WT Informatie voor houders van een bestelauto die is aangepast voor het vervoer van een gehandicapte

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WT04-07-12 Informatie voor houders van een bestelauto die is aangepast voor het vervoer van een gehandicapte"

Transcriptie

1 WT Informatie voor houders van een bestelauto die is aangepast voor het vervoer van een gehandicapte Als u een bestelauto heeft die is aangepast voor het vervoer van een gehandicapte, kan het volgende voor u van belang zijn. Wanneer de Eerste Kamer het Belastingplan 2005 in december 2004 aanneemt, zal in 2005 voor particulieren een einde worden gemaakt aan het belastingvoordeel voor bestelauto s met een grijs kenteken. Het gaat om twee belastingen: Motorrijtuigenbelasting (MRB), waarbij nu nog voor bestelauto s een lager tarief geldt dan voor personenauto s; en Belasting van personenauto s en motorrijwielen (BPM), die nu nog niet wordt geheven voor bestelauto s. Wat zijn de plannen? 1. Het MRB-tarief voor bestelauto s wordt per 1 januari 2005 verhoogd met 19 per kwartaal ( 76 per jaar). Maar voor gehandicapten blijft op verzoek voor één aangepaste bestelauto het huidige tarief van toepassing (na een kleine verhoging in verband met de jaarlijkse indexatie). Dan moet wel aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. 2. Medio 2005 gaat het MRB-tarief voor bestelauto s van particulieren verder omhoog, en wordt het gelijk aan het tarief voor personenauto s. Voor gehandicapten blijft ook dan op verzoek het huidige tarief mogelijk voor één aangepaste bestelauto. Wordt voor de bestelauto op dat moment al het tarief voor gehandicapten toegepast (zie punt 1), dan loopt dit gewoon door. Er hoeft in dat geval dus niet opnieuw een verzoek te worden ingediend. 3. Vanaf medio 2005 zal bij eerste registratie van een bestelauto in Nederland BPM verschuldigd zijn, zoals dat nu al geldt voor personenauto s en motorrijwielen. Maar ondernemers en gehandicapten kunnen die belasting onder bepaalde voorwaarden terugkrijgen. Deze maatregel geldt niet voor bestelauto s die al voor die datum in Nederland zijn geregistreerd (kenteken afgegeven en kentekenbewijs op naam gesteld). Voor die auto s wordt geen BPM geheven zolang ze blijven voldoen aan de fiscale vereisten voor bestelauto s, en bijvoorbeeld niet worden omgebouwd tot personenauto.

2 Wat kan dit nu al voor u betekenen? De maatregelen bedoeld onder de punten 2 en 3 hiervoor, zullen volgens plan pas ingaan in de loop van Maar de maatregel bedoeld onder punt 1 zal in werking treden met ingang van het eerstvolgende tijdvak na 1 januari 2005, zoals dat voor een bepaalde bestelauto geldt. Wanneer u de houder bent van een bestelauto die is aangepast voor het vervoer van een gehandicapte, kunt u daarom nu al een verzoek indienen om na 1 januari 2005 in aanmerking te blijven komen voor het lagere MRB-tarief voor gehandicapten. Als u aan de voorwaarden voldoet (zie bijlage 1), zal dan zo snel mogelijk in het geautomatiseerde systeem worden ingevoerd dat voor de bestelauto het lagere tarief moet worden toegepast. Mocht onverhoopt voor het eerste tijdvak in 2005 toch het hogere tarief worden toegepast, dan wordt dit later verrekend. Dient u uw verzoek pas begin 2005 in, dan is de kans groter dat niet direct in het eerste tijdvak het lagere tarief kan worden toegepast. Maar ook dan zal uiteraard verrekening plaatsvinden, als blijkt dat u per 1 januari 2005 al wel voor het lagere tarief in aanmerking komt. Hoe moet u een verzoek indienen om toepassing van het tarief voor gehandicapten? Wanneer u naar uw oordeel in aanmerking komt voor deze regeling, kunt u een schriftelijk verzoek om toepassing indienen bij: Belastingdienst/Centrale Administratie CKP, Unit 2, Team 5 Postbus GJ Apeldoorn Een voorbeeld van zo n verzoek is hierna bijgevoegd als bijlage 2. U kunt dit voorbeeld voor uw eigen verzoek gebruiken door het aan te vullen met uw gegevens, te ondertekenen en in te sturen naar bovenstaand adres. Let u er op dat als de gehandicapte niet zelf de houder van de bestelauto is, de gehandicapte (of diens wettelijke vertegenwoordiger) en de houder het verzoek beiden ondertekenen. Vermeld indien van toepassing ook de naam- en adresgegevens van de wettelijke vertegenwoordiger van de gehandicapte, indien dit niet de houder is.

3 Welke bescheiden moet u bij het verzoek voegen? Bij het verzoek moet u een aantal bescheiden meesturen aan de hand waarvan de belastingdienst uw verzoek kan beoordelen. Dat zijn: a. Bescheiden waaruit blijkt dat de gehandicapte beschikt over een niet-opvouwbare rolstoel/scootmobiel (bijvoorbeeld een kopie van de bruikleenovereenkomst of de koopfactuur). b. Bescheiden waaruit blijkt dat de gehandicapte voor zijn vervoer op de rolstoel of scootmobiel is aangewezen. Als de rolstoel of scootmobiel is verstrekt ingevolge de Wet voorzieningen gehandicapten kan worden volstaan met een kopie van de Wvg-beschikking. In andere gevallen zal een verklaring van een arts moeten worden overgelegd die hoogstens zes weken daarvoor is afgegeven, dat de gehandicapte voor zijn vervoer is aangewezen op de rolstoel of scootmobiel. c. Een kopie van beide delen van het kentekenbewijs. d. Als u daarover beschikt: een kopie van de door de douane afgegeven BPM-vergunning in verband met de aanpassing van de bestelauto. Is zo n vergunning niet afgegeven dan moet de aanpassing van de bestelauto alsnog door de belastingdienst worden beoordeeld. In de overgangsfase voor het huidige wagenpark kunt u daarvoor één of meer duidelijke foto s van de aanpassingen bijsluiten, zo mogelijk aangevuld met een kopie van de tekening(en) en/of de factuur van het aanpassingsbedrijf. Als de aanpassingen niet duidelijk zijn zal de belastingdienst u om nadere informatie kunnen vragen en u eventueel ook kunnen vragen de auto te tonen. Maar de verwachting is, dat dit in de meeste gevallen niet nodig zal zijn. Verdere informatie Mocht u nog vragen hebben over het voorgaande, dan kunt u daarover contact opnemen met de Unit Dienstverlening van de Belastingdienst/centrale administratie, telefoon , op werkdagen tussen 8.00 en uur.

