Situatie 1 Situatie 2 Situatie 3 Situatie 4 Ja (groen) Ja (groen) Nee (rood) Nee (rood) Ja (groen) Nee (rood) Ja (groen) Nee (rood)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Situatie 1 Situatie 2 Situatie 3 Situatie 4 Ja (groen) Ja (groen) Nee (rood) Nee (rood) Ja (groen) Nee (rood) Ja (groen) Nee (rood)"

Transcriptie

1 BSN in de zorg Inleiding Vanaf 1 juni 2008 is de wet (Wbsn-z) in werking getreden en mag het BSN gebruikt worden door zorgverleners, zorgverzekeraars en indicatieorganen. Vanaf 1 juni 2009, is het gebruik van het BSN verplicht U bent dan verplicht de identiteit van al uw patiënten vast te stellen en dit vast te leggen in uw administratie. Om het BSN te gebruiken en door te geven aan derden is de voorwaarde dat dit BSN verkregen is via een betrouwbare bron en dat deze automatisch wordt vastgelegd. (dus niet zelf intypen) Als betrouwbare bron wordt gezien : een COV check (bij Vecozo) of het raadplegen van het SBV-Z. COV = Controle Op Verzekeringsrecht. SBV-Z = Sectorale Berichten Voorzieningen in de Zorg Belangrijk Als het BSN niet uit een betrouwbare bron is verkregen kan het BSN niet worden door gegeven aan derden. Onder betrouwbare bron wordt verstaan : import via COV of gegevens overnemen van het SBV-Z De identiteit van de patiënt moet zijn vastgesteld, dit kan d.m.v. het vergewissen of WID. WID = Wettelijk Identiteits Document Pas als de juiste persoon aan het juiste nummer is gekoppeld, kan er sprake zijn van een betrouwbare gegevensuitwisseling met behulp van het BSN. (bron : SBV-Z handboek) Tip: Belt een nieuwe patiënt voor een eerste afspraak? Vraag dan altijd of de patiënt een geldig wettelijk identiteitsdocument meeneemt. Meer info zie : BSN uit betrouwbare bron (GBA, SBV-Z, Andere BSN-Gebruiker)? Identiteit vastgelegd (vergewissen of vastlegging documenttype en nummer)? Gebruiken bij gegevensuitwisseling? Situatie 1 Situatie 2 Situatie 3 Situatie 4 Ja (groen) Ja (groen) Nee (rood) Nee (rood) Ja (groen) Nee (rood) Ja (groen) Nee (rood) Ja, BSN automatisch opnemen in het bericht of op het document Na een waarschuwing dient de zorgaanbieder zelf te kunnen bepalen of het BSN wel of niet wordt opgenomen in het bericht of op het document Nee, BSN nooit opnemen in het bericht of op het document Nee, BSN nooit opnemen in het bericht of op het document Identificatie patiënt en invullen BSN [BSN Identificatie WID controle]

2 In de patiënten kaart kunt u via de knop [Invoer] een nieuwe patiënt invoeren. U vult het gebruikelijke in of laat dit deels door COV of SBV-Z invullen. (later hier meer over). Uiteraard kunt u ook een bestaande patiënt op roepen. (die al is ingevoerd)we focussen ons in deze beschrijving op het verkrijgen (en verifiëren) van het BSN en de identificatie van de patiënt, het opvragen (en verifiëren) van persoonsgegevens en de WID controle. Als u de patiënt voor de allereerste keer in uw praktijk ziet moet de patiënt zich identificeren. Als zorgverlener moet u deze identificatie vaststellen en vastleggen in het programma. Dit kan d.m.v. vergewissen of WID. Keuzes bij identificatie ; Niet geïdentificeerd, Vergewist en WID. Heeft u de patiënt als eens een keer eerder gezien en weet u dat zeker dat de patiënt degene is, die hij/zij zegt die hij/zij is, dan kunt u zich van de identiteit vergewissen. Bij een nieuwe patiënt (die u nog nooit heeft gezien), moet u de identiteit van de patiënt controleren aan de hand van een identiteitsdocument. Het documenttype en documentnummer moet u vastleggen in de administratie (patiëntenkaart). Als wettelijk identiteitsbewijs wordt gezien : Nederlands paspoort Nederlands rijbewijs Nederlandse identiteitskaart Nederlands vreemdelingendocument Buitenlands paspoort (Deze is niet te controleren bij het SBV-Z) Identiteitscontrole houdt in dat u: de patiënt vergelijkt met de foto op het identiteitsdocument; controleert of het identiteitsdocument geldig is; controleert of de persoonsgegevens horen bij de patiënt, bijvoorbeeld door het stellen van enkele controlevragen. Wanneer u twijfelt aan de geldigheid van een identiteitsbewijs kunt u een WID controle uitvoeren bij de SBV-Z. Deze controleert dan of het een geldig document is (in omloop is). Mocht dit niet het geval zijn dan zal de status in de patiëntenkaart meteen op Niet geïdentificeerd komen te staan. Het BSN kunt u handmatig invullen. Als het BSN handmatig wordt ingevuld komt er bij Verkregen via : Eigen administratie te staan. BSN eigen administratie wil zeggen bron BSN niet betrouwbaar. Volgens het BSN keurmerk hoeft u het BSN niet te controleren als u het BSN van iemand heeft gekregen die het al gecontroleerd heeft. B.v. een verwijzer heeft dit BSN op een verwijsbrief staan. Helaas moet u het dan weer handmatig overnemen in WinMens en wordt dit toch als niet betrouwbaar gezien. U moet dan alsnog zelf een COV check of het raadplegen van het SBV-Z uitvoeren. In de patiëntenkaart is een onderscheid gemaakt tussen geslachtsnaam en partnernaam. Om het BSN op te vragen bij het SBV-Z is volgens zoekpad2 een geslachtsnaam nodig. De partnernaam wordt hier niet gebruikt, bij Vecozo kan dit wel het geval zijn. Als extra optie is in WinMens de mogelijkheid om de naamweergave te selecteren. Dit wordt gebruikt naar alle uitgaande stukken. 1 - Geslachtsnaam, 2 - Partnernaam, 3 - Partnernaam & Geslachtsnaam. 4 - Geslachtsnaam & Partnernaam.

