Vragen PvdA naar aanleiding van RT over RV Visie Centrum.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vragen PvdA naar aanleiding van RT over RV Visie Centrum."

Transcriptie

1 Vragen PvdA naar aanleiding van RT over RV Visie Centrum. 1. Gaat u het financiële overzicht in het RV n.a.v. de RT wijzigen c.q. aanvullen? Hoe? Antwoord: Op dit moment is er geen reden het financiële overzicht aan te passen. Mocht er in het verdere proces van besluitvorming aanleiding toe zijn dan wordt het raadsvoorstel aangepast. 2. Gaat u de verkeersgegevens wijzigen c.q. aanvullen? Hoe? (Denk b.v. aan extra verkeersdruk in het Lyceumkwartier, het Wilhelminapark, bij de Oude Arnhemseweg e.o. en in de Bloemenbuurt). Er zou bij de doorrekening van extra verkeersdruk in de omgeving van het kernwinkelcentrum een methodische fout zijn gemaakt. Antwoord: De verkeersrapportage bevat voldoende verkeersgegevens voor de verschillende varianten (zie bijlage 7). Dit geldt voor relevante wegvakken en kruispunten in en buiten het centrum. Wel worden grotere afbeeldingen beschikbaar gesteld. Deze zijn overigens niet bewust kleiner gemaakt in de verkeersrapportage, de huidige weergave is noodzakelijk om het in de rapportage leesbaar te maken. Bij een afbeelding van een groter gebied zijn cijfers niet meer leesbaar. Het is niet helemaal duidelijk wat met de methodische fout bedoeld wordt. Tijdens de ronde tafelbijeenkomst is gesteld dat er geen sprake van afname van het verkeersaanbod door het centrum. Dat is wel degelijk het geval, het doorgaande verkeer door het centrum wordt minder. Doordat bepaalde routes dwars door het centrum niet meer mogelijk zijn moet verkeer omrijden en dat zal logischerwijs leiden tot een langere reisduur. Het is niet zo dat al het verkeer 3 of 3,5 kilometer moet omrijden, dat geldt alleen voor verkeer van Centrum Zuidoost naar Centrum Noordwest. Er rijdt door het centrum nu ook verkeer tussen Zeist West en de A28 via de Boulevard. Die hoeven minder ver om te rijden, bijvoorbeeld via de Woudenbergseweg en de Krakelingweg. Wel geldt dat verkeer dan rijdt op wegen waar we dit gewenst vinden, grofweg de 50 km/h wegen. 3. Waaruit blijkt dat bij uitvoering van het RV het centrum voldoende toegankelijk blijft voor ouderen en gehandicapten? Antwoord: Bij de ontwikkeling van de visie zijn de richtlijnen van het handboek voor toegankelijkheid gehanteerd. Na vaststelling van de visie moeten de plannen nog veel verder uitgedetailleerd worden. Ook daarbij zal het handboek gehanteerd worden.

2 4. Is aan te geven of een doorgang voor gemotoriseerd verkeer vanaf de door te trekken Weeshuislaan over de Voorheuvel naar de Montaubanstraat mogelijk is? Antwoord: Dit is een mogelijkheid, maar naar het oordeel van het projectteam geen wenselijke mogelijkheid, om de volgende redenen: Voordelen autoluw centrum vervallen, doorgaand verkeer blijft door het centrum rijden. Het profiel van de Voorheuvel is te smal Voorheuvel wordt geen prettige en veilige winkelstraat; De functionaliteit van het voorheuvelplein als markt/evenementenplein wordt beperkt Kruispunt Voorheuvel/Rozenstraat is krap, heeft meer ruimte nodig; 5. Is aan te geven hoe de oppervlakten van de muziekschool en de bibliotheek in de nieuwe Klinker zijn berekend? Antwoord: De bruto vloeroppervlakte van het deel dat gesloopt wordt en het deel dat een winkelbestemming krijgt is bepaald. Dit zelfde oppervlak is gereserveerd in de nieuwbouw op de Markt. De totale bruto vloeroppervlakte blijft dus gelijk. Een deel komt echter terug in de vorm van de galeria. Dit is een multifunctionele ruimte waar diverse functies van het cultuurcentrum samen komen. VVKH Architecten is in overleg met IDEA over de invulling van de bestaande bebouwing en de nieuwbouw met de galeria. Uitgangspunt is een goed functionerend en beheersbaar gebouw dat voldoet aan de eisen van deze tijd. 6. Hoe worden de financiële consequenties van uw plannen (bouwkundig en functioneel) voor de muziekschool en de bibliotheek verrekend? Antwoord: De bouwkosten en de inrichtingskosten voor de aanbouw van de bibliotheek zijn meegenomen in de bepaling van de grondwaarde. De bibliotheek wordt na oplevering doorgeleverd aan de gemeente Zeist die vervolgens verhuurd aan de bibliotheek. 7. Is een route voor gemotoriseerd verkeer denkbaar vanaf de kruising Hogewegen/Slotlaan via de Slotlaan en de Weeshuislaan naar de Antonlaan?

3 Antwoord: Ook dit is een mogelijkheid, maar naar het oordeel van het projectteam geen wenselijke mogelijkheid, om de volgende redenen: Voordelen autoluw centrum vervallen, doorgaand verkeer blijft door het centrum rijden. Dit is het deel van de Slotlaan waar een autovrije winkelstraat de meest meerwaarde heeft. Auto s over dit deel van de Weeshuislaan belemmeren de belangrijkste opgave van het centrumplan, namelijk het verbeteren van de verbinding tussen de Slotlaan en Belcour. 8. Kan de Slotlaan vanaf de Weeshuislaan tot aan de Steynlaan voetgangersgebied worden? Antwoord: Dit is een mogelijkheid, maar naar het oordeel van het projectteam geen wenselijke mogelijkheid, om de volgende redenen: De Slotlaan heeft, voor een autovrije winkelstraat, een relatief breed profiel. Uit tellingen blijkt dat er in het gedeelte tussen de Hogeweg en de Weeshuislaan voldoende winkelend publiek loopt om een goed levendig druktebeeld te krijgen (mits de Slotlaan goed ingericht wordt). Uit dezelfde tellingen blijkt dat het aantal mensen dat winkelt tussen Weeshuislaan en Steynlaan beduidend minder is. Wij denken dat door het autovrij maken van dat stuk Slotlaan er een te lege dode sfeer ontstaat. Door autoverkeer op dat stuk Slotlaan, tussen de Steynlaan en de Middellaan, toe te staan blijft het daar levendig. Daarnaast blijft de Slotlaan door deze ingreep goed bereikbaar, maar doorgaand verkeer, dat net zo goed om het centrum kan rijden, wordt geweerd. 9. Is de warenmarkt (donderdagmarkt en zaterdagmarkt) in te passen op de Slotlaan? (2 Rijen kramen, rug aan rug, met de voorkant naar de winkelwanden). Antwoord: De (vertegenwoordigers van) winkeliers op de Slotlaan zijn op dit moment terughoudend over deze optie. Op het moment dat de winkeliers en de warenmarkt met elkaar tot de conclusie komen dat de Slotlaan voor beide partijen aanvaardbaar is dan zullen we dit opnieuw voorleggen aan de gemeenteraad. 10. Kunt u een volledig overzicht geven van de afzonderlijke oppervlakten van alle (mogelijke) nieuwe winkelplannen in het centrum van Zeist (zoals: Stinkens, Belcour, De Klinker, hoek Rozenstraat)? En van m2 leegstand? Is daarmee in het RV rekening gehouden? Antwoord: De nieuwe plannen behelzen voor de Stinkens locatie (Allegro) een uitbreiding van m2, voor het verplaatsen van de gevels 400 m2 en uitbreiding de Klinker m2. Voor de hoek Rozenstraat worden op dit moment geen winkelfuncties voorzien. Met bovengenoemde uitbreidingen en de aanwezige leegstand is in het raadsvoorstel rekening gehouden.

