Beleidsregels gemeente Druten: intrekken omgevingsvergunning voor

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleidsregels gemeente Druten: intrekken omgevingsvergunning voor"

Transcriptie

1 Beleidsregels gemeente Druten: intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen 1. Inleiding De gemeente Druten verleent jaarlijks veel omgevingsvergunningen. Verreweg het grootste deel van die vergunde projecten wordt gerealiseerd. Er blijven echter altijd vergunningen ongebruikt in stand. De vergunninghouder realiseert in die gevallen het project niet, bijvoorbeeld omdat er een onverwachtse financiële tegenvaller is of omdat zijn plannen gewijzigd zijn. De niet gebruikte vergunning blijft dan sluimerend bestaan. Er zijn argumenten om een niet gebruikte vergunning in te trekken. Hieronder gaan wij bij paragraaf 2 nader in op deze argumenten. Woningwet in relatie tot Wabo: overgangsrecht Van oorsprong voorzag artikel 59 van de Woningwet in de intrekking van bouwvergunningen. Met de inwerkingtreding van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) is artikel 59 echter vervallen. Op grond van het overgangsrecht is de Wabo van toepassing op bouwvergunningen, verleend onder vigeur van de oude wetgeving. Bevoegd orgaan In artikel 2.33 lid 2 van de Wabo staat dat het bevoegd gezag onder de daarna genoemde omstandigheden de vergunning in kan trekken. Dit wil niet zeggen dat de vergunning slechts een geldigheidsduur heeft van drie jaar onderscheidenlijk 26 weken. Het bevoegd gezag (dat wil zeggen het college van Burgemeester en Wethouders) heeft de bevoegdheid om de vergunning voor de activiteit bouwen in te trekken. Belangenafweging Aan de intrekking van de vergunning zal een belangenafweging ten grondslag moeten liggen. Het besluit tot intrekking van een vergunning wordt door de rechterlijke macht terughoudend getoetst. Het college van B&W zal zijn besluit wel in redelijkheid moeten nemen. Voordat het bevoegd gezag een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen intrekt, moet het eerst alle relevante belangen inventariseren en afwegen. Hiertoe behoren naast de belangen van de gemeente Druten en de belangen (met het oog op de rechtszekerheid) van omwonenden ook de (financiële) belangen van de vergunninghouder. Indien niet aannemelijk is dat op korte termijn met de bouw begonnen zal worden, vormt dit een redelijk argument dat aan een intrekking van een ongebruikte omgevingsvergunning ten grondslag kan liggen. Na het verstrijken van de termijn zoals die genoemd is in artikel 2:33 Wabo, moet het bevoegd gezag overwegen of tot intrekking van de omgevingsvergunning zal worden overgegaan. Daarbij zullen zij de belangen van de rechtszekerheid van de omwonenden, met het oog waarop die bepaling is gegeven, moeten afwegen tegen de belangen van de vergunninghouder. Ten behoeve van die afweging zijn de volgende beleidsregels opgesteld.

2 2. Intrekken van een niet gebruikte vergunning: waarom? Het is niet gewenst om een omgevingsvergunning voor bouwen voor de periode van een onbeperkt aantal jaren ongebruikt in stand te laten: 1. Een sluimerende vergunning die opeens na jaren alsnog gebruikt wordt, kan tot onaangename en ongewenste verrassingen leiden voor onze gemeente. Te denken valt aan planologisch gewijzigde inzichten die hun beslag gekregen hebben in een nieuw bestemmingsplan; 2. De bouwregelgeving wijzigt, technische eisen aan bouwwerken worden vernieuwd / veranderd. Inzichten op het gebied van veiligheid en gezondheid veranderen en worden aangescherpt. In dit licht bezien is de realisering van een project, op basis van een oude vergunning, in strijd met het algemeen beginsel van de rechtszekerheid. 3. De voortdurende inspecties van percelen waarop een vergunning voor de bouw van een project rust, leggen een onevenredig beslag op de capaciteit van onze toezichthouder(s). 3. Wettelijke kaders voor het intrekken van een omgevingsvergunning voor de activiteit Bouwen Voor deze beleidsregel zijn de volgende bepalingen van belang: Artikel 1:3 lid 4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) Onder beleidsregel wordt verstaan: een bij besluit vastgestelde algemene regel, niet zijnde een algemeen verbindend voorschrift, omtrent de afweging van belangen, de vaststelling van feiten of de uitleg van wettelijke voorschriften bij het gebruik van een bevoegdheid van een bestuursorgaan. Artikel 4:81 tot en met 4:84 Awb (deze artikelen gaan over beleidsregels) 4:81 1. Een bestuursorgaan kan beleidsregels vaststellen met betrekking tot een hem toekomende of onder zijn verantwoordelijkheid uitgeoefende, dan wel door hem gedelegeerde bevoegdheid. 2. In andere gevallen kan een bestuursorgaan slechts beleidsregels vaststellen voor zover dit bij wettelijk voorschrift is bepaald. 4:82 Ter motivering van een besluit kan slechts worden volstaan met een verwijzing naar een vaste gedragslijn voor zover deze is neergelegd in een beleidsregel. 4:83 Bij de bekendmaking van het besluit, inhoudende een beleidsregel, wordt zo mogelijk het wettelijk voorschrift vermeld waaruit de bevoegdheid waarop het besluit, inhoudende een beleidsregel, betrekking heeft, voortvloeit. 4:84 Het bestuursorgaan handelt overeenkomstig de beleidsregel, tenzij dat voor één of meer belanghebbenden gevolgen zou hebben die wegens bijzondere omstandigheden onevenredig zijn in verhouding tot de met de beleidsregel te dienen doelen.

