Huishoudelijk Reglement P10. Statuut: De regels en bepalingen die ten grondslag liggen aan de P10 en die door de gezamenlijke leden zijn vastgesteld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huishoudelijk Reglement P10. Statuut: De regels en bepalingen die ten grondslag liggen aan de P10 en die door de gezamenlijke leden zijn vastgesteld."

Transcriptie

1 Huishoudelijk Reglement P10 1. Begrippen en definities Statuut: De regels en bepalingen die ten grondslag liggen aan de P10 en die door de gezamenlijke leden zijn vastgesteld. Huishoudelijk reglement: Een geheel van regels en richtlijnen die ene nadere detaillering en aanvulling zijn op het statuut. In overeenstemming met een bepaling (artikel 12, lid 2) in het statuut worden ze vastgesteld door het Algemeen Bestuur, op voorstel van het Dagelijks Bestuur. Lid van het netwerk: Een gemeente die voldoet aan de bepaling over het lidmaatschap in het statuut en die bij oprichting dan wel bij een later besluit van het Algemeen Bestuur als lid is aangemerkt.

2 2. Vaststellen Statuut en Huishoudelijk reglement De vaststelling van het statuut evenals wijzigingen, is geregeld in artikel 13 van het statuut en behoeft geen nadere uitwerking. Ook de vaststelling van dit huishoudelijk reglement met daarin opgenomen het financieel reglement is in het statuut afdoende geregeld in artikel 12: het Algemeen Bestuur stelt vast, op voorstel van het Dagelijks Bestuur.

3 3. Lidmaatschap, toetreding en beëindiging 3.1 Procedure toetreding nieuwe leden Status verzoek tot toetreding Een verzoek tot lidmaatschap van de P10 dient afkomstig te zijn van het college van B&W van een gemeente en te worden gericht aan de voorzitter van de P Agendering verzoek tot toetreding Het verzoek wordt geagendeerd voor de eerstvolgende vergadering van het Dagelijks Bestuur. Daar wordt een afspraak gemaakt over de behandeling van het toetredingsverzoek en stelt het Dagelijks Bestuur een advies op over het verzoek aan het Algemeen Bestuur. Het verzoek en het advies van het Dagelijks Bestuur wordt tevens gemeld aan het Algemeen Bestuur (als onderdeel van de vergaderstukken van de eerstkomende vergadering of via een e- mail) met daarbij de aankondiging voor welke vergadering van het Algemeen Bestuur een voorstel n.a.v. het verzoek geagendeerd wordt Besluit over verzoek tot toetreding In de eerstvolgende vergadering van het Algemeen Bestuur besluit het Algemeen Bestuur conform artikel 8 lid 1 van het statuut over het toelatingsverzoek. Binnen twee weken na deze vergadering ontvangt de betreffende gemeente antwoord op het verzoek. 3.2 Procedure vrijwillige beëindiging lidmaatschap Verzoek beëindiging lidmaatschap Vrijwillige beëindiging van het lidmaatschap van de P10 geschiedt altijd met ingang van een nieuw kalenderjaar. Het verzoek tot beëindiging dient afkomstig te zijn van het college van B&W, is gericht aan de voorzitter en bevat een datum waarop het lid het lidmaatschap wenst te beëindigen Afhandeling verzoek beëindiging lidmaatschap Het verzoek wordt ter kennis gebracht van het Algemeen Bestuur Financiële afwikkeling beëindiging lidmaatschap Indien na beëindiging van het lidmaatschap er financiële middelen terugvloeien naar de leden die betrekking hebben op de periode waarin een gemeente nog lid was, ontvangt ook het voormalige lid zijn evenredige aandeel. 3.3 Onvrijwillige beëindiging van het lidmaatschap Mogelijkheid onvrijwillige beëindiging lidmaatschap Onvrijwillige beëindiging van het lidmaatschap is mogelijk indien een lid niet meer voldoet aan de criteria van het lidmaatschap conform

4 het statuut (artikel 1), resp. indien een lid niet de vastgestelde contributie afdraagt Voorstel en besluit onvrijwillige beëindiging lidmaatschap Een voorstel om een lidmaatschap onvrijwillig te beëindigen is afkomstig van het Dagelijks Bestuur en wordt ter besluitvorming voorgelegd aan het Algemeen Bestuur. Het lidmaatschap wordt na het besluit van het Algemeen Bestuur met onmiddellijke ingang beëindigd. Contributie die betrekking heeft op de periode na beëindiging wordt, indien nodig, verrekend met openstaande verplichtingen en anders terugbetaald.

