DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 27 JUNI 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 27 JUNI 2012"

Transcriptie

1 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 27 JUNI 2012 OPENBARE ZITTING 1. ADVISEREN DIENSTJAARREKENING KERKFABRIEK SINT-PIETERSBANDEN WELLE. Voorgesteld wordt de dienstjaarrekening 2011 van de kerkfabriek Sint-Pietersbanden Welle gunstig te adviseren. 2. ADVISEREN DIENSTJAARREKENING KERKFABRIEK OLV TER NOOD HUISSEGEM. Voorgesteld wordt de dienstjaarrekening 2011 van de kerkfabriek OLV ter Nood Huissegem gunstig te adviseren. 3. ADVISEREN DIENSTJAARREKENING KERKFABRIEK SINT-AMANDUS IDDERGEM. Voorgesteld wordt de dienstjaarrekening 2011 van de kerkfabriek Sint-Amandus Iddergem gunstig te adviseren. 4. ADVISEREN DIENSTJAARREKENING KERKFABRIEK SINT - AMANDUS DENDERLEEUW. Voorgesteld wordt de dienstjaarrekening 2011 van de kerkfabriek Sint-Amandus Denderleeuw gunstig te adviseren met uitsluiting van de betaling aan advocatenassociatie Storme, Leroy, Van Parys ten bedrage van 1.070,31 euro 5. ADVISEREN DIENSTJAARREKENING KERKFABRIEK SINT-JOZEF HEMELRIJK. Voorgesteld wordt de dienstjaarrekening 2011 van de kerkfabriek Sint-Jozef Hemelrijk gunstig te adviseren. 6. ADVISEREN DIENSTJAARREKENING KERKFABRIEK SINT-ANNA LEEUWBRUG. Voorgesteld wordt de dienstjaarrekening 2011 van de kerkfabriek Sint-Anna Leeuwbrug gunstig te adviseren. 7. VASTSTELLEN ORGANIEK REGLEMENT VRIJWILLIGE BRANDWEER DENDERLEEUW. Door het beheerscomité van de hulpverleningszone Zuid-Oost, bestaande uit de burgemeesters en dienstchefs van de betrokken steden en gemeenten wordt voorgesteld om de reglementen voor de organisatie van de verschillende brandweerdiensten binnen de zone te harmoniseren en in overeenstemming te brengen met de gewijzigde wettelijke bepalingen. Voorgesteld wordt om het oude organieke reglement, zoals vastgesteld bij gemeenteraadsbesluit van 31 januari 2002, op te heffen met ingang van 31 december 2012 en het in bijlage gevoegde nieuwe organiek reglement vast te stellen.

2 8. GEMEENTELIJKE VRIJWILLIGE BRANDWEER DENDERLEEUW : VACANT VERKLAREN VAN 1 BETREKKING VAN ONDERLUITENANT BIJ WIJZE VAN BEVORDERING + VASTSTELLEN BEVORDERINGSVOORWAARDEN EN SAMENSTELLING EXAMENJURY. In de formatie van het gemeentelijk vrijwillig brandweerkorps zijn 5 betrekkingen van officier voorzien, waarvan momenteel 4 betrekkingen ingenomen zijn. Aangezien er van de op heden in dienst zijnde vrijwilligers 1 sergeant in het bezit is van het vereiste brevet van officier en het voor de goede werking van de dienst absoluut noodzakelijk is het officierenkader optimaal in te vullen, wordt voorgesteld om 1 betrekking van onderluitenant vacant te verklaren bij wijze van bevordering. 9. GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE - AUTOMOBIELPARK - AANKOOP VERREIKER EN TOEBEHOREN. Voorgesteld wordt goedkeuring te verlenen aan het bijzonder bestek met nr. 2012/405 en de raming voor de opdracht Automobielpark - Aankoop verreiker en toebehoren, opgesteld door de technische dienst. De raming bedraagt ,94 euro excl. btw of ,00 euro incl. 21% btw. 10. GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE - AANKOOP TRACTOR EN TOEBEHOREN. Voorgesteld wordt goedkeuring te verlenen aan het bijzonder bestek met nr. 2012/406 en de raming voor de opdracht Aankoop tractor en toebehoren, opgesteld door de technische dienst. De raming bedraagt ,00 euro incl. btw. 11. GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE - AANKOOP VAN TWEEDEHANDS KLASCONTAINERS VOOR DE GEMEENTESCHOLEN. Voorgesteld wordt goedkeuring te verlenen aan het bijzonder bestek met nr. 2012/409 en de raming voor de opdracht Aankoop van tweedehands klascontainer voor de gemeentescholen, opgesteld door de technische dienst. De raming bedraagt ,31 euro excl. btw of ,00 euro incl. 21% btw. 12. DESAFFECTATIE VAN EEN PERCEELTJE GROND IN DE STERRENBOSLAAN EN VERKOOP AAN INTERGEM. Voorgesteld wordt de desaffectatie goed te keuren van het perceel grond gelegen langs de Sterrenboslaan met een oppervlakte van 19ca. 13. NIET REALISEREN ROOILIJN KERKSTRAAT NAAR AANLEIDING VAN DE AANVRAAG STEDENBOUWKUNDIGE VERGUNNING VAN SUNAERT-STAS VOOR HET EIGENDOM TE KERKSTRAAT 60. Voor de woning gelegen Kerkstraat 60 te 9473 Denderleeuw werd een aanvraag ingediend strekkende tot het verbouwen van de woning. De bouwvergunning kan slechts vergund worden indien beslist wordt dat de rooilijn op die plaats binnen de vijf jaar niet zal gerealiseerd worden. 14. BEKRACHTIGEN BESLISSING SCHEPENCOLLEGE DD 29 MEI 2012 HOUDENDE HET INRICHTEN VAN 4 INSTAPLESTIJDEN INGEVOLGE EEN VIJFDE HERBEREKENING IN HET KLEUTERONDERWIJS TIJDENS HET SCHOOLJAAR Ingevolge een stijging van het aantal regelmatig ingeschreven kleuters op 21 mei 2012, zijnde de zevende instapdatum van het schooljaar , werd het lestijdenpakket in het