3 Artikel 2.33 lid 2 a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Het bevoegd gezag kan de omgevingsvergunning geheel of gedeeltelijk intrekken, voor zover: - gedurende drie jaar, dan wel indien de vergunning betrekking heeft op een activiteit als bedoeld in artikel 2.1, eerste lid, onder a (bouwen-red-) onderscheidenlijk b (aanleggen-red-) of g (slopen-red-), gedurende 26 weken onderscheidenlijk de in de vergunning bepaalde termijn, geen handelingen zijn verricht met gebruikmaking van de vergunning. 4. Regeling tot intrekking omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen 4.1 Begripsbepalingen a. Bevoegd gezag: het bestuursorgaan dat bevoegd is tot het nemen van een besluit ten aanzien van een aanvraag om een omgevingsvergunning of ten aanzien van een al verleende Op grond van artikel 2.33 lid 2 o a Wabo is dat het college van burgemeester en wethouders; b. Bouwen: het plaatsen, het geheel of gedeeltelijk oprichten, vernieuwen, veranderen of vergroten van een bouwwerk; c. Bouwwerk: elke constructie van enige omvang van hout, steen, metaal of ander materiaal, die op de plaats van bestemming hetzij direct hetzij indirect steun vindt in of op de grond, bedoeld om ter plaatse te functioneren; d. Concreet geval voor verlenging termijn: Er is sprake van een concreet geval zoals hierna bedoeld in artikel 4.2 A lid IV als de vergunninghouder met concrete documenten zijn intentie tot het starten met bouwen kan aantonen. Tot deze concrete documenten behoren bijv. een geaccepteerde offerte van een bouwondernemer, facturen van bestelde bouwmaterialen e.d. Daarnaast kunnen persoonlijke omstandigheden, die aantoonbaar tot uitstel van het bouwen hebben geleid, opgevoerd worden. Voorwaarde voor persoonlijke omstandigheden: de omstandigheden hebben zich niet meer dan 26 weken voor de start van de intrekkingsprocedure voorgedaan of duren op dat moment nog voort. e. Intrekken: het geheel of gedeeltelijk intrekken van een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen ; f. Omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen ; vergunning voor een bouwactiviteit zoals bedoeld in artikel 2.1 lid 1 a van de Wabo; g. Urgente en zwaarwegende planologische belangen: een situatie waarbij voor het gebied waarbinnen het vergunde object is gelegen een bestemmingsplan in voorbereiding is en het vergunde object het toekomstig planologisch kader frustreert. Er moet ten minste sprake zijn van een ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage is gelegd en is gepubliceerd. 4.2 Procedure Het bevoegd gezag stelt vast dat er gedurende de termijn (zoals omschreven in artikel 2.33 Wabo), A. geen begin is gemaakt met de aanvang van de werkzaamheden, of dat; B. de werkzaamheden langer dan die termijn stilgelegen hebben.

4 A. Er is geen begin gemaakt met de aanvang van werkzaamheden I. Het bevoegd gezag trekt bij urgente en zwaarwegende planologische belangen de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen geheel of gedeeltelijk in als niet binnen 26 weken na het onherroepelijk worden van de verkregen omgevingsvergunning een begin is gemaakt met het project. Doen deze urgente en zwaarwegende belangen zich niet voor, dan trekt het bevoegd gezag de vergunning in als niet binnen 52 weken na het onherroepelijk worden van de verkregen vergunning een begin is gemaakt met het project. II. Voordat de omgevingsvergunning wordt ingetrokken, wordt een voornemen tot intrekking verstuurd aan belanghebbenden. Belanghebbenden krijgen de gelegenheid om binnen een redelijke termijn (mondeling of schriftelijk) een zienswijze naar voren te brengen. Deze redelijke termijn (conform artikel 4:8 Awb) wordt gesteld op zes weken. III. Als er een zienswijze wordt ingediend, wordt bekeken of die zienswijze aanleiding geeft tot het gunnen van een ruimere termijn, waarbinnen met de bouw een begin moet zijn gemaakt. IV. De hiervoor genoemde ruimere termijn wordt bepaald naar redelijkheid. De termijn wordt tevens bepaald in het licht van het concrete geval (zie 4.1 d). De termijn bedraagt niet meer dan drie jaar na het onherroepelijk worden van de verleende V. Het bevoegd gezag neemt binnen acht weken na ontvangst van de zienswijze een besluit over het al dan niet (gedeeltelijk) intrekken van de omgevingsvergunning of de verlenging van de termijn. Als er geen zienswijzen zijn ingediend neemt het bevoegd gezag binnen vier weken na het verstrijken van de zienswijzetermijn een definitief besluit. VI. Het intrekkingsbesluit wordt op de gangbare en wettelijk voorgeschreven wijze bekendgemaakt. VII. Als er een ruimere termijn voor het bouwen gegeven is, waar na het verstrijken van die termijn desondanks geen gebruik van gemaakt is, trekt het bevoegd gezag alsnog de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen geheel of gedeeltelijk in. B. De werkzaamheden hebben langer dan die termijn stilgelegen I. Als het bouwen / de bouwwerkzaamheden gedurende 26 weken stilligt, gaat het bevoegd gezag actief over tot (geheel of gedeeltelijke) intrekking van de II. Het bevoegd gezag stuurt een voornemen tot (geheel of gedeeltelijke) intrekking van de verleende vergunning aan belanghebbenden. Belanghebbenden krijgen de gelegenheid om binnen een redelijke termijn (mondeling of schriftelijk) een zienswijze naar voren te brengen. Deze redelijke termijn (conform artikel 4:8 Awb) wordt gesteld op zes weken. III. Als er een zienswijze wordt ingediend, wordt bekeken of die zienswijze aanleiding geeft tot het gunnen van een ruimere termijn, waarbinnen de bouw hervat moet worden. IV. De hiervoor genoemde ruimere termijn wordt bepaald naar redelijkheid. De termijn wordt tevens bepaald in het licht van het concrete geval (zie 4.1 d). De termijn bedraagt niet meer dan twee jaar na het onherroepelijk worden van de verleende V. Het bevoegd gezag neemt binnen acht weken na ontvangst van de zienswijze een besluit over het al dan niet (geheel of gedeeltelijke) intrekken van de omgevingsvergunning of de verlenging van de termijn. Als er geen zienswijzen zijn

