DuCoop cvba uw duurzaamheidspartner in De Nieuwe Dokken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DuCoop cvba uw duurzaamheidspartner in De Nieuwe Dokken"

Transcriptie

1 DuCoop cvba uw duurzaamheidspartner in De Nieuwe Dokken Alle woningen en het stadsgebouw in De Nieuwe Dokken worden door DuCoop cvba voorzien van duurzame diensten: de hoofdactiviteit is warmtelevering via een collectief warmtenet. Een overzicht van de diensten vind je hier. DuCoop is een coöperatieve vennootschap. In dit document wordt toegelicht wat jouw relatie is met deze coöperatie: 1. Je bent klant: vanaf het ogenblik van de koop of huur van een woning, teken je een aansluitings- en leveringsovereenkomst met DuCoop, die je afvalwater afneemt voor zuivering en die warmte levert via een warmtenet. Via de website kan je de contractdocumentatie, algemene voorwaarden en tarieven consulteren. Er worden ook nog andere betalende diensten aangeboden zoals elektrisch laden van fietsen of wagens. 2. Je bent coöperant: door een ruimte te kopen of huren in De Nieuwe Dokken, verwerf je automatisch 1 A-aandeel met een nominale waarde van 10. Dit geeft recht op ristorno s: indien de cvba meer dan 6% winst maakt, kan de Algemene Vergadering beslissen dit uit te keren aan de A-aandeelhouders in de vorm van een korting op je energiefactuur. 3. Je kan ook financieel participeren door de aankoop van B-aandelen: verder in deze brochure wordt toegelicht hoe je kan mee investeren in de coöperatieve vennootschap en zo een financieel rendement bekomen.

2 Financieel participeren in is een wettelijk erkende coöperatieve vennootschap die tot doel heeft om financiële middelen te verzamelen voor het investeren en het leveren van duurzaamheidsdiensten aan de bewoners van De Nieuwe Dokken te Gent. Deze diensten bestaan uit (niet beperkend): - warmtelevering op en decentrale waterzuivering van het afvalwater van de wijk, onttrekken van nutriënten aan de afvalstromen, inzameling en vergisting van zwart en keukenafval, productie van duurzame warmte en elektriciteit, investeren in en exploiteren van een vacuümen warmtenet, met/levering van duurzame warmte, duurzame mobiliteit. - Het werven van coöperatief kapitaal voor de oprichting en ontwikkeling van ondernemingen actief in de sector van de hernieuwbare energie in al haar vormen. - Het betrekken van het grote publiek bij projecten rond duurzaamheid en hernieuwbare energie en haar afgeleiden. - Het verenigen van verbruikers van alternatieve, duurzame en hernieuwbare energie, ten behoeve van het realiseren van een hoog duurzaamheidsniveau en de bevordering van de integrale duurzaamheid. - Het initiëren van projecten rond duurzaamheid en hernieuwbare energie in samenspraak met de lokale bevolking. - De bevordering, de studie, de sensibilisatie, de promotie en de animatie van duurzaamheidsdiensten en hernieuwbare energie in zijn diverse toepassingen. Als bewoner van De Nieuwe Dokken, kan je meehelpen om deze doelstellingen te realiseren. Zo draag je bij tot een uniek project voor het leefmilieu en bovendien kan je door financieel te participeren nog een mooi rendement (max. 6%) realiseren. Voorwaarden voor financiële participatie Een aparte aandeelhouderscategorie (B-aandelen) werd gecreëerd voor natuurlijke of rechtspersonen die bewoner (huurders of eigenaars) zijn van de stadsbuurt De Nieuwe Dokken. Elk B-aandeel heeft een nominale waarde van 250 EUR. Maximumbedrag waarop kan worden ingeschreven wordt beperkt tot EUR (20 aandelen) Intekenen op de coöperatieve B-aandelen van Je kan intekenen op aandelen via het intekenformulier in bijlage. Elke aanvraag voor toetreding wordt eerst goedgekeurd door de raad van bestuur, waarna u een verzoek tot storting zal ontvangen.

