Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad"

Transcriptie

1 Destelbergen Sportdienst/Sportraad Koedreef Destelbergen t +32(0) sport@destelbergen.be Datum maandag 30 november 2015 Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Verslag van de algemene vergadering van de gemeentelijke sportraad van maandag 30 november 2015 Aanwezigen: cfr. bijlage//39 stemgerechtigden 1. Opvolging en goedkeuring van het verslag van de vergadering van 4 juni 2015 a. De werkgroep betreffende de subsidiereglementen is nog niet samengekomen. b. PC Haeseveld werd onterecht als afwezig genoteerd op de vergadering van 4 juni Hiervoor oprechte verontschuldigingen van de voorzitter aan Christel De Visscher. c. Het verslag wordt unaniem goedgekeurd. 2. Fairtrade voor sportclubs (voorstelling door Jean-Marie Heyerick en Kristof Vercruyssen) a. Er is een gemeentelijke werkgroep Fairtrade binnen de GROS (gemeentelijke raad ontwikkelingssamenwerking). Destelbergen/Heusden is een Fairtrade gemeente. Daarvoor moet men aan zes criteria beantwoorden: - engagement lokaal bestuur - verspreiding producten via winkels/scholen, bedrijven en verenigingen - gebruik van Fairtrade producten binnen de gemeente - zorgen voor media aandacht - een trekkersgroep oprichten - lokale duurzame voeding producenten in de gemeente b. Eerlijke handel staat centraal. c. Er is een warm pleidooi om Fairtrade producten bij organisaties te gebruiken: nieuwjaarsreceptie./geschenken/wijntasting/fairtrade sportkledij.. d. Je hoeft geen kurkrecht te betalen voor de wijn in gemeentelijke zalen. e. Er zijn heel wat winkels in onze gemeente waar je Fairtrade producten kan kopen. En het is vooral belangrijk om er bij de handelaars naar te vragen. f. U vindt de presentatie in bijlage. g. De voorzitter dankt de sprekers voor hun interessante toelichting. 3. Nieuwe aansluiting a. Dansen op vrijdag wordt aanvaard als nieuw lid na de schriftelijke stemming. (4 neen/1 onthouding/34 ja)

2 4. Ontslag ZVC De Matroos a. ZVC De Matroos heeft laten weten dat ze ontslag nemen uit de sportraad omdat de ZVC de activiteiten stopgezet heeft. 5. Huidige stand van de rekeningen a. Jeugdsportwerkgroep: 4340 euro b. Sportraad: 3372 euro 6. Hervorming subsidiereglementen: stand van zaken a. De gemeente ontvangt in de toekomst voor sport van de hogere overheid geen subsidies meer in functie van de decretale bepalingen (Bloso), maar ontvangt een bedrag voor het gemeentefonds. Dit bedrag is vrij aan te wenden volgens de noden van de gemeente. In 2016 beginnen het instituut van sportbeheer en de gemeenten de mogelijkheden van subsidiereglementen af te toetsen. De werkgroepen volgen nadien. 7. Hervorming kampioenenhulde a. De hulde zal voortaan einde november of begin december plaatsvinden. In 2016 is dit vrijdag 25 november 2016 (voorkeur) of vrijdag 9 december b. De meeste sportvieringen (nationale sportman en sportvrouw, trofee voor sportverdienste.) vinden immers plaats op basis van het kalenderjaar. Ook de meeste gemeenten vieren op basis van het kalenderjaar. c. Trofee sportverdienste kan maar 1x behaald worden d. Bij de provinciale kampioenen worden voortaan enkel nog de eerste plaatsen gehuldigd. e. De voorzitter geeft een uitvoerige toelichting bij het door de Raad van Bestuur op 1 oktober 2015 goedgekeurde nieuwe reglement dat u vindt in bijlage bij dit verslag. 8. Begroting sport 2016 a. Twee jaar geleden werd er door de sportraad een positief advies uitgebracht over de meerjarenbegroting. Strikt genomen is een jaarlijks advies dan niet meer nodig, maar de voorzitter vindt het belangrijk dat de schepen van sport jaarlijks het begrotingsvoorstel voor sport toelicht op de algemene vergadering van de sportraad. De voorzitter stelt ook voor om na deze toelichting jaarlijks een advies uit te brengen. b. De schepen van sport geeft de volgende toelichting: *Sportpromotie: Uitgaven: ,01 euro/inkomsten: ,76 euro Uitgaven betreffen voornamelijk: -betalen lesgevers voor sportkampen en sportaanbod (bv start to reeksen) - aankopen in functie van kampen/organisaties - inclusief werken (samenwerking met De Steijger). *Sportondersteuning: Uitgaven: ,26 euro /inkomsten: 479,52 euro Uitgaven betreffen de subsidies (gewone, jeugd, impuls, naschoolse sport, sportkampen organisaties, sportraad en jeugdsportwerkgroep). De subsidies blijven ongewijzigd tegenover vorige jaren.