3 kleuteronderwijs een vijfde keer herberekend en kunnen 4 instaplestijden in het ambt van kleuteronderwijzer ingericht worden. Voorgesteld wordt de beslissing van het schepencollege d.d. 29 mei 2012 houdende het inrichten van 4 instaplestijden met ingang van 21 mei 2012, te bekrachtigen. 15. WIJZIGEN BELEIDSCONTRACT MET HET CENTRUM VOOR LEERLINGENBEGELEIDING GO! DENDER ZOALS GOEDGEKEURD BIJ GEMEENTERAADSBESLISSING VAN 27 MEI Ingevolge een aantal wijzigingen in het decreet van 1 december 1998 betreffende de centra voor leerlingenbegeleiding en de invoering van het decreet van 1 juni 2011 betreffende de scholengemeenschappen in het basis- en secundair onderwijs dient het bestaande beleidscontract met het CLB GO! Dender aan een beperkte actualisering te worden onderworpen. Voorgesteld wordt dan ook het bestaande beleidscontract, zoals goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2003, te wijzigen. 16. GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL DENDERLEEUW - VASTSTELLEN VERLOFKALENDER SCHOOLJAAR Voorgesteld wordt om de verlofkalender voor de gemeentelijke basisschool Denderleeuw voor het schooljaar als volgt vast te stellen : 1.Officiële verlofdagen Maandag 29 oktober 2012 t.e.m. zondag 4 november 2012 Maandag 24 december 2012 t.e.m. zondag 6 januari 2013 Maandag 11 februari 2013 t.e.m. zondag 17 februari 2013 Maandag 1 april 2013 t.e.m. zondag 14 april 2013 Woensdag 1 mei 2013 Donderdag 9 mei 2013 Vrijdag 10 mei 2013 Maandag 20 mei Facultatieve verlofdagen Woensdag 3 oktober 2012 Woensdag 10 oktober 2012 Maandag 4 maart 2013 Woensdag 13 maart 2013 Woensdag 8 mei 2013 Maandag 10 juni Pedagogische studiedagen Vrijdag 23 november 2012 Woensdag 20 maart Schorsen van lessen Vrijdagnamiddag 28 juni 2013 Herfstvakantie Kerstvakantie Krokusvakantie Paasvakantie Feest van de arbeid Hemelvaartsdag Brugdag na Hemelvaartsdag Pinkstermaandag Lokale verlofdag Iddergem Lokale verlofdag Welle Lokale verlof dag Iddergem Lokale verlofdag Welle Lokale verlofdag Iddergem Lokale verlofdag Welle Pedagogische studiedag SG Pedagogische studiedag Schorsen van de lessen 17. AANPASSEN SCHOOLREGLEMENT GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL. Het huidig schoolreglement van de gemeentelijke basisschool, zoals goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 24 september 2009, dient te worden geactualiseerd ingevolge de gewijzigde regelgeving. Voorgesteld wordt het nieuwe schoolreglement goed te keuren met ingang van 1 juli 2012.

