AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders"

Transcriptie

1 AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: Onderwerp: Wmo prestatieveld 6 : Onderdeel Plan van Aanpak beleid Individuele Wmo voorzieningen Huishoudelijke Verzorging en Voorzieningen gehandicapten Conceptbesluit: Aan de gemeenteraad wordt voorgelegd haar besluit "Beleidsnotitie Individuele Wmo voorzieningen " van 12 juli 2005, in te trekken. Het Plan van Aanpak inclusief het tijdspad voor de interactieve beleidsontwikkeling voor Individuele Wmo voorzieningen; prestatieveld 6 van de Wmo, wordt vastgesteld. De Raad wordt gevraagd in te stemmen met dit Plan van Aanpak. Er is kennis genomen van de stand van zaken voor het verstrekken van de Huishoudelijke Verzorging in het Wmo invoeringsjaar Samenvatting: Besloten werd 2007 te beschouwen als invoeringsjaar Wmo. Dit conform de in de wet geboden mogelijkheid gebruik te maken van een overgangsjaar en het overgangsprotocol. Voorwaarde is dat, in verband met de Europese aanbestedingsregels, zo snel mogelijk wordt gestart met de beleidsvoorbereiding Individuele Wmo voorzieningen; specifiek de Huishoudelijke Verzorging. Hiervoor wordt nu een Plan van Aanpak voorgelegd. Tevens wordt de stand van zaken gegeven betreffende het verstrekken van de huishoudelijke verzorging in Bijlagen: geen Bestuurlijk traject: College DT BMOvervalt OR EFO WMV Ad Hoc Raad Overlegd met: Portefeuillehouders Boxum en de Vries, Inkoop van der kamp, plv afd hfd MaZa v.d.meer Communicatie: Zijn dit besluit en de achterliggende stukken openbaar? ja Parafen: Medewerker mevrouw C.van Dijk paraaf Afdeling MAZA Afdelingshoofd Afdelingshoofd paraaf Secretaris paraaf Portefeuillehouder weth. Boxum paraaf

2 Besluit B&W: Aan de gemeenteraad wordt voorgelegd haar besluit "Beleidsnotitie Individuele Wmo voorzieningen " van 12 juli 2005, in te trekken. Het Plan van Aanpak inclusief het tijdspad voor de interactieve beleidsontwikkeling voor Individuele Wmo voorzieningen; prestatieveld 6 van de Wmo, wordt vastgesteld. De Raad wordt gevraagd in te stemmen met dit Plan van Aanpak. Er is kennis genomen van de stand van zaken voor het verstrekken van de Huishoudelijke Verzorging in het Wmo invoeringsjaar 2007.

3 Collegeadvies: 1. Het College legt de gemeenteraad voor, haar besluit Beleidsnotitie individuele Wmo voorzieningen, welk besluit werd genomen door de gemeenteraad op 12 juli 2005, in te trekken. 2. Het College stelt het Plan van Aanpak en het daaraan gekoppelde tijdspad vast voor de interactieve beleidsontwikkeling voor de Individuele Wmo voorzieningen ( Huishoudelijke verzorging en de Wet Voorzieningen Gehandicapten). Het betreft hier prestatieveld 6 van de Wmo : de gemeente is verantwoordelijk voor : het verlenen van voorzieningen aan mensen met een beperking of een chronisch psychisch probleem en van mensen met een psychosociaal probleem ten behoeve van het behoud van hun zelfstandig functioneren of hun deelname aan het maatschappelijke verkeer. Het college stelt de gemeenteraad voor in te stemmen met dit Plan van Aanpak Individuele Wmo voorzieningen en het daarbij behorende tijdspad ( hoofdstuk 1 en 2 van deze notitie). 3. Het College neemt kennis van in hoofdstuk 3 van deze notitie beschreven stand van zaken voor het verstrekken van de Huishoudelijke verzorging in het invoeringsjaar 2007 en biedt deze informatie ter kennisgeving aan de gemeenteraad aan. Toelichting bij het collegeadvies. Inleiding. Het college besloot in mei 2006 het jaar 2007 te beschouwen als invoeringsjaar Wmo. Dit besluit kreeg de instemming van de Gemeenteraad. Met dit besluit heeft het college tevens een aantal uitgangspunten vastgelegd. Twee daarvan zijn : 1. in het najaar besluit het college tot een plan van aanpak te komen tot een 4 jaren programma Wmo op alle 9 prestatievelden. 2. de bestaande individuele gemeentelijke voorzieningen die per 1 januari 2007 onder de Wmo vallen, zijnde de Wvg voorzieningen en de huishoudelijke verzorging, voor zover mogelijk in 2007 te handhaven, zoals deze in 2006 aan burgers worden verstrekt. De verantwoordelijkheid voor de Huishoudelijke Verzorging gaat per 1 januari 2007 over naar de gemeente. De Wet Voorzieningen gehandicapten wordt ondergebracht in de Wmo. Het voorliggende Plan van Aanpak en tijdspad betreft het interactief tot stand brengen van gemeentelijk beleid betreffende de individuele Wmo voorzieningen, waarbij nieuw is de Huishoudelijke Verzorging en waarin het bestaande Wvg beleid wordt opgenomen. Dit plan van aanpak voor prestatieveld 6 loopt vooruit op het plan van aanpak voor alle 9 prestatievelden Wmo. Dit plan van aanpak prestatieveld 6 zal onderdeel zijn van het Wmo plan van aanpak zoals dat in november door het college zal worden vastgesteld.

4 Hoofdstuk 1 beschrijft het Plan van Aanpak. Hoofdstuk 2 geeft een toelichting op de tijdsbalk ( bijlage) Hoofdstuk 3 beschrijft de stand van zaken Huishoudelijke verzorging vanaf 1 januari in Besluitvorming aangaande de beleidsvoorbereiding van de Individuele Wmo voorzieningen is nu van belang, omdat in het kader van de wet- en regelgeving duidelijkheid moet worden geschapen over de aanbesteding. In deze notitie vindt u verdere informatie daarover onder het kopje aanbesteden. Het collegeadvies betreffende de Huishoudelijke verzorging in 2007 zal u separaat worden voorgelegd. Reden daarvoor is dat op dit moment de gesprekken met het CIZ en Zorgkantoor, over de werkwijze voor 2007, nog gaande zijn. Onderdeel van deze gesprekken zijn ook de Wmo bepalingen aangaande zogenaamde overgangscliënten, nieuwe afspraken tussen VNG en Zorgkantoren aangaande voortzetting bestaande persoonsgebonden budgetten, en nog andere aspecten. Zie daarvoor hoofdstuk 3 : Huishoudelijke verzorging in Na afspraken met het Zorgkantoor Zwolle en het CIZ volgen gesprekken met de huidige aanbieders over voortzetting van de Huishoudelijke verzorging in het jaar Wij zullen u als deze besprekingen zijn afgerond de feitelijke afspraken met de daarbij behorende financiële paragraaf 2007 voorleggen. Daarop vooruitlopend kunnen wij uit de nu bekend zijnde financiële informatie concluderen dat onze gemeente niet tot de nadeelgemeenten behoort. Het ministerie heeft aangekondigd met exactere cijfers te komen in de september circulaire. Hoofdstuk 1 : Plan van Aanpak beleidsontwikkeling individuele voorzieningen Wmo. Het college hecht zeer aan het in een vroeg stadium betrekken van burgers en organisaties bij de beleidsontwikkeling. Voor wat betreft de Individuele Wmo voorzieningen kent de gemeente al het verstrekkingenbeleid van de Wet Voorzieningen Gehandicapten ( wvg). Nieuw in het kader van de Wmo is de voorziening Huishoudelijke Verzorging. Het college wil haar voorzieningenbeleid Huishoudelijke Verzorging ontwikkelen in nauwe samenspraak met patiënten- en cliëntenorganisaties, burgers en andere betrokken organisaties. Intrekken besluit juni Medio 2005 werd, op basis van de toen beschikbare Wmo informatie een beleid individuele Wmo verstrekkingen vastgesteld door de gemeenteraad. De landelijke ontwikkelingen, de aangebrachte wijzigingen in de wet door de Tweede Kamer en de inmiddels tot stand gekomen overgangsregeling, noodzaken de gemeenteraad tot het intrekken van haar besluit beleidsnotitie individuele Wmo voorzieningen. Nu wet- en regelgeving zich redelijk heeft uitgekristalliseerd en de wet de eerste kamer heeft gepasseerd, start het college met het proces van het formuleren van beleid Individuele Wmo voorzieningen in nauwe samenspraak met belangenorganisaties, burgers en partijen. Uitgangspunt is daarbij dat, voor zover mogelijk, burgers geen nadelige gevolgen ondervinden van de invoering van de Wmo.

5 Aanbesteden. Landelijk zijn er verschillende ontwikkelingen gaande als het gaat om de wijze waarop gemeenten hun verantwoordelijkheid voor de Huishoudelijke verzorging invullen. Belangrijk daarbij is de verplichting tot Europees aanbesteden. Hoewel de eerste kamer unaniem heeft aangegeven tegenstander te zijn van aanbesteding van de Huishoudelijke Verzorging, wordt men overruled door de Europese regelgeving. Op grond van het besluit aanbestedingsregels overheidsopdrachten ( BAO) dient de inkoop van Huishoudelijke verzorging middels Europese aanbesteding te worden gerealiseerd. Anderzijds geeft het ministerie aan dat beleidsontwikkeling en vaststelling van de verordening zorgvuldig en in samenspraak met belangenorganisaties en burgers moet geschieden. Ook de uitvoering van de Huishoudelijke verzorging dient zorgvuldig te zijn en bestaande aanbieders moet serieus de mogelijkheid worden geboden zich op de aanbesteding te kunnen voorbereiden. Beide richtlijnen staan op gespannen voet en vragen om een afweging. In haar meest recente brief aan de colleges B&W en projectleiders Wmo, van 14 juli jl. zegt de Staatssecretaris daarover : De overgangsbepalingen voor HV in de Wmo maken het mogelijk om meer tijd te nemen voor het afronden van de aanbestedingsprocedures, zonder dat de burger in de kou komt te staan. De overgangsbepalingen ( artikel 41 Wmo) regelen namelijk dat zolang gemeenten geen verordening hebben vastgesteld, zij moeten handelen conform de bepalingen in de AWBZ. Het ligt dan voor de hand dat in deze beperkte overgangsperiode gemeenten de bestaande contracten met de aanbieders verlengen. Maar die overgangsperiode kan en mag met het oog op de Europese aanbestedingsprocedures niet onnodig opgerekt worden. Als richtlijn geldt dat de overgangstermijn niet langer mag zijn dan nodig is voor een zorgvuldige gemeentelijke besluitvorming. Hierbij kunt u denken aan een zorgvuldige inspraakprocedure en een periode om aanbieders ( zowel nieuw als bestaand) de tijd te bieden hun organisaties af te stemmen op de nieuwe situatie. Gemeenten dienen te handelen in de geest van de Europese regelgeving. Zij moeten als zij gebruik willen maken van de overgangsbepalingen ondertussen wel starten ( of al gestart zijn) met de aanbestedingsprocedure voor de situatie na de overgang. Nieuwe aanbieders mogen nl. niet buitengesloten worden. Als de overgangssituatie onnodig wordt opgerekt, loopt de gemeente het risico daarop te worden aangesproken door nieuwe aanbieders. Het is uiteindelijke de rechter die zal bepalen of de gemeente conform de Europese regelgeving heeft gehandeld. Andere gemeenten zullen hierbij onder meer als referentie dienen. Daarbij zal het belang van de mededinging afgewogen worden tegen het belang van de burger ( continuering van de hulp gedurende de overgangsperiode) en het belang van de zorgvuldigheid in de richting van bestaande aanbieders.. De overgangsregeling en de formulering van de staatssecretaris bieden de mogelijkheid het collegestandpunt het jaar 2007 te beschouwen als invoeringsjaar, te handhaven. - Juist uit het oogpunt van zorgvuldigheid in inspraak, start het college een zorgvuldige beleidsvoorbereiding voor de individuele voorzieningen in de Wmo. Naar verwachting zal in september een start worden gemaakt met de concrete samenstelling van een WMO Raad, met een vertegenwoordiging van patienten organisaties, cliëntenraad, seniorenverenigingen, seniorenbonden en vrijwilligersorganisaties. Dit op basis van een eerste bijeenkomst met 38 vertegenwoordigers op 30 juni j.l. en met een ondersteuningsaanbod vanuit de provincie Overijssel.

6 - Zo spoedig mogelijk zullen wij de eerste procedurele voorbereidingen treffen voor een aanbesteding voor de situatie na de overgang. Echter, besluiten over de inhoudelijke opdracht en het vaststellen van een bestek voor potentiële aanbieders zal pas na vaststelling van het nieuwe beleid kunnen plaatsvinden. Bovendien zullen de uitgangspunten voor de wijze van contracteren mede onderwerp zijn bij de interactieve beleidsvoorbereiding. - De inkoopcoördinator van de afdeling Middelen van onze gemeente verwacht geen problemen met de voorgestelde aanpak. Uit oogpunt van zorgvuldigheid heeft hij nog advies gevraag aan de kennisbank Europa Decentraal. Dit advies zal u direct na ontvangst ter kennis worden gesteld. - Vermeld moet worden dat er al gemeenten zijn die overgaan tot aanbesteden voor Navraag levert op dat op dit moment van schrijven er 24 gemeenten zijn, waarbij er enkele gemeenten namens een groep van gemeenten optreden. Dit aantal zal de komende maanden steeds groeien, echter verwacht mag worden dat het merendeel van de gemeenten niet voor 1 januari 2007 klaar zal zijn. Hoofdstuk 2 : Tijdspad, toelichting. In de bijlage wordt in een tijdsbalk aangegeven op welke wijze de beleidsvoorbereiding en besluitvorming de komende maanden wordt vorm gegeven. Zowel het beleid Huishoudelijke Verzorging als het beleid Wet Voorzieningen Gehandicapten zullen opgaan in nieuw beleid Individuele Wmo voorzieningen. De wet voorzieningen gehandicapten ( Wvg). Wet Voorzieningen gehandicapten is in onze gemeente vorm gegeven in het Wvg beleid, een Wvg verordening en het verstrekkingenboek. Met ingang van 1 januari 2007 komt de Wvg te vervallen en wordt onderdeel van de Wmo. In het kader van het invoeringsjaar wordt, op basis van de overgangsregeling Wmo artikel 40, het bestaande gemeentelijk beleid Wvg voortgezet. In 2007 wordt, parallel lopend aan het proces beleidsontwikkeling Huishoudelijke Verzorging, ook het Wvg beleid opgenomen in het beleid Individuele Wmo voorzieningen. Daarbij worden de nieuwe Wmo bepalingen die ook van toepassing zullen zijn op de Wvg, zoals het persoonsgebonden budget en aanbod in natura, meegenomen. De verordening Wvg zal vervangen worden door een nieuwe verordening Individuele Wmo voorzieningen. Waar nodig zal het verstrekkingenboek Wvg worden aangepast en opgaan in een verstrekkingenboek Individuele Wmo voorzieningen. Nadrukkelijk hebben de Wmo Raad en de Wmo adviesgroep een rol in de beleidsvoorbereiding en advisering bij besluitvorming. Wmo raad. De Wmo Raad is het orgaan waarin alle belangenbehartigers zijn vertegenwoordigd. Het betreft hier vertegenwoordiging van een groot aantal organisaties, bestaande raden en platforms van cliënten, patiënten en senioren. Tevens zullen organisaties als Zonnebloem, Rode Kruis en Humanitas worden vertegenwoordigd. Aan al deze organisaties is eind juni in een bijeenkomst in de Meenthe, de vraag voorgelegd of zij met elkaar kunnen komen tot een Wmo Raad van ongeveer 8 tot 10 deelnemers, waarin zij zich allen voldoende vertegenwoordigd zullen vinden. De Provincie heeft aangeboden het proces om tot een dergelijke vertegenwoordiging te komen, te ondersteunen.

7 Op de bijeenkomst waren 38 vertegenwoordigers van een breed scala aan belangenorganisaties aanwezig. In september volgt een tweede bijeenkomst waarbij geprobeerd wordt de Wmo raad samen te stellen. Het college beschouwt de Wmo Raad als een belangrijk orgaan om draagvlak te creëren voor de gemeentelijke beleidsontwikkeling op alle terreinen van de Wmo. Met de Wmo raad zal naar verwachting een reglement worden opgesteld ten behoeve van haar adviserende rol en de wijze waarop men de achterban zal raadplegen. Naast de rol van de Wmo Raad blijft uiteraard de formele inspraakprocedure voor gemeentelijke besluitvorming bestaan. Wmo adviesgroep Al sinds langere tijd bestaat de Wmo adviesgroep. In de Wmo adviesgroep zijn alle professionele organisaties vertegenwoordigd die betrokken zijn bij de Wmo. Tot op heden hebben naast de professionele organisaties ook de cliëntenraad, seniorenraad en patienten platform een plaats in de Wmo adviesgroep. Er zijn op dit moment 16 professionele organisaties vertegenwoordigd in de Wmo adviesgroep. De adviesgroep kent een onafhankelijk voorzitter. Het college beschouwt deze groep belangrijk als expertgroep voor het ophalen van deskundigheid bij beleidsvoorbereiding en implementatie, vormen van samenwerking en adviesgever bij geformuleerd beleid. De belangenbehartigers ( clienten-, patiënten- en seniorenvertegenwoordigingen) uit de adviesgroep zal, bij instellen van de Wmo raad, gevraagd worden zich uit de adviesgroep terug te trekken en zich te laten vertegenwoordigen in de Wmo raad. De Wmo adviesgroep, als consultgroep van professionals, blijft bestaan. Het proces. In het in de bijlage aangegeven tijdspad wordt zichtbaar dat belangenorganisaties in de Wmo Raad en de Wmo adviesgroep nauw bij de beleidsvoorbereiding worden betrokken. Zoals eerder aangegeven zal hen zowel inbreng en advies worden gevraagd ten aanzien van het te formuleren beleid, als ten aanzien van de uitgangspunten voor de wijze van contracteren ( bijvoorbeeld het model Walcheren ). Parallel aan de stappen in het proces wordt gestart met de voorbereiding van de Europese aanbesteding. Na behandeling van het beleidskader en de uitgangspunten voor de wijze van contracteren in de Raadscommissie zullen ( potentiële) aanbieders op de hoogte worden gebracht van de aanstaande aanbesteding middels een vooraankondiging. Door deze, niet verplichte, openbare aankondiging kunnen aanbieders zich voorbereiden op de aanstaande aanbiedingen hetgeen de kwaliteit van de inschrijvingen ten goede zal komen. Daarnaast zal, om de kwaliteit van de aanbiedingen te verhogen, voorafgaand aan de aanbesteding een marktconsultatie met de bestaande zorgaanbieders gehouden worden. Een dergelijke marktconsultatie is niet in strijd met ( Europese) aanbestedingsregels zolang aan het transparantiebeginsel wordt voldaan. Hieraan wordt voldaan door alle relevante informatie ook via het internet beschikbaar te stellen. Op deze wijze wordt ook voldaan aan de zorgvuldigheid in handelen naar bestaande aanbieders.

8 Het tijdspad gaat uit van het vaststellen van de verordening Individuele Wmo voorzieningen en afronding van de Europese aanbesteding, in het najaar van 2007 zodat in 2008 onder het nieuwe regime van de Wmo gewerkt kan worden. Hoofdstuk 3 : Stand van zaken huishoudelijke verzorging Algemeen Voor de feitelijke situatie voor burgers na 1 januari 2007 is nog steeds het uitgangspunt dat er voor burgers niets veranderd. Ingezet wordt op handhaven van bestaande werkwijzen. Burgers zullen daar tijdig over worden geïnformeerd. Dit kan echter pas als met name afspraken met het Zorgkantoor Zwolle en het CIZ rond zijn; gesprekken daarover lopen nog. Feitelijk zullen burgers, zoals nu het geval is, hun vraag om huishoudelijke zorg gewoon kunnen stellen bij de bestaande Zorgaanbieders. Indien er naar verwachting afspraken komen met het CIZ, ook bij deze organisatie en anders bij de balie aan het gemeentehuis. De aanvraagprocedure zal niet of nauwelijks veranderen. De wijze van indiceren blijft gehandhaafd, evenals de regeling rond de eigen bijdrage ( CAK). Voor overgangscliënten geldt overgangsrecht in Hierin is vastgelegd dat de gemeente de indicatiestelling voor deze cliënten, zoals die gold in 2006 dient over te nemen vanaf 1 januari 2007 en maximaal tot eind Omdat de contracten met bestaande aanbieders worden verlengd in 2007 totdat de nieuwe verordening is vastgesteld en de aanbesteding is afgerond, blijven deze cliënten vooralsnog in 2007 dezelfde zorgaanbieder houden. De in 2006 met cliënten afgesproken persoonsgebonden budgetten ( in onze gemeente maar heel beperkte praktijk) blijft gehandhaafd. De verwachting is dat de Zorgkantoren landelijk afspreken deze werkzaamheden voor 2007 voort te zetten, in opdracht van gemeenten ( VNG). Specifiek : Zorgkantoor Zwolle ( contract aanbieders, opdracht tot leveren): In overgangsrecht is bepaald dat de gemeente het Zorgkantoor kan mandateren haar werk in 2007 voort te zetten zoals in 2006, met voortzetting van de contracten van bestaande zorgaanbieders. Dit in afwachting van afronding van de procedure aanbesteding. De algemeen directeur Zorgverzekeraars heeft dit in een brief aan de zorgkantoren bevestigd. Het betreffende Zorgkantoor beslist zelf of zij een gevraagd mandaat honoreert. Een mandatering aan het Zorgkantoor Zwolle past bij het gemeentelijk uitgangspunt om in 2007 als invoeringsjaar, de bestaande praktijk van 2006 vooralsnog voort te zetten. Het overdrachtsprotocol Wmo geeft hiervoor ook een format-mandaatstelling. Stand van zaken : Contacten met medewerkers van het Zorgkantoor Zwolle hebben tot op heden nog geen standpunt opgeleverd van het Zorgkantoor Zwolle aangaande voortzetting van werkzaamheden in 2007 ( mandaat), gevolgen van het overgangsprotocol en de communicatie naar klanten. Op 22 augustus aanstaande is er hierover opnieuw overleg met manager Inkoop van het Zorgkantoor Zwolle en onze vaste contactpersoon aldaar. CIZ ( indicatiestelling): Vooralsnog handhaven van de bestaande praktijk betekent dat het CIZ gevraagd is welke mogelijkheden zij heeft haar werkzaamheden in 2007 in opdracht van de gemeente Steenwijkerland voort te zetten. Volgens de wettelijke richtlijnen kan een publieke organisatie als het CIZ door de gemeente worden gemandateerd de indicatiestelling namens haar uit te voeren. Er

9 geldt dan geen verplichting tot aanbesteden. Het voorstel van het CIZ voor voortzetting werkzaamheden zoals in 2006 is twee weken geleden ontvangen. Direct na de vakantie zullen gesprekken daarover volgen. Voortzetting is, gezien voorstel en kosten, mogelijk. Aanbieders : Bekend zijn op dit moment 3 aanbieders. De Zorggroep ONL ( voorheen Thuiszorgorganisatie Oude en Nieuwe land) voert 97% van de huishoudelijke verzorging uit in onze gemeente. Daarnaast kent Noorderboog haar eigen aanbod huishoudelijke verzorging binnen haar eigen verzorging. Er is een kleine aanbieder bekend namelijk Beter Thuis. Het Zorgkantoor zal ons binnenkort informeren over de in 2006 gecontracteerde aanbieders. Tarieven en beschikbare budget In de huishoudelijke verzorging gelden in hoofdlijn 2 tarieven : - tarief inzet Alphahulp. Maximum tarief 15,20 euro per uur, volgens landelijke richtlijn van het College Tarieven Gezondheidszorg Zorgautoriteit i.o.( CTG). In dit geval sluit de cliënt zelf een contract af met een huishoudelijke hulp, betaalt deze het salaris en regelt de zaken zelf. De bemiddeling, en verder afhankelijk van de zorgaanbieder, de ondersteuning bij uitval, ondersteuning bij conflicten etc. wordt geleverd door de zorgaanbieder. - Tarief inzet thuiszorgmedewerkster. Maximum tarief euro per uur, volgens landelijke richtlijn CTG. In dit geval levert de zorgaanbieder een eigen gekwalificeerde medewerkster die onder de CAO thuiszorg valt, en afhankelijk van de zorgaanbieder, nog wat extra diensten. In de AWBZ krijgen zorgaanbieders tot op heden alleen een indicatie voor huishoudelijke hulp aangeleverd. Zij mogen zelf beslissen of zij daar Alpha-hulp of thuiszorghulp voor inzetten. Dit heeft grote verschillen doen ontstaan. Zo heeft een landelijk grote zorgaanbieder niet actief in onze gemeente - tot op heden nauwelijks gekozen voor inzet van Alphahulpen en ook sommige kleine aanbieders zetten helemaal geen Alphahulpen in. Zorggroep ONL zet wel al jaren stevig in op Alphahulp en levert een percentage van 27% in onze gemeente. Landelijk is het hoogste percentage dat gehaald wordt 40% in Almere. Voor het beschikbare budget is dit van belang. Veel inzet van Alphahulpen betekent dat voor hetzelfde budget veel meer hulp kan worden geboden dwz meer burgers huishoudelijke hulp kunnen krijgen. Voor de Zorgaanbieder is het inverdieneffect echter laag; vandaar dat veel commerciële zorgaanbieders tot op heden hier niet voor hebben gekozen. Landelijk heeft het verschil in Zorgaanbieders, in het historisch verdeelmodel, sommige gemeenten in een nadelige positie gezet bij de start van de Wmo, andere gemeenten zijn voordeel gemeenten, andere zitten budgettair neutraal. Steenwijkerland hoort niet bij de nadeelgemeenten, met name dus door het relatief hoge percentage Alpha-hulp. Na ontvangst van de septembercirculaire zal, met de afspraken met Zorgkantoor, CIZ en bestaande Zorgaanbieders, hierover meer inzicht worden geboden.

10 Communicatie In september 2006 start de afdeling MaZA, samen met de afdeling communicatie, de informatie naar burgers over het plan van aanpak beleidsontwikkeling Individuele Wmo voorzieningen. Ook het ministerie start na de vakantie de algemene voorlichtingscampagne over de Wmo. Voortzetting informatie 2007 Tussentijds zal het college op de hoogte worden gesteld van de ontwikkelingen voor het invoeringsjaar 2007 en de voortgang in de uitvoering van het plan van aanpak beleidsvorming individuele Wmo voorzieningen. Naar verwachting zal in november, tegelijk met het Wmo plan van aanpak 4-jaren beleidsplan, opnieuw de stand van zaken voor 2007 worden voorgelegd. Concluderend : uit oogpunt van zorgvuldigheid, inspraak en met in acht neming van de regels voor europees aanbesteden wordt u dit Plan van Aanpak beleidsontwikkeling Individuele Wmo voorzieningen en het daarbij behorende tijdspad, voorgelegd.

11 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 3 oktober 2006 Nummer voorstel: 2006/92 Voor raadsvergadering d.d.: Agendapunt: 13 Onderwerp: Wmo prestatieveld 6 : Onderdeel Plan van Aanpak beleid Individuele Wmo voorzieningen Huishoudelijke Verzorging en Voorzieningen gehandicapten Aan de raad van de gemeente Steenwijkerland wordt voorgesteld te besluiten: Conceptbesluit Het Raadsbesluit Beleidsnotitie individuele Wmo voorzieningen van 12 juli 2005 wordt ingetrokken. De gemeenteraad stemt in met het Plan van Aanpak en het daaraan gekoppelde tijdspad voor een interactieve beleidsontwikkeling voor individuele Wmo voorzieningen ( Huishoudelijke verzorging en voorzieningen gehandicapten). De gemeenteraad heeft kennis genomen van de stand van zaken voor het verstrekken van de huishoudelijke Verzorging in het Wmo invoeringsjaar Samenvatting Besloten werd 2007 te beschouwen als invoeringsjaar Wmo. Dit conform de in de wet geboden mogelijkheid gebruik te maken van een overgangsjaar en het overgangsprotocol. Voorwaarde is dat, in verband met de Europese aanbestedingsregels, zo snel mogelijk wordt gestart met de beleidsvoorbereiding Individuele Wmo voorzieningen; specifiek de Huishoudelijke Verzorging. Hiervoor wordt ter instemming nu een Plan van Aanpak voorgelegd. Tevens wordt de stand van zaken gegeven betreffende het verstrekken van de Huishoudelijke Verzorging in Ondertekening De secretaris De burgemeester drs. A.W. van der Spek drs. H.H. Apotheker

12 Betrokken partijen afdeling adviseur behandeld in commissie MAZA mevrouw C.van Dijk ja, nl. commissie WMV van 4 oktober 2006 nee

13 Raadsbesluit Steenwijk, 17 oktober 2006 Nummer: 2006/92 De raad van de gemeente Steenwijkerland; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 3 oktober 2006, nummer 2006/92; b e s l u i t : het raadsbesluit Beleidsnotitie individuele Wmo voorzieningen van 12 juli 2005, nummer 2005/72, in te trekken; in te stemmen met het plan van aanpak en het daaraan gekoppelde tijdspad voor een interactieve beleidsontwikkeling voor individuele Wmo voorzieningen ( Huishoudelijke verzorging en voorzieningen gehandicapten); kennis te nemen van de stand van zaken voor het verstrekken van de huishoudelijke Verzorging in het Wmo invoeringsjaar De raad voornoemd, de griffier, de voorzitter,

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 22-08-2006 Onderwerp: Verslagen uitvoering WWB, IOAW, IOAZ en Bbz over 2005 Conceptbesluit: Samenvatting: 1. De verslagen over de uitvoering

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: -Concept Onderwerp: Programmabegroting 2007 BWS Uitvoeringsorgaan NW Overijssel. Conceptbesluit: Het college neemt kennis van: - De

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 30-08-2005 Onderwerp: Opheffing IZA-regeling Conceptbesluit: Bijgevoegd raadsvoorstel en -besluit, inhoudende de opheffing van de IZA

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 11-07-2006 Onderwerp: Aanpassen legesverordening 2006 in verband met invoering nieuw model paspoort. Conceptbesluit: De raad voorstellen

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 22-08-2006 Onderwerp: Nationaal Park Wieden-Weerribben in oprichting Conceptbesluit: Samenvatting: Bijlagen: Bestuurlijk traject: Overlegd

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 08-08-2006 Onderwerp: Aanbesteding accountantsdiensten. Conceptbesluit: Het plan van aanpak voor de aanbesteding van accountantsdiensten,

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 2-05-2006 Onderwerp: Bevindingen verbijzonderde interne controlewerkzaamheden in het kader van de rechtmatigheid. Conceptbesluit: De

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 13-09-2005 Onderwerp: Project Van den Kornputkwartier Conceptbesluit: In te stemmen met de bijgevoegde notitie waarin aan de raad wordt

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 22-08-2006 Onderwerp: Verzoek om rechtstreeks beroep Conceptbesluit: De raad voor te stellen om het verzoek van bezwaarde om de bezwarenprocedure

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 27-07-2004 Onderwerp: Groot schilderwerk en op nieuw coaten muren gemeentehuis Vendelweg Conceptbesluit: De raad voorstellen om een

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 8-08-2006 Onderwerp: Voortgang procedures 'het Wapen van Utrecht'. Conceptbesluit: Samenvatting: - kennis te nemen van de ingediende

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 16-08-2005 Onderwerp: Kredietaanvraag voor het aanleggen van een rotonde op de aansluiting Vendelweg - Schansweg Conceptbesluit: Samenvatting:

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 12-07-2005 Onderwerp: Privatisering van het deel van de jachthaven Oldemarkt dat gebruikt wordt door de "watersportvereninging jachthaven

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/43

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/43 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3-6-2014 Nummer voorstel: 2014/43 Voor raadsvergadering d.d.: 24-06-2014 Agendapunt: 9 Onderwerp:

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: Onderwerp: Verzoek vrijstelling bestemmingsplanvoorschriften ten behoeve van vervangen recreatieve woonboot te Muggenbeet Conceptbesluit:

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 16-08-2005 Onderwerp: Vaststellen protocol voor de accountantscontrole 2005. Conceptbesluit: De raad in zijn vergadering van 20 september

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: Onderwerp: Aankoop voormalig steunpunt Rijkswaterstaat met zoutloods, ondergrond en erf te Witte Paarden. Conceptbesluit: Samenvatting:

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Onderwerp: Voorbereidingsbesluit centrum Oldemarkt. Nummer: Datum vergadering: 21-12-2004 Conceptbesluit: Samenvatting: Bijlagen: De uitspraak van de Raad van

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 15 december 2015 Nummer voorstel: 2016/10

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 15 december 2015 Nummer voorstel: 2016/10 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 15 december 2015 Nummer voorstel: 2016/10 Voor raadsvergadering d.d.: 09-02-2016 Agendapunt:

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/51

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/51 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 23-9-2014 Nummer voorstel: 2014/51 Voor raadsvergadering d.d.: 07-10-2014 Agendapunt: 10 Onderwerp:

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: Onderwerp: Grondaankoop ten behoeve van het bedrijventerrein i.o. "Hooidijk Zuid" te Steenwijk. Conceptbesluit: Samenvatting: Bijlagen:

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 9 oktober 2007 Nummer voorstel: 2007/113

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 9 oktober 2007 Nummer voorstel: 2007/113 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 9 oktober 2007 Nummer voorstel: 2007/113 Voor raadsvergadering d.d.: 23-10-2007 Agendapunt: 14

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel:

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voor raadsvergadering d.d.: 11-04-2017 Agendapunt: Onderwerp: Aan de raad van

Nadere informatie

Y.M.E. Boesten / februari 2017

Y.M.E. Boesten / februari 2017 Agendapunt commissie: 4.2 Steller Telefoonnummer Email Y.M.E. Boesten 3528 Yvonne.Boesten@valkenswaard.nl Agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 29273/54159 23 februari 2017 Portefeuillehouder Hetty

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2012/64

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2012/64 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 4-9-2012 Nummer voorstel: 2012/64 Voor raadsvergadering d.d.: 18-09-2012 Agendapunt: 7 Onderwerp:

Nadere informatie

Nota Hulp bij het Huishouden, een nieuwe individuele WMO voorziening, gemeente Drimmelen

Nota Hulp bij het Huishouden, een nieuwe individuele WMO voorziening, gemeente Drimmelen Aan de Raad Made, 16 mei 2006 Raadsvergadering: 22 juni 2006 Nummer raadsnota: 19 Onderwerp: Nota Hulp bij het Huishouden, een nieuwe individuele WMO voorziening, gemeente Drimmelen Portefeuillehouder:

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 10-05-2005 Onderwerp: Verzoek om planschade ten gevolge van het nieuwe bestemmingsplan "bedrijvenpark Oostermeentherand" Conceptbesluit:

Nadere informatie

: Vaststellen conceptbeleidskader Wet maatschappelijke ondersteuning.

: Vaststellen conceptbeleidskader Wet maatschappelijke ondersteuning. RAADSVOORSTEL Onderwerp : Vaststellen conceptbeleidskader Wet maatschappelijke ondersteuning. ToelichtingMet ingang van 1 januari 2007 treedt naar alle waarschijnlijkheid de Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 12 oktober 2010 Nummer voorstel: 2010/102

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 12 oktober 2010 Nummer voorstel: 2010/102 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 12 oktober 2010 Nummer voorstel: 2010/102 Voor raadsvergadering d.d.: 16-11-2010 Agendapunt: 8

Nadere informatie

Y.M.E. Boesten / februari 2017

Y.M.E. Boesten / februari 2017 Agendapunt commissie: Steller Telefoonnummer Email Y.M.E. Boesten 3528 Yvonne.Boesten@valkenswaard.nl Agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 29273/54159 23 februari 2017 Portefeuillehouder Hetty Tindemans

Nadere informatie

Checklist invoering Wmo

Checklist invoering Wmo Checklist invoering Wmo Een overzicht van benodigde acties vóór 1 januari 2007 voor gemeenten in het kader van de invoering van de Wet maatschappelijke Ondersteuning Verordening & besluit Heeft u beleid

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/41

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/41 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 12-5-2015 Nummer voorstel: 2015/41 Voor raadsvergadering d.d.: 23-06-2015 Agendapunt: 11 Onderwerp:

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 24-08-2004 Onderwerp: Programma Samen Verantwoordelijk Conceptbesluit: 1. B&W gaat akkoord met het programma Samen Verantwoordelijk,

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 30 maart 2010 Nummer voorstel: 2010/31

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 30 maart 2010 Nummer voorstel: 2010/31 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 30 maart 2010 Nummer voorstel: 2010/31 Voor raadsvergadering d.d.: 13-04-2010 Agendapunt: 14 Onderwerp:

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Onderwerp: Vaststelling Verordening beschermd wonen en opvang 2016

Raadsvoorstel: Onderwerp: Vaststelling Verordening beschermd wonen en opvang 2016 Raadsvoorstel: 2016-1545 Onderwerp: Vaststelling Verordening beschermd wonen en opvang 2016 Datum: 1 maart 2016 Portefeuillehouder: J. Freije Raadsbijeenkomst: 17 maart 2016 Raadsvergadering: 7 april 2016

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 05-10-2004 Onderwerp: Invoering Wet Kinderopvang. Conceptbesluit: In te stemmen met: 1) het projectplan Invoering Wet Kinderopvang

Nadere informatie

Aan: de gemeenteraad Vergadering: 23 juni 2014

Aan: de gemeenteraad Vergadering: 23 juni 2014 Aan: de gemeenteraad Vergadering: 23 juni 2014 Onderwerp: Kwaliteitseisen ten behoeve van opdrachtgeven in het sociaal domein Agendapunt: STATUS RAADSVOORSTEL Raadsbesluit. Wij stellen U voor om: 1. In

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 05-10-2004 Onderwerp: Budget kleinschalige recreatieve voorzieningen. Conceptbesluit: Het College besluit de Gemeenteraad voor te stellen

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2010/16

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2010/16 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 2-2-2010 Nummer voorstel: 2010/16 Voor raadsvergadering d.d.: 16-02-2010 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 08-08-2006 Onderwerp: Wijziging Legesverordening Steenwijkerland 2006. Conceptbesluit: De raad voorstellen de Legesverordening Steenwijkerland

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/67

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/67 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/67 Voor raadsvergadering d.d.: 02-06-2009 Agendapunt: 12 Onderwerp:

Nadere informatie

Concept raadsbesluit

Concept raadsbesluit Voorstel aan : Gemeenteraad van 24 juni 2013 Door tussenkomst van : Raadscommissie van 11 juni 2013 Nummer : Onderwerp : Vaststelling basistarieven Huishoudelijke hulp/wmo Bijlage(n) : Onderzoek basistarieven

Nadere informatie

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET)

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) BOB 14/001 BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) Aan de raad, Voorgeschiedenis / aanleiding Per 1 januari 2015 worden de volgende taken vanuit het rijk naar de gemeenten gedecentraliseerd:

Nadere informatie

Toelichting: AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER. Raadsvergadering: 26 juni 2013. Registratienummer: TB 13.3745548. Agendapunt: 6

Toelichting: AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER. Raadsvergadering: 26 juni 2013. Registratienummer: TB 13.3745548. Agendapunt: 6 AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER Raadsvergadering: 26 juni 2013 Registratienummer: TB 13.3745548 Agendapunt: 6 Onderwerp: Contractering en tarieven huishoudelijke hulp 2014 Voorstel: 1. De volgende

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2005/16502

Raadsvoorstel 2005/16502 Raadsvoorstel 2005/16502 Plan van aanpak Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) gemeente Portefeuillehouder M. Steffens-van de Water/ H. Tuning Steller J. Sinke Collegevergadering 21 juni 2005 Raadsvergadering

Nadere informatie

Mee kunnen doen in Hengelo

Mee kunnen doen in Hengelo Mee kunnen doen in Hengelo Wet Maatschappelijke Ondersteuning Aanbesteding Uitwerkingsnotitie IV Concept ten behoeve van de inspraak Gemeente Hengelo, april 2006 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Aanbesteding

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. Agenda nr.12

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. Agenda nr.12 Raadsvoorstel Agenda nr.12 Onderwerp: Vaststellen Verordening Maatschappelijke Ondersteuning Peelgemeente Someren 2015 Soort: Besluitvormend Opsteller: M. Peijnenburg Portefeuillehouder: T.C.W. Maas Zaaknummer:

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 18 augustus 2009 Nummer voorstel: 2009/92

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 18 augustus 2009 Nummer voorstel: 2009/92 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 18 augustus 2009 Nummer voorstel: 2009/92 Voor raadsvergadering d.d.: 01-09-2009 Agendapunt: 8

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 24-11-2015 Nummer voorstel: 2015/93

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 24-11-2015 Nummer voorstel: 2015/93 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 24-11-2015 Nummer voorstel: 2015/93 Voor raadsvergadering d.d.: 08-12-2015 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 13-09-2005 Onderwerp: Voorstel aanwijzing Historische Buitenplaats De Eese in Eesveen tot rijksmonument. Conceptbesluit: Samenvatting:

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 14-10-2014 Nummer voorstel: 2014/62

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 14-10-2014 Nummer voorstel: 2014/62 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 14-10-2014 Nummer voorstel: 2014/62 Voor raadsvergadering d.d.: 28-10-2014 Agendapunt: 8 Onderwerp:

Nadere informatie

18 nov Postreg.nr. Directeur: Tel.nr K. Burger

18 nov Postreg.nr. Directeur: Tel.nr K. Burger Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer V.2008-114 Datum: Behandelend F.A. Linthorst ambtenaar 18 nov. 2008 Postreg.nr. Directeur: Tel.nr 0345-636292 K. Burger ONDERWERP: Adviesraad Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Onderwerp: Nieuwe Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxmeer.