5 4. Besluitvorming 4.1 Quorum en besluitvorming in het Algemeen Bestuur Quorum Conform het statuut dient voor een besluit van het Algemeen Bestuur een meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. In het statuut is tevens geregeld dat vertegenwoordiging door een andere gemeente mogelijk is. In aanvulling daarop: vertegenwoordiging door een andere gemeente dient voorafgaande aan de vergadering schriftelijk of per bij de voorzitter kenbaar worden gemaakt Besluitvorming Conform het statuut geschiedt besluitvorming ter vergadering met volstrekte meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen (= de helft plus een) De besluitvorming ter vergadering over de voorzitter van de P10 (artikel 7 statuut)geschiedt met volstrekte meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen (de helft plus een) van de in de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde gemeenten. Conform het statuut geschiedt de stemming ter vergadering mondeling tenzij de voorzitter schriftelijke stemming gewenst acht of één der stemgerechtigden dit voor de stemming verlangt. Schriftelijke stemming geschiedt bij ongetekende, gesloten briefjes. In aanvulling daarop: voorafgaande aan een schriftelijke stemming wordt een uit twee personen bestaand stembureau benoemd op voorstel van de voorzitter van het Algemeen Bestuur. Het eerst benoemde lid fungeert als voorzitter van het stembureau. Dit stembureau wordt belast met het controleren en tellen van de stembriefjes. Conform het statuut is ook besluitvorming mogelijk buiten de vergadering. Dit dient te geschieden per . In aanvulling daarop: een verzoek om een keuze of standpuntbepaling in een kwestie die des Algemeen Bestuur is en waarmee in de ogen van het Dagelijks Bestuur niet gewacht kan worden tot de volgende vergadering van het Algemeen Bestuur, kan per aan de leden worden voorgelegd. De antwoordtermijn die daarbij in acht wordt genomen, wordt per situatie door de voorzitter bepaald. 4.2 Quorum en besluitvorming in het Dagelijks Bestuur Quorum In het statuut is voor het Dagelijks Bestuur geen quorumafspraak opgenomen. In aanvulling daarop: om in het Dagelijks Bestuur besluiten te kunnen nemen is een quorum nodig dat bestaat uit de meerderheid van de leden.

6 Besluitvorming Conform het statuut geschiedt besluitvorming ter vergadering met volstrekte meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen (de helft plus een) ten het statuut op onderdelen een andere meerderheid voorschrijft. Conform het statuut is ook besluitvorming mogelijk buiten de vergadering. Dit dient te geschieden per . In aanvulling daarop: een verzoek om een keuze of een standpuntbepaling in een kwestie die des Dagelijks Bestuur is en waarmee in de ogen van de voorzitter niet gewacht kan worden tot de volgende vergadering van het Dagelijks Bestuur, kan per aan de leden van het Dagelijks Bestuur worden voorgelegd. De antwoordtermijn die daarbij in acht wordt genomen, wordt per situatie door de voorzitter bepaald. 4.3 Quorum en besluitvorming in de kerngroep Quorum Voor de besluitvorming en/of standpuntbepaling in de kerngroep geldt geen quorum Besluitvorming Besluitvorming/standpuntbepaling ter vergadering. Het is de verantwoordelijkheid van de ambtelijk secretaris (voorzitter kerngroep) ervoor te zorgen dat er voldoende draagvlak is voor het standpunt. Indien de ambtelijk secretaris dat wenselijk acht kan er gestemd worden. Dan geldt de lijn van Algemeen Bestuur en Dagelijks Bestuur namelijk volstrekte meerderheid van geldig uitgebrachte stemmen (= de helft plus een) Besluitvorming/standpuntbepaling per . Een verzoek om een keuze of standpuntbepaling in een kwestie waarmee in de ogen van de ambtelijk secretaris of P10 consulent niet gewacht kan worden op de volgende vergadering van de kerngroep kan per worden voorgelegd. De termijn die gehanteerd wordt voor de beantwoording wordt per situatie door de ambtelijk secretaris of de P10 consulent bepaald en is afhankelijk van onderwerp, actualiteit en urgentie. Ook hierbij geldt dat het de verantwoordelijkheid is van de ambtelijk secretaris om ervoor te zorgen dat er voldoende draagvlak is voor een standpunt. 4.4 Quorum en besluitvorming in de werkgroepen Quorum Voor de besluitvorming en/of standpuntbepaling in de werkgroepen geldt geen quorum Besluitvorming Besluitvorming/standpuntbepaling ter vergadering.

7 Het is de verantwoordelijkheid van de voorzitter ervoor te zorgen dat er voldoende draagvlak is voor een werkgroep standpunt. Indien de voorzitter dat wenselijk acht kan er gestemd worden. Dan geldt de lijn van Algemeen Bestuur en Dagelijks Bestuur namelijk volstrekte meerderheid van geldig uitgebrachte stemmen (= de helft plus een) Besluitvorming/standpuntbepaling per . Een verzoek om een keuze of standpuntbepaling in een kwestie waarmee in de ogen van de voorzitter niet gewacht kan worden op de volgende werkgroepvergadering kan per aan de werkgroep worden voorgelegd. De termijn die gehanteerd wordt voor de beantwoording wordt per situatie door de voorzitter bepaald en is afhankelijk van onderwerp, actualiteit en urgentie. Ook hierbij geldt dat het de verantwoordelijkheid is van de voorzitter om ervoor te zorgen dat er voldoende draagvlak is voor een werkgroepstandpunt.

