0. Probleemstelling. 1. Uitgangspunten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "0. Probleemstelling. 1. Uitgangspunten"

Transcriptie

1 Aan: Minister van SZW en de Staatssecretaris van Financiën Van: De ketenmanager Datum: 27 april 2008 Onderwerp: Sturing op de kwaliteit van gegevens Kopie aan: Voorzitter RvB UWV en DG Belastingdienst De reacties van HEC en IWI ten aanzien van het onderwerp kwaliteit van gegevens geven mij aanleiding tot een aantal opmerkingen. Om die in context te plaatsen kom ik eerst terug op de notitie kwaliteit van gegevens in de keten, die op 25 januari 2008 in het kernteam is vastgesteld. In deze notitie is het volgende opgenomen over kwaliteit van gegevens: 0. Probleemstelling Binnen de loonaangifteketen leveren de inhoudingsplichtigen periodiek gegevens aan de BD. Het gaat hier om collectieve en nominatieve gegevens. De BD voert in en achter de poort een aantal controles uit. Daarna stuurt de BD de nominatieve gegevens aan het UWV. Ook het UWV voert nog een aantal controles uit. Daarna neemt UWV de nominatieve gegevens op in de polisadministratie, zodat ze beschikbaar zijn voor de afnemers. De vraag is nu, in het licht van de voornoemde opmerkingen van de IWI, in hoeverre BD en UWV kunnen garanderen dat de gegevens die in de polisadministratie zijn opgenomen ook daadwerkelijk van voldoende kwaliteit zijn. 1. Uitgangspunten De vraag is om te beginnen wat voldoende kwaliteit is. De BD hanteert daartoe in zijn toezicht-proces het begrip compliance. Dat betekent het volgende. De inhoudingsplichtige doet aangifte op basis van de gegevens in zijn salarisadministratie. Het primaire doel van de loonaangifteketen is om die aangiftegegevens zo snel mogelijk vast te leggen in de polisadministratie. De kwaliteit van de gegevens wordt dus in de eerste plaats bepaald door de inhoudingsplichtige. Zolang het tegendeel niet is gebleken, wordt de aangifte van de inhoudingsplichtige als (inhoudelijk en kwalitatief) juist beschouwd. UWV en belastingdienst hebben tevens processen ingericht om de juistheid van de aangifte te controleren. Die juistheid ziet toe op het voldoen aan de voorschriften die voor een aangifte gelden Voldoet de aangifte, dan is hij kwalitatief en inhoudelijk juist. Het (massale en intensieve) toezichtsproces van de belastingdienst ziet op de juistheid van de door de inhoudingsplichtige gevoerde administratie. Dat toezicht proces gebeurt risicogericht.

2 2. Middelen De BD en het UWV beschikken over een aantal middelen die zij inzetten om de kwaliteit van de gegevens in de polisadministratie te borgen: a. bewaken van de werking van de keten De BD en het UWV borgen de correcte verwerking van de gegevens zoals die door de inhoudingsplichtigen zijn aangeleverd. Deze borging krijgt vorm door middel van: - systemen (ICT en processen) die op elkaar zijn afgestemd; - maatregelen om de verwerking en doorstroming van gegevens (van binnenkomst tot en met opname in de Polis) binnen de keten te borgen. Dit is deels nog in ontwikkeling in het kader van het project inrichten monitoring. b. controles - syntaxcontroles in de poort (XSD-schema); - controles achter de poort, gericht op de juistheid van collectieve gegevens; - samenhangcontroles (via de voordeurapplicatie ) en voorraadcontroles op reeds opgeslagen gegevens; - plausibiliteitscontroles op de waarschijnlijkheid van de aangeleverde gegevens in de loonaangiften (binnen de Kwaliteitscirkel); - controles op volledigheid van de binnenkomende loonaangiften en de verwerking ervan in de keten (procescontroles). c. terugmeldingen - maandelijkse terugmelding van ontdekte fouten in loonaangiftes; - terugmelding van problemen tijdens de contacten die de KCM ers met grote ondernemingen hebben; - terugmelding aan werknmers/burgers via DVB en VIA. d. toezicht - toezicht uitoefenen op aanleveraars die in gebreke blijven; - boekenonderzoeken; - onderzoeken op de werkplek.

3 Door de inzet van deze middelen sturen BD en UWV op de kwaliteit van de gegevens. Het is echter niet mogelijk om op basis hiervan garanties te geven over deze kwaliteit. Dat heeft twee oorzaken: - de omvang van de gegevens waarom het gaat (om een voorbeeld te geven, het is fysiek onmogelijk om iedere maand een boekencontrole te doen bij alle inhoudingsplichtigen); - de onmogelijkheid om alle gegevens op tijd beschikbaar te hebben (ook hier een voorbeeld: failliete, notoir onwillige en frauderende inhoudingsplichtigen leveren in ieder geval niet binnen de gestelde termijnen aan). De consequentie daarvan is dat het een fictie is te veronderstellen dat alle afnemende processen altijd kunnen beschikken over alle gegevens die ze nodig hebben. Zelfs bij een loonaangifteketen die robuust is zal in incidentele gevallen additionele uitvraag van gegevens bij inhoudingsplichtigen nodig zijn. 3. Aanvullende maatregelen Het uiteindelijke doel van het verzamelen van gegevens binnen de loonaangifteketen is het beschikbaar maken van deze gegeven voor de afnemers. De primaire afnemers zijn BD, UWV en CBS. Daarnaast neemt een groot aantal andere organisaties gegevens af, zoals bijvoorbeeld de IBG, de SVB, het IB, etc. Tenslotte nemen (in de nabije toekomst) burgers kennis van deze gegevens via bijvoorbeeld de vooringevulde aangifte en het digitaal verzekeringsbericht. Het brede gebruik van gegevens leidt ertoe dat de afnemers en hun klanten eveneens een (groot) belang hebben bij de kwaliteit van de gegevens uit de polisadministratie. Immers, de afnemers maken in hun primaire proces gebruik van deze gegevens, waardoor foutieve gegevens leiden tot foutieve beslissingen. Dat betekent dat afnemers een belangrijke rol kunnen spelen bij (het vergroten van) de kwaliteit van de gegevens in de polisadministratie. Die rol kan langs de volgende lijnen vorm krijgen: - het UWV (in zijn rol van afnemer van de keten) gebruikt de gegevens uit de polisadministratie bij de dagloonvaststelling WW. De aanvrager van de WW-uitkering zal in voorkomende gevallen fouten in de gebruikte loongegevens melden bij het UWV; - de BD (in zijn rol van afnemer van de keten) gebruikt de gegevens uit de polisadministratie bij de afrekening van toeslagen. De ontvanger van de toeslag zal (ook hier) in voorkomende gevallen fouten in de gebruikte loongegevens melden, in dit geval bij de BD;

