11 juni 2014 Informatiebijeenkomst omwonenden voorkeurslocatie nieuwe brandweerkazerne Nieuwe Stationsweg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "11 juni 2014 Informatiebijeenkomst omwonenden voorkeurslocatie nieuwe brandweerkazerne Nieuwe Stationsweg"

Transcriptie

1 11 juni 2014 Informatiebijeenkomst omwonenden voorkeurslocatie nieuwe brandweerkazerne Nieuwe Stationsweg Aanwezig: 21 omwonenden/belangstellenden, 9 raadsleden, 1 journalist voor het beantwoorden van vragen: mevrouw J.G. Vlietstra, burgemeester de heer B. Mein, commandant brandweercluster Gorecht de heer H. Goudswaard, stedebouwkundige Rho adviseurs de heer A. Westra, milieudeskundige adviesbureau WMA de heer J. ten Hoor, projectleider Station Haren Verbindt gespreksleider de heer A. Bouma Opmerkingen/vragen en antwoorden: Vraag: hoe staat het met de veiligheid op het parkeerterrein in relatie tot een brandweerkazerne, waar ook geen mensen zijn. De opzet van het nieuwe P+R terrein en het stuk grond daarnaast was combinatie wonen/werken. Dat laatste zou de sociale veiligheid in het gebied ten goede komen. Antwoord: Dit is inderdaad één van de nadelen van dit plan. V: Hoe stelt men zich het uitrukken voor: ten eerste over de bussluis in zuidelijke richting waarbij de spoorwegovergang vaak gesloten is en ten tweede naar het noorden waar fietsers uit de fietstunnel komen en de brandweerauto dat fietsverkeer moet kruisen. A: bij het uitrukken wordt voor het grootste deel naar het zuiden gereden. Uitgangspunt is altijd rijden via het zuiden, in uitzonderlijke gevallen zal dat in noordelijke richting zijn V: vele grote voorzieningen voor ouderen, scholen, Beatrixoord e.d. liggen ten noorden van de kazerne, dan zal toch in noordelijke richting gereden worden. A: de brandweer bepaalt voor het grootste deel zelf welke weg ze kiezen en dat zal voornamelijk via Oude Middelhorst, Middelhorsterweg zijn. V: als voor een andere locatie in Haren gekozen zou worden, hoeft niet door het drukste gebied van Haren gereden te worden. A: er is een afweging gemaakt voor de locatie die het meeste voldoet aan de eisen van brandweerzorg en milieu. Dat is de locatie bij het station. V: naar het zuiden uitrijden is onwenselijk omdat dit deel van de Oude Middelhorst vaak erg druk is. A hier moet stedenbouwkundig en verkeerstechnisch goed naar gekeken worden. V: locatie Tubantia aan de Rijksstraatweg geeft minder problemen als het gaat om drukte van m.n. fietsverkeer; waarom is daar niet de keuze op gevallen. A: die locatie is ook grondig bekeken, maar door verschillende factoren als ontsluiting, brandweerzorg en planologische aspecten, is de locatie station is er als meest optimale uitgekomen.

2 V: wanneer de brandweermensen aanrijden moeten ze omrijden omdat ze niet over de bussluis kunnen, hoewel daar binnenkort ook geen bus meer zal rijden. De brandweermensen zullen dus noodgedwongen in volle vaart de Nieuwe Stationsweg nemen. A: de bussluis kan door de brandweer gebruikt worden door de blokkade op te heffen. Het is niet een bussluis maar een af te sluiten busbaan. V: als het niet echt een bussluis wordt, zullen fietsers ook weer gebruik kunnen/gaan maken van dit deel van de Nieuwe Stationsweg. A: hier zal naar gekeken worden bij de verdere uitwerking en nader overleg over gevoerd worden met de aanwonenden. V: is er ook gekeken naar stank- en rookoverlast bij de oefeningen. A: bij het oefenen komt geen rook vrij, dat gebeurt alleen inpandig op andere locaties. V: er zou een aantal kantoorvilla s (woon/werken) komen. Dat is waarschijnlijk niet verkoopbaar. Het gevoel ontstaat dat nu het ene gat met het andere gat gedicht gaat worden. A: dat is absoluut niet het geval. Het al jarenlang zoeken naar een geschikte locatie heeft tot resultaat gehad dat dit de beste locatie is voor de brandweerkazerne. Daarbij is gekeken of het stedenbouwkundig goed inpasbaar is en dat is op de voorgestelde locatie het geval. Deze locatie was beschikbaar en de kavels zijn nog niet in de verkoop geweest, dus heeft de verkoopbaarheid geen rol gespeeld in de afweging. V: graag beter inzicht waarom Felland afgevallen is. A: belangrijkste uitgangspunt is de kwaliteit brandweerzorg geweest. Felland scoort veel te laag, 20% op dat punt. Er is een veel te lange aanrijdtijd voor noord Haren. V: waarom is Nesciopark niet geschikt. A: zelfde reden: het niet voldoen aan de minimale eis van 50% om aan de veiligheidsnorm te voldoen. V: grote zorg over de afsluiting van het spoor en de onmogelijkheid voor de brandweer om aan de andere kant van het spoor te komen. A: de brandweerauto zal inderdaad moeten wachten tot het spoor open gaat., dat is nu ook het geval. V: waar kun je als burger persoonlijk terecht met je opmerking dat er de laatste tijd wel erg veel overlast op en rond dit gebied is voor de omwonenden. A: de toezegging wordt gedaan dat, bij de nadere uitwerking als de raad een besluit genomen heeft, de verdere uitwerking in nauw overleg plaats zal vinden, zowel met de direct omwonenden als de mensen die iets verder van de locatie wonen. V: het raadsbesluit van 30 juni is wel erg snel voor de burger. Er wordt een dringend beroep gedaan om uitstel. A: de raad moet daar zelf een besluit overnemen. De raad bepaalt zelf wanneer ze daar over wil spreken. De burgers hebben alle mogelijkheid om raadsleden te spreken en in te spreken in de raadscommissievergadering van 23 juni a.s.