4 11. Het RV gaat uit van 10% extra binding van consumenten uit de regio. Is dit in overeenstemming met de Structuurvisie? Hoe haalbaar is deze doelstelling gezien het feit dat omliggende gemeenten ook een vergroting van regionale consumentenbinding nastreven? Er worden aan dezelfde consument van verschillende kanten getrokken, maar een Euro kan maar een keer worden uitgegeven. Antwoord: De toevloeiing in Zeist is behoorlijk laag, bijvoorbeeld vergeleken met een plaats als Veenendaal. Voor niet dagelijkse goederen is die in Zeist 39%, in Veenendaal 54%. Consumenten willen nog altijd graag hun vrije tijd aan winkelen besteden, maar dan moeten de randvoorwaarden voor zo'n 'dagje uit' wel goed zijn. Wanneer Zeist er in slaagt om een onderscheidende winkelgelegenheid te zijn voor de buurgemeenten dan is 10% extra binding zeker haalbaar. Hiervoor is wel een gezamenlijke inspanning nodig, van zowel ondernemers/centrummanagement, gemeente, vastgoedeigenaren en ontwikkelaar. De structuurvisie kent de titel Zeist schrijf je met een Q. Kwaliteit, kwaliteit, kwaliteit! Dat is waar de gemeente Zeist voor kiest in deze structuurvisie. Kwaliteit van leefomgeving, openbare ruimte, bebouwing, samenleven, relatie met groen, historie, duurzaamheid. Deze kwalitatieve elementen komen in het centrumplan duidelijk terug. Over het centrum van Zeist is het volgende opgenomen: Voor het centrum van Zeist geldt een regionale functie als ambitie. Daarvoor is voldoende aanbod van een diversiteit aan winkels noodzakelijk met daarbij een aantrekkelijke looproute voor het winkelend publiek. De gemeente stelt zich in de structuurvisie daarnaast ten doel de regionale positie van het centrum te versterken, door er langdurig in te investeren. Binnen het winkelgebied komt er meer rust in de openbare ruimte, de blokken en de wegenstructuur. De concrete maatregelen die genoemd zijn komen ook in het centrumplan terug, zoals de segmentering van de winkelgebieden en het autoluw maken van de Slotlaan. Door in het centrumplan in te spelen op de ontwikkelingen die de consument van steeds groter belang vindt, zoals het beleven meer centraal te stellen, wordt het centrum van Zeist toekomstbestendig. Hoe dit uiteindelijk uitpakt voor het aantal bezoekers moet natuurlijk blijken, maar door deze ingrepen zal je in ieder geval meer bezoekers trekken dan wanneer niks wordt gedaan. 12. Is het mogelijk de bestemmingen in aanloopstraten i.o.m. bewoners en winkeliers op korte termijn zodanig te verruimen dat winkels andere functies kunnen krijgen? Antwoord: De gemeente zal de komende maanden in gesprek gaan met de ondernemers uit de betreffende aanloopstraten. Naar aanleiding van die gesprekken zal de gemeente een visie

5 ontwikkelen voor deze straten. Een verruiming van de bestemming behoort tot de mogelijkheden. Wij zullen de gemeenteraad daarover te zijner tijd informeren. 13. Is het mogelijk RV gefaseerd uit te voeren, met per uitvoeringsdeel tijd, omvang, kosten en inkomsten. Kan daarbij de mogelijkheid tot tussentijdse aanpassingen worden ingebouwd? Antwoord: Na vaststelling van de visie zal het bestemmingsplan aangepast moeten worden, en wordt er een beeldkwaliteit plan gemaakt. Het bestemmingsplan zal zo opgesteld worden dat de beoogde ruimtelijke kwaliteit vast ligt, maar dat de plannen eventueel gefaseerd kunnen worden gerealiseerd. Het bestemmingsplan zal ook bestand moeten zijn tegen een veranderende vraag uit de markt. Tussentijdse aanpassingen moeten dus mogelijk zijn. 14. Zijn met de betrokken ontwikkelaars bindende afspraken vooraf te maken over afname van woningen en winkels, over financiële steun aan een verplaatsingsbeleid van winkels en over een voorkeursbehandeling van zittende winkeliers die uit aanloopstraten naar het kernwinkelapparaat willen verplaatsen? Antwoord: Met de ontwikkelaars worden afspraken gemaakt over de afname van woningen en winkels bij voorverkoop of voorverhuurpercentages van 70%. Vanzelfsprekend houden wij rekening met de situatie van de plaatselijke winkeliers. Wanneer winkeliers door het centrumplan voorkeur geven aan de vestiging op een andere locatie in het centrum van Zeist zal de gemeente hierin bemiddelen. Hier is ook door Areaal advies reeds een voorzet voor gegeven. 15. Kan de besluitvorming over het RV technisch en organisatorisch worden opgeschoven tot voldoende aanvullend onderzoek is gedaan en het RV aan de uitkomsten daarvan is getoetst, aangevuld en/of gewijzigd? Antwoord: Ja, dat is mogelijk, maar wij achten dit niet wenselijk. Na behandeling van het raadsvoorstel zullen echter nog enkele aanvullende onderzoeken worden gedaan op enkele fundamentele punten. Deze hebben betrekking op de toevoeging van het aantal vierkante meters detailhandel, de financiële haalbaarheid en de bereikbaarheid. De uitkomsten van deze onderzoeken zullen na de zomer in de raad terugkomen en op basis hiervan kunnen de plannen worden bijgesteld. Wij zijn van mening dat de raad hierdoor voldoende ruimte heeft op basis van nieuwe informatie het centrumplan bij te kunnen stellen.

