OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van de Kaders "Voort gezette regeling gesubsidieerde arbeid voor ID-werknemers vanaf 2oos"

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van de Kaders "Voort gezette regeling gesubsidieerde arbeid voor ID-werknemers vanaf 2oos""

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 07. R I Inboeknummer oybstoos4a Beslisdatum B%W ta maart 2007 Dossiernummer yrr.4sr OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van de Kaders "Voort gezette regeling gesubsidieerde arbeid voor ID-werknemers vanaf 2oos" 1 Samenvatting Medio 2004 is de afbouw van ID-banen in gang gezet. De raad heeft daarvoor de kaders aangegeven en een afbouwregeling, inclusief een "eigen" stimuleringsregeling voor het omzetten van ID-banen naar reguliere banen vastgesteld. Daarnaast heeft de raad voor 200 arbeidsplaatsen middelen ter beschikking gesteld om ID-banen regulier te maken. De afbouwregeling loopt op 1 januari 2008 ten einde. In een motie heeft de raad verzocht een verkenning uit te voeren naar de mogelijkheden om de deelnemers, die in 2008 nog geen reguliere baan hebben buiten de bijstand te houden en het resultaat van deze verkenning te presenteren bij de Voorjaarsnota In de raadsinformatiebrief "Rapportage voortgang afbouw ID-banen" van februari 2007 is aangegeven, dat voor de werknemers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en/of maar beperkte mogelijkheden regulier werk te vinden, een voortgezette regeling een oplossing kan bieden de arbeidsplaats te behouden. Hierbij geldt niet de beperking dat algemene middelen moeten worden aangewend. Bekostiging kan uit de reguliere werkdeelmiddelen van de WWB plaatsvinden. Er van uitgaande dat op grond van de ingediende motie de raad instemt met het belang van een voortgezette regeling, kan zij hiervoor de kaders vastst e I I en. Wij stellen voor de volgende kaders vast te stellen: 1 voortzetting van de huidige subsidievoorwaarden voor organisaties voor personen die op peildatum 1 januari jaar of ouder zijn; 2 voortzetting van de huidige subsidievoorwaarden voor organisaties voor personen, die voor 1 januari 2008 een sw-indicatie hebben en waarvan de werkgever bereid is het dienstverband voort te zetten onder de condities van begeleid werken; 3 voortzetting van de subsidie voor de organisatie bij wie de deelnemer jonger dan 55 jaar in dienst is en die op 1 januari 2008 is ingedeeld in de categorie C1.

2 Raadsnummer 07.R I De subsidie wordt verstrekt voor bepaalde tijd en kan, afhankelijk van de ontwikkeling van de deelnemer, verlengd worden voor een nieuw vast te stellen periode of kan worden beeindigd. De hoogte van de subsidie wordt bepaald op basis van een periodiek vast te stellen loonwaarde en onder de voorwaarde dat de deelnemer via een persoonlijk ontwikkelingsplan gevolgd wordt met als doel uitstroom naar een reguliere arbeidsplaats. 2 Bijlage(n) Geen.

3 gemeente Eindhouen Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 07. R OOI Inboeknummer opbstooa4a Beslisdatum B%W ta maart 2007 Dossiernummer yrr.4sr Raadsvoorstel tot het uaststellen uan de Kaders "Voortgezette regeling gesubsidieerde arbeid uoor ID-werknemers vanaf 2008" 1 Inleiding Aanleiding. Medio 2004 is de afbouw van ID-banen in gang gezet. De raad heeft daarvoor de kaders aangegeven en een afbouwregeling, inclusief een "eigen" stimuleringsregeling voor het omzetten van ID-banen naar reguliere banen vastgesteld. Daarnaast heeft de raad voor 200 arbeidsplaatsen middelen ter beschikking gesteld om ID-banen regulier te maken. De afbouwregeling loopt op 1 januari 2008 ten einde. In een motie heeft de raad verzocht een verkenning uit te voeren naar de mogelijkheden om de deelnemers, die in 2008 nog geen reguliere baan hebben buiten de bijstand te houden en het resultaat van deze verkenning te presenteren bij de Voorjaarsnota In de raadsinformatiebrief inzake voortgang afbouw ID-banen van 13 maart 2007 is de stand van zaken gegeven van de uitstroom en een prognose van de samenstelling van het bestand ID-werknemers per januari 2008, als de huidige afbouwregeling afloopt. Samengevat zijn de cijfers over de periode : beginstand per 1 januari 2004: 847 werknemers uitstroom naar reguliere arbeid: 383 werknemers overige uitstroom(pensioen, wsw, WW/WAO, etc.: 195 werknemers zittend bestand per 1 januari 2007: 278 werknemers Prognose: per 1 januari 2008 werknemers ingedeeld in A-en 8-categorie : werknemers in C-categorie : 30 personen 240 personen Werknemers ui t de A-en 8-categori e worden geacht plaatsbaar te zijn op een reguliere arbei dsplaats; werknemers ui t de C-categori e hebben om uiteenlopende redenen verminderde ui tstroommogelij kb eden. 0e definities zijn i n de eerdergenoemde raadsi nformati ebri ef aangegeven.

4 Raadsnummer 07.R2027.OOI Voor A en B-categorie deelnemers werkzaam in de welzijn, culturele of kunstsector is er geen of nauwelijks perspectief elders en ook niet bij de eigen werkgever als er geen reguliere structurele middelen worden ingezet. Conclusie is dat bij het ontbreken daarvan ontslag volgt, de deelnemer werkloos wordt of zal moeten omzien naar een geheel andere baan. Tevens zullen de activiteiten van de instelling geheel of gedeeltelijk wegvallen. 1 Er is hier geen sprake is van een re-integratieprobleem, maar een werkgelegenheidsprobleem. Dat betekent dat de inzet van loonkostensubsidie als re-integratiemiddel niet langer aan de orde is. Voor het behoud van de betreffende arbeidsplaatsen en daarmee de baan voor de betreffende werknemer zullen in principe andere middelen beschikbaar moeten zijn. Het college heeft in lijn met het coalitieakkoord Eindhoven Een en de eerder genoemde motie besloten: de wenselijkheid en mogelijkheden onderzoeken in welke mate de gemeente wil en kan bijdragen in het behoud van dergelijke arbeidsplaatsen na 2008; daartoe wordt een inventarisatie gemaakt van de situatie van deze categorie deelnemers, werkzaam in de welzijn, kunst of cultuursector en de organisaties, waar de arbeidsplaatsen zijn ingevuld; een "arbeidspool" ten behoeve van ondersteuning aan kleinere organisaties in genoemde sectoren te vormen, waardoor deze organisaties via detachering vanuit deze arbeidspool de mogelijkheid kan worden geboden van belang zijnde activiteiten te kunnen voortzetten; daarbij zal worden bezien op welke wijze huidige ID-medewerkers hierin kunnen participeren; de dossiers op deze onderwerpen voor 1 juli 2007 aan te leveren. Voor de C-categorie deelnemers is sprake van een situatie van andere aard, namelijk de geringe of verminderde uitstroomkansen naar de arbeidsmarkt. Hier is dus wel sprake van een re-integratieprobleem. De samenstelling van deze groep is als volgt: 55+ers: 110 personen weinig tot geen uitstroomkansen, bij voortzetting dienstverbanden en daarmee subsidie laatste uitstroom in Er is sprake van een glijdende schaal. De aantallen zullen wellicht sterker dalen door het gebruik van vervroegde uittredingsregelingen. Sw-geindiceerden: ca. 30 zullen versneld omgezet worden naar dienstverbanden begeleid werken in kader sw (rijksbijdragen). Overige C1-categorie (niet volledig loonvormend) uitstroom van mogelijk nog 40 personen, blijft groep van 100 personen, die feitelijk is aangewezen op subsidieverstrekking ter compensatie van geringere productiviteit. Het niet voortzetten van de subsidierelatie leidt tot ontslag. Maar in een enkel geval zal een alternatieve werkkring kunnen worden gevonden.

