Specialist in warmtepompen ROBUR GASABSORPTIE- WARMTEPOMPEN VOOR HET HOOGSTE RENDEMENT OP GAS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Specialist in warmtepompen ROBUR GASABSORPTIE- WARMTEPOMPEN VOOR HET HOOGSTE RENDEMENT OP GAS"

Transcriptie

1 Specialist in warmtepompen ROBUR GASABSORPTIE- WARMTEPOMPEN VOOR HET HOOGSTE RENDEMENT OP GAS

2 GASABSORPTIE- WARMTEPOMPEN VOOR HET HOOGSTE RENDEMENT OP GAS Warmtepompen zijn er in verschillende uitvoeringen en toepassingsmogelijkheden. Een gasabsorptiewarmtepomp is goed in te zetten in de bestaande bouw, nieuwbouw en renovatie. Breed inzetbaar Gasabsorptiewarmtepompen zijn breed inzetbaar, omdat ze zowel in de bestaande bouw, de nieuwbouw én de renovatie kunnen worden ingezet. Ze kunnen warmte onttrekken uit de buitenlucht, de bodem of het grondwater. Gasabsorptiewarmtepompen worden niet alleen ingezet voor verwarming. Er zijn ook gasabsorptiewarmtepompen die kunnen koelen en zelfs gelijktijdig koelen en verwarmen is mogelijk. Het systeem is met name rendabel in situaties waar veel gas wordt verbruikt. Scholen, bedrijfspanden, zwembaden, zorginstellingen en appartementencomplexen maken dan ook dankbaar gebruik van dit systeem! De meest toegepaste systemen maken gebruik van de buitenlucht als bron. Er hoeft dan geen investering gedaan te worden in een bronsysteem. Als de gasabsorptiewarmtepomp aangesloten wordt op een bodemwarmtewisselaar als bron, is de benodigde bron veel kleiner dan dat dit bij een elektrische warmtepomp het geval zou zijn. Met de gerealiseerde besparing wordt de investering snel terugverdiend. Rendement tot 200% op gas De gasabsorptiewarmtepomp kan temperaturen tot 65 C genereren. Dit maakt het systeem - al dan niet gecombineerd met HR-ketels - vooral efficiënt in combinatie met een middelhoogtemperatuursysteem. Het rendement voor verwarmen varieert afhankelijk van de bron- en cv-temperaturen tussen 100% (A-10/W65) en 165% (A15/W35) Bij gelijktijdig verwarmen en koelen loopt het rendement zelfs op tot 200%.

3 Werking Een gasabsorptiewarmtepomp onttrekt warmte aan lucht, water of bodem. Hij is niet uitgerust met een compressor, maar werkt met een scheikundig kringproces. De warmte die hij onttrekt aan de bron wordt samen met de warmte van de gasbrander afgestaan aan een afgiftesysteem. Dit gasabsorptieproces is geoptimaliseerd om met een maximaal rendement warmte te onttrekken aan een bron. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ammoniak als natuurlijk koudemiddel. Kenmerken van gasabsorptietechnologie zijn: efficiënt gebruik van primaire energie (hoog rendement); milieubewust door gebruik van natuurlijke koudemiddelen; ontlast elektriciteitsnet; bewezen techniek; gelijktijdig koelen en verwarmen mogelijk; brede toepasbaarheid; cascade-opstelling mogelijk; kleinere bodem- of grondwaterbron dan bij een elektrische warmtepomp.

4 GASABSORPTIE- WARMTEPOMPEN VOOR HET HOOGSTE RENDEMENT OP GAS Wanneer en waar is het verstandig om gasabsorptie toe te passen? Ook bij lage brontemperaturen (b.v. buitenlucht van -10 C) of cv-aanvoertemperaturen tot 65 C haalt de gasabsorptiewarmtepomp een goed rendement. Het verwarmingsvermogen is afhankelijk van de temperaturen 35-44kW. De gasabsorptiewarmtepomp wordt doorgaans geleverd in systemen van 60 tot 900kW. Veel capaciteit nodig? De gasabsorptiewarmtepompen zijn gemakkelijk in cascade op te stellen, ook met bestaande HR-ketels. Eén regeling stuurt dan het complete systeem aan. De regeling kan met Modbus of een 0-10V signaal aan een bestaand gebouwbeheersysteem worden gekoppeld of kan volledig zelfstandig werken. De cascade-opstelling van warmtepompen wordt compleet voorgemonteerd geleverd, inclusief alle gas-, water- en elektrische aansluitingen. Gasabsorptiewarmtepompen zijn, vergeleken met elektrische warmtepompen, mede door hun hoge rendementen bij hogere temperaturen vooral goed inzetbaar bij: middel- tot hoogtemperatuursystemen; op locaties waar krachtstroom niet beschikbaar is; daar waar veel gas verbruikt wordt; op locaties met beperkte mogelijkheden voor de bron (ruimte, volumestroom of energiebalans). De gasabsorptiewarmtepomp kan buiten geïnstalleerd worden. Dit bespaart kostbare ruimte binnen. Inzetbaarheid en toepassingsmogelijkheden Verwarming Verwarmingsvermogen tot circa 44 kw In cascade uit te breiden naar grotere vermogens Aanvoertemperaturen tot 65 C Geen krachtstroom, maar 230V/50Hz Bron: water/bodem Verwarmingsrendement op gas tot 174% mogelijk Bron is doorgaans 40% kleiner dan bij elektrische warmtepompen Passieve koeling mogelijk Koeling Koeling op aardgas Aanvoertemperaturen tot -5 C Geen krachtstroom, maar 230V/50Hz Bron: lucht Verwarmingsrendement op gas tot 165% mogelijk Geen kosten voor het aanleggen van een bron Koelvermogen circa 17 kw Bij -10 C nog steeds een verwarmingsrendement tot 144%

5 Type GAHP-A (lucht) en GAHP-WS/GS (water/brijn) zijn geschikt voor: alle warmwatersystemen voor commercieel, industrieel en collectief huishoudelijk gebruik; alle verwarmingssystemen waarbij water tot 65 C is vereist; alle systemen met veel draaiuren of 24-uurs toepassingen; systemen met een hoog gasverbruik. Type GAHP-AR (reversibele versie) is geschikt voor: alle op water gebaseerde koel- en verwarmingssystemen voor de kleinere utiliteitsgebouwen, industrieel en collectief huishoudelijk gebruik; alle systemen waarbij veel verwarmingsvraag en een beperkte koelvraag is; situaties waarbij koeling op elektriciteit geen optie is. Deze systemen verbruiken gas, zodat het elektriciteitsverbruik tot een minimum wordt beperkt. Daardoor zullen geen hoge stroompieken optreden tijdens het koelbedrijf.