8 5. Instellen werkgroepen 5.1 Instellen van werkgroepen Het statuut maakt het mogelijk dat er naast het Algemeen Bestuur, het Dagelijks Bestuur en de kerngroep, werkgroepen worden ingesteld op grond van de speerpunten. Het instellen van de werkgroepen is de bevoegdheid van het Dagelijks Bestuur. Het initiatief tot het instellen van een werkgroep kan worden genomen door de leden van de P10. Doelstelling en werkwijze van een werkgroep worden opgesteld in opdracht van het Dagelijks Bestuur, vastgesteld conform artikel 5, lid 9 van het statuut. 5.2 Leden werkgroepen Gemeenten die lid zijn van de P10 kunnen zich als lid van een ambtelijke werkgroep aanmelden. In elke werkgroep is minimaal één lid, ook lid van de kerngroep. 5.3 Voorzitterschap werkgroepen Het voorzitterschap van een werkgroep wordt vervuld door de leden van het Dagelijks Bestuur, niet zijnde de voorzitter. 5.4 Aansturing werkgroepen De werkgroepen worden conform artikel 9, lid 2 van het statuut aangestuurd door de kerngroep. 5.5 Taken werkgroepen De werkgroepen zijn ingesteld aan de hand van de speerpunten van de P10, zoals vastgesteld in het jaarplan. De werkgroep is belast met de uitvoering van het jaarplan. De werkgroepen bereiden hiervoor stukken voor ter besluitvorming van het Dagelijks en Algemeen Bestuur.

9 6. Financieel reglement 6.1 Aangaan financiële verplichtingen De ambtelijk secretaris, de P10 consulent en het P10 secretariaat zijn bevoegd om financiële verplichtingen aan te gaan op basis van de in de begroting vastgestelde budgetten. Verplichtingen inzake bedragen > worden aan het Dagelijks Bestuur voorgelegd. 6.2 Inkoopfacturen Rekeningen kunnen digitaal worden gestuurd naar of met de post naar: P10 Gemeente Sluis T.A.V. D de Clerck Postbus AA Oostburg De inkoopfacturen worden voorgelegd aan de P10 consulent om na te gaan of deze inhoudelijk akkoord zijn (in overeenstemming met de gemaakte afspraken en geleverde prestaties). Hierna gaan de inkoopfacturen binnen de gemeente Sluis de routing in en worden geautoriseerd door de budgethouder. Binnen de gemeente Sluis wordt een standaard betalingstermijn van 30 dagen gehanteerd. Op inkoopfacturen moet minimaal adresgegevens leverancier, bankrekeningnummer, inschrijving Kamer van Koophandel en btw nummer staan. 6.3 Onkostendeclaraties Voor onkostendeclaraties geldt dezelfde procedure als bij inkoopfacturen. Als het een persoonlijke declaratie betreft dan wordt een uitzondering gemaakt voor inschrijving Kamer van Koophandel en btw nummer. 6.4 Contributies Conform artikel 11 lid 2 van het statuut wordt de hoogte van de contributie jaarlijks vastgesteld door het Algemeen Bestuur. De contributienota's worden uiterlijk 30 april verstuurd naar de deelnemende gemeenten. De betalingstermijn voor deze nota's is 30 dagen en hierna worden invorderingsmaatregelen genomen. 6.5 Planning & control cyclus

10 Conform artikel 11 lid 4 en lid 5 worden jaarlijks een begroting en jaarrekening vastgesteld door het Algemeen Bestuur. Op verzoek van het Dagelijks Bestuur worden ook gedurende het jaar periodiek cijfermatige overzichten verstrekt met de stand van zaken van de uitputting van de budgetten. 7. Onvoorziene zaken In alle gevallen waarin het huishoudelijk reglement niet voorziet beslist het Algemeen Bestuur en stelt daarbij tevens vast of het besluit een aanvulling vormt op het Huishoudelijk Reglement.

Huishoudelijk reglement G32 Stedennetwerk (waarin opgenomen het Financieel reglement)

Huishoudelijk reglement G32 Stedennetwerk (waarin opgenomen het Financieel reglement) Huishoudelijk reglement G32 Stedennetwerk (waarin opgenomen het Financieel reglement) Vastgesteld: 19 februari 2016 Inhoudsopgave: 1. Begrippen en definities 2. Vaststellen Statuut en Huishoudelijke reglement

Nadere informatie

Lidmaatschap. Van het bestuur. Huishoudelijk reglement. Certified Media Professionals; gevestigd te IJsselstein, Hugo Poortmanstraat 12, 3404AK.

Lidmaatschap. Van het bestuur. Huishoudelijk reglement. Certified Media Professionals; gevestigd te IJsselstein, Hugo Poortmanstraat 12, 3404AK. Certified Media Professionals; gevestigd te IJsselstein, Hugo Poortmanstraat 12, 3404AK. Lidmaatschap Artikel 1 - Lid worden Wijze van toetreding als lid van de vereniging geschiedt met inachtname van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten.

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Statuten en reglementen Artikel 1 Door toe te treden tot de vereniging, onderwerpt ieder lid zich aan

Nadere informatie

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld.

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld. 1. Inleiding 1. De vereniging Contactgroep Postactieven regio Soesterberg is gevestigd op de vliegbasis Soesterberg, gemeente Soest. De vereniging heeft notarieel vastgelegde statuten en is ingeschreven

Nadere informatie

Artikel 2 Het huishoudelijk reglement wordt vastgesteld door de Algemene ledenvergadering.

