RAW Bladnr. 1 MAAIEN GRAS GEMEENTE DEN HELDER BESTEKNUMMER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RAW Bladnr. 1 MAAIEN GRAS GEMEENTE DEN HELDER BESTEKNUMMER"

Transcriptie

1 Bladnr. 1 MAAIEN GRAS GEMEENTE DEN HELDER BESTEKNUMMER

2 Bladnr ALGEMEEN

3 Bladnr. 3 PAR 1.01 OPDRACHTGEVER Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder 1.02 DIRECTIE De directie zal worden gevoerd door de manager van de afdeling Stadsbeheer, of een door hem daartoe aangewezen en gemachtigd persoon van de gemeente Den Helder. Bezoekadres: Ambachtsweg 25, Den Helder 1.03 LOCATIE De gehele gemeente Den Helder 1.04 ALGEMENE BESCHRIJVING Het werk bestaat in hoofdzaak uit: a. Maaien van gras 1.05 TIJDSBEPALING Zie inschrijvingsleidraad 1.06 ONDERHOUDSTERMIJN De onderhoudstermijn, als bedoeld in paragraaf 11 lid 1 van de UAV 2012 is niet van toepassing KWALITEITSPLAN Van de aannemer wordt een kwaliteitsplan voor het uit te voeren werk verlangd overeenkomstig het bepaalde in artikel van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2015). Opdrachtnemer dient te werken conform de ''Leidraad bestendig beheer gemeentelijke voorzieningen'' met de daaraan gekoppelde gedragscode ''Bestendig beheer groenvoorzieningen'', zoals opgenomen in de bijlage van dit bestek. De aannemer dient tijdens de bouwvergaderingen melding te maken van onderaannemers, dit ter goedkeuring van de directie.van de aannemer wordt een kwaliteitsplan voor het uit te voeren werk verlangd overeenkomstig het bepaalde in artikel van de Standaard PRIJSONDERHANDELINGEN De gemeente voert bij gunning geen prijsonderhandelingen. Dit houdt in dat de prijs volledig wordt bepaald door de inschrijving en dat de aanbieder van de inschrijving slechts één gelegenheid krijgt om de inschrijving tegen een concurrerende prijs uit te brengen. In aanvulling op artikel lid 04 van de Standaard is het niet toegestaan om bij inschrijving een eenmalige korting toe te passen. Inschrijvingen met een eenmalige korting zullen ongeldig worden verklaard.

4 Bladnr BESCHRIJVING 2.1 ALGEMENE GEGEVENS

5 Bladnr. 5 PAR 01 TEKENINGEN Bij dit bestek horen de volgende bestekstekeningen Tekeningnr Omschrijving Datum Maaikaart Maaikaart Maaikaart Maaikaart Maaikaart Siergazon = recreatief gras. 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN Niet van toepassing 03 BIJLAGEN De volgende bijlagen behoren tot het bestek: - Inschrijvingsbiljet; - Inschrijfstaat; - Leidraad Bestendig beheer gemeentelijke groenvoorzieningen; - Voorbeeld plan van aanpak Gedragscode Flora- & Faunawet (Stadswerk); - Specificatieformulier bijdragen in kader van RAW; - Algemene inkoopvoorwaarden voor leveringen en diensten Gemeente Den Helder; - V&G plan, ontwerpfase als bedoeld in artikel 2.27 van hoofdstuk II, afdeling 5 van het Arbeidsomstandighedenbesluit; - Een volledig en naar waarheid ingevulde Eigen verklaring; - Verklaring bestuurder omtrent rechtmatigheid inschrijving (Model K, ARW 2012); - Schaalbalken uit de Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte (KOR) 2013 welke van toepassing zijn op dit werk. 04 WERKTIJDEN De werkzaamheden behorend bij dit bestek worden uitgevoerd op werkdagen tussen 07:00 tot 18:00 uur. Wanneer hiervan zonder toestemming van de directie wordt afgeweken zal zonder waarschuwing een korting worden opgelegd van 500,-- per overtreding. Deze korting zal op de eerstvolgende termijn ingehouden worden.

6 Bladnr NADERE BESCHRIJVING

7 Bladnr. 7 PAR 01 VERKLARING VAN DE HIERNA VOLGENDE STAAT In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen. 02 KENMERK RESULTAATSVERPLICHTING Door een 'V' is aangegeven dat de daarop betrekking hebbende hoeveelheid resultaatsverplichting een verrekenbare hoeveelheid betreft als bedoeld in paragraaf 38 lid 1 van de UAV Afwijkingen worden verrekend overeenkomstig paragraaf 39 van de UAV 2012 met inachtneming van paragraaf van de Standaard. Door een 'N' is aangegeven dat de daarop betrekking hebbende hoeveelheid resultaatsverplichting een niet verrekenbare hoeveelheid betreft. Afwijkingen worden verrekend overeenkomstig paragraaf 38 lid 2 van de UAV Door een 'A' is aangegeven dat de op de desbetreffende resultaatsverplichting betrekking hebbende hoeveelheden te accorderen hoeveelheden zijn als bedoeld in artikel van de Standaard. Onder een te accorderen hoeveelheid wordt verstaan een hoeveelheid die nauwkeurig is te bepalen, door de aannemer is te controleren op basis van het bestek, de bij het bestek behorende documenten en eventueel door de opdrachtgever nader te verstrekken aanvullende gegevens en vervolgens in overleg tussen opdrachtgever en aannemer wordt vastgesteld. 03 HOEVEELHEID TER INLICHTING De in de kolom 'Hoeveelheid ter inlichting' vermelde hoeveelheden worden uitsluitend ter inlichting verstrekt. Wanneer deze hoeveelheden afwijken van die, af te leiden uit de resultaatsverplichting, zijn deze laatste bindend. Door een 'L', respectievelijk 'T' is aangegeven of de daarop betrekking hebbende hoeveelheid een hoeveelheid bouwstof betreft die door de aannemer moet worden geleverd respectievelijk door de opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld. Door een 'I' is aangegeven dat de daarop betrekking hebbende hoeveelheid een hoeveelheid ter inlichting betreft niet zijnde een bouwstof die door de aannemer moet worden geleverd dan wel door de opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld. Tot een resultaatsverplichting behoort tevens, voor zover niet anders vermeld, het verwerken van de onder de desbetreffende bestekspost vermelde hoeveelheid ter inlichting. 04 GRENZEN VAN DE SITUERING De in de hierna volgende staat aangegeven grenzen van de situering zijn globaal. De directie is bevoegd de voorgeschreven werkzaamheden op andere plaatsen te laten uitvoeren dan in de posten omschreven, doch wel binnen de grenzen van het werk, zonder dat hiervoor bijbetaling plaatsvindt. De verrekening geschiedt op de daarvoor in aanmerking komende posten, onverminderd het bepaalde in paragraaf 34 van de UAV 2012.

8 Bladnr. 8 BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING 1 MAAIEN - ONDERHOUDSJAAR 2016 LET OP: voor aanvang van de werkzaamheden dient de aanwezige flora en fauna geinventariseerd te worden conform de gedragscode van Vereniging Stadswerk. Op dit hoofdstuk is van toepassing kwaliteitsniveau B van de KOR 2013 schaalbalken: Groen-gras-maaisel op gras en Groen-gras-maaisel op verharding Nulbeurt Betreft alle onderstaande beeldposten zoals EUR N aangegeven in dit bestek die vanaf week 8 moeten voldoen aan het gewenste kwaliteitsniveau Maaien recreatief grasveld Terreinen zijn uitsluitend met een sleutel toegankelijk, zie tekeningnr: In de eerste bouwvergadering zullen benodigde sleutels overhandigd worden Beheersen grashoogte-recreatief grasveld. Betreft het beheersen van grashoogte overeenkomstig KORschaalbalk: Groen-gras-recreatief grasveld-grashoogte... week 44,00 V 1 Te onderhouden oppervlakte are ,62 I 3 Kwaliteitsniveau B 3 Reactietijd na besteksmelding 3 werkdagen 1 Grondsoort: zand Horizontaal of met een talud tot 1:3 2 Vrijgekomen materialen vervoeren naar{erkende verwerkingsinrichting Acceptatiekosten voor rekening van de aannemer Beheersen gras rondom obstakels en bomen. Betreft het beheersen van gras overeenkomstig KORschaalbalk: Groen-gras-bijmaaien rondom obstakels en bomen week 44,00 V Obstakels = 12286,62 are are Muren en hekwerken: m1 Bomen = 8436 st 3 Kwaliteitsniveau B 3 Reactietijd na besteksmelding 3 werkdagen 1 Grondsoort: zand 1 Horizontaal of met een talud tot 1:3 2 Vrijgekomen materialen vervoeren naar{erkende verwerkingsinrichting Acceptatiekosten voor rekening van de aannemer m1 st ,62 I ,00 I 8.436,00 I 1030 Maaien loofbollen Maaien loof van bolgewassen Betreft: in juni in overleg met directie, daarna maaien volgens bestekspostnr: Maaisel verzamelen en vervoeren naar een erkende verwerkingsinrichting Acceptatiekosten voor rekening van de aannemer are 334,92 V 1040 Verwijderen vuil Afzoeken en ruimen recreatief grasveld. Betreft: grasveld en gras met bollen Grof materiaal en stenen e.d. verwijderen Gerekend is met 1 onderhoudsbeurt voor de eerste maaironde Vrijgekomen materialen verzamelen en afvoeren naar een erkende verwerkingsinrichting are 334,92 V

