KWALITEITSNORM SPECIAAL ONDERWIJS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KWALITEITSNORM SPECIAAL ONDERWIJS"

Transcriptie

1 KWALITEITSNORM SPECIAAL ONDERWIJS AANBOD

2 KWALITEITSNORM SPECIAAL ONDERWIJS AANBOD Middels actieve promotie en facilitering door LECSO in het land zijn steeds meer (V)SO scholen bezig met het inrichten van een kwaliteitsmanagementsysteem op basis van de KSO. De Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs bestaat uit zes domeinen, die dicht tegen de aandachtsgebieden van het INK Management-model aanliggen, te weten: Beleid, Organisatie, Primair Proces, Mensen, Partners en Reflectie. Elk domein bevat drie onderdelen. De gehele Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs bestaat daarmee uit achttien Kwaliteitsnorm-onderdelen. Per Kwaliteitsnorm-onderdeel is in één stelling het beoogde resultaat van het onderdeel samengevat; alle daarna volgende eisen staan in dienst van dat resultaat. Zie ook In 2015 en 2016 kunnen de ondersteunende activiteiten in het kader van het werken met de Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs voor onze leden nog worden gefaciliteerd middels subsidie vanuit SPSO. Mocht u daarvan nog gebruik willen maken dan kunt u zich inschrijven voor in deze brochure genoemde activiteiten. Het aanbod is uitgebreid met meer directe en concrete ondersteuning op locatie om ook de vervolgstap naar implementatie van de KSO makkelijker te maken. Steeds meer scholen gaan over tot certificering met de KSO: naast een interne kwaliteitsverbetering een extern keurmerk voor partnerschap in passend onderwijs. LECSO wil met dit aanbod deze ontwikkeling nadrukkelijk stimuleren en ondersteunen.

3 AANBOD IN FASES Vanaf 2014 kent het KSO-trainings- en ondersteuningsaanbod een indeling in fases. Hiermee is het mogelijk voor iedere (V)SO school of voor verschillende medewerkers van de school in te stappen waar dat past. FASE 1 IN DEZE FASE MAKEN DEELNEMERS KENNIS MET DE KSO-NORM EN LEREN ZE DE BEGINSELEN VAN HET INTERN AUDITEN AAN DE HAND VAN DE NORM. 1. Module Normkennis Speciaal Onderwijs Deze module heeft als doelstelling deelnemers kennis en inzicht te verschaffen in de Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs en de toepassing ervan, in de algemene principes van een kwaliteitsmanagementsysteem en het verschaffen van vaardigheden om de normeisen naar de eigen organisatie te vertalen. De module beslaat twee dagdelen en is verplicht voor deelnemers die de training Intern auditor willen volgen maar kan ook los gevolgd worden. Doelgroep: bestuurder/directeur, kwaliteitsmedewerker min. 10 max. 20 Data: 30 september 2015 en 12 januari 2016 Kosten: De kosten incl. materiaal bedragen 125, p.p. voor leden en 250, p.p. voor niet leden. Er kunnen max. 3 personen per school tegen gereduceerde prijs inschrijven. Scholen die nog niet eerder hebben meegedaan krijgen voorrang. 2. Training Intern auditor Het houden van interne audits is een belangrijke methode om de werking van het kwaliteits-managementsysteem van een organisatie te toetsen en levert veel input voor verbetering. Voor het uitvoeren van audits zijn specifieke kennis en vaardigheden nodig zoals inzicht in de norm, beheersing van verschillende vraagtechnieken en rapporteren. De training heeft tot doel de deelnemers de benodigde kennis en vaardigheden bij te brengen zodat zij in staat zijn om een audit van voldoende kwaliteit uit te voeren. Deze training kent een algemeen en een meer praktijkgericht deel. Om deze training zo efficiënt mogelijk te organiseren omvat deze dag drie cursusdagdelen en wordt deze gegeven op één dag. Doelgroep: kandidaat interne auditoren binnen scholen en instellingen min. 10 max. 20 Data: 13 oktober 2015 en 26 januari 2016 Kosten: De kosten incl. materiaal bedragen 200, p.p. voor leden en 400, p.p. voor niet leden. Er kunnen max. 3 personen per school tegen de gereduceerde prijs inschrijven. Scholen die nog niet eerder hebben meegedaan krijgen voorrang.

4 FASE 2 DEZE FASE BESTAAT UIT EEN AANBOD VOOR INSTELLINGEN DIE MEER WILLEN VERDIEPEN EN VERDER WILLEN WERKEN MET DE KSO. 3. Leadauditor De trainingen Intern auditoren leiden op tot uitvoerders van audits. Daarbij komen aspecten aan bod zoals: het opstellen van een auditprogramma; het aansturen van het auditteam; het leiden van de eindbijeenkomst; het verzamelen en wegen van de bevindingen en de presentatie van de rapportage. De training bestaat uit 2 dagdelen. Doelgroep: kandidaat leadauditoren die een opleiding voor intern auditen hebben afgerond min 10 max. 15 Data: 3 november 2015 en 8 maart 2016 Kosten: 150, p.p. voor leden, 300, p.p. voor niet leden 4. Training Beschrijven Processen Hiervoor komen die scholen in aanmerking die kennis hebben van inhoud van de Kwaliteitsnorm en Leeswijzer KSO, m.a.w. het gevolgd hebben van de normkennistraining wordt als voorwaarde gesteld. De Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs stelt dat de school procesbeschrijvingen moet hebben voor alle processen waarvoor dat noodzakelijk gevonden wordt, of waarvoor dat verplicht is. Welke processen betreft dit, aan welke criteria voldoet een goede procesbeschrijving, hoe vraag je processen op een goede manier uit en op welke wijze kun je deze beschrijven. Deze vragen worden besproken en beantwoord. De training bestaat uit 2 dagdelen. Doelgroep: De training is bedoeld voor kwaliteitsfunctionarissen en/of medewerkers en leidinggevenden die aan de slag gaan met het beschrijven van processen. Inschrijven met 2 deelnemers van dezelfde school heeft de voorkeur: voor creëren draagvlak en zodat in de training een eigen schoolproces kan worden beschreven. min 10 max. 20 Data: 17 november 2015 en 29 maart 2016 Kosten: 150, p.p. voor leden, 300, p.p. voor niet leden 5. Ondersteuning bij het bouwen van het kwaliteitssysteem Scholen beschikken alle over een groot aantal reeds beschreven documenten, beleidsstukken, procedures, formulieren etc. U ontvangt ondersteuning bij het ordenen van deze documenten vanuit de structuur die de KSO en Leeswijzer bieden en het aangeven van de onderlinge samenhang tussen de documenten. Daarnaast worden de documenten inhoudelijk langs de lat van de KSO en Leeswijzer gelegd. Hiermee verkrijgt de school inzicht in welke processen ontbreken, welke geactualiseerd dienen te worden en welke wellicht overbodig zijn.

