Stichting Elburg helpt Gambia KvK-nummer Havenkade 25 ANBI beschikking fiscaal nr GR Elburg Rabobank rekeningnr

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Elburg helpt Gambia KvK-nummer 08169143 Havenkade 25 ANBI beschikking fiscaal nr. 818905633 8081 GR Elburg Rabobank rekeningnr. 1086.89."

Transcriptie

1 Stichting Elburg helpt Gambia KvK-nummer Havenkade 25 ANBI beschikking fiscaal nr GR Elburg Rabobank rekeningnr Tel: Sponsorplan Stichting Elburg helpt Gambia Als u onze Stichting Elburg helpt Gambia (hierna te noemen De Stichting ) ondersteunt door een vaste gift te doen voor minimaal vijf jaar en dit vastlegt in een akte, dan is deze gift volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. U kunt tussen de 37 en 52% (afhankelijk van het belastingtarief waarin u valt) van uw gift terugkrijgen van de belastingdienst. De Stichting zal de akte voor u laten opstellen zodat u hier zelf geen omkijken naar heeft. Het enige dat u hoeft te doen is een volmacht tekenen en een automatische maand- of jaarbetaling aan uw bank doorgeven. Hieronder kunt u lezen hoe alles precies werkt en wat de voordelen zijn, voor u én voor het project van De Stichting te weten de Medische Post in Banyaka. Structureel helpen Periodiek geven Natuurlijk zijn eenmalige donaties altijd van harte welkom. Als u structureel wilt helpen, kunt u periodiek een bedrag geven en dit door De Stichting laten vastleggen in een notariële akte. In deze akte komt te staan dat u minimaal vijf jaar een vast bedrag doneert aan De Stichting. Dit is heel eenvoudig en alles wordt door De Stichting voor u geregeld. De Stichting regelt de voor fiscale aftrek noodzakelijke notariële akte voor u. U bepaalt zelf hoeveel u schenkt, maar het bedrag moet van de fiscus wel ieder jaar hetzelfde zijn. De akte loopt na de door u aangegeven periode vanzelf af en wordt dus niet stilzwijgend verlengd. Doordat u de gift bij notariële akte heeft vastgelegd kunt u het totale bedrag als aftrekpost opvoeren in uw aangifte inkomstenbelasting zodat u maximaal 52% van de schenking terugontvangt van de fiscus. Met een periodieke gift kunt u een groot verschil maken en draagt u substantieel bij aan het doel dat De Stichting * met hart en ziel ondersteunt. Dat is goed nieuws voor de Medische Post in Banyaka en voor de 3500 inwoners van Banyaka en omliggende dorpen. Notariskosten Als u minimaal 10,- of meer per maand schenkt, betaalt De Stichting de eventuele notariskosten. De Stichting ontvangt van haar huisnotaris Fenneke Koster-Joenje gelukkig een aantal schenkingsakten gratis en voor de vervolgakten sponsort zij ons doel ook zodat de kosten dan beperkt kunnen blijven tot een bescheiden onkostenvergoeding. U kunt de volmacht die op onze site staat downloaden en printen en met een kopie van uw geldige legitimatiebewijs opsturen naar onze huisnotaris: Notariaat Fenneke Koster-Joenje, Postbus 384, 8200 AJ Lelystad. Zij regelen dan verder alles om onze droom, uw periodieke gift, werkelijkheid te maken!

2 Voordelen van een periodieke gift met een notariële akte - De giften zijn volledig aftrekbaar waardoor u maximaal 52% terug ontvangt van de fiscus; - De periodiek giften met notariële zijn ook volledig aftrekbaar wanneer de giften kleiner zijn dan 1% en groter dan 10% van het belastbaar inkomen (Zonder akte zijn ze dat niet); - Bij een maandelijkse schenking van 10,- of meer worden u geen notariskosten in rekening gebracht; Rekenvoorbeeld Mevrouw De Wit heeft een belastbaar inkomen van ,-. Haar tarief voor de inkomstenbelasting is 37%. Ze schenkt per maand 16,66 aan De Stichting oftewel 200,- per jaar. Aangezien haar gift niet hoger is dan 1% van het inkomen (de drempel) is de gift zonder notariële akte in het geheel niet aftrekbaar. Een gemiste kans dus! Mocht mevrouw De Wit op jaarbasis 300,- schenken dan is slechts 80,- ( 300,- minus 1% van ,-) aftrekbaar zonder notariële akte. Na het opmaken van de notariële akte is de gift in beide gevallen volledig aftrekbaar. Wanneer u een fiscaal partner heeft mag u de gift aftrekken bij degene met het hoogste inkomen om zodoende het maximale belastingvoordeel te behalen. Wanneer u er voor kiest dat het belastingvoordeel niet aan uzelf ten goede hoeft te komen, maar dit voordeel ook aan De Stichting wilt schenken dan kunt u de Bruto jaarbedrag dat u kunt schenken om netto evenveel te schenken als u wilde geven voor Het Goede Doel als volgt berekenen. Bedrag dat u Netto wilt schenken / (100 minus percentage belastingvoordeel) x 100 = Bruto schenking Stel dat u 52% belasting betaalt en netto 120,- per jaar kunt missen. De formule ziet er dan als volgt uit. 120 / (100 minus 52) x 100 = 120 / 48 x 100 = 250,-. U kunt De Stichting verblijden met een bedrag van 250,- per jaar! En het kost voor u aanzienlijk minder: 120,- per jaar, door de extra aftrekpost bij uw belastingaangifte. Ja, ik wil! En nu? Stap 1 De notariële akte - Print het formulier volmacht voor schenking en vul deze in. - Stuur het getekende formulier, voorzien van een kopie van uw geldige legitimatiebewijs (bij rijbewijs en identiteitskaart de voor- en achterkant). - Stuur het formulier met de kopie van uw legitimatiebewijs op naar: Notariaat Fenneke Koster- Joenje, T.a.v. Fenneke Koster, Postbus 384, 8200 AJ Lelystad. - U ontvangt binnen enkele weken een afschrift van de akte.