3 V: er zijn 4 locaties nader onderzocht. De bewoners worden nu geconfronteerd met de voorkeur voor de locatie Nieuwe Stationsweg, terwijl iedereen vindt dat een brandweerkazerne niet in een woonwijk thuis hoort, midden in een 30km gebied, shared space. Te bizar om uit te leggen dat de brandweer daar langs moet. V: wat is de status van de voormalige apotheek. A: er is contact met eigenaar Mediq, waarbij de gemeente voornemens is het pand over te nemen. V: wat gebeurt er met de bomenrij. A: er is nog geen enkel besluit genomen over welke boom dan ook. V: staat het wel op de nominatie om te kappen. A: daar is nog niet naar gekeken. Dat komt aan de orde bij de verdere uitwerking. Er is nog geen enkel besluit genomen en het beleid van de gemeente is om zoveel mogelijk bomen te laten staan. V: heeft de gemeentelijke herindeling nog gevolgen voor de brandweer. A: dat heeft geen enkele consequentie of effect. De brandweer heeft een op zichzelf staande structuur. Om de objecten in Haren te bedienen is een uitrukpost nodig. V: als het spoor open gaat denderen de auto s over het spoor. Is er voldoende uitzicht voor de brandweerauto s op de auto s die over een spoor komen. A: dit zijn punten die door de brandweer zelf ook ingebracht zijn. Dit zou verkeerstechnisch op te lossen zijn. V: er bestaat grote twijfel over de locatie in relatie tot de veiligheid in het gebied, de verkeersbewegingen in en om het gebied en de spoorwegovergang. V: op grond waarvan zijn de aanrijdtijden gebaseerd. Het gaat er dan met name om waarom andere locaties afgewezen zijn. A: er is een gespecialiseerd bedrijf in Nederland die dit soort onderzoeken doet. Belangrijke punten zijn hoe hard de vrijwilliger kan/mag rijden om bij de kazerne te komen en hoe hard kan/mag het voertuig rijden bij het uitrukken. V: wat is de betrouwbaarheid van de programma s die daarvoor gebruikt worden. A: daar is weinig meer over te zeggen dan dat de brandweer dit ook zelf monitored V: bent u ook van plan deze exercitie voor de 3 andere locaties te doen en een proefondervindelijke vergelijking te doen. A: er is vertrouwen in dat deze onderzoeken die, getoetst en gebruikt worden in heel Nederland, kloppen. De brandweer moet altijd verantwoording afleggen aan de minister of de aanrijdtijden gehaald worden en op die wijze kan getoetst worden of de aanrijdtijden juist zijn. V: voorstel aan de raadsleden om bij de 4 potentiële locaties te kijken hoe het rijden is vanaf die plek naar een mogelijke locatie. A: het is aan de raad om aan deze vraag tegemoet te komen.

4 V: hoe worden de aanwezigen bijgepraat en op de hoogte gehouden. A: de presentatie en vragen en antwoorden worden op de site van de gemeente gezet. V: hoe past de kazerne in de omgeving, hoe ziet het er verkeerstechnisch uit. A: dat moet verder uitgewerkt worden en er zal goed gekeken worden wat de bepaalde bewegingen voor consequenties hebben voor de omgeving. V: dit zou de dure oplossing zijn en dan is de keuze toch wel wat bijzonder. A:de grootste zorg zit bij de veiligheid en de verkeerssituatie. De raad moet goed kijken naar de financiële consequenties. Hier zal bij de uitwerking zeker op teruggekomen worden. V: is er wel een financiële afweging gemaakt waarbij ook alle verkeersmaatregelen, die eventueel genomen moeten worden, meegenomen zijn. A: de kosten hebben een directe samenhang met het realiseren van een brandweerkazerne op deze locatie. Ook voor alle ander locaties geldt dat er verkeersmaatregelen genomen moeten worden. V: het college heeft wel de plicht om goede criteria te hanteren en de juiste factoren te benoemen. De factoren gaan nu over de keuze van de locatie. A: het college heeft een standpunt ingenomen en de gemeenteraad zal daar op moeten reageren. De raad heeft altijd het laatste woord. In een volgende fase wordt alle aandacht gegeven aan te nemen verkeersmaatregelen. V: is de constatering juist dat 90% van de uitrukken via de Oude Middelhorst gaan. A: het klopt dat voornamelijk via het zuiden uitgereden zal worden. V: voorstel om de raad te belasten met een onderzoek om het tunneltje dat er komt ook voor de brandweer geschikt te maken. V: wordt of is er nog geanticipeerd op schaalvergroting van de brandweer. A: er wordt gebouwd voor 40 jaar met inderdaad een bepaalde overcapaciteit, maar dat houdt verband met eventueel extra soort voertuigen. Er wordt altijd maar met één auto uitgerukt met PRIO 1 (met sirene), eventuele andere auto s volgen rustig. Meerdere auto s met PRIO 1 zou alleen van toepassing zijn, wanneer zou worden uitgebreid met een bijzondere functie zoals duikers, maar het is onwaarschijnlijk dat een dergelijke uitbreiding plaats zal vinden. V: is de planning dusdanig dat dit gelijktijdig gerealiseerd gaat worden met de onderdoorgang. A: in het najaar van 2015 start de bouw van de onderdoorgang. V: hoe vaak assisteert het Harense korps een omliggend korps. A: dat is niet exact te zeggen, maar dat zit verwerkt in de getallen en cijfers die genoemd zijn. Overigens gaat het maar om enkele gevallen zoals onlangs de grote binnenstadsbrand in Groningen. V: wat zijn alle mogelijkheden voor de burgers aangaande dit besluit.

5 A: burgers hebben de mogelijkheid om raadsleden te spreken en in te spreken in de raadscommissievergadering van 23 juni a.s. Het verzoek is dit vooraf kenbaar te maken bij de griffier de heer O. de Vries.

Brandweer locatie. Kanttekeningen en vragen bij de voorstellen van B&W Haren Bewoners Oude Middelhorst en Middelhorsterweg

Brandweer locatie. Kanttekeningen en vragen bij de voorstellen van B&W Haren Bewoners Oude Middelhorst en Middelhorsterweg Brandweer locatie Kanttekeningen en vragen bij de voorstellen van B&W Haren Bewoners Oude Middelhorst en Middelhorsterweg Inspraak raadscommissie, 21 oktober 2014 Onderwerpen 1. Wat hebben de extra onderzoeken

Nadere informatie

Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 2019

Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 2019 Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 09 Inhoudsopgave:. Zorgpunten. Samenvatting 3. Samenvatting voor en nadelen in tabel verwerkt 4. Bijlage : bijdrage per groepje. Aan het begin van de

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

HAREN. Stedenbouwkundigplan Stationsgebied. 8 September 2011

HAREN. Stedenbouwkundigplan Stationsgebied. 8 September 2011 HAREN Stedenbouwkundigplan Stationsgebied 8 September 2011 PROGRAMMA 19.30u Welkom en programma 19.35u Introductie dhr Pek, wethouder 19.45u Presentatie stedenbouwkundig plan, dhr Gjaltema (buro Vijn)