9 Bladnr. 9 BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING 1050 Slepen gras Acceptatiekosten voor rekening van de aannemer Slepen grasveld Grasveldtype: recreatief grasveld Aantal percelen: 1 Groot gedeelte voor de eerste maaibeurt, rest in de loop van het jaar op aanwijzing van de directie. are ,62 V 1060 T.B.S. WERKNEMERS Ter beschikking stellen van werknemers. uur 40,00 V 1 Werknemers:{hovenier 2 MAAIEN - ONDERHOUDSJAAR 2017 LET OP: voor aanvang van de werkzaamheden dient de aanwezige flora en fauna geinventariseerd te worden conform de gedragscode van Vereniging Stadswerk. Op dit hoofdstuk is van toepassing kwaliteitsniveau B van de KOR 2013 schaalbalken: Groen-gras-maaisel op gras en Groen-gras-maaisel op verharding Maaien recreatief grasveld Terreinen zijn uitsluitend met een sleutel toegankelijk, zie tekeningnr: In de eerste bouwvergadering zullen benodigde sleutels overhandigd worden Beheersen grashoogte-recreatief grasveld. Betreft het beheersen van grashoogte overeenkomstig KORschaalbalk: Groen-gras-recreatief grasveld-grashoogte... week 52,00 V 1 Te onderhouden oppervlakte are ,62 I 3 Kwaliteitsniveau B 3 Reactietijd na besteksmelding 3 werkdagen 1 Grondsoort: zand Horizontaal of met een talud tot 1:3 2 Vrijgekomen materialen vervoeren naar{erkende verwerkingsinrichting Acceptatiekosten voor rekening van de aannemer Beheersen gras rondom obstakels en bomen. Betreft het beheersen van gras overeenkomstig KORschaalbalk: Groen-gras-bijmaaien rondom obstakels en bomen week 52,00 V Obstakels = 12286,62 are Muren en hekwerken: m1 Bomen = 8436 st 3 Kwaliteitsniveau B 3 Reactietijd na besteksmelding 3 werkdagen 1 Grondsoort: zand 1 Horizontaal of met een talud tot 1:3 2 Vrijgekomen materialen vervoeren naar{erkende verwerkingsinrichting Acceptatiekosten voor rekening van de aannemer m1 st ,62 I ,00 L 8.436,00 I 2020 Maaien loofbollen Maaien loof van bolgewassen Betreft: in juni in overleg met directie, daarna maaien volgens bestekspostnr: Maaisel verzamelen en vervoeren naar een erkende verwerkingsinrichting are 334,92 V

10 Bladnr. 10 BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING 2030 Verwijderen vuil Afzoeken en ruimen recreatief grasveld. Betreft: grasveld en gras met bollen Grof materiaal en stenen e.d. verwijderen Gerekend is met 1 onderhoudsbeurt voor de eerste maaironde Vrijgekomen materialen verzamelen en afvoeren naar een door het bevoegd gezag erkende inrichting voor afvalstoffen. are 334,92 V 2040 Slepen gras Slepen grasveld Grasveldtype: recreatief grasveld Aantal percelen: 1 Groot gedeelte voor de eerste maaibeurt, rest in de loop van het jaar op aanwijzing van de directie. are ,62 V 2050 T.B.S. WERKNEMERS Ter beschikking stellen van werknemers. uur 52,00 V 1 Werknemers:{hovenier

11 Bladnr. 11 BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING 9 STAARTPOSTEN 91 EENMALIGE KOSTEN 95 STELPOSTEN Stelpost. Op de stelpost worden verrekend de uitgaven ter zake van: EUR ,00 V 1 Door de directie op te dragen kleine leveringen en werkzaamheden Stelpost. Op de stelpost worden verrekend de uitgaven ter zake van: EUR 5.000,00 V 9 Noodzakelijke verkeersmaatregelen op basis van publicatie 96B in overleg met de directie.

12 Bladnr BEPALINGEN

13 Bladnr. 13 HFD PAR ART LID 01 ALGEMEEN EN ADMINISTRATIEF ALGEMENE BEPALINGEN VAN TOEPASSING ZIJNDE BEPALINGEN 01 Op dit werk zijn van toepassing de Standaard RAW Bepalingen, zoals laatstelijk vastgesteld in januari 2015, hierna te noemen 'de Standaard', uitgegeven door de Stichting CROW. Tot de Standaard behoort mede, als ware zij er letterlijk in opgenomen, de door de Stichting CROW uitgegeven Errata op de Standaard, zoals deze op de dag van aanbesteding luidt. 02 De Algemene Inkoopvoorwaarden van de gemeente Den Helder. In geval van tegenstrijdigheden prevaleert het bestek boven de Algemene Inkoopvoorwaarden. 03 Op dit werk is van toepassing de Kwaliteitscatalogus openbare ruimte 2013, zoals laatstelijk vastgesteld in september 2013, hierna te noemen de 'KOR', uitgegeven door de Stichting CROW INSCHRIJVINGSSTAAT 06 In aanvulling op voert bij de gemeente bij gunning geen prijsonderhandelingen. Dit houdt in dat de prijs volledig wordt bepaald door de inschrijving en dat de aanbieder van de inschrijving slechts één gelegenheid krijgt om de inschrijving tegen een concurrerende prijs uit te brengen. In aanvulling op artikel lid 04 van de Standaard is het niet toegestaan om bij inschrijving een eenmalige korting toe te passen. Inschrijvingen met een eenmalige korting zullen ongeldig worden verklaard BETALINGSREGELINGEN: RISICOREGELINGEN LOONKOSTEN- EN BRANDSTOFFENBESTANDDELEN: KOSTEN VAN BOUWSTOFGROEPEN 01 Op wijzigingen op loonkosten, prijzen van bouwstoffen, brandstoffen, gas en elektriciteit geschiedt geen verrekening; het bepaalde in artikel , lid 01 van de Standaard 2015 is niet van toepassing. 02 In afwijking van het eerste lid wordt voor de optionele verlengingsjaren in overleg tussen opdrachtgever en opdrachtnemer een nieuwe verrekenprijs vastgesteld, uitsluitend op basis van prijswijzigingen in het loonkostenbestanddeel. Prijswijzigingen worden gerelateerd aan de door de Raadscommissie Risicoregeling GWW vastgestelde loonkostenindex BETALINGSREGELINGEN: DECLARATIES INDIENEN DECLARATIES 01 De declaratie dient te worden gezonden aan: de directie. 02 Bij de declaratie dient de termijnstaat, ondertekend door de directie, te worden gevoegd. 03 Binnen 4 weken na oplevering dient de einddeclaratie ontvangen te zijn. 04 Betaling van de eerste termijn zal niet eerder plaatsvinden nadat, conform artikel lid 03 van de standaard 2015, het originele betalingsbewijs van de Stichting CROW aan de directie is overhandigd ZEKERHEIDSSTELLING WAARDE EN VORM ZEKERHEIDSSTELLING 01 Het bepaalde in artikel lid 02 van de Standaard 2015 is niet van toepassing. 02 De zekerheid als bedoeld in artikel lid 01 van de Standaard 2015 moet bij de aanbesteder zijn binnengekomen binnen 7 dagen na de datum van het daartoe door of vanwege de aanbesteder gedane verzoek BIJDRAGEN

14 Bladnr. 14 HFD PAR ART LID BIJDRAGE RAW-SYSTEMATIEK 01 Een 'bijdrage RAW-systematiek met specificatie', als bedoeld in artikel van de Standaard, wordt verlangd BIJDRAGE FONDS COLLECTIEVE KENNIS-CT 01 Een 'bijdrage Fonds Collectieve Kennis-CT', als bedoeld in artikel van de Standaard, wordt verlangd VERBAND MET ANDERE WERKEN WERKEN, DIE IN ELKANDER GRIJPEN 01 In verband met het bepaalde in paragraaf 31 lid 1 van de U.A.V wordt de aannemer erop gewezen dat de navolgende werken in elkander grijpen: - uitvoeren bouwwerken; - het leggen van kabels en leidingen; - plaatsen van lichtmasten - onderhoud groenvoorziening; - huisvuilinzamelingswerken; - aanbrengen/renoveren bestrating en groenvoorzieningen. 02 Wordt het werk van de aannemer door werkzaamheden van derden vertraagd dan zal de aannemer geen aanspraak op enige schadevergoeding van opdrachtgever of directie kunnen doen gelden. Dit ter beoordeling van de directie. 03 De aannemer dient de directie minimaal 7 dagen vooraf te melden wanneer met het werk langs ''doorgaande routes'' wordt begonnen ALGEMEEN TIJDSCHEMA ALGEMEEN 01 Van de aannemer wordt een algemeen tijdschema, als bedoeld in paragraaf 26 van de U.A.V. 2012, verlangd VERTEGENWOORDIGING AANNEMER 01 In aanvulling op paragraaf 4 van de U.A.V dient de aannemer een vast contactpersoon toe te wijzen voor het contact met de directie UITVOERINGSDOSSIER 01 De aannemer houdt gedurende de looptijd van de overeenkomst een uitvoeringsdossier bij. Dit dossier bevat minimaal de volgende documenten: - Verslaglegging uitvoeringsvergaderingen tussen opdrachtgever en aannemer (verslaglegging door aannemer) - Correspondentie bewoners (waaronder klachtenafhandeling) - Veiligheids- en gezondheidsplan - Vergunningen (aanvraag en verlengingen) UITVOERINGSVERGADERINGEN 01 Tijdens de uitvoering van de overeenkomst zal vierwekelijks een uitvoeringsvergadering worden gehouden. Vastlegging door de aannemer VRIJGEKOMEN MATERIALEN ACCEPTATIEKOSTEN AF TE VOEREN MATERIALEN 01 Vrijgekomen materialen dienen voor het einde van de werkdag afgevoerd te zijn BESCHERMING TE HANDHAVEN VEGETATIE