3 Via de knop [SBV-Z] wordt het volgende scherm geopend. Dit is een multifunctioneel scherm voor opvragen en verifiëren BSN/Persoon gegevens en WID controle. Tijdens en voor het openen van dit scherm wordt er gecontroleerd of er een kaartlezer aanwezig is en een geldige UZI pas. Wanneer u de eerste keer het SBV-Z scherm op start (sessie) ziet u boven in de blauwbalk staan : BSN identificatie ( SBV-Z ) Even geduld A.U.B. SESSIE wordt geopend (eenmalig bij opstarten) Wacht dit rustig af!!! WinMens gaat communiceren met de SBV-z webservice. Als de webservice is gevonden krijgt u uw UZI pas te zien. Selecteer de UZI pas en druk dan op oké. Vervolgens zal er een klein schermpje verschijnen waarin u ook uw PIN moet invoeren. De PIN heeft u van het UZI register gekregen. Deze PIN kunt u later ook veranderen met de tokenadmin.exe (staat helemaal los van WinMens) De sessie is nu geopend en u kunt nu het SBV-Z raadplegen.

4 BELANGRIJK Wanneer u uw plek achter de computer verlaat en de computer is door derden toegankelijk bent u verplicht de UZI pas uit de houder te nemen. De gebruiker is hier verantwoordelijk voor. Als de UZI pas verwijderd wordt en SBV-Z scherm staat nog open zal WinMens uit veiligheidsredenen direct afsluiten. De sessie is dan geheel afgebroken. Met de knop [Opvragen BSN] kan men het BSN van een persoon opvragen en verifiëren aan de hand van 2 zoekpaden (1 of 2) dit zijn verplichte velden. Zoekpad 1 : Geboortedatum, geslachtsaanduiding, huisnummer en postcode. Zoekpad 2 : Geboortedatum, geslachtsaanduiding en geslachtsnaam. De zoekactie kan uitgebreid worden door extra velden mee te sturen in de aanvraag. Dit kan door het vakje achter het invulveld (indien mogelijk) aan te vinken. Als u het BSN opvraagt terwijl het BSN al is ingevuld, dan vindt er verificatie van het BSN plaats. De knop [Opvragen Persoon] is voor het opvragen van persoonsgegevens op basis van alleen het BSN. U hoeft alleen het BSN in te vullen (als dit nog niet via de patiëntenkaart was ingevuld) en op deze knop [Opvragen Persoon] te drukken. De [WID controle] knop is alleen te gebruiken als documenttype en documentnummer zijn ingevuld. Deze velden worden overgenomen uit de patiëntenkaart. Als de WID controle met een positief resultaat komt wordt dit meteen naar de patiëntenkaart terug gekoppeld. Het document wordt dan gezien als zijnde in omloop. Is het document niet in omloop om wat voor een reden dan ook, dan wordt het documentnummer gewist en het wordt de persoon als een niet geïdentificeerd gezien. Via de knop [Gegevens overnemen] worden de aangevinkte gegevens overgenomen in de patiënten kaart. In het midden bevinden zich de overname vinkjes. Voor de verdere uitleg van de SBV-Z webservice gebruiken we vanaf hier een testpersoon van de testscenario s van het SBV-Z.

5 Bron : SBV-Z test gegevens Als men op de knop [Opvragen BSN] heeft gedrukt, terwijl het BSN al ingevuld is zal er automatisch een verificatie plaatst vinden. Het BSN wordt dan vergeleken met de ingevulde persoonsgegevens mits het veld daar achter is aangevinkt. Het SBV-Z wordt geraadpleegd en vraagt op zijn beurt de gegevens op van het GBA. GBA = Gemeentelijk Basisadministratie persoonsgegevens. De aanvraaggegevens staan in het linkerdeel van het scherm en de informatie die terugkomt staat in het rechter deel van het scherm. Mocht het zo zijn dat er een afwijking in de aanvraaggegevens zit (het veld moet dan wel aangevinkt zijn), dan zal het retourveld geel oplichten. Linksonder staan de meldingen die het SBV-Z terug geeft. Als u op een desbetreffende regels klikt krijgt u de volledige informatie over de melding van het SBV-Z. De waarschuwingen over een aanvraag of het onjuist in vullen van het aanvraagveld wordt in de kleur blauw weer gegeven in het linker gedeelte. De meldingen daar over kunt u ook weer links onderin bij meldingen terug lezen. Als u het desbetreffende blauwe veld aanpast kunt u daarna opnieuw op de knop [Opvragen BSN ] drukken. Omdat er meer gegevens beschikbaar zijn is er een tabblad gemaakt met aanvullende gegevens. Tweede tabblad staat aanvullende informatie.

6 De vaste velden spreken voor zich, bij Functie adres kan de waarde : Woonadres of Briefadres terugkomen van het SBV-Z. In het witte veld daaronder komt te staan of het een Indicatie geheim betreft. Als hier sprake van is wordt om een onbekende reden (voor de gebruiker) een gedeelte van de persoonsgegevens niet weer gegeven. Dit heeft meestal betrekking op het adres. Weergave ; Indicatie geheim : Er is een beperking op de gegevensverstrekking van toepassing De volgende extra informatie kan worden terug gegeven : Omschrijving reden opschorting : Overlijden (Datum overlijden : ) Omschrijving reden opschorting : Emigratie Omschrijving reden opschorting : Ministerieel besluit Aanduiding gegevens in onderzoek persoon : Test_Aanduiding gegevens in onderzoek persoon Datum ingang onderzoek persoon : Aanduiding gegevens in onderzoek overlijden : Test_Aanduiding gegevens in onderzoek overlijden Datum ingang onderzoek overlijden : Aanduiding gegevens in onderzoek adres : Test_Aanduiding gegevens in onderzoek adres Datum ingang onderzoek adres :

