Inleiding. Unitas Ephesians 1:9 10 (ESV) Geliefde leden,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inleiding. Unitas Ephesians 1:9 10 (ESV) Geliefde leden,"

Transcriptie

1

2 Inleiding Geliefde leden, Voor jullie ligt het jaarbeleid van Navigators Studentenvereniging Delft Dit is een overzicht van de inhoudelijke en praktische plannen voor dit jaar. Dit jaarbeleid is tot stand gekomen door middel van het doorlopen van het beleidsproces, waarbij het meerjarenkader van NSV en het meerjarenbeleid van NS-Delft als leidraad zijn gebruikt. Unitas Ephesians 1:9 10 (ESV) "He lavished upon us in all wisdom and insight, making known to us the mystery of his will, according to his purpose, which he set forth in Christ as a plan for the fullness of time, to unite all things in him, things in heaven and things on earth."

3 Jaarprioriteiten 1. Getuigen Leden worden uitgenodigd te ontdekken wat getuigen voor hen betekent en hoe ze hun eigen leven met God zichtbaar kunnen maken in de relaties die zij nu al hebben of aangaan. Dit is onafhankelijk van de mate van het eigen geloof. Samen leren, samen ontdekken en samen doen vervult hierin een belangrijke rol. Als Nestoren, bestuur en staf willen we samen groeien in het zijn van getuigen door zelf het voortouw te nemen, en ook aan te haken op initiatieven die vanuit andere leden komen. 1.1 Jouw plek Waar? Leden hebben een persoon uit hun directe omgeving, die Jezus nog niet kent, waar ze wekelijks voor bidden. In de zub wordt hier aandacht aan gegeven. In de Zubleiderszub wordt met elkaar bedacht hoe dit op een frisse en creatieve manier steeds weer vorm kan krijgen in de zub of het kringhuis. 1.2 Jouw manier Hoe? Er wordt een Open Avond aan het begin van het jaar besteed aan het ontdekken van jouw getuigende stijl. In het kringhuis wordt hier op terug gepakt d.m.v. een kringhuisavond. 1.3 Jouw zoektocht Wat? Bij de afsluiting van elke zub wordt er aandacht besteed aan hoe hetgeen dat in de gehele zub naar voren gekomen is, van waarde kan zijn voor de mensen om hen heen. Hierbij wordt de zub gezien als een plek waarbij je zoekt naar manieren van getuigen. 1.4 Missieweek Als Navigators willen we betrokken zijn met, en ons inzetten voor de Missieweek 2018 die van 26 maart tot 1 april plaats zal vinden. In deze week zijn wij de gehele week met de campus betrokken. In de aanloop hiernaartoe willen we leden toerusten en aanmoedigen. 1.5 Alpha Als Navigators willen we dit jaar twee Alpha cursussen organiseren gedurende het jaar. Deze zullen plaatsvinden in het eerste semester en het tweede semester van het studiejaar.

4 2. Toerusting leiders Discipelschap willen we een centrale rol geven binnen de vereniging. Discipelmaker zijn begint bij zelf discipel zijn, en leren zelf dagelijks met Jezus te leven. Om dit te doen, worden leiders zowel in persoonlijk leiderschap als taakgericht toegerust. 2.1 Tweedaagse Gedurende komend jaar willen we één toerustingsmoment organiseren voor het geven van een zub. Dit om de deelnemers te helpen vorm te geven aan de zub rondom structuur, vragen stellen en groepsdynamiek. 2.2 Discipelschapsgroep De nestoren zullen tweewekelijks bijeenkomen om elkaar aan te moedigen en te ondersteunen in de persoonlijke wandel met God. De nestoren zullen de zubleiderszubs in bepaalde aspecten vergelijkbaar met deze bijeenkomsten inrichten, om ook zo de zubleiders hierin mee te nemen. In de zubleiderszub wordt zo, bijvoorbeeld, aandacht gegeven aan de persoonlijke wandel met God. 3. Ruimte voor de Geest We willen ruimte geven aan het werk en de persoon van de Geest binnen de zub, de vereniging, en het kringhuis. Elementen die hieraan bijdragen zijn luisterend gebed, ruimte voor de gaven, ministry, en het erkennen van de geestelijke realiteit. Met de onderstaande punten willen wij een cultuur vormen waarbij er ruimte is voor kwetsbaarheid, openheid en eerlijkheid, en een cultuur vormen waarin men open kan staan voor het werk van de Geest. 3.1 Gebed Er zal gebed aangeboden worden op de Open Avonden die invulling krijgen d.m.v. een spreker. Dit zal tenminste de helft van alle Open Avonden in dit verenigingsjaar beslaan. Hierbij zien wij bidden als het verwerkelijken van kwetsbaarheid, openheid en eerlijkheid. 3.2 Luisterend bidden Eén Open Avond zal in het teken staan van luisterend bidden en de toepassing daarvan. 3.3 Erkennen van de geestelijke realiteit Op één Open Avond zal een spreker met ons stilstaan bij de realiteit van geestelijke strijd in ons alledaagse leven. Ons verlangen is continuïteit te zien doordat geestelijke realiteit in meerdere aspecten betrokken wordt in zubs, zubleiderszubs en getuigenissen op open avonden.

5 4. Diepe wortels Diepe wortels zijn van belang bij het volgen van Jezus. Door diepe wortels kunnen we staande blijven tegen de stormen, verleidingen en afleidingen in het leven. Dit vraagt dat we ons steeds opnieuw blijven toewijden aan Jezus en Zijn koninkrijk, en dagelijks met Hem leren leven. Maar ook dat we ons laten voeden door het Woord en in gebed blijven zoeken naar Zijn wil voor ons leven. Met de onderstaande punten willen wij leden aanmoedigen en helpen om een persoonlijke wandel met God te ontwikkelen, en hierdoor diepe wortels te schieten. Hierin wordt aandacht besteed aan het onderzoeken van je eigen basisovertuiging en groeien in het contact met God. 4.1 Persoonlijke getuigenissen Tijdens de Open Avonden worden verschillende getuigenissen van leden gegeven. Deze getuigenissen gaan over hun dagelijkse wandel met God. Aanvankelijk, willen wij als stuurgroep hier mensen persoonlijk vooruitnodigen en zelf in voorgaan. Hierdoor willen we leden aanmoedigen om hun persoonlijke wandel met God verder te ontwikkelen en vanuit hun eigen bewogenheid hun wandel met God te delen met anderen. 4.2 Contact met God Aan het begin van het jaar wordt er door de stuurgroep een structuur opgezet om leden aan te moedigen en te helpen bij bidden, Bijbel lezen of op andere manieren God te zoeken. Hierbij kan gedacht worden aan een werkgroep, koppels bijbel lezen, Bijbel lees project of bid project.