6 GASABSORPTIE- WARMTEPOMPEN VOOR HET HOOGSTE RENDEMENT OP GAS Schoonhoven, appartementencomplexen Om het gasverbruik significant te verminderen zijn in Schoonhoven en Krimpen aan de IJssel 5 bestaande appartementencomplexen uitgerust met gasabsorptiewarmtepompen. De gasabsorptiewarmtepompen werden in cascade-opstellingen van 4 stuks aangesloten op het bestaande gebouwbeheersysteem. De cascade-opstellingen leveren ieder maximaal 165kW aan warmte met een hoog rendement en belasten het elektriciteitsnet slechts minimaal. Zo kunnen de bewoners blijven genieten van een aangenaam binnenklimaat en tegelijkertijd een stevige energiebesparing realiseren. Amsterdam, Westerkerk Om het hoge energieverbruik van de Westerkerk in Amsterdam te reduceren is gekozen voor de toepassing van een Robur gasabsorptiewarmtepomp in combinatie met een bodemwarmtewisselaar die het gasverbruik met circa 30% reduceert. In dit monumentale pand met bijbehorende plein is voor een verticale bodemwarmtewisselaar gekozen omdat de buitenopstelling, waarbij gebruik zou worden gemaakt van de buitenlucht als bron, vanwege het zicht geen optie was. Het boren op deze historische locatie was een behoorlijke uitdaging, die bijzonder goed verlopen is. Openbare zwembaden van Sportfondsen Zwembaden hebben in de regel gedurende het hele jaar verwarmingsvraag om het zwemwater op temperatuur te houden. Hierdoor verbruiken ze over het algemeen veel gas. Meerdere openbare zwembaden, waaronder in Rotterdam en Roelofarendsveen, maken daarom gebruik van de energiezuinige manier van verwarmen met de gasabsorptiewarmtepomp. De warmtepomp houdt het zwembadwater het hele jaar door op een aangename temperatuur. Hiermee worden jaarlijks zeer lange bedrijfstijden gehaald en zakt de terugverdientijd aanzienlijk. Scheveningen, Bosch en Duin naar A-label Op het dak van dit zorgcomplex zijn meerdere reversibele gasabsorptiewarmte pompen geplaatst. In de winter worden de warmtepompen gebruikt om de appartementen te verwarmen. In de zomer worden de warmte pompen gebruikt om het kantoor, dat zich op de gehele bovenste verdieping bevindt, te koelen. Dit is een mooi voorbeeld waarbij gas gebruikt wordt om te verwarmen en te koelen. Met deze investering in warmtepompen heeft de Respectgroep in de oudbouw een A-label bereikt. Tevens is een behoorlijke besparing gerealiseerd ten opzichte van de oude situatie.

7 REFERENTIES Haarlem, 2 MW project Het 2 Mega Watt project in het Haarlemse stadsdeel Schalkwijk is een typisch voorbeeld van een appartementencomplex dat een flinke slag heeft gemaakt op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid. Op dit complex zijn 16 Robur gasabsorptie warmtepompen ingezet voor de ruimte- en tapwaterverwarming van de 382 flatwoningen. In combinatie met de toegepaste zonnecollectoren en warmteopslag is hier totaal 70% energiebesparing gerealiseerd. Terneuzen, appartementencomplexen Op de daken van deze 3 bestaande appartementencomplexen in Zeeuws-Vlaanderen zijn in totaal 20 gasabsorptiewarmtepompen op de daken geïnstalleerd. Deze warmtepompen zijn voorgemonteerd op meerdere frames geleverd. Het systeem zorgt voor een aanzienlijke besparing op de verwarmingskosten en geeft het appartementencomplex een duurzaam karakter en een beter energielabel. Leeuwarden, Caleidoscoop De Caleidoscoop is een school voor Speciaal Onderwijs in Leeuwarden. Sinds het ontstaan van de school in 2008 is de school gehuisvest in een kleurrijk gebouw aan de Wilaarderburen. In 2015 is het pand flink verduurzaamd. Hierbij zijn nieuwe luchtbehandelingskasten, pv-panelen en gasabsorptiewarmtepompen aangebracht. Techneco heeft hiervoor een mooie special geleverd: één frame met vijf Robur warmtepompen, waarvan er drie verwarmen en koelen en twee alleen koelen. De warmtepompen zijn compleet gemonteerd op frame geleverd, dus Plug & Play voor de installateur. Met gasrendementen tot 167% leidt deze investering tot een aanzienlijke energiebesparing. Metslawier, De Skûle Dit woon-zorgcentrum in Friesland wordt verwarmd door 2 gasabsorptiewarmtepompen in combinatie met gasketels voor naverwarming. Er wordt hier gebruik gemaakt van zonnecollectoren welke als bron dienen voor de warmtepompen. De collectoren houden een buffervat op temperatuur. De warmtepompen zijn gekoppeld aan dit buffervat. Op deze manier wordt de gratis en duurzame zonne-energie op nuttige wijze ingezet. Dit concept is op meerdere plaatsen in Nederland toegepast.

8 TECHNISCHE GEGEVENS GAHP-WS GAHP-GS GAHP-A S1 GAHP-AR S1 Technische gegevens Vermogen bij (W10, B0, A7) / W35 43,9 41,6 41,3 37,8 kw Rendement bij (W10, B0, A7) / W % Vermogen bij (W10, B0, A7) / W50 41,6 37,6 38,3 35,3 kw Rendement bij (W10, B0, A7) / W % Vermogen bij (W10, B0, A7) / W65 35,8 31,4 31,1 - kw Rendement bij (W10, B0, A7) / W % Koelcapaciteit bij A30 / W ,8 kw Nominale volumestroom (ΔT = 10 C) 3,57 3,17 3 3,04 m 3 /h Nomimaal drukverlies bij (W10, B0, A7) / W kpa Maximale aanvoertemperatuur warm water C Maximale aanvoertemperatuur warm tapwater C Maximale retourtemperatuur warm water C Maximale retourtemperatuur warm tapwater C Maximale temperatuur opstellingsruimte C Minimale temperatuur opstellingsruimte C Verbrandingswaarden Nominale thermische invoer (brander) 25,7 25,7 25,7 25,7 kw Nominaal gasverbruik (Aardgas G25) (1) 3,16 3,16 3,16 3,16 m 3 /h Nominaal gasverbruik (LPG G30/G31) (2) kg/h Elektrische waarden Benodigde spanning 230 V - 50Hz Nominaal elektrisch vermogen (3) 0,41 0,41 0,77 0,93 kw Fysieke gegevens Netto gewicht kg Diameter wateraansluitingen 5/4 5/4 5/4 5/4 F Diameter gasaansluiting 3/4 3/4 3/4 3/4 F Diameter rookgaskanaal mm Diepte mm Breedte mm Hoogte mm IP-Klasse X5D 1 PCI 29,25 MJ/m 3 a 15 C mbar 2 PCI 46,34 MJ/m 3 a 15 C mbar 3 ±10% Alle gegevens en waarden zijn onder voorbehoud. PCI = Onderste verbrandingswaarde Techneco Kleveringweg LZ Delft Nederland T +31-(0) E info@techneco.nl W Specialist in warmtepompen Warmtepompen Bronnen Vloerverwarming

Specialist in warmtepompen ROBUR GASABSORPTIE- WARMTEPOMPEN VOOR HET HOOGSTE RENDEMENT OP GAS

Specialist in warmtepompen ROBUR GASABSORPTIE- WARMTEPOMPEN VOOR HET HOOGSTE RENDEMENT OP GAS Specialist in warmtepompen ROBUR GASABSORPTIE- WARMTEPOMPEN VOOR HET HOOGSTE RENDEMENT OP GAS GASABSORPTIE- WARMTEPOMPEN VOOR HET HOOGSTE RENDEMENT OP GAS Warmtepompen zijn er in verschillende uitvoeringen

Nadere informatie

Voor het hoogste rendement op gas. Gasabsorptiewarmtepompen. Een enorme energiebesparing. terugverdientijden. tot 4 jaar

Voor het hoogste rendement op gas. Gasabsorptiewarmtepompen. Een enorme energiebesparing. terugverdientijden. tot 4 jaar Robur Voor het hoogste rendement op gas Gasabsorptiewarmtepompen Een enorme energiebesparing terugverdientijden tot 4 jaar GASA Robur Een enorme energiebesparing en terugverdientijden die kunnen WARM teruglopen

Nadere informatie

Robur 11.500,-- GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN MET GAS VOOR HET HOOGSTE RENDEMENT. Nu nog sneller terugverdiend door subsidie tot.

