Jongste Jeugd 11 september 2012 Nieuwsbrief#3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jongste Jeugd 11 september 2012 Nieuwsbrief#3"

Transcriptie

1 Jongste Jeugd 11 september 2012 Nieuwsbrief#3 DEFINITIEF SPEELSCHEMA SEIZOEN 2012/2013 Voorgestelde seizoenplanning Jongste Jeugd seizoen e periode 2e periode MWC Zaal 3e periode Jongste Jeugd Dag 15 juni 2013 voor alle E-teams en 8D teams JJD Een korte samenvatting van de jaarvergadering van dinsdag 4 september Opening De vergadering werd geopend door Suzanne Hensels, voorzitter districtcommissie Jongste Jeugd Zuid-Holland. We hebben afscheid genomen van de competitieleiders Jan Verbeek, Ed van Lent en Dorien van Meeteren. Met dank voor hun inzet en inbreng van de afgelopen jaren. We verwelkomen Tanja Veerman (D8/E8/zaal), Arjan Lagerwaard (E6) en Myra van Woerkens (F) als de nieuwe competitieleiders. Er is nog steeds een vacature binnen de commissie voor de organisatie van clusteravonden en de Jongste Jeugddag. Ontwikkelingen Jongste Jeugd De JJ binnen ons district blijft groeien. Met name in de categorie Fjes is er een toename aan ingeschreven teams waarbij er in de 2 de periode ook nog nieuwe teams bij zullen komen. De totale groei t.o.v. 2011/2012 is een 0,5%. Evaluatie seizoen Uit de evaluatieformulieren bleek dat de bottleneck dit jaar de meimaand was met een rommelige en chaotische competitie. Door de planning van dit seizoen aan te passen hopen we dat dit probleem is opgelost. Het nadeel is dat er in de periode van 21 april tot 30 mei geen reguliere wedstrijden gepland staan. Wij hopen dat de clubs dit oplossen

2 door zelf onderling of met andere clubs wedstrijden te organiseren. We hebben er met elkaar voor gekozen om in juni nog 2 speelrondes te plannen met daarna de JJ-dag. Jongste Jeugddag De JJ-dag blijft een verplicht onderdeel van de competitie voor de D8/E8/E6teams. Wel wordt er een aanpassing gemaakt in de organisatie en planning vooraf. Inventarisatie van de velden voor 1 december. Inschrijven voor 3 de speelperiode en JJ-dag uiterlijk 25 januari Indeling voor JJ-dag volgt 2 weken na indeling competitie. Uitnodigingsbrieven worden door de organiserende verenigingen uiterlijk 1 april verzonden. Tegelijk met de uitnodiging wordt een factuur verzonden. De penningmeester van de bezoekende club betaald de penningmeester van de organiserende club. Uiterste betaaldatum 15 april We hopen op deze manier te voorkomen dat teams op het laatste moment afzeggen voor de JJ-dag en dat clubs hun gemaakte kosten niet vergoed krijgen. Het toernooigeld is vastgeteld voor 6-tallen 50 euro (maximaal 9 kinderen) en voor 8- tallen 60 euro (maximaal 11 kinderen) Voor extra kinderen mag 5 euro per kind worden gevraagd. De kinderen krijgen voor dit bedrag een toernooi aangeboden inclusief lunch. Het thema voor de Jongste Jeugddag 15 juni 2013 is Superhelden. Er is gekeken of het mogelijk is om de JJ-dag zichtbaar te maken in de standenmotor zodat ouders dit als een speeldag zien. Helaas blijkt dit technisch niet mogelijk te zijn. Het is uiteraard belangrijk dat de contactpersonen gedurende het seizoen regelmatig de coaches/ouders erop wijzen dat de D8/E8/E6 kinderen op zaterdag 15 juni een afsluitend toernooi hebben. Voor de Fteams eindigt de competitie op zaterdag 8 juni. Spelregels en spelbegeleiding We hebben even stilgestaan bij de nieuwe spelregels en nog even kort gesproken over de veranderde regel van vorig seizoen: het te vroeg uitlopen bij de strafcorner. Het dringend verzoek is om ook deze regel toe te passen bij de D8/E8. Uiteraard eerst de regel uitleggen en een strafcorner eventueel over laten nemen. De nieuw spelregels leverde vooralsnog geen vragen op. Wel graag ervaringen noteren op de wedstrijdformulieren. In de jaarvergadering is besproken dat een Jongste jeugdwedstrijd door tenminste één volwassene moet worden begeleid. Wedstrijden alleen laten fluiten door jeugdleden is een situatie die we eigenlijk niet meer willen. Meer informatie hierover in de bijlage van deze mail.