3 Uw financiële voordelen Als vennoot van neem je een aandeel in de ontwikkeling van een innovatieve decentrale waterzuiveringstechnologie en innovatie op het vlak van energiebeheer, opslag en uitwisseling van energie en grondstoffen. biedt een rendement afhankelijk van de financiële resultaten, maar dankzij de erkenning voor de Nationale Raad voor de Coöperatie (NRC) kan ook andere voordelen bieden. Dividend De financiële opbrengst op een investering in aandelen bestaat uitsluitend uit dividenden op deze aandelen. Een erkende coöperatie mag maximaal 6% rendement op het ingebrachte kapitaal als dividend uitkeren aan de aandeelhouders. streeft een financieel rendement na, maar ook en vooral een belangrijk maatschappelijk-ecologisch rendement. Het dividend kan verschillen van jaar tot jaar. Indien de liquiditeit in de vennootschap dit niet toelaat, kan ook voorgesteld worden om geen dividend toe te kennen. Geen kosten Je betaalt geen instapkosten, uitstapkosten of beheersvergoedingen. Vrijstelling roerende voorheffing voor particulieren Omdat erkend is door de Nationale Raad voor de Coöperatie (NRC), genieten de natuurlijke personen die aandeelhouder zijn van van een vrijstelling van roerende voorheffing. Voor dividenden uitbetaald in 2017 bedraagt de vrijstelling 190 euro per persoon. Het eventuele surplus is onderworpen aan roerende voorheffing. Het aanslagtarief bedraagt in %. Elke jaar zal de cvba u op de hoogte houden van de datum van algemene vergadering en van dividenden en vrijstelling roerende voorheffing. Tax Shelter Gezien DuCoop cvba opgericht is na 1/1/2013, een KMO is, niet actief is in vastgoed en nog geen dividenden heeft uitgekeerd, is een investering in aandelen voor natuurlijke personen aftrekbaar in de personenbelasting voor 30%. Goed om weten Scheidingsaandeel B-aandelen zijn niet verhandelbaar en kunnen niet worden overgedragen. Wil je uittreden met je B- aandelen, dan kun je gedurende de eerste zes maanden van elk boekjaar (tussen 1 januari en 30 juni) een uittredingsverzoek indienen. Bij uittreding heb je recht op een scheidingsaandeel. De prijs wordt bepaald volgens een statutair vastgestelde waarderingsmethode U kan hier alle details over lezen in de statuten. Het scheidingsaandeel wordt uitbetaald na de goedkeuring door de Algemene Vergadering van de jaarrekening die betrekking heeft op het boekjaar waarin het verzoek werd ingediend.

4 B-aandelen zijn niet verhandelbaar en kunnen niet worden overdragen, noch onder levenden, noch bij overlijden. Verdeling van het aandelenkapitaal op 15 juni 2017 B-aandelen kunnen worden gekocht: - door de eigenaar: vanaf het verlijden van de authentieke koopakte van een woning - door de huurder: vanaf het moment van de ondertekening van een dienstenovereenkomst met DuCoop cvba (wanneer een huurder verhuist en de wijk verlaat, zal hij geen B-aandelen meer kunnen aanhouden en automatisch worden uitbetaald) Op het ogenblik van de algemene vergadering van 15 juni 2017 waren er nog geen B-aandeelhouders gezien er ook nog geen eigenaars/huurders waren. Het kapitaal was op dat ogenblik als volgt samengesteld: Totaal kapitaal Totaal aandelen % aandelen CEIP E-aandelen 22,22% Schipperskaai E-aandelen 18,75% Development Farys Solar D-aandelen 18,75% Trividend E-aandelen 13,89% Human Capital E-aandelen 13,89% Piet Colruyt E-aandelen 1,39% EnerGent C-aandelen 5,56% Oya Seed E-aandelen 5,56% Totaal aandelen 100% Prospectus is vrijgesteld van de prospectusplicht onder gewijzigde voorwaarden van de prospectuswet 1 voor openbare aanbiedingen van aandelen door erkende coöperatieve vennootschappen. Om van deze vrijstellingen te genieten, heeft de nodige documenten bezorgd aan de FSMA waaruit blijkt dat aan de wettelijke vrijstellingsvoorwaarden is voldaan. Risico s Investeren in aandelen houdt risico s in. Een coöperatief aandeel is een beleggingsinstrument en geen spaarrekening. De aandelen zijn op naam en ze zijn niet overdraagbaar. Als intekenaar loop je het risico een deel of het geheel van het geïnvesteerde kapitaal te verliezen. De vennootschap streeft naast het financiële ook een belangrijk ecologisch-sociaal rendement na, wat een invloed kan hebben op het financiële rendement. 1 wet van 16 juni 2006 op de openbare aanbieding van beleggingsinstrumenten en de toelating van beleggingsinstrumenten tot de verhandeling op de gereglementeerde markt ( prospectuswet ) is gewijzigd door de wet van 25 april 2014 houdende diverse bepalingen.

