Hoofdstuk 7, 3 april - 8 augustus Injecteren in stappen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoofdstuk 7, 3 april - 8 augustus Injecteren in stappen."

Transcriptie

1 Hoofdstuk 7, 3 april - 8 augustus Injecteren in stappen. Het voorjaar 2006 kondigt zich aan. Het is lekker weer. Vroeger zou ik nu mijn boot poetsen en klaar maken voor de eerste weekeinden. Nu zit ik in de loods, vooral te wachten op Ad, die zo zal blijken de komende twee en een halve maand geen tien, maar nog slechts vijf dagen ter beschikking heeft. Waarbij komt dat door problemen met het grote Belgische project keer op keer afgesproken dagen worden opgeschoven. Niet dat we duimendraaien. De boot van Bob is er uit en we hebben beloofd ook daar dagen aan te werken. Eerst aan het onderwaterschip, daarna aan de huid en tenslotte nog aan het houtwerk binnen. Dat neemt niet weg dat ik me af en toe loop te verbijten. Van onze planning - in drie jaar klaar - komt zo niet veel terecht. Later zal blijken dat door de vertraging die we in dit voorjaar oplopen ook de volgende fase veel langer duurt. Er zit immers een zomer tussen, waarin gewone mensen met vakantie gaan. Dus ook onze externe deskundigen. Bovendien begint nu het zeilseizoen en dan zijn de meeste van die deskundigen ook de weekeinden op hun boot te vinden. Ze varen of ze werken er aan. Als ik op 3 april me krakend (van het tennis) weer op de werf meld, zie ik dat Ad van der Waal, de zaterdag dat ik naar Tunesië vertrok, is teruggeweest om het laminaat van de spiegel te controleren. Een deel van de injectiebekleding is er al afgerukt. Het is goed. Prima. Nu kunnen wij de rest van de rotzooi er aftrekken en in de container proppen. De rest van die week gaat op aan lesgeven bij SZW en een paar dagen met Ber van Meer, vader van Olivier, die zich over de motor heeft ontfermd. We hebben een Kubota VE 3000 blok kunnen kopen die ook door andere scheepsmotorbouwers wordt gebruikt. Maar dan de injectieversie. Wij willen het landbouwmodel ombouwen tot scheepsmotor. We hebben geen injectiemotor nodig voor de Goeree, maar een langzame betrouwbare stamper. Als er meer Goerees worden gebouwd zal dit Onze motor is uitgepakt. als voorbeeld dienen. We gaan op bezoek bij de Kubota dealer en in Sliedrecht bij het bedrijf Blokland dat de warmtewisselaar en andere onderdelen zal leveren. De keerkoppeling en toebehoren komt van Dintra. Aan het einde van de week gaan Marleen en ik samen naar een grote caravanleverancier in Dirksland en zoeken een zomeronderkomen uit.

2 De deal is dat hij aan het einde van het seizoen voor een vaste prijs wordt teruggekocht.. Ik kan niet meer op de boot van Bob terecht. Die gaat het water uit. We vinden een staanplaats op de camping in Hellevoetsluis en dat bespaart het heen en weer rijden, ook in de weekeinden. Maandag 10 april komt Ad van der Waal en we beginnen aan het maken van de vacuüm zak voor de bakboordskant. Omdat het schip op zijn kop ligt is dat de kant waar we de meeste ruimte hebben. Die zak moet eerst gemaakt voor al het glaslegsel en de overige materialen er op gaan. Daarna vouwen en bergen we hem heel voorzichtig op. De stroken vacuümfolie worden geknipt naast elkaar opgehangen en aan elkaar geplakt met takkietape. Vervolgens gaan ze over de kiel en worden ze provisorisch aan de andere kant vastgeplakt. Nu worden de plooien er uitgehaald en de wiggen die daardoor ontstaan met takkietape vastgeplakt. Het geheim is dat je Passen meten aan de vacuümzak. ruimte blijft houden, De zaak mag niet te strak. Vervolgens wordt de zak onderaan vastgemaakt aan de flens en tot slot zijn voor en achterkant aan de beurt. De luchtspiraal komt bovenlangs en onderlangs met brede doorstroombanen (meshwire) omhoog voor de epoxy. Het hele leidingsysteem wordt naar achter geleid bij de spiegel. Daar komen straks de emmers met epoxy. Het leegzuigen van de zak voor de test wordt eerst gedaan met de stofzuiger, daarna met de vacuümpomp. De operatie slaagt en we ruimen de zak weg en de rommel op. Vanaf morgen is het banen glaslegsel knippen en aanbrengen geblazen. Met hulp van Leo en zijn jongste zoon Joris hebben we in een week het glas er op. De week daarop heb ik maar een paar dagen door andere afspraken. Omdat we te horen krijgen dat Ad pas de tweede week van mei weer aanwezig kan zijn, begin ik ook aan de boot van Bob. Tussendoor hullen we het glas in zijn pyama (peelply), brengen we de roze releasefolie aan en krijgen, zij het met moeite, ook het blauwe doorstroomgaas er op. Glas, peelpy en releasefolie kunnen we met airtech lijm uit spuitbussen bevestigen. De releasefolie is hele dunne folie met kleine gaatjes, die voorkomt dat doorstroom gaas en leidingen aan het peelply gaan vastzitten. Het zwaardere en gladde doorstroom gaas komt telkens naar beneden glijden.

