transcutane 2-kanaalzenuwstimulator Gebruikaanwijzing Art.-Nr V04

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "transcutane 2-kanaalzenuwstimulator Gebruikaanwijzing Art.-Nr. 100814-V04"

Transcriptie

1 TENStem eco transcutane 2-kanaalzenuwstimulator Art.-Nr Gebruikaanwijzing Art.-Nr V04

2 2 Inhalt Allgemene informatie...3 Wat is TENS?...3 Bestemd gebruik...3 Aanwijzingen voor veilig gebruik...3 Voorzorgsmaatregelen...5 Bedieningsonderdelen...6 Elektrodenplaatsing...7 Voorbeelden van elektrodenplaatsing...8 Bediening van de TENStem eco...12 Bediening van het apparaat...12 Hoe werkt het apparaat...13 Het apparaat vergrendelen...14 De instelmodus...15 Bedrijfsparameters...16 Uitschakelen van het apparaat...17 Batterij vervangen...17 Beschrijving van de programma's...18 Technische informatie...23 Beschrijving van de symbolen...23 Technische gegevens...24 Nieuwe instellingen, wijzigingen en reparaties...25 Schakelschema s, overzicht reserveonderdelen en aanwijzingen bij instellingen...25 Waarborg...25 Garantie...25 Reiniging en onderhoud...26 Classificatie...26 Technische controle...26 Combinatie...27 Elektroden...27 Inhoud verpakking...27 Accessoires...28 Rubberelektroden...28 Zelfklevende elektroden...30 Overige toebehoren...31 Technische Steekkaart...33

3 3 Allgemene informatie Wat is TENS? TENS betekent Transcutane Elektro Neuro Stimulatie. Met een TENSapparaat wordt op bepaalde plaatsen op de huid elektrische stroompjes toegediend, waardoor o.a. pijn wordt verminderd. Door een TENS-behandeling worden lichaamseigen pijnonderdrukkende systemen in het centraal zenuwstelsel geactiveerd, waardoor de pijngewaarwording wordt geremd. TENS met een lage frequentie en hoge intensiteit (zodat spiersamentrekking tussen de elektroden zichtbaar wordt) activeert het lichaamseigen pijncontrolesysteem in de hersenen. De vorming van lichaamseigen morfinen (de z.g. endorfinen) wordt gestimuleerd, waardoor pijn vermindert en doorbloeding wordt verbeterd. Bestemd gebruik De TENStem eco is bedoeld voor de trancutane elektrische stimulatie van spieren en zenuwen. Het apparaat mag niet voor andere doeleinden worden gebruikt. Waarschuwing! Pijn kan duiden op een belangrijke storingen in het lichaam en moet door een arts onderzocht worden/zijn. Zelfs wanneer met TENS een goede pijnreductie kan worden bereikt, verdient het genezen van de oorzaak van de pijn aanbeveling. Aanwijzingen voor veilig gebruik Lees vóór gebruik altijd zorgvuldig de gebruiksaanwijzing van het product door. De TENStem eco mag uitsluitend worden gebruikt in combinatie met de speciaal daarvoor ontworpen onderdelen en accessoires. Houd de TENStem eco uit de buurt van water of andere vloeistoffen.

4 4 Laat de TENStem eco niet vallen, vermijd ondeskundig gebruik, stel het apparaat niet bloot aan extreme temperaturen (lager dan 10 C of hoger dan 40 C) of een hoge luchtvochtigheid (relatieve luchtvochtigheid hoger dan 90%). Gebruik de TENStem eco nooit wanneer deze niet goed functioneert of op een of andere manier is beschadigd. Berg de TENStem eco na gebruik op in de originele verpakking, zodat het apparaat tegen vuil en beschadigingen wordt beschermd. De Tenstem eco niet gebruiken in de buurt van hoogfrequente apparaten zoals een mobiele telefoon, omdat wisselwerking tussen de elektromagnetische velden van beide apparaten kan leiden tot een verhoogde stroomafgifte. Vermijd elektrodeplaatsing, waarbij de stroom de hartregio doorkruist. De afmeting van de elektroden mag niet kleiner zijn dan 2 cm 2. De Tenstem eco mag slechts bij één patiënt tegelijk gebruikt worden. De Tenstem eco mag niet gebruikt worden bij de bediening van machines of voertuigen of bij activiteiten, waarbij een verhoogde opmerkzaamheid gevraagd wordt. Dit geldt in het bijzonder bij deelname aan het verkeer. Extra waakzaamheid is geboden, wanneer de Tenstem eco wordt gebruikt bij of in de buurt van kinderen. Wanneer mag TENS niet, of slechts na ruggespraak met de verwijzend arts, gebruikt worden (contra-indicaties) Bij een elektronisch implantaat, bijv. een pacemaker of medicijnenpomp. Bij hartritmestoornissen. Tijdens zwangerschap. Bij epilepsie. Bij huidaandoeningen in het gebied waar elektroden worden geplaatst. Bij kwaadaardige aandoeningen in het gebied waar de elektroden worden geplaatst.

5 5 Bijwerkingen pijnversterking: een te hoge stroomsterkte of een te uitgebreid behandelgebied kan tijdelijk meer pijn veroorzaken. Om dit te vermijden moet de stroomsterkte niet te hoog ingesteld worden en de behandelduur niet langer zijn dan 30 minuten. Huidirritatie: kan optreden als allergische reactie op de elektroden, evt. de gel of het apparaat zelf. In geval van een langdurige roodheid, branderig gevoel of jeuk de TENS-behandeling slechts voortzetten na overleg met uw arts of therapeut. Een lichte roodheid direct na de behandeling op de plaats van de elektroden is normaal, omdat de doorbloeding door TENS is verbeterd. Spierpijn: een te intensieve en/of te uitgebreide spierstimulatie kan achteraf spierpijn veroorzaken. Om dit ter vermijden is het raadzaam te beginnen met een kortere behandeltijd met lagere intensiteit. Voorzorgsmaatregelen Patiënten bij wie elektronische apparatuur is geïmplanteerd (bijv. een pacemaker), mogen uitsluitend na raadpleging van een arts met de TENStem eco worden behandeld. De TENStem eco mag uitsluitend voor de stimulatie van één patiënt worden gebruikt. Let op: Langere behandeltijden dan 30 minuten zijn weliswaar mogelijk en instelbaar, maar tussen de behandelingen door is het belangrijk minimaal één uur pauze in te lassen. Waarschuwing! Gelijktijdige aansluiting van de patiënt op chirurgische apparatuur met hoge frequentie kan tot brandwonden onder de elektroden leiden. Gebruik in de buurt (bijv. binnen een straal van 1 m) van kortegolf- of microgolfapparatuur kan schommelingen in de uitgangswaarden van de apparatuur veroorzaken.

6 6 Bedieningsonderdelen De TENStem eco is bedoeld voor de elektrische stimulatie van zenuwen en spieren bij mensen. U kunt de instellingen van het apparaat regelen via de toetsen. De display geeft de betreffende bedrijfstoestand aan. 1. Display 2. Menutoetsen 3. Insteltoetsen Met deze toetsen kunt u tijdens het gebruik de intensiteit of (in de instelmodus) de verschillende parameters veranderen. 4. Aan/uit-toets 5. Batterijruimte 6. Uitgangsbussen a f 3A 3 3B b c 4 e 5 d a Toestand van de batterij vol leeg b Geeft het gekozen programma aan, P=standaardprogramma, U=user-programma c Programmaduur dan wel restlooptijd van de behandeling d Stroomsterkte (intensiteit) per kanaal in ma (milliampère) e Geeft de fase aan binnen het programma f Vergrendeling actief. Alleen de intensiteit is te veranderen.