Robur 11.500,-- GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN MET GAS VOOR HET HOOGSTE RENDEMENT. Nu nog sneller terugverdiend door subsidie tot. Robur MET GAS VOOR HET HOOGSTE RENDEMENT GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN Nu nog sneller terugverdiend door subsidie tot 11.500,-- per warmtepomp ASABS ROBUR EEN ENORME ENERGIEBESPARING EN TERUGVERDIENTIJDEN DIE

Nadere informatie

ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN GAHP-A EN GAHP-A S1 voor verwarmen met buitenlucht als bron

ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN GAHP-A EN GAHP-A S1 voor verwarmen met buitenlucht als bron ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN GAHP-A EN GAHP-A S1 voor verwarmen met buitenlucht als bron INLEIDING Techneco Robur warmtepomp Op het gasabsorptie principe heeft het Italiaanse bedrijf Robur de gasabsorptiewarmtepomp

Nadere informatie

ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN GAHP-A HT EN GAHP-A LT voor verwarmen met buitenlucht als bron

ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN GAHP-A HT EN GAHP-A LT voor verwarmen met buitenlucht als bron ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN GAHP-A HT EN GAHP-A LT voor verwarmen met buitenlucht als bron INLEIDING Techneco Robur warmtepomp Op het gasabsorptie principe heeft het Italiaanse bedrijf Robur de gasabsorptiewarmtepomp

Nadere informatie

Gas HP 35 A. Voor een ecologische totaaloplossing. Productinformatie Remeha Gas HP 35 A

Gas HP 35 A. Voor een ecologische totaaloplossing. Productinformatie Remeha Gas HP 35 A Gas HP 35 A Voor een ecologische totaaloplossing Productinformatie Remeha Gas HP 35 A Duurzaam verwarmen met maximaal rendement De Remeha Gas HP 35A maakt - net zoals een klassieke elektrische lucht/water

Nadere informatie

Specialist in warmtepompen LORIA LUCHT/WATER WARMTEPOMP DUURZAAM VERWARMEN, KOELEN EN WARM WATER VOOR ELKE WONING

Specialist in warmtepompen LORIA LUCHT/WATER WARMTEPOMP DUURZAAM VERWARMEN, KOELEN EN WARM WATER VOOR ELKE WONING Specialist in warmtepompen LORIA LUCHT/WATER WARMTEPOMP DUURZAAM VERWARMEN, KOELEN EN WARM WATER VOOR ELKE WONING LUCHT/WATER WARMTEPOMP UITSTEKENDE ENERGIEPRESTATIE Aangename warmte in de winter, verfrissende

Nadere informatie

TECHNECO INFORMATIE. ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN GAHP-AR voor verwarmen of koelen met buitenlucht als bron

TECHNECO INFORMATIE. ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN GAHP-AR voor verwarmen of koelen met buitenlucht als bron ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN GAHP-AR voor verwarmen of koelen met buitenlucht als bron INLEIDING Techneco Robur warmtepomp Op het gasabsorptie-principe heeft het Italiaanse bedrijf Robur de gasabsorptiewarmtepomp

Nadere informatie

TECHNECO INFORMATIE. ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN GAHP-GS EN GAHP-WS voor verwarmen met een open of gesloten bron

TECHNECO INFORMATIE. ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN GAHP-GS EN GAHP-WS voor verwarmen met een open of gesloten bron ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN GAHP-GS EN GAHP-WS voor verwarmen met een open of gesloten bron INLEIDING Techneco Robur warmtepomp Op het gasabsorptie-principe heeft het Italiaanse bedrijf Robur de gasabsorptiewarmtepomp

Nadere informatie

MERCURIA & ERIA TOWER

MERCURIA & ERIA TOWER Specialist in warmtepompen MERCURIA & ERIA TOWER LUCHT/WATER WARMTEPOMPEN DUURZAAM VERWARMEN, KOELEN EN WARM WATER VOOR ELKE WONING LUCHT/WATER WARMTEPOMPEN UITSTEKENDE ENERGIEPRESTATIE Aangename warmte

Nadere informatie

Nederlands Platform Warmtepompen

Nederlands Platform Warmtepompen De nieuwe generatie combi-warmtepompen Oktober 2016 Energie Den Bosch 1 Kennismaken Techneco» oprichting 1995 (21 jaar), vestiging in Delft» ca. 3.500 duurzame projecten in Nederland» 30 medewerkers (verkoop,

Nadere informatie

BUVA EcoClimate warmtepomp. Duurzaam verwarmen, koelen en warm water voor elke woning.

BUVA EcoClimate warmtepomp. Duurzaam verwarmen, koelen en warm water voor elke woning. BUVA EcoClimate warmtepomp Duurzaam verwarmen, koelen en warm water voor elke woning. Aangename warmte in de winter, verfrissende koeling in de zomer en warmwatercomfort. Dat kan met de BUVA EcoClimate

Nadere informatie

Hoog rendement voor vrijwel elke bestaande situatie. Gasabsorptiewarmtepompen. Logatherm GWPL 35

Hoog rendement voor vrijwel elke bestaande situatie. Gasabsorptiewarmtepompen. Logatherm GWPL 35 Hoog rendement voor vrijwel elke bestaande situatie Gasabsorptiewarmtepompen : energie besparen, juist in de bestaande bouw De is de nieuwste schakel op het gebied van intelligente systeemoplossingen voor

Nadere informatie

Elga WINNAAR De kracht van de combinatie

Elga WINNAAR De kracht van de combinatie Elga WINNAAR 2010 innovatieve Hybride module voor hr ketels De kracht van de combinatie E T E De Elga DE Elga steekt minder energie in de bestaande bouw Techneco ontwikkelde een oplossing die even simpel

Nadere informatie

TECHNECO INFORMATIE TECHNECO ELGA

TECHNECO INFORMATIE TECHNECO ELGA TECHNECO ELGA INLEIDING Techneco ontwikkelde een oplossing die even simpel als doeltreffend is: de ELGA hybride warmtepomp, een slimme modulerende warmtepomp die samenwerkt met een (bestaande) gasketel

Nadere informatie

Toros Vision. Kennismaken. De nieuwe generatie combi-warmtepomp. Oktober 2015 Energie Den Bosch

Toros Vision. Kennismaken. De nieuwe generatie combi-warmtepomp. Oktober 2015 Energie Den Bosch Toros Vision De nieuwe generatie combi-warmtepomp Oktober 2015 Energie Den Bosch Kennismaken Techneco Groep» oprichting 1995 (20 jaar), vestiging in Delft» ca. 2.500 duurzame projecten in Nederland» 20