4 18. CAPACITEITSBEPALING GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL DENDERLEEUW EN VASTSTELLEN INSCHRIJVINGSPERIODES EN VOORRANGSPERIODES. In toepassing van het decreet van 25 november 2011 betreffende het inschrijvingsrecht, dat in werking treedt op 1 september 2012, dienen schoolbesturen voor al hun basisscholen een capaciteitsbepaling te doen en de inschrijvings- en voorrangsperiodes te bepalen. Voorgesteld wordt om de capaciteit van de gemeentelijke basisschool en de inschrijvings- en voorrangsperiodes vanaf het schooljaar vast te leggen als volgt : VESTIGINGSPLAATS WELLE: VESTIGINGSPLAATS IDDERGEM: GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL DENDERLEEUW : maximum 500 leerlingen Max. 250 leerlingen Max. 250 leerlingen Niveau kleuters: Niveau lager: Niveau kleuters: Niveau lager: Max. 100 kleuters waarvan max. 25 kleuters per geboortejaar Max. 150 leerlingen waarvan max. 25 leerlingen per leerjaar Max. 100 kleuters waarvan max. 25 kleuters per geboortejaar Max. 150 leerlingen waarvan max. 25 leerlingen per leerjaar De maximumcapaciteit kan tijdelijk overschreden worden in volgende gevallen : De kleuters en leerlingen die momenteel reeds ingeschreven zijn alsmede de kleuters en leerlingen die dubbelen krijgen de kans om hun schoolloopbaan uit te doen in de gemeentelijke basisschool; Leerlingen die terugkeren naar hun school voor gewoon onderwijs waar ze in het lopende schooljaar of het voorafgaande schooljaar ingeschreven waren maar die zich daarna inschreven in een school voor buitengewoon onderwijs. De scholen voor gewoon onderwijs kunnen deze leerlingen terug inschrijven; Leerlingen van dezelfde leefeenheid en leerlingen van personeelsleden kunnen niet worden geweigerd als het schoolbestuur de inschrijvingsperiode van deze twee voorrangsgroepen samenneemt. De inschrijvingsperiodes voor de voorrangsgroepen leerlingen van dezelfde leefeenheid en leerlingen van personeelsleden samen te nemen en ten vroegste te laten starten op de eerste schooldag van maart van het voorgaande schooljaar. De inschrijvingsperiode voor kinderen van dezelfde leefeenheid en leerlingen van personeelsleden minimum 2 weken te laten duren. Pas na deze periode kunnen kinderen die niet tot de voorrangsgroepen behoren, chronologisch ingeschreven worden. 19. ACTUALISEREN LIJST EN TARIEVEN MATERIAAL UITLEENDIENST. Voorgesteld wordt de geactualiseerde lijst en de tarieven materiaal uitleendienst goed te keuren. 20. GOEDKEURING JAARREKENING EN JAARVERSLAG ILV REGIOSPORTDIENST ZUID-OOST- VLAANDEREN. Voorgesteld wordt de jaarrekening 2011 en het bijhorende jaarverslag van de interlokale vereniging Regiosportdienst Zuid-Oost-Vlaanderen goed te keuren.

5 21. BEKRACHTIGEN BESLISSING COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN AANDUIDEN VERTEGENWOORDIGING EN BEPALEN STEMGEDRAG ALGEMENE VERGADERING SHM DENDERSTREEK. Voorgesteld wordt de beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 21 mei 2012 te bekrachtigen waarbij mevr.elke Pereboom en mevr.sofie Renders respectievelijk werden aangeduid als vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger en waarbij er geen advies betreffende het stemgedrag kon worden gegeven bij gebrek aan informatie over de te behandelen agendapunten. 22. DENDERLEEUW HARTVEILIGE GEMEENTE - GOEDKEURING ENGAGEMENTSOVEREENKOMST GEMEENTE - RODE KRUIS. Voorgesteld wordt een engagementsovereenkomst af te sluiten met het Rode Kruis Vlaanderen. 23. RAPPORTERING KLACHTENBEHANDELING De gemeenteraad neemt kennis van het jaarrapport van de klachtenbehandeling in de gemeente Denderleeuw in GOEDKEUREN KERMISREGLEMENT GEMEENTE DENDERLEEUW. Voorgesteld wordt het kermisreglement goed te keuren. 25. GOEDKEUREN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR WATERPREVENTIEVE MAATREGELEN. Voorgesteld wordt zich akkoord te verklaren met het subsidiereglement voor waterpreventieve maatregelen. 26. GOEDKEUREN AANPASSING RETRIBUTIEREGLEMENT GRAF- EN COLUMBARIUMCONCESSIES. Voorgesteld wordt het retributiereglement aan te passen, meer bepaald artikel 12. Dit artikel zorgde ervoor dat er geen reservaties konden gebeuren voor personen die niet overleden waren. Op voorstel van de commissie begraafplaatsen zou het artikel 12 aangepast worden als volgt: Grond-, urnenveld- en columbariumconcessies kunnen enkel verleend worden ten behoeve van overleden personen. Reservaties voor levenden is bijgevolg niet toegestaan. Een uitzondering hierop kan toegestaan worden wanneer een reservatie wordt aangevraagd voor personen, aanverwant tot en met de eerste graad, die deel uitmaken van het gezin van de overledene op het moment van overlijden. 27. GOEDKEUREN SUBSIDIEREGLEMENT INZAKE AFKOPPELING,DE LOZING VAN HEMELWATER EN AFVALWATER VAN GEBOUWEN BIJ DE AANLEG VAN EEN GESCHEIDEN RIOLERING OF OP EIGEN INITIATIEF. Voorgesteld wordt het subsidiereglement inzake afkoppeling, de lozing van hemelwater en afvalwater van gebouwen bij de aanleg van een gescheiden riolering of op eigen initiatief, goed te keuren. 28. GOEDKEUREN AANPASSING SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD - PROJECTSUBSIDIES. Voorgesteld wordt de aanpassing subsidiereglement jeugd projectsubsidies goed te keuren.