6 Commissies en werkgroepen Elke commissie wordt geleid door een commissievoorzitter. Voor iedere commissie is er een draaiboek en takenpakket vanuit voorgaande jaren beschikbaar. Eerstejaarsleden zijn verplicht om aan een commissie deel te nemen. Jaarcommissies. Lustrum.com In de twee weken tussen maandag 26 februari en vrijdag 9 maart 2018 viert Navigators Delft haar 25 e verjaardag. Deze weken staan in het teken van feest en dankbaarheid waar de Lustrum.com middels het organiseren van een aantal verschillende activiteiten invulling aan geeft. De Lustrum.com verzint het thema van het 5 e lustrum, promoot deze en verzint hoe we als vereniging feest, vreugde en dankbaarheid kunnen delen met anderen buiten de vereniging. De Lustrum.com is verantwoordelijk voor (de organisatie van) activiteiten rondom het lustrum, waaronder het gala. Deze commissie is ook verantwoordelijk voor het organiseren van een galadatingsactiviteit. Praise.com De Praise.com is verantwoordelijk voor (de organisatie van) de praise tijdens de verenigingsavonden. Ook op andere avonden dan verenigingsavonden, kan de praise.com gevraagd worden om een muzikale bijdrage te leveren. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de afvaardiging van een band op het NSV Songfestival. Soos.com De Soos.com is verantwoordelijk voor de maaltijden tijdens de verenigingsavonden, het barwezen en het maken van roosters voor bar-staan in de Congo. In het koken en bar staan wordt zij ondersteund door zubs die om beurten helpen met snijden/koken/afwassen/opruimen. De Soos.com zorgt voor recepten en is verantwoordelijk voor het regelen en aansturen van de koks en het doen van de boodschappen. Weekend.com Van februari 2018 wordt er een themaweekend georganiseerd met een door de stuurgroep nader te bepalen thema. De zubs en stille tijdsmomenten worden voorbereid door een afgevaardigde van de stuurgroep die deelneemt aan de commissie. Voor het regelen van een eventuele spreker kan het daarvoor verantwoordelijke bestuurslid helpen. Almanak.com Er komt een almanak.com. De almanak is een gedrukt document, waarin bijvoorbeeld verenigingsgeschiedenis en ingezonden pagina s staan, en ten minste bestaat uit een smoelenboek. Kas.com De Kas.com controleert elk kwartaal de uitgaven en inkomsten van de rekening van Navigators Delft. De commissie bestaat uit twee personen, die geen bestuur zijn, om zo onafhankelijk de quaestor te kunnen controleren.

7 Alpha De Alpha is verantwoordelijk voor het leiden en de promotie van de interne Alpha die dit jaar twee keer gegeven wordt. Daarbij komen ook nog het koken en de afwas dat gepaard gaat met een standaard Alpha. Deze kunnen waar nodig uitbesteed worden aan leden van de vereniging. Alpha is voornamelijk gericht op het bereiken van onze niet-christelijke mede-studenten in Delft. Maar is ook toegankelijk voor de leden van NS-Delft. Halfjaar-commissies OWee.com De OWee.com organiseert de Ontvangst Week, eind augustus 2018 Voorafgaand aan de ntvangst eek is het de taak van de ee.com om een ee-thema te bedenken en deze aan de vereniging te presenteren. i dens de ntvangst eek presenteren e ons als vereniging aan poten le leden. Naast dat we onze vereniging presenteren wordt er ook nagedacht over een manier om de Alpha Students te promoten tijdens deze week. Dit kan gebeuren in overleg met de Alpha commissie. De OWee.com is verantwoordelijk voor (de zowel praktisch als inhoudelijke organisatie van) de Ontvangst Week avonden. Het is gewenst om alle verenigingsleden actief aan te sporen om mee te werken aan de praktische uitvoering van de OWee. De commissie houdt contact met het OWEE-bestuur Delft en organiseert in de aanloop naar de OWee een Ladies-intro. De commissie wordt na de kerstvakantie gestart. OM.com September is de Open Maand van Navigators Delft. De Open Maand bestaat uit drie (serieuze en ontspannen) verenigingsavonden en zal georganiseerd worden door de OM.com. Om de integratie van de nieuwe leden nog meer te stimuleren zal er na het weekend nog een huizentocht plaatsvinden, deze avond wordt afgesloten door als hele vereniging te borrelen. Zowel deze verenigingsavonden als de huizentocht wordt door de OM.com georganiseerd. De commissie gaat in april van start. Intro.com De open maand wordt gevolgd door het introweekend. Het introweekend heeft als doel de eerstejaars de vereniging te leren kennen en de onderlinge band tussen de eerstejaars te versterken. Werkgroepen Fotograaf De fotograaf is verantwoordelijk voor het vastleggen van memorabele fotomomenten en activiteiten en werkt samen met de webmaster om ervoor te zorgen dat deze online bewaard worden. Webmaster/ontwikkelaar De website van NS-Delft wordt verder ontwikkeld door de webmaster. Mentormakelaar De mentormakelaar zal zorg dragen dat elke nestor een mentor heeft en zal ook de f.t. nestoren en f.t. bestuur helpen met het zoeken van een mentor. Daarnaast mag iedereen die interesse heeft in een mentor de mentormakelaar benaderen.

8 Organistatie en structuur Hieronder kun je lezen wat de structuur van de vereniging is. Daarvoor zullen we eerst kijken naar de drie organen, daarna naar de verschillende functies Organen De structuur van de vereniging is op te delen in drie organen: de ALV, de stuurgroep en het bestuur. Hieronder willen we ieder van deze organen toelichten. ALV Er zullen zich dit aar vier ALV s (Algemene Leden Vergadering) gehouden orden. Deze avonden zullen onder andere in het teken staan van beleidspresentatie, evaluatie, bestuursverkiezing, en bestuurswissel. Verder kan het voorkomen dat er een extra ALV ingelast wordt, indien hier een goede reden voor is. De ALV is het hoogste orgaan van de vereniging en kan besluiten van het bestuur en van de stuurgroep goedkeuren of afwijzen. Bestuur Het bestuur is belast met het besturen van de vereniging. Zij draagt verantwoordelijkheid voor de organisatorische aspecten binnen de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging. Zij bestaat uit de vier eerder genoemde functies: Praeses, Abactis, Quaestor en Assessor. Deze functies worden verderop uitgelegd. Stuurgroep De stuurgroep is verantwoordelijk voor het bepalen van de richting van het beleid van de vereniging over de lange termijn. Daarom heeft de stuurgroep mandaat om de besluiten van het bestuur voor de lange termijn te revisioneren en in overleg met het bestuur tot een nieuwe koers te komen. Besluiten waarbij de stuurgroep betrokken is, moeten unaniem worden goedgekeurd. De stuurgroep zal eens per maand bijeenkomen. De samenstelling van de stuurgroep is als volgt: Namens het h.t. bestuur Sharline Pérez, Martijn Bos, Henk Grent, Esther Buitenhuis Namens het o.t. bestuur Ruben Zeiderveld Namens de nestoren Namens NSV Siebren Vroegindeweij Tim Breugem, Koos van der Linden