5 Klachten In geval van klachten kun je je wenden tot het klachtenmanagement van,, 9051 Sint-Denijs-Westrem (Gent), of via > contact. Daarnaast kun je je richten tot de ombudsman in financiële geschillen, een gekwalificeerde entiteit in de zin van het Wetboek van Economisch Recht, Belliardstraat bus 8, 1040 Brussel, tel , Nominale waarde Je koopt een of meer aandelen met een nominale waarde van 250 euro, met een maximum van 20 aandelen (5000 euro). Kosten Je betaalt geen instapkosten, uitstapkosten of beheersvergoedingen.

6 Toetredingsformulier B-aandeelhouder cvba DuCoop Mijn identiteit (opdrachtgever) Voornaam: Familienaam: Rechtspersoon: Geboortedatum: Geboorteplaats: Rijksregisternummer: Nationaliteit: Man Vrouw Mijn domicilie Adres: Postcode: Gemeente: Land: Bijkomende gegevens Taal: N / F / E / Identiteitskaartnummer (formaat ): : Vervaldag identiteitskaart: Telefoon/GSM: Opdracht Stort mijn dividenden op volgende rekening (iban-formaat): Ik teken in op het volgende aantal B-aandelen (250 euro per aandeel): Ik ga akkoord met de statuten van de vennootschap Ik ben huurder/eigenaar in de buurt De Nieuwe Dokken Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief van De kandidaat-intekenaar verzoekt uitdrukkelijk om de intekening op de B-aandelen van voor te leggen aan de raad van bestuur van de vennootschap en vervolgens de beslissing volledig uit te voeren, zodat ze niet kan herroepen worden. De kandidaat-intekenaar engageert zich op het eerste verzoek van de raad van bestuur van de vennootschap tot betaling van de aandelen over te gaan. Voor de statuten: klik hier JA JA JA

Samen investeren in windmolens in onze buurt Informatie over Electrabel CoGreen cvba 21 september, Wielsbeke

Samen investeren in windmolens in onze buurt Informatie over Electrabel CoGreen cvba 21 september, Wielsbeke Het windpark Electrabel & Electrabel Samen investeren in windmolens in onze buurt Informatie over Electrabel CoGreen cvba 21 september, Wielsbeke Het windpark 1 nieuwe WINDTURBINE in uw gemeente 1 nieuwe

Nadere informatie

FSMA_2014_04 dd. 26 juni 2014 (update 27 oktober 2016)

FSMA_2014_04 dd. 26 juni 2014 (update 27 oktober 2016) FSMA_2014_04 dd. 26 juni 2014 (update 27 oktober 2016) Deze mededeling is bestemd voor erkende coöperatieve vennootschappen, aanbieders van participatieplannen voor het personeel en aanbieders van beleggingen

