Deze opleidingen zijn ontwikkeld in een samenwerkingsverband tussen de volgende bedrijven:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deze opleidingen zijn ontwikkeld in een samenwerkingsverband tussen de volgende bedrijven:"

Transcriptie

1 Informatiebrochure Praktijkmanagement De tandartspraktijk wordt steeds groter. Meerdere stoelen en meer personeel zorgt voor een grotere complexiteit. Het hart van de tandarts ligt meestal niet op zaken als het managen van personeel, omgaan met ziekteverzuim, het maken van financiële overzichten en klachtenafhandeling. Niet zo vreemd dat er steeds vaker wordt gekozen om een praktijkmanager in dienst te nemen. Of nu de praktijkmanager of de tandartsondernemer de praktijk draaiende houdt: het is niet eenvoudig om de praktijkorganisatie te optimaliseren. Van welke wet- en regelgeving hangt dit af? Welke marktpositie heeft uw organisatie? Hoe kunt u deze versterken of behouden? Hoe gaat u om met langdurig ziekteverzuim en wat als er ineens drie assistenten tegelijk met zwangerschapsverlof gaan? Op deze en nog veel meer vragen geeft opleiding Praktijkmanagement van Edin antwoord. Deze opleidingen zijn ontwikkeld in een samenwerkingsverband tussen de volgende bedrijven: Edin Dental Academy Medisch Ondernemen / PraktijkManagers Netwerk Deze brochure bestaat uit de volgende informatie: Introductie Opleidingsvisie Opleiding Assistent met managementtaken Opleiding Praktijkmanager Opleiding Hoger Praktijkmanagement Intake Kick-off Certificaat Voorwaarden i.v.m. afwezigheid Opleidingskosten Aanmeldingsprocedure Cursuslocatie pagina 1 Alle rechten voorbehouden. De in deze uitgave vermelde informatie kan onderwerp zijn van wijzigingen.

2 Introductie Edin kent 3 opleidingen Praktijkmanagement met aansluitend een aantal toptrainingen. Het is als volgt ingericht: Hieronder wordt per opleiding meer informatie gegeven. pagina 2 Alle rechten voorbehouden. De in deze uitgave vermelde informatie kan onderwerp zijn van wijzigingen.

3 Opleidingsvisie De opleidingsvisie van de opleiding uit de School voor Praktijkmanagement is gebaseerd op vijf centrale thema s waar praktijkmanagers in hun praktijk veelvuldig mee van doen hebben. Deze centrale thema s worden in alle opleidingen uitgebreid behandeld. Het niveau waarop deze thema s worden behandeld is opleidingsafhankelijk. De beheersingsniveau s zijn passend bij het opleidingsniveau en vermogen van de betreffende cursist. In de onderstaande afbeelding wordt weergegeven hoe deze opleidingsvisie is vertaald naar de verschillende opleidingen. U ziet in de drie cirkels steeds een aantal thema s voorbij komen. Deze thema s zijn voor ieder niveau gelijk (namelijk: personeel, financieel, organisatie, onderhoud en communicatie). De omgeving die in de opleiding bekeken wordt, kunt u indelen in micro-, meso- en macro-niveau, waardoor ieder thema steeds op een hoger plan wordt getild: Hoger praktijkmanagement: macro-niveau Praktijkmanagement: meso-niveau Assistent met management-taken: micro-niveau pagina 3 Alle rechten voorbehouden. De in deze uitgave vermelde informatie kan onderwerp zijn van wijzigingen.

4 Opleiding Assistent met managementtaken In veel praktijken worden meer en meer taken gedelegeerd aan de assistente. Sommige tandheelkundige handelingen worden de een assistente uitgevoerd. Maar ook bepaalde organisatietaken komen steeds vaker bij de assistente te liggen. Dit varieert van medewerkersbeleid (werkoverleg, verzuimpreventie, verlof, etc), klachtafhandeling tot dagplanning en andere operationele zaken. De assistent met management-taken neemt in de praktijk een bijzondere rol in: zij fungeert als rechterhand van de praktijkhouder en staat tevens naast haar collega's. Deze cursus richt zowel op de (technische) uitvoering van deze coördinerende taken, als de communicatieve vaardigheden die hierbij noodzakelijk zijn. Cursusinhoud Na afloop van deze cursus heeft u alle vaardigheden ontwikkeld om de coördinerende taken in de praktijk op een professionele wijze uit te voeren. De inhoud van de cursus wordt steeds afgestemd op de leerdoelen van de individuele cursisten. Tijdens de drie klassikale cursusdagen komen in ieder geval de volgende onderwerpen aan bod: Werkbespreking Gesprekstechnieken Effectief problemen oplossen Samenwerken en verschillende rollen in de praktijk Voorwaarden van een optimale praktijkorganisatie Medewerkersbeleid in de tandartspraktijk Effectieve dagplanning met bijbehorende omzet Inzicht in (on)mogelijkheden van de planning Verhoging van het rendement pagina 4 Alle rechten voorbehouden. De in deze uitgave vermelde informatie kan onderwerp zijn van wijzigingen.

5 Voorbereiding en studiemateriaal: Tijdens deze cursus wordt een Edin syllabus gebruikt. Dit studiemateriaal wordt voorafgaand aan de opleiding uitgereikt. Voor iedere cursusdag moet de cursist zich voorbereiden. De studiebelasting hierbij kan variëren van 2 tot 4 uur per lesdag. Het vervolg Na afloop van deze opleiding kunnen de cursisten doorstromen naar de opleiding Praktijkmanager. Opleiding Praktijkmanager Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor praktijkmanagers die praktische kennis, inzicht en vaardigheden willen opdoen als de spil van de praktijk. Deze opleiding is een goede keuze voor praktijkmanagers die een opleiding op MBO-niveau hebben afgerond en minimaal één jaar werkzaam zijn in de praktijk. Cursisten die de opleiding Assistent met managementtaken hebben afgerond, zijn direct toelaatbaar voor deze opleiding. Deze opleiding sluit naadloos aan bij het functieprofiel Praktijkmanager niveau 2 (ontwikkeld door het Praktijkmanagers Netwerk van Medisch Ondernemen). De praktijk van de student staat centraal in deze opleiding. Hoe kunt u ervoor zorgen dat de dagelijkse werkzaamheden in de praktijk soepel verlopen? De opleiding is gericht op het operationele niveau. Daarbij wordt zijdelings gekeken naar hoe de strategie in de organisatie wordt bepaald. Cursusinhoud Tijdens de opleiding worden vijf centrale thema s behandeld. Binnen deze thema s komen verscheidene onderwerpen aan bod. pagina 5 Alle rechten voorbehouden. De in deze uitgave vermelde informatie kan onderwerp zijn van wijzigingen.

