Registratie van softwaretoken: SafeNet MobilePASS+ voor Apple ios

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Registratie van softwaretoken: SafeNet MobilePASS+ voor Apple ios"

Transcriptie

1 Registratie van softwaretoken: SafeNet MobilePASS+ voor Apple ios Stap 1: Het bericht voor zelfregistratie openen a. Open het bericht Self-Enrollment op uw Apple ios-telefoon. OPMERKING: als u uw eigen telefoon gebruikt, opent u het bericht met OWA ( of stuurt u de URL veilig door naar uw apparaat. b. Tik op de koppeling om naar de SafeNetwebpagina voor registratie te gaan. Stap 2: SafeNet-webpagina voor tokenregistratie a. OPMERKING: als de MobilePASS+-app al is geïnstalleerd en wordt uitgevoerd op uw telefoon, gaat u verder met stap 5. b. Als u de app vanuit de Apple Store wilt installeren, tikt u op het pictogram voor MobilePASS+. c. Als hierom wordt gevraagd, voert u de referenties voor uw Apple-id in. Stap 3: De MobilePASS+-app downloaden a. Tik op het wolkpictogram om te beginnen met downloaden. Stap 4: Terugkeren naar de webpagina voor registratie a. Tik op de koppeling < Safari in de linkerbovenhoek wanneer de download is voltooid. OPMERKING: als de koppeling niet wordt weergegeven, dubbeltikt u op de thuisknop op uw telefoon en selecteert u de SafeNet-webpagina voor registratie. Stap 5: Uw MobilePASS+-token registreren b. Tik op de koppeling Enroll your MobilePASS+ token. Stap 6: Registratie bevestigen a. Tik op de knop Open.

2 Stap 7: Pushmeldingen bevestigen a. Tik in het bericht Push Notification op de knop OK. b. Tik in het volgende scherm op de knop Allow. OPMERKING: UTC heeft pushmeldingen in het SafeNet-product niet ingeschakeld. Stap 8: Uw pincode voor de server instellen en bevestigen a. Voer in het veld Server PIN een pincode van 4 tot 16 cijfers in. b. Voer in het veld Confirm Server PIN nogmaals uw pincode in. c. Tik op de knop Submit. Stap 9: Tokennaam bevestigen a. Desgewenst kunt u de waarde in het veld Token Name bewerken. OPMERKING: standaard bestaat de tokennaam uit uw gebruikers-id voor SafeNet en het serienummer van het MobilePASS-token. b. Tik op de knop OK om de tokennaam op te slaan. Cisco AnyConnect (VPN) TPAM Stap 10: Het token selecteren a. Tik in het MobilePASS+-scherm op de tokennaam om een toegangscode voor een token te genereren. OPMERKING: de MobilePASS+-app ondersteunt de installatie van meerdere softwaretokens, maar op basis van het UTC-beleid is slechts één token per gebruiker toegestaan. U kunt op het tandwielpictogram tikken om ongewenste softwaretokens te verwijderen. Stap 11: Huidige toegangscode bekijken a. De toegangscode van zes cijfers wordt weergegeven in het veld. OPMERKING: negeer de ruimte tussen het derde en vierde cijfer, dit is GEEN spatie. b. Als een toegangscode voor een token eenmaal is gebruikt voor verificatie, mag deze niet opnieuw worden gebruikt. Tik op de knop Next Passcode om een nieuwe toegangscode te genereren. Stap 12: Verifiëren met SafeNet-tokens a. Voer in het veld Username (of UserID) uw gebruikers-id voor SafeNet in. OPMERKING: uw gebruikers-id voor SafeNet mag overeenkomen met uw aanmeldings-id voor Windowsdomeinen, maar dit hoeft niet. b. Voer in het veld Password (of Passcode) uw toegangscode (pincode + tokencode) in. c. Tik op de knop OK (of Login). OPMERKING: deze aanmeldingsschermen zijn afkomstig uit Cisco AnyConnect (VPN) en TPAM. Andere toepassingen waarvoor SafeNet-verificatie vereist is, lijken hierop.

3 Registratie van softwaretoken: SafeNet MobilePASS+ voor Android Stap 1: Het bericht voor zelfregistratie openen a. Open het bericht Self-Enrollment op uw Android-telefoon. OPMERKING: als u uw eigen telefoon gebruikt, opent u het bericht met OWA ( of stuurt u het bericht veilig door naar uw apparaat. b. Tik op de koppeling om naar de SafeNetwebpagina voor registratie te gaan. Stap 2: SafeNet-webpagina voor tokenregistratie a. OPMERKING: als de MobilePASS+-app al is geïnstalleerd en wordt uitgevoerd op uw telefoon, gaat u verder met stap 5. b. Als u de app vanuit Google Play wilt installeren, tikt u op het pictogram voor MobilePASS+. c. Als hierom wordt gevraagd, voert u uw Google Play-referenties in. Stap 3: De MobilePASS+-app installeren en openen a. Tik op de knop Installeren om te beginnen met downloaden. b. Als het downloaden is voltooid, tikt u op de knop Open. Stap 4: MobilePASS+ configureren a. Tik als antwoord op de vraag Allow MobilePASS+ to make and manage phone calls? op de knop ALLOW. OPMERKING: u moet deze stap uitvoeren om voor uw telefoon de juiste beveiligingsmachtigingen aan MobilePASS+ toe te wijzen. b. Tik in het scherm Welcome to MobilePASS+ op de knop Get Started. Stap 5: Controleren of MobilePASS+ wordt uitgevoerd a. MobilePASS+ is nu geïnstalleerd en actief, maar er is geen token geregistreerd. b. Herhaal stap 1 of tik op de terugknop op uw telefoon om het browservenster met de SafeNet-webpagina voor registratie te selecteren. Stap 6: Uw MobilePASS+-token registreren a. Klik op de SafeNet-webpagina voor registratie op de koppeling Enroll your MobilePASS+ token. OPMERKING: als de koppeling niet werkt, volgt u de instructies voor automatische registratie om de tekenreeks voor registratie te kopiëren en te plakken.