3 Stap 2 Het overmaken van uw gift Op het formulier volmacht voor schenking geeft u aan of u uw jaarbijdrage ineens of in twaalf maandtermijnen wilt voldoen. U dient zelf een periodieke overschrijving (5x jaarbedrag of 60x maandbedrag) aan te maken bij uw bank. Let wel: het is van belang dat u zelf de tijdige betaling verzorgt zodat De Stichting hier geen extra zorgen over hoeft te hebben. Voor u zelf geeft dit ook rust en u heeft er geen omkijken naar en de periodieke gift loopt automatisch na de door u opgegeven periode af. Let op: het hele jaarbijdrage dient altijd uiterlijk 31 december van het kalenderjaar op de rekening van De Stichting staat, anders vervalt uw recht op volledige aftrek! Stap 3 Fiscale teruggave vragen Bij uw jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting dient u de periodieke jaargift aan te geven (zie het kopje Aftrekposten giften onder periodieke giften ). Zo is duidelijk dat het om een schenking bij notariële akte gaat en dat de gift volledig aftrekbaar is. Als u niet verplicht bent om aangifte te doen, dan ontvangt u geen aangifteformulier en dient u het formulier zelf op te vragen via Als u vragen heeft, stuurt u dan een mail naar: fenneke@denieuwenotaris.nl.

4 VOLMACHT VOOR EEN SCHENKING (ALLE ONTBREKENDE GEGEVENS OP STREPEN AANVULLEN S.V.P.!) Vandaag, *, verschenen voor mij, mr. Fenneke Margreet Koster-Joenje, notaris gevestigd te Lelystad: 1. * handelend als schriftelijk gevolmachtigde (waarvan blijkt uit het aan deze akte gehechte door de volmachtgevers ingevulde en ondertekende ontwerp van de onderhavige akte met bijbehorende volmacht) s.v.p. gegevens invullen (volledige voornamen schenker) (achternaam) geboren te op legitimatiebewijs kopie meesturen! adres: huwelijkse staat: (volledige voornamen schenker) (achternaam) geboren te op legitimatiebewijs kopie meesturen! adres: huwelijkse staat: de volmachtgever(s) hierna alleen/gezamenlijk (s.v.p. doorhalen alleen of gezamenlijk) te noemen: de schenker; 2. **, handelend als schriftelijk gevolmachtigde van: Stichting Elburg helpt Gambia, gevestigd te Elburg; genoemde stichting hierna te noemen: de begiftigde. De verschenen personen, hierna verder handelend als gemeld, verklaarden: ALGEMEEN Op deze overeenkomst is het Nederlandse recht van toepassing. SCHENKINGSOVEREENKOMST De schenker en de begiftigde komen overeen dat de schenker aan de begiftigde een lijfrente schenkt bestaande uit een jaarlijkse uitkering van EURO ( ) gedurende vijf (5) kalenderjaren. Ter uitvoering daarvan schenkt de schenker deze lijfrente aan de begiftigde. De begiftigde aanvaardt de schenking. Deze schenking wordt gedaan onder de volgende bepalingen. BEPALINGEN Uitkering De uitkering is jaarlijks verschuldigd in de maand, voor het eerst op voor het laatst op. Schenker is voornemens (doch niet verplicht) om vooruitlopend op de jaarlijks verschuldigde termijnen telkens gelijke maandbedragen van over te maken, voor het eerst in de maand van het huidige kalenderjaar. Einde lijfrente De verplichting tot betaling van de jaarlijkse termijnen eindigt zodra de schenker overlijdt. Hetgeen over een nog niet aangevangen kalenderjaar vooruitbetaald is wordt terug gegeven. Niet overdraagbaar De termijnen zijn niet voor overdracht, verandering en/of beslag vatbaar. De lijfrente kan niet worden afgekocht, vervreemd of verpand. Kosten De kosten van deze akte komen voor rekening van de begiftigde.

5 Schenkbelasting Aangezien de begiftigde kan worden aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI) en de schenking is verricht in het algemeen belang, is door de begiftigde over het geschonkene geen schenkbelasting verschuldigd. Onherroepelijkheid van de schenking De schenking is niet herroepelijk. Ontbindende voorwaarde De schenking wordt gedaan onder de ontbindende voorwaarde dat de begiftigde enig moment gedurende de looptijd van de lijfrente door de belastingdienst dan wel de belastingrechter in hoogste instantie niet (meer) als een instelling als bedoeld in artikel 6.33 onderdeel b van de Wet inkomstenbelasting 2001 (Algemeen Nut Beogende Instelling) wordt aangemerkt. Als de ontbindende voorwaarde is vervuld, is de begiftigde verplicht alle reeds door de schenker betaalde termijnen terug te betalen aan de schenker voor zover het vervullen van de ontbindende voorwaarde leidt tot het geheel of ten dele niet als gift aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting. **alleen opnemen als schenker gehuwd is of twee echtgenoten schenken** TOESTEMMING De echtgenoot van de schenker heeft aan de schenker de toestemming verleend als bedoeld in artikel 1:88 lid 1 sub b Burgerlijk Wetboek tot de in deze akte vermelde rechtshandelingen waarvan blijkt uit de aan deze akte gehechte onderhandse verklaring. ** Incassovolmacht De schenker heeft de begiftigde blijkens genoemde volmacht gemachtigd om gedurende de looptijd van deze schenking de voorgenomen schenking in gelijke maandbedragen te incasseren van *zijn*haar bankrekening met IBAN nummer (s.v.p. IBAN/rekeningnummer invullen)*. WOONPLAATSKEUZE Partijen kiezen voor de in deze akte opgenomen rechtsverhouding en de (eventuele) heffing van schenkbelasting woonplaats op het kantoor van de notaris, bewaarder van deze akte. SLOT De comparanten zijn mij, notaris, bekend. De zakelijke inhoud van de akte is aan hen opgegeven en toegelicht. De comparanten hebben verklaard op volledige voorlezing van de akte geen prijs te stellen en tijdig voor het verlijden een conceptakte te hebben ontvangen en van de inhoud van de akte te hebben kennis genomen en te zijn gewezen op de gevolgen, die voor partijen uit de akte voortvloeien. WAARVAN AKTE is verleden te Lelystad op de datum in het hoofd van deze akte vermeld. Deze akte is beperkt voorgelezen en onmiddellijk daarna ondertekend, eerst door de comparanten en vervolgens door mij, notaris. VOLMACHT: door de onder 1 genoemde personen is volmacht gegeven aan alle medewerkers van Notariaat Fenneke Koster-Joenje, gevestigd te Lelystad, om namens hen op te treden bij een akte houdende de schenking van een lijfrente over vijf kalenderjaren, een en ander zoals verwoord in de conceptakte die hiervoor is afgedrukt: (handtekening(en) schenker(s) als blijk van instemming akte en afgegeven volmacht aan notaris)