4 BIJLAGE 1 Voorwaarden voor toepassing van het lagere MRB-tarief voor gehandicapten Voor toepassing van het lagere MRB-tarief voor gehandicapten zullen volgens plan de volgende voorwaarden gaan gelden: 1. De gehandicapte is aangewezen op een bestelauto voor het vervoer van zichzelf in de cabine en het gelijktijdig vervoer van een niet-opvouwbare rolstoel (daaronder begrepen een scootmobiel). 2. Het gaat om een bestelauto die aan alle fiscale eisen van een bestelauto voldoet (fiscale maten en blinderingseisen laadruimte, nadere eisen bij dubbele cabine, enz.). Uitzondering daarop is, dat de vaste wand tussen cabine en laadruimte mag zijn aangepast of verwijderd in verband met de handicap. 3. De bestelauto is ingericht en wordt gebruikt voor het vervoer van de gehandicapte in de cabine en gelijktijdig vervoer van de rolstoel. Als de auto is ingericht en wordt gebruikt voor het vervoer van de gehandicapte in een rolstoel in de laadruimte, is het lagere tarief dus niet van toepassing (dan is de auto een personenauto). 4. Het lagere tarief geldt voor één bestelauto per gehandicapte. Als de houder van de bestelauto iemand anders is dan de gehandicapte zelf, wordt het verzoek ingediend door de gehandicapte en de houder samen. 5. De bestelauto mag alleen worden gebruikt voor het vervoer van de gehandicapte en de rolstoel, en voor ander persoonlijk gebruik van de gehandicapte, de houder, en hun inwonende gezinsleden. De bestelauto mag dus bijvoorbeeld niet aan derden worden uitgeleend, in bruikleen gegeven, verhuurd, verpand en dergelijke. 6. Ieder jaar wordt, vóór het einde van het vierde tijdvak nadat het speciale tarief is ingegaan, een verklaring overgelegd van de gehandicapte (en de houder, als dat iemand anders is). Daarin wordt verklaard dat de bestelauto alleen wordt gebruikt zoals bedoeld in punt 5, en verder dat de bestelauto niet zodanig is veranderd dat het voor de motorrijtuigenbelasting een personenauto is geworden. De verandering of verwijdering van de vaste wand tussen cabine en laadruimte (zie punt 1) hoeft daarbij niet gemeld te worden, als de belastingdienst dit al eerder heeft beoordeeld. 7. Als niet langer aan de voorwaarden wordt voldaan, doet de houder een aanvullende aangifte en is het hogere tarief weer van toepassing. 8. Verder is er nog een voorwaarde die pas gaat spelen als de aangepaste bestelauto wordt vervangen door een andere aangepaste bestelauto. In dat geval moet namelijk in het verzoek worden aangegeven vanaf welke datum die nieuwe bestelauto de vorige vervangt voor het vervoer van de gehandicapte en de rolstoel.

5 BIJLAGE 2 Verzoek om toepassing van artikel 24a van de Wet op de motorrijtuigenbelasting 1994 * = doorhalen of verwijderen wat niet van toepassing is Aan:Belastingdienst/Centraal Administratie CKP, Unit 2, Team 5 Postbus GJ Apeldoorn Naam gehandicapte Straat, huisnummer Naam houder, indien deze een ander is Straat, huisnummer Postcode, woonplaats Postcode, woonplaats Hierbij verzoek ik/verzoeken wij* u om toepassing van het tarief voor gehandicapten, opgenomen in artikel 24a van de Wet op de motorrijtuigenbelasting 1994, voor de bestelauto van het merk..., type..., met het kenteken...., waarvan ik de houder ben/waarvan de als tweede genoemde persoon de houder is*. De bestelauto is ingericht en zal worden gebruikt voor het vervoer van mijzelf/eerstgenoemde persoon* in de cabine, en van een niet-opvouwbare rolstoel/scootmobiel*. Daarnaast zal de bestelauto uitsluitend worden gebruikt voor mijn/ons* persoonlijke gebruik, gebruik door inwonende gezinsleden daaronder begrepen. Artikel 24a is niet al van toepassing op een andere bestelauto ten behoeve van mijn vervoer/het vervoer van eerstgenoemde persoon*. Wanneer niet langer aan de voorwaarden wordt voldaan zal de houder een aanvullende aangifte doen bij de belastingdienst.

6 Bijgevoegd zijn de volgende bescheiden, a. Bescheiden waaruit blijkt dat de gehandicapte beschikt over een niet-opvouwbare rolstoel/een scootmobiel, namelijk: een kopie van de bruikleenovereenkomst/de koopfactuur/andere bescheiden, namelijk..* b. Bescheiden waaruit blijkt dat de gehandicapte voor zijn/haar vervoer is aangewezen op de rolstoel/scootmobiel, namelijk: een kopie van de Wvg-beschikking van..(datum), kenmerk.. voor de verstrekking van een rolstoel of scootmobiel; of: een verklaring van.. (naam arts) van..(datum) dat de gehandicapte voor zijn/haar vervoer is aangewezen op de rolstoel of scootmobiel*. c. Een kopie van de delen I en II, de delen I en I B, of de delen I A en I B, van het kentekenbewijs. d. Een kopie van de door de douane afgegeven BPM-vergunning van..(datum), kenmerk.., in verband met de aanpassing van de bestelauto; of: (aantal) foto s en/of..(aantal) kopieën van (een) tekening(en) en/of een kopie van de factuur van het aanpassingsbedrijf*. Ruimte voor eventuele aanvullende opmerkingen: De hiervoor vermelde gegevens en bescheiden zijn juist en volledig. Wijzigingen in de situatie die van belang zijn voor de toepassing van het tarief voor gehandicapten voor de bestelauto, zal ik/zullen wij* direct schriftelijk aan de belastingdienst melden. datum plaats handtekening gehandicapte (Indien van toepassing ook naam- en adresgegevens wettelijke vertegenwoordiger, indien dit niet de houder is) datum plaats handtekening houder (Indien de houder een ander is dan de gehandicapte)

Belasting van personenauto s en motorrijwielen, Motorrijtuigenbelasting, bestelauto s, ondernemers, gehandicapten

Belasting van personenauto s en motorrijwielen, Motorrijtuigenbelasting, bestelauto s, ondernemers, gehandicapten Belasting van personenauto s en motorrijwielen, Motorrijtuigenbelasting, bestelauto s, ondernemers, gehandicapten 1 Belasting van personenauto s en motorrijwielen, Motorrijtuigenbelasting, bestelauto s,

Nadere informatie

Belasting van personenauto s en motorrijwielen, motorrijtuigenbelasting, bestelauto s, ondernemers, gehandicapten

