Nieuwsbrief 2017 nummer 2 Datum: juni 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 2017 nummer 2 Datum: juni 2017"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief 2017 nummer 2 Datum: juni 2017 Beste allemaal, Vandaag, 26 juni, wordt het opnieuw een zonnige dag. Wat hebben we heerlijke weken achter de rug. In deze nieuwsbrief vindt u informatie over veel onderwerpen. Onze Yolande heeft die weer mooi op papier gekregen. Voor nu allemaal een fijne zomer waarin er veel energie opgedaan kan worden voor de rest van het jaar. Zomerse groet, Mirjam de Haas en Renate Tuijten DE BIJZONDERE BAND TUSSEN KLANT EN VERZORGENDE, deel 2 In deze serie belichten we de band tussen de klant en zijn/haar verzorgende. De thuiszorg is veel meer dan ondersteunen bij het wassen en aankleden, de steunkous aantrekken of het toedienen van medicatie. Juist doordat een verzorgende langere tijd bij de klant thuis komt, ontstaat er vaak een bijzondere band. Deze keer de heer Best samen met verzorgende Edith Kets.

2 Ben en Edith kennen elkaar al vanaf het moment dat Ben in zorg kwam, zo n 3 jaar geleden. Voor allebei een begin. Edith werkte net voor Pro-Cura en een van de eerste klanten bij wie ze kwam was Ben. En dat maakt hun band bijzonder. Edith komt wel drie of vier keer per week bij mij langs, en we hebben al zoveel meegemaakt, zegt Ben met een glimlach op zijn gezicht. Ze snapt mijn grapjes en kan me ook heel goed door de wat moeilijkere dagen heen helpen. Ja, ik zie precies aan je gezicht hoe het met je gaat. En neem de tijd voor je als dat nodig is, antwoordt Edith, terwijl ze een Engels dropje pakt uit een mooi schaaltje. Die haalt Ben voor me, zegt ze. Omdat ik daar zo van hou. Ze houden ook allebei van een goed glas witte wijn uit Portugal. En al drinken ze die niet samen, het erover praten doet ze al genieten. Wilt u ook een keer samen met uw verzorgende in de nieuwsbrief staan? Geef u dan samen op bij: Yolande van Trier: yvantrier@pro-cura.nl. Of bel NIEUWE VEGRO BESTELL APP Verpleegkundigen hebben samen met VEGRO een bestel-app ontwikkelt waarmee u samen met de verpleging/verzorging snel en makkelijk hulpmiddelen kunt bestellen. De app zorgt ervoor dat de cliënt optimaal wordt bediend en de verpleegkundige zijn of haar werk efficiënt kan uitvoeren. Op termijn kunnen zorgconsumenten en mantelzorgers ook gebruik maken van het programma. Waardevolle huisbezoeken Verpleegkundigen kunnen het nieuwe middel o.a. gebruiken wanneer zij bij een klant thuis zijn. Voorheen plaatsten ze bestellingen telefonisch. Nu kunnen ze ter plekke via een smartphone of tablet samen met u bepalen welke hulpmiddelen aansluiten bij de zorgbehoefte en wanneer deze geleverd mogen worden. Dit zorgt ervoor dat de betrokkenheid van u als klant bij het uitkiezen en bestellen van het hulpmiddel wordt vergroot. De bestelling kan vervolgens direct en volledig geplaatst worden. De toegankelijke app heeft een efficiëntere afhandeling waardoor er meer tijd resteert voor overige zorgtaken. Zorgverleners kunnen de app downloaden in de Appstore of de Play store. IN DIENST EN UIT DIENST APRIL-AUG 2017 Uit dienst: Inge Meirmans (planner) per en Wendy de Schepper per (huishoudelijk medewerker)

3 In dienst: Anouk Schalk per (huishoudelijk medewerker) Sijma Rasser per (verpleegkundige) Stella de Jong per (student geneeskunde) Margo van Vliet per (student geneeskunde) Mirjam Soonius per (casemanager dementie) Christel van den Berg per (verpleegkundige i.o.) Manuela Teunissen per (verpleegkundige) Jose Dunki Jacobs per (verzorgende IG) Mandy van der Hulst per (planner/ig) Rhania Khalil per (verpleegkundige i.o.) Jamila del Prado per 14-04( verzorgende IG i.o.) Karin Kool per (verzorgende IG) Linda Tisseur per (planner) Martine vd Laan per 15-5 (verzorgende IG) GEDICHT Als ik oud geworden ben dat ik geen mens meer herken en niet eens jouw naam meer weet, pak dan mijn hand heel even beet. En zeg me zo gedag laat mij voelen dat je mij mag. Wellicht dat ik het gevoel herken, dat ik voor iemand, iemand ben. Bron: website stichting Alzheimer VERWACHT KLANTENUITJE Zoals u misschien weet, organiseert Pro-Cura elk jaar een klantenuitje voor alle klanten van Pro-Cura. Vorig jaar was er een prachtige boottocht door het groene hart. Ook dit jaar staat er weer een klantenuitje op het programma op 15 september in de Scheppingskerk. Er komt op deze mooie locatie een high tea gecombineerd met een Shantykoor. Zet deze datum alvast in uw agenda! Een uitnodiging volgt later deze zomer, waarin staat hoe u zich aan kunt melden.