5 Raadsnummer 07.R2027.OOI Voorstel voor een voortgezette regeling. In de raadsinformatiebrief wordt aangegeven dat voor de werknemers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en/of maar beperkte mogelijkheden elders een reguliere werkkring te vinden, een voortgezette regeling een oplossing kan bieden de arbeidsplaats te behouden of in sommige gevallen toch elders een arbeidsplaats te bezetten. Hierbij geldt niet de beperking dat algemene middelen moeten worden aangewend. Bekostiging kan uit de reguliere werkdeelmiddelen van de WWB plaatsvinden. Er van uitgaande dat op grond van de ingediende motie de raad instemt met het belang van een voortgezette regeling, kan zij hiervoor de kaders vastst e I I en. Daarna kan aan de raad de verordening, waarin deze kaders zijn verwerkt, worden voorgelegd. Voor de uitvoering is van belang dat zo spoedig mogelijk de kaders van een voortgezette regeling bekend zijn. De betreffende werkgevers en werknemers kunnen vervolgens door de medewerkers zo spoedig mogelijk worden ingelicht en kunnen afspraken worden gemaakt over de wijze van voortzetting van het dienstverband. Voortijdig ongewenst gedwongen ontslag kan dan worden voorkomen. Werkgevers moeten namelijk, als gevolg van de lange aanvraagprocedure, vroegtijdig een ontslagprocedure inzetten om tijdig tot ontslag te kunnen overgaan indien de subsidie mocht worden beeindigd per 1 januari 2008, zoals thans nog het geval is. Daarom bieden wij u nu reeds een raadsvoorstel aan voor de vaststelling van de kaders van een voortgezette regeling. Kaders voor de voortgezette regeling. Zoals is aangegeven zijn op peildatum 1 januari 2008 ca. 120 werknemers 55 jaar of ouder. Mocht het dienstverband onder de huidige condities worden voortgezet, eindigt (zonder andere vorm van uitstroom) het dienstverband van de laatste deelnemer in Voor de deelnemers jonger dan 55 jaar zal kunnen worden bezien of op basis van een periodieke productiviteitsbepaling met de werkgever een bijdrage in de loonkosten worden afgesproken. Daarbij dient via een persoonlijk ontwi kkeli ngsplan permanent te worden beoordeeld of en zo ja op welke wijze uitstroom naar reguliere arbeid bij de eigen werkgever of elders mogelijk is. De subsidieverstrekking is daarom altijd van tijdelijke aard, evenals de hoogte daarvan. Eenzelfde methodiek als voor ontwikkelingsgericht werken, zoals thans wordt toegepast bij sw-dienstverbanden, kan daarmee worden geintroduceerd. Hiermee wordt de dynamiek van re-integratie in stand gehouden. Mocht de betrokken werkgever niet bereid zijn onder de voorgestelde condities het dienstverband in stand te houden, wordt de deelnemer de mogelijkheid van een participatiebaan (thans voor maximaal 2 jaar) aangeboden, voor zover een passende werkplek kan worden gevonden.

6 Raadsnummer 07.R I De argumentatie voor de gekozen kaders is: 55+ ers niet volledig loonvormend: er zijn geen alternatieven, upgrading is nagenoeg niet meer aan de orde. Werknemers hebben veelal een langdurig dienstverband. Mits de werkgever bereid is mee te financieren kan de loonkostensubsidie op basis van het huidige subsidieniveau worden voortgezet. Men kan altijd en beroep doen op re-integratiediensten. Svv-geindiceerden: zijn in afwachting van structurele plaatsing binnen een tijdsbestek van uiterlijk ca. twee jaar maximaal. Indien de werkcyclus zou worden onderbroken, leidt dit tot problemen. Jonger dan 55jaar: er moet dynamiek in de re-integratie blijven, zoveel mogelijk de potenties benutten, voorgesteld wordt feitelijk een vorm van begeleide semi-permanent gesubsidieerde arbeid naar een zo hoog mogelijke plaats op de re-integratieladder (zo groot mogelijke productiviteit en flexibiliteit, met permanente aandacht voor uitstroom). Zowel werkgever als werknemer worden scherp gehouden door telkens een subsidie voor bepaalde tijd te verstrekken, afhankelijk van de geldende situatie (mate van productiviteit en uitstroomkansen) en de uitvoering van het persoonlijk ontwikkelingsplan. Bekeken alternatieven: Arbeidspool detacheringconstructie: in het kader van de flexwet is deze optie niet mogelijk anders dan bij plaatsing op een andere werkplek. Voor ouderen en swgeindiceerden niet wenselijk (uitzonderingen daargelaten). Voor jonger dan 55 jaar: wellicht in de toekomst in individuele gevallen wenselijk, doch als totaal optie niet uitvoerbaar (beschikbaarheid geschikte plaatsingsmogelijkheden). Voor werknemers jonger dan 55 is eveneens bekeken of een eenmalige vaste subsidieperiode (b.v. maximaal twee of drie jaar) een optie zou zijn. Nadeel daarvan is dat daarmee de dynamiek niet aanwezig is en dat daarmee de eindsituatie "alsnog permanente werkloosheid" alleen maar vooruitgeschoven wordt. Mede gezien ook de landelijk politieke tendens is een vorm van semi-permanent gesubsidieerde arbeid via overheidssteun bespreekbaar, mits niet in de valkuil van de oude subsidieregelingen vervallen wordt. Met het voorstel wordt beoogd een vergelijkbaar middel met de daarbij horende methodiek in te zetten als in het kader van de modernisering van de sw plaatsvindt. Dit betekent een arbeidsontwikkeling naar een zo hoog mogelijk niveau, juist voor diegenen die dicht tegen de sw-indicering aanzitten. Wij stellen voor daarom, voor in de daarvoor van toepassing zijnde, een regeling te ontwerpen, waarin is opgenomen:

7 Raadsnummer 07.R2027.OOI 1 voortzetting van de huidige subsidievoorwaarden voor organisatie voor personen die op peildatum 1 januari jaar of ouder zijn; 2 voortzetting van de huidige subsidievoorwaarden voor organisaties voor personen, die voor 1 januari 2008 een sw-indicatie hebben en waarvan de werkgever bereid is het dienstverband voort te zetten onder de condities van begeleid werken; 3 voortzetting van de subsidie voor de organisatie bij wie de deelnemer jonger dan 55 jaar in dienst is en die op 1 januari 2008 is ingedeeld in de categorie C1. De subsidie wordt verstrekt voor bepaalde tijd en kan afhankelijk van de ontwikkeling van de deelnemer verlengd worden voor een nieuwe vast te stellen periode of kan worden beeindigd. De hoogte van de subsidie wordt bepaald op basis van een periodiek vast te stellen loonwaarde en onder de voorwaarde dat de deelnemer via een persoonlijk ontwikkelingsplan gevolgd wordt met als doel uitstroom naar een reguliere arbeidsplaats. 2 Wat willen we bereiken Voor werknemers in een ID-baan, die op grond van beperkingen, niet in staat zijn een reguliere arbeidsplaats te verwerven en aangewezen zijn op permanente of semi-permanente gesubsidieerde arbeid kan de huidige arbeidsplaats worden behouden. Dit betekent voor 55+ers een subsidiegarantie op het behoud van hun arbeidsplaats. Voor personen aangewezen op een dienstverband in sw-verband, wordt continuering van het dienstverband mogelijk gemaakt totdat de omzetting in een dienstverband in een sw-dienstverband kan worden gerealiseerd. Voor de overige werknemers blijven gerichte mogelijkheden bestaan om vanuit een bestaande werkplek een verdere ontwikkeling door te maken, voor zover mogelijk. Daarmee worden de capaciteiten van ca. 240 personen maximaal benut en blijft maatschappelijke participatie door werk in stand. Ook wordt op termijn een uitzichtloos langdurig verblijf in een uitkeringssituatie voorkomen. 3 Wat gaan we daarvoor doen Met het vaststellen van de kaders kunnen door de medewerkers van de dienst Werk, Zorg en Inkomen met werkgevers en werknemers concrete afspraken gemaakt worden over de verdere invulling van het dienstverband en de in te zetten reintegratietrajecten. In de van toepassing zijnde verordening zullen de kaders in regels worden vastgelegd en aan de raad worden aangeboden. 4 Wat kost het De kosten voor de uitvoering van de "Voortgezette regeling gesubsidieerde arbeid voor ID-werknemers vanaf 2008", zijnde de kosten voor subsidieverstrekking en de uitvoeringskosten (personele- en administratieve kosten) kunnen volledig worden

8 Raadsnummer 07.R2027.OOI bekostigd uit het door het Rijk beschikbare werkdeelbudget van de Wet Werk en Bijstand. Het financiele plaatje is als volgt: Financieel plaatje: ten laste van werkdeel. Voortzetting subsidie 55+ ers: geschatte kosten op basis van gemiddelde subsidie van ,ÃćâĆňâĂİ p.p.): in 2008: gemiddeld 100 personen E 2,2 miljoen. Jaarlijks aflopend met gemiddeld 10 personen naar 0 in 2017, dus vermindering kosten met ca. E ,ÃćâĆňâĂİ per jaar gedurende 10 jaar. Sw-geindiceerden: ca. 50 personen gemiddelde kosten idem In 2008 : gemiddeld 30 personen E ,ÃćâĆňâĂİ In 2009 : gemiddeld 20 personen ,ÃćâĆňâĂİ 55 en jonger: uiterste termijn einde traject 2042; de meeste trajecten lopen af via natuurlijk verloop in de periode tussen 2015 en 2030; dan is het aantal deelnemers, bij ongewijzigde situatie teruggebracht tot ca. 30 deelnemers. De eerste 10 jaar blijft het aantal staan op ca. 100 personen. De gemiddelde subsidieverstrekking gebaseerd op een productiviteit van 30e/o is ca. < ,ÃćâĆňâĂİ op jaarbasis. Dat betekent gedurende een periode van ca. 10 jaar een bijdrage uit het werkdeel van E 1,8 miljoen. Daarnaast is een inzet van 2,5 formatieplaatsen begeleidingscapaciteit nodig om uitvoering te geven; kosten ca. E ,ÃćâĆňâĂİ. Voor administratieve verwerking etc. zal ca ,ÃćâĆňâĂİ op jaarbasis nodig zijn. In totaal E ,ÃćâĆňâĂİ. Globaal berekend betekent de uitvoering voor de komende 10 jaar, met een afname van ca. 10a/o jaarlijks een beslag op de werkdeelmiddelen van: In 2008: ca.c 5 miljoen aflopend naar 2017 en verder: ca. 4 2 miljoen. Een ontwerpraadsbesluit bieden wij u hierbij ter vaststelling aan. Burgemeester en wethouders van Eindhoven, A. Brunninkhuis, secretaris.

9 Raadsnummer 07.R I Raadsbesluit De raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 13 maart en 12 april 2007; gelet op het aangenomen amendement A1; besluit: de kaders voor een "Voortgezette regeling voor gesubsidieerde arbeid voor IDwerknemers vanaf 2008 vast te stellen. Deze kaders zijn: 1 voortzetting van de huidige subsidievoorwaarden voor organisatie voor personen die op peildatum 1 januari jaar of ouder zijn; 2 voortzetting van de huidige subsidievoorwaarden voor organisaties voor personen, die voor 1 januari 2008 een sw-indicatie hebben en waarvan de werkgever bereid is het dienstverband voort te zetten onder de condities van begeleid werken; 3 voortzetting van de subsidie voor de organisatie bij wie de deelnemer jonger dan 55 jaar in dienst is en die op 1 januari 2008 is ingedeeld in de categorie C1. De subsidie wordt verstrekt voor bepaalde tijd en kan afhankelijk van de ontwikkeling van de deelnemer verlengd worden voor een nieuw vast te stellen periode of kan worden beeindigd. De hoogte van de subsidie wordt bepaald op basis van een periodiek vast te stellen loonwaarde en onder de voorwaarde dat de deelnemer via een persoonlijk ontwikkelingsplan gevolgd wordt met als doel uitstroom naar een reguliere arbeidsplaats; 4 in iedere raadsperiode zal een evaluatie worden gehouden over de stand van zaken van de ID-werknemers, die op dat moment deelnemen aan de "voortgezette regeling". Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 2 mei A. Sakkers, voorzitter. J. Verheugt, griffier.

10 KB Raadsnummer 07.R2027.OOI

11 gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat &7. R Aan de leden van de raad van de gemeente Eindhoven. Commissie advies Betreft cie MZFPO: Raadsvoorstel inzake kaders voortgezette regeling gesubsidieerde arbeid voor ID-werknemers vanaf De commissie Maatschappelijke Zorg, Financien, Personeel en Organisatie heeft in haar vergadering van 27 maart 2007 beraadslaagd over het bovengenoemde onderwerp. De commissie heeft als volgt geadviseerd: PvdA: akkoord; CDA: stemvoorbehoud, bepaalt standpunt na bespreking in de SP: VVD: GroenLinks: leefbaar eindhoven : OuderenAppel: D66: De Stadspartij: Lijst Pim Fortuyn: ChristenUnie: akkoord; akkoord; akkoord; niet akkoord akkoord; stemvoorbehoud, fractie; wil hier een politieke streep trekken; met een positieve grondhouding maar overwegen een amendement om een beslispunt 4 toe te voegen nl. kijken naar de maatschappelijke relevantie van de banen voor de A, B en C-categorie; akkoord; stemvoorbehoud, overwegen een amendement; akkoord. Toezeggingen wethouder H-M. Don: in het besluit zal worden opgenomen dat bij elke start van een nieuwe raadsperiode een monitoring zal worden gehouden over de stand van zaken bij de ID-ba n ers; neemt in het kader van de tekst over de arbeidspool de opmerkingen over de zorg en het onderwijs mee; kijkt nog eens naar het jaartal 2042 in de tekst over de 55-jarigen en jonger.