7 7 Elektrodenplaatsing P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P10 P11 P12

8 8 Voorbeelden van elektrodenplaatsing Anode rood Kathode blauw rugpijn schouderpijn tennis arm golf arm (= Epicondylitis radialis) (= Epicondylitis ulnaris)

9 9 heupartrose Kaada stimulatie (slechts één kanaal) rechtshandige linkshandige ischiaspijn pijn bij kniegewrichtartrose pijn in het enkelgewricht

10 10 Trigenimusneuralgie Migraine Spanningshoofdpijn Gewrichtsontstekingen

11 11 Polyneuropatische pijn Karpaaltunnel syndroom pijn in de achillespees

12 12 Bediening van de TENStem eco Bediening van het apparaat Aansluiting van kabels en elektroden De Tenstem eco heeft twee kanalen, die onafhankelijk van elkaar gebruikt kunnen worden. U kunt echter ook één kanaal gebruiken. Sluit per kanaal de meegeleverde kabel aan op twee elektroden. Steek de stekker aan de andere zijde van de kabel in één van de uitgangsbussen. Plak de elektroden op de huid, zoals u geïnstrueerd bent. In het hoofdstuk voorbeelden van elektrodenplaatsing vindt u enkele voorbeelden. In de regel worden de elektroden op of rond de pijnlijke plaats aangebracht. Druk vervolgens op de juiste knop (linker voor het linker kanaal of de rechter voor het rechter kanaal) om de stroomsterkte op te voeren naar het gewenste niveau. De Tenstem eco zal niet werken als de elektroden niet op de huid zijn aangebracht. De intensiteit zal dan niet hoger gaan dan ongeveer 8 ma, waarna het apparaat weer op nul springt. Daarom pas het apparaat inschakelen, als de elektroden zijn aangebracht en aangesloten. Inschakelen van het apparaat Bij normaal gebruik wordt het apparaat via de toets ingeschakeld. De TENStem eco start op met het programma dat geprogrammeerd stond toen het apparaat uitgeschakeld werd. Wanneer de vergrendeling geactiveerd is (zie onder "Vergrendeling"), komt rechtsboven in de display een sleuteltje te staan (afbeelding ). Activeren van de instelmodus U kunt uitsluitend wijzigingen in de standaardprogramma's doorvoeren wanneer het apparaat wordt ingeschakeld terwijl u de -toets ingedrukt houdt (zie onder "Instelmodus") en wanneer kopieën hiervan in de vorm van user-programma's beschikbaar zijn. Deze functie is echter alleen toegankelijk wanneer het apparaat niet vergrendeld is!

13 13 Opnieuw instellen van de standaardparameters en wissen van de user-programma's Wanneer u de user-programma's wilt wissen en de bedrijfstimer. de cyclusteller en de gemiddelde stimulatie-intensiteit weer op nul wilt zetten, moet u bij het inschakelen de linker toets en de tegelijk ingedrukt houden (zie onder "Bedrijfsparameters"). Hoe werkt het apparaat Programmakeuze Met de toets gaat u naar het volgende standaard- of userprogramma. Dit kan echter alleen als het apparaat niet vergrendeld is. Daarbij worden in oplopende volgorde de met een P gemarkeerde standaardprogramma's 1 t/m 12 doorlopen. Vervolgens loopt het apparaat de met een U gemarkeerde programma's door (indien aanwezig). Wanneer het laatste programma is bereikt, begint de display weer bij programma 1 (P1). Begin van de stimulatie Breng eerst de elektroden op de gewenste lichaamsdelen aan en bevestig het elektrodesnoer aan de elektroden en het apparaat. Kies met behulp van toets het gewenste programma (indien het vergrendelde apparaat bij inschakeling niet op het gewenste programma staat afb.) en de stimulatie kan met behulp van de twee toetsen gestart worden (afbeelding ). Instellen van de intensiteit Via de insteltoetsen kunt u op ieder gewenst moment de twee kanaalen op een waarde instellen die aangenaam is voor de patiënt. Op de display staat de stroomsterkte voor beide kanalen aangegeven. Deze kan variëren tussen 0 en 70 ma. Bij een tussenwaarde staat een liggend streepje achter de waarde aangegeven. Indien de elektroden niet goed aan het apparaat bevestigd zijn, dan wordt bij een stroom vanaf 8 ma de intensiteit automatisch teruggezet op nul. Attentie: functiewijziging! De Tenstem eco, serie B, vanaf serienummer B, is uitgerust met een extra beveiliging. Het automatisch hoger instellen van de intensiteit (de stroom), door het ingedrukt houden van de - toets, wordt bij het bereiken van 20 ma gestopt. Om de intensiteit verder op te voeren, moet de knop losgelaten worden en

14 14 opnieuw worden ingedrukt. Dit proces herhaalt zich bij 30 ma, 40 ma, 50 ma en 60 ma. Bij het lager instellen van de intensiteit hoeft de -toets niet tussentijds worden losgelaten. Wanneer bij programma 9 de intensiteit wordt opgevoerd of het apparaat zich in de rustfase bevindt, kan via een van de toetsen direct overgeschakeld worden op de bedrijfsfase. Bij programma 7 is geen sprake van een rustfase. Voor alle programma's geldt dat het apparaat in de bedrijfsfase blijft tenzij de insteltoetsen langer dan 3 seconden achter elkaar niet ingedrukt worden. Bij verlaging van de intensiteit wordt het programma niet onderbroken. Weergave van de stimulatieparameters Wanneer u tijdens de stimulatieprocedure de toets indrukt, verschijnen linksboven op de display de ingestelde parameters. Eerst verschijnt de frequentie (afb. ) en wanneer de E-toets nogmaals wordt ingedrukt, verschijnt de pulsbreedte (afb. ). Vervolgens wordt weer het programmanummer weergegeven. De resterende stimulatietijd (in min.) staat in het midden van de display aangegeven. Bij programma 4 wordt bovendien de frequentie voor kanaal 1 linksboven en de frequentie voor kanaal 2 rechtsboven weergegeven (afb. ). Beëindiging van de stimulatieprocedure Met de toets of met toets kan de stimulatieprocedure op elk gewenst moment worden beëindigd. Wanneer het apparaat een programma helemaal heeft doorlopen, wordt de stimulatieprocedure automatisch beëindigd. Het apparaat vergrendelen Selecteer met de toets het voor de betreffende patiënt geschikte programma (zie onder "Programma's"). Wanneer nu de linker toets en de toets worden ingedrukt en vastgehouden, wordt het apparaat vergrendeld. In dat geval verschijnt rechts bovenaan een sleuteltje op de display. Wanneer het apparaat vergrendeld is, kan behalve het gekozen stimulatieprogramma geen enkele functie worden uitgevoerd. De vergrendeling kan via dezelfde procedure weer ongedaan worden gemaakt. Een vergrendeld apparaat kan niet in de instelmodus opgestart worden.

15 15 De instelmodus Activeren van de instelmodus Schakel het apparaat in terwijl u de toets ingedrukt houdt. Wanneer rechtsboven op de display een E verschijnt, weet u dat het apparaat zich in de instelmodus bevindt. De instelmodus kan echter niet worden geactiveerd wanneer het apparaat vergrendeld is. Via de toets kunt u nu het standaard- of userprogramma ( ) kiezen, dat u volgens uw wensen kunt instellen. Met de toets kunt u nu dit geactiveerde standaard- of userprogramma instellen. U kunt dit zien doordat het symbool P of U dat vóór het programmanummer staat, verandert in een E. Wijzigen van standaard- of userprogramma's Als beginwaarden dienen de parameters van het betreffende programma. Door op de toets te drukken, komt de volgende parameter in beeld of kunt u de betreffende waarde opslaan. Met de toets kan de instelmodus op elk gewenst moment worden afgebroken zonder dat de gewijzigde parameters worden opgeslagen. Afhankelijk van het soort programma kunnen verschillende parameters worden ingesteld. Tenzij anders aangegeven, gelden voor beide kanalen dezelfde frequentie en pulsbreedte. Via de insteltoetsen kunnen de waarden worden ingesteld. Wanneer u de toetsen ingedrukt houdt, lopen de parameterwaarden automatisch verder naar boven c.q. beneden. Parameters, die gewijzigd kunnen worden Programma 1, 2, 3 (TENS): 1. Frequentie: 0,5 Hz Hz 2. Pulsbreedte: 60 µs µs 3. Totaalduur: 1-99 minuten, timer uit Programma 4: 1. Frequentie Kanaal 1: 80 Hz, 90 Hz, 100 Hz, 110 Hz, 120 Hz 2. Frequentie Kanaal 2: 0,5 Hz, 1 Hz, 2 Hz, 5 Hz, 10 Hz 3. Pulsbreedte: 60 µs µs 4. Totaalduur: 1-99 minuten, timer uit Programma 5 (aanpassing): 1. Frequentie fase 1: frequentie fase tot 120 Hz 2. Frequentie fase 2: 0,5 Hz tot frequentie fase 1-10 Hz 3. Pulsbreedte: wordt frequentieafhankelijk berekend 4. Totaalduur: minuten

16 16 Programma 6 (Han): 1. Totaalduur: 1-99 minuten, timer uit Programma 7 (burst), 9 (spier), 10 (dynamische massage), 11 (dynamische massage), 12 (diepte-tens) 1. Frequentie Hz 2. Pulsbreedte µs 3. Totaalduur 1-99 minuten, timer uit Programma 8 (modulatie): 1. Maximale Frequentie: minimale frequentie + 10 Hz Hz 2. Minimale Frequentie: 0,5 Hz - maximale frequentie - 10 Hz 3. Pulsbreedte: wordt frequentieafhankelijk berekend 4. Totaalduur: 1-99 minuten, timer uit Druk na het bewerken van de laatste parameter nogmaals op de toets om het nieuwe programma op te slaan. Op de display verschijnt nu vóór het nummer van het programma de letter U. Wissen van user-programma's Om alle user-programma's te wissen houdt u bij het inschakelen van het apparaat de toets en de linker toets tegelijk ingedrukt. Dat betekent wel dat ook alle bedrijfsparameters op nul worden gezet. Bedrijfsparameters Beschrijving van de parameters Met deze bedrijfsparameters kunt u de stimulatiegeschiedenis van een bepaalde patiënt controleren. In de TENStem eco worden de volgende waarden opgeslagen: De stimulatietijd is de totaaltijd dat het apparaat werd gebruikt voor stimulatie. De inschakelcycli geven aan hoe vaak het apparaat ingeschakeld en gebruikt werd om te stimuleren. De gemiddelde stimulatie-intensiteit is de gemiddelde stroomsterktewaarde van alle patiënten samen. Deze waarde wordt per kanaal geregistreerd. De waarden worden tijdens een stimulatiecyclus iedere minuut geactualiseerd. Daarbij worden alleen stroomsterkten geregistreerd van meer dan 4 ma.