5 NB: de documenten worden niet op onderwijsinhoudelijke kwaliteit getoetst. Uitgaande van 200 documenten in een database is de geschatte tijdsinvestering 4 dagdelen, (ervan uitgaande dat digitaal toegang verkregen kan worden tot de documentendatabase van de school). Met de school kunnen ook maatwerk afspraken worden gemaakt. Geschatte kosten: 2.000, Tegemoetkoming LECSO 500, FASE 3 INSTAP IS MOGELIJK VOOR DIE SCHOLEN DIE EEN VERVOLGSTAP WILLEN MAKEN IN HET PROCES OM TE KOMEN TOT ONTWIKKELING EN IMPLEMENTATIE VAN EEN KWALITEITS-MANAGEMENTSYSTEEM EN BEDOELD VOOR SCHOLEN DIE REEDS GEÏNVESTEERD HEBBEN IN HET OPLEIDEN VAN MEDEWERKERS TOT AUDITOR. HET AANBOD IS GERICHT OP PRAKTISCHE EN DIRECTE ONDERSTEUNING OP LOCATIE. HET BETREFT ACTIVITEITEN DIE, INDIEN GEWENST, OOK TEN BEHOEVE VAN CERTIFICATIE DIENEN TE WORDEN UITGEVOERD. 6. Uitrol adviesmetingstraject Samen met de opgeleide auditoren van de school wordt een adviesmeting uitgevoerd o.l.v. een externe leadauditor. De auditoren van de school doen hiermee praktische kennis op met auditen en de school verkrijgt een rapportage dat inzicht biedt in de relatieve afstand die de school heeft tov de KSO. Tevens verkrijgt de school input voor een plan van aanpak om toe te werken naar een kwaliteitsmanagementsysteem. De adviesmeting bestaat uit de volgende onderdelen: documentenanalyse zelfscore programma en procedure voorbereiding adviesmeting voorbereidingsbijeenkomst uitvoering adviesmeting rapportage nazorg Randvoorwaarden deelnemende scholen: documenten beschikbaar stellen voor het laten uitvoeren van een adviesmeting en beschikbaar stellen van 2 reeds opgeleide auditoren om 3 keer een audit te houden. 1 keer in de eigen school en 2 keer buiten de eigen school bij andere scholen in de eigen regio dan wel elders in het land. Gemiddelde kosten voor de school per adviesmeting: 5.175, per school (bij inzet van 1 adviseur, afhankelijk van grootte van de school kunnen meerdere adviseurs worden ingezet). Tegemoetkoming LECSO 2.000, per school. 7. Professionaliseringstraining voor auditoren Die scholen die al zelfstandig dan wel onder begeleiding van een adviseur gestart zijn met het uitvoeren van interne audits lopen in de praktijk soms aan tegen onvoldoende vaardigheid in het uitvragen van processen (i.p.v. procedures) of nog onvoldoende feitelijk kunnen rapporteren van bevindingen.

6 In een professionaliseringstraining voor auditoren besteden we aandacht aan een aantal van deze onderwerpen. De onderwerpen van de bijeenkomsten kunnen variabel zijn (afhankelijk van de behoefte van de deelnemers), zoals: efficiënt plannen en organiseren van audits hoe zorg je voor draagvlak hoe combineer je bedrijfsmatige audits met onderwijsinhoud wat vraag je bij wie gericht analyseren van documenten correct rapporteren relatie met het inspectiekader uitwisselen van auditoren tussen scholen wat houdt certificeren in samenhang met Passend Onderwijs bedrag mogelijk is. Beschikt u over een kwaliteitsmanagementsysteem gebaseerd op vergelijkbare normen (ZEK, INK, BSC, WMK-EC e.a.) ook dan is scholing en training op maat mogelijk. Afhankelijk van de specifieke vraag vanuit het gebruikte kwaliteitszorg systeem wordt er met u gekeken naar een audit traject. De domeininhouden van de diverse systemen verschillen van elkaar, maar een positionering binnen KSO is goed mogelijk. Subsidie: tot 50% van de kosten met een maximum van 5.000, De training bestaat uit 1 dagdeel. Doelgroep: auditoren die een opleiding voor intern auditen hebben afgerond min 10 max. 25 Data: 25 november 2015 en 6 april 2016 Kosten: 50, p.p. voor leden, 100, p.p. voor niet leden 8. Maatwerk in overleg Wilt u binnen uw organisatie (of regionaal met collega-scholen) voor meerdere medewerkers gerichte trainingen en ondersteuning van de implementatie dan is ook maatwerk op locatie mogelijk. In overleg met het LECSO bureau is het mogelijk scholing en training op maat te krijgen. Ook hierbij geldt dat er een subsidie van maximaal 50% van het

7 UITVOERING Voor de uitvoering van bovenstaande ondersteunende activiteiten werkt LECSO samen met het Centrum voor Kwaliteit en Management in de Zorgsector, CKMZ, en haar samenwerkende partner QbyCo. Beiden zijn intensief betrokken geweest bij de ontwikkeling van de norm en hebben inmiddels ruime ervaring met de verschillende trainingen en advieswerkzaamheden. Voor informatie of nadere afspraken kunt u zich richten tot Petra van der Jagt, CKMZ, of Colette Dams, QbyCo, Voor de onder punt 5, 6 en 8 beschreven activiteiten kunt u zich uiteraard ook laten ondersteunen door andere adviesbureaus. Wij stellen daarbij de volgende subsidievoorwaarden: Het betreft altijd een aanvraag in het kader van het werken met KSO of afgeleid KM systematiek; De organisatie kan aantonen ervaring te hebben in het begeleiden van scholen voor speciaal onderwijs bij het verbeteren van de kwaliteit (minimaal 5 scholen als klant/twee referenten/gerichte info op de website); De begeleidende organisatie dient de uitgangspunten van LECSO met betrekking tot integrale kwaliteitszorg en de KSO te onderschrijven en uit te dragen; De organisatie kan na afronding van het begeleidingstraject een positieve evaluatie overleggen; Vooraf wordt de offerte overlegd aan LECSO en wordt a.d.h.v. het beschreven aanbod in het projectplan door de projectleider, na afstemming met de verenigingsmanager, de hoogte van de financiële facilitering bepaald; De subsidiëring wordt pas na afronding van het project uitbetaald en altijd aan de school.