5 VI. VII. VIII. ingediend neemt het bevoegd gezag binnen vier weken na het verstrijken van de zienswijzetermijn een definitief besluit. Het intrekkingsbesluit wordt op de gangbare en wettelijk voorgeschreven wijze bekendgemaakt. Als er een ruimere termijn voor de voortgang van het bouwen gegeven is, waar na het verstrijken van die termijn desondanks geen gebruik van gemaakt is, trekt het bevoegd gezag alsnog de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen geheel of gedeeltelijk in. Het intrekken van een omgevingsvergunning heeft terugwerkende kracht. Daardoor worden werkzaamheden die al wel verricht zijn, geacht zonder vergunning te zijn uitgevoerd. Tegen die werkzaamheden zal alsdan handhavend opgetreden worden. 5. Aanvullende bepalingen 5.1 a. Uitsluiting overige intrekkingsgronden Deze beleidsregels doen niets af aan de besluitvorming over de overige intrekkingsgronden die in artikel 2:33 van de Wabo zijn opgenomen b. Gedeeltelijke intrekking De tekst van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht geeft de mogelijkheid om, als het project uit verschillende activiteiten bestaat, de vergunning in te trekken voor zover dat nodig is om aan de intrekking te voldoen. De vergunning blijft dan in stand voor de onderdelen van het project waarop de intrekkingsgrond geen betrekking heeft. Een vergunning kan dus ingetrokken worden voor de nog niet voltooide delen van een project. 5.2 Hardheidsclausule Het bevoegd gezag handelt volgens de bepalingen uit deze beleidsregels behalve als dit voor één of meer belanghebbenden gevolgen heeft, die door bijzondere omstandigheden onevenredig zijn in verhouding tot het doel waar deze beleidsregels toe dienen. 5.3 Citeertitel Deze beleidsregels kunnen worden aangehaald als: Beleidsregels gemeente Druten: intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen 5.4 Inwerkingtreding Deze beleidsregels treden in werking daags na beëindiging van de termijn van terinzagelegging. Druten, 27 november 2012 Burgemeester & Wethouders mr. J.J. Driessen Gemeentesecretaris drs. L.J.E.M. van Riswijk Burgemeester N.B. Zakelijke inhoud van deze Beleidsregel publiceren in Waalkanter en op de website. Het besluit en de tekst van de beleidsregel ter inzage leggen gedurende zes weken.

Beleidsregels intrekken omgevingsvergunningen voor de activiteit bouwen

Beleidsregels intrekken omgevingsvergunningen voor de activiteit bouwen Beleidsregels intrekken omgevingsvergunningen voor de activiteit Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door Gemeente Emmen Beleidsregels intrekken omgevingsvergunningen voor

Nadere informatie

Beleidsregels voor het intrekken van een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen

Beleidsregels voor het intrekken van een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen CVDR Officiële uitgave van Drechterland. Nr. CVDR259554_1 4 oktober 2016 Beleidsregels voor het intrekken van een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen Artikel 1 Begripsbepalingen In deze beleidsregels

Nadere informatie

Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen

Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen 1 Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsbepaling Artikel 2 Intrekkingsregeling bij uitblijven aanvang bouw Artikel 3 Intrekkingsregeling bij

Nadere informatie

Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen gemeente Utrechtse Heuvelrug. Opmerkingen m.b.t. de regeling De Wabo geeft de mogelijkheid om omgevingsvergunningen waarvan geen of niet langer gebruik wordt gemaakt, in te trekken. In de beleidsregel wordt omschreven hoe de gemeente

Nadere informatie

Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen en milieu gemeente Bladel

Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen en milieu gemeente Bladel CVDR Officiële uitgave van Bladel. Nr. CVDR337034_1 30 juli 2018 Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen en milieu gemeente Bladel Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsbepaling

Nadere informatie

Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen 2. Artikel 1 Begripsbepaling 2

Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen 2. Artikel 1 Begripsbepaling 2 Versie 1-12-2010 Inhoudsopgave Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen 2 Artikel 1 Begripsbepaling 2 Artikel 2 Intrekkingsregeling bij uitblijven aanvang bouw 2 Artikel 3

Nadere informatie

Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen

Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen Gelet op het bepaalde in artikel 1:3, lid 4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), artikel 4:81 tot en met 4:84 Awb, artikel 1.2

Nadere informatie

Beleidsregels Intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen. gemeente Bergen (L)

Beleidsregels Intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen. gemeente Bergen (L) Beleidsregels Intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen gemeente Bergen (L) Door de gemeente Bergen worden jaarlijks veel omgevingsvergunningen verleend, zowel aan particulieren als aan bedrijven.

Nadere informatie

Beleidsregels intrekken bouwvergunningen. Afdeling B&M Mei 2009 BELEIDSREGELS INTREKKEN BOUWVERGUNNINGEN

Beleidsregels intrekken bouwvergunningen. Afdeling B&M Mei 2009 BELEIDSREGELS INTREKKEN BOUWVERGUNNINGEN Beleidsregels intrekken bouwvergunningen Afdeling B&M Mei 2009 BELEIDSREGELS INTREKKEN BOUWVERGUNNINGEN BMXJH-0900005 Inhoudsopgave Beleidsregels intrekken bouwvergunningen... 3 Artikel 1 Begripsbepaling...

Nadere informatie

Beleidsregels intrekken omgevingsvergunningen gemeente Oldambt 2016

Beleidsregels intrekken omgevingsvergunningen gemeente Oldambt 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Oldambt. Nr. 171539 7 december 2016 Beleidsregels intrekken omgevingsvergunningen gemeente Oldambt 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen

Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen April 2017 1 Inhoudsopgave Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen... 3 Artikel 1 Begripsbepaling...

