FAQ 2011, versie 2, d.d. 10 maart 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FAQ 2011, versie 2, d.d. 10 maart 2011"

Transcriptie

1 Volgnr. Vraag Antwoord 01 Wat gebeurt er als mijn Als uw software geen correct AW319 bericht opstelt, dan wordt het bericht geweigerd softwarepakket niet correct aanlevert? door het VECOZO Elektronisch Declaratie Portaal (EDP). U krijgt hiervan een melding. U dient zo snel mogelijk contact op te nemen met uw softwareleverancier. Als uw declaratie wel door VECOZO geaccepteerd wordt, maar de gegevens zijn niet correct na controle door het zorgkantoor, dan worden de afgekeurde declaratieregels via het AW320 retourbericht aan u teruggemeld. U dient de afgekeurde regels te corrigeren 02 Valt dit onder de niet leesbare of beschadigde declaratie of onder overmacht? (Declaratieprotocol AWBZ artikel 3 lid 4). 03 Wat is de termijn voor het indienen van een niet leesbaar/beschadigde declaratie? Is dit dan ook 6 maanden (Declaratieprotocol AWBZ artikel 3 lid 7)? 04 Wat kunnen declaraties op papier zijn/wat valt daaronder? (Declaratieprotocol AWBZ artikel 3 lid 8). Vallen hier bijv. de mutatiedagen onder (zie ook hieronder bij het kopje Mutatiedagen, meeliftende partner? 05 Wordt door VECOZO een technische controle uitgevoerd op een declaratieregel of op het hele declaratiebericht? 06 Binnen welke termijn wordt de controle door VECOZO uitgevoerd? En wordt er rekening gehouden met deze afhandelingstermijn bij het beoordelen op tijdigheid? en opnieuw aan te leveren. Nee, in lid 4, staat dat de aanbieder dient te zorgen voor een leesbaar en onbeschadigde declaratie. Dit betekent dat uw software in staat moet zijn om een declaratiebericht aan te leveren conform de AW319 standaard. Daar is geen termijn voor; een dergelijke declaratie wordt afgewezen en dient opnieuw aangeleverd te worden. Dit is geen situatie van overmacht. Lid 6 geldt: aanleveren binnen 1 periode ten opzichte van de einddatum van de declaratieperiode. Bijvoorbeeld over de declaratieperiode januari 2011 dient uiterlijk op 28 februari 2011 uw declaratie binnen te zijn. Dit betreft alleen AWBZ zorg die niet via de EI standaard AW319 gedeclareerd kan worden. In 2011 blijft de productiemonitor bestaan en kan deze zorg in de productiemonitor worden verantwoord. Zie hiervoor het document Declareren op cliëntniveau AWBZ e-c@re op de site In het declaratieprotocol staat dat indien een declaratie niet voldoet aan de afgesproken Externe Integratie standaard, de gehele declaratie door VECOZO wordt afgewezen. In de bijbehorende retourinformatie staat vermeld waarom de declaratie niet is geaccepteerd. Deze controle door VECOZO wordt zoveel mogelijk direct, doch uiterlijk binnen 1 kalenderdag uitgevoerd. Neemt niet weg dat het toch verstandig is om een paar dagen marge aan te houden om toch alle technische foutjes (zeker in het begin) op te lossen. Bij het beoordelen op tijdigheid, wordt door het zorgkantoor de ontvangstdatum (bij VECOZO) gebruikt van wat uiteindelijk als goedgekeurd bericht wordt doorgestuurd naar het zorgkantoor.

2 07 Het herdeclareren van afgekeurde regels moet binnen één periode na ontvangst van de retourinformatie plaatsvinden (Declaratieprotocol AWBZ artikel 4 lid 1). Geldt dit na ontvangst van de retourinformatie van VECOZO of van het zorgkantoor? 08 Geldt deze periode ook voor nieuw aan te leveren regels? 09 Dient verblijf tijdelijk aangeleverd te worden in de AW 319 standaard? 10 Zo ja, wat doen we met de extramurale zorg component behorende bij de functie verblijf tijdelijk? 11 Waar worden de declaraties op gecontroleerd? Dit geldt na ontvangst van het zorgkantoor. Ja, in principe wel. Realiseert u zich dat als er straks op declaratiebasis betaald wordt. Het is in uw eigen belang om zo snel mogelijk declaraties in te dienen. Het zorgkantoor monitort nu op tijdigheid om het declareren op klantniveau te stimuleren, echter straks is tijdig indienen de verantwoordelijkheid van de aanbieder zelf (niet gemeld, geen geld). Uiteraard zal er wel een maximumtermijn vastgesteld worden tot wanneer er nog gedeclareerd mag worden. Ja, de prestatie verblijf tijdelijk dient gedeclareerd te worden vanaf 1 januari 2011, zie hiervoor de prestatiecodes (Z 991 t/m Z 994). De functiecode voor verblijf tijdelijk is 71. De extramurale component, dient op prestatieniveau te worden gedeclareerd via de productiemonitor, die u aanlevert bij het zorgkantoor. Per 1 januari 2011 worden de declaraties gecontroleerd op: Contract: - Mag de declarant volgens de afspraak namens de zorgverleners declareren? - Is er namens de zorgverlener een productieafspraak voor de gedeclareerde prestatie? - Komt het gedeclareerde tarief overeen met de productieafspraak? Controle op zorgtoewijzing/machtiging: - Is het indicatiebesluit van de verzekerde bekend? - Heeft de zorgverlener een zorgtoewijzing op het indicatiebesluit? - Periode: is de zorgtoewijzing geldig in de gedeclareerde periode? - Prestatie: o o Intramuraal gedeclareerd: voor ZZP-prestatie controle op functie verblijf Extramuraal gedeclareerd: controle op functie, in het geval van een functiegerichte indicatie. Betreft het een declaratie op een ZZP indicatie dan volgt ook een controle op ZZP code. Dubbele declaraties: - Een declaratiebestand mag maar één keer worden ingediend

3 - Een declaratieregel mag niet dubbel worden gedeclareerd Controle creditregels: - Controleren dat de creditregel verwijst naar een goedgekeurde debetregel - Controle dat de regel niet verwijst naar een reeds eerder gecrediteerde debetregel - Controleer dat een creditregel niet afwijkt van de oorspronkelijke debetregel Referentiesysteem TOG: - Komen de declaratie-eenheden overeen met de eenheden per prestatie in TOG? Dubbele declaratie van een prestatie: - Per verzekerde mag, binnen dezelfde periode, een prestatie slechts eenmaal gedeclareerd zijn. Hierbij wordt alleen gekeken naar goedgekeurde, niet gecrediteerde, debetregels. Logisch maximum - Er mag niet meer gedeclareerd worden dan het logisch maximum van een declaratieeenheid. Bijvoorbeeld: Per dag mogen maximaal twee dagdelen gedeclareerd worden. BSN: - Controle op combinatie BSN en geboortedatum - In uitzonderingssituaties waarbij BSN niet beschikbaar: controle op cliëntnummer indicatie orgaan en geboortedatum cliënt Periode: - De declaratieperiode moet vier weken of een maand zijn, afhankelijk van de afspraak die met het zorgkantoor gemaakt is. Het gebruik van de afgesproken periode wordt gecontroleerd. Vanaf 1 juli 2011 wordt het aantal controles op intramurale prestaties uitgebreid en controles op extramurale prestaties toegevoegd. Over dit onderwerp wordt in ZN verband nog overleg gevoerd. De uitgewerkte inhoudelijke controles staan op de Vektis website, die middels onderstaande link te raadplegen is: 12 Welke correcties kunnen op initiatief van het zorgkantoor aangebracht worden? 13 Wat is de termijn voor het indienen van een afgekeurde declaratie (wat betekent zo spoedig mogelijk )? (Declaratieprotocol AWBZ art. 5 lid 2) In art 4 lid 5, staat dat het zorgkantoor geen correcties in declaraties doorvoert op eigen initiatief. Correcties zijn alleen door te voeren door de zorgaanbieder zelf in de vorm van het opnieuw aanbieden van declaratieregels (credit/debet). Zo spoedig mogelijk houdt in correctie op afgekeurde declaratieregels indienen bij de eerstvolgende declaratie (mede afhankelijk van uitzoekwerk en evt. systeemaanpassingen bij de aanbieder zelf).