17 17 Opvragen van de parameters Door zowel de linker toets als de toets ingedrukt te houden, verschijnt bovenaan de display de stimulatietijd in uren en minuten. Onderaan de display ziet u het aantal inschakelcycli. Na het indrukken van de toets verschijnt linksonder op de display de gemiddelde stimulatie-intensiteit voor kanaal 1 en rechtsonder voor kanaal 2. Weer op nul instellen Om alle beschreven waarden weer op nul in te stellen, moet u bij het inschakelen van het apparaat de toets en linker toets gelijktijdig ingedrukt houden. Dit betekent echter ook dat alle userprogramma's gewist worden. Uitschakelen van het apparaat U schakelt het apparaat uit met de toets. Indien de batterijspanning onder een bepaalde kritische waarde daalt of wanneer tijdens een stimulatieprocedure langer dan 2 minuten geen toets wordt ingedrukt, wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld. Op dat moment klinkt een pieptoon. Batterij vervangen Tijdens het bedrijf wordt via het batterijsymbool op de display aangegeven wat de spanning van de batterij is. Wanneer deze spanning onder een bepaalde kritische waarde komt, wordt de TENStem eco automatisch uitgeschakeld en kan dan ook niet opnieuw worden ingeschakeld. U moet dan de batterij vervangen. Schakel het apparaat uit Open het klepje van de batterijruimte Verwijder de oude batterij Plaats een nieuwe batterij, let op de juiste polariteit. Sluit het klepje van de batterijruimte.

18 18 Beschrijving van de programma's Programm 1 Benaming: Gate Control 1 Parameters: Totaalduur = 30 min Frequentie kanaal 1 en 2 = 100 Hz Pulsbreedte = 200 µs Symbool op display: Beschrijving: Bijde kanalen werken continu met dezelfde frequentie en pulsbreedte. Intensiteit Pulsbreedte Tijd Programm 2 Benaming: Gate Control 2 Parameters: Beschrijving en symbolen zie programma 1 Totaalduur = 30 min Frequentie kanaal 1 en 2 = 80 Hz Pulsbreedte = 150 µs Programm 3 Benaming: Parameters: Kaada Totaalduur = 30 min Frequentie kanaal 1 en 2 = 2 Hz Pulsbreedte = 250 µs Beschrijving en symbolen zie programma 1 Programm 4 Benaming: Gate Control + Kaada Totaalduur = 30 min Parameters: Frequentie kanaal 1 = 100 Hz Frequentie kanaal 2 = 2 Hz Pulsbreedte = 200 µs Symbool op display:

19 19 Beschrijving: Via kanaal 1 wordt continu een signaal met hoge frequentie (variërend tussen 80 en 120 Hz) afgegeven en via kanaal 2 een lage frequentie (tussen 0,5 en 10 Hz). Programm 5 Benaming: Aanpassing Totaalduur = 30 min Parameters Pulsbreedte = 150 µs Duur = 10 min Symbool op display: Fase 1: Fase 2: Beschrijving: Het apparaat volgt de onder programma 1 beschreven stimulatieprocedure. Bij fase 1 is sprake van een hoge frequentie bij Fase 1: Frequentie kanaal 1 en 2 = 100 Hz Fase 2: Frequentie kanaal 1 en 2 = 2 Hz Pulsbreedte = 200 µs Duur = 20 min beide kanalen. Vervolgens daalt de frequentie en neemt de pulsbreedte evenredig hiermee toe. Deze frequentie blijft gehandhaafd tot het programma is afgelopen (fase 2). Programm 6 Benaming: Parameters Parameters Han Totaalduur = 30 min Fase 1: Frequentie = 100 Hz Pulsbreedte = 150 µs Duur = 3 s Fase 2: Frequentie = 2 Hz Pulsbreedte = 200 µs Duur = 3 s

20 20 schwa-medico gebruiksaanwijzing - TENStem eco Symbool op display: Fase 1: Fase 2: Beschrijving: Het apparaat stimuleert afwisselend met een hoge frequentie en een relatief kleine pulsbreedte (fase 1) en een lage frequentie met een relatief grote pulsbreedte (fase 2). Elke fase duurt iedere keer 3 seconden. Programm 7 Benaming: Burst Totaalduur = 30 min Parameter: Frequentie = 100 Hz Pulsbreedte = 150 µs Bedrijfsfase = 0,25 s Rustfase = 0,25 s Symbool op display: Bedrijfsfase: Rustfase: Beschrijving: Net zoals bij programma 1 wordt met hoge frequentie gestimuleerd. Het verschil is echter dat bij dit programma achtereenvolgens een kwart seconde wordt gestimuleerd (bedrijfsfase) en ver- volgens een kwart seconde niet wordt gestimuleerd (rustfase). Programm 8 Benaming: Modulatie Totaalduur = 30 min Parameters: Minimale frequentie = 2 Hz Pulsbreedte = 200 µs Maximale frequentie = 80 Hz Pulsbreedte = 100 µs Modulationsduur = 7,5 s Symbool op display: Stijgtijd: Daaltijd: Beschrijving: Tijdens de stijgtijd wordt de frequentie binnen een paar seconden stapsgewijs verhoogd van de minimale tot de maximale

21 21 frequentie. Daarbij wordt de pulsbreedte constant aangepast. Daarop volgt de daaltijd, waarbij de frequentie weer teruggebracht wordt tot de minimumwaarde. Frequentie Hz Programm 9 Benaming: Parameters: Oploopfase Stijgtijd = 2 s Symbool op display: Stijgtijd: Afloopfase Rustfase: Beschrijving: Tijdens de stijgtijd stijgt de intensiteit continu vanaf nul tot de ingestelde stroomwaarde. Vervolgens wordt tijdens de bedrijfs- fase het betreffende gebied volgens de ingestelde intensiteit gestimuleerd. In de daaropvolgende daaltijd daalt de intensiteit weer tot nul. Spier Totaalduur = 30 min Frequentie = 50 Hz Pulsbreedte = 250 µs Bedrijfsfase = 5 s Daaltijd = 1 s Rustfase = 12 s Bedrijfsfase: Daaltijd: Tijd s Na de rustfase (waarin het apparaat geen impulsen afgeeft), gaat de volgende stijgtijd in. Intensiteit ma Tijd s

22 22 Programm 10 Benaming: Gate Control dynamic 1 Totaalduur = 30 min Parameters: Frequentie = 80 Hz Pulsbreedte = 150 µs Stijgtijd = 1 s Daaltijd = 1 s Symbool op display: Stijgtijd: Daaltijd: Beschrijving: In principe werkt dit programma hetzelfde als de spiermodus, alleen is bij dit programma geen sprake van een bedrijfs- of rustfase. De intensiteit wordt tijdens de stijgtijd tot de maximale waarde opgevoerd en vervolgens volgt onmiddellijk de daaltijd, waarbij de intensiteit weer tot nul wordt teruggebracht. De twee kanalen van de TENStem eco worden afwisselend aangestuurd. Dat betekent dat wanneer kanaal 1 de maximale waarde heeft bereikt, kanaal 2 op nul staat en omgekeerd. Door deze dynamische vorm van stimulatie, ontstaat een aangename massagewerking wanneer het elektrodepaar naast elkaar op het pijnlijke gebied wordt geplaatst. Programm 11 Benaming: Gate Control dynamic 2 Totaalduur = 30 min Parameters: Frequentie = 80 Hz Pulsbreedte = 150 µs Stijgtijd = 0,2 s Daaltijd = 0,2 s Totaalduur = 30 min Beschrijving en symbolen zie programma 10 Programm 12 Benaming: Parameters: Diepte-TENS Totaalduur = 30 min Frequentie = 100 Hz Pulsbreedte = 75 µs Aantal impulsen = 4 Rusttijd tussen impulsen = 200 µs