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Beleidsregels intrekken en actualisatie vergunningen op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

GEMEENTE OLDEBROEK. Beleidsregels intrekken en actualisatie vergunningen op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Beleidsregels intrekken en actualisatie vergunningen op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Aanleiding Jaarlijks zijn en worden vele omgevingsvergunningen voor de activiteiten bouwen en

Nadere informatie

Ontwerp Beleidsregels intrekken omgevingsvergunningen gemeente Oldambt

Ontwerp Beleidsregels intrekken omgevingsvergunningen gemeente Oldambt Ontwerp Beleidsregels intrekken omgevingsvergunningen gemeente Oldambt Doel: Deze beleidsregels hebben tot doel regels te stellen met betrekking tot het geheel of gedeeltelijk intrekken van omgevingsvergunningen

Nadere informatie

Beleidsregel intrekken omgevingsvergunning

Beleidsregel intrekken omgevingsvergunning Beleidsregel intrekken omgevingsvergunning Beleidsregel intrekken omgevingsvergunning (artikel 2.33 lid 2, onder a, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)) Datum vaststelling college van

Nadere informatie

1. Inleiding 1 1.1 Doelstelling 1 1.2 Begripsbepaling 2

1. Inleiding 1 1.1 Doelstelling 1 1.2 Begripsbepaling 2 Inhoudsopgave De beleidsnotitie intrekken van de omgevingsvergunning 1. Inleiding 1 1.1 Doelstelling 1 1.2 Begripsbepaling 2 2. Intrekken 3 2.1 Intrekkingsregeling bij uitblijven aanvang activiteiten 3

Nadere informatie

Beleidsregel intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen

Beleidsregel intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen CVDR Officiële uitgave van Capelle aan den IJssel. Nr. CVDR246599_1 1 mei 2018 Beleidsregel intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Beleidsregel intrekken omgevingsvergunning gemeente Utrecht. Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Utrecht;

Beleidsregel intrekken omgevingsvergunning gemeente Utrecht. Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Utrecht; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Utrecht Nr. 187221 26 oktober 2017 Beleidsregel intrekken omgevingsvergunning gemeente Utrecht Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Utrecht;

Nadere informatie

Beleidsregels intrekken omgevingsvergunningen voor de activiteit bouwen

Beleidsregels intrekken omgevingsvergunningen voor de activiteit bouwen CVDR Officiële uitgave van Katwijk. Nr. CVDR610841_1 18 juni 2018 Beleidsregels intrekken omgevingsvergunningen voor de activiteit bouwen Juridisch kader Op grond van artikel 2.33, lid 2, aanhef en onder

Nadere informatie

Gelet op artikel 2.33, tweede lid, onder a, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht;

Gelet op artikel 2.33, tweede lid, onder a, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht; Beleidsregels van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas omtrent de toepassing van de bevoegdheid om omgevingsvergunningen in te trekken (Beleidsregels intrekking omgevingsvergunningen)

Nadere informatie

Beleidsregel intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen Deurne 2010

Beleidsregel intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen Deurne 2010 Beleidsregel intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen Deurne 2010 1. Inleiding In onze gemeente zijn jaarlijks vele bouwvergunningen (Woningwet) en worden sinds 1 oktober 2010 omgevingsvergunningen

Nadere informatie

MAASDRIEL. Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen, slopen of aanleggen.

MAASDRIEL. Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen, slopen of aanleggen. MAASDRIEL Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen, slopen of aanleggen. Inhoudsopgave Aanleiding 3 Artikel 1. Begripsbepaling 3 Artikel 2. Intrekkingsregeling bij uitblijven

Nadere informatie

BELEIDSREGEL INTREKKEN OMGEVINGSVERGUNNING MET ACTIVITEIT BOUWEN HELMOND 2012

BELEIDSREGEL INTREKKEN OMGEVINGSVERGUNNING MET ACTIVITEIT BOUWEN HELMOND 2012 Jaar: 2012 Nummer: 43 Besluit: B&W 12 juni 2012 Gemeenteblad BELEIDSREGEL INTREKKEN OMGEVINGSVERGUNNING MET ACTIVITEIT BOUWEN HELMOND 2012 Het college van burgemeester en wethouders van Helmond Gelet op

Nadere informatie

BELEIDSREGEL INTREKKEN VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN EN BOUWCOMPONENT OMGEVINGSVERGUNNING HELMOND 2010

BELEIDSREGEL INTREKKEN VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN EN BOUWCOMPONENT OMGEVINGSVERGUNNING HELMOND 2010 Jaar: 2010 Nummer: 49 Besluit: B&W 13 april 2010 Gemeenteblad BELEIDSREGEL INTREKKEN VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN EN BOUWCOMPONENT OMGEVINGSVERGUNNING HELMOND 2010 Burgemeester en wethouders van Helmond,

Nadere informatie

INTREKKINGSBELEID OMGEVINGSVERGUNNING VOOR DE ACTIVITEIT BOUWEN VAN ÉÉN OF MEER WONINGEN/ APPARTEMENTEN

INTREKKINGSBELEID OMGEVINGSVERGUNNING VOOR DE ACTIVITEIT BOUWEN VAN ÉÉN OF MEER WONINGEN/ APPARTEMENTEN INTREKKINGSBELEID OMGEVINGSVERGUNNING VOOR DE ACTIVITEIT BOUWEN VAN ÉÉN OF MEER WONINGEN/ APPARTEMENTEN Intrekkingsbeleid omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen van één of meer woningen/ appartementen

Nadere informatie

De beleidsregels treden in werking, de dag na publicatie, 29 maart 2013.

De beleidsregels treden in werking, de dag na publicatie, 29 maart 2013. Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2013 / 058 Naam Beleidsregels met betrekking tot de bevoegdheid tot geheel of gedeeltelijke intrekking van een omgevingsvergunning voor bouwactiviteiten (artikel

Nadere informatie

BELEID VOOR HET INTREKKEN VAN ONGEBRUIKTE OMGEVINGSVERGUNNINGEN GEMEENTE ENSCHEDE

BELEID VOOR HET INTREKKEN VAN ONGEBRUIKTE OMGEVINGSVERGUNNINGEN GEMEENTE ENSCHEDE BELEID VOOR HET INTREKKEN VAN ONGEBRUIKTE OMGEVINGSVERGUNNINGEN GEMEENTE ENSCHEDE Domein Fysiek: Strategie en beleid/omgeving en Recht/Ruimtelijke ontwikkeling en beheer Versie 10 oktober 2018 Inhoudsopgave

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR van VAALS

GEMEENTEBESTUUR van VAALS GEMEENTEBESTUUR van VAALS Kenmerk: ill 090014 Nr.: Onderwerp: Beleidsregel intrekken bouwvergunning Burgemee st er en Wethouders van Vaal s : Gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht en