4 14 Wat moet ik declareren met de AW319? 15 Wat valt er precies onder vervoerskosten? 16 Ik heb nog nooit vervoerskosten, opslag kapitaallasten en toeslagen in de AW119 aangeleverd. Indien dit in de AW 319 wel moet, hoe doe ik dit dan? 17 Kan het geëist worden dat mijn instelling de vervoerskosten en/of de opslag kapitaallasten met terugwerkende kracht over 2010 moet aanleveren? Een aantal aspecten bepalen dit. Ten eerste moet de zorg opgenomen zijn in de lijst van de te declareren zorg. Deze is te vinden op: Ten tweede is het noodzakelijk dat er productieafspraken zijn gemaakt over de betreffende zorg. Uiteraard dit alles onder de voorwaarde dat de gedeclareerde zorg ook feitelijk geleverd is. Is een zorgsoort niet opgenomen in de lijst voor de AW319, maar is er wel een productieafspraak gemaakt, dan verloopt de declaratie via de productiemonitor (nacalculatie). Zie hiervoor de betreffende NZa beleidsregels waarin vervoerskosten worden vermeld. Dit geldt zowel voor intramurale (beleidsregel CA-452) als extramurale zorg (beleidsregel CA- 451 en CA-453). Dit is mede afhankelijk van de productieafspraak. Maar als de betreffende prestaties zijn afgesproken, dan moet dit met de AW 319 worden gedeclareerd. Zie hiervoor de invulinstructie van de AW319 standaard op Nee. Sowieso wordt met het AW319 bericht standaard geen productie met terugwerkende kracht uit 2010 toegestaan. Het zorgkantoor is ook niet van plan om deze gegevens over 2010 op te vragen. Lees hieromtrent ook het nieuws op inzake einde AW119, begin AW En voor 2011? Ja, de prestaties behorende bij de beleidsregel CA-452, dient u met terugwerkende kracht per aan te leveren. De vervoerskosten, normvergoeding (Z 950 t/m Z 954) en vervoerskosten met indicatie naar de dagbesteding (Z 955 t/m Z 960) dient u conform de beleidsregels en afspraak met het zorgkantoor te declareren. 19 Bij het declareren van de normvergoeding vervoerskosten, krijg ik nu de foutmelding En dat terwijl ik gewoon een productie afspraak heb. Hoe kan dit? Dit is een fout die alleen bij UVIT zorgkantoren voor zal komen. Het betreft hier een fout bij de verwerking van de prestaties die als prestatie kan worden aangeleverd. Deze fout wordt binnenkort hersteld en dan kunt u de betreffende declaratieregels opnieuw met terugwerkende kracht bij het zorgkantoor aanleveren.

5 20 Moeten de dagen van een meeliftende partner in de AW319 komen? 21 Moet de mutatiedag via de AW 319 gedeclareerd worden? 22 Hoe declareer ik crisisdagen/spoedzorg? 23 Indien mutatiedagen, etc. erin moeten komen en er komt een foutmelding op die regel, wordt dan de gehele cliënt afgekeurd of enkel de regel over de mutatiedagen/meeliftende partner? (Invulinstructie Vektis AW319 en AW320) 24 Is het probleem in de software van het zorgkantoor voor de AW319 opgelost over een verzorgingshuiscliënt die tijdelijk naar het verpleeghuis gaat (nu afkeuring i.v.m. voorkeursaanbieder verzorgingshuis)? De volledige lijst van te declareren zorg is te vinden op Voor de meeliftende partner geldt overigens een verplichte aanlevering via de AW319 vanaf het moment dat AZR 3.0 operationeel is en het CIZ een indicatie afgeeft voor de klantgroep. De volledige lijst van te declareren zorg is te vinden op Hierop staat mutatiedagen als niet verplicht. U hoeft tot nadere berichtgeving dus geen mutatiedagen aan te leveren via de AW 319. Doet u dat toch, dan ontstaat afkeur. ZN heeft de NZa geadviseerd om deze prestatie voor 2011 en 2012 als niet declarabel te beschouwen, omdat de prestatie niet te koppelen is aan een specifieke klant. Het is nu afwachten of de NZa dit advies overneemt. Zie hiervoor de invulinstructie van de AW 319 standaard op De crisisdagen kunt u alleen declareren als het bed bezet is. Via de productiemonitor declareert u de volledige crisisbedden (dus incl. leegstand). Voor spoedzorg volgt altijd een indicatie achteraf. Met uitzondering van de klanten die overlijden in de eerste veertien dagen van de spoedzorg. Heeft u zo n situatie, neemt u dan contact op met het zorgkantoor. Als het een fout is op het verzekerdenrecord, wordt alles voor deze klant afgekeurd en de onderliggende prestatierecords als niet beoordeeld beschouwd. Als het een fout betreft op het prestatierecord, is alleen deze declaratieregel fout. Dit probleem wordt opgelost als AZR 3.0 operationeel wordt. Dit betekent dat, zolang AZR 3.0 niet operationeel is, deze productie opgenomen dient te worden in het productieformat en niet in de AW319 (wordt namelijk nog steeds afgekeurd). In AZR 3.0 kan het verzorgingshuis vragen om een administratieve zorgtoewijzing voor het verzorgingshuisbed wat wordt vrijgehouden, zodat de betreffende ZZP gewoon gedeclareerd kan worden.

6 25 Een klant is tijdelijk opgenomen in een verpleeghuis. Maar daar de cliënt een ZZP 9 had heb ik dit via het zorgkantoor moeten laten omzetten naar een ZZP 3. De ZZP 3 is door de omzetting pas een dag later ingegaan in AZR en hierdoor lopen we 1 dag geleverde zorg mis. Dit probleem is bekend, maar wordt opgelost als AZR 3.0 operationeel wordt. Dit betekent dat, zolang AZR 3.0 niet operationeel is, de overlap dag niet gedeclareerd kan worden. Echter deze productiedag wordt wel in de productiemonitor van het zorgkantoor gerapporteerd. Financieel heeft dit geen gevolgen voor de zorgaanbieder, daar we ook in 2011 het proces van bevoorschotten nog in stand houden. 26 Het afgeven van een sectorvreemde indicatie zoals bv de LG indicatie op onze verpleeghuislocaties (zie bijlage) laat de zorgaanbieder die dit product niet mag leveren altijd minimaal een verblijfsdag onbetaald, omdat het AZR niet in staat is deze toewijzing op de dag van op-/overname van de behandeling om te zetten in een sector eigen indicatie. Dit probleem hoort met de invoering van AZR 3.0 per 1 juli 2011, tot de verleden tijd. Verder is besloten dat voor 2011, de huidige systematiek van bevoorschotten gehandhaafd blijft. Hierdoor heeft het door u geschetste probleem in 2011 geen financieel effect. Inmiddels is er ook een rapport van CVZ verschenen waarin staat dat de grondslag niet meer leidend is voor het afgeven van een indicatie. Kortom het aantal sectorvreemde indicaties wat het CIZ afgeeft, zal naar verwachting afnemen in Kan het zijn dat we deze 3 problemen (mutatiedagen, dagen van een meeliftende partner en de dagen van een verzorgingshuiscliënt die tijdelijk naar het verpleeghuis gaat) met terugwerkende kracht over 2011 moet aanleveren? Nee, niet met terugwerkende kracht. Gaandeweg 2011 wordt de verzameling declarabele zorg uitgebreid. Dit wordt naar alle betrokkenen tijdig gecommuniceerd.

7 28 Als een cliënt zorg ontvangt (bv thuisop dagverzorging) en hij/zij krijgt een definitieve plaatsing in een zorglocatie zijn wij verplicht de zorgproducten te laten ingaan op de datum dat de sleutel wordt afgegeven, echter de zorg die nog wordt geleverd voordat de daadwerkelijke inhuizing plaatsvindt komt dan te vervallen. Laat men de zorgtoewijzing op de voorgaande zorgaanbieder staan dan krijgen wij als zorgaanbieder voor de periode die de cliënt nog met de verhuizing bezig is geen vergoeding, terwijl de kamer wel bezet is. In AZR 2.2 is het zo dat als een cliënt vanuit de thuissituatie naar het verzorgingshuis verhuist, u een melding aanvang zorg doet op de functie verblijf. De onderliggende functies (extramurale zorg) blijven op de extramurale zorgaanbieder staan, totdat de cliënt daadwerkelijk verhuist naar het verzorgingshuis. Vanaf dat moment mag u de betreffende prestatie mutatiedag in- of exclusief behandeling (afhankelijk van de betreffende setting) declareren. Echter landelijk is afgesproken om deze (nog) niet te declareren. De zorg die ten tijde van de inhuizing wordt nog geleverd (in de thuissituatie) en blijft gewoon op de betreffende aanbieder staan, tot het moment dat de klant daadwerkelijk over gaat huizen. 29 Is het op dit moment mogelijk dat een cliënt in zorg gemeld wordt (MAZ) voor verblijf (bij sleutelontvangst) en daarnaast thuis nog extramurale zorg krijgt? In dit geval en op dit moment, is het antwoord ja! Maar dat staat los van het declaratieproces. Mutatiedagen (zie vraag 21) kunnen nog niet gedeclareerd worden. 30 Zo ja, hoe wordt dit in AZR, zowel de 2.2 als de 3.0 versie, verwerkt? In AZR 2.2 is de afspraak dat als een cliënt vanuit de thuissituatie naar het verzorgingshuis gaat, dat het verzorgingshuis een MAZ doet op de functie verblijf. De extramurale zorg loopt door (en de toewijzing van die zorg staat op de extramurale aanbieder), totdat de cliënt daadwerkelijk verhuist. Dan wordt de toewijzing omgezet naar het verzorgingshuis. In AZR 3.0 kennen we voor intramuraal geen vertaling meer naar functies en klassen. Op het moment dat een cliënt feitelijk komt wonen bij het verzorgingshuis, vindt er een MAZ plaats op de ZZP. In deze MAZ wordt ook de sleuteldatum (die in het verleden ligt) aangegeven. Het CAK is akkoord gegaan met een latere melding van de sleuteldatum.