23 23 Symbool op display: Beschrijving: Dit programma verloopt als programma 1. Bij deze Diepte-TENS-modus worden in de stimulatiecyclus echter ook vier opeenvolgende impulsen met een tussenpoos van 200 µs opgewekt. Beschrijving van de symbolen Technische informatie Attentie, lees voor de ingebruikname de gebruiksaanwijzing! Gebruiksonderdeel type BF. Bij een toegestane lekstroom biedt het product bescherming tegen een elektrische schok. Op dit symbool volgt het bouwjaar van het product. Hierna volgt het adres van de fabrikant. Op dit symbool volgt het artikel- resp. bestelnummer van het product. Op dit symbool volgt het serienummer van het product. Hierna volgt het serieproductienummer. Dit product is voorzien van het recyclingsymbool conform de EU richtlijn 2002/96/EG. Dat wil zeggen dat het product aan het einde van de levensduur kosteloos bij een openbaar verzamelpunt ter recycling moet worden ingeleverd. Het aanbieden van het afval via huishoudelijk resp. restafval is niet geoorloofd. Dit is een actieve bijdrage aan de milieubescherming. Met het CE-keurmerk garandeert de fabrikant dat het product aan alle eisen van de EG richtlijnen voldoet en dat het product met succes alle conformiteitproeven heeft doorstaan. Het kengetal op de bij de conformiteitproeven aagegeven plaats, is volgens CE richtlijnen.

24 24 Technische gegevens Tweekanaalszenuwstimulator met galvanisch gescheiden uitgangen, constant-currentcurve, uitgangskortsluitschakeling (AKS) en 12 geïntegreerde programma's. Uitgangsstroom Frequentiebereik Pulsbreedte Opgenomen vermogen Voedingsbron Afmetingen Gewicht 70 ma (bij 1 kω effectief) 0,5-120 Hz µs 6 ma 9 volt blokbatterij ca. 115 mm x 60 mm x 30 mm ca. 130 g (zonder toebehoren) Bij een effectieve belasting van 1kΩ Pulsvorm: Belasting volgens ANSI/AAMI-norm Wijziging van de uitgangsstroom in relatie tot de belastingsweerstand Stroom I ma Weerstand RL Ω

25 25 Nieuwe instellingen, wijzigingen en reparaties De producent is alleen verantwoordelijk voor de veiligheid en de prestaties van de TENStem eco wanneer nieuwe instellingen, wijzigingen en reparaties door de producent of door hem gemachtigde personen worden uitgevoerd, en wanneer de TENStem eco volgens de gebruiksaanwijzing wordt gebruikt. Schakelschema s, overzicht reserveonderdelen en aanwijzingen bij instellingen Op verzoek stellen wij schakelschema s, overzichten van reserveonderdelen en aanwijzingen bij instellingen ter beschikking aan gekwalificeerd personeel van de gebruiker dat bekend is met de technische eigenschappen van de apparatuur. Waarborg Van kracht zijn de wettelijke garantiebepalingen volgens het Burgerlijk Wetboek. Garantie schwa-medico geeft twee jaar garantie vanaf de datum van levering van de TENStem eco aan de eindgebruiker. De garantie is niet van toepassing: - op accessoires zoals elektroden, kabels, batterijen, opladers - in geval van schade door onjuist gebruik - voor gebreken die tijdens de aanschaf bij de koper reeds bekend waren - bij nalatigheid door de gebruiker

26 26 Reiniging en onderhoud Voor het TENStem eco apparaat zijn geen speciale verzorgings- of reinigingsmiddelen nodig. Het TENStem eco apparaat reinigen met een zachte, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht in het apparaat komt. Mocht toch vocht in het apparaat doordringen, dan moet het apparaat voordat het opnieuw gebruikt wordt aan een technische controle worden onderworpen. Classificatie De TENStem eco wordt volgens de wet ingedeeld bij medische hulpmiddelen, klasse IIa. Technische controle De TENStem eco moet één keer in de 24 maanden worden onderworpen aan een technische controle. De technische controle omvat het volgende: 1. Controle of de vereiste begeleidende documenten aanwezig zijn: gebruiks-aanwijzing en het registratiesysteem voor medische hulpmiddelen. 2. Controle van de volledigheid van de uitrusting. 3. Visuele controle - met betrekking tot eventuele mechanische beschadigingen - met betrekking tot eventuele beschadiging van snoeren en aansluitstekkers 4. Veiligheid - Controle van de uitgangssignalen bij een effectieve belastingsweerstand van 1 kω (stroom en spanning) - Controle van de frequentie - Controle van de pulsbreedte Deze technische controleprocedures mogen uitsluitend worden uitgevoerd door speciaal daarvoor opgeleid personeel. In het registratiesysteem voor medische hulpmiddelen moeten de controles worden opgenomen onder vermelding van de datum en degene die de controle heeft uitgevoerd.

27 27 Combinatie De TENStem eco mag in combinatie met alle hieronder vermelde onderdelen en accessoires worden gebruikt. Elektroden De bij het TENS-apparaat geleverde elektroden voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Ze zijn vaker te gebruiken. Bij normaal gebruikt wel tot 30 dagen. Tip: reinig, voordat u de elektroden aanbrengt, de huid van zweet, vocht of vuil. Gebruik vooraf geen zalf of crème. Belangrijk: kleef de elektroden niet op een geïrriteerde of anders aangedane huid. Belangrijk: schakel het TENS-apparaat eerst uit voordat u de elektroden gaat verplaatsen. Evt. op de huid achtergebleven lijmresten zijn eenvoudig met water en zeep te verwijderen. Inhoud verpakking Aantal artikel referentie 1 Tenstem eco kabel, type zakje elektroden, volgens aanvraag 1 9 V gewone batterij Gebruiksaanwijzing NL

28 28 Accessoires Rubberelektroden Technische gegevens: Samenstelling: Levensduur: Kleur: Fabrikant: Silicone-Grafiet ca. 12 maanden Zwart Pierenkemper GmbH Toepassing Bestrijk de elektroden op de vlakke zijde met de elektrodegel. De elektrodegel verbetert de g leiding van de elektroden. Leg nu de elektroden op de te behandelen lichaamsdelen en fixeer ze met een strookje leukosilk. Niet op open wonden plakken! Rubberelektroden en gel worden slechts in uitzonderlijk gevallen toegepast. Aaanwijzing Na ca. 6 maanden treedt een langzaam verouderingsproces in. Het geleidingsvermogen vermindert langzaam. Na ca. 12 maanden intensief gebruik de elektroden verwisselen. Reiniging Reinig de elektroden na elk gebruik met water en zeep of een desinfecterend middel (bijv. alcohol 70 %). Art. nr. Artikel Aantal Rubberelektrode, rond 20 mm Ø 2 Stuk Rubberelektrode, rond 25 mm Ø 2 Stuk Rubberelektrode, 40 x 28 mm 2 Stuk

29 29 Art. nr. Artikel Aantal Rubberelektrode, 56 x 28 mm 2 Stuk Rubberelektrode, 75 x 30 mm 2 Stuk Gummielektroden 2 Stück 48 x 48 mm Rubberelektrode, 90 x 35 mm 2 Stuk Gummielektroden 2 Stück 35 x 90 mm Rubberelektrode, 38 x 45 mm 2 Stuk Rubberelektrode,48 x 48mm 2 Stuk Rubberelektrode, 70 x 65 mm 2 Stuk Rubberelektrode, 70 x 140 mm 2 Stuk

30 30 Zelfklevende elektroden Technische gegevens Samenstelling: Levensduur: Kleur: Fabrikant: Geleidende en klevende massa toepassingen Grijs/Zwart Pierenkemper GmbH Deze worden standaard toegepast bij de Tenstem eco. Gebruik De elektroden worden rechtstreeks op de betreffende plaats op de huid aangebracht. Breng de elektroden niet op open wonden aan! Onderhoud Om hygiënische redenen moeten voor iedere patiënt aparte elektroden worden gebruikt. Plak de elektroden na gebruik weer op de folie en doe deze terug in het polyethyleenzakje. De elektroden blij-ven in optimale kwaliteit wanneer zij op een koele plaats (bijv. de koelkast) worden bewaard. Wanneer de elektroden volgens de gebruiksaanwijzingen worden gebruikt, kunnen zij meermaals gebruikt worden. Door een beetje water op het oppervlak aan te brengen, worden de elektroden weer zelfklevend. Art. nr. Artikel Aantal Stimex, rond 32 mm Ø 4 Stuk Stimex, rond 50 mm Ø 4 Stuk Stimex, 50 x 50 mm 4 Stuk Stimex, 50 x 90 mm 2 Stuk