8 Meer weten over KSO en inschrijven? Alle informatie uit deze flyer vindt u ook op Aanmelden voor het trainingsaanbod kunt u via: Contact of werkdagen van uur info@lecso.nl /

Kwaliteitskeurmerk voor het Speciaal Onderwijs.

Kwaliteitskeurmerk voor het Speciaal Onderwijs. Kwaliteitskeurmerk voor het Speciaal Onderwijs. Inhoud presentatie De Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs Implementatie norm en ISO-certificering bij de Ambelt Meerwaarde voor de Ambelt Rol van de externe

Nadere informatie

1. FORMAT PLAN VAN AANPAK

1. FORMAT PLAN VAN AANPAK INHOUDSOPGAVE 1. FORMAT PLAN VAN AANPAK 1.1. Op weg naar een kwaliteitsmanagementsysteem 1.2. Besluit tot realisatie van een kwaliteitsmanagementsysteem (KMS) 1.3. Vaststellen van meerjarenbeleid en SMART

Nadere informatie

Leidraad PLAN VAN AANPAK OP WEG NAAR EEN CERTIFICEERBAAR KWALITEITSMANAGEMENTSYSTEEM

Leidraad PLAN VAN AANPAK OP WEG NAAR EEN CERTIFICEERBAAR KWALITEITSMANAGEMENTSYSTEEM Pagina 1 van 6 Leidraad PLAN VAN AANPAK OP WEG NAAR EEN CERTIFICEERBAAR KWALITEITSMANAGEMENTSYSTEEM In het onderstaande is een leidraad opgenomen voor een Plan van aanpak certificeerbaar kwaliteitsmanagementsysteem.

Nadere informatie

Van Nul tot Certificatie. Opleidingsprogramma voor het HKZ-Certificatieschema Gehandicaptenzorg

Van Nul tot Certificatie. Opleidingsprogramma voor het HKZ-Certificatieschema Gehandicaptenzorg Van Nul tot Certificatie Opleidingsprogramma voor het HKZ-Certificatieschema Gehandicaptenzorg augustus 2003 Uitgave: Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) in samenwerking met Walvis ConsultingGroep

Nadere informatie

Certificatieproces Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs

Certificatieproces Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs Certificatieproces Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs I. Inleiding De Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs is ontwikkeld door de Beheergroep KSO en intern getoetst op compatibiliteit met ISO 9001:2008. Echter,

Nadere informatie

Ook Edux is aanbieder!

Ook Edux is aanbieder! Edux Onderwijspartners Tolweg 11, 4851 SJ Ulvenhout Postbus 75, 4850 AB Ulvenhout T 076-524 55 00 I www.edux.nl Ook Edux is aanbieder! 35 A ANBIEDERS BEGELEIDING BIJ ZELFEVALUATIES, VISITATIES EN S Edux

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 14001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 14001 opzetten en implementeren

Nadere informatie

De volgende stap naar certificering!

De volgende stap naar certificering! ISO 50001 CERTIFICERING De volgende stap naar certificering! 2 - Kader, bureau voor kwaliteitszorg b.v. Inleiding Hartelijk dank voor uw interesse in de begeleiding naar ISO 50001 certificering. Met ISO

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. OHSAS trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. OHSAS trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen OHSAS 18001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job OHSAS 18001 opzetten en implementeren

Nadere informatie

'Integrale zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking en problematisch middelengebruik'

'Integrale zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking en problematisch middelengebruik' 'Integrale zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking en problematisch middelengebruik' Toelichting en handreiking bij het Auditinstrument Het verbeterproject LVB & Verslaving Het Trimbos-instituut

Nadere informatie

Certificatiecriteria NEN-EN-ISO versie 9001:2008

Certificatiecriteria NEN-EN-ISO versie 9001:2008 Certificatiecriteria NEN-EN-ISO versie 9001:2008 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 1.1 Doel van dit document... 3 1.2 Toepassingsgebied... 3 1.3 Beheer van dit document... 3 1.4 Referenties... 3 1.5 Definities

Nadere informatie

Zet de stap naar certificering!

Zet de stap naar certificering! ISO 13485:2016 CERTIFICERING Zet de stap naar certificering! Maak aantoonbaar dat u in staat bent een veilig en effectief medisch hulpmiddel of In Vitro Diagnostics (IVD) op de markt te brengen met ISO

Nadere informatie

Document Visitatiesystematiek en afspraken ten aanzien van het NKDkeurmerk

Document Visitatiesystematiek en afspraken ten aanzien van het NKDkeurmerk Document Visitatiesystematiek en afspraken ten aanzien van het NKDkeurmerk Dit document beschrijft de verschillende visitaties, de verschillen in lidmaatschap en de visitatiesystematiek. Doel Het doel

Nadere informatie

ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl

ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl ACS biedt in 2014 weer enkele actuele, interessante opleidingen aan op het eigen kantoor in de rustieke omgeving van Driebergen. Kernwoorden zijn kleinschaligheid,

Nadere informatie

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended)

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) 8 Maanden ICM biedt u de mogelijkheid om het Lean Six Sigma Black Beltdiploma als pakket in 8 maanden tijd te te behalen. U start met Lean Six Sigma Green

Nadere informatie

Certificeren Waardevol?? KVGM B.V.