6 29. OPENVERKLARING VAN DE STATUTAIRE FUNCTIE VAN AFDELINGSHOOFD GRONDGEBIEDZAKEN (A4A-A4B). Voorgesteld wordt de in de statutaire personeelsformatie voorziene en vacante betrekking van afdelingshoofd grondgebiedzaken (A4a-A4b) open te verklaren bij wijze van bevordering. 30. AANLEGGEN BEVORDERINGSRESERVE AFDELINGSHOOFD GRONDGEBIEDZAKEN (A4A- A4B) - BEVORDERINGSVOORWAARDEN, ORGANISATIE EN VASTSTELLING EXAMENPROGRAMMA. Voorgesteld wordt zich akkoord te verklaren met het aanleggen bevorderingsreserve afdelingshoofd grondgebiedzaken (A4a-A4b), de bevorderingsvoorwaarden, de organisatie en de vaststelling van het examenprogramma. 31. BEVORDERING VAN 1 AFDELINGSHOOFD GRONDGEBIEDZAKEN (A4A - A4B) - SAMENSTELLING EXAMENCOMMISSIE. Voorgesteld wordt zich akkoord te verklaren met de samenstelling van de examencommissie. 32. GOEDKEUREN BUDGETWIJZIGING Voorgesteld wordt de budgetwijziging goed te keuren. GEHEIME ZITTING 33. VERLENEN EERVOL ONTSLAG AAN DE HEER HENDRIK DAELMAN ALS SERGEANT-MAJOOR EN VERLENEN ERETITEL BIJ DE GEMEENTELIJKE VRIJWILLIGE BRANDWEER. De heer Hendrik Daelman, sergeant-majoor bij de gemeentelijke vrijwillige brandweer van Denderleeuw, zal op 27 augustus 2012 de leeftijd van 60 jaar bereiken. In toepassing van art.23,2 en art.24 van het organiek reglement van de gemeentelijke vrijwillige brandweer dient aan betrokkene eervol ontslag verleend met ingang van 1 september Voorgesteld wordt aan de heer Hendrik Daelman eveneens de eretitel van sergeant-majoor te verlenen. 34. VERLENEN EERVOL ONTSLAG AAN DE HEER DIRK COSIJNS ALS BRANDWEERMAN EN VERLENEN ERETITEL BIJ DE GEMEENTELIJKE VRIJWILLIGE BRANDWEER. De heer Dirk Cosijns, brandweerman bij de gemeentelijke vrijwillige brandweer van Denderleeuw, zal op 20 augustus 2012 de leeftijd van 60 jaar bereiken. In toepassing van art.23,2 en art.24 van het organiek reglement van de gemeentelijke vrijwillige brandweer dient aan betrokkene eervol ontslag verleend met ingang van 1 september Voorgesteld wordt aan de heer Dirk Cosijns eveneens de eretitel van brandweerman te verlenen.

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013 OPENBARE ZITTING 1. OPEN VERKLAREN BIJ WIJZE VAN BEVORDERING 1 BETREKKING VAN SERGEANT BIJ DE GEMEENTELIJKE

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 Voor de openbare zitting van de gemeenteraad, om 20 uur, komt het studiebureau BUUR (Bureau voor

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 15 SEPTEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 MEI 2010

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 MEI 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 MEI 2010 OPENBARE ZITTING 1. GOEDKEUREN BUDGETWIJZIGING NR 1/2010 - KERKFABRIEK SINT-AMANDUS DENDERLEEUW Voorgesteld

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 22 JUNI 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 18 MEI 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

Er is een nieuwe regelgeving in verband met de inschrijving van kinderen in het basisonderwijs "Inschrijvingsdecreet in het basisonderwijs".

Er is een nieuwe regelgeving in verband met de inschrijving van kinderen in het basisonderwijs Inschrijvingsdecreet in het basisonderwijs. Inschrijvingen voor het schooljaar 2018-2019 Er is een nieuwe regelgeving in verband met de inschrijving van kinderen in het basisonderwijs "Inschrijvingsdecreet in het basisonderwijs". Zoals u reeds in

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK Jo,

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting 1 Financiën. Begrotingsrekening 2007, resultatenrekening over het dienstjaar 2007 en balans per 31 december

Nadere informatie

JAAROVERZICHT KORTENAKEN

JAAROVERZICHT KORTENAKEN VBS De Trip Trap & De Kleine Wereld Tel : 011/ 58 84 79 Tel: 016/ 77 73 90 JAAROVERZICHT KORTENAKEN 2018-2019 AUGUSTUS Open-klas-dag Kleuter- en lagere school 28 augustus 18u00-19u00 SEPTEMBER Begin van