Belasting van personenauto s en motorrijwielen, motorrijtuigenbelasting, bestelauto s, ondernemers, gehandicapten FI Belasting van personenauto s en motorrijwielen, motorrijtuigenbelasting, bestelauto s, ondernemers, gehandicapten 1 juni 2005, nr. CPP2005/1200M Belastingdienst/Centrum voor procesen productontwikkeling,

Nadere informatie

Teruggaaf van BPM voor taxi s en personenauto s die voor openbaar vervoer worden gebruikt

Teruggaaf van BPM voor taxi s en personenauto s die voor openbaar vervoer worden gebruikt 2006 Teruggaaf van BPM voor taxi s en personenauto s die voor openbaar vervoer In deze brochure leest u hoe u de belasting van personenauto s en motorrijwielen (BPM) voor personenauto s die voor taxivervoer

Nadere informatie

Motoren. Motorrijtuigenbelasting

Motoren. Motorrijtuigenbelasting Motoren Motorrijtuigenbelasting Zodra het kentekenbewijs van een motor op uw naam staat, moet u motorrijtuigenbelasting betalen. Ook als u niet met uw motor op de weg rijdt. In deze brochure leest u alles

Nadere informatie

Teruggaaf van bpm voor taxi s

Teruggaaf van bpm voor taxi s Belastingdienst Teruggaaf van bpm voor taxi s en personenauto s die voor openbaar vervoer worden gebruikt Gebruikt u een personenauto voor taxivervoer of openbaar vervoer? Dan kunt u de belasting van personenauto

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992

Uitvoeringsregeling belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 Uitvoeringsregeling belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 De Staatssecretaris van Financiën, Gelet op de artikelen 3, vierde en vijfde lid, 4, tweede lid, 6, derde lid, 8, eerste lid, 9,

Nadere informatie

Personenauto s. Motorrijtuigenbelasting

Personenauto s. Motorrijtuigenbelasting Personenauto s Motorrijtuigenbelasting Zodra het kenteken van een personenauto op uw naam staat, moet u motorrijtuigenbelasting betalen. Ook als u de personenauto niet gebruikt. Voor vrachtauto s, bestelauto

Nadere informatie

Personenauto s. Motorrijtuigenbelasting. Belastingdienst

Personenauto s. Motorrijtuigenbelasting. Belastingdienst Belastingdienst Personenauto s Motorrijtuigenbelasting Zodra het kenteken van een personenauto op uw naam staat, moet u motorrijtuigenbelasting betalen. Ook als u de personenauto niet gebruikt. In deze

Nadere informatie

Algemene wet inzake rijksbelastingen. Wijziging Besluit Bestuurlijke Boeten Belastingdienst 1998

Algemene wet inzake rijksbelastingen. Wijziging Besluit Bestuurlijke Boeten Belastingdienst 1998 Algemene wet inzake rijksbelastingen. Wijziging Besluit Bestuurlijke Boeten Belastingdienst 1998 1 Algemene wet inzake rijksbelastingen. Wijziging Besluit Bestuurlijke Boeten Belastingdienst 1998 Belastingdienst/Centrum

Nadere informatie

Zodra het kenteken van een bestel auto op uw naam staat, moet u motor rijtuigen belasting betalen. Ook als u de bestelauto niet gebruikt.

Zodra het kenteken van een bestel auto op uw naam staat, moet u motor rijtuigen belasting betalen. Ook als u de bestelauto niet gebruikt. Belastingdienst Bestelauto s Motorrijtuigenbelasting Zodra het kenteken van een bestel auto op uw naam staat, moet u motor rijtuigen belasting betalen. Ook als u de bestelauto niet gebruikt. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2006 194 Wet van 5 april 2006 tot wijziging van de Wet op de accijns en van enkele andere wetten Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden,

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift in geld

Overeenkomst periodieke gift in geld Overeenkomst periodieke gift in geld 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker): 2 Looptijd van de gift 2a Wat is de looptijd van de gift? 5 jaar jaar (minimaal 5 jaar) verklaart een gift te doen

Nadere informatie

Zodra een bestel auto op uw naam staat, moet u motor rijtuigen belasting betalen. Ook als u de bestelauto niet gebruikt.

Zodra een bestel auto op uw naam staat, moet u motor rijtuigen belasting betalen. Ook als u de bestelauto niet gebruikt. Belastingdienst Bestelauto s Motorrijtuigenbelasting Zodra een bestel auto op uw naam staat, moet u motor rijtuigen belasting betalen. Ook als u de bestelauto niet gebruikt. Er zijn verschillende tarieven

Nadere informatie

Zonnig BTW-nieuws. Roza Belastingadviseurs BV

Zonnig BTW-nieuws. Roza Belastingadviseurs BV Zonnig BTW-nieuws Omzetbelasting op zonnepanelen Op 20 juni 2013 heeft de hoogste Europese rechter een arrest gewezen, waarin is beslist dat eigenaren van zonnepanelen die duurzaam tegen vergoeding de

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2015 2016

AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2015 2016 AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2015 2016 Wij verzoeken u, voordat u dit formulier invult, de toelichting te lezen. Graag het formulier volledig invullen en aankruisen indien van toepassing.

Nadere informatie

Bestelauto s. Motorrijtuigenbelasting

Bestelauto s. Motorrijtuigenbelasting Bestelauto s Motorrijtuigenbelasting Zodra het kentekenbewijs van een bestelauto op uw naam staat, moet u motorrijtuigenbelasting gaan betalen. Ook als u de bestelauto auto niet gebruikt. Ook betaalt u

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergunningbewijzen taxivervoer

Aanvraagformulier vergunningbewijzen taxivervoer Inspectie Verkeer en Waterstaat Toezicht Beheereenheid unit Ondernemersvergunning toelating Postbus 135 2501 CC Den Haag Aanvraagformulier TOELICHTING Algemeen Indien u vergunningbewijzen nodig heeft,

Nadere informatie

BTW Terug op zonnepanelen Bent u als particulier geïnteresseerd in BTW-teruggaaf over de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen?