4 - burgers en bedrijven merken in voorkomende gevallen dat andere afnemers (dan het UWV en de BD) in hun primaire processen foute beslissingen nemen als gevolg van het gebruik van foute gegevens. De afnemer geeft aan dat de burger dan wel het bedrijf contact moet opnemen met het UWV om de gegevens in de polisadministratie te (laten) corrigeren. Die correctie zal overigens in samenwerking tussen UWV en BD plaats moeten vinden, omdat niet het UWV maar de BD de mogelijkheid heeft correctieverplichtingen op te leggen aan de inhoudingsplichtigen dan wel ambtshalve correcties door te voeren. Bovendien heeft correctie van gegevens vaak ook financiële gevolgen; - de afnemer merkt zelf fouten op in de gegevens die het UWV heeft geleverd. Hij licht UWV hierover in (binnen de kaders van de terugmeldingsprocedure voor basisregisters). Het moge helder zijn dat dit pad pas aan de orde kan zijn als de polisadministratie de status van basisregister heeft. Een tweede aanvullende maatregel is dat UWV en BD elkaar op de hoogte brengen en houden van wijzigingen die zij in hun gegevensverzamelingen (FLG en Polis) aanbrengen als gevolg van interne processen. Hierover moeten beide organisaties nog nadere afspraken maken.. Om te beginnen komt in het voorgaande helder aan de orde hoe BD en UWV sturen op de kwaliteit van gegevens. Verder krijgt de rol van afnemers aandacht, zij geven signalen af over de kwaliteit van de gegevens die zij ontvangen. Als we verder kijken naar de inrichting van de verschillende maatregelen dan ontstaat het volgende beeld: bewaken van de werking van de keten De bewaking van de werking van de keten krijgt vorm door de inzet van twee managers van respectievelijke BD en UWV. Zij sturen het produktieproces aan, en rapporteren via het ketenbureau aan het kernteam over de werking van de keten. Het kernteam heeft verder afgelopen vrijdag een regietafel produktiebesturing ingericht, waarmee de coördinatie op de verschillende activiteiten rond de bewaking van de werking van de keten verder vorm krijgt. controles Sinds 1 januari 2008 vinden XSD-controles (op syntax) plaats aan de poort van de BD. Verder hebben BD en UWV onderzoek verricht naar de inrichting en plaats van de overige controles. Het eindrapport van dit onderzoek is in het vorige kernteam vastgesteld. De belangrijkste conclusies waren dat alle nodige controles worden uitgevoerd, doch (lang) niet allemaal op de juiste plaats. Het ketenbureau stelt nu twee plannen op. Het eerste plan behelst het op de juiste plaats zetten van de controles die betrekking hebben op de gegevens uit de loonaangiftes, het tweede heeft betrekking op de plausibiliteits- en voorraadcontroles op de inhoud van de polisadministratie (na opname van de loonaangiftes).

5 terugmeldingen De reguliere terugmelding van fouten aan inhoudingsplichtigen vindt volgens planning plaats (steeds 15 dagen na afloop aangifteperiode). De loketten grote ondernemingen zijn ingericht. Verder zijn de pilots rond DVB en VIA respectievelijk in voorbereiding en uitgevoerd. toezicht Het verrichten van handhavingsactiviteiten voor degenen die geen gegevens leveren maar daar wel voor uitgenodigd zijn is ingericht. Datzelfde geldt voor de boekenonderzoeken en onderzoeken op de werkplek. Dit toezicht heeft een extra impuls gekregen door de introductie van toezicht in de actualiteit, hetgeen tot doel heeft reeds lopende het jaar te verzekeren dat de stroom van loonaangiften compleet en tijdig in de loonaangifteketen beschikbaar is (en zodoende additionele uitvraag over 2008 en latere jaren tot het absolute minimum te beperken).

Rapport. Samenwerking UWV en Belastingdienst. Tussentijdse rapportage eind december 2007

Rapport. Samenwerking UWV en Belastingdienst. Tussentijdse rapportage eind december 2007 Rapport Samenwerking UWV en Belastingdienst Tussentijdse rapportage eind december 2007 Januari 2008 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Inleiding... 3 3 Sturing van de loonaangifteketen... 3 3.1 Sturing...