4 Stap 7: Uw pincode voor de server instellen en bevestigen a. Voer in het veld Server PIN een pincode van 4 tot 16 cijfers in. b. Voer in het veld Confirm Server PIN nogmaals uw pincode in. c. Tik op de knop Submit. Stap 8: Tokennaam bevestigen a. Desgewenst kunt u de waarde in het veld Token Name bewerken. OPMERKING: standaard bestaat de tokennaam uit uw gebruikers-id voor SafeNet en het serienummer van het MobilePASS-token. b. Tik op de knop OK om de tokennaam op te slaan. Stap 9: Meldingen toestaan a. Tik in het scherm Notification Settings Action op de knop OK. b. Wanneer de instelling Notification access wordt weergegeven, stelt u deze in op ON. c. Tik in het scherm Allow MobilePASS+ op OK. Cisco AnyConnect (VPN) TPAM Stap 10: Het token selecteren a. Tik op de terugknop op uw telefoon om de MobilePASS+-app te selecteren. b. Tik in het MobilePASS+-scherm op de tokennaam om een toegangscode voor een token te genereren. OPMERKING: de MobilePASS+-app ondersteunt de installatie van meerdere softwaretokens, maar op basis van het UTC-beleid is slechts één token per gebruiker toegestaan. U kunt op het tandwielpictogram tikken om ongewenste softwaretokens te verwijderen. Stap 11: Huidige toegangscode bekijken a. De toegangscode van zes cijfers wordt weergegeven in het veld. OPMERKING: negeer de ruimte tussen het derde en vierde cijfer, dit is GEEN spatie. b. Als een toegangscode voor een token eenmaal is gebruikt voor verificatie, mag deze niet opnieuw worden gebruikt. Tik op de knop Next Passcode om een nieuwe toegangscode te genereren. Stap 12: Verifiëren met SafeNet-tokens a. Voer in het veld Username (of UserID) uw gebruikers-id voor SafeNet in. OPMERKING: uw gebruikers-id voor SafeNet mag overeenkomen met uw aanmeldings-id voor Windowsdomeinen, maar dit hoeft niet. b. Voer in het veld Password (of Passcode) uw toegangscode (pincode + tokencode) in. c. Tik op de knop OK (of Login). OPMERKING: deze aanmeldingsschermen zijn afkomstig uit Cisco AnyConnect (VPN) en TPAM. Andere toepassingen waarvoor SafeNet-verificatie vereist is, lijken hierop.

5 Registratie van softwaretoken: SafeNet MobilePASS voor Windows Phone Stap 1: Het bericht voor zelfregistratie openen a. Open het bericht Self-Enrollment op uw Windows Phone. OPMERKING: als u uw eigen telefoon gebruikt, opent u het bericht met OWA ( of stuurt u het bericht veilig door naar uw apparaat. b. Tik op de koppeling om naar de SafeNetwebpagina voor registratie te gaan. Stap 2: SafeNet-webpagina voor tokenregistratie a. OPMERKING: als de MobilePASS-app al is geïnstalleerd en wordt uitgevoerd op uw telefoon, gaat u verder met stap 4. b. Als u de app vanuit de Microsoft Store wilt installeren, tikt u op het pictogram voor MobilePASS. OPMERKING: draai de telefoon 90 graden als het pictogram niet wordt weergegeven. c. Als hierom wordt gevraagd, voert u de referenties voor uw Microsoft-account in. Stap 3: De MobilePASS-app installeren a. Tik op de knop Installeren om te beginnen met downloaden. b. Als de installatie is voltooid, houdt u de terugknop ingedrukt om terug te keren naar de SafeNet-webpagina voor tokenregistratie in Explorer. Stap 4: Uw MobilePASS-token registreren a. Klik op de SafeNet-webpagina voor registratie op de koppeling Enroll your MobilePASS token. OPMERKING: als de koppeling niet werkt, volgt u de instructies voor automatische registratie om de tekenreeks voor registratie te kopiëren en te plakken. Stap 5: Tokennaam bevestigen a. Desgewenst kunt u de waarde in het veld New Token Name bewerken. OPMERKING: standaard is uw tokennaam uw gebruikers-id voor SafeNet. b. Tik op de knop Activate om de tokennaam op te slaan. Stap 6: Uw pincode voor de server instellen a. Voer in het veld OTP PIN een pincode van 4 tot 16 alfanumerieke tekens in. b. Tik op de knop Continue.

6 Cisco AnyConnect (VPN) TPAM Stap 7: Uw pincode voor de server bevestigen a. Voer in het veld Re-enter OTP PIN nogmaals uw pincode in. b. Tik op de knop Continue. Stap 8: Huidige toegangscode bekijken a. De toegangscode van zes cijfers wordt weergegeven in het veld. b. Als een toegangscode voor een token eenmaal is gebruikt voor verificatie, mag deze niet opnieuw worden gebruikt. Tik op de knop Generate Passcode om een nieuwe toegangscode te maken. Stap 9: Verifiëren met SafeNet-tokens a. Voer in het veld Username (of UserID) uw gebruikers-id voor SafeNet in. OPMERKING: uw gebruikers-id voor SafeNet mag overeenkomen met uw aanmeldings-id voor Windowsdomeinen, maar dit hoeft niet. b. Voer in het veld Password (of Passcode) uw toegangscode (pincode + tokencode) in. c. Tik op de knop OK (of Login). OPMERKING: deze aanmeldingsschermen zijn afkomstig uit Cisco AnyConnect (VPN) en TPAM. Andere toepassingen waarvoor SafeNet-verificatie vereist is, lijken hierop.