3 Competitie Er waren helaas dit seizoen veel terugtrekkingen van teams op het laatste moment. Ook bij de Jongste Jeugd geldt vanaf dit seizoen een boetebeleid voor het terugtrekken van teams en het niet komen opdagen bij wedstrijden. Er bleken veel teams ingeschreven te zijn die toch niet compleet waren. We willen iedereen er nogmaals op wijzen dat kinderen alleen kunnen deelnemen aan de competitie als zij tenminste 1 speelperiode hebben getraind. Dit om de veiligheid en het speelplezier te kunnen garanderen. Schrijf geen teams in die nog niet compleet zijn of met kinderen die nog niet getraind hebben. Overleg bij twijfel even met de competitieleider van de desbetreffende categorie. Het is voor hen makkelijker om achteraf een team toe te voegen dan om een team terug te trekken. Rondvraag Er is kort gesproken over de geruchten over een zondagscompetitie voor de JJ. Er is in de regio Den Haag een oriënterend gesprek geweest tussen verschillende clubs. De KNHB is op dit moment niet voornemens een zondagscompetitie te gaan faciliteren. Er is wel een trend dat de clubs met lange wachtlijsten, kinderen die daarop staan in de gelegenheid stellen om bij deze club te trainen en in een later stadium tegen wachtlijstkinderen op zondag wedstrijden te gaan spelen (regio Den Haag). De vraag is hoe het verder moet met deze kinderen want mogelijk zullen zij niet of nauwelijks in aanmerking komen om op zaterdag competitie te gaan spelen. Veel clubs hebben dit probleem. Funkyhockey werft veel leden maar die haken dan toch af als ze 6 jaar zijn omdat er voor die leeftijd in principe niets wordt georganiseerd door de KNHB. Veel clubs organiseren met elkaar nu wedstrijden voor 6-jarige kinderen. De KNHB is wel druk bezig om te kijken of er nog meer vormen van competitie zijn. Namens ons district zullen we de vraag bij de KNHB neerleggen of het mogelijk is om een tijdens de 3 de speelperiode ook een speelronde voor 6 jarige te organiseren. Als dit bij de KNHB mogelijk is dan zullen wij hierover als eerste de clubs binnen het district enquêteren. Wordt vervolgd. Gesproken over de peildatum. De scholen houden 1 januari aan en de KNHB 1 oktober. Dit is door onze commissie al ter sprake gebracht in het landelijke overleg maar de KNHB houdt de datum van 1 oktober aan. Dispensatie voor kinderen van oktober/november is eigenlijk geen probleem (= mee met klasgenoten en niet met leeftijdsgenoten). Denk er wel aan dat er eenmoment kan komen dat een kind dan 3 jaar in dezelfde categorie zit en bespreek dit met de ouders.

4 Tenslotte: Berichten van de KNHB: 1. Onderwerp: Start nu de cursus Begeleider Jongste Jeugd! Beste jongste jeugd commissie, Het nieuwe seizoen is weer gestart! Wilt uw vereniging dit seizoen ook ouders meer bij het spelletje van de jongste jeugd betrekken? Maak ouders dan nu enthousiast om spel- of teambegeleider te worden en organiseer zelf op uw club de cursus begeleider jongste jeugd. Klik hier voor meer informatie en een sfeerimpressie (filmpje) over deze cursus. Tip: plaats een leuk stukje op uw site met onderstaande link naar het filmpje. Carolien Snieders Arbitrage en Juridische Zaken Kennismaking met hockey door beweging Beste Jongste Jeugdcoördinator, Eind 2011 is de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) met een nieuw project gestart: Kennismaken met hockey door bewegen. Met dit programma wil de KNHB ouders van (jongste) jeugdleden die weinig tot geen achtergrond hebben met hockey, meer betrekken bij de vereniging. In het voorjaar van 2012 vond op vijf verenigingen (HCOB, MHC Dash, MHC DVS, GMHC en Ring Pass) een pilot van dit project plaats: gedurende zes weken namen onder begeleiding van een looptrainer ouders van (jongste) jeugdleden op hun vereniging deel aan het hardloopprogramma dat door Cees Koppelaar is opgesteld. De eerste pilotfase was een succes, waardoor de KNHB heeft besloten hier een vervolg aan te geven. Ik nodig uw vereniging dan ook van harte uit om deel te nemen aan de tweede pilotfase, die direct na de zomer start. In de bijlage vindt u meer informatie over de tweede pilotfase. Mocht u interesse hebben om met uw vereniging mee te doen aan deze pilot, neem dan contact op met de projectleider, Bloeme van Kessel.

5 Op de website van de KNHB kunt u meer informatie over de eerste pilotfase en de aankomende pilotfase vinden. Met vriendelijke groet, Bloeme van Kessel Projectleider T +31 (0) M +31 (0) Nb. Dit laatste bericht is helaas in de vakanti terecht gekomen en bereikt jullie wat laat. Excuus daarvoor.

Arbitragebeleid MHC Made 2014

Arbitragebeleid MHC Made 2014 Arbitragebeleid MHC Made 2014 Geen wedstrijd zonder scheidsrechters, daar zijn we ons allemaal van bewust. Helaas is op dit moment de verdeling tussen jeugdleden en volwassenenleden binnen MHC Made onevenredig.

Nadere informatie

Hockeyen op Cartouche. Voorburgse Mixed Hockeyclub Cartouche. Welkom

Hockeyen op Cartouche. Voorburgse Mixed Hockeyclub Cartouche. Welkom Hockeyen op Cartouche Welkom Zondag Jeugd Hockey Hockeyen op Cartouche Algemeen Cartouche is een familieclub voor breedte en topsport in de gemeente Leidschendam-Voorburg, die draait op vrijwilligers.