6 Deze volmacht tot schenking na aanvullen gegevens en ondertekening graag, voorzien van kopieën van uw geldige identiteitsbewijzen, getekend in origineel retour sturen naar: Notariaat FKJ T.a.v. Fenneke Koster Postbus AJ Lelystad

Periodieke schenkingsovereenkomst EXEMPLAAR SCHENKER

Periodieke schenkingsovereenkomst EXEMPLAAR SCHENKER Periodieke schenkingsovereenkomst EXEMPLAAR SCHENKER 1a Naam van de schenker keuze m/v 1b Naam van de begunstigde 1c Vast bedrag per jaar in euro (minimaal schenkbedrag 100 euro per jaar) Vast bedrag per

Nadere informatie

VOLMACHT NOTARIELE SCHENKING

VOLMACHT NOTARIELE SCHENKING VOLMACHT NOTARIELE SCHENKING De ondergetekende(n), A. achternaam:. voornamen (voluit):.. geboortedatum en plaats: adres:.. postcode / Woonplaats: legitimatie: Nederlands *paspoort / rijbewijs / Europese

Nadere informatie

Zo werkt een notariële akte:

Zo werkt een notariële akte: Zo werkt een notariële akte: Vul het onderstaande volmachtformulier in met uw gegevens en (indien van toepassing) die van uw partner. Maak voor uzelf een kopie. Teken het formulier niet thuis! Ga (indien

Nadere informatie

Informatie over schenken aan de Haastrechtse Kring

Informatie over schenken aan de Haastrechtse Kring Informatie over schenken aan de Haastrechtse Kring ANBI en belastingvoordeel Stichting De Haastrechtse Kring Stichting Voor Culturele Belangen is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent

Nadere informatie

Wilt u doneren? Lees dan hieronder hoe u dat kunt doen. Hartelijk dank!

Wilt u doneren? Lees dan hieronder hoe u dat kunt doen. Hartelijk dank! Wilt u doneren? Lees dan hieronder hoe u dat kunt doen Eenmalige schenking Periodieke schenking U kunt uw gift overmaken op: IBAN: NL11 RABO 0117 5713 26 t.n.v. Stichting Peuple du Monde. Zie onderstaand

Nadere informatie

Particuliere schenking via notariële akte

Particuliere schenking via notariële akte Particuliere schenking via notariële akte Wanneer u het Fonds Atelier Oerol fiscaal optimaal wilt steunen, kunt u kiezen voor een periodieke schenking bij notariële akte vanaf 300 per jaar voor vijf jaar.

Nadere informatie

1l Partner Ja / Nee; bij Ja door naar vraag 2, anders vraag 3

1l Partner Ja / Nee; bij Ja door naar vraag 2, anders vraag 3 OVEREENKOMST TOT PERIODIEKE SCHENKING 1 Gegevens van de schenker 1a Aanspreekvorm Mevrouw / De heer 1b 1c 1d 1e 1f 1g 1h 1i 1j 1k Achternaam Voornamen (voluit) Straat + huisnummer Postcode + woonplaats

Nadere informatie

Fiscaal voordelig schenken

Fiscaal voordelig schenken Fiscaal voordelig schenken Alzheimer Nederland werkt aan oplossingen Dementie waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm is - is een ongeneeslijke hersenziekte, waarbij de verstandelijke

Nadere informatie

Toelichting op de overeenkomst tot periodieke schenking

Toelichting op de overeenkomst tot periodieke schenking Overeenkomst Periodieke schenking Exemplaar voor de 1 Basisgegevens 1a Naam van de De heer/mevrouw 1b Naam van de begunstigde Stichting TJOMMIE Foundation 1c Vast bedrag per jaar in euro Vast bedrag per

Nadere informatie

Overeenkomst Schenking periodieke gift 2015

Overeenkomst Schenking periodieke gift 2015 Overeenkomst Schenking periodieke gift 2015 De ondergetekende(n), de heer/mevrouw (naam schenker), verklaart/verklaren te zijn overeengekomen dat de hierna te noemen schenker een periodieke gift doet aan

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke schenking (op te maken in tweevoud)

Overeenkomst periodieke schenking (op te maken in tweevoud) Overeenkomst periodieke schenking (op te maken in tweevoud) 1. VERKLARING SCHENKINGSOVEREENKOMST De ondergetekende (naam schenker).. verklaart een schenking te doen aan Stichting Olijf, netwerk voor vrouwen

Nadere informatie

Slim schenken! Inkomsten uit kerkbijdragen verhogen met notarieel schenken

Slim schenken! Inkomsten uit kerkbijdragen verhogen met notarieel schenken Slim schenken! Inkomsten uit kerkbijdragen verhogen met notarieel schenken Wilt u ook structureel meer inkomsten? Een notariële akte maakt het mogelijk!, want de fiscus betaalt maximaal mee aan kerkbijdragen

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift in geld

Overeenkomst periodieke gift in geld Overeenkomst periodieke gift in geld 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker): 2 Looptijd van de gift 2a Wat is de looptijd van de gift? 5 jaar jaar (minimaal 5 jaar) verklaart een gift te doen

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke schenking

Overeenkomst periodieke schenking Overeenkomst periodieke schenking 1. Verklaring schenking Ondergetekende verklaart een schenking te doen aan Introdans Mijn gegevens achternaam m v voornamen (voluit) bsn/sofinummer straat en huisnummer

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift

Overeenkomst Periodieke gift Exemplaar voor de ontvanger Overeenkomst Periodieke gift Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) Verklaart een gift te doen aan Fonds verstandelijk gehandicapten, onderdeel van Stichting Meedoen

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker

Overeenkomst periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker Overeenkomst periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker Ondergetekende verklaart een schenking te doen aan Stichting Hexagon Ensemble. De schenking bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke

Nadere informatie

OVEREENKOMST TOT PERIODIEKE SCHENKING (LIJFRENTESCHENKING) Naam van de schenker Dhr / Mevr

OVEREENKOMST TOT PERIODIEKE SCHENKING (LIJFRENTESCHENKING) Naam van de schenker Dhr / Mevr OVEREENKOMST TOT PERIODIEKE SCHENKING (LIJFRENTESCHENKING) 1 VERKLARING GIFT 1a Naam van de schenker Dhr / Mevr 1b Naam van de begunstigde Stichting Zaadgoed Postbus 127, 3700 AC ZEIST 1c Vast bedrag per

Nadere informatie

JA, ik help chronisch zieken en terminale patiënten. Graag geef ik ze de kracht van een wensdag!