7 Regels voor het gebruik van SafeNet-accounts en -tokens De beveiliging in SafeNet Authentication Service is gebaseerd op een combinatie van wat u weet (uw pincode) en wat u hebt (uw token). Dit beveiligingsschema werkt alleen als uw account en token te allen tijde veilig, beveiligd en beschermd zijn. Uw SafeNet-account en -token mogen alleen door u worden gebruikt. Deel uw account nooit, om welke reden dan ook, met anderen. Alle netwerkactiviteiten worden op elk moment gecontroleerd. Door uw SafeNet-account en -token te gebruiken, stemt u er impliciet mee in dat u wordt gecontroleerd. Zorg ervoor dat u uw pincode uit uw hoofd kent en noteer deze nergens. Geef uw pincode nooit aan anderen, ook niet aan collega's, ondersteuningsmedewerkers of personen die mogelijk claimen ondersteuningsmedewerkers te zijn. Als u vermoedt dat uw pincode niet meer geheim is, belt u de servicedesk of bezoekt u de selfserviceportal om de pincode direct te wijzigen. Wijzig uw pincode regelmatig. Als u uw pincode elke 90 dagen wijzigt, kunt u ervan uitgaan dat uw account veilig is. Als u uw hardwaretoken of telefoon met softwaretoken (van het bedrijf of uzelf) ooit verliest of laat stelen, moet u direct contact opnemen met de servicedesk om uw SafeNet-account te laten uitschakelen. Bent u uw token kwijt of hebt u het thuis laten liggen, dan kunt u via de servicedesk een tijdelijk wachtwoord aanvragen. Houd uw hardwaretoken uit handen van kleine kinderen. Druk alleen op de knop op uw etoken als u een tokencode wilt genereren. Installeer nooit een MobilePASS-softwaretoken op een apparaat dat is jailbroken of niet veilig is geconfigureerd. Als u uw eigen smartphone gebruikt, moet u deze zo configureren dat u een alfanumerieke of biometrische toegangscode moet invoeren om de telefoon te kunnen gebruiken. Zorg er altijd voor dat het besturingssysteem van uw apparaat en de toepassing MobilePASS zijn bijgewerkt naar de meest recente versie. Wanneer u een nieuwe smartphone wilt aanschaffen, moet u MobilePASS van uw huidige telefoon verwijderen en de apparaatconfiguratie wissen voordat u de telefoon inruilt. Probeer de MobilePASS-toepassing of het softwaretoken nooit te exporteren, over te dragen, te decompileren of hierop reverse-engineering toe te passen. Wanneer u een smartphone hebt hersteld op basis van een back-up, kunt u uw softwaretoken opnieuw aanvragen via de servicedesk. Als u uw SafeNet-account niet meer nodig hebt, neemt u contact op met uw bedrijfsafdeling om deze te laten verwijderen. Inactieve accounts waarbij al 12 maanden niet is aangemeld, worden verwijderd. Verwijdering van hardwaretoken Volg voor het verlopen hardwaretoken uw lokale richtlijnen voor de verwijdering van elektronisch afval. Ondersteuningsbronnen Selfserviceportal van SafeNet: Aanvullende documentatie: Als u een probleem wilt melden: Neem contact op met uw lokale IT-afdeling of bel de CSC-servicedesk

Thuiswerken 1 Inhoudsopgave 1 Tokenregistratie en App installatie (eerste keer inloggen) 1 Inloggen op de desktop 7

Thuiswerken 1 Inhoudsopgave 1 Tokenregistratie en App installatie (eerste keer inloggen) 1 Inloggen op de desktop 7 THUISWERKEN Inhoudsopgave Thuiswerken 1 Inhoudsopgave 1 Tokenregistratie en App installatie (eerste keer inloggen) 1 Inloggen op de desktop 7 Tokenregistratie en App installatie (eerste keer inloggen)

Nadere informatie

HANDLEIDING TWOFACTOR- AUTHENTICATION

HANDLEIDING TWOFACTOR- AUTHENTICATION HANDLEIDING TWOFACTOR- AUTHENTICATION ACCARE Algemene informatie Auteur Hans Doesburg Doelgroep Gebruikers Accare Bestandsnaam Accare HL TwoFactor-Authentication.docx Datum 24 november 2016 Versie 3.0

Nadere informatie

Gebruikershandleiding 'Uw MobilePass Token installeren en gebruiken'

Gebruikershandleiding 'Uw MobilePass Token installeren en gebruiken' Gebruikershandleiding 'Uw MobilePass Token installeren en gebruiken' Zeer belangrijk Open email Important Action Required to Activate Your Token van global-security-accessmanagement.dbs@dsm.com op de smartphone

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Remote werken 365-connect

Remote werken 365-connect Remote werken 365-connect Danthas BV Kraaiheide 1 9202 PC Drachten T +31(0)512-571166 F +31(0)512-571177 Copyright. Het copyright van dit document berust bij Danthas BV. Niets uit dit document mag worden

Nadere informatie

ZN Handleiding GERRIT token gebruik

ZN Handleiding GERRIT token gebruik ZN Handleiding GERRIT token gebruik Informatiedomein: ZN Handleiding GERRIT token gebruik Status: Productie Versie: V03.00 Publicatie datum: 1-2-2017 Auteur: Daniël Nederpel Inleiding In deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding remote werken Citrix versie 6.5

Handleiding remote werken Citrix versie 6.5 Handleiding remote werken Citrix versie 6.5 Danthas BV Kraaiheide 1 9202 PC Drachten T +31(0)512-571166 F +31(0)512-571177 Copyright. Het copyright van dit document berust bij Danthas BV. Niets uit dit

Nadere informatie

MCBDirect Corporate Aanmelden met een Soft Token

MCBDirect Corporate Aanmelden met een Soft Token MCBDirect Corporate Aanmelden met een Soft Token Document versie: 2.1 Uitgavedatum: september 2014 Inhoud Over Soft Token authenticatie... 3 Aanmelden op MCBDirect Corporate online bankieren... 4 Soft

Nadere informatie

Gebruikershandleiding VITA Windows VITA. veilige internettoegang voor artsen v3.0 Gebruikerhandleiding. Link website VITA : https://meunier.azmm.