Nadere informatie

Scheidsrechter (Sr) plan 2014-15

Scheidsrechter (Sr) plan 2014-15 Scheidsrechter (Sr) plan 2014-15 Introductie problematiek (korte/ lange termijn) Inventarisatie Wat vragen we Wat bieden we Voorstel bestuur Keuze club-leden / Discussie De Realiteit Van: Competities NBB

Nadere informatie

Vacatures HCKZ Februari 2017

Vacatures HCKZ Februari 2017 Vacatures HCKZ Februari 2017 Hieronder de vacatures: 1) mini commissie 2) wedstrijdsecretariaat jeugd 3) senioren commissie 4) commissie Sportiviteit en Respect 5) technische commissie Jeugd 6) Communicatie

Nadere informatie

VADEMECUM VOOR DE Jongste Jeugd COÖRDINATOREN district Noord Nederland 2011/2012

VADEMECUM VOOR DE Jongste Jeugd COÖRDINATOREN district Noord Nederland 2011/2012 VADEMECUM VOOR DE Jongste Jeugd COÖRDINATOREN district Noord Nederland 2011/2012 De volgende leeftijdsgroepen vallen onder de verantwoordelijkheid van de Jongste Jeugdcoördinator: F-JEUGD: kinderen van

Nadere informatie

Informatie Jongste Jeugd

Informatie Jongste Jeugd M.H.C.Rosmalen Minihockey seizoen 2013 2014 Informatie Jongste Jeugd Spelers van de 3-, 6- en 8-tal competitie Door: MiniCommissie MHC Rosmalen, september 2013 Beste ouders, Hierbij ontvangt u informatie

Nadere informatie

Achtergrondinformatie (spel)regels

Achtergrondinformatie (spel)regels Achtergrondinformatie (spel)regels De spel- en teambegeleider Ieder seizoen stappen weer veel nieuwe kinderen het veld op. Vol enthousiasme om te leren hockeyen. Deze kinderen nemen natuurlijk ook hun

Nadere informatie

Klik op de link:

Klik op de link: Nieuwsbrief 7 - Juli 2015 In dit nummer: Ouder kindtoernooi Osse Tennis Kampioenschappen 2015 Oproep: foto's digitaliseren Wintercompetitie 2015/2016 Belangrijke data Van de redactie Ouder kindtoernooi

Nadere informatie

Nieuwsbrief Augustus 2019

Nieuwsbrief Augustus 2019 MHC Nummer 24 Nieuwsbrief Augustus 2019 Beste leden van MHC, Hierbij sturen wij de eerste nieuwsbrief van het seizoen 2019-2020. Kijk op de website voor meer achtergrondinformatie en heb je tekst / suggesties

Nadere informatie

Algemene competitie informatie

Algemene competitie informatie Algemene competitie informatie Competitieleiding Alle wedstrijden in de Landelijke A en B, Super A, B en C en IDC-C competities worden georganiseerd door het Bondsbureau en vallen dus onder de Bondscompetitie.

Nadere informatie

Hockeystart Jongste Jeugd HC Alkemade. 02 September 2017

Hockeystart Jongste Jeugd HC Alkemade. 02 September 2017 Hockeystart Jongste Jeugd HC Alkemade 02 September 2017 Agenda Vooruitblik seizoen 2017-2018 Teamzaken Vragenronde Vooruitblik seizoen 2017-2018 Aandachtspunten, baserend op jullie feedback: Dinsdag houden

Nadere informatie

Arbitrage plan HC Berlicum

Arbitrage plan HC Berlicum ! Arbitrage plan HC Berlicum!1 Inleiding De KNHB adviseert om het fluiten van jongs af aan te integreren in de hockeyopleiding. Hierdoor is het fluiten van wedstrijden, net als trainen en het spelen van

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Het seizoen 2018-2019 nadert het einde. Inmiddels zijn wij als jongste jeugdcommissie volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De komende weken gaan

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Algemene informatie E en F categorie

Algemene informatie E en F categorie Algemene informatie E en F categorie 7-jarigen spelen in de F-categorie. Je speelt in een vast team van 8 meisjes of jongens. Er is 1 keer per week training (meestal op woensdag) en 1 keer per week een

Nadere informatie

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN 2018-2019 Beste Kieviten - mini s, Het nieuwe seizoen staat weer op het punt te beginnen. Na een heerlijke zomerperiode staan jullie natuurlijk

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR COACHES

INFORMATIE VOOR COACHES INFORMATIE VOOR COACHES JONGSTE JEUGD SEIZOEN 2012-2013 Inhoud 1. Speeldagenrooster Jongste Jeugd 2012-2013 pag. 2 2. Het wedstrijdprogramma pag. 2 3. Rijrooster pag. 3 4. Barrooster pag. 3 5. Digitaal

Nadere informatie

Kick ff Seizoen

Kick ff Seizoen Kick ff Seizoen 2015-2016 Programma Kick Off 18.30-19.30 uur ontvangst en buffet 19.30-20.00 uur presentatie visie en voorstelronde 20.00-21.00 uur onderlinge afstemming 21.00-21.15 uur conclusies 21.15-22.00

Nadere informatie

Zaalhockey briefing. 25 november 2014

Zaalhockey briefing. 25 november 2014 Zaalhockey briefing 25 november 2014 Welkom! Zaalhockey organisatie Opbouw competitie Materiaal uitrusting DWF Zaalhockey spelregels Vragen Zaalhockey algemeen Enorme groei: 2014/2015 2.326(2013/2014 2.193,

Nadere informatie

De uiterste inschrijfdatum is vastgesteld op: Zondag 14 augustus a.s..