Artikel 2 Het huishoudelijk reglement wordt vastgesteld door de Algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vergeb. Doelstelling Artikel 1 De vereniging heeft als doel het bewaken van de continuïteit van administratieve software pakketten van BCT Guiding Documents die in gebruik zijn

Nadere informatie

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-vereniging Stationsstraat 6b 3862 CG NIJKERK Pagina 1 van 5 Het lidmaatschap en het donateurschap Artikel 1. 1 Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door

Nadere informatie

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Westerkwartier. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Leek. Artikel 2 Duur

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vereniging Gespecialiseerde Verpleegkundige Kindzorg

Huishoudelijk reglement Vereniging Gespecialiseerde Verpleegkundige Kindzorg Huishoudelijk reglement Vereniging Gespecialiseerde Verpleegkundige Kindzorg Aangepast ledenvergadering februari 2014 1 Algemeen Reglement Het Huishoudelijk Reglement bevat bepalingen die de statuten van

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE AGAAT. per

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE AGAAT. per HUISHOUDELIJK REGLEMENT DE AGAAT per 01-01-2012 Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen Statuten Statuten zoals vastgesteld bij notariële akte dd 17-03-2011 ten kantore van notaris van Burik te Cuijk. De met een

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Woningbouwvereniging De Goede Woning Neerijnen

Huishoudelijk Reglement. Woningbouwvereniging De Goede Woning Neerijnen Huishoudelijk Reglement Woningbouwvereniging De Goede Woning Neerijnen Vastgesteld in de ALV 11 oktober 2016 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT WONINGBOUWVERENIGING DE GOEDE WONING NEERIJNEN Artikel 1 - Definities

Nadere informatie

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Naam, zetel, duur Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Aziatische Sporten Arashi, en is gevestigd te Enschede. 2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg Vooraf De Brede Sociaal Maatschappelijke Raad (BSMR) van de gemeente Doesburg adviseert het College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement NVFB

Huishoudelijk reglement NVFB Huishoudelijk reglement NVFB Doc.nr. 458529 versie 18-05-2010 1 Doc.nr. 458529 versie 18-05-2010 2 Artikel 1 Algemene bepaling Dit reglement is opgesteld conform het bepaalde in artikel 28 van de statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association

Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association (publicatiedatum: december 2015) (bij onduidelijkheid of het ontbreken van bepaalde zaken gelden de statuten boven het HHR) De Young Physiotherapist

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden Huishoudelijk Reglement 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten. Bij toetreding als lid hebben zij het recht een exemplaar van de statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Novak Nederlandse organisatie van accountants en accountantskantoren 1 april 2014 1 Huishoudelijk reglement Novak Nederlandse organisatie van accountants en accountantskantoren

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen 1. Begrippen Huurdersbelang Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huurdersvertegenwoordiging Huurdersvertegenwoordiging zoals opgetekend in de

Nadere informatie

ART. 3 VERENIGINGSJAAR Het verenigingsjaar, tevens boekjaar, loopt van 1 juni tot en met 31 mei daaropvolgend.

ART. 3 VERENIGINGSJAAR Het verenigingsjaar, tevens boekjaar, loopt van 1 juni tot en met 31 mei daaropvolgend. I._ALGEMENE_BEPALINGEN ART. 1 NAAM EN ZINSPREUK De naam van de vereniging luidt: AGORA en het besluit tot oprichting is genomen op 19 mei 1993 te Glimmen. De zinspreuk van de vereniging luidt: Vriendschap

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

Reglement Verantwoordingsorgaan Stichting Personeelspensioenfonds APG

Reglement Verantwoordingsorgaan Stichting Personeelspensioenfonds APG Reglement Verantwoordingsorgaan Stichting Personeelspensioenfonds APG Laatstelijk gewijzigd door het bestuur van Stichting Personeelspensioenfonds APG op 27 november 2013 1 REGLEMENT VOOR HET VERANTWOORDINGSORGAAN

Nadere informatie

Reglement van het Verantwoordingsorgaan. Stichting Personeelspensioenfonds APG (PPF APG)

Reglement van het Verantwoordingsorgaan. Stichting Personeelspensioenfonds APG (PPF APG) Reglement van het Verantwoordingsorgaan Stichting Personeelspensioenfonds APG (PPF APG) Versie: 1 januari 2018 SAMENSTELLING Artikel 1 1. Het verantwoordingsorgaan bestaat uit 7 leden, waarvan 2 leden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

Coöperatieve Vereniging Pingjum U.A.