Nadere informatie

Nieuwsbrief Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Geldermalsen en omgeving

Nieuwsbrief Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Geldermalsen en omgeving pagina 1 van 6 december 2015 Nieuwsbrief Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Geldermalsen en omgeving Dit is de nieuwsbrief PHS Geldermalsen. In deze nieuwsbrief informeren wij u over de verdere uitwerking

Nadere informatie

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Conclusies locatie P+R Stationsgebied

Conclusies locatie P+R Stationsgebied Conclusies locatie P+R Stationsgebied Inpassing in de omgeving + De omgeving is van een grootschaliger karakter passend bij de functie brandweerkazerne. De openbare ruimte waar de kazerne op aansluit bestaat

Nadere informatie

Locatie Veersingel brandweerkazerne Ravenstein. Vergadering Dorpsraad 21 februari 2017

Locatie Veersingel brandweerkazerne Ravenstein. Vergadering Dorpsraad 21 februari 2017 Locatie Veersingel brandweerkazerne Ravenstein Vergadering Dorpsraad 21 februari 2017 Agenda: Karin Sutherland Inleiding: Wethouder Johan van der Schoot Gebruik brandweerkazerne: Wiel Ritzen Stedenbouwkundig

Nadere informatie

Verslag Informatieavond

Verslag Informatieavond Verslag Informatieavond Voorlopig Ontwerp inrichting openbare ruimte, locatie Paardenplein Plaats Raadhuis te Hilversum Datum 25 november 2013 Tijd van 20.00 u tot ca. 21.15 u Agenda 1. Welkom 2. Stand

Nadere informatie

Bijlage 2 - Notitie verkeer quickscan locatieonderzoek onderwijshuisvesting

Bijlage 2 - Notitie verkeer quickscan locatieonderzoek onderwijshuisvesting Bijlage 2 - Notitie verkeer quickscan locatieonderzoek onderwijshuisvesting Mark van der Leest 15 oktober 2015 De gemeenteraad heeft op 2 juli 2015 het college opgedragen om een vergelijkend onderzoek

Nadere informatie

Aan de gemeentebesturen van Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest. Geacht gemeentebestuur,

Aan de gemeentebesturen van Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest. Geacht gemeentebestuur, Aan de gemeentebesturen van Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest Datum 7 april 2014 Telefoon 088-2465118 Bijlage Ons kenmerk UIT-2014-038927 Fax Uw kenmerk E-mail arjan.stam@brandweer.vrhm.nl Uw brief van

Nadere informatie

College van gedeputeerde Staten. Provincie Overijssel. Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Geachte gedeputeerde,

College van gedeputeerde Staten. Provincie Overijssel. Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Geachte gedeputeerde, College van gedeputeerde Staten Provincie Overijssel Postbus 10078, 8000 GB Zwolle Geachte gedeputeerde, Graag willen wij als inwoners en belangenorganisaties van Giethoorn middels deze brief reageren

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 8 maart 2016, nummer

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 8 maart 2016, nummer .~... :.semeente DéVenbar RAADSBESLUIT Onderwerp Bestemmingsplan Onderdoorgang spoor Oostriklaan Voorstelnummer 2016-154 Raadstafel d.d. 6 april 2016 Raadsvergadering 20 april 2016 De raad van de gemeente

Nadere informatie

Om dit te kunnen doen, is een aantal besluiten door de gemeenteraad vereist.

Om dit te kunnen doen, is een aantal besluiten door de gemeenteraad vereist. Aan de bewoners van Datum: 26 februari 2015 Zaaknummer: Afdeling: Contactpersoon: Uw brief van: Onderwerp: Datum Tuincentrum De Wilgen verzending: Geachte heer, mevrouw, Door middel van deze brief wil

Nadere informatie

Spoorproject & Goes beter bereikbaar

Spoorproject & Goes beter bereikbaar Spoorproject & Goes beter bereikbaar Bouw spooronderdoorgang Terwellegang & rotondes Informatiebijeenkomst 12 april 2018 www.goes.nl/spoorproject www.goesbeterbereikbaar.nl Welkomstwoord Wat wordt gebouwd?

Nadere informatie

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare.

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 26 januari 2012 Datum voorstel 23 december 2011 Agendapunt Onderwerp Spoorwegovergang in Leijenseweg te Bilthoven De raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

WIJKRAAD VLEUTEN DE MEERN (thema-avond Verkeer, 17 november 2014) Utrecht.nl

WIJKRAAD VLEUTEN DE MEERN (thema-avond Verkeer, 17 november 2014) Utrecht.nl WIJKRAAD VLEUTEN DE MEERN (thema-avond Verkeer, 17 november 2014) 1 Inhoud 1) Kruispunt Schoolstraat Thematerweg 2) Fietspad Ockhuizerweg Polderweg 3) Herinrichting Meernbrug 4) Aansluiting fietspad kleine

Nadere informatie

Raadsvragen van het raadslid Eric Leltz, ingevolge artikel 37 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede.

Raadsvragen van het raadslid Eric Leltz, ingevolge artikel 37 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede. 2010/17 Raadsvragen van het raadslid Eric Leltz, ingevolge artikel 37 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede. Ingezonden: 29 mei 2010 Onderwerp: Verkeersstromen rond station Ede-Wageningen

Nadere informatie

Vervolg platform bewoners Aanpak Ring Zuid Projectbureau Aanpak Ring Zuid te Groningen 16 april 2012, 20.00 22.00 uur

Vervolg platform bewoners Aanpak Ring Zuid Projectbureau Aanpak Ring Zuid te Groningen 16 april 2012, 20.00 22.00 uur Verslag Overleg: Locatie: Datum: Vervolg platform bewoners Aanpak Ring Zuid Projectbureau Aanpak Ring Zuid te Groningen 16 april 2012, 20.00 22.00 uur Aanwezig Bewonersplatform: Mw. Welp, dhr. Dijkhuis,

Nadere informatie

Beoordeling Bevindingen

Beoordeling Bevindingen Rapport 2 h2>klacht De heer E. klaagt erover dat de gemeente Bergen niets doet aan de overlast die hij ondervindt als gevolg van de situatie op de weg vóór zijn woning, waardoor het hem nagenoeg onmogelijk

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Herstelbesluit vaststelling bestemmingsplan Zijlweg e.o. BBV nr: 2015/444064