Nadere informatie

TECHNECO INFORMATIE TECHNECO LORIA GASLOOS VOOR DE BESTE PRIJS

TECHNECO INFORMATIE TECHNECO LORIA GASLOOS VOOR DE BESTE PRIJS TECHNECO LORIA GASLOOS VOOR DE BESTE PRIJS INLEIDING Omdat het niet bij elke woning mogelijk is om een grondbron aan te leggen, heeft Techneco de ideale oplossing om toch een duurzaam energiesysteem in

Nadere informatie

Specialist in warmtepompen ELGA INNOVATIEVE HYBRIDE WARMTEPOMP DE KRACHT VAN DE COMBINATIE

Specialist in warmtepompen ELGA INNOVATIEVE HYBRIDE WARMTEPOMP DE KRACHT VAN DE COMBINATIE Specialist in warmtepompen ELGA INNOVATIEVE HYBRIDE WARMTEPOMP DE KRACHT VAN DE COMBINATIE INNOVATIEVE HYBRIDE WARMTEPOMP DE KRACHT VAN DE COMBINATIE Techneco ontwikkelde een oplossing die even simpel

Nadere informatie

GAHP-A Luchtgekoelde gasabsorptie warmtepomp

GAHP-A Luchtgekoelde gasabsorptie warmtepomp GAHP-A Luchtgekoelde gasabsorptie warmtepomp GAS ABSORPTION HEAT PUMP > > > Make a choice to build up the future LUCHTGEKOELDE GASABSORPTIE WARMTEPOMP,, GAHP-A SERIE, VOOR WARMWW ARMWATERPRODUCTIE TOT

Nadere informatie

Specialist in warmtepompen TOROS VISION DE NIEUWE GENERATIE COMBIWARMTEPOMPEN STIL, EFFICIËNT, COMPACT EN MET MONITORING!

Specialist in warmtepompen TOROS VISION DE NIEUWE GENERATIE COMBIWARMTEPOMPEN STIL, EFFICIËNT, COMPACT EN MET MONITORING! Specialist in warmtepompen TOROS VISION DE NIEUWE GENERATIE COMBIWARMTEPOMPEN STIL, EFFICIËNT, COMPACT EN MET MONITORING! DE NIEUWE GENERATIE COMBIWARMTEPOMPEN GESCHIKT VOOR NUL OP DE METER We hebben ons

Nadere informatie

TECHNECO INFORMATIE VULCAN WARMTEPOMP

TECHNECO INFORMATIE VULCAN WARMTEPOMP VULCAN WARMTEPOMP INLEIDING De Techneco Vulcan is de warmtepomp voor de luxere vrijstaande woningbouw en middelgrote utiliteit. Met een vermogen tot 60 kw en een eenvoudige cascadeschakeling is deze warmtepomp

Nadere informatie

TECHNECO INFORMATIE TECHNECO LORIA LUCHT/WATERWARMTEPOMP GASLOOS VOOR DE BESTE PRIJS!

TECHNECO INFORMATIE TECHNECO LORIA LUCHT/WATERWARMTEPOMP GASLOOS VOOR DE BESTE PRIJS! TECHNECO LORIA LUCHT/WATERWARMTEPOMP GASLOOS VOOR DE BESTE PRIJS! INLEIDING Omdat het niet bij elke woning mogelijk is om een grondbron aan te leggen, heeft Techneco de ideale oplossing om toch een duurzaam

Nadere informatie

H e t W A d u s E P C p a k k e t

H e t W A d u s E P C p a k k e t Uw partner in duurzame energie H e t W A d u s E P C p a k k e t De ultieme oplossing voor uw woning v1.0 april 2009 Voorwoord WAdus BV is een jong en dynamisch bedrijf. Het bedrijf is opgericht in 2008

Nadere informatie

Specialist in warmtepompen ELGA INNOVATIEVE HYBRIDE WARMTEPOMP DE KRACHT VAN DE COMBINATIE

Specialist in warmtepompen ELGA INNOVATIEVE HYBRIDE WARMTEPOMP DE KRACHT VAN DE COMBINATIE Specialist in warmtepompen ELGA INNOVATIEVE HYBRIDE WARMTEPOMP DE KRACHT VAN DE COMBINATIE INNOVATIEVE HYBRIDE WARMTEPOMP DE KRACHT VAN DE COMBINATIE Techneco ontwikkelde een oplossing die even simpel

Nadere informatie

Remeha Gas HP 35A Remeha Gas HP 35A Groot vermogen Gasabsorptiewarmtepomp

Remeha Gas HP 35A Remeha Gas HP 35A Groot vermogen Gasabsorptiewarmtepomp Product-Data-Blad Remeha Gas HP 35A Remeha Gas HP 35A Groot vermogen Gasabsorptiewarmtepomp Remeha Gas HP 35A Duurzaam verwarmen me De Remeha gasabsorptiewarmtepomp De Remeha Gasabsorptiewarmtepomp (Gas

Nadere informatie

Itho Daalderop Hybride lucht/water warmtepompen. product-

Itho Daalderop Hybride lucht/water warmtepompen. product- 1 Itho Daalderop Hybride lucht/water warmtepompen product- 2 Assortiment hybride lucht/water warmtepompen HP Cube en Base Cube Itho Daalderop heeft twee vrijwel identieke hybride lucht/water warmtepompen

Nadere informatie

Lucht/Water warmtepomp voor duurzaam verwarmen, koelen en warm water voor elke woning.

Lucht/Water warmtepomp voor duurzaam verwarmen, koelen en warm water voor elke woning. BUVA EcoClimate L/W Lucht/Water warmtepomp voor duurzaam verwarmen, koelen en warm water voor elke woning. Aangename warmte in de winter, verfrissende koeling in de zomer en warmwatercomfort. Dat kan met

Nadere informatie

Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen. product- informatie Prodinfo-Luchtwarmtepompen.indd :17

Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen. product- informatie Prodinfo-Luchtwarmtepompen.indd :17 1 Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen product- informatie 07.93.50.169.2Prodinfo-Luchtwarmtepompen.indd 1 04-04-12 15:17 2 Assortiment Hybride lucht / water warmtepompen HP Cube en Base Cube

Nadere informatie

EcoClimate L/W technische brochure

EcoClimate L/W technische brochure EcoClimate L/W technische brochure Lucht/water warmtepomp voor duurzaam verwarmen, koelen en warm water voor elke woning BUVA EcoClimate L/W lucht/water warmtepomp De BUVA EcoClimate Lucht/Water warmtepomp

Nadere informatie

Gasabsorptie warmtepomp

Gasabsorptie warmtepomp Gasabsorptie warmtepomp Gas HP 35A Gas HP 40W Maximale energiebesparing en CO 2 reductie Maximale energiebesparing en CO 2 reductie De Remeha gasabsorptiew Remeha zet al jaren de toon in verwarmingsland

Nadere informatie

TECHNECO INFORMATIE AQUATOP S WARMTEPOMP

TECHNECO INFORMATIE AQUATOP S WARMTEPOMP AQUATOP S WARMTEPOMP INLEIDING De Aquatop S warmtepomp is een zeer energiezuinig, zeer geluidsarme en compacte warmtepomp. Met deze warmtepomp is het mogelijk om in bijna alle nieuwbouwwoningen, van zowel