BTW Terug op zonnepanelen Bent u als particulier geïnteresseerd in BTW-teruggaaf over de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen? BTW Terug op zonnepanelen Bent u als particulier geïnteresseerd in BTW-teruggaaf over de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen? NewSolar kan u behulpzaam zijn bij het terugvragen van de BTW! Wij

Nadere informatie

Personenauto s. Motorrijtuigenbelasting. Belastingdienst

Personenauto s. Motorrijtuigenbelasting. Belastingdienst Belastingdienst Personenauto s Motorrijtuigenbelasting Zodra een personenauto op uw naam staat, moet u motorrijtuigenbelasting betalen. Ook als u de personenauto niet gebruikt. In deze brochure leest u

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift [exemplaar schenker]

Overeenkomst periodieke gift [exemplaar schenker] Overeenkomst periodieke gift [exemplaar schenker] Ondergetekende (schenker): Voornamen voluit: Geboortedatum. m/v Gegevens /medeschenker: [doorhalen wat niet van toepassing is] [als u een heeft, moet u

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992

Uitvoeringsbesluit belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 Uitvoeringsbesluit belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 Besluit van 24 december 1992, tot vaststelling van het Uitvoeringsbesluit belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992, laatstelijk

Nadere informatie

De BTW op uw zonnepanelen terugvragen Een overzicht. Achtergrond. Hoe werkt het? Teruggave BTW Zonnepanelen

De BTW op uw zonnepanelen terugvragen Een overzicht. Achtergrond. Hoe werkt het? Teruggave BTW Zonnepanelen De BTW op uw zonnepanelen terugvragen Een overzicht Als eigenaar van zonnepanelen kunt u de BTW terugvragen als u zich aanmeld als BTW-ondernemer. Het is mogelijk om dit zelf te doen, maar Deltazon kan

Nadere informatie

Handel in gebruikte goederen

Handel in gebruikte goederen Handel in gebruikte goederen Wanneer u (mede) handelt in gebruikte goederen kunt u voor de BTW de margeregeling toepassen. U betaalt dan BTW over de winstmarge en niet over de omzet. De margeregeling geldt

Nadere informatie

*350* invullen iinvullen. Aanvraag Subsidie chronisch zieken en ouderen 2014

*350* invullen iinvullen. Aanvraag Subsidie chronisch zieken en ouderen 2014 invullen iinvullen Aanvraag Subsidie chronisch zieken en ouderen 2014 In te vullen door SoZaWe: Datum ontvangst Cliëntnummer Werkprocesnummer Consulent Sociale Zaken en Werkgelegenheid Uitkeringsadministratie

Nadere informatie

Tarieven met ingang van 1 april 2011

Tarieven met ingang van 1 april 2011 12345 Tarieven met ingang van 1 april 2011 Motorrijtuigenbelasting In deze brochure vindt u de tarieven van motor rijtuigenbelasting voor motoren, personenauto s, bestelauto s, autobussen en vrachtauto

Nadere informatie

Tarieven met ingang van 1 januari 2013

Tarieven met ingang van 1 januari 2013 12345 Tarieven met ingang van 1 januari 2013 Motorrijtuigenbelasting In deze brochure vindt u de tarieven van motor rijtuigenbelasting voor motoren, personenauto s, bestelauto s, autobussen en vrachtauto

Nadere informatie

Tarieven met ingang van 1 juli 2012

Tarieven met ingang van 1 juli 2012 12345 Tarieven met ingang van 1 juli 2012 Motorrijtuigenbelasting In deze brochure vindt u de tarieven van motor rijtuigenbelasting voor motoren, personenauto s, bestelauto s, autobussen en vrachtauto

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2009:BJ6206

ECLI:NL:RBARN:2009:BJ6206 ECLI:NL:RBARN:2009:BJ6206 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 21-07-2009 Datum publicatie 27-08-2009 Zaaknummer AWB 08/5482 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Belastingrecht Eerste

Nadere informatie

*400* invullen iinvullen. Aanvraag Langdurigheidstoeslag 2014

*400* invullen iinvullen. Aanvraag Langdurigheidstoeslag 2014 invullen iinvullen Aanvraag Langdurigheidstoeslag 2014 Sociale Zaken en Werkgelegenheid Uitkeringsadministratie Werkplein de Lure Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon 14038 www.zwolle.nl Met dit formulier

Nadere informatie

ECLI:NL:GHDHA:2018:1190

ECLI:NL:GHDHA:2018:1190 ECLI:NL:GHDHA:2018:1190 Instantie Gerechtshof Den Haag Datum uitspraak 01-05-2018 Datum publicatie 24-05-2018 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie BK-17/00787

Nadere informatie

In te vullen door Gemeente Migratie Parkeren Opmerking : Zaaknr Migratie : Zaaknr Parkeren : Mutatiedatum : BOP Klantnr :

In te vullen door Gemeente Migratie Parkeren Opmerking : Zaaknr Migratie : Zaaknr Parkeren : Mutatiedatum : BOP Klantnr : AANGIFTE VERHUIZING U kunt dit formulier gebruiken om uw adreswijziging binnen de gemeente Rotterdam of vanuit een andere Nederlandse gemeente naar de gemeente Rotterdam aan te geven. Tevens kunt u direct

Nadere informatie

Aangiftebiljet hondenbelasting

Aangiftebiljet hondenbelasting Bijlage HB1 Aangiftebiljet hondenbelasting Aanmelding honden Lees voor invulling eerst de bijgesloten toelichting Belastingjaar: Datum uitreiking: Indienen vóór: Ondergetekende: Naam en voorletters: Straatnaam

Nadere informatie

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT exemplaar voor de schenker 1 Verklaring periodieke gift Ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting Het Nationale Ballet Fonds. De gift bestaat

Nadere informatie

Art. 39 Algemene wet inzake rijksbelastingen In de gevallen waarin het volkenrecht, dan wel naar het oordeel van Onze Minister het internationale

Art. 39 Algemene wet inzake rijksbelastingen In de gevallen waarin het volkenrecht, dan wel naar het oordeel van Onze Minister het internationale Art. 39 Algemene wet inzake rijksbelastingen In de gevallen waarin het volkenrecht, dan wel naar het oordeel van Onze Minister het internationale gebruik, daartoe noopt, wordt vrijstelling van belasting

Nadere informatie

De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers),

De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers), Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

Datum. Aanvraagnummer. Behandeld door. Onderwerp. Geachte heer /mevrouw,

Datum. Aanvraagnummer. Behandeld door. Onderwerp. Geachte heer /mevrouw, Formulier WAM-A Datum Aanvraagnummer Behandeld door Onderwerp Geachte heer /mevrouw, Naar aanleiding van uw verzoek om vrijstelling van de verplichting tot het sluiten van een W.A.-verzekering conform

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergunning woonruimteonttrekking

Aanvraagformulier vergunning woonruimteonttrekking Aanvraagformulier vergunning woonruimteonttrekking Als bedoeld in de Huisvestingsverordening Stadsregio Rotterdam 2006, en/of Huisvestingsverordening Aangewezen gebieden Rotterdam / Nadere regels kamerbewoning

Nadere informatie

Toelichting op het aanvragen van een briefadres (inclusief toestemmingsverklaring) in Lelystad

Toelichting op het aanvragen van een briefadres (inclusief toestemmingsverklaring) in Lelystad Toelichting op het aanvragen van een briefadres (inclusief toestemmingsverklaring) in Lelystad Burgers worden ingeschreven daar waar ze wonen. Het briefadres is dan ook bedoeld voor de bijzondere situatie