15 Bladnr. 15 HFD PAR ART LID SCHADEVERGOEDING BOMEN 01 In aanvulling op artikel , lid 01 wordt bij ieder geconstateerde schade tot 4cm2 zonder waarschuwing een korting opgelegd van 500,- per overtreding. Bij schade > 4cm2 blijft artikel van de standaard 2015 van toepassing SCHADEVERGOEDING KRUIDACHTIGE VEGETATIE 01 In aanvulling op artikel wordt bij het maaien van met markeringspalen gemarkeerde delen (zie bestektekst) zonder waarschuwing een korting opgegelegd van 500,- per overtreding. De opdrachtgever legt voor aanvang van de werkzaamheden (uitvoeringsronde) alle wijzigingen vast ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN VEILIGHEIDS- EN GEZONHEIDSPLAN (V&G-PLAN) 04 Van de aannemer wordt een actueel V&G-plan (uitvoeringsfase) verlangd KWALITEITSBORGING / PERSONEEL PERSONEEL 01 In iedere werkploeg (bestaand uit een of meerdere medewerkers) dient tenminste een medewerker de Nederlandse taal te beheersen TE BESCHERMEN PLANT- EN DIERSOORTEN VERWIJZINGEN FLORA- EN FAUNAWET 01 Verwezen wordt naar hoofdstuk ''Te beschermen plant- en diersoorten'' uit de Standaard Verwezen wordt naar de ''Leidraad Bestendig beheer gemeentelijke groenvoorziening (vastgesteld 8 maart 2011, van de gemeente Den Helder) die als bijlage bij dit bestek is gevoegd en waar tevens de gedragscode ''Bestendig beheer groenvoorzieningen'' (juni 2008) onderdeel van uitmaakt. 03 Voor opdrachtnemers is de brochure ''Flora- en Faunawet; Plan van aanpak opdrachtnemers'' beschikbaar. Deze is te bestellen of te downloaden bij de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG); BEELDKWALITEIT MEETLOCATIES 01 In afwijking van artikel worden door de opdrachtgever 100 meetlocaties integraal geschouwd. Minimaal 1 meetlocatie heeft betrekking op de begraafplaats. Mogelijkerwijs kan dit leiden tot minder dan 100 relevante meetlocaties voor de beeldmeetlatten zoals opgenomen is in dit bestek. 51 TECHNISCHE BEPALINGEN GROENVOORZIENINGEN EISEN EN UITVOERING GROENVOORZIENINGEN INSPORINGSDIEPTE VAN MATERIEEL 01 De insporingsdiepte van materieel mag ten hoogste 15 mm bedragen. 09 Beschadiging van de blijvende vegetatiezode en toplaag mag niet plaatsvinden, zie ook artikel in dit besteksdeel. 10 Bij de werkzaamheden dient de inzet van materieel zodanig gekozen te worden dat er geen beschadigingen aan wegverhardingen en voet-/fietspaden ontstaan.

16 Bladnr. 16 HFD PAR ART LID EISEN EN UITVOERING ALGEMEEN 01 De prestatie-eisen behorende bij het betreffende kwaliteitsniveau en de hierbij behorende grootte van het meetvak, meetstrook of meetelement zijn opgenomen in de in het bestek vermeldde digitale versie van de KOR. 02 Het in het bestek vermelde kwaliteitsniveau heeft betrekking op het in de desbetreffende bestekspost vermelde gebied, gedurende de eveneens in de bestekpost vermelde periode. 03 Inidien in de KOR onder een schaalbalk meerdere prestatie-eisen zijn opgenomen, dient aan al deze prestatie-eisen te worden voldaan. 04 De aannemer handhaaft, zonder verdere verrekening van kosten, het vermelde kwaliteitsniveau van de besteksposten met als eenheid 'week'. 05 Indien en voorzover bij besteksposten welke niet de eenheid 'week' hebben een 'na te streven kwaliteitsniveau' is vermeld, dient de aannemer de werkzaamheden naar eigen inzicht en op basis van eigen controles uit te voeren RISICOVERDELING EN GARANTIES AANVANG WERKZAAMHEDEN 01 Het bepaalde in dit artikel is alleen van toepassing op besteksposten met als eenheid 'week'. 02 Voor aanvang van de werkzaamheden nemen de directie en de aannemer de bestaande situatie op overeenkomstig het bepaalde in artikel en leggen deze schriftelijk vast. 03 Voor aanvang van de werkzaamheden dient het volgens lid 01 vastgestelde kwaliteitsniveau bij meer dan 90% van de meetlocaties per bestekspost te voldoen aan het in het bestek vereiste kwaliteitsniveau. 04 Indien niet voldaan wordt aan het gestelde in lid 02, kan de aannemer bij het ingaan van de, in de desbetreffende bestekspost vermelde periode zich desgevraagd verbinden tot het realiseren van het voorgeschreven kwaliteitsniveau voor het gehele te onderhouden gebied. Voorzover deze werkzaamheden niet in het bestek zijn vermeld, geschiedt verrekening daarvan als meerwerk BIJBEHORENDE VERPLICHTINGEN BESTEKSMELDINGEN 01 Het bepaalde in dit artikel is alleen van toepassing op besteksposten met als eenheid 'week'. 02 Besteksmeldingen worden op kosten van de aannemer verholpen. 03 Besteksmeldingen vallen buiten de opneming volgens artikel en hebben derhalve niet invloed hierop noch op de eventuele hieruit voortvloeiende financiele gevolgen. 04 Besteksmeldingen binnen de in het bestek vermelde reactietijd afhandelen. 05 De aannemer meldt de besteksmelding na het afhandelen gereed. 06 De directie keurt de afhandeling van de melding binnen 1 werkdag na ontvangst van de gereedmelding door de aannemer en deelt het resultaat van deze keuring mee aan de aannemer. 07 Indien de directie de afhandeling niet binnen 1 werkdag keurt, wordt de afhandeling geacht te zijn goedgekeurd. 08 Indien de besteksmelding niet conform de eisen uit het bestek wordt afgehandeld, wordt er een korting van 250,- opgelegd, voor elke werkdag na de in het bestek vermelde reactietijd. 64 FLORA- EN FAUNAMAATREGELEN EN -VOORZIENINGEN EISEN EN UITVOERING

17 Bladnr. 17 HFD PAR ART LID ALGEMEEN 01 In aanvulling op het gestelde in artikel lid 01 van de Standaard dient de aannemer zich te conformeren aan de Gedragscode flora- en faunawet Bestendig beheer en onderhoud groenvoorzieningen 2014 en de Uitwerking Gedragscode Gemeente Den Helder. 70 NIEUW HOOFDSTUK NIEUWE PARAGRAAF

18 Bladnr

19 Bladnr

20 Bladnr. 2 Behoort bij:{201601}... I N S C H R I J V I N G S B I L J E T De hierna te noemen inschrijver(s): A) {...} gevestigd te: {...} KVK-nummer: {...} B) {...} gevestigd te: {...} KVK-nummer: {...} C) {...} gevestigd te: {...} KVK-nummer: {...} (Bij een natuurlijk persoon naam en voornamen voluit, bij een rechtspersoon de statutaire naam; bij een natuurlijk persoon de woonplaats, bij een rechtspersoon de vestigingsplaats) verklaart (verklaren) zich door ondertekening dezes bereid de opdracht voor:{201601}... (aanduiding van de opdracht volgens het bestek of het beschrijvend document)... (aanduiding van het perceel, de samengevoegde percelen of het geheel van de percelen waar het inschrijvingsbiljet betrekking op heeft) uit te voeren voor een bedrag, de omzetbelasting daarin niet inbegrepen, van:...} euro (bedrag in cijfers)...} euro (bedrag in letters) Het ter zake van de omzetbelasting verschuldigde bedrag bedraagt:...} euro (bedrag in cijfers)...} euro (bedrag in letters) De inschrijver(s) verklaart (verklaren) dat de bij dit inschrijvingsbiljet gevoegde ontleding van de aannemingssom die is, als bedoeld in artikel van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2015). In geval van een inschrijving door een samenwerkingsverband van ondernemers wijzen de inschrijvers de hierboven onder a. genoemde inschrijver aan als gemachtigde om hen in alle zakenin het kader van de aanbestedingsprocedure en de uitvoering van de opdracht te vertegenwoordigen. De inschrijver(s) verklaart (verklaren) deze inschrijving te doen overeenkomstig de bepalingen van het{aanbestedingsreglement Werken 2012} (van toepassing zijnde aanbestedingsreglement), en met inachtneming van de bepalingen en de gegevenszoals deze zijn omschreven in de voor de inschrijving relevante stukken. Gedaan op{...} (datum), te{...} De inschrijver(s) A) (handtekening) {...} (naam) {...} (functie) B) (handtekening)

21 Bladnr. 3 {...} (naam) {...} (functie) C) (handtekening) {...} (naam) {...} (functie)

22 Bladnr. 1 Behoort bij:{201601}... I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2015) behorende bij het inschrijvingsbiljet van de ondergetekende(n): A) {...} gevestigd te: {...} B) {...} gevestigd te: {...} C) {...} gevestigd te: {...} (Bij een natuurlijk persoon naam en voornamen voluit, bij een rechtspersoon de statutaire naam; bij een natuurlijk persoon de woonplaats, bij een rechtspersoon de vestigingsplaats)