Coöperatieve Vereniging Pingjum U.A. Coöperatieve Vereniging Pingjum U.A. Huishoudelijk Reglement ( vast te stellen op 14 oktober 2015 ) Artikel 1: ALGEMEEN 1.1 De Coöperatieve Vereniging Pingjum U.A. [hierna: de Coöperatie] is gevestigd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CONTACTGROEP BEDRIJFSHULPVERLENING VELUWEZOOM Maart 2012 Pagina 1 / 5 NAAM Artikel 1 De contactgroep draagt de naam: Contactgroep Bedrijfshulpverlening Veluwezoom DOEL Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rij- en Jachtvereniging DE KEMPEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rij- en Jachtvereniging DE KEMPEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rij- en Jachtvereniging DE KEMPEN DE LEDEN ART. 1 Art. 2 Art. 3 Art. 4 Art. 5 Art. 6 Aanmelding voor het lidmaatschap Degene die als lid van de vereniging wil toetreden maakt dit

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2012 van de NEDERLANDSE VERENIGING voor VEILIGHEIDSKUNDE Huishoudelijk Reglement NVVK 2012.doc HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2012 NEDERLANDSE VERENIGING voor VEILIGHEIDSKUNDE INLEIDENDE

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3

Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2016 Lidmaatschap Artikel 1 1. Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door invulling en toezending van een daartoe strekkend formulier aan het verenigingsbureau. Het bestuur

Nadere informatie

Oudervereniging t Hooghe Landt

Oudervereniging t Hooghe Landt Oudervereniging t Hooghe Landt Ouders en verzorgers in de Oudervereniging voor de kinderen en de school HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING VAN T HOOGHE LANDT COLLEGE DEFINITIES Artikel 1 Ouders: de

Nadere informatie

Statuten Soerens Belang

Statuten Soerens Belang Statuten Soerens Belang NAAM ZETEL EN DUUR Artikel 1 De vereniging draagt de naam "SOEREN`S BELANG" en is gevestigd te Laag-Soeren, gemeente Rheden. Artikel 2 De vereniging is aangegaan voor onbepaalde

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VTW 5 september 2013-1 -

Huishoudelijk Reglement VTW 5 september 2013-1 - Huishoudelijk Reglement VTW 5 september 2013-1 - HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN TOEZICHTHOUDERS IN WONINGCORPORATIES Inhoudsopgave: Artikel 1: Algemeen Artikel 2: Leden Artikel 3: Contributie,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

Bijlage 4. Huishoudelijk Reglement

Bijlage 4. Huishoudelijk Reglement Bijlage 4 Huishoudelijk Reglement INHOUDSOPGAVE 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden... 3 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten.... 3 1.2 Vertegenwoordiging... 3 1.3

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Centrale Medezeggenschapraad Hogeschool der Kunsten Den Haag

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Centrale Medezeggenschapraad Hogeschool der Kunsten Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Centrale Medezeggenschapraad Hogeschool der Kunsten Den Haag Inhoudsopgave Begripsbepalingen Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Vergadering van de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk

Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk Artikel 1 - Verwijzing naar wettelijke basis De gemeenteraadbeslissing van 7 maart 2013 tot de delegatie van budgethouderschap aan wijkcomités en burgerinitiatieven.

Nadere informatie

Artikel 2 De Voorzitter stelt in overleg met de secretaris de agenda voor de vergaderingen van de Commissie op.

Artikel 2 De Voorzitter stelt in overleg met de secretaris de agenda voor de vergaderingen van de Commissie op. Bestuursreglement van de Technische commissie bodembeweging als bedoeld in artikel 121 juncto 109 van de Mijnbouwwet. Vergaderingen Plaats en tijd Artikel 1 De Voorzitter belegt na overleg met de secretaris

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Inleiding Dit Huishoudelijk Reglement (HHR) is een uitwerking van de statuten van 14 oktober 2010 van de MD Verenging, conform de in artikel 20 van deze statuten geboden mogelijkheid.

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg Hoofdstuk 1:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement.

Huishoudelijk Reglement. Huishoudelijk Reglement. Dit reglement dient uitsluitend ter aanvulling van de statuten van de Vereniging van Eigenaren Noorderplassen. Dit reglement is vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering op 24

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

Het bestuur van de gemeenschappelijke regeling bedrijfsvoeringsorganisatie Syntrophos;

Het bestuur van de gemeenschappelijke regeling bedrijfsvoeringsorganisatie Syntrophos; BIJLAGE 1e Het bestuur van de gemeenschappelijke regeling bedrijfsvoeringsorganisatie Syntrophos; gelet op artikel 33 Wet gemeenschappelijke regelingen, artikel 52 van de Gemeentewet en artikel 9, lid

Nadere informatie

VERENIGING VSE. Postbus 499, 8000 AL, Zwolle.

VERENIGING VSE. Postbus 499, 8000 AL, Zwolle. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VSE versie:10 december 2009 Postbus 499, 8000 AL, Zwolle vse@gbouw.nl VERENIGING VSE INHOUDSOPGAVE Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Aanwezigheid en geldige besluitvorming...

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad CS De Hoven, locatie Uilenhof

Huishoudelijk reglement Ouderraad CS De Hoven, locatie Uilenhof OUDERRAAD Huishoudelijk reglement Ouderraad CS De Hoven, locatie Uilenhof Versie 2014 Gorinchem, 1 september 2014 Huishoudelijk reglement Ouderraad CS De Hoven, locatie Uilenhof Verveelvoudigen voor eigen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Coöperatie ValleiEnergie U.A.