De uiterste inschrijfdatum is vastgesteld op: Zondag 14 augustus a.s.. Beste leden, De zomercompetitie hebben we zojuist afgesloten en derhalve denken wij weer aan het inschrijven voor de wintercompetitie. We gaan inschrijven voor de KNLTB competitie winter 2016/2017. In

Nadere informatie

Witterooksessie. Wat kun je komend seizoen verwachten? 29 juni 2017 PLEZIER PRESTATIE RESPECT 1

Witterooksessie. Wat kun je komend seizoen verwachten? 29 juni 2017 PLEZIER PRESTATIE RESPECT 1 Witterooksessie Wat kun je komend seizoen verwachten? 29 juni 2017 1 Introductie Verloop van het seizoen Organisatie rondom het team Myra Hockey Academy & selectie Tips voor volgend jaar Vragen 2 Hoe verloopt

Nadere informatie

Zaalhockey Informatiebulletin District Noord-Holland

Zaalhockey Informatiebulletin District Noord-Holland DISTRICT NOOR D-HOL LAND Districtskantoor Tel. 072 520 67 27 district-nh@knhb.nl Nummer 3, December 2010 Zaalhockey Informatiebulletin District Noord-Holland Beste Zaalcommissarissen, Afgelopen weekend,

Nadere informatie

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 1. INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE

RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE Organisatie RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE INHOUDSOPGAVE Inleiding Stap 5 Organisatie 5.1 Stap 5 A Aanwijzen verenigingsscheidsrechters

Nadere informatie

Wedstrijdduur De wedstrijdduur wordt bepaald door de zaalhockeycommissie van het district.

Wedstrijdduur De wedstrijdduur wordt bepaald door de zaalhockeycommissie van het district. Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Algemene bepalingen Competitie E6- en E8-tallen spelen wedstrijden in competitieverband. Deze vinden plaats in sporthallen. De verantwoordelijkheid voor

Nadere informatie

Informatie Upward Zaalhockey 2015-2016

Informatie Upward Zaalhockey 2015-2016 Informatie Upward Zaalhockey 2015-2016 De competitieopzet Dit jaar zijn de districten Oost- en Noord Nederland voor de zaal samengevoegd. De poule indeling is grotendeels nog gescheiden, maar na het overgangsseizoen

Nadere informatie

Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen)

Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) Zaalhockeyregels Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Vaststelling spelregels Dit spelreglement is tot stand gekomen op basis van de elftalregels, met enkele voor de Jongste Jeugd noodzakelijke aanpassingen.

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE ABNAMRO JONGSTE JEUGD DAG JUNI VMHC POLLUX

PROGRAMMABOEKJE ABNAMRO JONGSTE JEUGD DAG JUNI VMHC POLLUX PROGRAMMABOEKJE ABNAMRO JONGSTE JEUGD DAG 2017 STREPEN STERREN STIPPEN 17 JUNI VMHC POLLUX Belangrijk om te weten! Voor ieder team is er een biertafel met 2 banken en een plaid beschikbaar De tafel en

Nadere informatie

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier!

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Mededelingen 2 Open trainingen........................................ 2 Inspiratieavond

Nadere informatie

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL INLEIDING Vanaf zaterdag 1 juni is het mogelijk om via Sportlink Club de teams in te schrijven voor seizoen 2019/ 20. Dit kan tot en met uiterlijk

Nadere informatie

Brochure SBN Jeugd competitie

Brochure SBN Jeugd competitie Brochure SBN Jeugd competitie Seizoen 2012-2013 Uitgegeven door Squash Bond Nederland Deze brochure bevat informatie over de jeugdcompetitie, een competitievorm voor jeugdteams georganiseerd door Squash

Nadere informatie

Zaalhockey RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 november 2016

Zaalhockey RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 november 2016 Zaalhockey 2016-2017 RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 november 2016 Waar gaan we het over hebben? Zaalhockey Trainingen Wedstrijden Materialen Niet over speltechnieken: Coachavond op 28 nov 20.00u

Nadere informatie

DISTRICTS JEUGD COMPETITIE DEN HAAG 2013

DISTRICTS JEUGD COMPETITIE DEN HAAG 2013 DISTRICTS JEUGD COMPETITIE DEN HAAG 2013 LET OP! Dit jaar anders! regio Zuidwest september 2 0 1 2 Periode inschrijving: tussen 1 en 10 december 2012!! district Den Haag Stationsplein 4b 3331 LL Zwijndrecht

Nadere informatie

Vervanging banen. In dit nummer:

Vervanging banen. In dit nummer: Nieuwsbrief 6 - Juli 2016 In dit nummer: Vervanging banen Brief aan alle tennisverenigingen in de gemeente Oss Inschrijven voor de wintercompetitie Herinnering Dubbelcompetitie 2.0 Belangrijke data Van

Nadere informatie

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren Versie 7 21 maart 2016 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. DOELSTELLINGEN JEUGDBELEID... 3 3. TOELICHTING TEAMINDELINGEN... 3 3.1 Teamindeling Jongste Jeugd...