Raadsstuk. Onderwerp: Herstelbesluit vaststelling bestemmingsplan Zijlweg e.o. BBV nr: 2015/444064 Raadsstuk Onderwerp: Herstelbesluit vaststelling bestemmingsplan Zijlweg e.o. BBV nr: 2015/444064 1. Inleiding De gemeenteraad heeft op 11 september 2014 het bestemmingsplan Zijlweg e.o. vastgesteld. Tegen

Nadere informatie

Terugblik. 2009: Bestuurlijk Voorkeursalternatief. November 2011: Voorlopig Ontwerp

Terugblik. 2009: Bestuurlijk Voorkeursalternatief. November 2011: Voorlopig Ontwerp Presentatie informatiebijeenkomst Helperzoom en omgeving 17 juli 2012 Programma 20.00 uur Welkom 20.05 uur Toelichting verder uitgewerkt ontwerp 21.00 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen 22.00 uur

Nadere informatie

Opheffen overweg Beuvinkweg

Opheffen overweg Beuvinkweg Opheffen overweg Beuvinkweg gemeente Dinkelland, geo 026, km. 21.857 Hf Vaan ProRail Kenmerk 370441 8-v2 Datum 18 februari 2015 O n d e r w e r p Opheffen overweg Beuvink w e g Status Definitief Inhoudsopgave

Nadere informatie

Memo. 1. Aanleiding. 4) De pilot zorgt voor ervaring bij bewoners en de gemeente over off-grid wonen en leven.

Memo. 1. Aanleiding. 4) De pilot zorgt voor ervaring bij bewoners en de gemeente over off-grid wonen en leven. Memo aan : Gemeenteraad Harderwijk van : College van B&W organisatie : eenheid i.a.a. : datum : 07 augustus 2018 onderwerp : Locatie pilot off-grid tiny houses reg.nummer : 02430000016450 / 02430000050159

Nadere informatie

Parkeren in centrum Stiens

Parkeren in centrum Stiens Parkeren in centrum Stiens Hoe, wat en waarom = Definitief = Oktober 2011 INHOUDSOPGAVE blz 1 AANLEIDING 2 2 INVENTARISATIE 3 3 UITWERKING 5 3.1 Verkeersregulerende parkeermaatregelen 5 3.2 Aanleg parkeerplaatsen

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst New Village Hotel Dinsdag 25 november

Verslag bijeenkomst New Village Hotel Dinsdag 25 november Verslag bijeenkomst New Village Hotel Dinsdag 25 november Aanwezig namens gemeente: M. van Beek H. Sienot Aanwezig namens NVH: B. Hakvoort A. van der Molen Aantal toehoorders: ca. 130 1. Opening door burgemeester

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0011, d.d. 20 januari 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkeersbesluit "Verkeerscirculatie Levendaal-West" Behoudens advies van de commissie BESLUITEN 1. In te stemmen met het ontwerp-verkeersbesluit

Nadere informatie

Onderwerp Onttrekken van het zandpad "verbindingsweg Schepersweg-Paardseheide" aan de openbaarheid

Onderwerp Onttrekken van het zandpad verbindingsweg Schepersweg-Paardseheide aan de openbaarheid Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 24 november 2009 Registratienummer: 2009/57 Agendapunt nummer: 15 Onderwerp Onttrekken van het zandpad "verbindingsweg Schepersweg-Paardseheide"

Nadere informatie

Oplegger voor het raadsdebat

Oplegger voor het raadsdebat Oplegger voor het raadsdebat Datum raadsdebat : 18 oktober 2018 Agendapuntnummer : XI, D1 Portefeuillehouder : Wethouder Mirjam Pauwels Onderwerp : Verkeerssituatie kruising Hoofdstraat- Steenbergerweg

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De stedenbouwkundige kaders voor locatie De Wilgen, zoals geformuleerd in de notitie Verkavelingsopzet

Nadere informatie

Mogelijke verkeersmaatregelen voor de Rijsenbergwijk. Werktekst oktober 2007

Mogelijke verkeersmaatregelen voor de Rijsenbergwijk. Werktekst oktober 2007 Mogelijke verkeersmaatregelen voor de Rijsenbergwijk Werktekst oktober 2007 De projectpartners van het project Gent Sint-Pieters willen, zowel tijdens als na de uitvoering van het project, maximale aandacht

Nadere informatie

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer Raadsvoorstel Raadsnummer: 2013-057 Registratiekenmerk: Onderwerp: Haalbaarheidsonderzoek Voorzieningen Nijkerkerveen - fase 2 Korte inhoud: De gemeente heeft een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren

Nadere informatie

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte)

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte) : : Schoolomgeving Sint-Michiel Aanwezig ig: Op de bijeenkomst van de Gecomove van 31 maart 2017 werd de schoolomgeving van Sint-Michiel besproken. De Gecomove heeft toen volgend advies geformuleerd: De

Nadere informatie

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 6 januari 2014 Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 1. Opening / wie zijn wij Marc Reijs opent de informatieavond en heet iedereen van harte welkom. Foolen & Reijs Vastgoed BV (FRV) houd zich bezig

Nadere informatie

Onderwerp : Renovatie gemeentwerf en nieuwbouw brandweerkazerne

Onderwerp : Renovatie gemeentwerf en nieuwbouw brandweerkazerne Voorstel aan : Gemeenteraad van 30 januari 2016 Door tussenkomst van : Raadscommissie van 16 januari 2016 Nummer : 1 Onderwerp : Renovatie gemeentwerf en nieuwbouw brandweerkazerne Bijlage(n) : 1. Concept

Nadere informatie

Raadsvoorstel en besluit

Raadsvoorstel en besluit Raadsvoorstel en besluit 2018-15206 Visie Veerplein 30 oktober 2018 Aan de leden van de raad, Het college van burgemeester en wethouders stelt u voor te besluiten tot: 1. Het vaststellen van de visie op

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landgraaf Postbus AA LANDGRAAF. in afschrift aan de leden van Provinciale Staten van Limburg

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landgraaf Postbus AA LANDGRAAF. in afschrift aan de leden van Provinciale Staten van Limburg Burgemeester en Wethouders van de gemeente Landgraaf Postbus 31000 6370 AA LANDGRAAF in afschrift aan de leden van Provinciale Staten van Limburg Cluster STR Behandeld M.F. Rumpen Ons kenmerk 2016/100125

Nadere informatie

Publiekscontacten. Geachte heer, mevrouw,

Publiekscontacten. Geachte heer, mevrouw, Datum: 26 juni 2017 Onderwerp: Start werkzaamheden Onderdoorgang Oostriklaan Eigenaar Telefoonnummer 0800-7767245 Directie Communicatie Bezoekadres De Inktpot Moreelsepark 3 3511 EP Utrecht Postadres Postbus

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/14830 Datum : 3 september 2013 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder : dhr. T.