JA, ik help chronisch zieken en terminale patiënten. Graag geef ik ze de kracht van een wensdag! JA, ik help chronisch zieken en terminale patiënten. Graag geef ik ze de kracht van een wensdag! 1. Verklaring schenking Ondergetekende verklaart een schenking te doen aan Wensstichting Oppepper4All. Mijn

Nadere informatie

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT exemplaar voor de schenker 1 Verklaring periodieke gift Ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting Het Nationale Ballet Fonds. De gift bestaat

Nadere informatie

OVEREENKOMST TOT PERIODIEKE SCHENKING (LIJFRENTESCHENKING) 1a Naam van de schenker Dhr / Mevr. 1b Naam van de begunstigde

OVEREENKOMST TOT PERIODIEKE SCHENKING (LIJFRENTESCHENKING) 1a Naam van de schenker Dhr / Mevr. 1b Naam van de begunstigde 1 BASISGEGEVENS 1a Naam van de schenker Dhr / Mevr 1b Naam van de begunstigde 1c Vast bedrag per jaar in euro Vast bedrag per jaar in letters 2 LOOPTIJD PERIODIEKE SCHENKING 2a Looptijd schenking (minimaal

Nadere informatie

Schenkingsovereenkomst- Periodieke schenking in geld Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds

Schenkingsovereenkomst- Periodieke schenking in geld Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds Schenkingsovereenkomst- Periodieke schenking in geld Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds 1 Verklaring schenking Naam van de schenker M V Naam van de begunstigde Bedrag schenking per jaar in cijfers

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift in geld

Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor ontvanger Overeenkomst Periodieke gift in geld Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) Verklaart een gift te doen aan De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Marikenhuis mag mij via op de hoogte houden van haar activiteiten

Stichting Vrienden van Marikenhuis mag mij via  op de hoogte houden van haar activiteiten OVEREENKOMST PERIODIEKE SCHENKING 1. VERKLARING SCHENKING Ondergetekende verklaart een schenking te doen aan stichting Vrienden van Marikenhuis te Nijmegen, t.b.v. het Marikenhuis te Nijmegen, inloophuis

Nadere informatie

Omdat álle kinderen een kans moeten krijgen.

Omdat álle kinderen een kans moeten krijgen. Omdat álle kinderen een kans moeten krijgen. Daarom doneer ik met belastingvoordeel via een notariële akte. UNICEF is er voor álle kinderen > UNICEF werkt in meer dan 190 landen. > Ruim 50 procent van

Nadere informatie

PERIODIEKE SCHENKINGSOVEREENKOMST

PERIODIEKE SCHENKINGSOVEREENKOMST Exemplaar voor de schenker PERIODIEKE SCHENKINGSOVEREENKOMST 1 VERKLARING GIFT * De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling) De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift

Overeenkomst periodieke gift Overeenkomst periodieke gift Exemplaar voor de schenker 1. Verklaring gift De ondertekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Ecomare De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

Overeenkomst Schenking periodieke gift 2015

Overeenkomst Schenking periodieke gift 2015 Overeenkomst Schenking periodieke gift 2015 De ondergetekende(n), de heer/mevrouw (naam schenker), verklaart/verklaren te zijn overeengekomen dat de hierna te noemen schenker een periodieke gift doet aan

Nadere informatie

PERIODIEK SCHENKEN VAN UW KERKELIJKE BIJDRAGE

PERIODIEK SCHENKEN VAN UW KERKELIJKE BIJDRAGE PERIODIEK SCHENKEN VAN UW KERKELIJKE BIJDRAGE Wat is periodiek schenken? Een periodieke schenking is een structurele gift aan een goed doel met ANBI erkenning - > Actie Kerkbalans. Onze Protestantse kerk

Nadere informatie

➀ Verklaring gift. ➁ Looptijd van de gift. ➂ Gegevens schenker

➀ Verklaring gift. ➁ Looptijd van de gift. ➂ Gegevens schenker Overeenkomst begunstiger De Nationale Opera Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker ➀ Verklaring gift Ondergetekende verklaart een gift te doen en ondersteunt De Nationale Opera in de rol van:

Nadere informatie

Stichting Nationaal Ouderenfonds. het overlijden van de schenker. 2a Wat is de looptijd van de gift? 5 jaar jaar (minimaal 5 jaar) onbepaalde tijd

Stichting Nationaal Ouderenfonds. het overlijden van de schenker. 2a Wat is de looptijd van de gift? 5 jaar jaar (minimaal 5 jaar) onbepaalde tijd Exemplaar voor de schenker Overeenkomst Met deze overeenkomst legt de schenker zich vast voor een periodieke gift van minimaal vijf jaar aan het Nationaal Ouderenfonds. Periodieke giften die zijn vastgelegd

Nadere informatie

STICHTING GEZINSADOPTIE JALES, RSIN/Fiscaalnummer ,

STICHTING GEZINSADOPTIE JALES, RSIN/Fiscaalnummer , Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende verklaart een gift te doen aan: hierna te noemen instelling. STICHTING GEZINSADOPTIE JALES, RSIN/Fiscaalnummer

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET. Renovatie binnenkant kerk. Bouwen naar de Geest en in steen.