6 Personeel Financieel Organisatie Onderhoud/Operationeel Communicatie Naast de 10 plenaire cursusdagen wordt ook de praktijk van de cursist geactiveerd als belangrijke leeromgeving. Dit wordt gedaan met behulp van intervisie-bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten nemen de cursisten een kijkje bij elkaar in de keuken. Voorbereiding en studiemateriaal: Tijdens deze cursus worden diverse studieboeken en studiemappen gebruikt. Dit studiemateriaal wordt voorafgaand aan de opleiding uitgereikt. Voor iedere cursusdag moet de cursist zich voorbereiden. De studiebelasting hierbij kan variëren van 4 tot 8 uur per lesdag. Examinering De opleiding wordt afgesloten met een eindopdracht. Voor deze opdracht maken de studenten een verbeterplan over één van de thema s uit de opleiding. Het verbeterplan is gericht op een actueel probleem/onderwerp in hun eigen praktijk. Met deze opdracht moeten ze bewijzen managementinformatie en kengetallen te kunnen lezen, begrijpen en vertalen naar een gedegen verbetervoorstel. Bij het maken van deze eindopdracht worden de cursisten begeleid door één van de docenten. Aan het einde van de opleiding presenteren de cursisten hun eindresultaat. We sluiten de opleiding gezellig af met een diner. Het vervolg Na afloop van deze opleiding kunnen de cursisten doorstromen naar de opleiding Hoger Praktijkmanagement en aansluitend diverse Toptrainingen doen. pagina 6 Alle rechten voorbehouden. De in deze uitgave vermelde informatie kan onderwerp zijn van wijzigingen.

7 Opleiding Hoger Praktijkmanagement Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor ambitieuze praktijkmanagers en/of tandartsondernemers, praktijkhouders en praktijkeigenaren die zich bedrijfskundig breed willen ontwikkelen als inspirerende manager in de praktijk. Deze opleiding is een goede keuze voor praktijkmanagers die minimaal een HBO bachelor opleiding hebben afgerond of de opleiding Praktijkmanager bij Edin. De praktijkmanagers die deelnemen aan deze cursus hebben minimaal twee jaar werkervaring in de praktijk. Deze opleiding sluit naadloos aan bij het functieprofiel Praktijkmanager niveau 3 (ontwikkeld door het Praktijkmanagers Netwerk van Medisch Ondernemen). Deze cursus kent een zware theoretische basis. Dit vraagt om een actieve houding en gedrag van de cursist. De cursist moet in staat zijn deze theoretische basis te vertalen naar de eigen praktijk. Deze opleiding wordt in een gespecialiseerde variant aangeboden voor de tandartsondernemer: Opleiding Hoger Praktijkmanagement voor de tandartsondernemer. Cursusinhoud Tijdens de opleiding worden vijf centrale thema s behandeld. Binnen deze thema s komen verscheidene onderwerpen aan bod. Personeel Financieel Organisatie Onderhoud/Operationeel Communicatie Naast de 6 plenaire cursusdagen wordt ook de praktijk van de cursist geactiveerd als belangrijke leeromgeving. Dit wordt gedaan met behulp van intervisie-bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten nemen de cursisten een kijkje bij elkaar in de keuken. pagina 7 Alle rechten voorbehouden. De in deze uitgave vermelde informatie kan onderwerp zijn van wijzigingen.

8 Voorbereiding en studiemateriaal: Tijdens deze cursus worden diverse studieboeken en studiemappen gebruikt. Dit studiemateriaal wordt voorafgaand aan de opleiding uitgereikt. Voor iedere cursusdag moet de cursist zich voorbereiden. De studiebelasting hierbij kan variëren van 4 tot 8 uur per lesdag. Examinering De opleiding wordt afgesloten met een integrale eindopdracht. Voor deze opdracht maken de cursisten een vestigingsplan. In het vestigingsplan komen alle thema s van de opleiding terug. Met dit plan bewijzen de cursisten informatie op tactisch niveau te kunnen begrijpen en toepassen. Bij het maken van deze eindopdracht worden de cursisten begeleid door één van de docenten. Aan het einde van de opleiding presenteren de cursisten hun eindresultaat. We sluiten de opleiding gezellig af met een diner. Het vervolg Na afloop van deze opleiding kunnen de cursisten diverse Toptrainingen doen. Intake Voorafgaand aan alle opleidingen van de School voor Praktijkmanagement vult de deelnemer een intake-formulier in. Dit intakeformulier wordt zorgvuldig beoordeeld. Naar aanleiding van dit ingevulde intakeformulier wordt een belafspraak gemaakt met u. In het telefonische intakegesprek proberen we een beter beeld te krijgen van uw leerdoelen om deze later beter te kunnen bedienen. Kick-off De opleidingen Praktijkmanager en Hoger Praktijkmanagement gaan van start met een kick off bijeenkomst. In een informele setting maakt u kennis met een docent en betrokkenen bij de School voor Praktijkmanagement. Ook leert u de andere cursisten kennen en krijgt u zicht op het programma, het studiemateriaal en de exameninformatie. De praktijkhouders worden eveneens voor deze bijeenkomst uitgenodigd. pagina 8 Alle rechten voorbehouden. De in deze uitgave vermelde informatie kan onderwerp zijn van wijzigingen.