Nadere informatie

1 Inleiding. Inpassing infra kraanbaan Laren. MBB Ontwikkeling BV. 24 juli 2014 MOT001/Gth/ juni 2014

1 Inleiding. Inpassing infra kraanbaan Laren. MBB Ontwikkeling BV. 24 juli 2014 MOT001/Gth/ juni 2014 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Nieuwbouw Brandweerkazerne Maarn Maarsbergen Locatie keuze

Nieuwbouw Brandweerkazerne Maarn Maarsbergen Locatie keuze Nieuwbouw Brandweerkazerne Maarn Maarsbergen Locatie keuze Ambtelijk opdrachtgevers: Bestuurlijk opdrachtgever: Projectleider: Daan van der Sleen Frits Naafs Gert-Jan Looijen Datum: 4 april 2012 versie

Nadere informatie

Advies wijziging infrastructuur Olst Effecten in beeld gebracht

Advies wijziging infrastructuur Olst Effecten in beeld gebracht Advies wijziging infrastructuur Olst Effecten in beeld gebracht Documentgegevens Nr. Datum Verspreid aan 0.1 19-4-2017 Arne Poirot (clustercommandant) 0.2 3-5-2017 Rudy Bongertman (ploegleider Olst) 0.3

Nadere informatie

B&W-aanbiedingsformulier

B&W-aanbiedingsformulier B&W-nr. 07.0688, d.d. 26 juni 2007 B&W-aanbiedingsformulier Onderwerp: Realisatie AZC Besjeslaan BESLUITEN : Behoudens advies van de commissie R I. In te stemmen met a. Bijgaand Plan van aanpak communicatie

Nadere informatie

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr HERINRICHTING N241 BLVC Overleg Nr. 18 10-11-2015 1 AGENDA 0 VERSLAG / ACTIELIJST 1 OVERZICHT PROJECT 2 STAND VAN ZAKEN 3 PRINCIPE FASERING WERKZAAMHEDEN 4 WERKZAAMHEDEN PER WEGVAK 5 BEREIKBAARHEID NES

Nadere informatie

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302.

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302. Openbaar Besluit Projectmanagement Registratienummer : 2015/2321 Datum : 16 januari 2015 Opgesteld door : J.A. Pierik Onderwerp: Uitspreken voorkeur variant treinstation Hazerswoude-Koudekerk TOELICHTING

Nadere informatie

Ruimtelijk haalbaarheidsonderzoek unilocatie Grevenbicht-Obbicht Informatiebijeenkomst 16 maart 2015

Ruimtelijk haalbaarheidsonderzoek unilocatie Grevenbicht-Obbicht Informatiebijeenkomst 16 maart 2015 Ruimtelijk haalbaarheidsonderzoek unilocatie Grevenbicht-Obbicht Informatiebijeenkomst 16 maart 2015 Programma informatiebijeenkomst 20.00 uur Opening dagvoorzitter 20.05 uur Inleiding wethouder Bert Kamphuis

Nadere informatie

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Inleiding Het proces om tot een locatiekeuze voor de vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) te komen is precair. In dit document wordt verder

Nadere informatie

Verslag. Gebiedsschouw De Slinger

Verslag. Gebiedsschouw De Slinger Verslag Gebiedsschouw De Slinger Dat um /tij d Pl aats Re ferentie Projec tnum mer 90934 16 januari 2010/10.00 uur-12.30 uur Houten kmu/nkl/v/09.295 Aanleiding van de wijkschouw: De heer Mulder heet als

Nadere informatie

Onderwerp: Onttrekken van het voetpad bij de Koolmees 54 aan het openbaar verkeer.

Onderwerp: Onttrekken van het voetpad bij de Koolmees 54 aan het openbaar verkeer. svoorstel Onderwerp: Onttrekken van het voetpad bij de Koolmees 54 aan het openbaar verkeer. Portefeuillehouder: J. Kuper Dienst Gebied Inrichting en beheer J. Roersma, telefoon (68 54 07) Aan de gemeenteraad

Nadere informatie

Verkeerskundige beoordeling potentiële locaties. Verkeersonderzoek nieuwbouw brandweerkazerne Haren

Verkeerskundige beoordeling potentiële locaties. Verkeersonderzoek nieuwbouw brandweerkazerne Haren Verkeerskundige beoordeling potentiële locaties Verkeersonderzoek nieuwbouw brandweerkazerne Haren Verkeersonderzoek nieuwbouw brandweerkazerne Haren Verkeerskundige beoordeling potentiële locaties Gemeente

Nadere informatie

Bepalingen over de brandweerzorg, de rampenbestrijding, de crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverlening (Wet veiligheidsregio s)

Bepalingen over de brandweerzorg, de rampenbestrijding, de crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverlening (Wet veiligheidsregio s) 31 117 Bepalingen over de brandweerzorg, de rampenbestrijding, de crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverlening (Wet veiligheidsregio s) Nr. VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Vastgesteld 10 juli

Nadere informatie

De heer J.B. uit den Boogaard, wethouder. B&W-vergadering van 11 juni 2013 OPENING VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 03 JUNI 2013

De heer J.B. uit den Boogaard, wethouder. B&W-vergadering van 11 juni 2013 OPENING VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 03 JUNI 2013 datum plaats aanwezig 11 juni 2013, Roelofarendsveen Roelofarendsveen de heer A.G.M. Kea, wethouder de heer F.M Schoonderwoerd, wethouder Mevrouw M.E. Spreij, gemeentesecretaris de heer A.J.M. van Velzen,

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN. Wijziging 1 Kom Ravenstein Bijlage 2 Ravenstein locatieonderzoek

BESTEMMINGSPLAN. Wijziging 1 Kom Ravenstein Bijlage 2 Ravenstein locatieonderzoek BESTEMMINGSPLAN Wijziging 1 Kom Ravenstein - 2013 Bijlage 2 Ravenstein locatieonderzoek Gemeente Oss Raadhuislaan 2 5341 GM Oss T: 14 0412 F: 0412 642605 www.oss.nl Aan : Chantal Snijders (gemeente Oss)