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2009 2010 31 066 Belastingdienst 26 448 Structuur van de uitvoering werk en inkomen (SUWI) Nr. 88 BRIEF VAN DE MINISTERS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELE- GENHEID

Nadere informatie

UWV en Walvis. Achtste rapportage

UWV en Walvis. Achtste rapportage UWV en Walvis Achtste rapportage UWV en Walvis Achtste rapportage Inspectie Werk en Inkomen UWV en Walvis R09/02, april 2009 ISSN 1383-8733 ISBN 978-90-5079-224-0 Inspectie Werk en Inkomen UWV en Walvis

Nadere informatie

Beleidsregels UWV gebruik polisgegevens

Beleidsregels UWV gebruik polisgegevens Regelingen en voorzieningen CODE 1.1.1.43 Beleidsregels UWV gebruik polisgegevens tekst + toelichting bronnen Staatscourant 2009, nr. 11028, d.d. 21.7.2009 datum inwerkingtreding 23.7.2009 Met het opnieuw

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2008 2009 31 066 Belastingdienst 26 448 Structuur van de uitvoering werk en inkomen (SUWI) Nr. 72 BRIEF VAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELE- GENHEID,

Nadere informatie

Rapport. Samenwerking UWV en Belastingdienst. Achtste rapportage mei 2008

Rapport. Samenwerking UWV en Belastingdienst. Achtste rapportage mei 2008 Rapport Samenwerking UWV en Belastingdienst Achtste rapportage mei 2008 Versie: 1.0 27 mei 2008 versie 27 mei 2008 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Sturing op de loonaangifteketen... 5 2.1 Ketenmanager

Nadere informatie

Integrale probleemanalyse Loonaangifteketen

Integrale probleemanalyse Loonaangifteketen Integrale probleemanalyse Loonaangifteketen 12 september 2007 Integrale probleemanalyse loonaangifteketen 12 september 2007 1 van 124 Leeswijzer De integrale probleemanalyse bestaat uit een managementsamenvatting,

Nadere informatie

Rapport. Samenwerking UWV en Belastingdienst. Eindrapportage werking van de keten in 2009

Rapport. Samenwerking UWV en Belastingdienst. Eindrapportage werking van de keten in 2009 Rapport Samenwerking UWV en Belastingdienst Eindrapportage werking van de keten in 2009 Versie definitief 4 mei 2010 Managementsamenvatting Met de brief aan De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal,

Nadere informatie

Rapport. Samenwerking UWV en Belastingdienst. Veertiende rapportage

Rapport. Samenwerking UWV en Belastingdienst. Veertiende rapportage Rapport Samenwerking UWV en Belastingdienst Veertiende rapportage Versie: 1.0 24 mei 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Deze rapportage... 3 1.2 Volgende rapportages... 3 1.3 HEC... 3 2 Sturing op

Nadere informatie

Rapport. Samenwerking UWV en Belastingdienst. Negende rapportage November 2008

Rapport. Samenwerking UWV en Belastingdienst. Negende rapportage November 2008 Rapport Samenwerking UWV en Belastingdienst Negende rapportage November 2008 Versie: 1.0 05 november 2008 Inhoudsopgave 1 Inleiding...1 2 Sturing op de loonaangifteketen...2 2.1 Voortgang inrichting en

Nadere informatie

RAET AL-Connect. een nieuw product van. RAET E&C Services bv

RAET AL-Connect. een nieuw product van. RAET E&C Services bv RAET AL-Connect een nieuw product van RAET E&C Services bv 1 RAET AL-Connect een nieuw product van RAET E&C Services bv Als werkgever bent u de afgelopen jaren veelvuldig geconfronteerd met de Wet Administratieve

Nadere informatie

Administratieve lasten en overige nalevingskosten ten gevolge van een wijziging van de loonaangiftesystematiek bij loon-over bedrijven

Administratieve lasten en overige nalevingskosten ten gevolge van een wijziging van de loonaangiftesystematiek bij loon-over bedrijven Administratieve lasten en overige nalevingskosten ten gevolge van een wijziging van de loonaangiftesystematiek bij loon-over bedrijven SIRA Consulting B.V. Edisonbaan 14 G-1 3439 MN Nieuwegein Telefoon:

Nadere informatie

Amsterdam, 22 juli 2008. Onderzoek Verzorgingsforfait

Amsterdam, 22 juli 2008. Onderzoek Verzorgingsforfait Amsterdam, Onderzoek Verzorgingsforfait Definitief 2 van 8 Inhoud 1 Aanleiding 3 2 Achtergrondinformatie verzorgingsforfait 3 3 Onderzoeksvragen 3 4 Deelvraag A 44 4.1 Hoe is het verzorgingsforfait geformuleerd?

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Beleidsregels UWV gebruik polisgegevens 2018

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Beleidsregels UWV gebruik polisgegevens 2018 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 42236 26 juli 2018 Beleidsregels UWV gebruik polisgegevens 2018 Het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen, Besluit:

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2007 2008 31 066 Belastingdienst Nr. 28 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN FINANCIËN Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 5

Nadere informatie

De loonaangifte en haar toekomst. Jouke Sjaardema

De loonaangifte en haar toekomst. Jouke Sjaardema De loonaangifte en haar toekomst Jouke Sjaardema Jouke Sjaardema Unit4 Business Software B.V. Product manager Unit4 Personeel & Salaris Loonaangifte een administratieve lastenverlichting? Tot 2006 Aangifte

Nadere informatie

UWV en Walvis. Tiende rapportage

UWV en Walvis. Tiende rapportage UWV en Walvis Tiende rapportage UWV en Walvis Tiende rapportage Colofon Programma Wettelijke Taken Nummer R 11/01 ISSN 1383-8733 ISBN 978-90-5079-245-5 Pagina 2 van 51 Voorwoord Met de operatie Walvis

Nadere informatie

Rapport. Samenwerking UWV en Belastingdienst. Twaalfde rapportage april Op weg naar de stabiele keten

Rapport. Samenwerking UWV en Belastingdienst. Twaalfde rapportage april Op weg naar de stabiele keten Rapport Samenwerking UWV en Belastingdienst Twaalfde rapportage april 2010 Op weg naar de stabiele keten Versie: 1.0 4 mei 2010 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 1.1 Deze rapportage... 1 1.2 Volgende rapportages...