3 Uiteindelijk lossen we dat op met Ad, die zich vrijdag 12 mei weer meldt, door kleine stukjes takkietape te gebruiken. Die plakken op de releasefolie. Het doorstoomgaas gaat tot halverwege de kielzool. Ook aan de zijkanten en de onderkant wordt een strook vrijgehouden, daar moet het vacuüm injecteren een halt toegeroepen worden omdat de epoxy anders doorstroomt tot de randen en zich daar op hoopt. Het betekent wel dat aan die randen na het injectieproces de vacuüm Marleen bovenop een roze boot. zak snel moet worden verwijderd en we eventuele overtollige epoxy dat dan nog rul is met krabbers moeten verwijderen. Met Ad maak ik een schema voor de runners (meshwire) en spiraalslangen, zodat we dat zelf in het weekeinde helemaal kunnen afmaken. Maandag 15 mei is het zover: de vacuümpomp gaat aan en zuigt de lucht er uit, de epoxy wordt gemengd en aan de achterkant onder de aanvoerslang geplaatst. Het kraantje gaat open en we aanschouwen opnieuw het wonder van een zichzelf volzuigende boot. Er gaat ongeveer 144 kilo hard en harder in, dat is 107 kilo hars en een beetje en iets minder dan 37 kilo harder. De epoxy moet een dag uitharden maar woensdagmorgen kunnen Leo en ik om 10 uur na de koffie beginnen om vacuümzak, doorstroom gaas en releasefolie te verwijderen, plus de hele rimram van de leidingen. Zo glad als ons blauwe nethemd was voor het injecteren, zo hard is het nu en dus bijna even onhandelbaar. Na een uur gehannes stelt Leo voor van boven naar beneden te werken. Als we de handel boven losscheuren en een begin hebben kunnen we de lappen naar beneden wegtrappen en dan van onderen eraf trekken. Dat lukt en even na de lunch is het karwei gepiept. Aan de bovenkant op en rond de kiel is de ravage vrij groot. Later merkt Marleen op dat we de vacuümzak die daar met takkietape vastzit hadden moeten losweken (voorzichtig met een plamuurmes onder de tape) in plaats van losscheuren. Nu zijn er overal restjes in epoxy gedrenkte zwarte stukje tape te zien die we er stuk voor stuk af moeten krabben. Het is eraf.

4 Bovenop bij en tegen de kiel, blijkt hier en daar een lege plek te zitten. Daar is geen hars in gekomen. Die moeten dus nog apart worden geïnjecteerd. Maar verder ziet de romp er prachtig uit. Terwijl we afwisselend werken aan de beschadigingen van het laminaat en de boot van Bob verstrijkt de maand mei. Ik heb uitgerekend dat we, op basis van de ervaring met de bakboordzijde van de romp, ongeveer acht werkdagen nodig hebben om de andere kant klaar te maken voor injectie. Ad komt pas weer vrijdag 26 mei weer langs. We moeten dan de zak van vacuümfolie klaar hebben om te testen. Pas daarna kunnen we weer verder. Marleen en ik knippen en plakken de zak in een dag. We houden dus een groot aantal dagen over en die gebruiken we dan ook voor de Morning Cloud van Bob. Bij de controle van de zak blijkt die te ruim, maar wat erger is, er zitten lekken in het laminaat aan de zijkant van de kiel aan bakboord. We kunnen dus niet de zak net als de vorige keer over de kiel heen bevestigen. Ad stelt voor alleen de huid te doen en daarna de kiel. Ik ben er niet blij mee, maar zwicht omdat het betekent dat de kiel wel veel sterker wordt. Het ziet niet mee. Vooral als later blijkt dat het glaslegsel voor de huid niet op tijd geleverd kan worden. Al met al betekent het dat we pas op dinsdag 7 juni kunnen beginnen en omdat Ad vrijdag 9 juni heeft afgesproken is dat kort dag, hoewel we wel al het peelply, de releasefolie en de stromingsmat op maat hebben geknipt. Met man en macht gaan we aan het werk en het lukt om op tijd klaar te zijn. Ook al omdat Ad van der Waal vrijdag pas aan het einde van de dag kan komen en maandag wil lamineren. Bovendien zijn de glasbanen korter omdat we bovenin niet over de kiel hoeven maar tot aan de rand, waarbij we de volgende drie banen telkens wat korter maken voor de tapering. Die maandag, 12 juli, wordt de stuurboordzijde gelamineerd. Woensdag 14 juli kan het injectiemateriaal er weer afgehaald. Dat gaat deze keer veel sneller. Voorzichtig maken we de van boven naar beneden de vacuüm zak los. Daarna van boven af de rest. Maurice van Veen en scheepstimmerman Arnaud Sterling laten vervolgens voor de lol even zien hoe sterk ze zijn. Ze trekken de lappen van boven naar beneden in een ruk er af. Binnen het half uur. De kiel volgt uiteindelijk op 8 augustus, bijna een maand later. Maar van dat oponthoud hebben we misbruik gemaakt door met Leo en Marlies een week te gaan zeilen op het IJsselmeer: Elk nadeel hep se voordeel, niet waar?

5 Het beeldverhaal. Ad plakt de boeg. De zak is bijna klaar. Bovenop is het lastig. Stukje bij beetje controleren. Alles nog eens langslopen. Ja, het is in orde...

6 Het glaslegsel zit er op. Zak netjes opgerold aan andere kant. Releasefolie aanbrengen. Netjes vastplakken. Dat doen we hiermee. En dan het doorstroom gaas.

7 Lamineren bakboord. En nu moet het er af Zak er af krabbelen en krabbelen. Laminaat klaar.

8 De stuurboordkant en de kiel. Kiel inspecteren en lamineren.

Hoofdstuk 9, november 2006 - februari 2007. We beginnen aan de opbouw.

Hoofdstuk 9, november 2006 - februari 2007. We beginnen aan de opbouw. Hoofdstuk 9, november 2006 - februari 2007. We beginnen aan de opbouw. Het loont om er af en toe even tussenuit te knijpen. Je begint daarna weer met frisse moed ook al is het einde nog lang niet in zicht.