4 KWETSBARE OUDEREN LEIDERDORP Op maandag 27 maart kwamen zo'n 50 professionals werkzaam in de eerste lijn (huisartsen, praktijkverpleegkundigen, afvaardiging van Pluspunt maar ook de dominee) bij elkaar om te spreken over thema's die ouderen aangaan in Leiderdorp. Een aantal van die thema's zijn uitgewerkt en worden aangeboden aan de wethouder zorg in Leiden. Onder de aanbevelingen zijn er heel praktische zoals het herinrichten van de binnentuin van de Ommedijk, het beschikbaar stellen van een sociale kaart tot meer complexe aanbevelingen zoals het creëren van woonvormen waar ouderen en jongeren samen wonen. In een volgende nieuwsbrief meer hierover. IN MEMORIAM Kees Heijnen ( ) Op 2 juni is onverwacht overleden de voorzitter van onze cliëntenraad, de heer Kees Heijnen. Sinds juli 2012 kennen wij hem. We leerden hem en zijn vrouw Bep kennen in de laatste drie maanden van haar leven toen wij gevraagd werden om haar verzorging over te nemen. Onze zorgverleners ervaarden bij deze bezoeken een warm nest en een grote gastvrijheid bij een echtpaar waar het altijd een zoete inval was van de vele mensen die zij, maar die ook hen een warm hart toedroegen. Als meneer Heijnen tevreden was, dan droeg hij dat uit en stak dat niet onder stoelen of banken en deelde graag welgemeende complimenten uit. Na het overlijden van Bep is het contact gebleven en bleven onze zorgverleners hem af en toe bezoeken. In 2014 hebben wij meneer Heijnen gevraagd om plaats te nemen in onze cliëntenraad. Dat heeft hij serieus opgepakt en in 2015 is hij voorzitter geworden. Een taak die hij met veel enthousiasme en inzet heeft uitgevoerd. Vanuit zijn netwerk wist hij nieuwe leden te werven voor de cliëntenraad. Daardoor staat er nu een raad op sterkte waar we trots op zijn. We zullen hem blijven herinneren als een beminnelijke man, die als hij het woord kreeg niet snel kon stoppen. Zijn leeftijd speelde daarin geen rol, zonder papier, uit het hoofd, ging hij staan en speechte met verve waarbij hij ieders aandacht kon vasthouden.

5 DEMENTIEMONITOR TWEEDE METING Pro-Cura vindt het belangrijk dat alle zorgverleners regelmatig geschoold worden, om de kennis op een zo hoog mogelijk peil te houden. In vorige nieuwsbrieven hebben we u verteld dat Pro-Cura meedoet aan een dementiemonitor. In de maand mei en juni is het tijd voor de tweede meting. Vorig jaar heeft een grote groep medewerkers van Pro-Cura de dementiemonitor ingevuld. Via internet kregen zij allerlei vragen over dementie en hoe je als verzorgende met dementie om gaat. Daaruit kwam dat gemiddeld genomen Pro-Cura nog wat kan leren over de mens met dementie en zijn omgeving. Om hierin verder geschoold te worden zijn er vijf verschillende dementietrainingen geweest. En nu deze trainingen achter de rug zijn, is het tijd voor een tweede meting. Hebben we voldoende van geleerd? Heeft de training zin gehad en waar kunnen we ons nog verder in scholen? Een grote groep verzorgenden, huishoudelijk medewerkers, kantoorpersoneel, verpleegkundige en de directie gaan de komende maand aan de slag met deze nieuwe meting. We houden u op de hoogte van het resultaat. KWALITEITSCONTROLES Op 6 april hadden we onze jaarlijkse ISO toetsing, die ons kwaliteitssysteem toets. We hebben deze toets goed doorstaan. Een aantekening was de onvolledig ingevulde uitvoeringsverzoeken van de huisartsen. Daarop ontbreekt vaak naast een begin en einddatum, een goede omschrijving van wat er gedaan moet worden. De verzorging gaat daar in het vervolg beter op letten. Een compliment kregen we voor het feit dat we een uitje organiseerde voor onze klanten. Het kwaliteitscertificaat is weer voor één jaar verlengd. ZORG NODIG OP VAKANTIE? PRO-CURA GAAT GEWOON MEE! Een paar weken geleden zijn Leny Wiggers en Birgit Melchers vertrokken naar Lesbos. Leny wilde heel graag met haar vriendinnen op vakantie naar een festival, maar ze kan dat zonder zorg niet meer. Om haar vriendinnen te ontlasten in de mantelzorg, is Birgit meegegaan om vanuit Pro-Cura de zorg te bieden die Leny nodig heeft. En wat hebben ze genoten.

6 De eerste week was een nicht van mw. Wiggers mee. En de tweede week kwam Birgit. Het was een speciaal georganiseerde reis voor vrouwen waar meer dan 60 vrouwen uit verschillende landen aan deel namen. Samen kajakken, feesten, praten over het leven en de liefde, muziek, excursies. Het zat er allemaal bij. Doordat de zorg van Pro-Cura erbij was, kon Leny samen met haar vriendinnen genieten van al het mooie dat Lesbos te bieden heeft. Zorg(eloos) in Lesbos NIEUWS VANUIT DE CLIËNTENRAAD De cliëntenraad heeft dit voorjaar een aantal nieuwe leden gekregen. In deze nieuwsbrief stelt Linda Schmid zich aan u voor. Even voorstellen, mijn naam is Linda Schmid. Ik ben moeder van 2 kinderen en oma van 3 kleinkinderen!!ik ben geboren in Leiderdorp en na wat omzwervingen weer terug in Leiderdorp. Ik ben verpleegkundige, en heb gewerkt met te vroeg geboren baby's en daarna enkele ziekenhuizen in de omgeving. Verder gewerkt op ziekenzaal in de psychiatrie en als laatste in een gezinsvervangend tehuis! Helaas ben ik toen voor 100% afgekeurd! Graag wil ik meedenken en meewerken aan een zo goed mogelijke verzorging van klanten van Pro-Cura!! Mijn hobby's zijn sieraden maken, creatief bezig zijn, tuinieren, lezen en mijn jonge hond!! Verder ben ik één keer per week oppas-oma. MIC COMMISSIE VAN START Dit voorjaar is de MIC commissie gestart. De MIC commissie registreert alle incidenten die zich hebben voorgedaan. Pro-Cura werkt daarmee aan het verbeteren van de kwaliteit van de zorg.

7 WIST U DAT ER VANAF JANUARI 2017 MAANDELIJKS EEN GOED BEZOCHTE HAPPY HOUR IS VOOR HET PERSONEEL? ÉÉN VAN ONZE PLANNERS IN BLIJDE VERWACHTING IS? RENATE TUIJTEN VRIJDAG 23 JUNI HEEFT GEVIERD DAT ZE 10 JAAR DIRECTEUR IS VAN PRO-CURA? WE IN SEPTEMBER OVERGAAN OP EEN ELEKTRONISCH CLIËNTENDOSSIER? U KRIJGT DAAR DEZE ZOMER NOG MEER INFORMATIE OVER. ER VOOR MANTELZORGERS EEN RESPIJTWIJZER IS? DEZE KUNT U VINDEN OP: WE EEN TIP KREGEN VAN EEN KLANT OVER EMJE? DIT IS EEN LEVERANCIER VAN ONDER ANDERE STEUNKOUSEN. Bourgondischelaan 30 L 2983 SH, Ridderkerk. Tel.: website:

8

Nieuwsbrief 2016 nummer 2 Datum: juli 2016

Nieuwsbrief 2016 nummer 2 Datum: juli 2016 Nieuwsbrief 2016 nummer 2 Datum: juli 2016 Het is weer zomer?! In de thuiszorg altijd een drukke periode. We gaan ons uiterste best doen om de zorg voor u zo goed mogelijk te laten verzorgen. In deze brief

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2017 nummer 1 Datum: maart 2017

Nieuwsbrief 2017 nummer 1 Datum: maart 2017 Nieuwsbrief 2017 nummer 1 Datum: maart 2017 Beste klanten, De lange winter lijkt op zijn eind te komen en we kunnen weer vooruit kijken naar een nieuw jaar. Een jaar waarin we moeten accepteren dat we

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2016 nummer 1 Datum: maart 2016

Nieuwsbrief 2016 nummer 1 Datum: maart 2016 Nieuwsbrief 2016 nummer 1 Datum: maart 2016 Het is al weer maart, nog even en de bloesembomen zullen volop in bloei staan. We kunnen terug kijken op een succesvol 2015 waarin uitgebreid aandacht was voor

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek Onderzoek naar de cliënttevredenheid over de dienstverlening van De Nationale Trombose Dienst

Tevredenheidsonderzoek Onderzoek naar de cliënttevredenheid over de dienstverlening van De Nationale Trombose Dienst sonderzoek 2018 Onderzoek naar de cliënttevredenheid over de dienstverlening van De Nationale Trombose Dienst 1 Inhoud Voorwoord 3 Onderzoeksmethode 4 Onderzoeksresultaten 5 Conclusie 10 Ter afsluiting

Nadere informatie

Impact op zijn. leven

Impact op zijn. leven Impact op zijn leven Ryan* student Bedrijfskunde zorgt al drie jaar bijna helemaal alleen voor zijn autistische broer. Ik wil niet een beeld van mezelf neerzetten dat ik zielig ben. Ik kies hier bewust

Nadere informatie

28 november tot en met 10 december van tot 16uur

28 november tot en met 10 december van tot 16uur 28 november tot en met 10 december van 13.30 tot 16uur 1 Inhoud Wekom! Deze speciale bijlage heeft een eigen verhaal en een eigen thema. In het kader van 200 jaar Sint Bernardus, hernemen we tijdens de

Nadere informatie

Omdat onze vriendin niet alles meer onthoudt, helpen we haar een handje

Omdat onze vriendin niet alles meer onthoudt, helpen we haar een handje Omdat onze vriendin niet alles meer onthoudt, helpen we haar een handje Vandaag is: Donderdag 24 december 2015 Medicijnen 2 x paracetamol met een slokje water en vermelden in de app u- Pedicure Ik moet

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mantelzorg Uitgave nr. 4 oktober 2012

Nieuwsbrief Mantelzorg Uitgave nr. 4 oktober 2012 Nieuwsbrief Mantelzorg Uitgave nr. 4 oktober 2012 Inhoud: Nieuws vanuit Steunpunt Mantelzorg Agenda oktober november - december Dag van de Mantelzorg 2012 Terugblik van het respijtweekend Nieuws vanuit

Nadere informatie

Self assessment Versie september 2010

Self assessment Versie september 2010 Self assessment Versie september 2010 Naam Student nummer Praktijkopleider Praktijkinstelling Afdeling Studiecoach : Renate Agterhof : S1002628 : ragterhof@spaarneziekenhuis.nl : Mw. dr. A.M. Lagaay (Gooke),

Nadere informatie

Voorwoord. Ook wanneer u vragen hebt over uw gezondheid, staan wij voor u klaar. Aarzel dan ook niet om contact met ons op te nemen.

Voorwoord. Ook wanneer u vragen hebt over uw gezondheid, staan wij voor u klaar. Aarzel dan ook niet om contact met ons op te nemen. 2015/2016 2 Voorwoord Goede zorg is belangrijk. Wij denken hierover graag met u mee, want het kan soms best lastig zijn om een keuze te maken. Wij zetten de mogelijkheden en verschillen voor u op een rij

Nadere informatie

zorgwi 2015/2016 jzer

zorgwi 2015/2016 jzer zorgwijzer 2015/2016 1 2 Voorwoord Goede zorg is belangrijk. Wij denken hierover graag met u mee, want het kan soms best lastig zijn om een keuze te maken. Wij zetten de mogelijkheden en verschillen voor

Nadere informatie

MUZIKALE AFSLUITING VAN ZEER GESLAAGD SCHOOLFEEST.

MUZIKALE AFSLUITING VAN ZEER GESLAAGD SCHOOLFEEST. Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders/verzorgers Jaargang 4 no. 9 juni 2017 Samen maken wij ons voor het kind! MUZIKALE AFSLUITING VAN ZEER GESLAAGD SCHOOLFEEST. Afgelopen dinsdag genoten alle kinderen van

Nadere informatie

GENIET HET HELE JAAR van de zomer!

GENIET HET HELE JAAR van de zomer! cewe-fotoservice.nl GENIET HET HELE JAAR van de zomer! Leg je mooie herinneringen vast in een CEWE FOTOBOEK en geniet het hele jaar van je heerlijke zomer! Met behulp van onze software draai je in een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16 maart 2016 NR.4

Nieuwsbrief 16 maart 2016 NR.4 Raadhoven 3-3813 LW Amersfoort - 033 4805426 - obsdeweesboom@deweesboom.nl - www.weesboom.nl Nieuwsbrief 16 maart 2016 NR.4 AGENDA Vrijdag 17 maart Speelgoedochtend groepen 1/2 Zaterdag 18 maart Tuinochtend;

Nadere informatie

Gespreksvragen bij Podcastserie

Gespreksvragen bij Podcastserie 1.1.1 Inhoud 1 Podcast: Mieke en Claudia over Tinie... 2 2 Podcast: Afscheid... 4 3 Podcast: Dieren... 4 4 Podcast: Gedicht van Marinus van den Berg... 5 5 Podcast: Harpmuziek... 5 6 Podcast: Koning...