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 23 APRIL 2015

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 23 APRIL 2015 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 23 APRIL 2015 OPENBARE ZITTING... 4 TWEEDE OPROEP 1. BRANDWEER - VASTSTELLING GEMEENTELIJKE DOTATIE AAN DE HULPVERLENINGSZONE

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG xxx 2013

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG xxx 2013 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG xxx 2013 Aanwezig: Afwezig: VAN CAUTER Geert, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE DIER Jan, DE NUL Jan, SCHEERLINCK

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 FEBRUARI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 FEBRUARI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 FEBRUARI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Raadscommissie financieel beleid: verkiezing van een nieuw lid namens de N-VA-fractie. In de

Nadere informatie

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015.

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015. BETREFT : Inschrijven voor het schooljaar 2015 2016 Enkel voor nieuwe kleuters en leerlingen Beste ouders, Sinds het schooljaar 2013-2014 zijn scholen gebonden aan de inschrijvingsregels uit het decreet

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 OKTOBER 2015

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 OKTOBER 2015 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 OKTOBER 2015 OPENBARE ZITTING... 4 1. GOEDKEUREN LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE - LEVEREN VAN HUISBRANDOLIE

Nadere informatie

DEEL I: CAPACITEITENBLAD Keukeldam Datum opmaak capaciteitenblad.

DEEL I: CAPACITEITENBLAD Keukeldam Datum opmaak capaciteitenblad. Capaciteitsbepaling en voorrangsregeling inschrijvingen 2019-2020 1. Capaciteitsbepaling Capaciteit is het totaalaantal leerlingen dat een schoolbestuur per niveau ziet als maximaal aantal leerlingen.

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 1 JULI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Verkaveling Kerkweg-Heldenweg.

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage. Het schepencollege agendeert opnieuw de punten 2 tot en met 7 om overeenkomstig

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 APRIL 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

Maandplanning september 2014

Maandplanning september 2014 Maandplanning september 2014 maandag 1 Eerste Schooldag dinsdag 2 woensdag 3 fruit meegeven donderdag 4 vrijdag 5 zwemmen 2e graad zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 info- avond 19u dinsdag 9 Muziekvoorstelling

Nadere informatie

DEEL I: CAPACITEITENBLAD BIEST Datum opmaak capaciteitenblad.

DEEL I: CAPACITEITENBLAD BIEST Datum opmaak capaciteitenblad. Capaciteitsbepaling en voorrangsregeling inschrijvingen 2019-2020 1. Capaciteitsbepaling Capaciteit is het totaal aantal leerlingen dat een schoolbestuur per niveau ziet als maximaal aantal leerlingen.

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 SEPTEMBER 2011

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 SEPTEMBER 2011 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 SEPTEMBER 2011 Aanwezig: Afwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, VAN DER HOEVEN

Nadere informatie

Afsprakennota. Inschrijvingsrecht Schooljaar LOP SO Genk

Afsprakennota. Inschrijvingsrecht Schooljaar LOP SO Genk Afsprakennota Inschrijvingsrecht Schooljaar 2019-2020 LOP SO Genk Januari 2019 1 INHOUD Algemene principes en opmerkingen... 3 1 Capaciteit en volzetverklaring... 4 1.1 Capaciteit niveaus bepalen... 4

Nadere informatie

Besluit: Enig artikel. De notulen van de zitting van de gemeenteraad van 28 mei 2018 worden goedgekeurd. OVERHEIDSOPDRACHTEN

Besluit: Enig artikel. De notulen van de zitting van de gemeenteraad van 28 mei 2018 worden goedgekeurd. OVERHEIDSOPDRACHTEN INTERNE ZAKEN ALGEMEEN BELEID GEMEENTE LINTER Lijst van de beraadslagingen van de gemeenteraad (in uitvoering van art. 252, 1 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005) van 25 juni 2018 OPENBAAR SECRETARIAAT

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 JANUARI 2018 OM UUR

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 JANUARI 2018 OM UUR AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 JANUARI 2018 OM 20.00 UUR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 O.C.M.W. Hamme - meerjarenplan 6 2014-2022 -

Nadere informatie

1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen van het 3de kwartaal 2011

1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen van het 3de kwartaal 2011 Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21 NOVEMBER 2011 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Draaiboek inschrijvingsbeleid Basisonderwijs regio Temse

Draaiboek inschrijvingsbeleid Basisonderwijs regio Temse Draaiboek inschrijvingsbeleid 2015-2016 Basisonderwijs regio Temse Datum: 5 juni 2014 Doelgroep: Leden van de algemene vergadering 1. Inleiding De uitgangspunten van het huidige GOK-decreet en het vernieuwde

Nadere informatie

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 27 november 2014 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 27 november