Nadere informatie

Het lijkt of men vergeet dat je deze planeet aan je kinderen geeft

Het lijkt of men vergeet dat je deze planeet aan je kinderen geeft Het lijkt of men vergeet dat je deze planeet aan je kinderen geeft Hoe het begon Goedkeuring en ondertekening van het Burgemeestersconvenant op 24/11/2015 door het Gemeentebestuur van Nazareth Convenant

Nadere informatie

FSMA_2017_17 dd. 28 september

FSMA_2017_17 dd. 28 september FSMA_2017_17 dd. 28 september 2017 1 Deze mededeling is bestemd voor erkende coöperatieve vennootschappen, aanbieders van participatieplannen voor het personeel en aanbieders van beleggingen van het type

Nadere informatie

Niet voor verspreiding in de Verenigde Staten, Australië, Canada of Japan. Cera CVBA

Niet voor verspreiding in de Verenigde Staten, Australië, Canada of Japan. Cera CVBA Niet voor verspreiding in de Verenigde Staten, Australië, Canada of Japan Cera CVBA Muntstraat 1, 3000 Leuven BTW BE 0403.581.960 - RPR Leuven LEI: 549300I1S80UFFUC0493 AANVULLING van 27 november 2018

Nadere informatie

JURIDISCHE EN ORGANISATORISCHE ASPECTEN VAN COÖPERATIEF ONDERNEMEN

JURIDISCHE EN ORGANISATORISCHE ASPECTEN VAN COÖPERATIEF ONDERNEMEN JURIDISCHE EN ORGANISATORISCHE ASPECTEN VAN COÖPERATIEF ONDERNEMEN Lieve Jacobs 18/6/2012 Nota Deze presentatie is voor persoonlijk gebruik van de deelnemers. Ze is onvolledig zonder de mondelinge toelichting

Nadere informatie

Fotovoltaïsche systemen in de stad

Fotovoltaïsche systemen in de stad Seminarie Duurzame Gebouwen Fotovoltaïsche systemen in de stad 17 november 2017 FINANCIERING VAN FOTOVOLTAÏSCHE SYSTEMEN IN BRUSSEL Rol en invloed van burgercoöperatieven Fanny HELLEBAUT ENERGIRIS Caroline

Nadere informatie

INVESTEER IN EEN BETERE WERELD EN BELEG VERSTANDIG MET INCOFIN CVSO COMMITTED BEYOND INVESTMENT

INVESTEER IN EEN BETERE WERELD EN BELEG VERSTANDIG MET INCOFIN CVSO COMMITTED BEYOND INVESTMENT INVESTEER IN EEN BETERE WERELD EN BELEG VERSTANDIG MET INCOFIN CVSO COMMITTED BEYOND INVESTMENT STIMULEREN VAN ONDERNEMERSCHAP IN HET ZUIDEN I ncofin cvso investeert in duurzame microfinancieringsinstellingen

Nadere informatie

Investeren in coöperaties / De coöperatie in het financieel landschap. Presentatie op coöperanten festival 2017

Investeren in coöperaties / De coöperatie in het financieel landschap. Presentatie op coöperanten festival 2017 Investeren in coöperaties / De coöperatie in het financieel landschap Presentatie op coöperanten festival 2017 1 Waarom investeren in een coöperatie? Voor wat de coöperatie doet: Actuele maatschappelijke

Nadere informatie

P r e s e n t a t i e O p e n b a a r B e s t u u r 2 9 N o v e m b e r J o z e f M e e s

P r e s e n t a t i e O p e n b a a r B e s t u u r 2 9 N o v e m b e r J o z e f M e e s P r e s e n t a t i e O p e n b a a r B e s t u u r 2 9 N o v e m b e r 2 0 1 7 - J o z e f M e e s HET LIJKT ALSOF MEN VERGEET DAT WE DEZE PLANEET AAN DE KINDEREN GEVEN. Stroomversnelling - 9 november

Nadere informatie

Tax Shelter voor Starters - Checklist met betrekking tot RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN in Startersvennootschappen

Tax Shelter voor Starters - Checklist met betrekking tot RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN in Startersvennootschappen 26 april 2018 - update n.a.v. de wijzigingen door de wet van 26 maart 2018 Tax Shelter voor Starters - Checklist met betrekking tot RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN in Startersvennootschappen Deze checklist

Nadere informatie

BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR AANGAANDE DE INBRENG IN NATURA IN HET KADER VAN EEN KEUZEDIVIDEND (ARTIKEL 602 W.VENN.)

BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR AANGAANDE DE INBRENG IN NATURA IN HET KADER VAN EEN KEUZEDIVIDEND (ARTIKEL 602 W.VENN.) Tessenderlo Chemie Naamloze Vennootschap (de "Vennootschap") Zetel: Troonstraat 130, 1050 Brussel (België) RPR 0412.101.728 Rechtsgebied Brussel BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR AANGAANDE DE INBRENG

Nadere informatie

Openbaar aanbod van aandelen van de Europese Coöperatieve Vennootschap NewB

Openbaar aanbod van aandelen van de Europese Coöperatieve Vennootschap NewB Openbaar aanbod van aandelen van de Europese Coöperatieve Vennootschap NewB 1. Het huidige aanbod gebeurt zonder de publicatie van een door de FSMA goedgekeurde prospectus, aangezien het daarvan vrijgesteld

Nadere informatie

Tax Shelter voor Starters - Checklist met betrekking tot RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN in Startersvennootschappen

Tax Shelter voor Starters - Checklist met betrekking tot RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN in Startersvennootschappen 13 mei 2019 - update n.a.v. de wijzigingen door de wet van 28 april 2019 Tax Shelter voor Starters - Checklist met betrekking tot RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN in Startersvennootschappen Deze checklist heeft

Nadere informatie

HANDLEIDING START-UP PLAN

HANDLEIDING START-UP PLAN HANDLEIDING START-UP PLAN HANDLEIDING START-UP PLAN Dit document geeft informatie aan ondernemers, investeerders en burgers die interesse hebben voor het Start-up Plan. Deze handleiding moet samen met

Nadere informatie

4 juni 2019 AANVULLING OP HET PROSPECTUS. Belga Films Fund Naamloze Vennootschap 14, avenue du Japon 1420 Eigenbrakel Ondernemingsnummer

4 juni 2019 AANVULLING OP HET PROSPECTUS. Belga Films Fund Naamloze Vennootschap 14, avenue du Japon 1420 Eigenbrakel Ondernemingsnummer 4 juni 2019 AANVULLING OP HET PROSPECTUS Belga Films Fund Naamloze Vennootschap 14, avenue du Japon 1420 Eigenbrakel Ondernemingsnummer 0506.993.858 OPENBARE AANBIEDING TOT INSCHRIJVING BETREFFENDE EEN

Nadere informatie

ZuidtrAnt cvba-so. Burgercoöperatie ter financiering van duurzame energieprojecten in de zuidrand van Antwerpen. Openbaar aanbod van aandelen

ZuidtrAnt cvba-so. Burgercoöperatie ter financiering van duurzame energieprojecten in de zuidrand van Antwerpen. Openbaar aanbod van aandelen ZuidtrAnt cvba-so Energiecoöperatie ZuidtrAnt cvba-so Burgercoöperatie ter financiering van duurzame energieprojecten in de zuidrand van Antwerpen Openbaar aanbod van aandelen «Word coöperant van ZuidtrAnt

Nadere informatie

informatienota doorlopende aanbieding aandelen wooncoop

informatienota doorlopende aanbieding aandelen wooncoop wooncoop cvba, Pannestraat 31, 9000 Gent info@wooncoop.be, www.wooncoop.be tel nr 09 296 44 54 Ondernemingsnummer : 0681.921.282 informatienota doorlopende aanbieding aandelen wooncoop Deze informatienota

Nadere informatie

INCLUSIE INVEST cvba-so. Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met Sociaal Oogmerk. Veilig investeren met respect!