Nadere informatie

UWV en Walvis: nota van bevindingen bij negende rapportage

UWV en Walvis: nota van bevindingen bij negende rapportage Opdrachtgever IWI UWV en Walvis: nota van bevindingen bij negende rapportage Opdrachtnemer IWI Onderzoek Monitor Polisadministratie (Walvis/Wfsv) Startdatum 1 mei 2010 Einddatum 1 mei 2010 Categorie Toezicht

Nadere informatie

UWV en Walvis. Zevende rapportage

UWV en Walvis. Zevende rapportage UWV en Walvis Zevende rapportage UWV en Walvis Zevende rapportage Inspectie Werk en Inkomen UWV en Walvis R 08/04, maart 2008 ISSN 1383-8733 ISBN 978-90-5079-207-3 2 Inspectie Werk en Inkomen UWV en Walvis

Nadere informatie

Rapport. Samenwerking UWV en Belastingdienst. Eindrapportage werking van de loonaangifteketen in 2010

Rapport. Samenwerking UWV en Belastingdienst. Eindrapportage werking van de loonaangifteketen in 2010 Rapport Samenwerking UWV en Belastingdienst Eindrapportage werking van de loonaangifteketen in 2010 Versie 1.2 24 mei 2011 Managementsamenvatting In deze rapportage wordt verslag gedaan van de resultaten

Nadere informatie

UWV en Walvis. Negende rapportage

UWV en Walvis. Negende rapportage UWV en Walvis Negende rapportage UWV en Walvis Negende rapportage Colofon Programma Wettelijke Taken Nummer R 10/02 ISSN 1383-8733 ISBN 978-90-5079-232-5 Pagina 2 van 45 Voorwoord Met de operatie Walvis

Nadere informatie

UWV en Walvis: negende rapportage

UWV en Walvis: negende rapportage Opdrachtgever IWI UWV en Walvis: negende rapportage Opdrachtnemer IWI Onderzoek Monitor Polisadministratie (Walvis/Wfsv) Startdatum 1 mei 2010 Einddatum 1 mei 2010 Categorie Toezicht en functioneren van

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 49 en 50 van de Invoeringswet Wet financiering sociale verzekeringen;

Gelet op de artikelen 49 en 50 van de Invoeringswet Wet financiering sociale verzekeringen; Ontwerp Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Staatssecretaris van Financiën en de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van, nr. UB/K/2008/6899, tot Verstrekking van

Nadere informatie

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Staatssecretaris van Financiën en de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Staatssecretaris van Financiën en de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Ontwerp Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Staatssecretaris van Financiën en de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van, nr. UB/K/2008/6899, tot Verstrekking van

Nadere informatie

Standard Business Reporting

Standard Business Reporting Standard Business Reporting Een geheim succes Peter Veld 6 februari 2014 Inhoud Historie en ontwikkelpad SBR SBR: inhoud en effect Van concept voor samenwerking naar uitvoering Standaardisatie, vereenvoudiging

Nadere informatie

Versie 1.0. Evaluatierapport Pilot Eenduidige Loonaangifte

Versie 1.0. Evaluatierapport Pilot Eenduidige Loonaangifte Versie 1.0 Evaluatierapport Pilot Eenduidige Loonaangifte Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Managementsamenvatting... 2 1. Inleiding... 7 2. Doelstellingen... 8 3. Aanpak... 8 4. Evaluatie pilot... 12 4.1

Nadere informatie

Ketens de Baas. Cor Franke Voormalig ketenmanager loonaangifteketen

Ketens de Baas. Cor Franke Voormalig ketenmanager loonaangifteketen Ketens de Baas Cor Franke Voormalig ketenmanager loonaangifteketen Ketens Ketens gedragen zich fundamenteel anders dan organisaties en zijn veel lastiger te besturen 2 Wanneer spreek je over een keten?

Nadere informatie

SBR AAN DE BRON, de belofte. Wilko Stronks, Reeleezee

SBR AAN DE BRON, de belofte. Wilko Stronks, Reeleezee AAN DE BRON, de belofte Wilko Stronks, Reeleezee aan de bron Het proces en IT inrichting Behoefte aan meer efficiency Kansen op meer dienstverlening aan de bron De belofte Oplossing? Comptabele gegevens

Nadere informatie

Functieprofiel: Administratief Medewerker Functiecode: 0503

Functieprofiel: Administratief Medewerker Functiecode: 0503 Functieprofiel: Administratief Medewerker Functiecode: 0503 Doel Uitvoeren van administratieve werkzaamheden ten behoeve van interne en externe opdrachtgevers binnen vastgestelde procedures en wet- en

Nadere informatie

Naar één eenduidige loonaangifte

Naar één eenduidige loonaangifte Naar één eenduidige loonaangifte Invloed van onderzochte oplossing op werkprocessen van inhoudingsplichtigen Eindrapport John Boog (EIM), Natasha Stroeker (IOO), Alexandra Vennekens (IOO) Zoetermeer, 18

Nadere informatie

Stand van zaken eenmalige gegevensuitvraag werk en inkomen

Stand van zaken eenmalige gegevensuitvraag werk en inkomen De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Telefoon (070) 333 44 44 Fax (070) 333 40 33

Nadere informatie

Anomaliedetectie en patroonherkenning

Anomaliedetectie en patroonherkenning Digitale overheid van de Toekomst, 28 september 2016 Anomaliedetectie en patroonherkenning binnen de loonaangifteketen Dr. Ralph Foorthuis Voorstelrondje Werkervaring Sr. enterprise architect bij UWV Werkzaam

Nadere informatie

Payroll Monitor Projectvoorstel 2013

Payroll Monitor Projectvoorstel 2013 Payroll Monitor Projectvoorstel 2013 Daniël Rijnbeek Managing Consultant Corporate Wellness Inhoudsopgave 1 Sociale verzekeringen... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Onze dienstverlening... 4 2 Payroll Monitor...