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 26 MAART 2015

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 26 MAART 2015 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 26 MAART 2015 OPENBARE ZITTING... 3 TWEEDE OPROEP 1. BRANDWEER - VASTSTELLING GEMEENTELIJKE DOTATIE AAN DE HULPVERLENINGSZONE

Nadere informatie

Commissie 3 van 20 augustus 2015 Toelichting bij de agenda

Commissie 3 van 20 augustus 2015 Toelichting bij de agenda Commissie 3 van 20 augustus 2015 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Gemeentelijk / Organiseren van landbouwklassen en integratieproject Frans schooljaar 2015-2016 Werkingsmiddelen kunnen

Nadere informatie

September 2016 donderdag vrijdag zaterdag zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag maandag dinsdag woensdag donderdag

September 2016 donderdag vrijdag zaterdag zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag maandag dinsdag woensdag donderdag September 2016 donderdag 1 Eerste schooldag / schoolmoment vrijdag 2 zaterdag 3 zondag 4 maandag 5 Algemeen OC kleuter dinsdag 6 Algemeen OC lager woensdag 7 donderdag 8 vrijdag 9 zaterdag 10 Zaal Weyteveldfeest

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari en 26 maart 2019.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari en 26 maart 2019. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 30 april 2019 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Commissie 3 van 21 augustus 2014 Toelichting bij de agenda

Commissie 3 van 21 augustus 2014 Toelichting bij de agenda Commissie 3 van 21 augustus 2014 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Gemeentelijk / Organiseren van landbouw bos en zeeklassen en integratieproject Frans Werkingsmiddelen kunnen aangewend

Nadere informatie

Samenvatting van het inschrijvingsrecht voor basisscholen, gelegen buiten LOP-gebied

Samenvatting van het inschrijvingsrecht voor basisscholen, gelegen buiten LOP-gebied Bijlage 1 bij omzendbrief BaO/2012/01 Samenvatting van het inschrijvingsrecht voor basisscholen, gelegen buiten LOP-gebied Deze samenvatting is specifiek voor scholen uit het gewoon basisonderwijs die

Nadere informatie

Opleiding voor schoolsecretariaten

Opleiding voor schoolsecretariaten Opleiding voor schoolsecretariaten 2018-2019 Agenda Deel 1: Toelichting nieuw kader inschrijvingsrecht Deel 2: 10 veelgestelde vragen over inschrijvingsrecht => Gewoon basisonderwijs 1 Deel 1: Nieuw kader

Nadere informatie

HET INSCHRIJVINGSRECHT IN SCHEMA Basisonderwijs

HET INSCHRIJVINGSRECHT IN SCHEMA Basisonderwijs Bijlage bij omzendbrief BaO/2012/01 HET INSCHRIJVINGSRECHT IN SCHEMA Basisonderwijs In enkele overzichtelijke schema s krijgt u zicht op het inschrijvingsrecht. Bij elk schema leest u ook de basisprincipes

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2012

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2012 Aanwezig: Afwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, DE SMET Yves,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 03 SEPTEMBER 2015 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 03 SEPTEMBER 2015 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 03 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEURING NOTULEN VAN DE VORIGE VERGADERING De notulen van de vergadering

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 27 JUNI 2012

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 27 JUNI 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 27 JUNI 2012 Aanwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, DE SMET Yves, VAN DER POORTEN

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

Evaluatie afsprakennota inschrijvingsbeleid Voorbereiding afsprakennota inschrijvingsbeleid Basisonderwijs regio Sint-Niklaas

Evaluatie afsprakennota inschrijvingsbeleid Voorbereiding afsprakennota inschrijvingsbeleid Basisonderwijs regio Sint-Niklaas Datum: 23 mei 2013 Doelgroep: Leden van de werkgroep inschrijvingsbeleid 1. Inleiding Evaluatie afsprakennota inschrijvingsbeleid 2013-2014 Voorbereiding afsprakennota inschrijvingsbeleid 2014-2015 Basisonderwijs

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

Gemeenteraad Huldenberg overzichtslijst van de beslissingen van donderdag 21 juni 2018

Gemeenteraad Huldenberg overzichtslijst van de beslissingen van donderdag 21 juni 2018 Gemeenteraad Huldenberg overzichtslijst van de beslissingen van donderdag 21 juni 2018 Algemeen 1. Goedkeuring van de notulen van de gemeenteraad van 31 mei 2018 De gemeenteraad keurt de notulen van de

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 31 MEI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 31 MEI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 31 MEI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de brief van 14 mei 2012 van de vzw Wielerclub Bosduin over de borgstelling die

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MEI 2015

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MEI 2015 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MEI 2015 OPENBARE ZITTING... 4 EERSTE OPROEP 1. GOEDKEUREN BUDGETWIJZIGING 2015/1 KERKFABRIEK O.L.VROUW TER NOOD

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 26 mei 2014 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Secretariaat. CIPAL