7 Invoer in de agenda: Als u het BSN handmatig heeft ingevuld en daardoor de bron onbetrouwbaar is (eigen administratie). dan ziet u bij de invoer in de agenda Bron BSN : Eigen administratie Dus u mag en kan het BSN niet door geven aan derden. Slaat u deze behandeling toch op dan krijgt u de melding : Als de waarschuwing van de BSN bron wordt genegeerd bij de melding van Eigen administratie dan zal er geen BSN (maar wel ) worden mee gestuurd naar derden. Indien het BSN niet via betrouwbare bron is vastgelegd in WinMens mag het BSN niet doorgegeven worden aan derden of vermeld worden op uitgaande stukken. Tevens moet een identificatie van de patiënt zijn vastgelegd. Uitgaande stukken zijn brieven, rapportages, verlengingen, verslaglegging en restitutienota s. Ook bij het declareren naar de zorgverzekeraar zal het BSN niet worden meegestuurd als het uit een niet betrouwbare bron uit verkregen is. (de default waarde ). Voor de verzekeraars betekent een BSN met de cijfers dat het BSN niet is ingevuld. Dit is vanaf 1 juni 2009 wettelijk verplicht! Bij de Declaratiecontrole wordt hier ook op gecontroleerd. Om deze controle met de afwijkingen in kaart te brengen kunt in het declaratiescherm (ook bij declaratie inzien) op de knop [Controle] drukken. Deze controle controleerde voorheen alleen de niet ingevoerde velden. Als extra wordt nu gecontroleerd of het BSN via een betrouwbare bron verkregen is en of de identificatie is vastgelegd, zodat u dit nog kan aanpassen voor het versturen van de declaratie. Maakt u ondanks de melding toch een bestand van de declaratie dan zal het BSN bij een niet betrouwbare bron vervangen worden door In de agenda kunt u de identificatiestatus wijzigen, dit kan ook bij agenda, behandeling wijzigen. Bij agenda, behandeling wijzigen staat identificatie links boven in het scherm. U kunt dan bij identificatie ook weer kiezen : WID of vergewissen. Is het BSN verkregen uit een onbetrouwbare bron dan zal dit ROOD oplichten bij agenda, behandeling wijzigen. Om de status van de BSN te veranderen naar betrouwbaar kunt u in de patiëntenkaart als nog het BSN opvragen bij een betrouwbare instantie (via COV of SVB-Z). U kunt daarna op de knop [Update] drukken en alle behandelingen van de desbetreffende patiënt zullen worden aangepast naar de status (BSN) betrouwbaar. De Identificatie/BSN log kan worden bekeken in de patiëntenkaart bij behandelingen. Het scherm is verdeelt in twee delen. In het bovenste deel staan de gegeven behandelingen en het onderste deel staan de identificaties die plaats gevonden hebben. De datum van de BSN aanvraag wordt ook vermeld mits het een BSN betreft die uit een betrouwbare bron verkregen is.

8 Daarachter is te zien of er een WID controle heeft plaats gevonden. Een WID controle is niet verplicht, u kunt deze uitvoeren (mits u een UZI pas heeft) als u het gevoel heeft dat er iets niet klopt. Stel eventuele controle vragen, zoals geboortedatum enz. Om een overzicht te kunnen krijgen van de patiënten die nog niet voldoen aan een BSN verkregen via een betrouwbare bron, kunt u via het menu Extra BSN controle (SBV-Z) aanklikken. U krijgt dan het volgende scherm in beeld :

9 Standaard wordt er alleen gekeken naar de patiënten die nog in behandeling zijn (Actieve patiënten). De vinkjes daar onder zijn optioneel. Als u alleen b.v. BSN niet vastgelegd wil zien, vinkt u deze aan en druk dan op [Controleer] De resultaten worden in uw standaard notepad geopend. Instellen van de URL adressen. Verander deze instellingen nooit, tenzij het door het SBV-Z of door Fairware wordt geadviseerd. Deze url adressen wordt opgeslagen in SBVZ.ini en staan in de map van WinMens. Mocht u per ongeluk deze url adressen hebben veranderd waarbij de webservice van het SBV-Z niet goed meer functioneert, dan moet u WinMens afsluiten en het bestand SBVZ.ini verwijderen. Door WinMens wordt er dan een nieuwe ini file gegenereerd met de juiste instellingen. Belangrijke links :

BSN in de zorg Winmens versie 7.27 BSN & Identificatie

BSN in de zorg Winmens versie 7.27 BSN & Identificatie BSN in de zorg Winmens versie 7.27 BSN & Identificatie Inleiding. Vanaf 1 juni 2008 is de wet (Wbsn-z) in werking getreden en mag het BSN gebruikt worden door zorgverleners, zorgverzekeraars en indicatieorganen.

Nadere informatie

Patiëntenkaart (Patiëntgegevens) Inhoudsopgave:

Patiëntenkaart (Patiëntgegevens) Inhoudsopgave: Patiëntenkaart (Patiëntgegevens) Inhoudsopgave: Algemene uitleg over de Patiëntenkaart Een nieuwe patiënt toevoegen Opbouw van de Patiëntenkaart (Patiëntgegevens) De Menubalk Persoonlijke gegevens van

Nadere informatie

Project invoering EPD en BSN in de zorg, Idius Felix, juni

Project invoering EPD en BSN in de zorg, Idius Felix, juni Invoering in de Zorg: GGZ Idius Felix Programma Invoering EPD en in de Zorg Bijeenkomst Invoering GGZ Nederland - 23 juni 2008 Agenda Wbsn-z: Wat betekent de wet voor zorgaanbieders in de GGZ? - Wbsn-z

Nadere informatie

Onderstaand schema toont de handleidingen in het grote geheel en geeft de verbanden aan. Planning. Module zorgplanning

Onderstaand schema toont de handleidingen in het grote geheel en geeft de verbanden aan. Planning. Module zorgplanning Inleiding Vanaf 1 juni 2009 is het gebruik van het BurgerServiceNummer (BSN) in de zorg verplicht. Deze handleiding beschrijft de reguliere bevraging van de cliëntgegevens zoals deze binnen PlanCare Dossier

Nadere informatie

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen Declareren Stap 1 Openstaande behandelingen Bij het programma onderdeel Declaratie, Openstaande behandelingen (zorgverzekeraars) kunt u kijken welke welke behandelingen er nog niet gedeclareerd zijn. Druk

Nadere informatie

Inleiding. Programma instelling voor gebruik EDP

Inleiding. Programma instelling voor gebruik EDP Inleiding Het is mogelijk om de declaraties elektronisch rechtstreeks vanuit Winmens in te dienen bij Vecozo. Zo kunt u als u een (verzamel)zip maakt bij declaratie inzien deze meteen indienen bij Vecozo.