INFORMATIEPAKKET. Renovatie binnenkant kerk. Bouwen naar de Geest en in steen. INFORMATIEPAKKET Renovatie binnenkant kerk Bouwen naar de Geest en in steen. Voorwoord Geacht gemeentelid, Voor u ligt het informatiepakket voor de renovatie van de binnenkant van de kerk, waarin het schenken

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke Gift

Overeenkomst Periodieke Gift Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente * via Protestantse Kerk in Nederland Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) Relatienummer nummer waaronder de schenker

Nadere informatie

Periodiek schenken Algemene informatie voor parochianen

Periodiek schenken Algemene informatie voor parochianen Periodiek schenken Algemene informatie voor parochianen Versie 16augustus 2010 Parochie: Adres: Contactpersoon in de parochie voor periodieke schenking: Jaarlijks schenken aan een parochie is een genereus

Nadere informatie

In het voorbeeld ontvangt de gever die eerst 84 terug kreeg van de belasting, door het opstellen van de periodieke overeenkomst, nu 168 terug.

In het voorbeeld ontvangt de gever die eerst 84 terug kreeg van de belasting, door het opstellen van de periodieke overeenkomst, nu 168 terug. PERIODIEKE GIFTEN maximaal belastingvoordeel van uw kerkelijke bijdrage Gereformeerde kerk Aarlanderveen Uw bijdrage aan de kerk en de belasting De Gereformeerde Kerk te Aarlanderveen is voor hun inkomsten

Nadere informatie

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker OVEREENKOMST GEEFKRINGEN exemplaar voor de schenker 1 Verklaring periodieke gift Ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting Het Nationale Ballet Fonds en treedt daarmee toe

Nadere informatie

Katja Tähjä VOORDELIG SCHENKEN

Katja Tähjä VOORDELIG SCHENKEN Katja Tähjä VOORDELIG SCHENKEN voordelig schenken U kunt uw gift aan Amnesty International volledig fiscaal aftrekbaar maken. Als u uw gift door de notaris laat vastleggen in een notariële akte, mag u

Nadere informatie

Schenken met belastingvoordeel

Schenken met belastingvoordeel Schenken met belastingvoordeel Helpt u mee aan een mooie toekomst voor Antoine? Helpt u ook mee? Een veilige toekomst De dieren die bij Stichting AAP binnenkomen zijn er vaak slecht aan toe. Ze zijn zwaar

Nadere informatie

OUDEGRACHT AC UTRECHT IBAN NL21TRIO

OUDEGRACHT AC UTRECHT IBAN NL21TRIO OEKUMENISCHE STUDENTENGEMEENTE OUDEGRACHT 33 3511 AC UTRECHT 06-461 477 28 IBAN NL21TRIO0391158368 SECRETARIAAT@EUG-JANSKERK.NL WWW.EUG-JANSKERK.NL Exemplaar voor de schenker OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT

Nadere informatie

OEKUMENISCHE STUDENTENGEMEENTE

OEKUMENISCHE STUDENTENGEMEENTE OEKUMENISCHE STUDENTENGEMEENTE OUDEGRACHT 33 3511 AC UTRECHT 06-461 477 28 IBAN NL21TRIO0391158368 SECRETARIAAT@EUG-JANSKERK.NL WWW.EUG-JANSKERK.NL Exemplaar voor de schenker OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT

Nadere informatie

Overeenkomst tot periodieke schenking

Overeenkomst tot periodieke schenking Overeenkomst tot periodieke schenking Exemplaar voor R.K. Parochie St. Johannes de Doper 1 Basisgegevens 1a Naam van de schenker keuze m/v 1b Naam van de begunstigde R.K. Parochie St. Johannes de Doper

Nadere informatie

Schenkingsovereenkomst met het Teylers Museum Vrienden Fonds ten behoeve van Teylers Museum

Schenkingsovereenkomst met het Teylers Museum Vrienden Fonds ten behoeve van Teylers Museum Schenkingsovereenkomst met het Teylers Museum Vrienden Fonds ten behoeve van Teylers Museum U wilt een periodieke gift doen aan Teylers Museum. Alle schenkingen ten behoeve van het museum worden bijeengebracht

Nadere informatie

Uw Gift aan de Kerk in 2014

Uw Gift aan de Kerk in 2014 Kerkelijk Bureau, Postbus 182, 8250 AD Dronten, T: 0321 336055 E: kerkelijkbureau@pgdronten.nl Uw Gift aan de Kerk in 2014 Elk jaar is de onze kerk bezig om de inkomsten en uitgaven weer in evenwicht te

Nadere informatie

Omdat élk kind kind moet kunnen zijn.

Omdat élk kind kind moet kunnen zijn. Omdat élk kind kind moet kunnen zijn. Daarom doneer ik met belastingvoordeel. Thobile uit Swaziland is hiv positief, dankzij de juiste medische behandeling kwam haar dochter Catarea gezond ter wereld.

Nadere informatie

Toelichting op de overeenkomst tot periodieke schenking.

Toelichting op de overeenkomst tot periodieke schenking. Toelichting op de overeenkomst tot periodieke schenking. U kunt het formulier printen en met blauwe pen invullen en ondertekenen. Het is van belang dat twee origineel getekende exemplaren aan onze stichting

Nadere informatie

Schenkingsovereenkomst met het Teylers Museum Vrienden Fonds ten behoeve van Teylers Museum. Toelichting bij het invullen van de overeenkomst

Schenkingsovereenkomst met het Teylers Museum Vrienden Fonds ten behoeve van Teylers Museum. Toelichting bij het invullen van de overeenkomst Schenkingsovereenkomst met het Teylers Museum Vrienden Fonds ten behoeve van Teylers Museum U wilt een periodieke gift doen aan Teylers Museum. Alle schenkingen ten behoeve van het museum worden bijeengebracht

Nadere informatie

Gegevens. 2. Verzekering. Polisnummer. Reden overdracht Datum overdracht. 3. Nieuwe deelnemer

Gegevens. 2. Verzekering. Polisnummer. Reden overdracht Datum overdracht. 3. Nieuwe deelnemer formulier overdracht verzekering Polisnummer Datum ontvangst Wanneer gebruikt u dit formulier? U heeft een levensverzekering bij de Onderlinge s-gravenhage en bent deelnemer. Met dit formulier informeert

Nadere informatie

Ja, hierbij verklaar ik (ondergetekende/schenker) dat ik periodiek een gift

Ja, hierbij verklaar ik (ondergetekende/schenker) dat ik periodiek een gift SCHENKINGSOVEREENKOMST (lees eerst de toelichting op pagina 4 en 5) Ja, hierbij verklaar ik (ondergetekende/schenker) dat ik periodiek een gift schenk aan Stichting Blauw Zout. 1. Mijn schenking bestaat