Nadere informatie

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door een warmtepomp. voltalimburg.nl/warmtepomp

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door een warmtepomp. voltalimburg.nl/warmtepomp Meer wooncomfort en minder energieverbruik door een warmtepomp voltalimburg.nl/warmtepomp Tip! Vraag subsidie aan bij de aanschaf van een warmtepomp. Het subsidiebedrag voor een warmtepomp van 5 kw is

Nadere informatie

Gasabsorptiewarmtepomp

Gasabsorptiewarmtepomp IX. Gasabsorptiewarmtepomp IX-1 170 IX Voor aanvullende informatie over producten, diensten en organisatie zie ook onze website: nl.remeha.com De is een verwarmingsoplossing die tevens bij uitstek geschikt

Nadere informatie

Verwarm uw woning elektrisch. Creëer met een warmtepomp uw ideale WinWoonSituatie

Verwarm uw woning elektrisch. Creëer met een warmtepomp uw ideale WinWoonSituatie Verwarm uw woning elektrisch Creëer met een warmtepomp uw ideale WinWoonSituatie Bespaar op energiekosten én het milieu De meeste woningen in Nederland gebruiken een cv-ketel op gas. Hiermee verwarmen

Nadere informatie

TECHNECO INFORMATIE TOROS COMBIWARMTEPOMP

TECHNECO INFORMATIE TOROS COMBIWARMTEPOMP TOROS COBIWARTEPOP INLEIDING Techneco heeft een jarenlange ervaring in de warmtepompmarkt. Sinds 8 jaar biedt Techneco met de, binnen 1 behuizing, de oplossing voor:» individuele ruimteverwarming;» individuele

Nadere informatie

Advies Ontwerp Levering Installatiepartners Inbedrijfstelling

Advies Ontwerp Levering Installatiepartners Inbedrijfstelling Advies Ontwerp Levering Installatiepartners Inbedrijfstelling Een warmtepomp genereert op een efficiënte manier warmte om uw huis comfortabel te verwarmen of van warm water te voorzien. Warmtepompen hebben

Nadere informatie

Specialist in warmtepompen ELGA INNOVATIEVE HYBRIDE WARMTEPOMP DE KRACHT VAN DE COMBINATIE

Specialist in warmtepompen ELGA INNOVATIEVE HYBRIDE WARMTEPOMP DE KRACHT VAN DE COMBINATIE Specialist in warmtepompen ELGA INNOVATIEVE HYBRIDE DE KRACHT VAN DE COMBINATIE INNOVATIEVE HYBRIDE DE KRACHT VAN DE COMBINATIE Techneco ontwikkelde een oplossing die even simpel als doeltreffend is: de

Nadere informatie

TECHNECO INFORMATIE TECHNECO AQUATOP T WARMTEPOMP

TECHNECO INFORMATIE TECHNECO AQUATOP T WARMTEPOMP TECHNECO AQUATOP T WARMTEPOMP INLEIDING De Techneco Aquatop T is de warmtepomp voor de kleine en middelgrote utiliteit. Met een vermogen van 21 kw tot 60 kw per stuk en een eenvoudige cascadeschakeling

Nadere informatie

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Volop aangename warmte in huis tijdens de winter

Nadere informatie

PRO GAHP ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN

PRO GAHP ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN PRO GAHP ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN CoolingWays ontwikkelt en levert, in samenwerking met Robur, verwarmingssystemen die werken op aardgas. Hierdoor kunnen wij zeer hoge

Nadere informatie

18 april KIVI. Warmtepompen. Erwin Janssen Hoofd Product Management Nathan Systems B.V.

18 april KIVI. Warmtepompen. Erwin Janssen Hoofd Product Management Nathan Systems B.V. 18 april 2018 -KIVI Warmtepompen Erwin Janssen Hoofd Product Management Nathan Systems B.V. Presentatie inhoud Even voorstellen Wat is een warmtepomp en welke varianten zijn er? Waarom een warmtepomp?

Nadere informatie

Advies en ondersteuning

Advies en ondersteuning Vaillant Services Advies en ondersteuning Ook de service is betrouwbaar Uw installateur adviseert Welk geotherm hybride systeem is het meest geschikt voor u? Uw installateur helpt u met een deskundig advies,

Nadere informatie

TECHNECO INFORMATIE. ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN GAHP-A EN GAHP-A S1 voor verwarmen met buitenlucht als bron

TECHNECO INFORMATIE. ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN GAHP-A EN GAHP-A S1 voor verwarmen met buitenlucht als bron ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN GAHP-A EN GAHP-A S1 voor verwarmen met buitenlucht als bron INLEIDING Op het gasabsorptie principe heeft het Italiaanse bedrijf Robur de gasabsorptiewarmtepomp ontwikkeld.

Nadere informatie

Technische fiche PRO GAHP - A S1 Serie Condenserende GasAbsorptieWarmtepomp Lucht-water geluidsarme uitvoering Verwarming

Technische fiche PRO GAHP - A S1 Serie Condenserende GasAbsorptieWarmtepomp Lucht-water geluidsarme uitvoering Verwarming ROBUR PRO GAHP-A S1 PRO GAHP - A S1 Serie Condenserende GasAbsorptieWarmtepomp Lucht-water geluidsarme uitvoering Verwarming GAHP staat voor Gas Absorption Heat Pump. De GAHP-A is een zeer efficiënte warmtepomp

Nadere informatie

BE 2 Installatietechniek Bieschboshal warmtepomp

BE 2 Installatietechniek Bieschboshal warmtepomp BE 2 Installatietechniek Bieschboshal warmtepomp Pagina 1 van 7 Joran van Reede MBGOO17B4..-05-2019 Pagina 2 van 7 Inleiding Voor u ligt een verslag over de installatie techniek van de Bieschbos hal. In

Nadere informatie

TECHNECO INFORMATIE TECHNECO LORIA GASLOOS VOOR DE BESTE PRIJS INLEIDING

TECHNECO INFORMATIE TECHNECO LORIA GASLOOS VOOR DE BESTE PRIJS INLEIDING TECHNECO LORIA GASLOOS VOOR DE BESTE PRIJS INLEIDING Omdat het niet bij elke woning mogelijk is om een grondbron aan te leggen, heeft Techneco de ideale oplossing om toch een duurzaam energiesysteem in

Nadere informatie

Kees Bakker

Kees Bakker Kees Bakker info@energiehuishelmond.nl Vrijwilliger Energiehuis op cover blad Eigen Huis! Ervaringsdeskundige! Verwarmen van een woning verwarmt met aardgas gestookte CV verwarmt elektrisch met warmtepomp

Nadere informatie

Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning

Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning Hydrolution systeem Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning Hydrolution_verwarmen, koelen en warm tapwater met één systeem Een comfortabel binnenklimaat vergroot de kwaliteit van het leven.