Huishoudelijk Reglement Coöperatie ValleiEnergie U.A. Huishoudelijk Reglement Coöperatie ValleiEnergie U.A. Dit huishoudelijk reglement sluit aan op de statuten van de Coöperatie ValleiEnergie U.A. (verder CVE), zoals ze voorgelegd worden aan de ALV van november

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VvSL

Huishoudelijk Reglement VvSL Huishoudelijk Reglement VvSL Preambule. In de statuten van de VvSL is in artikel 12 huishoudelijk reglement het volgende opgenomen: De algemene vergadering stelt op voorstel van het algemeen bestuur en

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de vereniging Verzekeringsplatform Overheden (V.P.O.) hierna te noemen de vereniging gevestigd te Rotterdam (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Apothekersvereniging Midden-Nederland

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Apothekersvereniging Midden-Nederland Ref: EK (26 januari 2018.4) Dos: 2018.0086.01 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Apothekersvereniging Midden-Nederland (vastgesteld door de algemene ledenvergadering d.d. 27 maart 1996, gewijzigd d.d. 11 mei

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement GMR

Huishoudelijk reglement GMR Huishoudelijk reglement GMR Versie: 1.0 Status: vastgesteld Datum: 14-12-2017 Inhoud 1. Doelstelling... 3 2. Samenstelling... 3 3. Rooster van aan- en aftreden... 3 4. Taakverdeling en functieomschrijvingen

Nadere informatie

Inleiding en achtergrond huishoudelijk reglement

Inleiding en achtergrond huishoudelijk reglement Inleiding en achtergrond huishoudelijk reglement Voor u ligt het huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van de Christelijke Basisschool Het Mozaïek. Met het huishoudelijk reglement worden

Nadere informatie

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur.

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur. Statuten Spoorweg Sportvereniging Venlo (Notarieel bekrachtigd op 9 juni 1999) (artikel 01 t/m 19) 1 e wijziging art. 11 met ingang van 25 maart 2011. 2 e wijziging art. 5+6+7 met ingang van 30 maart 2012.

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

a. Het lidmaatschap wordt aangegaan als bepaald in artikel 5 van de statuten.

a. Het lidmaatschap wordt aangegaan als bepaald in artikel 5 van de statuten. Huishoudelijk reglement van de bridgeclub "Sans Atout" te Barendrecht Artikel 1 - Begrippen In dit huishoudelijk reglement worden verder aangeduid: a. De Bridgeclub "Sans Atout" als "SA" b. Het Bestuur

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vereniging

Huishoudelijk reglement vereniging Huishoudelijk reglement vereniging EHBO vereniging Sint Christophorus Heemskerk Naam en plaats De vereniging draagt de naam: E.H.B.O. vereniging Sint Christophorus, opgericht 18 februari 1954 te Heemskerk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vastgesteld door het bestuur d.d. 17 mei 2017 snf.div.14216520-1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Stichting Normering Flexwonen kent een aantal organen waaronder het Bestuur, de Raad

Nadere informatie

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf Artikel 1. Doel en middelen. Smartlappenkoor Lingewaard tracht het in artikel 3 van de statuten omschreven doel te bereiken door: a. Het organiseren van repetitieavonden en optredens. b. Het bevorderen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

door de NVF gebruikt kan worden voor de communicatie met leden.

door de NVF gebruikt kan worden voor de communicatie met leden. Dit Huishoudelijk reglement is opgesteld krachtens artikel 10 van de statuten. Indien en voor zover vereist voor een goed begrip van dit Huishoudelijk Reglement, dient een verwijzing naar een enkelvoud

Nadere informatie

Stichting Kwaliteitsborging Installatiesector. Centraal College van Deskundigen Installatiesector. Huishoudelijk Reglement CCvDI

Stichting Kwaliteitsborging Installatiesector. Centraal College van Deskundigen Installatiesector. Huishoudelijk Reglement CCvDI Datum: 24.10 2005 Stichting Kwaliteitsborging Installatiesector CCvDI Centraal College van Deskundigen Installatiesector Huishoudelijk Reglement CCvDI D03 Vastgesteld door het CCvDI op. Artikel 1 algemeen

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten ALGEMEEN Artikel 1: Algemeen Dit reglement is opgesteld conform artikel 11.2 van de statuten van de vereniging. Artikel 2: Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier

Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier Huishoudelijk Reglement Concept 2 maart 2013 1e uitgave - 11-03-1987 2e uitgave - 02-03-2007 (1e wijziging) 3e uitgave - 05-03-2011 (2e wijziging) 4e uitgave - 02-03-2013

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 1. Lid van de vereniging kunnen worden meerderjarige natuurlijke personen. Jongeren die de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt kunnen jeugdlid worden, dit

Nadere informatie

Allen & Overy LLP. Akte van statutenwijziging Stichting Delta Lloyd Vrijgestelde Fondsen

Allen & Overy LLP. Akte van statutenwijziging Stichting Delta Lloyd Vrijgestelde Fondsen Allen & Overy LLP Akte van statutenwijziging Stichting Delta Lloyd Vrijgestelde Fondsen 0115022-0000008 99130174 STATUTEN: HOOFDSTUK 1. Artikel 1. Begripsbepalingen. 1.1 In deze statuten hebben de volgende

Nadere informatie

VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemene bepalingen In dit reglement kunnen verwijzingen staan in de mannelijke persoonsvorm, maar hier dient men ook de vrouwelijke

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Universitair Centrum Psychiatrie (UCP)

Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) Paragraaf 1: Begripsbepalingen Artikel 1 1. Achterban: Personen wiens belangen door de Cliëntenraad worden behartigd. Tot de

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE AUDIT, COMPLIANCE EN RISICO COMMISSIE VAN PROPERTIZE B.V.