Certificeren Waardevol?? KVGM B.V. Certificeren Waardevol?? KVGM Improvement Solutions: + Specialisten in verbetermanagement + 20 jaar ervaring + 6 deskundige, gedreven en pragmatische professionals + Praktische aanpak waarbij de klantorganisatie

Nadere informatie

Kosten voor het behalen en behouden van GS1 Keurmerken. Voor Data Management Services

Kosten voor het behalen en behouden van GS1 Keurmerken. Voor Data Management Services Kosten voor het behalen en behouden van GS1 Keurmerken Voor Data Management Services Versie 2.0, November 2017 Als Data Management Service (DMS) wilt u weten wat het kost om een GS1 Keurmerk te behalen

Nadere informatie

veel gestelde vragen en antwoorden

veel gestelde vragen en antwoorden Uw huisartsenpraktijk certificeren: veel gestelde vragen en antwoorden Wat zijn de voordelen? Hoe werkt certificering via DEKRA? Waarom certificeren via DEKRA? Ik wil me laten certificeren. Aan welke eisen

Nadere informatie

Cursusaanbod Managementsystemen 2009

Cursusaanbod Managementsystemen 2009 Leveranciersbeoordeling Referentiekaders en relaties met diverse normen zoals o.a. ISO 9001, ISO 22000 en ISO 9004) De relaties in een leveringsketen Integrale ketenborging van gespecificeerde risicogebieden

Nadere informatie

Document Auditsystematiek en afspraken ten aanzien van het NKDkeurmerk

Document Auditsystematiek en afspraken ten aanzien van het NKDkeurmerk Document Auditsystematiek en afspraken ten aanzien van het NKDkeurmerk Dyslexie Versie 2.0 Vastgesteld 20180709 Dit document beschrijft de verschillen in audits, de verschillen in aansluiting bij het NKD

Nadere informatie

Onderzoekscentrum maatschappelijke zorg

Onderzoekscentrum maatschappelijke zorg De modelgetrouwheidsmeting In de begeleiding van kwetsbare mensen is de behoefte aan professionalisering en kwaliteitsverbetering groot. Er is nog veel winst te halen uit een betere aansluiting tussen

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO 9001 trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO 9001 trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 9001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 9001 introductie en implementatie

Nadere informatie

Laagdrempelige toegang voor mensen met een beperking

Laagdrempelige toegang voor mensen met een beperking Laagdrempelige toegang voor mensen met een beperking Evaluatie Pilot clientondersteuning in de Rotterdamse Vraagwijzers MEE Rotterdam-Rijnmond Datum Januari 2017 Opdrachtgever Opdrachtnemer Status Gemeente

Nadere informatie

TRAININGEN INTERNE AUDITS. Een succesvol auditsysteem begint bij Q-Academy!

TRAININGEN INTERNE AUDITS. Een succesvol auditsysteem begint bij Q-Academy! TRAININGEN INTERNE AUDITS Een succesvol auditsysteem begint bij Q-Academy! Continue kwaliteitsverbetering met de trainingen van Q-Academy Q-Academy heeft als voorloper in auditopleidingen een uniek aanbod

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 17100 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 17100 training Combinatietraining

Nadere informatie

Beschrijving van de generieke norm: ISO 27001:2013. Grafimedia en Creatieve Industrie. Versie: augustus 2016

Beschrijving van de generieke norm: ISO 27001:2013. Grafimedia en Creatieve Industrie. Versie: augustus 2016 Beschrijving van de generieke norm: ISO 27001:2013 Grafimedia en Creatieve Industrie Versie: augustus 2016 Uitgave van de branche (SCGM) INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 4 1. ONDERWERP EN

Nadere informatie

Ministerie van Veiligheid en Justitie. Strafrechtk ten. versterkt & versnelt. Opleidingen. Opleidingsprogramma Continu Verbeteren

Ministerie van Veiligheid en Justitie. Strafrechtk ten. versterkt & versnelt. Opleidingen. Opleidingsprogramma Continu Verbeteren Ministerie van Veiligheid en Justitie Strafrechtk ten Opleidingen versterkt & versnelt Opleidingsprogramma Continu Verbeteren Opleidingsprogramma Continu Verbeteren Het programma SV&V is gestart in 2011.

Nadere informatie

TRAINING AUDIT. Doelen van deze training is: Leden van de auditteams trainen in het uitvoeren van een audit. Voorbereiden van de audit.

TRAINING AUDIT. Doelen van deze training is: Leden van de auditteams trainen in het uitvoeren van een audit. Voorbereiden van de audit. TRAINING Doelen van deze training is: Leden van de auditteams trainen in het uitvoeren van een audit. Voorbereiden van de audit. DAGAGENDA 09.00 09.15 uur: Inloop en koffie 09.15 09.30 uur: Kennismaking

Nadere informatie

Perspekt jaarplan 2014

Perspekt jaarplan 2014 Perspekt jaarplan 2014 Externe versie Inleiding Perspekt is een algemeen erkend en gerespecteerd kwaliteitsinstituut voor het terrein zorg in relatie tot wonen en welzijn. Perspekt wil toonaangevend zijn

Nadere informatie

Voorjaar 2018 TRAININGEN MILIEU & ENERGIE

Voorjaar 2018 TRAININGEN MILIEU & ENERGIE Voorjaar 2018 TRAININGEN MILIEU & ENERGIE LEER EN GROEI MET NEN 1 Trainingen Milieu & Energie voorjaar 2018 NEN TRAININGEN; UW TOEKOMST IS EEN INVESTERING WAARD Trainingen Milieu & Energie voorjaar 2018

Nadere informatie

Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs 2011

Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs 2011 Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs 2011 toetsing van het speciaal onderwijs op basis van prioriteiten binnen het werkveld, ISO 9001:2008 en het inspectiekader Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs 2011 - vastgesteld

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. Procesmanagement. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. Procesmanagement. Telefoon: KAM Opleidingen Procesmanagement Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job Procesmanagement Contact Welkom bij KAM

Nadere informatie

veel gestelde vragen en antwoorden

veel gestelde vragen en antwoorden Uw openbare apotheek certificeren: veel gestelde vragen en antwoorden Wat zijn de voordelen? Hoe werkt certificering via DEKRA? Ik wil me laten certificeren. Aan welke eisen moet ik voldoen? Hoe kan ik

Nadere informatie

1. INLEIDING 1.1 Totstandkoming Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs 1.2 Doel 1.3 Toepassingsgebied

1. INLEIDING 1.1 Totstandkoming Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs 1.2 Doel 1.3 Toepassingsgebied INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1. Totstandkoming Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs 1.2. Doel 1.3. Toepassingsgebied 1.4. Kenmerken van instellingen in het speciaal onderwijs 1.5. De Leeswijzer en de Kwaliteitsnorm