Nadere informatie

Familie- en vriendenzorg. Informatie voor mantelzorgers. Zorgbalans Omdat goede zorg heel persoonlijk is

Familie- en vriendenzorg. Informatie voor mantelzorgers. Zorgbalans Omdat goede zorg heel persoonlijk is Familie- en vriendenzorg Informatie voor mantelzorgers Zorgbalans Omdat goede zorg heel persoonlijk is Familie- en vriendenzorg Uw partner, familielid, vriend of andere naaste krijgt zorg bij Zorgbalans.

Nadere informatie

zorgwi 2018/2019 jzer

zorgwi 2018/2019 jzer zorgwijzer 2018/2019 Voorwoord Goede zorg is belangrijk. En daarom helpen wij u graag de beste zorg voor u te vinden en regelen. Of u nu een beginnende klacht over uw gezondheid hebt of twijfelt over een

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 29 maart 2018 Agenda Nummer 28 maandag 2 april Tweede Paasdag VRIJ! dinsdag

Nadere informatie

nieuwsbrief Van de directie Schooljaar nummer 5 Kerstmarkt 2 Even voorstellen Nieuwe baan Buitenschoolse opvang Vanuit de MR

nieuwsbrief Van de directie Schooljaar nummer 5 Kerstmarkt 2 Even voorstellen Nieuwe baan Buitenschoolse opvang Vanuit de MR nieuwsbrief Schooljaar 2018 2019 nummer 5 Van de directie Van de directie 1 Kerstmarkt 2 In dit nummer: Nieuwe baan Even voorstellen Buitenschoolse opvang Vanuit de MR Interessante informatie: 3 4 5 4

Nadere informatie

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING CASUS: AMINA Alle vrijheid die ik in Turkije had verdwijnt. Ik voelde me opgesloten en depressief. Toen ik mijn man leerde kennen ben ik misschien te veel van dingen uitgegaan en heb ik te weinig gevraagd.

Nadere informatie

Als iemand een herinnering wordt, dan is die herinnering van onschatbare waarde..

Als iemand een herinnering wordt, dan is die herinnering van onschatbare waarde.. Een nieuw seizoen, een nieuwe nieuwsbrief Voordat we overgaan tot de orde van de dag van het inloophuis, willen wij stil staan bij het overlijden van een bijzonder fijn mens: Frans Versluis. Frans Versluis

Nadere informatie

plukken Een kwestie van kunnen kiezen

plukken Een kwestie van kunnen kiezen Ik wil vandaag zo graag zonnebloemen plukken Een kwestie van kunnen kiezen Verjaardagskalender Regie bij Dementie Vilans Alzheimer Nederland Regisseur van je eigen levensfilm Eigen regie. Je komt de term

Nadere informatie

Een service van Beweging 3.0. Voor een prettige en effectieve samenwerking tussen formele en informele helpers. Deze brochure is een uitgave van

Een service van Beweging 3.0. Voor een prettige en effectieve samenwerking tussen formele en informele helpers. Deze brochure is een uitgave van Een service van Beweging 3.0 Voor een prettige en effectieve samenwerking tussen formele en informele helpers Deze brochure is een uitgave van Samzo staat voor samen zorgen Mantelzorgers, familie en vrienden

Nadere informatie

13 oktober 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 4

13 oktober 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 4 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 13 oktober 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 4 Van de directie In deze Lijstereens weer een flink aantal nieuwsberichten. 1 springt

Nadere informatie

Voorwoord. Hebt u vragen over uw gezondheid? Ook dan kunt u contact met ons opnemen.

Voorwoord. Hebt u vragen over uw gezondheid? Ook dan kunt u contact met ons opnemen. zorgwijzer 2016/2017 Voorwoord Goede zorg is belangrijk. Als u een keuze moet maken over zorg, denken wij graag met u mee, als u dat wilt. Wij zetten de mogelijkheden en verschillen voor u op een rij.

Nadere informatie

Thuiszorg. Informatie over thuizorg? Bel ons gratis nummer 0800-366 84 79. Iedere situatie heeft een eigen oplossing

Thuiszorg. Informatie over thuizorg? Bel ons gratis nummer 0800-366 84 79. Iedere situatie heeft een eigen oplossing Thuiszorg Informatie over thuizorg? Bel ons gratis nummer 0800-366 84 79 Iedere situatie heeft een eigen oplossing Heerlijk, die aandacht en die hulp! Thuis wonen Voor veel mensen geldt het gezegde: Oost

Nadere informatie

zorgwi 2017/2018 jzer

zorgwi 2017/2018 jzer zorgwijzer 2017/2018 Voorwoord Goede zorg is belangrijk. Wij helpen u graag als u een keuze moet maken over uw zorg. Wij zetten de mogelijkheden en verschillen voor u op een rij. En adviseren u welke zorg

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Belangrijke data 5 oktober Studiedag: de kinderen zijn vrij! Beste ouders, Het schooljaar is weer begonnen! 6 oktober Start kinderboekenweek 24 oktober t/m 28 oktober Herfstvakantie Wat fijn dat iedereen

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl Juli 2018 Vakantietijd Beste ouders/verzorgers en kinderen, Het schooljaar 2017-2018 zit er dan nu toch echt bijna op! De kinderen hebben

Nadere informatie

Mantelzorg Bergen op Zoom

Mantelzorg Bergen op Zoom Nieuwsflits juni 2017 Mantelzorg Bergen op Zoom Pop up Store Huis van Morgen BBQ jonge mantelzorgers Sieraden maken Trainingen En nog veel meer Nieuwsflits Mantelzorg Bergen op Zoom Juni 2017 MANTELZORG

Nadere informatie

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis DEZE WEEK FELICITEREN WE: Anouk v.d. Meer (woensdag) Alle leerlingen die in de zomervakantie jarig zijn! Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis Nieuws uit de personeelskamer.

Nadere informatie

I N H O U D. Hoe regelt u respijtzorg? Verzekeringen voor Mantelzorgers. Hulp nodig bij uw administratie? Arrangementen OpKracht

I N H O U D. Hoe regelt u respijtzorg? Verzekeringen voor Mantelzorgers. Hulp nodig bij uw administratie? Arrangementen OpKracht I N H O U D Een zomer vol respijt Hoe regelt u respijtzorg? Verzekeringen voor Mantelzorgers Hulp nodig bij uw administratie? Arrangementen OpKracht Activiteiten Steunpunt Mantelzorg Mantelzorgers Binnenboord

Nadere informatie

Beste lezer, Graag maken met de lezers de afspraak dat voor eventuele vragen, op- of aanmerkingen Davy Franssen en zijn team altijd beschikbaar zijn.