Onderwerp: Nieuwe Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxmeer. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Nieuwe Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxmeer. Nummer: 8a. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 6 maart 2012 Aanleiding De Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Gemeente: 1. Verordening en besluit

Gemeente: 1. Verordening en besluit Gemeente: 1. Verordening en besluit Heb ik invloed op het Wmo beleid? a. Heeft het College van B&W met (representatieve organisaties van) burgers overlegd over de conceptverordening? b. Is de door het

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 5 februari 2019 Zaaknummer: 582187 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: Vaststellen basistarief hulp bij het huishouden Gemeentebladnummer :2012/73 Behandelend ambtenaar : RAEVEN, FRANS Agendapunt : Portefeuille : WELZIJN, ECONOMIE

Nadere informatie

B&W Vergadering. Voorgesteld besluit Het college heeft kennisgenomen van de evaluatie herindicaties nieuwe taken Wmo 2015.

B&W Vergadering. Voorgesteld besluit Het college heeft kennisgenomen van de evaluatie herindicaties nieuwe taken Wmo 2015. 2.2.3 Evaluatie herindicaties nieuwe taken Wmo 2015 1 Dossier 530 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 530 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 19 juli 2016 Agendapunt 2.2.3 Omschrijving Evaluatie herindicaties

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Onderwerp: Tegemoetkoming kinderopvang sociaal medische indicatie Nummer: Datum vergadering: 21-09-2010 Conceptbesluit: - In te stemmen met de Verordening kinderopvang

Nadere informatie

1. Onderwerp Ambtshalve verlengen van indicaties zorg in natura gespecialiseerde jeugdhulp 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

1. Onderwerp Ambtshalve verlengen van indicaties zorg in natura gespecialiseerde jeugdhulp 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Oplegvel 1. Onderwerp Ambtshalve verlengen van indicaties zorg in natura gespecialiseerde jeugdhulp 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Basistaak Efficiencytaak Platformtaak volgens Dagelijks

Nadere informatie

2! FEB. 20Ö. '. drs. G.A.A. Verkerk. R-H. van Ixiyff. Raadsbesluit. Datum Registratie nr. Stuk. 20 december II.

2! FEB. 20Ö. '. drs. G.A.A. Verkerk. R-H. van Ixiyff. Raadsbesluit. Datum Registratie nr. Stuk. 20 december II. Raadsbesluit 2! FEB. 20Ö Datum Registratie nr. Stuk Ondenwerp 20 december 2012 1259968 554 II Basistarieven Hulp bij het Huishouden De raad van de gemeente Delft; Gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

Raadscommissievoorstel

Raadscommissievoorstel Raadscommissievoorstel Status: Voorbereidend besluitvormend Agendapunt: 7 Onderwerp: Aanpassing huishoudelijke hulp Datum: 11 november 2014 Portefeuillehouder: Jhr. M.R.H.M. von Martels Decosnummer: 277

Nadere informatie

Voorstel besluit Samenvatting toelichting Toelichting

Voorstel besluit Samenvatting toelichting Toelichting Raadsvoorstel nr. : 2002/175 Aan de gemeenteraad. Raadsvergadering : 17 december 2002 Agendapunt : 6 Steenwijk, 3 december 2002. Onderwerp: Subsidieverordening Peuterspeelzaalwerk Voorstel besluit Instemmen

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 30 maart 2004 Nummer voorstel: 2004/49

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 30 maart 2004 Nummer voorstel: 2004/49 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 30 maart 2004 Nummer voorstel: 2004/49 Voor raadsvergadering d.d.: 13-4-2004 Agendapunt: 12 Onderwerp:

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp: Wijzigingen in Verordening maatschappelijke ondersteuning Almere Beleidsveld: Sociaal domein, Wmo. 23 mei 219 Portefeuillehouder J. Soetekouw Pagina 1 Vragen bij: Afdeling: Telefoon: Jeanine

Nadere informatie

Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom?

Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom? Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom? Het ministerie van VWS heeft wee websites in het leven geroepen die hierover uitgebreid informatie geven www.dezorgverandertmee.nl en www.hoeverandertmijnzorg.nl

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Onderwerp: Rapport Nationaal Archief over toekomst gemeentearchief Nummer: Datum vergadering: 26-02-2008 Conceptbesluit: I. De raad wordt voorgesteld om het volgende

Nadere informatie

De Wsw-raad wordt na één jaar geëvalueerd.

De Wsw-raad wordt na één jaar geëvalueerd. GEWIJZIGD EXEMPLAAR Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 95/2008 15 mei 2008 SZW/BB 2008/84-84 Verordening Wsw-raad Aan de Raad der gemeente Haarlem Inhoud van het voorstel Per 1 januari

Nadere informatie

= = Raadsvergadering d.d. 1 juli 2014 Agendanr. 15. No.ZA.14-28270/DV.14-354, afdeling Samenleving.

= = Raadsvergadering d.d. 1 juli 2014 Agendanr. 15. No.ZA.14-28270/DV.14-354, afdeling Samenleving. *ZE9A51840CC* = = Raadsvergadering d.d. 1 juli 2014 Agendanr. 15. Aan de Raad No.ZA.14-28270/DV.14-354, afdeling Samenleving. Sellingen, 19 juni 2014 Onderwerp: Continuïteit van AWBZ zorg in 2015 1. Inleiding

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel:

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voor raadsvergadering d.d.: 28-02-2017 Agendapunt: Onderwerp: Zon(nepanelen)

Nadere informatie

Voorstel aan college b&w van Landsmeer

Voorstel aan college b&w van Landsmeer STATUS: Voorstel aan college b&w van Landsmeer B&W vergadering: 20 mei 2014 Nr. Agendapunt: Portefeuillehouder: C. Hienkens Onderwerp: Inkoopdocument Jeugdzorg Wmo/AWBZ Afdeling : Sociaal Domein Ambtenaar

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 17 maart 2009 Nummer voorstel: 2009/34

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 17 maart 2009 Nummer voorstel: 2009/34 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 17 maart 2009 Nummer voorstel: 2009/34 Voor raadsvergadering d.d.: 31-03-2009 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Nr Houten, 19 mei 2009

Nr Houten, 19 mei 2009 Raadsvoorstel BARCODE STICKER Nr. 2009-026 Houten, 19 mei 2009 Onderwerp: Persoonsgebonden budget Hulp bij het Huishouden en beleidsregels schrijnende situaties bij gebruikelijke zorg. Beslispunten: 1.

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/22

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/22 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 4-2-2014 Nummer voorstel: 2014/22 Voor raadsvergadering d.d.: 11-03-2014 Agendapunt: 5 Onderwerp:

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel:

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voor raadsvergadering d.d.: 02-05-2017 Agendapunt: Onderwerp: Aan de raad van

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft startnotitie over Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Eindhoven (aoo7).

gemeente Eindhoven Betreft startnotitie over Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Eindhoven (aoo7). gemeente Eindhoven Raadsnummer O6. RZ8 5q.. OOZ Inboeknummer o6bstozzzz Dossiernummer 644.4SS sr oktober zoo6 Commissie notitie Betreft startnotitie over Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 21 januari 2014 Nummer voorstel: 2014/21

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 21 januari 2014 Nummer voorstel: 2014/21 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 21 januari 2014 Nummer voorstel: 2014/21 Voor raadsvergadering d.d.: 18-02-2014 Agendapunt: 8

Nadere informatie

16 november 2010/35607 Datum :

16 november 2010/35607 Datum : Agendapunt 16 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer 16 november 2010/35607 Datum : : 2010 Programma : Welzijn Blad : 1 van 8 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder mw. M. van Beukering-Huijbregts

Nadere informatie

Gewijzigd Voorstel aan de raad

Gewijzigd Voorstel aan de raad Gewijzigd Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 12 december 2007 Nummer voorstel: 2007/130 Voor raadsvergadering d.d.: 18-12-2007 Agendapunt:

Nadere informatie

Invoering Wet maatschappelijke ondersteuning

Invoering Wet maatschappelijke ondersteuning Raadsvergadering: 26 september 2006 Agendapunt: 20 Kenmerk: R-060822-HDO-1100 Datum voorstel: 13 september 2006 Portefeuillehouder: Wethouder H. Hutten Informant: De heer H. Donker Onderwerp: Invoering

Nadere informatie

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII1111

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII1111 IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII1111 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam : Tarief Hulp bij

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij 28 januari 2015 IO15005083 stadhuis@oosterhout.nl tel. 14 0162

Datum Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij 28 januari 2015 IO15005083 stadhuis@oosterhout.nl tel. 14 0162 *IO15005083* Datum Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij 28 januari 2015 IO15005083 stadhuis@oosterhout.nl tel. 14 0162 Onderwerp Aanpassing procedure Hulp bij het Huishouden Geachte heer/mevrouw (naam

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 57187 Datum : 3 juni 2014 Programma : Blad : 1 van 7 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M. van Beukering-Huijbregts

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : H.J.M. Schrijver : Publiekszaken : M. Borst Voorstel aan de raad Onderwerp : Vaststellen tarieven Hulp bij het

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 25 maart 2008 Nummer voorstel: 2008/30

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 25 maart 2008 Nummer voorstel: 2008/30 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 25 maart 2008 Nummer voorstel: 2008/30 Voor raadsvergadering d.d.: 22-04-2008 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

BEHANDELD f 3 A. Mil pttti

BEHANDELD f 3 A. Mil pttti ADVIESNOTA AAN B&W gemeente I ~~ opmeer Onderwerp en inhoud Adviesnota B&W Continuering raamovereenkomsten hulp bij het huishouden Postregistratienummer 14.0006352 Vertrouwelijk! Sector Ja! Samenlevingszaken

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 5-3-2013 Nummer voorstel: 2013/18

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 5-3-2013 Nummer voorstel: 2013/18 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 5-3-2013 Nummer voorstel: 2013/18 Voor raadsvergadering d.d.: 19-03-2013 Agendapunt: 06 Onderwerp:

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/5

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/5 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 16-12-2014 Nummer voorstel: 2015/5 Voor raadsvergadering d.d.: 13-01-2015 Agendapunt: 6 Onderwerp:

Nadere informatie

Registratienummer: GF Datum: 17 juni 2008 Agendapunt: 32

Registratienummer: GF Datum: 17 juni 2008 Agendapunt: 32 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF08.20060 Datum: 17 juni 2008 Agendapunt: 32 Portefeuillehouder: de heer L. Buwalda Behandelend ambtenaar: de heer A.R. v.d. Schoot / mevrouw M. van Dun Telefoonnummer:

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel:

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voor raadsvergadering d.d.: 02-05-2017 Agendapunt: Onderwerp: Beleidsplan Openbaar

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Openstelling Regionale Raamovereenkomst voor het onderdeel HH1 1- Notagegevens Notanummer 2016-001641 Datum 28-09-2016 Programma: 08 Meedoen Portefeuillehouder

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Verordening Wsw-raad

Nota van B&W. Onderwerp Verordening Wsw-raad Onderwerp Verordening Wsw-raad Nota van B&W Portefeuille H. van der Molen Auteur Dhr. P. Haker Telefoon 5114039 E-mail: phaker@haarlem.nl Reg.nr. SZW/BB/2008/84084 Bijlage A B & W-vergadering van 13 mei

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/61

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/61 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/61 Voor raadsvergadering d.d.: 02-06-2009 Agendapunt: 8 Onderwerp:

Nadere informatie

Mijke Maas / maart 2017

Mijke Maas / maart 2017 Agendapunt commissie: 4.4 steller telefoonnummer email Mijke Maas 040-2083674 Mijke.Maas@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering portefeuillehouder Hetty Tindemans onderwerp 214678/214706

Nadere informatie

Raad d.d. Zl ì11 lots Besluit" LWCL^İÍ^, L U?-t~ yn. Ļ'i)~Pf^ h&ĺ..

Raad d.d. Zl ì11 lots Besluit LWCL^İÍ^, L U?-t~ yn. Ļ'i)~Pf^ h&ĺ.. Raad d.d. Zl ì11 lots Besluit" LWCL^İÍ^, L U?-t~ yn. Ļ'i)~Pf^ h&ĺ.. Raadsvoorstel no. R2014.0120 Agendapunl no. 9 z Onderwerp Uitgeest. 13 januari 2015 Voorstel inzake Hulp bij het huishouden in 2016 Aan

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/25

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/25 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 17-2-2014 Nummer voorstel: 2014/25 Voor raadsvergadering d.d.: 11-03-2014 Agendapunt: 4 Onderwerp:

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt I. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Zaaknummer Programma Regie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt I. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Zaaknummer Programma Regie Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer 523493 Programma Regie Commissie : Samenleving Portefeuillehouder: dhr. drs. A M. de Regt Informatie bij : L. Kamphaus E-mail/tel.nr. :

Nadere informatie

Korte inhoud voorstel

Korte inhoud voorstel 53 Gemeente Bloemendaal Raadsvergadering : 18 september 2008 Nummer : 53 Commissie : Commissie Samenleving Portefeuillehouder : wethouder mr. V.H. Bruins Slot Afdeling : III-Publiekszaken - Opsteller :

Nadere informatie

Informatienota voor de raad

Informatienota voor de raad gemeente Eindhoven Raadsnummer O8.R g6q..ooz Inboeknummer o8bstoo888 Dossiernummer 8.4o88 22 april 2008 Informatienota voor de raad Kennis nemen van Contouren Europese aanbesteding hulp bij het huishouden

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/6

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/6 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 22-1-2013 Nummer voorstel: 2013/6 Voor raadsvergadering d.d.: 05-02-2013 Agendapunt: 4 Onderwerp:

Nadere informatie