6 16. Bij ons heeft zich CBW Mitex, met landelijke Retail expertise (i.s.m. het HBD) en met gedetailleerde Zeister kennis, gemeld met het aanbod te Raad te informeren over haar expertise, toegepast op Zeist. Bent u bereid voor de Raad een informatiebijeenkomst met het CBW Mitex / HBD te organiseren ter voorbereiding van de besluitvorming in Zeist? Antwoord: we zijn graag bereidt om met CBW Mitex in overleg te treden maar hebben sterk de voorkeur om de uitkomsten van dit overleg mee te nemen in het 2 e raadsvoorstel welke rond de zomer aan de raad gepresenteerd zal worden. PvdA / Cor van Liempde / Wil Barten.

Verkeersmaatregelen. centrumvisie. Informatiebijeenkomst 5 oktober 2015

Verkeersmaatregelen. centrumvisie. Informatiebijeenkomst 5 oktober 2015 Verkeersmaatregelen centrumvisie Informatiebijeenkomst 5 oktober 2015 Programma Even voorstellen Doel van de avond Terugblik besluit centrumvisie 3 maart 2015 (tot 19.30 uur) Toelichting verkeerseffecten

Nadere informatie

Nieuwe Politiek Zeist voor een warm, kloppend Winkelhart in het Centrum van Zeist

Nieuwe Politiek Zeist voor een warm, kloppend Winkelhart in het Centrum van Zeist Nieuwe Politiek Zeist voor een warm, kloppend Winkelhart in het Centrum van Zeist De fracties Groene Democraten Zeist en ProZeist, verenigd onder de naam Nieuwe Politiek Zeist, zullen op dinsdag 23 pril

Nadere informatie

Op grond van artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er in de volgende gevallen een verkeersbesluit te worden genomen:

Op grond van artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er in de volgende gevallen een verkeersbesluit te worden genomen: STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 2659 16 januari 2017 Ontwerpverkeersbesluit inzake het instellen van eenrichtingsverkeer op diverse wegen in het kader

Nadere informatie

Initiatiefgroep Centrumvisie Zeist NEE

Initiatiefgroep Centrumvisie Zeist NEE Peter Vermeulen p.a. Hortensialaan 38, 3702 VH Zeist T: 030 6913313 / 06 50634525 E: petervermeulen@planet.nl / centrumvisiezeistnee@gmail.com W: https://www.facebook.com/profile.php?id=100005682466038

Nadere informatie

September Beeldkwaliteitsplan. Centrum Zeist

September Beeldkwaliteitsplan. Centrum Zeist September 2015 Beeldkwaliteitsplan Beeldkwaliteitsplan Voorwoord 10 september 2015 Voor u ligt het beeldkwaliteitsplan voor het centrum van Zeist. Het beeldkwaliteits plan bevat inspiratiebeelden van hoe

Nadere informatie

REALISATIE CENTRUMVISIE LEIDT TOT VERDUBBELING VAN AUTOVERKEER DOOR WILHELMINAPARK, VERVOLG ir. H.J. Hoorn

REALISATIE CENTRUMVISIE LEIDT TOT VERDUBBELING VAN AUTOVERKEER DOOR WILHELMINAPARK, VERVOLG ir. H.J. Hoorn REALISATIE CENTRUMVISIE LEIDT TOT VERDUBBELING VAN AUTOVERKEER DOOR WILHELMINAPARK, VERVOLG ir. H.J. Hoorn 27-8-2015 Deze notitie sluit aan op mijn brief van 12 augustus en vormt de nadere informatie die

Nadere informatie

PERSBERICHT. 8 mei 2013

PERSBERICHT. 8 mei 2013 Van: Aan: Onderwerp: Datum: Bijlagen: Fons Pennings Centrummanager Raadsgriffie De Nieuwe Slotlaan tav gemeentraadsleden woensdag 8 mei 2013 12:33:25 image004.png image005.png De nieuwe slotlaan.pdf Geachte

Nadere informatie

Nota van beantwoording Zienswijzen ontwerp-verkeersbesluit Oude Arnhemseweg

Nota van beantwoording Zienswijzen ontwerp-verkeersbesluit Oude Arnhemseweg Nota van beantwoording Zienswijzen ontwerp-verkeersbesluit 174179 Oude Arnhemseweg Datum vastgesteld in collegevergadering: 6 december 2016 1. Inleiding In de vergadering op 3 maart 2015 heeft de gemeenteraad

Nadere informatie

Op grond van artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er in de volgende gevallen een verkeersbesluit te worden genomen:

Op grond van artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er in de volgende gevallen een verkeersbesluit te worden genomen: STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 2699 16 januari 2017 Ontwerpverkeersbesluit inzake het instellen van eenrichtingsverkeer op diverse straten in het kader

Nadere informatie

Op grond van artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er in de volgende gevallen een verkeersbesluit te worden genomen:

Op grond van artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er in de volgende gevallen een verkeersbesluit te worden genomen: STAATSCOURANT 21 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 47794 augustus 2017 Verkeersbesluit inzake het instellen van eenrichtingsverkeer op diverse straten in het kader van

Nadere informatie

Verkeers- en milieueffecten centrumplan

Verkeers- en milieueffecten centrumplan Verkeers- en milieueffecten centrumplan Rapport In opdracht van Gemeente Zeist 3 maart 2016 rapportnummer: 5299-R-E Hooikade 13 Badhuiswal 3 Hoff van Hollantlaan 6 Postbus 2873 8011 VZ Zwolle 5243 SR Rosmalen

Nadere informatie

Het onderwerp is dus nadrukkelijk niet alleen: de amendementvariant die door de raad is vastgesteld op 3 maart 2015,

Het onderwerp is dus nadrukkelijk niet alleen: de amendementvariant die door de raad is vastgesteld op 3 maart 2015, Formulier: Verzoek burgerinitiatief Centrumvisie / Zeist, 2 mei 2016 Aan de gemeenteraad van de gemeente Zeist, Ter attentie van de voorzitter, dhr. Janssen Ondergetekenden verzoeken hierbij het volgende

Nadere informatie

Platform van buurten voor een mooi en groen Zeist en invloed van burgers 1

Platform van buurten voor een mooi en groen Zeist en invloed van burgers 1 Secretariaat: Griffensteijnseplein 22 3703 BG Zeist T: 06-46082657 KvKnr.:30250364 Gironr.: 5803512 E: beterzeist@gmail.com W: www.beterzeist.nl Aan het College van B&W Aan de gemeenteraad van Zeist Aan

Nadere informatie

Akkoord programmamanager. Akkoord projectleider. Austerlitz Bosch en Duin Den Dolder Huis ter Heide Zeist

Akkoord programmamanager. Akkoord projectleider. Austerlitz Bosch en Duin Den Dolder Huis ter Heide Zeist Akkoord programmamanager Akkoord projectleider Publiekshal Het Rond 1, Zeist www.zeist.nl www.twitter.com/gemeentezeist Postbus 513, 3700 AM Zeist www.facebook.com/gemeentezeist Telefoon 14 030 zeist@zeist.nl