Nadere informatie

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL INLEIDING Vanaf zaterdag 1 juni is het mogelijk om via Sportlink Club de teams in te schrijven voor seizoen 2019/ 20. Dit kan tot en met uiterlijk

Nadere informatie

INSCHRIJVING

INSCHRIJVING Besturen van verenigingen uitkomend met teams In regio Zuid Eindhoven, 30 september 2016 Onderwerp Regiobeker ZONDAG Contactpersoon Wedstrijdwezen competitie.zuid@nevobo.nl 040-2381043 Geacht bestuur,

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Versie 1.0 13 juni 2016 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel...3 1.1. Behoefte aan scheidsrechters!...3 1.2. Hoe is de arbitrage geregeld bij NHC de

Nadere informatie

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017 ARBITRAGEPLAN MHC HEESCH Januari 2017 Inleiding Dit is het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van MHC Heesch, opgesteld door de Arbitragecommissie*, in samenspraak met het bestuur. MHC Heesch is een gezellige

Nadere informatie

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL INLEIDING Vanaf zaterdag 1 juni is het mogelijk om via Sportlink Club de teams in te schrijven voor seizoen 2019/ 20. Dit kan tot en met uiterlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Buitenlust

Nieuwsbrief Buitenlust Nieuwsbrief 4-2017 Buitenlust 2.0 2017-2021 Beste lezers, De laatste nieuwsbrief is alweer een paar maanden oud. Inmiddels hebben we weer genoeg te melden. Er staan een aantal belangrijke mededelingen

Nadere informatie

Van operationeel naar kwaliteit gericht

Van operationeel naar kwaliteit gericht Van operationeel naar kwaliteit gericht Huidige beleid voldoet niet aan eisen en adviezen van de KNHB Vergeleken met andere clubs Lopen we nog op klompen Kwaliteit van de scheidsrechters kan (moet?) beter

Nadere informatie

REGIOBEKERTOERNOOI ZONDAG REGIO ZUID

REGIOBEKERTOERNOOI ZONDAG REGIO ZUID REGIOBEKERTOERNOOI ZONDAG REGIO ZUID 2018-2019 INSCHRIJVING 2018-2019 Voor het bekertoernooi zondag werden de volgende inschrijvingen ontvangen: Dames categorie-a: 07 teams Dames categorie-b: 09 teams

Nadere informatie

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Visie en Beleids document Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Versie 1.0 Geschreven door Alexander Vos, Nicole Schreuder, Mila Prins & Julia Marijnen Inhoud 1 Inleiding 2.1 Doelstelling 2.2 Doelgroepen

Nadere informatie

Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams,

Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams, Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams, De data vanuit de KNHB zijn inmiddels bekend gemaakt, kleine wijzigen zijn

Nadere informatie

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Zaalhockey 2015-2016 Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Agenda 20.00 uur Opening - Opzet Zaalhockey 2015-2016 - CompeEEe - CompeEEe organisaee - Weekendtrainingen 20.45 uur Zaalhockey regels

Nadere informatie

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema 2019-2020 WR artikel 3.1.7.1 De Organisator publiceert vóór 1 april - Het systeem waarmee het komende toernooi wordt gespeeld: - Het aantal teams

Nadere informatie

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL INLEIDING Vanaf zaterdag 1 juni is het mogelijk om via Sportlink Club de teams in te schrijven voor seizoen 2019/ 20. Dit kan tot en met uiterlijk

Nadere informatie

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen maart 2019 INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

Leeftijdskenmerken 100%

Leeftijdskenmerken 100% AthenA Beleid Teamsamenstelling Jeugd 2016 Het Beleid Teamsamenstelling Jeugd 2016 is onderdeel van het AthenA Jeugdplan. Dit AthenA Jeugdplan plan wordt ieder jaar besproken en waar nodig aangepast door

Nadere informatie

Jongste Jeugd. Begeleiding Spelbegeleiders

Jongste Jeugd. Begeleiding Spelbegeleiders Jongste Jeugd Begeleiding Spelbegeleiders Programma Welkom! Rol spelbegeleiding Uitleg nieuwe (spel)regels Handige links Kenmerken Jongste Jeugd - Veiligheid - Plezier - Leerzaam Kenmerken Jongste Jeugd

Nadere informatie

Kortom, alles wat je als coach nodig hebt! Op naar een mooi seizoen! Mis je nog iets op deze pagina? Laat het ons weten via:

Kortom, alles wat je als coach nodig hebt! Op naar een mooi seizoen! Mis je nog iets op deze pagina? Laat het ons weten via: Het nieuwe seizoen gaat weer beginnen! Zaterdag 27 augustus trappen we af met de Kick-Off voor de jeugd.tijd voor coaches en teammanagers om wat zaken te gaan regelen bijvoorbeeld voor de georganiseerde

Nadere informatie

Handleiding Online Inschrijven Seizoen

Handleiding Online Inschrijven Seizoen Handleiding Online Inschrijven Seizoen 2018-2019 Bij deze de handleiding om de teams in te schrijven voor het seizoen 2018-2019. De onderstaande functionarissen kunnen dit realiseren voor de vereniging.