Beste lezer, Graag maken met de lezers de afspraak dat voor eventuele vragen, op- of aanmerkingen Davy Franssen en zijn team altijd beschikbaar zijn. Beste lezer, Dit is de eerste editie van een heus informatiebulletin van de Stichting Porta da Vida in Limbricht. Waarom? Omdat de afgelopen tijd heel wat zaken binnen Porta da Vida zijn veranderd. Omdat

Nadere informatie

Nieuws van Steunpunt Mantelzorg

Nieuws van Steunpunt Mantelzorg Editie februari 2018 Nieuws van Steunpunt Mantelzorg Contact Steunpunt Mantelzorg Midden-Groningen Hester Aanen Irma van der Meij Lucien Katerberg Moek Samiran Marian van der Vaart 0598-364900 Midden-Groningen

Nadere informatie

Nummer: 13 7 maart 2014

Nummer: 13 7 maart 2014 Nummer: 13 7 maart 2014 Agenda: Dag Activiteit Maandag 10-3 Start schoolproject Maandag 10-3 OR & MR 18:30 Woensdag 12-3 Bapo Ingrid / groep 3 en 4/5 tennisclinic Vrijdag 14-3 Groep 3 Film Brammetje Baas

Nadere informatie

I N H O U D. Uitnodiging thema avond. Uitnodiging bijeenkomst. vrijwilligersverzekeringen. Maatjesproject. Mantelzorgdagen

I N H O U D. Uitnodiging thema avond. Uitnodiging bijeenkomst. vrijwilligersverzekeringen. Maatjesproject. Mantelzorgdagen I N H O U D Uitnodiging thema avond Uitnodiging bijeenkomst vrijwilligersverzekeringen Maatjesproject Mantelzorgdagen Activiteiten steunpunt Mantelzorg Alzheimer café Hulp bij PGB nodig? Uitnodiging thema

Nadere informatie

Samen gaan we voor kwaliteit

Samen gaan we voor kwaliteit Samen gaan we voor kwaliteit Een geslaagde studiedag voor Taalambassadeurs. 24 juni 2017 in Utrecht. 1 ABC en de stichting L&S organiseerden op 24 juni 2017 samen de studiedag. Meer dan 80 taalambassadeurs

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), De laatste weken zijn alweer aangebroken. wat vliegt de tijd toch! Maandagavond hebben we een hele fijne en zinvolle ouderavond gehad. Deze avond werd verzorgd door Henk de

Nadere informatie

Beste ouders, Schoolagenda en fotoalbum. Vrijdag 19 februari krijgen de kinderen hun rapporten mee naar huis. Allemaal een fijn weekend!

Beste ouders, Schoolagenda en fotoalbum. Vrijdag 19 februari krijgen de kinderen hun rapporten mee naar huis. Allemaal een fijn weekend! Nieuwsbrief 23 08-12 Februari 2016 Beste ouders, Vandaag hebben de leerlingen van groep 1 t/m 7 de uitnodigingen meegekregen voor de tien-minutengesprekken. Deze gesprekken zijn op maandag 22 en woensdag

Nadere informatie

pggm.nl Mantelzorg en dementie in de beleving van PGGM&CO-leden

pggm.nl Mantelzorg en dementie in de beleving van PGGM&CO-leden pggm.nl Mantelzorg en dementie in de beleving van PGGM&CO-leden Enquête Mantelzorg en dementie 2014 Vooraf In juli 2014 vroegen wij onze leden naar hun ervaringen met mantelzorg in het algemeen, en mantelzorg

Nadere informatie

Vragenlijst mantelzorg

Vragenlijst mantelzorg Vragenlijst mantelzorg Aanwijzingen bij de vragenlijst Het invullen van de vragenlijst kost u ongeveer twintig minuten Als u leest uw naaste, dan gaat de vraag over de persoon voor wie u mantelzorger bent.

Nadere informatie

Inhoud. Afgelopen woensdag is iedereen al een kijkje wezen nemen in de nieuwe groep en bij de (nieuwe) juf. Iedereen was erg enthousiast.

Inhoud. Afgelopen woensdag is iedereen al een kijkje wezen nemen in de nieuwe groep en bij de (nieuwe) juf. Iedereen was erg enthousiast. Jaargang 10 Nummer 20 28 juni 2019 Agenda Maandag 1 juli Donderdag 4 juli Vrijdag 5 juli Maandag 8 juli t/m Vrijdag 16 augustus In deze nieuwsbrief Inhoud Vanuit de Directie Vakantiebieb-app Diamantterras

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord

Inhoudsopgave. Voorwoord SCHOOLGIDS Voorwoord s In deze schoolgids wordt gebruik gemaakt van QR- codes die verwijzen naar diverse websites. Heeft u geen QR scanner op uw smartphone of tablet? Deze zijn via de App store of Google

Nadere informatie

Wonderen creëren met je marketing

Wonderen creëren met je  marketing a Wonderen creëren met je e-mailmarketing Je lijst opbouwen & nieuwsbrieven maken Cliënten aantrekken met e-mailmarketing Opdracht 1: Beperkende overtuigingen onderzoeken Vul antwoord in op de onderstaande

Nadere informatie

zorgwi 2016/2017 jzer

zorgwi 2016/2017 jzer zorgwijzer 2016/2017 Voorwoord Goede zorg is belangrijk. Wij denken graag met u mee als u een keuze moet maken over zorg. Wij zetten de mogelijkheden en verschillen voor u op een rij. En adviseren u welke

Nadere informatie

18 december Geachte ouder(s), verzorger(s)

18 december Geachte ouder(s), verzorger(s) 18 december 2017 7 Geachte ouder(s), verzorger(s) Bij deze de laatste, korte, Nieuwsbrief van het jaar 2017. Nog één week en dan is het Kerstfeest: we vieren de geboorte van Jezus. In een wereld waarin

Nadere informatie

Nieuws. 6 december 2018 Jaargang 21 nummer 9. Agenda. Hij komt, Hij komt

Nieuws. 6 december 2018 Jaargang 21 nummer 9. Agenda. Hij komt, Hij komt 6 december 2018 Jaargang 21 nummer 9 Agenda 7 december Groep 1/2 vrij Nieuws Hij komt, Hij komt 10 + 17 december SMW Maar dan nu alle aandacht voor onze Koning die gekomen is. Als klein kindje geboren

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen een fijne voorjaarsvakantie had! Dinsdag komt de schoolfotograaf.

