van 5 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Etos Hoestdrank, stroop Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

Pilocarpinehydrochloride Teva 20 mg/ml, oogdruppels pilocarpinehydrochloride

Pilocarpinehydrochloride Teva 20 mg/ml, oogdruppels pilocarpinehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Pilocarpinehydrochloride Teva 20 mg/ml, pilocarpinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Travoprost Farmaprojects 40 micrograms/ml, oogdruppels, oplossing Travoprost

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Travoprost Farmaprojects 40 micrograms/ml, oogdruppels, oplossing Travoprost Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Travoprost Farmaprojects 40 micrograms/ml, oogdruppels, oplossing Travoprost Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Azelastin-COMOD, 0,5 mg/ml oogdruppels, oplossing. Azelastinehydrochloride

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Azelastin-COMOD, 0,5 mg/ml oogdruppels, oplossing. Azelastinehydrochloride Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Azelastin-COMOD, 0,5 mg/ml oogdruppels, oplossing Azelastinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BECLOMETASON NEVEL APOTEX 50, NEUSSPRAY SUSPENSIE 50 MICROGRAM/DOSIS RVG 28086= Version 2016_06 Page 1 of 6

BECLOMETASON NEVEL APOTEX 50, NEUSSPRAY SUSPENSIE 50 MICROGRAM/DOSIS RVG 28086= Version 2016_06 Page 1 of 6 Version 2016_06 Page 1 of 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BECLOMETASON NEVEL APOTEX 50, NEUSSPRAY beclometasondipropionaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Opticrom 2% oogdruppels, oplossing. Natriumcromoglicaat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Opticrom 2% oogdruppels, oplossing. Natriumcromoglicaat Pagina 1 van 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Natriumcromoglicaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER suspensie 50 microgram/dosis beclometasondipropionaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

DETOBRA 1 mg/ml + 3 mg/ml 06/2018. Bijsluiter: informatie voor de patiënt. DETOBRA 1 mg/ml + 3 mg/ml, oogdruppels, suspensie. Dexamethason/Tobramycine

DETOBRA 1 mg/ml + 3 mg/ml 06/2018. Bijsluiter: informatie voor de patiënt. DETOBRA 1 mg/ml + 3 mg/ml, oogdruppels, suspensie. Dexamethason/Tobramycine DETOBRA 1 mg/ml + 3 mg/ml 06/2018 Bijsluiter: informatie voor de patiënt DETOBRA 1 mg/ml + 3 mg/ml, oogdruppels, suspensie Dexamethason/Tobramycine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Lecrolyn 40 mg/ml oogdruppels, oplossing Natriumcromoglicaat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Lecrolyn 40 mg/ml oogdruppels, oplossing Natriumcromoglicaat Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Lecrolyn 40 mg/ml oogdruppels, oplossing Natriumcromoglicaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. CHLOORAMFENICOL 0,5% oogdruppels, oplossing. Chlooramfenicol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. CHLOORAMFENICOL 0,5% oogdruppels, oplossing. Chlooramfenicol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER CHLOORAMFENICOL 0,5% oogdruppels, oplossing Chlooramfenicol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER PRED FORTE 10 mg/ml oogdruppels, suspensie Prednisolonacetaat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel.

Nadere informatie

Kruidvat Hoestdrank Noscapine HCl 1 mg/ml, stroop Noscapine

Kruidvat Hoestdrank Noscapine HCl 1 mg/ml, stroop Noscapine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Kruidvat Hoestdrank Noscapine HCl 1 mg/ml, stroop Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Aciclovir Sandoz 30 mg/g, oogzalf aciclovir

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Aciclovir Sandoz 30 mg/g, oogzalf aciclovir 1313-V4 1.3.1.3 Bijsluiter juni 2013 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER aciclovir Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Tobradex, oogdruppels tobramycine, dexamethason

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Tobradex, oogdruppels tobramycine, dexamethason BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Tobradex, oogdruppels tobramycine, dexamethason Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Acular 0.5%, oogdruppels, oplossing. Ketorolac trometamol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Acular 0.5%, oogdruppels, oplossing. Ketorolac trometamol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Acular 0.5%, oogdruppels, oplossing Ketorolac trometamol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. MAXITROL oogzalf. Dexamethasone / Neomycinesulfaat / Polymyxine B-sulfaat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. MAXITROL oogzalf. Dexamethasone / Neomycinesulfaat / Polymyxine B-sulfaat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS MAXITROL oogzalf Dexamethasone / Neomycinesulfaat / Polymyxine B-sulfaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken. Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Package Leaflet / 1 van 5

Package Leaflet / 1 van 5 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Hydroxocobalamine HCl CF 0,5 mg/ml, oplossing voor injectie hydroxocobalamine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

Xylometazoline HCl 0,5 mg/ml Teva, neusspray Xylometazoline HCl 1 mg/ml Teva, neusspray xylometazolinehydrochloride

Xylometazoline HCl 0,5 mg/ml Teva, neusspray Xylometazoline HCl 1 mg/ml Teva, neusspray xylometazolinehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Xylometazoline HCl 0,5 mg/ml Teva, Xylometazoline HCl 1 mg/ml Teva, xylometazolinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want

Nadere informatie