Gebruikershandleiding VITA Windows VITA. veilige internettoegang voor artsen v3.0 Gebruikerhandleiding. Link website VITA : https://meunier.azmm. Gebruikershandleiding VITA Windows VITA veilige internettoegang voor artsen v3.0 Gebruikerhandleiding Link website VITA : https://meunier.azmm.be/ Inhoudstafel: 1 TOEGANG TOT VITA ------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

WORKSPACE. Snelstarthandleiding: Eerste Stappen

WORKSPACE. Snelstarthandleiding: Eerste Stappen WORKSPACE Snelstarthandleiding: Eerste Stappen . WORKSPACE. VEREISTEN "WORKSPACE" is het platform dat je toegang geeft tot alle ICT middelen die je dagelijks gebruikt. Je krijgt er toegang toe via de Digital

Nadere informatie

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Benodigdheden: - Mobiele telefoon. o Sta push berichten of meldingen, gebruik van de camera en dergelijke toe. Dit kun je onder instellingen

Nadere informatie

Via de Self Service Portal (SSP) van Topdesk kun je een telewerk voorziening via het formulier Accounts rechten aanvragen of wijzigen aanvragen.

Via de Self Service Portal (SSP) van Topdesk kun je een telewerk voorziening via het formulier Accounts rechten aanvragen of wijzigen aanvragen. In dit document vind je de te volgen stappen om een aanvraag in te dienen om thuis te kunnen werken, het beveiligingstoken in te stellen en de benodigde software op de computer te installeren. Aanvragen

Nadere informatie

Voor externe toegang tot de werkplek zijn een aantal zaken vereist: 1. Open Internet Explorer en ga naar de website:

Voor externe toegang tot de werkplek zijn een aantal zaken vereist: 1. Open Internet Explorer en ga naar de website: Index Externe Toegang Windows 7/8/8.1... 2 Externe Toegang Windows 10/10.1... 5 Externe Toegang MAC OS X... 8 Instructie verkrijgen van een Token code...11 Externe Toegang eerste gebruik Windows 7/8/8.1...13

Nadere informatie

Deze handleiding is voor alle gebruikers die een token willen registreren voor SURFsecureID.

Deze handleiding is voor alle gebruikers die een token willen registreren voor SURFsecureID. Handleiding Registratieportal Deze handleiding is voor alle gebruikers die een token willen registreren voor SURFsecureID. Gebruikers kunnen een authenticatie token kiezen via een Registratieportal. De

Nadere informatie

Gebruikershandleiding VITA Windows VITA. veilige internettoegang voor artsen v2.0 Gebruikerhandleiding. Link website VITA :

Gebruikershandleiding VITA Windows VITA. veilige internettoegang voor artsen v2.0 Gebruikerhandleiding. Link website VITA : Gebruikershandleiding VITA Windows VITA veilige internettoegang voor artsen v2.0 Gebruikerhandleiding Link website VITA : https://meunier.azmm.be/ Inhoudstafel: 1 TOEGANG TOT VITA ------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Snelstartgids. PC, Mac, ios en Android

Snelstartgids. PC, Mac, ios en Android Snelstartgids PC, Mac, ios en Android Installeren voor PC Raadpleeg het Leesmij-bestand op de installatie-cd of de Trend Micro-website voor uitgebreide systeemvereisten. Als u problemen ondervindt bij

Nadere informatie

Handleiding apparaataanmelding

Handleiding apparaataanmelding Handleiding apparaataanmelding 22-03-2015 2 De informatie in dit document kan zonder kennisgeving gewijzigd worden. De in dit document omschreven diensten worden geleverd in het kader van een licentieovereenkomst

Nadere informatie

ZN Handleiding GERRIT token gebruik

ZN Handleiding GERRIT token gebruik ZN Handleiding GERRIT token gebruik Informatiedomein: ZN Handleiding GERRIT token gebruik Status: Productie Versie: V01.00 Publicatie datum: 1-4-2016 Auteur: Daniël Nederpel Inleiding In deze handleiding

Nadere informatie

Snelstartgids. PC, Mac, Android & ios

Snelstartgids. PC, Mac, Android & ios Snelstartgids PC, Mac, Android & ios Installeren voor PC Raadpleeg de Trend Micro-website voor uitgebreide systeemvereisten. Als u het installatieprogramma wilt downloaden, opent u de Downloadkoppeling

Nadere informatie

3. Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in

3. Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in Installeren applicaties 1. Open Safari 2. Ga naar macwerkplek.advo.nl 3. Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in (voornaam.achternaam@domein.nl). 4. Wanneer u op Log on klikt, krijgt u onderstaand

Nadere informatie

ZN Handleiding GERRIT token gebruik

ZN Handleiding GERRIT token gebruik ZN Handleiding GERRIT token gebruik Informatiedomein: ZN Handleiding GERRIT token gebruik Status: Acceptatie Versie: V02.00 Publicatie datum: 18-1-2017 Auteur: Daniël Nederpel Wijziging historie Datum

Nadere informatie

Snelstartgids. PC, Mac, ios en Android

Snelstartgids. PC, Mac, ios en Android Snelstartgids PC, Mac, ios en Android Installeren voor PC Raadpleeg de Trend Micro-website voor uitgebreide systeemvereisten. Als u problemen ondervindt bij het installeren of activeren van deze software,

Nadere informatie

Installatie GfK Digital Trends voor Android (app versie )

Installatie GfK Digital Trends voor Android (app versie ) Inhoud Installatie GfK Digital Trends voor Android (app versie 2.00.93)... 1 Installatie VPN-verbinding voor Android 6 en hoger... 6 Gebruikstoegang voor Android 5 (Lollipop) en hoger... 7 Installatie