23 Bladnr. 2 BESTEKS EEN- HOEVEELHEID PRIJS TOTAAL BEDRAG POST- OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS PER EENHEID IN EURO NUMMER VERPLICHTING IN EURO 1 MAAIEN - ONDERHOUDSJAAR Nulbeurt B EUR N 1020 Maaien recreatief grasveld Beheersen grashoogte-recreatief grasveld. week 44,00 V Beheersen gras rondom obstakels en bomen. week 44,00 V 1030 Maaien loofbollen Maaien loofbollen are 334,92 V 1040 Verwijderen vuil Afzoeken en ruimen recreatief grasveld. are 334,92 V 1050 Slepen gras Slepen grasveld are ,62 V 1060 T.B.S. WERKNEMERS T.b.s. werknemer. uur 40,00 V 2 MAAIEN - ONDERHOUDSJAAR Maaien recreatief grasveld Beheersen grashoogte-recreatief grasveld. week 52,00 V Beheersen gras rondom obstakels en bomen. week 52,00 V 2020 Maaien loofbollen Maaien loofbollen are 334,92 V 2030 Verwijderen vuil Afzoeken en ruimen recreatief grasveld. are 334,92 V 2040 Slepen gras Slepen grasveld are ,62 V 2050 T.B.S. WERKNEMERS T.b.s. werknemer. uur 52,00 V SUBTOTAAL

24 Bladnr. 3 BESTEKS EEN- HOEVEELHEID PRIJS TOTAAL BEDRAG POST- OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS PER EENHEID IN EURO NUMMER VERPLICHTING IN EURO TRANSPORT SUBTOTAAL 9 STAARTPOSTEN 91 EENMALIGE KOSTEN Korting Overige eenmalige kosten Totaal eenmalige kosten EUR N Uitvoeringskosten EUR N Algemene kosten EUR N Winst en risico EUR N 95 STELPOSTEN Stelpost. EUR ,00 V Stelpost. EUR 5.000,00 V 96 BIJDRAGEN Bijdrage RAW-systematiek (0,15%) EUR N Bijdrage Fonds Collectieve Kennis-CT (0,15%) EUR N Aannemingssom, de omzetbelasting niet inbegrepen Gedaan te De 20.. De inschrijver(s),

25 Bladnr. 4 Specificatieformulier bijdragen in het kader van RAW Conform Standaard RAW Bepalingen, paragraaf en/of Door invulling en verzending van dit specificatieformulier verklaart u dat de verschuldigde RAW en/of FCK-CT bijdrage(n) is overgemaakt aan de desbetreffende stichting(en). Na ontvangst van de betaling(en) ontvangt u van Stichting CROW en/of Stichting Fonds Collectieve Kennis Civiele Techniek een betalingsbewijs. Betreft: Opgave van*? RAW bijdrage? FCK-CT bijdrage Datum: Bedrijfsgegevens Bedrijfsnaam* Postadres* Huis- of postbusnr.* Postcode* Plaats* Naam Contactpersoon* Voorletter(s) Telefoonnummer* Faxnummer adres Informatie bijdrageverplichting RAW - registratienummer 1 * RAW - Besteknummer* Korte werkomschrijving Naam opdrachtgever* Naam bestekschrijvende instantie 2 Aannemingssom exclusief btw* Afdracht RAW-bijdrage (excl. BTW) 3 * (0,15% van aannemingssom) BTW 21% * Totaal RAW-bijdrage (incl. BTW)* FCK-CT bijdrage 3 (vrijgesteld van BTW) (0,15% van aannemingssom) * VERPLICHT VELD Contactpersoon verklaart dat bovengenoemd RAW en/of FCK-CT bijdrage(n) is/zijn overgemaakt op de rekening van: rek. nr. NL39ABNA ten name van Stichting CROW - Ede voor bijdrage RAW rek. nr. NL67ABNA ten name van Fonds Collectieve Kennis Civiele Techniek - Ede voor bijdrage FCK-CT. Na ontvangst van de betaling(en) ontvangt u van Stichting CROW en/of Stichting Fonds Collectieve Kennis GWW een betalingsbewijs in tweevoud. Eén exemplaar is bestemd voor de directie van het werk. 1 Het RAW-registratienummer vindt u op iedere pagina van het bestek aan de linkerbovenzijde. Voorbeeld: RAW Alleen invullen indien de opdrachtgever niet zelf het bestek heeft geschreven, bijvoorbeeld de naam van een ingenieursbureau. 3. Zie Standaard RAW bepalingen artikel en/of Wij verzoeken u het ingevulde formulier te faxen aan: of per te verzenden aan: rawbijdrage@crow.nl CROW? Galvanistraat 1, 6716 AE Ede? Postbus 37, 6710 BA Ede Telefoon: ? Website:

Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten Nota van Inlichtingen Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten

Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten Nota van Inlichtingen Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten Bladnr. 1 van 18 GEMEENTE VENLO Afdeling Openbare Werken team: Projecten Openbare Ruimte NOTA VAN INLICHTINGEN behorende bij besteknr. 265926 Door de inschrijver(s) zijn op TenderNed de volgende vragen

Nadere informatie

Vervangen en aanbrengen van beschoeiing op zandeilanden en legakkers op de Vinkeveense Plassen.

Vervangen en aanbrengen van beschoeiing op zandeilanden en legakkers op de Vinkeveense Plassen. Bladnr. 1 van 11 Behoort bij:{20160029-bs-1} Vervangen en aanbrengen van beschoeiing op zandeilanden en legakkers op de Vinkeveense Besteknr. 20160029-BS-1 I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat

Nadere informatie

TECHNISCHE BEPALINGEN KWALITEIT OPENBARE RUIMTE

TECHNISCHE BEPALINGEN KWALITEIT OPENBARE RUIMTE TECHNISCHE BEPALINGEN KWALITEIT OPENBARE RUIMTE Hoofdstuk 70 Technische bepalingen voor contracten waarbij gebruik wordt gemaakt van de prestatie-eisen uit de CROW-kwaliteitscatalogus CROW Galvanistraat

Nadere informatie

(aanduiding van het perceel, de samengevoegde percelen of het geheel van de percelen waar het inschrijvingsbiljet betrekking op heeft)

(aanduiding van het perceel, de samengevoegde percelen of het geheel van de percelen waar het inschrijvingsbiljet betrekking op heeft) Bladnr. 1 van 2 Besteknr: BC3019-101 Definitief inclusief Nota van Inlichtingen LG Behoort bij: BC3019-101-100... I N S C H R I J V I N G S B I L J E T De hierna te noemen inschrijver(s): A) B) C) KVK-nummer:

Nadere informatie

Conceptversie. Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Betreft: ROMFIX Hechtmiddel

Conceptversie. Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Betreft: ROMFIX Hechtmiddel Bladnr. 1 van 8 Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Romfix Hechtmiddel is een trass cement houdende hechtbrug voor het verleggen van natuur en betonstenen op de gebonden Romfix

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 13. Conceptversie RAW1190

Bladnr. 1 van 13. Conceptversie RAW1190 Colofon Dit bestekbestand bevat standaard bestekteksten, bepalingen en een aantal voorbeelden van resultaatsverplichtingen waarin de principes en werkwijzen rond het initiatief Stimulering Hergebruik Infra

Nadere informatie

: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg. Werk : Onkruidbeheersing op verharding Rayon 1

: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg. Werk : Onkruidbeheersing op verharding Rayon 1 Bladnr. 1 van 25 BESTEK en VOORWAARDEN voor: Werk : Onkruidbeheersing op verharding 2017-2019 Rayon 1 Opdrachtgever Besteknummer : Bestuursdienst Ommen-Hardenberg : 2016-13LV Datum : 03 januari 2017 Status

Nadere informatie

Besteknr Onderhoud Groen 2017 Venlo West Definitief 2016

Besteknr Onderhoud Groen 2017 Venlo West Definitief 2016 Bladnr. 1 Behoort bij: 265942 Onderhoud Groen 2017 Venlo West I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2015) behorende

Nadere informatie

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Steiger d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Steiger d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

Bestek onderhoud gazons. Gemeente Utrechtse Heuvelrug Besteksnummer: UH

Bestek onderhoud gazons. Gemeente Utrechtse Heuvelrug Besteksnummer: UH Bestek onderhoud gazons Gemeente Utrechtse Heuvelrug 2017-2018 Besteksnummer: UH16.656.01 GEMEENTE UTRECHTSE HEUVELRUG RAW1470-102022 ** Onderhoud gazons gemeente Utrechtse Heuvelrug ** UH16.656.01 **

Nadere informatie

Onkruidbeheersing op verhardingen

Onkruidbeheersing op verhardingen Bestek: Onkruidbeheersing op verhardingen Opdrachtgever: Besteknummer Bestek 2017-01 perceel 1, 2 en 3 Datum 1 februari 2017 Status DEFINITIEF Projectleider Ing. R.L.M. Jacobs Stad & Groen Liemersallee

Nadere informatie

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Holland Wall d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Holland Wall d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Beschoeiing d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Beschoeiing d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

Onderhoud begraafplaatsen

Onderhoud begraafplaatsen Besteknummer: 15 CO 021 09 Nota van Inlichtingen Status: Definitief Versie: 01 Datum: 05-10-2015 Bladnr. 1 van 6 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Titel : Besteknummer : 15 CO 021 09

Nadere informatie

Profextru Productie BV MULTILOCK damwand en deksloof voorbeeld bestekteksten 2.2 NADERE BESCHRIJVING

Profextru Productie BV MULTILOCK damwand en deksloof voorbeeld bestekteksten 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 1 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 2 PAR 01 VERKLARING VAN DE HIERNA VOLGENDE STAAT In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen. 02 KENMERK RESULTAATSVERPLICHTING

Nadere informatie

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Lichtmast d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Lichtmast d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

VOORBEELD DOB-BESTEK voor onkruidbeheersing op verharding volgens richtlijnen Duurzaam OnkruidBeheer (DOB)

VOORBEELD DOB-BESTEK voor onkruidbeheersing op verharding volgens richtlijnen Duurzaam OnkruidBeheer (DOB) GBW982303 VOORBEELD DOB-BESTEK RAW9999-00223 CROW-0116-versie 2 10 april 2009 Bladnr. 1 van 36 CROW0116 VOORBEELD DOB-BESTEK voor onkruidbeheersing op verharding volgens richtlijnen Duurzaam OnkruidBeheer

Nadere informatie

2.2 Nadere beschrijving

2.2 Nadere beschrijving RAW0009-103112 WASCHAP DRENTS OVERIJSSELSE DELTA Bladnr. 1 van 18 2.2 Nadere beschrijving Bladnr. 2 van 18 WASCHAP DRENTS OVERIJSSELSE DELTA RAW0009-103112 RAW0009-103112 WASCHAP DRENTS OVERIJSSELSE DELTA

Nadere informatie

RAW1448. Bladnr. 1 van CONCEPT

RAW1448. Bladnr. 1 van CONCEPT Bladnr. 1 van 18...... Bladnr. 2 van 18 1. ALGEMEEN Bladnr. 3 van 18 PAR 1.01 OPDRACHTGEVER... 1.02 DIRECTIE... 1.03 LOCATIE... 1.04 ALGEMENE BESCHRIJVING Het werk bestaat in hoofdzaak uit: a.... b....