Nadere informatie

Handleiding Amyyon Care BSN functionaliteit. Rondomzorg

Handleiding Amyyon Care BSN functionaliteit. Rondomzorg Handleiding Amyyon Care BSN functionaliteit Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 BSN bevraging NAW... 4 3 BSN bevraging BSN... 7 4 BSN verificatie... 9 5 ID registratie... 11 6 WID controle... 12 7 Vergewissen...

Nadere informatie

Verwijsgegevens Inhoudsopgave:

Verwijsgegevens Inhoudsopgave: Verwijsgegevens Inhoudsopgave: Algemene uitleg over de Patiëntenkaart Openen van de Verwijsgegevens Opbouw van de patiëntenkaart (Verwijsgegevens) Verwijzingen (*) Geselecteerde verwijzing nr. * De Menubalk

Nadere informatie

Aandachtspunten gebruik portalen VECOZO en SBV-Z

Aandachtspunten gebruik portalen VECOZO en SBV-Z Aandachtspunten gebruik portalen VECOZO en SBV-Z Zorgaanbieders kunnen het burgerservicenummer (BSN) opvragen bij het daarvoor ingerichte portaal voor de zorgsector, de Sectorale Berichten Voorziening

Nadere informatie

Aandachtspunten gebruik portalen VECOZO en SBV-Z

Aandachtspunten gebruik portalen VECOZO en SBV-Z Aandachtspunten gebruik portalen VECOZO en SBV-Z Zorgaanbieders kunnen het burgerservicenummer (BSN) opvragen bij het daarvoor ingerichte portaal voor de zorgsector, de Sectorale Berichten Voorziening

Nadere informatie

Zorgverzekeraars Invoer [Invoer] [Opslaan] Bewerken [Bewerken] [Opslaan]

Zorgverzekeraars Invoer [Invoer] [Opslaan] Bewerken [Bewerken] [Opslaan] Zorgverzekeraars In het programma onderdeel Extra, Zorgverzekeraars kunt u zorgverzekeraars via de Combobox bij Verzekeraar oproepen. Er rolt dan een lijst met namen naar beneden waarbij u een keuze kan

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding Dossier Instellingen Inhoudsopgave Inleiding Dossier instellingen Dossier Meetinstrumenten Meetinstrumenten importeren Nieuwe meetinstrumenten importeren met bestaande meetinstrumenten Richtlijnen Richtlijnen

Nadere informatie

Het burgerservicenummer (BSN) in de zorg. Informatie voor zorgaanbieders

Het burgerservicenummer (BSN) in de zorg. Informatie voor zorgaanbieders Het burgerservicenummer (BSN) in de zorg Informatie voor zorgaanbieders BSN in de zorg Identificatie en opvragen BSN Het burgerservicenummer (BSN) is een uniek en persoonsgebonden nummer. Iedereen die

Nadere informatie

Chronische Pijn Protocol Dossier (CPP)

Chronische Pijn Protocol Dossier (CPP) Chronische Pijn Protocol Dossier (CPP) Het kiezen van dit type dossier doet u in de verwijzing. U maakt daar een nieuwe verwijzing aan en u kiest Chronisch Pijn Protocol bij Dossier type. U kunt vervolgens

Nadere informatie

Online declareren in Intramed v5. Hoofdstuk 1 Online declareren in Intramed. Instellingen voor online declareren

Online declareren in Intramed v5. Hoofdstuk 1 Online declareren in Intramed. Instellingen voor online declareren Hoofdstuk 1 Online declareren in Intramed Instellingen voor online declareren In Intramed kunt u uw declaraties rechtstreeks verzenden naar het VECOZO portaal. U hoeft dus géén declaratiebestanden aan

Nadere informatie

Meetinstrumenten Inhoudsopgave:

Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Openen van de meetinstrumenten 2 Selecteren meetinstrumenten voor een patiënt /cliënt 4 Meetinstrument naar de patiënt / cliënt sturen 6 Inlezen meetresultaten 10 Bekijken

Nadere informatie

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of Enkele nuttige tips om met VARB te werken. U start uw internetbrowser en gaat naar https://www.varb.nl er komt een schermpje Certificaat bevestigen, klik op OK. Het volgende scherm is Voer Pin in, u vult

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Verzekeraars (zorgverzekeraars, prestatiecodes en tarieven) Inhoudsopgave

Verzekeraars (zorgverzekeraars, prestatiecodes en tarieven) Inhoudsopgave Verzekeraars (zorgverzekeraars, prestatiecodes en tarieven) Inhoudsopgave Inleiding Verzekeraars Een eigen verzekeraar toevoegen Een bestaande verzekeraar wijzigen Een verzekeraar op niet actief zetten

Nadere informatie

Handleiding Aanvragen extra prestaties bij overeenkomst. Inleiding

Handleiding Aanvragen extra prestaties bij overeenkomst. Inleiding Handleiding Aanvragen extra prestaties bij overeenkomst Inleiding Met deze handleiding willen we u helpen bij het aanvragen van extra prestaties naast de preferente overeenkomst. We nemen u stap voor stap

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 4.0 KraamzorgCompleet versie 4.0 Inhoudsopgave Update documentatie versie 4.0 Hoofdstuk 1 Declareren partusassistentie...1 1.1 Declareren partusassistentie

Nadere informatie

LSP-gebruik in Scipio

LSP-gebruik in Scipio LSP-gebruik in Scipio (Tekst: Helma van der Linden) Gebruik UZI-pas Om de LSP-acties uit te voeren, moet de gebruiker ingelogd zijn met zijn/haar UZI-pas. De UZI-pasgegevens moeten daarvoor eerst in Scipio

Nadere informatie

Instellingen WinMens. Inhoudsopgave. Inleiding

Instellingen WinMens. Inhoudsopgave. Inleiding Instellingen WinMens Inhoudsopgave Inleiding Instellingen WinMens Algemeen Praktijk / Praktijkhouder Medewerkers Rechtenbeheer van medewerkers Programma Financieel Koppelingen Certificaten 1 Inleiding

Nadere informatie

Meer informatie vindt u op de website http://www.fysiomonitor.nl. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u met Fysio Prestatie Monitor contact opnemen.