3 *Sportinfrastructuur: Uitgaven: euro/ inkomsten: euro De uitgaven betreffen het exploitatiejaar 2015: netto kost beheer en oprichting sport- en tennisinfrastructuur: euro (waarin euro opbrengsten verwerkt zijn). *Totaal overzicht: Uitgave: ,27 euro / Inkomsten: ,28 euro Dit betekent een netto uitgave van ,99 euro c. Van de totale begroting gaat ongeveer een 7% naar sport. d. De sportraad brengt over het begrotingsvoorstel een unaniem positief advies uit. 9. Toegewezen subsidies voor sportkampen en naschoolse sport a. Sportkampen: i. Zeilclub, Racso en Haagse Tennishoek: 1500 euro ii. Athena: 750 euro iii. FCD en surfclub: 375 euro. b. Totaal: 6000 euro ( maximum is 1500 euro per club). c. Naschoolse sport: i. Wonderwijs, Sportbasisschool en Pius X: elk 150 euro voor naschoolse sport. 10. Evaluatie opening sportpark Bergenmeers op 30 en 31 oktober Positieve ervaring voor iedereen. Kan dit nog georganiseerd worden? Tijdens de week van de sportclub in september 2016 zal zeker opnieuw een initiatief genomen worden naar de verdere bekendmaking van de nieuwe sportinfrastructuur bij het brede publiek. 11. Destelbergen = sportelgemeente 2015 Dit is een initiatief van Bloso voor de promotie van sport voor senioren. Destelbergen is in 2015 opnieuw bij de laureaten. 12. Ruiterpaden In het kader van haar beleidstaak het coördineren van de relatie tussen sport, natuur, recreatie en ruimtelijke ordening legt de Provincie Oost-Vlaanderen nu ook sterk de focus op de ruitersport inclusief het mennen. Met als doelstelling nieuwe ruiterroutes te ontwikkelen en bestaande ruiterpaden te verbeteren werd het project 'Oost-Vlaanderen in Galop' opgestart. Binnen dit project wordt nu gestart met de ontwikkeling van een ruiter- en menroute in Destelbergen en Laarne. Beide gemeentebesturen ondertekenden hiervoor een intentieverklaring en engageren zich om samen een kwalitatieve ruiter- en menroute te realiseren. Werkgroepen vonden reeds plaats met een enorme inbreng van manege Artevelderuiters. Er was ook betrokkenheid van Llyda stables. t Graevenhof zal contact opnemen met philippe.van.de.velde@oost-vlaanderen.be. Annie zal de routes opvragen bij Philippe. Iemand zal de routes afrijden en feedback bezorgen aan Philippe. 13. Datum volgende vergadering: 22 februari 2016 om 20u in Bergenmeers. Er wordt tevens een receptie aangeboden.

4 14. Varia a. De voorzitter geeft toelichting bij enkele topics die besproken werden tijdens de jeugdsportwerkgroep: *Veldloop: 362 deelnemers *Herfstwandeling: 900 deelnemers *Wandeling 11/11:130 deelnemers De voorzitter bedankt Guy De Jaeger//BN Wandelverbroedering en het team van AC Bloemenlopers voor hun medewerking. *Kids met beperking: samenwerking met de De Steijger en een oproep naar een breder en opener aanbod via clubs. *Sportdagen eerste graad worden in 2016 terug opgestart. *Samenwerking aanbod sportkampen clubs-gemeente met de mogelijkheid tot het organiseren van een dag stage die een combinatie is van twee verschillende sporten van twee verschillende clubs. b. Op 6 oktober was er een vergadering met Farys en de gebruikers van de sporthal om een aantal concrete afspraken te bespreken. Deze vergadering zal ieder jaar worden herhaald. c. De AED is geplaatst in de sporthal en ook outdoor aan de tennishal (voor voetbalclub, tennis, jeugdhuis, speelpleinwerking ) d. Er is een gespreksavond over de vluchtelingen problematiek op woensdag 9 december 2015 in de Kollebloem. Start om 20 uur met gratis toegang. e. Kerstmarkt Op zaterdag 12 december 2015 organiseert de gemeente opnieuw een kersthappening op het parkeerterrein in Destelbergen centrum (rechtover gemeenteschool). De officiële opening van de kersthappening is voorzien om u. f. Iedereen wordt uitgenodigd op de officiële opening van de indooraccommodatie van TC Racso. Deze start om 16 uur op zaterdag 5 december Er is een demowedstrijd met o.a. Alison Van Uytvanck (WTA 44). Inschrijven kan via racso@telenet.be Met sportieve groeten Geert De Lepeleer Yves De Lausnay Nathalie Van Osselaer Voorzitter sportraad Schepen van sport Sportfunctionaris

5 Bijlage: aanwezigheden Sportraad - Algemene vergadering van 30/11/2015 Aanwezig De Lepeleer Geert Athena BBC Modu Artenova Construct vzw BC Reinaert BC 't Klaverken BC Veerkracht Destelbergen BN Wandelverbroedering Bridge Club Heusden Dance-Revolution De Curvebowlers de bloesem De Nieuwe Autobus De snelle reizigers FC G&B Allstars Fietsclub Admiraal Haagse Tennishoek Idancity Dansschool Kastaars Heusden Koninklijke Maatschappij Gentse Schutters Okra Eenbeekeinde Pc Haeseveld PC Mistral Royal Belgian Sailing Club SK Heusden Surfclub Heusden 't Graevenhof TC Racso VBM Heusden VS Destelbergen Wielerclub De zware vrienden Destelbergen WTC Destel.sport WTC Gemeentehuistrappers WTC Heusden Zeehengelclub ZHC De Schar Meirson Sven Depoorter Remi Van De Voorde Teun De Lausnay Yves Van Osselaer Nathalie D'Hont Wouter Vandenhaute Frederic Meirson Sven De Busser Ludo Becue Cecile De Jaeger Guy De Potter Marc Depoorter Remi Van Severen Jerome De Jaegher Lisette Joos Willy De Smet Benny De Backer Dirk De Schepper Katrien De Bondt Nikita De Kezel Bert Aelterman Marcel ( deskundige) Gaudissabois Roland Commeyne Rik Vigoureux Aimé Van De Voorde Teun Van Wassenhove Brigitte Van De Voorde Maxime De Graeve Annie Pauwels Walter Coppejans Ria De schepper Andy Van Damme luc Van Severen Julien Neyt Luc Raman Nick Bracke Achiel