Nadere informatie

Hart voor het centrum van Zeist

Hart voor het centrum van Zeist Hart voor het centrum van Zeist Inhoud Hoofdstuk Onderwerp Pagina 1 Inleiding 3 2 Aanpak 4 3 Waar staan wij nu? 4 4 Analyse en visie CDA op het raadsvoorstel 4 5 Visie van het CDA op het centrum van Zeist

Nadere informatie

Nota van beantwoording Zienswijzen ontwerp-verkeersbesluiten verkeersmaatregelen centrumplan Zeist

Nota van beantwoording Zienswijzen ontwerp-verkeersbesluiten verkeersmaatregelen centrumplan Zeist Nota van beantwoording Zienswijzen ontwerp-verkeersbesluiten verkeersmaatregelen centrumplan Zeist Datum vastgesteld in collegevergadering: 6 december 2016 1. Inleiding In de vergadering op 3 maart 2015

Nadere informatie

Centrum Zeist. Stedenbouwkundige verkenning. April 2019

Centrum Zeist. Stedenbouwkundige verkenning. April 2019 Centrum Zeist Stedenbouwkundige verkenning April 2019 ar chitectuur en stedenbouw 2 Inhoud INLEIDING 05 ANALYSE 07 SCENARIO S 21 CONCLUSIE 49 BIJLAGEN 51 BIJLAGE 1: overige analysekaartjes 53 BIJLAGE 2:

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u onze zienswijze over de twee bovengenoemde ontwerpverkeersbesluiten.

Hierbij ontvangt u onze zienswijze over de twee bovengenoemde ontwerpverkeersbesluiten. Secretariaat: Griffensteijnseplein 22 3703 BG Zeist T: 06-46082657 KvKnr.:30250364 NL98 INGB 0005 8035 12 E: beterzeist@gmail.com W: www.beterzeist.nl Aan het college van B&W van de gemeente Zeist Postbus

Nadere informatie

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT Uitkomsten vragenlijst burgerpanel Periode: 18 januari tot 2 februari 2016 Aantal respondenten: 458 van 656 (70%) Inleiding De gemeente Noordwijkerhout werkt aan een versterking

Nadere informatie

Verkeersdialoog centrumvisie en vervolg

Verkeersdialoog centrumvisie en vervolg 'MEW -.MI INW Pr Publiekshal. Het Rond 1, Zeist Postbus 513, 3700 AM Zeist Telefoon 14 030. zeist@zeist.n1 www.zeist.n1 www.twitter.com/genneentezeist www.facebook.com/gemeentezeist Aan de raad van de

Nadere informatie

steenstraat Dorpse schaal Middelgrote schaal aan de randen PLAN B 15 MEI 2015

steenstraat Dorpse schaal Middelgrote schaal aan de randen PLAN B 15 MEI 2015 AH steenstraat Dorpse schaal Middelgrote schaal aan de randen PLAN B 15 MEI 2015 Een plan B De plannen van Albert Heijn om in Boxmeer een nieuwe supermarkt te bouwen inclusief sportvoorzieningen lijken

Nadere informatie

Hamersveldseweg-zuid. Belangrijke schakel in het Fietsplan. College 8 juli 2014

Hamersveldseweg-zuid. Belangrijke schakel in het Fietsplan. College 8 juli 2014 -zuid O W M G Complex want het houdt verband met: Tabaksteeg afsluiting Maanweg (dec. 2014) 3 e Spoor uitgesteld wegen-onderhoud toenemende onveiligheid fiets/auto hoofd-groenstructuur? Belangrijke schakel

Nadere informatie

Laaghangend Fruit. Quick Wins ter verbetering van het Centrum van Zeist

Laaghangend Fruit. Quick Wins ter verbetering van het Centrum van Zeist Laaghangend Fruit Quick Wins ter verbetering van het Centrum van Zeist Voorwoord Wat vinden we nu met elkaar belangrijk in het centrum van Zeist? Welke voorzieningen moeten er komen? Willen we een autovrij

Nadere informatie

Definitieve varianten wijkverkeersplan Lyceumkwartier-Zuid en Wilhelminapark

Definitieve varianten wijkverkeersplan Lyceumkwartier-Zuid en Wilhelminapark Definitieve varianten wijkverkeersplan Lyceumkwartier-Zuid en Wilhelminapark 16 juli 2016 Lars Matthijssen en Wouter Das. Inleiding Op basis van de verschillende reacties tijdens en na de bijeenkomst van

Nadere informatie

Scenario s andere referenties - bouwblokken STEDENBOUWKUNDIGE VERKENNING CENTRUM ZEIST I APRIL 2019 I SVP ARCHITECTUUR EN STEDENBOUW

Scenario s andere referenties - bouwblokken STEDENBOUWKUNDIGE VERKENNING CENTRUM ZEIST I APRIL 2019 I SVP ARCHITECTUUR EN STEDENBOUW Scenario s andere referenties - bouwblokken 46 STEDENBOUWKUNDIGE VERKENNING CENTRUM ZEIST I APRIL 2019 I SVP ARCHITECTUUR EN STEDENBOUW Scenario s andere referenties - groene gevels en daken SVP gelooft

Nadere informatie

Overzichtstekening. ontwerp route STA-P. verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek

Overzichtstekening. ontwerp route STA-P. verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek Overzichtstekening 9 8 7 6 5 4 3 2 1 verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek Wat vooraf ging... Waarom herinrichting Centrum? In juni 2012 heeft de gemeenteraad de notitie 'Op weg naar een leefbaar

Nadere informatie

Fontein Park. Sfeer Extra horeca. Bibliotheek naar Stadshart Lange Nering Oost extra woningen. Intimiteit Extra winkels.

Fontein Park. Sfeer Extra horeca. Bibliotheek naar Stadshart Lange Nering Oost extra woningen. Intimiteit Extra winkels. SENARIO 3 OMPAT ENTRUM In dit scenario is er sprake van een compact centrum tussen Poldertoren en Kettingplein. De Deel blijft voor een groot deel open voor parkeren en evenementen, maar krijgt er extra

Nadere informatie

VISIE CENTRUM ZEIST. verheijen van r ijswijk knappers de haan

VISIE CENTRUM ZEIST. verheijen van r ijswijk knappers de haan VISIE CENTRUM ZEIST verheijen van r ijswijk knappers de haan INHOUD 1. INLEIDING 2. IDENTITEIT 3. KERNWINKELGEBIED 4. VERKEER 5. STRAATBEELDEN 6. KLINKERLOCATIE 1 1. INLEIDING 2 In Zeist wordt al enkele

Nadere informatie

Winkel-/kantoorruimte van circa 200 m² TE HUUR 1.750,- per maand excl. BTW

Winkel-/kantoorruimte van circa 200 m² TE HUUR 1.750,- per maand excl. BTW Slotlaan 265 3701 GG Zeist Winkelstraat Gehele object Centrumlocatie Winkel-/kantoorruimte van circa 200 m² TE HUUR 1.750,- per maand excl. BTW Kenmerken Omgevingsfactoren Het object is midden in het winkelgebied