9 Certificaat De cursist ontvangt het certificaat Praktijkmanager of Hoger Praktijkmanagement indien hij of zij: 1. Present was bij alle cursusdagen; 2. Alle praktijkopdrachten en theorieopdrachten met succes hebben afgerond; 3. De eindopdracht met een voldoende is beoordeeld. Voor het certificaat Assistent met managementtaken is er alleen een aanwezigheidsplicht. Voorwaarden i.v.m. afwezigheid: 1. In het geval dat de cursist wegens ziekte (of andere reden) een cursusdag heeft gemist dan kan deze dag (na overleg met het cursusbureau) ingehaald worden in de volgende serie. 2. In het geval van langdurig uitval wegens ziekte en/of andere zwaarwegende redenen dan kan de gehele serie (alleen na overleg met het cursusbureau) overgedaan worden als er kort voor het begin van de nieuwe serie plek over is en na betaling van extra kosten i.v.m. de al gemaakte onkosten. Opleidingskosten Bij de prijs zijn inbegrepen: Studiematerialen Begeleiding door een docent bij de eindopdracht Koffie, thee, lunch tijdens de cursusdagen De benodigde investering per cursist bedraagt: Opleiding Assistent met managementtaken 1.795,- Opleiding Praktijkmanager 4.750,- Opleiding Hoger Praktijkmanagement 4.950,- pagina 9 Alle rechten voorbehouden. De in deze uitgave vermelde informatie kan onderwerp zijn van wijzigingen.

10 Aanmeldingsprocedure Wilt u zich inschrijven voor deze opleiding, dan volgt u de volgende procedure: 1. Vraag het intakeformulier aan bij Edin door u aan te melden via of telefonisch via het cursusbureau op telefoonnummer (0343) Na inzending van het intakeformulier aan Edin wordt de aanmelding beoordeeld, waarna u de bevestiging van inschrijving ontvangt. Wanneer het nodig is, ontvangt u een uitnodiging voor een intakegesprek. 3. Indien het intakeformulier of -gesprek aanleiding geeft tot twijfel over de voorwaarden waaraan de kandidaat dient te voldoen, dan wordt telefonisch contact met u opgenomen. pagina 10 Alle rechten voorbehouden. De in deze uitgave vermelde informatie kan onderwerp zijn van wijzigingen.

11 Cursuslocatie De opleidingen Assistent met managementtaken en Praktijkmanager wordt georganiseerd op de hoofdlocatie van Edin: Edin Dental Education Center Sportlaan CG Maarn Utrechtse Heuvelrug De opleiding Hoger Praktijkmanagement vindt plaats in een externe locatie, meestal in het midden van Nederland. DATA Actuele informatie over de data van deze opleiding kunt u vinden in ons periodieke magazine Edin Info en op onze website pagina 11 Alle rechten voorbehouden. De in deze uitgave vermelde informatie kan onderwerp zijn van wijzigingen.

12 Missie Edin wil mensen helpen bij het ontwikkelen van hun competenties. Dit te realiseren door middel van het beschikbaar maken van (internationaal) postacademisch en post-hbo onderwijs voor tandheelkundige professionals en bij- en nascholing van hun assisterenden. Het betreft zowel vakmatige als niet-vakmatige competenties. Kwaliteitsgarantie Edin staat voor kwaliteit. Mochten wij uw verwachtingen onverhoopt niet geheel kunnen waarmaken, dan zullen wij u zonder extra kosten een gelijkwaardig alternatief aanbieden. 1. Sinds 1997 ervaring in het organiseren en ontwikkelen van cursussen en opleidingen voor tandartsen, mondhygiënisten en tandartsassistenten. 2. Het Edin certificaat wordt in tandheelkundig Nederland gezien als een gevestigd, kwalitatief en professioneel certificaat. 3. Edin traint haar (semi-) professionele docenten met regelmaat. 4. Bij eventuele uitval van een docent staat Edin garant voor gelijkwaardige vervanging. 5. De cursussen van Edin worden continue up-to-date gehouden. 6. Edin staat als instelling ingeschreven in het Centraal Register Kortlopend Beroepsonderwijs. 7. Edin is lid van brancheorganisatie voor particuliere onderwijsinstellingen: Nederlandse Raad voor Training en Opleiding. Algemene voorwaarden van Edin B.V. kunt u downloaden op Edin B.V. is vrijgesteld voor onderwijsactiviteiten vrijgesteld van B.T.W. pagina 12 Alle rechten voorbehouden. De in deze uitgave vermelde informatie kan onderwerp zijn van wijzigingen.

13 Edin Dental Academy is marktleider opleidingen, bij- en nascholing van tandartsassistenten OPLEIDINGEN Tandartsassistent MBO-4 Praktijkopleiding startend Preventie assistent Paro-nazorg assistent Paro-preventie assistent Lokale verdoving* 1-vlaksrestauraties* 2-vlaksrestauraties* Behandeling van kinderen* * ook voor mondhygiënisten Praktijkmanager op HBO-niveau E-LEARNING Endo Halfjaarlijkse controle Infectiepreventie WIP Profylaxe Röntgen Vullingen Wet Big CURSUSSEN / WORKSHOPS Agendaplanning Assistent praktijkorganisatie Balie assistent Essenties praktijkhygiëne Implantologie nazorg Infectiepreventie WIP Inspelen op gedrag / hospitality Mondgezondheid; instructie Motiveren van patiënten Noodkronen en afdrukken Omgaan met agressie Orthodontie assistent Pijnklachten Röntgenologie Sealen Slijpen van instrumenten Sterilisatie assistent Tandsteenverwijderen supragingivaal Telefonisch communiceren CONGRESSEN Nationaal Symposium assisterenden Landelijke Standbydag Buitenlandcursus Edin samenwerkingspartners op het gebied van strategie, onderwijsontwikkeling en marketing pagina 13 Alle rechten voorbehouden. De in deze uitgave vermelde informatie kan onderwerp zijn van wijzigingen.