31 31 Art. nr. Artikel Aantal Stimex, 50 x 130 mm 2 Stuk Stimex, 80 x 130 mm 2 Stuk Overige toebehoren Art. nr. Artikel Aantal Elektrodegel 60 g Elektrodesnoer type 5.15, 2 mm-steker 1 Stuk Bevestigingspleister (type silk) 1 Rol Oplaadbare batterij 9 volt 1 Stuk Oplaadapparaat voor 9 V batterij 1 Stuk V gewone batterij 1 Stuk

32 32

33 TECHNISCHE STEEKKAART VOORNAAMSTE GEGEVENS Type Apparaat voor de stimulatie van spieren en zenuwen Model TENStem eco Rangschikking IIa CE identificatie 0197 Fabricatie-/serienummer Fabrikant Pierenkemper GmbH, Hörnsheimer Eck 19, D Wetzlar Verdeler schwa-medico GmbH, Wetzlarer Str , D Ehringshausen Jaar van aankoop Adres gebruiker Inventarisnummer Technische controle Om de 24 maanden INSTELWAARDEN Pulsbreedte (max.) 300 µs Frequentie (max.) 120 Hz Uitgangsstroom kanaal 1 (max.) 70 ma bij een effectieve belasting van 1 kω Uitgangsstroom kanaal 1 (max.) 70 ma bij een effectieve belasting van 1 kω Alle waarden met een tolerantiebereik ± 15 % OPLEIDING GEBRUIKER CONTROLE VAN DE FUNCTIES Datum Uitgevoerd door Handtekening Verantwoordelijke Datum Naam van de opgeleide persoon Handtekening PERSONEEL Datum Instructeur Naam van de opgeleide persoon Handtekening

34 BESCHRIJVING VAN DE CONTROLES 1. Controle van de technische steekkaart en van de gebruikshandleiding. 2. Controle van de volledig uitrusting. 3. Visuele controle eventuele mechanische defecten instellings- en identificatiesymbolen kabels en aansluitingen 4. Veiligheidsfuncties controle van de uitgangsignalen met laadweerstand van 1 kω controle van de frequentie controle van de impulsbreedte TECHNISCHE VEILIGHEIDSCONTROLES Datum Uitgevoerd door (technicus/firma) Resultaat Opmerkingen ONDERHOUDSMAATREGELEN (onderhoud/controle/terugtrekking) Datum Uitgevoerd door (technicus/firma) Beschrijving van de beoogde maatregelen TECHNISCHE INCIDENTEN of herhaling van een zelfde bedieningsfout Datum Beschrijving van het type van incidenten en de gevolgen AANGIFTE VAN DE INCIDENTEN Datum Bevoegde instantie Naam

35 35

36 schwa-medico Nederland B.V. Koningin Julianaplein CK Woudenberg Tel Fax Fabrikant: Pierenkemper GmbH Hörnsheimer Eck Wetzlar Duitsland Art.-Nr Stand:

GA Art.-Nr. 101484-V03. TENS eco 2 transcutane zenuwstimulator

GA Art.-Nr. 101484-V03. TENS eco 2 transcutane zenuwstimulator GA Art.-Nr. 101484-V03 TENS eco 2 transcutane zenuwstimulator TENS eco 2 Inhoud Wat is TENS 4 Beoogd gebruik 4 Aanwijzing voor het gebruik van het apparaat 4 Contraindicaties 5 Welke bijwerkingen kunnen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Art.-Nr V06. TENS eco 2

Gebruiksaanwijzing Art.-Nr V06. TENS eco 2 Gebruiksaanwijzing Art.-Nr. 101484-V06 TENS eco 2 Transcutane Zenuwstimulator schwa-medico Gebruiksaanwijzing - TENS eco 2 Inhoud Wat is TENS 3 Beoogd gebruik 3 Aanwijzing voor het gebruik van het apparaat

Nadere informatie

Transcutane 2-kanaal spier en zenuwstimulator Gebruiksaanwijzing Art. No

Transcutane 2-kanaal spier en zenuwstimulator Gebruiksaanwijzing Art. No EMP 2 PRO Transcutane 2-kanaal spier en zenuwstimulator Art. No. 04026 Gebruiksaanwijzing Art. No. 00845 Overzicht Bestemd gebruik...3 Belangrijke veiligheids instructies...3 Beschrijving van de symbolen...4

Nadere informatie

TENS. Pijncentrum Tel. 011 826 227. mensen zorgen voor mensen

TENS. Pijncentrum Tel. 011 826 227. mensen zorgen voor mensen Infobrochure TENS Pijncentrum Tel. 011 826 227 mensen zorgen voor mensen Wat is TENS? TENS staat voor Transcutane Elektrische zenuw (Nerve) Stimulatie. Een TENS-apparaat is een toestel dat zachte elektrische

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Nausem REF

Gebruiksaanwijzing. Nausem REF Gebruiksaanwijzing Nausem REF 462069 - 2 - Inhoudstafel Wat kan de Nausem?...4 Het veilige gebruik van de Nausem...5 Wie mag de Nausem niet gebruiken, of uitsluitend maar na consultatie van een arts?...5

Nadere informatie

Een niet-medicamenteuze pijnbehandeling Patiënteninformatie

Een niet-medicamenteuze pijnbehandeling Patiënteninformatie Transcutane Electrische Neuro-Stimulatie (TENS) Een niet-medicamenteuze pijnbehandeling Patiënteninformatie Inhoudsopgave Wat is TENS?...3 Hoe werkt TENS?...3 Bij welke pijnklachten helpt TENS?...4 Zo

Nadere informatie

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal TENS. Transcutane Elektrische Zenum Stimulatie Handleiding voor verpleegkundigen, verzorgenden en mantelzorgers

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal TENS. Transcutane Elektrische Zenum Stimulatie Handleiding voor verpleegkundigen, verzorgenden en mantelzorgers TENS Transcutane Elektrische Zenum Stimulatie Handleiding voor verpleegkundigen, verzorgenden en mantelzorgers TENS INLEIDING U of uw patiënt/familielid wordt behandeld door middel van Transcutane Elektrische

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Art.-Nr V09. TENS eco 2 TRANSCUTANE ZENUWSTIMULATOR MEDISCHE APPARATEN

Gebruiksaanwijzing Art.-Nr V09. TENS eco 2 TRANSCUTANE ZENUWSTIMULATOR MEDISCHE APPARATEN NL Gebruiksaanwijzing Art.-Nr. 101484-V09 TENS eco 2 TRANSCUTANE ZENUWSTIMULATOR MEDISCHE APPARATEN schwa-medico Gebruiksaanwijzing - TENS eco 2 Inhoud Wat is TENS 3 Beoogd gebruik 3 Contraindicaties 3

Nadere informatie

TENS. Pijncentrum Tel mensen zorgen voor mensen

TENS. Pijncentrum Tel mensen zorgen voor mensen Infobrochure TENS Pijncentrum Tel. 011 826 227 mensen zorgen voor mensen Wat is TENS? TENS staat voor Transcutane Elektrische zenuw (Nerve) Stimulatie. TENS is een niet invasieve behandelingstechniek waarbij

Nadere informatie

INFO VOOR PATIËNTEN TENS-THERAPIE PIJNBEHANDELING

INFO VOOR PATIËNTEN TENS-THERAPIE PIJNBEHANDELING INFO VOOR PATIËNTEN TENS-THERAPIE PIJNBEHANDELING INHOUD 01 Inleiding 4 02 Hoe werkt TENS? 4 03 Bij welke pijnklachten werkt TENS? 5 04 De behandeling 5 05 Aantal sessies per dag 5 06 Voordeel 6 07 Contra-indicaties

Nadere informatie

AR280P Clockradio handleiding

AR280P Clockradio handleiding AR280P Clockradio handleiding Index 1. Beoogd gebruik 2. Veiligheid o 2.1. Pictogrammen in deze handleiding o 2.2. Algemene veiligheidsvoorschriften 3. Voorbereidingen voor gebruik o 3.1. Uitpakken o 3.2.