Nadere informatie

Hoofdstuk 15 Specifieke wetten en regels ten aanzien van motorrijtuigen

Hoofdstuk 15 Specifieke wetten en regels ten aanzien van motorrijtuigen Hoofdstuk 15 Specifieke wetten en regels ten aanzien van motorrijtuigen Paragraaf 15.1 1. Algemeen a. Welke wettelijke verplichtingen brengt het in bezit hebben van een motorrijtuig met zich mee? b. Omschrijf

Nadere informatie

Actuele aanpassingen in de autobelastingen

Actuele aanpassingen in de autobelastingen Actuele aanpassingen in de autobelastingen Inhoudsopgave: 1. Wijzigingen fiscale bijtelling auto van de zaak 2. Extra aanscherping d.m.v. invoering 60-maanden termijn 3. Overgangsregeling voor huidige

Nadere informatie

U kunt uw adreswijziging ook online doorgeven via www.rotterdam.nl Bij valsheid in geschrifte wordt aangifte gedaan bij de politie.

U kunt uw adreswijziging ook online doorgeven via www.rotterdam.nl Bij valsheid in geschrifte wordt aangifte gedaan bij de politie. AANGIFTE VERHUIZING In te vullen door Gemeente Migratie Parkeren Opmerking : Zaaknr Migratie : Zaaknr Parkeren : Mutatiedatum : BOP Gaat u verhuizen naar Rotterdam of verhuist u binnen Rotterdam? Dan bent

Nadere informatie

Stichting Nationaal Ouderenfonds. het overlijden van de schenker. 2a Wat is de looptijd van de gift? 5 jaar jaar (minimaal 5 jaar) onbepaalde tijd

Stichting Nationaal Ouderenfonds. het overlijden van de schenker. 2a Wat is de looptijd van de gift? 5 jaar jaar (minimaal 5 jaar) onbepaalde tijd Exemplaar voor de schenker Overeenkomst Met deze overeenkomst legt de schenker zich vast voor een periodieke gift van minimaal vijf jaar aan het Nationaal Ouderenfonds. Periodieke giften die zijn vastgelegd

Nadere informatie

Tarieven met ingang van 1 januari 2011

Tarieven met ingang van 1 januari 2011 12345 Tarieven met ingang van 1 januari 2011 Motorrijtuigenbelasting In deze brochure vindt u de tarieven van motor rijtuigenbelasting voor motoren, personenauto s, bestelauto s, autobussen en vrachtauto

Nadere informatie

Burgerservicenummer : (voorheen sofinummer) Achternaam. Telefoonnummer overdag: mobiel: E-mailadres. Geboortedatum/-plaats : / / te.

Burgerservicenummer : (voorheen sofinummer) Achternaam. Telefoonnummer overdag: mobiel: E-mailadres. Geboortedatum/-plaats : / / te. AANGIFTE VERHUIZING U kunt dit formulier gebruiken om uw adreswijziging binnen de gemeente Rotterdam of vanuit een andere Nederlandse gemeente naar de gemeente Rotterdam aan te geven. Tevens kunt u direct

Nadere informatie

Ja, ik wil gebruik maken van de teruggave BTW Zonnepanelen en geef hierbij de opdracht aan

Ja, ik wil gebruik maken van de teruggave BTW Zonnepanelen en geef hierbij de opdracht aan AANMELDINGSFORMULIER TERUGGAVE BTW ZONNEPANELEN Ja, ik wil gebruik maken van de teruggave BTW Zonnepanelen en geef hierbij de opdracht aan Salvum Financiële Diensten te Oosterhout (hierna Salvum ) om namens

Nadere informatie

Auto van de zaak als zelfstandig ondernemer Regels, uitzonderingen en fiscale voordelen

Auto van de zaak als zelfstandig ondernemer Regels, uitzonderingen en fiscale voordelen `` Auto van de zaak als zelfstandig ondernemer Regels, uitzonderingen en fiscale voordelen Wanneer je als zelfstandig ondernemer een auto van de zaak hebt dan krijg je te maken met zaken als bijtelling,

Nadere informatie

Eenvoudig BTW terug ontvangen

Eenvoudig BTW terug ontvangen metdezon Leven met de zon Eenvoudig BTW terug ontvangen MetDeZon BTW terug eenvoudig nog meer voordeel Volledige ontzorging Wij vragen de BTW voor u terug Wij verzorgen de administratie omtrent de zonnepanelen

Nadere informatie

Motoren. Motorrijtuigenbelasting. Belastingdienst

Motoren. Motorrijtuigenbelasting. Belastingdienst Belastingdienst Motoren Motorrijtuigenbelasting Zodra een motor op uw naam staat, moet u motorrijtuigenbelasting betalen. Ook als u niet met uw motor op de weg rijdt. In deze brochure leest u alles over

Nadere informatie

Belasting op personenauto s en motorrijwielen, afschrijvingslijn, mogelijkheid tot tegenbewijs

Belasting op personenauto s en motorrijwielen, afschrijvingslijn, mogelijkheid tot tegenbewijs tegenbewijs 1 Belasting op personenauto s en motorrijwielen, afschrijvingslijn, mogelijkheid tot tegenbewijs Belastingdienst/Centrum voor proces- en productontwikkeling, Keten aangiftebelastingen, team

Nadere informatie

Let op: U dient van alle gevraagde bewijsstukken te allen tijde de originele exemplaren te tonen en een kopie in te leveren.

Let op: U dient van alle gevraagde bewijsstukken te allen tijde de originele exemplaren te tonen en een kopie in te leveren. Let op: U dient van alle gevraagde bewijsstukken te allen tijde de originele exemplaren te tonen en een kopie in te leveren. Digitale verzending Gaat u ermee akkoord dat we niet middels post, maar digitaal

Nadere informatie

Opdracht tot dienstverlening NHG inkomensverklaring zzp er 1-3 jaar actief

Opdracht tot dienstverlening NHG inkomensverklaring zzp er 1-3 jaar actief Opdracht tot dienstverlening NHG inkomensverklaring zzp er 1-3 jaar actief Opdrachtgever Bedrijfsnaam: m v / voor-/ achternaam: Straatnaam + huisnummer: Postcode + woonplaats: e-mailadres: Telefoonnummer

Nadere informatie

niet door aanvrager in te vullen Datum ontvangst: par. ontvangst POP- of ILG-nummer Projectnaam:

niet door aanvrager in te vullen Datum ontvangst: par. ontvangst POP- of ILG-nummer Projectnaam: niet door aanvrager in te vullen Datum ontvangst: par. ontvangst POP- of ILG-nummer Projectnaam: Dit betreft een aanvraag voor: termijnbetaling subsidie/ aanvraag verlening voorschot (deel A, B, C en E