Nadere informatie

Hoofdstuk 10, februari - augustus Jan komt, ziet en werkt.

Hoofdstuk 10, februari - augustus Jan komt, ziet en werkt. Hoofdstuk 10, februari - augustus 2007. Jan komt, ziet en werkt. Niet alleen van je vrienden moet je het hebben, ook van je familie. Tenminste, wij, bij het bouwen van onze nieuwe boot. Op één met stip:

Nadere informatie

Accu ipod Touch 3G Installatie handleiding

Accu ipod Touch 3G Installatie handleiding 1. Op deze foto zijn de punten rood gemarkeerd, waar het kunststof frame vast zit met metalen clips. Probeer in de volgende stappen de voorkant los te wrikken in de ruimte tussen de metalen clips. Let

Nadere informatie

Touchscreen iphone 3G / 3GS Installatie handleiding

Touchscreen iphone 3G / 3GS Installatie handleiding 1. Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. Let op: ga voorzichtig te werk bij het openen van de iphone, zodat de kabels onder het scherm niet kapot gaan! 2. Er zit

Nadere informatie

Hoe kan je het beste behangen?

Hoe kan je het beste behangen? Hoe kan je het beste behangen? Hoe kan je het beste behangen? Materialen Gereedschap Behanglijm Behang Potlood Stanleymes Schaar Rolmaat Spons Emmer Liniaal Behangspatel Behangtafel Lijmkwast Huishoudtrap

Nadere informatie

Hoofdstuk 3, oktober - november Alle begin is moeilijk.

Hoofdstuk 3, oktober - november Alle begin is moeilijk. Hoofdstuk 3, oktober - november 2005. Alle begin is moeilijk. Zoveel hoofden, zoveel zinnen. Als dat ergens geldt dan is het wel in de scheepsbouw. Eerlijk gezegd ben ik in mijn leven zelden een eigenzinniger

Nadere informatie

LET OP: DIT JAAR IS DE MAT KLEINER DAN DE TAFEL. ZIE VRAGEN & ANTWOORDEN VOOR DE GOEDE MANIER OM DE MAT IN DE TAFEL TE PASSEN.

LET OP: DIT JAAR IS DE MAT KLEINER DAN DE TAFEL. ZIE VRAGEN & ANTWOORDEN VOOR DE GOEDE MANIER OM DE MAT IN DE TAFEL TE PASSEN. OPSTELLING MISSIEMODELLEN Overzicht Het Challenge Veld is een hindernisbaan op een mat. The hindernissen worden Missiemodellen genoemd, en de mat is de Missiemat. Sommige modellen zitten vast op de mat

Nadere informatie

Accu ipod Touch 4G Installatie handleiding

Accu ipod Touch 4G Installatie handleiding 1. Het scherm van de ipod Touch 4G is vastgelijmd. Het is daarom aan te raden een heteluchtpistool (of een föhn) te gebruiken, om de lijm weer zacht te maken. Begin met het verwarmen van het onderste gedeelte

Nadere informatie

Hoe TechCard te gebruiken:

Hoe TechCard te gebruiken: 204.769 TechBot 3 TechBot 3 is niet te stoppen! Wanneer hij in contact komt met een verticaal oppervlak wat hem de doorgang belemmert, dan stuurt hij er slim omheen! Hoe TechCard te gebruiken: Stuklijst:

Nadere informatie

Volg het stappenplan en maak je eigendansmat. De dansmat kan je aansluiten op de computer en met Scratch bouw je een programma.

Volg het stappenplan en maak je eigendansmat. De dansmat kan je aansluiten op de computer en met Scratch bouw je een programma. Beschrijving Volg het stappenplan en maak je eigendansmat. De dansmat kan je aansluiten op de computer en met Scratch bouw je een programma. Materiaal Oud toetsenbord Dun snoer (8m) Aluminiumfolie Groot

Nadere informatie

FagotAtelier Maarten Vonk Spaarnestraat HB Amersfoort T +31 (0) E Verwijder de kleppen. Meet op de plaats waar de band

FagotAtelier Maarten Vonk Spaarnestraat HB Amersfoort T +31 (0) E Verwijder de kleppen. Meet op de plaats waar de band FagotAtelier Maarten Vonk Spaarnestraat 43 3812 HB Amersfoort Nederland T +31 (0)33-4616334 F +31 (0)33-4612546 E info@fagot.nl Instructies voor het monteren van de beensteun van Maarten Vonk Bepaal eerst

Nadere informatie

De bouwproef. Inleiding

De bouwproef. Inleiding De bouwproef Inleiding De bouwproef dient verschillende doelen. Door het bouwen van de boot op een schaal hebben we veel ervaring en kennis met de 2 verschillende bouwmethodes opgedaan. En hebben we kunnen

Nadere informatie

WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE

WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE Vooraf Het onderstaande is een bewerking van een artikel dat verschenen is in De Modelbouwer nr.1, 2013. In de beschrijving hebben we de jonge bouwer voor ogen gehad.

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6S batterij vervangen

Handleiding voor: iphone 6S batterij vervangen Handleiding voor: iphone 6S batterij vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6S Batterij - iphone 6S Batterij Sticker Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is

Nadere informatie

Handleiding. Bouw je eigen zeilboot

Handleiding. Bouw je eigen zeilboot Bouw je eigen zeilboot Handleiding BENODIGDHEDEN - Steigerhouten plank geschaafd 18,5 x 250 x 3 cm - Ronde grenen stok ø 18 mm x 270 cm - Stanley speedboor ø 18 mm - ø 3mm boortje - Schoeven 2 stuks 70

Nadere informatie

Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden.

Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden. 204.770 Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden. Stuklijst: 1 x basis 3 x wiel, ø 50 mm 3 x wiel, ø 30 mm

Nadere informatie

Scouts instructie: hakken Hoe je veilig je houtvoorraad aan kan leggen

Scouts instructie: hakken Hoe je veilig je houtvoorraad aan kan leggen Scouts instructie: hakken Hoe je veilig je houtvoorraad aan kan leggen Als je een kampvuur of een kookvuur gaat maken, zal het je zelden gebeuren dat al je hout precies de goede afmetingen heeft. Je hebt

Nadere informatie

Een muur behangen. Materialen Gereedschap. Afplaktape. Emmer. Lijm. Schaar. Rolmaat. stanleymes. Potlood. paslood. trap. Afdekfolie.

Een muur behangen. Materialen Gereedschap. Afplaktape. Emmer. Lijm. Schaar. Rolmaat. stanleymes. Potlood. paslood. trap. Afdekfolie. Een muur behangen Een muur behangen Materialen Gereedschap Afplaktape Lijm Rolmaat Potlood Afdekfolie behangspatel behang aandrukrol nadenroller Emmer Schaar stanleymes paslood trap lijmkwast Liniaal behangtafel

Nadere informatie

Kraakjes plamuren. Slijpen en schuren. velomobiel.nl

Kraakjes plamuren. Slijpen en schuren. velomobiel.nl Kraakjes plamuren Eerder hebben we een handleiding over lamineren van schades gepubliceerd. Nu is het tijd om die kraakjes ook mooi te maken aan de buitenkant. Deze voor schade (foto 1) is al van binnen

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6 Batterij vervangen

Handleiding voor: iphone 6 Batterij vervangen Handleiding voor: iphone 6 Batterij vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6 Batterij - iphone 6 Batterij Sticker Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6S scherm vervangen

Handleiding voor: iphone 6S scherm vervangen Handleiding voor: iphone 6S scherm vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6S Scherm Stap 1 - iphone openen! Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat je aan de reparatie begint.

Nadere informatie

Neerzetten van het krat stapelen

Neerzetten van het krat stapelen Krat Stapelen 3263 Neerzetten van het krat stapelen Rol het kussen uit op de plaats waar u de attractie wilt hebben Daarna dient u het kussen nog 2 maal uit te vouwen. Let op: het kussen dient er dan vierkant

Nadere informatie

Bouw zelf een windmolen

Bouw zelf een windmolen Bouw zelf een windmolen Met dit bouwplan is een windmolen maken niet moeilijk! Bouw thuis of op school een echte windmolen die een klein lampje (LED) laat branden. Aan het einde van de beschrijving vind

Nadere informatie

HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS

HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS In deze handleiding vindt u informatie om goed voorbereid aan de slag te gaan met het aanleggen van uw gazon met kunstgras van Mooi-Kunstgras.nl De Ondergrond Het is

Nadere informatie

LCD scherm ipad 2 Installatie handleiding

LCD scherm ipad 2 Installatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Happy Easter. Happy Easter Ca. 28 x 35 cm. Ellie s Quiltplace

Happy Easter. Happy Easter Ca. 28 x 35 cm. Ellie s Quiltplace Happy Easter Ca. 28 x 35 cm Benodigdheden: - 27 x 22 cm witte stof1 voor de achtergrond - 12 x 27 cm witte stof2 voor de achtergrond - 10 x 110 cm roze voor de tussenbiezen en de afwerkbiezen - 20 x 15

Nadere informatie

Stappenplan voor het plakken van een zonneband met streamer

Stappenplan voor het plakken van een zonneband met streamer Opletten! Deze handleiding is geen garantie dat het plakken goed gaat, er kunnen daarom ook geen rechten aan worden ontleent. Deze handleiding dient gebruikt te worden als leidraad. Dit is de manier waarop

Nadere informatie

Detector installatie. Detector bouw A.P.L.S. de Laat, J.G. Oldenziel. HiSPARC. 1 Detector bouw handleiding. 2 Materiaal lijst

Detector installatie. Detector bouw A.P.L.S. de Laat, J.G. Oldenziel. HiSPARC. 1 Detector bouw handleiding. 2 Materiaal lijst Detector installatie HiSPARC Detector bouw A.P.L.S. de Laat, J.G. Oldenziel 1 Detector bouw handleiding Dit document beschrijft de stappen die nodig zijn bij het maken van een HiSPARC detector. Een detector

Nadere informatie

Ons plekje op de camping. Modo in de kantine op de werf. Kat Lodewijk bewaakt de tent.

Ons plekje op de camping. Modo in de kantine op de werf. Kat Lodewijk bewaakt de tent. Hoofdstuk 8, augustus - oktober 2006. Operatie wentelteefje en verder. De vakantietijd breekt aan. Een lange zomervakantie, zoals voor ons gebruikelijk, zit er dit keer niet in. Is ook niet erg, want eigenlijk

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6 scherm vervangen

Handleiding voor: iphone 6 scherm vervangen Handleiding voor: iphone 6 scherm vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6 Scherm Stap 1 - iphone openen! Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat je aan de reparatie begint.

Nadere informatie

Kleine spiritus brander

Kleine spiritus brander Kleine spiritus brander Voor deze brander heb je 2 blikjes van gelijke grootte nodig. Je gebruikt van beide de dichte onderkant. Stap 1: Knip van beide blikken de onderkant af op ongeveer 2 a 3 cm van

Nadere informatie

Week 1. Week 2. Dinsdag 30 60 min Dressuurmatige training Woensdag 50 min 8 km 30 min stap, tussendoor 2 x 10 min draf.