Meer informatie vindt u op de website http://www.fysiomonitor.nl. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u met Fysio Prestatie Monitor contact opnemen. Hoofdstuk 1 Fysio Prestatie Monitor instellen en gebruiken De Fysio Prestatie Monitor (FPM) is een online meetinstrument van Qualizorg dat de kwaliteit van fysiotherapeutische zorg in kaart brengt, en

Nadere informatie

Correspondentie Deze module omvat: 1. Rapportages 2. Brieven 3. Zorgmail

Correspondentie Deze module omvat: 1. Rapportages 2. Brieven 3. Zorgmail Correspondentie Deze module omvat: 1. Rapportages 2. Brieven 3. Zorgmail Inhoudsopgave: Openen van de correspondentie 2 Algemene uitleg over het scherm correspondentie 3 Een geadresseerde selecteren voor

Nadere informatie

Online inschrijven en de aanpassingen in het programma werken alleen als u Intramed Online met een Intramed PLUS licentie heeft.

Online inschrijven en de aanpassingen in het programma werken alleen als u Intramed Online met een Intramed PLUS licentie heeft. Hoofdstuk 1 Via een Intramed-web-applicatie kunnen patiënten zich via internet inschrijven bij uw praktijk. De patiënt opent de app en vult online een intake-vragenlijst in. Deze gegevens worden naar uw

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Als u online declareert in Intramed, kunt u de retourinformatie via Intramed opvragen.

Als u online declareert in Intramed, kunt u de retourinformatie via Intramed opvragen. Hoofdstuk 1 Retourinformatie ophalen en afhandelen Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed ophalen en inlezen. Als iets verkeerd is

Nadere informatie

U moet eerst de betreffende verzamelstaat crediteren. Vervolgens kunt u van de creditdeclaratie een creditbestand maken.

U moet eerst de betreffende verzamelstaat crediteren. Vervolgens kunt u van de creditdeclaratie een creditbestand maken. Hoofdstuk 1 Creditbestand aanmaken en versturen Soms willen verzekeraars een creditbestand ontvangen, als u bijvoorbeeld met de verkeerde diagnose- of indicatiecode heeft gedeclareerd. Nadat u gecrediteerd

Nadere informatie

Handleiding Verwerken Retourinformatie afkomstig van de website van Vecozo (versie 2009-10, OmniHisScipio 1.912 e.v.)

Handleiding Verwerken Retourinformatie afkomstig van de website van Vecozo (versie 2009-10, OmniHisScipio 1.912 e.v.) Handleiding Verwerken Retourinformatie afkomstig van de website van Vecozo (versie 2009-10, OmniHisScipio 1.912 e.v.) Retourinformatie via de website van Vecozo Wanneer declaraties zijn ingediend bij de

Nadere informatie

Releasenotes. KraamZorgCompleet versie 4.1. KraamzorgCompleet versie 4.1

Releasenotes. KraamZorgCompleet versie 4.1. KraamzorgCompleet versie 4.1 Releasenotes KraamZorgCompleet versie 4.1 KraamzorgCompleet versie 4.1 Inhoudsopgave Releasenotes Hoofdstuk 1 Releasenotes...1 III Hoofdstuk 1 Releasenotes Een nieuwe versie van KraamZorgCompleet: nieuwe

Nadere informatie

Peridos Invulinstructie labaanvraagformulier NIPT

Peridos Invulinstructie labaanvraagformulier NIPT Peridos Invulinstructie labaanvraagformulier NIPT Plaats: Utrecht Datum: 15-03-2017 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.0 1. Inleiding Minister Edith Schippers heeft opdracht gegeven vanaf 1 april

Nadere informatie

Digitale dossiers. Inhoudsopgave:

Digitale dossiers. Inhoudsopgave: Digitale dossiers Inhoudsopgave: Inleiding Openen van een dossier De werking van de dossiers Toelichting van de knoppen in het hoofdmenu Invoeren van gegevens Selecteren van hulpmiddelen en zorgverleners

Nadere informatie

13 februari 2007 Bijeenkomst GGD Nederland

13 februari 2007 Bijeenkomst GGD Nederland BSN in de zorg 13 februari 2007 Bijeenkomst GGD Nederland Jeannette Kuijper-Smit Project BSN in de zorg Ministerie van VWS Agenda Wat is BSN Gebruik BSN in de zorg Verantwoordelijkheden invoering BSN in

Nadere informatie

Update documentatie. versie 6.5. versie 6.5

Update documentatie. versie 6.5. versie 6.5 Een nieuwe versie van Intramed: nieuwe mogelijkheden, verbeteringen en oplossingen. Met deze versie voldoet Intramed ruim op tijd aan de landelijke afspraak om per 1 mei 2012 met de vernieuwde GZ-standaard

Nadere informatie

MediQuest instellen gebruiken - automatisch versturen. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - automatische verzending

MediQuest instellen gebruiken - automatisch versturen. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - automatische verzending MediQuest instellen gebruiken automatisch versturen Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken automatische verzending MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage.

Nadere informatie

Module online intake/dtf

Module online intake/dtf Module online intake/dtf Inhoud Inleiding... 1 Activeren van de module online intake/dtf... 1 Een online verzoek versturen... 2 Een online verzoek ontvangen... 4 Een verzoeksjabloon invoeren / aanpassen...

Nadere informatie

Handleiding Declareren in OmniHisScipio (versie 2009-10, OmniHisScipio 1.912 e.v.)

Handleiding Declareren in OmniHisScipio (versie 2009-10, OmniHisScipio 1.912 e.v.) in OmniHisScipio (versie 2009-10, OmniHisScipio 1.912 e.v.) OmniHisScipio stelt u in staat de inschrijfgelden en verrichtingen te declareren.want elk contact met een patiënt legt u, behalve medisch, ook

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Peridos Handleiding uitslagen combinatietest

Peridos Handleiding uitslagen combinatietest Peridos Handleiding uitslagen combinatietest Plaats: Utrecht Datum: 18-09-2017 Auteur: Landelijk functioneel beheer Peridos Versie: 2.0 1. Inleiding Peridos ondersteunt de digitale labworkflow voor de

Nadere informatie

Handleiding EPD-overdrachtbericht (MEDOVD) Versie: 0.2. EPD Overdrachtbericht (MEDOVD)... 2 Aanmaken verhuisdossier Inlezen verhuisbericht...

Handleiding EPD-overdrachtbericht (MEDOVD) Versie: 0.2. EPD Overdrachtbericht (MEDOVD)... 2 Aanmaken verhuisdossier Inlezen verhuisbericht... Promedico-VDF 10 Handleiding EPD-overdrachtbericht (MEDOVD) Versie: 0.2 Inhoud EPD Overdrachtbericht (MEDOVD)... 2 Aanmaken verhuisdossier... 2 Inlezen verhuisbericht... 5 Koppelen aan bestaande patiënt...