Nadere informatie

MyDPAM SMARTCARD & SCAN GUIDE

MyDPAM SMARTCARD & SCAN GUIDE MyDPAM SMARTCARD & SCAN GUIDE Oktober 2018 Contact Helpdesk 0800 20 217 in België +32 2 662 86 66 vanuit het buitenland Van maandag tot vrijdag 8u 18u e-mail: digitalcare@degroofpetercam.com Inhoudstafel

Nadere informatie

Handleiding telewerken GGD Amsterdam

Handleiding telewerken GGD Amsterdam Handleiding telewerken GGD Amsterdam Versie 1.4 Mei 2014 Door Dennis Smith Inhoud 1. Benodigdheden... 3 2. Met een browser... 4 3. Windows Apparaten... 6 4. De Citrix receiver installeren... 6 5. De Citrix

Nadere informatie

(Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN

(Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN (Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN Inhoud thuiswerkomgeving... 3 Installeren software op thuiswerkplek(eenmalig)... 5 Verbinding maken met de werkplek vanaf thuis... 9 Verbinding maken met de werkplek

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw iphone of ipad instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw

Nadere informatie

Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Medewerkers van OOG en Inschool academie.

Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Medewerkers van OOG en Inschool academie. Handleiding online werken bij OOG Versie 1.0.1 Datum 4-12-2015 Laatste aanpassing Auteur M. Opdam Laatste aanpassing door: Doelgroep Medewerkers van OOG en Inschool academie. Voorwaarden Samenvatting Een

Nadere informatie

Handleiding Certificaat installeren

Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 17/12//2015. Te herzien op

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 17/12//2015. Te herzien op Informatica Pagina 1 van 13 Citrix - Installatie voor extern gebruik - versie december 2015.docx Naam van de verantwoordelijke: Handtekening: Versiedatum 17/12//2015 Te herzien op Doelgroep Externe Citrix

Nadere informatie

Voordat je thuis in Vetware kan moet je dus één keer de toegang voorbereiden op de Universiteit Utrecht!

Voordat je thuis in Vetware kan moet je dus één keer de toegang voorbereiden op de Universiteit Utrecht! Directie ITS Information and Technology Services HANDLEIDING Thuiswerken met Vetware Deze handleiding beschrijft hoe je vanuit huis toegang kunt krijgen tot Vetware. Het is verdeeld in twee delen; de voorbereiding

Nadere informatie

MC Slotervaart. Handleiding Thuiswerken

MC Slotervaart. Handleiding Thuiswerken MC Slotervaart Handleiding Thuiswerken Via het internet kunt u verbinding maken met het MC Slotervaart netwerk. Afhankelijk van de aan u toegekende rechten kunt u toegang krijgen tot uw e-mail, bestanden,

Nadere informatie

Handleiding. Handleiding

Handleiding. Handleiding Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Installatie op pc s met Windows 2 2 Handmatig installeren 4 2.1 Microsoft Internet Explorer/Google Chrome

Nadere informatie

App tutorial. De snelste route naar de top met FMP360 online!

App tutorial. De snelste route naar de top met FMP360 online! App tutorial De snelste route naar de top met FMP360 online! Aan de slag met de app De app van FMP360 Online is het gereedschap van de buitendienst medewerker. Alle informatie die betrekking heeft op een

Nadere informatie

Ga met uw telefoon naar de onderstaande link om de Xmeye app te downloaden of zoek in de app store naar Xmeye.

Ga met uw telefoon naar de onderstaande link om de Xmeye app te downloaden of zoek in de app store naar Xmeye. Download met uw telefoon of tablet de Xmeye app: Ga met uw telefoon naar de onderstaande link om de Xmeye app te downloaden of zoek in de app store naar Xmeye. Xmeye: Xmeye app voor Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobile.myeye&hl=nl

Nadere informatie

Office 365 verificatie in twee stappen instellen (zonder smartphone)

Office 365 verificatie in twee stappen instellen (zonder smartphone) Office 365 verificatie in twee stappen instellen (zonder smartphone) Als uw school verificatie in twee stappen gebruikt voor Office 365, maar je bent niet in het bezit van een smartphone dan is WinAuth

Nadere informatie

Handleiding Externe Werkplek

Handleiding Externe Werkplek Handleiding Externe Werkplek Datum: 15-02-2018 Auteur(s): Dennis Schouten Versie: 1.2 1 Inleiding Deze handleiding beschrijft het gebruik van de dienst Externe Werkplek. Met de externe werkplek kun je

Nadere informatie

LegManager Mobile Handleiding

LegManager Mobile Handleiding LegManager Mobile Handleiding Handleiding LegManager Mobile 1 1. Inhoud 1. INHOUD... 2 2. PROGRAMMAVEREISTEN... 3 a. Vragen, opmerkingen en suggesties... 3 b. Welke tablet/ipad of smartphone/iphone kan

Nadere informatie

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.3

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.3 Peridos Registreren voor Zorgportaal Plaats: Utrecht Datum: 22-05-2019 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.3 Status: Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Wijzigingsbeheer 3 1. Inleiding 4 1.1

Nadere informatie

Handleiding Activeren telewerken

Handleiding Activeren telewerken Handleiding Activeren telewerken Eigenaar* OGD Datum* 28-5-2018 Datum revisie 31-10-2018 Versie 2.1 Door eenmalig onderstaande stappen te volgen maak je je telewerkaccount klaar voor gebruik. Let op: je

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote

Nadere informatie

Snelstartgids software-token

Snelstartgids software-token Snelstartgids software-token Hoofdstuk 1 - Download en installeer de DIGIPASS App De werkwijze is afhankelijk van je type smartphone: Android of iphone. Volg de procedure die voor jouw toestel van toepassing

Nadere informatie

Snelstartgids MFA - Smartphone

Snelstartgids MFA - Smartphone Snelstartgids MFA - Smartphone Aan de slag met MFA Versie 1.0 april 2019 Snelstartgids MFA Hoofdstuk 1 - Download en installeer de DIGIPASS App De werkwijze is afhankelijk van je type smartphone: Android

Nadere informatie

Mobiele App voor VERSA alarmsystemen Versa_control_qs_nl 07/16. Configuratie handleiding

Mobiele App voor VERSA alarmsystemen Versa_control_qs_nl 07/16. Configuratie handleiding VERSA CONTROL Mobiele App voor VERSA alarmsystemen Versa_control_qs_nl 07/16 Configuratie handleiding Het VERSA, VERSA IP en VERSA Plus alarmsysteem kan ook worden bediend vanaf een mobiel apparaat (Smartphone

Nadere informatie

Handleiding WiFi. RR Trading B.V.