12 griffie De secretaris van de commissie, W. van Diepen/M. Honing Bijlage(n) : 0

13 gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 07. R Oog Inboeknummer ozbstoo8oo Beslisdatum B%W ts april 2007 Dossiernummer y.goss Nadere toelichting bij raadsvoorstel Betreft tot het vaststellen van de kaders "Voortgezette regeling gesubsidieerde arbeid voor ID-werknemers vanaf 2008". Naar aanleiding van de in de vergadering van de commissie maatschappelijke zorg, financien en personeel en organisatie van 27 maart 2007 gemaakte opmerkingen bijgaand een nadere toelichting op de navolgende aandachtspunten: 1 de vorming van een "arbeidspool" ten behoeve van ondersteuning aan kleinere organisaties, zoals genoemd onder de besluiten die het college heeft genomen, onder het tweede bolletje: De inzet van medewerkers, werkzaam in deze arbeidspool kan zich ook uitbreiden naar onderwijs- en zorginstellingen, voor zover de inzet van deze medewerkers noodzakelijk is om van belang zijnde activiteiten te kunnen uitvoeren; 2 financieel plaatje: het betreft de vermelding van het jaartal van de uiterste termijn die bij ongewijzigd beleid van toepassing zou zijn Het is uiteraard niet de verwachting en ook niet de bedoeling, dat de regeling een dergelijk lange termijn zal voortduren. De aanpak gericht op re-integratie naar reguliere arbeid en veranderende omstandigheden bij werknemer, werkgever en maatschappelijke omgeving zullen ertoe leiden dat een veel kortere periode nog van de regeling gebruik gemaakt zal worden. De passage in de tekst was uitsluitend bedoeld als een zeer globale prognose en niet normatief voor de regeling en kan in dat opzicht vervallen; 3 in het raadsvoorstel is aangegeven dat het college de positie wil onderzoeken van de organisaties, die mogelijk getroffen worden door het vervallen van IDbanen voor personen uit de A- en B-categorie. Vanuit de commissie is er op aangedrongen dat het college dit onderzoek uitbreidt naar de positie van organisaties, waar momenteel ook deelnemers uit de C-categorie werkzaam zijn. Het college zal ook de positie van deze organisaties betrekken in het onderzoek; 4 kaders voor de voortgezette regeling punt 3: "Persoonlijk Ontwikkelingsplan". Over de bedoeling hiervan en de wijze van uitvoering volgt hieronder een nadere toelichting.

14 Raadsnummer 07.R $ Voor deelnemers jonger dan 55 jaar in de C1-categorie wordt periodiek een ontwikkelingsplan opgesteld. Aan de hand daarvan kan worden beoordeeld of en zo ja op welke wijze eventuele uitstroom naar een (andere) reguliere werkkring tot de mogelijkheden behoort. Een dergelijk Persoonlijk Ontwikkelingsplan zal worden gemaakt op een op de deelnemer afgestemde redelijke termijn, met de bedoeling dat als er uitzicht is op een (andere) reguliere arbeidsplaats, deze kans kan worden benut. Als blijkt dat uitstroom naar een reguliere werkkring niet mogelijk is, zullen de dan geldende subsidievoorwaarden kunnen worden gecontinueerd. Dit uiteraard onder de voorwaarde dat ook de werkgever meewerkt aan de continuering van het dienstverband. Daarmee eindigt in principe de ID-plaats eerst als er perspectief is op een voor de persoon en voor de samenleving een zinvolle reguliere arbeidsplaats is; 5 aan het ontwerp raadsbesluit zal worden toegevoegd: punt 4: Bij elke start van een nieuwe raadsperiode zal een monitoring worden gehouden over de stand van zaken van de ID-werknemers, die op dat moment deelnemen aan de "voortgezette regeling". Burgemeester en wethouders van Eindhoven, A. Brunninkhuis, secretaris

15 KB Raadsnummer 07.R $

OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze debiteuren Ambulancehulpverlening

OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze debiteuren Ambulancehulpverlening Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer O6.RZ84Ci.OOZ Inboeknummer o6bstorbsb Beslisdatum BSP B oktober 2006 Dossiernummer 6qo SSr OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze

Nadere informatie

Raads informatiebrief

Raads informatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer 07. R2030. OOI Inboeknummer oybstoogpr Dossiernummer prr.4o4 ta maart zoog Raads informatiebrief Betreft rapportage voortgang afbouw ID-banen 1 Inleiding Het Rijk heeft vanaf

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het toepassen uan het Formatiemodel 2007 bij de dienst Werk, Zorg en inkomen

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het toepassen uan het Formatiemodel 2007 bij de dienst Werk, Zorg en inkomen gemeente Eindhouen Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer o6.rz8q8.ooz Inboeknummer o6bstoargo Beslisdatum B&W aq oktober 2006 Dossiernummer 6qB ysq OplegvelRaadsuoorstel tot het toepassen uan het Formatiemodel

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves en voorzieningen (bij het opstellen uan de jaarrekening)

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves en voorzieningen (bij het opstellen uan de jaarrekening) Concernstaf Raadsnummer O6.RZ85O.OOI Inboeknummer o6bstoarbs Beslisdatum B5MT a4 oktober 2006 Dossiernummer 6qB ysr OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake nadere regelgeving omzetting 2oo IDbanen in reguliere banen

Oplegvel Raadsvoorstel inzake nadere regelgeving omzetting 2oo IDbanen in reguliere banen gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Inboeknummer osbstors6s Besiisdatum BBA 6 juni soos Dossiernummer 523.652 Oplegvel Raadsvoorstel inzake nadere regelgeving omzetting 2oo IDbanen in reguliere

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele verwerking

gemeente Eindhoven Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele verwerking gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 05.RI347.OOI lnboeknummer osbstorsys Dossiernummer Sz8.8Sr rz juli zoog Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi gemeente Eindhouen Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2024.00I Inboeknummer oybstoosy4 Beslisdatum B%W 6 maart 2007 Dossiernummer zro.ssr OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake besteding resterende incidentele middelen kinderopvang

Raadsvoorstel inzake besteding resterende incidentele middelen kinderopvang gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R992. OOI Inboeknummer o4uooaq4o Beslisdatum Bikw 46 oktober 2004 Dossiernummer 444.a Sa Raadsvoorstel inzake besteding resterende

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354

gemeente Eindhoven Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354 gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354 OplegvelRaadsvoorstel inzake particuliere

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het terugnemen van de zorgplicht voor de huisvesting van de leerlingen van het lespunt van De

OplegvelRaadsvoorstel tot het terugnemen van de zorgplicht voor de huisvesting van de leerlingen van het lespunt van De gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer O6.RZ665.OOI Inboeknummer o6bstooroa Beslisdatum B&w ta juni 2006 Dossiernummer 6aq.aSa OplegvelRaadsvoorstel tot het terugnemen van

Nadere informatie

Raads inforrnatiebrief

Raads inforrnatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer 07. R22 6 I. OOI Inboeknummer o7bstor88s Dossiernummer 737.404 n septembe> zoo7 Raads inforrnatiebrief Betreft inzicht in wachtlijstproblematiek sw-plaatsingen. 1 Inleiding

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07. R205$. OOI Inboeknummer opbstoosbb Beslisdatum BSP B april 2007 Dossiernummer yrq.qs6 OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Subsidieverordening gemeente

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Subsidieverordening gemeente I g+ gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer og. R8y6.oox Inboeknummer o4uoor4so Beslisdatum B&W S juli 2004 Dossiernummer 4s8.6S3 Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Subsidieverordening

Nadere informatie

Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling

Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling Concernstaf Raadsnummer Og.RXga8. OOZ Inboeknummer osbstox6y3 Beslisdatum BaW x augustus 2005 Dossiernummer S3x.35x Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling 1 Samenvatting

Nadere informatie

Raadsvoorsteltot het vaststellen van de verordening Wachtlij stbeheer sociale werkvoorziening

Raadsvoorsteltot het vaststellen van de verordening Wachtlij stbeheer sociale werkvoorziening gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer O8. RZ g Z 8. OOZ Inboeknummer o8bstooyyr Beslisdatum B&W rs april 2008 Dossiernummer 8r6.453 Raadsvoorsteltot het vaststellen van de verordening