8 31 In het sanctioneringsbeleid 2010 staat dat 80% van de intramurale afgesproken productie aangeleverd moet worden. Indien dit ook geldt voor de AW319 en de dagen van de 3 problemen (mutatiedagen, dagen van een meeliftende partner en de dagen van een verzorgingshuiscliënt die tijdelijk naar het verpleeghuis gaat) komen niet in de AW319, wordt daar dan rekening mee gehouden? 32 Moet ik naast de declaraties via het AW319 bericht ook de productiemonitor blijven aanleveren? 33 Hoe moeten wij handelen met sectorvreemde ZZP s? 34 Kunnen wij sectorvreemde ZZP s declareren of moeten deze indicaties omgezet worden naar een ZZP die niet sectorvreemd is? 35 Hoe moet worden omgegaan met ZZP s die (nog) niet zijn afgesproken? Het percentage van 80% geldt voor het AW119 bericht. Voor het AW319 bericht geldt in principe dat alles wat declarabel is, aangeleverd moet worden. Zolang iets niet op lijst van declarabele producten staat (zoals de drie genoemde voorbeelden) wordt er ook niet naar gekeken. Op deze lijst staan o.a. ook de meeliftende partner en dubbele verstrekking. Dit wordt opgelost bij operationeel worden van AZR 3.0 en deze producten dienen vanaf dat moment dan ook gewoon gedeclareerd te worden. Over het sanctionerenbeleid 2011 volgt nog een nader schrijven van het zorgkantoor over waarop gemeten wordt (criteria) en welke normen in deze metingen exact worden gehanteerd. Ja, dat moet zeker: de gegevens in de productiemonitor zijn in 2011 nog steeds de basis voor de uitbetaling van het voorschot. De systematiek van bevoorschotting blijft in 2011 intact. Net als in 2010 geldt hiervoor ook in 2011 het protocol bijzondere zorgsituaties (onderdeel sectorvreemd). Dit protocol vindt u op de website van het zorgkantoor ( ik ben zorgaanbieder, zorgtoewijzing/azr) en op de homepagina van AZR. Dit is afhankelijk van de inkoopafspraken die u met het zorgkantoor heeft gemaakt. Als u geen afspraken heeft voor een bepaald ZZP en u komt met een cliënt een bestpassend sectoreigen ZZP overeen (hetgeen verantwoord is), dan dient de toewijzing omgezet te worden naar dit bestpassende ZZP. U kunt dit doen i.o.m. onze afdeling zorgtoewijzing. Het advies is om deze voorlopig niet te declareren. Per 1 juni 2011 heeft het zorgkantoor de mogelijkheid om (nog) niet afgesproken prestaties, in aanloop naar de herschikking van november 2011, al wel te laten opnemen als te declareren prestatie. Om een dergelijke prestatie declarabel te maken dient u contact op te nemen met de zorginkoper die met u als zorgaanbieder productie afspraken maakt. Vervolgens wordt de prestatie declarabel gemaakt en kunt u de prestatie met terugwerkende kracht declareren.

9 36 Wij hebben nog enige klanten die een verblijfsindicatie hebben waarin geen ZZP is opgenomen. Kunnen wij die in de AW319 declareren met de ZZP code die gescoord is via het zzpregistratieprogramma? De werkwijze van 2010 blijft gehandhaafd. U declareert de intramurale zorg die u feitelijk geleverd heeft in ZZP termen, zoals overeengekomen in het zorgplan met de klant en wat gebaseerd is op de zelfscore HHM inzake ZZP s. Tevens dient u met ons productieafspraken te hebben voor de gedeclareerde zorg. 37 Zo ja, is het dan juist dat wij de activiteitencodes en veranderen in een activiteitencode zoals bijvoorbeeld of kunnen wij de activiteitencodes en laten staan? Hier vult u de ZZP code van het ZZP wat u daadwerkelijk geleverd heeft. Dat wil zeggen als u een ZZP GGZ 3C dan vult u of (afhankelijk van wel/geen dagbesteding) in de declaratie. In AZR blijft gewoon staan. Op het moment dat AZR 3.0 operationeel is blijft deze werkwijze gehandhaafd totdat de betreffende klant een indicatie heeft in ZZP termen. Dan zal het ZZP in AZR veelal hetzelfde zijn als het ZZP wat u declareert. 38 Wij hebben cliënten waarvan wij geen geverifieerde BSN in ons registratiesysteem hebben. Deze clienten krijgen in de AW319 de afgesproken dummy-code mee van Worden deze declaratieregels geaccepteerd? 39 In eerdere communicatie heeft het zorgkantoor aangegeven dat bij het digitaal declareren de technische controle gebeurt door VECOZO en de inhoudelijke controle door het zorgkantoor. De vraag is welke normen het zorgkantoor gebruikt voor de inhoudelijke controle en waar deze normen gevonden kunnen worden? Er is een groep cliënten die inderdaad geen BSN heeft, omdat het CIZ dit niet kan vaststellen of omdat het veiliger is om dit niet mee te communiceren in de keten. Voor deze groep geldt: Ja, conform invulinstructie en controleregels worden deze regels geaccepteerd. Voor de overige cliënten is het belangrijk dat u zoveel als mogelijk het BSN nummer van deze cliënt achterhaald en verifieert (zie wetgeving BSN; Mocht u het BSN hebben en het staat nog niet in AZR, vraag dan het zorgkantoor om het betreffende BSN toe te laten voegen aan AZR. Zo wordt uitval bij een volgende declaratie voorkomen. Het zorgkantoor komt nog met een nadere brief over het sanctioneringsbeleid, maar net als in 2010 meten we op tijdigheid en volledigheid (alleen declarabele prestaties) en of er een zorgtoewijzing is in AZR. Deze normen zijn alleen nog in ZN verband afgesproken en nog niet naar externe partijen gecommuniceerd. Dit volgt op een later moment.

10 40 Wanneer dient vrouwenopvang op klantniveau gedeclareerd te worden? 48 Hoe gaat het zorgkantoor om met overproductie n.a.v. het AW 319 declaratieverkeer? 42 Als het zorgkantoor ontdubbeld, is een oude indicatie van een klant waar ik als zorgaanbieder zorg aanlever, voor mij niet meer zichtbaar in AZR. Wat moet ik nu doen? 43 Als ik een indicatie (via een SIP) aanvraag bij het CIZ, dan komt de begindatum vaak niet overeen met de begindatum die ik heb aangevraagd met de SIP. Hoe los ik dat op? 44 Ik heb een indicatie ZZP met dagbesteding. Nu lever ik alleen het verblijf en niet de dagbesteding. Wat dien ik dan te declareren? 45 In het AZR, zijn de gegevens van de klant foutief gevuld. Bijvoorbeeld onjuiste geboortedatum, etc. Wat moet ik dan doen? Voorlopig is er geen verplichting om deze zorg op klantniveau te declareren. Allereerst dient er overeenstemming te zijn tussen de NZa en de koepelorganisatie voor de vrouwen-/ mannenopvang. Aan overproductie via het AW319 declaratieverkeer kan, net als bij overproductie via de productiemonitor geen recht worden ontleend voor financiering van geleverde zorg. Basis blijft de productie afspraak voor Deze afspraak kan eenmalig (op basis van de beschikbare productiecijfers en beschikbare financiële ruimte) worden aangepast in de herschikking. Voor 2011 zal het proces van de financiering van de AWBZ kosten (contracteerruimte, bevoorschotten, etc.) niet wijzigen. Wel zullen de gegevens uit de declaratie worden vergeleken met de aangeleverde gegevens in de productiemonitor. Neem hiervoor contact op met de afdeling zorgtoewijzing van het verantwoordelijk zorgkantoor. Deze kan op verzoek de verdwenen klantgegevens weer zichtbaar voor u maken. Neem hiervoor contact op met het CIZ. Tip van onze kant: Houd voor u zelf een overzicht bij, wanneer u een bepaalde aanvraag heeft gedaan. Zodat u hierop kunt terugvallen als u naar het CIZ moet. In dit geval declareert u alleen de ZZP zonder dagbesteding. Neemt de klant helemaal geen dagbesteding af, zorg dan dat u de toewijzing voor dagbesteding laat intrekken. Als de dagbesteding wordt geleverd door een andere zorgaanbieder, dan zal de dagbesteding aan deze zorgaanbieder gekoppeld zijn, zodat deze de dagbesteding bij het zorgkantoor kan declareren. Neem in deze situatie contact op met het Team AZR, om te bezien of zaken opgelost kunnen worden. Een verkeerde geboortedatum wordt doorgegeven aan het CIZ, zodat zij dit kunnen aanpassen. Daarnaast kan het team AZR, indien het juiste BSN gevuld is, de geboortedatum corrigeren, mits het hier niet om de geboortedatum gaat deze datum wordt door het CIZ als afgegeven en wordt in AZR zo overgenomen. Het CIZ zal in de situatie van een verkeerde geboortedatum geen nieuwe indicatie afgeven. Dit is wel het geval als bij de indicatie bijvoorbeeld het BSN van de tweelingbroer is gevuld.