Week 1. Week 2. Dinsdag 30 60 min Dressuurmatige training Woensdag 50 min 8 km 30 min stap, tussendoor 2 x 10 min draf. Trainingsschema tot 30 km Week 1 30 min 3 km Stap een half uur over verschillende soorten bodem. Is het paard gehoorzaam en heb je controle over het tempo? Loopt hij regelmatig en met plezier? Dan kun

Nadere informatie

Nefrostomiekatheter. Wat is een nefrostomiekatheter. Doel. Voorbereiding ingreep. De ingreep

Nefrostomiekatheter. Wat is een nefrostomiekatheter. Doel. Voorbereiding ingreep. De ingreep In overleg met uw arts is besloten om bij u een nefrostomiekatheter in te brengen. In deze folder vindt u meer informatie over de nefrostomiekatheter. Wat is een nefrostomiekatheter Een nefrostomiekatheter

Nadere informatie

Blok 1 Herhalingstoets

Blok 1 Herhalingstoets herhalingstoetsen Blok Herhalingstoets Tienen en enen. Tel en schrijf. Wie zitten in de bus? Maak de bloksom. T E Hoeveel bekers? Schrijf. Hoeveel bekers? Maak de som. = = voor tafel voor tafels bekers

Nadere informatie

Bouwbeschrijving RBC Delta 400 door Ben Caris.

Bouwbeschrijving RBC Delta 400 door Ben Caris. Bouwbeschrijving RBC Delta 400 door Ben Caris. Lees eerst de bouwbeschrijving helemaal door, alvorens met de bouw te beginnen! Gebruik voor het lijmen van alle onderdelen secondelijm, bedoeld voor balsahout

Nadere informatie

Ombouw Roco NMBS type 210 (reeks 60) naar AC digitaal

Ombouw Roco NMBS type 210 (reeks 60) naar AC digitaal Ombouw Roco NMBS type 210 (reeks 60) naar AC digitaal Onder catalogusnummer 43593 heeft Roco indertijd enkele modellen uitgebracht van de NMBS type 210 (latere reeks 60). Het model is analoog DC uitgevoerd,

Nadere informatie

Mute button iphone 4 Installatie handleiding

Mute button iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting onderaan de iphone. 3. Duw de achterkant

Nadere informatie

Tot nu toe hebt u de planken

Tot nu toe hebt u de planken Het onderwaterschip beplanken Na het beplanken van het bovenwaterschip is het nu tijd de rondingen van het onderwaterschip te bekleden. U begint met vier huidgangen op het voorschip. Bouwhandleiding Tot

Nadere informatie

Verzorging van uw stoma. tweedelig systeem

Verzorging van uw stoma. tweedelig systeem Verzorging van uw stoma tweedelig systeem Inhoudsopgave Inleiding In deze brochure wordt stapsgewijs de verzorging van uw stoma beschreven De hieronder beschreven punten zijn algemeen. Het is mogelijk

Nadere informatie

BOUW VOORSCHRIFT MODEL ZONNEBOOT. De flexibele zonnecel zet zonlicht om in elektrische stroom,

BOUW VOORSCHRIFT MODEL ZONNEBOOT. De flexibele zonnecel zet zonlicht om in elektrische stroom, UW COMMENTAAR IS WELKOM MODEL ZONNEBOOT BOUW VOORSCHRIFT De flexibele zonnecel zet zonlicht om in elektrische stroom, De as is verbonden met een schroef, die het water naar achteren duwt, die door de elektromotor

Nadere informatie

Hoe een LED mooi inbouwen Auteur: Geert Juchtmans (Reddevil) [0909-001]

Hoe een LED mooi inbouwen Auteur: Geert Juchtmans (Reddevil) [0909-001] Handige knutsel tips door Reddevil In dit nieuw onderdeel van het magazine geeft Reddevil een aantal handige knutseltips die handig van pas komen bij het bouwen van behuizingen etc. In de eerste editie

Nadere informatie

EEN GIPSBUIK/GIPSSCHAAL MAKEN EN MOZAIEKEN

EEN GIPSBUIK/GIPSSCHAAL MAKEN EN MOZAIEKEN EEN GIPSBUIK/GIPSSCHAAL MAKEN EN MOZAIEKEN MILLY S CREA EN DECO Webwinkel : www.millyswinkel.nl Mozaïekwinkel : Mandenmakerstraat 102b te Hoogvliet De start Het maken van een gipsbuik duurt ongeveer een

Nadere informatie

Audio flexkabel ipad 2 Installatie handleiding

Audio flexkabel ipad 2 Installatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6S Front camera en Sensor kabel vervangen

Handleiding voor: iphone 6S Front camera en Sensor kabel vervangen Handleiding voor: iphone 6S Front camera en Sensor kabel vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6S camera voorkant Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is

Nadere informatie

Sinterklaas knutselen

Sinterklaas knutselen Sinterklaas knutselen Stoomboot Materiaal: een melkpak, gekleurd karton en papier, evt. watten, keukenrol en verf. Leg het melkpak op z'n kant en pak twee stroken en niet die aan beide kanten aan elkaar.

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6 Dock Connector vervangen

Handleiding voor: iphone 6 Dock Connector vervangen Handleiding voor: iphone 6 Dock Connector vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6 Dock Connector Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat je aan de

Nadere informatie

Manual voor het de-/monteren van dashboard en tellerplaatunit (Mazda 323F BA)

Manual voor het de-/monteren van dashboard en tellerplaatunit (Mazda 323F BA) Manual voor het de-/monteren van dashboard en tellerplaatunit (Mazda 323F BA) Benodigdheden: - Indiglo plasma tellerplaten - 2 kruiskopschroevendraaiers (groot en klein) - platbek schroevendraaier - zaklamp

Nadere informatie

Hoe stel ik mijn mm boot af vooral de zeilen dat is het belangrijkste en waar zeil ik mee

Hoe stel ik mijn mm boot af vooral de zeilen dat is het belangrijkste en waar zeil ik mee Wedstrijd MM klasse 28 juni Hoe stel ik mijn mm boot af vooral de zeilen dat is het belangrijkste en waar zeil ik mee De ROMP: Deze is voor iedereen gelijk het onderhoud gewoon zorgen dat hij schoon is

Nadere informatie

Volume button iphone 3G / 3GS Installatie handleiding

Volume button iphone 3G / 3GS Installatie handleiding 1. Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. Let op: ga voorzichtig te werk bij het openen van de iphone, zodat de kabels onder het scherm niet kapot gaan! 2. Er zit

Nadere informatie

Nodig: Het is belangrijk dat het genoemde materiaal gebruikt wordt, zodat de nachtegalen weersbestendig zijn!