Nadere informatie

FISCAAL AFTREKBAAR. Ilya van Marle/AI

FISCAAL AFTREKBAAR. Ilya van Marle/AI MAAK UW GIFT FISCAAL AFTREKBAAR Ilya van Marle/AI voordelig schenken U kunt uw gift aan Amnesty International volledig fiscaal aftrekbaar maken. Als u uw gift door de notaris laat vastleggen in een notariële

Nadere informatie

Overeenkomst tot Periodieke Schenking

Overeenkomst tot Periodieke Schenking Overeenkomst tot Periodieke Schenking Alleen de blanco (niet-blauwe) velden dienen ingevuld te worden door de schenker 1 Basisgegevens 1a Voorletters en naam van de schenker Dhr / mevr. 1b Naam van de

Nadere informatie

De ondergetekende. De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers)

De ondergetekende. De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers) Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende verklaart een gift te doen aan Stichting ADRA Nederland RSIN/Fiscaalnummer: 800305589 De gift bestaat

Nadere informatie

Periodieke gift in geld voor de Parochiebijdrage. Exemplaar voor de schenker. Parochie Heilige Geest. het overlijden van de schenker

Periodieke gift in geld voor de Parochiebijdrage. Exemplaar voor de schenker. Parochie Heilige Geest. het overlijden van de schenker Parochie Heilige Geest Hoofdstraat 58 5121 JG Rijen Telefoon: 0161-222833 E-mail: bestuur@parochieheiligegeest.nl Website: www.parochieheiligegeest.nl Kerken: Maria Magdalena Rijen en Anna Molenschot Overeenkomst

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke schenking

Overeenkomst Periodieke schenking Overeenkomst Periodieke schenking Exemplaar voor de schenker 1a Uw naam m/v 1b Naam van de begunstigde Wilde Ganzen 1c Vast bedrag per jaar in cijfers Vast bedrag per jaar in letters 2a Looptijd (minimaal

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift in geld

Overeenkomst periodieke gift in geld Overeenkomst periodieke gift in geld Exemplaar voor de ontger 1 Verklaring gift 1a Naam de schenker m / v Naam de begunstigde Stichting De Hoop 1b De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

U kunt het ingevulde formulier in een gesloten, ongefrankeerde envelop sturen naar:

U kunt het ingevulde formulier in een gesloten, ongefrankeerde envelop sturen naar: Betreft: Periodieke gift We zijn door een van onze trouwe leden geattendeerd op een regeling van de belastingdienst rond het schenken van giften. Graag willen we deze regeling introduceren, want de vereniging

Nadere informatie

Overeenkomst tot periodieke schenking (minimaal 5 jaar)

Overeenkomst tot periodieke schenking (minimaal 5 jaar) Overeenkomst tot periodieke schenking (minimaal 5 jaar) Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring Schenking 1a Naam van de schenker De heer/mevrouw 1b Naam van de begunstigde Stichting Universiteitsfonds

Nadere informatie

Stichting Amsterdams Marionetten Theater

Stichting Amsterdams Marionetten Theater Amsterdams Marionetten Theater Amsterdams Marionetten Theater / Nieuwe Jonkerstraat 8 / 1011 CM Amsterdam info@marionettentheater.nl bank IBAN: NL56INGB0004748811 RSIN / fiscaal nummer: 0076.01.128 Kamer

Nadere informatie

Periodieke schenkingsovereenkomst

Periodieke schenkingsovereenkomst Periodieke schenkingsovereenkomst Verklaring schenking Ondergetekende verklaart een schenking te doen aan Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp. Persoonlijke gegevens schenker Achternaam Voornamen (s.v.p.

Nadere informatie

Periodieke gift in geld t.b.v. de Parochiebijdrage. Exemplaar voor de schenker. het overlijden van de schenker. vervallen ANBI status

Periodieke gift in geld t.b.v. de Parochiebijdrage. Exemplaar voor de schenker. het overlijden van de schenker. vervallen ANBI status Parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart Hoge Ham 84 5104 JK Dongen Tel. 0162-312561 Email ledenadministratie: ledenadm@parochiedongen.nl Website: www.parochiedongen.nl 1 Verklaring gift De ondergetekende

Nadere informatie

Gerard Scholtes Reinder Wiersma 9 mei 2012

Gerard Scholtes Reinder Wiersma 9 mei 2012 Stichting Kaap Belvédère: De obligatielening. Gerard Scholtes Reinder Wiersma 9 mei 2012 Agenda Hoe werkt de obligatielening? Het fiscale voordeel van de obligatielening De fiscale voorwaarden Vragen Hoe

Nadere informatie

PERIODIEKE SCHENKINGEN

PERIODIEKE SCHENKINGEN PERIODIEKE SCHENKINGEN Human Rights Watch staat geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Periodieke schenkingen aan een ANBI komen in aanmerking voor belastingvoordeel. Wanneer u met

Nadere informatie

die gedurende minstens vijf jaar worden uitgekeerd en uiterlijk eindigen bij:

die gedurende minstens vijf jaar worden uitgekeerd en uiterlijk eindigen bij: Pagina 1 van 12 Exemplaar voor de ontvanger Overeenkomst Met deze overeenkomst legt de schenker zich vast voor een periodieke gift van minimaal vijf jaar aan New Dutch Connections. Periodieke giften, vastgelegd

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker

Overeenkomst periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker Overeenkomst periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1. Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting Kunsthal Rotterdam De gift bestaat uit vaste

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee

Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee Alles over het voordeel van periodiek schenken Iedere euro telt! Iedere euro telt. Daarom vertellen we u graag hoe u met een periodieke schenking aan Stichting

Nadere informatie

Beste leden, vrienden en belangstellenden van de Doopsgezinde Gemeente Arnhem,

Beste leden, vrienden en belangstellenden van de Doopsgezinde Gemeente Arnhem, Arnhem, mei 2016 Betreft: fiscaal voordelig schenken en automatische incasso Beste leden, vrienden en belangstellenden van de, Wilt u fiscaal voordelig schenken aan de gemeente en aan goede doelen? En