Nadere informatie

Commissie Jeugdzaken Carambole

Commissie Jeugdzaken Carambole Commissie Jeugdzaken Carambole Verslag nationale jeugdleidersvergadering 21 september 2012 Aanwezig commissie jeugd: Cees Benschop (vz), Gerrit de Jong, Bert van den Hooff en Nico de Goede (verslag). Aanwezig:

Nadere informatie

Handleiding Online Inschrijven Seizoen

Handleiding Online Inschrijven Seizoen Bij deze de handleiding om de teams in te schrijven voor het seizoen 2017-2018. De onderstaande functionarissen kunnen dit realiseren voor de vereniging. De Secretaris, Wedstrijdsecretaris senioren, Wedstrijdsecretaris

Nadere informatie

Infoavond. Hockey. Welkom. bij SV Kampong Hockey

Infoavond. Hockey. Welkom. bij SV Kampong Hockey Infoavond Welkom bij SV Kampong Kampong omni-vereniging 3.300 hockeyleden 110 jeugdteams / 90 seniorenteams doelgroepen o.a. rolstoel- en G/LG-hockey 500 vrijwilligers Kampong zijn we samen! Aanleiding

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015

Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015 Nieuwsbrief 1 - Januari 2015 In dit nummer: Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015 TOZ van Mun Advies Open Dubbeltoernooi Nieuwe trainingscyclus voorjaar 2015! Tennis Op Proef voor jeugd bij

Nadere informatie

STANDAARDTEAMS. Voor invallen in standaardteams 2e klasse en hoger

STANDAARDTEAMS. Voor invallen in standaardteams 2e klasse en hoger TABEL KLASSEGRENZEN - SPEELGERECHTIGDHEID JUNIOREN & SENIOREN 2017-2018 (VELDHOCKEY) Versie: 19-06-2017 # Invallen in een hoger spelend team (en dus uitkomt in een hogere klasse) mag altijd, lager niet!

Nadere informatie

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema 2018-2019 WR artikel 3.1.7.1 De Organisator publiceert vóór 1 april - Het systeem waarmee het komende toernooi wordt gespeeld: - Het aantal teams

Nadere informatie

Aantrekken en behoud van jeugdleden binnen de afdeling West

Aantrekken en behoud van jeugdleden binnen de afdeling West Aantrekken en behoud van jeugdleden binnen de afdeling West Pagina: 1 Algemeen Het overzicht vanuit NAS van het verloop onder de jeugdleden in West laat zien dat het aantal jeugdleden in snel tempo afneemt.

Nadere informatie

digitil - oktober 2014

digitil - oktober 2014 digitil - oktober 2014 In deze digitil: Algemene Leden Vergadering Tennis clinic door de nieuwe Trainer LTVB Fotoalbum Oude tennisrackets verzamelen Reacties Algemene Leden Vergadering De Algemene Leden

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

INSCHRIJVING

INSCHRIJVING Besturen van verenigingen uitkomend met teams In regio Zuid Eindhoven, 30 september 2016 Onderwerp Regiobeker ZATERDAG Contactpersoon Wedstrijdwezen competitie.zuid@nevobo.nl 040-2381043 Geacht bestuur,

Nadere informatie

Informatiebrief nieuwe jongste jeugdleden

Informatiebrief nieuwe jongste jeugdleden Informatiebrief nieuwe jongste jeugdleden Uw kind is net lid geworden of wordt misschien lid van Mixed Hockey Club Leeuwarden. Kinderen in de leeftijd tot en met 10 jaar vallen onder de jongste jeugd.

Nadere informatie

Voorwaarden zaalhockey 2015-2016

Voorwaarden zaalhockey 2015-2016 Voorwaarden zaalhockey 2015-2016 Binnenkort start het zaalhockeyseizoen 2015-2016 en zal de Almeerse Hockeyclub met naar onze verwachting ongeveer 72 wedstrijdteams deelnemen. Zaalhockey valt onder de

Nadere informatie

Haalbaarheidsonderzoek

Haalbaarheidsonderzoek KNHB/Gemeente Haarlem Haalbaarheidsonderzoek Haarlem Onderzoek naar haalbaarheid extra hockeyvereniging in Haarlem Haalbaarheidsonderzoek Haarlem Onderzoek naar haalbaarheid extra hockeyvereniging in Haarlem

Nadere informatie

Informatie avond zaalhockey 02 december 2010

Informatie avond zaalhockey 02 december 2010 Informatie avond zaalhockey 02 december 2010 AGENDA 1e deel van de avond: Mededelingen Zaalleiding Scheidsrechters Wedstrijdformulieren Afgelastingen Boete maatregel Mededelingen Vragen en of opmerkingen

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : start veld trainingen laatste zaalhockey wedstrijden start lentecompetitie

Nadere informatie

Informatie over het combi-lidmaatschap

Informatie over het combi-lidmaatschap Informatie over het combi-lidmaatschap Rood kinderen kunnen met een gecombineerd lidmaatschap zo vaak mogelijk lessen als ze willen (een, twee, drie, of vier keer per week). Voor Oranje, Groen en Geel

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Nieuwsbrief augustus 2018 Beste leden, Het is alweer een tijdje geleden maar zo voor het nieuwe seizoen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Hierin kijken we terug op een geweldig seizoen en een

Nadere informatie

DISTRICTS JEUGD COMPETITIE ROTTERDAM 2010

DISTRICTS JEUGD COMPETITIE ROTTERDAM 2010 N u m m e r 1 - S e p t e m b e r 1 9 9 9 regio Zuidwest district Rotterdam Stationsplein 4b 3331 LL Zwijndrecht 078-6255200 www.knltb.nl s e p t e m b e r 2 0 0 9 DISTRICTS JEUGD COMPETITIE ROTTERDAM

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

Algemene competitie-informatie Landelijke A en B, Super A-/B en IDC-competities

Algemene competitie-informatie Landelijke A en B, Super A-/B en IDC-competities Algemene competitie-informatie Landelijke A en B, Super A-/B en IDC-competities 2016-2017 Nieuwegein, 19 oktober 2016 Competitieleiding Alle wedstrijden in de Landelijke A en B, Super B en IDC-competities