6 Bijlage: aanwezigheden Sportraad - Algemene vergadering van 30/11/2015 Afwezig KFC Heusden KRV Schelderuiters RV Wellington School De Klaver School Gemeentelijke Sportbasisschool Heusden School Pius X School VBGS De Parel School Vrije Basisschool Wonderwijs TC Flipper Destel stappers Vanhauwert Alain De Lathouwer Yves Aers Guy Van desteene Kristof De Schamphelaere Peter Van De Vijver Mia Mouton Stijn Debersaques Hilde Maenhout Daniel Clemminck Ingrid Verontschuldigd AC Bloemenlopers FC Destelbergen Van Boxelaere Sofie Manhaeve Ann Scheire Didier Aanwezige gemeenteraadsleden Etienne Balcaen Marieke Kindt

Rapport leden Sportraad - Algemene vergadering

Rapport leden Sportraad - Algemene vergadering De Lepeleer Geert Voorzitter Van Osselaer Nathalie Afgevaardigde De Lausnay Yves Afgevaardigde Depoorter Remi 1e Ondervoorzitter Van De Voorde Teun 2e ondervoorzitter Meirson Sven Bestuurslid Van Boxelaere

Nadere informatie

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Destelbergen Sportdienst/Sportraad Koedreef 1-9070 Destelbergen t +32(0)9 218 72 05 sport@destelbergen.be www.destelbergen.be Datum maandag 8 juni 2015 Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs

Nadere informatie

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Destelbergen Sportdienst/Sportraad Koedreef 1-9070 Destelbergen t +32(0)9 218 72 05 sport@destelbergen.be www.destelbergen.be Datum maandag 26 januari 2015 Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de

Nadere informatie

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Destelbergen Sportdienst/Sportraad Koedreef 1-9070 Destelbergen t +32(0)9 218 72 05 sport@destelbergen.be www.destelbergen.be Datum maandag 24 november 2014 Aan de afgevaardigden en de voorzitters van

Nadere informatie

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Destelbergen Sportdienst/Sportraad Koedreef 1-9070 Destelbergen t +32(0)9 218 72 05 sport@destelbergen.be www.destelbergen.be Datum 26/09/2018 Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs

Nadere informatie

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Destelbergen Sportdienst/Sportraad Koedreef 1-9070 Destelbergen t +32(0)9 218 72 05 sport@destelbergen.be www.destelbergen.be Datum 15/05/2017 Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs

Nadere informatie

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Destelbergen Sportdienst/Sportraad Koedreef 1-9070 Destelbergen t +32(0)9 218 72 05 sport@destelbergen.be www.destelbergen.be Datum maandag 7 november 2016 Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de

Nadere informatie

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Destelbergen Sportdienst/Sportraad Koedreef 1-9070 Destelbergen t +32(0)9 218 72 05 sport@destelbergen.be www.destelbergen.be Datum 4/06/2018 Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten

Nadere informatie

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Destelbergen Sportdienst/Sportraad Koedreef 1-9070 Destelbergen t +32(0)9 218 72 05 sport@destelbergen.be www.destelbergen.be Datum maandag 14 maart 2016 Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering Sportraad Destelbergen 4 maart 2013

Verslag algemene vergadering Sportraad Destelbergen 4 maart 2013 Aan de Afgevaardigden van de sportclubs aangesloten bij de gemeentelijke sportraad. Aan de personen lid van de sportraad. Ref : GC.D.SPR.2013 Destelbergen, 10 april 2013 Verslag algemene vergadering Sportraad

Nadere informatie

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Destelbergen Sportdienst/Sportraad Koedreef 1-9070 Destelbergen t +32(0)9 218 72 05 sport@destelbergen.be www.destelbergen.be Datum 02/10/2017 Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs

Nadere informatie

Verslag van de algemene vergadering van de gemeentelijke sportraad van maandag 26 mei 2014

Verslag van de algemene vergadering van de gemeentelijke sportraad van maandag 26 mei 2014 Destelbergen Sportdienst/Sportraad Damvalleistraat 31 A 9070 Destelbergen t 09 228 10 35 sport@destelbergen.be www.destelbergen.be Datum dinsdag 3 juni 2014 Aan de afgevaardigden van de sportclubs aangesloten

Nadere informatie

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Destelbergen Sportdienst/Sportraad Koedreef 1-9070 Destelbergen t +32(0)9 218 72 05 sport@destelbergen.be www.destelbergen.be Datum 27 /03/2017 Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs

Nadere informatie

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad

Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs aangesloten bij de Gemeentelijke Sportraad Destelbergen Sportdienst/Sportraad Koedreef 1-9070 Destelbergen t +32(0)9 218 72 05 sport@destelbergen.be www.destelbergen.be Datum 01/03/2018 Aan de afgevaardigden en de voorzitters van de sportclubs

Nadere informatie

Hoe inschrijven: Contactpersoon: Bert Vandebuerie: 0477/ Inschrijven vanaf: 1 december 2016

Hoe inschrijven:  Contactpersoon: Bert Vandebuerie: 0477/ Inschrijven vanaf: 1 december 2016 Little Ball Village : De Ballie Express : Ridder Ballie en de brief van de koning : Ballie vliegt naar de maan : Het ei van Disco Dino Leeftijd: 2014 2011 (3 tot 6 jaar) Max. dln: 30 Prijs: 106-121 Locatie:

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE ASSENEDE

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE ASSENEDE SUBSIDIEREGLEMENT VAN DE SPORTVERENIGINGEN A.l NAAR DE OVERHEID Om toe te laten een evenwichtige, doelmatige, rechtvaardige en verantwoorde subsidieregeling uit te bouwen. Om een evolutie van het gemeentelijk

Nadere informatie

VERSLAG SPORTRAAD Donderdag 23 januari u00 gemeentehuis Nijlen

VERSLAG SPORTRAAD Donderdag 23 januari u00 gemeentehuis Nijlen AANWEZIGHEDEN Aanwezig: Harry, Eric, Ludo, Louis, Ann, Martine, Danny, Jan, Fred, Stef Waarnemers: Erik Blondeel (sportfunctionaris), Luc Luyten (schepen van sport) Verontschuldigd: Mieke, Leon, Tim Verwelkoming:

Nadere informatie

Verslag jaarlijkse statutaire algemene vergadering 30 maart 2015 om 19h30u Verslag: Lies Vlamynck

Verslag jaarlijkse statutaire algemene vergadering 30 maart 2015 om 19h30u Verslag: Lies Vlamynck Id.N 01-30032015 Verslag alg.verg. dd. 30-03-2015 Verslag Id.N 01-30032015 Koningshooikt, 30 maart 2015 Verslag jaarlijkse statutaire algemene vergadering 30 maart 2015 om 19h30u Verslag: Lies Vlamynck

Nadere informatie

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Pagina 1 van 5 Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Datum: woensdag 13-3-2013 Kenmerk: Sportraad_LA_2013 03 13 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag kernbestuur sportraad 13 03 2013 Aanwezig:

Nadere informatie

SPORTGALA: Vrijdagavond 11 september vanaf 19u30

SPORTGALA: Vrijdagavond 11 september vanaf 19u30 SPORTGALA: Vrijdagavond 11 september vanaf 19u30 25 jarig bestaan sportcentrum Veldmeers en sportraad Iedereen welkom SPORT-ZAPAVOND VANAF 17u Vrijdagavond 18 september Kinderen tussen 6 en 14 jaar kunnen

Nadere informatie

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning 1 Artikel 1 - Doel Binnen de perken van het jaarlijks in de begroting voorziene en goedgekeurde

Nadere informatie

Een werkingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar. De procedure voor het verkrijgen van subsidies verloopt als volgt :

Een werkingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar. De procedure voor het verkrijgen van subsidies verloopt als volgt : Subsidiereglement voor erkende sportverenigingen van de gemeente Wetteren 1. Algemene voorwaarden Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad goedgekeurde kredieten worden subsidies uitgekeerd

Nadere informatie

Verslag jaarlijkse statutaire algemene vergadering 20 maart 2017 om 19h30u

Verslag jaarlijkse statutaire algemene vergadering 20 maart 2017 om 19h30u Verslag AV_01-20032017 Sint-Niklaas, 20 maart 2017 Verslag jaarlijkse statutaire algemene vergadering 20 maart 2017 om 19h30u Locatie: Hotel Serwir, Koningin Astridlaan 57, 9100 Sint-Niklaas 1. Welkomstwoord

Nadere informatie

Moyson François, Pas Veerle, Van der Stighelen Jonas, Filip Van den Reym

Moyson François, Pas Veerle, Van der Stighelen Jonas, Filip Van den Reym Sportraad Maandag 25 november 2015 AC Aanwezigen: Verontschuldigd: Afwezigen: De Buyser Gilbert, De Decker Catharina, De Maeyer Alfons, De Maeyer Jan, De Smedt Piet, De Smet Prosper, Geert Pas, Kristof

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SPORTRAAD WIELSBEKE p.a. Rijksweg 314, 8710 Wielsbeke tel.: 056/ AV 01/2019 fax.: 056/

GEMEENTELIJKE SPORTRAAD WIELSBEKE p.a. Rijksweg 314, 8710 Wielsbeke tel.: 056/ AV 01/2019 fax.: 056/ GEMEENTELIJKE SPORTRAAD WIELSBEKE p.a. Rijksweg 314, 8710 Wielsbeke tel.: 056/67.32.50 AV 01/2019 fax.: 056/67.32. 59 VERSLAG van de ALGEMENE VERGADERING op 07/02/2019 om 20u00 Aanwezig als afgevaardigde

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 14 juni 2017 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 14 juni 2017 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 14 juni 2017 om 19:30 uur Aanwezig: De Smet Annick - voorzitter Der Kinderen Annemie, Van de Poel Katrien, Gevers Dimitri, De Wilde Tine, Van Geirt Willy, De

Nadere informatie

VERBETERDE UITSLAG KONINKLIJKE DUIVENMAATSCHAPPIJ " DE STRIJDERSBOND " MERELBEKE KONING- & KAMPIOENSCHAPPEN 2017

VERBETERDE UITSLAG KONINKLIJKE DUIVENMAATSCHAPPIJ  DE STRIJDERSBOND  MERELBEKE KONING- & KAMPIOENSCHAPPEN 2017 VERBETERDE UITSLAG 11-11-2017 KONINKLIJKE DUIVENMAATSCHAPPIJ " DE STRIJDERSBOND " MERELBEKE KONING- & KAMPIOENSCHAPPEN 2017 QUIEVRAIN - KONINGSCHAP OUDE 1 CALLEBAUT ANDRE WETTEREN 40 40 + trofee 2 LENAERT

Nadere informatie

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland.

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Art.1. Iedere sportvereniging kan onder bepaalde voorwaarden erkend worden door de sportraad van Heuvelland.

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013.

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Statuten 2013-2018 Algemeen Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE WEST-VLAANDEREN STAD WERVIK UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 04/06/2013 Aanwezig : Afwezig : Youro Casier, Burgemeester; Belinda Beauprez, Bert

Nadere informatie

Vraag nr. 14 van 28 augustus 2014 van MARINO KEULEN. Provincie Limburg - Projecten met overheidssteun

Vraag nr. 14 van 28 augustus 2014 van MARINO KEULEN. Provincie Limburg - Projecten met overheidssteun VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Vraag nr. 14 van 28 augustus 2014 van MARINO KEULEN Provincie Limburg - Projecten met overheidssteun

Nadere informatie

KONINKLIJKE DUIVENMAATSCHAPPIJ " DE STRIJDERSBOND " MERELBEKE KONING- & KAMPIOENSCHAPPEN 2017

KONINKLIJKE DUIVENMAATSCHAPPIJ  DE STRIJDERSBOND  MERELBEKE KONING- & KAMPIOENSCHAPPEN 2017 KONINKLIJKE DUIVENMAATSCHAPPIJ " DE STRIJDERSBOND " MERELBEKE KONING- & KAMPIOENSCHAPPEN 2017 QUIEVRAIN - KONINGSCHAP OUDE 1 CALLEBAUT ANDRE WETTEREN 40 2 LENAERT MICHEL GIJZENZELE 38 3 VAN HEDDEGHEM LUC

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 19 MAART 2015. RAYMOND LUYCKX, ROSE LEIRENS, ANDRÉ DE GROOTE, CAROLIEN ONGENA, YVES DE LAUSNAY, LILIANE LEBON, schepenen.

GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 19 MAART 2015. RAYMOND LUYCKX, ROSE LEIRENS, ANDRÉ DE GROOTE, CAROLIEN ONGENA, YVES DE LAUSNAY, LILIANE LEBON, schepenen. Provincie OOST-VLAANDEREN Arrondissement GENT GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 19 MAART 2015 Aanwezig: MARC DE PAUW, voorzitter. RAYMOND LUYCKX, ROSE LEIRENS, ANDRÉ DE GROOTE, CAROLIEN ONGENA, YVES DE LAUSNAY,

Nadere informatie

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN definitieve versie REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie

Verslag bestuursvergadering. Aanwezigheden

Verslag bestuursvergadering. Aanwezigheden Verslag bestuursvergadering Datum en uur vergadering: Plaats: 10.03.2015 te 18.00 uur Districtshuis zaal Valencia Nummer: 2014.06 Datum volgende vergadering: 10.03.2015 18u00 districtshuis zaal Valencia

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten wordt een subsidie uitgekeerd aan

Nadere informatie

Inhoud. Gemeente Lendelede sportbeleidsplanning

Inhoud. Gemeente Lendelede sportbeleidsplanning Inhoud BELEIDSPRIORITEIT 1. Doelstellingen... 3 Strategische doelstelling:... 3 De gemeente Lendelede zal de werking van de lendeleedse sportverenigingen verder op een continue manier ondersteunen....

Nadere informatie

Bestuursorganen. Wie is wie? Legislatuur

Bestuursorganen. Wie is wie? Legislatuur Bestuursorganen Wie is wie? Legislatuur 2019-2025 Situatie maart 2019 Raad van bestuur Bestuurders Sabine Friederichs Voorzitter Gemeenteraadslid Oostende Filip Thienpont Ondervoorzitter Burgemeester Merelbeke

Nadere informatie

SK Heusden. Nieuwsbrief: januari Beste leden, familieleden, sponsors en sympathisanten

SK Heusden. Nieuwsbrief: januari Beste leden, familieleden, sponsors en sympathisanten SK Heusden Nieuwsbrief: januari 2018 Beste leden, familieleden, sponsors en sympathisanten Voor bijzondere mensen dit gedicht met fijne wensen Een goede gezondheid en bergen van geluk Voorzien van veel

Nadere informatie

Verslag RvB dd

Verslag RvB dd Gemeentelijke Sport en Recreatieraad Ardooie Koolskamp Melkerijstraat 2a 8850 Ardooie Tel. 051 575020 Fax. 051 745398 e-mail: sportdienst@ardooie.be Verslag RvB dd. 16.09.2014 Aanwezig: Ambtenaren Sport:

Nadere informatie

SK Heusden. Nieuwsbrief: oktober Ledeninfo:

SK Heusden. Nieuwsbrief: oktober Ledeninfo: Ledeninfo: SK Heusden Nieuwsbrief: oktober 2017 Clublaureaten winter 2017 2018: Alle prestaties die op de winterkalenders van WBV en VWB staan tellen mee. Ook andere officiële ritten tijdens de aangeduide

Nadere informatie

Ouderraad De Zeppelin

Ouderraad De Zeppelin VZW KB EN BLOH DIESTSESTEENWEG 11, 3540 HERK-DE-STAD Ouderraad De Zeppelin Verslag van de vergadering van 8-09-2011 Aanwezig: Jerome, Bart, Geert, Ingrid, Wendy, Anneleen, Yves, Dirk, Han, Joris, Petra

Nadere informatie

Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen

Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen Subsidiereglement sportclubs Kluisbergen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, worden aan de erkende sportclubs uit Kluisbergen, die een aanvraagdossier

Nadere informatie

Samenwerking in regio s en burensportdiensten

Samenwerking in regio s en burensportdiensten Samenwerking in regio s en burensportdiensten SPORTREGIO KEMPEN IV Samenwerking tussen 11 gemeenten Veel verschil tussen de gemeenten: Inwonersaantal Sportdienst - werking Beschikbare infrastructuur Goede

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom.

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. VERSLAG SENIORENRAAD 14 februari 2017 AANWEZIG: * Voorzitter O. Thys * Schepen van senioren K. Mommen * OCMW voorzitter * Neos J. Vanhees, P. Carnotensis * Senioren Jesseren M. Lousbergh * Avondrood *

Nadere informatie

NOTULEN TYPE VERGADERING DATUM VOORZITTER DAGELIJKS BESTUUR RAAD VAN BESTUUR. VERONTSCHULDIGD Sandra Vandenplas, Roland Vanobbergen (penningmeester)

NOTULEN TYPE VERGADERING DATUM VOORZITTER DAGELIJKS BESTUUR RAAD VAN BESTUUR. VERONTSCHULDIGD Sandra Vandenplas, Roland Vanobbergen (penningmeester) NOTULEN TYPE VERGADERING DATUM VOORZITTER DAGELIJKS BESTUUR RAAD VAN BESTUUR Sportraad raad van bestuur 20 juni 2016 19u30 - CC Den Blank Johny Rons William Charlier (ondervoorzitter), Kris Neven (secretaris)

Nadere informatie

Verontschuldigd: Frans Oerlemans, Kathleen Hermans, Ludo Van der Veken, Heidi De Beckker, Fred Broeckx, Rudi Debondt, Hannes Anaf