Nadere informatie

Effectmeting Haags verkeerscirculatieplan 2011

Effectmeting Haags verkeerscirculatieplan 2011 (Bijdragenr. 89) Effectmeting Haags verkeerscirculatieplan 2011 Ing. Inge Molenaar (gemeente Den Haag) Drs. Christine Swankhuisen (Tabula Rasa) Lisanne de Vrij MSc (Tabula Rasa) Samenvatting In november

Nadere informatie

Centrumplan Zeist ir. H.J. Hoorn Inspraak hoorzitting 13 november 2014

Centrumplan Zeist ir. H.J. Hoorn Inspraak hoorzitting 13 november 2014 Centrumplan Zeist ir. H.J. Hoorn Inspraak hoorzitting 13 november 2014 Mijn naam is Hendrik Jan Hoorn. Ik woon in het centrum van Zeist. Ik heb mij grondig verdiept in de verkeerseffecten van het centrumplannen

Nadere informatie

scenario 1: De Leefstraat

scenario 1: De Leefstraat scenario 1: De Leefstraat De Rozenstraat en Palmstraat vormen vandaag een belangrijke levensader voor de Heilig-Hartwijk. Ze verbinden het sportcentrum Alverberg, de Heilig-Hartkerk, de Daltonschool en

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017 Reactienota zienswijzen Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord 2016 11 mei 2017 1. INLEIDING Voor het gebied Ammerzoden Noord, 2 e fase is een woningbouwplan in voorbereiding. In het woningbouwplan worden

Nadere informatie

STEDENBOUW VERKEER WONEN DETAILHANDEL SOCIALE STRUCTUUR/EVENEMENTEN NATUUR/RECREATIE HORECA OVERIGE VOORZIENINGEN. HEEZEnaar2025

STEDENBOUW VERKEER WONEN DETAILHANDEL SOCIALE STRUCTUUR/EVENEMENTEN NATUUR/RECREATIE HORECA OVERIGE VOORZIENINGEN. HEEZEnaar2025 4 juli 2015 ? Zes betrokken inwoners van Heeze te weten: Annemiek Ciska Lieke Kees Peter Ron Wat is WAAROM? mogelijke negatieve veranderingen in ons dorp positief uitgewerkt kunnen worden door onderling

Nadere informatie

Optimalisatie verkeerstructuur Goor. Resultaten verkeersonderzoek

Optimalisatie verkeerstructuur Goor. Resultaten verkeersonderzoek Optimalisatie verkeerstructuur Goor Resultaten verkeersonderzoek 1 Onderzoek Doelstelling van het onderzoek is het komen tot een optimale verkeersstructuur in het centrum van Goor. Om te kunnen bepalen

Nadere informatie

HERINRICHTING RIJNSTRAAT

HERINRICHTING RIJNSTRAAT HERINRICHTING RIJNSTRAAT Informatieavond 29 maart 2015 20.00 Inloop 20.10 Welkom door Ronald Löhr 20.15 In gesprek met wethouders Haring en De Weger 20.30 Rijnstraat tot nu toe en hoe nu verder? door Jeroen

Nadere informatie

huidige situatie hoek Voorheuvel Markt

huidige situatie hoek Voorheuvel Markt huidige situatie hoek Voorheuvel Markt Marktplein volledig op straatniveau verkeer om De Klinker heen 47 Voor zowel De Klinker als het plein eromheen ontstaat in de nieuwe situatie verbeterpotentieel.

Nadere informatie

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 1. Inleiding De visie heeft betrekking op het dorpscentrum van Rockanje. Met het dorpscentrum wordt in de eerste plaats bedoeld het Dorpsplein. Dit plein moet

Nadere informatie

Verkeersbesluit diverse verkeersmaatregelen Slotlaan

Verkeersbesluit diverse verkeersmaatregelen Slotlaan STAATSCOURANT 24 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 68408 november 2017 Verkeersbesluit diverse verkeersmaatregelen Slotlaan Datum: 22 november 2017 Kenmerk: 0251640 Burgemeester

Nadere informatie

CENTRUMVISIE (GEWIJZIGD)

CENTRUMVISIE (GEWIJZIGD) RAADSVOORSTEL CENTRUMVISIE (GEWIJZIGD) Gemeente Zeist Portefeuillehouder Marcel Fluitman Hoorzitting 15 januari 2015 Opsteller Fons van den Heuvel Debat 12 februari 2015 Zaak/stuknummer 15RV016 (14RAAD0068)

Nadere informatie

Binnenstadsvisie en actieplan Harderwijk Presentatie Raadscommissie 2 juni

Binnenstadsvisie en actieplan Harderwijk Presentatie Raadscommissie 2 juni Binnenstadsvisie en actieplan Harderwijk Presentatie Raadscommissie 2 juni Felix Wigman Wat is er toch aan de hand? Wat is er toch aan de hand? Aanleiding Raad vraagt aandacht voor toekomstbestendige binnenstad

Nadere informatie

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid Factsheet Verkeer 1. Inleiding In deze factsheet Verkeer staan de voertuigen en personen centraal die de openbare weg gebruiken. Het gaat hier dus niet om de fysiek aanwezige infrastructuur (die komt aan

Nadere informatie

Ons zaaknummer R212186449. Uw kenmerk

Ons zaaknummer R212186449. Uw kenmerk Stichting Achmea Rechtsbijstand Postbus 4116 7320 AC Apeldoorn Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zeist Postbus 513 3700 AM ZEIST Laan van Malkenschoten 20 Apeldoorn Telefoon 088

Nadere informatie

Hillegersberg - Schiebroek

Hillegersberg - Schiebroek Gebiedskoers Detailhandel 2017-2020 Hillegersberg - Schiebroek Gemeente Rotterdam Datum Juni 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Situatie van de detailhandel in Hillegersberg-Schiebroek 4 2.1 Bergse Dorpsstraat

Nadere informatie

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van fietsverbindingen door het centrum van Rotterdam Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

CENTRUM ZEIST Stedenbouwkundige verkenning

CENTRUM ZEIST Stedenbouwkundige verkenning CENTRUM ZEIST Stedenbouwkundige verkenning 1 Trends en ontwikkelingen winkelen 2 Trends en ontwikkelingen natuur in de stad 3 Trends en ontwikkelingen veranderende mobiliteit CAR SHARING SMART PARKING

Nadere informatie

Vuurtorenweg Toelichting op de concept Nota van Uitgangspunten. 2 april 2015 Dienst Stedelijke Ontwikkeling Afdeling Stedenbouw en Planologie