Nadere informatie

BELEIDSNOTA INTREKKEN BOUW- EN SLOOPVERGUNNING

BELEIDSNOTA INTREKKEN BOUW- EN SLOOPVERGUNNING BELEIDSNOTA INTREKKEN BOUW- EN SLOOPVERGUNNING GEMEENTE STAPHORST AFDELING Bouwen en Milieu TEAM Bouwen DATUM INWERKTREDING BEKENDMAKING KENMERK B&W VOORSTEL BESLUIT DATUM B&W Inhoudsopgave 1. Inleiding

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vaststelling beleidsregels intrekking omgevingsvergunningen voor bouwactiviteiten Programma / Programmanummer Ruimte & Cultuurhistorie / 1031 BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Aan de aanvraag hebben wij de volgende activiteit toegevoegd: - Planologisch afwijken (art. 2.1, lid 1 onder c Wabo);

Aan de aanvraag hebben wij de volgende activiteit toegevoegd: - Planologisch afwijken (art. 2.1, lid 1 onder c Wabo); Van Wijnen Projectontwikkeling West B.V. t.a.v. mevrouw C.N.M. Toussaint Postbus 764 3300 AT DORDRECHT uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1344385 datum onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning

Nadere informatie

ONTWERP BESCHIKKING OMGEVINGS(DEEL-)VERGUNNING

ONTWERP BESCHIKKING OMGEVINGS(DEEL-)VERGUNNING ONTWERP BESCHIKKING OMGEVINGS(DEEL-)VERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 17 juni 2015; dossiernummer : WB20150279; van : Vastgoedbedrijf Gemeente Zoetermeer,

Nadere informatie

Intrekking omgevingsvergunning

Intrekking omgevingsvergunning gemeente Broncithorst Intrekking omgevingsvergunning Besluit d.d. 18 februari 2016 Wij trekken de omgevingsvergunning in voor het bouwen van drie woningen. Activiteit : Bouw Adres : Terborgseweg 6A, 6B

Nadere informatie

BELEIDSREGELS INTREKKING BOUWVERGUNNING. Onderwerp: Beleid en procedure intrekken van bouwvergunningen

BELEIDSREGELS INTREKKING BOUWVERGUNNING. Onderwerp: Beleid en procedure intrekken van bouwvergunningen BELEIDSREGELS INTREKKING BOUWVERGUNNING Onderwerp: Beleid en procedure intrekken van bouwvergunningen Besluit: 1. Beleid en procedure intrekken van bouwvergunningen vast te stellen; 2. Door middel van

Nadere informatie

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 18 mei 2011; dossiernummer : WB20110318; van : Panteia de heer MJM Vermunt : Bredewater 26, 2715CA

Nadere informatie

In deze beleidsregel wordt ingegaan op mogelijkheden en wenselijkheden om een vergunning waarvan geen gebruik wordt gemaakt, in te trekken.

In deze beleidsregel wordt ingegaan op mogelijkheden en wenselijkheden om een vergunning waarvan geen gebruik wordt gemaakt, in te trekken. CVDR Officiële uitgave van Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Nr. CVDR306171_1 3 januari 2017 Beleidsregels intrekken bouwvergunning 1. Mogelijkheden intrekken van een bouwvergunning In de Woningwet is bepaald

Nadere informatie

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen.

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen. beschikking Omgevingsvergunning Documentnummer: 921860 Aanvraag Op 20 februari 2013 hebben wij, burgemeester en wethouders van de gemeente Alblasserdam, een aanvraag omgevingsvergunning als bedoeld in

Nadere informatie

Happy Italy Amsterdam D.J.L. de Blok Postbus CD Dordrecht. Betreft: Omgevingsvergunning

Happy Italy Amsterdam D.J.L. de Blok Postbus CD Dordrecht. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Happy Italy Amsterdam D.J.L. de Blok Postbus 8166 3301 CD Dordrecht Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag: 14 februari

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 4 februari 2014; dossiernummer : WB20140054; van : Gemeente Zoetermeer de heer EGP Kusters

Nadere informatie

BELEIDSREGELS INTREKKEN BOUWVERGUNNING

BELEIDSREGELS INTREKKEN BOUWVERGUNNING BELEIDSREGELS INTREKKEN BOUWVERGUNNING GEMEENTE WIJDEMEREN Inhoud Pagina 1. Inleiding 3 2. Huidige gang van zaken 3 3. Geldende wet- en regelgeving 4 3.1. Artikel 59 van de Woningwet 4 3.2. Artikel 59,

Nadere informatie

Directoraat-generaal Energie, Telecom & Mededinging Bezoekadres Postadres Factuuradres Overheidsidentificatienr Behandeld door Besluit

Directoraat-generaal Energie, Telecom & Mededinging Bezoekadres Postadres Factuuradres Overheidsidentificatienr Behandeld door Besluit > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Datum Betreft Voorbereidingsbesluit Windpark Drentse Monden en Oostermoer Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401 2500 EK

Nadere informatie

datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x R41/ 010 284 8747

datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x R41/ 010 284 8747 datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x R41/ 010 284 8747 onderwerp x X behandeld door/e-mail x bouwvergunning (nummer 20090060) tijdelijk plaatsen Romneyloods voor 3 jaar Groenedijk

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning de heer G. van den Hof Grotenoord 1 3341 LT HENDRIK-IDO-AMBACHT uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1465632 datum onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning Geachte heer Van den Hof, Op 22 juli

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemeen

Hoofdstuk 1. Algemeen Erfgoedverordening gemeente Geldermalsen 2013 De raad van de gemeente Geldermalsen, Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 27 november 2012, nummer 9, gelet op artikel

Nadere informatie

Deliveroo Netherlands B.V. R.A.J. Mureau Keizersgracht EM Amsterdam. Betreft: heroverweging Omgevingsvergunning

Deliveroo Netherlands B.V. R.A.J. Mureau Keizersgracht EM Amsterdam. Betreft: heroverweging Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Deliveroo Netherlands B.V. R.A.J. Mureau Keizersgracht 562 1017 EM Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: heroverweging Omgevingsvergunning

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning. Dossiernummer: 2011/16386 Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Zundert zijn voornemens om overeenkomstig de besluitvormingsprocedure als bedoeld in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen

Nadere informatie

Erfgoedverordening gemeente Houten

Erfgoedverordening gemeente Houten Erfgoedverordening gemeente Houten De raad van de gemeente Houten; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 12 december 2017 met nummer BWV17.0228; gelet op de artikelen 3.16 en 9.1 van

Nadere informatie

Postbus 20 7500 AA Enschede. Hengelosestraat 51

Postbus 20 7500 AA Enschede. Hengelosestraat 51 POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede BEZOEKADRES Hengelosestraat 51 Gemeente Enschede T.a.v. de heer A. Hardiek Wesselerbrinklaan 102 7544 JZ ENSCHEDE TELEFOON 14 0 53 DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR

Nadere informatie

Gemeente Smallingerland t.a.v. de heer T. Mosselaar Postbus HA DRACHTEN

Gemeente Smallingerland t.a.v. de heer T. Mosselaar Postbus HA DRACHTEN Aan Gemeente Smallingerland t.a.v. de heer T. Mosselaar Postbus 10000 9200 HA DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 juli 2017 17-0270/cor Z1943481 Dennis Hoogenkamp OLO 3008451 D1963754

Nadere informatie

Afwijkingenbeleid Kruimelgevallen

Afwijkingenbeleid Kruimelgevallen Afwijkingenbeleid Kruimelgevallen ex artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 2, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht j o artikel 4 van bijlage II Besluit omgevingsrecht Gemeente Barneveld maart 2013 Afwijkingenbeleid

Nadere informatie

Beleidsregel kwalitatief sturen op appartementen

Beleidsregel kwalitatief sturen op appartementen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Enschede Nr. 81466 1 mei 2018 Beleidsregel kwalitatief sturen op appartementen Aanleiding en toelichting op het beleid Aanleiding Het beleidskader urbaan

Nadere informatie

2. Aanwijzing van beschermde gemeentelijke cultuurgoederen en verzamelingen

2. Aanwijzing van beschermde gemeentelijke cultuurgoederen en verzamelingen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Brielle Nr. 103010 19 juni 2017 Erfgoedverordening 2017 De raad van de gemeente Brielle; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 03-01-2017,

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD VOORBLAD Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 6 december 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van 2 'te koop' borden. De aanvraag gaat over diverse locaties

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00107087 Burgemeester en wethouders hebben op 17 juli 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 2 vrijstaande schuurwoningen

Nadere informatie

Ontwerpomgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Ontwerpomgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) 1.3. Kennisgeving Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: Ontwerpomgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Ontwerpbesluit Met ingang van 16 oktober 2014

Nadere informatie

ONTWERP-GEDOOGBESCHIKKING. Datum ontwerpbesluit: 3 januari Inhoud. 1. Inleiding. 2. Overwegingen. 3. Voorwaarden. 4.

ONTWERP-GEDOOGBESCHIKKING. Datum ontwerpbesluit: 3 januari Inhoud. 1. Inleiding. 2. Overwegingen. 3. Voorwaarden. 4. ONTWERP-GEDOOGBESCHIKKING Burgemeester en wethouders van gemeente Sluis betreffende het gedogen van het uitvoeren van heiwerkzaamheden voor zes woningen in de volgende fase van Cavelot door Ontwikkelingsmaatschappij

Nadere informatie

1.2 Kennisgeving activiteit 1 Milieu

1.2 Kennisgeving activiteit 1 Milieu 1.2 Kennisgeving activiteit 1 Milieu Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: Intrekken omgevingsvergunningen op grond van artikel 2.33, lid 2, onder a. Wet algemene bepalingen

Nadere informatie

Beleidsregels planologische afwijkingsmogelijkheden 2017

Beleidsregels planologische afwijkingsmogelijkheden 2017 Beleidsregels planologische afwijkingsmogelijkheden 2017 Artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 2 Wabo Beleidsregels toepassing artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 2 Wabo, gemeente Cranendonck 1 Hoofdstuk

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00110064 Burgemeester en wethouders hebben op 6 september 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 207 woningen

Nadere informatie

Artikel 2. Het gebruik van het monument Bij de toepassing van deze verordening wordt rekening gehouden met het gebruik van het monument.

Artikel 2. Het gebruik van het monument Bij de toepassing van deze verordening wordt rekening gehouden met het gebruik van het monument. ERFGOEDVERORDENING HEERENVEEN 2010 HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN Artikel 1. Begripsbepalingen Deze verordening verstaat onder: a. gemeentelijk monument: een overeenkomstig deze verordening als beschermd gemeentelijk

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemeen Artikel 1 Begripsbepalingen

Hoofdstuk 1 Algemeen Artikel 1 Begripsbepalingen Hoofdstuk 1 Algemeen Artikel 1 Begripsbepalingen Deze verordening verstaat onder: a. gemeentelijk monument: een overeenkomstig deze verordening als beschermd gemeentelijk monument aangewezen: 1. zaak,

Nadere informatie

Beleidsregels voor het plaatsen van een tijdelijke woonvoorziening

Beleidsregels voor het plaatsen van een tijdelijke woonvoorziening Beleidsregels voor het plaatsen van een tijdelijke woonvoorziening 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Nieuw beleid 3 2.1 Relevante regelgeving betreffende ruimtelijke ontwikkelingen 3 2.2 Relevante regelgeving

Nadere informatie

de heer J.W.M. De Wit Voorstraat AT AMMERZODEN Geachte heer De Wit,

de heer J.W.M. De Wit Voorstraat AT AMMERZODEN Geachte heer De Wit, Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel de heer J.W.M. De Wit Voorstraat 9 5324 AT AMMERZODEN Onderwerp Ontwerpbesluit - Verlening Geachte heer De Wit, Op 29 augustus 2016 ontvingen wij uw uitgebreide

Nadere informatie

BELEIDSREGELS INTREKKING BOUWVERGUNNING

BELEIDSREGELS INTREKKING BOUWVERGUNNING CVDR Officiële uitgave van Borger-Odoorn. Nr. CVDR481398_1 26 juni 2018 BELEIDSREGELS INTREKKING BOUWVERGUNNING Onderwerp: Beleid en procedure intrekken van bouwvergunningen Besluit: 1. Beleid en procedure

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning Fastned de heer C.R.H. Florentinus Amsteldijk 166 1079 LH AMSTERDAM uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1283572 datum onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning Geachte heer Florentinus, Op 10 september