Verontschuldigd: Frans Oerlemans, Kathleen Hermans, Ludo Van der Veken, Heidi De Beckker, Fred Broeckx, Rudi Debondt, Hannes Anaf Verslag mei 2013 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Datum: woensdag 15-05-2013 Kenmerk: Sportraad_TS_130513 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag Raad van Bestuur sportraad 15-05-2013 Aanwezig:

Nadere informatie

Verslag Vergadering GROS 17 mei 2017

Verslag Vergadering GROS 17 mei 2017 Verslag Vergadering GROS 17 mei 2017 Braekevelt Helene (Trias) De Durpel Marc (ACW Wereldsolidariteit) De Maertelaere Linda (Vrienden van Senegal) De Mol Marie-Rose (Sabine Bogaert) De Pue Bart (Werkgroep

Nadere informatie

Frequent verschijnend informatieblad van KSFOV Verantwoordelijke uitgever: De Poorter Monique website:

Frequent verschijnend informatieblad van KSFOV Verantwoordelijke uitgever: De Poorter Monique website: Schuttersflash Koninklijke Schutters Federatie Oost-Vlaanderen Frequent verschijnend informatieblad van KSFOV 2013-4 Verantwoordelijke uitgever: De Poorter Monique website: www.ksfov.be Bestuur KSFOV Voorzitter

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. opstartende G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een opstartende G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

Interlokale vereniging Burensportdienst Schelde-

Interlokale vereniging Burensportdienst Schelde- Interlokale vereniging Burensportdienst Schelde- Durme JAARVERSLAG 2009 1. Vergaderingen * Statutaire vergadering van het beheerscomité op woensdag 18 februari 2009 te Buggenhout. De statutaire verrichtingen

Nadere informatie

Frequent verschijnend informatieblad van KSFOV Verantwoordelijke uitgever: De Poorter Monique website :

Frequent verschijnend informatieblad van KSFOV Verantwoordelijke uitgever: De Poorter Monique website : Schuttersflash Prettige Feesten Koninklijke Schutters Federatie Oost-Vlaanderen K.S.F.O.V Frequent verschijnend informatieblad van KSFOV - Verantwoordelijke uitgever: De Poorter Monique website: www.ksfov.be

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Gemeentebestuur Buggenhout De Pit, Platteput 14 B-9255 Buggenhout Tel. 052 33 84 53 fax 052 33 95 87 www.buggenhout.be sportdienst@buggenhout.be Dexia 777-5940664-72 sportdienst SUBSIDIEREGLEMENT VOOR

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering. De vergadering stelt vast dat er 13 clubs vertegenwoordigd zijn, goed voor 97 stemmen.

De voorzitter opent de vergadering. De vergadering stelt vast dat er 13 clubs vertegenwoordigd zijn, goed voor 97 stemmen. Algemene Vergadering 10/03/2016 om 20u te Deurne Datum: 10/03/2016 Tijd: 20u00 20u46 Voorzitter: Thomas Thys Secretaris: Janick Dams Plaats: Deurne Aantal pagina's: 5 Aanwezig: Thomas THYS, voorzitter

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de sportraad

Huishoudelijk reglement van de sportraad Huishoudelijk reglement van de sportraad Hoofdstuk 1 : Doel Artikel 1 : De gemeentelijke sportraad beschikt over door de gemeenteraad goedgekeurde statuten betreffende de gemeentelijke adviesraden voor

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Destelbergen Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Destelbergen Infano vzw Infobrochure schoolopvang Destelbergen Infano vzw Het gemeentebestuur van Destelbergen werkt samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw om in alle basisscholen in de gemeente de voor middag - en

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 Meerjarenplanning sportinfrastructuur

Hoofdstuk 4 Meerjarenplanning sportinfrastructuur Hoofdstuk 4 Meerjarenplanning sportinfrastructuur Hoofdstuk 4: Meerjarenplanning sportinfrastructuur 1. SWOT analyse Kansen: - Uitbreiden van de openingsuren - Veel open ruimten beschikbaar - Meer gebruik

Nadere informatie

Van Kampioenenhulde (=sport) over Sportgala (=sport) tot Gala van Ingelmunster (= vrije tijd) + Kampioenenhulde (=sport)

Van Kampioenenhulde (=sport) over Sportgala (=sport) tot Gala van Ingelmunster (= vrije tijd) + Kampioenenhulde (=sport) Van Kampioenenhulde (=sport) over Sportgala (=sport) tot Gala van Ingelmunster (= vrije tijd) + Kampioenenhulde (=sport) Van sport naar alle sectoren! 19922002 : Jaarlijkse kampioenenhulde in raadzaal

Nadere informatie

Erkende Nevelse Sportverenigingen

Erkende Nevelse Sportverenigingen Versie 30 maart 2016 Erkende Nevelse Sportverenigingen Vereniging Contactpersoon Adres Telefoon/fax/e-mail/website Sectie A1: voetbal FC Poesele De heer Geert Blancke Bredeweg 12 Tel. 09 371 82 25 GSM

Nadere informatie

Vergadering GROS. Afwezig Vande Velde Hilde, Dirk Vanroose. Opvolging FairTrade-Campagne

Vergadering GROS. Afwezig Vande Velde Hilde, Dirk Vanroose. Opvolging FairTrade-Campagne Vergadering GROS Verslag vergadering 2 25 april 2017 Aanwezig Van Boven Sien, Marc Claeys, Laureys Bart, Delfosse Philippe, Van De Sompel Diane, Decock Anniek, Vlassenbroeck Walter, Philippe Van Petegem,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZinitiatieven

Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZinitiatieven Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZ-initiatieven Assenede 1 Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZinitiatieven Assenede 1 Algemene

Nadere informatie

Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen

Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen Artikel 1. TOEPASSINGSGEBIED Het gemeentebestuur van Nijlen en de Nijlense Sportraad organiseren een kampioenenhulde waarbij de sportkampioenen: individuen

Nadere informatie

De kracht van sportpromotie-klassiekers

De kracht van sportpromotie-klassiekers De kracht van sportpromotie-klassiekers Programma Sportacademie - Herzele Jonathan De Henau (sportpromotor) Sportmaand Bonheiden Petra Mees (sportpromotor) Sportclubondersteuning Breda Suzan Swiers (adviseur

Nadere informatie

Verslag algemene vergadering Koninklijke Schaakkring Deurne v.z.w.

