Schouw verslag. THEMA 2013 (dagschouw) d.d Verlichting openbare ruimte n.v.t. Groenonderhoud

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schouw verslag. THEMA 2013 (dagschouw) d.d Verlichting openbare ruimte n.v.t. Groenonderhoud"

Transcriptie

1 Schouw verslag THEMA 2013 (dagschouw) d.d Verlichting openbare ruimte n.v.t. Groenonderhoud Privaatgroen Bestratingsonderhoud Verkeersveiligheid Parkeerverbod openbare weg Goed. In sommige gevallen achterstallig onderhoud. Op diverse plaatsen verzakking trottoir. Er zijn een aantal knelpunten. - Waar de wegen op het bedrijvenpark in aanraking komen met een doorgaand fietspad de Oude Lageweg. Door het verschil in snelheid en onoverzichtelijkheid kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Situatie is blijvend. - Op het bedrijvenpark bevinden zich meerdere transportbedrijven met zware en lange voertuigen. Deze voertuigen trekken langzamer op bij stoplichten, waardoor er extra vertraging kan ontstaan. - Er behoefte aan een betere toegankelijkheid van het bedrijvenpark. Er wordt na overleg tussen gevestigde bedrijven en de gemeente een voorstel gemaakt voor een rotonde met twee uitritten vanuit het bedrijvenpark. Het document voor de besluitvorming in de gemeente raad is in voorbereiding. Overtreding vrachtauto (de Stuwdam). Overtreding parkeren trottoir door personen auto s. Brandveiligheid Er zijn tijdens deze schouw geen gevaarlijke situatie waargenomen.

2 Bluswaterputten Er zijn enkele knelpunten waargenomen m.b.t. bluswaterputten: - Bluswaterput en bord waren met begroeiing overwoekerd. - Bluswaterput was onderspoeld (lekkage?). - Bluswaterput en bordje waren vanuaf de straat niet zichtbaar aangegeven. Bereikbaarheid Bebording Tijdens de dagschouw zijn geen bijzondere knelpunten gesignaleerd. De bebording is standaard en minimaal. De bewegwijzering wanneer men vanaf het bedrijvenpark af wil of naar het bedrijvenpark wil, is minimaal en moet nog verder worden ontwikkeld. Toegang is nog in ontwikkeling.

3 Verkeersborden In sommige gevallen is geconstateerd dat verkeersborden scheef staan. Aandachtspunt: verkeersborden monteren op b.v. lantaarnpallen, om pallenbossen te voorkomen. Naar bedrijventerrein Naar straten Beperkt, enkel vanuit Hoevelaken staat er nu een bord. In de straat, maar niet altijd leesbaar vanaf het kruispunt. Straatnaamborden scheef.

4 Naar bedrijven Nog geen structuur in verwijzing naar gevestigde bedrijven (rommelig). Pandnummering Goed Diefstal/inbraak Inklimmogelijkheden Niet geconstateerd Afsluiting van de panden N.v.t. Zichtlijnen Doorgaans goed Overig - Leefbaarheid 1. zwerfvuil In het groen, op de onbebouwde percelen ligt overtollig grond en op sommige plaatsen komt zwerfvuil voor. Bouwafval (piepschuim / polystyreenschuim) werd op de bouwplaats aan De Zonnecel niet afgedekt (foto s). De uitvoerder is hier ter plaatse op aangesproken.

5 2. graffiti Er is graffiti aanwezig op meerdere tussenstations en transformatorhuisjes aanwezig. Op een van de panden is graffiti geconstateerd. Op een opslag keet is graffiti waargenomen. 3. vernielingen Er zijn geen vernielingen gesignaleerd. 4. overig Afgekeurde pion blijven staan (De Studam). Vuilniszak a.d. straat (De Zonnecel).

6 THEMA 2013 (avondschouw) d.d Verlichting openbare ruimte Groenonderhoud Privaatgroen Verkeersveiligheid Parkeerverbod openbare weg Brandveiligheid Bluswaterputten Bereikbaarheid Bebording Verkeersborden Naar bedrijventerrein Naar straten Over het algemeen goed, maar in de avond van de schouw werkte de verlichting aan Wiekenweg (oost) en De Windturbine niet. Goed Overtreding parkeren trottoir door personen auto (foto s) Er zijn tijdens deze schouw geen gevaarlijke situatie waargenomen. Zie dagschouw Tijdens de nachtschouw was wel druk verkeer, maar er waren er geen opstoppingen. Ook s avonds goed lees- en zichtbaar Naar bedrijven Pandnummering (leesbaarheid Goed. tbv hulpdiensten) Diefstal/inbraak Inklimmogelijkheden Afsluiting van de panden Geen insluipmogelijkheden Zichtlijnen Overig - 2. afsluiting van panden Goed. 3.zichtlijnen Met name de verzamelgebouwen Bijen en Vlinders tussen De Stuwdam en de Hogeweg vallen buiten het zicht (inbraakgevoelig) 4. overige Geen opmerkingen.

7 Algemene opmerkingen aangaande deze schouw: Datum en tijd: Dinsdag 26 november Vanaf uur tot uur Ronde gedaan door: 5 personen, te weten: 2 x personen Parkmanagement, politie, gemeente ambtenaar en iemand van het onderhoudsbedrijf. Route die gevolgd is: Vanaf Besseling Vervoert, De Stuwdam 5, rondgaand naar De Stuwdam 22, naar de Oude Lageweg, over de Oude Lageweg, over de Zonnecel (West), via de Wiekenweg tot aan De Schakelaar, via de Wiekenweg terug via Bijen en Vlinders naar Besseling Vervoert Omstandigheden: Droog, soms regenachtig en half bewolkt, de route begon in daglicht, daarna schemer en eindigde in het donker. Waarnemingen bij de dag- en nachtschouw: Op het terrein van het verzamelgebouw De Stuwdam 7-53, werkt één buitenlantaarn niet. De plek leent zich prima voor camerabeveiliging. Ook bij Bijen en Vlinders werkte een buitenlantaarn niet. Er staat een eigen bordje van Ski-fun en Hooijer langs de openbare weg. Op het fietspad, de Oude Lageweg bij de spoortunnel zit graffiti op transformator huisje, ook op andere plaatsen zit graffity op transformator huisjes: bij De Wieken weg en de Oude Lageweg bij de ingang van De Windturbine Op de zonnecel (Oost) ligt een berg zand achter Daily Star, dat mogelijk gebruikt kan worden door cross gebruikers. Naast Daily Star staan containers met een onduidelijk doel. Verderop staat er een personenwagen op de stoep, mogelijk tijdens het afsluiten van het pand. Niemand had er last van. De bewegwijzering op de Wiekenweg / Hogeweg vlot niet: - vanaf het bedrijvenpark is er geen bord dat aangeeft welke kant je op moet. - vanaf Hoevelaken is wel een bord (voorlopig) voor Amersfoort linksaf en bedrijvenpark rechtsaf, er wordt niet verwezen naar de snelweg of andere grote plaatsen. - Komend vanaf Amersfoort is er geen bord. De huidige bushalte bevindt zich op de Wiekenweg tussen de toekomstige Energieweg en De Schakelaar. De bushalte ligt er verlaten en donker bij, de verlichting hier werkt niet. De andere bushalte ligt aan de Hogeweg. Komende vanaf Amersfoort werkt de verlichting aan de Wiekenweg (Westelijk deel) niet, ook op De Windturbine blijkt de verlichting al langere tijd niet te werken. De oversteek over De Zonnecel t.h.v. de Wiekenweg wordt door de voetgangers afgesneden, er wordt door het groen gelopen. Schuin tegenover dit fietspad ligt de zijstraat De Zonnecel. Het bordje De Zonnecel bevindt zich te ver de straat in; voordat je de straat inrijdt, moet je dit bordje kunnen zien.

8 Conclusies: Algemene indruk van de verkeersveiligheid: De wegen zijn goed en de verkeersmaatregelen zijn goed met duidelijke borden aangegeven. Aandachtspunten zijn de snelheid van het snelverkeer op de Wiekenweg, de kruisingen met het fietsverkeer op de Oude Lage weg en het parkeren van vrachtauto s (vooral s nachts) op het bedrijvenpark. Algemene indruk brandveiligheid: De bedrijven/panden zijn over het algemeen goed bereikbaar en er zijn geen brandgevaarlijke situaties waargenomen. Algemene indruk inbraakveiligheid: Voor zover kon worden waargenomen zijn geen echte knelpunten gesignaleerd. Voordeel is wel (mate van sociale controle) dat er een aantal bedrijven gevestigd zijn die 24 uur operationeel zijn. Algemene indruk van onderhoud en beheer op het terrein: Over het algemeen is het beheer van het terrein goed, maar er zijn wel aandachtspunten, te noemen zijn: - Onderhoudsniveau i.v.m. verlaging van de onderhoudsnorm van de openbare ruimte (bezuiniging van de gem. Amersfoort). - Bouwactiviteiten, ongerief en extra zwerfvuil wat dit met zich mee brengt. Algemene indruk van de bereikbaarheid/toegankelijkheid naar/op het terrein: - Bewegwijzering (is in ontwikkeling). - De toegankelijkheid is in de huidige situatie nog discutabel. Er is met de vertegenwoordigers van enkele grote logistieke bedrijven en gemeente Amersfoort een plan ontwikkeld ter verbetering van de toegankelijkheid. Dit plan ligt nu ter goedkeuring bij de gemeente. Overige conclusies: Geen.

Schouwverslag bedrijventerrein Veesteeg Boven Leeuwen

Schouwverslag bedrijventerrein Veesteeg Boven Leeuwen Schouwverslag bedrijventerrein Veesteeg Boven Leeuwen THEMA Dagschouw Veesteeg 26-3-2015 Onderhoud en Beheer Het valt op dat de scheiding tussen privaat en publiek niet helder is. Op verschillende plaatsen

Nadere informatie

De vz opent de vergadering om 14.56. Aansluitend aan de vergadering vindt de middag/avondschouw plaats.

De vz opent de vergadering om 14.56. Aansluitend aan de vergadering vindt de middag/avondschouw plaats. VERSLAG KVO overleg Vereniging Bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef Maandag 24 november 2014 Vergaderlocatie: Besseling Vervoert, De Stuwdam 5 Aanwezig: Afwezig: Ernst Beitler-ERB (vert. Gem. Amersfoort)

Nadere informatie

Samenvatting Schouw 26 mei 2016

Samenvatting Schouw 26 mei 2016 Samenvatting Schouw 2 mei 201 Fysieke veiligheid bedrijven (inbraakgevoeligheid) Inbraakbestendigheid / staat en kwaliteit toegangspoorten. Opklimmogelijkheid om terrein te betreden. Uitpandige opslag

Nadere informatie

Samenvatting Schouw 23 mei 2019

Samenvatting Schouw 23 mei 2019 Samenvatting Schouw 23 mei 2019 Fysieke veiligheid bedrijven (inbraakgevoeligheid) Eindcijfer 7,2 Inbraakbestendigheid / staat en kwaliteit toegangspoorten. Opklimmogelijkheid om terrein te betreden. Uitpandige

Nadere informatie

Samenvatting Schouw 18 mei 2017

Samenvatting Schouw 18 mei 2017 Samenvatting Schouw 18 mei 2017 Fysieke veiligheid bedrijven (inbraakgevoeligheid) Inbraakbestendigheid / staat en kwaliteit toegangspoorten. Opklimmogelijkheid om terrein te betreden. Uitpandige opslag

Nadere informatie

Samenvatting Schouw 24 mei 2018

Samenvatting Schouw 24 mei 2018 Samenvatting Schouw 24 mei 2018 Fysieke veiligheid bedrijven (inbraakgevoeligheid) Inbraakbestendigheid / staat en kwaliteit toegangspoorten. Opklimmogelijkheid om terrein te betreden. Uitpandige opslag

Nadere informatie

SCHOUWVERSLAG Lammenschansdriehoek 19 april 2016, uur

SCHOUWVERSLAG Lammenschansdriehoek 19 april 2016, uur Op 19 april 2016 heeft er een schouwronde plaatsgevonden op bedrijventerrein Lammenschans Driehoek. We zijn gestart bij de Gamma en hebben eerst De Veiling Vooruit aangedaan en om vervolgens af te sluiten

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners dinsdag avond 18 april, Zenderpark

Resultaten Fietsen met Inwoners dinsdag avond 18 april, Zenderpark Resultaten Fietsen met Inwoners dinsdag avond 18 april, Zenderpark Op dinsdagavond 18 april zijn we door het Zenderpark gefietst met een klein groepje inwoners. Hoewel het groepje klein was, zijn er veel

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Advies aan de gemeente 12 januari 2015 12 januari 2015 1 Doelen in volgorde van prioriteit 1 Veiligheid 2 Toegankelijkheid 3 Leefbaarheid 12 januari 2015 2 Doel 1: Veiligheid

Nadere informatie

Verkeersbordenspeurtocht

Verkeersbordenspeurtocht Verkeersbordenspeurtocht Dit boekje is van uit groep Verkeersborden, hoe zit het ook alweer? Er zijn vijf soorten borden. Als je goed naar de vorm en de kleur van een bord kijkt, weet je al met wat voor

Nadere informatie

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp)

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) START FIETSPROEF Goed langs de rechterzijde van de straat rijden tot op het einde. Aan het kruispunt moet je oversteken en linksaf het

Nadere informatie

Beter Bereikbaar Business Park. Oude Meer. Beeld plaatsen ter grootte van dit kader. Knelpuntenanalyse. 4 februari 2019 Christiaan Nab GuidoScheerder

Beter Bereikbaar Business Park. Oude Meer. Beeld plaatsen ter grootte van dit kader. Knelpuntenanalyse. 4 februari 2019 Christiaan Nab GuidoScheerder Beter Bereikbaar Business Park Beeld plaatsen ter grootte van dit kader Oude Meer Knelpuntenanalyse 4 februari 2019 Christiaan Nab GuidoScheerder 2 Inhoud presentatie Resultaten interviews met 25 bedrijven

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Mieke van de Beek (gemeente Amersfoort), Dennis Hogeveen (politie Midden Nederland), Ton van Westerlaak (Amfors)

Mieke van de Beek (gemeente Amersfoort), Dennis Hogeveen (politie Midden Nederland), Ton van Westerlaak (Amfors) VERSLAG KVO overleg Bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef 13 april 2015 Vergaderlocatie: Smink Transport, De Stuwdam 222 Deelnemers: Afwezig: Edwin Besseling (vz), Ernst Beitler (gemeente Amersfoort), Rob

Nadere informatie

Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen

Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen Onderwerp (afkomstig Bewegwijzering Bij de straatnaamcommissie nagaan of er wijzigen aangebracht kunnen

Nadere informatie

5 OPW website met links naar gemeente, politie en brandweer. X X 2014 2015 2016 Doel- stelling 4 Verhogen tevredenheid Onderhoud en Beheer

5 OPW website met links naar gemeente, politie en brandweer. X X 2014 2015 2016 Doel- stelling 4 Verhogen tevredenheid Onderhoud en Beheer Uitwerkingsschema geselecteerde maatregelen behorend bij de doelstelling 2 Half jaarlijkse terugkoppeling incidentencijfers naar KVO-B werkgroep en eventuele acties ondernemen in de KVO Werkgroep Nieuwsbrief/

Nadere informatie

Ideeën en acties lunchbijeenkomst

Ideeën en acties lunchbijeenkomst Ideeën en acties lunchbijeenkomst PANEEL ANALYSE Reactie Actie Opnemen in DO Bleek uithoek gaat daar ook iets gebeuren? Geen aantrekkelijke inrichting ap Bijzerwetering -> noordzijde: Veel beton, wandelen

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsplan. Veilig verkeer rond de Godelindeschool

Verkeersveiligheidsplan. Veilig verkeer rond de Godelindeschool Verkeersveiligheidsplan Veilig verkeer rond de Godelindeschool Inhoudsopgave Voorwoord 3 Hoofdgebouw 4 -Ingang Gerard Doulaan 4 -Ingang Godelindeweg 7 -Ingang Rotonde 8 Dependance 12 -Fietsers 12 -Automobilisten

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

I.v.m. het vroegtijdig vertrekken van FSM worden zijn rondvraagpunten eerst behandeld. Voor verslaglegging zie onder agendapunt 10.

I.v.m. het vroegtijdig vertrekken van FSM worden zijn rondvraagpunten eerst behandeld. Voor verslaglegging zie onder agendapunt 10. VERSLAG KVO overleg Bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef 23 november 2015 14.45 16.15 uur Vergaderlocatie: Besseling Vervoert De Stuwdam 5 Deelnemers: Afwezig: Mieke van de Beek (gemeente Amersfoort), Edwin

Nadere informatie

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Registratienummer : 17int02878 Auteur : J. Rouw Datum : 29 juni 2017 Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Op

Nadere informatie

Einde Autosnelweg. Woonerf

Einde Autosnelweg. Woonerf Autosnelweg min 60 - max 130 km/u Einde Autosnelweg max 80 km/u Autoweg min 50 - max 100 km/u Einde Autoweg min 50 - max 100 km/u Woonerf max 15 km/u - stapvoets Woonerf met snelheidsbeperking Einde woonerf

Nadere informatie

dat de Jachtlaan gelegen is binnen de bebouwde kom van de gemeente Apeldoorn;

dat de Jachtlaan gelegen is binnen de bebouwde kom van de gemeente Apeldoorn; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 43469 27 juli 2018 Verkeersbesluit tijdelijke afsluiting Jachtlaan t.h.v. spoorwegovergang Nr. 2018-410162 Burgemeester

Nadere informatie

Busbaan. Natuurlijk! Vleuterweide. Godfried de Graaff

Busbaan. Natuurlijk! Vleuterweide. Godfried de Graaff Busbaan Natuurlijk! Vleuterweide Godfried de Graaff Visie achter hoofdontsluiting LR Visie achter hoofdontsluiting LR A2 A12 Visie achter hoofdontsluiting LR A2 A12 Visie achter hoofdontsluiting LR A2

Nadere informatie

1. Heeft u (klein)kinderen die naar de basisschool of de middelbare school gaan?

1. Heeft u (klein)kinderen die naar de basisschool of de middelbare school gaan? School 6 5 1. Heeft u (klein)kinderen die naar de basisschool of de middelbare school gaan? 5 5 4 3 2 1 Ja Nee Nee Niet in de Bommelerwaard. (1x) Wel kleinkinderen die naar de basisschool gaan, maar niet

Nadere informatie

Resultaten Stresstest

Resultaten Stresstest Resultaten Stresstest Heesch - Bernheze (06-11-2018, 16:17) KVO Heesch centrum Route is een definitieve route Route is 2.17 kilometer lang Route 1 keer gelopen 5384 AN Heesch Aanwezigen Politie Ben Post

Nadere informatie

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van fietsverbindingen door het centrum van Rotterdam Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Te huur Bedrijfsruimte/Showroom. Wiekenweg 58 te Amersfoort

Te huur Bedrijfsruimte/Showroom. Wiekenweg 58 te Amersfoort Te huur Bedrijfsruimte/Showroom Wiekenweg 58 te Amersfoort Algemeen Op bedrijventerrein Wieken Vinkenhoef, aan de doorgaande weg tussen Amersfoort en Hoevelaken, ligt dit zeer representatieve kantoorgebouw.

Nadere informatie

Nationaal VVN Verkeersexamen 2019

Nationaal VVN Verkeersexamen 2019 Nationaal VVN Verkeersexamen 2019 Naam School Groep Mag het busje zo vertrekken? Ja Nee Vraag 1 Noor ziet een verkeersbord. Welke beginzin hoort bij dit bord? Je mag hier niet... Kijk, hier is... Pas op...

Nadere informatie

Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 2019

Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 2019 Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 09 Inhoudsopgave:. Zorgpunten. Samenvatting 3. Samenvatting voor en nadelen in tabel verwerkt 4. Bijlage : bijdrage per groepje. Aan het begin van de

Nadere informatie

2. Vanaf 2020 jaarlijks een budget van beschikbaar te stellen voor het schoonmaken van de lichtmasten.

2. Vanaf 2020 jaarlijks een budget van beschikbaar te stellen voor het schoonmaken van de lichtmasten. Raadsvoorstel Onderwerp: Verhogen onderhoudsniveau College van burgemeester en wethouders 28 mei 2019 Zaaknummer 64716 Portefeuillehouder Peter Meij Commissie Samen wonen 27 juni 2019 Openbaar E-mailadres

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Op woensdagavond 5 april zijn we door de wijk Ijsselstein West: Achterveld en Groenvliet gefietst met een aantal inwoners. Opvallend

Nadere informatie

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open!

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! L E G E N D E *** Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! Kijk naar, maak oogcontact met Linkerarm uitsteken Rechterarm uitsteken Fietstraject

Nadere informatie

Verkeersveiligheid in Bronckhorst

Verkeersveiligheid in Bronckhorst Verkeersveiligheid in Bronckhorst Aanleiding De gemeente Bronckhorst wil graag achterhalen of er verkeersonveilige locaties zijn in de gemeente en zo ja, welke. Niet alle ongelukken die gebeuren zijn bekend

Nadere informatie

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht Nr. 1 Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht.

Nadere informatie

Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 5 Middengebied (woensdag-ploeg)

Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 5 Middengebied (woensdag-ploeg) Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 5 Middengebied (woensdag-ploeg) 27-9-2017 Inleiding Op 27 september 2017 heeft de 2e burgerschouw in de wijk Middengebied (Oostelijk gedeelte) plaatsgevonden. Er

Nadere informatie

Wijkschouw: Spaansland Datum: 19 mei 2015

Wijkschouw: Spaansland Datum: 19 mei 2015 Wijkschouw Spaansland Op 19 mei 2015 werd een wijkschouw gehouden in het gebied Spaansland (gebied 13e). Start- en eindpunt van de wandeling was Sportclub Enschede. Naast een aantal bewoners waren aanwezig

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Dit wordt doorgegeven aan Onderhoud Enschede. Zij zullen dit binnenkort schoonmaken.

Dit wordt doorgegeven aan Onderhoud Enschede. Zij zullen dit binnenkort schoonmaken. Melding Actie Foto Tulpstraat. In het plantsoen ter hoogte van de Kamillestraat staat erg veel onkruid. Dit komt ook op meer plaatsen voor. Dit wordt doorgegeven aan Onderhoud Enschede. Zij zullen dit

Nadere informatie

Verkeerssituaties rondom Admiraalsplein. 27 september Situatie: Buiging in hoofdweg, verwarrende

Verkeerssituaties rondom Admiraalsplein. 27 september Situatie: Buiging in hoofdweg, verwarrende A Situatie: Buiging in hoofdweg, verwarrende inrichting en onduidelijke voorrangssituatie. Ideeën: C Dubbel fietspad aan zijde van de weg, wegverhoging verwijderen, haaientanden, duidelijkere verkeersborden.

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden.

Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden. Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden. Op dinsdagavond 11 april zijn we door de wijk IJsselstein midden gefietst met een aantal inwoners. Opvallend was het grote

Nadere informatie

Verslag DPK Schouw van zaterdag, 19 september 2009

Verslag DPK Schouw van zaterdag, 19 september 2009 Verslag DPK Schouw van zaterdag, 19 september 2009 1 Voorbereiding Tineke Mees, Edith Voets en Annette Noya hebben op 2 september j.l. de voorschouw gedaan. Met dank aan Edith die de foto s heeft gemaakt.

Nadere informatie

Geldt het bord voor de kinderen als ze lopen of fietsen? Hoe gedragen de kinderen zich bij het bord als ze er langs komen?

Geldt het bord voor de kinderen als ze lopen of fietsen? Hoe gedragen de kinderen zich bij het bord als ze er langs komen? Praktijk(verkeer)les: Kijken bij verkeersborden De kinderen gaan een wandeling maken langs verkeersborden in de buurt. Bij die borden gaan ze kijken of de mensen die erlangs komen, doen wat het bord zegt.

Nadere informatie

Dijklint Alblasserdam

Dijklint Alblasserdam Dijklint Alblasserdam Ontwerpvisie Inrichtingsplan Dijklint Beeld plaatsen ter grootte van dit kader 24 januari 2013 Henk van Zeijl Viviane de Groot 2 Inhoud Inleiding Resultaat discussies in ontwerpwerkgroep

Nadere informatie

SCHOUWVERSLAG Lammenschansdriehoek 2 mei 2017, uur

SCHOUWVERSLAG Lammenschansdriehoek 2 mei 2017, uur Op 2 mei 2017heeft er een schouwronde plaatsgevonden op bedrijventerrein Lammenschans Driehoek. We zijn gestart bij de Gamma en hebben eerst Lammenschans/Kanaalpark geschouwd om vervolgens door te lopen

Nadere informatie

Belangenvereniging Westzanerdijk e.o. Petra Lindenborn, Wijkmanager Zaandam Nieuw West Datum: Referentie: , AVIA

Belangenvereniging Westzanerdijk e.o. Petra Lindenborn, Wijkmanager Zaandam Nieuw West Datum: Referentie: , AVIA Van: Belangenvereniging Westzanerdijk e.o. Aan: Petra Lindenborn, Wijkmanager Zaandam Nieuw West Datum: 2012-02-25 Referentie: 2012-01, AVIA Betreft: AVIA-TANKSTATION GEVAAR VOOR DE VOLKSGEZONDHEID ONVEILIGE

Nadere informatie

Inrichting omgeving van metrostations

Inrichting omgeving van metrostations Inrichting omgeving van metrostations Inrichting omgeving van metrostations Oordeel over inrichting van de omgeving van metrostations drs. M.M. Heessels en drs. M. van Rhee Centrum voor Onderzoek en Statistiek

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst

Informatiebijeenkomst Informatiebijeenkomst Ondernemers De Houtwegen Heemskerk 19 September 2013 Agenda 16:30 17:00 Ontvangst met koffie 17:00 17:10 Opening 17:10 17:50 Keurmerk Veilig Ondernemen Cees van der Kolk 17:55 18:15

Nadere informatie

Samenvatting Op 22 juni 2017 heeft de raad het college per motie verzocht om onder andere:

Samenvatting Op 22 juni 2017 heeft de raad het college per motie verzocht om onder andere: RAADSVOORSTEL Gei e e ole Halderberge Raadsvergadering d.d. 13 juli 2017 Agendanummer: Collegevergadering d.d. 11 juli 2017 Portefeuillehouder: F. Harteveld Registratienummer: Voorstel 1. Voor de reconstructie

Nadere informatie

Schouw Dorpsraad Dirksland eind september 2015

Schouw Dorpsraad Dirksland eind september 2015 Schouw Dorpsraad Dirksland eind september 2015 In de Secretarieweg de groenstrook verplaatsen naar de weg dus met de bomen geïntegreerd en het voetpad verplaatsen naar de ruimte tussen de groenstrook en

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG

PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG Samengestelde versie 3 / 19-12-2014 1. Inleiding 2. Ruimtelijk programma - doorlopende bomenrijen volgen de Reinier de Graafweg en maken er een laan van,

Nadere informatie

s-heerenhoek ruimtelijke problematiek in beeld

s-heerenhoek ruimtelijke problematiek in beeld s-heerenhoek ruimtelijke problematiek in beeld 1 s-heerenhoek ruimtelijke problematiek in beeld Bebouwing Prins Hendrikstraat Prins Hendrikstraat Hoek Molendijk, Cingeldijk Hoek Molendijk, Cingeldijk In

Nadere informatie

Schouwverslag KVO B. De Vaart Deel 1, 2, 3 en juni 2011 Ondernemers, Gemeente, Politie, SBBA

Schouwverslag KVO B. De Vaart Deel 1, 2, 3 en juni 2011 Ondernemers, Gemeente, Politie, SBBA Schouwverslag KVO B De Vaart Deel 1, 2, 3 en 4 16 juni 2011 Ondernemers, Gemeente, Politie, SBBA Inleiding Een van de onderdelen van het KVO - B is een terugkerende inspectieronde over het terrein die

Nadere informatie

Het gevolgde traject loopt van de Oostlaan (bij het spoorwegviaduct) in Pijnacker tot de Burgemeester Crezeelaan in De Lier.

Het gevolgde traject loopt van de Oostlaan (bij het spoorwegviaduct) in Pijnacker tot de Burgemeester Crezeelaan in De Lier. Zoefroute 2011 Het begon moeilijk: zoeken naar de Zoefroute via de fietsrouteplanner van de Fietsersbond. Je krijgt na het ingeven van de tussenpunten in Delft een rare lus bij de Achterom-straat. Uiteindelijk

Nadere informatie

Wijkschouw: Varvik Datum: 21 april 2015

Wijkschouw: Varvik Datum: 21 april 2015 Wijkschouw Varvik Op 21 april 2015 werd er een wijkschouw gehouden in het gebied Varvik (gebied 13a). Start- en eindpunt van de wandeling was Speeltuin t Varvik. Naast een aantal bewoners waren aanwezig

Nadere informatie

Criteria voor locatiekeuze ondergrondse containers Mei 2013 Project Omgekeerd Inzamelen, gemeente Arnhem. Nr. Criteria Hard (*) Zacht (*)

Criteria voor locatiekeuze ondergrondse containers Mei 2013 Project Omgekeerd Inzamelen, gemeente Arnhem. Nr. Criteria Hard (*) Zacht (*) Voorkomen hinder 1 De afstand van het hart van de locatie (de OC) tot de gevel van een woning is minimaal 2 meter, maar zo mogelijk groter. 2 Er mag bij aanleg en gebruik van de OC geen schade aan de woning

Nadere informatie

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten.

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Inleiding. Het creëren van een huiskamer is een belangrijke referentiegedachte: aldus is opgetekend in de Centrumvisie

Nadere informatie

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen Presentatie doortrekken Haarsweg Donderdag 10 april 2014 Aanleiding Raadscommissie van 6 juni 2013 behandeling verkeersonderzoek De Strangen en de rotonde Schurinkstraat- Chevalleraustraat Over de Haarsweg

Nadere informatie

Verslag en resultaten. Burgerschouw wijk 4 Souburg en Ritthem

Verslag en resultaten. Burgerschouw wijk 4 Souburg en Ritthem Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 4 Souburg en Ritthem 21-3-2018 Inleiding Op 21 maart 2018 heeft de eerste burgerschouw van 2018 in de wijk Souburg en Ritthem plaatsgevonden. In overleg met de deelnemers

Nadere informatie

Afbeelding 1: onderzoeksgebied (ontwerp wijkt op enkele locaties af van de bestaande situatie)

Afbeelding 1: onderzoeksgebied (ontwerp wijkt op enkele locaties af van de bestaande situatie) Notitie Onderwerp: Review verkeersveiligheid herinrichting van de Kapteynlaan/Aartsbisschop Romerostraat (deel) in Utrecht Auteur: Erik Mansvelder en Martin de Haan Projectnummer: 357055 Datum: 05-07-2017

Nadere informatie

Instructies 10km Parcourspost 10-01

Instructies 10km Parcourspost 10-01 s 10km Parcourspost 10-01 Lokatie: Hoek Burgwal - Beestenmarkt 1e passage nvt 15.00 evt 2e passage 9,95 15:30 Tijdens de wedstrijd en de recreatieloop het kruispunt met behulp van hekken en lint vrij van

Nadere informatie

Burgerschouw wijk 5 Middengebied (donderdag-ploeg)

Burgerschouw wijk 5 Middengebied (donderdag-ploeg) Burgerschouw wijk 5 Middengebied (donderdag-ploeg) 18-5-2017 Inleiding Op 18 mei 2017 heeft de 1e burgerschouw van 2017 in de wijk Middengebied (Westelijk gedeelte) plaatsgevonden. In overleg met de deelnemers

Nadere informatie

Moet je voorrang verlenen aan de fietser? Toelichting De fietser is een bestuurder en komt hier van rechts op een gelijkwaardig kruispunt.

Moet je voorrang verlenen aan de fietser? Toelichting De fietser is een bestuurder en komt hier van rechts op een gelijkwaardig kruispunt. TeraKnowledge Nationaal Kampioen Verkeersexamen De Resultaten per afzonderlijke vraag Moet je voorrang verlenen aan de fietser? en het goede antwoord is 1. Ja De fietser is een bestuurder en komt hier

Nadere informatie

Beantwoording van de ontvangen reacties n.a.v. inloopavond kruispunt Geversstraat - De Kempenaerstraat d.d. 3 april 2018

Beantwoording van de ontvangen reacties n.a.v. inloopavond kruispunt Geversstraat - De Kempenaerstraat d.d. 3 april 2018 Beantwoording van de ontvangen reacties n.a.v. inloopavond kruispunt - De Kempenaerstraat d.d. 3 april 2018 Reactie Probleem Voorgestelde oplossing(en) Wel/niet kansrijk Nader te onderzoeken 1 Hoge rijsnelheden

Nadere informatie

WOM zorgt voor het weghalen van de container. Deze is inmiddels verwijderd. Aan de buitenkant van het hek is inmiddels gemaaid en gesnoeid.

WOM zorgt voor het weghalen van de container. Deze is inmiddels verwijderd. Aan de buitenkant van het hek is inmiddels gemaaid en gesnoeid. 9 oktober 2007 5 december 2007 6 juni 2008 25 juni 2008 Opmerkingen Tot de bouwvak krijgen de kunstenaars de tijd om het plantvak te beplanten. Als het dan niet gebeurd is, wordt het betegeld en wordt

Nadere informatie

Programma DPK-schouw van 19 september 2009

Programma DPK-schouw van 19 september 2009 Programma DPK-schouw van 19 september 2009 Tijd Onderwerp 10.00 uur Verzamelen bij de ingang van Schulenburch een korte toelichting (Klaas de Wit) 10.15 uur Start wandeling door Kamerik aan de hand van

Nadere informatie

Parkeren en Verkeersveiligheid

Parkeren en Verkeersveiligheid Parkeren en Verkeersveiligheid Leden van Wijkcomité Oost Carin Bökkerink en Anita Hol-Bubeck Betaald Parkeren Burgemeester & Wethouders hebben in de Parkeervisie 2004 hun beleid over betaald parkeren vastgelegd

Nadere informatie

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Inleiding Op 22 mei 2015 is de derde buurtschouw uitgevoerd. De twee eerdere zijn gehouden in januari 2014 en april 2013. In november 2014 is een enquête gehouden over

Nadere informatie

Definitief verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring vrachtwagens Veldwijk

Definitief verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring vrachtwagens Veldwijk STAATSCOURANT 8 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 64144 november 2017 Definitief verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring

Nadere informatie

Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 5 Middengebied (donderdag-ploeg)

Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 5 Middengebied (donderdag-ploeg) Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 5 Middengebied (donderdag-ploeg) 5-4-2018 Inleiding Op 5 april 2018 heeft de 1e burgerschouw van 2018 in de wijk Middengebied (Westelijk gedeelte) plaatsgevonden.

Nadere informatie

Verkeersveiligheid in Hilversum

Verkeersveiligheid in Hilversum Verkeersveiligheid in Hilversum Inventarisatie onder inwoners van de plekken waar zij zich onveilig voelen in het verkeer Kruising Diependaalselaan/Bosdrift CDA Hilversum Februari 2017 De gemeente heeft

Nadere informatie

Plek die als meest onveilig wordt ervaren:

Plek die als meest onveilig wordt ervaren: Plek die als meest onveilig wordt ervaren: 1. Oversteek Wandelmeent 2. Parkeerplaats Vuurvlindermeent 3. Zuidermeent, afslag Waterjuffermeent 4. Oversteekplaats Noordermeent 5. Oversteek Rioolhuisje 6.

Nadere informatie

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr juni Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr juni Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 15869 4 juni 2014 VERKEERSBESLUIT Onderwerp: verkeersmaatregelen Veerwagenweg en omgeving en Heemsteedseweg Het college

Nadere informatie

Verkeersarrangement Elsloo

Verkeersarrangement Elsloo Verkeersarrangement Elsloo Verkeer en terugkoppeling 9 november 2016 Doel van deze avond! Verkeer in Elsloo, hoe zit dat?! Toelichting op de inventarisatie! Hoe gaan we om met uw opmerkingen! Beschrijving

Nadere informatie

18 juni 2015. Bewonersbijeenkomst Victoriberg

18 juni 2015. Bewonersbijeenkomst Victoriberg 18 juni 2015 Bewonersbijeenkomst Victoriberg Programma 19:30 uur 20:00 uur: Inlopen 20:00 uur 20:15 uur: Welkomswoord wethouder Knapp 20:15 uur 20:30 uur: Presentatie Marcel Luijnenburg 20:30 uur 21:00

Nadere informatie

Schoolverkeersexamens Lichtenvoorde. Routeverkenning aangeboden door Veilig Verkeer Nederland, afdeling Lichtenvoorde

Schoolverkeersexamens Lichtenvoorde. Routeverkenning aangeboden door Veilig Verkeer Nederland, afdeling Lichtenvoorde Schoolverkeersexamens Lichtenvoorde Routeverkenning aangeboden door, afdeling Lichtenvoorde In deze presentatie nemen we jullie mee op de route van het praktisch verkeersexamen in Lichtenvoorde. Let goed

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Regeling plaatsing ondergrondse containers en verzamelcontainers Pagina 1 van 9. Casenummer: 18.B.00282

Regeling plaatsing ondergrondse containers en verzamelcontainers Pagina 1 van 9. Casenummer: 18.B.00282 Regeling plaatsing ondergrondse containers en verzamelcontainers Pagina 1 van 9 Regeling van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard, houdende nadere regels over de plaatsing

Nadere informatie

Ontwerp verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring vrachtwagens Veldwijk gemeente Ermelo

Ontwerp verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring vrachtwagens Veldwijk gemeente Ermelo STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 41024 19 juli 2017 Ontwerp verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring

Nadere informatie

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Enkele belangrijke pas op. Borden Pas op een gevaarlijk kruispunt Pas op er kunnen tegemoet komers zijn Pas

Nadere informatie

Datum Projectnummer 1710 Zaaknr

Datum Projectnummer 1710 Zaaknr VERSLAG 2 e Informatieavond 30-km zone invoering en parkeerverbod zone Molenbrug. Opmerkingen bewoners tijdens 2 e informatieavond van 26 oktober 2017, bijbehorende antwoorden en aanvullingen. Datum 12-02-2018

Nadere informatie

Resultaten Stresstest. Meldingen. Bedrijventerrein Zeiving-Zuid ( , 10:00) Omschrijving. Aanwezigen. Schouw

Resultaten Stresstest. Meldingen. Bedrijventerrein Zeiving-Zuid ( , 10:00) Omschrijving. Aanwezigen. Schouw Resultaten Stresstest Bedrijventerrein Zeiving-Zuid (12-05-2015, 10:00) Schouw Route is een definitieve route Route is 0 kilometer lang Route 1 keer gelopen 4214 KZ Vuren Aanwezigen Politie Fons Spee Gemeente

Nadere informatie

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Woensdag 25 maart sessie 1 Lichtrood De Blauwe Tram, 11 bewoners Opmerkingen Verkeer en parkeren De parkeerdruk is hoog. Bewoners hebben vaak zelf

Nadere informatie

Kies het goede verkeersbord

Kies het goede verkeersbord Kies het goede verkeersbord Antwoorden Aangeboden door: Oefeningen voor het schoolverkeersexamen Kies het goede verkeersbord Toelichting antwoorden In dit document treft u elf printbare pagina s aan, elk

Nadere informatie

DEEL D ASSEN VRIES/TYNAARLO

DEEL D ASSEN VRIES/TYNAARLO DEEL D ASSEN VRIES/TYNAARLO 33 12 Trajecten Assen Vries en Assen - Tynaarlo De Fietsersbond heeft gekozen voor de fietsverbindingen vanaf het gemeentehuis, het provinciehuis en het Dr. Nassaucollege naar

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij Verkeersexamen 2011 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan

Nadere informatie

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Tijdens de informatieavond op 10 oktober 2018 is er een aantal vragen naar voren gekomen. Deze hebben we voor u op een rijtje gezet. Per

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 21507 26 april 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 2016.12175 Onderwerp: wijzigingen rondom Bilderdijkstraat en Bezelhorstweg

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving Route Noord (door IJmuiden-Driehuis-Velsen-Zuid) 2019

Uitgebreide routebeschrijving Route Noord (door IJmuiden-Driehuis-Velsen-Zuid) 2019 Uitgebreide routebeschrijving Route Noord (door IJmuiden-Driehuis-Velsen-Zuid) 2019 Route Situatie Aandachtspunten Zwembadtoegangsweg oversteken via fietspad richting Driehuis. Oversteken met Let op verkeerslicht.

Nadere informatie

Resultaat 1 meting ten opzichte van 0 meting Cereslaan en De Beemd, Bernheze

Resultaat 1 meting ten opzichte van 0 meting Cereslaan en De Beemd, Bernheze Resultaten 1 meting ten opzichte van 0 meting en doelstelling uit 2010 Resultaten: Resultaat Resultaat Verschil Doelstelling Plan van Aanpak 2010 0 meting 1 meting 1 t.o.v. 0 Onveiligheidsgevoelens in

Nadere informatie

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat.

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart 2017 Nr. Suggesties/voorstellen 1. T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Follow-up gemeente Geen bomen tussen de parkeerplaatsen, mede voor veiligheid

Nadere informatie

STAATSCOURANT. Nr september Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Zaaknummer

STAATSCOURANT. Nr september Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Zaaknummer STAATSCOURANT 26 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 53516 september 2018 Gemeente Middelburg Verkeersbesluit Parkeerterrein sportpark Veerse Poort aan M.H. Boassonlaan

Nadere informatie

Schouw Warande Oost +

Schouw Warande Oost + Schouw Warande Oost + Schouwroute De Warande Oost +, 21-05-2015 Route: Wierlaan, Pasteurlaan, Boerhaaveplein, Versaliusstraat, van Swietenlaan, Mathijssenstraat, Dr.de Ramlaan via rotonde Dr, de Ramlaan,

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Bij woningen geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroomwegen (50 km/uur

Nadere informatie

HERKENNEN VAN KRUISPUNTEN

HERKENNEN VAN KRUISPUNTEN HERKENNEN VAN KRUISPUNTEN Kruispunten zijn op veel verschillende manieren te herkennen, ik zal hier een uitleg geven en duidelijk maken waar we kruispunten aan kunnen herkennen. Allereerst gaan we eens

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT 20 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 49776 september 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 2016.13321 Onderwerp: Aanpassen stationsomgeving Doetinchem Burgemeester

Nadere informatie

Praktisch Verkeersexamen Schagen

Praktisch Verkeersexamen Schagen Praktisch Verkeersexamen Schagen georganiseerd door de verkeersouderwerkgroep Schagen Instructieversie 1 Kinderen leren van ouderen. Helaas geven ouderen in het verkeer niet altijd het juiste voorbeeld,

Nadere informatie

Knelpunten N237. Soestduinen. Amersfoort. Den Dolder. Bilthoven. Groenekan. Huis ter Heide. Soesterberg. De Bilt. Zeist. Utrecht. Austerlitz N237 N221

Knelpunten N237. Soestduinen. Amersfoort. Den Dolder. Bilthoven. Groenekan. Huis ter Heide. Soesterberg. De Bilt. Zeist. Utrecht. Austerlitz N237 N221 Knelpunten N237 Den Dolder Soestduinen 16 23 Amersfoort Bilthoven N238 13 14 15 N237 N221 Groenekan 10 24 A28 9 21 2 3 De Bilt 4 7 8 Huis ter Heide Soesterberg 17 18 19 20 22 1 N237 N412 Utrecht 5 6 A28

Nadere informatie