Nadere informatie

1 Audits van de Toekomst; een stap dichterbij

1 Audits van de Toekomst; een stap dichterbij 1 Audits van de Toekomst; een stap dichterbij Interne audits Een interne audit is een van de vele kwaliteitsinstrumenten die uw organisatie rijk is. Een interne audit is een objectief vraaggesprek waarin

Nadere informatie

Format implementatieplan. Onderdeel van handreiking implementatie methodiek Signalering in de palliatieve fase

Format implementatieplan. Onderdeel van handreiking implementatie methodiek Signalering in de palliatieve fase Format implementatieplan Onderdeel van handreiking implementatie methodiek Signalering in de palliatieve fase november 2016 Format implementatieplan Onderdeel van handreiking implementatie methodiek Signalering

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Energiemanagement Actieplan

Energiemanagement Actieplan 1 van 8 Energiemanagement Actieplan Datum 18 04 2013 Rapportnr Opgesteld door Gedistribueerd aan A. van de Wetering & H. Buuts 1x Directie 1x KAM Coördinator 1x Handboek CO₂ Prestatieladder 1 2 van 8 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Systematische kwaliteitszorg in samenwerkingsverbanden PO en VO

Systematische kwaliteitszorg in samenwerkingsverbanden PO en VO Systematische kwaliteitszorg in samenwerkingsverbanden PO en VO Marieke Dekkers, Colette Dams & Elise Barendse Juni 2014 1 Visie op kwaliteitsmanagement voor samenwerkingsverbanden Alle samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Het kwaliteitsmodel voor overheidsorganisaties

Het kwaliteitsmodel voor overheidsorganisaties Het kwaliteitsmodel voor overheidsorganisaties Organisatie-ontwikkeling door integrale kwaliteitszorg Presentatie NMKG / 22-11-2001 Het kwaliteitsmodel voor overheidsorganisaties. Afgeleide van het INK-model

Nadere informatie

Ons aanbod ISO 9001 trainingen

Ons aanbod ISO 9001 trainingen Ons aanbod ISO 9001 trainingen Welkom bij KAM Consultants B.V. Waarom KAM Consultants B.V. ISO 9001 norm voor kwaliteitsmanagement Kennismaking managementsystemen Training ISO 9001 implementatie Training

Nadere informatie

KAM Consultants- workshops

KAM Consultants- workshops KAM Consultants- workshops Welkom bij KAM Consultants B.V. Waarom KAM Consultants B.V. Workshop Continue Verbetering Workshop Procesmanagement Workshop Risicomanagement Waar kun je onze trainingen volgen?

Nadere informatie

Beschrijving van de generieke norm: ISO 9001:2015. Grafimedia en Creatieve Industrie. Versie: augustus 2016

Beschrijving van de generieke norm: ISO 9001:2015. Grafimedia en Creatieve Industrie. Versie: augustus 2016 Beschrijving van de generieke norm: ISO 9001:2015 Grafimedia en Creatieve Industrie Versie: augustus 2016 Uitgave van de branche (SCGM) Dit is een uitgave van de SCGM. 2017, Branche, Boeingavenue 2017,

Nadere informatie

ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl

ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl ACS biedt in 2015 weer enkele actuele, interessante opleidingen aan op het eigen kantoor in de rustieke omgeving van Driebergen. Kernwoorden zijn kleinschaligheid,

Nadere informatie

Informatiemanager. Doel. Context

Informatiemanager. Doel. Context Informatiemanager Doel Ontwikkelen, in stand houden, evalueren, aanpassen en regisseren van het informatiemanagement, de digitale informatievoorziening en de ICT-facilitering van de instelling en/of de

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE TELECOMMUNICATIE MOBIELE COMMUNICATIE. Bijlage 04 Kwaliteitsborging en auditing

GEMEENTELIJKE TELECOMMUNICATIE MOBIELE COMMUNICATIE. Bijlage 04 Kwaliteitsborging en auditing GEMEENTELIJKE TELECOMMUNICATIE MOBIELE COMMUNICATIE Bijlage 04 Kwaliteitsborging en auditing Inhoud 1 Inleiding 3 2 Aantonen kwaliteitsborging van de dienstverlening 4 3 Auditing 5 3.1 Wanneer toepassen

Nadere informatie

image brochure.indd 1 21-11-2009 21:02:22

image brochure.indd 1 21-11-2009 21:02:22 image brochure.indd 1 21-11-2009 21:02:22 image brochure.indd 2 21-11-2009 21:02:24 Viadicte presenteert zich helder Kwaliteit leveren is een must. Het heeft aandacht op Europees en nationaal niveau. Fouten

Nadere informatie

Kwaliteitskader Complementaire Zorg Utrecht, 19 juni 2014

Kwaliteitskader Complementaire Zorg Utrecht, 19 juni 2014 Partner for progress Kwaliteitskader Complementaire Zorg Utrecht, 19 juni 2014 Even voorstellen - Drs. Petra van Mastrigt - Ing. Gerard Crone - Drs. Willy Limpens Kiwa Nederland B.V. Visie Kiwa B.V.: Kiwa

Nadere informatie

1 Wat zijn interne audits?

1 Wat zijn interne audits? 1 Wat zijn interne audits? Binnen de organisatie willen we kwaliteit garanderen in de zorgverlening die wij bieden of het product dat we maken. We hebben daarom allerlei afspraken gemaakt over het werk.

Nadere informatie

CERTIFICERING NEN 7510

CERTIFICERING NEN 7510 CERTIFICERING NEN 7510 Henry Dwars Account manager DEKRA Certification B.V. Standards and Regulations 1 Onderwerpen Intro DEKRA De weg naar certificering Certificatietraject Standards and Regulations 2

Nadere informatie

Handleiding Training Ontwikkeladvies Leidinggevenden

Handleiding Training Ontwikkeladvies Leidinggevenden Handleiding Training Ontwikkeladvies Leidinggevenden Voor u ligt de handleiding voor loopbaanadviseurs van de Training Ontwikkeladvies Leidinggevenden. Hierin vindt u alle relevante informatie met betrekking

Nadere informatie

Verklarende woordenlijst kwaliteitszorg Mede op basis van de inventarisatie van Q*Primair en Q5

Verklarende woordenlijst kwaliteitszorg Mede op basis van de inventarisatie van Q*Primair en Q5 Verklarende woordenlijst kwaliteitszorg Mede op basis van de inventarisatie van Q*Primair en Q5 (uit: Model Kwaliteitshandboek; Polderman, J en Sirre, W., uitgave Q*Primair) A Accountability Verantwoording

Nadere informatie

De volgende stap naar certificering!