Nadere informatie

A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2) C) 1) gevestigd te 2) verklaart (verklaren) zich door ondertekening dezes bereid de uitvoering van 3)

A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2) C) 1) gevestigd te 2) verklaart (verklaren) zich door ondertekening dezes bereid de uitvoering van 3) RAW83-00915 OT'n Z-Veluwe Bos- en Natuurbeheer 2013-2014, Bladnr. 1 van 2 Behoort bij: 3001300-P-010-70 I N S C H R I J V I N G S B I L J E T De hierna te noemen inschrijver(s): A) 1) gevestigd te 2) B)

Nadere informatie

RAW Bladnr. 1. RAW-BESTEK: PAS OVERIJSSEL Nr

RAW Bladnr. 1. RAW-BESTEK: PAS OVERIJSSEL Nr Bladnr. 1 RAW-BESTEK: PAS OVERIJSSEL 2017-1 Nr. 102-2017-01 Bladnr. 2 1. ALGEMEEN Bladnr. 3 PAR 1.01 OPDRACHTGEVER Staatsbosbeheer, te dezer zake vertegenwoordigd door de divisiedirecteur, Binnensingel

Nadere informatie

In "Deel 0 TOTSTANDKOMING VAN DE OVEREENKOMST" zijn geen wijzigingen.

In Deel 0 TOTSTANDKOMING VAN DE OVEREENKOMST zijn geen wijzigingen. Bladnr. 1 van 18 Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek en voorwaarden voor" Besteksnummer: 2012-05 NOTA VAN INLICHTINGEN d.d. 6 februari 2013 In "Deel 0 TOTSTANDKOMING VAN DE OVEREENKOMST" zijn geen

Nadere informatie

RAW A l g e m e e n

RAW A l g e m e e n Bladnr. 1 van 48 1. A l g e m e e n Bladnr. 2 van 48 Bladnr. 3 van 48 PAR 01 Opdrachtgever Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1, Postbus 4, 1180

Nadere informatie

2.2 NADERE BESCHRIJVING CONCEPT

2.2 NADERE BESCHRIJVING CONCEPT Bladnr. 1 van 5 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 2 van 5 RAW1062 PAR 01 VERKLARING VAN DE HIERNA VOLGENDE STAAT In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen.

Nadere informatie

Onderhoud Gazon. Gemeente Krimpenerwaard. Raamovereenkomst: Opdrachtgever: Besteknummer ZK Datum 5 januari 2017.

Onderhoud Gazon. Gemeente Krimpenerwaard. Raamovereenkomst: Opdrachtgever: Besteknummer ZK Datum 5 januari 2017. Raamovereenkomst: Onderhoud Gazon Opdrachtgever: Besteknummer ZK16009105 Datum 5 januari 2017 Status DEFINITIEF Projectleider J. Oudenaaarden Bladnr. I I n h o u d s o p g a v e 1. A l g e m e e n 2 01

Nadere informatie

Bestek Relining Stommeer Aalsmeer

Bestek Relining Stommeer Aalsmeer Bestek 20.049-2015 Relining Stommeer Aalsmeer RAW0190-92278 Relining Stommeer Aalsmeer Bladnr. I I n h o u d s o p g a v e 0. T o t s t a n d k o m i n g v a n d e o v e r e e n k o m s t 3 0.01 Aanbesteder

Nadere informatie

2.2 Nadere beschrijving

2.2 Nadere beschrijving RAW0009-103108 WASCHAP DRENTS OVERIJSSELSE DELTA Bladnr. 1 van 24 2.2 Nadere beschrijving Bladnr. 2 van 24 WASCHAP DRENTS OVERIJSSELSE DELTA RAW0009-103108 RAW0009-103108 WASCHAP DRENTS OVERIJSSELSE DELTA

Nadere informatie

A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2) C) 1) gevestigd te 2)

A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2) C) 1) gevestigd te 2) RAW0083-73476 Bladnr. 1 van 2 Behoort bij: besteknr. 207.11.0963.29 I N S C H R I J V I N G S B I L J E T De hierna te noemen inschrijver(s): A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2) C) 1) gevestigd

Nadere informatie

Bestekscheck RAW-bestek (Versie november 2018)

Bestekscheck RAW-bestek (Versie november 2018) Bestekscheck -bestek (Versie november 2018) Datum bestekscheck: Aanbestedende dienst / opdrachtgever: Contactpersoon: Ingenieurs-/adviesbureau: Contactpersoon: Bestek: Contactpersoon CROW: Algemene indruk

Nadere informatie

Gemeente Dordrecht Bestek nr. GM NOTA VAN INLICHTINGEN d.d

Gemeente Dordrecht Bestek nr. GM NOTA VAN INLICHTINGEN d.d Bladnr. 1 Behoort bij: GM 337183-01 I N S C H R I J V I N G S B I L J E T De hierna te noemen inschrijver(s): A) B) C) KVK-nummer: KVK-nummer: KVK-nummer: (Bij een natuurlijk persoon naam en voornamen

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA KA. Wijzigingen voorblad:

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA KA. Wijzigingen voorblad: Bladnr. 1 van 11 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA2016052KA Wijzigingen voorblad: Wijziging Besteknummer Wijziging status bestek => Besteknummer VIA2016052KA => Status: Definitief

Nadere informatie

Bladnr. 1 van Project: Groenonderhoud begraafplaatsen 2017 Besteknummer: 2017 / 2634 Nota van Inlichtingen

Bladnr. 1 van Project: Groenonderhoud begraafplaatsen 2017 Besteknummer: 2017 / 2634 Nota van Inlichtingen RAW0125-102013 Bladnr. 1 van 10 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: Groenonderhoud begraafplaatsen 2017 in gemeente Alphen aan den Rijn Besteknummer: 2017 / 2634 Bladnr. 2 van 10 RAW0125-102013

Nadere informatie

FREQUENTIEBESTEK CROW0115. VOORBEELD DOB-BESTEK voor onkruidbeheersing op verharding volgens richtlijnen Duurzaam OnkruidBeheer (DOB)

FREQUENTIEBESTEK CROW0115. VOORBEELD DOB-BESTEK voor onkruidbeheersing op verharding volgens richtlijnen Duurzaam OnkruidBeheer (DOB) GBW982303 VOORBEELD DOB-BESTEK RAW9999-00224 CROW-0115-versie 2 10 april 2009 Bladnr. 1 van 34 CROW0115 VOORBEELD DOB-BESTEK voor onkruidbeheersing op verharding volgens richtlijnen Duurzaam OnkruidBeheer

Nadere informatie

01 GEMEENTE NEDER- BETUWE 1

01 GEMEENTE NEDER- BETUWE 1 (leeg) RAW1203-102863 RAW Onderhoud Begraafplaatsen 2017, gemeente Neder-Betuwe Besteksnummer: 2017-174 Versie: 07 Alles over Groenbeheer Datum: 17 februari 2017 17-02-2017 01 GEMEENTE NEDER- BETUWE 1

Nadere informatie

BESTEK NR.: GM ONDERHOUD WESTWIJK, PERCELEN GEMEENTE VLAARDINGEN EN WATERWEG WONEN IN DE GEMEENTE VLAARDINGEN

BESTEK NR.: GM ONDERHOUD WESTWIJK, PERCELEN GEMEENTE VLAARDINGEN EN WATERWEG WONEN IN DE GEMEENTE VLAARDINGEN BESTEK NR.: GM344786-01 ONDERHOUD WESTWIJK, PERCELEN GEMEENTE VLAARDINGEN EN WATERWEG WONEN IN DE GEMEENTE VLAARDINGEN Afdeling: Openbare Werken Vlaardingen, december 2015 Bladnr. 2 RAW0018-92925 RAW0018-92925

Nadere informatie

RAW Behorend bij de Nota van inlichtingen, versie GL: Besteknr. B S17 (6337)

RAW Behorend bij de Nota van inlichtingen, versie GL: Besteknr. B S17 (6337) Bladnr. 1 van 5 Behoort bij: B6072002S17 (6337) onderhoudswerkzaamheden (maaien) I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard

Nadere informatie

Onderhoud Vlaardingen. Gemeente Vlaardingen. Raamovereenkomst (OMOP): Opdrachtgever: Besteknummer Datum 17 december 2015

Onderhoud Vlaardingen. Gemeente Vlaardingen. Raamovereenkomst (OMOP): Opdrachtgever: Besteknummer Datum 17 december 2015 Raamovereenkomst (OMOP): Onderhoud 2016-2018 Vlaardingen Opdrachtgever: Besteknummer 2016-01 Datum 17 december 2015 Status DEFINITIEF Projectleider Ing. R.L.M. Jacobs Stad & Groen Liemersallee 1 6931 KH

Nadere informatie

7 B) X s o &M- de 27 maart 2012. P.C. van der Wiel B.V. Hillegommerdijk 448 2144 KV Beïnsdorp Pb 78, 2180AB Hillegom Tel.: 0252-517406.