9 Bestuursverantwoordelijkheden Praeses De Praeses is het gezicht van de vereniging en is binnen en buiten de vereniging het aanspreekpunt van Navigators Studentenvereniging Delft. De Praeses vertegenwoordigt Delft in de Praesides Overleggen van de Navigators Studentenverenigingen, Broeder-Overleggen van christelijke verenigingen in Delft, en bij verdere organisaties en gelegenheden. Ook vertegenwoordigt de Praeses de verenigingsbelangen. De Praeses is verantwoordelijk voor de invulling van de verenigingsavonden en de ALV s. Daarnaast is de Praeses contactpersoon met de staf, nestoren en groepsbesturen. Ook is de Praeses dit jaar verantwoordelijk voor de bidstonden en het contact met de Alumnivereniging. Abactis De Abactis is de contactpersoon van de vereniging en zal daarom het interne en externe mailcontact onderhouden. De post van de vereniging zal ook op het adres van de Abactis bezorgd worden. Verder is de Abactis verantwoordelijk voor het opstellen van de weekmail, het notuleren tijdens vergaderingen en ALV s, en het beheren van gegevens en documenten. ok de aarplanning valt onder de verantwoordelijkheid van de Abactis. Daarnaast is de Abactis komend jaar verantwoordelijk voor het contact met en regelen van de sprekers en de verenigingseigendom(men). Quaestor De Quaestor is verantwoordelijk voor de financiën en boekhouding binnen de vereniging. De ledenadministratie valt onder de verantwoordelijkheid van de Quaestor. Het interne en externe betalingsverkeer zal beheerd worden door de Quaestor. Ook zal de Quaestor toezicht houden op de financiën van de commissies. Een belangrijke taak is het opstellen van de begroting en de resultatenrekening aan het einde van het jaar. Dit Jaar is de Quaestor verantwoordelijk voor de evt. Acquisitie en het regelen van een locatie voor de ALV. Assessor De Assessor is verantwoordelijk voor het indelen en aansturen van de commissies. De Assessor begeleidt en adviseert hierin de commissievoorzitters (o.a. middels CommissieVoorzittersOverleg) en vormt in de communicatie de brug tussen bestuur en commissies. Daarnaast houdt de Assessor het interne verenigingsleven in de gaten, waarin zij dus in de gaten houdt hoe het met leden gaat. De verantwoordelijkheid voor het papa-/mamasysteem valt hier ook onder. Dit jaar is de Assessor verantwoordelijk voor het Congregatiegebouw en de communicatie met het Congregatiebestuur. Kringhuisnestor De nestor is de leider van het kringhuis. Hij bepaalt de visie, de geestelijke koers. De nestor heeft als taak de zubleiders te ondersteunen. Hij leidt de zubleiderszubs, en is eindverantwoordelijk voor de invulling van zubs, kringhuisuren en kringhuisavonden. Kringhuisassessor De kringhuisassessor is verantwoordelijk voor het regelen van de praktische zaken rondom het kringhuis, zoals de locatie, financiën en kookrooster. Zubleider De zubleider is verantwoordelijk voor het leiden van een zub van 4, 5, of 6 leden. De zub is een plek waar God spreekt en wij met hem en elkaar in contact komen. Het is de verantwoordelijkheid van de zubleider om deze avonden te leiden, op geestelijk en organisatorisch gebied.

10 Commissievoorzitter Een commissievoorzitter draagt volledige verantwoordelijkheid voor de taken van zijn commissie. Voorbeelden hiervan zijn het organiseren van een vergaderingslocatie, het voorzitten van vergaderingen, het aanwijzen van taken binnen de commissie en het onderhouden van goed contact tussen de commissieleden. De commissievoorzitter is eindverantwoordelijkheid voor de commissie. Zubleiderscoach Jan Uwland is onze zubleiderscoach. De taak van de zubleiderscoach is dat hij inhoudelijke input geeft voor de zubs, aan de zubleiders. Jan heeft enorm veel Bijbelkennis, en daarnaast heel veel ervaring met de vragen die mensen bij de Bijbel hebben. Staf De staf neemt, als vertegenwoordiger van Navigators Studentenverenigingen, deel aan de stuurgroepvergadering die maandelijks worden gehouden, en heeft een stem in de besluiten die op lange termijn invloed hebben.

11

Jaarbeleid 2014-2015

Jaarbeleid 2014-2015 Jaarbeleid 2014-2015 Navigators Studentenvereniging Utrecht Bestuur Bottema in samenwerking met de staf: Pieternel Bottema Praeses Annegreet van der Linde Ab Actis Edwin Valster Quaestor Berdien van der

Nadere informatie

MEERJARENBELEID DER NAVIGATORS STUDENTENVERENIGING DELFT

MEERJARENBELEID DER NAVIGATORS STUDENTENVERENIGING DELFT MEERJARENBELEID DER NAVIGATORS STUDENTENVERENIGING DELFT 2015-2018 1. INTRODUCTIE Missie & Kernwaarden Navigators Navigators Studentenvereniging Delft is een christelijke studentenvereniging aangesloten

Nadere informatie

Commissiebrochure Samengesteld door Auxilio Fortis - Ad Fundum XXV der NSL

Commissiebrochure Samengesteld door Auxilio Fortis - Ad Fundum XXV der NSL Commissiebrochure Samengesteld door Auxilio Fortis - Ad Fundum XXV der NSL AcCie De AcCie organiseert diverse activiteiten door het verenigingsjaar heen. De activiteiten die zij organiseren zijn: een oki-borrel,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Navigators Studentenvereniging Delft

Huishoudelijk Reglement Navigators Studentenvereniging Delft Huishoudelijk Reglement Navigators Studentenvereniging Delft Dit document bevat het huishoudelijk reglement van de Navigators Studentenvereniging Delft. Algemene Bepalingen Artikel 1: 1.1 In het huishoudelijk

Nadere informatie

Brochure MissionAlive Leergemeenschap

Brochure MissionAlive Leergemeenschap Brochure MissionAlive Leergemeenschap MissionAlive Leergemeenschap Verlangen Wil jij groeien in je geloof, ontdekken hoe je als christen van betekenis kunt zijn voor de mensen om je heen? Wil jij deel

Nadere informatie

Een nieuw seizoen ( )

Een nieuw seizoen ( ) Een nieuw seizoen (2017-2018) In september starten we weer met het nieuwe seizoen. Het gaat niet alleen om een nieuw seizoen in de betekenis van een nieuwe periode van september 2017 t/m augustus 2018.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement der Juridische Faculteitsvereniging Grotius

Huishoudelijk reglement der Juridische Faculteitsvereniging Grotius Huishoudelijk reglement der Juridische Faculteitsvereniging Grotius Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Huishoudelijke reglement 1. Dit huishoudelijke reglement stelt nadere regels aangaande het

Nadere informatie

Een nieuw seizoen ( )

Een nieuw seizoen ( ) Een nieuw seizoen (2017-2018) In september starten we weer met het nieuwe seizoen. Het gaat niet alleen om een nieuw seizoen in de betekenis van een nieuwe periode van september 2017 t/m augustus 2018.