Nadere informatie

Werken met de Verwijsindex Rechtenrol Gebruiker

Werken met de Verwijsindex Rechtenrol Gebruiker Deze instructie geeft uitleg over het werken met de Verwijsindex als gebruiker. De rechten voor gebruiker kunnen per regio verschillen. Indien u één of meerdere handelingen niet kunt verrichten, maar deze

Nadere informatie

Handboek Invoering en gebruik burgerservicenummer in de zorg

Handboek Invoering en gebruik burgerservicenummer in de zorg Handboek Invoering en gebruik burgerservicenummer in de zorg Inhoudsopgave Inleiding Deel I Stappenplan Deel II A. Introductie BSN Factsheet De Wbsn-z op hoofdlijnen Factsheet Introductie BSN in de zorg

Nadere informatie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie Balie VIVA2.0 VIVA2.0 Balie CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl 1 Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie over VIVA

Nadere informatie

Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT

Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT Plaats: Utrecht Datum: 18-09-2017 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.1 1. Inleiding Peridos ondersteunt de digitale labworkflow voor de NIPT.

Nadere informatie

Handleiding Plexus Portal

Handleiding Plexus Portal Handleiding Plexus Portal Update juni 2015 Belangrijke gegevens Het Collectebureau is bereikbaar tijdens kantoortijden via 033-3032661 (vanaf 29 juni 2015 tot eind november 2015) Of mail naar: collecte@alzheimer-nederland.nl

Nadere informatie

Evry voor Diëtheek. Handleiding eerste gebruik

Evry voor Diëtheek. Handleiding eerste gebruik Evry voor Diëtheek Handleiding eerste gebruik 1 Introductie Maak verbinding met het bureaublad-op-afstand van Diëtheek op de gebruikelijke manier. Start hier Evry met het icoon op het bureaublad. De gebruikersnaam

Nadere informatie

Handout. LSP- Bijeenkomst. Comugroup Medical

Handout. LSP- Bijeenkomst. Comugroup Medical LSP- Bijeenkomst UZI-pas beheer Via Stamgegevens > UZI-pas beheer kunt u passen koppelen en ontkoppelen. Voor het koppelen laat u de gebruiker eerst inloggen met Gebruikersnaam en wachtwoord en gaat u

Nadere informatie

Back-up maken / terugzetten Inhoudsopgave

Back-up maken / terugzetten Inhoudsopgave Back-up maken / terugzetten Inhoudsopgave Het belang van het maken van een back-up 2 Algemene informatie over het scherm Back-up 3 Het maken van een back-up maken 5 Verschillende onderdelen waarvoor een

Nadere informatie

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Handleiding Licentieregie Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Inhoud Inleiding 3 1 Bestellingen plaatsen 4 1.1 Wat u moet weten voordat u een bestelling gaat plaatsen 4 1.2 Een bestelling plaatsen

Nadere informatie

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken bestand aanmaken en uploaden MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

Als eerste moet u eenmalig per gebruiker van Intramed de Fastguide plug-in installeren.

Als eerste moet u eenmalig per gebruiker van Intramed de Fastguide plug-in installeren. Hoofdstuk 1 Om gebruik te maken van de Fastguide koppeling in Intramed moet u een aantal instellingen doen: de Fastguide Plugin installeren; uw Fastguide account toevoegen in Intramed. Vervolgens kunt

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Uitslagen

Handboek ZooEasy Online Uitslagen Handboek ZooEasy Online Uitslagen Datum: Juni 2012 Versie: 1.04 Inhoudsopgave 1. ONDERHOUD UITSLAGEN... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.1.1. KOPPELING BASISTABELLEN... 3 1.1.2. KOPPELING ROLLEN EN AUTORISATIES...

Nadere informatie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie 6a Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie Datum Juni 2012 V3.0 Inhoudsopgave 1. Naar CareAssist internet urenregistratie 3 1.1 Toegang tot CareAssist internet urenregistratie 3 1.2 Toevoegen

Nadere informatie

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Contents Inleiding...1 Wanneer is het gebruik van de webservice nodig?...2 Welke stappen dienen uitgevoerd te worden om de webservice

Nadere informatie

Aansluiting testen en toetsen

Aansluiting testen en toetsen Aansluiting testen en toetsen Versie 1.4 Datum 4 augustus 2017 Inhoud Inhoud... 2 1 Inleiding... 4 2 Doelstelling aansluittoets... 5 3 Achtergrond... 6 4 De diensten van de BV BSN... 8 5 Beschrijving testset

Nadere informatie

Achtergrondinformatie

Achtergrondinformatie Invoering Burgerservicenummer binnen sportmedische instellingen Per 1 juni 2008 is de Wet burgerservicenummer in de zorg (Wbsn-z) in werking getreden. Vanaf die datum kunnen zorgaanbieders het burgerservicenummer

Nadere informatie

HANDLEIDING FILE2 SHARER EPRO 5.0

HANDLEIDING FILE2 SHARER EPRO 5.0 HANDLEIDING FILE2 SHARER EPRO 5.0 2 FILE2SHARE Verkenner handleiding versie 5.0 FILE2SHARE Repro 6.1 Plaatsen van documenten in de FILE2SHARE Repro map Voordat u een printopdracht kunt plaatsen moet u

Nadere informatie

Tips & Trics bij gebruik Agendamodule FYSIOROADMAP ALL-IN-ONE

Tips & Trics bij gebruik Agendamodule FYSIOROADMAP ALL-IN-ONE Tips & Trics bij gebruik Agendamodule FYSIOROADMAP ALL-IN-ONE INLEIDING In deze bekopte handleiding geven wij voor nieuwe klanten een aantal gebruikerstips voor het ingebruiknemen van FysioRoadmap all-in-one.

Nadere informatie

Qualizorg. Inhoud. FysioRoadmap 4.4

Qualizorg. Inhoud. FysioRoadmap 4.4 Qualizorg Inhoud Inleiding.... 2 Wie kan gegevens naar Qualizorg versturen?... 2 Wat zijn de voorwaarden waar een dossier aan moet voldoen voordat er gegevens naar Qualizorg verstuurd kunnen worden?...