7 B) X s o &M- de 27 maart 2012. P.C. van der Wiel B.V. Hillegommerdijk 448 2144 KV Beïnsdorp Pb 78, 2180AB Hillegom Tel.: 0252-517406. RAW732-00029 Bladnr. 1 van 2 Behoort bij: 657 INSCHRIJVINGSBILJET A) De hierna te noemen inschrijver(s): geveigd te 7 B) J geveigd te C) geveigd te P.C. van der Wiel B.V. Hillegommerdijk 448 2144 KV Beïnsdorp

Nadere informatie

(2S INSCHRIJVINGSBILJET. Behoort bij besteknr. 11.517-2011 Verbetering toegankelijkheid bushaltes Heemstede. De hierna te noemen inschrijver(s):

(2S INSCHRIJVINGSBILJET. Behoort bij besteknr. 11.517-2011 Verbetering toegankelijkheid bushaltes Heemstede. De hierna te noemen inschrijver(s): JD (2S $amwê^a\ De Bie Wegenbouw VVV\**%*V\*V\* Behoort bij besteknr. 11.517-2011 Verbetering toegankelijkheid bushaltes Heemstede. INSCHRIJVINGSBILJET De hierna te noemen inschrijver(s): A) De Bie

Nadere informatie

GEMEENTE DEVENTER BESTEKNR.: 110.10.GC.05 DEFINITIEF D.D. 14-03-2014

GEMEENTE DEVENTER BESTEKNR.: 110.10.GC.05 DEFINITIEF D.D. 14-03-2014 Bladnr. 1 van 30 BESTEK en VOORWAARDEN voor: Besteknummer: 110.10.GC.05 registratie auteur status Grontmij Definitief projectleider opdrachtgever datum W. Mulder 14-03-2014 autorisatie naam paraaf goedgekeurd

Nadere informatie

Alles over Groenbeheer Datum: 24 februari 2017

Alles over Groenbeheer Datum: 24 februari 2017 RAW1203-103008 01 1 Deel 1 Algemeen 3 01 OPDRACHTGEVER 4 02 DIRECTIE 4 03 LOCATIE 4 04 ALGEMENE BESCHRIJVING 4 05 TIJDSBEPALING 4 06 ONDERHOUDSTERMIJN 4 07 KWALITEITSBORGING 4 Deel 2.1 Algemene gegevens

Nadere informatie

RAW Gemeente Waalwijk Projectnr.: 1330 Dienst: Onderhoudsbestek Openbare Ruimte (OOR) Besteknr status: DEF d.d.

RAW Gemeente Waalwijk Projectnr.: 1330 Dienst: Onderhoudsbestek Openbare Ruimte (OOR) Besteknr status: DEF d.d. RAW0088-82733 Gemeente Waalwijk Projectnr.: 1330 Bladnr. 1 van 58 Bestek nr. 1330-02 Onderhoudsbestek Openbare Ruimte (OOR) Werkbestek Perceel: Sprang, Vrijhoeve, Landgoed Driessen Projectnr.: 1330 Datum:

Nadere informatie

Apeldoorns kanaal 6e pand - buitendijks - ONDERDEEL A Waterschap Vallei en Veluwe Sweco DEFINITIEF d.d RAW

Apeldoorns kanaal 6e pand - buitendijks - ONDERDEEL A Waterschap Vallei en Veluwe Sweco DEFINITIEF d.d RAW RAW0018-105772 Bladnr. 1 Behoort bij: Sweco351743-1 onderdeel A Apeldoorns kanaal 6e pand - buitendijks - onderdeel A I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03

Nadere informatie

GUNNINGLEIDRAAD NIET-OPENBARE AANBESTEDING T.B.V. LEVERING INTERIEUR VOOR BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERTCRANENDONCK

GUNNINGLEIDRAAD NIET-OPENBARE AANBESTEDING T.B.V. LEVERING INTERIEUR VOOR BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERTCRANENDONCK GUNNINGLEIDRAAD NIET-OPENBARE AANBESTEDING T.B.V. LEVERING INTERIEUR VOOR BISSCHOPPELIJK COLLEGE WEERTCRANENDONCK COLOFON Opdrachtgever : Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs Project : Levering interieur

Nadere informatie

Deel 2.1 Algemene gegevens 9 01 TEKENINGEN 10 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN 10 03 BIJLAGEN 11 04 WATERSTANDEN 11 05 WERKTERREIN 11 10 ADRESSEN 11

Deel 2.1 Algemene gegevens 9 01 TEKENINGEN 10 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN 10 03 BIJLAGEN 11 04 WATERSTANDEN 11 05 WERKTERREIN 11 10 ADRESSEN 11 RAW0110-00159 Projectnummer 09-IB-032 "Rioolreiniging en inspectie 2009" Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 3 01 AANBESTEDENDE DIENST 4 02 PROCEDURE 4 03 INLICHTINGEN 4 04 INSCHRIJVING 4 05 INSCHRIJVINGSSTAAT

Nadere informatie

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden Inschrijvingsleidraad bestek 10-16 Onderhoud asfaltverhardingen 2010 2011 gemeente Leiden voor de aanbesteding van het raamcontract voor het uitvoeren van onderhoud aan asfaltverhardingen binnen de gemeente

Nadere informatie

GROENONDERHOUD EN MAAIEN. Bestek 1 Besteknummer: 16049

GROENONDERHOUD EN MAAIEN. Bestek 1 Besteknummer: 16049 GROENONDERHOUD EN MAAIEN Bestek 1 Besteknummer: 16049 RAW0037-102235 Bladnr. I I n h o u d s o p g a v e 1. A l g e m e e n 3 01 Opdrachtgever 5 02 Directie 5 03 Locatie 5 04 Algemene beschrijving 5 05

Nadere informatie

Hagenonderhoud Hagen Escamp en Leidschenveen- Ypenburg. Bestek

Hagenonderhoud Hagen Escamp en Leidschenveen- Ypenburg. Bestek Hagenonderhoud 2017-2021 Hagen Escamp en Leidschenveen- Ypenburg Bestek 2017.082.014 9 mei 2017 RAW0016-104100 Dienst Publiekszaken, Hagenonderhoud 2017-2021, stadsdelen Escamp en Leidschenveen - Ypenburg

Nadere informatie

2. BESCHRIJVING 2.1 ALGEMENE GEGEVENS CONCEPT

2. BESCHRIJVING 2.1 ALGEMENE GEGEVENS CONCEPT Bladnr. 1 van 6 2. BESCHRIJVING 2.1 ALGEMENE GEGEVENS Bladnr. 2 van 6 PAR 01 TEKENINGEN... 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN... 03 KWALITEITSBORGING Bij het opstellen van een kwaliteitsplan, zoals bedoeld in

Nadere informatie

Genoemde werkzaamheden, als omschreven in bijgevoegde inschrijfstaat, kunnen wij totaal voor u uitvoeren voor een aanneemsom van: ,-- excl.

Genoemde werkzaamheden, als omschreven in bijgevoegde inschrijfstaat, kunnen wij totaal voor u uitvoeren voor een aanneemsom van: ,-- excl. Gemeente Bellingwedde T.a.v. de heer G. Gengler Hoofdweg 23 9697 NA BLIJHAM Drachten, 26 februari 2016 Betreft : I003688; grondsanering Verbindingsweg te Veelerveen Documentnr. : 0160079 Contactpersoon

Nadere informatie

Opdrachtgever: gemeente Borger-Odoorn Besteknr.: GG e NOTA VAN INLICHTINGEN d.d

Opdrachtgever: gemeente Borger-Odoorn Besteknr.: GG e NOTA VAN INLICHTINGEN d.d Bladnr. 1 2e Nota van inlichtingen behorende bij bestek en voorwaarden: "": Besteknummer: GG2015-003 Projectnummer MUG: 81197313 Datum: 4 januari 2016 Opgesteld door: Gecontroleerd door: RWi SMe Vrijgegeven

Nadere informatie

Vraag 1 Welke locale hoveniers zijn voor de IBOR aanbesteding door de gemeente uitgenodigd om een onderhandse offerte uit te brengen?

Vraag 1 Welke locale hoveniers zijn voor de IBOR aanbesteding door de gemeente uitgenodigd om een onderhandse offerte uit te brengen? Endelhovenlaan 1, 3601 GR Maarssen Postbus 1212, 3600 BE Maarssen T 0346 25 40 00 F 0346 25 40 10 www.stichtsevecht.nl Aan de fractie van Breukelen Beweegt, t.a.v. de heer D. van 't Hof. Afdeling Wijken

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden (NL). Contactpunt(en): Afdeling Werkvoorbereiding

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 6. GHG Nota van inlichtingen Bestuursdienst Ommen - Hardenberg NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK

Bladnr. 1 van 6. GHG Nota van inlichtingen Bestuursdienst Ommen - Hardenberg NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK Bladnr. 1 van 6 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK Opdrachtgever: Bestek: Team: Projectleider: College van B & W van de gemeente Hardenberg GHG00316 Openbaar Gebied Infra,geb.