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel inzake bomen op het z8 Septemberplein

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel inzake bomen op het z8 Septemberplein gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 06.RI799.OOI Inboeknummer o6bstotggo Beslisdatum B%W a6 september 2006 Dossiernummer 639 353 OplegvelRaadsvoorstel inzake bomen op

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RI225.OOI Inboeknummer osbstoogoo Beslisdatum BSW S mei 2005 Dossiernummer Sx8.25I Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van nieuwe

Nadere informatie

gemeente Eindhouen Inleiding De Stichting Openbare Bibliotheek Eindhoven en de Stichting de Krabbedans hebben

gemeente Eindhouen Inleiding De Stichting Openbare Bibliotheek Eindhoven en de Stichting de Krabbedans hebben gemeente Eindhouen Raadsnummer ZO.Rg747.OOI Inboeknummer robstoro44 Beslisdatum B5MT ts juni 2OIO Dossiernummer oa4 6Sr Raadsvoorstel tot het uerstrekken uan een lening aan de Bibliotheek Eindhouen ten

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid zoog t/m zoog ten behoeve

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid zoog t/m zoog ten behoeve ufo gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer oz.z6a.oox Inboeknummer oauoozyxx Beslisdatum BTW S november 2002 Dossiernummer z4s.ssz Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid

Nadere informatie

gemeente Eindhoven De uitvoering van de Wet werk en bijstand (WWB) 2004 door de dienst Werk, Zorg en

gemeente Eindhoven De uitvoering van de Wet werk en bijstand (WWB) 2004 door de dienst Werk, Zorg en gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 05.RI292.OOI Inboeknummer osbstoxs3x BeSIISdatum BgrW 6 juni 2005 Dossiernummer 523.653 Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het opheffen uan de Gemeenschappelijke Regeling Hypotheekfonds Noord-Brabantse Gemeenten

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het opheffen uan de Gemeenschappelijke Regeling Hypotheekfonds Noord-Brabantse Gemeenten gemeente Eindhouen Concernstaf Raadsnummer 07.R2$4Q.OOI Inboeknummer oybstoabsy Beslisdatum B%W rs november 2007 Dossiernummer yg6.qst OplegvelRaadsuoorstel tot het opheffen uan de Gemeenschappelijke Regeling

Nadere informatie

Jaar: 2007 Nummer: 57 Besluit: B&W 09 oktober 2007 Gemeenteblad WIJZIGING WWB W011 LOONKOSTENSUBSIDIE. Het college van burgemeester en wethouders,

Jaar: 2007 Nummer: 57 Besluit: B&W 09 oktober 2007 Gemeenteblad WIJZIGING WWB W011 LOONKOSTENSUBSIDIE. Het college van burgemeester en wethouders, Jaar: 2007 Nummer: 57 Besluit: B&W 09 oktober 2007 Gemeenteblad WIJZIGING WWB W011 LOONKOSTENSUBSIDIE Het college van burgemeester en wethouders, Gelet op artikel 7 eerste lid onderdeel a en artikel 8

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R7$9.OOI lnboeknummer oevoora6y Beslisdatum B%W s maart 2004 Dossiernummer ero.sss Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ

Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ gemeente Eindhoven Raadsnummer XO.R/7/9.OOI Inboeknummer tobstoro8z Beslisdatum B&W 8 juni 2oro Dossiernummer 023 6Sr Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ Inleiding De organisatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het instemmen met de voorwaarden voor kapitaalstorting en fusie NRE/ObN-NetH

Raadsvoorstel tot het instemmen met de voorwaarden voor kapitaalstorting en fusie NRE/ObN-NetH gemeente Eindhoven Control Raadsnummer 09. R/275. OOI Inboeknummer o9bstor8o8 Beslisdatum B%W ts september 2009 Dossiernummer 938 453 Raadsvoorstel tot het instemmen met de voorwaarden voor kapitaalstorting

Nadere informatie

gemeente Eindhouen Oplegvel Raadsuoorstel tot het gewijzigd uaststellen uan het bestemmingsplan

gemeente Eindhouen Oplegvel Raadsuoorstel tot het gewijzigd uaststellen uan het bestemmingsplan gemeente Eindhouen Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.RI925.OOI Inboeknummer o6bstoa44r Beslisdatum B%W ta december 2006 Dossiernummer 650 352 Oplegvel Raadsuoorstel tot het gewijzigd

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de uitgaven en inkomsten van het openbaar voortgezet onderwijs (OVO) in het kader van de

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de uitgaven en inkomsten van het openbaar voortgezet onderwijs (OVO) in het kader van de %ai gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RIIOO.OOI Inboeknummer o4bstooso3 Beslisdatum BsxW xx januari 2005 Dossiernummer 502.253 Raadsvoorstel tot het vaststellen van

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake de notitie Centrum Jeugd en Gezin

OplegvelRaadsvoorstel inzake de notitie Centrum Jeugd en Gezin gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer O77.RZZq8.OOX Inboeknummer o7bstor7b7 Beslisdatum B&W a8 augustus 2007 Dossiernummer 735.25I OplegvelRaadsvoorstel inzake de notitie

Nadere informatie

B&W 20 december 2011 Gemeenteblad

B&W 20 december 2011 Gemeenteblad Jaar: 2011 Nummer: 109 Besluit: B&W 20 december 2011 Gemeenteblad RICHTLIJN W011 LOONKOSTENSUBSIDIE Het college van burgemeester en wethouders, Gelet op artikel 7, eerste lid onderdeel a en artikel 8,

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake de renovatie van het gebouw van speeltuinvereniging Philipsdorp

Raadsvoorstelinzake de renovatie van het gebouw van speeltuinvereniging Philipsdorp gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R945.OOI Inboeknummer o4uooxss8 Beslisdatum BSxW x4 september 2004 Dossiernummer 4sS.sSS Raadsvoorstelinzake de renovatie van het

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O6.RI5I7.OOI Inboeknummer osbstos68s Beslisdatum B8cw s4 januari 2006 Dossiernummer 6o4.SSs Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van

Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer og.rgg5.00i Inboeknummer osjox4384 Beslisdatum B&W x4 januari 2003 Dossiernummer 303.x52 Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake projecten maatschappelijk nut in ontwikkeling

OplegvelRaadsvoorstel inzake projecten maatschappelijk nut in ontwikkeling gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O6.RZ852.OOI Inboeknummer o6bstoaasb Beslisdatum BSP Sr oktober 2006 Dossiernummer 6qq qsq OplegvelRaadsvoorstel inzake projecten

Nadere informatie

Raads informatiebrief

Raads informatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer 07.R2232.OOI Inboeknummer o7bstor44r Dossiernummer 734.407 zr augustus zoo7 Raads informatiebrief Betreft opzet Facilitair bedrijf voor kleine instellingen en werkgelegenheidsproj

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 1 Samenvatting Sinds mei van dit jaar signaleren de zorgkantoren, die verantwoordelijk zijn voor de

gemeente Eindhoven 1 Samenvatting Sinds mei van dit jaar signaleren de zorgkantoren, die verantwoordelijk zijn voor de gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer O6.RZy6Z.OOZ Inboeknummer o6bstotzzr Beslisdatum B%W ab augustus 2006 Dossiernummer 6BS.qSa Oplegvel Raadsvoorstel knel puntenbudget wachtlij

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Extra middelen voor aanpak wachtlijsten Wsw