School voor PraktijkManagement:

School voor PraktijkManagement: School voor PraktijkManagement: Het opleidingsinstituut voor praktijkmanagers in de eerstelijns zorg. Praktijken worden steeds groter. Meerdere kamers en meer personeel zorgt voor een grotere complexiteit.

Nadere informatie

School voor PraktijkManagement:

School voor PraktijkManagement: School voor PraktijkManagement: Het opleidingsinstituut voor praktijkmanagers in de eerstelijns zorg. Praktijken worden steeds groter. Meerdere kamers en meer personeel zorgt voor een grotere complexiteit.

Nadere informatie

Flex-opleiding Preventieassistent

Flex-opleiding Preventieassistent Informatiebrochure Tandartsassistenten Flex-opleiding Preventieassistent Introductie Flexibiliteit staat voorop in deze opleiding tot Preventieassistent. In deze opleiding wordt individuele begeleiding

Nadere informatie

Opleiding Preventieassistent

Opleiding Preventieassistent Informatiebrochure Tandartsassistenten Opleiding Preventieassistent Introductie De Edin Preventieassistent omvat de volgende hoofdonderwerpen: 1. Supragingivale gebitsreiniging van de gehele dentitie 2.

Nadere informatie

Opleiding Initiële therapie

Opleiding Initiële therapie Informatiebrochure Tandartsassistenten Opleiding Initiële therapie Introductie De deelnemer die de opleiding Initiële therapie volgt is in het bezit van een diploma Paro-nazorg assistent en volgt de opleiding

Nadere informatie

Opleiding Praktijkmanager

Opleiding Praktijkmanager Informatiebrochure Opleiding Praktijkmanager Voor de praktijkmanager functionerend op HBO-niveau Deze opleiding vindt zijn oorsprong in een samenwerkingsverband tussen de volgende bedrijven: Charlotte

Nadere informatie

Opleiding Paro-preventieassistent

Opleiding Paro-preventieassistent Informatiebrochure Tandartsassistenten Opleiding Paro-preventieassistent Introductie De Paro-preventieassistent verricht initiële therapie en parodontale nazorg tot en met 5 mm. subgingivaal. De opleiding

Nadere informatie

Voorbehouden handelingen Programma assisterenden 2015

Voorbehouden handelingen Programma assisterenden 2015 RÖNTGEN PREPAREREN EN RESTAUREREN LOKALE VERDOVING 2 Voorbehouden handelingen Wat alle tandartsassistenten moeten weten Anno 2014: de rol en positie van de tandarts is aan het veranderen. De zorgverlening

Nadere informatie

Opleiding Praktijkmanager

Opleiding Praktijkmanager Informatiebrochure Opleiding Praktijkmanager Voor de praktijkmanager functionerend op HBO-niveau Deze opleiding vindt zijn oorsprong in een samenwerkingsverband tussen de volgende bedrijven: Charlotte

Nadere informatie

Flex-opleidingen Preventie Programma assisterenden 2015

Flex-opleidingen Preventie Programma assisterenden 2015 Flex-opleidingen Preventie EDIN FLEX-LEERMETHODE PREVENTIEASSISTENT PARO-NAZORG ASSISTENT PARO-PREVENTIEASSISTENT 2 Inhoud van deze brochure Vooraf Wettelijk kader 3 Carrièreperspectief 4 De Edin Flex-leermethode

Nadere informatie

Versie: v Training Balieassistent Mondzorg

Versie: v Training Balieassistent Mondzorg Versie: v171110 Training Balieassistent Mondzorg Famed Academy Leren bij Famed Vooruitlopend op de vermoedelijk veranderende wetgeving rondom de verplichte nascholing in de tandheelkunde, biedt Famed mondzorgprofessionals

Nadere informatie

BROCHURE CURSUS PRAKTIJKMANAGER

BROCHURE CURSUS PRAKTIJKMANAGER BROCHURE CURSUS PRAKTIJKMANAGER INLEIDING CURSUS PRAKTIJKMANAGEMENT Deze cursus is voor iedereen die binnen de praktijk (voor een deel) verantwoordelijk is voor het dagelijks aansturen van de organisatie,

Nadere informatie

Praktijkmanagement in de huisartsenzorg

Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Voor de huisartsenzorg van morgen Wanneer: Start najaar 2019 Locatie: Driebergen en Eindhoven Aanvullende 5-daagse opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Voor voormalige deelnemers aan de opleiding

Nadere informatie

PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER. PM Academie

PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER. PM Academie PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER PM Academie PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER Na een succesvol voorjaarsprogramma,

Nadere informatie

SUCCES IN UW PRAKTIJK IS EEN KEUZE

SUCCES IN UW PRAKTIJK IS EEN KEUZE SUCCES IN UW PRAKTIJK IS EEN KEUZE Een business model voor uw totale praktijkmanagement De volledig vernieuwde cursus gebaseerd op het vroegere Prism of Strawn concept dat door PDI is doorontwikkeld naar

Nadere informatie

Brochure. Cursus HR en arbeidsrecht. Kennis opdoen van het arbeidsrecht

Brochure. Cursus HR en arbeidsrecht. Kennis opdoen van het arbeidsrecht Brochure Cursus HR en arbeidsrecht Kennis opdoen van het arbeidsrecht Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus HR en arbeidsrecht 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact 7 Checklist

Nadere informatie

Sportleider SeniorenSport (SSS)

Sportleider SeniorenSport (SSS) Sportleider SeniorenSport (SSS) Een leven lang bewegen We worden steeds ouder en genieten gelukkig steeds langer van een goede gezondheid. Sport en bewegen speelt hierbij een belangrijke rol. Steeds meer

Nadere informatie

ce.nl

ce.nl CURSUSSEN CONGRESSEN MASTERCLASS OPLEIDINGEN 2017 www.dentalbestprac ce.nl Opleiding Tandartsassistent(e) Locaties en data (12 lesdagen): Nijkerk: start op vrijdag 11 november 2016 Nijkerk: start op vrijdag