Nadere informatie

REGIOBEKERTOERNOOI ZATERDAG REGIO ZUID

REGIOBEKERTOERNOOI ZATERDAG REGIO ZUID REGIOBEKERTOERNOOI ZATERDAG REGIO ZUID 2018-2019 INSCHRIJVING 2018-2019 Voor het bekertoernooi zaterdag werden de volgende inschrijvingen ontvangen: Dames categorie-a: 10 teams Dames categorie-b: 14 teams

Nadere informatie

WFHC-CLUB. Ouderinformatie

WFHC-CLUB. Ouderinformatie WFHC-CLUB Ouderinformatie WFHC locatie Hoorn & Hoogwoud - www.wfhc.nl Kinderen kunnen al op jonge leeftijd starten met kennis maken met hockey bij WFHC. Bij aanvang van het hockeyseizoen moet uw kind in

Nadere informatie

Jaarplanning Als bijlage is de jaarplanning bijgevoegd. Er zijn een paar kleine aanpassingen. Grote clubactie

Jaarplanning Als bijlage is de jaarplanning bijgevoegd. Er zijn een paar kleine aanpassingen. Grote clubactie Nieuwsbrief nummer 3 14 november 2018 Grote clubactie Onze jongste jeugdleden zijn bezig met het verkopen van loten, zodat Leonidas van het opgehaalde geld prachtige 3D-skills trainingsmatten kan kopen.

Nadere informatie

DISTRICTS COMPETITIE DEN HAAG 2013

DISTRICTS COMPETITIE DEN HAAG 2013 regio Zuidwest district Den Haag Stationsplein 4b 3331 LL Zwijndrecht 088-1302740 www.knltb.nl DISTRICTS COMPETITIE DEN HAAG 2013 september 2 0 1 2 LET OP! Dit jaar anders! Periode inschrijving: tussen

Nadere informatie

VERENIGINGSSCHEIDSRECHTER VELDVOETBAL AANKONDIGING SEIZOEN 2018/ 19

VERENIGINGSSCHEIDSRECHTER VELDVOETBAL AANKONDIGING SEIZOEN 2018/ 19 VERENIGINGSSCHEIDSRECHTER VELDVOETBAL AANKONDIGING SEIZOEN 2018/ 19 Lijkt het je leuk voetbalwedstrijden in goede banen te leiden en denk je over voldoende leidinggevende capaciteiten te beschikken? Dan

Nadere informatie

COMMISSIE SCHOOLSPORTEVENEMENTEN BASISONDERWIJS. Schoolvoetbal 2017

COMMISSIE SCHOOLSPORTEVENEMENTEN BASISONDERWIJS. Schoolvoetbal 2017 COMMISSIE SCHOOLSPORTEVENEMENTEN BASISONDERWIJS Schoolvoetbal 2017 ATTENTIE! Het schoolvoetbal gaat er dit jaar anders uitzien. Na de evaluatie van vorig jaar en gesprekken met de voetbalverenigingen voeren

Nadere informatie

Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team. 26 juni 2015

Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team. 26 juni 2015 Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team 26 juni 2015 Agenda Even voorstellen Waarom gemengde teams Organisatie en rollen rond het team Trainingen & wedstrijden Zaalhockey Tenue Administratieve

Nadere informatie

Jeugdzaalvoetbal. Meer voetbal per m2

Jeugdzaalvoetbal. Meer voetbal per m2 KONILIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Jeugd Meer voetbal per m2 Vaker voetballen, sneller denken en sneller handelen Vaker voetballen in de zaal, op de straat en op het veld, leidt tot betere

Nadere informatie

JEUGDVOETBAL WEST 1 TERUGBLIK VOORUITBLIK APRIL 2016, VOLENDAM

JEUGDVOETBAL WEST 1 TERUGBLIK VOORUITBLIK APRIL 2016, VOLENDAM JEUGDVOETBAL WEST 1 TERUGBLIK 15-16 16-17 19 APRIL 2016, VOLENDAM AGENDA Opening Voorstelrondje Ingekomen stukken en mededelingen Competitiezaken Terugblik seizoen 15-16 Vooruitblik seizoen 16-17 Nieuwe

Nadere informatie

Handleiding Jongste Jeugd. Informatie voor de Jongste Jeugd-commissies van de verenigingen

Handleiding Jongste Jeugd. Informatie voor de Jongste Jeugd-commissies van de verenigingen Handleiding Jongste Jeugd Informatie voor de Jongste Jeugd-commissies van de verenigingen 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. De Jongste Jeugd-commissie... 4 2. Opzet van de competitie... 5 Speeldagenkalender...