Nadere informatie

Geniet van uw tijd 3

Geniet van uw tijd 3 1 Geniet van uw tijd 3 4 Gebruiksaanwijzing De gebruiksaanwijzing voor veilig gebruik en een lange levensduur van de zorgvuldig lezen en bewaren. De gebruiksaanwijzing is ook beschikbaar op internet: www.qlocktwo.com

Nadere informatie

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER Snel installatiegids DA-30501 Inhoud Vóór gebruik... 2 1. Informatie over de DA-30501... 2 2. Systeemeisen... 2 3. Overzicht... 2 Aan de slag... 3 1. De batterij van de

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Pen Multimeter PCE-TT 3

GEBRUIKSAANWIJZING Pen Multimeter PCE-TT 3 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Pen Multimeter

Nadere informatie

MG 21 O Infrarood masseerapparaat Gebruikshandleiding

MG 21 O Infrarood masseerapparaat Gebruikshandleiding MG 21 NL O Infrarood masseerapparaat Gebruikshandleiding Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) Tel. +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de Meegeleverd

Nadere informatie

GA Art.-Nr. 101664. AS SUPER 4 digital Elektrische naaldstimulatie

GA Art.-Nr. 101664. AS SUPER 4 digital Elektrische naaldstimulatie GA Art.-Nr. 101664 AS SUPER 4 digital Elektrische naaldstimulatie AS SUPER 4 digital Inhoud Geachte cliënt, 4 Doeleinden 4 Veiligheidsinstructies 4 Algemene veiligheidsinstructies 4 Medische veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Digital Sex Power Box with 4 channels.

Digital Sex Power Box with 4 channels. Digital Sex Power Box with 4 channels. Manuel in Dutch 4 Kanaals Digitale Electro Sex Power box. Gebruiksaanwijzing: Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door, voordat u dit artikel in gebruik neemt.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Geluidsmeter PCE-MSL 1

GEBRUIKSAANWIJZING Geluidsmeter PCE-MSL 1 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING Geluidsmeter PCE-MSL 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING FT-07

GEBRUIKSAANWIJZING FT-07 GEBRUIKSAANWIJZING FT-07 1 2 3 1: temperatuur sensor 2: display 3: aan/start/stop/geheugen/uit toets temperatuur weergave display temperatuur weergave geheugen lege batterij indicatie 2 INTRODUCTIE De

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 16 RTS

Afstandsbediening Telis 16 RTS Afstandsbediening Telis 16 RTS Bedieningshandleiding Telis 16 RTS Pure Art.nr. 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr. 1811021 Afstandsbediening Telis 16 RTS 16 Kanaals zender met display Telis 16 RTS Pure

Nadere informatie

Elektro Sex Powerbox met LCD scherm.

Elektro Sex Powerbox met LCD scherm. Elektro Sex Powerbox met LCD scherm. Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door, voor het in gebruik nemen van de Elektro Sex Powerbox. Deze elektro sex stimulator werkt op batterijen. Het zendt elektrische

Nadere informatie

Olympia EKM 2100. (vertaling Zonnepanelen123 als service voor gebruikers)

Olympia EKM 2100. (vertaling Zonnepanelen123 als service voor gebruikers) (vertaling Zonnepanelen123 als service voor gebruikers) Vooraf: De Olympia EKM2100 is oorspronkelijk bedoeld als meetinstrument voor het meten van het verbruik van energie van uw apparaten. De EKM2100

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Sprekende klok FC-24

GEBRUIKSAANWIJZING. Sprekende klok FC-24 GEBRUIKSAANWIJZING Sprekende klok FC-24 FC-24 De Fysic FC-24 is een sprekende klok met datum en kalender weergave, wekfunctie en thermometer. OVERZICHT KLOK 1 2 3 4 5 6 7 13 8 9 10 11 12 14 15 16 17 1.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING EASYSTART TIMER

GEBRUIKSAANWIJZING EASYSTART TIMER Voertuigverwarmingen Technische documentatie GEBRUIKSAANWIJZING EASYSTART TIMER NL Bedieningselement voor de Eberspächer-standverwarmingen Hoofdstuk Naam hoofdstuk Inhoud hoofdstuk Pagina 1 Inleiding 1.1

Nadere informatie

Art-No NL Handleiding

Art-No NL Handleiding Art-No. 18141 NL Handleiding Art-No. 18142 Digitale momentsleutel Art.nr. 18141 3/8 aandrijving, 17-170 Nm Art.nr. 18142 1/2 aandrijving, 20-200 Nm Handleiding Inhoud verpakking: Momentsleutel Batterijen,

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Stralingsmeter PCE-EMF 823

GEBRUIKSAANWIJZING Stralingsmeter PCE-EMF 823 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING Stralingsmeter PCE-EMF 823 Inhoudsopgave

Nadere informatie

TENS. Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie

TENS. Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie TENS Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Wat is pijn?... 1 Acute pijn... 1 Chronische pijn... 1 3 Wat is een TENS-behandeling?... 2 4 Hoe werkt TENS... 3 5 De TENS-behandeling...

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING EASYSTART REMOTE

GEBRUIKSAANWIJZING EASYSTART REMOTE Voertuigverwarmingen Technische documentatie NL GEBRUIKSAANWIJZING EASYSTART REMOTE Bedieningselement voor de Eberspächer-standverwarmingen EasyStart Select Bedienungsanleitung EasyStart Remote Gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding EXCLUSIV COMPACT THERMOSTAAT Dit product heeft de volgende eigenschappen: 1) Regeling van de verwarming 2) Eenvoudig te programmeren 3) Twee programma's: programma ingesteld af fabriek

Nadere informatie

Actieve stereo speaker met uniek LED sfeerlicht

Actieve stereo speaker met uniek LED sfeerlicht Handleiding Actieve stereo speaker met uniek LED sfeerlicht Belangrijk Wanneer het product is ingeschakeld, ziet u de functie On Mode geactiveerd. Echter, wanneer het product is aangesloten op een extern

Nadere informatie

Gebruikersinstructie NeuroTrac TENS

Gebruikersinstructie NeuroTrac TENS Gebruikersinstructie NeuroTrac TENS Voor de volledige gebruiksaanwijzing van de NeuroTrac TENS verwijzen wij naar de officiële Engelstalige handleiding die bij het apparaat geleverd wordt. Deze beknopte

Nadere informatie

MILTON KLOKTHERMOSTAAT

MILTON KLOKTHERMOSTAAT MILTON KLOKTHERMOSTAAT Gebruiksaanwijzing Installatie: Waarschuwing: schakel de Milton en de elektronische apparaten (CV-Ketel) die erop worden aangesloten uit voor installatie. 1. Installatieplaats: Plaats

Nadere informatie

TENS+EMS DUO KORTE HANDLEIDING. Natuurlijke behandeling tegen pijn en voor spieropbouw. 2 behandelingswijzen met één apparaat

TENS+EMS DUO KORTE HANDLEIDING. Natuurlijke behandeling tegen pijn en voor spieropbouw. 2 behandelingswijzen met één apparaat TENS+EMS DUO 2 behandelingswijzen met één apparaat KORTE HANDLEIDING Natuurlijke behandeling tegen pijn en voor spieropbouw Onderdelen van het apparaat BELANGRIJK PRORELAX TENS+EMS-APPARATEN ZIJN ZEER

Nadere informatie

Dohse Aquaristik GmbH & Co. KG

Dohse Aquaristik GmbH & Co. KG Een merk van Dohse Aquaristik Gebruikshandleiding HumidityControl eco Art. nr. 10896 Dohse Aquaristik GmbH & Co. KG www.dohse-terraristik.com Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Display 1.2 Veiligheidsinstructies

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Viscosimeter PCE-RVI 6

GEBRUIKSAANWIJZING Viscosimeter PCE-RVI 6 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon+31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING Viscosimeter PCE-RVI 6 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Voedingsbank met LED-display, 10.400 mah

Voedingsbank met LED-display, 10.400 mah Voedingsbank met LED-display, 10.400 mah Handleiding 31892 SPECIFICATIES Capaciteit: 10.400 mah Batterij: lithium-ion Ingang: 5 V DC/1,3 A (1,5 A Max) Uitgang 1: 5 V DC 1 A Uitgang 2: 5 V DC 1 A Uitgang

Nadere informatie

FC 65. O Gezichtsborstel Gebruiksaanwijzing... 2. BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) www.beurer.com

FC 65. O Gezichtsborstel Gebruiksaanwijzing... 2. BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) www.beurer.com FC 65 O Gezichtsborstel Gebruiksaanwijzing... 2 BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) www.beurer.com NEDERLANDS Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig door, bewaar deze voor later gebruik,

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 66

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 66 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Ampèremeter PCE-CM 4

GEBRUIKSAANWIJZING Ampèremeter PCE-CM 4 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Ampèremeter

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Nederlands. Alarmsysteem & Sensorpleister

Gebruiksaanwijzing Nederlands. Alarmsysteem & Sensorpleister Gebruiksaanwijzing Nederlands Alarmsysteem & Sensorpleister Gebruiksaanwijzing Alarmsysteem & Sensorpleister Dutch version 2007 Redsense Medical AB Box 287 301 07 Halmstad, Sweden www.redsensemedical.com