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 31 935 Beleidsdoorlichting Financiën Nr. 34 BRIEF VAN DE MINISTER VAN FINANCIËN Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag,

Nadere informatie

Agenda. UWV Gegevensdiensten Dienstverlening Samenwerking Loonaangifteketen BLAU. 30 november, Accountmanagement Gegevensdiensten, Peter Greve.

Agenda. UWV Gegevensdiensten Dienstverlening Samenwerking Loonaangifteketen BLAU. 30 november, Accountmanagement Gegevensdiensten, Peter Greve. GegevensdienstenUWV Agenda UWV Gegevensdiensten Dienstverlening Samenwerking Loonaangifteketen BLAU 30 november, Accountmanagement Gegevensdiensten, Peter Greve. Organisatiestructuur UWV Concern: Raad

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2007 2008 31 066 Belastingdienst 28 219 Wijziging van de Coördinatiewet Sociale Verzekering en andere wetten in verband met een administratieve lastenverlichting

Nadere informatie

UWV en Walvis: vijfde rapportage

UWV en Walvis: vijfde rapportage Opdrachtgever IWI UWV en Walvis: vijfde rapportage Doel en vraagstelling Opdrachtnemer IWI Onderzoek implementatie WALVIS en SUB Startdatum 1 januari 2003 Einddatum 16 juni 2006 Categorie Toezicht en functioneren

Nadere informatie

Code voor Informatiekwaliteit

Code voor Informatiekwaliteit NIIQ Code voor Informatiekwaliteit ICTU Café, Den Haag, 11 maart 2014 Peter van Nederpelt (CBS, Auditor/Kwaliteitsmedewerker) 2 Agenda 1. Doel en gebruik 2. Totstandkoming 3. Uitgangspunten 4. Commentaar

Nadere informatie

Intermediairdagen 2011

Intermediairdagen 2011 Intermediairdagen 2011 Loonheffingen 1 November/december 2011 Programma Onderwerp 1 Wetgeving Loonheffingen 2012 / 2013 Onderwerp 2 Gegevensbelang Onderwerp 3 Update werkkostenregeling 2 Onderwerp 1 Wetgeving

Nadere informatie

2018D04704 LIJST VAN VRAGEN

2018D04704 LIJST VAN VRAGEN 2018D04704 LIJST VAN VRAGEN De vaste commissie voor Financiën, heeft over de Beleidsdoorlichting artikel 1 Belastingdienst (Kamerstuk 31 935, nr. 44) de navolgende vragen ter beantwoording aan de Staatssecretaris

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer Der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE. Advies Actal "eenduidige loonaangifte"

De Voorzitter van de Tweede Kamer Der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE. Advies Actal eenduidige loonaangifte De Voorzitter van de Tweede Kamer Der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513 AA1XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Telefoon (070) 333 44 44 Fax (070) 333 40 33

Nadere informatie

Tweemeting Uitstroomdoelstelling re-integratieondersteuning Voorlopige cijfers 2006 en eerste halfjaar 2007

Tweemeting Uitstroomdoelstelling re-integratieondersteuning Voorlopige cijfers 2006 en eerste halfjaar 2007 Tweemeting Uitstroomdoelstelling re-integratieondersteuning Voorlopige cijfers 2006 en eerste halfjaar 2007 Esther Vieveen, Mariëtte Goedhuys, Nicol Sluiter CBS, Centrum voor Beleidsstatistiek Maart 2010

Nadere informatie

Word jij onze collega?

Word jij onze collega? Word jij onze collega? Senior medewerker financiën, 36 uur Als senior medewerker financiën ben je voornamelijk verantwoordelijk voor de begroting en de verslaglegging van Stichting Thuisvester. Je maakt

Nadere informatie

Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens

Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens Belastingdienst Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens bij de aangifte loonheffingen 2014 (tweede kwartaal) Inleiding Voor de aangiften loonheffingen over het tweede kwartaal van 2014 hebben de Belastingdienst

Nadere informatie

Zo controleert de belasting dienst uw loonaangifte. Overheid controleert vaker en uitgebreider

Zo controleert de belasting dienst uw loonaangifte. Overheid controleert vaker en uitgebreider Zo controleert de belasting dienst uw loonaangifte Overheid controleert vaker en uitgebreider Controle van de loonaangifte Sinds de invoering van de elektronische aangifte loonheffingen wordt elke aangifte

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2009 600 Besluit van 27 november 2009 tot wijziging van het Besluit Wfsv in verband met premiekorting oudere nabestaanden 0 Wij Beatrix, bij de gratie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Loonaangifte 2006

Nieuwsbrief Loonaangifte 2006 1 uniform loonbegrip 1 aangiftesystematiek 1 loket voor loonheffing en premies sv Nieuwsbrief Loonaangifte 2006 Mei 2005 / Nummer 4 In dit nummer onder andere: Blijf op de hoogte met E-alert/Informatie

Nadere informatie

Opgaaf jaarloongegevens 2015

Opgaaf jaarloongegevens 2015 Opgaaf jaarloongegevens 2015 Inhoud In het kort... 1 Waarom opgaaf?... 1 Slechts 1 op de 463 werkgevers moet insturen... 2 Wanneer insturen?... 2 Hoe stuurt u de jaarloongegevens in?... 2 Salarismutaties

Nadere informatie

UWV GegevensDiensten, de gegevensspecialist

UWV GegevensDiensten, de gegevensspecialist UWV GegevensDiensten, de gegevensspecialist Inhoud Een korte introductie Een korte introductie 1 1. UWV GegevensDiensten, gegevensspecialist voor Werk en Inkomen 3 2. Op naar het hergebruik van gegevens