Nadere informatie

GEVEN SCHENKEN NALATEN AAN DE STICHTING MELANOOM

GEVEN SCHENKEN NALATEN AAN DE STICHTING MELANOOM GEVEN SCHENKEN NALATEN AAN DE m e t m e l a n o o m, o o g m e l a n o o m e n 2010, versie 1 Uitgave: Stichting Melanoom Vormgeving: Matt Art Concept & Design Druk: Drukkerij Out Papier: Conqueror Smooth

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke schenking

Overeenkomst Periodieke schenking Overeenkomst Periodieke schenking Exemplaar voor de 1 Basisgegevens 1a Naam van de De heer/mevrouw 1b Naam van de begunstigde Stichting 1c Vast bedrag per jaar in euro Vast bedrag per jaar in letters 2a

Nadere informatie

SCHENKINGSOVEREENKOMST (lees eerst de toelichting op pagina 4 en 5)

SCHENKINGSOVEREENKOMST (lees eerst de toelichting op pagina 4 en 5) Hierbij verklaar ik (ondergetekende/schenker) dat ik periodiek een gift schenk aan Stichting De Luisterpost Bralectah (LPB media). 1. Mijn schenking bestaat uit een vaste en gelijkmatige gift van: (jaarbedrag

Nadere informatie

Overeenkomst tot periodieke schenking aan Aletta Jacobs Fonds

Overeenkomst tot periodieke schenking aan Aletta Jacobs Fonds Overeenkomst tot periodieke schenking aan Aletta Jacobs Fonds (Een toelichting bij dit formulier staat onderaan) 1 Basisgegevens 1a Naam van de schenker 1b Naam van de begunstigde Stichting Aletta Jacobs

Nadere informatie

Door ondertekening van deze schenkingsovereenkomst wordt u Goede Vriend van het Universiteitsfonds Delft. Stichting Universiteitsfonds Delft

Door ondertekening van deze schenkingsovereenkomst wordt u Goede Vriend van het Universiteitsfonds Delft. Stichting Universiteitsfonds Delft Goede Vriend Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld exemplaar voor de schenker Universiteits fonds Door ondertekening van deze schenkingsovereenkomst wordt u Goede Vriend van het Universiteitsfonds.

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift in geld

Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1. Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers),

Nadere informatie

Stichting Restauratiefonds Nicolaaskerk Baarn

Stichting Restauratiefonds Nicolaaskerk Baarn Comité van Aanbeveling Mevr. J.F.M.W. van den Eshof-Ansinger Baarnsch Lyceum J.Nijhof Nijhof Woonwarenhuis drs L.W.J.J. Poels Huisarts Ds. W. Schaap Predikant Pauluskerk Stichting Restauratiefonds Nicolaaskerk

Nadere informatie

Eindigt de gift bij het overlijden van een ander dan de schenker? Vul dan de naam in van die persoon.

Eindigt de gift bij het overlijden van een ander dan de schenker? Vul dan de naam in van die persoon. Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker GZB Postbus 28 3970 AA Driebergen 0343-512444 info@gzb.nl www.gzb.nl 1. Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift

Nadere informatie

Klik op: Periodieke overeenkomst met Stichting Gemeente Opbouw in België De overeenkomst kunt u printen en na invulling opsturen naar: ...

Klik op: Periodieke overeenkomst met Stichting Gemeente Opbouw in België De overeenkomst kunt u printen en na invulling opsturen naar: ... Schenken en de belastingaangifte Giften aan Stichting Gemeente Opbouw in België (en andere zogenoemde Algemeen Nut Beogende Instellingen, ANBI s) zijn in Nederland aftrekbaar voor de Inkomstenbelasting.

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente*

Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente* Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente* Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam kerkelijke gemeente) De gift bestaat

Nadere informatie

Ja, ik steun Open Doors!

Ja, ik steun Open Doors! Exemplaar voor de schenker 1. VERKLARING GIFT Ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting Open Doors. De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag

Nadere informatie

1. VERKLARING GIFT Overeenkomst periodieke gift in geld. De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting De Navigators.

1. VERKLARING GIFT Overeenkomst periodieke gift in geld. De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting De Navigators. Schenking aan: Exemplaar voor de schenker 1. VERKLARING GIFT Overeenkomst periodieke gift in geld De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting De Navigators. De gift bestaat

Nadere informatie

Geven aan uw kerk. Fiscaal voordelig schenken van de kerkelijke bijdrage Nu geven voor later: een gift in het testament

Geven aan uw kerk. Fiscaal voordelig schenken van de kerkelijke bijdrage Nu geven voor later: een gift in het testament Geven aan uw kerk Fiscaal voordelig schenken van de kerkelijke bijdrage Nu geven voor later: een gift in het testament Inleiding Inhoud In deze brochure leest u alles over schenken en nalaten aan de Protestantse

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift in geld Exemplaar voor schenker

Overeenkomst periodieke gift in geld Exemplaar voor schenker Overeenkomst periodieke gift in geld Exemplaar voor schenker 1 Verklaring gift 1a Naam van de schenker M/V 1b Naam van de begunstigde 1c Vast bedrag per jaar in euro Stichting Raadhuisconcerten Hilversum

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift in geld Exemplaar voor schenker

Overeenkomst periodieke gift in geld Exemplaar voor schenker Overeenkomst periodieke gift in geld Exemplaar voor schenker 1 Verklaring gift 1a Naam van de schenker M/V 1b Naam van de begunstigde 1c Vast bedrag per jaar in euro Sounds of Change Foundation ; in letters

Nadere informatie

BIJ DE BELASTINGDIENST IS UW EURO EEN DAALDER WAARD SCHENKINGEN EN DE NIEUWE GEEFWET

BIJ DE BELASTINGDIENST IS UW EURO EEN DAALDER WAARD SCHENKINGEN EN DE NIEUWE GEEFWET blad - 1 - BIJ DE BELASTINGDIENST IS UW EURO EEN DAALDER WAARD SCHENKINGEN EN DE NIEUWE GEEFWET Mr. Ernst Loendersloot Sr. kandidaat notaris te Maastricht Foto: Harry Heuts Beste lezer, Sinds 17 november

Nadere informatie

Overeenkomst tot periodieke schenking Exemplaar voor de schenker

Overeenkomst tot periodieke schenking Exemplaar voor de schenker Overeenkomst tot periodieke schenking Exemplaar voor de schenker 1. Verklaring schenking De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting. De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige

Nadere informatie

De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers),

De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers), Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

Gegevens. 2. Verzekering. Polisnummer. Reden overdracht Datum overdracht. 3. Nieuwe deelnemer

Gegevens. 2. Verzekering. Polisnummer. Reden overdracht Datum overdracht. 3. Nieuwe deelnemer formulier overdracht verzekering voor verzekerde bedragen tot 15.000, Polisnummer Datum ontvangst Wanneer gebruikt u dit formulier? U heeft een levensverzekering bij de Onderlinge s-gravenhage en bent

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift in geld

Overeenkomst periodieke gift in geld Overeenkomst periodieke gift in geld 1: Verklaring gift Exemplaar voor de schenker De ondergetekende (naam schenker)... verklaart een gift te doen aan Stichting Hoge Veluwe Fonds De gift bestaat uit vaste

Nadere informatie

Vragen&Antwoorden particulieren

Vragen&Antwoorden particulieren Vragen&Antwoorden particulieren Om een beroep te doen op de voordelen van de Geefwet, gelden bepaalde criteria. Hieronder een overzicht van de belangrijkste vragen: 2. Gedurende welke periode kan ik gebruik

Nadere informatie

Geven aan de molens van Nederland

Geven aan de molens van Nederland Geven aan de molens van Nederland ALLES OVER SCHENKEN EN NALATEN AAN DE HOLLANDSCHE MOLEN Geef om de molens Van Nederland Belastingvoordeel door ANBI-status en CI-status De Hollandsche Molen heeft van

Nadere informatie

Schenken - Geven - Nalaten

Schenken - Geven - Nalaten Schenken - Geven - Nalaten Uw financiële bijdrage is van groot belang voor de fondsen van de Stichting Tekenbeetziekten (STZ) en voor u fiscaal aantrekkelijk! 1 0. Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Geven als particulier

Nadere informatie

Stichting Kunst & Allerzielen Eindhoven. OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT IN GELD voor minstens vijf jaar

Stichting Kunst & Allerzielen Eindhoven. OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT IN GELD voor minstens vijf jaar Transactie nummer: Stichting Kunst & Allerzielen Eindhoven www.skae.nl OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT IN GELD voor minstens vijf jaar 1. Verklaring gift De ondergetekende verklaart een gift te doen aan Stichting

Nadere informatie

OVEREENKOMST TOT PERIODIEKE GIFT

OVEREENKOMST TOT PERIODIEKE GIFT OVEREENKOMST TOT PERIODIEKE GIFT Exemplaar voor de schenker 1. VERKLARING GIFT De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan De gift bestaat uit een vaste en gelijkmatige periodieke

Nadere informatie

Overeenkomst / / Periodieke gift in geld voor stoelenactie Hertz Exemplaar voor de schenker. Verklaring gift. Looptijd van de gift.

Overeenkomst / / Periodieke gift in geld voor stoelenactie Hertz Exemplaar voor de schenker. Verklaring gift. Looptijd van de gift. Overeenkomst Periodieke gift in geld voor stoelenactie Hertz Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting Muziekpaleis Utrecht

Nadere informatie

Ondergetekende (schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting De Navigators. (Bedrag in letters)

Ondergetekende (schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting De Navigators. (Bedrag in letters) Schenking aan: Exemplaar voor de schenker 1. VERKLARING GIFT Overeenkomst periodieke gift in geld Ondergetekende (schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting De Navigators. De gift bestaat uit een

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift in geld

Overeenkomst periodieke gift in geld Overeenkomst periodieke gift in geld Met uw bijdrage helpt u Museum Boijmans Van Beuningen bijzondere projecten realiseren zoals een gedroomde kunstaankoop, een urgente restauratie, een fundamenteel onderzoek

Nadere informatie

Slim Schenken en nalaten

Slim Schenken en nalaten Slim Schenken en nalaten U wilt geld schenken aan bijvoorbeeld uw kind, kleinkind, een willekeurig persoon of een goed doel. Op die manier kunt u hen financieel ondersteunen. Afhankelijk van aan wie u

Nadere informatie

STICHTING BROEKER KERK - OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT

STICHTING BROEKER KERK - OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT STICHTING BROEKER KERK - OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT Belastingvoordeel - meer geven voor minder geld Wilt u minimaal vijf jaar achtereen geld geven? Geweldig, daar zijn we extra blij mee! Met weinig rompslomp

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift in geld

Overeenkomst Periodieke gift in geld Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling of vereniging) De gift bestaat uit vaste

Nadere informatie

1. Verklaring gift. 2. Looptijd van de gift. 3. Gegevens schenker. BSN/Sofinummer. (Exemplaar 2 begint op blz. 3) Toelichting op blz 5

1. Verklaring gift. 2. Looptijd van de gift. 3. Gegevens schenker. BSN/Sofinummer. (Exemplaar 2 begint op blz. 3) Toelichting op blz 5 Stichting Zaadgoed Voor biologische veredeling Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar 1: voor de schenker (Exemplaar 2 begint op blz. 3) Toelichting op blz 5 1. Verklaring gift Ondergetekende (naam

Nadere informatie

4. Wat moet ik als lid doen om een lijfrenteschenking te verstrekken?

4. Wat moet ik als lid doen om een lijfrenteschenking te verstrekken? VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN DOOR LEDEN 1. Zijn er methoden waarbij een lening of schenking voor ons leden fiscaal aantrekkelijk gemaakt kan worden? Ja er zijn enkele financieringsmogelijkheden

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN ST JANSDAL

STICHTING VRIENDEN VAN ST JANSDAL STICHTING VRIENDEN VAN ST JANSDAL SCHENKEN EN NALATEN HARDERWIJK Missie van de Stichting Vrienden van het St Jansdal Het bevorderen van het welzijn van de patiënten van het ziekenhuis St Jansdal Motto:

Nadere informatie

Geven aan de molens van Nederland

Geven aan de molens van Nederland de Hollandsche Molen Vereniging tot behoud van molens in Nederland Geven aan de molens van Nederland Alles over schenken en nalaten Zeeburgerdijk 139 www.molens.nl 1095 AA Amsterdam dhm@molens.nl T: 020-623

Nadere informatie