Nota van B&W. Onderwerp Extra middelen voor aanpak wachtlijsten Wsw Onderwerp Extra middelen voor aanpak wachtlijsten Wsw Nota van B&W Portefeuille H. van der Molen Auteur Dhr. M. Hamstra Telefoon 5114426 E-mail: mhamstra@haarlem.nl PD/SZW Reg.nr. 2007/132142 Bijlagen

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs voor de schooljaren zoo/zoop ÃćâĆňâĂİ zoo6/zoo7

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs voor de schooljaren zoo/zoop ÃćâĆňâĂİ zoo6/zoo7 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer og.r47g.ooz Inboeknummer oavooayog Beslisdatum Bikw ay mei 2003 Dossiernummer 322.252 Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten

OplegvelRaadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07.R2$76.OOI Inboeknummer orbstoaz88 eslisdatum %W t8 december 2007 Dossiernummer ysr.asr OplegvelRaadsvoorstel tot het beschikbaar stellen

Nadere informatie

Raadsvoorstel Wijziging Verordening Sociaal Domein

Raadsvoorstel Wijziging Verordening Sociaal Domein gemeente Eindhoven 15R6303 Raadsnummer Inboeknummer 15BST00555 Beslisdatum B&W 12 mei 2015 Dossiernummer 15.20.251 12 mei 2015 Raadsvoorstel Wijziging Verordening Sociaal Domein Inleiding In het Raadsvoorstel

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college van burgemeester en wethouders inzake de

Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college van burgemeester en wethouders inzake de Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 05.RI429.00I Inboeknummer osbstosxgg Beslisdatum B&W ss oktober 2005 Dossiernummer Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het uaststellen uan de ontwikkelingsuisie integrale

Raadsvoorstel tot het uaststellen uan de ontwikkelingsuisie integrale gemeente Eindhouen Gebiedsontmikkeling Raadsnummer 09. R/4/2. OOI Inboeknummer o9bstosaos Beslisdatum BTW t7 november 2009 Dossiernummer 947 352 Raadsvoorstel tot het uaststellen uan de ontwikkelingsuisie

Nadere informatie

gemeente Eindhoven zijn verwerkt in de Reintegratieverordening gemeente Eindhoven

gemeente Eindhoven zijn verwerkt in de Reintegratieverordening gemeente Eindhoven x p gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 04.R949.00I Inboeknummer o4tooxoo6 Beslisdatum Baxw xx september 2004 Dossiernummer 439.6Sx Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Subsidieverordening

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van garantie aan Stichting Oriolus ten

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van garantie aan Stichting Oriolus ten r+p 4+ gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Sportbedrijf De Karpen Raadsnummer 03.R504.OOI Inboeknummer Beslisdatum BlkW x juli 2003 Dossiernummer 327. Raadsvoorstel tot het verlenen

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 10-09-2013 Onderwerp: Verlenging tijdelijke dienstverbanden SW NoordWestGroep Conceptbesluit: Samenvatting: NoordWestGroep toestemming

Nadere informatie

gemeente Eindhoven een drempelbedrag is verschuldigd van 6300,ÃćâĆňâĂİ. Krachtens het derde lid

gemeente Eindhoven een drempelbedrag is verschuldigd van 6300,ÃćâĆňâĂİ. Krachtens het derde lid Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 05.RI33I.OOI Inboeknummer osbstoxs48 Beslisdatum BTW s6 juli 2005 Dossiernummer 530.45I Oplegvel Raadsvoorstel tot wijziging van het recht (drempelbedrag)

Nadere informatie

accountancywerkzaamheden

accountancywerkzaamheden gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer og.r S.ooz Inboeknummer o3)oosoos Beslisdatum BRD 22 april 2003 Dossiernummer 317.25I Raadsvoorstel tot het vastste11en van het Programma van Eisen aanbesteding

Nadere informatie

Raads informatiebrief

Raads informatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer 02.ss8.oox Inboeknummer os Toox684 Classificatienummer x.888 Dossiernummer s4o.6 s oktober soos Raads informatiebrief Betreft Aanpassingen gesubsidieerde arbeid 1 Inleiding

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen De raad van de gemeente Oldebroek; Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ 2012 kenmerk 98182 gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 10 april 2012; gelet op de artikelen 7 en 8 en 10

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1A 2513 AA s-gravenhage

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1A 2513 AA s-gravenhage Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1A 2513 AA s-gravenhage Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Telefoon

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing loods roeivereniging

Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing loods roeivereniging gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R74Z.OOI Inboeknummer oyvooxxox Beslisdatum B8cW s maart soos Dossiernummer exo.ssx Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing

Nadere informatie

Raadsvoorstel Voortzetting van de uitzending van de raadsvergaderingen

Raadsvoorstel Voortzetting van de uitzending van de raadsvergaderingen gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer O4.R879.OOI Raadsvoorstel Voortzetting van de uitzending van de raadsvergaderingen op televisie en internet 1 Inleiding Vanaf september 2003 worden opnamen

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het onttrekken van een gedeelte van de Tramstraat alsmede de weg met parkeersirook langs de Stationsweg

Raadsvoorstel tot het onttrekken van een gedeelte van de Tramstraat alsmede de weg met parkeersirook langs de Stationsweg gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 03.R56O.OOI Inboeknummer ossooagx8 Beslisdatum BgxW xs augustus 2003 Dossiernummer 388.752 Raadsvoorstel tot het onttrekken van een

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan)

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan) gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake risicobeheersing Vlet Vlerk en Bijstand

Oplegvel Raadsvoorstel inzake risicobeheersing Vlet Vlerk en Bijstand Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 05.RZZ97.OOI Inboeknummer osbstoops4 Beslisdatum B&W S april 2005 Dossiernummer Sr4.6Sx Oplegvel Raadsvoorstel inzake risicobeheersing Vlet Vlerk en Bijstand 1

Nadere informatie

Overwegende dat de raad bij verordening nadere regels dient vast te stellen met betrekking tot het verstrekken van persoonsgebonden budgetten.

Overwegende dat de raad bij verordening nadere regels dient vast te stellen met betrekking tot het verstrekken van persoonsgebonden budgetten. De raad van de gemeente ; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; Gelet op artikel 7, tiende lid, van de Wet sociale werkvoorziening; Overwegende dat de raad bij verordening

Nadere informatie

De Participatieraad heeft kennis genomen van beide verordeningen en kan zich verenigen met de inhoud ervan.

De Participatieraad heeft kennis genomen van beide verordeningen en kan zich verenigen met de inhoud ervan. Haarlem Raadsstuk Onderwerp: Raadsvoorstel: Verordening Loonkostensubsidie Participatiewet gemeente Haarlem en Eerste wijzigingsverordening verordeningen Participatiewet gemeente Haarlem. BBV nr: 2015/136644

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van de Overgangsregeling

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van de Overgangsregeling gemeente Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer O6.RX847.OOZ Inboeknummer o6bstoaaa6 Beslisdatum B%W Bt oktober 2006 Dossiernummer 644.4Sr OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van de Overgangsregeling

Nadere informatie

In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper. B&W Nr: / Dienst : CS CS SWMG BESLUITEN

In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper. B&W Nr: / Dienst : CS CS SWMG BESLUITEN Onderwerp Omzetten van WSW-detacheringsplaatsen en ID-banen in reguliere ambtelijke functies en voorstel om het budget voor ambtelijke aanstelling van WSW-medewerkers mede voor het omzetten van IDbanen

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake toekomstige rechtsvorm(en) Stichting Stedelijk College

Raadsvoorstelinzake toekomstige rechtsvorm(en) Stichting Stedelijk College gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O8. RZ 6gO. OOX Inboeknummer o8bstoroab Beslisdatum BSP tz juni 2008 Dossiernummer 8as.sst Raadsvoorstelinzake toekomstige rechtsvorm(en)