Nadere informatie

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe. De vakantie zit er weer op en we zijn blij om alle kinderen weer op school te mogen ontvangen.

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe. De vakantie zit er weer op en we zijn blij om alle kinderen weer op school te mogen ontvangen. Nieuwsbrief nummer 9 van 9 januari 2015 AGENDA 21 januari: Start nationale voorleesdagen 23 januari: Podium groep 1/2 b, 3/4, 6/7 28 januari: Koffieochtend --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 11 april 2018

Nieuwsbrief 9 11 april 2018 Nieuwsbrief 9 11 april 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Eindelijk gaat het weer de goede kant op en gaat de temperatuur stijgen. De lente is gestart. Ook al hebben onze voetballers van groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief juni 2016 Nieuwsbrief 15 29 juni 2016 Beste jongens en meisjes, beste ouders, Allereerst goed nieuws! Dit betreft vooral de groepen 3-3+ en 4 : juf Marieke van de Velde en juf Janny Machielsen kunnen tot aan de

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Thuiszorg. Pieter van Foreest Zorg Thuis. Zo lang mogelijk Thuis...

Thuiszorg. Pieter van Foreest Zorg Thuis. Zo lang mogelijk Thuis... Thuiszorg Pieter van Foreest Zorg Thuis Zo lang mogelijk Thuis... Welkom bij Pieter van Foreest Wij willen u van harte welkom heten bij Pieter van Foreest. Iedereen wil het liefst zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

t vergeet mij nietje

t vergeet mij nietje GODSDIENST Thema: De natuur Adam en Eva zijn de eerste mensen die in de goddelijke tuin, het paradijs, mogen wonen. Gelukkig zijn ze daar met elkaar want God vindt dat de mens niet alleen kan blijven.

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Weilustwekker. Schooljaar Nr februari 2019

Weilustwekker. Schooljaar Nr februari 2019 Weilustwekker Schooljaar 2018-2019 Nr. 21 7 februari 2019 BIJLAGEN 21-01 Informatie over Peutergym 21-02 Nieuwsbrief Centrum Jeugd en Gezin als je kind verliefd is 21-03 Informatie over Jeugdfonds Sport

Nadere informatie

Addendum Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een WLz-indicatie Zorg-wooncentrum den Bouw 2019

Addendum Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een WLz-indicatie Zorg-wooncentrum den Bouw 2019 Addendum Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een WLz-indicatie Zorg-wooncentrum den Bouw 2019 Zorg-wooncentrum den Bouw - Abersonplein 9-7231 CR Warnsveld - Telnr. 0575-522840

Nadere informatie

Handleiding aanvraag Mantelzorgcompliment

Handleiding aanvraag Mantelzorgcompliment Handleiding aanvraag Mantelzorgcompliment 2019 Stap 1: haal het formulier op www.alkmaar.nl/mantelzorgcompliment gemeentelijke servicepunten, bibliotheken en wijk- en buurtcentra Let op: het formulier

Nadere informatie

Bennema State: geniet van rust en natuur

Bennema State: geniet van rust en natuur Bennema State: geniet van rust en natuur BENNEMA STATE IK LUISTER MIJN FAVORIETE MUZIEK VIA MIJN LAPTOP OF TABLET. Een prachtige landelijke omgeving, met weidse natuur en een gezellige dierenweide. Een

Nadere informatie

MAANDINFORMATIE JANUARI 2016

MAANDINFORMATIE JANUARI 2016 MAANDINFORMATIE JANUARI 2016 Fijne feestdagen Een gelukkig en gezond 2016 OBS Het Startblok Burgemeester van Haarenlaan 871 Telefoon: 010-4737889 AGENDA JANUARI Week 02 Ma 04 1 e schooldag nieuwe kalenderjaar

Nadere informatie

Love week tips 7-14 februari

Love week tips 7-14 februari Love week tips 7-14 februari HET IS TIJD VOOR VROLIJKHEID Een week van vrolijkheid! Gewoon om te vieren dat je samen bent met je partner. Om elkaar hard te laten lachen, want 'lachen is gewoon gezond'.

Nadere informatie

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. 16 Groep 5/6 juffendag op de boerderij. Groep 7/8 bankbattle. Avondvierdaagse 23 Sportdag

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. 16 Groep 5/6 juffendag op de boerderij. Groep 7/8 bankbattle. Avondvierdaagse 23 Sportdag Paasviering Op donderdag 29 maart hielden we een mooie Paasviering in de Sypekerk. Dominee Ploeger vertelde over Witte Donderdag en Goede Vrijdag, over de kruisiging en opstanding van Jezus en gaf de kinderen

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 4 nr. 9 21 april 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Sportochtenden Weken van de mediawijsheid Belangrijke

Nadere informatie

Een inwonende zorgverlener. De professionele en betaalbare oplossing om thuis te blijven wonen!

Een inwonende zorgverlener. De professionele en betaalbare oplossing om thuis te blijven wonen! Een inwonende zorgverlener De professionele en betaalbare oplossing om thuis te blijven wonen! Huishoudelijke hulp Persoonlijke verzorging Totale begeleiding Opvang kinderen Wilt u graag verantwoord thuis

Nadere informatie

Doet uw organisatie al mee? Samen. maken we het Nederlandse bedrijfsleven. dementievriendelijk

Doet uw organisatie al mee? Samen. maken we het Nederlandse bedrijfsleven. dementievriendelijk Doet uw organisatie al mee? Samen maken we het Nederlandse bedrijfsleven dementievriendelijk Met plezier boodschappen doen, óók als iemand dementie krijgt. Dankzij de training weten onze medewerkers hoe

Nadere informatie

Nieuwsbrief 31 aug t/m 04 sept 2015

Nieuwsbrief 31 aug t/m 04 sept 2015 Nieuwsbrief 31 aug t/m 04 sept 2015 31-08 Eerste schooldag Week 36 Hoofdluiscontrole Week 37 Nacontrole hoofdluis Er zijn geen nieuwe leerlingen deze week. 07-09 Oudervereniging 20:00 uur Brabants VerkeersveiligheidsLabel

Nadere informatie

I N H O U D. Voorwoord. Terugblik Dag van de Mantelzorg. Wakker blijven na een slechte nacht. Mantelzorg en zorgverzekeringen

I N H O U D. Voorwoord. Terugblik Dag van de Mantelzorg. Wakker blijven na een slechte nacht. Mantelzorg en zorgverzekeringen I N H O U D Voorwoord Terugblik Dag van de Mantelzorg Wakker blijven na een slechte nacht Mantelzorg en zorgverzekeringen Activiteiten voor mantelzorgers Boekentip! Alzheimer café Nijkerk Voorwoord Beste

Nadere informatie

Verslag kwaliteit 2018 cliëntversie

Verslag kwaliteit 2018 cliëntversie Pagina 1 van 10 Inhoud Inleiding... 3 Bouwsteen 1: de zorg die jij krijgt... 4 Bouwsteen 2: ervaringen van de cliënt... 5 Bouwsteen 3: functioneren van de teams... 8 Leren van klachten en incidenten...