Nadere informatie

Structuur van de leergemeenschap

Structuur van de leergemeenschap De leergemeenschap Verlangen Wij willen graag dat de leergemeenschap een veilige en uitdagende omgeving is voor teams van kerken, organisaties en groepen om te leren. Een plek waar openheid is voor God

Nadere informatie

STICHTING JONAH. Bettekamp 99. 6712 EJ Ede RSIN 815134526

STICHTING JONAH. Bettekamp 99. 6712 EJ Ede RSIN 815134526 STICHTING JONAH Bettekamp 99 6712 EJ Ede RSIN 815134526 Bestuur De heer L.R. van Drongelen - voorzitter De heer J.A. Knoll - secretaris De heer J.P.Nagtegaal - penningmeester Doelstelling De stichting

Nadere informatie

MEEWERKEN IN HET JONGERENWERK BEREA APELDOORN

MEEWERKEN IN HET JONGERENWERK BEREA APELDOORN MEEWERKEN IN ET JONGERENWERK BEREA APELDOORN JONGEREN VERBINDEN MET GOD Iedere jongere is in beeld Iedere jongere wordt geprikkeld om God te (blijven) zoeken Iedere jongere heeft echte vriendschappen met

Nadere informatie

Wat leuk dat je interesse hebt in een bestuursfunctie van de Co-Raad VUmc!

Wat leuk dat je interesse hebt in een bestuursfunctie van de Co-Raad VUmc! Beste student, Wat leuk dat je interesse hebt in een bestuursfunctie van de Co-Raad VUmc! In juni 2017 zullen er vier bestuursleden aftreden. Vijf bestuursleden (voorzitter, penningmeester, een masterfunctionaris

Nadere informatie

Historische Studievereniging Leiden Huishoudelijk Reglement

Historische Studievereniging Leiden Huishoudelijk Reglement Artikel 1. Doel Alle activiteiten die de vereniging organiseert moeten toegankelijk zijn voor de leden. In principe is de vereniging verantwoordelijk voor de organisatie dan wel productie van: Elk jaar

Nadere informatie

Jaarplan In het dienen/werken binnen de gemeente komt de bediening van de verschillende teams meer centraal te staan

Jaarplan In het dienen/werken binnen de gemeente komt de bediening van de verschillende teams meer centraal te staan Passie voor Jezus Betrokken bij mensen Jaarplan 2019 Inleiding Een nieuw jaar ligt voor ons. In het Jaarplan 2018 hadden we aangegeven dat we er naar verlangen om als gemeente verder te groeien in het

Nadere informatie

De jeugd heeft uw en jouw hart nodig! Kunnen wij op u en jou rekenen?

De jeugd heeft uw en jouw hart nodig! Kunnen wij op u en jou rekenen? Bouw jij volgend seizoen mee aan het jeugdwerk? Wij organiseren voor de Protestantse Kerken in Woerden allerlei activiteiten voor kinderen, tieners en jongeren en hun ouders. Dat is werk waar we met zijn

Nadere informatie

Inleiding. Vrije Baptisten Gemeente Nehemia Zaagmolenstraat NJ Dokkum

Inleiding. Vrije Baptisten Gemeente Nehemia Zaagmolenstraat NJ Dokkum Onderwijsgids Inleiding U en ik zijn geroepen tot een leven lang leren. We mogen dankbaar zijn voor wat we nu al hebben ontvangen, maar mogen ons ook uitstrekken naar het vergroten van onze vaardigheden

Nadere informatie

Visie van SAmen blz. 04. Missie van SAmen blz. 04. Toetsvraag van SAmen blz. 04. Strategisch plan van SAmen blz. 05. Waarde van SAmen blz.

Visie van SAmen blz. 04. Missie van SAmen blz. 04. Toetsvraag van SAmen blz. 04. Strategisch plan van SAmen blz. 05. Waarde van SAmen blz. Projectplan SAmen 1 Inhoudsopgave: Bijbelsmandaat blz. 03 Visie van SAmen blz. 04 Missie van SAmen blz. 04 Toetsvraag van SAmen blz. 04 Strategisch plan van SAmen blz. 05 Waarde van SAmen blz. 07 Structuur

Nadere informatie

Gemeentevisie van de evangelische gemeente te Ommen (aanvaard februari 2014 )

Gemeentevisie van de evangelische gemeente te Ommen (aanvaard februari 2014 ) Gemeentevisie van de evangelische gemeente te Ommen (aanvaard februari 2014 ) 1. Het hoofd van de gemeente: Onze Here Jezus Christus is het hoofd van Zijn gemeente. Hij werkt in en door de gemeente door

Nadere informatie

1. Functieomschrijvingen

1. Functieomschrijvingen Beleidsplan Bestuur 2011 2012 1. Functieomschrijvingen Voorzitter De functie van Voorzitter wordt dit jaar bekleed door Erlijn Netz. De Voorzitter heeft zitting in het dagelijks bestuur van de vereniging

Nadere informatie

Visiedocument Evangelische Gemeente Hoekse-Waard

Visiedocument Evangelische Gemeente Hoekse-Waard Visiedocument Evangelische Gemeente Hoekse-Waard Dit visiedocument beschrijft de gezamenlijke visie van de gemeente in een aantal uitgangspunten, teneinde eensgezind en doelgericht samen te werken. De

Nadere informatie

CURSUSMAP 2 (NBG) Discipelen van Jezus. Leren dienen in de gaven van de Geest. Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus

CURSUSMAP 2 (NBG) Discipelen van Jezus. Leren dienen in de gaven van de Geest. Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus CURSUSMAP 2 (NBG) Discipelen van Jezus Leren dienen in de gaven van de Geest Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger Een Kerygma cursus Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen

Nadere informatie

Stichting LEEF met LEV

Stichting LEEF met LEV Stichting LEEF met LEV Dit betreft het beleidsplan van Stichting LEEF met LEV en de daarbij behorende financiële verantwoording. De Stichting LEEF met LEV wordt aangestuurd door het bestuur, te weten:

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2015 Stichting Kaleb

Sociaal Jaarverslag 2015 Stichting Kaleb Sociaal Jaarverslag 2015 Stichting Kaleb 1 Inleiding... 3 Agenda activiteiten + verantwoordelijken bestuur voor 2015... 4 Bestuursvergaderingen... 5 De visie van het bestuur... 5 Hoe zijn de activiteiten

Nadere informatie

Nederlands Gereformeerde Kerk te Voorthuizen / Barneveld

Nederlands Gereformeerde Kerk te Voorthuizen / Barneveld Inleiding Vanaf 2006 is de kerkenraad samen met de gemeente bezig geweest om vorm te geven aan de missie en visie van de Nederlands Gereformeerde Kerk van Voorthuizen/Barneveld. Op 2 april 2007 is onderstaande

Nadere informatie

Algemeen Directeur (m/v)

Algemeen Directeur (m/v) Navigators is een wereldwijde beweging, in Nederland vertegenwoordigd door de Stichting De Navigators, Driebergen. Navigators wil leiders helpen om dagelijks met Jezus te leven, door net als Hij, discipelen

Nadere informatie

Taakomschrijving Landelijk Bestuur E&R

Taakomschrijving Landelijk Bestuur E&R Taakomschrijving Landelijk Bestuur E&R Het doel van het landelijk bestuur wordt als volgt verwoord: ondersteuning en toerusting van de projecten zodat zij het doel van de vereniging kunnen verwezenlijken.