Nodig: Het is belangrijk dat het genoemde materiaal gebruikt wordt, zodat de nachtegalen weersbestendig zijn! Nodig: Per leerling 1 sheet van 50 x 50 cm. Tekenpotloden Goede scharen Pandakrijtjes (óf acrylverf+penselen+water) Onderleggers Nietmachines Duct tape (duck tape) Het is belangrijk dat het genoemde materiaal

Nadere informatie

AVONTURENPAKKET DE UITVINDERS

AVONTURENPAKKET DE UITVINDERS LESBRIEVEN LEERLINGEN WERKBLAD LESBRIEF 3: VLIEGEN Verhaal: De Uitvinders en De Verdronken Rivier (deel 3) Vliegen Opdracht 1: Opdracht 2: Opdracht 3: Ontwerp een vliegmachine Proefvliegen: drijven op

Nadere informatie

WERKBESCHRIJVING - Tekeningenmap

WERKBESCHRIJVING - Tekeningenmap Janneke: Bij mij is het al weer lang geleden dat de jongens dagelijks met nieuwe tekeningen thuis kwamen van school. Heb jij nog wel een kleintje op school of maak je zelf tekeningen die je graag wilt

Nadere informatie

Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding

Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock

Nadere informatie

Wondbehandeling met vacuümsysteem

Wondbehandeling met vacuümsysteem WONDZORG Wondbehandeling met vacuümsysteem BEHANDELING Wondbehandeling met vacuümsysteem In deze folder vindt u algemene informatie over de wondbehandeling met een vacuümsysteem. Wij adviseren u de folder

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 5S batterij vervangen

Handleiding voor: iphone 5S batterij vervangen Handleiding voor: iphone 5S batterij vervangen Gereedschap - PhoneGigant Reparatieset Onderdelen - iphone 5S Batterij - iphone 5S Batterij Sticker Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is

Nadere informatie

Beschrijving pak Mario(rood)/Luigi(groen)

Beschrijving pak Mario(rood)/Luigi(groen) Beschrijving pak Mario(rood)/Luigi(groen) Waar moet je zelf voor zorgen: - Blauwe garen - Groen/rode garen, afhankelijk van een Mario of Luigi pak - Gele garen - Dun elastiek - Klittenband Wij willen u

Nadere informatie

Audio flexkabel + Sim lezer ipad 2 Installatie handleiding

Audio flexkabel + Sim lezer ipad 2 Installatie handleiding 1. Verwijder de simkaart van de ipad. 2. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener

Nadere informatie

Verzorging van uw stoma. ééndelig systeem

Verzorging van uw stoma. ééndelig systeem Verzorging van uw stoma ééndelig systeem Inhoudsopgave Inleiding... 1 Benodigdheden voor de verzorging van uw stoma... 1 Colostoma... 1 Ileostoma/ urostoma... 1 Werkwijze... 2 Algemene adviezen... 3 Tot

Nadere informatie

Lelievlet. Een Elfrink Bouwplaat, Wageningen. Aangeboden door: Elfrink-Bouwplaten.

Lelievlet. Een Elfrink Bouwplaat, Wageningen. Aangeboden door: Elfrink-Bouwplaten. Lelievlet Aangeboden door: Elfrink-Bouwplaten http://www.elfrink-bouwplaten.nl Een Elfrink Bouwplaat, Wageningen, SCHAAL ± 1:38, 52 onderdelen. Afmetingen model: lengte 145mm, breedte 47mm, hoogte 170mm

Nadere informatie

GLAS ETSEN MAAK JOUW GLAS PERSOONLIJK! Ontwikkeld door

GLAS ETSEN MAAK JOUW GLAS PERSOONLIJK! Ontwikkeld door GLAS ETSEN MAAK JOUW GLAS PERSOONLIJK! TEKENEN 1 2 3 4 Laat de kinderen een tekening maken met een dikke donkere stift. (1) Met dikke stiften vermijd je hele dunne lijnen die later in het proces lastig

Nadere informatie

korte beschrijving Een alternatieve bouwwijze voor het bekomen van een lichtgewicht houten scheepsromp

korte beschrijving Een alternatieve bouwwijze voor het bekomen van een lichtgewicht houten scheepsromp naam van de Step-by-step Het maken van een lichtgewicht houten scheepsromp auteur Beagle gebruikte materialen hout PVA lijm watervaste multiplex enkel lijmknechten duimspijkers koorden en wasknijpers meubelwas

Nadere informatie

Microfoon flexkabel ipad 3 Installatie handleiding

Microfoon flexkabel ipad 3 Installatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier.

Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier. Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier. Sinds enige tijd vertegenwoordigen wij de producten van MKB Modelle uit Duitsland. Alle modellen zijn gemaakt van meerlaags papier en hebben hun

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6S voorgemonteerd scherm vervangen

Handleiding voor: iphone 6S voorgemonteerd scherm vervangen Handleiding voor: iphone 6S voorgemonteerd scherm vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6S voorgemonteerd scherm Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6 front camera vervangen

Handleiding voor: iphone 6 front camera vervangen Handleiding voor: iphone 6 front camera vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6 Front camera + sensor kabel Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat

Nadere informatie

Concept. Todo: Plaatjes verkleinen, wellicht nummeren Teksten verbeteren Opmaak verbeteren Firmware opzetten handleiding. Concept

Concept. Todo: Plaatjes verkleinen, wellicht nummeren Teksten verbeteren Opmaak verbeteren Firmware opzetten handleiding. Concept Todo: Plaatjes verkleinen, wellicht nummeren Teksten verbeteren Opmaak verbeteren Firmware opzetten handleiding Handleiding in tekst: Solderen van de LED's De afstand tussen de LED's is zo dat je geen

Nadere informatie

Touchscreen ipad 3 Reparatie handleiding

Touchscreen ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Home button sheet holder ipad 3 Reparatie handleiding

Home button sheet holder ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Camera achterkant ipad 3 Reparatie handleiding

Camera achterkant ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

LCD scherm ipad 3 Reparatie handleiding

LCD scherm ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 5C Batterij vervangen

Handleiding voor: iphone 5C Batterij vervangen Handleiding voor: iphone 5C Batterij vervangen Gereedschap - PhoneGigant Reparatieset - Schaartje - Evt. Heat Gun Onderdelen - iphone 5C Batterij - iphone 5C Batterij sticker Stap 1 - iphone openen Zorg

Nadere informatie

Rupsje nooit genoeg. Instructievel Traktaties maken Jumpin

Rupsje nooit genoeg. Instructievel Traktaties maken Jumpin Rupsje nooit genoeg Voor rupsje nooit genoeg: prikker, 5 à 6 druiven, cherrytomaat, zelfklevende wiebeloogjes Rijg de prikker bijna vol met druiven () Prik de cherrytomaat aan het eind van de prikker ()

Nadere informatie

Naaibeschrijving ananas

Naaibeschrijving ananas Naaibeschrijving ananas Wij raden je aan om eerst het voorbeeldpak te bekijken bij De Musketier. Het voorbeeldpak hangt vanaf 11-01-2019 klaar in de vergaderzaal beneden. De Musketier is geopend op dinsdag

Nadere informatie

WiFi / Bluetooth flexkabel ipad 2 Reparatie handleiding

WiFi / Bluetooth flexkabel ipad 2 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Vervangen puttingplaten

Vervangen puttingplaten Vervangen puttingplaten Op welke boten komt het voor Etap 22 bouwjaar 1971 / 1981 Etap 28 bouwjaar 1977 /1983 Etap 26 bouwjaar 1981/ 1988 Etap 23/23i bouwjaar 1982 /1994 Plan van aanpak Om bij de puttingplaten

Nadere informatie

Handleiding werken met een mal Handleiding Het werken met een polyester mal.

Handleiding werken met een mal Handleiding Het werken met een polyester mal. Handleiding Het werken met een polyester mal. Hoekseize 3 8711 HR WORKUM tel.: 0515-543556 info@polymat.nl www.polymat.nl. Het werken met een polyester mal. 1. Info vooraf 2. Mallen bouw en plug. 3. het

Nadere informatie

Dock connector ipad 3 Reparatie handleiding

Dock connector ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

De assemblage-instructie van Vinyl en Vinyl Premium fotobehangen

De assemblage-instructie van Vinyl en Vinyl Premium fotobehangen De assemblage-instructie van Vinyl en Vinyl Premium fotobehangen Vóór het begin van het installeren zorg ervoor dat je muur droog en schoon is. Vul alle schaden aan om de muur glad te maken. Daarna bedek

Nadere informatie

Accu ipod Nano 5G Installatie handleiding

Accu ipod Nano 5G Installatie handleiding 1. Steek een openingstool tussen de behuizing en de rand. U moet wat kracht zetten om de bovenkant los te maken, omdat deze vastgelijmd is. 2. Wrik de bovenkant los met de openingstool. 3. Gebruik een

Nadere informatie

LCD scherm ipad mini Reparatie handleiding

LCD scherm ipad mini Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 5 scherm vervangen

Handleiding voor: iphone 5 scherm vervangen Handleiding voor: iphone 5 scherm vervangen Gereedschap - PG Reparatieset Onderdelen - iphone 5 Scherm Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat je aan de reparatie begint. - Verwijder

Nadere informatie

Owl. Uil. www.kitepassion.nl

Owl. Uil. www.kitepassion.nl of Uil MATERIAAL ± 1,5 m 1 32 grams spinnakerdoek restjes witte en zwarte stof voor ogen en snavel 1 stuks RCF Ø 4 mm voor de spanner 1,50 m lang 1 stuks RCF Ø 4 mm voor de staander 1 m lang 1 stuks

Nadere informatie

Patroon Stoere, Chique, Fluffy Tas

Patroon Stoere, Chique, Fluffy Tas Patroon Stoere, Chique, Fluffy Tas Ik heb deze tas gemaakt van de Coton 4 van Phildar, kleurnummers 0067 (zwart) en 0001 (roze) en de Originals Brazilia van Schachenmeyr, kleurnummer 00087. Van de Coton

Nadere informatie

Het geheim van de Kolibriwerf

Het geheim van de Kolibriwerf Het geheim van de Kolibriwerf Vanaf de straatkant verwacht je niet dat achter die kleine huisjes een werf staat. Deze werf is in 1990 door het bedrijf zelf ontworpen en gebouwd. Pim, mister Kolibri, ligt

Nadere informatie

Waterdicht schuilhokje voor zwerfkat

Waterdicht schuilhokje voor zwerfkat Waterdicht schuilhokje voor zwerfkat Deze handleiding laat zien hoe je een eenvoudig schuilhokje voor een zwerfkat kunt maken, waterdicht en met piepschuim geïsoleerd zodat het buiten gebruikt kan worden.