Vuurtorenweg Toelichting op de concept Nota van Uitgangspunten. 2 april 2015 Dienst Stedelijke Ontwikkeling Afdeling Stedenbouw en Planologie Vuurtorenweg 35-37 Toelichting op de concept Nota van Uitgangspunten 2 april 2015 Dienst Stedelijke Ontwikkeling Afdeling Stedenbouw en Planologie Toelichting Vuurtorenweg 35-37 1. Huidige toestand en

Nadere informatie

Platform van buurten voor een mooi en groen Zeist en invloed van burgers 1

Platform van buurten voor een mooi en groen Zeist en invloed van burgers 1 Aan Provincie Utrecht t.a.v. de secretaris van de Awb-adviescommissie Postbus 80300 3508TH Utrecht cc. E. van Dijk, vervoerkundig adviseur, Afd. OV Secretariaat: Griffensteijnseplein 22 3703 BG Zeist T:

Nadere informatie

ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING

ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING AnnA staat voor: 1. Levendig wonen, voor iedereen bereikbaar. Levendig woonmilieu met circa 2.000 woningen Van micro-appartementen van 40m2 tot grotere appartementen

Nadere informatie

Betreft: Gecorrigeerde zienswijze zes ontwerp-verkeersbesluiten centrumvisie d.d. 30 maart, gepubliceerd op 6 april 2016

Betreft: Gecorrigeerde zienswijze zes ontwerp-verkeersbesluiten centrumvisie d.d. 30 maart, gepubliceerd op 6 april 2016 Ir. H.J. Hoorn Lommerlust 13 3702 BT Zeist Aan het college van B&W van de gemeente Zeist Postbus 513, 3700 AM Zeist Betreft: Gecorrigeerde zienswijze zes ontwerp-verkeersbesluiten centrumvisie d.d. 30

Nadere informatie

Stichting Beter Zeist

Stichting Beter Zeist Correspondentie: Griffensteijnseplein 22, 3703 BG Zeist www.beterzeist.nl tel: 06-46082657 info@beterzeist.nl of beterzeist@gmail.com Platform van buurten voor een mooi en groen Zeist en aantoonbaar invloed

Nadere informatie

Nota van beantwoording

Nota van beantwoording Nota van beantwoording Betreft ontwerp verkeers Lammermarkt (herinrichting openbare ruimte). Er is 1 brief met zienswijzen ontvangen. De zienswijze heeft betrekking op de herinrichting van de Lammermarkt

Nadere informatie

vaststellen bestemmingsplan "Bartok"

vaststellen bestemmingsplan Bartok Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.053.200 Zaaknummer: 2014-12-01755 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Bartok" Aan de gemeenteraad. Arnhem, 9 juni 2015 VOORSTEL

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Wilhelminalaan e.o.

Akoestisch onderzoek Wilhelminalaan e.o. 030-286 00 00 Akoestisch onderzoek Wilhelminalaan e.o. Resultaten van een nul-onderzoek rapport van de afdeling Expertise Milieu februari 2016 www.utrecht.nl Colofon uitgave Expertise Milieu Milieu en

Nadere informatie

Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum CONCEPT

Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum CONCEPT Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum Stationsweg huidige situatie Stationsweg nieuwe situatie Wagenstraat huidige situatie Wagenstraat nieuwe situatie Huidig profiel: 50 km weg, 7 m asfalt,

Nadere informatie

: Verkeersberekeningen centrumplan Susteren : Resultaten modelberekeningen

: Verkeersberekeningen centrumplan Susteren : Resultaten modelberekeningen HaskoningDHV Nederland B.V. Logo MEMO Aan : M. Beunen, S. Janssen Van : A. Erhardt, L. De Baere Kopie : - Dossier : BC1463-102-100 Project : Verkeersberekeningen centrumplan Susteren Betreft : Resultaten

Nadere informatie

Representatief winkelpand in centrum Zeist met brede bestemming

Representatief winkelpand in centrum Zeist met brede bestemming Te koop Representatief winkelpand in centrum Zeist met brede bestemming Adres Slotlaan 265 te Zeist Omgevingsfactoren Het object is midden in het winkelgebied aan de lange straat De Slotlaan gesitueerd.

Nadere informatie

Betreft Klant Van Datum Besluit ruimtelijke ordening: Ladder voor duurzame verstedelijking

Betreft Klant Van Datum Besluit ruimtelijke ordening: Ladder voor duurzame verstedelijking MEMO Betreft : Motivering ladder voor duurzame verstedelijking t.b.v. realisatie kinderdagverblijf Klant : J.P.M. Langelaan, Buitenbrinkweg 81, Ermelo Van : J.M. Miellet, Exlan Datum : Oktober 2016 Besluit

Nadere informatie

Antonlaan - Steynlaan - Slotlaan

Antonlaan - Steynlaan - Slotlaan Antonlaan - Steynlaan - Slotlaan Kruispuntanalyse diverse varianten (versie 2.0) Opdrachtgever Opdrachtnemer Gemeente Zeist DTV Consultants B.V. Marcel Kant TRB-150035 Breda, 24 augustus 2015 Niets uit

Nadere informatie

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente.

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente. Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11 Gemeente Hof van Twente. 1 juni 2016 Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat

Nadere informatie

A. Het Stadshart en haar omgeving

A. Het Stadshart en haar omgeving A. Het Stadshart en haar omgeving Welke sfeer willen we in het Stadshart? Welke kwaliteit streven we na? Hoe kan het Stadshart goed worden ontsloten? Hoe sluit het winkelgebied aan op haar omgeving? Deelprocessen

Nadere informatie

Verkeersanalyse nieuwbouw Brede School Molenhoek

Verkeersanalyse nieuwbouw Brede School Molenhoek Verkeersanalyse nieuwbouw Brede School Molenhoek 2010-03-23 Inleiding Ten behoeve van de nieuwbouw van de Brede School te Molenhoek, is een verkeersanalyse gemaakt. Het doel van de verkeersanalyse is om

Nadere informatie

BORGSTEDE EN OMGEVING

BORGSTEDE EN OMGEVING UITSNEDE STRUCTUURKAART 56 UITSNEDE VOORBEELDUITWERKING BORGSTEDE EN OMGEVING STEDENBOUWKUNDIGE STRUCTUUR Uitgangspunt voor de stedenbouwkundige structuur voor het deelgebied Borgstede e.o. is de bestaande

Nadere informatie

KVDK I KORBEE VAN DER KROFT ARCHITECTEN BNA BEZONNINGSSTUDIE 10 JULI 2017

KVDK I KORBEE VAN DER KROFT ARCHITECTEN BNA BEZONNINGSSTUDIE 10 JULI 2017 INFO@KVDKARCHITECTEN.NL WWW.KVDKARCHITECTEN.NL BEZONNINGSSTUDIE 10 JULI 2017 BEZONNINGSSTUDIE centrumplan DE bezonningsstudie is gemaakt op basis van gegevens van het KNMI. (KNMI tijden van zonsopkomst