Nadere informatie

Vrijwilligers maken het verschil. Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere!

Vrijwilligers maken het verschil. Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere! Vrijwilligers maken het verschil Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere! Mark, Hanneke en Carola zijn drie enthousiaste vrijwilligers van Zorggroep Almere. Mark is lid van de Cliëntenraad, Hanneke

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. Wilt u een groepje begeleiden? Vanuit groep 0, 1, 2. Alvast bedankt! Geef u dan snel op!

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. Wilt u een groepje begeleiden? Vanuit groep 0, 1, 2. Alvast bedankt! Geef u dan snel op! Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Koningsdag Letter ee Spelinloop! Gezond op school Vanuit groep 0, 1, 2 En verder.. Kalender Verjaardagen Contact

Nadere informatie

Mocht u mij willen spreken loop dan gerust even langs of maak een afspraak.

Mocht u mij willen spreken loop dan gerust even langs of maak een afspraak. Nummer: 11 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Op vrijdag 16-02-2018 worden de rapporten meegegeven. Uw kind krijgt het rapport op papier mee. Kort voordat het tweede rapport uitkomt,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman.

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman. Nieuwsbrief Agenda Februari Vr 23 Ma 26 Ma 5 Wo 14 Vr 16 Di 20 Do 22 Do 29 Vr 30 Di 3 Wo 4 Start voorjaarsvakantie Gr. 1-4 12.00u. Gr. 5-8 15.30u. Voorjaarsvakantie t/m vrijdag 2 maart Maart Eerste schooldag

Nadere informatie

AGENDA nr. 1 NIEUWS. JARIG 31-8 Cor van Kooten groep 7/8 8-9 Yfke Siebert groep Lennart Zwanenburg groep 2

AGENDA nr. 1 NIEUWS. JARIG 31-8 Cor van Kooten groep 7/8 8-9 Yfke Siebert groep Lennart Zwanenburg groep 2 AGENDA nr. 1 Dinsdag 5-9 Informatieavond Woensdag 6-9 leerlingenraad Donderdag 7-9 OR-vergadering Vrijdag 8-9 Nieuwsbrief 2 JARIG 31-8 Cor van Kooten groep 7/8 8-9 Yfke Siebert groep 4 8-9 Lennart Zwanenburg

Nadere informatie

Maandbrief mei maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag. 30 april M E I V A K A N T I E

Maandbrief mei maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag. 30 april M E I V A K A N T I E Maandbrief mei 2018 Lieven de Keylaan 56 1222 LH Hilversum 035 6856200 www.dacostaschoolhilversum.nl maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 30 april 1 2 3 4 5 6 M E I V A K A N T I

Nadere informatie

Studerende mantelzorgers hoeven zich niet te verstoppen, ze hebben zo veel kwaliteiten

Studerende mantelzorgers hoeven zich niet te verstoppen, ze hebben zo veel kwaliteiten Inspiratie voor hbo zorg en welzijn Mantelzorg & Hogeschool Rotterdam Studerende mantelzorgers hoeven zich niet te verstoppen, ze hebben zo veel kwaliteiten Studerende mantelzorgers hoeven zich niet te

Nadere informatie

De Keukentafel Uitdaging

De Keukentafel Uitdaging De Keukentafel Uitdaging MAG HET WAT RUSTIGER AAN DE KEUKENTAFEL Gemaakt in het kader van het Swing project Een cliëntproces; tools voor samenwerking Door Nic Drion Aan de keukentafel Aan de keukentafel

Nadere informatie

Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G

Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 11, 06-07-2016 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 11, 06-07-2016 In dit nummer: Even voorstellen 1 Lezen is leuk! 1 Uitnodiging 2 Formatie 2

Nadere informatie

ZORGNETWERKEN VAN KWETSBARE OUDEREN MARIANNE JACOBS ILSE ZWART-OLDE MARJOLEIN BROESE VAN GROENOU

ZORGNETWERKEN VAN KWETSBARE OUDEREN MARIANNE JACOBS ILSE ZWART-OLDE MARJOLEIN BROESE VAN GROENOU ZORGNETWERKEN VAN KWETSBARE OUDEREN MARIANNE JACOBS ILSE ZWART-OLDE MARJOLEIN BROESE VAN GROENOU TOELICHTING PROGRAMMA Inleiding (Marjolein) Resultaten (Marianne) Introductie casussen (Ilse) In groepen

Nadere informatie

Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week en de komende periode.

Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week en de komende periode. Leeuwarden, 9 november 2018 Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week en de komende periode. Wel en wee Afgelopen jaren was Nynke van der Wal onze buurtsportcoach.

Nadere informatie

Eerste richtlijnen voor het omgaan met euthanasie vragen van cliënten en hun families die bij Geriant in behandeling zijn

Eerste richtlijnen voor het omgaan met euthanasie vragen van cliënten en hun families die bij Geriant in behandeling zijn Eerste richtlijnen voor het omgaan met euthanasie vragen van cliënten en hun families die bij Geriant in behandeling zijn Praat erover: 1. Je hoeft niet alles te weten of te begrijpen over euthanasie bij

Nadere informatie

Maandag 4 juni Start Cito-toetsweken (t/m 21 juni) Dinsdag 5 juni Start Avondvierdaagse (t/m 8 juni)

Maandag 4 juni Start Cito-toetsweken (t/m 21 juni) Dinsdag 5 juni Start Avondvierdaagse (t/m 8 juni) obs De Phoenix Week 22-2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief informeren we u onder andere over ons schoolproject Blink, het ondernemerschap van de groepen 7/8 en de inhoud van de trotsweken.