Nadere informatie

Brochure. Training HR en timemanagement. In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan

Brochure. Training HR en timemanagement. In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan Brochure Training HR en timemanagement In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training HR en timemanagement 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact

Nadere informatie

Praktijkmanagement 1e lijn

Praktijkmanagement 1e lijn Apozem is een opleidingsinstituut dat zich met name bezighoudt met het ontwikkelen en uitvoeren van leergangen/trainingen op het gebied van de 1e lijn gezondheidszorg en welzijn. Praktijkmanagement 1e

Nadere informatie

Brochure. Cursus ziekteverzuim en re-integratie in 1 dag. HR en de aanpak van ziekteverzuim

Brochure. Cursus ziekteverzuim en re-integratie in 1 dag. HR en de aanpak van ziekteverzuim Brochure Cursus ziekteverzuim en re-integratie in 1 dag HR en de aanpak van ziekteverzuim Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus ziekteverzuim en re-integratie in 1 dag 4 Algemene informatie over de training

Nadere informatie

Cursus. montessori leidster

Cursus. montessori leidster Cursus voor montessori leidster van peutergroepen en kinderdagverblijven Brochure cursus Cursus voor montessori leidster van peutergroepen en kinderdagverblijven Achtergrond Doelgroep Inhoud Cursusopzet

Nadere informatie

Brochure. Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag. Basiskennis opdoen voor de HR-praktijk

Brochure. Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag. Basiskennis opdoen voor de HR-praktijk Brochure Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag Basiskennis opdoen voor de HR-praktijk Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus medewerker personeelszaken in 1 dag 4 Algemene informatie over de training

Nadere informatie

Brochure. Cursus HR en ondernemingsraad. Als HR-professional samenwerken met de medezeggenschap

Brochure. Cursus HR en ondernemingsraad. Als HR-professional samenwerken met de medezeggenschap Brochure Cursus HR en ondernemingsraad Als HR-professional samenwerken met de medezeggenschap Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus HR en ondernemingsraad 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk

Nadere informatie

Industrial footwear design

Industrial footwear design Industrial footwear design Omschrijving De productie van schoenen mag dan vrijwel volledig naar het buitenland zijn verdwenen, Nederland is nog steeds een belangrijk schoenenland. Een behoorlijk aantal

Nadere informatie

Brochure. Cursus HR en financiën. Inzicht in de balans, begroting en resultaatrekening

Brochure. Cursus HR en financiën. Inzicht in de balans, begroting en resultaatrekening Brochure Cursus HR en financiën Inzicht in de balans, begroting en resultaatrekening Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus HR en financiën 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact

Nadere informatie

MONDHYGIËNISTEN. Antonius Deusinglaan 1, 9713 AV Groningen

MONDHYGIËNISTEN. Antonius Deusinglaan 1, 9713 AV Groningen MONDHYGIËNISTEN 1. Cursus Sealen Eén hele dag en een halve dag Kosten: 495,=, inclusief lunch en materialen Doelgroep: Tandartsassistenten en mondhygiënisten Data: Voorjaar 2009 Lokatie: Docenten: Inhoud:

Nadere informatie

Praktijkmanagement eerste lijn

Praktijkmanagement eerste lijn Asodiz is een opleidingsinstituut dat zich met name bezighoudt met het ontwikkelen en uitvoeren van leergangen/trainingen op het gebied van de eerste lijn gezondheidszorg. Praktijkmanagement eerste lijn

Nadere informatie

Management & Organisatie

Management & Organisatie Management & Organisatie Algemeen De Associate degree Human Resource Management (deeltijd) wordt verzorgd door het Instituut voor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool Groningen. Mensen zijn het belangrijkste

Nadere informatie

EFFECTIEF SCHRIJVEN. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven

EFFECTIEF SCHRIJVEN. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven EFFECTIEF SCHRIJVEN Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven Het levert je veel op als je begrijpelijk, overtuigend en efficiënt kunt schrijven. Je boodschap komt duidelijker over en je krijgt met je tekst

Nadere informatie

Magazijn en distributie

Magazijn en distributie Magazijn en distributie Transportplanning EVO biedt u een praktische opleiding op maat Inleiding De cursus Transportplanning leert je in zeven dagen de belangrijkste vaardigheden die een transportplanner

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

TANDARTS- ASSISTENTEN

TANDARTS- ASSISTENTEN TANDARTS- ASSISTENTEN 1. Cursus Preventie Assistente 9 dagen Kosten: 2.900,= Doelgroep: Tandartsassistenten Data cursus: Ingangstoets 14 november 2008 10 en 24 januari 2009, 7 en 28 februari 2009, 14 maart

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. Opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen Periode April t/m juni 2017 10 modules verdeeld over 7 lesdagen Locatie Driebergen en Eindhoven www.huisartsvanmorgen.nl

Nadere informatie

Praktijkmanagement 1e lijn

Praktijkmanagement 1e lijn Hét Praktijkcollege_Health organiseert de leergang: Praktijkmanagement 1e lijn Binnen de 1e lijn gezondheidszorg en met name de huisartsvoorziening, is er steeds meer behoefte aan een manager die ter ondersteuning

Nadere informatie

Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager

Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager Leergang voor de praktijkmedewerker/praktijkmanager van de tandarts/huisartsenpraktijk. voor data of voor in-company verzoeken 1 De praktijkmanager kan een

Nadere informatie

Opleiding Docent Weerbaarheid

Opleiding Docent Weerbaarheid Over MOVISIE MOVISIE is hét landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor toepasbare kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, sociale

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Persoonlijke Effectiviteit De cursus Persoonlijke Effectiviteit duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkvoering voor huisartsen Dé opleiding voor en door huisartsen van morgen. Periode. April t/m juni lesdagen