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van gebiedsgerichte welstandscriteria

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van gebiedsgerichte welstandscriteria gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.RI9QI.OOI Inboeknummer o6bstoa633 Beslisdatum BSP 3 januari 2007 Dossiernummer 702 35I OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

Overgangsverordening loonkostensubsidie In- en Doorstroombanen, gemeente Oosterhout

Overgangsverordening loonkostensubsidie In- en Doorstroombanen, gemeente Oosterhout Overgangsverordening loonkostensubsidie In- en Doorstroombanen, Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen: Een schakel

Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen: Een schakel gemeente Eindhoven Dienst Brandweer en Crisisbeheersing Raadsnummer 04. R87$. OOI Inboeknummer o4rooo46g Beslisdatum B&W ag juni 2004 Dossiernummer 4ap.rSr Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 8. Lokale uitvoering Participatiewet. Datum: 13 mei Decosnummer: 192

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 8. Lokale uitvoering Participatiewet. Datum: 13 mei Decosnummer: 192 Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Lokale uitvoering Participatiewet Datum: 13 mei 2014 Portefeuillehouder: R.J.W. van Leeuwen Decosnummer: 192 Informant: Ton Schrijver E.t.schrijver@dalfsen.nl

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake langdurigheidstoeslag minima met kinderen

Raadsvoorstel inzake langdurigheidstoeslag minima met kinderen gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer og.ryz6.oox Inboeknummer oauooopxz Beslisdatum BlkW x april xooa Dossiernummer ax4.6ss Raadsvoorstel inzake langdurigheidstoeslag minima met

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake beleidswijziging kinderopvang in het kader van de Wet basisvoorziening kinderopvang

Raadsvoorstel inzake beleidswijziging kinderopvang in het kader van de Wet basisvoorziening kinderopvang gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R7OI.OOI Inboeknummer oauoosgbg Beslisdatum BikW tg januari 2004 Dossiernummer 4og.2SI Raadsvoorstel inzake beleidswijziging kinderopvang

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake programma Sp: Faciliteiten voor vrijwilligerswerk

Raadsvoorstel inzake programma Sp: Faciliteiten voor vrijwilligerswerk gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer OQ.R547.OOI lnboeknummer o3tooo8rx Beslisdatum B&W 8 juli soo3 Dossiernummer 328.552 Raadsvoorstel inzake programma Sp: Faciliteiten

Nadere informatie

Raadsvoorstel nr.: Raad d.d.: Portefeuillehouder: J.A. de Boer Budgethouder: W.J. Krijgsman Registratienummer: 07.51601

Raadsvoorstel nr.: Raad d.d.: Portefeuillehouder: J.A. de Boer Budgethouder: W.J. Krijgsman Registratienummer: 07.51601 Raadsvoorstel nr.: Raad d.d.: Portefeuillehouder: J.A. de Boer Budgethouder: W.J. Krijgsman Registratienummer: 07.51601 Onderwerp: Modernisering WSW en Op/maat: overgangsjaar 2008 Financiële dekking: WSW-budget

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep Eindhoven

Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer oy.r8go.ooz Inboeknummer o4soosoxs Beslisdatum Bikw x juni 2004 Dossiernummer 423.752 Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2013 2014 33 161 Wijziging van de Wet werk en bijstand, de Wet sociale werkvoorziening, de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten en enige andere

Nadere informatie

Risicoanalyse en scenariostudie als onderbouwing van de Kadernota. Samenvatting

Risicoanalyse en scenariostudie als onderbouwing van de Kadernota. Samenvatting Risicoanalyse en scenariostudie als onderbouwing van de Kadernota Samenvatting Aanpak Pagina 2 Doelstelling Vergelijking van keuzes: Doorgaan met huidige uitvoering óf Opzetten van een gezamenlijk uitvoeringsorganisatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel aanpassing brandbeveiligingsverordening

Raadsvoorstel aanpassing brandbeveiligingsverordening gemeente Eindhoven Vergunningen, Toezicht 5 Handhaving, Vergunningen Raadsnummer Io. Rg88y. ooz Inboeknummer robstor64r Beslisdatum BSP ty augustus aoro Dossiernummer obb asr Raadsvoorstel aanpassing brandbeveiligingsverordening

Nadere informatie

Afdeling: Beleid Maatschappij Leiderdorp, 30 oktober 2014 Onderwerp: Re-integratieverordening. Aan de raad. Participatiewet

Afdeling: Beleid Maatschappij Leiderdorp, 30 oktober 2014 Onderwerp: Re-integratieverordening. Aan de raad. Participatiewet Pagina 1 van 6 Versie Nr.1 Afdeling: Beleid Maatschappij Leiderdorp, 30 oktober 2014 Onderwerp: Re-integratieverordening Aan de raad. Participatiewet Beslispunten *Z00288A120 E* 1. Vast te stellen de Re-integratieverordening

Nadere informatie

Situatie voor 1 januari 2009

Situatie voor 1 januari 2009 De raad van de gemeente Terneuzen contactpersoon : J.J. Hoste verzonden : Terneuzen, 8 maart 2010 Betreft: evaluatie langdurigheidstoeslag Geachte Raad, Met ingang van 1 januari 2009 is de Verordening

Nadere informatie

ConceptUitvoeringsbesluit Participatiewet Besluit ter uitvoering van de Re- integratieverordening Participatiewet 2015 Versie 18 december

ConceptUitvoeringsbesluit Participatiewet Besluit ter uitvoering van de Re- integratieverordening Participatiewet 2015 Versie 18 december ConceptUitvoeringsbesluit Participatiewet 2015 Besluit ter uitvoering van de Re- integratieverordening Participatiewet 2015 Versie 18 december Hoofdstuk 1 Begripsomschrijvingen Artikel 1 Alle begrippen

Nadere informatie

\ 3 NOV. E008 Annette Baart

\ 3 NOV. E008 Annette Baart Gemeente fj Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam verordening wachtlijstbeheer

Nadere informatie

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost.

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. gemeente Eindhoven 17R7206 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00423 B&W beslisdatum 04 april 2017 Dossiernummer 17.14.151 Raadsvoorstel Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. Inleiding

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel tot het invoeren van een stadspas

Oplegvel Raadsvoorstel tot het invoeren van een stadspas gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsnummer 07.R2I92.OOI Inboeknummer o7bstor3ra Beslisdatum B%W to juli 2007 Dossiernummer 7z8.553 Oplegvel Raadsvoorstel tot het invoeren van een stadspas

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei. sv 2008.207 RIS 159030 Regnr. BSW/2008.836 Den Haag, 16 december 2008

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei. sv 2008.207 RIS 159030 Regnr. BSW/2008.836 Den Haag, 16 december 2008 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid Ingrid Gyömörei sv 2008.207 RIS 159030 Regnr. BSW/2008.836 Den Haag, 16 december 2008 Inzake: buitensteedse ID-werknemers De gemeenteraad

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college

gemeente Eindhoven Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college gemeente Eindhoven Inboeknummer 13bst02052 Beslisdatum B&W 3 december 2013 Dossiernummer 13.49.351 Raadsvoorstel aanwijzing Studio040 als lokale publieke media-instelling. Inleiding Het Commissariaat voor

Nadere informatie

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2004 gemeente Tholen

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2004 gemeente Tholen CVDR Officiële uitgave van Tholen. Nr. CVDR43763_1 20 maart 2018 Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2004 gemeente Tholen De raad der gemeente Tholen; gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wsw. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 mei 2008;

Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wsw. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 mei 2008; Raadsbesluit Concept Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wsw De raad van de gemeente Sliedrecht; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 mei 2008; b e s l u i t : Gelet

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening gemeente

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening gemeente gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 03.R499.OOI Inboeknummer osbooo4s4 Beslisdatum BikW xo juni soos Dossiernummer a24.75i Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening

Nadere informatie

Onderwerp beantwoording schriftelijke vragen PvdA mbt motie 'Stop de algehele vacaturestop' Registratienummer

Onderwerp beantwoording schriftelijke vragen PvdA mbt motie 'Stop de algehele vacaturestop' Registratienummer Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp beantwoording schriftelijke vragen PvdA mbt motie 'Stop de algehele vacaturestop' Registratienummer 3.23634 Portefeuillehouder mevr. H.T.M. Scholten Korte inhoud

Nadere informatie

ECLI:NL:CRVB:2017:1551

ECLI:NL:CRVB:2017:1551 ECLI:NL:CRVB:2017:1551 Instantie Datum uitspraak 11-04-2017 Datum publicatie 26-04-2017 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Centrale Raad van Beroep 15/1071 WWB Socialezekerheidsrecht

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel inzake terugwerkende kracht functiewaardering

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel inzake terugwerkende kracht functiewaardering wfâż gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer Og.RgS.OOr Inboeknummer o3)orsog8 Beslisdatum B8cw x6 september soo3 Dossiernummer 338.35I Raadsvoorstel inzake terugwerkende kracht functiewaardering 1

Nadere informatie

Convenant Gesubsidieerde Arbeid 2003

Convenant Gesubsidieerde Arbeid 2003 Convenant Gesubsidieerde Arbeid 2003 1. Preambule Het kabinet, sociale partners en de VNG zetten zich in om met een tijdelijke impuls de doorstroom van werknemers in gesubsidieerde arbeid naar reguliere

Nadere informatie

Reïntegratieplan. werk en bijstand. Midden-Delfland, februari 2005

Reïntegratieplan. werk en bijstand. Midden-Delfland, februari 2005 Reïntegratieplan werk en bijstand 2005 Midden-Delfland, februari 2005 Inleiding. Op 1 januari 2004 trad de Wet werk en bijstand (WWB) in werking. Deze wet verving de Algemene bijstandswet, en legt nog

Nadere informatie

Afweging Het voorstel is om kennis te nemen van de raadsinformatiebrief en deze met bijgaand memo ter kennisname aan te bieden aan de raadsleden.

Afweging Het voorstel is om kennis te nemen van de raadsinformatiebrief en deze met bijgaand memo ter kennisname aan te bieden aan de raadsleden. Zaaknummer: 00385208 OWZ CV memo raad tijdelijke dienstverbanden Wsw Collegevoorstel Inleiding Medio 2013 hebben de gemeenteraden van Heusden, Loon op Zand en Waalwijk de strategische nota Iedereen doet

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen van de tarieventabel behorende

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen van de tarieventabel behorende gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsnummer o6.rzyg6.oox Inboeknummer o6bstorg6y Beslisdatum BSP as juli 2006 Dossiernummer 6so qsr OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen van de tarieventabel

Nadere informatie

Artikelsgewijze. toelichting. Reïntegratieverordening. werk en bijstand

Artikelsgewijze. toelichting. Reïntegratieverordening. werk en bijstand Artikelsgewijze toelichting Reïntegratieverordening werk en bijstand 1 Aanhef en artikel 1 In de aanhef is expliciet gewezen op de EU-verordening betreffende staatssteun, die voorschrijft dat wanneer sprake

Nadere informatie

ter besluitvorming door het College Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Buitensteedse werknemers Wet inschakeling werkzoekenden (Wiw)

ter besluitvorming door het College Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Buitensteedse werknemers Wet inschakeling werkzoekenden (Wiw) Openbaar Onderwerp Buitensteedse werknemers Wet inschakeling werkzoekenden (Wiw) Programma / Programmanummer 9230/ Werk en Inkomen BW-nummer Portefeuillehouder P. Depla Samenvatting In de Wet werk en bijstand

Nadere informatie

Het digitale Gemeenteblad Officiële uitgave van gemeente De Wolden

Het digitale Gemeenteblad Officiële uitgave van gemeente De Wolden Het digitale Gemeenteblad Officiële uitgave van gemeente De Wolden Nummer 12, 13 december 2017 Burgemeester en wethouders van de gemeente De Wolden, gelet op artikel 18 van de Re-integratieverordening

Nadere informatie

Oplegvelraadsvoorstel tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Bedrij venterrein Zwaanstraat ÃćâĆňâĂİ Strij p T 2oo6

Oplegvelraadsvoorstel tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Bedrij venterrein Zwaanstraat ÃćâĆňâĂİ Strij p T 2oo6 gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2$$5.OOI Inboeknummer o7bstoaa34 Beslisdatum B5MT 3o oktober 2007 Dossiernummer 744 35I Oplegvelraadsvoorstel tot het gewijzigd

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee. (raadsmotie oprichting Wmo-huis; februari oo8)

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee. (raadsmotie oprichting Wmo-huis; februari oo8) gemeente Eindhoven Raadsnummer O8. RZ 8 Zg. OOZ Inboeknummer o8bstoaob6 Beslisdatum B&W 4 november 2008 Dossiernummer 84S.4Sa Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee

Nadere informatie

Collegevoorstel. Uitvoeringsovereenkomst Verordening PGB Wsw

Collegevoorstel. Uitvoeringsovereenkomst Verordening PGB Wsw Collegevoorstel Inleiding: Op 24 juni jl. heeft de gemeenteraad de Verordening persoonsgebonden budget begeleid werken Wet sociale werkvoorziening (Wsw) gemeente Heusden vastgesteld. In de Verordening

Nadere informatie

Nr. 2011-059 Houten, 8 november 2011

Nr. 2011-059 Houten, 8 november 2011 Raadsvoorstel Nr. 2011-059 Houten, 8 november 2011 Onderwerp: Verlenging Aanwijzingsbesluit uitvoeringsorganisatie Wsw voor het jaar 2012. Beslispunten: 1. De werking van het aanwijzingsbesluit t.a.v.

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake kaders voor de belegging van de NREmiddelen

Oplegvel Raadsvoorstel inzake kaders voor de belegging van de NREmiddelen Concernstaf Raadsnummer 06.RI53O.OOI Inboeknummer o6bstoorrs Beslisdatum BTW s4 januari 2006 Dossiernummer 6oe.sSs Oplegvel Raadsvoorstel inzake kaders voor de belegging van de NREmiddelen 1 Samenvatting

Nadere informatie

Reïntegratieverordening. werk en bijstand

Reïntegratieverordening. werk en bijstand Reïntegratieverordening werk en bijstand Midden-Delfland, augustus 2004 1 De Raad van de gemeente Midden-Delfland, Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 oktober 2004,

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zeewolde

Raadsvoorstel Zeewolde Datum Agendapunt Documentnummer 14 R06S008 Onderwerp Verordeningen Participatiewet Raadsvoorstel Zeewolde Beoogd effect De gemeente heeft een verantwoordelijkheid met betrekking tot de invulling van de

Nadere informatie

Raads informatiebrief

Raads informatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer O8.R25I7.OOI Inboeknummer o8bstoo4o8 Dossiernummer Sr4.4oy r april zoo8 Raads informatiebrief Betreft intensivering bijzondere bijstand voor duurzame gebruiksgoederen. 1

Nadere informatie