Nadere informatie

1. Inzichten en actiepunten Schrijf tijdens de training inzichten en actiepunten op. Noteer ze hier.

1. Inzichten en actiepunten Schrijf tijdens de training inzichten en actiepunten op. Noteer ze hier. Werkboek en Persoonlijk actieplan Een training heeft alleen effect als je er in de praktijk mee aan de slag gaat. Het werkboek en persoonlijk actieplan kunnen je daarmee helpen. 1. Inzichten en actiepunten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Deken Wehmeijerschool. Juli Agenda. Mededelingen

NIEUWSBRIEF. Deken Wehmeijerschool. Juli Agenda. Mededelingen NIEUWSBRIEF Deken Wehmeijerschool 21 e jaargang nr. 05 Juli 2016 Redactie: Marian van der Heijden Ans van Bergenhenegouwen Website www.dwsvelddriel.nl E-mail dwsvelddriel@upcmail.nl 3 e Rapport mee naar

Nadere informatie

INKIJKEXEMPLAAR. Teambuilding voor kersverse ouders! Voor de liefhebbers. Zo houd je je relatie leuk met een kindje erbij VAN DE FAMILY FACTORY

INKIJKEXEMPLAAR. Teambuilding voor kersverse ouders! Voor de liefhebbers. Zo houd je je relatie leuk met een kindje erbij VAN DE FAMILY FACTORY INKIJKEXEMPLAAR Teambuilding voor kersverse ouders! Voor de liefhebbers Zo houd je je relatie leuk met een kindje erbij VAN DE FAMILY FACTORY Voor de liefhebbers Concept en tekst: St. de Family Factory

Nadere informatie

Balansverslag Nederlands

Balansverslag Nederlands Balansverslag Nederlands Janne rijpma HLR 2bwe Mevrouw Blonk Inhoud: Leesautobiografie Recensie Jonge jury Sms gedicht Balansverslag Verleden: 5 jaar was ik toen ik voor het eerst met ging lezen met mijn

Nadere informatie

Max van Olden DE JUISTE MAN. in makkelijke taal

Max van Olden DE JUISTE MAN. in makkelijke taal Max van Olden DE JUISTE MAN in makkelijke taal 3 Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen DEEL 1 1996 Vrijdagvond, zeven uur. De cursus van vandaag is afgelopen. Oscar doet zijn schrijfblok dicht. Hij

Nadere informatie

De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus

De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus 21 december 2018 Schooljaar 2018-2019 Noteer in uw agenda! 7 januari 2019 Eerste schooldag van 2019! Gevonden voorwerpen Op school raakt

Nadere informatie

Zorg Groep Beek en de huisarts, samen goed in ketenzorg

Zorg Groep Beek en de huisarts, samen goed in ketenzorg Zorg Groep Beek en de huisarts, samen goed in ketenzorg Inleiding Zorg Groep Beek (ZGB) is al vele jaren een heel goed alternatief voor cliënt gerichte thuiszorg en wijkverpleging in de Westelijke Mijnstreek.

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Juni 2015. Juf Marije voortaan als Marije Maassen van den Brink door het leven gaat?

Nieuwsbrief. Juni 2015. Juf Marije voortaan als Marije Maassen van den Brink door het leven gaat? In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Juni 2015 Wist u dat? Nieuws uit groep 1 & 2 Musical groep 8 Groepsindeling 2015-2016 Uitnodiging Feestelijk Overblijven Onderzoek continurooster Oud papier Zomerlezen

Nadere informatie

Samenkind eindejaars nieuwsbericht!

Samenkind eindejaars nieuwsbericht! Samenkind eindejaars nieuwsbericht! 2017 wat ben je weer voorbij gevlogen!! Intens genoten van en met mijn gezin. Mijn man en kinderen zorgen er echt iedere keer weer voor dat ik blijf genieten van de

Nadere informatie

Klassenkrant groep 4 februari 2016

Klassenkrant groep 4 februari 2016 Klassenkrant groep 4 februari 2016 Hallo allemaal, De eerste klassenkrant van 2016 ligt voor u. Alle kinderen hebben weer hun best gedaan om deze klassenkrant zo mooi mogelijk te maken, met vele, leuke

Nadere informatie

Comfortabel en vertrouwd in Erasmus

Comfortabel en vertrouwd in Erasmus Comfortabel en vertrouwd in Erasmus ERASMUS ACCORDEON SPELEN IS ZO N MOOIE AFLEIDING. ONLANGS IS MIJN MAN OVERLEDEN EN DAT IS MOEILIJK. Goede zorg, veiligheid en zoveel mogelijk zelfstandigheid, terwijl

Nadere informatie

pggm.nl Mantelzorg en dementie in de beleving van PGGM-leden Enquête Mantelzorg en dementie

pggm.nl Mantelzorg en dementie in de beleving van PGGM-leden Enquête Mantelzorg en dementie pggm.nl Mantelzorg en dementie in de beleving van PGGM-leden Enquête Mantelzorg en dementie In juni 2013 heeft PGGM haar leden gevraagd naar hun ervaringen met mantelzorg en dementie. Hiervoor hebben PGGM

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

In 2013 werd Rosa verkozen tot de op één na beste counsellor van Nederland en België.

In 2013 werd Rosa verkozen tot de op één na beste counsellor van Nederland en België. Beste lezer, Sinds 2006 help ik, Rosa Kiekebosch-Wigink als Coach en Counsellor, mensen zichzelf te ontwikkelen in diverse processen van welzijn en werk. Mensen ervaren mij als betrokken, ervaren én betrouwbaar.

Nadere informatie

Centrum voor Jeugd en Gezin

Centrum voor Jeugd en Gezin Centrum voor Jeugd en Gezin N o v e m b e r 2 0 1 2 J a a r g an g 1, n u m m e r 2 Week van de Opvoeding voor veel ouders eerste kennismaking met het CJG Inhoud Week van de Opvoeding, terugblik Bereikbaarheid

Nadere informatie

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar.

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar. Info 5 2016/2017 Datum: 09-12-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben een heerlijk Sinterklaasfeest achter de rug. Iedereen bedankt voor de hulp! In deze Info wat foto s,

Nadere informatie

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op Nieuwsbrief d.d. 10-01-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl GMR Deze week namen we informeel afscheid

Nadere informatie