Nadere informatie

Jaarplan 2016. Verbondenheid met Gods hart, met elkaar en met het Joodse volk

Jaarplan 2016. Verbondenheid met Gods hart, met elkaar en met het Joodse volk Jaarplan Verbondenheid met Gods hart, met elkaar en met het Joodse volk Gezinsdienst 3 januari Jaarplan In het meerjarenplan -2020 hebben we onze missie als volgt verwoord: - God liefhebben en elkaar liefhebben

Nadere informatie

Visie en Beleid 2015-2016

Visie en Beleid 2015-2016 Visie en Beleid 2015-2016 21 e bestuur Koepel der Christelijke Studentenverenigingen Nijmegen Maaike Bollemaat - Voorzitter Amanda van der Heiden - Secretaris Daniël Petri - Penningmeester Evelien Flikweert

Nadere informatie

Reglementen Stichting beheer Leidsch Studenten Rugby Gezelschap 1960

Reglementen Stichting beheer Leidsch Studenten Rugby Gezelschap 1960 Reglementen Stichting beheer Leidsch Studenten Rugby Gezelschap 1960 Hoofdstukken: Pagina Doelstelling. Invulling. Uitgangspunten. 2 Organisatie en werkwijze. o Het bestuur 3 o Taken van het bestuur 3

Nadere informatie

Deltacursus. Onderdelen van de cursus

Deltacursus. Onderdelen van de cursus Deltacursus Een discipelschapstraining om christenen toe te rusten voor het werk in zijn dienst, tot opbouw van het Lichaam van Christus (Efeziërs 4:11-16) Boeken over de Bijbel zijn er vele. Boeken over

Nadere informatie

1. (GELOOFS)BASIS VOOR EEN ECHTE BIJBELSE JONGERENWERKER

1. (GELOOFS)BASIS VOOR EEN ECHTE BIJBELSE JONGERENWERKER Bijbels jongerenwerk 1. (GELOOFS)BASIS VOOR EEN ECHTE BIJBELSE JONGERENWERKER Lezen: Johannes 15:1-6 Nadat Jezus met zijn discipelen was opgestaan van de gemeenschappelijke maaltijd, je kan dat lezen in

Nadere informatie

Privacy beleid. Augustus 2018

Privacy beleid. Augustus 2018 Privacy beleid Augustus 2018 Eerste versie Privacy beleid NSL, 20182019, door o.t. Assessor Intern Johanan Korevaar en h.t. Assessor Intern Maarten van Ginkel INLEIDING Aangezien privacy een groot goed

Nadere informatie

Bouw Uw Koninkrijk -> God aanbidden

Bouw Uw Koninkrijk -> God aanbidden Bouw Uw Koninkrijk -> God aanbidden God Relatie tussen God en Mozaiek Samenkomsten Muziek Gaven en collecte - God, voor wie Hij is, en voor wat Hij deed voor ons mensen. - Voor wat Hij gaat doen in de

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding. 2. Initiatiefnemers: Erica en Henk Duenk 2.1. Achtergrond 2.2. Roeping

Inhoudsopgave. 1. Inleiding. 2. Initiatiefnemers: Erica en Henk Duenk 2.1. Achtergrond 2.2. Roeping Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Initiatiefnemers: Erica en Henk Duenk 2.1. Achtergrond 2.2. Roeping 3. De stichting: His Healing Voice 3.1. Visie 3.2. Strategie 3.2.1. Conferenties 3.2.2. Breakthrough 3.2.3.

Nadere informatie

Algemeen De gemeente draagt de naam: Baptisten Gemeente Zevenaar. In haar uitingen naar buiten toe hanteren we de naam KerkvoorNu.

Algemeen De gemeente draagt de naam: Baptisten Gemeente Zevenaar. In haar uitingen naar buiten toe hanteren we de naam KerkvoorNu. Giften aan de Baptisten Gemeente Zevenaar, KerkvoorNu, zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. De gemeente heeft namelijk een beschikking Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) van de Belastingdienst.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding. 2. Initiatiefnemers: Erica en Henk Duenk 2.1. Achtergrond 2.2. Roeping

Inhoudsopgave. 1. Inleiding. 2. Initiatiefnemers: Erica en Henk Duenk 2.1. Achtergrond 2.2. Roeping Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Initiatiefnemers: Erica en Henk Duenk 2.1. Achtergrond 2.2. Roeping 3. De stichting: His Healing Voice 3.1. Visie 3.2. Strategie 3.2.1. Conferenties 3.2.2. Breakthrough 3.2.3.

Nadere informatie

RSIN/Fiscaal nummer:

RSIN/Fiscaal nummer: A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk te Delfzijl RSIN/Fiscaal nummer: 824143863 Website adres: E-mail: www.cgk-delfzijl.nl info@cgk-delfzijl.nl Adres: Huibertplaat 57 Postcode:

Nadere informatie

bidden luisteren dienen

bidden luisteren dienen bidden luisteren dienen Visie en missie van de gereformeerde kerk vrijgemaakt Nijkerk-West 2015 Gemeente van Christus zijn in deze tijd. In het afgelopen jaar heeft een breed samengestelde groep van gemeenteleden

Nadere informatie

INTRO. God spreekt, dagelijks, kies jij ervoor je op zijn stem te focussen en gehoorzaam te zijn? Pr. Rob & Joël de Boer

INTRO. God spreekt, dagelijks, kies jij ervoor je op zijn stem te focussen en gehoorzaam te zijn? Pr. Rob & Joël de Boer INTRO We leven in een tijd waar afleiding één van de grootste obstakels is in het verstaan van Gods stem. Een obstakel dat deel is van de strategie van de satan om ons uit Gods bestemming te halen en ons

Nadere informatie

Langetermijnbeleid Ichthus Landelijk

Langetermijnbeleid Ichthus Landelijk Langetermijnbeleid Ichthus Landelijk 2016-2021 5 10 Inleiding Geachte lezer, Groningen, mei 2016 15 20 25 Voor u ligt het langetermijnbeleid van V.C.S. Ichthus Landelijk voor de periode 2016-2021. Dit

Nadere informatie

Meerjarenplan Studievereniging PAP

Meerjarenplan Studievereniging PAP Meerjarenplan 2016-2019 Studievereniging PAP 1 Voorwoord Beste bestuurslid of geïnteresseerde, In dit meerjarenplan zijn algemene doelen geformuleerd voor studievereniging PAP van de opleiding Pedagogische

Nadere informatie

Een boekje vol gebeden voor de activiteiten van Korps Maassluis 2019/2020. Geschreven door Margreet Punt

Een boekje vol gebeden voor de activiteiten van Korps Maassluis 2019/2020. Geschreven door Margreet Punt Jesaja 43:19 Een boekje vol gebeden voor de activiteiten van Korps Maassluis 2019/2020 Geschreven door Margreet Punt INHOUD Activiteiten van het korps 1. Samenkomsten 2. Pastoraal-team 3. Korpsraad 4.

Nadere informatie

TEAMWORK GEMEENTE ZIJN WE SAMEN, HOE DAN?