Nadere informatie

Samenwerking UWV en Belastingdienst

Samenwerking UWV en Belastingdienst Rapport Samenwerking UWV en Belastingdienst Zesde halfjaarlijkse rapportage Juni 2007 Halfjaarlijkse rapportage, 19 juni 2007. Bij dit rapport zijn betrokken: Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen

Nadere informatie

1. Inleiding. 1.1 Doel en aanleiding. 1.2 Uitvoering van de opdracht. Analyseproces premiegegevens

1. Inleiding. 1.1 Doel en aanleiding. 1.2 Uitvoering van de opdracht. Analyseproces premiegegevens Onderwerp: Onderzoeksrapportage Analyseproces premiegegevens Accountantsdienst UWV Auditdienst Rijk Adres Accountantsdienst UWV (AD UWV) La Guardiaweg 94 1043 DL Amsterdam Telefoon: 020 7524823 Auditdienst

Nadere informatie

Nationale FlexPraktijkdag Modelovereenkomsten 7 april 2016

Nationale FlexPraktijkdag Modelovereenkomsten 7 april 2016 www.pwc.nl Nationale FlexPraktijkdag Modelovereenkomsten 7 april 2016 drs. Elmer van Lienen RTAP mw. mr. Marieke Louwen Agenda Introductie Deel 1: Update Wet DBA - Marieke Louwen Deel 2: Beheersing - Elmer

Nadere informatie

2513 AA1XA. De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1A 2513 AA Den Haag

2513 AA1XA. De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1A 2513 AA Den Haag > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1A 2513 AA Den Haag 2513 AA1XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333 44

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Vastgesteld 2007

VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Vastgesteld 2007 De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Telefoon (070) 333 44 44 Fax (070) 333 40 33

Nadere informatie

Belangrijkste wijzigingen in wet- en regelgeving toegepast in UBplus.

Belangrijkste wijzigingen in wet- en regelgeving toegepast in UBplus. Belangrijkste wijzigingen in wet- en regelgeving toegepast in UBplus. 1 Wetswijzigingen in 2011 Regeerakkoord Loonaangifte informatie Werkkostenregeling UBplus versies 2 Niet gewijzigd: KleineBanenRegeling.

Nadere informatie

Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens

Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens Belastingdienst Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens bij de aangifte loonheffingen 2012 (eerste kwartaal) Inleiding Voor de aangiften loonheffingen over het eerste kwartaal van 2012 hebben de Belastingdienst

Nadere informatie

Samenwerking UWV en Belastingdienst

Samenwerking UWV en Belastingdienst Rapport Samenwerking UWV en Belastingdienst Vijfde halfjaarlijkse rapportage November 2006 Halfjaarlijkse rapportage, 16 november 2006. Bij dit rapport zijn betrokken: Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 17 050 Misbruik en oneigenlijk gebruik op het gebied van belastingen, sociale zekerheid en subsidies 31 322 Kinderopvang Nr. 503 BRIEF VAN DE MINISTER

Nadere informatie

Regels zonder overlast, eindrapport van de Commissie administratieve lasten, p IV 2

Regels zonder overlast, eindrapport van de Commissie administratieve lasten, p IV 2 Staatssecretaris van Financiën De heer ir. E.D. Wiebes Postbus 20201 2500 EE DEN HAAG Datum 14 augustus 2017 Onderwerp Evaluatie Uniformering Loonbegrip Uw kenmerk 2017-0000126063 Ons kenmerk MvH/RvZ/HS/2017-

Nadere informatie

Voorlopig Functieprofiel

Voorlopig Functieprofiel Voorlopig Functieprofiel Functienaam Organisatie Onderdeel Teamleider ROC Service Center Service Center Indicatie functieschaal 11 Datum 07-10-2013 Context van de functie Het Service Center is een resultaatverantwoordelijke

Nadere informatie

Functiebeschrijving: Dossier- en gegevensbeheerder tewerkstellingsmaatregelen sociale economie

Functiebeschrijving: Dossier- en gegevensbeheerder tewerkstellingsmaatregelen sociale economie Functiebeschrijving: Dossier- en gegevensbeheerder tewerkstellingsmaatregelen sociale economie Functiefamilie Dossier- en gegevensbeheerders Voor akkoord Naam leidinggevende Els Claeys Datum + handtekening

Nadere informatie

WWW.CAGROUP.NL COMPLIANCE RADAR HET MEEST COMPLETE BESTURINGSSYSTEEM VOOR GEMEENTEN.

WWW.CAGROUP.NL COMPLIANCE RADAR HET MEEST COMPLETE BESTURINGSSYSTEEM VOOR GEMEENTEN. WWW.CAGROUP.NL COMPLIANCE RADAR HET MEEST COMPLETE BESTURINGSSYSTEEM VOOR GEMEENTEN. COMPLIANCE RADAR De Compliance Radar helpt gemeenten een brug te slaan tussen beleidsdoelstellingen en uitvoering. Door

Nadere informatie

Vragen over de relatie tussen registraties van UWV en GBA Ons kenmerk: 2011Z09551/2011D26264

Vragen over de relatie tussen registraties van UWV en GBA Ons kenmerk: 2011Z09551/2011D26264 Commissie BiZa Aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de heer mr. J.P.H. Donner de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de heer H.G.J. Kamp Plaats en datum: Den Haag, 25

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2018 2019 26 448 Structuur van de uitvoering werk en inkomen (SUWI) Nr. 610 BRIEF VAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Aan de Voorzitter

Nadere informatie

Toelichting meldingen na het verzenden van de aangifte loonheffingen

Toelichting meldingen na het verzenden van de aangifte loonheffingen Belastingdienst Toelichting meldingen na het verzenden van de aangifte loonheffingen 1 Inleiding Deze toelichting is bestemd voor iedereen die aangifte loonheffingen doet: werkgevers en andere inhoudingsplichtigen,

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Betreft Beantwoording

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1a 2513 AA s-gravenhage

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1a 2513 AA s-gravenhage Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1a 2513 AA s-gravenhage Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 Telefoon

Nadere informatie

Bijlage 2: Plan van aanpak beleidsdoorlichting artikel 1 Belastingen

Bijlage 2: Plan van aanpak beleidsdoorlichting artikel 1 Belastingen Bijlage 2: Plan van aanpak beleidsdoorlichting artikel 1 Belastingen 1. Inleiding Periodiek dient het begrotingsartikel 1 Belastingen te worden doorgelicht. De laatste keer dat artikel 1 grotendeels is

Nadere informatie

UWV en Walvis. Zesde rapportage

UWV en Walvis. Zesde rapportage UWV en Walvis Zesde rapportage UWV en Walvis Zesde rapportage Inspectie Werk en Inkomen UWV en Walvis. Zesde rapportage R 06/23, november 2006 ISSN 1383-8733 ISBN 90-5079-168-9 2 Inspectie Werk en Inkomen

Nadere informatie

HANDLEIDING AANLEVERING VIA UPA

HANDLEIDING AANLEVERING VIA UPA Postbus 7855-1008 CA Amsterdam - Zwaansvliet 3 Telefoon 020 5 418 112 - www.grafimediafondsen.nl HANDLEIDING AANLEVERING VIA UPA MAART 2019 Versie 2019 1.1 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Aansluiting op UPA...

Nadere informatie

Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens

Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens Belastingdienst Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens bij de aangifte loonheffingen 2012 (tweede kwartaal) Inleiding Voor de aangiften loonheffingen over het tweede kwartaal van 2012 hebben de Belastingdienst

Nadere informatie

Verantwoordingsrapportage

Verantwoordingsrapportage Verantwoordingsrapportage Beheer en Bestuur Basisregistratie Grootschalige Topografie Bronhouder ZZ-ICTU-1 Datum vaststelling rapportage: Datum dagelijks bestuur vaststelling: Datum agendering algemeen

Nadere informatie

Hoe doe ik digitale aangifte loonheffingen met Loon?

Hoe doe ik digitale aangifte loonheffingen met Loon? Hoe doe ik digitale aangifte loonheffingen met Loon? Inhoud In het kort...... 1 1 Loon Aangifte-Service... 1 1.1 Aanmelden voor de Loon Aangifte-Service... 2 1.2 LoonBapi?... 2 2 Aangifte loonheffingen

Nadere informatie

Stichting Inlichtingenbureau Privacy jaarverslag 2014. Versie 1.0

Stichting Inlichtingenbureau Privacy jaarverslag 2014. Versie 1.0 Stichting Inlichtingenbureau Privacy jaarverslag 2014 Versie 1.0 Status Definitief Datum 12 maart 2015 1. Privacybescherming en informatiebeveiliging... 3 1.1 Inleiding/privacy by design... 3 1.2 Verwerking

Nadere informatie

Eindrapportage loonaangifteketen Versie 0.9 dd

Eindrapportage loonaangifteketen Versie 0.9 dd Eindrapportage loonaangifteketen 2016 Versie 0.9 dd. 29-3-2017 Inhoud Management samenvatting... 3 Inleiding... 3 Inrichting loonaangifteketen... 3 Totstandkoming oordeel functioneren loonaangifteketen

Nadere informatie

Circulaire 2017/01 van het College van Toezicht op de Bedrijfsrevisoren van 18 december Auditors Annual Cartography

Circulaire 2017/01 van het College van Toezicht op de Bedrijfsrevisoren van 18 december Auditors Annual Cartography Circulaire 2017/01 van het College van Toezicht op de Bedrijfsrevisoren van 18 december 2017 Auditors Annual Cartography Met toepassing van artikel 55 van de wet van 7 december 2016 tot organisatie van

Nadere informatie

Auto van de zaak Belastingplan(nen) Actualiteiten loonheffingen. Auto van de zaak. Voorbeeld elektrische auto. Auto van de zaak (2)

Auto van de zaak Belastingplan(nen) Actualiteiten loonheffingen. Auto van de zaak. Voorbeeld elektrische auto. Auto van de zaak (2) Actualiteiten loonheffingen Dik van Leeuwerden Portfolio Product Owner Wet- & Regelgeving ADP Nederland B.V. Belastingplan(nen) Fictieve dienstbetrekking commissarissen vervalt Geen jaarloonuitvraag meer

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 31 066 Belastingdienst 27 859 Modernisering Gemeentelijke Basisadministratie persoonsgegevens (GBA) Nr. 259 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN FINANCIËN

Nadere informatie

Aan het werk met re-integratieondersteuning

Aan het werk met re-integratieondersteuning Aan het werk met re-integratieondersteuning Vijfmeting, fase 3 29-11-2013 gepubliceerd op cbs.nl Inhoud Inleiding 5 1. Beschrijving van het onderzoek 6 1.1 Populatie 6 1.2 Onderzoeksmethode 7 1.3 Bronnen

Nadere informatie

Op weg naar de toekomst. Verslag loonaangifteconferentie september 2015

Op weg naar de toekomst. Verslag loonaangifteconferentie september 2015 Op weg naar de toekomst Verslag loonaangifteconferentie september 2015 John van de poll presenteert zijn toekomstverkenningen He (Christoffel Columbus) did not have a complete map, but what he did have

Nadere informatie

2513 AA1XA. De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal. Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513 AA1XA. De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal. Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513 AA1XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4