REGLEMENT VOOR DE AUDIT, COMPLIANCE EN RISICO COMMISSIE VAN PROPERTIZE B.V. REGLEMENT VOOR DE AUDIT, COMPLIANCE EN RISICO COMMISSIE VAN PROPERTIZE B.V. Datum: 11 mei 2015 Artikel 1. Definities AvA: Commissie: Reglement: RvB: RvC: Vennootschap: de algemene vergadering van aandeelhouders

Nadere informatie

Activiteitencommissie. Huishoudelijk Reglement. Definities. Artikel 1

Activiteitencommissie. Huishoudelijk Reglement. Definities. Artikel 1 Activiteitencommissie Huishoudelijk Reglement Definities Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Activiteitencommissie: de geledingraad van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Personeelsvereniging Dow Benelux - Terneuzen Huishoudelijk Reglement Personeelsvereniging Dow-Benelux Terneuzen Personeelsvereniging Dow Benelux - Terneuzen ALGEMEEN Artikel 1. Het Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

Statuten Ecolonie. Artikel 1. Artikel 2 - Doel. Artikel 3 - Middelen. Artikel 4 - Zetel. Artikel 5 - Leden

Statuten Ecolonie. Artikel 1. Artikel 2 - Doel. Artikel 3 - Middelen. Artikel 4 - Zetel. Artikel 5 - Leden Statuten Ecolonie Artikel 1 Met de huidige statuten is door de betrokkenen een vereniging opgericht volgens de wet van 1 juli 1901 en het dekreet van 16 augustus 1901 onder de titel: ECOLONIE, CENTRE ECOLOGIQUE

Nadere informatie

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 Artikel 1. 1.1. De naam van de vereniging is Federatie van Assurantieclubs. In deze

Nadere informatie

INTERNE SPELREGELS STATUTEN

INTERNE SPELREGELS STATUTEN Vervangt: Versie 1 INTERNE SPELREGELS Vervangen door: Grondslag: Bestuurs- en Algemene Leden Vergadering Doc./Versie-nr.: 3.1.1/2 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging is genaamd: NEDERLANDSE

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement medezeggenschapsraad

Huishoudelijk reglement medezeggenschapsraad Inleiding en achtergrond huishoudelijk reglement Voor u ligt het huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van SBO de Boekanier. Met het huishoudelijk reglement worden onderlinge regels en afspraken

Nadere informatie

STATUTEN NEDERLANDS INSTITUUT VOOR BIOLOGIE

STATUTEN NEDERLANDS INSTITUUT VOOR BIOLOGIE STATUTEN NEDERLANDS INSTITUUT VOOR BIOLOGIE NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Nederlands Instituut voor Biologie (bij afkorting: NIBI), 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Utrecht.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Auteurs: Dedier Chaigneau Floris Romeijn Sander van Doesburg Jelle Zeilstra Remco Vink 21 februari 2017 Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 2 Leden 2 3 Contributie 2 4 Straffen 3 5 Algemenen leden vergadering 3

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD BASIS VOOR HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Het huishoudelijk reglement van de Stichting Seniorenraad Meierijstad, hierna Stichting te noemen,

Nadere informatie

Artikel 6 Lid van de vereniging kan zijn iedere natuurlijk persoon die instemt met het doel van de vereniging.

Artikel 6 Lid van de vereniging kan zijn iedere natuurlijk persoon die instemt met het doel van de vereniging. Statuten Zoals vastgesteld door het Congres bijeen op 16 december 1990 te Wageningen; waarna verleden in een akte houdende de oprichting van de vereniging, op 4 januari 1991 te Amsterdam; en voor het laatst

Nadere informatie

Commissie van Advies reglement

Commissie van Advies reglement Commissie van Advies reglement CvA-Reglement Commissie van Advies reglement Stichting Studenten Activiteiten Paragraaf 1 algemeen Art.1 Art.2 Art.3 Het Commissie van Advies reglement is het reglement van

Nadere informatie

Reglement verantwoordingsorgaan 2014

Reglement verantwoordingsorgaan 2014 Reglement verantwoordingsorgaan 2014 Artikel 1 Definities Het pensioenfonds De statuten De Stichting Pensioenfonds Delta Lloyd; De statuten van het pensioenfonds; Het verantwoordingsorgaan Het verantwoordingsorgaan

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School :

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen.

Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen. Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen.... 2 1. art. 1.... 2 1. art. 2.... 2 1. art. 3.... 2 Hoofdstuk 2. Van de leden... 2 2. art. 1.... 2 Hoofdstuk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen Pagina 1 van 5 Oprichting Artikel 1 Fotogroep ƒ/2 is opgericht op 04 februari 2014 en functioneert conform artikel 4 van het huishoudelijk reglement van de afdelingsvereniging, hierna te noemen de afdeling,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDENRAAD. FidesWonen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDENRAAD. FidesWonen HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDENRAAD FidesWonen versie 3.0 Middelharnis, 24 mei 2018 Artikel 1 Lidmaatschap 1. Lid van de vereniging kunnen worden zij die de leeftijd van achttien jaar hebben bereikt. 2.