Nadere informatie

Gebiedskoers Detailhandel Noord. Gemeente Rotterdam

Gebiedskoers Detailhandel Noord. Gemeente Rotterdam Gebiedskoers Detailhandel 2017-2020 Gemeente Rotterdam Datum Juni 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Situatie van de detailhandel in 4 2.1 erboulevard (Zwartjanstraat en molenstraat) 4 2.2 Zwaanshalsgebied

Nadere informatie

Gebiedskoers Detailhandel Overschie. Gemeente Rotterdam

Gebiedskoers Detailhandel Overschie. Gemeente Rotterdam Gebiedskoers Detailhandel 2017-2020 Gemeente Rotterdam Datum Juni 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Situatie van de detailhandel in 4 2.1 Burgemeester Baumannlaan 4 2.2 Abtsweg 4 2.3 Park Zestienhoven

Nadere informatie

Van dorpelingen. Voor dorpelingen Gekozen door College van B&W. Schrama B.V. Attika Architekten 5d Architectuur & Fotografie

Van dorpelingen. Voor dorpelingen Gekozen door College van B&W.  Schrama B.V. Attika Architekten 5d Architectuur & Fotografie DE ZEVEN DORPELINGEN Van dorpelingen. Voor dorpelingen Gekozen door College van B&W www.de7dorpelingen.nl Schrama B.V. Attika Architekten 5d Architectuur & Fotografie 1 PRESENTATIE Voorstellen Programma

Nadere informatie

Stand van zakenverkeerscirculatieplan Centrum Ridderkerk

Stand van zakenverkeerscirculatieplan Centrum Ridderkerk Stand van zakenverkeerscirculatieplan Centrum Ridderkerk Opbouw 1. Aanleiding: Structuurvisie Ridderkerk 2. Doel Verkeerscirculatieplan 3. Werkstrategie en planning 4. Bewoners- en ondernemersbijeenkomsten

Nadere informatie

Centrumvisie Herontwikkeling zuidwand. Toelichting aan bewoners en eigenaren 27 september 2017

Centrumvisie Herontwikkeling zuidwand. Toelichting aan bewoners en eigenaren 27 september 2017 Centrumvisie Herontwikkeling zuidwand Toelichting aan bewoners en eigenaren 27 september 2017 Inhoud 1. Aanleiding 2. Wat hebben we gedaan 3. Voorkeursrecht (WVG) 4. Hoe verder 5. Jullie ideeën? 6. Vragen

Nadere informatie

centrumplan vlijmen verslag bewonersavond 22 september 2015

centrumplan vlijmen verslag bewonersavond 22 september 2015 centrumplan vlijmen verslag bewonersavond 22 september 2015 INHOUD randvoorwaarden bestaande situatie structuurontwerp opmerkingen bewoners op structuurontwerp materiaalkeuze bewoners Randvoorwaarden Ontwikkeling

Nadere informatie

MASTERPLAN WAGENWERKPLAATS

MASTERPLAN WAGENWERKPLAATS MASTERPLAN WAGENWERKPLAATS Verslag bijeenkomst 19 december 2016 2 Verslag bijeenkomst 19 december 2016 Impressie bijeenkomst De gemeente Amersfoort heeft afgelopen zomer, zoals aangegeven, het Masterplan

Nadere informatie

Wagenstraat Voetgangersgebied?

Wagenstraat Voetgangersgebied? Wagenstraat Voetgangersgebied? Rapportage Consultatie Wagenstraat voetgangersgebied Bijlagen Den Haag, oktober 2007 Stichting Chinatown Den Haag / Joost Zonneveld BIJLAGE 1 - RESULTATEN INLOOPBIJEENKOMST

Nadere informatie

ANALYSE RESULTATEN ENQUÊTE OVER CENTRUMPLANNEN april 2015

ANALYSE RESULTATEN ENQUÊTE OVER CENTRUMPLANNEN april 2015 ANALYSE RESULTATEN ENQUÊTE OVER CENTRUMPLANNEN april 2015 Inleiding Op 18 december 2014 heeft het college van burgemeester en wethouders conceptvisies over deelaspecten van het centrum aan raads- en burgerleden

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B&W.nr. 11.0422., d.d. 19-4-2011 Onderwerp Afdoening motie M100113/35, uitbreiding zaterdagse warenmarkt. Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief aan de

Nadere informatie

Beleef de Vestdijk. zorgen & aandachtspunten verslag

Beleef de Vestdijk. zorgen & aandachtspunten verslag Beleef de Vestdijk zorgen & aandachtspunten verslag BIJLAGE 4 Beste bewoner/ondernemer, Tijdens bijeenkomsten voor bewoners en ondernemers en op de website zijn naast suggesties, ook ruim 140 zorgen en

Nadere informatie

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018 Uitwerking verkeersonderzoek Olst Informatieavond 16 mei 2018 2 Agenda vanavond Aanleiding Verbeteren Leefbaarheid en Veiligheid in Olst Eerder onderzoek rondweg Olst Jan Hooglandstraat Twee varianten

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen

ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen Nota Zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen Mei 2013 Inleiding In het kader van de wettelijke procedure heeft het ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid

Nadere informatie

Zienswijzennota Mgr. van de Weteringstraat 68-75 #4703567

Zienswijzennota Mgr. van de Weteringstraat 68-75 #4703567 Zienswijzennota Mgr. van de Weteringstraat 68-75 #4703567 Zienswijzennota Mgr. van de Weteringstraat 68-75 Behorend bij het raadsvoorstel en besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan Mgr. van de

Nadere informatie

Hofpanel. Resultaten korte peiling 2. Inleiding. Autovrij winkelen in Goor wordt positief ontvangen. 7 oktober 2008

Hofpanel. Resultaten korte peiling 2. Inleiding. Autovrij winkelen in Goor wordt positief ontvangen. 7 oktober 2008 Hofpanel Resultaten korte peiling 2 7 oktober 2008 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de tweede peiling onder het burgerpanel van de gemeente Hof van Twente. Deze tweede peiling was

Nadere informatie

gemeenteraad van Albrandswaard Postbus 1000 3160 GA RHOON

gemeenteraad van Albrandswaard Postbus 1000 3160 GA RHOON Aan gemeenteraad van Albrandswaard Postbus 1000 3160 GA RHOON Datum Betreft Contactpersoon Doorkiesnummer Email Bijlage(n) Ons kenmerk Uw kenmerk CC 20 mei 2014 Beantwoording vragen Beraad & Advies Ruimte

Nadere informatie

Voorstellen Arianne van de gemeente en Gertjan Leeuw en Jaap Bout van Antea Group

Voorstellen Arianne van de gemeente en Gertjan Leeuw en Jaap Bout van Antea Group Welkom op de derde bijeenkomst Voorstellen Arianne van de gemeente en Gertjan Leeuw en Jaap Bout van Antea Group Inhoudelijke vragen, opsparen tot het einde Doel van de meedenksessie is dat we iedereen