Nadere informatie

WIJZINGSFORMULIER bijstandsuitkering (Participatiewet)

WIJZINGSFORMULIER bijstandsuitkering (Participatiewet) WIJZINGSFORMULIER bijstandsuitkering (Participatiewet) Naam: BSN: Naam partner: BSN: U ontvangt een uitkering van de afdeling Werk Inkomen en Zorgverlening (WIZ). Gebruik dit formulier voor het doorgeven

Nadere informatie

Opdracht tot dienstverlening NHG inkomensverklaring zzp er 1-3 jaar actief

Opdracht tot dienstverlening NHG inkomensverklaring zzp er 1-3 jaar actief Opdracht tot dienstverlening NHG inkomensverklaring zzp er 1-3 jaar actief Kredietverstrekker of hypotheekadviseur: LET OP: gebruik dit formulier alleen wanneer de kredietverstrekker of hypotheekadviseur

Nadere informatie

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker OVEREENKOMST GEEFKRINGEN exemplaar voor de schenker 1 Verklaring periodieke gift Ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting Het Nationale Ballet Fonds en treedt daarmee toe

Nadere informatie

Bibob vragenformulier (Model 2) Bestemd voor natuurlijke personen - vennoot in: Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v.

Bibob vragenformulier (Model 2) Bestemd voor natuurlijke personen - vennoot in: Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v. Bibob vragenformulier (Model 2) Bestemd voor natuurlijke personen - vennoot in: Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v.) Raadhuisplein 1 Postbus 50 5680 AB Best A Tel. : 14 0499

Nadere informatie

34 002 Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Belastingplan 2015) Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

34 002 Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Belastingplan 2015) Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd: 34 002 Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Belastingplan 2015) DERDE NOTA VAN WIJZIGING Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd: 1 In artikel I wordt na onderdeel P een

Nadere informatie

Opdracht tot dienstverlening t.b.v. Nationale-Nederlanden Bank N.V. Inkomensverklaring zzp er 1-3 jaar actief

Opdracht tot dienstverlening t.b.v. Nationale-Nederlanden Bank N.V. Inkomensverklaring zzp er 1-3 jaar actief Opdracht tot dienstverlening t.b.v. Nationale-Nederlanden Bank N.V. Inkomensverklaring zzp er 1-3 jaar actief Hypotheekadviseur: LET OP: gebruik dit formulier alleen wanneer u als hypotheekadviseur zelf

Nadere informatie

Verhuisbericht aan de gemeente [naam gemeente]

Verhuisbericht aan de gemeente [naam gemeente] Verhuisbericht aan de gemeente [naam gemeente] Wanneer willen wij van u een Verhuisbericht ontvangen? - Iedereen die in onze gemeente komt wonen, of iedereen die binnen onze gemeente verhuist moet aan

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift [exemplaar schenker]

Overeenkomst periodieke gift [exemplaar schenker] Overeenkomst periodieke gift [exemplaar schenker] Ondergetekende (schenker): Naam: Voornamen voluit: Geboortedatum BSN:. m/v Gegevens partner [als u een partner heeft, moet u de volgende gegevens invullen]

Nadere informatie

No.W06.15.0073/III 's-gravenhage, 1 mei 2015

No.W06.15.0073/III 's-gravenhage, 1 mei 2015 ... No.W06.15.0073/III 's-gravenhage, 1 mei 2015 Bij Kabinetsmissive van 18 maart 2015, no.2015000453, heeft Uwe Majesteit, op voordracht van de Staatssecretaris van Financiën, bij de Afdeling advisering

Nadere informatie

Adres Straat: Huisnummer:

Adres Straat: Huisnummer: Vervolgaanvraag Wmo-voorzieningen en gehandicaptenparkeerkaart 1. Uw persoonlijke gegevens Achternaam (= geboortenaam) Tussenvoegsel: Voorletters Geslacht Man Vrouw Geboortedatum Dag Maand Jaar Burgerlijke

Nadere informatie

Rapport. Datum: 23 juli 2003 Rapportnummer: 2003/235

Rapport. Datum: 23 juli 2003 Rapportnummer: 2003/235 Rapport Datum: 23 juli 2003 Rapportnummer: 2003/235 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Dienst Wegverkeer (RDW) te Venlo hem voorafgaand aan het opstarten van een procedure om het grijze kentekenbewijs

Nadere informatie

Aanvraag levensonderhoud Wet werk en bijstand. Hoe gaat het verder? Waarom dit formulier? Wat moet u doen? Bewijsstukken meesturen.

Aanvraag levensonderhoud Wet werk en bijstand. Hoe gaat het verder? Waarom dit formulier? Wat moet u doen? Bewijsstukken meesturen. Aanvraag levensonderhoud Wet werk en bijstand Waarom dit formulier? Met dit formulier kunt u een uitkering levensonderhoud aanvragen op grond van de Wet werk en bijstand (Wwb). Wat moet u doen? Vul het

Nadere informatie

AUTOBELASTINGEN IN BELASTINGPLAN 2015

AUTOBELASTINGEN IN BELASTINGPLAN 2015 AUTOBELASTINGEN IN BELASTINGPLAN 1 e editie 17 september 2014 Ingangsdatum en looptijden Ingangsdatum van alle maatregelen is 1 januari, tenzij anders vermeld. De looptijd van de in het Belastingplan opgenomen

Nadere informatie

MRB vrijstelling 2013 2014 2015 2016

MRB vrijstelling 2013 2014 2015 2016 AUTOBELASTINGEN 2013 Onder voorbehoud van goedkeuring Eerste Kamer. MRB Nul-tarief MRB voor zeer zuinige auto s loopt tot en met 2013 Het nul-tarief motorrijtuigenbelasting dat in 2010 is ingevoerd voor

Nadere informatie

PERIODIEKE SCHENKINGEN

PERIODIEKE SCHENKINGEN PERIODIEKE SCHENKINGEN Human Rights Watch staat geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Periodieke schenkingen aan een ANBI komen in aanmerking voor belastingvoordeel. Wanneer u met

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER KWIJTSCHELDING VAN BELASTING

AANVRAAGFORMULIER KWIJTSCHELDING VAN BELASTING AANVRAAGFORMULIER KWIJTSCHELDING VAN BELASTING Datum uitreiking:... U dient dit formulier en bijlagen binnen 14 dagen na uitreiking in te leveren. Gegevens van de aanvrager: Naam + voorletters:... Adres:...