Opleiding. Praktijkvoering voor huisartsen Dé opleiding voor en door huisartsen van morgen. Periode. April t/m juni lesdagen Opleiding Periode April t/m juni 2017 9 lesdagen Locatie Eindhoven www.huisartsvanmorgen.nl P R A K T I J K M A N A G E M E N T Inleiding in het ondernemerschap Ondernemerschap is voor huisartsen geen

Nadere informatie

Cursus Preventieassistent

Cursus Preventieassistent Cursus Preventieassistent Algemene informatie Nieuwe ontwikkelingen vereisen aanpassing Er zijn -verschuiving nogal wat ontwikkelingen van aanbodgerichte op tandheelkundig naar vraaggerichte gebied, die

Nadere informatie

Brochure. Basiscursus (W)OR in 1 dag. Goed van start in de OR

Brochure. Basiscursus (W)OR in 1 dag. Goed van start in de OR Brochure Basiscursus (W)OR in 1 dag Goed van start in de OR Inhoudsopgave Over OR Academy 3 Basiscursus (W)OR 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact 7 Checklist een training kiezen

Nadere informatie

stevige Vierdaagse training Vertrouwenswerk in het vo en mbo

stevige Vierdaagse training Vertrouwenswerk in het vo en mbo Een stevige basis Vierdaagse training Vertrouwenswerk in het vo en mbo Bent u vertrouwenspersoon en werkzaam in het voortgezet onderwijs of het middelbaar beroepsonderwijs? Dan is de vierdaagse training

Nadere informatie

Cursus Preventieassistent

Cursus Preventieassistent In deze uitgave: In onze nieuwsbrief DentalFlash een korte terugblik op de eerste lesdag van onze nieuwe cursus Praktijkmanagement en op de afgeronde Basiscursus Tandartsassistent. Verder een viertal praktische

Nadere informatie

Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen

Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen 2013, code L13-4 Voor huisartsen, managers en bestuurders van gezondheidscentra, managers en bestuurders

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl. Opleiding Periode maart t/m juni 2016 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Bergse Bossen in Driebergen www.huisartsvanmorgen.nl P R A K T I J K M A N A G E M E N T De opleiding tot praktijkmanager

Nadere informatie

Meer over onze gastsprekers

Meer over onze gastsprekers Meer over onze gastsprekers Ton Willems en Fred Felix Ton Willems, Initiator van Visutaal, heeft zich als ervaringsdeskundige tandartsimplantoloog en partner bij ABC-Mondzorg toegelegd op het adviseren,

Nadere informatie

Masterclass IT Savvy. Impact van trends

Masterclass IT Savvy. Impact van trends Masterclass IT Savvy Impact van trends Regelmatig komen onderzoeksbureaus zoals Gartner en McKinsey met rapporten waarin nieuwe trends worden aangekondigd. Belangrijke vraag, en niet eenvoudig te beantwoorden,

Nadere informatie

Kwaliteitsjaarverslag 2014 van Swinkels & de Jong

Kwaliteitsjaarverslag 2014 van Swinkels & de Jong Kwaliteitsjaarverslag 2014 van Swinkels & de Jong Naam praktijk Swinkels & de Jong Praktijk adres Arnhemseweg 507 Postcode 7361 CJ Plaats Beekbergen Telefoonnummer 055-5061599 E-mailadres swinkelsdejong@xs4all

Nadere informatie

Beroepen in beweging

Beroepen in beweging Vooraf In juni 2015 heeft de ANT haar standpunt Werkzaamheden Assisterend Personeel uitgebracht. Het document is een goede basis om in overleg met opleidingsinstituten en tandartsen tot een voor de patiënt

Nadere informatie

Opleidingen Personeel & Arbeid

Opleidingen Personeel & Arbeid VOORJAAR 2015 Zo investeer ik in mijn eigen toekomst... Opleidingen Personeel & Arbeid van Rendement Bekijk alle Opleidingen Personeel & Arbeid klik hier 2 Opleidingen Personeel & Arbeid van Rendement

Nadere informatie

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Leergang Procesbegeleiding samenwerking, organisatie en innovatie in de eerste lijn voor nieuwe ROS-adviseurs (code L13-2) Voor

Nadere informatie

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag Brochure Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag Met meer zelfvertrouwen rapporteren HRM Academy Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training beleidsplan, beleidsnotitie en

Nadere informatie

Het opleidings- en kenniscentrum van Nederland

Het opleidings- en kenniscentrum van Nederland Welkom Maart 2017 ALLES OVER DIERVERZORGING LEER JE IN BARNEVELD Het opleidings- en kenniscentrum van Nederland Ideale mix van theorie en praktijk Meer dan 2.000 dieren verdeeld over 100 diersoorten Unieke

Nadere informatie

Excel 2016 Basis Plus+

Excel 2016 Basis Plus+ Excel 2016 Basis Plus+ Kosten: 325,- excl. BTW per deelnemer Duur: 1 dag Max Deelnemers: 10 Cursus Excel 2016 Basis Plus+ is een praktijkgerichte 1-daagse Excel training waarin de uitgebreide mogelijkheden

Nadere informatie

Opleiding Professioneel en inspirerend trainen Post-HBO registeropleiding tot trainer communicatieve en managementvaardigheden

Opleiding Professioneel en inspirerend trainen Post-HBO registeropleiding tot trainer communicatieve en managementvaardigheden Opleiding Professioneel en inspirerend trainen Post-HBO registeropleiding tot trainer communicatieve en managementvaardigheden Persoonlijk leiderschap en trainersvakmanschap Zoek je een gedegen opleiding

Nadere informatie

SEO schrijven. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven

SEO schrijven. Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven SEO schrijven Scriptplus biedt kwaliteit in schrijven Zoekmachinemarketing is een dynamisch vakgebied dat continu verandert. De cursus SEO schrijven biedt actuele kennis voor webschrijvers die precies

Nadere informatie

Brochure. Basistraining medewerker personeelszaken in 2 dagen. HR en personeelszaken in de praktijk