Nadere informatie

Echt nul op de meter. HRsolar : Robbert van Diemen Techneco : Niels van Alphen

Echt nul op de meter. HRsolar : Robbert van Diemen Techneco : Niels van Alphen Echt nul op de meter HRsolar : Robbert van Diemen Techneco : Niels van Alphen Agenda Zonthermie V1.0 -> V3.0 Zonthermie V3.0 / warmtepompen Wie is HRsolar Nederlandse fabrikant van zonthermische oplossingen

Nadere informatie

Bedrijfspresentatie. Gemeenteraad Delft 27 november 2018 Delft

Bedrijfspresentatie. Gemeenteraad Delft 27 november 2018 Delft Bedrijfspresentatie Gemeenteraad Delft 27 november 2018 Delft Even voorstellen oprichting in 1995 (23 jaar), vestiging in Delft (60 medewerkers) duurzaam bedrijfspand ontwikkeling, productie, verkoop,

Nadere informatie

Specialist in warmtepompen AQUATOP GRONDGEKOPPELDE WARMTEPOMPEN ENERGIEKLASSE A++ EN BREED INZETBAAR

Specialist in warmtepompen AQUATOP GRONDGEKOPPELDE WARMTEPOMPEN ENERGIEKLASSE A++ EN BREED INZETBAAR Specialist in warmtepompen AQUATOP GRONDGEKOPPELDE WARMTEPOMPEN ENERGIEKLASSE A++ EN BREED INZETBAAR GRONDGEKOPPELDE WARMTEPOMPEN ENERGIEKLASSE A++ EN BREED INZETBAAR Warmtepompen zijn er in verschillende

Nadere informatie

Frisse Lucht GREEN PACKAGE. Energie uit de lucht - 100% duurzaam

Frisse Lucht GREEN PACKAGE. Energie uit de lucht - 100% duurzaam GREEN PACKAGE Energie uit de lucht - 100% duurzaam Het comfort van vloerverwarming, koeling en warmtapwater in een duurzaam energiesysteem voor bij u thuis. Frisse Lucht Green Package, duurzame energie

Nadere informatie

TECHNECO INFORMATIE. ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN GAHP-GS EN GAHP-WS voor verwarmen en koelen met een gesloten of open bron

TECHNECO INFORMATIE. ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN GAHP-GS EN GAHP-WS voor verwarmen en koelen met een gesloten of open bron ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN GAHP-GS EN GAHP-WS voor verwarmen en koelen met een gesloten of open bron INLEIDING Op het gasabsorptie principe heeft het Italiaanse bedrijf Robur de gasabsorptiewarmtepomp

Nadere informatie

echt Nul op de meter HRsolar : Robbert van Diemen Techneco : Niels van Alphen

echt Nul op de meter HRsolar : Robbert van Diemen Techneco : Niels van Alphen echt Nul op de meter HRsolar : Robbert van Diemen Techneco : Niels van Alphen Agenda Wie is HRsolar Zonnewarmte V1.0 De markt Zonnewarmte V2.0 Zonnewarmte NOM Wie is HRsolar Nederlandse fabrikant van complete

Nadere informatie

geotherm 3 kw warmtepomp

geotherm 3 kw warmtepomp geotherm 3 kw warmtepomp Duurzaam comfort door slimme samenwerking 01-09 - 2017 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Met de geotherm 3 kw warmtepomp

Nadere informatie

Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie

Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie 2 Bosch Solar Bosch: dat klinkt bekend én vertrouwd! Geen wonder, want miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken de producten van Bosch. Dag in, dag

Nadere informatie

WPL 25 AC LUCHT WATER-WARMTEPOMPEN PRODUCTNR.:

WPL 25 AC LUCHT WATER-WARMTEPOMPEN PRODUCTNR.: WPL 25 AC LUCHT WATER-WARMTEPOMPEN PRODUCTNR.: 236645 Behaaglijke warmte uit de lucht, waar anderen al bijverwarmen. De buiten opgestelde lucht water-warmtepomp WPL 25 AC heeft ook bij temperaturen ver

Nadere informatie

9. Gasabsorptiewarmtepomp

9. Gasabsorptiewarmtepomp 9. Gasabsorptiewarmtepomp remeha.nl 234 9. Gasabsorptiewarmtepomp 236 235 De is een verwarmingsoplossing die tevens bij uitstek geschikt is om de CO 2 uitstoot fors te verlagen bij bestaande bouw of renovatie.

Nadere informatie

Opening Wie is Gijsbers V&K Kostenberekening Subsidie Vragen?

Opening Wie is Gijsbers V&K Kostenberekening Subsidie Vragen? Dinsdag 2 mei 2017 Opening Wie is Gijsbers V&K Kostenberekening Subsidie Vragen? Gijsbers Verwarming & Koeling» opgericht in 1979 als verwarmingsbedrijf,» in 2003 2 e generatie toegetreden,» in 2008 koeltechniek

Nadere informatie

Op de volgende pagina s zijn enkele voorbeelden van opstellingsmogelijkheden te zien. Upsilon Cascade Ketelopstellingen en gemakkelijke installatie

Op de volgende pagina s zijn enkele voorbeelden van opstellingsmogelijkheden te zien. Upsilon Cascade Ketelopstellingen en gemakkelijke installatie Ketelopstellingen en gemakkelijke installatie Het Upsilon cascade systeem is snel en simpel te installeren omdat het gemaakt is vanuit het Plug & Play principe. Dankzij de diversiteit in configuratiemogelijkheden

Nadere informatie

HPA-O 13 C Premium LUCHT WATER-WARMTEPOMPEN PRODUCTNR.:

HPA-O 13 C Premium LUCHT WATER-WARMTEPOMPEN PRODUCTNR.: HPA-O 13 C Premium LUCHT WATER-WARMTEPOMPEN PRODUCTNR.: 238983 De belangrijkste kenmerken Lucht water-warmtepomp voor buitenopstelling voor verwarmen en koelen Met energie-efficiënte invertertechniek voor

Nadere informatie

Verdyn & Verdyn Cool. Plug and play. Hoog rendement warmte terugwinning. Energiezuinige ventilatoren. Hoge COP. HR-balansventilatie units

Verdyn & Verdyn Cool. Plug and play. Hoog rendement warmte terugwinning. Energiezuinige ventilatoren. Hoge COP. HR-balansventilatie units Verdyn & Verdyn Cool HR-balansventilatie units Plug and play Hoog rendement warmte terugwinning Energiezuinige ventilatoren Hoge COP HR-balansventilatie units type Verdyn & Verdyn Cool Ventileren is noodzakelijk

Nadere informatie

www.pletteinstallaties.nl Bosch Solar zonne-energie

www.pletteinstallaties.nl Bosch Solar zonne-energie 1 Bosch Solar zonne-energie 2 Bosch: dat klinkt bekend én vertrouwd! Geen wonder, want miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken de producten van Bosch. Dag in, dag uit. Huishoudelijke apparaten,

Nadere informatie

Duurzaam verwarmen en koelen met gas

Duurzaam verwarmen en koelen met gas Duurzame gaswarmtepompen voor o.a.: Kantoorgebouwen Frisse Scholen Verzorgingstehuizen (P4) (P6) (P7) www.gasengineering.nl Duurzaam verwarmen en koelen met gas De voordelen van verwarmen en koelen met

Nadere informatie

Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen. innovatief. & energiezuinig

Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen. innovatief. & energiezuinig Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen innovatief & energiezuinig HP Cube en Cube One HP Cool Cube en Cube One - Aanzienlijke besparing op energiekosten - Bekende en beproefde componenten -