Nadere informatie

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane Link (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Link?... 4 Inloggen in Taxis Pitane Link... 5 Wachtwoord vergeten... 6 Startscherm of hoofdmenu... 7 Helpvensters

Nadere informatie

Releasenotes Intramed

Releasenotes Intramed Releasenotes Intramed versie 6.3 Een nieuwe versie van Intramed: nieuwe mogelijkheden, verbeteringen en oplossingen. Vóór u gaat updaten: Als u met meerdere locaties werkt en gebruik maakt van de functie

Nadere informatie

Identificatie in het Ikazia Ziekenhuis

Identificatie in het Ikazia Ziekenhuis Identificatie in het Ikazia Ziekenhuis Beter voor elkaar 2 Identificatie in het Ikazia Ziekenhuis Wanneer u behandeld wordt in het ziekenhuis is identificatie heel belangrijk. Onze medewerkers moeten zeker

Nadere informatie

Identificatie in het Ikazia Ziekenhuis

Identificatie in het Ikazia Ziekenhuis Identificatie in het Ikazia Ziekenhuis Wanneer u behandeld wordt in het ziekenhuis is identificatie heel belangrijk. Onze medewerkers moeten zeker weten dat zij de juiste persoon voor zich hebben, dat

Nadere informatie

Werkinstructie Voorgangsverslag maken

Werkinstructie Voorgangsverslag maken Werkinstructie Voorgangsverslag maken In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden

Nadere informatie

Handleiding Centrumportal

Handleiding Centrumportal Handleiding Centrumportal Versie 1.0 Nefrovisie Utrecht augustus 2016 Inhoud 1 Inleiding...1 2 Account centrumportal...1 3 Patiëntbeheer...1 3.1 Aanmelden nieuwe patiënt... 1 3.2 Wijzigen van patiëntgegevens...

Nadere informatie

Handleiding: Zivver koppeling

Handleiding: Zivver koppeling Per juni 2019 is Novadent uitgebreid met de optie om via Zivver beveiligde email te versturen. U heeft hiervoor een Zivver account nodig én een Zivver koppeling vanuit Novadent. Voor het aanvragen van

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Contacten

Handboek ZooEasy Online Contacten Handboek ZooEasy Online Contacten Datum: juni 2012 Versie: 1.04 Inhoudsopgave 1. ONDERHOUD CONTACTEN... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.1.1. KOPPELING BASISTABELLEN... 3 1.1.2. KOPPELING ROLLEN EN AUTORISATIES...

Nadere informatie

Informatiekaarten Promedico ASP

Informatiekaarten Promedico ASP Informatiekaarten Promedico ASP Versie 20 december 2017 Inhoudsopgave 1 Registreren en aanmelden dossier... 3 2 Afschermen patiëntgegevens... 4 3 Verwerken waarneemberichten... 6 4 Opvragen verstrekkingen...

Nadere informatie

Code Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding. Code instellingen algemeen Diagnosecodes Lokalisatie Aandoening Verwijsspecialisme Indicatiecodes

Code Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding. Code instellingen algemeen Diagnosecodes Lokalisatie Aandoening Verwijsspecialisme Indicatiecodes Code Instellingen Inhoudsopgave Inleiding Code instellingen algemeen Diagnosecodes Lokalisatie Aandoening Verwijsspecialisme Indicatiecodes Inleiding In deze handleiding worden verschillende Code instellingen

Nadere informatie

MediQuest instellen en gebruiken, automatisch versturen v5. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - automatische verzending

MediQuest instellen en gebruiken, automatisch versturen v5. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - automatische verzending Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken automatische verzending MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de CQIndex

Nadere informatie

Instructies en richtlijnen voor het beheren/wijzigen/aanvullen van bedrijfsgegevens via het ledendashboard

Instructies en richtlijnen voor het beheren/wijzigen/aanvullen van bedrijfsgegevens via het ledendashboard Instructies en richtlijnen voor het beheren/wijzigen/aanvullen van bedrijfsgegevens via het ledendashboard Voor alle onderdelen van het bovenstaande dashboard geldt dat het beheerscherm zich opent wanneer

Nadere informatie

Kijk voor meer informatie op de website van CEO-Ergo: https://ceo.ergotherapie.nl.

Kijk voor meer informatie op de website van CEO-Ergo: https://ceo.ergotherapie.nl. CEOErgo instellen en gebruiken v2 Hoofdstuk 1 CEO instellen en gebruiken Vanaf 2015 levert CEOErgo in samenwerking met Ergotherapie Nederland een digitaal cliëntervaringsonderzoek voor ergotherapeuten.

Nadere informatie

DinZ Web ZVW. Gebruikershandleiding. Release 1.46 Copyright DinZ BV, Nederland

DinZ Web ZVW. Gebruikershandleiding. Release 1.46 Copyright DinZ BV, Nederland DinZ Web ZVW Gebruikershandleiding Release 1.46 Copyright DinZ BV, Nederland Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand,

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.1

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.1 Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten Met web applicatie Tropaz 2.1 Trombosedienst Helmond Wesselmanlaan 25 5707 HA Helmond Telefoon:0492-595973 Fax: 0492-595059 E-mail: trombosedienst@elkerliek.nl

Nadere informatie

Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken.

Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken. Hoofdstuk 1 Retourinformatie via Extramed Zorgverzekeraars leveren de retourinformatie vaak elektronisch aan. Deze retourinformatie kunt u in Intramed inlezen en verwerken. Als u declareert via Extramed,

Nadere informatie

ELEKTRONISCH VOORSCHRIJF SYSTEEM (EVS)

ELEKTRONISCH VOORSCHRIJF SYSTEEM (EVS) ELEKTRONISCH VOORSCHRIJF SYSTEEM (EVS) Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 07-06-2017 Table of Contents Informatie... 3 Elektronisch medicatie voorschrijven (EVS) inrichten... 4 Belangrijke informatie

Nadere informatie

Instructie OASE. Datum: 23-6-2015

Instructie OASE. Datum: 23-6-2015 Instructie Inleiding Gemeenten en cursusinstellingen kunnen online kandidaten aanmelden voor het centraal inburgeringsexamen. Daarvoor kunt u gebruik maken van het Online Aanmeld Systeem Examens (). is