11 AW319 extramuraal 46 Wanneer kan ik starten met het declareren van extramurale zorg? 47 Dient extramurale zorg voor 2011 met terugwerkende kracht vanaf januari 2011 aangeleverd te worden? 48 De tarieven voor de extramurale zorg moeten per minuut in het systeem worden ingebracht. Hoe moet de zorgaanbieder dit doen? Stel dat het tarief voor PV 43,50 is. Is dit 0,725 per minuut of 0,73 per minuut? 49 Dien ik voor het aanleveren van extramurale zorg declaraties, gebruik te maken van de AW 319, versie 1.2 of 1.3? Extramuraal declareren op cliëntniveau wordt in 2011 in fases ingevoerd. De startdatum voor de eerste fase, het ingroeitraject, is verschoven naar 1 april De datum voor verplichte deelname blijft 1 juli U kunt de AW319 gaan gebruiken voor het declareren van extramurale AWBZ-zorg. Het ministerie van VWS heeft dit uitgebreid uiteengezet in de brief van 18 oktober aan alle ketenpartijen. Partijen krijgen met de nieuwe startdatum meer tijd om in te spelen op de conclusies in de brief. De nieuwe fasering is: - April tot en met juni 2011: aanloopperiode, ervaring opdoen, zorgkantoren en zorgaanbieders maken afspraken over het declareren van extramurale zorg op cliëntniveau. - Juli tot en met december 2011: zorgaanbieders dienen verplicht declaraties in bij het zorgkantoor, zorgkantoren passen uniforme controleregels toe op basis van landelijke afspraken en geven adequate retourinformatie. - Nee, dit hoeft niet. Vanaf 1 april 2011 kunt u extramurale zorg declaraties aanleveren bij het zorgkantoor. Ons advies is om zo snel mogelijk na 1 april 2011 met het aanleveren van deze zorg te beginnen (bijvoorkeur over de maand maart), zodat u meer tijd heeft om ervaring op te doen en evt. onvolkomenheden in het berichtenverkeer tussen uw systeem en het zorgkantoor op te sporen en waar mogelijk op te lossen. Het in te vullen tarief, wordt conform de invulinstructie 0,73 per minuut. Voor 2011 heeft deze werkwijze geen gevolgen, omdat we contracteren en nacalculeren op het afgesproken uurtarief. Met andere woorden aan het afgeronde tarief in het declaratiebericht kunnen geen rechten worden ontleend. Daarnaast verzoeken wij u om eventuele bezwaren omtrent deze werkwijze ook kenbaar te maken bij uw branche organisatie. De NZa is op dit moment bezig om aanvullende regelgeving over het declareren op klantniveau voor extramurale zorg op te stellen. Vanaf 1 juli 2011, is de AW 319, versie 1.3, verplicht voor iedereen. Het antwoord is dus versie 1.3. Echter de zorgkantoren ondersteunen 1.3 al wel per , zodat er al wel ervaring kan worden opgedaan in het declareren van extramurale zorg.

12 50 Er worden indicaties afgegeven met zorgproducten waarover geen overeenkomst is afgesloten, zoals bv BH-GRP. Deze producten kunnen niet worden gedeclareerd totdat er een overeenkomst is ofwel een vertaling naar een bestaand product en kunnen om deze reden ook niet in een zorgarrangement worden opgenomen, terwijl de zorg wel wordt geboden. 51 Hoe gaan we om met product Verpleging A.I.V. en uitleen waarvoor geen indicatie vereist is? Kan dit product wel aangeleverd worden? 52 Wat moet ik declareren bij klanten met een toewijzing voor de functie OBalg? 53 Hoe moet ik behandeling declareren (bijvoorbeeld ZG behandeling en SGLVG behandeling) als er geen indicatie voor nodig is of afgegeven wordt? 54 Wat zijn de prestatiecodes voor de functies BH-IND of BH-GRP? Mocht u producten/arrangementen leveren die onder bijvoorbeeld de functie BH-GRP vallen en u heeft de 3 betreffende prestaties (namelijk H 801, h 817 en H 891) niet in uw productie afspraak met het zorgkantoor afgesproken, dan dient u hiervoor contact op te nemen met uw zorginkoper. Deze kan dan, vooruitlopend op een eventuele budget herschikkingsafspraak, het betreffende product declarabel maken. Hiermee is het mogelijk om het betreffende product tot formalisering van de uiteindelijke afspraak, gewoon te declareren. Voor het inzetten van AIV heeft men geen cliëntgebonden zorgtoewijzing nodig. Daarom is ervoor gekozen om deze prestatie in 2011 niet mee te nemen in het declareren op cliëntniveau. Dit dient te worden verantwoord in de productiemonitor. Deze informatie kunt u ook terugvinden in de lijst declareren op cliëntniveau AWBZ via de volgende link: U declareert, met ingang van 1 april mogelijk en vanaf 1 juli 2011 verplicht, de functie die u daadwerkelijk heeft geleverd en waar u een afspraak voor heeft. In uw voorbeeld dus begeleiding individueel. (BG-IND) Bij CVZ loopt nog het vraagstuk over hoe de functie OB/AB vertaald mogen worden naar bestaande aanspraken, omdat we in AZR 3.0 alleen nog bestaande aanspraken willen terug zien. De huidige werkwijze van declareren met het AW 319 bericht vereist dat er een indicatie/zorgtoewijzing aanwezig is voor de geleverde zorg. Zolang dit het geval blijft, kan deze zorg (voorlopig) niet meer meelopen in de AW 319. Dit zijn in principe allen extramurale prestaties. De prestaties zijn dus declarabel vanaf 1 april Voor BH-IND dient u afspraken te hebben voor prestaties die vallen onder de beleidsregel CA-453 (2011), extramurale zorg, artikel 8 behandeling. Voor BH-GRP dient u afspraken te hebben voor prestaties die vallen onder de beleidsregel

13 CA-451 (2011), dagbesteding en vervoer. Onder deze functie zijn slechts 3 prestaties declarabel. Namelijk H-801, H-817 en H Hoe moeten de verschillende afgesproken tarieven rondom extramurale zorg (bijv. PV) worden gedeclareerd? Moet ik bij een ander tarief meerdere declaratieregels opnemen? 56 Is de declaratie extramurale zorg de basis voor de eigen bijdrage oplegging door het CAK? Voor de zogenaamde extra en speciaal varianten op de extramurale producten geldt dat de basis van de declaratie de onderliggende productie afspraken zijn. Indien een extra variant, naast een basis variant gedeclareerd wordt, dient u deze prestaties op aparte declaratieregels in de AW 319 op te nemen. Nee, voorlopig loopt de eigen bijdrage oplegging door via de huidige werkwijze. Echter in landelijk verband wordt hier wel over gesproken. Houdt u de berichtgeving hierover in de gaten. SOFTWARE 57 Heeft AZR 3.0 invloed op het declareren van extramurale zorg? 58 Hoe moet ik in de software van Promeetec kiezen voor een minutentarief? Nee. Kies in de Promeetec tool bij Tarieven voor tarief vullen per minuut, (tijdseenheid). Het uurtarief vullen is (dan) niet meer mogelijk.

Declaratieprotocol Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor Zorgaanbieder AWBZ Juni 2014

Declaratieprotocol Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor Zorgaanbieder AWBZ Juni 2014 Declaratieprotocol Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor Zorgaanbieder AWBZ Juni 2014 Definitieve versie Declaratieprotocol juni 2014 1 Reikwijdte van het document: Alleen declaraties die via de AW319

Nadere informatie

Bijlage 5 DECLARATIEPROTOCOL Wlz 2018 TEN BEHOEVE VAN DE ZORGINKOOP LANGDURIGE ZORG

Bijlage 5 DECLARATIEPROTOCOL Wlz 2018 TEN BEHOEVE VAN DE ZORGINKOOP LANGDURIGE ZORG Bijlage 5 DECLARATIEPROTOCOL Wlz 2018 TEN BEHOEVE VAN DE ZORGINKOOP LANGDURIGE ZORG 2018-2020 Zorgverzekeraars Nederland Juni 2017 Reikwijdte van het document Dit document heeft alleen betrekking op declaraties

Nadere informatie

Declaratieprotocol Subsidieregelingen Wlz 2015

Declaratieprotocol Subsidieregelingen Wlz 2015 Declaratieprotocol Subsidieregelingen Wlz 2015 Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor-Zorgaanbieder Wlz t.b.v. subsidieregelingen extramurale behandeling/eerstelijnsverblijf op grond van artikel 11.1.5.

Nadere informatie

Toelichting inhoudelijke retourcodes bedrijfs- en controleregels Vektis versie

Toelichting inhoudelijke retourcodes bedrijfs- en controleregels Vektis versie Toelichting inhoudelijke retourcodes bedrijfs- en controleregels Vektis versie 1.3 2012 De inhoud van uw declaratieregel wordt getoetst aan AZR. Dit is het overzicht van de cliëntgegevens, de machtigingen

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Declareren AWBZ met AW319

Informatiebijeenkomst Declareren AWBZ met AW319 Informatiebijeenkomst Declareren AWBZ met AW319 Declareren op klantniveau Januari/februari 2011 Martijn van Wijk Willemijn Peters 1 Doelstellingen bijeenkomst Informatieverstrekking over de implementatie

Nadere informatie

Declareren op cliëntniveau AWBZ

Declareren op cliëntniveau AWBZ Declareren op cliëntniveau AWBZ e-c@re Dit document geeft een overzicht van de prestaties die u verplicht op cliëntniveau moet declareren. Deze verplichte prestaties worden toegelicht, evenals prestaties

Nadere informatie

AW119 (Excel format)

AW119 (Excel format) AW119 (Excel format) 1. Hoe zie ik dat het AW 119 bestand goed aangeboden is aan het zorgkantoor? - Dit is niet zichtbaar in AZR. Zodra de declaratie beoordeeld is (gebeurt s nachts), ontvangt u bericht.