Handleiding WiFi. RR Trading B.V. Handleiding WiFi RR Trading B.V. Rev.05 Inhoudsopgave 1. Voorbeeld van de werking... 3 2. Benodigde materialen en informatie... 3 3. Mededeling... 4 4. Gebruiksvoorwaarden... 4 5. Registreren... 5 6. Externe

Nadere informatie

ID Handleiding: Externe toegang Multiversum via MultiFactor Authenticatie ( MFA )

ID Handleiding: Externe toegang Multiversum via MultiFactor Authenticatie ( MFA ) ID Handleiding: Externe toegang Multiversum via MultiFactor Authenticatie ( MFA ) In het verleden was voor externe toegang tot Multiversum het gebruik van een hardware token (de zgn. dongle) samen met

Nadere informatie

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit Welkom bij payleven Samen met onze gratis app en uw eigen smartphone of tablet bent u nu klaar om pin- en creditcardbetalingen te accepteren. Hier volgt een uitleg van de verschillende mogelijkheden en

Nadere informatie

Instructie SharePlus vervangen op ipad t.b.v. Samenwerkingsomgeving (SWO) Algemeen

Instructie SharePlus vervangen op ipad t.b.v. Samenwerkingsomgeving (SWO) Algemeen Instructie SharePlus vervangen op ipad t.b.v. Samenwerkingsomgeving (SWO) Algemeen Gemeente Hengelo Document Instructie SharePlus vervangen op ipad (SWO) Versie 1.1 Laatst gewijzigd : 30-07-2015 Auteurs

Nadere informatie

Verbindingsgids (voor COOLPIX)

Verbindingsgids (voor COOLPIX) Verbindingsgids (voor COOLPIX) In dit document wordt de procedure beschreven voor het gebruik van de SnapBridge-app (versie 2.0) voor het tot stand brengen van een draadloze verbinding tussen een ondersteunde

Nadere informatie

Okta Installatie handleiding

Okta Installatie handleiding Okta Installatie handleiding Gebruikers installatie handleiding 2017 05 03 Page 1 / 9 Okta Installatie handleiding Version no. 1.0 Inhoud Hoofdstuk 1 Okta Installatie handleiding 3 1.1 Introductie 3 1.2

Nadere informatie

Dienst externe toegang

Dienst externe toegang Dienst externe toegang Servicedesk 5-11-2015 Dienst externe toegang.docx Inhoud Inleiding... 2 1. Aanmelden... 3 1.1 Installatie PointSharp... 3 1.2 Activatie PointSharp... 7 1.3 Installatie Citrix Receiver...

Nadere informatie

(Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN

(Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN (Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN Inhoud thuiswerkomgeving... 3 Installeren software op thuiswerkplek(eenmalig)... 5 Verbinding maken met de werkplek vanaf thuis... 9 Verbinding maken met de werkplek

Nadere informatie

Vasco tokens Handleiding portaal en VPN toegang ipad

Vasco tokens Handleiding portaal en VPN toegang ipad Vasco tokens Handleiding GERRIT@ccess portaal en VPN toegang ipad Auteur: D.L. Nederpel Datum: 03-01-2014 Versie: 1.6 Document: Handleiding toegang tot GERRIT@ccess portaal en VPN toegang ipad Inhoud 1

Nadere informatie

SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module. EVO Remote. MAN_000012_nl(EVO_Remote) Versie: 12.0 van Januari,

SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module. EVO Remote. MAN_000012_nl(EVO_Remote) Versie: 12.0 van Januari, SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module EVO Remote MAN_000012_nl(EVO_Remote) Versie: 12.0 van Januari, 23 2019 T.b.v. de Livin flame pelletkachels 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Bedieningsvoorbeeld...

Nadere informatie

Instructies voor gebruik

Instructies voor gebruik Instructies voor gebruik Introductie van het product..3 Voorzorgsmaatregelen. 3 Inhoud 3 Onderdelen en functies.4 Deurbel installeren 5 Muziek toon..6 App Downloaden 7 Het product is gebaseerd op het Wi-Fi-netwerk

Nadere informatie

Erratum Tablet beveiligen, back-uppen en onderhouden

Erratum Tablet beveiligen, back-uppen en onderhouden 1 Erratum Tablet beveiligen, back-uppen en Overzicht van de verschillen tussen het boek Tablet beveiligen, back-uppen en (eerste druk) en de besturingssystemen ios 12 van Apple en Android 8 In dit aanvullende

Nadere informatie

Handleiding inloggen op

Handleiding inloggen op ` Handleiding inloggen op Handleiding Honderdland 241 2676 LV Maasdijk T: 0174-615415 www.veneco.nl Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1 INLOGGEN OP MYEASYOFFICE... 3 1.1 MICROSOFT WINDOWS

Nadere informatie

Inloggen vanuit huis nu met extra controle

Inloggen vanuit huis nu met extra controle Inloggen vanuit huis nu met extra controle Als je vanaf een pc je ASz-mail wilt gebruiken, hoef je nu alleen maar in te loggen met je Windows gebruikersnaam en wachtwoord. In verband met steeds strenger