Nadere informatie

HANDLEIDING KINDKANS VO2303. Ga naar Kies de juiste organisatie (VO2303 Deventer VO) Log in met naam en wachtwoord Klik op Aanmelden

HANDLEIDING KINDKANS VO2303. Ga naar   Kies de juiste organisatie (VO2303 Deventer VO) Log in met naam en wachtwoord Klik op Aanmelden Ga naar www.kindkans.net Kies de juiste organisatie (VO2303 Deventer VO) Log in met naam en wachtwoord Klik op Aanmelden Je bent nu succesvol aangemeld als (naam) in de regio VO2303 Deventer VO. Klik op

Nadere informatie

Taxis Pitane Business Suite Koppeling ACHMEA VAIS2. Censys BV Eindhoven

Taxis Pitane Business Suite Koppeling ACHMEA VAIS2. Censys BV Eindhoven Taxis Pitane Business Suite Koppeling ACHMEA VAIS2 Censys BV Eindhoven Inhoud Inleiding... 3 Onderdelen en toepassingen... 4 Instellen van de parameters... 5 Procedure administratie... 6 Eigenaar van de

Nadere informatie

Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013

Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013 Magister voor leerlingen en ouders/verzorgers Montessori Scholengemeenschap Amsterdam (CML, IVKO, MCO, MLA) Juli 2013 Inleiding Leerlingen en ouders hebben via internet toegang tot Magister; het leerling-administratiepakket

Nadere informatie

Een declaratie aanmaken

Een declaratie aanmaken Een declaratie aanmaken U kunt in Kleos drie verschillende soorten declaraties aanmaken: 1. een declaratie voor een dossier: een declaratie voor 1 dossier voor 1 debiteur; 2. een declaratie voor een cliënt:

Nadere informatie

Handreiking gebruik BSN binnen ambulancezorg

Handreiking gebruik BSN binnen ambulancezorg Handreiking gebruik BSN binnen ambulancezorg Versie 13 mei 2009 Opgesteld door de werkgroep Invoering BSN Inleiding Ambulancezorg Nederland heeft een werkgroep Invoering BurgerServiceNummer (BSN) ingesteld.

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 8 april 2015 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding

Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding Email Instellingen Inhoudsopgave Inleiding Email instellingen Mailserver instellingen invoeren Email instellingen testen Lettertype email bericht instellen Inleiding In deze handleiding worden verschillende

Nadere informatie

1. Soort afspraak Log in op Mijn Richting. Klik vervolgens rechts op de knop <Plan een afspraak in> Hierna komt u op scherm <Afspraak genereren>:

1. Soort afspraak Log in op Mijn Richting. Klik vervolgens rechts op de knop <Plan een afspraak in> Hierna komt u op scherm <Afspraak genereren>: Afspraak plannen Deze instructie laat zien hoe u een afspraak bij een bedrijfsarts kunt inplannen. Het plannen bestaat uit een vijftal stappen: 1. soort afspraak bepalen 2. afspraak plannen 3. afspraak

Nadere informatie

Werkinstructie Voorgangsverslag maken

Werkinstructie Voorgangsverslag maken Werkinstructie Voorgangsverslag maken In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden

Nadere informatie

Taxis Pitane Transparantie. Censys BV Eindhoven

Taxis Pitane Transparantie. Censys BV Eindhoven Taxis Pitane Transparantie Censys BV Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Transparantie... 3 Taxis Pitane Transparantie in gebruik... 4 Tabblad Instellingen... 4 Tabblad Logboek... 5 Tabblad Licentie...

Nadere informatie

Op tabblad "2. Declaraties" van de systeemgegevens kunt u de nota lay-out instellen.

Op tabblad 2. Declaraties van de systeemgegevens kunt u de nota lay-out instellen. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk om naast het declareren naar verzekeraars en patiënten, ook te declareren naar bedrijven en instellingen. Er kan op drie manieren gedeclareerd worden naar

Nadere informatie

Als u een abonnement heeft bij D-Pay, en de declaratiebestanden via Intramed wilt versturen, moet u eerst een aantal instellingen doen:

Als u een abonnement heeft bij D-Pay, en de declaratiebestanden via Intramed wilt versturen, moet u eerst een aantal instellingen doen: Hoofdstuk 1 D-Pay instellen en gebruiken D-Pay is een declaratiesysteem voor paramedici die gebruik maken van Intramed. D-Pay is eenvoudig te koppelen aan Intramed en neemt het complete declaratieproces

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

Outlookkoppeling installeren

Outlookkoppeling installeren Outlookkoppeling installeren Voordat u de koppeling kunt installeren, moet outlook afgesloten zijn. Stappenplan Controleer of het bestand VbaProject.OTM aanwezig is. (zie 3.2) Controleer of de map X:\RADAR\PARAMETERS\

Nadere informatie

Instructie GIR Handhaven. Afhandelen postvak Met overtredingen. Juli 2017 Versie

Instructie GIR Handhaven. Afhandelen postvak Met overtredingen. Juli 2017 Versie Instructie GIR Handhaven Afhandelen postvak Met overtredingen Juli 2017 Versie 17.2.1 Inhoudsopgave 1 Procesbeschrijving... 3 1.1 Postvak Met overtredingen... 3 1.2 Beoordelen van het inspectierapport...

Nadere informatie

ELEKTRONISCH VOORSCHRIJF SYSTEEM (EVS)

ELEKTRONISCH VOORSCHRIJF SYSTEEM (EVS) ELEKTRONISCH VOORSCHRIJF SYSTEEM (EVS) Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 25-04-2018 Table of Contents Informatie... 3 Elektronisch medicatie voorschrijven (EVS) inrichten... 4 Belangrijke informatie

Nadere informatie

Demonstratie Machtigingenportaal. 14 mei 2013

Demonstratie Machtigingenportaal. 14 mei 2013 Demonstratie Machtigingenportaal 14 mei 2013 Inhoud Inleiding Het digitale aanvraagproces Demonstratie van het machtigingenportaal Koppeling met uw eigen informatiesysteem Support Inleiding Van papier

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs Informatiebulletin IB groep BO/SBO/SO/VSO Betrokken bij het Onderwijs II Informatiebulletin IB groep Inhoudsopgave Voorwoord 1 1. Voorbereiding aansluiten BRON 2 1.1 Certificaat installeren 2 2. Aansluiten

Nadere informatie