Brochure. Basistraining medewerker personeelszaken in 2 dagen. HR en personeelszaken in de praktijk Brochure Basistraining medewerker personeelszaken in 2 dagen HR en personeelszaken in de praktijk Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Basistraining medewerker personeelszaken in 2 dagen 4 Algemene informatie

Nadere informatie

Integraal HR voor leidinggevenden

Integraal HR voor leidinggevenden Integraal HR voor leidinggevenden Leidinggeven aan professionals in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs vergt een hoge mate van inhoudelijk-inspirerend leiderschap. Daar waar docenten zich als

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Masterclass Plan van Aanpak Schrijven De Masterclass Plan van Aanpak Schrijven duurt 1 dag en omvat 2 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn Zorg en Welzijn Algemeen De post-hbo opleiding Management in Zorg en Welzijn is een opleiding van 1,5 jaar voor mensen met een afgeronde hbo-opleiding die werkzaam zijn in de sector zorg en welzijn en

Nadere informatie

STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie

STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie 1. Aanmelden U kunt zich telefonisch, schriftelijk of via de website voor een opleiding

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. Opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen Periode April t/m juni 2017 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Driebergen en Eindhoven www.huisartsvanmorgen.nl

Nadere informatie

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS (0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS Meer invloed krijgen? Het kan. Je bent al even aan het werk en je wilt groeien in je rol als adviseur. In deze training oefen je

Nadere informatie

Premaster Managementwetenschappen

Premaster Managementwetenschappen Premaster Managementwetenschappen Studeren om hogerop te komen Zelfstandig naar een masteropleiding toe werken, maar toch ook weer niet alleen. Studeren in modulen, op momenten dat het je zelf uitkomt,

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Leiderschap bij Transities De cursus Leiderschap bij Transities duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties.

Nadere informatie

VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON. Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON

VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON. Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON Introductie

Nadere informatie

Dental Management Regio Event

Dental Management Regio Event Dental Management Regio Event Regioavond voor praktijkmanagers, eigenaren én mondzorgprofessionals met interesse in officemanagement en ondernemerschap in de tandheelkunde. Het event biedt een avondvullend

Nadere informatie

Brochure. Training effectief onderhandelen voor de OR. Meer resultaat uit de Overlegvergadering

Brochure. Training effectief onderhandelen voor de OR. Meer resultaat uit de Overlegvergadering Brochure Training effectief onderhandelen voor de OR Meer resultaat uit de Overlegvergadering Inhoudsopgave Over OR Academy 3 Training effectief onderhandelen voor de OR 4 Algemene informatie over de training

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Human Resource Analytics De cursus Human Resource Analytics duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Informatie 4-daagse opleiding tot TOPs!-trainer Onderwijsvariant

Informatie 4-daagse opleiding tot TOPs!-trainer Onderwijsvariant Informatie 4-daagse opleiding tot TOPs!-trainer Onderwijsvariant Den Dolder, mei 2014 Versie: 2 Auteur(s): Anna Hulsebosch/Joke Gierveld Het programma en de bijbehorende opleiding TOPs! is een lesprogramma

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl. Opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen Periode September t/m december 2016 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Bergse Bossen in Driebergen

Nadere informatie

Management & Organisatie

Management & Organisatie Management & Organisatie Algemeen De opleiding Bedrijfskunde MER (deeltijd) wordt verzorgd door het Instituut voor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool Groningen. Steeds meer krijgen organisaties te maken met

Nadere informatie

Excel 2016 voor Mac Gevorderd

Excel 2016 voor Mac Gevorderd Excel 2016 voor Mac Gevorderd Kosten: 325,- excl. BTW per deelnemer Duur: 1 dag Max Deelnemers: 10 In deze 1-daagse cursus Excel 2016 voor Mac Gevorderd behandelen we de uitgebreide mogelijkheden die Excel

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling A

Uitvoeringsregeling A NMT-Arbeidsvoorwaardenregeling 2011 43 Uitvoeringsregeling A 1 INSCHALINGSBEPALINGEN Bepaling salaris Artikel 1 1.1. Het salaris van de werknemer wordt vastgesteld volgens de bij zijn functie behorende

Nadere informatie

Opleiding Mindfulness voor Professionals. Mindfulness

Opleiding Mindfulness voor Professionals. Mindfulness Opleiding Mindfulness voor Professionals Mindfulness Voor wie De opleiding Mindfulness voor Professionals is interessant voor eenieder die de mindfulnesstraining wil volgen en op professionele wijze mensen

Nadere informatie

Post-HBO Beïnvloeden op strategisch niveau

Post-HBO Beïnvloeden op strategisch niveau Hoe zorgt u er als manager voor dat uw plannen en ideeën door de organisatie als net zo waardevol worden ervaren als door uzelf? In deze cursus beïnvloeden leert u hoe u met geavanceerde technieken op

Nadere informatie

Excel Cursus Koppelingen en Macro s

Excel Cursus Koppelingen en Macro s Excel Cursus Koppelingen en Macro s Kosten: 375,- excl. BTW per deelnemer Duur: 1 dag Max Deelnemers: 10 Cursus Microsoft Excel - Koppelingen en Macro's Microsoft Excel is het meest gebruikte spreadsheet-pakket

Nadere informatie

NIVE Opleidingen HOFAM (QC) Dé praktijkgerichte controllersopleiding tot Business Controller.

NIVE Opleidingen HOFAM (QC) Dé praktijkgerichte controllersopleiding tot Business Controller. NIVE Opleidingen HOFAM (QC) Dé praktijkgerichte controllersopleiding tot Business Controller 1 HOFAM Dé praktijkgerichte opleiding tot Business Controller (QC) De controllersfunctie brengt veel verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Professionele Communicatie

Professionele Communicatie Professionele Communicatie In deze opleiding ontwikkelt u uw professionele communicatie. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder. U werkt tijdens de

Nadere informatie

NIFP OPLEIDING RAPPORTEUR NIFP. Verdiep en vergroot uw kennis van de forensische diagnostiek!