De volgende stap naar certificering! ISO 9001 CERTIFICERING De volgende stap naar certificering! 2 - Kader, bureau voor kwaliteitszorg b.v. Inleiding Fijn dat u geïnteresseerd bent in ISO 9001 certificering. Naast het voldoen aan de eisen

Nadere informatie

De volgende stap naar certificering!

De volgende stap naar certificering! ISO 14001 CERTIFICERING De volgende stap naar certificering! Laat u ondersteunen en vergroot het draagvlak binnen uw organisatie. Draag zorg voor een continue verbetering van processen, producten en diensten.

Nadere informatie

Certified ISO Risk Management Professional

Certified ISO Risk Management Professional Certified ISO 31000 Risk Management Professional informatie over de driedaagse training inclusief examen organisatie MdP Management, Consulting & Training website email mobiel KvK www.mdpmct.com info@mdpmct.com

Nadere informatie

HKZ norm voor harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector

HKZ norm voor harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector HKZ norm voor harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. HKZ 4. Advies diensten 5. Trainingen 6. Quick Scan 7. Coaching 8. Intensieve begeleiding

Nadere informatie

Gemeenten leggen de rode loper uit voor kwetsbare jongeren richting school en werk

Gemeenten leggen de rode loper uit voor kwetsbare jongeren richting school en werk Gemeenten leggen de rode loper uit voor kwetsbare jongeren richting school en werk 1.1 Rode loper coaching 2019-2020 Er is in 2019-2020 ondersteuning vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid beschikbaar

Nadere informatie

INTEGRATIE VAN MANAGEMENTSYSTEMEN. Leen Scheers Senior consultant

INTEGRATIE VAN MANAGEMENTSYSTEMEN. Leen Scheers Senior consultant Welkom INTEGRATIE VAN MANAGEMENTSYSTEMEN Leen Scheers Senior consultant GEGEVEN bedrijven wensen verschillende managementsystemen met certificaten meerdere invalshoeken (KVM), zowel op managementniveau

Nadere informatie

Het project heeft de volgende doelen. De doelen worden gefaseerd opgepakt:

Het project heeft de volgende doelen. De doelen worden gefaseerd opgepakt: Projectplan Implementatie Kwaliteitskader maatwerkvoorziening maatschappelijke ondersteuning (IMKWA) Uitwerking Fase 1 inhoudelijke verdieping kwaliteitskader Opsteller: Thijs Terlouw en Ingrid Hildenbrant

Nadere informatie

Governance - hoe geef je dat goed vorm en wat vraagt de norm?

Governance - hoe geef je dat goed vorm en wat vraagt de norm? Governance - hoe geef je dat goed vorm en wat vraagt de norm? HKZ-Kwaliteitsdag, 17 april 2018 1 SAFER, SMARTER, GREENER Agenda Introductie DNV GL Introductie Governancecode Zorg Evolutie/ontwikkeling

Nadere informatie

Innovatiebudget Sociaal Domein gemeente Arnhem

Innovatiebudget Sociaal Domein gemeente Arnhem Innovatiebudget Sociaal Domein gemeente Arnhem Eind juli is de eerste ronde afgerond voor de besteding van het regionale Innovatiebudget Sociaal Domein. In deze ronde is niet het volledige beschikbare

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

CONCEPT KETENREGISSEUR VERSIE 1.0 d.d

CONCEPT KETENREGISSEUR VERSIE 1.0 d.d Norm Aspect Criterium Interpretatie Meetmethode Sanctie Definitie : een is bijvoorbeeld een slachterij, eierpakstation of een intermediair die binnen de keten de verschillende schakels aan elkaar koppelt

Nadere informatie

THUIS & SCHOOL SAMEN LATEN ZIJ KINDEREN BLOEIEN LANDELIJKE EN REGIONALE CURSUSACTIVITEITEN

THUIS & SCHOOL SAMEN LATEN ZIJ KINDEREN BLOEIEN LANDELIJKE EN REGIONALE CURSUSACTIVITEITEN THUIS & SCHOOL SAMEN LATEN ZIJ KINDEREN BLOEIEN LANDELIJKE EN REGIONALE CURSUSACTIVITEITEN OUDERSACADEMIE PEDAGOGISCH PARTNERSCHAP THUIS & SCHOOL gelooft in het pedagogisch partnerschap tussen school en

Nadere informatie

ISO Zorg en Welzijn ISO-9001/EN-15224

ISO Zorg en Welzijn ISO-9001/EN-15224 ISO Zorg en Welzijn ISO-9001/EN-15224 ISO 9001:2008 Moeder alle kwaliteitsnormen. Internationaal erkende kwaliteitsnorm. Prima basis als kwaliteitsnorm. Algemeen erkend, bekend en meerwaarde bewezen. Norm

Nadere informatie

we invite you to grow

we invite you to grow we invite you to grow Talentprogramma Kwaliteitsverpleegkundige Zorgmanagement Bedrijfsvoering Medisch Verpleegkundig adviseur van het zorgproces 2 Doelgroep Verpleegkundigen niveau 4 en 5 met minimaal

Nadere informatie

Studiegids training Productiemanager

Studiegids training Productiemanager Studiegids training Productiemanager Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 6 1.4 Cbt leeromgeving... 8

Nadere informatie

Meer rendement uit Interne Audits

Meer rendement uit Interne Audits van wijzend vingertje naar toegevoegde waarde Matthijs F.A. Dierick sr Lead Auditor en Trainer CLIENT LOGO Inhoud van de presentatie Vooroordelen en misvattingen over interne audits Wat is nu het minimum

Nadere informatie

Wijzigingsblad BRL 7700

Wijzigingsblad BRL 7700 - 1 Wijzigingsblad BRL 7700 Vastgesteld door het Centraal College van Deskundigen Bodembescherming N.B. Doorgehaalde tekst is geschrapt Onderstreepte tekst is toegevoegd Wijziging nummer 1 Wijzigingen