TEAMWORK GEMEENTE ZIJN WE SAMEN, HOE DAN? Themadag Zout en Licht Hilversum Mei 2017 TEAMWORK GEMEENTE ZIJN WE SAMEN, HOE DAN? Doel van dit onderwerp: Het verkrijgen van (meer) inzicht en begrip voor het belang van werken in een team. Het begrijpen

Nadere informatie

Informatiepakket TeMa-bestuur 2012-2013

Informatiepakket TeMa-bestuur 2012-2013 Informatiepakket TeMa-bestuur 2012-2013 Voorwoord Beste lezer, Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in een bestuursfunctie binnen studievereniging TeMa. Voor je ligt het bestuur informatiepakket van TeMa.

Nadere informatie

Help jij studerend Groningen gezond ouder te worden?

Help jij studerend Groningen gezond ouder te worden? Help jij studerend Groningen gezond ouder te worden? Word actief! Zowel bij de ACLO als bij haar verenigingen kun je actief worden door in commissies of in een bestuur te gaan. Op die manier ontwikkel

Nadere informatie

Informatie voor aangemelde leiders. Multiculturele jongerenkampen

Informatie voor aangemelde leiders. Multiculturele jongerenkampen Informatie voor aangemelde leiders Multiculturele jongerenkampen Persoonlijke aandacht "Een van mijn mentors, Jack Daniel, is een pionier in de Youth for Christ-beweging. Hij maakte blijvende indruk op

Nadere informatie

Concept Visie NGK Voorthuizen/Barneveld

Concept Visie NGK Voorthuizen/Barneveld Concept Visie NGK Voorthuizen/Barneveld Concept visie t.b.v bespreking in de gemeente Vastgesteld op de kerkenraadsvergadering van 2 juni 2008 Dit visiedocument beschrijft hoe we in 2012 onze missie willen

Nadere informatie

Hoe ziet de eruit in 2018?

Hoe ziet de eruit in 2018? Hoe ziet de eruit in 2018? GEMEENTE (ALGEMEEN) De EGHW wordt gekenmerkt door: - leven vanuit overvloedige genade in een intieme relatie met God de Vader; - leven van aanbidding door radicale overgave en

Nadere informatie

Brochure

Brochure Brochure www.adventist.nl kid@adventist.nl 030-693.93.75 1 Deuteronomium 6 : 4-9 Luister, Israël! De Heer is onze God, alleen de Heer. Blijf van Hem houden, met hart en ziel, met heel je wezen. Neem alle

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 01-01 1. Voorwoord Hierbij presenteren wij het ASCI beleidsplan voor het studiejaar 01-01. Met dit beleidsplan willen we inzicht geven in de richting die het bestuur komend jaar aan ASCI wil

Nadere informatie

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief april TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl U bent voor eeuwig Koning. Door alle eeuwen heen zult U regeren. Psalm 145:13 Koningsdag.

Nadere informatie

Een nieuw seizoen ( )

Een nieuw seizoen ( ) Een nieuw seizoen (2014-2015) In september starten we weer met het nieuwe seizoen. Het gaat niet alleen om een nieuw seizoen in de betekenis van een nieuwe periode van september 2014 t/m augustus 2015,

Nadere informatie

Beleid Praesidium Roseboom Unitas aequalitas et fraternitatis

Beleid Praesidium Roseboom Unitas aequalitas et fraternitatis Beleid 2014 2015 Praesidium Roseboom 2014-2015 Unitas aequalitas et fraternitatis Beleidsplan van het Praesidium Roseboom der CSV-Alpha Dronten 2014-2015 Beste leden en andere betrokkenen, Voor u ligt

Nadere informatie

Een aantal belangrijke Theologische Kaders Deel #1

Een aantal belangrijke Theologische Kaders Deel #1 Een aantal belangrijke Theologische Kaders Deel #1 Philip Nunn De Bron 2 april 2017 1 Hoe denk je? Postmoderne manier van denken Elke persoon mag zijn eigen waarheid hebben. Het is waar voor jouw Moderne

Nadere informatie

Inleiding. Vrije Baptisten Gemeente Nehemia Zaagmolenstraat NJ Dokkum

Inleiding. Vrije Baptisten Gemeente Nehemia Zaagmolenstraat NJ Dokkum Onderwijsgids Inleiding U en ik zijn geroepen tot een leven lang leren. We mogen dankbaar zijn voor wat we nu al hebben ontvangen, maar mogen ons ook uitstrekken naar het vergroten van onze vaardigheden

Nadere informatie

HUISREGLEMENT JURIDISCHE STUDIEVERENIGING LIBRA

HUISREGLEMENT JURIDISCHE STUDIEVERENIGING LIBRA HUISREGLEMENT JURIDISCHE STUDIEVERENIGING LIBRA 1 INHOUD 1 VERENIGINGSDOEL PAG. 3 2 BESTUUR PAG. 4 3 EINDVERSLAG PAG. 7 4 LIDMAATSCHAP PAG. 8 5 UNIFORMITEIT PAG. 10 6 GEDRAGSREGELS PAG. 11 7 VERENIGINGSDOEL

Nadere informatie

Parttime bestuursjaar Integrand Groningen. Deadline solliciteren: Vrijdag 23 november Integrand verbindt en stimuleert ambitie

Parttime bestuursjaar Integrand Groningen. Deadline solliciteren: Vrijdag 23 november Integrand verbindt en stimuleert ambitie Parttime bestuursjaar 2019-2020 Integrand Groningen Deadline solliciteren: Vrijdag 23 november 23.59 Integrand verbindt en stimuleert ambitie Inhoud 1. Voorwoord 2. Wat is Integrand? 3. Wat houdt een bestuursjaar

Nadere informatie

FaculteitsVerenigingen Overlegorgaan Groningen

FaculteitsVerenigingen Overlegorgaan Groningen Bestuur 2014/2015 Voor het verenigingsjaar 2014/2015 is het FVOG op zoek naar een nieuw bestuur dat zich een jaar lang wil inzetten voor de belangenbehartiging van alle faculteits- en studieverenigingen

Nadere informatie

GOD WIL OOK JOUW VADER ZIJN Het Onzevader in de doopselcatechese

GOD WIL OOK JOUW VADER ZIJN Het Onzevader in de doopselcatechese GOD WIL OOK JOUW VADER ZIJN Het Onzevader in de doopselcatechese Doelgroep: Ouders die vragen om hun kind te laten dopen Doelstelling: stilstaan bij het wonder van nieuw leven, de rol van het ouderschap,

Nadere informatie

Beleidsplan Opstandingskerk

Beleidsplan Opstandingskerk Beleidsplan Opstandingskerk 2017-2019 Terugblik 2013-2016 Waar staan we voor? Voornemens 2017-2019 Terugblik 2013-2016: veel initiatieven Bezoekwerk Kringwerk Gebed met en voor elkaar Open sfeer Liturgie

Nadere informatie

WORD JIJ HET NIEUWE GEZICHT VAN PAP?