Nadere informatie

Declareren op klantniveau

Declareren op klantniveau NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2012 Declareren op klantniveau In deze nieuwsbrief vindt u onder andere informatie over de jaarovergang 2012-2013, het bevoorschotten in 2012 en 2013 en de nieuwe bedrijfs- en controle

Nadere informatie

OVERZICHT NIEUWE/GEWIJZIGDE CONTROLES AW319 VERSIE

OVERZICHT NIEUWE/GEWIJZIGDE CONTROLES AW319 VERSIE OVERZICHT NIEUWE/GEWIJZIGDE CONTROLES AW319 VERSIE 1.4 2013 Bijgaand treft u een overzicht aan van de nieuwe en gewijzigde controles van het AW319 bericht versie 1.4 t.b.v. 2013. Dit overzicht is niet

Nadere informatie

De inkomsten in control

De inkomsten in control De inkomsten in control Inzicht en analyse van het declaratieproces 19/3/13, Zeist 1 Waar gaan we het over hebben? 1. Achtergrond en aanleiding 2. Welk probleem op te lossen? 3. Een analysetool 4. Een

Nadere informatie

Declaratieprotocol Forensische Zorg

Declaratieprotocol Forensische Zorg Declaratieprotocol Forensische Zorg Facturatie zorgzwaartepakketten en extramurale parameters Datum 22 augustus 2017 Status definitief Versienummer 2.0 Ingangsdatum 1 januari 2018 Colofon Afzendgegevens

Nadere informatie

Uitzonderingen registratie intramurale productie

Uitzonderingen registratie intramurale productie Uitzonderingen registratie intramurale productie Doel N.a.v. de knelpunten aangaande registratie en verantwoording van de zorgproductie, is een notitie/leeswijzer opgesteld welke beknopt aangeeft welke

Nadere informatie

Declaratieprotocol Forensische Zorg Facturatie ZZP's en extramurale parameters

Declaratieprotocol Forensische Zorg Facturatie ZZP's en extramurale parameters Declaratieprotocol Forensische Zorg Facturatie ZZP's en extramurale parameters Versie 1.0 Datum 1 september 2015 Status definitief Colofon Afzendgegevens Contactpersoon Auteurs Directie Forensische Zorg

Nadere informatie

De inkomsten in control

De inkomsten in control De inkomsten in control Inzicht en analyse van het declaratieproces 12/12/12, Amsterdam 1 Waar gaan we het over hebben? 1. Achtergrond en aanleiding 2. Welk probleem op te lossen? 3. Een analysetool 4.

Nadere informatie

FAQ presentatie zorgaanbieders januari / februari 2015

FAQ presentatie zorgaanbieders januari / februari 2015 FAQ presentatie zorgaanbieders januari / februari 2015 Nr. Vraag / categorie Antwoord Algemeen 1 Algemeen; de zorgaanbieder twijfelt of de klant correct is geoormerkt, waar kan hij dit laten controleren?

Nadere informatie

Facturatie Forensische Zorg

Facturatie Forensische Zorg Facturatie Forensische Zorg ZZP's en extramurale parameters DForZo R.C. Kaijen 20 augustus 2015 Agenda Van bevoorschotting naar prestatiebekostiging Implementatiestrategie Declaratiestandaard Declaratieprotocol

Nadere informatie

Bijlage 4b Interim Declaratieprotocol voor gecontracteerde zorgaanbieders ZiN Jeugdzorg en Wmo (o.b.v. arrangementsprijzen) met bevoorschotting.

Bijlage 4b Interim Declaratieprotocol voor gecontracteerde zorgaanbieders ZiN Jeugdzorg en Wmo (o.b.v. arrangementsprijzen) met bevoorschotting. Bijlage 4b Interim Declaratieprotocol voor gecontracteerde zorgaanbieders ZiN Jeugdzorg en Wmo (o.b.v. arrangementsprijzen) met bevoorschotting. Looptijd: Dit interim declaratieprotocol geldt voor de periode

Nadere informatie

Declaratie AWBZ-zorg (Excel format)

Declaratie AWBZ-zorg (Excel format) Declaratie AWBZ-zorg (Excel format) Versie EI-standaard: 1.1, 10-12-2009 FOUTCODELIJST In retourmelding naar de zorgaanbieder Uitgave document: 1.0, 10-12-2009 Kenmerk: AW119v1.1_FOUTCODESu1.pdf Inleiding

Nadere informatie

Overzicht foutmeldingen ZorgNed bij berichtenverkeer 2.1

Overzicht foutmeldingen ZorgNed bij berichtenverkeer 2.1 1. Cliënt (BSN) is niet Er is geen toewijzing aanwezig bekend bij de gemeente. voor uw cliënt. U dient een Verzoek om Toewijzing (JW315) in via berichtenverkeer ''Koppelingen - iwmo - en ijw berichten

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Declareren AWBZ. Declareren op klantniveau mei/juni 2010

Informatiebijeenkomst Declareren AWBZ. Declareren op klantniveau mei/juni 2010 Informatiebijeenkomst Declareren AWBZ Declareren op klantniveau mei/juni 2010 1 Agenda Stand van zaken AW119 (Excel format) Declaratieproces AW319 (EI standaard) Randvoorwaarden voor succesvolle implementatie

Nadere informatie

SECTORVREEMDE EN INSTELLINGSVREEMDE ZZP S. Geldig in jaar: 2011 Versie: 1.0

SECTORVREEMDE EN INSTELLINGSVREEMDE ZZP S. Geldig in jaar: 2011 Versie: 1.0 SECTORVREEMDE EN INSTELLINGSVREEMDE ZZP S Eigenaar: Gereviewd door: Geldig in jaar: 2011 Versie: 1.0 Betrokken beleidsregels NZA: Laura Mostert Saskia Hartendorp CA-392 Invoering Zorgzwaartepakketten CA-437

Nadere informatie

Handleiding declareren Diëtetiek

Handleiding declareren Diëtetiek Bijlage 2 Handleiding declareren Diëtetiek 2018-2020 Ziekenhuizen/ZBC Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde ziekenhuizen

Nadere informatie

Bijlage 2: Uniform declaratieprotocol wijkverpleging, eerstelijnsverblijf (ELV) en zorg zintuigelijk gehandicapten (ZG)

Bijlage 2: Uniform declaratieprotocol wijkverpleging, eerstelijnsverblijf (ELV) en zorg zintuigelijk gehandicapten (ZG) Bijlage 2: Uniform declaratieprotocol wijkverpleging, eerstelijnsverblijf (ELV) en zorg zintuigelijk gehandicapten (ZG) Definities Betaalbaarstelling Betaling aan een derde in opdracht van de zorgaanbieder

Nadere informatie

Memo basisprincipes elektronisch declareren AWBZ-zorg op cliëntniveau

Memo basisprincipes elektronisch declareren AWBZ-zorg op cliëntniveau Memo basisprincipes elektronisch declareren AWBZ-zorg op cliëntniveau Aanleiding In de afgelopen weken is gebleken dat er bij diverse partijen onduidelijkheid bestaat over het traject om te komen tot het

Nadere informatie

Bijlage 3. Handleiding declareren Podotherapie PM 304

Bijlage 3. Handleiding declareren Podotherapie PM 304 Bijlage 3 Handleiding declareren Podotherapie PM 304 Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde podotherapeuten bij Menzis

Nadere informatie

Declaratieprotocol Mondzorg 2015

Declaratieprotocol Mondzorg 2015 Declaratieprotocol Mondzorg 2015 Behorend bij de Overeenkomst 2015 Achmea - Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde Definities Betaalbaarstelling Onder betaalbaarstelling wordt verstaan het daadwerkelijk

Nadere informatie

Declaratieprotocol jeugdhulp

Declaratieprotocol jeugdhulp H-10 inkoopbureau Declaratieprotocol jeugdhulp Procesbeschrijving voor het indienen van declaraties voor jeugdhulp voor de H-10 gemeenten H-10 inkoopbureau 19-2-2015 Inhoudsopgave Context... 2 Toewijzing...

Nadere informatie

Bijlage 2 Handleiding declareren logopedie 2016/2017

Bijlage 2 Handleiding declareren logopedie 2016/2017 Bijlage 2 Handleiding declareren logopedie 2016/2017 Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde logopedisten bij Menzis COA

Nadere informatie

Beslisboom voor het verwerken van retourinformatie Waar leest u het retourbericht? Webportaal VECOZO?