Nadere informatie

Presentatie Sturing en Monitoring 1Gezin1Plan

Presentatie Sturing en Monitoring 1Gezin1Plan Presentatie Sturing en Monitoring 1Gezin1Plan Bijeenkomst managers en beleidsmedewerkers gemeenten en aanbieders Hollands Midden oktober 2017 Annelies Kooiman, adviseur Leren Professionaliseren Movisie

Nadere informatie

Agenda Toekomst van het (interbestuurlijk) Toezicht:

Agenda Toekomst van het (interbestuurlijk) Toezicht: Agenda Toekomst van het (interbestuurlijk) Toezicht: wat willen we veranderen En wat denken we daarvoor te doen? Hans Smit,.., juni 2019 Agenda Toekomst van het (interbestuurlijk) Toezicht: wat willen

Nadere informatie

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn Zorg en Welzijn Algemeen De post-hbo opleiding Management in Zorg en Welzijn is een opleiding van 1,5 jaar voor mensen met een afgeronde hbo-opleiding die werkzaam zijn in de sector zorg en welzijn en

Nadere informatie

TRAININGEN MILIEU & ENERGIE

TRAININGEN MILIEU & ENERGIE NAJAAR 2018 TRAININGEN MILIEU & ENERGIE NEN TRAININGEN. LEREN, WERKEN EN GROEIEN MET NEN. NEN Trainingen Milieu & Energie NAJAAR 2018 1 NEN TRAININGEN; UW TOEKOMST IS EEN INVESTERING WAARD 2 NEN Trainingen

Nadere informatie

Rekenkamercommissie. Onderzoeksplan subsidiebeleid

Rekenkamercommissie. Onderzoeksplan subsidiebeleid Rekenkamercommissie Onderzoeksplan subsidiebeleid gemeente Best Oktober 2015 Rekenkamercommissie gemeente Best Drs. J. J.M. van den Heuvel, Voorzitter Drs. M.A. Koster RA, Lid J.M. van Berlo (secretaris)

Nadere informatie

ISO9001:2015, in vogelvlucht. Door Tjarko Vrugt

ISO9001:2015, in vogelvlucht. Door Tjarko Vrugt ISO9001:2015, in vogelvlucht Door Tjarko Vrugt 18-11-2015 - Qemc - Tjarko Vrugt Bron: NEN - Delft 2 DE NIEUWE NEN EN ISO 9001 : 2015 Deze presentatie beperkt zich tot de essentie Sktb besteed in 2016

Nadere informatie

ISO norm voor Zorg en Welzijn

ISO norm voor Zorg en Welzijn ISO 15224- norm voor Zorg en Welzijn 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. ISO 15224 4. Advies diensten 5. Trainingen 6. Quick Scan 7. Coaching 8. Intensieve begeleiding 9. Onderhoud 10. Contactgegevens

Nadere informatie

Opleider. Context. Doel

Opleider. Context. Doel Opleider Doel (Mede)ontwikkelen van het opleidingsbeleid en ontwikkelen en (laten) verzorgen van trainingen en voor verschillende interne en/of externe doelgroepen, binnen de kaders van het beleid en de

Nadere informatie

Intern toezicht en het opleiden van auditoren

Intern toezicht en het opleiden van auditoren Intern toezicht en het opleiden van auditoren Inleiding Het Driespan en Saltho Onderwijs zijn twee cluster-4 onderwijsorganisaties die zich richten op onderwijs en ondersteuning van leerlingen met veelal

Nadere informatie

De zorg is onze passie, verbeteren ons vak. Productive Ward

De zorg is onze passie, verbeteren ons vak. Productive Ward Productive Ward Verbeter de kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid van uw zorg door reductie van verspilling Brochure Productive Ward CBO 2012 CBO, Postbus 20064, 3502 LB UTRECHT Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Afbeelding: TriamFloat Effectmetingsmodel

Afbeelding: TriamFloat Effectmetingsmodel Het meten van het effect van leren en ontwikkelen is een belangrijk thema bij onze klanten. Organisaties willen de toegevoegde waarde van leren weten en verwachten een professionele aanpak van de afdeling

Nadere informatie

Bijlage 10 Overzicht acties kwaliteitsmanagementsysteem

Bijlage 10 Overzicht acties kwaliteitsmanagementsysteem Bijlage 10 Overzicht acties kwaliteitsmanagementsysteem Onderstaand wordt een suggestie gedaan voor de ontwikkeling van een kwaliteitsmanagement (KMS) in vier jaar. Daarbij is rekening gehouden met de

Nadere informatie

Leen Poppeliers VOV-beurs Leuven, 16 november 2007 met steun van

Leen Poppeliers VOV-beurs Leuven, 16 november 2007 met steun van Kwaliteitssystemen in opleiding Qfor 2007 Leen Poppeliers VOV-beurs Leuven, 16 november 2007 met steun van Inhoud presentatie Wie is Management Information? Kwaliteitssystemen Verschillende benaderingen

Nadere informatie

Zet de stap naar certificering!

Zet de stap naar certificering! NEN 7510 CERTIFICERING Zet de stap naar certificering! Laat u ondersteunen en vergroot het draagvlak binnen uw organisatie. Draag zorg voor continue verbetering van uw organisatie en zekerheid en vertrouwen

Nadere informatie

ISO Asset Management

ISO Asset Management ISO 55001 Asset Management 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. ISO 55001 4. Advies diensten 5. Trainingen 6. Quick Scan 7. Coaching 8. Intensieve begeleiding 9. Onderhoud 10. Contactgegevens

Nadere informatie

Tijdelijke opdracht: inhuur Senior Expert Auditing en Compliance

Tijdelijke opdracht: inhuur Senior Expert Auditing en Compliance Tijdelijke opdracht: inhuur Senior Expert Auditing en Compliance (opdrachtnummer:19.137) Een onderdeel van de procedure is een formele inschrijving op het Dynamisch Aankoop Systeem (DAS) van VNG Realisatie

Nadere informatie

Baby s in de kinderopvang

Baby s in de kinderopvang Baby s in de kinderopvang Een compleet aanbod Wat² bieden wij? Online module Baby s in de kinderopvang IKK goedgekeurd Plus aanbod - niet verplicht wel aanvullend en verdiepend Aanvullende mogelijkheden