Nadere informatie

Stadsdeel Zuid t.a.v. mevrouw A.H.S. Frank Postbus BA Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Stadsdeel Zuid t.a.v. mevrouw A.H.S. Frank Postbus BA Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Stadsdeel Zuid t.a.v. mevrouw A.H.S. Frank Postbus 74019 1070 BA Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

Mandaat en delegatie. mr. M.C. de Voogd

Mandaat en delegatie. mr. M.C. de Voogd Mandaat en delegatie mr. M.C. de Voogd Artikel 1:1 Awb 1. Onder bestuursorgaan wordt verstaan: a. een orgaan van een rechtspersoon die krachtens publiekrecht is ingesteld, of b. een ander persoon of college,

Nadere informatie

BELEIDSREGELS PERSOONSGEBONDEN OMGEVINGSVERGUNNING VOOR HET PERMANENT BEWONEN VAN EEN RECREATIEWONING

BELEIDSREGELS PERSOONSGEBONDEN OMGEVINGSVERGUNNING VOOR HET PERMANENT BEWONEN VAN EEN RECREATIEWONING BELEIDSREGELS PERSOONSGEBONDEN OMGEVINGSVERGUNNING VOOR HET PERMANENT BEWONEN VAN EEN RECREATIEWONING afdeling Milieu & Bouwen i.s.m. afdeling Ontwikkeling & Grondzaken 29 oktober 2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...

Nadere informatie

Erfgoedverordening Boxtel 2010

Erfgoedverordening Boxtel 2010 Pagina 1 van 5 Erfgoedverordening Boxtel 2010 gezien het voorstel van het college van 18 mei 2010; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet, de artikelen 12 en 15 van de Monumentenwet 1988 en de artikelen

Nadere informatie

datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x 2 juni 2010 010 284 8653

datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x 2 juni 2010 010 284 8653 datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x 2 juni 2010 010 284 8653 onderwerp x X behandeld door/e-mail x lichte bouwvergunning (20100137) nieuw kozijn kopgevel Constantijn Huygensstr 41

Nadere informatie

PLANREGELS BEHEERSVERORDENING WATERPARK BELTERWIEDE

PLANREGELS BEHEERSVERORDENING WATERPARK BELTERWIEDE PLANREGELS BEHEERSVERORDENING WATERPARK BELTERWIEDE status: vastgesteld datum: 17 oktober 2014 IDN: NL.IMRO.1708.BVOWpBelterwiede-VA01 werknr.: 012-RT-02 gemeente Steenwijkerland 2 OD205 SL stedenbouw

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden.

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden. VOORBLAD Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 12 september een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een. De aanvraag gaat over nabij Van Heemstraweg 2 te Weurt

Nadere informatie

Beleid en procedure intrekken bouwvergunningen

Beleid en procedure intrekken bouwvergunningen Beleid en procedure intrekken bouwvergunningen Vastgesteld door burgemeester en wethouders : d.d. 11 april 2006 Gepubliceerd in de Zandvoortse Courant : d.d. 20 april 2006 Inwerkingtreding : d.d. 1 juni

Nadere informatie

beschikking omgevingsvergunning Registratienummer: 20120161

beschikking omgevingsvergunning Registratienummer: 20120161 Aanvraag: Burgemeester en wethouders hebben op 27 maart 2012 via het omgevingsloket online een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het uitbreiden van een winkelpand op de volgende locatie:

Nadere informatie

Gemeente Haarlemmermeer de heer C.T. Spreeuw Raadhuisplein TZ HOOFDDORP. Betreft: Omgevingsvergunning

Gemeente Haarlemmermeer de heer C.T. Spreeuw Raadhuisplein TZ HOOFDDORP. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Gemeente Haarlemmermeer de heer C.T. Spreeuw Raadhuisplein 1 2132 TZ HOOFDDORP Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning afwijken van het bestemmingsplan voor het aanleggen van een voetgangersbrug afwijken van het bestemmingsplan voor het aanleggen van een voetgangersbrug Beschikking ZD18.002800 *18.105330*

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning

Ontwerp omgevingsvergunning Ontwerp omgevingsvergunning Nummer: W2017-0243 Z -17-83542 / 106993 Burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee; beschikkende op de aanvraag van: mevrouw L. Erraouiss wonende/gevestigd:

Nadere informatie

Stichting VUmc W.J. Koopmans De Boelelaan HV Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Stichting VUmc W.J. Koopmans De Boelelaan HV Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Stichting VUmc W.J. Koopmans De Boelelaan 1117 1081 HV Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag: 16 augustus

Nadere informatie

Nr.: 9.4 Onderwerp: Erfgoedverordening gemeente Lopik gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.

Nr.: 9.4 Onderwerp: Erfgoedverordening gemeente Lopik gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. GEMEENTE LOPIK Nr.: 9.4 Onderwerp: Erfgoedverordening gemeente Lopik 2010 De raad van de gemeente Lopik; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 31 augustus 2010; gelet op artikel 149

Nadere informatie

Een kennisgeving van het besluit wordt gepubliceerd op en

Een kennisgeving van het besluit wordt gepubliceerd op   en Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Stichting Ons Tweede Thuis R. de Bruijn Vuurdoornstraat 11 1431 RM Aalsmeer Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning

Nadere informatie

8 november Te besluiten om:

8 november Te besluiten om: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: 8 november 2012 Onderwerp: Algemene verklaring van geen bedenkingen omgevingsrecht Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1.Op grond

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Aanvrager Gemeente Heerlen Dhr. G.M.L. Dackus Postbus 1 6400AA Heerlen Aanvraag Burgemeester en wethouders hebben op 17 december 2013 een aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

ontwerp OMGEVINGSVERGUNNING Echelpoelweg, gemeente Weerselo sectie P nr. 2012 en 1836

ontwerp OMGEVINGSVERGUNNING Echelpoelweg, gemeente Weerselo sectie P nr. 2012 en 1836 ontwerp OMGEVINGSVERGUNNING Echelpoelweg, gemeente Weerselo sectie P nr. 2012 en 1836 Zaaknummer: : 14.16391 OLO nummer: : 1526543 Documentnummer : U15.002356 Burgemeester en wethouders van Dinkelland