WORD JIJ HET NIEUWE GEZICHT VAN PAP? WORD JIJ HET NIEUWE GEZICHT VAN PAP? BESTUURSINFORMATIEBOEKJE 2015-2016 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Het bestuur 4 Voorzitter 4 Secretaris 5 Penningmeester 5 Coördinator Studie-inhoudelijk 6 Coördinator Ontspanning

Nadere informatie

gemeentevisie evangelische gemeente terneuzen

gemeentevisie evangelische gemeente terneuzen gemeentevisie evangelische gemeente terneuzen Discipelschap Wie Mijn geboden heeft en die in acht neemt, die is het die Mij liefheeft, en wie Mij liefheeft, hem zal Mijn Vader liefhebben; en Ik zal hem

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK

PLAN VAN AANPAK KBO CUIJK CENTRUM PLAN VAN AANPAK 2018 2022 1 P a g i n a INHOUD: Pagina 1: Pagina 2: Pagina 3: Pagina 4: Voorblad Inhoud Inleiding lijke taken en Pagina 5: Pagina 6: Ouderenbeleid PR en Communicatie Scholing

Nadere informatie

Beleidsplan Kandidaatsbestuur 2014-2015

Beleidsplan Kandidaatsbestuur 2014-2015 Beleidsplan Kandidaatsbestuur 2014-2015 Algemene Ledenvergadering 2 oktober Klaas Wilts - Voorzitter Tineke Ellens - Secretaris Marlies Kok - Penningmeester Lotte Hermans - Commissaris Intern Mark van

Nadere informatie

Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP

Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP Algemene ledenvergadering 18 januari 2017 Britt Mirlynn van Vliet Voorzitter Secretaris Penningmeester Externe Contacten Dit plan is geschreven, omdat

Nadere informatie

NAVIGATORS STUDENTENVERENIGING UTRECHT K N

NAVIGATORS STUDENTENVERENIGING UTRECHT K N CHRISTUS KENNEN EN HEM BEKEND MA M KE K N NAVIGATORS STUDENTENVERENIGING UTRECHT Inhoud Voorwoord Praeses Wat is N.S.U.? Motto en visie Disputenstructuur Staf Lieke over N.S.U. Thomas over N.S.U. Wat wordt

Nadere informatie

Jaarplan 2019 Rafael Almere

Jaarplan 2019 Rafael Almere Jaarplan 2019 Rafael Almere Achtergrond In het voorjaar van 2018 heeft het bestuur en kernteam een uitgebreide verkenning gedaan naar de toekomst van (het leiderschap van) de gemeente. In juli zijn deze

Nadere informatie

Word jij het nieuwe gezicht van sv PAP?

Word jij het nieuwe gezicht van sv PAP? Word jij het nieuwe gezicht van sv PAP? Bestuursinformatieboekje 2016-2017 Inhoud Voorwoord 3 Het bestuur 4 Voorzitter 4 Secretaris 5 Penningmeester 5 Coördinator Studie-inhoudelijk 6 Coördinator intern

Nadere informatie

Brochure

Brochure Brochure www.adventist.nl kid@adventist.nl 030-693.93.75 1 Deuteronomium 6 : 4-9 Luister, Israël! De Heer is onze God, alleen de Heer. Blijf van Hem houden, met hart en ziel, met heel je wezen. Neem alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Discipelschap Toerusting World Wide. Beste broeder en zuster /beste lezer. Discipelschap training Rotterdam. juli augustus 2017

Nieuwsbrief. Discipelschap Toerusting World Wide. Beste broeder en zuster /beste lezer. Discipelschap training Rotterdam. juli augustus 2017 Nieuwsbrief Juli / augustus 2017 Jaargang 3, nr.3 Beste broeder en zuster /beste lezer Het is altijd weer een genoegen u te informeren over de ontwikkelingen en mogelijkheden van het werk dat wij mogen

Nadere informatie

Christelijk Centrum Gooi en Vechtstreek Zout & Licht Hilversum

Christelijk Centrum Gooi en Vechtstreek Zout & Licht Hilversum Christelijk Centrum Gooi en Vechtstreek Zout & Licht Hilversum Inleiding Als oudstenteam (bestuur) van de gemeente zijn we blij te weten dat Jezus de gemeente bouwt. Hij bouwt en wij doen met Hem mee.

Nadere informatie

Kennismakingsvragen:

Kennismakingsvragen: Kennismakingsvragen: 1. Als je op een onbewoond eiland belandde, welke 3 dingen zou je dan in ieder geval bij je willen hebben? 2. Wat is je vroegste jeugdherinnering? 3. Wat heeft je doen besluiten om

Nadere informatie

Les 1 Wauw! Cadeautjes!? Hoe kun je God iets geven? Les 2 Niet bang! Je hoeft niet bang te zijn. Les 3 Koning van mijn hart Wat betekent dit?

Les 1 Wauw! Cadeautjes!? Hoe kun je God iets geven? Les 2 Niet bang! Je hoeft niet bang te zijn. Les 3 Koning van mijn hart Wat betekent dit? Lessen groep 1 en 2 Les 1 Wauw! Cadeautjes!? Hoe kun je God iets geven? Les 2 Niet bang! Je hoeft niet bang te zijn Les 3 Koning van mijn hart Wat betekent dit? Les 4 Wat is bidden? Basisprincipe van bidden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT S.V. ARGUS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT S.V. ARGUS HUISHOUDELIJK REGLEMENT S.V. ARGUS BESTUUR S.V. ARGUS 2017 2018 OKTOBER 2017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN S.V. ARGUS, BEHORENDE BIJ HET STATUUT VAN S.V. ARGUS. VASTGESTELD D.D. 31-08-2016 WAARIN OPGENOMEN

Nadere informatie

Gemeente van kringen. wijzigingen en gevolgen.

Gemeente van kringen. wijzigingen en gevolgen. Gemeente van kringen Sinds het voorjaar van 2016 is onze gemeente een gemeente van kringen. De kerkenraad heeft de stuurgroep gevraagd om de gevolgen hiervan in kaart te brengen voor de gemeente, ouderlingen

Nadere informatie

Vooraf: Kern: participatie, van passief naar actief door in te zetten op groeien in geloof en zelfstandigheid = Hebr.6:1-3 groeien in geloof en kennis

Vooraf: Kern: participatie, van passief naar actief door in te zetten op groeien in geloof en zelfstandigheid = Hebr.6:1-3 groeien in geloof en kennis Werkvelden & uitdagingen Catechisatie, De jongeren in hedendaagse taal, communicatie en vorm vertellen van Gods grootheid en liefde vanuit de bijbel (Geloofsinhoud & Verdieping) Vereniging, Jongeren uitdagen

Nadere informatie

Gegevens van de classis Achterhoek-Oost behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

Gegevens van de classis Achterhoek-Oost behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. Gegevens van de classis AchterhoekOost behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Classis AchterhoekOost Telefoonnummer (facultatief): 0545273241 RSIN/Fiscaal nummer:

Nadere informatie

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief februari TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl.ik ben de levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid.