Beslisboom voor het verwerken van retourinformatie Waar leest u het retourbericht? Webportaal VECOZO? Tips voor verwerken retourinformatie U kunt uw declaratie indienen in op het Elektronisch Declaratieportaal (EDP) van VECOZO. Op dit portaal kunt u de status van de afhandeling volgen en ontvangt u retourinformatie

Nadere informatie

Handleiding declareren dieetadvisering 2015 ZH308

Handleiding declareren dieetadvisering 2015 ZH308 Bijlage 2 Handleiding declareren dieetadvisering 2015 ZH308 Ziekenhuizen/ZBC Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde ziekenhuizen

Nadere informatie

Uniforme Declaratieparagraaf Wijkverpleging, Eerstelijnsverblijf (ELV) en Zorg Zintuiglijk Gehandicapten (ZG) 2019

Uniforme Declaratieparagraaf Wijkverpleging, Eerstelijnsverblijf (ELV) en Zorg Zintuiglijk Gehandicapten (ZG) 2019 Uniforme Declaratieparagraaf Wijkverpleging, Eerstelijnsverblijf (ELV) en Zorg Zintuiglijk Gehandicapten (ZG) 2019 Deze declaratieparagraaf beschrijft de volgende onderwerpen: - Artikel 1 Algemeen - Artikel

Nadere informatie

Bijlage X: Uniform declaratieprotocol wijkverpleging, eerstelijnsverblijf (ELV) en zorg zintuigelijk gehandicapten (ZG)

Bijlage X: Uniform declaratieprotocol wijkverpleging, eerstelijnsverblijf (ELV) en zorg zintuigelijk gehandicapten (ZG) Bijlage X: Uniform declaratieprotocol wijkverpleging, eerstelijnsverblijf (ELV) en zorg zintuigelijk gehandicapten (ZG) Definities Betaalbaarstelling Betaling aan een derde in opdracht van de zorgaanbieder

Nadere informatie

FAQ AZR 3.2 versie 8, d.d. februari 2014 Trefwoorden AAT Indicatie MUT BSN MAZ Toewijzing Declaratie MigratieOverig

FAQ AZR 3.2 versie 8, d.d. februari 2014 Trefwoorden AAT Indicatie MUT BSN MAZ Toewijzing Declaratie MigratieOverig Trefwoorden AAT Indicatie MUT BSN MAZ Toewijzing Declaratie MigratieOverig Volgnr. Vraag Antwoord BSN 1 Indien BSN niet gevuld is, wordt dit veld gevuld met 999999999. Dit leidt tot een probleem in mijn

Nadere informatie

1.3 CIZ Het Centrum Indicatiestelling Zorg als bedoeld in artikel 1 onder b van het Zorgindicatiebesluit.

1.3 CIZ Het Centrum Indicatiestelling Zorg als bedoeld in artikel 1 onder b van het Zorgindicatiebesluit. Bijlage 12 bij circulaire Care/AWBZ/09/17c REGELING Declaratie AWBZ-zorg Gelet op artikel 37 en artikel 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de volgende

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 18627 8 juli 2013 Declaratievoorschriften AWBZ-zorg Vastgesteld op 25 juni 2013 NR/CA-300-019 Ingevolge artikel 37 en

Nadere informatie

Declaratieprotocol behorende bij Zorgovereenkomst Eerstelijns Verblijf 2017

Declaratieprotocol behorende bij Zorgovereenkomst Eerstelijns Verblijf 2017 Definities Betaalbaarstelling Betaling aan een derde in opdracht van de zorgaanbieder Datum beschikbaarstelling retourinformatie bij VECOZO Derdenbeslag Onder betaalbaarstelling wordt verstaan het daadwerkelijk

Nadere informatie

BEP-model AWBZ Algemeen. versie 1.0. Mutaties t.o.v. BEP-model AWBZ 3.1 (versie 1.2)

BEP-model AWBZ Algemeen. versie 1.0. Mutaties t.o.v. BEP-model AWBZ 3.1 (versie 1.2) Algemeen In revisierelease AZR 3.1.1 zijn enkele onjuist- en onduidelijkheden in de specificaties hersteld. Daarnaast zijn enkele regels opgenomen in verband met de Experimenten Regelarme Instellingen

Nadere informatie

Bijlage X: Uniform declaratieprotocol wijkverpleging, eerstelijnsverblijf (ELV) en zorg zintuigelijk gehandicapten (ZG)

Bijlage X: Uniform declaratieprotocol wijkverpleging, eerstelijnsverblijf (ELV) en zorg zintuigelijk gehandicapten (ZG) Bijlage X: Uniform declaratieprotocol wijkverpleging, eerstelijnsverblijf (ELV) en zorg zintuigelijk gehandicapten (ZG) Definities Betaalbaarstelling Betaling aan een derde in opdracht van de zorgaanbieder

Nadere informatie

Bijlage 2 Handleiding declareren Ergotherapie 2016/2017

Bijlage 2 Handleiding declareren Ergotherapie 2016/2017 Bijlage 2 Handleiding declareren Ergotherapie 2016/2017 Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde ergotherapeuten bij Menzis

Nadere informatie

Migratie, Conversie en Kwaliteitstraject AZR Toelichting en verduidelijking

Migratie, Conversie en Kwaliteitstraject AZR Toelichting en verduidelijking Inleiding In het kader van de overgang van AZR 2.2 naar AZR 3.0 zijn er een drietal trajecten gedefinieerd: Migratie; Conversie(periode); Kwaliteitstraject. Deze trajecten worden los van elkaar uitgevoerd

Nadere informatie

Bijlage 1. Handleiding declareren eerstelijns psychologie EP 301 Eerstelijns psychologen

Bijlage 1. Handleiding declareren eerstelijns psychologie EP 301 Eerstelijns psychologen Bijlage 1 Handleiding declareren eerstelijns psychologie 2013 EP 301 Eerstelijns psychologen Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde

Nadere informatie

1. Wetgeving, regelgeving (beleidsregels en andere regels), landelijke richtlijnen en overige bilateraal. 2. De declaratieparagraaf geldt voor:

1. Wetgeving, regelgeving (beleidsregels en andere regels), landelijke richtlijnen en overige bilateraal. 2. De declaratieparagraaf geldt voor: Uniforme Declaratieparagraaf Deze declaratieparagraaf beschrijft hieronder de volgende onderwerpen: - Artikel 1 Algemeen - Artikel 2 Controle verzekeringsrecht - Artikel 3 Declareren - Artikel 4 Declareren

Nadere informatie

Bijlage 1 Handleiding declareren GGZ Cure zorgaanbieders 2014

Bijlage 1 Handleiding declareren GGZ Cure zorgaanbieders 2014 Bijlage 1 Handleiding declareren GGZ Cure zorgaanbieders 2014 Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde GGZ Cure aanbieders

Nadere informatie

Bijlage 2 Handleiding declareren ergotherapie PM 304 Vrijgevestigde/Wlz-instellingen

Bijlage 2 Handleiding declareren ergotherapie PM 304 Vrijgevestigde/Wlz-instellingen Bijlage 2 Handleiding declareren ergotherapie 2018-2020 PM 304 Vrijgevestigde/Wlz-instellingen Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door

Nadere informatie

Uniforme declaratieprotocol wijkverpleging en zorg zintuigelijk gehandicapten

Uniforme declaratieprotocol wijkverpleging en zorg zintuigelijk gehandicapten Uniforme declaratieprotocol wijkverpleging en zorg zintuigelijk gehandicapten Definities Betaalbaarstelling Betaling aan een derde in opdracht van de zorgaanbieder Datum beschikbaarstelling retourinformatie

Nadere informatie

Handleiding declareren ergotherapie 2015 ZH308

Handleiding declareren ergotherapie 2015 ZH308 Bijlage 2 Handleiding declareren ergotherapie 2015 ZH308 Ziekenhuizen/ZBC Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde ziekenhuizen

Nadere informatie

Toewijzings- en declaratieprotocol Wmo BOV- en Kempengemeenten voor maatwerkvoorzieningen. begeleiding 18+

Toewijzings- en declaratieprotocol Wmo BOV- en Kempengemeenten voor maatwerkvoorzieningen. begeleiding 18+ Toewijzings- en declaratieprotocol Wmo BOV- en Kempengemeenten voor maatwerkvoorzieningen begeleiding 18+ Ingangsdatum protocol: 1 januari 2018 Inleiding Zorgaanbieders dienen voor gegevensuitwisseling

Nadere informatie

Bijlage 1. Handleiding declareren logopedie ZH308. Ziekenhuizen/ZBC

Bijlage 1. Handleiding declareren logopedie ZH308. Ziekenhuizen/ZBC Bijlage 1 Handleiding declareren logopedie ZH308 Ziekenhuizen/ZBC Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde ziekenhuizen

Nadere informatie

3.1 Zorgaanbieder De natuurlijke persoon of rechtspersoon die beroeps- of bedrijfsmatig zorg verleent, als bedoeld in artikel 1 onder c van de Wmg.

3.1 Zorgaanbieder De natuurlijke persoon of rechtspersoon die beroeps- of bedrijfsmatig zorg verleent, als bedoeld in artikel 1 onder c van de Wmg. Bijlage 25 bij circulaire CARE/AWBZ/13/05c REGELING Declaratievoorschriften AWBZ-zorg Ingevolge artikel 37 en 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), is de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bevoegd

Nadere informatie

Overeenkomst Farmaceutische Zorg 2019

Overeenkomst Farmaceutische Zorg 2019 Overeenkomst Farmaceutische Zorg 2019 BIJLAGE BIJ DEEL II: Basis Declaratieparagraaf Eerste lijn 1 INHOUDSOPGAVE Artikel 1 Algemeen... 3 Artikel 2 Controle verzekeringsrecht en BSN... 3 Artikel 3 Declareren...