Nadere informatie

K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE. Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 15 september 2015 14-0642/cor Z1170214 Alexander van der Veen

K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE. Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 15 september 2015 14-0642/cor Z1170214 Alexander van der Veen Aan K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 15 september 2015 14-0642/cor Z1170214 Alexander van der Veen D1465184 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

G & S Vastgoed bv I Taal Gustav Mahlerlaan MC Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

G & S Vastgoed bv I Taal Gustav Mahlerlaan MC Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam G & S Vastgoed bv I Taal Gustav Mahlerlaan 34 1082 MC Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag: 24 maart 2017

Nadere informatie

Thuishaven Events BV de heer J. Cederhout Gyroscoopweg AX AMSTERDAM. Betreft: Omgevingsvergunning

Thuishaven Events BV de heer J. Cederhout Gyroscoopweg AX AMSTERDAM. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Thuishaven Events BV de heer J. Cederhout Gyroscoopweg 112 1042 AX AMSTERDAM Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

Stichting Stedelijk Museum Amsterdam Dhr. G.H. Wissink Postbus AB Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Stichting Stedelijk Museum Amsterdam Dhr. G.H. Wissink Postbus AB Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Stichting Stedelijk Museum Amsterdam Dhr. G.H. Wissink Postbus 75082 1070 AB Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum

Nadere informatie

ONTWERPOMGEVINGSVERGUNNING EERSTE FASE ERF KORTLAND 42

ONTWERPOMGEVINGSVERGUNNING EERSTE FASE ERF KORTLAND 42 ONTWERPOMGEVINGSVERGUNNING EERSTE FASE ERF KORTLAND 42 Kennisgeving Burgemeester en wethouders van Alblasserdam maken bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning eerste fase (ex. artikel 2.5

Nadere informatie

Beleidsregel versnelde inwerkingtreding omgevingsvergunning. Vastgesteld door burgemeester en wethouders op 5 maart 2013

Beleidsregel versnelde inwerkingtreding omgevingsvergunning. Vastgesteld door burgemeester en wethouders op 5 maart 2013 Beleidsregel versnelde inwerkingtreding omgevingsvergunning Vastgesteld door burgemeester en wethouders op 5 maart 2013 Bekendgemaakt op 13 maart 2013 Inwerkingtreding op 14 maart 2013 Ontwerp beleidsregel

Nadere informatie

Happy Italy Amsterdam de heer D.J.L. de Blok Postbus CD Dordrecht. Betreft: Omgevingsvergunning

Happy Italy Amsterdam de heer D.J.L. de Blok Postbus CD Dordrecht. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Happy Italy Amsterdam de heer D.J.L. de Blok Postbus 8166 3301 CD Dordrecht Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk Aan dhr. A.D. Scholma Dr. M. Noordewierstraat 16 9953 SJ BAFLO Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november 2016 16-0254/cor Z1675143 Wiebe Jan Dijk D 0512 581234 w.dijk@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal Stichting S&L Zorg T.a.v. D. van Randwijk Postbus 148 4700 AC Roosendaal NEDERLAND contactpersoon : Mevr. M. Bezemer (Aanw.op ma,di,do) Roosendaal : doorkiesnummer : (0165) 579875 (W20_vrl_OU) onderwerp

Nadere informatie

mevr. C de Boer De Feart NT DRACHTSTERCOMPAGNIE

mevr. C de Boer De Feart NT DRACHTSTERCOMPAGNIE Aan mevr. C de Boer De Feart 49 9222 NT DRACHTSTERCOMPAGNIE Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 20 december 2016 15-0458/cor Z1492129 Alexander van der Veen OLO 2404587 D1830905 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

iiiiiiiiii iiini nil mi ooo 0«) Omgevingsvergunning

iiiiiiiiii iiini nil mi ooo 0«) Omgevingsvergunning iiiiiiiiii iiini nil mi ooo 0«) Zevenaar Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders hebben op 17 oktober 2013 een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een bedrijfshal en

Nadere informatie

Het bouwen van een erfafscheiding in afwijking van het bestemmingsplan

Het bouwen van een erfafscheiding in afwijking van het bestemmingsplan Zaaknummer: 253498 Het bouwen van een erfafscheiding in afwijking van het bestemmingsplan Collegevoorstel Inleiding Op 23 april 2011 is er een aanvraag om omgevingsvergunning ingekomen voor het bouwen

Nadere informatie

Chanel International B.V. W.J. de Klerk Gustav Mahlerlaan MK Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Chanel International B.V. W.J. de Klerk Gustav Mahlerlaan MK Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Chanel International B.V. W.J. de Klerk Gustav Mahlerlaan 405 1082 MK Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

Fuji Vastgoed B.V. de heer J. Mommer Schiphol Boulevard BG Schiphol. Betreft: Omgevingsvergunning

Fuji Vastgoed B.V. de heer J. Mommer Schiphol Boulevard BG Schiphol. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Fuji Vastgoed B.V. de heer J. Mommer Schiphol Boulevard 181 1118 BG Schiphol Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

Blaisse D Blaisse Stadhouderskade AD Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Blaisse D Blaisse Stadhouderskade AD Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Blaisse D Blaisse Stadhouderskade 66 2 1072 AD Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag: 14 juni 2017 Locatie:

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578 OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578 Aanvraag Op 30 maart 2012 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het oprichten van een woning (vervangende bouw), kadastraal bekend gemeente

Nadere informatie

Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning

Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00103914 Burgemeester en wethouders hebben op 6 september 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen

Nadere informatie

waarbij omgevingsvergunning wordt gevraagd voor het verbouwen winkel tot woning op het perceel : Oud-Loosdrechtsedijk 156 te Loosdrecht

waarbij omgevingsvergunning wordt gevraagd voor het verbouwen winkel tot woning op het perceel : Oud-Loosdrechtsedijk 156 te Loosdrecht Kenmerk: 2012-0445-HZ_WABO Omgevingsvergunning BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WIJDEMEREN gezien de aanvraag van : Centrum Vastgoed Breda B.V. straat : Academiesingel 37 postcode en woonplaats : 4811 AC

Nadere informatie