Nadere informatie

Mededeling nr. 18. Kolenbelasting. Douane Belastingdienst

Mededeling nr. 18. Kolenbelasting. Douane Belastingdienst Douane Belastingdienst Mededeling 26 maart 2013 Mededeling nr. 18 Kolenbelasting DO 118-1Z*1FD 18.1 Inleiding Met ingang van 1 januari 2008 is onder de naam kolen belasting een nieuwe belasting ingesteld

Nadere informatie

Verzoek om tegemoetkoming in planschade als bedoeld in artikel 6.1 Wet ruimtelijke ordening (Wro)

Verzoek om tegemoetkoming in planschade als bedoeld in artikel 6.1 Wet ruimtelijke ordening (Wro) Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenburg a/d Geul T.a.v. de afdeling Bouwen en Wonen Postbus 998 6300 AZ Valkenburg aan de Geul Verzoek om tegemoetkoming in planschade

Nadere informatie

*350* invullen iinvullen. Aanvraag Collectieve Zorgverzekering Zilveren Kruis Achmea

*350* invullen iinvullen. Aanvraag Collectieve Zorgverzekering Zilveren Kruis Achmea invullen iinvullen Aanvraag Collectieve Zorgverzekering Zilveren Kruis Achmea Sociale Zaken en Werkgelegenheid Uitkeringsadministratie Stadskantoor Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon 14038 www.zwolle.nl

Nadere informatie

Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen 2016

Kwijtschelding van gemeentelijke belastingen 2016 Gemeente Horst aan de Maas Wilhelminaplein 6 / Postbus 6005 5960 AA Horst Tel (077) 477 97 77 Fax (077) 477 97 50 ` Bank nr. NL48RABO0123601150 Website www.horstaandemaas.nl Toelichting Kwijtschelding

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

AANVRAAGFORMULIER Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) AANVRAAGFORMULIER Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) 1. UW PERSOONLIJKE GEGEVENS Geboortenaam Burgerlijke staat Ongehuwd Gehuwd Geregistreerd Partnerschap Weduw(e)(naar) Bank- of gironummer BSN Indien

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Gehandicaptenparkeerkaart

AANVRAAGFORMULIER Gehandicaptenparkeerkaart Zorgloket WaalwijkWijzer Correspondentieadres: T 0416-683456 Postbus 10150 F 0416-683438 5140 GB waalwijk E zorgloket@waalwijk.nl W www.waalwijk.nl Bezoekadres: Taxandriaweg 6 5141 PA Waalwijk (bezoekersingang

Nadere informatie

Aanvraagformulier bekostiging vervoerskosten schoolbezoek 2016/2017 (Speciaal) basisonderwijs/ Speciaal onderwijs/ (Speciaal) voortgezet onderwijs.

Aanvraagformulier bekostiging vervoerskosten schoolbezoek 2016/2017 (Speciaal) basisonderwijs/ Speciaal onderwijs/ (Speciaal) voortgezet onderwijs. Let op! Als u dit formulier met pen invult, graag in blokletters invullen!! Aanvraagformulier bekostiging vervoerskosten schoolbezoek 2016/2017 (Speciaal) basisonderwijs/ Speciaal onderwijs/ (Speciaal)

Nadere informatie

WIJZINGSFORMULIER BBZ

WIJZINGSFORMULIER BBZ WIJZINGSFORMULIER BBZ Naam: BSN: Naam partner: BSN: U ontvangt een uitkering van de afdeling Werk Inkomen en Zorgverlening (WIZ). Gebruik dit formulier voor het doorgeven van wijzigingen. Dit formulier

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit motorrijtuigenbelasting 1994

Uitvoeringsbesluit motorrijtuigenbelasting 1994 Uitvoeringsbesluit motorrijtuigenbelasting 1994 Besluit van 30 maart 1995, tot vaststelling van het Uitvoeringsbesluit motorrijtuigenbelasting 1994, laatstelijk gewijzigd bij Stb. 2009, 615 HOOFDSTUK I

Nadere informatie

Leuker én makkelijker

Leuker én makkelijker Leuker én makkelijker Inschrijfformulier BTW Service Datum: 27-06-2018, solarnrg.nl/btw-service 1 Inhoud 1 Algemene informatie... 2 1.1 Achtergrond... 2 1.2 Hoe werkt het?... 2 1.3 De voorwaarden... 2

Nadere informatie

PERIODIEKE SCHENKINGSOVEREENKOMST

PERIODIEKE SCHENKINGSOVEREENKOMST Exemplaar voor de schenker PERIODIEKE SCHENKINGSOVEREENKOMST 1 VERKLARING GIFT * De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling) De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige

Nadere informatie

Datum. Aanvraagnummer. Behandeld door. Onderwerp. Geachte heer /mevrouw,

Datum. Aanvraagnummer. Behandeld door. Onderwerp. Geachte heer /mevrouw, Formulier WAM-AA Datum Aanvraagnummer Behandeld door Onderwerp Geachte heer /mevrouw, Naar aanleiding van uw verzoek om vrijstelling van de verplichting tot het sluiten van een W.A.-verzekering conform

Nadere informatie

OVEREENKOMST REGISTRATIE TENAAMSTELLEN LEASEVOERTUIGEN

OVEREENKOMST REGISTRATIE TENAAMSTELLEN LEASEVOERTUIGEN OVEREENKOMST REGISTRATIE TENAAMSTELLEN LEASEVOERTUIGEN De Dienst Wegverkeer, te dezen vertegenwoordigd door zijn Algemeen Directeur, Drs. J.G. Hakkenberg, verder te noemen: "de RDW" en Naam leasemaatschappij

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens:

Persoonlijke gegevens: AANVRAAGFORMULIER Kwijtschelding gemeentelijke belastingen Let op : Niet door aanvrager in te vullen! Datum ontvangst aanvraag: Cliëntnummer: Werkprocesnummer: In behandeling bij: Persoonlijke gegevens:

Nadere informatie

U kunt uw adreswijziging ook online doorgeven via Bij valsheid in geschrifte wordt aangifte gedaan bij de politie.

U kunt uw adreswijziging ook online doorgeven via  Bij valsheid in geschrifte wordt aangifte gedaan bij de politie. AANGIFTE VERHUIZING In te vullen door Gemeente Migratie Parkeren Opmerking : Zaaknr Migratie : Zaaknr Parkeren : Mutatiedatum : BOP Gaat u verhuizen naar Rotterdam of verhuist u binnen Rotterdam? Dan bent

Nadere informatie

U kunt zich aanmelden voor herregistratie via bijgevoegd aanvraagformulier. De herregistratie aanvraag kunt u sturen naar: LCR

U kunt zich aanmelden voor herregistratie via bijgevoegd aanvraagformulier. De herregistratie aanvraag kunt u sturen naar: LCR Alle artsen die gezondheidsadviezen geven aan reizigers Betreft: herregistratie LCR Kwaliteitsregister Geachte mevrouw, heer, Vijf jaar geleden heeft u zich in het LCR Kwaliteitsregister als reizigersgeneeskundige'

Nadere informatie

Opdracht tot dienstverlening t.b.v. Nationale-Nederlanden Bank N.V. Inkomensverklaring zzp er 1-3 jaar actief

Opdracht tot dienstverlening t.b.v. Nationale-Nederlanden Bank N.V. Inkomensverklaring zzp er 1-3 jaar actief Opdracht tot dienstverlening t.b.v. Nationale-Nederlanden Bank N.V. Inkomensverklaring zzp er 1-3 jaar actief Opdrachtgever Bedrijfsnaam: m v / voor-/ achternaam: Straatnaam + huisnummer: Postcode + woonplaats:

Nadere informatie

10 vragen en antwoorden over de bestelauto en de fiscus in 2017.