Nadere informatie

Aanpassing en aanvulling n.a.v. bespreking in de Raadscommissie Mens en Samenleving van 20 september 2012

Aanpassing en aanvulling n.a.v. bespreking in de Raadscommissie Mens en Samenleving van 20 september 2012 Zoekkader locatie Skaeve Huse Aanpassing en aanvulling n.a.v. bespreking in de Raadscommissie Mens en Samenleving van 20 september 2012 Inleiding- Criteria en wegingsfactoren Om de geschiktheid van locaties

Nadere informatie

Onttrekking gelijkvloerse spoorwegovergang Sysselt te Ede aan de openbaarheid

Onttrekking gelijkvloerse spoorwegovergang Sysselt te Ede aan de openbaarheid Gemeenteraad ONTWERP raadsbesluit Onttrekking gelijkvloerse spoorwegovergang Sysselt te Ede aan de openbaarheid Zaaknummer De raad van de gemeente Ede: Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Ede Xx september

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Ontwikkeling

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Ontwikkeling Gemeente Haarlem Haarlem Jeroen van Spijk wethouder ruimtelijke ordening en monumenten, MRA, financiën, dienstverlening en burgerparticipatie Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Gemeenteraad Beekstraatkwartier Bestemd Gemeenteraad Periode April/mei 2013. Status Openbaar Datum 13 mei 2013

Voortgangsrapportage Gemeenteraad Beekstraatkwartier Bestemd Gemeenteraad Periode April/mei 2013. Status Openbaar Datum 13 mei 2013 Voortgangsrapportage Gemeenteraad Beekstraatkwartier Bestemd Gemeenteraad Periode April/mei 2013 voor Status Openbaar Datum 13 mei 2013 1. Organisatie Gemeente Weert a) bestuurlijk College van B&W, H.

Nadere informatie

Projectscope: Voorkeursvariant dubbele overweg Tongersestraat Boxtel

Projectscope: Voorkeursvariant dubbele overweg Tongersestraat Boxtel Projectscope: Voorkeursvariant dubbele overweg Tongersestraat Boxtel Beschrijving van de Voorkeursvariant B14/B15 variant 6 die, op basis van de Variantenstudie dubbele overweg Tongersestraat d.d. 30 oktober

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/65

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/65 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3-9-2013 Nummer voorstel: 2013/65 Voor raadsvergadering d.d.: 17-09-2013 Agendapunt: 09 Onderwerp:

Nadere informatie

VERSLAG BURGERPARTICIPATIE

VERSLAG BURGERPARTICIPATIE VERSLAG BURGERPARTICIPATIE PLAN KERKSTRAAT 4A BERKEL ENSCHOT Versie: 06-02-2017 1 INHOUD Inleiding... 3 Reacties en antwoorden... 4 2 INLEIDING De gemeente Tilburg is in 2015 met de woningbouwcorporaties

Nadere informatie

Verkende Locaties BRINKSCHOOL & PETER PETERSENSCHOOL

Verkende Locaties BRINKSCHOOL & PETER PETERSENSCHOOL 1 h Verkende Locaties DHE Deelgebied 1 Gyotschool Hortus/Biotoop Rummerinkhof Huidige Brinkschool Hendrik de Vriesplantsoen Nesciopark Nieuwe Stationsweg Sportzaal De Bam Westerse Drift De volgende locaties

Nadere informatie

Herontwikkeling s-gravelandseweg 15 T. Wolbrand van der Vis (WV) Ruud Oosterwijk (RO) Albert-Jan Moerman (AM) Evert Lammers (EL)

Herontwikkeling s-gravelandseweg 15 T. Wolbrand van der Vis (WV) Ruud Oosterwijk (RO) Albert-Jan Moerman (AM) Evert Lammers (EL) Verslag Postadres Postbus 85522 2508 CE Den Haag Onderwerp Verslag bewonersavond 2 Datum 1 juni 2015 Herontwikkeling s-gravelandseweg 15 T I E Bezoekadres Prinses Margrietplantsoen 25 2595 AM, Den Haag

Nadere informatie

CONSEQUENTIES KWALITEIT BRANDWEERZORG LOCATIEKEUZE BRANDWEERKAZERNE HAREN

CONSEQUENTIES KWALITEIT BRANDWEERZORG LOCATIEKEUZE BRANDWEERKAZERNE HAREN CONSEQUENTIES KWALITEIT BRANDWEERZORG LOCATIEKEUZE BRANDWEERKAZERNE HAREN Inleiding Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haren heeft in haar vergadering van 22 februari 2013 kennis

Nadere informatie

bewoners Schrijversbuurt, wijkpanels, bedrijven WTC gebied en bedrijvenvereniging de Zwette, raadsleden

bewoners Schrijversbuurt, wijkpanels, bedrijven WTC gebied en bedrijvenvereniging de Zwette, raadsleden Verslag van bijeenkomst ontwikkeling WTC gebied en Cambuurstadion Uitgenodigd: Datum: 26 september 2017 Namens de samenwerkende partijen: bewoners Schrijversbuurt, wijkpanels, bedrijven WTC gebied en bedrijvenvereniging

Nadere informatie

Belanghebbendenbijeenkomst Rijnlandlaan Stedenbouwkundige varianten sociale woningbouw, Veurs Voorburg en Pinkeltje

Belanghebbendenbijeenkomst Rijnlandlaan Stedenbouwkundige varianten sociale woningbouw, Veurs Voorburg en Pinkeltje Belanghebbendenbijeenkomst Rijnlandlaan Stedenbouwkundige varianten sociale woningbouw, Veurs Voorburg en Pinkeltje Woensdag 29 november 2017 Welkom 2 Programma van de avond 1. Opening 19.45 uur 2. Presentatie

Nadere informatie

Brandweerzorg in samenhang en Regionaal Dekkingsplan Veiligheidsregio Groningen / advies zienswijze

Brandweerzorg in samenhang en Regionaal Dekkingsplan Veiligheidsregio Groningen / advies zienswijze Onderwerp Brandweerzorg in samenhang en Regionaal Dekkingsplan Veiligheidsregio Groningen 2016-2020/ advies zienswijze Steller J. de Vegt De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon

Nadere informatie

Onderwerp : Upgrade brandweerkazernes Usquert en Uithuizermeeden; Voorbereiding brandweerzorg Eemshaven