Nadere informatie

Statuten Soerens Belang

Statuten Soerens Belang BIJLAGE 6 HUIDIGE STATUTEN VAN DE VERENIGING SOERENS BELANG Statuten Soerens Belang NAAM ZETEL EN DUUR Artikel 1 De vereniging draagt de naam "SOEREN`S BELANG" en is gevestigd te Laag Soeren, gemeente

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEHORENDE BIJ DE STATUTEN VAN STICHTING LANDELIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEHORENDE BIJ DE STATUTEN VAN STICHTING LANDELIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEHORENDE BIJ DE STATUTEN VAN STICHTING LANDELIJK EXPERTISE CENTRUM KINDERMISHANDELING I. ALGEMEEN Artikel 1 Algemeen 1.1 Begrippen: - Stichting Landelijk Expertise Centrum Kindermishandeling:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING EUROPESE BEVEILIGINGSBEDRIJVEN (de meest recente versie is te raadplegen op www.veb.nl)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING EUROPESE BEVEILIGINGSBEDRIJVEN (de meest recente versie is te raadplegen op www.veb.nl) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING EUROPESE BEVEILIGINGSBEDRIJVEN (de meest recente versie is te raadplegen op www.veb.nl) Concept: Dit reglement geldt als aanvulling op en uitwerking van de statuten van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT O.b.s. Henri Dunant Kerkstraat 15 3363BP Sliedrecht Versie: April 2012 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Doelstelling... 2 3. De MR leden 3.1 bezetting...

Nadere informatie

a. WHW: Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (van 8 oktober 1993, te raadplegen op

a. WHW: Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (van 8 oktober 1993, te raadplegen op STATUTEN VMH Artikel 1: Begripsbepalingen In deze statuten wordt verstaan onder: a. WHW: Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (van 8 oktober 1993, te raadplegen op www.overheid.nl/bwbr00005682);

Nadere informatie

Reglement van Orde van het college

Reglement van Orde van het college Reglement van Orde van het college Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tynaarlo; gelet op artikel 52 Gemeentewet besluiten vast te stellen het: Reglement van orde voor de vergaderingen en andere

Nadere informatie

NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL

NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam. "NEDERLANDSE VERENIGING TOT ONTWIKKELING VAN HET REKEN/WISKUNDE ONDERWIJS" 2. De vereniging heeft haar zetel te Utrecht. 3. De vereniging

Nadere informatie

Reglement Remuneratiecommissie NSI N.V.

Reglement Remuneratiecommissie NSI N.V. Artikel 1. Toepasselijkheid... 2 Artikel 2. Samenstelling Remuneratiecommissie... 2 Artikel 3. Taken van de Remuneratiecommissie... 2 Artikel 4. Vergaderingen... 4 Artikel 5. Informatie... 5 Artikel 6.

Nadere informatie

STATUTEN Begripsbepalingen Naam en zetel Stichting HuurdersAdviesRaad Houten Doel

STATUTEN Begripsbepalingen Naam en zetel Stichting HuurdersAdviesRaad Houten Doel 1 Doorlopende tekst van de statuten van de te Houten gevestigde stichting: Stichting HuurdersAdviesRaad Houten, zoals deze luiden met ingang van 27 juni 2017. STATUTEN Begripsbepalingen Artikel 1 In deze

Nadere informatie

Reglement remuneratiecommissie NSI N.V.

Reglement remuneratiecommissie NSI N.V. Artikel 1. Toepasselijkheid... 2 Artikel 2. Samenstelling remuneratiecommissie... 2 Artikel 3. Taken van de remuneratiecommissie... 2 Artikel 4. Vergaderingen... 5 Artikel 5. Informatie... 6 Artikel 6.

Nadere informatie

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen

Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen Statuten voor Ondernemersvereniging MKB Wijchen Artikel 1. Naam en zetel. 1.1. De vereniging draagt de naam: Ondernemersvereniging MKB Wijchen 1.2. De vereniging is gevestigd te Postbus 262, 6600 AG Wijchen

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT FNV. Volledige titel: Bestuursreglement FNV (artikel 21.5, 24.4 statuten) Conceptversie 2

BESTUURSREGLEMENT FNV. Volledige titel: Bestuursreglement FNV (artikel 21.5, 24.4 statuten) Conceptversie 2 BESTUURSREGLEMENT FNV Volledige titel: Bestuursreglement FNV (artikel 21.5, 24.4 statuten) Conceptversie 2 Maart 2014 Deze pdf is interactief: Door de clickable inhoudsopgave komt u direct op de pagina

Nadere informatie

1 STATUTEN Naam Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Vereniging van Reünisten van het Zwin College te Oostburg, kortweg genoemd

1 STATUTEN Naam Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Vereniging van Reünisten van het Zwin College te Oostburg, kortweg genoemd 1 STATUTEN Naam Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Vereniging van Reünisten van het Zwin College te Oostburg, kortweg genoemd Reünistenvereniging Zwin College. Zetel Artikel 2 De vereniging is gevestigd

Nadere informatie