NIFP OPLEIDING RAPPORTEUR NIFP. Verdiep en vergroot uw kennis van de forensische diagnostiek! OPLEIDING RAPPORTEUR NIFP Verdiep en vergroot uw kennis van de forensische diagnostiek! Jaargang 2009-2010 NIFP NEDERLANDS INSTITUUT VOOR FORENSISCHE PSYCHIATRIE EN PSYCHOLOGIE Een forensisch psychiater

Nadere informatie

Investeringskader Coordinator Beveiliging, MBO III

Investeringskader Coordinator Beveiliging, MBO III 2018 Investeringskader Coordinator Beveiliging, MBO III Veer NTCB NTCB Nationaal Trainingscentrum Burgerluchtvaart - 1171 PL Badhoevedorp 2018 - NTCB.nl 1 NTCB Nationaal Trainingsentrum Burgerluchtvaart

Nadere informatie

Leergang trajectbegeleiders

Leergang trajectbegeleiders Leergang trajectbegeleiders 2019-2020 Trajectbegeleiders; u vervult een belangrijke taak binnen de school. U bent degene die extra ondersteuning biedt aan de jongeren die meer nodig hebben dan in de basis

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor opleidingen en trainingen door VAC, KvK 28059048, gevestigd te Zoetermeer. Versie mei 2013

Algemene voorwaarden voor opleidingen en trainingen door VAC, KvK 28059048, gevestigd te Zoetermeer. Versie mei 2013 Algemene voorwaarden voor opleidingen en trainingen door VAC, KvK 28059048, gevestigd te Zoetermeer. Versie mei 2013 Artikel 1.Definities Cursist: de natuurlijke persoon die feitelijk deelneemt aan de

Nadere informatie

Brochure. Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie

Brochure. Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie Brochure Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie OR en contact met de achterban OR Academy Inhoudsopgave Over OR Academy 3 Cursus ondernemingsraad en achterbancommunicatie 4 Algemene informatie

Nadere informatie

SH12B & SH13A. Seksuologie. post-hbo opleiding. Begeleiden bij seksuele problemen. mensenkennis

SH12B & SH13A. Seksuologie. post-hbo opleiding. Begeleiden bij seksuele problemen. mensenkennis SH12B & SH13A post-hbo opleiding Seksuologie Begeleiden bij seksuele problemen mensenkennis Post-hbo opleiding seksuologie Begeleiden bij seksuele problemen Goede begeleiding bij seksuele problemen vraagt

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor je

Nadere informatie

Studiegids training Teamleider productie

Studiegids training Teamleider productie Studiegids training Teamleider productie Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 1.4 Cbt leeromgeving...

Nadere informatie

Centrum voor Thuisbeademing Maastricht

Centrum voor Thuisbeademing Maastricht Cursus Zorgvaardigheden Centrum voor Thuisbeademing Maastricht Cursusinformatie Inhoud van de scholing Voorbereidingsopdracht Programma van de scholing Thuistoets Praktijkleeropdrachten Certificaat Verrijkingsliteratuur

Nadere informatie

Post-hbo cursus Loopbaanbegeleiding

Post-hbo cursus Loopbaanbegeleiding Post-hbo cursus Loopbaanbegeleiding Actuele ontwikkelingen zoals flexibilisering van arbeid, de noodzaak tot het vergroten van de in- en externe mobiliteit van de werknemer, maar ook wetswijzigingen zorgen

Nadere informatie

LEEFSTIJLCOACH LEEFSTIJLCOACH

LEEFSTIJLCOACH LEEFSTIJLCOACH ERKENDE REGISTER POST-HBO OPLEIDING OPLEIDING POST-HBO LEEFSTIJLCOACH LEEFSTIJLCOACH MOTIVERENDE TEKST Geaccrediteerd door: WELKOM BIJ DE LEEFSTIJLCOACH ACADEMY Wil je mensen helpen bij het maken van gezonde

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus IT & Process Management De cursus IT & Process Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Merkstrategie & Reputatie De cursus Merkstrategie & Reputatie Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Mini magazine All-Round Professional Weddingplanner Hier vind je alle informatie over de All-Round vakopleiding tot weddingplanner.

Mini magazine All-Round Professional Weddingplanner Hier vind je alle informatie over de All-Round vakopleiding tot weddingplanner. Mini magazine All-Round Professional Weddingplanner 2019 Hier vind je alle informatie over de All-Round vakopleiding tot weddingplanner. Deze opleiding wordt aangeboden door Weddingplanners International.

Nadere informatie

Kennisinstelling met als specialisme kleur. Scholingsprogramma. Deeltijdopleiding tot kleurkundige

Kennisinstelling met als specialisme kleur. Scholingsprogramma. Deeltijdopleiding tot kleurkundige Kennisinstelling met als specialisme kleur Scholingsprogramma Deeltijdopleiding tot kleurkundige Voorwoord De Nederlandse Kleurenschool (NKS) verzorgt als enige opleider de deeltijdopleiding tot kleurkundige.

Nadere informatie

Doelgroep Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor diegene werkzaam in de bewindvoering en-of schuldhulpverlening.

Doelgroep Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor diegene werkzaam in de bewindvoering en-of schuldhulpverlening. Beschermingsbewind In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van beschermingsbewind. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder. U werkt tijdens

Nadere informatie

Modulaire Opleiding Professionele Schuldhulpverlening

Modulaire Opleiding Professionele Schuldhulpverlening Modulaire Opleiding Professionele Schuldhulpverlening STEL UW EIGEN OPLEIDINGSPAKKET SAMEN, AFGESTEMD OP UW WENSEN EN ERVARING. Vanaf het maart 2010 biedt Daniels & Dekkers de mogelijkheid u als professioneel

Nadere informatie

Wegwijs in onze praktijk

Wegwijs in onze praktijk Wegwijs in onze praktijk Welkom in onze praktijk! De Bouriciuslaan Tandartsenpraktijk is in 2000 opgericht door zes tandartsen. Met zeventien behandelkamers, een eigen tandprothetisch laboratorium, sterilisatieafdeling

Nadere informatie