Nadere informatie

Handleiding Electro - visapparaat

Handleiding Electro - visapparaat Handleiding Electro - visapparaat De Fuut Project: 0550 Electro - Visapparaat 350V/100W Type : De Fuut Versie: 1 Datum: 26-3-2010 Fabrikant: AVASTO Populierweg 41a 3421 TX Oudewater tel: 0348-560297 Inhoudsopgave

Nadere informatie

PATIËNTENFOLDER ANESTHESIOLOGIE & PIJNPOLI TENS-behandeling

PATIËNTENFOLDER ANESTHESIOLOGIE & PIJNPOLI TENS-behandeling PATIËNTENFOLDER ANESTHESIOLOGIE & PIJNPOLI TENS-behandeling Uw arts heeft voorgesteld een behandeling door middel van TENS uit te voeren. In deze folder geven wij u hier informatie over. Uw arts bespreekt

Nadere informatie

BELANGRIJK: WAARSCHUWING: Gebruiksaanwijzing

BELANGRIJK: WAARSCHUWING: Gebruiksaanwijzing BELANGRIJK: Lees gebruiksaanwijzing en bewaar hem. Besteed aandacht aan de veiligheidsaanwijzingen en volg ze op. Sluit geen een apparaat aan met een belasting van meer dan 16 Amp. Zorg er altijd voor

Nadere informatie

GM-200 HYDROMETER INLEIDING PRODUCTEIGENSCHAPPEN

GM-200 HYDROMETER INLEIDING PRODUCTEIGENSCHAPPEN GM-200 HYDROMETER INLEIDING De CAISSON GM-200 is speciaal ontwikkeld voor het meten van het vochtgehalte in zware materialen zoals beton, cementvloer en gipspleister. Daarnaast is het ook mogelijk om het

Nadere informatie

Handleiding Digitale Thermostaat elektrische Handdoekradiatoren

Handleiding Digitale Thermostaat elektrische Handdoekradiatoren Handleiding Digitale Thermostaat elektrische Handdoekradiatoren De BeauHeat digitale thermostaat is een digitale klokthermostaat voor automatische bediening van elektrische handdoekradiatoren. Een externe

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING AC/DC Ampèretang PCE-DC 41

GEBRUIKSAANWIJZING AC/DC Ampèretang PCE-DC 41 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon+31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING AC/DC Ampèretang PCE-DC 41 Inhoudsopgave

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de SJ4000 WIFI Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

Charging base handleiding

Charging base handleiding Charging base handleiding Hartelijk dank Hartelijk dank dat u voor deze oplaadbare oplossing hebt gekozen. Uw charging base Uw hoorspecialist: Introductiejaar: 2017 Telefoonnummer: Serienummer: Garantie:

Nadere informatie

AXIWI. Gebruiksaanwijzing AXIWI AT-320. Digitaal Draadloos Audio Systeem

AXIWI. Gebruiksaanwijzing AXIWI AT-320. Digitaal Draadloos Audio Systeem AXIWI Digitaal Draadloos Audio Systeem AXIWI AT-320 Gebruiksaanwijzing Veiligheidsinstructie: Neem het onderstaande in acht: Vermijd opslag en gebruik in te warme en vochtige plaatsen. Het gebruik in zulke

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de gloednieuwe SJ5000 Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

Pijntherapie TENS. Imeldaziekenhuis

Pijntherapie TENS. Imeldaziekenhuis Pijntherapie TENS Imeldaziekenhuis imelda omringt u met zorg Inhoud Voorwoord 3 Wat is TENS? 4 Hoe wordt pijndemping gerealiseerd met TENS? 5 Hoe werkt TENS? 6 Enkele tips 8 De voordelen van TENS 9 De

Nadere informatie

Bluetooth Auto Luidspreker

Bluetooth Auto Luidspreker ENVIVO Bluetooth Auto Luidspreker GEBRUIKERSHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE...4 WELKOM...4 ALGEMENE INFORMATIE EN VEILIGHEIDSINSTRUCTIES...5 WAARSCHUWING...5 PRODUCT AFBEELDING & BELANGRIJKSTE FUNCTIES...6

Nadere informatie

Handleiding. Onderdelen apparatuur

Handleiding. Onderdelen apparatuur NL Handleiding De STABILA REC-0 Line is een eenvoudig te bedienen receiver waarmee u snel laserlijnen kunt ontvangen. Met de receiver REC-0 Line kunnen uitsluitend pulsgemoduleerde laserstralen van STABILA-lijnlaserapparaten

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Trillingsmeter PCE-VT 1100

GEBRUIKSAANWIJZING Trillingsmeter PCE-VT 1100 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Trillingsmeter

Nadere informatie

Bedieningselement voor de Eeberspächer-standverwarmingen A WORLD OF COMFORT

Bedieningselement voor de Eeberspächer-standverwarmingen A WORLD OF COMFORT Voertuigverwarmingen Technische documentatie Gebruiksaanwijzing EasyStart Timer NL Gebruiksaanwijzing Beknopte handleiding Inbouwhandleiding Bedieningselement voor de Eeberspächer-standverwarmingen A WORLD

Nadere informatie

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN START-LINE GEBRUIKERSHANDLEIDING Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Lees deze eenvoudige instructies. Bij onjuiste installatie vervalt de garantie op dit product.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Mini-Hygro-Thermometer PCE-444

GEBRUIKSAANWIJZING Mini-Hygro-Thermometer PCE-444 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING Mini-Hygro-Thermometer PCE-444

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings-

Nadere informatie

O Mikrodemabrasie-apparaat Gebruiksaanwijzing FC 76

O Mikrodemabrasie-apparaat Gebruiksaanwijzing FC 76 O Mikrodemabrasie-apparaat Gebruiksaanwijzing FC 76 Inhoudsopgave NEDERLANDS 1. Kennismaking... 3 2. Verklaring van de symbolen... 4 3. Voorgeschreven gebruik... 4 4. Waarschuwingen en veiligheidsaanwijzingen...

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-T237

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-T237 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon+31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-T237 Inhoudsopgave

Nadere informatie

COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR

COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR START-LINE ACC-2300 GEBRUIKERSHANDLEIDING Item 70181 Versie 5.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen COMPACTE DRAADLOZE SCHAKELAAR Lees deze eenvoudige instructies.

Nadere informatie

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY BEDIENINGS INSTRUCTIES 8-SYMBOOL AFSTANDBEDIENING Kinder slot Tijd Signaal indicator Thermostatische stand Batterij Countdown F or C Programma Eco stand Temperatuur Dubbele brander 8-SYMBOOL DISPLAY INSTELLING

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING PCE-AC 4000

GEBRUIKSAANWIJZING PCE-AC 4000 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. celexon Laser-Presenter Expert LP250

Gebruiksaanwijzing. celexon Laser-Presenter Expert LP250 Gebruiksaanwijzing celexon Laser-Presenter Expert LP250 Hartelijk dank voor de aanschaf van een kwaliteitsproduct van celexon Lees voordat u de preseneter gebruikt deze aanwijzing aandachtig door en bewaar

Nadere informatie

BELANGRIJKE WAARSCHUWINGEN Veiligheidswaarschuwingen

BELANGRIJKE WAARSCHUWINGEN Veiligheidswaarschuwingen BELANGRIJKE WAARSCHUWINGEN Veiligheidswaarschuwingen Gevaar! Veronachtzaming kan of zal de oorzaak zijn van elektrische schokken met gevaar voor het leven. - Gebruik het verwarmingselement niet in de nabijheid

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing PCE-123

Gebruiksaanwijzing PCE-123 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede Nederland Tel.: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 430 36 46 info@pcebenelux.nl PCE-123 Eigenschappen: 1. 4-20mA (belasting 1KΩ, voeding 24V) 2. 0-100.00mV, 0-1.000V,

Nadere informatie

1 Veiligheidsinstructies. 2 Bedoeld gebruik. 3 Bediening. Systeem DALI-Power-besturingseenheid inbouwbasiselement

1 Veiligheidsinstructies. 2 Bedoeld gebruik. 3 Bediening. Systeem DALI-Power-besturingseenheid inbouwbasiselement Best. nr.: 5406 00 Bedieningsvoorschrift 1 Veiligheidsinstructies Elektrische apparaten mogen alleen door een elektromonteur worden gemonteerd en aangesloten. Ernstig letsel, brand of materiële schade

Nadere informatie

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5522 NEDERLANDS

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5522 NEDERLANDS HOT AIR HAIRSTYLER HS 5522 NEDERLANDS G F E A B C D 1 2 3 3 NEDERLANDS 29-32 4 VEILIGHEID Veiligheid Houd rekening met de volgende informatie bij gebruik van het apparaat: 7 Het apparaat is alleen ontworpen

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mini - Ampèretang PCE-DC3

Gebruiksaanwijzing Mini - Ampèretang PCE-DC3 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING QUARTZWEKKER