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Inschrijvingsrecht: een nieuw kader voor de inschrijvingen voor Basisonderwijs

Inschrijvingsrecht: een nieuw kader voor de inschrijvingen voor Basisonderwijs Inschrijvingsrecht: een nieuw kader voor de inschrijvingen voor 2020-2021 Basisonderwijs Inhoud Terugblik Gewoon basisonderwijs Buitengewoon basisonderwijs Ondersteuning Terugblik Terugblik 7/09/2018:

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart 2012 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies De gemeenteraad

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 30.08.2007. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Namens de Gemeenteraad,

Namens de Gemeenteraad, GEMEENTEBESTUUR GAVERE Markt 1 9890 GAVERE T 09 384 53 11 - F 09 384 89 63 www.gavere.be afdeling intern dienst secretariaat AGENDA GEMEENTERAAD Gavere, 27 augustus 2010 De voorzitter van de gemeenteraad,

Nadere informatie

SEPTEMBER Oudegem. zaterdag 1 zondag 2 maandag 3 dinsdag 4 woensdag 5 donderdag vrijdag 7 zaterdag 8 zondag 9

SEPTEMBER Oudegem. zaterdag 1 zondag 2 maandag 3 dinsdag 4 woensdag 5 donderdag vrijdag 7 zaterdag 8 zondag 9 Week Vroege vogels SEPTEMBER 2018 Zwembad gesloten van 1 tot 15 september zaterdag 1 zondag 2 maandag 3 dinsdag 4 woensdag 5 donderdag vrijdag 7 zaterdag 8 zondag 9 maandag 10 Infovergadering kleuter 19.30

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 26 NOVEMBER 2015

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 26 NOVEMBER 2015 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 26 NOVEMBER 2015 TWEEDE OPROEP... 5 OPENBARE ZITTING... 5 1. GOEDKEUREN BUDGETWIJZIGING 2015/1 KERKFABRIEK SINT-AMANDUS

Nadere informatie

Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum

Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum 1 FINANCIËN Toelichting GEMEENTERAAD 9 november 2011 1.1 Budgetwijzingen nr. 3 en 4 gemeente. De budgetwijziging 2011 3 (exploitatie) en 4 (investering) van de gemeente Leopoldsburg wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 AUGUSTUS 2015

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 AUGUSTUS 2015 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 AUGUSTUS 2015 OPENBARE ZITTING... 4 1. GOEDKEUREN LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE - LEVEREN VAN HUISBRANDOLIE

Nadere informatie

Afsprakennota. Inschrijvingsrecht LOP SO Genk

Afsprakennota. Inschrijvingsrecht LOP SO Genk Afsprakennota Inschrijvingsrecht 2014-2015 LOP SO Genk 2 december 2013 1 INHOUD Algemene principes en opmerkingen... 3 1 Capaciteit... 4 1.1 Capaciteit niveaus bepalen... 4 1.1.1 Eerste jaar voltijds gewoon

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Verslag Gemeenteraad 17 december 2013

Verslag Gemeenteraad 17 december 2013 Verslag Gemeenteraad 17 december 2013 DEPARTEMENT INTERNE ZAKEN OPENBARE ZITTING 1 Goedkeuring BIN-Z Centrum Geraardsbergen. Aan de Raad wordt gevraagd om de oprichting van een Buurt Informatie Netwerk

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 JUNI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 JUNI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 JUNI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het aangepaste retributiereglement voor de administratieve prestaties. De gemeenteraad

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Afwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, DE SMET Yves,

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure kleuterschool

Bijlagen bij de schoolbrochure kleuterschool Bijlagen bij de schoolbrochure 2017-2018 kleuterschool De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Inschrijven en aanmelden

Inschrijven en aanmelden Inschrijven en aanmelden Heb ik het recht om me in te schrijven in de school die ik het liefst wil? De vrije schoolkeuze is een heel belangrijk recht. Iedereen mag zich inschrijven in een school of vestigingsplaats

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 APRIL 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de wijziging van de formatie van het brandweerpersoneel.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 APRIL 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de wijziging van de formatie van het brandweerpersoneel. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 APRIL 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING BRANDWEER. 1. Goedkeuring van de wijziging van de formatie van het brandweerpersoneel. Op 30 juni

Nadere informatie

Gemeenteraad 19 december Meldingslijst. De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 goed.