Verslag algemene vergadering Koninklijke Schaakkring Deurne v.z.w. Verslag algemene vergadering Koninklijke Schaakkring Deurne v.z.w. Plaats: Royal Esso Club Boekenberglei 232 2100 Deurne Datum: Zondag 4/9/2016 Aanvang: 11u15 Aanwezig: Greta Foulon, Rudi Knors, Peter

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOOFDSTUK I Inleiding Artikel 1 De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking Affligem, afgekort als GROS, is een gemeentelijke

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever REGLEMENT 'OOST-VLAAMSE SPORTTROFEEËN wijziging samenstelling van de jury mevrouw Hilde Bruggeman De Provincieraad,

Nadere informatie

Aanvraagformulier toelage sport

Aanvraagformulier toelage sport Gemeente Ravels 1 Aanvraagformulier toelage sport Identificatiegegevens Naam sportvereniging: Sporttak: Sportfederatie: Rekeningnummer sportvereniging: Naam en adres van de titularis van de rekening: Contactpersoon

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING DONDERDAG 4 januari u30

VERSLAG VERGADERING DONDERDAG 4 januari u30 VERSLAG VERGADERING DONDERDAG 4 januari 2018 19u30 Plaats Kasteel Le Paige, Nederrij 135. Aanwezig Verontschuldigd Leo Goris, Muriel Poortmans, Firmin Ryken, José Rutten, Rudi Smets, Piet Thys, Christel

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SPORTRAAD - KORTENBERG

GEMEENTELIJKE SPORTRAAD - KORTENBERG GEMEENTELIJKE SPORTRAAD - KORTENBERG STATUTEN Deze Statuten werden aangepast en goedgekeurd tijdens de algemene vergadering van 22/03/2004 waarna deze voor goedkeuring werden voorgelegd op de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeentelijke sportraad Steenokkerzeel

Gemeentelijke sportraad Steenokkerzeel Gemeentelijke sportraad Gemeentehuis, Orchideeënlaan 17 te 1820 02/254.19.74 02/254.19.02, 26 augustus 2008 Geachte Graag nodig ik u uit op de bestuursvergadering van de gemeentelijke sportraad op woensdag

Nadere informatie

Meerjarenplanning Sport

Meerjarenplanning Sport Meerjarenplanning Sport 2014-2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Hoofdstuk 1: Decreet lokaal sportbeleid... 2 Beleidsprioriteit 1: Het ondersteunen van de kwalitatieve uitbouw van de sportverenigingen

Nadere informatie

KONINKLIJKE DUIVENMAATSCHAPPIJ " DE STRIJDERSBOND " MERELBEKE KONING- EN KAMPIOENSCHAPPEN 2018

KONINKLIJKE DUIVENMAATSCHAPPIJ  DE STRIJDERSBOND  MERELBEKE KONING- EN KAMPIOENSCHAPPEN 2018 KONINKLIJKE DUIVENMAATSCHAPPIJ " DE STRIJDERSBOND " MERELBEKE KONING- EN KAMPIOENSCHAPPEN 2018 QUIEVRAIN - KONINGSCHAP OUDE 1 MARK SEDEYN MERELBEKE 40 40 + trofee 2 EDDY SPRUYT HEUSDEN 38 25 3 JOHAN DE

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de subsidiëring van gemeenschapsvormende culturele evenementen

Aanvraagformulier voor de subsidiëring van gemeenschapsvormende culturele evenementen 1/5 Aanvraagformulier voor de subsidiëring van gemeenschapsvormende culturele evenementen 1. Algemeen 1.1. De gegevens van de aanvrager (= de persoon die het formulier invult) Adres: Gemeente: Telefoon:

Nadere informatie

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking

Subsidiereglement voor ondersteuning van een. duurzame G-sportclubwerking Subsidiereglement voor ondersteuning van een duurzame G-sportclubwerking Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen op regelmatige tijdstippen aan het sporten krijgen. Ook mensen

Nadere informatie

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs 1) Omschrijving - Binnen de perken van de kredieten goedgekeurd op de begroting van de gemeente Heist-op-den-Berg,

Nadere informatie

Commissie Opleiding. -Project

Commissie Opleiding. -Project Verslag vergadering regionale werkgroep West- en Oost Vlaanderen Datum : 2013-06-19 Locatie : 't Kasteeltje te Heule Aanwezig : - De Deeko s: Ellen Bostoen - Carlo Vanhee - Geert Debouver - Delphinus:

Nadere informatie

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem HOOFDSTUK I: DOELSTELLING Artikel 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie te

Nadere informatie

Trefdag PSY 100% mijn sportclub

Trefdag PSY 100% mijn sportclub Trefdag PSY 100% mijn sportclub Programma 14u: welkom en voorstelling Parantee-Psylos 14u30: De Geestige Buffalo s: 15u: 100% mijn sportclub algemeen 15u15-16u45: AANBOD STRUCTUUR KNOWHOW PROMOTIE en COMMUNICATIE

Nadere informatie

VERGADERING RVB VAN DE SPORTRAAD VERSLAG VERGADERING

VERGADERING RVB VAN DE SPORTRAAD VERSLAG VERGADERING VERGADERING RVB VAN DE SPORTRAAD VERSLAG VERGADERING 19 mei, 19u00 in de vergaderzaal van Sportcentrum de Krekel AANWEZIG: Dhr. K. Grymonprez (schepen van sport), Dhr. P. Decoster (voorzitter), Mevr. G.