Onderwerp : Upgrade brandweerkazernes Usquert en Uithuizermeeden; Voorbereiding brandweerzorg Eemshaven Nummer : 09-04.2014 Onderwerp : Upgrade brandweerkazernes Usquert en Uithuizermeeden; Voorbereiding brandweerzorg Eemshaven Korte inhoud : De brandweerkazernes in Uithuizermeeden en Usquert voldoen al

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad datum vergadering: portefeuillehouder: Wethouder Pekema agendanummer: onderwerp: Verleggen bebouwde komgrens Oude Baan raadsvoorstel: Bergen, 1 december 2009 Het college van

Nadere informatie

Hamersveldseweg-zuid. Belangrijke schakel in het Fietsplan. College 8 juli 2014

Hamersveldseweg-zuid. Belangrijke schakel in het Fietsplan. College 8 juli 2014 -zuid O W M G Complex want het houdt verband met: Tabaksteeg afsluiting Maanweg (dec. 2014) 3 e Spoor uitgesteld wegen-onderhoud toenemende onveiligheid fiets/auto hoofd-groenstructuur? Belangrijke schakel

Nadere informatie

STEDENBAAN Station Moerwijk

STEDENBAAN Station Moerwijk STEDENBAAN Station Moerwijk 400 meter 800 meter Bron: Gemeente Den Haag / 2005 Dauvellier Planadvies in opdracht van de Zuid-Hollandse Milieufederatie. Den Haag / januari 2006 Ideeschetsen voor verbetering

Nadere informatie

Verkeerskundige onderbouwing bestemmingsplan Markthof

Verkeerskundige onderbouwing bestemmingsplan Markthof Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Jessy Riesthuis, Gerrie Meijer, Nirmala Rambocus, Ad Tourne, Jasper Fastl, Annette van den Bosch, Barend Olde Rikkert

Jessy Riesthuis, Gerrie Meijer, Nirmala Rambocus, Ad Tourne, Jasper Fastl, Annette van den Bosch, Barend Olde Rikkert Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 030-286 00 00 www.utrecht.nl Vergaderverslag Bijeenkomst herontwikkeling openbare ruimte Verslag door K. Wolswijk-Deckers Centrumgebied Overvecht Datum

Nadere informatie

Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Wat is een arbeidsmigrant eigenlijk?

Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Wat is een arbeidsmigrant eigenlijk? Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Misschien roept de brief rondom de huisvesting van arbeidsmigranten vragen bij u op. Hieronder hebben we vast een selectie gemaakt van de vragen en bijbehorende

Nadere informatie

NR ACTIE ONDERWERP TOELICHTING Afgehandeld

NR ACTIE ONDERWERP TOELICHTING Afgehandeld OMWONENDENOVERLEG AZC WEERT 10 november 2015 Locatie Van Horne kazerne Aanwezig Namens COA Miriam Goudberg, locatiemanager COA Weert Stephanie Quadvlieg, programmamanager Namens gemeente Jos Heijmans,

Nadere informatie

DO STEDENBOUWKUNDIG PLAN LAAK 3

DO STEDENBOUWKUNDIG PLAN LAAK 3 DO STEDENBOUWKUNDIG PLAN LAAK 3 Oktober 2015 OBV West 8 urban design & landscape architecture b.v. 2 DO Stedenbouwkundig plan Laak 3 Inhoudsopgave Laak 3 in zijn context Stedenbouwkundige opzet Plankaart

Nadere informatie

1 oktober Mevr. A.M.G. Olthuis

1 oktober Mevr. A.M.G. Olthuis Gemeente Enschede POSTADRES Postbus 20 7500 AA ENSCHEDE BEZOEKADRES Hengelosestraat 51 TELEFOONNUMER 053-4818721 Omwonenden hoek Heidevlinder/ DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 1 oktober 2018 1800084574

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst voor inwoners in omgeving van Buytewech-Noord

Informatiebijeenkomst voor inwoners in omgeving van Buytewech-Noord Informatiebijeenkomst voor inwoners in omgeving van Buytewech-Noord Verslag 18 december 2017, Hoeve Rijlaarsdam te Nieuwkoop Aan de rand van de kern Nieuwkoop, ten noorden van Park Buytewech, komt een

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Opheffen beheerscommissie Bos en Vaart

Nota van B&W. Onderwerp Opheffen beheerscommissie Bos en Vaart Onderwerp Opheffen beheerscommissie Bos en Vaart Nota van B&W Portefeuille M. Divendal Auteur Dhr. S.K. Satter Telefoon 5115708 E-mail: ssatter@haarlem.nl MO/OWG Reg.nr. OWG-2006-569 GEEN bijlagen kopiëren

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Planstudie Paddepoelsterbrug Steller Jeanet Halsema De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon 050-3678865 Bijlage(n) 0 Ons kenmerk 6261150 Datum Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

Teylerspark. Stedenbouwkundig plan voor 20 woningen

Teylerspark. Stedenbouwkundig plan voor 20 woningen Teylerspark Stedenbouwkundig plan voor 20 woningen 1 2 Ligging plangebied Aanleiding Dit stedenbouwkundig plan is opgesteld om de realisatie van twintig sociale huurwoningen op het grasland naast Teylersplein

Nadere informatie

G e m e e n t e Z e i s t

G e m e e n t e Z e i s t RAADSVOORSTEL G e m e e n t e Z e i s t 07RAAD0107 Raadsvergadering : 3 april 2007 Gewijzigd voorstel : Productgroep : Ruimte Telefoon : 030 69 87 413 Datum : 20/02/2007 Onderwerp : Motie gemeenteraad

Nadere informatie

Aan de bewoners van. Geachte mevrouw, heer,

Aan de bewoners van. Geachte mevrouw, heer, Aan de bewoners van Datum: 26 februari 2015 Zaaknummer: Afdeling: Contactpersoon: Uw brief van: Onderwerp: Ontwikkeling Prinsessenflats Geachte mevrouw, heer, Door middel van deze brief wil ik u graag

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Waalre, 6 november Vergaderdatum : 18 december 2018 Voorstelnummer : Zaaknummer : 4556

Raadsvoorstel. Waalre, 6 november Vergaderdatum : 18 december 2018 Voorstelnummer : Zaaknummer : 4556 Raadsvoorstel Waalre, 6 november 2018 Vergaderdatum : 18 december 2018 Voorstelnummer : 2018-77 Zaaknummer : 4556 Portefeuillehouder Naam opsteller Naam voorstel Grondslag raadsbesluit : Weth. A. Uijlenhoet

Nadere informatie

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO-14-2000 Geachte Burgemeester en Wethouders, Recentelijk is een vergunning aangevraagd, voor de uitbreiding van