Nadere informatie

Motieven 1: Een wereld

Motieven 1: Een wereld Motieven 1: Een wereld Doelstellingen: Doel eerste subthema Een wereld om vrij te zijn De catechisanten leren inzien dat vrijheid in Bijbelse zin bij het leven van mensen hoort en ze vormen een mening

Nadere informatie

Word actief lid en solliciteer voor een commissie! Criminologie In Actie

Word actief lid en solliciteer voor een commissie! Criminologie In Actie Word actief lid en solliciteer voor een commissie! Waarom in een commissie? Leerzaam samenwerken, organiseren, plannen, contact leggen Leer studenten uit je eigen en andere jaren beter kennen Gezelligheid

Nadere informatie

Protestantse gemeente Exmorra Allingawier (diaconie)

Protestantse gemeente Exmorra Allingawier (diaconie) Protestantse gemeente Exmorra (diaconie) A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse gemeente te Exmorra- Telefoonnummer: 0515-232504 RSIN/Fiscaal nummer: 824122471 Website adres: http://www.exmorra.info/101-kerk-exmorra.html

Nadere informatie

Onze visie Het idee is om een open gemeenschap te zijn in Tilburg waarbij iedereen welkom is en waar vriendschap centraal staat.

Onze visie Het idee is om een open gemeenschap te zijn in Tilburg waarbij iedereen welkom is en waar vriendschap centraal staat. Verkorte versie 2013 1. BIJBELS MANDAAT Wij vinden ons mandaat in 3 bijbelteksten: Matteüs 11:28-30; Matteüs 22:37-40 en Matteüs 28:19-20. In de eerste tekst zegt Jezus dat hij ons rust wil geven. Wij

Nadere informatie

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur Begroting 2014-2015 Studievereniging PAP 13 e bestuur Brenda Renes Hanneke Vingerling Anne Stevers Puck van den Bosch Myrthe Overbeek Laura Peters Roos Vandebriel Voorzitter Secretaris Penningmeester Vice-voorzitter

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Studievereniging CognAC Huishoudelijk Reglement Vastgesteld op 29 mei 2017 Gebaseerd op het Huishoudelijk Reglement van 5 november 1998. Herzien op 15 september 2004, 12 september 2006, 27 juni 2007, 20

Nadere informatie

PROFETISCHE LEERGEMEENSCHAP INFORMATIEBOEKJE OVER DE INHOUD, OPZET EN RESULTATEN VAN EEN TWEEJARIG LEERPROCES

PROFETISCHE LEERGEMEENSCHAP INFORMATIEBOEKJE OVER DE INHOUD, OPZET EN RESULTATEN VAN EEN TWEEJARIG LEERPROCES PROFETISCHE LEERGEMEENSCHAP INFORMATIEBOEKJE OVER DE INHOUD, OPZET EN RESULTATEN VAN EEN TWEEJARIG LEERPROCES VERLANGEN Ieder mens is geschapen om de stem van de Vader te verstaan, zoals een schaap de

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk te Maassluis Telefoonnummer: 010-5922225 RSIN/Fiscaal nummer: 80 338 99 66 Website adres: www.cgkmaassluis.nl E-mail: info@cgkmaassluis.nl

Nadere informatie

Een doelstelling en een visie?

Een doelstelling en een visie? Veel gemeenten en hun leiding worstelen met zaken als gebouwen en vormen van eredienst, voordat ze eerst Gods doel en visie voor hun gemeente vastgesteld hebben. Er wordt dan veranderd omwille van de verandering

Nadere informatie

CURSUSMAP 4 (NBG) Discipelen van Jezus. Dienend leiderschap. Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus

CURSUSMAP 4 (NBG) Discipelen van Jezus. Dienend leiderschap. Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus CURSUSMAP 4 (NBG) Discipelen van Jezus Dienend leiderschap Kees de Vlieger Een Kerygma cursus Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048 E-mail: kerygma@kerygma.nl

Nadere informatie

Zoekboekje Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen!

Zoekboekje Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen! Zoekboekje 2017-2018 Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen! bestuursfunctie bij DWARS Groningen Wil jij een jaar lang bezig houden met groene en linkse politiek? Bestuurlijke en politieke ervaring

Nadere informatie

Begroting Studievereniging Cura. Hanzehogeschool Groningen Academie voor Verpleegkunde

Begroting Studievereniging Cura. Hanzehogeschool Groningen Academie voor Verpleegkunde Begroting 2016-2017 Studievereniging Cura Hanzehogeschool Groningen Academie voor Verpleegkunde 19 oktober 2016 1 Voorwoord Hierbij presenteren wij u de begroting van verenigingsjaar 2016-2017 van studievereniging

Nadere informatie

LICHT IN DE STAD

LICHT IN DE STAD LICHT IN DE STAD 2010-2015 Visieplan CGK De Graankorrel Hoofddorp Wat wij verlangen (visie) 2010-2015 Wij verlangen er naar als gemeente licht in de stad te zijn te zijn: aantrekkelijk, inspirerend en

Nadere informatie

MATERIAAL VOOR DE TOERUSTING 2009-2010. Navigators Studentenverenigingen VAN NIEUWE MENTOREN

MATERIAAL VOOR DE TOERUSTING 2009-2010. Navigators Studentenverenigingen VAN NIEUWE MENTOREN MATERIAAL VOOR DE TOERUSTING VAN NIEUWE MENTOREN Navigators Studentenverenigingen 2009-2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding...2 1. Waarom mentoring?...3 Wat is mentoring?...3 Voorbeelden van

Nadere informatie

CURSUSMAP 1 (HSV) Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus

CURSUSMAP 1 (HSV) Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger. Een Kerygma cursus CURSUSMAP 1 (HSV) Discipelen van Jezus Leren leven in de kracht van Jezus Dr. Bob Gordon Kees de Vlieger Een Kerygma cursus Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel.

Nadere informatie

Bestuursdocument Informatie over een bestuursjaar bij Studievereniging Ilythia

Bestuursdocument Informatie over een bestuursjaar bij Studievereniging Ilythia Bestuursdocument Informatie over een bestuursjaar bij Studievereniging Ilythia Maart 2015 Voorwoord. Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in een bestuursjaar bij SV Ilythia! In dit document wordt alle relevante

Nadere informatie

NB: de voorbeeldnamen, (telefoon)nummers en adressen dienen uiteraard door de concrete gegevens van uw gemeente te worden vervangen.

NB: de voorbeeldnamen, (telefoon)nummers en adressen dienen uiteraard door de concrete gegevens van uw gemeente te worden vervangen. Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een gemeente behorende tot de Kerk van de Nazarener, Nederlands District. NB: de voorbeeldnamen, (telefoon)nummers en adressen

Nadere informatie

De vereniging heeft ten doel; De kennis en zorg te bevorderen omtrent de cultuur, historie en natuur van Ootmarsum en omgeving.

De vereniging heeft ten doel; De kennis en zorg te bevorderen omtrent de cultuur, historie en natuur van Ootmarsum en omgeving. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING HEEMKUNDE OOTMARSUM EN OMSTREKEN DOELSTELLING VERENIGING De vereniging heeft ten doel; De kennis en zorg te bevorderen omtrent de cultuur, historie en natuur van

Nadere informatie

40-dagendagboek. Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie

40-dagendagboek. Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie 40-dagendagboek Discipelen van Jezus Leren leven in de kracht van Jezus Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048 E-mail:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

Voorwoord Geachte leden,

Voorwoord Geachte leden, Voorwoord Geachte leden, Voor u ligt het beleidsplan van het 45 e bestuur. Met zorg hebben wij onze visie, doelen en plannen voor volgend jaar op schrift gesteld. Wij hopen dat u bij het lezen merkt dat

Nadere informatie