Nadere informatie

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening, 5 februari 2015

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening, 5 februari 2015 GEMEENTE ZWALM Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening, 5 februari 2015 Aanwezig: Brigitte Vermeersch, voorzitter Didier Van Coppenolle Johan Rotsaert Dirk Remue, ondervoorzitter Thierry Ghyselinck

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT Goedgekeurd door de gemeenteraad 19 december 2013 Sportvereniging: Adres:. Contactpersoon: KWALITEITSCRITERIA (deel 1) A. Voor de trainers die jeugdreeksen begeleiden

Nadere informatie

STATUTEN SPORTRAAD OVERIJSE versie gemeenteraad van 23 oktober 2018

STATUTEN SPORTRAAD OVERIJSE versie gemeenteraad van 23 oktober 2018 STATUTEN SPORTRAAD OVERIJSE versie gemeenteraad van 23 oktober 2018 Artikel 1. Doelstelling van de sportraad Sportraad Overijse is een feitelijke vereniging, erkend door de gemeente, met een adviesfunctie

Nadere informatie

Opendeurdagen bij de Berlaarse sportclubs

Opendeurdagen bij de Berlaarse sportclubs Beste inwoner Gemeentebestuur en Sportraad stellen voor: Opendeurdagen bij de Berlaarse sportclubs Van 8 tot 16 september Kom gratis kennis maken en vind zo de sport die bij je past Onze gemeente neemt

Nadere informatie

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE Indienen vóór 15 augustus 2018 Sportvereniging Naam: Feitelijke vereniging: VZW: Subsidiëringsvoorwaarden (alle voorwaarden moeten voldaan zijn!) De sportvereniging is aangesloten

Nadere informatie

Gelet op de voorwaarden voor het oprichten van een adviesraad bepaald in artikel 200 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Gelet op de voorwaarden voor het oprichten van een adviesraad bepaald in artikel 200 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 2 juli 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen;

Nadere informatie

Nieuwsbrief sport zomer 2016

Nieuwsbrief sport zomer 2016 Edwin Aerts Van: Velosport Verzonden: maandag 4 juli 2016 9:25 Aan: AERTS Edwin; BERSIPONT Herbert; DEPUTTER Yvan; GAUBLOMME Jan; LEROY Willy; MATHYS Pieter; SCHEPERS André

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van : 27 december 2013 Aanwezig : Mevr. Els Robeyns, burgemeester-voorzitter, Johan Cabergs, Kristien Treunen, Benny Maes

Nadere informatie

Verslag van de Bestuursvergadering (BV) van woensdag 8 juni BERTIN Etienne, CAUS Magda, CLOTTENS Emiel, DE POTTER Marc, VANTILBORGH Rik

Verslag van de Bestuursvergadering (BV) van woensdag 8 juni BERTIN Etienne, CAUS Magda, CLOTTENS Emiel, DE POTTER Marc, VANTILBORGH Rik Bridgeclub Heusden Verslag van de Bestuursvergadering (BV) van woensdag 8 juni 2011. Aanwezig: BERTIN Etienne, CAUS Magda, CLOTTENS Emiel, DE POTTER Marc, VANTILBORGH Rik 1. De voorzitter, MDP, opent de

Nadere informatie

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld.

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. SPORTRAAD pagina 1/1 STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. WETTELIJK KADER Bij toepassing van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

Aanwezig beheerraad: ondervoorzitter + Wielervrienden William s Place

Aanwezig beheerraad: ondervoorzitter + Wielervrienden William s Place Rijkevorsel, 4 oktober 2016 Aan, De leden van de algemene vergadering van de sportraad Rijkevorsel Betreft: VERSLAG ALGEMENE VERGADERING d.d. 3 oktober 2016 Aanwezig beheerraad: Inge Aerts Erik Peeters

Nadere informatie

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen;

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Subsidiereglement 2014-2019 Gelet op artikel 42, 1 en 3, Gemeentedecreet; Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Gelet op het decreet

Nadere informatie

SPONSORINFORMATIEMAP

SPONSORINFORMATIEMAP SPONSORINFORMATIEMAP CLUBRUIMTE F.C PATRO PATRO SPORTIEF Al onze ploegen treden aan in de Koninklijke Vlaamse Voetbalbond Onze thuiswedstrijden worden gespeeld op de Blokwegvelden gelegen Kerkstraat 89

Nadere informatie

Gemeenteraad 18 februari 2013

Gemeenteraad 18 februari 2013 Gemeenteraad 18 februari 2013 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 januari 2013 goed. Punt 1: aktename van het ontslag van de heer

Nadere informatie

Week van de sportclub 2013

Week van de sportclub 2013 Hou hier je persoonlijk Week van de sportclub-agenda bij: SPORT zaterdag 7 september: zondag 8 september: maandag 9 september: dinsdag 10 september: woensdag 11 september: donderdag 12 september: vrijdag

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering Sportraad 22 juni 2010

Verslag Algemene Vergadering Sportraad 22 juni 2010 Verslag Algemene Vergadering Sportraad 22 juni 2010 Aanwezigheden Leden van de algemene vergadering Aanwezig: BC Kampenhout, Beautiful Losers, Budokan, De Jonge Elite, De Laarstallen, De Leeuwkes, De toekomst,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de sportraad

Huishoudelijk reglement van de sportraad Huishoudelijk reglement van de sportraad Hoofdstuk 1 : Doel. Artikel 1 : De gemeentelijke sportraad beschikt over door de gemeenteraad goedgekeurde statuten betreffende de gemeentelijke adviesraden voor

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1303265 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

#SPORTERS BELEVEN MEER

#SPORTERS BELEVEN MEER #SPORTERS BELEVEN MEER DE #SPORTERSBELEVENMEER-AWARD is in 2019 aan zijn derde editie toe! Aan de hand van verschillende criteria daagt Sport Vlaanderen de steden en gemeenten uit om beleving toe te voegen

Nadere informatie