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten:

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten: RAW1209-90538 Samenwerkende gemeenten Diemen, Uithoorn, Ouder-Amstel en De Ronde Venen Bladnr. 1 van 12 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten: in samenwerkende

Nadere informatie

Wat is een bestek? Volgens Van Dale is het bestek van een bouwwerk:

Wat is een bestek? Volgens Van Dale is het bestek van een bouwwerk: 4.2 Het bestek Wat is een bestek? Volgens Van Dale is het bestek van een bouwwerk: Een nauwkeurige beschrijving van een werk, met alle inlichtingen aangaande de gang en de uitvoering ervan, de te gebruiken

Nadere informatie

TOELICHTING: GRONDROERDERSREGELING EN RAW-BESTEKKEN

TOELICHTING: GRONDROERDERSREGELING EN RAW-BESTEKKEN Bladnr. 1 van 5 TOELICHTING: GRONDROERDERSREGELING EN RAW-BESTEKKEN Sinds 1 juli 2008 is de 'Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten' ofwel de Grondroerdersregeling van kracht. Deze wet is bedoeld

Nadere informatie

GBW ONDERHOUD OPENBARE RUIMTE - GRASVEGETATIE 2013 BESTEKNR.: GC.01 DEFINITIEF D.D

GBW ONDERHOUD OPENBARE RUIMTE - GRASVEGETATIE 2013 BESTEKNR.: GC.01 DEFINITIEF D.D Bladnr. 1 BESTEK en VOORWAARDEN voor: ONDERHOUD OPENBARE RUIMTE - GRASVEGETATIE 2013 Besteknummer: 110.10.GC.01 registratie auteur status O. Elverdink DEFINITIEF projectleider opdrachtgever datum W. Mulder

Nadere informatie

MOEDERBESTEK TEKSTEN (STANDAARD RAW BEPALINGEN 2015) - Elementenverhardingen en kantopsluitingen vervaardigd met duurzaam beton dd.

MOEDERBESTEK TEKSTEN (STANDAARD RAW BEPALINGEN 2015) - Elementenverhardingen en kantopsluitingen vervaardigd met duurzaam beton dd. Bladnr. 1 van 11 MOEDERBESTEK TEKSTEN (STANDAARD RAW BEPALINGEN 2015) - Elementenverhardingen en kantopsluitingen vervaardigd met duurzaam beton dd. Bladnr. 2 van 11 1. ALGEMEEN Bladnr. 3 van 11 PAR 1.01

Nadere informatie

Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: /W e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk

Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: /W e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk Bladnr. 1 Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: 2013-01/W24863 1e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk Inlichtingen gegeven namens de directie door:

Nadere informatie

Postbus 11 Postbus AA Elst 6710 BT Ede Telefoon (0481) Telefoon: (0318)

Postbus 11 Postbus AA Elst 6710 BT Ede Telefoon (0481) Telefoon: (0318) Bladnr. 1 van 32 COLOFON: Werk : Onderhoud bermen en sloten 2014-2015 Opdrachtgever : College van B&W gemeente Overbetuwe Besteknummer : 2014-OR01 Directie : Gemeente Overbetuwe Wijzigingsdatum : 20 februari

Nadere informatie

Bestek Groenonderhoud Zevenaar 2014 t/m 2016

Bestek Groenonderhoud Zevenaar 2014 t/m 2016 Bladnr. 1 van 33 Bestek 1252-14 2014-2016 (Diverse wijken in Zevenaar, Oud-Zevenaar en buitengebied (deels)) Bladnr. 2 van 33 0. T o t s t a n d k o m i n g v a n d e o v e r e e n k o m s t Bladnr. 3

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamovereenkomst met kenmerk: BAR Raamovereenkomst speelvoorzieningen en -terreinen

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamovereenkomst met kenmerk: BAR Raamovereenkomst speelvoorzieningen en -terreinen Bladnr. 1 van 16 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamovereenkomst met kenmerk: BAR-00-0006 Raamovereenkomst speelvoorzieningen en -terreinen Bladnr. 2 van 16 1. A l g e m e e n Bladnr.

Nadere informatie

Bijlage I. Werkomschrijving SCHOUWPLAN

Bijlage I. Werkomschrijving SCHOUWPLAN Bijlage I Werkomschrijving SCHOUWPLAN beheerovereenkomst onderhoud Groenvoorzieningen en Schoon Bijlage bij Uitvoeringsovereenkomst BIZ 2011 t/m 2015 Bedrijventerrein Spoorzicht INHOUDSOPGAVE 1 AANLEIDING...

Nadere informatie

In dit document zijn de volgende wijzigingen opgenomen:

In dit document zijn de volgende wijzigingen opgenomen: RAW-systematiek In dit document zijn de volgende wijzigingen opgenomen: - wijziging van de bijlage Lijst met publicaties genoemd in deze Standaard van de Standaard RAW Bepalingen 2010; - wijziging van

Nadere informatie

Belangrijkste wijzigingen

Belangrijkste wijzigingen Introductiebijeenkomst RAW 2015 Welkom 1 Belangrijkste wijzigingen Nieuwe onderwerpen Actualisatie Deel 0 vervalt uit het bestek Omnummering Raamcontracten Beeldkwaliteit 2 Informatiebijeenkomst RAW 2015

Nadere informatie

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie.

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie. Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer. Aankondiging van een opdracht. Werken. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contactpunt(en): Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Afdeling Inkoop

Nadere informatie

Besteknr Betreft: Integraal onderhoud Vathorst

Besteknr Betreft: Integraal onderhoud Vathorst Bladnr. 1 van 132 Gemeente Amersfoort Sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Afdeling Leefomgeving Besteknr. 1217001 Betreft: Integraal onderhoud Vathorst 2. stuks bijlagen: - 1 inschrijvingsbiljet (bijlage

Nadere informatie

Ontwerp Kwaliteitsplan. Raamovereenkomst Gemeente Zundert Boombestek Besteknummer

Ontwerp Kwaliteitsplan. Raamovereenkomst Gemeente Zundert Boombestek Besteknummer Raamovereenkomst Gemeente Zundert Boombestek 2016-2018 Besteknummer 238820 Januari 2016 Auteur: P.A.A. Rutten Ontwerp Kwaliteitsplan Raamovereenkomst Gemeente Zundert Boombestek 2016-2018 Bestek nr: 238820

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN ONDERAANNEMING

OVEREENKOMST VAN ONDERAANNEMING OVEREENKOMST VAN ONDERAANNEMING Onderaannemer Zonder Personeel/ZZP Contractnummer: A. Partijen Ondergetekenden: 1. naam: straat/postbus: postcode: plaats: telefoonnummer: hierna te noemen: de aannemer;

Nadere informatie

Hoofdstuk 01 Algemeen en administratief Actualisering RAW-raamovereenkomst

Hoofdstuk 01 Algemeen en administratief Actualisering RAW-raamovereenkomst Hoofdstuk 01 Algemeen en administratief Actualisering 01.21 RAW-raamovereenkomst juli 2016 Definitieve tekst Vastgesteld door de Beheerraad Aanbesteden en Contracteren op 20 april 2016. Indien deze definitieve

Nadere informatie

Hoofdstuk 01 - Algemeen Administratief

Hoofdstuk 01 - Algemeen Administratief Hoofdstuk 01 - Algemeen Administratief Uitbreiding Standaard RAW Bepalingen 01.08 - Bijdragen 01.08.03 - Bijdrage VISI-systematiek 01.23 - Communicatie 01.23.01 - VISI-systematiek Algemeen Bestekbestand

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hellevoetsluis, Postbus 13, 3220 AA Hellevoetsluis

Nadere informatie

Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel van de Standaard RAW Bepalingen behorende bij het inschrijvingsbiljet van de ondergetekende(n):

Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel van de Standaard RAW Bepalingen behorende bij het inschrijvingsbiljet van de ondergetekende(n): Bladnr. 1 van 6 Behoort bij: ZK16009104 Onderhoud beplantingen I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.06 van de Standaard RAW Bepalingen behorende bij het inschrijvingsbiljet

Nadere informatie

Den Haag, onderhoud kunstgras(val)ondergronden 2016 e.v. Nota van Inlichtingen Ingenieursbureau Den Haag Besteknummer

Den Haag, onderhoud kunstgras(val)ondergronden 2016 e.v. Nota van Inlichtingen Ingenieursbureau Den Haag Besteknummer Bladnr. 1 van 5 1. ALGEMEEN NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: besteknummer 2015.082.088 PAR 1.05 TIJDSBEPALING DIRECTIEWIJZIGING: --- De looptijd van de overeenkomst eindigt uiterlijk

Nadere informatie

verklaren ondergetekenden het volgende te zijn overeengekomen,

verklaren ondergetekenden het volgende te zijn overeengekomen, OVEREENKOMST VOOR HET TOEPASSEN VAN DE RAW-SYSTEMATIEK Overwegende dat, * de Stichting CROW, kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte, verder te noemen CROW, een instelling

Nadere informatie

GEMEENTE DEVENTER BESTEKNR.: GC.01 DEFINITIEF D.D

GEMEENTE DEVENTER BESTEKNR.: GC.01 DEFINITIEF D.D Bladnr. 1 van 38 BESTEK en VOORWAARDEN voor: Besteknummer: 110.10.GC.01 registratie auteur status Grontmij Definitief projectleider opdrachtgever datum W. Mulder 14-03-2014 autorisatie naam paraaf goedgekeurd

Nadere informatie

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen en Stichting Christelijke Hogeschool Windesheim Publicatienummer [nummer] Dossier D1424 Ingangsdatum [ingangsdatum] Partijen: 1. Stichting Christelijke

Nadere informatie

TER VISIE. Wijziging Standaard RAW Bepalingen. Kabels en leidingen

TER VISIE. Wijziging Standaard RAW Bepalingen. Kabels en leidingen TER VISIE Wijziging Standaard RAW Bepalingen Kabels en leidingen Standaard RAW Bepalingen: Hoofdstuk 01 - Algemene en administratieve bepalingen o Paragraaf 01.09 - Kabels en leidingen RAW Catalogus met

Nadere informatie

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie.