10 vragen en antwoorden over de bestelauto en de fiscus in 2017. 10 vragen en antwoorden over de bestelauto en de fiscus in 2017. 1. Welke bijtelling geldt er in 2017 voor een bestelauto? 2. Geldt de afkoopregeling van 300 euro nog in 2017? 3. Welke bestelauto s zijn

Nadere informatie

Gehandicapten ParkeerKaart. Gehandicapten ParkeerPlaats

Gehandicapten ParkeerKaart. Gehandicapten ParkeerPlaats Gemeente Hof van Twente, De Höfte 7 Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl Gehandicapten ParkeerKaart Gehandicapten ParkeerPlaats

Nadere informatie

Aanvraagformulier Chronisch zieken en gehandicapten

Aanvraagformulier Chronisch zieken en gehandicapten Datum aanvraag: Registratienummer: Cliëntnummer: (Niet door u in te vullen.) Aanvraagformulier Chronisch zieken en gehandicapten 1. Gegevens aanvrager Naam Man Vrouw Geboortedatum Adres Postcode / woonplaats

Nadere informatie

Op basis van de Verordening Parkeerbelastingen Hilversum, Parkeerverordening Hilversum 2007 en de Nota Proef Betaald Parkeren Bloemenkwartier Noord.

Op basis van de Verordening Parkeerbelastingen Hilversum, Parkeerverordening Hilversum 2007 en de Nota Proef Betaald Parkeren Bloemenkwartier Noord. Aangifteformulier parkeerbelasting en Aanvraag belanghebbenden parkeervergunning Proef BLOEMENKWARTIER NOORD (BKN) LEES EERST DE TOELICHTING EN BIJLAGE BIJ DEZE AANGIFTE! Dienst Inwoners Afdeling Publiekszaken,

Nadere informatie

Rapport. Datum: 21 juli 1999 Rapportnummer: 1999/317

Rapport. Datum: 21 juli 1999 Rapportnummer: 1999/317 Rapport Datum: 21 juli 1999 Rapportnummer: 1999/317 2 Klacht Op 21 januari 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer D. te Den Hout, met een klacht over een gedraging van de Belastingdienst/Centraal

Nadere informatie

Aanvraag leerlingenvervoer

Aanvraag leerlingenvervoer Aanvraag leerlingenvervoer Schooljaar 2013-2014 Wij verzoeken u, voordat u dit formulier invult, de toelichting te lezen. Het formulier a.u.b. volledig invullen en aankruisen indien van toepassing. Houdt

Nadere informatie

AANVRAAG VERGUNNING TOT TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE AMERSFOORT. 1 Betreft Woning Gebouw. Burger service nummer:

AANVRAAG VERGUNNING TOT TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE AMERSFOORT. 1 Betreft Woning Gebouw. Burger service nummer: AANVRAAG VERGUNNING TOT TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE AMERSFOORT (Lees voor u dit formulier invult eerst de toelichting) Aan Burgemeester en Wethouders van T.a.v. de afdeling Amersfoort

Nadere informatie

Aangifte verhuizing. Gegevens aanvrager

Aangifte verhuizing. Gegevens aanvrager Aangifte verhuizing In te vullen door gemeente Migratie parkeren. Opmerking Zaaknr. Migratie Zaaknr. Parkeren Mutatiedatum Klantnr. Gemeente Rotterdam Postbus 70013 3000 KR Rotterdam Telefoon: 14 010 (lokaal

Nadere informatie

Gegevens. 2. Verzekering. Polisnummer. Reden overdracht Datum overdracht. 3. Nieuwe deelnemer

Gegevens. 2. Verzekering. Polisnummer. Reden overdracht Datum overdracht. 3. Nieuwe deelnemer formulier overdracht verzekering Polisnummer Datum ontvangst Wanneer gebruikt u dit formulier? U heeft een levensverzekering bij de Onderlinge s-gravenhage en bent deelnemer. Met dit formulier informeert

Nadere informatie

Naam aanvrager. Geboortedatum. Adres van inschrijving (briefadres) :..

Naam aanvrager. Geboortedatum. Adres van inschrijving (briefadres) :.. Aanvraag briefadres Door het invullen van dit formulier, geeft u aan dat u zich op een briefadres wilt laten inschrijven in de Basisregistratie Personen van de gemeente Zaltbommel. U kunt zich alleen inschrijven

Nadere informatie

Registratie woningzoekenden

Registratie woningzoekenden Registratie woningzoekenden Registratie woningzoekenden Inleiding Om het periodieke woningaanbod van Patrimonium te ontvangen en daarop te kunnen reageren, is registratie als woningzoekende bij Patrimonium

Nadere informatie

Aan reizigersverpleegkundigen die werkzaam zijn bij een instelling of huisartsenpraktijk Betreft: herregistratie LCR Kwaliteitsregister

Aan reizigersverpleegkundigen die werkzaam zijn bij een instelling of huisartsenpraktijk Betreft: herregistratie LCR Kwaliteitsregister Aan reizigersverpleegkundigen die werkzaam zijn bij een instelling of huisartsenpraktijk Betreft: herregistratie LCR Kwaliteitsregister Geachte heer, mevrouw, Vijf jaar geleden heeft u zich in het LCR

Nadere informatie

Toelichting op de overeenkomst tot periodieke schenking

Toelichting op de overeenkomst tot periodieke schenking Overeenkomst Periodieke schenking Exemplaar voor de 1 Basisgegevens 1a Naam van de De heer/mevrouw 1b Naam van de begunstigde Stichting TJOMMIE Foundation 1c Vast bedrag per jaar in euro Vast bedrag per

Nadere informatie

Autokosten en uw onderneming Spelregels kostenaftrek, BTW verrekening, privé bijtelling

Autokosten en uw onderneming Spelregels kostenaftrek, BTW verrekening, privé bijtelling Autokosten en uw onderneming Spelregels kostenaftrek, BTW verrekening, privé bijtelling (bron: belastingdienst.nl augustus 2012) Als ondernemer hebt u misschien een personenauto of een bestelauto nodig

Nadere informatie