Nadere informatie

Ruimtelijke motivering. Molenstraat 1a te s-hertogenbosch. Functiewijziging van wonen naar kleinschalig hotel

Ruimtelijke motivering. Molenstraat 1a te s-hertogenbosch. Functiewijziging van wonen naar kleinschalig hotel Ruimtelijke motivering Molenstraat 1a te s-hertogenbosch Functiewijziging van wonen naar kleinschalig hotel Januari 2017 Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding Aan de Molenstraat 1a is nu op de begane grond

Nadere informatie

Inloopavond 30 juni 2015

Inloopavond 30 juni 2015 Inloopavond 30 juni 2015 1 Waarom deze inloopavond? Toelichting stand van zaken Haalbaarheidsonderzoeken (Arcadis) Planning 2015 Gelegenheid tot meedenken Beoordelingsaspecten ontsluitingen Ideeën voor

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 96/2011 Datum : 17 mei 2011 B&W datum : 24 mei 2011 Portefeuillehouder : T.M.M. Kok Onderwerp : Gebiedsvisie hoekstraat - landstraat Aanleiding In de raadvergadering

Nadere informatie

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten Raadsstuk Onderwerp Beschikbaar stellen krediet voor realisatie van het Definitief Ontwerp (DO) voor uitbreiding van de Autoluwe Binnenstad. Nummer 2018/389960 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld

Nadere informatie

Koopstromenonderzoek Herinrichting Kerkbuurt-Oost Sliedrecht

Koopstromenonderzoek Herinrichting Kerkbuurt-Oost Sliedrecht Koopstromenonderzoek Herinrichting Kerkbuurt-Oost Sliedrecht Opdrachtgever : Gemeente Sliedrecht Opdrachtnemer : Ruimte in Advies Auteur : Jeroen Langeweg Plaats, datum : Heerlen, 27 juli 2017 Inhoud 1.1

Nadere informatie

Centrumplan best. Groene stedenbouwkundige structuur brengt eenheid en kwaliteit terug in dorp

Centrumplan best. Groene stedenbouwkundige structuur brengt eenheid en kwaliteit terug in dorp Centrumplan best Groene stedenbouwkundige structuur brengt eenheid en kwaliteit terug in dorp Centrumplan Groene stedenbouwkundige structuur brengt eenheid en kwaliteit terug in dorp lint als ruggengraat

Nadere informatie

HUISVESTING ASHRAM COLLEGE NIEUWKOOP

HUISVESTING ASHRAM COLLEGE NIEUWKOOP HUISVESTING ASHRAM COLLEGE NIEUWKOOP RUIMTELIJKE RANDVOORWAARDEN In de Scenariostudie huisvesting Nieuwkoop is gezocht naar de meest geschikte locatie voor de school. Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Afdeling grondgebied 26-0-205 INLEIDING Voor u ligt het projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen. 2 AANLEIDING PROJECT

Nadere informatie

Rapportage relatieve effectbepaling SALTO 2

Rapportage relatieve effectbepaling SALTO 2 TNO-rapport TNO 2015 R10073 Rapportage relatieve effectbepaling SALTO 2 Earth, Life & Social Sciences Princetonlaan 6 3584 CB Utrecht Postbus 80015 3508 TA Utrecht www.tno.nl T +31 88 866 42 56 Datum 14

Nadere informatie

Winkel-8 Heerenveen compact en aantrekkelijk. werkplaats winkels

Winkel-8 Heerenveen compact en aantrekkelijk. werkplaats winkels Winkel-8 Heerenveen compact en aantrekkelijk werkplaats winkels Visie Een compact en aantrekkelijk winkelgebied voor iedereen waar het plezierig vertoeven, werken en wonen is. Het centrumgebied nu Toenemende

Nadere informatie

Gemeente Oegstgeest. Onderbouwing Ladder voor duurzame verstedelijking Oude Vaartweg. 11 maart 2015

Gemeente Oegstgeest. Onderbouwing Ladder voor duurzame verstedelijking Oude Vaartweg. 11 maart 2015 Gemeente Oegstgeest Onderbouwing Ladder voor duurzame verstedelijking Oude Vaartweg 11 maart 2015 DATUM 11 maart 2015 TITEL Onderbouwing Ladder voor duurzame verstedelijking Oude Vaartweg OPDRACHTGEVER

Nadere informatie

Parkeren Dorpshart Leimuiden. Gemeente Kaag en Braassem

Parkeren Dorpshart Leimuiden. Gemeente Kaag en Braassem Gemeente Kaag en Braassem SPARK Nieuwstraat 4 2266 AD Leidschendam T. 070 3177005 F. 070 3178066 www.spark-parkeren.nl 24 februari 2010 Versie: 1.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Situatiebeschrijving...

Nadere informatie

GEMEENTE LOON OP ZAND

GEMEENTE LOON OP ZAND 080-048 GEMEENTE LOON OP ZAND Bestemmingsplan Rechtvaart Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai juni 2009 INHOUD BLZ 1. INLEIDING...3 2. ZONES VAN WEGEN...4 3. WERKWIJZE...5 4. VERKEERS- EN RUIMTELIJKE

Nadere informatie

3 juli Kanaalboulevard. Werkgroep Zuid Willemsvaart

3 juli Kanaalboulevard. Werkgroep Zuid Willemsvaart 3 juli 2018 Kanaalboulevard Werkgroep Wie is wie? William Jans Ontwerper Openbare Ruimte Sector Stadsontwikkeling Afdeling Leefomgeving 3 juli 2018 Werkgroep Wie is wie? Rens van Zwieten Ontwerper Verkeer

Nadere informatie

Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda

Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda Bewonersinitiatief Versie 1.1 augustus 2013 Inhoudsopgave A Inleiding... 2 B Aanpak van het project... 2 1 Vaststellen plangebied en uitgangssituatie...

Nadere informatie

raadsvoorstel burgemeester en wethouders van Nieuwkoop F. Buijserd burgemeester mr. G.G.G. Slooters secretaris

raadsvoorstel burgemeester en wethouders van Nieuwkoop F. Buijserd burgemeester mr. G.G.G. Slooters secretaris Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder P. Melzer opgesteld door Fysieke en Maatschappelijke Ontwikkeling / Jan Willem van der Linde Registratienummer

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

Ontwerp-verkeersbesluit inzake het nemen van verkeersmaatregelen in de Slotlaan, Weeshuislaan en Voorheuvel in het kader van de centrumvisie Zeist

Ontwerp-verkeersbesluit inzake het nemen van verkeersmaatregelen in de Slotlaan, Weeshuislaan en Voorheuvel in het kader van de centrumvisie Zeist Publiekshal Het Rond 1, Zeist Telefoon 14 030 zeist@zeist.nl Postbus 513, 3700 AM Zeist www.zeist.nl www.twitter.com/gemeentezeist Datum 30 maart 2016 Ons kenmerk 174183 Burgerservicenummer Uw kenmerk

Nadere informatie