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie. Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer. Aankondiging van een opdracht. Werken. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contactpunt(en): Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Afdeling Inkoop

Nadere informatie

Gunningsleidraad. Inname en verwerking AVI-slakken afkomstig van EMK-terrein e.o te Krimpen aan den IJssel

Gunningsleidraad. Inname en verwerking AVI-slakken afkomstig van EMK-terrein e.o te Krimpen aan den IJssel Gunningsleidraad Inname en verwerking AVI-slakken afkomstig van EMK-terrein e.o te Krimpen aan den IJssel Opdrachtgever DCMR Milieudienst Rijnmond namens Ministerie Infrastructuur en Milieu Directoraat-generaal

Nadere informatie

Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016

Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016 Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : 82353400-2016 BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016 BETREFT NOTA VAN INLICHTINGEN DATUM : 25-08-2016 Bladnr.

Nadere informatie

Behoort bij:

Behoort bij: Bladnr. 1 Behoort bij: 1-018-03 Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de standaard RAW Bepalingen (Standaard 2005) behorende bij het inschrijvingsbiljet van de ondergetekende(n): Gevestigd

Nadere informatie

Door gegadigden zijn geen schriftelijke vragen gesteld. In het bestek worden de volgende wijzigingen en aanvullingen aangebracht:

Door gegadigden zijn geen schriftelijke vragen gesteld. In het bestek worden de volgende wijzigingen en aanvullingen aangebracht: G13W992304 RÀW0054 Bestek in euro 1 OTA VA ILICHTIGE bij bestek~ Met een inschrijvingsstaat Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat Directie Zeeland ota van inlichtingen behorend bij besteknr. ZL-5571 verstrekt

Nadere informatie

Door gegadigden zijn geen schriftelijke vragen gesteld. OMSCHRIJVING

Door gegadigden zijn geen schriftelijke vragen gesteld. OMSCHRIJVING , f"-o, tj'..;,gbt;,9çj2304 ~' ':~~_,-J -;',~-------------------------------,----------------------- OTA VA ILICHTIGE bij bestek nr. ZL-5110 Bladnr. 1 r2di- ~.-08>'0 3'~~t Met een inschrijvingsstaat Directoraat-Generaal

Nadere informatie

Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek

Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek 2010-22 Gemeente Overbetuwe Centrale inkoop De heer E. Volgers Email: inkoop@overbetuwe.nl Postbus 11 6660 AA Elst Telefoon: 0481-362300 Fax : 0481-372482 (Lege velden

Nadere informatie

... BESTEK en VOORWAARDEN VOOR: : Onderhoudswerkzaamheden Dijken : Grebbedijk. Besteknummer : GREB-01-CI-2015 Perceel 2. : Waterschap Vallei en Veluwe

... BESTEK en VOORWAARDEN VOOR: : Onderhoudswerkzaamheden Dijken : Grebbedijk. Besteknummer : GREB-01-CI-2015 Perceel 2. : Waterschap Vallei en Veluwe Bladnr. 1 van 65... BESTEK en VOORWAARDEN VOOR: Titel : Onderhoudswerkzaamheden Dijken : Grebbedijk Besteknummer : GREB-01-CI-2015 Perceel 2 Opdrachtgever : Waterschap Vallei en Veluwe Datum : 26 februari

Nadere informatie

Actualisering beeldkwaliteit

Actualisering beeldkwaliteit Actualisering beeldkwaliteit Wijzigingen in de RAW-systematiek als gevolg van de CROW-publicatie Kwaliteitscatalogus openbare ruimte 2018. Oktober 2018 Ter visie Deze tervisielegging kan niet in een RAW-bestek

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost Bestek ZO/RE/0061 BRM Seizoenenhof in Driemond. Bladnr

Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost Bestek ZO/RE/0061 BRM Seizoenenhof in Driemond. Bladnr Bladnr. 1 GEMEENTE AMSTERDAM Stadsdeel Zuidoost Directie Realisatie NOTA VAN INLICHTINGEN Behorende bij bestek ZO/RE 0061 van 2013 Betreffende bouwrijp maken Seizoenenhof, Driemond in het Stadsdeel Zuidoost

Nadere informatie

Plaats en datum: Verslagnummer: Kenmerk: Plaatsnaam, 11-10-2007 / 10.00u 0 Bestek 2008/SBH/123

Plaats en datum: Verslagnummer: Kenmerk: Plaatsnaam, 11-10-2007 / 10.00u 0 Bestek 2008/SBH/123 Besprekingsverslag Plaats en datum: Verslagnummer: Kenmerk: Plaatsnaam, 11-10-2007 / 10.00u 0 Bestek 2008/SBH/123 Bespreking te: Kantoor te Plaatsnaam Aanwezig: (Voorzitter / notulen) Afwezig: Kopie(ën)

Nadere informatie

Opdrachtgever: Waterschap Peel en Maasvallei Project: Beekherstel Everlosebeek Meander Besteknr Rev. 02 Projectnr

Opdrachtgever: Waterschap Peel en Maasvallei Project: Beekherstel Everlosebeek Meander Besteknr Rev. 02 Projectnr RAW0037-93872 Bladnr. 1 van 6 1 VOORBEREIDEN EN OPRUIMWERK PER EEN 11 VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN 110 TIJDELIJK DEPOT 110010 Toepassen gronddepot EUR N 111 UITZETWERK 111010 Uitzetwerk. EUR N 112 BEHEERSING

Nadere informatie

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 1 Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 tussen 1.De Staat der Nederlanden, Ministerie van Defensie gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

Wijst/Wijzen* als zijn/hun* gevolmachtigde aan:...(3)

Wijst/Wijzen* als zijn/hun* gevolmachtigde aan:...(3) pagina: 1 BIJLAGE A, CONFORM UAV 2012 Volmacht De ondergetekende(n): (1)...(4) Aannemer(s) van: (2) Wijst/Wijzen* als zijn/hun* gevolmachtigde aan: (3) Die hem/hen* in alle opzichten vertegenwoordigt voor

Nadere informatie

KLEURRIJKWONEN PROJECT VOORWAARDEN ALGEMEEN (KWPV-A 2016)

KLEURRIJKWONEN PROJECT VOORWAARDEN ALGEMEEN (KWPV-A 2016) wil de volgende kernwaarden uitstralen Transparant Betrokken Persoonlijk Oplossingsgericht Doelgericht KLEURRIJKWONEN PROJECT VOORWAARDEN 2016 ALGEMEEN (KWPV-A 2016) Januari 2016 Stichting ~ Postbus 544

Nadere informatie

HERINRICHTING KINDERHUISVEST / KENAUPARK OVEREENKOMSTNUMMER BASISOVEREENKOMST GEMEENTE HAARLEM

HERINRICHTING KINDERHUISVEST / KENAUPARK OVEREENKOMSTNUMMER BASISOVEREENKOMST GEMEENTE HAARLEM HERINRICHTING KINDERHUISVEST / KENAUPARK OVEREENKOMSTNUMMER 2014448136 BASISOVEREENKOMST GEMEENTE HAARLEM Inhoud... 2 Art. 1 Rechtskarakter van de Overeenkomst, toepasselijke voorwaarden... 3 Art. 2 Opdracht,

Nadere informatie

Gemeente Losser INRICHTING OPENBARE RUIMTE LUTTERMOLENVELD ANNEXEN. Maart :A

Gemeente Losser INRICHTING OPENBARE RUIMTE LUTTERMOLENVELD ANNEXEN. Maart :A Gemeente Losser INRICHTING OPENBARE RUIMTE LUTTERMOLENVELD ANNEXEN Maart 2010 074568996:A Inhoud 1 Annex I, Vergunningen, ontheffingen c.a. 4 1.1 Overzicht vergunningen, ontheffingen, beschikkingen en

Nadere informatie

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden:

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden: Model inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons De ondergetekenden: 1. SBB, gevestigd te Zoetermeer, vertegenwoordigd door , de heer/mevrouw

Nadere informatie

RAW0019 RAW Recreatieschap Voorne-Putten Rozenburg Regulier Onderhoud Gras en Water Besteknummer VPR d

RAW0019 RAW Recreatieschap Voorne-Putten Rozenburg Regulier Onderhoud Gras en Water Besteknummer VPR d Bladnr. 1 van 64 Bladnr. 2 van 64 RAW0019 Bladnr. 3 van 64 0. T o t s t a n d k o m i n g v a n d e o v e r e e n k o m s t Bladnr. 4 van 64 RAW0019 Bladnr. 5 van 64 PAR 0.01 Aanbesteder p/a G.Z-H Bureau

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: XL Park 2 dienstjaar 2008.

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: XL Park 2 dienstjaar 2008. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Het Openbaar Lichaam Regionaal Bedrijventerrein Twente, Wierdensestraat 25b, 7607 GE Almelo

Nadere informatie

Werken. Uitvoering. Belangrijkste plaats van de uitvoering van de werken: Bedrijventerrein Dintelmond NUTS code: NL411.

Werken. Uitvoering. Belangrijkste plaats van de uitvoering van de werken: Bedrijventerrein Dintelmond NUTS code: NL411. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Moerdijk, Postbus 4, 4760 AA Zevenbergen (NL). Contactpunt(en): Secretariaat,

Nadere informatie