Nadere informatie

Declaratie AWBZ-zorg (Excel format)

Declaratie AWBZ-zorg (Excel format) Declaratie AWBZ-zorg (Excel format) Versie EI-standaarden: 1.1, 10-12-2009 INVULINSTRUCTIES [INV] Aanwijzingen bij het gebruik van Declaratie AWBZ-zorg (Excel format) Uitgave document: 1, 10-12-2009 Kenmerk:

Nadere informatie

Zilveren Kruis Zorgkantoor

Zilveren Kruis Zorgkantoor Zilveren Kruis Zorgkantoor Contractering subsidieregelingen Extramurale behandeling 2016 EXTRAMURALE BEHANDELING Recent is de subsidieregeling Extramurale Behandeling (EB) in de Staatscourant gepubliceerd.

Nadere informatie

Bijlage 1 Handleiding declareren oefentherapie Cesar/Mensendieck 2016/2017

Bijlage 1 Handleiding declareren oefentherapie Cesar/Mensendieck 2016/2017 Bijlage 1 Handleiding declareren oefentherapie Cesar/Mensendieck 2016/2017 Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde oefentherapeuten

Nadere informatie

Mutatieoverzicht iwlz 1.0 vs AZR 3.2

Mutatieoverzicht iwlz 1.0 vs AZR 3.2 Algemeen Tekstuele aanpassingen In alle documentatie is AWBZ vervangen door Wlz en AZR vervangen door iwlz. Voor de overzichtelijkheid van dit document zijn deze wijzigingen niet opgenomen in dit mutatierapport.

Nadere informatie

Handleiding declareren logopedie 2017 ZH308

Handleiding declareren logopedie 2017 ZH308 Bijlage 2 Handleiding declareren logopedie 2017 ZH308 Ziekenhuizen/ZBC Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde ziekenhuizen

Nadere informatie

Nacalculatie 2014. Indien van toepassing - Specificatie opgave zorginfrastructuur

Nacalculatie 2014. Indien van toepassing - Specificatie opgave zorginfrastructuur Nacalculatie 2014 De deadline voor indiening van de volledige nacalculatie is door de NZa vastgesteld vóór 1 juni 2015. Om tijdige indiening van de nacalculatieformulieren 2014 bij de NZa te kunnen bewerkstelligen,

Nadere informatie

ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C

ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C OPZET INFOSESSIE - Overgang van oude naar nieuwe PDC, wat zijn de gevolgen voor klanten met bestaande indicaties -

Nadere informatie

Handleiding declareren GGZ Cure zorgaanbieders 2017

Handleiding declareren GGZ Cure zorgaanbieders 2017 Handleiding declareren GGZ Cure zorgaanbieders 2017 Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde GGZ Cure aanbieders bij Menzis

Nadere informatie

Bijlage X: Uniforme declaratieprotocol wijkverpleging en zorg zintuigelijk gehandicapten

Bijlage X: Uniforme declaratieprotocol wijkverpleging en zorg zintuigelijk gehandicapten Bijlage X: Uniforme declaratieprotocol wijkverpleging en zorg zintuigelijk gehandicapten Definities Betaalbaarstelling Betaling aan een derde in opdracht van de zorgaanbieder Datum beschikbaarstelling

Nadere informatie

Uniforme declaratieparagraaf versie 1.0

Uniforme declaratieparagraaf versie 1.0 Uniforme declaratieparagraaf versie 1.0 Artikel 1 Algemeen 1. Wetgeving, regelgeving (beleidsregels en andere regels), landelijke richtlijnen en overige bilateraal overeengekomen afspraken zijn altijd

Nadere informatie

BEP-model Wlz AZR 3.2 versie 1.2 vs i-wlz 1.0 versie 0.9

BEP-model Wlz AZR 3.2 versie 1.2 vs i-wlz 1.0 versie 0.9 Algemeen In het BEP-model Wlz vindt u de concept specificaties van de i-wlz-standaard versie 1.0 zoals deze binnen de Wlz gebruikt gaat worden. Deze standaard is gebaseerd op de specificaties van AZR 3.2.

Nadere informatie

Bijlage 2 Handleiding declareren ergotherapie 2015 PM 304 Vrijgevestigd/AWBZ-instellingen

Bijlage 2 Handleiding declareren ergotherapie 2015 PM 304 Vrijgevestigd/AWBZ-instellingen Bijlage 2 Handleiding declareren ergotherapie 2015 PM 304 Vrijgevestigd/AWBZ-instellingen Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde

Nadere informatie

3.2 Zorgkantoor Een verbindingskantoor als bedoeld in artikel 1, onderdeel c van het Administratiebesluit Bijzondere Ziektekostenverzekering.

3.2 Zorgkantoor Een verbindingskantoor als bedoeld in artikel 1, onderdeel c van het Administratiebesluit Bijzondere Ziektekostenverzekering. Bijlage 24 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c REGELING Declaratievoorschriften AWBZ-zorg Ingevolge artikel 37 en 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), is de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bevoegd

Nadere informatie

Kwaliteitstraject AZR definitief april 2011

Kwaliteitstraject AZR definitief april 2011 Kwaliteitstraject AZR definitief april 2011 Inleiding Het Kwaliteitstraject vindt plaats onder regie van VWS en in samenwerking met ZN en het CVZ. Het Kwaliteitstraject heeft als doel om vast te stellen

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst Financiering WLZ februari 2015

Voorlichtingsbijeenkomst Financiering WLZ februari 2015 Voorlichtingsbijeenkomst Financiering WLZ 2015 4 februari 2015 Inhoud presentatie Contracteerruimte 2015 Clickmomenten ZZV Meerzorg Clientgericht declareren Bevoorschotting Publicatie uitnutting gegevens

Nadere informatie

Handleiding down- en uploaden Excel format declareren/nominatieve lijst versie april 2010

Handleiding down- en uploaden Excel format declareren/nominatieve lijst versie april 2010 Handleiding down- en uploaden Excel format declareren/nominatieve lijst versie 3.0 20 april 2010 De NZa heeft bepaald dat u als zorgaanbieder met ingang van 1 januari 2010 de zorg die u levert aan cliënten

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst financieel beleid Wlz januari 2017

Informatiebijeenkomst financieel beleid Wlz januari 2017 Informatiebijeenkomst financieel beleid Wlz 2017 27 januari 2017 Verleden heden toekomst 2016 Zorg Budget Declaratiegedrag 2017 Klant centraal Budget Declaratiegedrag 2018 Toekomstagenda Inhoud presentatie

Nadere informatie

Uniforme declaratieparagraaf versie 1.0 Wijkverpleging, ELV en ZG

Uniforme declaratieparagraaf versie 1.0 Wijkverpleging, ELV en ZG Uniforme declaratieparagraaf versie 1.0 Wijkverpleging, ELV en ZG Artikel 1 Algemeen 1. Wetgeving, regelgeving (beleidsregels en andere regels), landelijke richtlijnen en overige bilateraal overeengekomen

Nadere informatie

Uitvoeringsvarianten van iwmo

Uitvoeringsvarianten van iwmo Uitvoeringsvarianten van iwmo In 2014 is de iwmo-standaard ontwikkeld waarmee gestandaardiseerde elektronische gegevensuitwisseling mogelijk wordt tussen gemeenten en aanbieders in de nieuwe Wmo. Wat iwmo

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg

BELEIDSREGEL CA Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg BELEIDSREGEL Prestatiebeschrijvingen en tarieven ZZPmeerzorg AWBZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-300-536. Volledig Pakket Thuis. Bijlage 12 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c

BELEIDSREGEL CA-300-536. Volledig Pakket Thuis. Bijlage 12 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c Bijlage 12 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c BELEIDSREGEL Volledig Pakket Thuis Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Algemene voorwaarden 2017 inzake rechtstreeks declareren mondzorg in het kader van de Wlz.

Algemene voorwaarden 2017 inzake rechtstreeks declareren mondzorg in het kader van de Wlz. Algemene voorwaarden 2017 inzake rechtstreeks declareren mondzorg in het kader van de Wlz. Dit document heeft alleen betrekking op declaraties die via de Vektis declaratiestandaard MZ301 Wlz ten laste

Nadere informatie

Deze beleidsregel bepaalt de begrippen die gebruikt worden in de regelgeving van de NZa.

