PRESTATIEVERKLARING. volgens Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PRESTATIEVERKLARING. volgens Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten)"

Transcriptie

1 NL PRESTATIEVERKLARING volgens Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten) Hilti Brandwerend schuim CFS-F FX Nr. Hilti CFS '0843-CPD-0100' 1. Unieke identificatiecode van het producttype: Hilti Brandwerend schuim CFS-F FX 2. Beoogd gebruik: Brandwerend en afdichtend product voor doorvoeringafdichtingen, zie ETA-10/0109 ( ) Kabeldoorvoeringen Kabels, kabelbundels, kabelgoten Het toepassingsgebied dient in Buisdoorvoeringen Plastic buizen, metalen buizen overeenstemming te zijn met de inhoud Diverse doorvoeringen Kabels, kabeldragers, metalen en plastic buizen van de desbetreffende ETA-10/ Fabrikant: HILTI Corporation, Feldkircherstrasse 100, 9494 Schaan, Vorstendom Liechtenstein 4. Het systeem of de systemen voor de beoordeling en verificatie van de prestatiebestendigheid: Systeem 1 5. Europees beoordelingsdocument: ETAG nr en ETAG nr Europese technische beoordeling ETA-10/0109 ( ) Technische beoordelingsinstantie: SINTEF Bouw en infrastructuur Aangemelde instantie(s): UL International (VK) Ltd, nr Aangegeven prestatie(s): Essentiële kenmerken Aangegeven prestatie(s) / geharmoniseerde technische specificaties Reactie bij brand Klasse E volgens NEN-EN Brandwerendheid Brandwerendheidsprestaties en toepassingsgebied volgens NEN-EN Zie bijlage Luchtdoorlatendheid Getest volgens EN Zie bijlage Gevaarlijke stoffen Zie bijlage Slagvastheid/weerstand tegen Getest volgens EOTA Technisch rapport - TR001. Zie bijlage bewegingen Bescherming tegen geluidshinder Getest volgens EN ISO 140-3, EN ISO en EN ISO Zie bijlage Duurzaamheid en bruikbaarheid Y 2, (-20/+70) o C volgens EOTA Technisch rapport - TR024 Overig Niet van toepassing / geen prestatie(s) vastgesteld De prestaties van het hierboven omschreven product zijn conform de aangegeven prestaties Deze prestatieverklaring wordt in overeenstemming met Verordening (EU) nr. 305/2011 onder de exclusieve verantwoordelijkheid van de hierboven vermelde fabrikant verstrekt. Ondertekend voor en namens de fabrikant door: Martin Althof Kwaliteitsverantwoordelijke Business Unit Chemicals Hilti Corporation Schaan, maart 2016 DoP_nl_03-00_ _Hilti CFS 0843-CPD-0100

2 3.2 Luchtdoorlatendheid en doorlatendheid met betrekking tot een aantal andere gassen. De doorlatendheid is getest volgens EN De volgende twee stroomwaarden (q) per oppervlakte (A) voor luchtdoorlaatbaarheid, werden bereikt bij de aangegeven luchtdrukverschillen ( p): p [Pa] q / A [m 3 /(h* m 2 )] Laagdikte 50 0, , De doorlatendheid ten aanzien van de gassen N 2, CO 2 en CH 4 (methaan) is vastgesteld voor een schuimlaag met een dikte van 174 mm, waarbij de stroomwaarde-index q het type gas aangeeft: p [Pa] q N2 / A [m 3 /(h m 2 )] q CO2 / A [m 3 /(h m 2 )] Q CH4 / A [m 3 /(h m 2 )] 50 0,0006 0,0004 0, ,0031 0,0021 0,0035 De aangegeven waarden hebben betrekking op een doorvoerafdichting gemaakt van Hilti brandwerend schuim CFS-F FX zonder enige doorvoerende installatie. 3.3 Uitstoot van gevaarlijke stoffen of straling Volgens opgaaf van de fabrikant, is de productspecificatie vergeleken met de lijst van gevaarlijke stoffen van de Europese Commissie, om te controleren of dergelijke stoffen niet boven de aanvaardbare grenzen liggen. Een schriftelijke verklaring in dit opzicht werd ingediend door de ETA-houder. In aanvulling op de specifieke bepalingen die met betrekking tot gevaarlijke stoffen zijn opgenomen in deze Europese technische goedkeuring, kunnen er andere voorwaarden van toepassing zijn op de producten die onder het toepassingsgebied vallen (bijv. overgenomen Europese wetgeving en nationale wettelijke en bestuursrechtelijke bepalingen). Om aan de bepalingen van de EU- Richtlijn van bouwproducten te voldoen, moet er ook aan deze eisen worden voldaan, wanneer en waar ze van toepassing zijn. 3.4 Mechanische weerstand en stabiliteit Bij inslagproeven volgens EOTA TR001 is voldaan aan de eisen voor het hoogste risico-zonetype (Type IV), zoals gedefinieerd voor binnenmuren in EOTA TR 001 A.1 voor een veilig gebruik (500 Nm zachtelichamenimpact, 10 Nm hardelichamenimpact), alsmede het onderhoudsgemak (120 Nm zachtelichamenimpact, 6 Nm hardelichamenimpact). De resultaten zijn geldig voor een maximale afmeting van de doorvoerafdichting die gelijk is aan of kleiner is dan 0,4 m x 0,4 m.

3 3.6 Luchtgeluidisolatie Testresultaten over geluidsreductiemetingen volgens EN ISO :2010+A1:2012, EN ISO :2010 en EN ISO 717-1: 2013 zijn beschikbaar gesteld. Volgens deze testverslagen zijn de afzonderlijke cijferclassificaties: Gewogen geluidsreductie-index: Gewogen element-genormaliseerd niveauverschil: R w(c;c tr) = 61(-2;-6) db D n,e,w(c;c tr) = 69(-2;-7) db Wat betreft de waarde D n,e,w (C;C tr): A o = 10 m 2 referentieoppervlak De akoestische testmeetresultaten zijn van toepassing op het monster zoals hieronder beschreven. De totale dikte van het wandelement zoals beschreven in de tabel hieronder: t wall = 155 mm. De buitenmaten van dezelfde wand: L x B = 1200 mm x 1480 mm. Dit wandelement is gepenetreerd door een vierkante opening van l x b = mm 2 welke gevuld werd met Hilti brandwerend schuim CFS-F FX. De totale dikte van de doorvoerafdichting was 200 mm, d.w.z. 45 mm dikker dan het wandelement. Dit is mogelijk gemaakt door 3 lagen gipsplatenstroken die rond de opening aan elke kant zijn aangebracht. Beschrijving van het wandelement, in lagen 2 x 12,5 mm gipsplaat 50 mm stalen raamwerk met 40 minerale wol 5 mm luchtspleet, d.w.z. afstand 50 mm stalen raamwerk met minerale wol 2 x 12,5 mm gipsplaat De gegeven resultaten gelden voor de meting waar de afdichting niet door kabels werd gepenetreerd ("onbedekte afdichting"). Op basis van de relevante metingen van de doorvoerafdichting is er geen akoestische beïnvloeding van wandelementen met R w- waarden tot ongeveer 61 db; uitgaande van dezelfde dimensies bij "het doorvoerafdichtingsvierkant" door een wand met een dikte tot bijna 155 mm. Andere resultaten moeten worden verwacht voor installaties waar kabelgoten, leidingen, buizen, enz. door de doorvoerafdichting lopen.

4 BIJLAGE 2 WEERSTAND TEGEN BRANDCLASSIFICATIE VAN HILTI BRANDWEREND SCHUIM CFS-F FX 2.1 Algemeen De specifieke structuren waar Hilti brandwerend schuim CFS-F FX kan worden gebruikt voor een doorvoerafdichting luiden als volgt: Flexibele muren: de muur moet met houten of stalen stijlen zijn voorzien aan beide zijden van minimaal 2 lagen van 12,5 mm dikke platen. Voor houten staandermuren moet er een minimale afstand van 100 mm tussen de afdichting en de staander zijn. De ruimte moet gevuld worden met minimaal 100 mm isolatie van klasse A1 or A2 volgens EN ). Minimale wanddikte zoals bepaald in bijlage 2 Starre muren: de muur moet beton, gasbeton of metselwerk bevatten, met een minimale dichtheid van 650 kg/m 3. Minimale wanddikte zoals bepaald in bijlage 2 Starre vloeren: De vloer moet een minimale dikte van 150 mm hebben en bestaan uit gasbeton of beton met een minimale dichtheid van 2200 kg/m3. De ETA heeft geen betrekking op het gebruik van dit product als een doorvoerafdichting in sandwichpaneelconstructies. De afdichtingen mogen alleen gepenetreerd door de leidingen zoals in bijlage 2 beschreven. Andere onderdelen of draagconstructies mogen de afdichting niet penetreren. De servicedraagconstructie dient te worden bevestigd aan het gebouwelement waarin de doorvoerafdichting zit of een geschikte aangrenzend gebouwelement, aan beide zijden van de doorvoering zodanig, dat in geval van brand er geen extra belasting wordt uitgeoefend op de afdichting. Verder wordt aangenomen dat deze steun wordt gehandhaafd op de niet-blootgestelde zijde, voor de vereiste periode van brandwerendheid. Specifieke overwegingen: Bij gebundelde kabelbomen hoeft de ruimte tussen de kabels niet te worden afgedicht. De totale doorsnede van de kabels (inclusief kabel ondersteunende systemen zoals kabelgoten etc.) mag niet meer dan 60% van de totale afdichting (opening) zijn. Buizen moeten loodrecht op het afdichtingoppervlak staan. De werking van de buisafdichting in het geval van buizenpostsystemen, persluchtsystemen etc. wordt alleen gegarandeerd als de systemen worden uitgeschakeld in geval van brand. De goedkeuring betreft geen risico's in verband met lekkage van gevaarlijke vloeistoffen of gassen, veroorzaakt door het falen van de buis/buizen in geval van brand. De duurzaamheidsbeoordeling houdt geen rekening met het mogelijke effect van stoffen die door de buis dringen en op de doorvoerafdichting terechtkomen. De classificaties voor metalen en kunststof buizen hebben betrekking op C / U (afgedekt in de oven / niet-afgedekt buiten), U / C (niet-afgedekt in de oven / afgedekt buiten) en U / U (niet-afgedekt in de oven / niet-afgedekt buiten). Zie voor verdere informatie de nationale regelgeving.

5 Voor het evalueren van de brandweerstand van de doorvoerafdichting met "Hilti brandwerend schuim CFS-F FX" als bedoeld in bijlage 2, wordt aangenomen dat - de installatie van de doorvoerafdichting de stabiliteit van de aangrenzende gebouwelementen niet beïnvloedt - ook in geval van brand, - installaties zijn bevestigd aan de aangrenzende gebouwelementen (niet op de afdichting) overeenkomstig de desbetreffende voorschriften en wel zodanig dat in geval van brand geen extra mechanische belasting op de afdichting wordt uitgeoefend, - de ondersteuning van de installaties wordt gehandhaafd gedurende de vereiste classificatieperiode en - buizenpostsystemen, persluchtsystemen, etc. worden uitgeschakeld door additionele middelen in geval van brand. De classificatie van het brandveiligheidsprestaties is uitgevoerd in overeenstemming met clausule in EN :2007. De classificaties vereisen dat de regels voor de installatie in bijlage 3 worden opgevolgd. De scheidende elementen moeten worden geclassificeerd volgens EN voor de vereiste brandwerendheidsperiode of voldoen aan de eisen van de relevante Eurocode. De classificaties zijn niet geldig voor sandwichpaneelconstructies. Doorvoerafdichtingen vereisen een minimale afstand van 200 mm. Voor de minimale afstanden tussen leidingen binnen een doorvoerafdichting (meervoudige of gemengde doorvoerafdichting) zie bijlage Voor de minimale afstand van de kabel- en buisdraagconstructies met muur- en vloerafdichtingen zie bijlage

6 Beoogd gebruik van penetraties en verwijzing naar de relevante sectie (lijst is niet uitputtend, andere toepassingen van buizen zijn mogelijk) Exacte toepassing Kabels Elektrische leidingen Verwarmingsbui zen Drinkwaterleidin gen Gekoelde waterleidingen Afvalwaterleidin gen pneumatische buizen Industriële buizen Doorvoermateriaal Afgeschermd Aders Omsnoerde bundels Leverancier, product (monsters) Isolatie zie bijlage 2 Flexibele & starre muur 100 mm PVC, PO Koper Staal, roestvrij Al-composiet Koper Roestvrij Al-composiet Koper Staal, roestvrij Geberit: Mepla Fränkische RW: Alpex duo Geberit: Mepla Fränkische RW: Alpex duo CS LS CS LS CS - CS LS CS LS CS CS LS CS LS Starre vloer 150 mm EN ISO 15494, PE - DIN 8074/ PE EN PVC-U EN ISO PVC-U EN ISO Koper Staal, roestvrij - CS LS CS LS Al-composiet Geberit: Mepla CS Fränkische RW: Alpex duo PE EN ISO 15494, DIN 8074/ PVC-U EN ISO Airconditioning Clima Split buisbundels CS

7 2.1.1 Afdichtingdikte Waar de vereiste afdichtingdikte t A, zoals vermeld in bijlage 2, hoger is dan de muur- of vloerdikte t E, dient een steunframe (E 1) uit materiaal van klasse A 1 of A 2 volgens EN (bijvoorbeeld gipsplaten) te worden aangebracht, ter ondersteuning van Hilti brandwerend schuim CFS-F FX zoals getoond in fig.1. Het raamwerk kan in de opening worden gemonteerd, met een diepte van minimaal de afdichtingdikte t A, in het geval van een doorvoerafdichting in een wand is deze gecentreerd ten opzichte van de muur. Als alternatief kan een raamwerk gemaakt van gipsplaat worden bevestigd aan de muur of op de vloer rond de opening (wijdte w A 50 mm voor muur toepassingen, w A 75 mm voor vloertoepassingen, totale wanddikte plus raamwerk afdichtingdikte t A). Het raamwerk moet worden bevestigd door minimaal 2 metalen schroeven per zijde van het raamwerk met een maximale afstand van 150 mm tussen de schroeven. In geval van een doorvoerafdichting in een muur dient het raamwerk geïnstalleerd te worden aan beide zijden zodat de doorvoering gecentreerd is ten opzichte van de muur. Voor uitleg van de afkortingen zie de bijbehorende tekst en bijlage 4 Fig. 1: Mogelijkheden voor steunraamwerken (afdichtingdikte groter dan de muur- / vloerdikte) Voor sommige vloertoepassingen dient een huls (F) te worden ingegoten in de betonnen vloer gemaakt van PVC-buizen, diameter 75 mm mm, 200 mm lengte gemonteerd gelijk met de onderzijde van de vloer zoals getoond in fig.2. fig. 2: Hulzen voor vloertoepassingen Open raamwerk In het geval van een flexibele muur zonder isolatie tussen de panelen, een isolatie die de ruimte niet helemaal invult tussen de bekledingen, een isolatie van een dichtheid lager dan 100 kg / m 3 of isolatie van glaswol, dient een open raamwerk te worden geïnstalleerd. Het materiaal moet hetzelfde zijn als de muurconstructie, namelijk staanders en platen met een minimale plaatdikte van 12,5 mm, zoals getoond in figuur 3.

8 Voor uitleg van de afkortingen zie de bijbehorende tekst en bijlage 4 Fig. 3 Open raamwerk Afdichtingomvang De resultaten zijn geldig voor elke doorvoerafdichting grootte kleiner of gelijk aan afdichtingomvang: afdichtingdikte: l x b Ø t A Muurdoorvoeringen EI x 600 mm 600 mm 100 mm EI x 400 mm 400 mm 150 mm Vloerdoorvoeringen EI x 400 mm 400 mm 150 mm Op voorwaarde dat de totale hoeveelheid leidingen (inclusief isolatie) kleiner of gelijk is aan 60% van het doorvoerend oppervlak.

9 2.1.3 Minimale afstanden voor doorvoeren De afstanden zijn geldig voor één, meerdere en gemengde doorvoeren. Wand Vloer s 1 (afstand tussen de kabels / kabelondersteuning en afdichtrand s 2 (afstand tussen kabelondersteuningen) 25 0 s 3 (afstand tussen de kabels en de bovenste afdichtrand) 0 0 s 4 (afstand tussen kabelondersteuning en onderste afdichtrand) s 5 (afstand tussen de kabels en kabelondersteuning bovenkant) 0 20 s 6 (afstand tussen metalen buizen en afdichtrand) 20 - s 7 (afstand tussen metalen buizen en bovenste afdichtrand) 0 15 s 8 (afstand tussen de metalen buizen) lineaire opstelling (afstand tussen de metalen buizen) gegroepeerde opstelling 0 20 s 9 (afstand tussen kunststof buizen/ buissluitingsapparaten en afdichtrand) 20 - s 10 (afstand tussen kunststof buizen/ buissluitingsapparaten en bovenste afdichtrand) s 11 (afstand tussen kunststof buizen/ buissluitingsapparaten) s 12 (afstand tussen metalen buizen en kunststof buizen / buissluitingsapparaten) s 13 (afstand tussen de kabels / kabelondersteuning en metalen buizen) s 14 (afstand tussen de kabels / kabelondersteuning en kunststof buizen / buissluiting apparaten) 50 80

10 2.1.4 Afstanden voor buis- en kabeldraagconstructies De afstanden voor draagconstructies vanaf de gebouwelementen zijn: Wand (afstand van het muurfront aan beide zijden): Vloer (afstand van bovenzijde van de vloer) Buizen 300 mm 250 mm Kabels 500 mm 415 mm Additionele componenten voor buisdoorvoeren In sommige gevallen van kunststof buizen en metalen buizen met brandbare isolaties (reactie op brand klasse B tot E volgens EN ) is een Hilti brandwerende bandage CFS-B (zie ETA-10/0212) rond de buis gewikkeld. Bandage wordt geplaatst met de helft van de breedte (62,5 mm) in de afdichting (centrale markeringslijn aan het oppervlak van de afdichting) en wordt met draad bevestigd. Zie voor het vereiste aantal lagen van de bandage het betreffende hoofdstuk in bijlage 2 (speciale aandacht moet worden besteed aan de juiste positie, als de gewenste afdichtingsdikte van het Hilti brandwerende schuim CFS-F FX groter is dan de muur of vloerdikte) Geschuimde elastomere isolatieproducten voor buisisolatie De volgende types geschuimde elastomere isolatieproducten kunnen worden gebruikt als pijpisolatie: Fabrikant Productaanduiding Armacell International GmbH Armaflex AF (CE gemarkeerd overeenkomstig EN 14304), Armaflex SH, Armaflex Ultima, Armaflex HT NMC Group Insul-Tube (nmc), Insul-Tube H-Plus (nmc), Kaimann GmbH Kaiflex KK plus, Kaiflex KK L Isolante K-Flex l'isolante K-Flex HT, l'isolante K-Flex ECO, l'isolante K-Flex ST, l'isolante K-Flex H, l'isolante K-Flex ST Plus Genoemd materiaal kan worden gebruikt voor het maken van een isolerende slang, bandage/folie of platen. Als beschermingsisolatie D P wordt gebruikt, moet deze worden gemaakt van hetzelfde elastomere materiaal als de thermische buisisolatie zelf.

11 2.2 Onbedekte afdichtingen Constructiedetails : Hilti brandwerend schuim CFS-F FX (A) met een dikte t A gecentreerd over de dikte van het gebouwelement (E). In het geval van een afdichtingdikte t A > gebouwelementdikte t E, zie bijlage Voor symbolen en afkortingen zie bijlage 4. * Als leidingen later worden toegevoegd in een onbedekte afdichting mogen enkel de in de onderstaande tabellen genoemde soorten leidingen worden toegevoegd die aan de vereiste classificatie voldoen Onbedekte afdichtingen in flexibele en starre muren volgens bijlage 2.1 afdichtingsmaat: afdichtingsmaat: l x b 600 x 600 mm afdichtingdikte: t A 100 mm l x b 400 x 400 mm afdichtingdikte: t A 150 mm EI 90 EI Onbedekte afdichting in starre vloeren volgens bijlage 2.1, afdichtingsmaat: l x b 400 x 400 mm afdichtingdikte: t A 150 mm EI 120

12 2.3 Kabels Constructiedetails : Hilti brandwerend schuim CFS-F FX (A) met dikte t A gecentreerd over de dikte van het gebouwelement (E). In het geval van een afdichtingdikte t A > gebouwelementdikte t E, zie bijlage Voor symbolen en afkortingen zie bijlage 4. A) Kabels op kabelgoten (afstanden volgens bijlage 2.1.3): Kabeldraagconstructie: geperforeerde metalen kabelgoten met een smeltpunt hoger dan 1100 C (bijvoorbeeld gegalvaniseerd staal, roestvrij staal). Goten met organische coatings worden afgedekt indien hun algemene classificatie minimaal A 2 is volgens EN

13 B) Kabels zonder kabelgoot: Minimale afstand zonder kabelgoot (mm): Kabel tot randafdichting (s 1): 0 Kabel tot kabel (s 2): 0 Kabel tot kabelbundel (s 2): 33

14 2.3.1 Kabels met flexibele en starre muurconstructies volgens bijlage 2.1. Doorvoerafdichting / leidingen (meerdere) 1 Afdichtingsdikte t A 200 t A 200 Alle huidige en algemeen gebruikte ommantelde kabeltypen in gebouwen in Europa (bijvoorbeeld stroom, signaal, telecommunicatie, data, optische vezelkabels), met een diameter van: Ø 21 mm EI 60 EI Ø 50 mm EI 60 EI Ø 80 mm EI 60 EI 90 Alle ommantelde enkele kernkabels Ø 21 mm EI 120 EI 120 Ommantelde meeraderige halogeenvrije kabels volgens HD Ø 50 mm EI 90 Enkele ommantelde meeraderige rubberkabels volgens HD 22.4 Ø 80 mm EI 120 Vastgebonden kabelbundel 6, maximale diameter van enkele kabel 21 mm Niet ommantelde kabels Ø 100 mm, EI 60 EI 120 Ø 24 mm, - EI Kabels bij starre vloerconstructies volgens bijlage 2.1. Doorvoerafdichting / leidingen (meerdere) t A 250 t A 250 t A 200 Alle huidige en algemeen gebruikte ommantelde kabeltypen in gebouwen in Europa (bijvoorbeeld stroom, besturing, signaal, telecommunicatie, data, optische vezelkabels), met een diameter van: Ø 21 mm EI 60 EI 120 EI Ø 50 mm EI 60 EI 90 EI Ø 80 mm EI 60 EI 90 EI 90 omsnoerde kabelbundel 6, maximale diameter van enkele kabel 21 mm Niet ommantelde kabels Ø 100 mm, EI 60 EI 120 EI 120 Ø 24 mm, - - EI 90 1 voor definities zie hoofdstuk voor max. afdichtingsmaten zie bijlage 2.1.2

15 2.4 Leidingen en buizen Constructiedetails en tekeningen zie bijlage Leidingen en buizen bij flexibele en starre muurconstructies volgens bijlage 2.1. Doorvoerafdichting / leidingen (meerdere) 1 (met en zonder kabels) t A 100 t A 200 Stalen leidingen en buizen, Ø 16 mm EI 90 U/U EI 120 C/U Het hierboven aangegeven toepassingsgebied is ook geldig voor andere metalen leidingen of buizen met een lagere warmtegeleiding dan niet gelegeerd staal en een smeltpunt van minimaal 1050 C, bijv. laag gelegeerd staal, roestvrij staal, Ni legeringen (NiCu, NiCr en NiMo legeringen). Plastic leidingen en buizen, Ø 16mm EI 120 U/U EI 120 U/U Flexibele plastic leidingen (Polyolefin, PVC), 16mm Ø 32 mm Starre plastic leidingen (Polyolefin, PVC), 16mm Ø 32 mm Bundel van plastic leidingen (Polyolefin, PVC), flexibele of starre leidingen,16mm Ø 32 mm Ø 100 mm - EI 120 U/U - EI 120 U/U - EI 120 U/U Leidingen en buizen bij starre vloerconstructies overeenkomstig bijlage 2.1. Doorvoerafdichting / leidingen (meerdere) 1 (met en zonder kabels) t A 150 mm t A 200 mm Stalen leidingen en buizen, Ø 16 mm EI 120 U/U EI 120 C/U Het hierboven aangegeven toepassingsgebied is ook geldig voor andere metalen leidingen of buizen met een lagere warmtegeleiding dan niet gelegeerd staal en een smeltpunt van minimaal 1050 C, bijv. laag gelegeerd staal, roestvrij staal, Ni legeringen (NiCu, NiCr en NiMo legeringen). Plastic leidingen en buizen, Ø 16mm EI 120 U/U EI 120 U/U Flexibele plastic leidingen (Polyolefin, PVC), 16mm Ø 32 mm Starre plastic leidingen (Polyolefin, PVC), 16mm Ø 32 mm Bundel plastic leidingen (Polyolefin, PVC), flexibele of starre leidingen,16mm Ø 32 mm Ø 100 mm - EI 120 U/U - EI 120 U/U - EI 120 U/U 2.5 Metalen buizen Constructiedetails : Hilti brandwerende schuim CFS-F FX (A) met een dikte t A gecentreerd met betrekking tot de dikte van het gebouwelement (E). In het geval van een afdichtingdikte t A > gebouwelementdikte t E, zie bijlage Afstanden volgens bijlage Voor symbolen en afkortingen zie bijlage 4.

16 2.5.1 Metalen buizen zonder isolatie in flexibele en starre muurconstructies + vloerconstructies volgens bijlage Koperen buizen zonder isolatie t A 200 mm Buisdiameter (d C) Buiswanddikte (t C) 28 1,0 14,2 3 EI 90-C/U 3 14,2 mm is de maximale waarde volgende de regels in EN Deze waarde kan worden beperkt door de specifieke buisdiameters die in de praktijk beschikbaar zijn

17 2.5.2 Metalen buizen met minerale wolisolatie A) Doorlopende isolatie B) Plaatselijke isolatie: Stalen buizen met minerale wolisolatie Lineair of in een cluster gerangschikt met doorlopende isolatie (D) gemaakt van Rockwool RS800 of gelijkwaardig.

18 Stalen buizen met minerale wolisolatie in flexibele of starre muurconstructie volgens bijlage 2.1 Stalen buizen (C) met doorlopende isolatie (D) duurzaam C/U t A 150 mm Buisdiameter (d C) Buiswanddikte (t C) Isolatiedikte (t D) (meerdere) 33,7 2,6 14, EI 120 C/U 33,7 114,3 2,6/3,6 14,2 3,4 40 EI 120 C/U Stalen buizen (C) met plaatselijke isolatie (D) duurzaam C/U diameter (d C) t A 150 mm Buis Isolatie muurdikte (t C) dikte (t D) lengte (L D) (meerdere) 33,7 2,6 14, EI 120 C/U 33,7 114,3 2,6/3,6 14,2 3, EI 120 C/U Het hierboven aangegeven toepassingsgebied is ook geldig voor andere metalen buizen met een lagere warmtegeleiding dan niet gelegeerd staal en met een smeltpunt van minimaal 1050 C, bv. laag gelegeerd staal, gietijzer, roestvrij staal, Ni legeringen (NiCu, NiCr en NiMo legeringen). Muur: 4 Interpolatie van minimale wanddikte tussen 2,6 voor een diameter van 33,7 en 3,6 voor een diameter van 114,3 voor tussenliggende buisdiameters.

19 Stalen buis met minerale wolisolatie vloerconstructies volgens bijlage 2.1 Stalen buizen (C) met doorlopende isolatie (D) duurzaam C/U t A 150 mm Buisdiameter (d C) Buiswanddikte (t C) Isolatiedikte (t D) (meerdere) 33,7 2,6 14, EI 120 C/U 33,7 114,3 2,6/3,6 14,2 3,4 40 EI 120 C/U 114, ,6/14 14,2 3,5 40 EI 120 C/U Stalen buizen (C) met plaatselijke isolatie (D) duurzaam C/U diameter (d C) t A 150 mm Buis Isolatie muurdikte (t C) dikte (t D) lengte (L D) (meerdere) 33,7 2,6 14, EI 120 C/U 33,7 114,3 2,6/3,6 14,2 3, EI 120 C/U Het hierboven aangegeven toepassingsgebied is ook geldig voor andere metalen buizen met een lagere warmtegeleiding dan niet gelegeerd staal en met een smeltpunt van minimaal 1050 C, bv laag gelegeerd staal, gietijzer, roestvrij staal, Ni legeringen (NiCu, NiCr en NiMo legeringen). Vloer: 5 Interpolatie van de minimale wanddikte is tussen 3,6 voor diameter 114,3 en 14 voor diameter 168

20 Koperen buizen met minerale wolisolatie Lineair of in een cluster gerangschikt met duurzame isolatie gemaakt van Rockwool RS800 of gelijkwaardig Koperen buizen met minerale wolisolatie in flexibele of starre muurconstructies volgens bijlage 2.1 Koperen buizen (C) met doorlopende isolatie (D) duurzaam C/U t A 150 mm t A 200 mm Buisdiameter (d C) Buiswanddikte (t C) Isolatiedikte (t D) (meerdere) 28 88,9 1,0/2,0 14,2 3,6 20 EI 60 C/U - 88,9 2,0 14, EI 90 C/U ,0/1,5 14,2 3, EI 120-C/U 48 88,9 1,5/2,0 14,2 3, EI 120-C/U Koperen buizen (C) met plaatselijke isolatie (D) duurzaam C/U diameter (d C) t A 150 mm t A 200 mm Buis Isolatie muurdikte (t C) dikte (t D) lengte (L D) (meerdere) 28 88,9 1,0/2,0 14,2 3, EI 60 C/U - 88,9 2,0 14, EI 90 C/U ,0/1,5 14,2 3, EI 120-C/U 48 88,9 1,5/2,0 14,2 3, EI 120-C/U Het hierboven aangegeven toepassingsgebied geldt tevens voor andere metalen buizen met een lagere warmtegeleiding dan koper en met een smeltpunt van ten minste 1050 C, bv. niet gelegeerd staal, laag gelegeerd staal, gietijzer, roestvrij staal, Ni en Ni-legeringen (NiCu, NiCr en NiMo legeringen). 6 Interpolatie van de minimale wanddikte tussen 1,0 voor een diameter van 28 en 2,0 voor diameter 88,9 voor tussenliggende buisdiameters 7 Interpolatie van de minimale wanddikte tussen 1,0 voor diameter 12 en 1,5 voor diameter 48 voor tussenliggende buisdiameters. 8 Interpolatie van de minimale wanddikte tussen 1,5 voor diameter 48 en 2,0 voor diameter 88,9 voor tussenliggende buisdiameters

21 Koperen buizen met minerale wolisolatie in vloerconstructies volgens bijlage 2.1 Koperen buizen (C) met doorlopende isolatie (D) duurzaam C/U t A 150 mm t A 200 mm Buisdiameter (d C) Buiswanddikte (t C) Isolatiedikte (t D) (meerdere) 28 88,9 1,0/2,0 14,2 3,6 20 EI 120 C/U ,0/1,5 14,2 3,7, 20 - EI 90 C/U 48 88,9 1,5/2,0 14,2 3, EI 120-C/U Koperen buizen (C) met plaatselijke isolatie (D) duurzaam C/U t A 150 mm t A 200 mm Buis Isolatie diameter (d C) muurdikte (t C) dikte (t D) lengte (L D) (meerdere) afdichtingdikte t A ( mm) t A 150 mm t A 200 mm 28 88,9 1,0/2,0 14, EI 120 C/U ,0/1,5 14,2 3,7, EI 90-C/U 48 88,9 1,5/2,0 14,2 3, EI 120-C/U Het hierboven aangegeven toepassingsgebied geldt tevens voor andere metalen buizen met een lagere warmtegeleiding dan koper en met een smeltpunt van ten minste 1050 C, bv. niet gelegeerd staal, laag gelegeerd staal, gietijzer, roestvrij staal, Ni en Ni-legeringen (NiCu, NiCr en NiMo legeringen) Koperen buizen met minerale wolisolatie in vloerconstructies volgens bijlage 2.1 met gegoten huls Hilti brandwerend schuim CFS-F FX (A) in PVC hulzen, diameter 75 mm 110 mm, lengte van de huls 200 mm, vlak aansluitend ingebouwd aan onderzijde van het gebouwelement (E). Koperen buizen (C) met lokale minerale wolisolatie (D) duurzaam C/U t A 200 mm Buis Isolatie diameter (d C) muurdikte (t C) dikte (t D) lengte (L D) (meerdere) 28 1,0 14, EI 120-C/U Het hierboven aangegeven toepassingsgebied geldt tevens voor andere metalen buizen met een lagere warmtegeleiding dan koper en met een smeltpunt van ten minste 1050 C, bv. niet gelegeerd staal, laag gelegeerd staal, gietijzer, roestvrij staal, Ni en Ni-legeringen (NiCu, NiCr en NiMo legeringen) Metalen buizen met geschuimde elastomere isolatie Constructiedetails : Hilti brandwerend schuim CFS-F FX (A) dikte t A gecentreerd met betrekking tot de dikte van het gebouwelement (E). In het geval van een afdichtingdikte t A > gebouw elementdikte t E, zie bijlage Voor symbolen en afkortingen zie bijlage 4.

22 A) Doorlopende isolatie B) Plaatselijke isolatie: In sommige vloertoepassing gevallen is een PVC huls (F), diameter 75 mm 110 mm, lengte 200 mm, ingebouwd en vlak aansluitend aan de onderzijde van het gebouwelement (E). Hilti brandwerend schuim CFS-F FX vervolgens toegepast aan de binnenzijde van de huls, resulterend in de afdichtingdikte t A = 200 mm Minimale afstand bij huls in vloertoepassingen (mm): tussen de buis en de rand van pvc huls - 10 tussen twee PVC-hulzen: - 200

23 Koperen buizen met geschuimde elastomere isolatie flexibele en starre muurconstructies volgens Annex 2.1 lineair of in een cluster gerangschikt met isolatie (D) gemaakt van geschuimde elastomere isolatie overeenkomstig Annex Koperen buizen (C) met doorlopende geschuimde elastomere isolatie (D) verduurzaamd C/U t A 200 mm Buisdiameter (d C) Buiswanddikte (t C) Isolatiedikte (t D) ,0/1,2 14,2 3 7,0/9,0 EI 90-C/U ,0 14,2 3 7,0/8,0 EI 120-C/U Het hierboven aangegeven toepassingsgebied geldt tevens voor andere metalen buizen met een lagere warmtegeleiding dan koper en met een smeltpunt van ten minste 1050 C, bv. niet gelegeerd staal, laag gelegeerd staal, gietijzer, roestvrij staal, Ni en Ni-legeringen (NICU, NiCr en NiMo legeringen) Koperen buizen met geschuimde elastomere isolatie vloerconstructies volgens Annex 2.1 lineair of in een cluster gerangschikt met isolatie (D) gemaakt van geschuimde elastomere isolatie overeenkomstig Annex Koperen buizen (C) met doorlopende geschuimde elastomere isolatie (D) verduurzaamd C/U t A 200 mm Buisdiameter (d C) Buiswanddikte (t C) Isolatiedikte (t D) ,0/1,2 14,2 3 7,0/9,0. EI 120-C/U Het hierboven aangegeven toepassingsgebied geldt tevens voor andere metalen buizen met een lagere warmtegeleiding dan koper en met een smeltpunt van ten minste 1050 C, bv. niet gelegeerd staal, laag gelegeerd staal, gietijzer, roestvrij staal, Ni en Ni-legeringen (NiCu, NiCr en NiMo legeringen) Stalen buizen met geschuimde elastomere isolatie, vloerconstructies overeenkomstig Annex 2.1 met ingegoten hulzen Hilti brandwerend schuim CFS-F FX (A) in PVC huls (F), een diameter van 75mm mm, lengte van de huls 200mm, ingebouwd en verzonken aan onderzijde van het gebouwelement (E). Stalen buizen (C) met plaatselijke isolatie (D) duurzaam C/U diameter (d C) t A 200 mm Buis Isolatie muurdikte (t C) dikte (t D) lengte (L D) (meerdere) 33,7 2,6 14, EI 120-C/U Het hierboven aangegeven toepassingsgebied is ook geldig voor andere metalen buizen met een lagere warmtegeleiding dan niet gelegeerd staal en met een smeltpunt van minimaal 1050 C, bv laag gelegeerd staal, gietijzer, roestvrij staal, Ni legeringen (NICU, NiCr en NiMo legeringen).

24 2.5.4 Metalen buizen met geschuimde elastomere isolatie en Hilti brandwerende bandage CFS-B Constructiedetails : Hilti brandwerend schuim CFS-F FX (A) van dikte t A gecentreerd met betrekking tot de dikte van het gebouw element (E). In het geval van een afdichtingdikte t A > gebouw elementdikte t E, zie bijlage Leidingen bedekt door twee lagen van Hilti brandwerende bandage CFS-B aan beide zijden. De bandage is gepositioneerd met zijn hartlijn verzonken om de afdichting oppervlak. Voor symbolen en afkortingen zie bijlage 4. A) Doorlopende isolatie B) Plaatselijke isolatie:

25 Stalen buizen met geschuimde elastomere isolatie en Hilti brandwerende bandage CFS-B Stalen buizen met geschuimde elastomere isolatie en Hilti brandwerende bandage CFS-B flexibele en starre muurconstructies overeenkomstig Annex 2.1, t E 112 mm lineair of in een cluster gerangschikt met isolatie (D) gemaakt van geschuimde elastomere isolatie overeenkomstig Annex Stalen buizen (C) met doorlopende geschuimde elastomere isolatie (D) verduurzaamd C/U t A 150 mm Buisdiameter (d C) Buiswanddikte (t C) Isolatiedikte (t D) (meerdere) 33,7 114,3 2,6/3,6 14,2 3,4 19 EI 60-C/U EI 60-C/U 33,7 114,3 2,6/3,6 12, EI 90-C/U - Stalen buizen (C) met lokaal geschuimde elastomere isolatie (D) verduurzaamd C/U diameter (d C) t A 150 mm Buis Isolatie muurdikte (t C) dikte (t D) lengte (L D) (meerdere) 33,7 114,3 2,6/3,6 14,2 3, EI 60-C/U EI 60-C/U 33,7 114,3 2,6/3,6 12, EI 90-C/U - Het hierboven aangegeven toepassingsgebied is ook geldig voor andere metalen buizen met een lagere warmtegeleiding dan niet gelegeerd staal en met een smeltpunt van minimaal 1050 C, bv laag gelegeerd staal, gietijzer, roestvrij staal, Ni legeringen (NICU, NiCr en NiMo legeringen).

26 Stalen buizen met geschuimde elastomere isolatie en Hilti brandwerende bandage CFS-B vloerconstructie volgens Annex 2.1 lineair of in een cluster gerangschikt met isolatie (D) gemaakt van geschuimde elastomere isolatie overeenkomstig Annex Stalen buizen (C) met doorlopende geschuimde elastomere isolatie (D) verduurzaamd C/U t A 150 mm Buisdiameter (d C) Buiswanddikte (t C) Isolatiedikte (t D) (meerdere) 33,7 114,3 2,6/3,6 14,2 3,4 19 EI 90-C/U EI 60-C/U 33,7 114,3 2,6/3,6 12, EI 120-C/U - Stalen buizen (C) met lokaal geschuimde elastomere isolatie (D) verduurzaamd C/U diameter (d C) t A 150 mm Buis Isolatie muurdikte (t C) dikte (t D) lengte (L D) (meerdere) 33,7 114,3 2,6/3,6 14,2 3, EI 90-C/U EI 60-C/U 33,7 114,3 2,6/3,6 12, EI 120-C/U - Vloer (meerdere): Het hierboven aangegeven toepassingsgebied is ook geldig voor andere metalen buizen met een lagere warmtegeleiding dan niet gelegeerd staal en met een smeltpunt van minimaal 1050 C, bv laag gelegeerd staal, gietijzer, roestvrij staal, Ni legeringen (NICU, NiCr en NiMo legeringen).

27 Koperen buizen met geschuimde elastomere isolatie en Hilti brandwerende bandage CFS-B Koperen buizen met geschuimde elastomere isolatie flexibele en starre muurconstructies volgens Annex 2.1 lineair of in een cluster gerangschikt met isolatie (D) gemaakt van geschuimde elastomere isolatie overeenkomstig Annex Koperen buizen (C) met doorlopende geschuimde elastomere isolatie (D) verduurzaamd C/U t A 200 mm Buisdiameter (d C) Buiswanddikte (t C) Isolatiedikte (t D) ,0/1,5 14,2 3,9 8,5/9,0 35,0/38,0 EI 90-C/U ,0/1,5 14,2 3,9 8,5 35,0/38,0 EI 120-C/U Koperen buizen (C) met lokaal geschuimde elastomere isolatie (D) verduurzaamd C/U diameter (d C) t A 200 mm Buis Isolatie muurdikte (t C) dikte (t D) lengte (L D) ,0/1,5 14,2 3,9 8,5/9,0 35,0/38,0 500 EI 90-C/U ,0/1,5 14,2 3,9 8,5 35,0/38,0 500 EI 120-C/U Het hierboven aangegeven toepassingsgebied geldt tevens voor andere metalen buizen met een lagere warmtegeleiding dan koper en met een smeltpunt van ten minste 1050 C, bv. niet gelegeerd staal, laag gelegeerd staal, gietijzer, roestvrij staal, Ni en Ni-legeringen (NiCu, NiCr en NiMo legeringen). 9 Interpolatie van de minimale wanddikte tussen 1,0 voor diameter 28 en 1,5 voor diameter 54 voor tussenliggende buisdiameters

28 Koperen buizen met geschuimde elastomere isolatie en Hilti brandwerende bandage CFS-B flexibele en starre muurconstructies overeenkomstig Annex 2.1, t E 112 mm lineair of in een cluster gerangschikt met isolatie (D) gemaakt van geschuimde elastomere isolatie overeenkomstig Annex Koperen buizen (C) met doorlopende geschuimde elastomere isolatie (D) verduurzaamd C/U t A 150 mm Buisdiameter (d C) Buiswanddikte (t C) Isolatiedikte (t D) (meerdere) 28 88,9 1,0/2,0 14,2 3,6 19 EI 60-C/U EI 60-C/U 28 1,0 14, EI 120-C/U - Koperen buizen (C) met lokaal geschuimde elastomere isolatie (D) verduurzaamd C/U diameter (d C) t A 150 mm Buis Isolatie muurdikte (t C) dikte (t D) lengte (L D) (meerdere) 28 88,9 1,0/2,0 14,2 3, EI 60-C/U EI 60-C/U 28 1,0 14, EI 90-C/U - Het hierboven aangegeven toepassingsgebied geldt tevens voor andere metalen buizen met een lagere warmtegeleiding dan koper en met een smeltpunt van ten minste 1050 C, bv. niet gelegeerd staal, laag gelegeerd staal, gietijzer, roestvrij staal, Ni en Ni-legeringen (NiCu, NiCr en NiMo legeringen). Muur (meerdere):

29 Koperen buizen met geschuimde elastomere isolatie en Hilti brandwerende bandage CFS-B vloerconstructie volgens Annex 2.1 lineair of in een cluster gerangschikt met isolatie (D) gemaakt van geschuimde elastomere isolatie overeenkomstig Annex Koperen buizen (C) met doorlopende geschuimde elastomere isolatie (D) verduurzaamd C/U t A 150 mm t A 200 mm Buisdiameter (d C) Buiswanddikte (t C) Isolatiedikte (t D) (meerdere) 28 88,9 1,0/2,0 14,2 3,6 19 EI 90-C/U EI 60-C/U ,0 14, EI 120-C/U ,0/1,5 14,2 3,9 8,5/9,0 35,0/38,0 EI 90-C/U ,0/1,5 14,2 3,9 8,5 35,0/38,0 EI 120-C/U Koperen buizen (C) met lokaal geschuimde elastomere isolatie (D) verduurzaamd C/U t A 150 mm t A 200 mm Buis Isolatie diameter (d C) muurdikte (t C) dikte (t D) lengte (L D) (meerdere) 28 88,9 1,0/2,0 14,2 3, EI 90-C/U EI 60-C/U 28 1,0 14, EI 120-C/U ,0/1,5 14,2 3,9 8,5/9,0 35,0/38, ,0/1,5 14,2 3,9 8,5 35,0/38,0 500 EI 90-C/U EI 120-C/U Vloer, afdichtingdikte t A 150 mm:

30 Vloer, afdichtingdikte t A 200 mm: Het hierboven aangegeven toepassingsgebied geldt tevens voor andere metalen buizen met een lagere warmtegeleiding dan koper en met een smeltpunt van ten minste 1050 C, bv. niet gelegeerd staal, laag gelegeerd staal, gietijzer, roestvrij staal, Ni en Ni-legeringen (NICU, NiCr en NiMo legeringen). 2.6 Al composiet buizen Alle composiet buizen met geschuimde elastomere isolatie flexibele en starre muurconstructies + vloerconstructies overeenkomstig Annex 2.1 lineair of in een cluster gerangschikt met isolatie (D) gemaakt van geschuimde elastomere isolatie overeenkomstig Annex Constructiedetails : Hilti brandwerend schuim CFS-F FX (A) dikte t A gecentreerd met betrekking tot de dikte van het gebouwelement (E). In het geval van een afdichtingdikte t A > gebouw elementdikte t E, zie bijlage Voor symbolen en afkortingen zie bijlage Alle composiet buizen «Mepla» (C) met doorlopende geschuimde elastomere isolatie (D) verduurzaamd C/U Producent: Geberit Buisdiameter (d C) Buiswanddikte (t C) Isolatiedikte (t D) t A 200 mm

31 ,0 3,0 8,0 9,0 EI 120-C/U Alle composiet buizen «Alpex duo» (C) met doorlopende geschuimde elastomere isolatie (D) verduurzaamd C/U Producent: Fränkische Rohrwerke Buisdiameter (d C) Buiswanddikte (t C) Isolatiedikte (t D) t A 200 mm ,0 3,0 8,0 9,0 EI 120-C/U 2.7 Plastic buizen Constructiedetails : Hilti brandwerend schuim CFS-F FX (A) dikte t A gecentreerd met betrekking tot de dikte van het gebouwelement (E). In het geval van een afdichtingdikte t A > gebouw elementdikte t E, zie bijlage Voor symbolen en afkortingen zie bijlage 4. In sommige gevallen zijn de leidingen bekleed met twee lagen Hilti brandwerende bandage CFS-B aan beide zijden. De bandage is gepositioneerd met zijn hartlijn op een lijn met het afdichtingoppervlak. In sommige vloertoepassingen is een PVC huls, diameter 75mm 110mm, lengte 200mm., ingebouwd en vlak aansluitend op de onderzijde van het gebouwelement (E). Hilti brandwerend schuim CFS-F FX wordt vervolgens

32 toegepast aan de binnenzijde van de huls, resulterend in de afdichtingdikte t A = 200mm Minimale afstand bij huls in vloertoepassingen (mm): tussen de buis en de rand van pvc huls - 10 tussen twee PVC-hulzen: PE buizen flexibele en starre muurconstructies + vloerconstructies volgens bijlage PE buiten (C) volgens de EN ISO en DIN 8074/8075 U/U t A 200 mm Buisdiameter (d C) Buiswanddikte (t C) 40 2,3 3,7 EI 120-U/U PE buizen (C) volgens de EN and DIN 8074/8075 U/C lineair gerangschikt t A 150 mm t A 150 mm Buisdiameter (d C) Buiswanddikte (t C) (meerdere) 50 2,9 4,6 EI 120-U/C EI 60-U/C PE buizen (C) volgens de EN ISO and DIN 8074/8075 U/U met Hilti brandwerende bandage CFS-B t A 200 mm Buisdiameter (d C) Buiswanddikte (t C) ,9/2,7 10,0 EI 120-U/U PVC-U buizen flexibele en starre muurconstructies + vloerconstructies volgens bijlage PVC-U buizen (C) volgens de EN ISO , EN ISO en DIN 8061/8062 U/U t A 200 mm Buisdiameter (d C) Buiswanddikte (t C) 40 1,9 3,0 EI 120-U/U PVC-U buizen (C) volgens de EN en DIN 8061/8062 U/U lineair gerangschikt t A 150 mm t A 150 mm Buisdiameter (d C) Buiswanddikte (t C) (meerdere) 50 3,7 EI 120-U/U PVC-U buizen (C) volgens de EN en DIN 8061/8062 U/C lineair gerangschikt t A 150 mm t A 150 mm Buisdiameter (d C) Buiswanddikte (t C) (meerdere) 50 3,7 5,6 EI 120-U/C EI 60-U/C

33 PVC-U buizen (C) volgens de EN en DIN 8061/8062 U/U met Hilti brandwerende bandage CFS-B t A 200 mm Buisdiameter (d C) voor muurtoepassingen Buiswanddikte (t C) ,8/2,2 12,3 EI 120-U/U voor vloertoepassingen ,8 12,3 EI 120-U/U

34 2.7.3 PVC buizen vloerconstructies volgens bijlage 2.1 met gegoten hulzen Hilti brandwerend schuim CFS-F FX (A) in PVC hulzen (F), diameter 75mm 110mm, lengte van de huls 200mm., ingebouwd en vlak aansluitend aan de onderzijde van het gebouwelement (E). PVC buizen (C) - U/U t A 200 mm Buis Isolatie diameter (d C) muurdikte (t C) dikte (t D) lengte (L D) (meerdere) 32 1,9 - - EI 120-U/U 2.8 Speciale doorvoeringen Constructiedetails : Doorgevoerde leiding is een bundel bestaande uit 2 koperen buizen met geschuimde elastomere isolatie, 2 kabels en 1 plastic buis. Hilti brandwerend schuim CFS-F FX (A) dikte t A gecentreerd met betrekking tot de dikte van het gebouwelement (E). In het geval van een afdichtingdikte t A > gebouw elementdikte t E, zie bijlage Voor symbolen en afkortingen zie bijlage 4. Minimale afstanden (mm): muur vloer tussen leidingen en bovenste afdichtingrand (s 1): 0 20 tussen alle leidingen binnen clima split bundel (s 2): 0 0 tussen leidingen en bovenste afdichtingrand Clima split bundels van buizen & kabels flexibele en starre muurconstructies volgens bijlage 2.1 Clima split bundels (C) t A 200 mm Materiaal Type/dia meter (d C) muurdikte (t C) buisein de Bundel (C) bestaande uit: 2 koperen buizen (C 1) koperen buizen (C 1) ,0 C/U kabels (C 2) 5 x 1,5mm 2 - EI 90

35 met doorlopende verduurzaamde geschuimde elastomere isolatie (td:7-9mm) 2 kabels (C 2) PVC buizen (C 3) 5 x 6mm² flex flex U/U 1 PVC buis (C 3) 40 2,4 Bundel (C) bestaande uit: 2 koperen buizen (C 1) met doorlopende verduurzaamde geschuimde elastomere isolatie (td:7-9mm) 2 kabels (C 2) koperen buizen (C 1) kabels (C 2) PVC buizen (C 3) ,0 C/U 5 x 1,5mm 2 5 x 6mm² flex flex U/U EI PVC buis (C 3) 40 2, Clima split bundels van buizen & kabels PVC-U buizen vloerconstructies volgens bijlage 2.1 Clima split bundels (C) t A 200 mm Materiaal Type/dia meter (d C) muurdikte (t C) buisein de Bundel (C) bestaande uit: 2 koperen buizen (C 1) met doorlopende verduurzaamde geschuimde elastomere isolatie (td:7-9mm) 2 kabels (C 2) 1 PVC buis (C 3) koperen buizen (C 1) ,0 C/U EI 120

36 BIJLAGE 4 AFKORTINGEN EN REFERENTIEDOCUMENTEN Afkortingen gebruikt in tekeningen Afkorting Beschrijving Afkorting Beschrijving A, A 1, A 2,.. Brandwerend product h Hoogte/ lengte van doorvoerafdichting C, C 1, C 2,.. Penetrerende leidingen s 1, s 2 Afstanden D Buisisolatie t A Dikte van doorvoerafdichting E, Gebouwelement (muur, vloer) t c Buiswanddikte E 1, E 2, Opening of ondersteunend raamwerk t D Dikte van de isolatie F gegoten in pijphuls t E Dikte van het gebouwelement L D Lengte van de isolatie w Breedte van de doorvoerafdichting d c Buis diameter w A Breedte van raamwerk

PRESTATIEVERKLARING. volgens Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten)

PRESTATIEVERKLARING. volgens Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten) NL PRESTATIEVERKLARING volgens Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 35/211 (Verordening bouwproducten) Hilti Brandwerende opschuimende afdichtingskit CFS-IS Nr. Hilti CFS '761-CPD-173' 1. Unieke identificatiecode

Nadere informatie

PRESTATIEVERKLARING. volgens Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten) Hilti CFS-T Kabeldoorvoersysteem

PRESTATIEVERKLARING. volgens Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten) Hilti CFS-T Kabeldoorvoersysteem NL PRESTATIEVERKLARING volgens Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten) Hilti CFS-T Kabeldoorvoersysteem Nr. Hilti CFS 1139-CPD-0499/13 1. Unieke identificatiecode van

Nadere informatie

PRESTATIEVERKLARING. volgens bijlage III van de verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten) Hilti Brandwerende wrap CFS-W

PRESTATIEVERKLARING. volgens bijlage III van de verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten) Hilti Brandwerende wrap CFS-W NL PRESTATIEVERKLARING volgens bijlage III van de verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten) Hilti Brandwerende wrap CFS-W Nr. Hilti CFS '0843-CPD-0103' 1. Unieke identificatiecode van het

Nadere informatie

PRESTATIEVERKLARING. in overeenstemming met Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten)

PRESTATIEVERKLARING. in overeenstemming met Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten) NL PRESTATIEVERKLARING in overeenstemming met Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten) Hilti brandwerend kussen CFS-CU Nr. Hilti CFS 1121-CPD-EA0001 1. Unieke identificatiecode

Nadere informatie

PRESTATIEVERKLARING. volgens Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten)

PRESTATIEVERKLARING. volgens Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten) NL PRESTATIEVERKLARING volgens Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten) Hilti CFS-S SIL Brandwerende siliconenkit Nr. Hilti CFS '0761-CPD-0177' 1. Unieke identificatiecode

Nadere informatie

PRESTATIEVERKLARING. volgens Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten)

PRESTATIEVERKLARING. volgens Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten) NL PRESTATIEVERKLARING volgens Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten) Hilti Brandwerende bandage CFS-B Nr. Hilti CFS '1121-CPD-J0010' 1. Unieke identificatiecode van

Nadere informatie

PRESTATIEVERKLARING. volgens Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten)

PRESTATIEVERKLARING. volgens Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten) NL PRESTATIEVERKLARING volgens Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten) Hilti Brandwerende afdichtingskit op basis van acryl CFS-S ACR Nr. Hilti CFS '0761-CPD-0178'

Nadere informatie

PRESTATIEVERKLARING. in overeenstemming met bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten)

PRESTATIEVERKLARING. in overeenstemming met bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten) NL PRESTATIEVERKLARING in overeenstemming met bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten) Hilti Brandwerende paneelafdichting CFS-CT 1. Unieke identificatiecode van het

Nadere informatie

MG2-A U. Brandwerende U/U opbouwmanchet geschikt voor kunststof leidingen.

MG2-A U. Brandwerende U/U opbouwmanchet geschikt voor kunststof leidingen. MG2-A U Brandwerende U/U opbouwmanchet geschikt voor kunststof leidingen nl 0749 Rf-Technologies nv Lange Ambachtstraat 40 9860 Oosterzele Belgium Tel +32 9 362 31 71 Fax +32 9 362 33 07 info@rft.be www.rft.be

Nadere informatie

ORYX Collar FX 330 Versie 1.1, (Dutch) ORYX, passie voor passieve brandbescherming

ORYX Collar FX 330 Versie 1.1, (Dutch) ORYX, passie voor passieve brandbescherming ORYX Collar FX 330 Versie 1.1, 16-11-2016 (Dutch) ORYX, passie voor passieve brandbescherming ORYX is de specialist in passieve brandbescherming van gebouwen. Dankzij zijn gedreven expertise en een uitgebreid

Nadere informatie

ORYX Acrylic FR PRODUCTBESCHRIJVING

ORYX Acrylic FR PRODUCTBESCHRIJVING ORYX Acrylic FR Versie., 0-05-07 (Dutch) ORYX, passie voor passieve brandbescherming ORYX is de specialist in passieve brandbescherming van gebouwen. Dankzij zijn gedreven expertise en een uitgebreid productassortiment

Nadere informatie

MG2-A XL. Brandwerende opbouwmanchetten voor grote diameters. M3-NL-B 09/2018

MG2-A XL. Brandwerende opbouwmanchetten voor grote diameters.   M3-NL-B 09/2018 MG2-A XL Brandwerende opbouwmanchetten voor grote diameters. nl 0749 Rf-Technologies nv Lange Ambachtstraat 40 9860 Oosterzele Belgium Tel +32 9 362 31 71 Fax +32 9 362 33 07 info@rft.be www.rft.be M3-NL-B

Nadere informatie

PRESTATIEVERKLARING. volgens Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten)

PRESTATIEVERKLARING. volgens Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten) NL PRESTATIEVERKLARING volgens Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten) Hilti CFS-C P Brandwerende kraag Nr. Hilti CFS '0843-CPD-0102' 1. Unieke identificatiecode van

Nadere informatie

ORYX Collar WR PRODUCTBESCHRIJVING

ORYX Collar WR PRODUCTBESCHRIJVING ORYX Collar WR Versie., 0-05-07 (Dutch) ORYX, passie voor passieve brandbescherming ORYX is de specialist in passieve brandbescherming van gebouwen. Dankzij zijn gedreven expertise en een uitgebreid productassortiment

Nadere informatie

ORYX Grafite FR PRODUCTBESCHRIJVING

ORYX Grafite FR PRODUCTBESCHRIJVING ORYX Grafite FR PASSIVE FIRE PROTECTION Versie., 0-05-07 (Dutch) ORYX, passie voor passieve brandbescherming ORYX is de specialist in passieve brandbescherming van gebouwen. Dankzij zijn gedreven expertise

Nadere informatie

Technische gegevensfiche. Brandwerende band CFS-B. Europese Technische Goedkeuring ETA 10/ 0212

Technische gegevensfiche. Brandwerende band CFS-B. Europese Technische Goedkeuring ETA 10/ 0212 Technische gegevensfiche Brandwerende band CFS-B Europese Technische Goedkeuring ETA 10/ 0212 Editie 06/2012 Brandwerende band CFS-B Brandwerende band CFS-B Brandwerende oplossing met een Europese Technische

Nadere informatie

Technische gegevensfiche. Brandwerend kussen Hilti CFS-CU. Europese Technische Goedkeuring ETA 08/0213. Uitgave 20/2011. Brandwerend kussen CFS-CU

Technische gegevensfiche. Brandwerend kussen Hilti CFS-CU. Europese Technische Goedkeuring ETA 08/0213. Uitgave 20/2011. Brandwerend kussen CFS-CU Technische gegevensfiche Brandwerend kussen CFS-CU Brandwerend kussen Hilti CFS-CU Europese Technische Goedkeuring ETA 08/0213 Uitgave 20/2011 Brandwerend kussen CFS-CU Uitgave 10/2011 1 Brandwerend kussen

Nadere informatie

Postbus ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid NZ Bleiswijk

Postbus ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid NZ Bleiswijk Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16-2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Classificatie van de brandwerendheid volgens EN 13501-2:2007+A1:2009 van Hensel afdichtingen, aangebracht

Nadere informatie

Postbus ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid NZ Bleiswijk

Postbus ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid NZ Bleiswijk Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16-2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Classificatie van de brandwerendheid volgens EN 13501-2:2007+A1:2009 van Hensel afdichtingen, aangebracht

Nadere informatie

Sikasil -670 Fire. PRESTATIEVERKLARING Nr UNIEKE IDENTIFICATIECODE VAN HET PRODUCTTYPE:

Sikasil -670 Fire. PRESTATIEVERKLARING Nr UNIEKE IDENTIFICATIECODE VAN HET PRODUCTTYPE: PRESTATIEVERKLARING Nr. 1 UNIEKE IDENTIFICATIECODE VAN HET PRODUCTTYPE: 2 BEOOGD(E) GEBRUIK(EN): ETAG 026:2011 / ETA 14/0474:2014 Brandwerend afdichtingsproduct, lineaire voegen en spleten tussen starre

Nadere informatie

Postbus ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid NZ Bleiswijk

Postbus ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid NZ Bleiswijk Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16-2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Classificatie van de brandwerendheid volgens EN 13501-2:2007+A1:2009 van Hensel afdichtingen, aangebracht

Nadere informatie

DOORVOERINGEN 7. Compartimentering en doorvoeringen van technische installaties

DOORVOERINGEN 7. Compartimentering en doorvoeringen van technische installaties Doorvoeringen 7 Compartimentering en doorvoeringen van technische installaties Om brand beheersbaar te houden stelt het Bouwbesluit eisen aan de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag (wbdbo) tussen

Nadere informatie

MG2. Brandwerende inbouwmanchetten. M1-NL-H 09/2018

MG2. Brandwerende inbouwmanchetten.   M1-NL-H 09/2018 MG2 Brandwerende inbouwmanchetten. nl 0749 Rf-Technologies nv Lange Ambachtstraat 40 9860 Oosterzele Belgium Tel +32 9 362 31 71 Fax +32 9 362 33 07 info@rft.be www.rft.be M1-NL-H 09/2018 2 Inhoudstafel

Nadere informatie

Technische gegevensfiche. Brandwerende manchetten CFS-C en CFS-C P. Europese Technische Goedkeuring ETA 10/0403 en 10/ 0404

Technische gegevensfiche. Brandwerende manchetten CFS-C en CFS-C P. Europese Technische Goedkeuring ETA 10/0403 en 10/ 0404 Technische gegevensfiche Brandwerende manchetten CFS-C en CFS-C P Europese Technische Goedkeuring ETA 10/0403 en 10/ 0404 Editie 06/2012 Brandwerende manchetten CFS-C en CFS-C P Afdichten van doorvoeringen

Nadere informatie

Technische gegevensfiche. Brandwerende opzwellende kit CFS-IS. Europese Technische Goedkeuring ETA 10/ 0406

Technische gegevensfiche. Brandwerende opzwellende kit CFS-IS. Europese Technische Goedkeuring ETA 10/ 0406 Technische gegevensfiche Brandwerende opzwellende kit CFS-IS Europese Technische Goedkeuring ETA 10/ 0406 Editie 06/2012 Brandwerende opzwellende kit CFS-IS Opzwellende acrylkit op basis van water voor

Nadere informatie

MG2-A. Brandwerende opbouwmanchetten. M2-NL-B 09/2018

MG2-A. Brandwerende opbouwmanchetten.   M2-NL-B 09/2018 MG2-A Brandwerende opbouwmanchetten. nl 0749 Rf-Technologies nv Lange Ambachtstraat 40 9860 Oosterzele Belgium Tel +32 9 362 31 71 Fax +32 9 362 33 07 info@rft.be www.rft.be M2-NL-B 09/2018 2 Inhoudstafel

Nadere informatie

Postbus ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid NZ Bleiswijk

Postbus ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid NZ Bleiswijk Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16-2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Classificatie van de brandwerendheid volgens EN 13501-2:2007+A1:2009 van Hensel afdichtingen, aangebracht

Nadere informatie

PRESTATIEVERKLARING Nr. HST_HST3_0432-CPR

PRESTATIEVERKLARING Nr. HST_HST3_0432-CPR NL PRESTATIEVERKLARING Nr. HST_HST3_0432-CPR-00242-01 1. Unieke identificatiecode van het producttype: Hilti metalen spreidanker HST, HST-R, HST-HCR, HST3 en HST3-R 2. Beoogd gebruik: Product Metalen ankers

Nadere informatie

ORYX Silicone FR PRODUCTBESCHRIJVING

ORYX Silicone FR PRODUCTBESCHRIJVING ORYX Silicone FR PASSIVE FIRE PROTECTION Versie., 0-05-07 (Dutch) ORYX, passie voor passieve brandbescherming ORYX is de specialist in passieve brandbescherming van gebouwen. Dankzij zijn gedreven expertise

Nadere informatie

Technische gegevensfiche. Brandwerende strips CFS-W SG (voorgesneden) en CFS-W EL (op rol) Europese Technische Goedkeuring ETA 10/ 0405

Technische gegevensfiche. Brandwerende strips CFS-W SG (voorgesneden) en CFS-W EL (op rol) Europese Technische Goedkeuring ETA 10/ 0405 Technische gegevensfiche Brandwerende strips CFS-W SG (voorgesneden) en CFS-W EL (op rol) Europese Technische Goedkeuring ETA 10/ 0405 Editie 06/2012 Brandwerende opzwellende strips CFS-W SG (voorgesneden

Nadere informatie

Technische fiche. Hilti brandwerende acryl voegkit CFS-S ACR

Technische fiche. Hilti brandwerende acryl voegkit CFS-S ACR Technische fiche Hilti brandwerende acryl voegkit CFS-S ACR Hilti brandwerende acryl voegkit CFS-S ACR Europese technische goedkeuring ETA N o / 0389 (brandwerend afdichten van voegen ETA N o / 0292 (afdichten

Nadere informatie

Technische gegevensfiche. Brandwerend schuim van Hilti CFS-F FX. Europese technische goedkeuring ETA Nr. 10 / 109.

Technische gegevensfiche. Brandwerend schuim van Hilti CFS-F FX. Europese technische goedkeuring ETA Nr. 10 / 109. Technische gegevensfiche Hilti brandwerend schuim CFS-F FX Brandwerend schuim van Hilti CFS-F FX Europese technische goedkeuring ETA Nr. 10 / 109 Uitgave 09 / 2011 Hilti brandwerend schuim CFS-F FX Uitgave

Nadere informatie

Classificatie van de brandwerendheid volgens EN :2207+A1:2009 van Attema Brandwerende Doorvoer aangebracht in een flexibele wand

Classificatie van de brandwerendheid volgens EN :2207+A1:2009 van Attema Brandwerende Doorvoer aangebracht in een flexibele wand Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Classificatie van de brandwerendheid volgens EN 13501-2:2207+A1:2009 van Attema Brandwerende Doorvoer

Nadere informatie

Pascal van den Heuvel. wetgevend kader voor brandbare afdichtingen bijlage 7 type-oplossingen

Pascal van den Heuvel. wetgevend kader voor brandbare afdichtingen bijlage 7 type-oplossingen Pascal van den Heuvel wetgevend kader voor brandbare afdichtingen bijlage 7 type-oplossingen 1 AGENDA - Wetgeving ifv. leidingdoorvoeringen - Bijlage 7 - Benadering probleem - Vragen 2 Basis normen 21

Nadere informatie

op basis van een analyse van beproevingsresultaten

op basis van een analyse van beproevingsresultaten INSTITUT DE SECURITE INCENDIE A.S.B.L. ISIB INSTITUUT VOOR BRANDVEILIGHEID V.Z.W. TECHNISCH ADVIES 2018-A-011 op basis van een analyse van beproevingsresultaten AANVRAGER T-EI nv 9, Route des Trois Cantons

Nadere informatie

MG2-A U. Brandwerende opbouwmanchetten geschikt voor geventileerde afvoerleidingen. M4-A 12/2016

MG2-A U. Brandwerende opbouwmanchetten geschikt voor geventileerde afvoerleidingen.  M4-A 12/2016 MG2-A U Brandwerende opbouwmanchetten geschikt voor geventileerde afvoerleidingen. nl Rf-Technologies nv Lange Ambachtstraat 40 98 Oosterzele Belgium Tel +32 9 362 31 71 Fax +32 9 362 33 07 info@rft.be

Nadere informatie

WIJZIGINGEN BRANDVEILIGE DOORVOERINGEN

WIJZIGINGEN BRANDVEILIGE DOORVOERINGEN WIJZIGINGEN BRANDVEILIGE DOORVOERINGEN Wijziging in tabellen hoofdstuk 2 Tabel 1 Uitbreiding toepassingsgebied doorvoeringen van kunststof leidingen (pg. 11 publicatie) Verandering van leidingmateriaal

Nadere informatie

Verzamelrapport - brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2011 van doorvoeringen met de FP Pipe Collar en FP Pipe Collar Bracket

Verzamelrapport - brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2011 van doorvoeringen met de FP Pipe Collar en FP Pipe Collar Bracket P.O. Box 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk The Netherlands +31 88 3473 723 nederland@efectis.com Verzamelrapport - brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2011 van doorvoeringen

Nadere informatie

Brandwerende mortel CFS-M RG

Brandwerende mortel CFS-M RG Technische gegevensfiche Brandwerende mortel FS-M RG uropese Technische Goedkeuring TA12/ 0101 ditie 06/2012 Brandwerende mortel FS-M RG Brandwerende mortel FS-M RG Brandwerende mortel op basis van cement

Nadere informatie

ZEKERHEID IN BRANDVEILIGHEID

ZEKERHEID IN BRANDVEILIGHEID STANDAARD BRANDWERENDE DOORVOERINGEN ZEKERHEID IN BRANDVEILIGHEID 1 Ik heb het genoegen U onze standaard voor de branddichtingen voor te stellen Waarom deze standaard? De onduidelijkheid is groot. Enkelvoudige

Nadere informatie

Het Wurgband plus bestaat uit hoogwaardig materiaal met intumescerende eigenschap en is getest volgens EN :2009

Het Wurgband plus bestaat uit hoogwaardig materiaal met intumescerende eigenschap en is getest volgens EN :2009 Het Wurgband plus bestaat uit hoogwaardig materiaal met intumescerende eigenschap en is getest volgens EN 1366-3:2009 INDUSTRIAL. BUILDING. MARINE. OFFSHORE Wurgband Plus Omschrijving Het Wurgband plus

Nadere informatie

Technische gegevensfiche. Hilti brandwerende manchet op rol CFS-C EL

Technische gegevensfiche. Hilti brandwerende manchet op rol CFS-C EL Technische gegevensfiche Hilti brandwerende manchet op rol CFS-C EL Inhaltsverzeichnis Productpagina brandwerende manchet op rol CFS-C EL en toebehoren CFS-C EL 1 1. Algemene informatie 1.1 Configuraties

Nadere informatie

P.O. Box 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk The Netherlands +31 88 3473 723 nederland@efectis.com

P.O. Box 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk The Netherlands +31 88 3473 723 nederland@efectis.com P.O. Box 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk The Netherlands +31 88 3473 723 nederland@efectis.com Verzamelrapport - brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2011 en NEN-EN 1366-3

Nadere informatie

Fire Stop Solutions Isolatie Fire Sleeves

Fire Stop Solutions Isolatie Fire Sleeves Fire Stop Solutions Isolatie Fire Sleeves Installatie Instructie Fire Stop Solutions Isolatie sleeves bied tot 2 uur brandweerstand in vloeren en wanden voor afdichtingen van metalen en PVC buizen tot

Nadere informatie

Armaflex Protect R-90

Armaflex Protect R-90 nieuw wereldpremière! Armaflex brandwerende Protect R-90 doorvoering PROTECT R-90 PROTECT R-90 DE FEXIBEE, HERMETISCH AFSUITENDE BRANDWERENDE DOORVOERING ARMAFEX PROTECT R-90 Brandbeveiliging en in één

Nadere informatie

Brandwerende ventilatieroosters

Brandwerende ventilatieroosters Brandwerende ventilatieroosters Vierkante of rechthoekige brandwerende ventilatieroosters voor verticale of horizontale montage Ronde brandwerende ventilatieroosters voor verticale of horizontale montage

Nadere informatie

Ze moeten de brandweerstand evenaren van het bouwelement dat door de doorvoer wordt onderbroken.

Ze moeten de brandweerstand evenaren van het bouwelement dat door de doorvoer wordt onderbroken. Type BT Hilti brandwerende inrichting Algemeen In overeenstemming met de geldende reglementering (K.B. van 12 juli 2012, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 21 september 2012) zullen er brandwerende

Nadere informatie

nieuw wereldpremière! Protect Protect

nieuw wereldpremière! Protect Protect nieuw wereldpremière! Protect brandwerende doorvoering Protect DE FEXIBEE, hermetisch afsluitende brandwerende DOORVOERING Brandbeveiliging en in één Brandwerend 60-90 minuten volgens DIN 4102 / Bouwbesluit

Nadere informatie

Prestatieverklaring DoP-07/0291-KI-10

Prestatieverklaring DoP-07/0291-KI-10 Prestatieverklaring DoP-07/0291-10 1. Unieke identificatiecode van het producttype: 10 De foto geeft een representatief voorbeeld van het type product in kwestie 2. Beoogd gebruik: algemeen type gebruiken

Nadere informatie

Technische gegevensfiche. Hilti brandwerende siliconen kit CFS-S SIL. Europese technische goedkeuring ETA 10/ 0291 (brandwerend afdichten van voegen)

Technische gegevensfiche. Hilti brandwerende siliconen kit CFS-S SIL. Europese technische goedkeuring ETA 10/ 0291 (brandwerend afdichten van voegen) Technische gegevensfiche Hilti brandwerende siliconen kit CFS-S SIL Europese technische goedkeuring ETA 10/ 0291 (brandwerend afdichten van voegen) Uitgave 10/2011 Brandwerende siliconen kit CFS-S SIL

Nadere informatie

Rookwerendheid van Attema Brandwerende Doorvoer

Rookwerendheid van Attema Brandwerende Doorvoer Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Postbus 58 4200 AB GORINCHEM Onze referentie Bleiswijk, Projectnummer ENL-14-001109 Rookwerendheid

Nadere informatie

HET VOORDELIGE ALTERNATIEF VOOR KOPER

HET VOORDELIGE ALTERNATIEF VOOR KOPER Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) HET VOORDELIGE ALTERNATIEF VOOR KOPER Lichte, kostenefficiënte en recyclebare aluminium leiding Geschikt voor gangbare koelgassen als R410A

Nadere informatie

Geluiddempende roosters Maatwerk roosters

Geluiddempende roosters Maatwerk roosters Brandwerende producten Brandwerende kleppen, ventielen en roosters Geluiddempende roosters Maatwerk roosters Specialist in ventilatie Brandwerende kleppen Omschrijving Vlinderbrandkleppen zijn ontworpen

Nadere informatie

www.soudal.com Betrouwbare brandvertragende doorvoeroplossingen

www.soudal.com Betrouwbare brandvertragende doorvoeroplossingen www.soudal.com Betrouwbare brandvertragende doorvoeroplossingen Soudal Fire Range Veilig de gebouwen verlaten EN 1366-3 Brandcompartimentering: Dit is een essentieel onderdeel van passieve brandbescherming

Nadere informatie

Rechtstreeks toe te passen op buizen die waterdicht door vloerplaten of muren dienen gevoerd te worden.

Rechtstreeks toe te passen op buizen die waterdicht door vloerplaten of muren dienen gevoerd te worden. P R E V E N T I E V E W A T E R D I C H T I N G WATERDICHTE MUURKRAAG RONDO TOEPASSING Rechtstreeks toe te passen op buizen die waterdicht door vloerplaten of muren dienen gevoerd te worden. EIGENSCHAPPEN

Nadere informatie

ZEER SOEPELE GELUIDSISOLATIE MET UITSTEKENDE PRESTATIES BIJ HEMELWATER- EN VUILWATERAFVOERSYSTEMEN

ZEER SOEPELE GELUIDSISOLATIE MET UITSTEKENDE PRESTATIES BIJ HEMELWATER- EN VUILWATERAFVOERSYSTEMEN Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) ZEER SOEPELE GELUIDSISOLATIE MET UITSTEKENDE PRESTATIES BIJ HEMELWATER- EN VUILWATERAFVOERSYSTEMEN Uitzonderlijke akoestische demping voor

Nadere informatie

24 & 30 november 2012. Koninklijk besluit van 12 juli 2012 Wat verandert er? Bijlage 7 Gemeenschappelijke bepalingen

24 & 30 november 2012. Koninklijk besluit van 12 juli 2012 Wat verandert er? Bijlage 7 Gemeenschappelijke bepalingen 24 & 30 november 2012 Koninklijk besluit van 12 juli 2012 Wat verandert er? Bijlage 7 Gemeenschappelijke bepalingen Bijlage 7 Inhoud Inleiding tot de problematiek Algemene principes - toepassingsgebied

Nadere informatie

BIJLAGE 7: GEMEENSCHAPPELIJKE BEPALINGEN

BIJLAGE 7: GEMEENSCHAPPELIJKE BEPALINGEN 0 ALGEMEEN 0.1 Toepassingsgebied Deze bijlage bevat voorschriften die van toepassing zijn op de lage, middelhoge en hoge gebouwen en op industriegebouwen. 0.2 Platen [De platen zijn opgenomen bij de betreffende

Nadere informatie

P.O. Box 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk The Netherlands +31 88 3473 723 nederland@efectis.com

P.O. Box 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk The Netherlands +31 88 3473 723 nederland@efectis.com P.O. Box 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk The Netherlands +31 88 3473 723 nederland@efectis.com Verzamelrapport - brandwerendheid in de zin van NEN 6069:2011 en NEN-EN 1366-3

Nadere informatie

MANCHETTEN BRANDWERENDE

MANCHETTEN BRANDWERENDE BRANDWERENDE MANCHETTEN In geval van brand ontstaan openingen in wanden doordat brandbare (kunststof)leidingen opbranden. Waar nodig worden brandwerende manchetten rond deze leidingen geplaatst. Bij hitte

Nadere informatie

Infobrief 3: Normen over brandwerend doorvoeren van leidingen en kabels

Infobrief 3: Normen over brandwerend doorvoeren van leidingen en kabels Infobrief Landelijke regels voor Brandveiligheid toegelicht : Infobrief 3: Normen over brandwerend doorvoeren van leidingen en kabels In het eerste artikel is reeds aangegeven welke normen er op het gebied

Nadere informatie

Postbus 58 4200 AB GORINCHEM. Lange Kleiweg 5 Postbus 1090 2280 BC RIJSWIJK. Notified Body Nr.: 1234. Niet-dragende wand met Attema hollewanddozen

Postbus 58 4200 AB GORINCHEM. Lange Kleiweg 5 Postbus 1090 2280 BC RIJSWIJK. Notified Body Nr.: 1234. Niet-dragende wand met Attema hollewanddozen CLASSIFICATIE VAN DE BRANDWERENDHEID VOLGENS EN 13501-2:2007+A1:2009 VAN EEN NIET-DRAGENDE WANDCONSTRUCTIE VOORZIEN VAN HOLLEWANDDOZEN MET VERSCHILLENDE TYPEN BEDRADING Opdrachtgever: Attema B.V. Postbus

Nadere informatie

Maatwerk roosters Brandwerende roosters Geluiddempende roosters

Maatwerk roosters Brandwerende roosters Geluiddempende roosters Maatwerk roosters Brandwerende roosters Geluiddempende roosters Specialist in ventilatie Maatwerk roosters U kunt bij ons terecht voor een uitgebreid standaard assortiment ventilatie roosters, gemaakt

Nadere informatie

Brandwerende ventilatie roosters

Brandwerende ventilatie roosters LVV - LVC - LVH Brandwerende ventilatie roosters www.oc-waterloo.nl Brandwerende ventilatieroosters LVV / LVC / LVH Introductie De doorvoerroosters, LVC-40, LVH-44, LVH-50 en LVH-54 zijn brandroosters

Nadere informatie

Brandwerende ventilatieroosters

Brandwerende ventilatieroosters Brandwerende ventilatieroosters Introductie De doorvoerroosters, LVC-40, LVH-44, LVH-50 en LVH-54 zijn brandroosters voor plaatsen waar tijdens brand de sparing ten minste 90 minuten afgedicht moet worden.

Nadere informatie

Type Brandmanchetten V30/DN40 DN110 A/DN110 V60/DN40 DN110 AV60/DN40 DN56

Type Brandmanchetten V30/DN40 DN110 A/DN110 V60/DN40 DN110 AV60/DN40 DN56 Toepassingsgebied RORCOL Brandmanchetten* Bouwdeel Schachtwanden ** 2x20mm GKF 2x20mm GM-F 3x15mm GKF 2x25mm GKF Standaardwanden lichtescheiding 100mm Type Brandmanchetten V30/DN40 DN110 A/DN110 V60/DN40

Nadere informatie

PRESTATIEVERKLARING. DoP: 0092 voor fischer constructieplug SXR / SXRL (Kunststof verbindingen voor gebruik in beton en metselwerk) NL

PRESTATIEVERKLARING. DoP: 0092 voor fischer constructieplug SXR / SXRL (Kunststof verbindingen voor gebruik in beton en metselwerk) NL PRESTATIEVERKLARING DoP: 0092 voor fischer constructieplug SXR / SXRL (Kunststof verbindingen voor gebruik in beton en metselwerk) NL 1. Unieke identificatiecode van het producttype: DoP: 0092 2. Beoogd(e)

Nadere informatie

PRESTATIEVERKLARING. Sikafloor -381 EN 13813: Producttype: Unieke identificatiecode van het producttype: Sikafloor -381

PRESTATIEVERKLARING. Sikafloor -381 EN 13813: Producttype: Unieke identificatiecode van het producttype: Sikafloor -381 Vloersysteem 1008 Versie nr. 01 08 0921 EN 13813:2002 EN13813: 2002 PRESTATIEVERKLARING Sikafloor -381 02 08 01 02 019 0 0000001 1008 1. Producttype: Unieke identificatiecode van het producttype: Sikafloor

Nadere informatie

Infobrief Landelijke regels voor Brandveiligheid toegelicht :

Infobrief Landelijke regels voor Brandveiligheid toegelicht : Infobrief 6: Gebruik van testrapporten Infobrief Landelijke regels voor Brandveiligheid toegelicht : In de voorgaande artikelen is ingezoomd op de normen over het bepalen van de brand- en rookwerendheid

Nadere informatie

GZ60. Esthetisch brandwerend rooster tot 60 minuten in wanden, vloeren en deuren. G2-NL-D 03/2018

GZ60. Esthetisch brandwerend rooster tot 60 minuten in wanden, vloeren en deuren.   G2-NL-D 03/2018 GZ60 Esthetisch brandwerend rooster tot 60 minuten in wanden, vloeren en deuren. nl Rf-Technologies nv Lange Ambachtstraat 40 960 Oosterzele Belgium Tel +32 9 362 31 71 Fax +32 9 362 33 07 info@rft.be

Nadere informatie

PRESTATIEVERKLARING Nr / 2015

PRESTATIEVERKLARING Nr / 2015 PRESTATIEVERKLARING Nr 4000.1/ 2015 1.Unieke identificatiecode van het producttype : Aluplast Ideal 4000 SL 2. Beoogd gebruik voor woningbouw en openbare gebruik. 3.Fabrikant: EKO-OKNA sp. z o.o. PL 47-480

Nadere informatie

Akoestisch Pan-terre paneel. Prestatieverklaring. (Naar EU 305/2011, bijlage III) N Ac-Pt 001

Akoestisch Pan-terre paneel. Prestatieverklaring. (Naar EU 305/2011, bijlage III) N Ac-Pt 001 Akoestisch Pan-terre paneel Prestatieverklaring. (Naar EU 305/2011, bijlage III) N Ac-Pt 001 1. Unieke identificatiecode van het producttype : Akoestisch industrieel product voor luchtgeluiden ; Pan-terre

Nadere informatie

nieuw wereldpremière! Protect r-90 Protect r-90 De FLeXIBeLe, HerMetIScH AFSLUIteNDe BrANDWereNDe DoorVoerING

nieuw wereldpremière! Protect r-90 Protect r-90 De FLeXIBeLe, HerMetIScH AFSLUIteNDe BrANDWereNDe DoorVoerING nieuw wereldpremière! brandwerende doorvoering Protect r-90 Protect r-90 De FeXIBee, HerMetIScH AFSUIteNDe BrANDWereNDe DoorVoerING ARMAFEX PROTECT R-90 Brandbeveiliging en in één Brandwerend 60-90 minuten

Nadere informatie

PRESTATIEVERKLARING in overeenstemming met Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten)

PRESTATIEVERKLARING in overeenstemming met Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten) NL PRESTATIEVERKLARING in overeenstemming met Bijlage III van de Verordening (EU) nr. 305/2011 (Verordening bouwproducten) Hilti accu-aangedreven bevestiging X-P 20 B3, X-P 24 B3, X-P 20 G3 en X-P 24 G3

Nadere informatie

MG2. Brandwerende manchet M1-F 05/2013

MG2. Brandwerende manchet M1-F 05/2013 Rf-Technologies nv - ange Ambachtstraat 40-9860 Oosterzele - België - Tel +32 9 362 31 71 - Fax +32 9 362 33 07 - www.rft.be - info@rft.be Inhoudstafel Productvoorstelling... 2 Goedkeuringen en testrapporten...

Nadere informatie

Brandveiligheid Brandwerende bouwelementen

Brandveiligheid Brandwerende bouwelementen Brandveiligheid Brandwerende NBN 713-020 1968 Beveiliging tegen brand - Gedrag bij brand bij bouwmaterialen en - Weerstand tegen brand van ) (met erratum) NBN 713-020/A1 1982 Beveiliging tegen brand -

Nadere informatie

ZETTEX BRANDWEREND PAKKET

ZETTEX BRANDWEREND PAKKET BRANWEREN ZETTEX BRANWEREN PAKKET Brandveiligheid is een punt dat in de laatste jaren nadrukkelijker op de agenda is komen te staan. Het uitgangspunt van brandveiligheid is compartimering. it betekent

Nadere informatie

HET COMPLETE ISOLATIEPAKKET VAN POLYETHYLEEN VOOR EFFECTIEVE ENERGIEBESPARING & AKOESTISCHE BESCHERMING

HET COMPLETE ISOLATIEPAKKET VAN POLYETHYLEEN VOOR EFFECTIEVE ENERGIEBESPARING & AKOESTISCHE BESCHERMING HET COMPLETE ISOLATIEPAKKET VAN POLYETHYLEEN VOOR EFFECTIEVE ENERGIEBESPARING & AKOESTISCHE BESCHERMING Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Volledig assortiment PE thermische en akoestische isolatieproducten

Nadere informatie

Wanneer Norm voor kabels volgens EN50577? De Europese verordening EN sluit kabels met Isolatiebehoud en/of (resistance to fire) expliciet uit. E

Wanneer Norm voor kabels volgens EN50577? De Europese verordening EN sluit kabels met Isolatiebehoud en/of (resistance to fire) expliciet uit. E Agenda: wijzigingen in de NPR 2576:2018 pren 50577 Bouwkundige oplossingen en ondergronden Overgangen en accessoires Onderlinge uitwisselbaarheid van systemen Kabelsysteemoplossingen Page Wie ben ik? Ricardo

Nadere informatie

Multidisc. Brandwerende schijf. Technisch Datablad. Europese Technische Beoordeling ETA 17/0838

Multidisc. Brandwerende schijf. Technisch Datablad. Europese Technische Beoordeling ETA 17/0838 Multidisc Brandwerende schijf Europese Technische Beoordeling ETA 17/0838 Technisch Datablad Inhoudsopgave Productspecificatie 3 Voordelen Toepassingsgebied Verpakking 1. Technische gegevens 2. Montagehandleiding

Nadere informatie

Sikagard -720 Epocem. PRESTATIEVERKLARING Nr UNIEKE IDENTIFICATIECODE VAN HET PRODUCTTYPE:

Sikagard -720 Epocem. PRESTATIEVERKLARING Nr UNIEKE IDENTIFICATIECODE VAN HET PRODUCTTYPE: PRESTATIEVERKLARING Nr. 1 UNIEKE IDENTIFICATIECODE VAN HET PRODUCTTYPE: 2 BEOOGD(E) GEBRUIK(EN): EN 1504-2:2004 Oppervlakte bescherming Coating Bescherming tegen indringing (1.3), Vochtbeheersing (2.2)

Nadere informatie

Bekleding. Railsysteem. 45 0 val railsysteem uitgevoerd in gegalvaniseerde staalplaat van. Bediening. Gewicht. Circa 75 kg/m 2.

Bekleding. Railsysteem. 45 0 val railsysteem uitgevoerd in gegalvaniseerde staalplaat van. Bediening. Gewicht. Circa 75 kg/m 2. ... Datasheet Horizontaal schuivende deuren AL-D/H44 Afmetingen Zeer veel afmetingen (gecertificeerd) mogelijk. Standaard gelden de afmetingen als onderstaand: AL-D/H44: B = max. 8.000 mm H = max. 12.000

Nadere informatie

Prestatieverklaring n 001-DOP

Prestatieverklaring n 001-DOP Prestatieverklaring n 001-DOP-120517 1. Unieke identificatiecode van het standaardproduct Isolatiesysteem Adam Matériaux Het systeem bestaat uit de volgende componenten: Isolatieproduct: EPS geëxpandeerd

Nadere informatie

T12 Technische tabellen Belastbaarheid basistabel

T12 Technische tabellen Belastbaarheid basistabel T12 Technische tabellen Belastbaarheid basistabel Tabel 12-1: belastbaarheid Voor kabels met een nominale spanning tot 1000 V en hittebestendige kabels bij een omgevingstemperatuur van +30 C. Algemene

Nadere informatie

checklist www.bbn.nu

checklist www.bbn.nu Deze checklist is door BBN, Brandveilig Bouwen Nederland ontwikkeld om betrokkenen bij brandveiligheid een handvat te geven om bouwkundige brandveiligheid eenvoudig te checken. Missie van BBN Vereniging

Nadere informatie

BIS Pacifyre MK II Brandmanchet

BIS Pacifyre MK II Brandmanchet BIS Pacifyre MK II Brandmanchet walraven.com BIS Pacifyre MK II Moeiteloos zelf te installeren volgens de norm Simpel en innovatief Jury Nederlandse Bouwprijs Breed toepasbaar De BIS Pacifyre MK II is

Nadere informatie

Brandreactie en Brandweerstand HVAC brandwerende isolatie Bijlage 7 KB 12 juni mei 2018, Pascal van den Heuvel

Brandreactie en Brandweerstand HVAC brandwerende isolatie Bijlage 7 KB 12 juni mei 2018, Pascal van den Heuvel Brandreactie en Brandweerstand HVAC brandwerende isolatie Bijlage 7 KB 12 juni 2012 22 mei 2018, Pascal van den Heuvel REACTIE BIJ BRAND + Europese normering NBN EN 13501-1 rook wordt ingedeeld als volgt:

Nadere informatie

N.V. PLASTIC COLOR ǀ A KAISER COMPANY Puursesteenweg 363. B-2880 Bornem. Belgium T.: +32 (0)3.899.40.40 F.: +32 (0)3.899.40.50

N.V. PLASTIC COLOR ǀ A KAISER COMPANY Puursesteenweg 363. B-2880 Bornem. Belgium T.: +32 (0)3.899.40.40 F.: +32 (0)3.899.40.50 N.V. PLASTIC COLOR ǀ A KAISER COMPANY Puursesteenweg 363. B-2880 Bornem. Belgium T.: +32 (0)3.899.40.40 F.: +32 (0)3.899.40.50 e-mail: info@plastic-color.be www.helia-elektro.be Elektro-installatie in

Nadere informatie

Ze bevatten een hoog kwalitatief opzwellend materiaal dat reageert zodra de temperatuur naar circa 150 C stijgt.

Ze bevatten een hoog kwalitatief opzwellend materiaal dat reageert zodra de temperatuur naar circa 150 C stijgt. BRANDWERENDE MANCHETTEN In geval van brand ontstaan openingen in wanden doordat brandbare (kunststof-) leidingen opbranden. Waar nodig worden brandwerende manchetten rond deze leidingen geplaatst. Bij

Nadere informatie

PRESTATIEVERKLARING. DoP-NL-weber.mix 6 in 1-1

PRESTATIEVERKLARING. DoP-NL-weber.mix 6 in 1-1 PRESTATIEVERKLARING DoP-NL-weber.mix 6 in 1-1 1. Unieke identificatiecode van het producttype: weber.mix 6 in 1 2. Beoogde gebruik(en): Voor het maken van cementdekvloeren, lagen onder afschot en het leggen

Nadere informatie

De brandcompartimentering garanderen Oplossingen voor HVAC-installateurs

De brandcompartimentering garanderen Oplossingen voor HVAC-installateurs De brandcompartimentering garanderen Oplossingen voor HVAC-installateurs www.promat.be De brandcompartimentering garanderen Inhoud Passieve brandbescherming 3 Oplossingen voor HVAC-installateurs PROMASTOP

Nadere informatie

FLEXIBEL BIJ HOGE TEMPERATUREN

FLEXIBEL BIJ HOGE TEMPERATUREN FLEXIBEL BIJ HOGE TEMPERATUREN Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Geavanceerde isolatie voor industriële toepassingen Vermindert het risico van corrosie onder de isolatie (CUI) Ingebouwde uv-bestendigheid

Nadere informatie

Brandwerend PUR-schuim met pipet of voor pistool

Brandwerend PUR-schuim met pipet of voor pistool PromaFOAM -C Brandwerend PUR-schuim met pipet of voor pistool Alleen Promat biedt Zekerheid met zoveel geteste oplossingen! F1 1 PROMAFOAM -C PROMAFOAM -C, brandwerend PUR-schuim voor het veilig afdichten

Nadere informatie

CLASSIFICATIE VAN DE BRANDWERENDHEID VOLGENS EN :2007+A1:2009 VAN EEN MULTIGIPS GIPSBLOKWAND 70 MM

CLASSIFICATIE VAN DE BRANDWERENDHEID VOLGENS EN :2007+A1:2009 VAN EEN MULTIGIPS GIPSBLOKWAND 70 MM Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com VAN DE BRANDWERENDHEID VOLGENS EN 13501-2:2007+A1:2009 VAN EEN MULTIGIPS GIPSBLOKWAND 70 MM Documentnummer

Nadere informatie

PRESTATIEVERKLARING. SikaCor -Elastomastic TF EN 13813: Producttype: Unieke identificatiecode van het producttype:

PRESTATIEVERKLARING. SikaCor -Elastomastic TF EN 13813: Producttype: Unieke identificatiecode van het producttype: Versie nr. 01 11 0921 PRESTATIEVERKLARING 02 06 02 00 008 0 000002 1010 1. Producttype: Unieke identificatiecode van het producttype: 2. Type-, partij- of serienummer, dan wel een ander identificatiemiddel

Nadere informatie

FLEXIBELE HALOGEENVRIJE TECHNOLOGIE

FLEXIBELE HALOGEENVRIJE TECHNOLOGIE FLEXIBELE HALOGEENVRIJE TECHNOLOGIE Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Betrouwbare oplossing voor de scheepvaartindustrie Professionele isolatie voor clean rooms 53 Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Technische

Nadere informatie

Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com

Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Postbus 554 2665 ZN Bleiswijk Brandpuntlaan Zuid 16 2665 NZ Bleiswijk 088 3473 723 nederland@efectis.com Vleugelboot 22 3991 CL HOUTEN Boerhaavelaan 40 2713 H ZOETERMEER Postbus 190 2700 AD ZOETERMEER

Nadere informatie

VERORDENINGEN. Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

VERORDENINGEN. Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, 28.5.2014 L 159/41 VERORDENINGEN GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) Nr. 574/2014 VAN DE COMMISSIE van 21 februari 2014 tot wijziging van bijlage III bij Verordening (EU) nr. 305/2011 van het Europees Parlement

Nadere informatie

PRESTA ROCKPANEL. EC-Certificate. Systeem 1. ETA-Danmark. Konstruktieweg. Tel. Fax. Niet. relevant. Tel. in artikel 11, Lid 4: van toepassing

PRESTA ROCKPANEL. EC-Certificate. Systeem 1. ETA-Danmark. Konstruktieweg. Tel. Fax. Niet. relevant. Tel. in artikel 11, Lid 4: van toepassing ROCKWOOL B.V. / ROCKPANEL Groupp Konstruktieweg 2 NL-6045 JD Roermond www.rockpanel.com PRESTA ATIEVERKLARING Nr. 0764-CPD-0195_JHg13-041 vs011 - NL 1. Uniekee identificatiecode van het producttype: ROCKPANEL

Nadere informatie

PROMASTOP -FC3/6. Productomschrijving

PROMASTOP -FC3/6. Productomschrijving PROMASTOP -FC3/6 Productomschrijving PROMASTOP -FC is een brandwerende manchet, die bestaat uit een blauw gepoedercoat stalen omhulsel, waarin verschillende lagen opzwelmiddel op grafietbasis zijn aangebracht.

Nadere informatie