GEBRUIKSAANWIJZING QUARTZWEKKER Wij danken u voor het kopen van deze quartzwekker. Ontwikkeld en ontworpen met innovatieve componenten en technieken, laat deze u altijd de juiste tijd zien. Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4 Art.-Nr.: Art.-Nr.: Montage handleiding Inhoud Algemene omschrijving...p. Montage handleiding en functies...p. Instellingen van magneet contacten...p. Aansluiting met draadloos magneet contact...p. Aansluiting

Nadere informatie

LightBoy DIGI 12V. Bestnr.: Omwille van het milieu 100% recyclingpapier

LightBoy DIGI 12V. Bestnr.: Omwille van het milieu 100% recyclingpapier G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 84 46 08 LightBoy DIGI 12V Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 66

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 66 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0) 900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter

Nadere informatie

Stopwatch. Bestnr.: 84 00 08. Omwille van het milieu 100% recyclingpapier

Stopwatch. Bestnr.: 84 00 08. Omwille van het milieu 100% recyclingpapier G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 84 00 08 Stopwatch Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Handleiding afstandsbediening voor mobiele airconditioning

Handleiding afstandsbediening voor mobiele airconditioning Handleiding afstandsbediening voor mobiele airconditioning Lees deze handleiding aandachtig door voor een veilig en correct gebruik van de mobiele airconditioner. Bewaar de handleiding zorgvuldig, zodat

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING AQUA LASER 2 IN 1 RAAMREINIGER ARTIKEL NUMMER :

GEBRUIKSAANWIJZING AQUA LASER 2 IN 1 RAAMREINIGER ARTIKEL NUMMER : GEBRUIKSAANWIJZING AQUA LASER 2 IN 1 RAAMREINIGER ARTIKEL NUMMER : 808.478 Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig voordat u het apparaat in gebruik neemt. Doelmatig gebruik: Gebruik het apparaat alleen

Nadere informatie

Kalender-klok met rekenmachine

Kalender-klok met rekenmachine G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 77 31 10 Kalender-klok met rekenmachine Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Elektrische kippengrills

Elektrische kippengrills Elektrische kippengrills met afzonderlijk aangedreven, boven elkaar geplaatste spiesen Mod. E-6P 215.035 Mod. E-8P-S2 215.036 Mod. E-12P-S3 215.037 AANWIJZINGEN VOOR INSTALLATIE, BEDIENING EN ONDERHOUD

Nadere informatie

Handleiding tijdklok 230V~

Handleiding tijdklok 230V~ Handleiding tijdklok 230V~ 1. Tijdklok 230V~ met interne back-up accu Detectech bestelnummer: 005-003-001-001 EAN-nummer: 7434031829805 Voedingsspanning: 230V~ (+10 en - 20%.) Energieverbruik: 0,05W. Schakelcontact:

Nadere informatie

Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie TENS. Imeldaziekenhuis

Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie TENS. Imeldaziekenhuis Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie TENS Imeldaziekenhuis imelda omringt u met zorg Inhoud 2 Voorwoord 3 Wat is TENS? 4 Hoe realiseert TENS pijndemping? 5 Hoe werkt TENS? 6 Enkele tips 7 De voordelen

Nadere informatie

CCS COMBO 2 ADAPTER. Handleiding

CCS COMBO 2 ADAPTER. Handleiding CCS COMBO 2 ADAPTER Handleiding WAARSCHUWINGEN BEWAAR DEZE BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES. Dit document bevat belangrijke instructies en waarschuwingen die bij het gebruik van de CSS Combo 2-adapter

Nadere informatie

Leather keyboard case for Ipad Air 2

Leather keyboard case for Ipad Air 2 Leather keyboard case for Ipad Air 2 Gebruikershandleiding NL Decoded, 15/02 Inhoudsopgave 1 Beoogd gebruik 3 2 Veiligheid 4 2.1 Pictogrammen in deze handleiding 4 2.2 Algemene veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

VOEDINGSBANK 9000 MET AUTO JUMPSTARTER

VOEDINGSBANK 9000 MET AUTO JUMPSTARTER VOEDINGSBANK 9000 MET AUTO JUMPSTARTER Gebruikshandleiding 31889 Lees deze handleiding a.u.b. voordat u dit product in gebruik neemt. Anders kunt u ernstig letsel oplopen. Hartelijk bedankt voor het aanschaffen

Nadere informatie

Het NESS H200 Wireless-systeem bedienen

Het NESS H200 Wireless-systeem bedienen Hoofdstuk Het NESS H200 Wireless-systeem bedienen 9 Vereisten voor RF-communicatie De besturingseenheid en orthese moeten zich binnen het RF-communicatiebereik bevinden om draadloos te kunnen communiceren.

Nadere informatie

D27-1 Schouderklopband Handleiding

D27-1 Schouderklopband Handleiding D27-1 Schouderklopband Handleiding TotalSeat Spaceshuttle 6-G 3824 ML Amersfoort 033 30 200 10 info@totalseat.nl www.totalseat.nl Hartelijk dank voor uw aanschaf van deze klopmassageband. Wij wensen u

Nadere informatie

1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity

1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity 1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity Installatiehandleiding Versie 1.2 - januari 2007 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Technische

Nadere informatie

MG 30 O Cadeauset met mini-massageapparaat Gebruikshandleiding

MG 30 O Cadeauset met mini-massageapparaat Gebruikshandleiding MG 30 NL O Cadeauset met mini-massageapparaat Gebruikshandleiding Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0)731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SRP3011. Vragen? Vraag het Philips

Gebruiksaanwijzing. Altijd tot uw dienst SRP3011. Vragen? Vraag het Philips Altijd tot uw dienst Ga voor registratie van uw product en ondersteuning naar www.philips.com/support Vragen? Vraag het Philips SRP3011 Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1 Uw universele afstandsbediening

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING ADB-17

GEBRUIKSAANWIJZING ADB-17 GEBRUIKSAANWIJZING ADB-17 ADB-17 De ADB-17 is een draadloze deurbel die bij diverse toepassingen kan worden gebruikt. Zo kan de ADB-17 worden gebruikt als (nieuwe) deurbel of hulpbel bij zieken en hulpbehoevenden.

Nadere informatie

GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING

GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING SBM3 / 125.505 SBM4 / 125.510 SBM6 / 125.520 INHOUDSOPGAVE 1. DOEL en BEREIK 2. AANSPRAKELIJKHEID 3. AANWIJZINGEN 4. BASISEIGENSCHAPPEN

Nadere informatie

8075-000-048 - April 2010. Handleiding infrarood afstandsbediening

8075-000-048 - April 2010. Handleiding infrarood afstandsbediening 8075-000-048 - April 00 Handleiding infrarood afstandsbediening x 9V Batterij x x I zonder geheugen A, B, C + D S I met geheugen A, B, C + E I met massage A, B, C + F, G A Ontvangstinstelling A. Verwijder

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Laser Tachometer PCE-DT 65

GEBRUIKSAANWIJZING Laser Tachometer PCE-DT 65 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Laser Tachometer

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit / Dimmen * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing RCD-tester PCE-RCD 1

Gebruiksaanwijzing RCD-tester PCE-RCD 1 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon+31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl Gebruiksaanwijzing RCD-tester PCE-RCD 1 Versie 1.2

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING EIGENSCHAPPEN VOOR HET GEBRUIK

GEBRUIKSAANWIJZING EIGENSCHAPPEN VOOR HET GEBRUIK Hartelijk dank voor de aankoop van dit product van JB Systems. Lees deze gebruiksaanwijzing zeer zorgvuldig door, om volledig van alle mogelijkheden te kunnen profiteren. EIGENSCHAPPEN Gebruikersvriendelijke

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7 GEBRUIKSAANWIJZING 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 ONZE WELGEMEENDE DANK VOOR UW AANKOOP VAN DEZE AFSTANDS- BEDIENING. LEES DE HANDLEIDING AANDACHTIG ALVORENS

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Laagdiktemeter PCE-CT 40/50

GEBRUIKSAANWIJZING Laagdiktemeter PCE-CT 40/50 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon+31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING Laagdiktemeter PCE-CT 40/50 Inhoudsopgave

Nadere informatie

TDS 75. NL Gebruikshandleiding Elektrische warmeluchtblazer

TDS 75. NL Gebruikshandleiding Elektrische warmeluchtblazer TDS 75 NL Gebruikshandleiding Elektrische warmeluchtblazer TRT-BA-TDS 75 -TC-001-NL TROTEC GmbH & Co. KG Grebbener Straße 7 D-52525 Heinsberg Tel.: +49 2452 962-400 Fax: +49 2452 962-200 www.trotec.com

Nadere informatie