Gemeenteraad 19 december Meldingslijst. De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 goed. Gemeenteraad 19 december 2011 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 De gemeenteraad neemt kennis van de brief d.d. 10-11-2011

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

Afsprakennota inschrijvingsrecht LOP Basisonderwijs Genk: Afsprakennota: inschrijvingsrecht

Afsprakennota inschrijvingsrecht LOP Basisonderwijs Genk: Afsprakennota: inschrijvingsrecht Afsprakennota: inschrijvingsrecht LOP BaO Genk 9 december 2013 1 INHOUD Inleidende bepalingen 3 1 Capaciteit... 3 1.1 Decretaal kader... 3 1.2 Uitgangspunten... 4 1.3 Afspraken... 5 Capaciteit niveaus

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Kerkfabriek Sint-Martinus

Kerkfabriek Sint-Martinus TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 APRIL 2015 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Verhindering OCMW-raadslid

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 OPENBARE ZITTING Interne Ondersteuning Secretariaat 1 2019_GR_00126 Algemene vergadering van Limburg.net op 27 juni 2019 - goedkeuring agenda

Nadere informatie

Opleiding voor schoolsecretariaten

Opleiding voor schoolsecretariaten Opleiding voor schoolsecretariaten 2016-2017 Inschrijvingsrecht 1. Uitgangspunten 2. VOOR: Hoe de inschrijvingen organiseren? 3. TIJDENS de inschrijvingsperiode 4. NA de start van de inschrijvingsperiode

Nadere informatie

Gelet op de wet van 29 mei 1959 tot wijziging van sommige bepalingen van de onderwijswetgeving, inzonderheid op artikel 7;

Gelet op de wet van 29 mei 1959 tot wijziging van sommige bepalingen van de onderwijswetgeving, inzonderheid op artikel 7; BVR tot organisatie van het schooljaar. Goedkeuringsdatum: 17 april 1991 Publicatiedatum: B.S.11/07/1991 COORDINATIE B.Vl.R. 15-12-1993 - B.S. 8-3-1994 B.Vl.R. 31-8-2001 - B.S. 24-10-2001 De Vlaamse Regering,

Nadere informatie

Beste ouders, Met vriendelijke groeten, Anneke Gabriel Directeur

Beste ouders, Met vriendelijke groeten, Anneke Gabriel Directeur Beste ouders, Hierbij vinden jullie de kalender voor het schooljaar 2015-2016. Deze kalender is zeker niet limitatief. Er kunnen ook nog verschuivingen gebeuren maar we zullen er op toezien dat jullie

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst tussen het gemeentebestuur en

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 1/2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 GBS DE DOBBELSTEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG Toelichting Het huishoudelijk reglement voor- en naschoolse

Nadere informatie

Gemeenteraad van 23 juni 2015 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 23 juni 2015 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 23 juni 2015 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad - Wijziging Het college stelt voor om in artikel 31 van het huishoudelijk

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 28 mei 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 28 mei 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 28 mei 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering De notulen van de gemeenteraadszitting van 23 april 2012 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Inschrijvingsrecht: een nieuw kader voor de inschrijvingen voor Secundair onderwijs

Inschrijvingsrecht: een nieuw kader voor de inschrijvingen voor Secundair onderwijs Inschrijvingsrecht: een nieuw kader voor de inschrijvingen voor 2020-2021 Secundair onderwijs Inhoud Terugblik Gewoon secundair onderwijs: 1A en 1B Gewoon secundair onderwijs: hogere jaren Buitengewoon

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

Inschrijven en aanmelden

Inschrijven en aanmelden Inschrijven en aanmelden Heb ik het recht om me in te schrijven in een school naar keuze? Iedereen heeft recht op inschrijving in een school naar keuze. Als je jonger bent dan 12 jaar bepalen je ouders

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 05 MAART 2009 TE 20u00

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 05 MAART 2009 TE 20u00 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 05 MAART 2009 TE 20u00 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL

Nadere informatie

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar Woensdag 1 mei Donderdag 2 mei Eerste communie, proficiat! Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei Maandag 6 mei 1 ste, 3 de en 5 de leerjaar KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar De kindjes van juf Karolien

Nadere informatie

Kinderen inschrijven in het kleuteronderwijs en lager onderwijs

Kinderen inschrijven in het kleuteronderwijs en lager onderwijs Temse basis Kinderen inschrijven in het kleuteronderwijs en lager onderwijs Basisscholen van Groot Temse (voor kinderen geboren in 2010 of vroeger) 2 Beste ouder U hebt een kind dat geboren is in 2010?

Nadere informatie

Zonecollege Brandweer Westhoek Esenkasteel: Woumenweg 100, Diksmuide 8 februari 2019 om 09u00 SAMENVATTENDE LIJST BESLUITEN

Zonecollege Brandweer Westhoek Esenkasteel: Woumenweg 100, Diksmuide 8 februari 2019 om 09u00 SAMENVATTENDE LIJST BESLUITEN Zonecollege Brandweer Westhoek Esenkasteel: Woumenweg 100, Diksmuide 8 februari 2019 om 09u00 SAMENVATTENDE LIJST BESLUITEN 1. Verslag zonecollege van 7 december 2018 en 1 februari 2019 - goedkeuring Het

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 24 SEPTEMBER 2015

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 24 SEPTEMBER 2015 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 24 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING... 3 1. KENNISNAME VAN HET ONTSLAG ALS RAADSLID DAVY SCHERLIPPENS.... 3 2. ONDERZOEK

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 DECEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie