Combinatie Dura Vermeer Ploegam. Aan de bewoners van dit adres. Geachte heer/mevrouw,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Combinatie Dura Vermeer Ploegam. Aan de bewoners van dit adres. Geachte heer/mevrouw,"

Transcriptie

1 AFZENDER Postbus 20, 6663 ZG Lent Combinatie Dura Vermeer Ploegam Aan de bewoners van dit adres 1/6 ONDERWERP Voorbereidende werkzaamheden Ruimte voor de Waal Geachte heer/mevrouw, POSTADRES Postbus ZG Lent BEZOEKADRES Griftdijk Zuid BA Lent ADRES communicatie@i-lent.nl WEBSITE BEHANDELD DOOR Herman van den Brink T (06) KAMER VAN KOOPHANDEL NR In de komende jaren gaat i-lent, aannemerscombinatie van Dura Vermeer Divisie Infra BV en Ploegam BV, in opdracht van de gemeente Nijmegen het project Ruimte voor de Waal realiseren. Met deze brief informeren wij u over de werkzaamheden in december 2012 en januari 2013 en hoe u op de hoogte kan blijven van de voortgang van het project. Het project Het project Ruimte voor de Waal omvat de realisatie van de dijkteruglegging Lent- Nijmegen, waarmee wordt beoogd een effectieve maatregel te realiseren voor de problematiek bij hoogwater in de Waal. De dijkteruglegging bestaat onder andere uit het graven van de nevengeul, de aanleg van een kwelscherm en de realisatie van drie bruggen. Werkzaamheden afgelopen periode In de afgelopen periode zijn naast het oprichten en in gebruik nemen van de bouwketen aan de Griftdijk Zuid de volgende werkzaamheden uitgevoerd: uitzetten van maatvoering in het terrein; onderzoek naar niet gesprongen explosieven; archeologisch onderzoek; uitvoeren van geotechnisch en milieukundig bodemonderzoek verleggen van kabels en leidingen; treffen van maatregelen voor flora en fauna. Werkzaamheden komende periode Begin december wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het rooien van bomen en begroeiing, het aanleggen van bouwwegen en ongelijkvloerse kruisingen voor bouwverkeer, het aanleggen van laad- en lospontons langs de Waal en het realiseren van de omleidingsroute van de Prins Mauritssingel (N325).

2 Het project Ruimte voor de Waal hebben wij onderverdeeld in te bouwen thema s. In de komende periode vinden uitvoeringswerkzaamheden plaats bij de volgende thema s: Verlengde Waalbrug / Omleiding Prins Mauritssingel; Waterkering: nieuwe (harde) kade; Nevengeul en Uiterwaarden. Verlengde Waalbrug / Omleiding Prins Mauritssingel Om de Verlengde Waalbrug te kunnen bouwen, wordt aan de oostzijde van de Prins Mauritssingel eerst een tijdelijke omleidingsroute gerealiseerd. De omleidingsroute heeft dezelfde verkeerscapaciteit als de huidige weg. Vanaf begin december wordt gestart met het ruimen van de begroeiing bij de op- en afritten vanaf de Bemmelsedijk naar de Prins Mauritssingel. Vervolgens vindt vanaf 17 december 2012 de kap van de bomen en het ruimen van begroeiing plaats aan weerszijden van de Prins Mauritssingel, waar ook de omleiding is gepland. De bomen (linden) langs de Griftdijk Zuid worden gespaard en in 2013 verplaatst. Vanaf 9 december maakt buslijn 30 geen gebruik meer van de route over de Griftdijk Zuid. Dit besluit is door de gemeente Nijmegen eerder genomen en staat los van dit project. Nu de busbaan in de oprit vanaf de Bemmelsedijk naar de Prins Mauritssingel haar functie verliest, kan i-lent deze busbaan benutten om hinder voor het verkeer op de Griftdijk Zuid te minimaliseren. Wij gaan hier een afrit voor het bouwverkeer maken. Het bouwverkeer kan dan vanaf de Prins Mauritssingel via de Bemmelsedijk direct naar het werkterrein aan de oostzijde van de Prins Mauritssingel. Het bouwverkeer van i-lent maakt geen gebruik van de Griftdijk Zuid.

3 Voor de fietsers en voetgangers vanuit Nijmegen richting Lent wordt een omleiding ingesteld. Vanaf de Waalbrug gaan de fietsers en voetgangers via een lus naar de Bemmelsedijk en de Griftdijk Zuid. Deze situatie duurt circa een half jaar en wijzigt daarna. In januari 2013 gaan we ten oosten van de Prins Mauritssingel eerst de aanwezige bodemverontreiniging saneren, waarna we het ondergrondse deel van de nieuwe (harde) kade aanbrengen en een zandlichaam voor de tijdelijke omleidingsroute aanbrengen. Het hiervoor benodigde zand wordt vanaf de loslocatie aan de Waal via een ongelijkvloerse kruising aan de Bemmelsedijk met vrachtauto s vervoerd. Naar verwachting treedt hier hinder in de vorm van geluid en trilling op door bouwverkeer en door het verdichten van het zand met een trilwals. Waterkering: nieuwe (harde) kade De nieuwe (harde) kade heeft een waterkerende functie en bestaat uit een L-vormige bovengrondse wand (beton) en een ondergronds kwelscherm (in cement-bentoniet) tot circa 20 meter diepte. In december wordt gestart met de bouw van een cement-bentonietcentrale op het braakliggend terrein ten westen van Griftdijk Zuid. De bouw duurt ongeveer twee weken en geeft weinig hinder voor de omgeving. Vanaf de cement-bentonietcentrale wordt een persleiding aangelegd via de fietstunnel Tuinstraat naar het eerste aan te leggen deel van de nieuwe kade ten oosten van de Prins Mauritssingel. Tijdelijke afsluiting van een rijstrook van de Griftdijk Zuid en Lentse Tuinstraat is nodig om de persleiding aan te leggen.

4 De sleuven voor het ondergronds scherm worden gegraven met een speciale draadgrijper. Voordeel van deze graaftechniek is dat de werkzaamheden geluidsarm en trillingsvrij worden uitgevoerd. Nevengeul en Uiterwaarden In december starten we met het afgraven van de bovengrond in de nevengeul nabij de Oosterhoutse Waarden, op het meest westelijk deel van het projectgebied. Medio januari 2013 gaan we verder met het ontgraven van zand en klei in de nevengeul. De klei wordt ontgraven door graafmachines en met vrachtauto s via de uiterwaarden afgevoerd naar de laad- en losplaats langs de Waal. Het zand wordt ontgraven door een drijvende zandzuiger en via een persleiding getransporteerd naar een drijvende zandveredelingsinstallatie, die zand en grind kan scheiden. Vanaf hier wordt zand en grind per schip afgevoerd. Het eerste vrijkomende zand wordt per schip getransporteerd naar de oostzijde van het plangebied en vandaar via de ongelijkvloerse kruising van de Bemmelsedijk toegepast in de tijdelijke ophoging voor de omleiding N325. In totaal is hier m 3 zand en klei voor nodig.

5 Tussen de spoorbrug en de Waalbrug worden in de toekomstige nevengeul vanaf 17 december bomen en begroeiing gerooid op de beschikbare percelen. Transportroutes Aanleggen van bouwwegen voor bouwverkeer In het projectgebied worden bouwwegen voor bouwverkeer aangelegd om materialen tijdens de werkzaamheden ter plaatse te krijgen. Daarnaast leggen we drie ongelijkvloerse kruisingen aan om bouwverkeer van overig verkeer te scheiden. De eerste ongelijkvloerse kruising wordt in december bij de Bemmelsedijk gerealiseerd. De andere twee volgen begin Aanleg laad- en lospontons in de Waal Om zand, klei, grind en grond te vervoeren, wordt gebruik gemaakt van transport per schip. Hiervoor worden voor aanvang van de graafwerkzaamheden 3 laad- en lospontons op de Waal gerealiseerd. Naast transport van bodemmateriaal worden ook andere materialen via deze laad- en lospontons aangevoerd. Bouwkundige opname i-lent werkt zorgvuldig, zodat de kans op schade tot een minimum wordt beperkt. De uitvoering van een dergelijk project als Ruimte voor de Waal is echter niet geheel zonder risico. Om eventuele schade aan panden die kan optreden als gevolg van onze werkzaamheden, te kunnen beoordelen, is het noodzakelijk de bestaande bouwkundige situatie van panden vast te leggen. Als vuistregel kan gehanteerd worden dat panden in een straal van 50 meter van risicovolle werkzaamheden hiervoor in aanmerking komen. De eigenaren van deze panden zijn hierover inmiddels schriftelijk geïnformeerd. De bouwkundige opname staat los van het monitoren van de kwel, dat in opdracht van de gemeente gebeurt. De watersingel en het kwelscherm moeten voorkomen dat er in de toekomst geen overlast van kwelwater is. Om dit te monitoren wordt op meerdere

6 locaties de grondwaterstand gemeten. Een nulmeting is al uitgevoerd en ook tijdens en na de uitvoering van de werkzaamheden worden metingen uitgevoerd. Veiligheid i-lent werkt op veel plaatsen aan Ruimte voor de Waal, waar risicovolle werkzaamheden worden uitgevoerd. Onze medewerkers zijn allemaal getraind en gewezen op de risico s en hoe er veilig mee om te gaan. Voor uw veiligheid willen wij u verzoeken ons werkterrein niet te betreden, ook als dit niet helemaal hermetisch is afgesloten van de openbare weg. Het betreden van het werkterrein kan alleen onder begeleiding van één van onze medewerkers en na een veiligheidsinstructie en het uitreiken van persoonlijke beschermingsmiddelen. In de komende jaren organiseren wij samen met de gemeente Nijmegen activiteiten, zodat u dicht bij het werk een kijkje kan nemen bij de werkzaamheden. Verder willen wij u vragen als u iets onveiligs, ongebruikelijks of verdachts ziet om ons dan hierover te informeren via het onderstaande meldpunt communicatie. Website en digitale nieuwsbrief Deze brief is eenmalig in Lent verspreid om een groter publiek te informeren over de werkzaamheden voor Ruimte voor de Waal. Vanaf 10 januari 2013 is de website online met actuele informatie, planning, bouwfoto s van het project en contactgegevens van de gemeente Nijmegen en i-lent. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws, de ontwikkelingen en planning van de werkzaamheden dan kunt u zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Omdat de website nog niet in de lucht is, kunt u nu al een versturen naar communicatie@i- Lent.nl met het bericht dat u geïnteresseerd bent in de nieuwsbrief, wij zullen u dan informeren als u zich kunt aanmelden. Omwonenden die directe hinder van onze werkzaamheden gaan ondervinden, worden gedurende het hele project door middel van bewonersbrieven extra op de hoogte gesteld. Meer informatie? Heeft u naar aanleiding van deze brief nog vragen? U kunt contact opnemen met i-lent. Dit kan via communicatie@i-lent.nl of via het meldpunt bouwcommunicatie, Ook bent u elke vrijdag welkom op het spreekuur van tot uur in het informatiecentrum aan de Griftdijk Zuid 1 (bouwkeet). Met vriendelijke groet, Adriaan de Jong Projectmanager i-lent

Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12

Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12 Afzender Postbus 111, 2130 AC Hoofddorp, Nederland Aan de bewoners van dit adres Datum 7 februari 2014 Referentie 121027-02834 Bladnummer 1/6 Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12

Nadere informatie

Met deze brief houden wij u graag op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden tot nu toe en de planning voor de komende maanden.

Met deze brief houden wij u graag op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden tot nu toe en de planning voor de komende maanden. Ingekomen stuk D18 (PA 30 januari 2013) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 329 96 10 E-mail gemeente@ nijmegen.nl Postadres Postbus 9105

Nadere informatie

ZEVENAAR DERDE SPOOR INFORMATIEAVOND BABBERICH, 7 JUNI 2017

ZEVENAAR DERDE SPOOR INFORMATIEAVOND BABBERICH, 7 JUNI 2017 ZEVENAAR DERDE SPOOR INFORMATIEAVOND BABBERICH, 7 JUNI 2017 PRESENTATIE Even voorstellen Wat gaat er gebeuren? Voorbereidende werkzaamheden Planning Minimaliseren hinder Communicatie EVEN VOORSTELLEN Brug,

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1034-RBO

Nadere informatie

Figuur 1: overzicht werkzaamheden aan bruggen en Hoofdweg Oostzijde (N520)

Figuur 1: overzicht werkzaamheden aan bruggen en Hoofdweg Oostzijde (N520) Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon Doorkiesnummer Uw brief

Nadere informatie

Overzicht van de geplande werkzaamheden De volgende werkzaamheden worden in de komende maanden uitgevoerd:

Overzicht van de geplande werkzaamheden De volgende werkzaamheden worden in de komende maanden uitgevoerd: H.J. Nederhorststraat 1, 2801 SC Gouda Postbus 268, 2800 AG Gouda Telefoon +31 (0)182 59 05 10 Behandeld door Robin van de Plassche Telefoon 06-51 40 89 51 E-mail robin.van.de.plassche@bam.com Retouradres:

Nadere informatie

Vervolg werkzaamheden viaduct Arnhemsebovenweg te Driebergen-Rijsenburg

Vervolg werkzaamheden viaduct Arnhemsebovenweg te Driebergen-Rijsenburg Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1018-RBO

Nadere informatie

Geachte heer, mevrouw,

Geachte heer, mevrouw, Postbus 718, 6800 AS Arnhem, Nederland Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit adres BEHANDELD DOOR Bouwman, Judith TELEFOON DIRECT 026 373 32 39 E-MAIL info@randstad380kv.nl AANTAL BIJLAGEN Twee gebiedskaartjes

Nadere informatie

VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND!

VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND! Nieuwsbrief augustus 2015 Verbreding N279 s-hertogenbosch-veghel VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND! Tot nu toe waren er nog weinig werkzaamheden te zien voor de ver bre - ding van de N279 tussen s-hertogenbosch

Nadere informatie

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer,

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer, Postbus 19020, 3001 BA Rotterdam Werkzaamheden warmtenet Utrecht Aan de bewoners van dit pand: Rotterdam, 1 oktober 2018 Behandeld door: Gerrit Trouwborst Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1312-AVR

Nadere informatie

Stedin Netbeheer B.V. Blaak TA Rotterdam tel KvK Rotterdam retouradres: Postbus 49, 3000 CK Rotterdam

Stedin Netbeheer B.V. Blaak TA Rotterdam tel KvK Rotterdam retouradres: Postbus 49, 3000 CK Rotterdam retouradres: Postbus 49, 3000 CK Rotrdam Aan de bewoners en gebruikers van dit pand Sdin Netbeheer B.V. Blaak 8 3011 TA Rotrdam l 088 896 39 63 www.sdin.net KvK Rotrdam 24289101 Datum 9 sepmber Behandeld

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-0948-RBO

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1287-RBO

Nadere informatie

Stand van zaken werkzaamheden

Stand van zaken werkzaamheden Nummer 22 - april 2014 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer over de stand van zaken van de werkzaamheden, de bouwvergunningaanvraag

Nadere informatie

Werkzaamheden en afsluiting viaduct Zeisterweg/Odijkerweg Werkzaamheden tunneltje Rijnwijcksewetering en Ecotunnel Kromme Rijn

Werkzaamheden en afsluiting viaduct Zeisterweg/Odijkerweg Werkzaamheden tunneltje Rijnwijcksewetering en Ecotunnel Kromme Rijn Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1129-RBO

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst

Informatiebijeenkomst Informatiebijeenkomst Welkomstwoord Paul van Schijndel Locatie Het uit te voeren werk is gelegen in de Zwembadweg, Molendijk-zuid en Aloysiusstraat tussen de Boschweg en de Structuurweg in de gemeente

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus 20 3980 CA BUNNIK info@poortvanbunnik.nl / www.poortvanbunnik.nl

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus 20 3980 CA BUNNIK info@poortvanbunnik.nl / www.poortvanbunnik.nl Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail Robert Bos info@poortvanbunnik.nl

Nadere informatie

IXAS-werkschema. Algemeen Afsluiting A9 Gaasperdammerweg. Rondom Knooppunt Holendrecht. 22 maart 2016

IXAS-werkschema. Algemeen Afsluiting A9 Gaasperdammerweg. Rondom Knooppunt Holendrecht. 22 maart 2016 22 maart 2016 IXAS-werkschema Omwonenden van het project A9 Gaasperdammerweg worden met bouwberichten geïnformeerd over de werkzaamheden die in hun omgeving hinder kunnen veroorzaken. Door bijvoorbeeld

Nadere informatie

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1313-AVR

Nadere informatie

aan den Rijn en Zuidplas Geachte heer, mevrouw,

aan den Rijn en Zuidplas Geachte heer, mevrouw, Postbus 718, 6800 AS Arnhem, Nederland Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit adres BEHANDELD DOOR Bouwman, Judith TELEFOON DIRECT 026 373 32 39 E-MAIL info@randstad380kv.nl AANTAL BIJLAGEN Twee gebiedskaartjes

Nadere informatie

Informatieavond Stadsbrug en Energieweg. 1 maart 2011

Informatieavond Stadsbrug en Energieweg. 1 maart 2011 Informatieavond Stadsbrug en Energieweg 1 maart 2011 1 Waarom een nieuwe brug? Bereikbaarheid Spreiding verkeer over de stad Waalsprong hoort bij de stad Dijkteruglegging Groot onderhoud Waalbrug 2 Nijmegen

Nadere informatie

INFO-brief Knooppunt Muiderberg

INFO-brief Knooppunt Muiderberg INFO-brief Knooppunt Muiderberg Datum : 20 april 2017 Onderwerp : INFO-brief nr 4 Doc.nr. : SAAONE-COM-BRI-100085 Geachte heer, mevrouw, In opdracht van Rijkswaterstaat werkt bouwcombinatie SAAone aan

Nadere informatie

Start realisatie fase 1 Oosterhout Oosteind en aansluitingen A27

Start realisatie fase 1 Oosterhout Oosteind en aansluitingen A27 N629 Oosterhout - Dongen Nieuwsbrief juli 2019 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en

Nadere informatie

Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand

Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus 20 Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Datum Projectnaam 02 maart 2012 A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Uw referentie

Nadere informatie

Sloopwerkzaamheden en afsluiting viaduct Arnhemsebovenweg Werkzaamheden aan talud A12 en geluidsschermen langs de Drift

Sloopwerkzaamheden en afsluiting viaduct Arnhemsebovenweg Werkzaamheden aan talud A12 en geluidsschermen langs de Drift Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1169-RBO

Nadere informatie

Ruimte voor de Rivier

Ruimte voor de Rivier Ruimte voor de Rivier Huub Hector Projectmanager Juni 2014 Ruimte voor de rivier Doelstelling Ruimte voor de Rivier: Doelstelling & ontwerp Met wie doen we dat? Uitvoering 2 Programma Ruimte voor de Rivier

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vechtdal Verbinding N340/N48 en N377

Nieuwsbrief Vechtdal Verbinding N340/N48 en N377 Mei 2019 Nieuwsbrief Vechtdal Verbinding N340/N48 en N377 Inhoud nieuwsbrief Even voorstellen: Willem Jan en Lummieke omgevingsmanagers Ondertussen bij aannemer VDV Planning Bomen kappen Minimale hinder

Nadere informatie

Vraag en antwoord uitvoering Heerderweg. Planning op hoofdlijnen. Omleidingen

Vraag en antwoord uitvoering Heerderweg. Planning op hoofdlijnen. Omleidingen Vraag en antwoord uitvoering Heerderweg Oktober 2017 Deze vraag- en antwoordrubriek is gericht op de aan- en omwonenden (incl. bedrijven) van de Heerderweg.. Dit is een actuele rubriek. Heeft u vragen

Nadere informatie

Aan de bewoners van Sporenburg. Nieuws in het kort. Er zijn geen werkzaamheden op zaterdag 7 juli

Aan de bewoners van Sporenburg. Nieuws in het kort. Er zijn geen werkzaamheden op zaterdag 7 juli Aan de bewoners van Sporenburg Waarom deze nieuwsbrief? Op 16 april is Heijmans gestart met werkzaamheden op Sporenburg en met name in het Keesje Brijdeplantsoen. Dit heeft veel impact op de direct omwonenden,

Nadere informatie

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr HERINRICHTING N241 BLVC Overleg Nr. 18 10-11-2015 1 AGENDA 0 VERSLAG / ACTIELIJST 1 OVERZICHT PROJECT 2 STAND VAN ZAKEN 3 PRINCIPE FASERING WERKZAAMHEDEN 4 WERKZAAMHEDEN PER WEGVAK 5 BEREIKBAARHEID NES

Nadere informatie

20.00 uur Grote Buitendienststelling oktober uur Informatieposters en persoonlijk gesprek

20.00 uur Grote Buitendienststelling oktober uur Informatieposters en persoonlijk gesprek SPLITSINGSPUNT LENT PROGRAMMA 18 september 19.30 930uur Splitsingspunt t Lent door Noortje Verstegen, Omgevingscoördinator Heijmans 20.00 uur Grote Buitendienststelling oktober door Bernadette Paping,

Nadere informatie

Waterschap. Rijn en IJssel. Aan de bewoners?gebruikers van dit pand De Linie AZ Doesburg. Geachte heer?mevrouw,

Waterschap. Rijn en IJssel. Aan de bewoners?gebruikers van dit pand De Linie AZ Doesburg. Geachte heer?mevrouw, Waterschap Rijn en IJssel 4760.? Aan de bewoners?gebruikers van dit pand De Linie 1 6982AZ Doesburg Verzenddatum: Nummer: Uw brief van: Uw kenmerk: Onderwerp: Projectnummer: Contactpersoon: Telefoon: Kopie

Nadere informatie

: Informatie werkzaamheden kruispunt Meerssenerweg/Viaductweg : Communicatie A2 Maastricht DOORKIESNR. : 043-350 71 50 BIJLAGEN : 3

: Informatie werkzaamheden kruispunt Meerssenerweg/Viaductweg : Communicatie A2 Maastricht DOORKIESNR. : 043-350 71 50 BIJLAGEN : 3 BETREFT BEHANDELD DOOR : Informatie werkzaamheden kruispunt Meerssenerweg/Viaductweg : Communicatie A2 Maastricht DOORKIESNR. : 043-350 71 50 BIJLAGEN : 3 Maastricht, 02 oktober 2013 Geachte heer / mevrouw,

Nadere informatie

Ons kenmerk BB/ /ggs1/N04 Datum 26 mei Onderwerp Nieuwsbrief 4 Bijlage(n) - Foto s werkzaamheden - Bereikbaarheidskaarten

Ons kenmerk BB/ /ggs1/N04 Datum 26 mei Onderwerp Nieuwsbrief 4 Bijlage(n) - Foto s werkzaamheden - Bereikbaarheidskaarten Ons kenmerk BB/31479144/ggs1/N04 Datum 26 mei 2015 Contactpersoon Gerjan Gerrits Onderwerp Nieuwsbrief 4 Bijlage(n) - Foto s werkzaamheden - Bereikbaarheidskaarten fase 2 Geachte bewoner/geïnteresseerde,

Nadere informatie

Versterking Waddenzeedijk Texel

Versterking Waddenzeedijk Texel Versterking Waddenzeedijk Texel Introductie Doel vanavond: Informeren over dijksectie 1, 3 en 4 voor uitvoeringsjaar 2018 Polder Wassenaar en Lancasterdijk Voortgang bouw gemaal Eijerland, de Cocksdorp

Nadere informatie

Leidraad Bewonersavond Cortenoever

Leidraad Bewonersavond Cortenoever Leidraad Bewonersavond Cortenoever 24 november 2014 20:00 22:00 u Bronckhorst Hoeve, Brummen Met deze aanvullende informatie voor de bewonersavond in Voorsterklei beschrijven wij welke werkzaamheden we

Nadere informatie

NIEUWS PROJECT WEN Nummer 4

NIEUWS PROJECT WEN Nummer 4 00-Dijkverbetering ZuidelijkeRandmeren_000x000.indd NIEUWS PROJECT WEN Nummer Dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem Traject Westdijk-Eemdijk noord Nieuws Project WEN Voor meer informatie kunt u terecht

Nadere informatie

Inloopavond Nieuwe Sluis Terneuzen. 19 februari 2019

Inloopavond Nieuwe Sluis Terneuzen. 19 februari 2019 Inloopavond Nieuwe Sluis Terneuzen 19 februari 2019 Inhoud Bouw Nieuwe Sluis Terneuzen Terugblik werkzaamheden Grondstromen / Tijdelijke ligplaatsen / Frontmuur Zuidwest / Versterking kade Zeevaartweg

Nadere informatie

Verbreding A1 Bunschoten Hoevelaken Combinatie Van Gelder - Mobilis

Verbreding A1 Bunschoten Hoevelaken Combinatie Van Gelder - Mobilis Geachte heer/mevrouw, Hierbij ontvangt u van ons informatie over de realisatie Verbreding A1 Bunschoten- Spakenburg richting het Knooppunt Hoevelaken en aankomende verkeersfaseringen vanaf 26 augustus

Nadere informatie

Reconstructie rotonde Tiendenplein

Reconstructie rotonde Tiendenplein Nieuwsbrief september 2017 Reconstructie rotonde Tiendenplein Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van de rotonde Tiendenplein. De gemeente is druk met de

Nadere informatie

Kwartaalvergadering Ruimte voor de Waal Nijmegen te Lent op donderdag 15 januari 2015

Kwartaalvergadering Ruimte voor de Waal Nijmegen te Lent op donderdag 15 januari 2015 blad 1 van 4 Kwartaalvergadering Ruimte voor de Waal Nijmegen te Lent op donderdag 15 januari 2015 Op donderdag 15 januari 2015 werd er middags een bezoek gebracht aan het project Ruimte voor de Waal Nijmegen

Nadere informatie

Aankondiging werkzaamheden en afsluiting tunnel Kooiweg en tunnel Heuvelsesteeg en werkzaamheden ten behoeve van de verlegging van het Valleikanaal

Aankondiging werkzaamheden en afsluiting tunnel Kooiweg en tunnel Heuvelsesteeg en werkzaamheden ten behoeve van de verlegging van het Valleikanaal Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1208-RBO

Nadere informatie

Ter besluitvorming door het college. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp RijnWaalpad westelijk tracé. BW-nummer

Ter besluitvorming door het college. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp RijnWaalpad westelijk tracé. BW-nummer Openbaar Onderwerp RijnWaalpad westelijk tracé Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting In 2010 is het besluit genomen tot aanleg van het RijnWaalpad,

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft 1. Werkzaamheden Wat gaat er gebeuren? De provincie Zuid-Holland voert vanaf het voorjaar van 2015 groot onderhoud uit aan de N473. De N473 loopt van de

Nadere informatie

Publiekscontacten. Geachte heer, mevrouw,

Publiekscontacten. Geachte heer, mevrouw, Datum: 26 juni 2017 Onderwerp: Start werkzaamheden Onderdoorgang Oostriklaan Eigenaar Telefoonnummer 0800-7767245 Directie Communicatie Bezoekadres De Inktpot Moreelsepark 3 3511 EP Utrecht Postadres Postbus

Nadere informatie

Aansluiten noordelijke rijbaan A9 op tijdelijke rijstroken tussen S111 en spoorkruising en diverse andere werkzaamheden.

Aansluiten noordelijke rijbaan A9 op tijdelijke rijstroken tussen S111 en spoorkruising en diverse andere werkzaamheden. 26 mei 2016 IXAS-werkschema Omwonenden van het project A9 Gaasperdammerweg worden met bouwberichten geïnformeerd over de werkzaamheden die in hun omgeving hinder kunnen veroorzaken. Door bijvoorbeeld weersomstandigheden

Nadere informatie

Windpark De Veenwieken

Windpark De Veenwieken Nieuwsbrief editie 3 juni 2018 Windpark De Veenwieken In het gebied tussen Ommen, Dedemsvaart en Hardenberg is windpark De Veenwieken gepland. In deze nieuwsbrief houden initiatiefnemers De Wieken BV en

Nadere informatie

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer,

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer, Postbus 19020, 3001 BA Rotterdam Werkzaamheden warmtenet Utrecht Aan de bewoners van dit pand: Rotterdam, 10 september 2018 Behandeld door: Gerrit Trouwborst Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Oirschot-Boxtel 150 kv. Inhoud. Nieuwe ondergrondse kabelverbinding van Oirschot naar Boxtel

Nieuwsbrief. Oirschot-Boxtel 150 kv. Inhoud. Nieuwe ondergrondse kabelverbinding van Oirschot naar Boxtel Jaargang 1 nummer 1 juli 2014 Nieuwsbrief Oirschot-Boxtel 150 kv Inhoud Voorwoord 02 Oog voor de omgeving tussen Boxtel en Oirschot 03 In kaart 04 Stappen van aanleg 05 Feiten & cijfers en planning 06

Nadere informatie

VOETPRINT VAN NIEUWE WEG IS AL TE ZIEN

VOETPRINT VAN NIEUWE WEG IS AL TE ZIEN Nieuwsbrief november 2015 Verbreding N279 s-hertogenbosch-veghel VOETPRINT VAN NIEUWE WEG IS AL TE ZIEN Het gaat goed. Tot nu toe zijn we zeker tevreden. We hebben even last gehad van een natte periode,

Nadere informatie

Ruimte voor de Waal Leo Zwang 3 maart 2016

Ruimte voor de Waal Leo Zwang 3 maart 2016 Ruimte voor de Waal Leo Zwang 3 maart 2016 Inhoud presentatie Bijdragen van Fugro aan i-lent Deel 1: Advies / ontwerp Deel 2: Monitoring / informatiesysteem 2 Wat is Ruimte voor de Rivier? Aanleiding 3

Nadere informatie

Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp

Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Ingenieursbureau D. de Weger Cluster Contactpersoon

Nadere informatie

DriekoppenLand. 17 februari 2016

DriekoppenLand. 17 februari 2016 DriekoppenLand 17 februari 2016 DrieKoppenLand Totale plan Agenda: Introductie en voorgeschiedenis presentatie varianten bouwverkeer vragen Burgerinitiatief DrieKoppenLand Op initiatief en in opdracht

Nadere informatie

Verbreding A1 Bunschoten Hoevelaken Combinatie Van Gelder - Mobilis

Verbreding A1 Bunschoten Hoevelaken Combinatie Van Gelder - Mobilis Geachte heer/mevrouw, Hierbij ontvangt u van ons informatie over de aankomende: Weekendafsluiting van de oprit Amersfoort Noord Datum: 1 mei t/m 4 mei 2015 Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van de

Nadere informatie

Aansluiten zuidelijke rijbaan A9 op tijdelijke rijstroken tussen S111 en spoorkruising en diverse andere werkzaamheden.

Aansluiten zuidelijke rijbaan A9 op tijdelijke rijstroken tussen S111 en spoorkruising en diverse andere werkzaamheden. 10 mei 2016 IXAS-werkschema Omwonenden van het project A9 Gaasperdammerweg worden met bouwberichten geïnformeerd over de werkzaamheden die in hun omgeving hinder kunnen veroorzaken. Door bijvoorbeeld weersomstandigheden

Nadere informatie

Voorbereidende werkzaamheden Als voorbereiding op het project zijn de bomen langs de Venloseweg inmiddels gekapt en zijn er diverse kabels verlegd.

Voorbereidende werkzaamheden Als voorbereiding op het project zijn de bomen langs de Venloseweg inmiddels gekapt en zijn er diverse kabels verlegd. Kenmerk: Onderwerp: VP-279316-BR02 Start werkzaamheden Erp, 2 mei 2016 Geachte bewoner, Zoals reeds aangekondigd voert aannemersbedrijf Vissers Ploegmakers bv uit Erp het project Rioolverzwaring Venloseweg

Nadere informatie

Informatiebulletin Reconstructie gedeelte Baarschotsestraat en Bouwrijp maken fase 1 Tuindorp Baarschot Dorst

Informatiebulletin Reconstructie gedeelte Baarschotsestraat en Bouwrijp maken fase 1 Tuindorp Baarschot Dorst Informatiebulletin Reconstructie gedeelte Baarschotsestraat en Bouwrijp maken fase 1 Tuindorp Baarschot Dorst Binnenkort starten de werkzaamheden in Dorst-west als voorbereiding op de bouw van de eerste

Nadere informatie

werkzaamheden kruising Mosplein - Johan van Hasseltweg

werkzaamheden kruising Mosplein - Johan van Hasseltweg Bezoekadres Weesperplein 8 1018 XA Amsterdam Postbus 95089 1090 HB Amsterdam Telefoon 14020 amsterdam.nl/klaprozenweg Retouradres: Postbus 95089, 1090 HB Amsterdam Aan bewoners en ondernemers in de omgeving

Nadere informatie

Aan de bewoner(s) Beste bewoner(s) van Park Krayenhoff,

Aan de bewoner(s) Beste bewoner(s) van Park Krayenhoff, Aan de bewoner(s) Beste bewoner(s) van Park Krayenhoff, Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen binnen uw woonwijk die al op korte termijn zullen starten en waarvan wij u graag met deze brief op de hoogte willen

Nadere informatie

Februari Werk aan de stad in februari

Februari Werk aan de stad in februari Februari 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk

Nadere informatie

Verbreding N279 s-hertogenbosch-veghel Editie: voorjaar 2015

Verbreding N279 s-hertogenbosch-veghel Editie: voorjaar 2015 Verbreding N279 s-hertogenbosch-veghel Editie: voorjaar 2015 Inhoudsopgave Start werkzaamheden 1 Veranderingen op een rij 2 Planning: wat gaat wannéér gebeuren? 3 Ruwe schetsen van de veranderingen 4 Eerst

Nadere informatie

11-14 september Drachtsterweg en Drachtsterbrug afgesloten

11-14 september Drachtsterweg en Drachtsterbrug afgesloten drachtsterweg en omgeving DEZE NIEUWSBRIEF INFORMEERT U OVER DE ACTUELE ONTWIKKELINGEN VAN HET PROJECT. aug/sept 2015 WILT U MEER INFORMATIE? KIJK OP: WWW.VRIJ-BAAN.NL OF VIA TEL. 058 284 40 40 11-14 september

Nadere informatie

Combinatie Strukton Civiel Zuid / Van Den Herik Heropenen Roode Vaart en herinrichting Markt Centrum Zevenbergen

Combinatie Strukton Civiel Zuid / Van Den Herik Heropenen Roode Vaart en herinrichting Markt Centrum Zevenbergen Combinatie Strukton Civiel Zuid / Van Den Herik Heropenen Roode Vaart en herinrichting Markt Centrum Zevenbergen Onderdeel van Strukton Civiel Onderwerpen Wat gaan we de komende twee jaar doen? - Aanleg

Nadere informatie

Vervolg werkzaamheden viaduct Arnhemsebovenweg te Driebergen-Rijsenburg

Vervolg werkzaamheden viaduct Arnhemsebovenweg te Driebergen-Rijsenburg Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-0953-RBO

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari Dijkversterking Hoeksche Waard Zuid Traject 1 t/m 6. Blad 1/5

Nieuwsbrief februari Dijkversterking Hoeksche Waard Zuid Traject 1 t/m 6. Blad 1/5 Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de werkzaamheden in het kader van het project Dijkversterking Hoeksche Waard Zuid Blad 1/5 Waarom worden de dijken versterkt? Waterschap Hollandse Delta beheert

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1286-RBO

Nadere informatie

Grensmaasproject Locatie Urmond

Grensmaasproject Locatie Urmond Grensmaasproject Locatie Urmond 1 Doelstellingen Grensmaas Hoogwaterbescherming. Natuurontwikkeling Financiering door grindwinning 2 Hoogwaterbescherming Gereed 31-12-2017 Risico van nieuwe overstroming

Nadere informatie

Spoorproject & Goes beter bereikbaar

Spoorproject & Goes beter bereikbaar Spoorproject & Goes beter bereikbaar Bouw spooronderdoorgang Terwellegang & rotondes Informatiebijeenkomst 12 april 2018 www.goes.nl/spoorproject www.goesbeterbereikbaar.nl Welkomstwoord Wat wordt gebouwd?

Nadere informatie

Werkzaamheden zuidelijke ringweg starten in zomer 2017 Oude Winschoterdiep kan open blijven en meer bomen blijven behouden

Werkzaamheden zuidelijke ringweg starten in zomer 2017 Oude Winschoterdiep kan open blijven en meer bomen blijven behouden Persbericht Datum: 26 oktober 2016 Werkzaamheden zuidelijke ringweg starten in zomer 2017 Oude Winschoterdiep kan open blijven en meer bomen blijven behouden In de zomer van 2017 gaat de ombouw van de

Nadere informatie

Spooruitbreiding Amstelveenseweg Maart 2014

Spooruitbreiding Amstelveenseweg Maart 2014 Spooruitbreiding Amstelveenseweg Maart 2014 Spooruitbreiding Amstelveenseweg Maart 2014 Het traject Schiphol en Lelystad wordt een moderne spoorsnelweg met meer capaciteit. Dat is nodig omdat steeds meer

Nadere informatie

Afsluitende werkzaamheden en afsluiting Rumelaarseweg vanaf 8 tot en met 22 januari

Afsluitende werkzaamheden en afsluiting Rumelaarseweg vanaf 8 tot en met 22 januari Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door PvB-OM-B-1366-AVR Adelbert

Nadere informatie

Fietsstalling station Maastricht

Fietsstalling station Maastricht Omgeving Autoparkeren Om ruimte te maken voor de bouw van de ondergrondse fietsenstalling wordt de omgeving opnieuw ingedeeld. Parkeerplaatsen worden anders ingedeeld en deels opgeheven. - parkeerplaatsen

Nadere informatie

Verbreding A1 Bunschoten Hoevelaken Combinatie Van Gelder - Mobilis

Verbreding A1 Bunschoten Hoevelaken Combinatie Van Gelder - Mobilis Geachte heer/mevrouw, Hierbij ontvangt u van ons de eerste nieuwsbrief over de realisatie Verbreding A1 Bunschoten-Spakenburg richting het Knooppunt Hoevelaken. Deze nieuwsbrief heeft het doel u te informeren

Nadere informatie

Energiefabriek West. Brainstormsessie verbeteren slibtransport conform afspraak uit informatie bijeenkomst 7 november jl.

Energiefabriek West. Brainstormsessie verbeteren slibtransport conform afspraak uit informatie bijeenkomst 7 november jl. Energiefabriek West Brainstormsessie verbeteren slibtransport conform afspraak uit informatie bijeenkomst 7 november jl. 15 december 2016 Jacob Knoops, directeur Johan van IJmeren, projectmanager Inhoud

Nadere informatie

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, inclusief weekendafsluiting

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, inclusief weekendafsluiting Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-0949-RBO

Nadere informatie

Verbreding A6 Almere Verplaatsing busstation

Verbreding A6 Almere Verplaatsing busstation Verplaatsing busstation Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost naar vier Herinrichting Weerwatergebied De lokale wegen, fietspaden en de busbaan worden in dit gebied verlegd ter voorbereiding op gebiedsontwikkeling

Nadere informatie

Doel bijeenkomst 11 april 2013

Doel bijeenkomst 11 april 2013 Doel bijeenkomst 11 april 2013 Informatie over de aanleg van transportleidingen voor stadsverwarming vanaf ARN naar het Waalfront en de Waalsprong Uitvoeringsperiode oktober 2013 september 2014 Overlast

Nadere informatie

NATUURINRICHTING WAALENBURG DE WAAL 06 JUNI 2018

NATUURINRICHTING WAALENBURG DE WAAL 06 JUNI 2018 NATUURINRICHTING WAALENBURG DE WAAL 06 JUNI 2018 1 PROGRAMMA VAN DE INFORMATIEAVOND 18:30-19:00 Inloop met koffie of thee 19:00-19:30 Opening door Dries Hof 19:30-20:30 Tafelrondes Presentatie door Marcel

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Bestek AI LandmakenMiddeneiland1 e fase

Informatiebijeenkomst Bestek AI LandmakenMiddeneiland1 e fase Informatiebijeenkomst Bestek AI 2017-0062 LandmakenMiddeneiland1 e fase Deze presentatie is tijdens de informatiebijeenkomst op 22 november 2017 getoond. Aan de inhoud van de presentatie en de mondelinge

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst. 30 oktober 2018

Informatiebijeenkomst. 30 oktober 2018 Informatiebijeenkomst 30 oktober 2018 Inhoud Bouw Sluis Vragen vorige informatieavond Grondstromen Voorkomen schade / overlast door monitoren Terugblik werkzaamheden Sluiten primaire waterkering / rotonde

Nadere informatie

Werkzaamheden viaduct Woudenbergseweg te Maarsbergen, inclusief weekendafsluiting

Werkzaamheden viaduct Woudenbergseweg te Maarsbergen, inclusief weekendafsluiting Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-0985-RBO

Nadere informatie

Informatieavond Havendijk Den Oever

Informatieavond Havendijk Den Oever Informatieavond Havendijk Den Oever 13-12-2016 Het dijkontwerp Impressie projectontwerp 2 Werkzaamheden Uitvoering Van Oord Opbreken van de bestaande verharding en obstakels; Aanbrengen van verticale constructies

Nadere informatie

Kerntaak 1: Waterbouwkundig werk uitvoeren

Kerntaak 1: Waterbouwkundig werk uitvoeren Kerntaak 1: Waterbouwkundig werk uitvoeren Werkproces 1.1: Werkterrein inrichten en onderhouden De waterbouwer richt het werkterrein in door materiaal, verkeersafzettingen en materieel te plaatsen. De

Nadere informatie

Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen

Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen Q&A Zuid Schalkwijkerweg 58 Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen 2. Is het mogelijke minder maar meer luxueuze woningen te bouwen (gelijke opbrengsten,

Nadere informatie

BLVC-plan Dijkverbetering s-gravelandse Boezem

BLVC-plan Dijkverbetering s-gravelandse Boezem Versie 3.1 juli 2010 Infrastructuur Stad BLVC-plan Dijkverbetering s-gravelandse Boezem Auteur K. Schouten Opdrachtgever Waternet Projectnummer 45339 Documentnummer: 45118 autorisatie naam paraaf datum

Nadere informatie

Versie Omschrijving Auteur(s) Datum 1 D J Timmer 19-03-2013 2 Aanvullende tekst par 3.3.3

Versie Omschrijving Auteur(s) Datum 1 D J Timmer 19-03-2013 2 Aanvullende tekst par 3.3.3 COLOFON Opdrachtgever Project : Waterschap Rivierenland : Rivierverruiming Munnikenland Contractnummer : 110264 Status : Definitief Datum : 05-07-2013 Opsteller : D J Timmer Versie Omschrijving Auteur(s)

Nadere informatie

Kadewerkzaamheden Grevenbicht

Kadewerkzaamheden Grevenbicht Kadewerkzaamheden Grevenbicht Doelstellingen Grensmaas Hoogwaterbescherming: rivierverruiming en dijkversterking. Natuurontwikkeling Financiering door grindwinning 2 Hoogwaterbescherming Gereed 31-12-2017

Nadere informatie

. Parkeren op het Baron G.A. Tindalplein is sinds enkele weken niet meer toegestaan, de gemeente kan controleren en bekeuren.

. Parkeren op het Baron G.A. Tindalplein is sinds enkele weken niet meer toegestaan, de gemeente kan controleren en bekeuren. Aan de bewoners van Sporenburg Waarom deze nieuwsbrief? Op 16 april is Heijmans gestart met werkzaamheden op Sporenburg en met name in het Keesje Brijdeplantsoen. Dit heeft veel impact op de direct omwonenden,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 In de kern van Deurne liggen drie drukke spoorwegovergangen: de Vlierdenseweg, Liesselseweg en Binderendreef. Bij alle drie

Nadere informatie

Tijdens deze periode wordt ook in de weekenden doorgewerkt. Dit in verband met het uitvoeren van werkzaamheden nabij het spoor.

Tijdens deze periode wordt ook in de weekenden doorgewerkt. Dit in verband met het uitvoeren van werkzaamheden nabij het spoor. Nummer 40 juni 2015 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer over de opening van de Kersenbaan en de afsluiting van de Roethof

Nadere informatie

Meest gestelde vragen & antwoorden versie december 2015

Meest gestelde vragen & antwoorden versie december 2015 Meest gestelde vragen & antwoorden versie december 2015 De meest gestelde vragen en antwoorden zijn als volgt gerubriceerd: Project & planning Gevolgen voor u Riolering Grondwater(overlast) & drainage

Nadere informatie

Nijmegen gaat voor kwaliteit bij verbreding van de Waal

Nijmegen gaat voor kwaliteit bij verbreding van de Waal Nieuwsbrief over de dijkteruglegging Lent december 2008 nr 1 Ruimte voor de rivier Ons klimaat verandert. De zeespiegel stijgt, winters worden natter en er valt meer en vaker regen. Rivieren krijgen steeds

Nadere informatie

Ecologische verbindingszone Omval - Kolhorn

Ecologische verbindingszone Omval - Kolhorn Ecologische verbindingszone Omval - Kolhorn Watertoets Definitief Provincie Noord Holland Grontmij Nederland B.V. Alkmaar, 11 december 2009 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Inrichting watersysteem...

Nadere informatie

14 Bodemonderzoek 14.1 Inleiding

14 Bodemonderzoek 14.1 Inleiding 14 Bodemonderzoek 14.1 Inleiding Dit hoofdstuk heeft betrekking op het verrichten van geotechnisch en milieukundig bodemonderzoek. Bij dit type bodemonderzoeken worden boringen en/of sonderingen in de

Nadere informatie

Grote nevengeul. Gans. Gans Aanvullen met materiaal uit het projectgebied, van dezelfde of betere milieukwaliteit

Grote nevengeul. Gans. Gans Aanvullen met materiaal uit het projectgebied, van dezelfde of betere milieukwaliteit Gans L a a d po nt o n in om de waterveiligheid te De Waal heeft in de een en T H de waterkwaliteit te Door schoon en gezond Waalbanddijk Orchidee Grote nevengeul Weggraven scheidingsdam tussen de twee

Nadere informatie

Bewonersavond Zeeheldenbuurt Waterproof 22 juni /07/2017 1

Bewonersavond Zeeheldenbuurt Waterproof 22 juni /07/2017 1 Bewonersavond Zeeheldenbuurt Waterproof 22 juni 2017 05/07/2017 1 Programma Plenair deel (19.30 tot ongeveer 20.30) 1. Welkom (Edgar de Bruijn) 2. Blik op Zeeheldenbuurt Waterproof (bewoner ZHB) 3. Interview

Nadere informatie

Toelichting op te onttrekken wegverbindingen binnen de gemeente Venray

Toelichting op te onttrekken wegverbindingen binnen de gemeente Venray Toelichting op te onttrekken wegverbindingen binnen de gemeente Venray [1] Venrayseweg (N270) Asfaltweg (inclusief noordelijk fietspad = Asfalt) Waarom functie onttrekken? Wanneer functie onttrekken? De

Nadere informatie

Nummer 29 november 2014

Nummer 29 november 2014 Nummer 29 november 2014 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer de behandeling van het eenrichtingsverkeer in de gemeenteraad.

Nadere informatie

Verbreding A1 Bunschoten Hoevelaken Combinatie Van Gelder - Mobilis

Verbreding A1 Bunschoten Hoevelaken Combinatie Van Gelder - Mobilis Geachte heer/mevrouw, Hierbij ontvangt u van ons de eerste nieuwsbrief over de realisatie Verbreding A1 Bunschoten-Spakenburg richting het Knooppunt Hoevelaken. Deze nieuwsbrief heeft het doel u te informeren

Nadere informatie