MEMO. Datum : 8 maart : Stadsdeelcommissie Zuid : Stadsdeelmanagement Zuid : Advies SDM Wijkbudgetten. Algemeen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MEMO. Datum : 8 maart : Stadsdeelcommissie Zuid : Stadsdeelmanagement Zuid : Advies SDM Wijkbudgetten. Algemeen"

Transcriptie

1 MEMO Datum : 8 maart 2013 Aan Van Onderwerp : Stadsdeelcommissie Zuid : Stadsdeelmanagement Zuid : SDM Wijkbudgetten Algemeen Samen met de wijkraden is in begin 2012 een start gemaakt met de wijkbudgetten. Hiervoor hebben de wijkraden een bestedingsplan opgesteld om aan te geven hoe zij willen omgaan met de wijkbudgetten. Hierbij ging het om een resterende budget van 2011 en het gehele budget van Alle wijkraden hebben ervoor gekozen om aparte werkgroepen te vormen voor de wijkbudgetten. Tijdens de vergadering van 12 juni van de stadsdeelcommissie Zuid heeft u als commissie ingestemd met de opgestelde bestedingsplannen. Voor het eerste jaar van de wijkbudgetten is afgesproken om als pilotjaar te starten en gaandeweg aanpassingen te doen wanneer dit noodzakelijk is. Het opstellen van de nieuwe bestedingsplannen is het moment om eventuele aanpassingen te doen. Voor alle wijkraden en werkgroepen geldt dat zij veel tijd en energie steken in de wijkbudgetten. Dit geldt met name voor het eerste jaar omdat het voor iedereen nieuw was en er ook een achterstand was door een latere start in 2012 en een restantbedrag van De inzet van de bewoners die betrokken zijn geweest bij de wijkbudgetten verdiend dan ook een pluim. In algemene zin valt op dat in stadsdeel Zuid veel bewoners de weg weten te vinden naar de wijkbudgetten. Dit is terug te zien aan de vele aanvragen die gedaan zijn in het stadsdeel. Er is het afgelopen jaar een grote beweging op gang gekomen. Als we kijken naar de doelstellingen van de wijkbudgetten zien we dat er veel meer bewoners betrokken zijn bij hun eigen wijk en de zeggenschap van bewoners in de wijk vergroot is. Waar nog winst valt te behalen is in het aansluiten van de wijkbudgetten bij de daadwerkelijk prioriteiten van de wijk en de politieke kaders. Wij zijn van mening dat hierin nog een slag te slaan is. Ook gezien de indicatoren (o.a. werkloosheid, zorg, etc.) die gebruikt zijn bij de verdeling van de wijkbudgetten, kan hier nog meer op aangesloten worden. Ons advies richting de wijkraden is om hier meer op te letten en hieraan meer sturing te geven. De start van het opstellen van wijkanalyses kan hierbij de wijkraden ondersteunen omdat er een duidelijker beeld ontstaat van de wijk (gebaseerd op feiten en ervaringen). Ook kan gebruik gemaakt worden van bestaande analyses of b.v. jaarplan.

2 Daarnaast zien wij een aantal dilemma s bij aanvragen waarbij SDM een negatief advies heeft gegeven, maar de werkgroep/wijkraad een andere mening heeft. Een aantal van deze aanvragen hebben wij on hold gezet in overleg met de wijkraden en werkgroepen in afwachting van de stadsdeelcommissie vergadering. - Enkele aanvragen gaan over materiële zaken (in ruimtes) die niet voor alle bewoners toegankelijk zijn. Voorbeeld: TV voor algemene ruimte (niet openbaar) om gezamenlijk met de bewoners van het complex naar b.v. de kroning te kijken. SDM heeft een negatief advies afgegeven omdat deze ruimte niet openbaar is en bewoners servicekosten betalen voor de algemene ruimtes in het gebouw. De werkgroep heeft aangegeven juist voor de ouderen doelgroep dit belangrijk te vinden en heeft deze aanvraag goedgekeurd. - Reisjes georganiseerd om de sociale samenhang te vergroten ver buiten de wijk. B.v. een leuk uitje vanuit een appartementencomplex, wat al georganiseerd is en waarbij een eigen bijdrage gedaan wordt en de hoogte van de eigen bijdrage afhankelijk is van de toekenning van het wijkbudget. SDM geeft een negatief advies omdat de organisatie niet afhankelijk is van de wijkbudgetten (zou al doorgaan) en het dus de sociale cohesie niet bevordert omdat dit al plaats zou vinden. van SDM is om activiteiten zoveel mogelijk te ontplooien in de wijk zelf en dat bewoners er iets voor terugdoen voor de wijk. De werkgroep is van mening dat dit bijdraagt aan sociale cohesie. - Of er voldoende draagvlak is aangetoond bijvoorbeeld d.m.v. handtekeningen die alleen getekend zijn door de mensen die op reis gaan/een kerststol ontvangen of bijvoorbeeld dat de werkgroep wijkbudgetten hun eigen wijkbudget goedkeurt (advies SDM wijkraad budget laten toetsen voor de werkgroep). Wij zien dat de wijkraden het lastig vinden om de verantwoording van de verschillende aanvragen vorm te geven en zullen ter ondersteuning een accountantscontrole uit laten voeren. Zodat het advies dat hieruit naar voren komt kan worden overgenomen door de wijkraden. Wij vragen de stadsdeelcommissie om: - Kennis te nemen van de verantwoording van de wijkbudgetten Wesselerbrink, Stroinkslanden en Helmerhoek en in te stemmen met de nieuwe bestedingsplannen voor het jaar Tijdens de commissievergadering in gesprek te gaan met de wijkraden/werkgroepen over de bovengenoemde dilemma s en daarna een richtinggevende uitspraak te doen hierover. - Het advies van stadsdeelmanagement, dat wordt gegeven per wijk, over te nemen en hierop de bestedingsplannen te toetsen/cq aan te laten passen.

3 Wijkbudgetten Stroinkslanden Vanuit de BTS is een aparte werkgroep opgezet (Werkgroep Wijkbudgetten Stroinkslanden WWS) die de verschillende aanvragen heeft behandeld. Deze werkgroep bestaat uit 4 personen en daarnaast nog 1 iemand vanuit de BTS die aansluit. De werkgroep is erg zelfstandig en stuurt bijvoorbeeld ook zelf de toekenningen/afwijzingen naar de indieners van een idee. Bij onduidelijkheden bezoeken zij de aanvragers om het idee te bespreken of nodigen de aanvrager uit bij de vergadering. De BTS en de WWS zijn zelf van mening dat deze groep uitgebreid zou moeten worden. Hiervoor zijn zij ook zelf aan het werven. Ook vanuit SDM is het advies deze groep te vergroten, waarbij men voor een goede afspiegeling van de wijk moet zorgen (o.a. naar leeftijd/jongeren en spreiding). Op dit moment wonen alle 4 de leden wel verspreid over geheel Stroinkslanden. In 2012 zijn 82 aanvragen binnengekomen bij de WWS, waarvan er 53 zijn toegekend door de WWS en 13 zijn doorverwezen naar en afgehandeld door de gemeente. Hieruit komt naar voren dat de WWS ook bewuste keuzes maakt in de aanvragen die goedgekeurd worden. Dit doen zij o.a. door het stemmen in de werkgroep, waarbij zij goed letten op de kaders en spelregels, zoals draagvlak. Ook betrekken zij de gehele wijk bij aanvragen boven de 5000,- door deze te behandelen of door hierover te stemmen (bij aanvragen boven ,-) tijdens de openbare vergadering. De WWS beperkt zich hierbij niet tot de kleine aanvragen, maar pakt ook grote aanvragen op vanuit de wijkbudgetten; zoals bijvoorbeeld de aanpak van een speelplek bij de Reerinklanden i.s.m. de SKE en de gemeente. Alle aanvragen voldoen aan de spelregels en waar een negatief advies is gekomen vanuit SDM is de werkgroep het daarmee eens. Alle aanvragen dragen bij aan één of meerdere politieke kaders, waarbij SDM adviseert om nog meer te kijken naar de prioritering in de wijk en wat er speelt in de wijk (werkloosheid, jongeren, etc.). Inzetten op het uitbreiden van de werkgroep wijkbudgetten en daarnaast meer te kijken naar de prioritering in de wijk op basis van de problematiek. Wat speelt er in de wijk en welke ideeën sluiten daarbij het beste aan. Gezien de vele aanvragen en de besteding van het budget van 2011 en 2012 in 1 jaar zullen In de komende periode meer keuzes gemaakt moeten worden doordat er budget is voor 1 jaar ( ,-).

4 Wijkbudgetten Helmerhoek De wijkraad Helmerhoek heeft ervoor gekozen om een aparte werkgroep te vormen die zich bezighoudt met de wijkbudgetten. Bij de werkgroep sluit ook iemand aan vanuit de wijkraad als adviseur. De werkgroep heeft wat opstartproblemen gehad door o.a. wisselingen van personen. De groep bestaat nu uit 6 leden, waarvan ook iemand vanuit de jongerenwijkraad is aangesloten. De werkgroep heeft een goede spreiding over de wijk en is in grote lijnen een goede afspiegeling van de wijk (ook jongeren betrokken). Uit de evaluatie van het afgelopen jaar, die uitgevoerd is door de werkgroep zelf, komt naar voren dat de werkgroep de werkdruk beter wil verdelen onder de werkgroepleden. In de Helmerhoek zijn 53 aanvragen ingediend, waarvan er 24 zijn goedgekeurd. Bij onduidelijkheden over mogelijke aanvragen nodigt de werkgroep de aanvrager uit of gaat langs. In de Helmerhoek komen met name aanvragen binnen voor activiteiten, een mooi voorbeeld hiervan is het parkconcert. De werkgroep neemt alle aanvragen in stemming en bepaald aan de hand van de spelregels en kaders of zij akkoord gaan met de aanvraag. De werkgroep behandelt hierbij ieders mening en neemt uiteindelijk gezamenlijk een besluit. Met name rondom draagvlak is het soms lastig voor de werkgroep hoe dit aangetoond kan worden. De ervaring is echter dat er weinig bewoners betrokken zijn bij de verschillende aanvragen en aanwezig zijn/reageren op de toegekende ideeën. worden bijvoorbeeld ook behandeld in de wijkradenvergadering of gepubliceerd in de wijkkrant. Echter komen hier geen reacties op. De wijkraad bekijkt momenteel de mogelijkheden om een onderzoek te starten (i.s.m. Saxion Hogeschool) in de Helmerhoek om te bekijken waar bewoners behoefte aan hebben en hoe bewoners het beste te bereiken zijn. De meeste aanvragen voldoen aan de spelregels. Eenmaal is een negatief advies vanuit stadsdeelmanagement niet overgenomen door de werkgroep. Waarbij de werkgroep hierover wel een uitgebreide discussie heeft gevoerd en een afweging heeft gemaakt. De meeste aanvragen sluiten aan bij het politieke kader sociale samenhang. De andere politieke kaders worden in mindere mate bereikt. Onderzoeken hoe bewoners meer te betrekken bij de verschillende activiteiten vanuit de wijkbudgetten. Ook onderzoeken waar behoefte aan is, zodat er meer draagvlak aangetoond kan worden voor de ideeën vanuit de wijkbudgetten en de procedure die hiervoor doorlopen wordt. Hierdoor kan er vanuit de wijkraad/werkgroep ook meer gestuurd worden op de prioritering in de wijk en kan men ervoor zorgen dat alle politieke kaders hierin betrokken worden. Daarnaast het advies om meer richting te geven aan het bestedingsplan waarbij ook aangegeven wordt hoe meer draagvlak bereikt kan worden voor de bestedingen (met name grote bedragen).

5 Wijkbudgetten Wesselerbrink De wijkraad Wesselerbrink heeft besloten geen verantwoording aan te leveren omdat zij geen aangepaste versie hebben ontvangen van de werkgroep. Daarom zal de verantwoording van de Wesselerbrink in mei tijdens de stadsdeelcommissie worden geagendeerd. Onderstaande tekst is gebaseerd op basis van de ervaring van stadsdeelmanagement van het afgelopen jaar in haar adviseursrol. De wijkraad Wesselerbrink heeft ervoor gekozen om een aparte werkgroep te vormen die zich bezighoudt met de wijkbudgetten. Bij de werkgroep sluiten twee personen van de wijkraad aan als adviseur. Op dit moment zijn er negen leden. Zij vormen geen afspiegeling van de wijken. Zo is er geen vertegenwoordiging uit het Oosterveld en is er maar één persoon uit het Lang. Uit het Bijvank zijn er alleen afgevaardigden uit het noorden van het Bijvank. De werkgroep beoordeeld de aanvragen meestal aan de hand van de aanvraag, een ingevulde checklist, de begroting en ze toetsen daarnaast op draagvlak. In de Wesselerbrink 172 aanvragen ingediend, waarvan er 112 zijn goedgekeurd. De leden gaan in duo s met de aanvrager in gesprek om een checklist in te vullen. Bij onduidelijkheden over mogelijke aanvragen nodigt de werkgroep de aanvrager uit. In de Wesselerbrink komen met name aanvragen binnen voor activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn: wijkfeesten, schaapsscheerderfestival, barbecues, busreizen voor ouderen en activiteiten op de speeltuinen. De werkgroep neemt alle aanvragen in stemming en bepaald aan de hand van de spelregels en kaders of zij akkoord gaat met de aanvraag. De meeste aanvragen voldoen aan de spelregels. Waar dit niet zo is staat het in de dilemma s verwoord. In sommige gevallen loopt de werkgroep tegen het feit dat draagvlak lastig kan worden aangetoond. De werkgroep heeft ervoor gekozen om zoveel mogelijk te werken met handtekeningen. De bewoners door de opsplitsing meer bij Jij maakt de buurt te betrekken en de prioritering en die is opgenomen in het bestedingsplan te toetsen in de wijk. Daarnaast wordt gevraagd om naast sociale samenhang en leefbaarheid alle politieke kaders te in de wijkbudgetten op te nemen. Wijkbudgetten commissie initiatiefkracht De verantwoording van initiatiefkracht is verzorgd door SDM zelf. Uit de verantwoording blijkt dat de leden geen gezamenlijke doelen hebben opgesteld en geen van de aanvragen bijdraagt aan het bevorderen van arbeidsparticipatie en het stimuleren van de wijkdiensten voor zorgafhankelijken. Het advies van Stadsdeelmanagement Zuid is dat de leden hierover met elkaar in gesprek gaan om ervoor te zorgen dat ook deze politieke kaders hierin betrokken worden.

Bestedingsplan 2017/ Verantwoording 2016, Werkgroep Wijkbudget Stroinkslanden

Bestedingsplan 2017/ Verantwoording 2016, Werkgroep Wijkbudget Stroinkslanden Inleiding Bestedingsplan 2017/ Verantwoording 2016, Werkgroep Wijkbudget Stroinkslanden 14 02 2017 Zoals het er op dit moment voor staat, staat het voortbestaan van het Bewonersteam Stroinkslanden, zoals

Nadere informatie

Voortgang/bestedingsplan Werkgroep Wijkbudget Stroinkslanden 2016;

Voortgang/bestedingsplan Werkgroep Wijkbudget Stroinkslanden 2016; Voortgang/bestedingsplan Werkgroep Wijkbudget Stroinkslanden 2016; Inleiding Op enkele wijzigingen na v.w.b. de bezetting in de werkgroep hopen wij dit jaar ons 1 e lustrum van de Werkgroep Wijkbudgetten

Nadere informatie

1. Bedragen en (politieke) kaders De bedragen (in ):

1. Bedragen en (politieke) kaders De bedragen (in ): Voortgang/bestedingsplan Werkgroep Wijkbudget Stroinkslanden; Inleiding Nadat eind 2011 ook in de wijk Stroinkslanden is gestart met de feitelijke introductie van wijkbudgetten, is de werkgroep die hiervoor

Nadere informatie

WWS Besluiten, Actielijst en Black list

WWS Besluiten, Actielijst en Black list WWS Besluiten, Actielijst en Black list Organisatie WWS vergaderingen 04-03-14 1. Er is geen vaste voorzitter en notulist, het voorzitterschap en de notulist worden gerouleerd binnen de groep. De notulist

Nadere informatie

Verkorte werkwijze werkgroepen wijkbudget 10

Verkorte werkwijze werkgroepen wijkbudget 10 Bestedingsplan 2019 Wesselerbrink INHOUDSOPGAVE bladzijde Voorwoord 2 Doel van dit plan 3 Verantwoording 2018 4 Speerpunten beleid 2019 7 Organisatie van de wijkraad en werkgroepen 8 Verkorte werkwijze

Nadere informatie

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp t Blommetje Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp Toelichting aanvraagformulier Voor wie? Waardering voor vrijwillige inzet is zo belangrijk dat de Bestuurscommissie een budget beschikbaar

Nadere informatie

2015 BIJLAGE 1. werkwijze werkgroepen wijkbudgetten.

2015 BIJLAGE 1. werkwijze werkgroepen wijkbudgetten. 2015 BIJLAGE 1 werkwijze werkgroepen wijkbudgetten www.wesselerbrink.com 1 WERKWIJZE WERKGROEPEN WIJKBUDGETTEN 1.INLEIDING Na de werving in de maanden mei en juni 2013 voor het formeren van 4 werkgroepen

Nadere informatie

bijlage werkwijze werkgroepen wijkbudgetten stichting Wijkraad Wesselerbrink

bijlage werkwijze werkgroepen wijkbudgetten   stichting Wijkraad Wesselerbrink bijlage 1 werkwijze werkgroepen wijkbudgetten 2017 www.wesselerbrink.com stichting Wijkraad Wesselerbrink Hertmebrink 1 7544DC Enschede secretaris@wesselerbrink.com 1 februari 2017 1 1.INLEIDING Na de

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Wijkbudgetten Stroinkslanden (WWS)

Stichting Werkgroep Wijkbudgetten Stroinkslanden (WWS) Stichting Werkgroep Wijkbudgetten Stroinkslanden (WWS) Organisatie WWS vergaderingen 21-05-17 1. Bestuursleden Stichting Werkgroep Wijkbudgetten Stroinkslanden zijn: - Voorzitter Fred Geuvers - Penningmeester

Nadere informatie

Stichting Buurtschap Stolwijkersluis Reglement bewonersinitiatieven

Stichting Buurtschap Stolwijkersluis Reglement bewonersinitiatieven DOELSTELLING REGLEMENT...2 Artikel 1...2 VERANTWOORDELIJKHEDEN...2 Artikel 2...2 MIDDELEN...2 Artikel 3...2 Artikel 4...2 AANVRAAG...3 Artikel 5...3 Artikel 6...3 BEOORDELING EN GOEDKEURING...3 Artikel

Nadere informatie

Wijkbudget / bestedingsplan Deppenbroek 2012

Wijkbudget / bestedingsplan Deppenbroek 2012 Wijkbudget / bestedingsplan Deppenbroek 2012 Inleiding Deppenbroek, ligt in stadsdeel Noord. De wijk ligt tegen de noordrand van Enschede aan, tussen de Lijsterstraat in het zuiden, de Deurningerstraat

Nadere informatie

Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201

Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201 Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201 Bewonersinitiatieven Maastricht telt talloze bewoners, die zich belangeloos inzetten voor de stad en haar inwoners. Er ontstaan ook steeds meer initiatieven

Nadere informatie

BESTEDINGSPLAN 2015. www.wesselerbrink.com

BESTEDINGSPLAN 2015. www.wesselerbrink.com BESTEDINGSPLAN 2015 www.wesselerbrink.com 19-1-2015 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord. pag. 2 2. Doel van dit rapport. pag. 3 3. Verantwoording 2013 en 2014. pag. 4-8 4. Speerpunten beleid 2015. pag. 9-10 5.Spelregels

Nadere informatie

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp Toelichting aanvraagformulier Voor wie? Waardering voor vrijwillige inzet is zo belangrijk dat de Bestuurscommissie een budget beschikbaar stelt voor

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten (Utrecht)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten (Utrecht) Het college van burgemeester en wethouders heeft op 3 december 2013 de hiernavolgende Beleidsregels Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling Houten -2015 vastgesteld. Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling Houten

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Weerbaar opvoeden en competenties versterken

Flexibele subsidies 2018: Thema - Weerbaar opvoeden en competenties versterken Flexibele subsidies 2018: Thema - Weerbaar opvoeden en competenties versterken Aanvraagperiode 27 augustus tot en met 5 oktober 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Regeling Buurtbudget 2018 e.v.

GEMEENTEBLAD. Nr Regeling Buurtbudget 2018 e.v. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Best Nr. 231543 27 december 2017 Regeling Buurtbudget 2018 e.v. Artikel 1 1. Inleiding Sinds 2012 kent de gemeente Best het buurtbudget, sinds 2013 structureel

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad

Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad Aanvraagperiode 27 augustus tot en met 5 oktober 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties ook in 2018

Nadere informatie

Financiële verantwoording Wijkbudgetten 2012 V-L

Financiële verantwoording Wijkbudgetten 2012 V-L Financiële verantwoording Wijkbudgetten 2012 V-L No Idee Omschrijving Toegekend /Lopende Aanvraag/ Begroot Betaling via Uitgegeven/ gespaard Extra Info BiA Schemerlampen Velveplein en plantsoen BiA Speeltoestellen

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam; Nadere regels subsidie buurtbudgetten, bewonersinitiatieven en stimuleringsfonds buurtmedia 2014

Gemeente Amsterdam; Nadere regels subsidie buurtbudgetten, bewonersinitiatieven en stimuleringsfonds buurtmedia 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 21627 18 april 2014 Gemeente Amsterdam; Nadere regels subsidie buurtbudgetten, bewonersinitiatieven en stimuleringsfonds buurtmedia 2014 Artikel

Nadere informatie

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN MAASTRICHT, gelet op artikel 15,vierde lid van de Verordening Subsidies Vrijwilligersactiviteiten Welzijn en Zorg 2017. BESLUITEN tot vaststelling van de volgende Regeling

Nadere informatie

Bestedingsplan Wijkbudget Lasonder - t Zeggelt - Boddenkamp

Bestedingsplan Wijkbudget Lasonder - t Zeggelt - Boddenkamp Bestedingsplan Wijkbudget Lasonder - t Zeggelt - Boddenkamp Contents 1. Aanleiding... 2 2. Onderliggende documenten... 2 3. Verantwoording... 2 4. Taken werkgroep... 2 5. Spelregels vanuit de gemeente

Nadere informatie

Wijkinitiatief op grond van de Verordening op de wijkbudgetten Amsterdam Oud-Zuid

Wijkinitiatief op grond van de Verordening op de wijkbudgetten Amsterdam Oud-Zuid Wijkinitiatief op grond van de Verordening op de wijkbudgetten Amsterdam Oud-Zuid In te vullen door het stadsdeel Datum ontvangst... Paraaf ambtenaar... Het stadsdeel verzoekt u om voor het invullen van

Nadere informatie

Toelichting en stappenplan Initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere 2018

Toelichting en stappenplan Initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere 2018 Toelichting en stappenplan Initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere 2018 Inleiding Het streven van Almere is om in 2022 energieneutraal te zijn. Met het programma Energie Werkt! wordt

Nadere informatie

Aanvragen worden ingediend door:

Aanvragen worden ingediend door: Het budget voor bewonersinitiatieven wordt door de buurt en aan de buurt besteed. Bent u een bewoner en/of ondernemer van de wijken De Baarsjes, Oud-West of Westerpark en wilt u een bewonersinitiatief

Nadere informatie

Bestedingsplan. stichting Wijkraad Wesselerbrink. Hertmebrink DC Enschede. Bestedingsplan

Bestedingsplan.   stichting Wijkraad Wesselerbrink. Hertmebrink DC Enschede. Bestedingsplan Bestedingsplan 2017 www.wesselerbrink.com stichting Wijkraad Wesselerbrink Hertmebrink 1 7544DC Enschede secretaris@wesselerbrink.com 1 februari 2017 Bestedingsplan 2017 1 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord. pag.

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Bewonersplatform Mekkelholt

Jaarverslag 2014 Bewonersplatform Mekkelholt Jaarverslag 2014 Bewonersplatform Mekkelholt Vooruitblik 2015 Voorwoord Ook in 2014 is er meerdere malen een beroep gedaan op een wijkbudget om een activiteit uit te voeren. Veelal zijn het kleinere projecten.

Nadere informatie

Wijkwensen Centrum Oordeel deelnemers en indieners

Wijkwensen Centrum Oordeel deelnemers en indieners Wijkwensen Centrum Oordeel deelnemers en indieners Inhoud:. Conclusies. Oordeel over communicatie. Hoe ging de samenwerking?. Oordeel over verloop en resultaat 5. Oordeel over nieuwe participatie werkwijze

Nadere informatie

De bewonersinitiatieven hebben betrekking op één of meer van de volgende punten:

De bewonersinitiatieven hebben betrekking op één of meer van de volgende punten: Het budget voor bewonersinitiatieven wordt door de buurt en aan de buurt besteed. Bent u een bewoner en/of ondernemer van de wijken De Baarsjes, Oud-West, Westerpark of Bos & Lommer en wilt u een bewonersinitiatief

Nadere informatie

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Aanvraagformulier Bewonersinitiatieven Slotervaart Noord 2018 p. 1/9 Slotervaart Noord Toelichting aanvraagformulier Voor wie? Waardering voor vrijwillige inzet

Nadere informatie

Bestedingsplan stichting wijkraad Wesselerbrink

Bestedingsplan stichting wijkraad Wesselerbrink 2014 Bestedingsplan stichting wijkraad Wesselerbrink www.wesselerbrink.com inhoudsopgave 1. Voorwoord. pag. 3 2. Doel van dit rapport. pag. 4 3. Verantwoording 2012. en 2013. pag. 5-9 4. Speerpunten beleid

Nadere informatie

Toelichting en stappenplan Initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere

Toelichting en stappenplan Initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere Toelichting en stappenplan Initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere 2015-2017 Inleiding Het streven van Almere is om in 2022 energieneutraal te zijn. Met het programma Energie Werkt!

Nadere informatie

Reglement Wijkbudget versie 2.1 (goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering op..)

Reglement Wijkbudget versie 2.1 (goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering op..) Reglement Wijkbudget versie 2.1 (goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering op..) Definities: Bewonerscommissie: Contactpersoon: Wijkinformatiebijeenkomst: Complex: Huurdersplatform: Budgetcommissie:

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid

Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid Aanvraagperiode 22 maart tot en met 6 mei 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties ook in 2018 subsidie

Nadere informatie

De bewonersinitiatieven hebben betrekking op één of meer van de volgende punten

De bewonersinitiatieven hebben betrekking op één of meer van de volgende punten Het budget voor bewonersinitiatieven wordt door de buurt aan de buurt besteed. Bent u een bewoner en/of ondernemer van de wijken De Baarsjes, Oud-West, Westerpark of Bos & Lommer en wilt u een bewonersinitiatief

Nadere informatie

PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING

PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING financiële bijdragen uit het leefbaarheidsbudget 1 1. Inleiding De gemeenteraad van Hellendoorn heeft enkele budgeten overgedragen aan de dorpen en wijken in de

Nadere informatie

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2019 Osdorp Oost = postcode gebied 1068

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2019 Osdorp Oost = postcode gebied 1068 t Blommetje Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2019 Osdorp Oost = postcode gebied 1068 Toelichting aanvraagformulier Voor wie? Waardering voor vrijwillige inzet is zo belangrijk dat de Bestuurscommissie

Nadere informatie

Aanvraagformulier wijkbudget 2015

Aanvraagformulier wijkbudget 2015 Aanvraagformulier wijkbudget 2015 Het wijkbudget is bedoeld om sociale initiatieven in de wijk financieel te ondersteunen. Voorbeelden voor besteding van het wijkbudget zijn: terugkerende buurtactiviteiten,

Nadere informatie

1. Spelregels, kader en doelen eigen wijk

1. Spelregels, kader en doelen eigen wijk Van: Bas Wonnink, Voorzitter Commissie Wijkbudgetten van de Wijkraad Zuid Oost Enschede Rob van der Zalm, Penningmeester Commissie Wijkbudgetten Wijkraad Z-O Enschede Aan: Gemeente Enschede Onderwerp:

Nadere informatie

Officiële naam regeling Subsidieverordening wijkbudgetten gemeente Schiedam 2012 Citeertitel

Officiële naam regeling Subsidieverordening wijkbudgetten gemeente Schiedam 2012 Citeertitel Subsidieverordening wijkbudgetten gemeente Schiedam 2012 Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Schiedam Officiële naam regeling Subsidieverordening wijkbudgetten gemeente Schiedam 2012

Nadere informatie

STIMULERINGSREGELING VERNIEUWENDE HR-PROJECTEN

STIMULERINGSREGELING VERNIEUWENDE HR-PROJECTEN arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo STIMULERINGSREGELING VERNIEUWENDE HR-PROJECTEN Zestor is opgericht door sociale partners in het hbo: Het is toegestaan om (delen van) de informatie uit dit rapport

Nadere informatie

Penningmeester: Werkgroep Buurtpreventie: Activiteiten commissie:

Penningmeester: Werkgroep Buurtpreventie: Activiteiten commissie: jaargang 41 nummer 2 Beste mensen, COLOFON Het Molenbekertje is een communicatie medium van de Wijkvereniging Molenbeke. wordt gratis huis-aan-huis verspreid in de wijk Molenbeke. verschijnt in een oplage

Nadere informatie

Subsidieregels Cultuurfonds

Subsidieregels Cultuurfonds Subsidieregels Cultuurfonds Op deze subsidieregels is de algemene subsidieverordening Borger-Odoorn van toepassing. Deze subsidieregels horen als bijlage bij de Beleidsregels Cultuur en Welzijn 2004-2008

Nadere informatie

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Sloten en Nieuw-Sloten

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Sloten en Nieuw-Sloten Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Sloten en Nieuw-Sloten Toelichting aanvraagformulier Voor wie? Waardering voor vrijwillige inzet is zo belangrijk dat de Bestuurscommissie een budget beschikbaar

Nadere informatie

Aanvragen worden ingediend door:

Aanvragen worden ingediend door: Het budget voor bewonersinitiatieven wordt door de buurt en aan de buurt besteed. Bent u een bewoner en/of ondernemer van de wijken De Baarsjes, Oud-West of Westerpark en wilt u een bewonersinitiatief

Nadere informatie

Handleiding Stappenplan en Klachtenregeling

Handleiding Stappenplan en Klachtenregeling Handleiding Stappenplan en Klachtenregeling Uitleg Stappenplan In de wijk Randenbroek/Schuilenburg kan de aanvrager de volgende informatie bij de werkgroep Buurtbudget vinden en ontvangen. Hierna te noemen

Nadere informatie

Notitie projecten impulsbudget Samenwerking

Notitie projecten impulsbudget Samenwerking Notitie projecten impulsbudget Samenwerking Waalwijk, september 07 Inleiding In de Deelnemersraad van 30 mei zijn afspraken gemaakt over de inzet van het positieve resultaat over 06. Eén van de afspraken

Nadere informatie

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2014 Osdorp West en De Aker

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2014 Osdorp West en De Aker Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2014 Osdorp West en De Aker Toelichting aanvraagformulier Voor wie? Waardering voor vrijwillige inzet is zo belangrijk dat het stadsdeel een budget beschikbaar stelt

Nadere informatie

Toelichting werkwijze buurtbudget. 1. Inleiding 1

Toelichting werkwijze buurtbudget. 1. Inleiding 1 Toelichting werkwijze buurtbudget 1. Inleiding 1 2. Doelstellingen, effecten en voorwaarden van het buurtbudget 1 Doelstellingen 1 Beoogd effect 1 Welke voorwaarden gelden voor aanvragen? 1 Voorbeelden

Nadere informatie

VOORWAARDEN EN BEOORDELING JONGERENBIJDRAGEREGELING 2012 THUIS OP STRAAT

VOORWAARDEN EN BEOORDELING JONGERENBIJDRAGEREGELING 2012 THUIS OP STRAAT VOORWAARDEN EN BEOORDELING JONGERENBIJDRAGEREGELING 2012 THUIS OP STRAAT LET OP: lees de voorwaarden goed. Als je je niet aan een van de voorwaarde houdt is TOS gemachtigd de bijdrage weer in te trekken.

Nadere informatie

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Slotermeer

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Slotermeer Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Slotermeer Toelichting aanvraagformulier Voor wie? Waardering voor vrijwillige inzet is zo belangrijk dat de Bestuurscommissie een budget beschikbaar stelt voor

Nadere informatie

Van idee naar congres

Van idee naar congres Van idee naar congres Voorstel voor de uitwerking van de resolutie ledendemocratie Ideeën leden en voorstellen Partijbestuur We kennen verschillende manieren waarop een idee in een congresbesluit vastgelegd

Nadere informatie

Fonds Leefbaarheid. dan onderneemt u actie! Dat kan met het Fonds Leefbaarheid. In deze brochure leest u hier alles over. U woont graag plezierig

Fonds Leefbaarheid. dan onderneemt u actie! Dat kan met het Fonds Leefbaarheid. In deze brochure leest u hier alles over. U woont graag plezierig Fonds Leefbaarheid Lekker leven? Met het Fonds Leefbaarheid! Als we nu eens buiten kunnen zitten met dat mooie weer Een zitje bij ons woongebouw. Misschien zelfs extra verlichting! Gezellig samen een praatje

Nadere informatie

BIJLAGE 1: CONCEPT SUBSIDIEVERORDENING BUDGET WIJKINITIATIEVEN GEMEENTE LEIDSCHENDAM-VOORBURG 2016

BIJLAGE 1: CONCEPT SUBSIDIEVERORDENING BUDGET WIJKINITIATIEVEN GEMEENTE LEIDSCHENDAM-VOORBURG 2016 BIJLAGE 1: CONCEPT SUBSIDIEVERORDENING BUDGET WIJKINITIATIEVEN GEMEENTE LEIDSCHENDAM-VOORBURG 2016 1 Gegevens van de regeling Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot

Nadere informatie

Feedback conceptvisie BEWEGEN & SPORT

Feedback conceptvisie BEWEGEN & SPORT Feedback conceptvisie BEWEGEN & SPORT Reactieformulier Curriculum.nu visie Negen ontwikkelteams, leraren en schoolleiders werken aan de actualisatie van het curriculum voor alle leerlingen in het primair

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Bewonersplatform Mekkelholt Vooruitblik 2014

Jaarverslag 2013 Bewonersplatform Mekkelholt Vooruitblik 2014 Jaarverslag 2013 Bewonersplatform Mekkelholt Vooruitblik 2014 Voorwoord Het Bewonersplatform Mekkelholt bestond per 31 december 2013 uit 4 personen: Jan Sanderman (lid), Gea Meijer (secretaris) en Ester

Nadere informatie

Handleiding Startwijzer

Handleiding Startwijzer Handleiding Startwijzer Aan de slag met de Startwijzer VO De Startwijzer VO is een digitale scan die in beeld brengt hoe startende leraren op school ingewerkt en begeleid worden en op welke onderdelen

Nadere informatie

1.000,00 (vraagt 4000) ja ja b6, b7 ja. vraagt om blikvangers op fietsroutes middelbare scholieren 641, ja ja b2, b5 ja

1.000,00 (vraagt 4000) ja ja b6, b7 ja. vraagt om blikvangers op fietsroutes middelbare scholieren 641, ja ja b2, b5 ja VERANTWOORDING WIJKBUDGET EEKMAAT WEST 2012 nr naam doel/project bijdrage draagvlak voldoet aan spelregels voldoet aan kaders akkoord 1 IBS/OBS (15/2) contactpersoon R. Senger boomfeestdag 2012 600 ja

Nadere informatie

EVALUATIE FUNCTIONEREN COMMISSIE SAMENLEVING 14 formulieren retour AGENDA. 1. Zijn de agenda's en stukken tijdig ontvangen?

EVALUATIE FUNCTIONEREN COMMISSIE SAMENLEVING 14 formulieren retour AGENDA. 1. Zijn de agenda's en stukken tijdig ontvangen? EVALUATIE FUNCTIONEREN COMMISSIE SAMENLEVING 14 formulieren retour Rol Griffie AGENDA 1. Zijn de agenda's en stukken tijdig ontvangen? Ja en neen 13 1 agenda's wel, stukken niet altijd. 2. Zijn de agenda's

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1072494 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1072493 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend

Nadere informatie

Tenders Flexibele subsidies 2015: Nieuwe Vrijwilligersorganisaties

Tenders Flexibele subsidies 2015: Nieuwe Vrijwilligersorganisaties Tenders Flexibele subsidies 2015: Tender 4 Flexibele subsidies 2015 - Tender 4 U bent een nieuwe stichting of vereniging die (nog) geen beroep gedaan heeft op, of nog niet in aanmerking kan komen voor,

Nadere informatie

Werkwijze en criteria activiteiten en evenementen Zwollefonds

Werkwijze en criteria activiteiten en evenementen Zwollefonds Werkwijze en criteria activiteiten en evenementen Zwollefonds In het meerjarenbeleidsplan van de Stichting Zwollefonds Binnenstad is het organiseren en aanjagen van goede evenementen en activiteiten in

Nadere informatie

Velve Lindenhof maakt de buurt

Velve Lindenhof maakt de buurt Financiële Begroting & Eindafrekening JMDB 3 V- 6-feb-14 jaar code nr Jij Maakt De Buurt: Idee Omschrijving Aanvraag Concreet betaald Begroting JMDB 3 Extra info 3 M1 3 M2 3 M3 3 M4 3 M5 3 M6 3 M7 3 M8

Nadere informatie

Voorwaarden aanvraag bijdrage stichting Dolfinn

Voorwaarden aanvraag bijdrage stichting Dolfinn Voorwaarden aanvraag bijdrage stichting Dolfinn Doelgroep 1. De bijdragen van Stichting DOLFINN zijn bedoeld voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar. Geldend is hierbij de datum van aanvraag van een

Nadere informatie

Subsidie uitvoeringsregel bewonersparticipatie 2016

Subsidie uitvoeringsregel bewonersparticipatie 2016 Subsidie uitvoeringsregel bewonersparticipatie 2016 Grondslag voor subsidie Welzijn Subsidievorm Jaarlijkse subsidie Doel van de subsidie Stimuleren en bevorderen van betrokkenheid van bewoners bij leefbaarheid

Nadere informatie

Beleidsregel tussentijdse aanvragen 'Back to Basics'

Beleidsregel tussentijdse aanvragen 'Back to Basics' Beleidsregel tussentijdse aanvragen 'Back to Basics' Voor u ligt de beleidsregel tussentijdse aanvragen 'Back to Basics'. Dit betreft een tijdelijke beleidsregel voor de periode 2014 en 2015, tot de aanvang

Nadere informatie

Wijkjaarplan 2015 Stichting Wijkplatform Oostpolder De Kooy

Wijkjaarplan 2015 Stichting Wijkplatform Oostpolder De Kooy Wijkjaarplan 2015 Stichting Wijkplatform Oostpolder De Kooy Auteurs : Marcel Stevens Status : Definitief Datum : 30-12-2014 1 Wijkjaarplan 2015 Stichting Wijkplatform Oostpolder De Kooy - 30-12-2014 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Woningverbetering: verzoek om uitspraak

Woningverbetering: verzoek om uitspraak Woningverbetering: verzoek om uitspraak Zijn huurder en verhuurder na een woningverbetering het niet eens over de huurprijs? Dan kunt u dit formulier invullen en de Huurcommissie vragen uitspraak te doen

Nadere informatie

Meedoen en thuisvoelen in Zuid Verslag van de bijeenkomst op 31 oktober

Meedoen en thuisvoelen in Zuid Verslag van de bijeenkomst op 31 oktober Meedoen en thuisvoelen in Zuid Verslag van de bijeenkomst op 31 oktober Op 31 oktober vond de bijeenkomst Meedoen en thuisvoelen in Zuid plaats. In de Alles-ineen-school De Zuidsprong kwamen rond 60 mensen

Nadere informatie

STADSDELEN STADSDEELWETHOUDERS & STADSDEELCOMMISSIES

STADSDELEN STADSDEELWETHOUDERS & STADSDEELCOMMISSIES Gebiedsgericht werken STADSDELEN STADSDEELWETHOUDERS & STADSDEELCOMMISSIES Onderwerpen 1. Historisch perspectief en ontwikkelingen 1848 2018 2. Uitdagingen 2018 2022 3. Stellingen Historisch perspectief

Nadere informatie

Onderwerp Afdoening toezegging 15-21Individuele studietoeslag

Onderwerp Afdoening toezegging 15-21Individuele studietoeslag Samenleving Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft 1BAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de eden van de gemeenteraad Behandeld door

Nadere informatie

SAMENVATTING EVALUATIE PROGRAMMA SCHAKEL!

SAMENVATTING EVALUATIE PROGRAMMA SCHAKEL! SAMENVATTING EVALUATIE PROGRAMMA SCHAKEL! Aanleiding Het Vervangingsfonds voert regelmatig grootschalige projecten of programma s uit om een extra impuls te geven aan de aanpak van het ziekteverzuim in

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2017: Thema - Weerbaar opvoeden en veiligheidsbeleving

Flexibele subsidies 2017: Thema - Weerbaar opvoeden en veiligheidsbeleving Flexibele subsidies 2017: Thema - Weerbaar opvoeden en veiligheidsbeleving Aanvraagperiode 1 oktober tot en met 15 november 2017 In dit boekje vindt u meer informatie over de flexibele subsidie voor het

Nadere informatie

Toepassen van het wijkgezondheidsprofiel. Workshop bijeenkomst 11 november 2015 Gerdine Fransen en Jolanda Terpstra

Toepassen van het wijkgezondheidsprofiel. Workshop bijeenkomst 11 november 2015 Gerdine Fransen en Jolanda Terpstra Toepassen van het wijkgezondheidsprofiel Workshop bijeenkomst 11 november 2015 Gerdine Fransen en Jolanda Terpstra Programma workshop Introductie door Gerdine (5 min) Wijkprofielen GGD Gelderland-zuid

Nadere informatie

Format voor Programma van Eisen, gemeente Ede Een samenwerkingsdocument om tot de gewenste maatschappelijke effecten te komen

Format voor Programma van Eisen, gemeente Ede Een samenwerkingsdocument om tot de gewenste maatschappelijke effecten te komen Format voor Programma van Eisen, gemeente Ede Een samenwerkingsdocument om tot de gewenste maatschappelijke effecten te komen Bij de vaststelling van de nieuwe subsidieverordening in de gemeenteraad d.d.

Nadere informatie

Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts

Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerlen. Nr. 40033 17 juli 2014 Gemeente Heerlen - beleidsregel Tenderregeling Community Arts Artikel 1 Begripsomschrijving In deze beleidsregel wordt verstaan

Nadere informatie

A) De bepalingen uit het huishoudelijk reglement moeten in samenhang worden gezien met de statuten van de Stichting Platform Vreeswijk.

A) De bepalingen uit het huishoudelijk reglement moeten in samenhang worden gezien met de statuten van de Stichting Platform Vreeswijk. PRELUDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Wijkplatform Vreeswijk (WPV) Statuten Stichting Platform Vreeswijk: A) Volgens de statuten van de Stichting Platform Vreeswijk zijn deelnemers van de stichting vertegenwoordigers

Nadere informatie

De Utrechtse Participatiestandaard

De Utrechtse Participatiestandaard De Utrechtse Participatiestandaard Participatie leidt tot betere projecten, betere afwegingen en besluitvorming en tot meer draagvlak. Bij ieder project is de vraag aan de orde wanneer en in welke mate

Nadere informatie

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier

Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Beschrijving aanvraagprocedure/aanvraagformulier Voor de behandeling van subsidieaanvragen voor projecten en activiteiten, werken wij met een vaste procedure. U kunt subsidie voor een bepaald project of

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE BURGERINITIATIEVEN

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE BURGERINITIATIEVEN subsidie burgerinitiatieven *2024* AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE BURGERINITIATIEVEN Hebt u vragen over dit formulier, of wilt u hulp bij het invullen ervan? Kijk dan op de website van de gemeente via www.weert.nl/burgerinitiatieven

Nadere informatie

Onderwerp: Besluit tot het samenvoegen van het leefbaarheidsbudget en bewonersondersteuningsbudget (Helder Speelveld) BBV nr: 2016/504312

Onderwerp: Besluit tot het samenvoegen van het leefbaarheidsbudget en bewonersondersteuningsbudget (Helder Speelveld) BBV nr: 2016/504312 Collegebesluit Onderwerp: Besluit tot het samenvoegen van het leefbaarheidsbudget en bewonersondersteuningsbudget (Helder BBV nr: 2016/504312 1. Inleiding Het erkennen van onderlinge afhankelijkheid tussen

Nadere informatie

voor evenementen, (buurt-)feesten en fuiven:praktische en financiële ondersteuning

voor evenementen, (buurt-)feesten en fuiven:praktische en financiële ondersteuning Wijkbudgetten 1-loket aanvraagformulier : voor evenementen, (buurt-)feesten en fuiven:praktische en financiële ondersteuning Reglement op de wijkwerking: basissubsidie voor buurtcomités Subsidie voor buurtgerichte

Nadere informatie

Hoe kunt u passende sturing en ruimte geven aan uw team?

Hoe kunt u passende sturing en ruimte geven aan uw team? Hoe kunt u passende sturing en ruimte geven aan uw team? Leidinggevenden in het mbo hebben tijdens de werkplaats van SOM op 20 september gespard en ervaringen uitgewisseld over dagelijkse dilemma s rondom

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Werkbijeenkomst NVRR en AR d.d. 18 september 2014

Werkbijeenkomst NVRR en AR d.d. 18 september 2014 VAN Margje Kamerling DATUM 18 september 2014 AAN NVRR BETREFT Verslag workshop decentralisatie Participatiewet Werkbijeenkomst NVRR en AR d.d. 18 september 2014 1 Inleiding Presentatie door: Koos Postma

Nadere informatie

REGIEGROEP NIEUW WEST MIDDEN

REGIEGROEP NIEUW WEST MIDDEN REGIEGROEP NIEUW WEST MIDDEN en de Subsidie Bewonersinitiatieven 2015 Heeft u een leuk idee voor uw buurt? Wilt u iets doen voor uw buurt? Wilt u samen met buurtbewoners een activiteit starten maar heeft

Nadere informatie

Bestedingsplan. FEITEN EN CIJFERS PER WIJK. stichting Wijkraad Wesselerbrink. Hertmebrink DC Enschede

Bestedingsplan. FEITEN EN CIJFERS PER WIJK. stichting Wijkraad Wesselerbrink. Hertmebrink DC Enschede Bestedingsplan 2016 www.wesselerbrink.com stichting Wijkraad Wesselerbrink Hertmebrink 1 7544DC Enschede wijkraad@wesselerbrink.com FEITEN EN CIJFERS PER WIJK 2 februari 2016 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord.

Nadere informatie

Procedure Fontys Bestuursbeurzen studiejaar 2014-2015

Procedure Fontys Bestuursbeurzen studiejaar 2014-2015 Procedure Fontys Bestuursbeurzen studiejaar 2014-2015 november 2014 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Voorwaarden aanvraag bestuursbeurs... 3 2. Procedure aanvraag bestuursbeurs... 5 2.1 Stappenplan...

Nadere informatie

Reglement van 22 december 2015 voor toekenning en verdeling van projectsubsidies

Reglement van 22 december 2015 voor toekenning en verdeling van projectsubsidies Reglement van 22 december 2015 voor toekenning en verdeling van projectsubsidies Artikel 1 Dit reglement is enkel van toepassing op aanvragen voor het verkrijgen van een projectsubsidie uitgaande van verenigingen

Nadere informatie

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2019

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2019 SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2019 Het college van Burgemeester en Wethouders, Gelet op de Algemene subsidieverordening Drimmelen 2007; overwegende dat; Het college

Nadere informatie

REGIEGROEP NIEUW WEST MIDDEN

REGIEGROEP NIEUW WEST MIDDEN REGIEGROEP NIEUW WEST MIDDEN en de Subsidie Bewonersinitiatieven 2016 Heeft u een leuk idee voor uw buurt? Wilt u iets doen voor uw buurt? Wilt u samen met buurtbewoners een activiteit starten maar heeft

Nadere informatie

Maatschappelijke partner: de organisatie(s) waar de doelgroep zich bevindt om het aanbod op af te stemmen.

Maatschappelijke partner: de organisatie(s) waar de doelgroep zich bevindt om het aanbod op af te stemmen. Subsidieregeling maatschappelijke inzet sportverenigingen 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem, gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lochem 2013, besluiten:

Nadere informatie

Jeroen Hatenboer, stadsdeelwethouder Oost

Jeroen Hatenboer, stadsdeelwethouder Oost Datum: september 2010 Van: Aan: Jeroen Hatenboer, stadsdeelwethouder Oost Stadsdeelcommissie oost Onderwerp: Voorbereiding jaarplan 2011 Doel van deze notitie Gespreksstof voor de raadscommissie en de

Nadere informatie

MEMO. Pagina 1 van 7. Memo 26 januari 2017, stadsdeelcommissie Centrum 7 feb 2017 knip Spelbergsweg

MEMO. Pagina 1 van 7. Memo 26 januari 2017, stadsdeelcommissie Centrum 7 feb 2017 knip Spelbergsweg MEMO Datum : 26 januari 2017 Aan : Stadsdeelcommissie Centrum 7 februari 2017 Van Onderwerp : Wethouder verkeer - Hans van Agteren : diagonale afsluiting Spelbergsweg ( de knip ) / consultatie wijkraad

Nadere informatie

Regeling Klachtenprocedure Bibliotheek Heiloo

Regeling Klachtenprocedure Bibliotheek Heiloo Regeling Klachtenprocedure Bibliotheek Heiloo Inhoud: 1. Inleiding en algemeen 2. Het indienen van een klacht 3. Het afhandelen van een klacht 4. In beroep gaan 5. Slotbepalingen 6. Samenvatting Bijlage:

Nadere informatie

Subsidieregeling Vrijwillige inzet Gemeente Deurne 2017

Subsidieregeling Vrijwillige inzet Gemeente Deurne 2017 Subsidieregeling Vrijwillige inzet Gemeente Deurne 2017 U bent een vrijwilligersorganisatie en organiseert activiteiten in Deurne. Misschien komt u in aanmerking voor een subsidie. Wanneer komt u in aanmerking

Nadere informatie

Subsidieregeling gemeentelijke CDA-afdelingen 2018

Subsidieregeling gemeentelijke CDA-afdelingen 2018 Subsidieregeling gemeentelijke CDA-afdelingen 2018 Het landelijk CDA heeft een subsidieregeling voor een financiële ondersteuning van extra activiteiten aan gemeentelijke afdelingen en erkende CDA-netwerken.

Nadere informatie

Advisering Bestuurscommissie Zuid-Holland Noord (BC ZHN)

Advisering Bestuurscommissie Zuid-Holland Noord (BC ZHN) Memo Postregistratienummer: 2013I01488 Aan: Kees Wassenaar CC: Wim van Poelgeest Van: Simone Berk Datum: 11 oktober 2013 Betreft: Advisering BC en AB RDOG 16 oktober 2013 Advisering Bestuurscommissie Zuid-Holland

Nadere informatie

Servicekosten en huurprijs: verzoek om uitspraak

Servicekosten en huurprijs: verzoek om uitspraak Servicekosten en huurprijs: verzoek om uitspraak Vraagt u zich af of het voorschot op de servicekosten redelijk is, of zijn huurder en verhuurder het niet eens over de eindafrekening? Met dit formulier

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Kindcentrum Het Bossche Broek

Medezeggenschapsraad Kindcentrum Het Bossche Broek MR jaarverslag 2017-2018 Samenstelling MR Locatie Centrum oudergeleding mevrouw L. Raaijmakers mevrouw M. Wilmer (secretaris) personeelsgeleding De heer J. van Houtum (penningmeester) Mevrouw K. de Bekker

Nadere informatie