Nadere informatie

Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie

Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie 2 Bosch Solar Bosch: dat klinkt bekend én vertrouwd! Geen wonder, want miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken de producten van Bosch. Dag in, dag

Nadere informatie

flexotherm/flexocompact warmtepompen Zuinig met energie, maximaal in comfort

flexotherm/flexocompact warmtepompen Zuinig met energie, maximaal in comfort flexotherm/flexocompact warmtepompen Zuinig met energie, maximaal in comfort 01-09 - 2017 Fluisterstil én extreem energiezuinig Comfort in optima forma Geniet het hele jaar zorgeloos van comfort in optima

Nadere informatie

Inspiratiesessie Hybride Warmtepompen in de Sociale Woningbouw

Inspiratiesessie Hybride Warmtepompen in de Sociale Woningbouw Inspiratiesessie Hybride Warmtepompen in de Sociale Woningbouw Inleiding en techniek Paul Friedel Patrimonium, Groningen 13 maart 2018 Versnellingsprogrammma (hybride) warmtepompen Marktontwikkeling voor

Nadere informatie

Energie voor het leven

Energie voor het leven Energie voor het leven De warmtepomp van IDM verwarmt en koelt voor nu en in de toekomst Warmtepomp van Aarde... betekent voor ons allemaal zekerheid, warmte en thuis Horizontale bodemwisselaar Op een

Nadere informatie

TECHNECO INFORMATIE. ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN GAHP-AR EN GAHP-AR S1 voor verwarmen en koelen met buitenlucht als bron

TECHNECO INFORMATIE. ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN GAHP-AR EN GAHP-AR S1 voor verwarmen en koelen met buitenlucht als bron ROBUR GASABSORPTIEWARMTEPOMPEN GAHP-AR EN GAHP-AR S1 voor verwarmen en koelen met buitenlucht als bron INLEIDING Op het gasabsorptie principe heeft het Italiaanse bedrijf Robur de gasabsorptiewarmtepomp

Nadere informatie

Combi Warmtepomp. type WPU-3 en WPU-5

Combi Warmtepomp. type WPU-3 en WPU-5 Combi Warmtepomp type WPU-3 en WPU-5 Introductie Bij de keus van duurzame techniek in de woningbouw staan comfort, gezondheid en energiebesparing centraal. De warmtepomp van Itho zorgt voor een optimaal

Nadere informatie

geotherm hybride systeem

geotherm hybride systeem geotherm hybride systeem Duurzaam comfort door slimme samenwerking 01-08 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Met het geotherm hybride systeem

Nadere informatie

DAIKIN-INTERGAS HYBRIDE WARMTEPOMP DAIKIN-INTERGAS HYBRIDE WARMTEPOMP

DAIKIN-INTERGAS HYBRIDE WARMTEPOMP DAIKIN-INTERGAS HYBRIDE WARMTEPOMP DAIKIN-INTERGAS WARMTEPOMP DAIKIN-INTERGAS WARMTEPOMP 890.327-04 WWW.INTERGASVERWARMING.NL Daikin en Intergas, het ultieme duurzame verwarmingskoppel Hoge energiekosten en nieuwe Europese wetgeving op

Nadere informatie

Benedenbuurt gasloos Afweging bronnen en systemen

Benedenbuurt gasloos Afweging bronnen en systemen Benedenbuurt gasloos Afweging bronnen en systemen Harry de Brauw, Marion van Amelrooij, Mirjam Pronk, Barry Meddeler, Maartje Feenstra Doel bijeenkomst Scenario s bepalen voor gasloze verwarming Benedenbuurt:

Nadere informatie

Voorwaarden aansluiting appartementen en woningen op WKO bron DSKII

Voorwaarden aansluiting appartementen en woningen op WKO bron DSKII Voorwaarden aansluiting appartementen en woningen op WKO bron DSKII Stichting Spaarnesant 04 februari 2014 9X3803 Entrada 301 Postbus 94241 1090 GE Amsterdam +31 20 569 77 00 Telefoon 020-5697701 Fax info@amsterdam.royalhaskoning.com

Nadere informatie

Info sessie warmtepompen met bodem energie

Info sessie warmtepompen met bodem energie Info sessie warmtepompen met bodem energie Waarom warmtepomp Werking warmtepomp Waarom hybride Werking hybride Leo Janssen TPA Vaillant T.b.v Omgevings Dienst Midden Holland November 2013 Waarom een warmtepomp?

Nadere informatie

De Vaillant Elektrische Warmtepomp Een duurzame aanwinst

De Vaillant Elektrische Warmtepomp Een duurzame aanwinst De Vaillant Elektrische Warmtepomp Een duurzame aanwinst De vernieuwende voordelen van de Vaillant Elektrische Warmtepomp Warmte uit de grond? Het kan. Met de Vaillant Elektrische Warmtepomp. Deze haalt

Nadere informatie

GAHP-AR Omkeerbare lucht/water gasabsorptiewarmtepomp

GAHP-AR Omkeerbare lucht/water gasabsorptiewarmtepomp GAHPAR Omkeerbare lucht/water gasabsorptiewarmtepomp GAS ABSORPTION HEAT PUMP > > > Make a choice to build up the future OMKEERBARE LUCHT/WATER TER ABSORPTIEWARMTEPOMP ARMTEPOMP GAHPAR Algemene kenmerken

Nadere informatie

Warmtepompen. Wie, wat, hoe, waar, waarom?

Warmtepompen. Wie, wat, hoe, waar, waarom? Warmtepompen Wie, wat, hoe, waar, waarom? Even voorstellen Thomas Engberts Adviseur energietransitie Specialist (hybride) warmtepompen Gasunie Transport Services B.V. Groningen woont SLIM 3 jaar bezig

Nadere informatie

Comfort in optima forma // M-Thermal warmtepompen

Comfort in optima forma // M-Thermal warmtepompen Comfort in optima forma // M-Thermal warmtepompen Lucht/water warmtepompen Geniet u ook zo van de zon? De warmte van de zon is niet alleen een bron voor leven maar ook een bron voor. Een MDV lucht/water

Nadere informatie

BRINE/WATER WARMTEPOMPEN PROFESSIONAL. alterra pro. De professionele manier, om energie uit de bodem te benutten! www.alpha-innotec.