Deze beleidsregel bepaalt de begrippen die gebruikt worden in de regelgeving van de NZa. Bijlage 8 bij circulaire AWBZ/Care/11/9c BELEIDSREGEL Definities AWBZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Overdracht van cliëntgegevens AWBZ naar Wmo

Overdracht van cliëntgegevens AWBZ naar Wmo Overdracht van cliëntgegevens AWBZ naar Wmo 3 april 2014 Martijn Mallie, projectleider Min. VWS Inleiding 1 januari 2015 AWBZ naar WMO Extramurale begeleiding Persoonlijke verzorging (ong. 5%) (alleen

Nadere informatie

Vertaaltabel ZZP naar functies/klassen versie 4.1 Van toepassing per 1-1-2011 t/m 31-3-2011

Vertaaltabel ZZP naar functies/klassen versie 4.1 Van toepassing per 1-1-2011 t/m 31-3-2011 #2010084698v6 Vertaaltabel ZZP naar functies/klassen versie 4.1 Van toepassing per 1-1-2011 t/m 31-3-2011 Wijzigingshistorie Datum Auteur Versie Wijziging 12-12-2006 CVZ 1.0 Definitieve versie 04-04-2007

Nadere informatie

Financieel beleid Wlz 2018

Financieel beleid Wlz 2018 Financieel beleid Wlz 2018 Zorgkantoren Zuid-Holland Noord en Amstelland en de Meerlanden 1 Financieel beleid Wlz 2018 Zorgkantoren Zuid-Holland Noord en Amstelland en de Meerlanden Financieel beleid voor

Nadere informatie

Instructie opdrachtverlening en factureren Horst aan de Maas

Instructie opdrachtverlening en factureren Horst aan de Maas Instructie opdrachtverlening en factureren Horst aan de Maas Versie 05-03-15 1. Inleiding Deze instructie is bedoeld voor zorgverleners om declaraties in te dienen bij de gemeente Horst aan de Maas. Het

Nadere informatie

Deze declaratieparagraaf beschrijft hieronder de volgende onderwerpen:

Deze declaratieparagraaf beschrijft hieronder de volgende onderwerpen: Uniforme Declaratieparagraaf Wijkverpleging/ELV versie 1.0. Deze declaratieparagraaf beschrijft hieronder de volgende onderwerpen: - Artikel 1 Algemeen - Artikel 2 Controle verzekeringsrecht - Artikel

Nadere informatie

Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen

Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen 1 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 AGB-code in de Wmo... 4 AGB-code of erkenning

Nadere informatie

Bijlage 2 Handleiding declareren logopedie 2017

Bijlage 2 Handleiding declareren logopedie 2017 Bijlage 2 Handleiding declareren logopedie 2017 PM 304 Vrijgevestigd/WLZ-instellingen Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde

Nadere informatie

Externe integratie. Indicatie Wlz IW801-IW802. Invulinstructie [INV] Versie EI-standaard 1.0 Versie datum

Externe integratie. Indicatie Wlz IW801-IW802. Invulinstructie [INV] Versie EI-standaard 1.0 Versie datum Externe integratie Indicatie Wlz IW801-IW802 Invulinstructie [INV] Versie EI-standaard 1.0 Versie datum 03-02-2017 Uitgave document 6 Uitgave datum: 18-12-2017 Kenmerk: IW801-IW802v1.0_INVu6 Adres- en

Nadere informatie

3.3 ZZP-meerzorg tarief Het bedrag per dag dat in rekening gebracht kan worden ter vergoeding van de door de zorgaanbieder geboden ZZP-meerzorg.

3.3 ZZP-meerzorg tarief Het bedrag per dag dat in rekening gebracht kan worden ter vergoeding van de door de zorgaanbieder geboden ZZP-meerzorg. Bijlage 23 bij circulaire AWBZ/Care/12/07c REGELING Administratie- en declaratievoorschriften ZZP-meerzorg AWBZ Ingevolge de artikelen 36, derde lid, 37, eerste lid en artikel 38 derde lid van de Wet marktordening

Nadere informatie

Handleiding CAK voor zorgaanbieders

Handleiding CAK voor zorgaanbieders Handleiding CAK voor zorgaanbieders Versie 3.2 01-01-2014 Nijmegen Waardenland Midden-Holland Midden-Brabant Noordoost-Brabant Noord-Holland Noord Noord- en Midden-Limburg Inhoudsopgave 1. Toewijzing...

Nadere informatie

Backoffice Jeugdzorg en nieuwe Wmo. Bijeenkomst voor Arnhemse zorgaanbieders 16 december 2014, Musis Sacrum

Backoffice Jeugdzorg en nieuwe Wmo. Bijeenkomst voor Arnhemse zorgaanbieders 16 december 2014, Musis Sacrum Backoffice Jeugdzorg en nieuwe Wmo Bijeenkomst voor Arnhemse zorgaanbieders 16 december 2014, Musis Sacrum Programma 1. Welkom - Gemeente Arnhem 2. Introductie - WMO kantoor 3. Toelichting Administratief

Nadere informatie

Bijlage C: Leveringsstatus

Bijlage C: Leveringsstatus Bijlage C: Leveringsstatus Geldend voor de Melding Aanvang Zorg Situatie Cliënt ontvangt alle toegewezen zorg. Geleverde klasse (en opslag) is gelijk aan ZTW Cliënt ontvangt deel van toegewezen zorg, maar

Nadere informatie

Procesbeschrijving Begeleiding, Verblijf en Persoonlijke verzorging

Procesbeschrijving Begeleiding, Verblijf en Persoonlijke verzorging Procesbeschrijving Begeleiding, Verblijf en Persoonlijke verzorging Opgesteld door: Anneke Renckens WMO kantoor Pagina 1 van 6 Dit is een procesbeschrijving van het administratieve systeem van het WMO

Nadere informatie

Externe integratie. Indicatie Wlz IW801-IW802. Invulinstructie [INV] Versie EI-standaard 1.0 Versie datum

Externe integratie. Indicatie Wlz IW801-IW802. Invulinstructie [INV] Versie EI-standaard 1.0 Versie datum Externe integratie Indicatie Wlz IW801-IW802 Invulinstructie [INV] Versie EI-standaard 1.0 Versie datum 03-02-2017 Uitgave document 1 Uitgave datum: 3-2-2017 Kenmerk: IW801-IW802v1.0_INVu1 Adres- en contactgegevens

Nadere informatie

Contracteren Zelfstandige Zorgverleners AWBZ

Contracteren Zelfstandige Zorgverleners AWBZ BELEIDSREGEL Contracteren Zelfstandige Zorgverleners AWBZ Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

1.3 CIZ Het Centrum Indicatiestelling Zorg als bedoeld in artikel 1 onder b van het Zorgindicatiebesluit.

1.3 CIZ Het Centrum Indicatiestelling Zorg als bedoeld in artikel 1 onder b van het Zorgindicatiebesluit. REGELING Declaratie AWBZ-zorg Gelet op artikel 37 en artikel 38 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de volgende regeling vastgesteld; Artikel 1. Begripsbepalingen

Nadere informatie

Bijlage 1 Handleiding declareren Fysiotherapie 2016/2017

Bijlage 1 Handleiding declareren Fysiotherapie 2016/2017 Bijlage 1 Handleiding declareren Fysiotherapie 2016/2017 Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde fysiotherapeuten bij

Nadere informatie

iwlz-release Functionele uitwerking 28 februari 2019

iwlz-release Functionele uitwerking 28 februari 2019 iwlz-release 2.0.2 Functionele uitwerking 28 februari 2019 Inhoud INLEIDING 4 1 VERHUISBERICHT (ZK31) 5 1.1 Uitgangspunten 5 1.1.1 Uitgangspunt 4 (UP004) 5 1.2 Bedrijfsregels 5 1.2.1 Bedrijfsregel 122

Nadere informatie

Bijlage 2 Handleiding declareren Kraamzorg 2017

Bijlage 2 Handleiding declareren Kraamzorg 2017 Bijlage 2 Handleiding declareren Kraamzorg 2017 Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde kraamcentra bij Menzis, Anderzorg

Nadere informatie

INKOOPSYSTEMATIEK 2020

INKOOPSYSTEMATIEK 2020 Bijlage 1 INKOOPSYSTEMATIEK 2020 TEN BEHOEVE VAN DE ZORGINKOOP LANGDURIGE ZORG (Wlz) 2019-2023 In dit hoofdstuk lichten we toe hoe Menzis Zorgkantoor afspraken maakt met zorgaanbieders in 2020. Mandaat

Nadere informatie

Analyse databestanden ten behoeve van verblijfszorg thuis. Eindrapportage

Analyse databestanden ten behoeve van verblijfszorg thuis. Eindrapportage Analyse databestanden ten behoeve van verblijfszorg thuis Eindrapportage Analyse databestanden ten behoeve van verblijfszorg thuis Eindrapportage Enschede, 18 juni 2007 NV/07/1673/afp mw. ir. N.M.H. van

Nadere informatie

Werkinstructie declareren prestatiefinanciering vanaf 2018

Werkinstructie declareren prestatiefinanciering vanaf 2018 Werkinstructie declareren prestatiefinanciering vanaf 2018 WMO i-standaarden Gemeente Nijkerk Versie 01-2018 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Beschikken/toewijzen... 2 2.1. Toewijzing ontvangen (301)... 2 2.2.

Nadere informatie

Zorgverlenerscode voorschrijver/verwijzer of specialisme voorschrijver/verwijzer ontbreekt of is onjuist. Bij elke prestatie kunt u aangeven wie de Vo

Zorgverlenerscode voorschrijver/verwijzer of specialisme voorschrijver/verwijzer ontbreekt of is onjuist. Bij elke prestatie kunt u aangeven wie de Vo Addendum op handleiding EPexpress: Het voorkomen van afwijzingen van declaratiebestanden door VECOZO. VECOZO controleert de declaratiebestanden die u indient op verschillende punten. Sinds kort zijn de

Nadere informatie

Algemene voorwaarden inzake rechtstreeks declareren mondzorg in het kader van de Wlz

Algemene voorwaarden inzake rechtstreeks declareren mondzorg in het kader van de Wlz Algemene voorwaarden 2018 inzake rechtstreeks declareren mondzorg in het kader van de Wlz Dit document heeft alleen betrekking op declaraties die via de Vektis declaratiestandaard MZ301 Wlz ten laste van

Nadere informatie