Nadere informatie

Handleiding DIGITAAL INSCHRIJVEN VAN DE TEAMS SEIZOEN 2018/ 19. SPORTLINK CLUB (vanaf 1 juni)

Handleiding DIGITAAL INSCHRIJVEN VAN DE TEAMS SEIZOEN 2018/ 19. SPORTLINK CLUB (vanaf 1 juni) Handleiding DIGITAAL INSCHRIJVEN VAN DE TEAMS SEIZOEN 2018/ 19 SPORTLINK CLUB (vanaf 1 juni) DIGITAAL INSCHRIJVEN VAN DE TEAMS SEIZOEN 2018/ 19 Na het opstarten van Sportlink Club gaat u via WEDSTRIJDZAKEN

Nadere informatie

31 mei Dispensatiereglement Jeugd Seizoen

31 mei Dispensatiereglement Jeugd Seizoen 31 mei 2015 Dispensatiereglement Jeugd Seizoen 2015-2016 DISPENSATIEREGLEMENT JEUGD SEIZOEN 2015-2016 1 Algemeen Het Dispensatiereglement Jeugd seizoen 2015-2016 is van toepassing met ingang van seizoen

Nadere informatie

Inleiding: onderstaand ziet u het NTTB-competitieboek van de afdeling Gelre voor de jeugd en senioren voor het voorjaar van 2016

Inleiding: onderstaand ziet u het NTTB-competitieboek van de afdeling Gelre voor de jeugd en senioren voor het voorjaar van 2016 Inleiding: onderstaand ziet u het NTTB-competitieboek van de afdeling Gelre voor de jeugd en senioren voor het voorjaar van 2016 Uitslagen inbrengen in NAS De verenigingen dienen er voor te zorgen dat

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen 2015-2018 14 maart 2015 1 Inleiding Voor u ligt het Jeugdbeleidsplan van MHC Amstelveen. Dit plan is gemaakt door de Technische Commissie (TC) in samenspraak met

Nadere informatie

Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen)

Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) Zaalhockeyregels Midden Nederland Jongste Jeugd (6- en 8-tallen) I. Algemene bepalingen Competitie E6- en E8-tallen spelen wedstrijden in competitieverband. Deze vinden plaats in sporthallen. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd

Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd 1. Inleiding Het bestuur van de Hockeyclub Nuenen heeft haar beleid samengevat in Het Nuenen Concept. Een beschrijving van Het Nuenen Concept is

Nadere informatie

Voor u ligt alweer een extra nieuwsbrief van de Jongste Jeugd van Roomburg! Het is tevens de laatste nieuwsbrief van dit seizoen.

Voor u ligt alweer een extra nieuwsbrief van de Jongste Jeugd van Roomburg! Het is tevens de laatste nieuwsbrief van dit seizoen. Kijk ook op onze website: www.roomburg.nl ts Kijk ook op Binnenkort onze website: ook op www.roomburg.nl Twitter Binnenkort ook op Twitter EXTRA NIEUWSBRIEF ROOMBURG Jongste Jeugd Commissie nr 9, 20 juli

Nadere informatie

Bekerbesluiten Zaalvoetbal Landelijk en district Seizoen 2018/'19

Bekerbesluiten Zaalvoetbal Landelijk en district Seizoen 2018/'19 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Bekerbesluiten Zaalvoetbal Landelijk en district Seizoen 2018/'19 Versie definitief 1 Bekerbesluiten 1.1 Landelijke beker zaalvoetbal mannen Artikel 1

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2013

Nieuwsbrief September 2013 Nieuwsbrief September 2013 Door: Esther Koevoets Arnold Lexmond 1 Van de voorzitter Hoi allemaal, De vakantie is voorbij en de trainingen zijn weer begonnen. De teamindelingen zijn bekend en ook dit jaar,

Nadere informatie

WELKOM Presentatie Zaalhockey Seizoen

WELKOM Presentatie Zaalhockey Seizoen WELKOM Presentatie Zaalhockey Seizoen 2016-2017 1. Agenda 2. Kennismaking zaalcommissie 3. Wat doet de Zaalcie 4. Teamindeling & Trainingsschema 2016-17 5. Accommodatie Zaalhockey in Borchland 6. Zaalleiding

Nadere informatie

Aanbod KNHB-workshops. Inleiding

Aanbod KNHB-workshops. Inleiding Aanbod KNHB-workshops Inleiding Trainers, coaches en ouders van een vereniging hebben een voorbeeldfunctie voor jeugdhockeyspelers. Het blijkt in de praktijk niet altijd makkelijk te zijn om deze voorbeeldfunctie

Nadere informatie

een familieclub met ambitie Nieuwsbrief april 2014

een familieclub met ambitie Nieuwsbrief april 2014 een familieclub met ambitie Nieuwsbrief april 2014 Geachte (ouders van) leden, Met de paasdagen en toernooien op de Loenense MHC in gang en in aantocht, de hoogste tijd voor een update via deze nieuwsbrief:

Nadere informatie

KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015

KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015 KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015 De Regio Winter Buiten Competitie (RWBC) gaat in november 2014 weer van start en wordt gespeeld in de maanden november, december

Nadere informatie

Presentatie Jongste Jeugd

Presentatie Jongste Jeugd Presentatie Jongste Jeugd De vereniging en (spel)regels Bijeenkomst voor ouders Programma Welkom! Verenigingsinformatie Rol van ouders Rol spel- en teambegeleiding Uitleg nieuwe (spel)regels Opleiding

Nadere informatie

DISTRICTS JEUGD COMPETITIE ROTTERDAM 2013

DISTRICTS JEUGD COMPETITIE ROTTERDAM 2013 N u m m e r 1 - S e p t e m b e r 1 9 9 9 regio Zuidwest district Rotterdam Stationsplein 4b 3331 LL Zwijndrecht 088-1302740 www.knltb.nl s e p t e m b e r 2 0 1 2 DISTRICTS JEUGD COMPETITIE ROTTERDAM

Nadere informatie