BRINE/WATER WARMTEPOMPEN PROFESSIONAL. alterra pro. De professionele manier, om energie uit de bodem te benutten! www.alpha-innotec. BRINE/WATER WARMTEPOMPEN PROFESSIONAL alterra pro www.alpha-innotec.com De professionele manier, om energie uit de bodem te benutten! the better way to heat De warmtepomp als uiterst efficiënte warmteopwekker

Nadere informatie

Duurzaam verwarmen en koelen met bodemenergie

Duurzaam verwarmen en koelen met bodemenergie Postbus 47 7710 AA Nieuwleusen Rollecate 61 7711 GG Nieuwleusen Tel. 0529 484315 fax 0529 484537 E-mail: info@luinstra.nl Internet: www.luinstra.nl K.v.K. nr. 05080406 BTW nr. NL8155.26.490.B01 IBAN: NL78RABO0127841741

Nadere informatie

9. Warmtepompen voor de utiliteit

9. Warmtepompen voor de utiliteit 9. Warmtepompen voor de utiliteit remeha.nl 242 9. Warmtepompen voor de utiliteit Remeha Gasabsorptiewarmtepomp 244 Remeha Elektrische Warmtepomp 248 243 Remeha Gasabsorptiewarmtepomp De Remeha Gasabsorptiewarmtepomp

Nadere informatie

Energiebesparende warm tapwater conceptenin. collectieve installaties. Erwin Janssen Product Manager Nathan

Energiebesparende warm tapwater conceptenin. collectieve installaties. Erwin Janssen Product Manager Nathan Energiebesparende warm tapwater conceptenin collectieve installaties Erwin Janssen Product Manager Nathan Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? 2 Tapwatervoorziening in een appartementencomplex 1)

Nadere informatie

Hydrolution systeem. Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning. Hydrolution_verwarmen, koelen en warm tapwater met één systeem

Hydrolution systeem. Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning. Hydrolution_verwarmen, koelen en warm tapwater met één systeem Hydrolution systeem Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning Hydrolution_verwarmen, koelen en warm tapwater met één systeem Een comfortabele binnenomgeving vergroot de kwaliteit van het leven.

Nadere informatie

Een nieuw tijdperk van intelligente warmtepompen: flexotherm & flexocompact Green iq

Een nieuw tijdperk van intelligente warmtepompen: flexotherm & flexocompact Green iq Warmtepompen Een nieuw tijdperk van intelligente warmtepompen: flexotherm & flexocompact Green iq Het goede gevoel de juiste keuze te maken. Duurzaam genieten van extra comfort. Elke tijdperk kent zijn

Nadere informatie

M-Thermal warmtepompen

M-Thermal warmtepompen M-Thermal warmtepompen Lucht/water warmtepompen De systemenen: M-Thermal Introductie Zonnecollectoren Lage temperatuur radiator M-Thermal Monobloc Monobloc unit Zonnecollector Toepassing Verwarmen, koelen,

Nadere informatie

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens een VOLWAARDIG alternatief voor een klassiek verwarmingsen. koelsysteem» Solution. AquaFREE RESIDENTIEEL

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens een VOLWAARDIG alternatief voor een klassiek verwarmingsen. koelsysteem» Solution. AquaFREE RESIDENTIEEL Verwarming & Airconditioning «Ik wens een VOLWAARDIG alternatief voor een klassiek verwarmingsen koelsysteem» Solution AquaFREE RESIDENTIEEL Solution Ik wens een performante verwarming. Ik wens een milieuvriendelijke

Nadere informatie

Warmtepomp type WPU-3 en WPU-5

Warmtepomp type WPU-3 en WPU-5 Toepassing De Itho warmtepompunit wordt toegepast in grondgebonden woningen en appartementen. De unit is een onderdeel van het Itho Energiewoning concept. Omschrijving De Itho warmtepompunits, type WPU-3

Nadere informatie

Competitie over zonne-energie oplossing voor monumenten. Architectenbureau Anton de Gruyl Leiden ism Jan Bos

Competitie over zonne-energie oplossing voor monumenten. Architectenbureau Anton de Gruyl Leiden ism Jan Bos Van een Leiden Dakje Competitie over zonne-energie oplossing voor monumenten Categorie Blokhuispoort Gestapelde zonnepanelen Ontwerp: Zonnepanelen: Architectenbureau Anton de Gruyl Leiden ism Jan Bos Solar

Nadere informatie

Duurzaam verwarmen en koelen op gas

Duurzaam verwarmen en koelen op gas Duurzame gaswarmtepompen voor o.a.: Kantoorgebouwen Frisse Scholen Verzorgingstehuizen (P4) (P6) (P7) www.gasengineering.nl Duurzaam verwarmen en koelen op gas De voordelen van verwarmen en koelen met

Nadere informatie

SolarFreezer. Comfort zonder aardgas. Maart 2018

SolarFreezer. Comfort zonder aardgas. Maart 2018 SolarFreezer Comfort zonder aardgas Maart 2018 Wie zijn we? Geschiedenis: 2013 SolarFreezer BV opgericht 2015 Investeringsronde 2016 SolarFreezer systeem volledig functionerend 2017 7 systemen operationeel

Nadere informatie

SANISTAGE. warmtepompboilers A +

SANISTAGE. warmtepompboilers A + SANISTAGE warmtepompboilers A + SANISTAGE warmtepompboilers COP 3,86 bij 15 C buitentemperatuur volgens de EN255-3 norm DSWH200 Verwarmingsvermogen: 1,62 kw Opgenomen elektrisch vermogen: 0,42 kw Energielabel:

Nadere informatie

AMBASSADOR + Centrale verwarmingsketels 60 / 80 / 100 / 120 / 150 / 180. centrale verwarming en warmwatersystemen Eco Heating Systems Groningen B.V.

AMBASSADOR + Centrale verwarmingsketels 60 / 80 / 100 / 120 / 150 / 180. centrale verwarming en warmwatersystemen Eco Heating Systems Groningen B.V. AMBASSADOR + Centrale verwarmingsketels 60 / 80 / 100 / 120 / 150 / 180 centrale verwarming en warmwatersystemen Eco Heating Systems Groningen B.V. Unieke capaciteiten Hoogrendement wandketels Ambassador

Nadere informatie

De Energie Revolutie. Proof, not promises. Maximale CO2 reductie. Maximaal Rendement

De Energie Revolutie. Proof, not promises. Maximale CO2 reductie. Maximaal Rendement De Energie Revolutie Proof, not promises Maximaal Rendement Maximale CO2 reductie Dit is HONE Wat is HONE? Het kosteloos energie opwekken met duurzame stroom kan al jaren. Nu kan het ook bij de opwekking

Nadere informatie

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning GEBOWEN SCHOLEN BERSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS HRWTW Hoog Rendement Warmteterugwinning Ventileren Doordat gebouwen steeds beter geïsoleerd worden en daardoor hermetisch zijn

Nadere informatie

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER EOS PLUS HP DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER Lucht-water warmtepomp voor de productie van Sanitair Warm Water zonder gebruik van gas. Deze pomp, speciaal

Nadere informatie

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 1 De Hydro-Pro warmtepompen 3/2/2012 2:49:46 PM Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 2 3/2/2012 2:49:50 PM Efficiënt en economisch De warmte van de buitenlucht

Nadere informatie

GAHP-W Water/water gasabsorptiewarmtepomp

GAHP-W Water/water gasabsorptiewarmtepomp GAHP-W Water/water gasabsorptiewarmtepomp GAS ABSORPTION HEAT PUMP > > > Make a choice to build up the future WATER/WATER GASABSORPTIEWARMTEPOMP ARMTEPOMP GAHP-W Algemene kenmerken De water/water gasabsorptiewarmtepomp

Nadere informatie

Remeha Neptuna. Comfort het hele jaar door 4/6/8/11/16/22/27. the comfort innovators

Remeha Neptuna. Comfort het hele jaar door 4/6/8/11/16/22/27. the comfort innovators Neptuna 4/6/8/11/16/22/27 Comfort het hele jaar door the comfort innovators Comfort het hele jaar door Neptuna Een natuurlijke energiebron zoals lucht, water of zonlicht levert besparing op. Kies je voor

Nadere informatie