Nadere informatie

Van Good for Enterprise naar Good Work Android

Van Good for Enterprise naar Good Work Android Van Good for Enterprise naar Good Work Android Inhoud Deze handleiding is gemaakt met een Samsung S4 Mini met Android 4.4.4. Het kan daarom zijn dat de screenshots afwijken van wat je op jouw telefoon

Nadere informatie

Monitoring activeren - P. 1

Monitoring activeren - P. 1 Monitoring activeren - P. 1 Versie 6 4 mei 2018 Wijziging: verbindingstest tussen SmartLogger en NetEco 3 Fase Doelgroep: resellers / installateurs Omschrijving: 1. Fysiek aansluiten omvormer(s) op SmartLogger

Nadere informatie

Instructie SharePlus vervangen op ipad t.b.v. Samenwerkingsomgeving (SWO) Algemeen

Instructie SharePlus vervangen op ipad t.b.v. Samenwerkingsomgeving (SWO) Algemeen Instructie SharePlus vervangen op ipad t.b.v. Samenwerkingsomgeving (SWO) Algemeen Gemeente Hengelo Document Instructie SharePlus vervangen op ipad (SWO) Versie 1.1 Laatst gewijzigd : 17-07-2015 Auteurs

Nadere informatie

Wat is de App Politiezone Het Houtsche? Hoe installeer ik deze App op mijn smartphone?

Wat is de App Politiezone Het Houtsche? Hoe installeer ik deze App op mijn smartphone? Inhoudsopgave Wat is de App Politiezone Het Houtsche?... 2 Hoe installeer ik deze App op mijn smartphone?... 2 A. IOS (Iphone)... 2 B. Android (Samsung, LG, Sony, HTC )... 4 C. Windows Phone... 6 D. BlackBerry

Nadere informatie

Geachte klant, Voorafgaand aan de herstel-/terugdraaiactie (Recover/Rollback) Optie I:

Geachte klant, Voorafgaand aan de herstel-/terugdraaiactie (Recover/Rollback) Optie I: Geachte klant, In het onwaarschijnlijke geval dat u na de upgrade naar Windows 10 besluit terug te gaan naar uw oudere versie van Windows, kunt u kiezen uit de twee onderstaande opties. Optie I: Windows

Nadere informatie

Handleiding. Handleiding

Handleiding. Handleiding Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Installatie op pc s met Windows 2 2 Handmatig installeren 4 2.1 Microsoft Internet Explorer/Google Chrome

Nadere informatie

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies maart 2019

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies maart 2019 Troubleshooting Stap-voor-stap instructies maart 2019 Copyright 2018. NCS Pearson, Inc. of haar filiaal/filialen. Alle rechten voorbehouden. Q-interactive is een handelsmerk in de VS en/of andere landen

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

Digitale I-Signer Handleiding

Digitale I-Signer Handleiding Digitale I-Signer Handleiding Wat heeft u nodig Een smartphone of tablet met ios of Android als besturingssysteem. Internet verbinding om de DSB I-Signer app te downloaden uit de Google Play Store of de

Nadere informatie

APP INSTALLATIE EN CONFIGURATIE UW KACHEL OP UW SMARTPHONE

APP INSTALLATIE EN CONFIGURATIE UW KACHEL OP UW SMARTPHONE APP INSTALLATIE EN CONFIGURATIE UW KACHEL OP UW SMARTPHONE APP 3 EENVOUDIGE STAPPEN VOOR EEN OPTIMAAL GEBRUIK VAN DE APP EN DE CONNECTION BOX 1PUNTEN VAN 1 tot 4 DE SMARTPHONE EN DE APP OP DE CONNECTION

Nadere informatie

Self-Service Portal Registeren, downloaden & activeren van een soft token

Self-Service Portal Registeren, downloaden & activeren van een soft token Self-Service Portal Registeren, downloaden & activeren van een soft token Document versie: 3.2 Uitgavedatum: september 2014 Inhoud Introductie... 3 Over 2 e factor authenticatie... 3 Over egrid authenticatie...

Nadere informatie

Handleiding. Certificaat installeren

Handleiding. Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Handleiding. Certificaat installeren

Handleiding. Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 3 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 3 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Handleiding DVS. Versie 1.0. Datum 3-11-2011 Status Vastgesteld

Handleiding DVS. Versie 1.0. Datum 3-11-2011 Status Vastgesteld Handleiding DVS Versie 1.0 Datum 3-11-2011 Status Vastgesteld Inhoudsopgave HANDLEIDING DVS 1 1. INLEIDING 2 1.1 INTRODUCTIE 2 2. INSTALLATIE QUOVADIS USB TOKEN ALGEMEEN 3 2.1 INSTALLATIE SOFTWARE 3 2.2

Nadere informatie

Partners in Accountancy (PIA) Inloggen op het klantenloginsysteem

Partners in Accountancy (PIA) Inloggen op het klantenloginsysteem Partners in Accountancy (PIA) Inloggen op het klantenloginsysteem 1. Systeemvereisten Het vernieuwde klantenloginsysteem (hierna genoemd login portal) maakt gebruik van een kleine applicatie en werkt samen

Nadere informatie

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.0

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.0 Peridos Registreren voor Zorgportaal Plaats: Utrecht Datum: 22-02-2019 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.0 Status: Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Wijzigingsbeheer 3 1. Inleiding 4 1.1

Nadere informatie

Handleiding voor de mobiele apps

Handleiding voor de mobiele apps Handleiding voor de mobiele apps Onderstaande handleiding beschrijft hoe u de drie verschillende apps op uw mobiele telefoon kunt downloaden. Zorg ervoor dat u hetzelfde e-mailadres voor alle drie de apps

Nadere informatie

Flex2DWR Handleiding in gebruik name. Datum 21 juni 2016

Flex2DWR Handleiding in gebruik name. Datum 21 juni 2016 Flex2DWR Handleiding in gebruik name Datum 21 juni 2016 Status Definitief Flex2DWR 21 juni 2016 Colofon Afzendgegevens Contactpersoon Dienstencentrum 2 DC Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301

Nadere informatie

Handleiding. Registratie en installatie Kliksafe Mobi. Handleiding

Handleiding. Registratie en installatie Kliksafe Mobi. Handleiding Handleiding Registratie en installatie Kliksafe Mobi Handleiding Registratie en installatie Kliksafe Mobi Inhoudsopgave 1. Registratie 2 2. Kliksafe Mobi installeren 3 3. Kliksafe Mobi configureren 5 4.