Nadere informatie

verantwoordingsonderzoek 2017 bij het Ministerie van Financiën en Nationale

verantwoordingsonderzoek 2017 bij het Ministerie van Financiën en Nationale BEZORGEN De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Lange Voorhout 8 Postbus 20015 2500 EA Den Haag T 070 342 43 44 E voorlichting@rekenkamer.nl W www.rekenkamer.nl

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2007 2008 30 970 Wijziging van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen, de Wet werk en bijstand, de Werkloosheidswet en enige andere wetten

Nadere informatie

Artikel 1. Definities Coöperatie AB Vakwerk Groep u.a. en de aan haar gelieerde dochterondernemingen

Artikel 1. Definities Coöperatie AB Vakwerk Groep u.a. en de aan haar gelieerde dochterondernemingen Artikel 1. Definities werkgever: werknemer: geregistreerde: personeelsdossier: personeelsregistratie: houder: beheerder/bewerker: Coöperatie AB Vakwerk Groep u.a. en de aan haar gelieerde dochterondernemingen

Nadere informatie

1 9 AU6. 20U Datum Betreft Betreft Uitvoeringstoets Quotumwet

1 9 AU6. 20U Datum Betreft Betreft Uitvoeringstoets Quotumwet Ministerie van Financiën > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag Aan de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Mevrouw J. Klijnsma Postbus 90801 2509 LV Den Haag Directoraat-Generaal

Nadere informatie

Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens

Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens Belastingdienst Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens bij de aangifte loonheffingen 2017 (1e halfjaar) Inleiding Voor de aangiften loonheffingen over het 1e halfjaar van 2017 hebben de Belastingdienst

Nadere informatie

Functieprofiel: Teamleider Functiecode: 0203

Functieprofiel: Teamleider Functiecode: 0203 Functieprofiel: Teamleider Functiecode: 0203 Doel Plannen en organiseren van de werkzaamheden en aansturen van de medewerkers binnen een team, binnen het vastgestelde beleid van een overkoepelende eenheid

Nadere informatie

Addendum bij het rapport Knelpunten werkkostenregeling: inventarisatie en mogelijke alternatieven

Addendum bij het rapport Knelpunten werkkostenregeling: inventarisatie en mogelijke alternatieven Addendum bij het rapport Knelpunten werkkostenregeling: inventarisatie en mogelijke alternatieven Op 3 juli 2014 heeft staatssecretaris Wiebes in zijn brief aan de Tweede Kamer aangekondigd dat hij met

Nadere informatie

Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens

Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens Belastingdienst Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens bij de aangifte loonheffingen 2013 (vierde kwartaal) Inleiding Voor de aangiften loonheffingen over het vierde kwartaal van 2013 hebben de Belastingdienst

Nadere informatie

UWV en Walvis. Vijfde rapportage

UWV en Walvis. Vijfde rapportage UWV en Walvis Vijfde rapportage UWV en Walvis Vijfde rapportage Inspectie Werk en Inkomen UWV en Walvis R06/14, juni 2006 ISSN 1383-8733 ISBN-10: 90-5079-158-1 ISBN-13: 978-90-5079-158-8 2 Inspectie Werk

Nadere informatie

Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens

Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens Belastingdienst Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens bij de aangifte loonheffingen 2015 (eerste kwartaal) Inleiding Voor de aangiften loonheffingen over het eerste kwartaal van 2015 hebben de Belastingdienst

Nadere informatie

Datum 16 september 2013 Onderwerp V62008 Verslag inspectiebezoek Convenant Veilige toepassing van medische technologie in het ziekenhuis

Datum 16 september 2013 Onderwerp V62008 Verslag inspectiebezoek Convenant Veilige toepassing van medische technologie in het ziekenhuis > Retouradres Postbus 90700 2509 LS Den Haag Ziekenhuis St. Jansdal xxxx, Raad van Bestuur Postbus 138 3840 AC HARDERWIJK Werkgebied Zuidwest Wilh. van Pruisenweg 52 Den Haag Postbus 90700 2509 LS Den

Nadere informatie

Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens

Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens Belastingdienst Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens bij de aangifte loonheffingen 2015 (derde kwartaal) Inleiding Voor de aangiften loonheffingen over het derde kwartaal van 2015 hebben de Belastingdienst

Nadere informatie

Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens

Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens Belastingdienst Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens bij de aangifte loonheffingen 2018 (1e halfjaar) Inleiding Voor de aangiften loonheffingen over het 1e halfjaar van 2018 hebben de Belastingdienst

Nadere informatie

Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens

Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens Belastingdienst Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens bij de aangifte loonheffingen 2011 (eerste kwartaal) Inleiding Voor de aangiften loonheffingen over het eerste kwartaal van 2011 hebben de Belastingdienst

Nadere informatie

De werking van de. Adri Dokter op persoonlijke titel

De werking van de. Adri Dokter op persoonlijke titel De werking van de Adri Dokter op persoonlijke titel dagelijks leven specialist loonheffingen Belastingdienst, Team Oswo Over Salaris 24 november 2016 1 Inhoud Gegevensverzameling Specificaties van de loonaangifte

Nadere informatie

Loonaangifteketen. De aorta van BV Nederland. Papernote 35. het expertise centrum Papernote 35. Loonaangifteketen De aorta van BV Nederland

Loonaangifteketen. De aorta van BV Nederland. Papernote 35. het expertise centrum Papernote 35. Loonaangifteketen De aorta van BV Nederland De loonaangifteketen zou nooit het succes bereikt hebben waar nu sprake van is zonder grote inspanningen van werkgevers, softwareontwikkelaars, fiscale adviseurs en afnemers. Wij stellen de keten in deze

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2005 2006 30 300 IXB Vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Financiën (IXB) voor het jaar 2006 Nr. 28 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN

Nadere informatie