Nadere informatie

Compleet ISO 9001 certificeringspakket

Compleet ISO 9001 certificeringspakket Compleet ISO 9001 certificeringspakket Snel, makkelijk en goed! Mei 2018 Beste (toekomstige) kwaliteitsmanager, Bent u op zoek naar een betaalbaar en goed kwaliteitssysteem? Dan is het compleet ISO 9001

Nadere informatie

ISO kwaliteitsmanagement voor vertaaldiensten

ISO kwaliteitsmanagement voor vertaaldiensten ISO 17100- kwaliteitsmanagement voor vertaaldiensten 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. ISO 17100 4. Advies diensten 5. Trainingen 6. Quick Scan 7. Coaching 8. Intensieve begeleiding 9. Onderhoud

Nadere informatie

ISO norm voor milieumanagement

ISO norm voor milieumanagement ISO 14001- norm voor milieumanagement 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. ISO 14001 4. Advies diensten 5. Trainingen 6. Quick Scan 7. Coaching 8. Intensieve begeleiding 9. Onderhoudstrajecten

Nadere informatie

Samenwerkingsmogelijkheden binnen de driehoek worden onderbouwd vanuit actuele werkmodellen en methodieken en positieve ervaringen uit de praktijk.

Samenwerkingsmogelijkheden binnen de driehoek worden onderbouwd vanuit actuele werkmodellen en methodieken en positieve ervaringen uit de praktijk. Partnerschap in de driehoek. Onderwijs en Jeugdhulpverlening samen op de werkvloer Waarom? Hoe kun je extra ondersteuning en begeleiding aan kinderen en gezinnen zo dicht mogelijk bij huis en in de wijk

Nadere informatie

1210,00 excl. BTW. U heeft geen voorkennis nodig. Wel is een "kwaliteitsverbeteringsgeest" noodzakelijk.

1210,00 excl. BTW. U heeft geen voorkennis nodig. Wel is een kwaliteitsverbeteringsgeest noodzakelijk. OPLEIDING #KWALITEIT kwaliteitscoördinator 1210,00 excl. BTW I.S.M. omschrijving OMSCHRIJVING Zowel in een non profit organisatie als in de zorgsector is een goed gefundeerde kennis en een duidelijk inzicht

Nadere informatie

Keurmerk Beeldschoon. Alexandra Lingen (Cyclus NV) Mark Polman (Caesura)

Keurmerk Beeldschoon. Alexandra Lingen (Cyclus NV) Mark Polman (Caesura) Keurmerk Beeldschoon Alexandra Lingen (Cyclus NV) Mark Polman (Caesura) Agenda 1. Opening en doel van de bijeenkomst 2. Ervaringen van Cyclus met behalen keurmerk 3. Achtergronden bij de ontwikkeling 4.

Nadere informatie

De volgende stap naar certificering!

De volgende stap naar certificering! ISO 45001 CERTIFICERING De volgende stap naar certificering! Laat u ondersteunen en bewerkstellig een continue verbetering van arbo- en verzuimprestaties. 2 - Kader, bureau voor kwaliteitszorg b.v. Inleiding

Nadere informatie

veel gestelde vragen en antwoorden

veel gestelde vragen en antwoorden De (NEN-EN 15224): veel gestelde vragen en antwoorden Wat is de? Wat beschrijft de? Wat zijn de voordelen van de? Voor wie is de geschikt? De verschillende normen voor zorg en welzijn vergeleken Bent u

Nadere informatie

Riskchanger is software met content voor het onderwijs. Onze software is SAAS, Cloud, GOOGLE Based en Responsive.

Riskchanger is software met content voor het onderwijs. Onze software is SAAS, Cloud, GOOGLE Based en Responsive. Riskchanger is software met content voor het onderwijs. Onze software is SAAS, Cloud, GOOGLE Based en Responsive. Voor het onderwijs richten wij ons op digitale inventarisaties, audits. Met de PDCA cyclus

Nadere informatie

Compleet ISO 9001:2015 certificeringspakket

Compleet ISO 9001:2015 certificeringspakket Compleet ISO 9001:2015 certificeringspakket Snel, makkelijk en goed! Juni 2015 Beste (toekomstige) kwaliteitsmanager, Bent u op zoek naar een betaalbaar en goed kwaliteitssysteem? Dan is het basispakket

Nadere informatie

AANVULLEND AANVRAAGFORMULIER CERTIFICATIE MANAGEMENTSYSTEMEN. RvA-F006-2-NL

AANVULLEND AANVRAAGFORMULIER CERTIFICATIE MANAGEMENTSYSTEMEN. RvA-F006-2-NL AANVULLEND AANVRAAGFORMULIER CERTIFICATIE MANAGEMENTSYSTEMEN RvA-F006-2-NL Naam aanvragende organisatie : Registratienummer (indien aanwezig) : Gevestigd te : Datum aanvraag : Naam aanvrager : Algemeen

Nadere informatie

Seminar UPD opsteller. 17 november 2011

Seminar UPD opsteller. 17 november 2011 Seminar UPD opsteller 17 november 2011 Seminar UPD opsteller De Theorie en de Praktijk Seminar Nut en noodzaak erkenning UPD opstellers 17 november 2011 Door: René Leijzer, LPCB Nederland De Regeling UPD

Nadere informatie

Digitale Walvisgeluiden najaar 2010

Digitale Walvisgeluiden najaar 2010 Hoe ontwikkel je een zinvol kwaliteitssysteem? Veel mensen kunnen voorbeelden noemen van organisaties met kwaliteitssystemen die hun doel voorbij zijn geschoten en waarvan maar weinigen nog de toegevoegde

Nadere informatie

Handleiding Nivometing SVMNIVO Kandidaat SCVM

Handleiding Nivometing SVMNIVO Kandidaat SCVM Handleiding Nivometing SVMNIVO Kandidaat SCVM Contactgegevens: Laatst bijgewerkt: 29 februari 2012 1 SVMNIVO Postbus 774 3430 AT Nieuwegein Tel. 030-60 230 60 Fax. 030-60 370 32 info@svmnivo.nl www.svmnivo.nl

Nadere informatie