Nadere informatie

Handleiding inloggen met tweestapsverificatie

Handleiding inloggen met tweestapsverificatie Handleiding inloggen met tweestapsverificatie Inhoud Tweestapsverificatie... 2 Voorbereiding... 2 1 De eerste keer inloggen met tweestapsverificatie... 3 2 Code opvragen per e-mail... 6 3 Code opvragen

Nadere informatie

Versie 6.4 ( ) Inloggen op de Thuiswerk Portal

Versie 6.4 ( ) Inloggen op de Thuiswerk Portal Versie 6.4 (9-10-2017) Inloggen op de Thuiswerk Portal Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 VPN verbinding maken m.b.v. SSL VPN Agent software installatie op je thuiswerkplek... 4 (Voor inloggen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de titel ipad voor senioren met ios 12 en hoger ISBN

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de titel ipad voor senioren met ios 12 en hoger ISBN Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 13 Website... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten... 15 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Initiële app instelling. Initiële app instelling Mertik Maxitrol GmbH & Co. KG

Initiële app instelling. Initiële app instelling Mertik Maxitrol GmbH & Co. KG R R DOWNLOAD DE MYFIRE APP Om de myfire app te downloaden, kunt u een zoekopdracht uitvoeren op myfire in de Apple App Store. Voor meer informatie, ga naar:, alle rechten voorbehouden. GV60-OI-EN-02.2017_myfire_App

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

ParkinsonThuis Studie. Installatiehandleiding

ParkinsonThuis Studie. Installatiehandleiding ParkinsonThuis Studie. Installatiehandleiding Inhoud Inleiding... 3 1. Installeren van de Pebble app... 4 2. Koppelen van het Pebble horloge en de smartphone... 6 3. Installeren van de Fox Inzicht App...

Nadere informatie

Snel aan de slag met Novell Vibe Mobile

Snel aan de slag met Novell Vibe Mobile Snel aan de slag met Novell Vibe Mobile Maart 2015 Aan de slag Mobiele toegang tot de Novell Vibe-site kan door uw Vibe-beheerder worden gedeactiveerd. Raadpleeg uw Vibe-beheerder als u geen toegang kunt

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten 1/13 Groene Hart Diagnostisch Centrum (GHDC) Bleulandweg 3 2803 HG Gouda Telefoon: 0182-570237 E-mail: zelfmeten@ghdc.nl www.trombosedienstgouda.nl

Nadere informatie

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies augustus 2018

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies augustus 2018 Troubleshooting Stap-voor-stap instructies augustus 2018 Copyright 2018. NCS Pearson, Inc. of haar filiaal/filialen. Alle rechten voorbehouden. Q-interactive is een handelsmerk in de VS en/of andere landen

Nadere informatie

PersonalSign 3 Pro. Handleiding voor het aanvragen en installeren van certificaten

PersonalSign 3 Pro. Handleiding voor het aanvragen en installeren van certificaten Technische bronnen PersonalSign 3 Pro Handleiding voor het aanvragen en installeren van certificaten Inhoud... 2 Uw certificaat bestellen... 3 Uw GlobalSign-account instellen... 3 Online aanvraag... 4

Nadere informatie

Hoe kan ik extern werken?

Hoe kan ik extern werken? Hoe kan ik extern werken? Versie: 08-06-2015 Inhoudsopgave Hoe kan ik extern werken?... 3 Installatie View Client... 3 Éénmalig instellen van je token (pincode)... 6 Verbinden met de werkplek... 8 Fouten

Nadere informatie

Versie : 1.2 Datum : 5 augustus 2014 Auteur : Jorin van der Velden Classificatie : OPENBAAR

Versie : 1.2 Datum : 5 augustus 2014 Auteur : Jorin van der Velden Classificatie : OPENBAAR Versie : 1.2 Datum : 5 augustus 2014 Auteur : Jorin van der Velden Classificatie : OPENBAAR Inleiding Deze handleiding legt stap voor stap uit hoe u de BeeldBelApp klaarmaakt voor beveiligd beeldcontact

Nadere informatie

Nedap healthcare Een mobiele app aan het medewerkeraccount koppelen

Nedap healthcare Een mobiele app aan het medewerkeraccount koppelen Dit artikel geeft uitleg hoe de Nedap apps (zoals de Nedap Ons app, Dossier app en Toegangscode app) gekoppeld kunnen worden aan het account van de medewerker. De apps kunnen op twee manieren gekoppeld

Nadere informatie

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor.

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor. Q&A HBO GO Versie: 0 Versie: 1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Algemeen Instellingen Problemen oplossen

Nadere informatie

Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding

Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding 1. Account aanmaken Download en installeer de EZview app voor ios (Apple iphone) of Android gebaseerde smartphones. (PS.

Nadere informatie

Snel aan de slag met Cisco Unity Connection Postvak IN Web (versie 9.x)

Snel aan de slag met Cisco Unity Connection Postvak IN Web (versie 9.x) Snel aan de slag Snel aan de slag met Cisco Unity Connection Postvak IN Web (versie 9.x) Cisco Unity Connection Postvak IN Web (versie 9.x) 2 Cisco Unity Connection Postvak IN Web 2 Opties in Postvak IN

Nadere informatie