Nadere informatie

Nummer : 2009/64 Datum : 1 oktober 2009 : Convenant Veiligheidsregio Zeeland en vorming één Brandweer Zeeland

Nummer : 2009/64 Datum : 1 oktober 2009 : Convenant Veiligheidsregio Zeeland en vorming één Brandweer Zeeland Voorbereidende raadsvergadering: 20 oktober 2009 Besluitvormende raadsvergadering: 10 november 2009 Portefeuillehouder: S.W.G.M. Kramer AAN DE GEMEENTERAAD Nummer : 2009/64 Datum : 1 oktober 2009 Onderwerp

Nadere informatie

Ambtelijke bijstand: Ing. R.H. Gaveel 1

Ambtelijke bijstand: Ing. R.H. Gaveel 1 Raadsvoorstel Agendapunt: 13 Onderwerp Beschikbaar stellen kredieten Turnhoutsebaan Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 6 mei 2014 8 juli 2014 Overzichtstekening werkzaamheden Aan

Nadere informatie

Onderwerp: Onderzoek naar de overschrijding van de raming Brandweerkazerne Cothen-Langbroek

Onderwerp: Onderzoek naar de overschrijding van de raming Brandweerkazerne Cothen-Langbroek Raadsvergadering, 22 april 2008 Voorstel aan de Raad Nr: 228 Agendapunt: 6 Datum: 9 april 2008 Onderwerp: Onderzoek naar de overschrijding van de raming Brandweerkazerne Cothen-Langbroek Onderdeel raadsprogramma:

Nadere informatie

voorstel aan de raad Vaststelling bestemmingsplan Leeuwesteyn Meijer, P.H. (Peter) Kenmerk Vergaderdatum 30 december 2016 Jaargang en nummer

voorstel aan de raad Vaststelling bestemmingsplan Leeuwesteyn Meijer, P.H. (Peter) Kenmerk Vergaderdatum 30 december 2016 Jaargang en nummer voorstel aan de raad Opgesteld door Bureau NegenTien Meijer, P.H. (Peter) Kenmerk 4042421 Vergadering Raadsvoorstellen Vergaderdatum 30 december 2016 Jaargang en nummer Geheim Nee Vaststelling bestemmingsplan

Nadere informatie

s.d. Betreft: Bezwaarschrift tegen Ontwerp-partiele herziening Regionaal Bedrijventerrein Twente van het streekplan Overijssel 2000+.

s.d. Betreft: Bezwaarschrift tegen Ontwerp-partiele herziening Regionaal Bedrijventerrein Twente van het streekplan Overijssel 2000+. Fam. E. Stamsnijdfr Wolbeslanden 16 7627 PT Bornerbrbek Reg.nr. Dat ontv.: Routing 2 4 NOV. 2004 s.d. _^ r mm. - Ontvangsibevestiging Aan to t Provinciaal Bestuur van Overijssel -PosrtnbIs 10078 E Zwolle,

Nadere informatie

Raadsleden; Fractieassistenten Reactie op voorgenomen besluit sluiting vrijwillige brandweerpost Nieuw-Vennep 16 februari 2012.doc

Raadsleden; Fractieassistenten Reactie op voorgenomen besluit sluiting vrijwillige brandweerpost Nieuw-Vennep 16 februari 2012.doc Raadsinformatie Aan: Onderwerp: Bijlagen: Raadsleden; Fractieassistenten Reactie op voorgenomen besluit sluiting vrijwillige brandweerpost Nieuw-Vennep 16 februari 2012.doc Gemeente Haarlemmermeer Geachte

Nadere informatie

Inloopbijeenkomst. Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018

Inloopbijeenkomst. Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018 Inloopbijeenkomst Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018 Welkom Plenair (19.30 20.10 uur) Welkomstwoord wethouder Steeman Presentatie Nico Veenstra en Julius van Manen (Antea Group) Vragen

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Samenvatting informatie inloopavond Stadswerven Zuid 25 juni 2012

Samenvatting informatie inloopavond Stadswerven Zuid 25 juni 2012 Postadres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Projectmanagement Spuiboulevard 300 DORDRECHT www.dordrecht.nl Contactpersoon R. Domenie T 078-7704293 E rhcm.domenie@dordrecht.nl Datum 25 juni 2012 Ons kenmerk

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4. Doetinchem, 14 februari 2018 ALDUS VASTGESTELD 22 FEBRUARI 2018

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4. Doetinchem, 14 februari 2018 ALDUS VASTGESTELD 22 FEBRUARI 2018 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4 ALDUS VASTGESTELD 22 FEBRUARI 2018 Vaststellen gedachtenlijn naar de toekomst bedrijventerreinen West Achterhoek Te besluiten om: 1. De gedachtenlijn naar de toekomst voor

Nadere informatie

De inhoud/strekking van de nieuw ingebrachte argumenten in de zienswijze kan als volgt worden samengevat:

De inhoud/strekking van de nieuw ingebrachte argumenten in de zienswijze kan als volgt worden samengevat: Artikel 19 lid 1-procedure voor het veranderen/uitbreiden van twee winkels met daarboven twee appartementen op het perceel Roosendaalsestraat 60-62 te Wouw Zienswijzebehandeling 1. Algemeen Met ingang

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Deel 2a Ik zou graag zien dat er weinig wordt aangepast, alleen het weggedeelte asfalteren en enkele verkeersdrempels

Nadere informatie

agendapunt 14 portefeuillehouder M. Bosman bijlagen 4

agendapunt 14 portefeuillehouder M. Bosman bijlagen 4 Raadsvoorstel ** onderwerp raadsvergadering 27september 2011 datum 10/06/2011 agendapunt 14 portefeuillehouder M. Bosman behandelend ambtenaar R. Simons bijlagen 4 openbaar geheim Aan de raad van de gemeente

Nadere informatie

AANPAK VERBETEREN VERKEERSSITUATIE

AANPAK VERBETEREN VERKEERSSITUATIE AANPAK VERBETEREN VERKEERSSITUATIE Beoogd doel Met behulp van de Quick Scan wordt inzicht gegeven in de effecten van (potentiele) aanvullende maatregelen om de verkeerssituatie te verbeteren. Deze maatregelen

Nadere informatie

Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 De Gemeenteraad Verzenddatum: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark

Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 De Gemeenteraad Verzenddatum: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 Aan: De Gemeenteraad Verzenddatum: Betreft: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark Inleiding In het kader van het coalitieprogramma van

Nadere informatie