Nadere informatie

Achterkant ipod Classic Installatie handleiding

Achterkant ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Benodigd gereedschap: potlood en liniaal papierlijm of alleslijm schaar of hobbymes. Hoe TechCard te gebruiken:

Benodigd gereedschap: potlood en liniaal papierlijm of alleslijm schaar of hobbymes. Hoe TechCard te gebruiken: 204.758 Tech Card - TechBot 2 De TechBot 2 is ontworpen om door het ruwste terrein te gaan. Kijk of hij over je hand kan rijden, maar pas op: hij kietelt! Stuklijst: 3 x U-strip 2 x wiel, ø 30 mm 2 x excentrisch

Nadere informatie

Home Sweet Home! Deel 5

Home Sweet Home! Deel 5 Home Sweet Home Deel 5 Goedemorgen allemaal Alweer deel 5 van Home Sweet Home vandaag... het gaat al aardig snel. Deze keer de bekleding van het dak. Ook maken we de dakkapel af. In het pakket zit een

Nadere informatie

WPT Series 5200 Glas Reparatie Systemen. Reparatie Handleiding Glas Reparatie Standaard Kit WP5200 (220 Volt)

WPT Series 5200 Glas Reparatie Systemen. Reparatie Handleiding Glas Reparatie Standaard Kit WP5200 (220 Volt) WPT Series 5200 Glas Reparatie Systemen Reparatie Handleiding Glas Reparatie Standaard Kit WP5200 (220 Volt) WPT Glas Reparatie Standaard Kit WP5206 (220 Volt) Reparatie Handleiding 5200 / Stand 01.2009

Nadere informatie

Je legt nu de twee stukken weer tegen elkaar zodat je een figuur krijgt: Je plakt het figuurtje op het A3-papier. Maak op deze manier vijf figuren.

Je legt nu de twee stukken weer tegen elkaar zodat je een figuur krijgt: Je plakt het figuurtje op het A3-papier. Maak op deze manier vijf figuren. Titel Verschillende figuren Groep/niveau 4/5 Leerstofaspecten Begrip ontwikkelen van het behoud van oppervlakte (conservatie) wanneer een figuur wordt verknipt en de stukken weer aan elkaar worden geplakt.

Nadere informatie

Instructies voor de overgang naar tubeless

Instructies voor de overgang naar tubeless Instructies voor de overgang naar tubeless Wat u nodig heeft, voordat u begint: Een fietswiel (van een mountainbike, cyclocross) met band Een conversieset - "Stan's NoTubes Conversion Kit Een veiligheidsbril

Nadere informatie

Antenne links ipad mini Reparatie handleiding

Antenne links ipad mini Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Recent gebruik ik nu Perlfix of L-gips waar je gipsplaten mee vastkleeft. Voordeel is dat dit materiaal sterker is dan gewoon gips.

Recent gebruik ik nu Perlfix of L-gips waar je gipsplaten mee vastkleeft. Voordeel is dat dit materiaal sterker is dan gewoon gips. Bergen en rotsen Over bergen en rotsen bouwen in model zijn tal van mogelijkheden.. Onze werkwijze is de volgende: voor bergen die wat groot zijn van omvang wordt eerst een frame gemaakt van latjes en

Nadere informatie

Scraptacular. The Suitcase. workshop beschrijving. design. a Tiny Project van Scraptacular design. Tiny Project The Suitcase

Scraptacular. The Suitcase. workshop beschrijving. design. a Tiny Project van Scraptacular design. Tiny Project The Suitcase workshop beschrijving Tiny Project The Suitcase The Suitcase a Tiny Project van Dit is de beschrijving van Tiny Project The Suitcase. De beschrijving hoort bij de uitleg die je op de website kunt vinden.

Nadere informatie

Een heerlijke vakantiedag vouw-en-vertelverhaal

Een heerlijke vakantiedag vouw-en-vertelverhaal Een heerlijke vakantiedag vouw-en-vertelverhaal Door Melanie Plag (Zorg dat je een stapeltje krantenpagina s klaar hebt liggen. Vertel het verhaal en volg de instructies tussen de vierkante haken. Uitgebreide

Nadere informatie

Om het dak straks mooi een punt te geven, moet er een kleine "contructie" onder worden gebouwd. Hiervoor zitten in het pakket twee chipboarddelen van

Om het dak straks mooi een punt te geven, moet er een kleine contructie onder worden gebouwd. Hiervoor zitten in het pakket twee chipboarddelen van On top of the Roof! Hallo allemaal! Wat een heerlijke mailtjes heb ik afgelopen week ontvangen van enthousiaste mensen die uitgebreid aan de slag zijn met de Carrousel. Fijn dat er ook een aantal dames

Nadere informatie

Medicijnen Als u medicijnen gebruikt kunt u deze normaal blijven innemen, tenzij de arts anders met u afspreekt.

Medicijnen Als u medicijnen gebruikt kunt u deze normaal blijven innemen, tenzij de arts anders met u afspreekt. Slaaponderzoek /PSG Uw arts heeft voorgesteld om een slaaponderzoek (polysomnografie)te laten doen. In deze folder vindt u informatie over dit onderzoek. De afdeling Klinische Neurofysiologie bereid het

Nadere informatie

Accu ipad 2 Installatie handleiding

Accu ipad 2 Installatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Groep 5/6 Variaties op een zonnebloem *

Groep 5/6 Variaties op een zonnebloem * Groep 5/6 Variaties op een zonnebloem * Nodig Per leerling 1 sheet van 50x50 cm. Papier A3 of half vel Tekenpotloden Goede scharen Pandakrijtjes Acrylverf+penselen+water Onderleggers Watervaste viltstift

Nadere informatie