INCLUSIE INVEST cvba-so. Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met Sociaal Oogmerk. Veilig investeren met respect! INCLUSIE INVEST cvba-so Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met Sociaal Oogmerk Veilig investeren met respect! Maatschappelijke zetel : Breugelweg 200 3900 OverpeltOndernemingsnummer

Nadere informatie

MINNELIJKE SCHIKKING GEFORMULEERD DOOR DE AUDITEUR VAN DE FSMA EN WAARMEE GROENKRACHT CVBA IN VEREFFENING HEEFT INGESTEMD

MINNELIJKE SCHIKKING GEFORMULEERD DOOR DE AUDITEUR VAN DE FSMA EN WAARMEE GROENKRACHT CVBA IN VEREFFENING HEEFT INGESTEMD MINNELIJKE SCHIKKING GEFORMULEERD DOOR DE AUDITEUR VAN DE FSMA EN WAARMEE GROENKRACHT CVBA IN VEREFFENING HEEFT INGESTEMD Deze minnelijke schikking, waarmee Groenkracht CVBA in vereffening op 18 juni 2015

Nadere informatie

* * * * * * Overwegende dat het onderzoek tot de volgende vaststellingen heeft geleid:

* * * * * * Overwegende dat het onderzoek tot de volgende vaststellingen heeft geleid: MINNELIJKE SCHIKKING AANVAARD DOOR HET DIRECTIECOMITÉ VAN DE FSMA EN WAARMEE ECOPOWER CVBA HEEFT INGESTEMD Deze minnelijke schikking, waarmee de CVBA Ecopower op 14 december 2012 voorafgaandelijk heeft

Nadere informatie

ABN AMRO Investment Management B.V. Jaarrekening 2013

ABN AMRO Investment Management B.V. Jaarrekening 2013 Jaarrekening 2013 Pagina 1 van 12 INHOUD Pagina Directieverslag 3 Balans per 31 december 2013 4 Winst- en verliesrekening 2013 5 Toelichting algemeen 6 Toelichting op de balans per 31 december 2013 8 Toelichting

Nadere informatie

StroomVloed. Omdat het jouw energie is

StroomVloed. Omdat het jouw energie is StroomVloed Omdat het jouw energie is Hoe het begon Goedkeuring en ondertekening van het Burgemeestersconvenant op 24/11/2015 door het Gemeentebestuur van Nazareth Convenant of Mayors is een initiatief

Nadere informatie

Informatie over het aanbod van aandelen van De Landgenoten 01/05/2015-30/04/2016

Informatie over het aanbod van aandelen van De Landgenoten 01/05/2015-30/04/2016 Informatie over het aanbod van aandelen van De Landgenoten 01/05/2015-30/04/2016 (Dit infodossier dateert van 23/03/2015. Alle voorgaande infodossiers vervallen bij deze.) www.delandgenoten.be Infodossier

Nadere informatie

INFORMATIENOTA M.B.T. DE AANBIEDING VAN AANDELEN DOOR CHOICE co-op MET TOEPASSING VAN ARTIKEL 18 VAN DE WET VAN 11 JULI 2018

INFORMATIENOTA M.B.T. DE AANBIEDING VAN AANDELEN DOOR CHOICE co-op MET TOEPASSING VAN ARTIKEL 18 VAN DE WET VAN 11 JULI 2018 Choice co-op CVBA Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met maatschappelijke zetel te Donderslagweg 25 bus 6, 3530 Houthalen-Helchteren ondernemingsnummer: 0721.493.126 RPR Antwerpen,

Nadere informatie

1. De Belgische Energiecrisis

1. De Belgische Energiecrisis 1. De Belgische Energiecrisis Storm Storm Coöperatieve Windpark Haven Gent Fase 2 Oktober November 2018 Najaar/Winter 2009 Jan Caerts Gedelegeerd bestuurder Kristof Moens Financieel directeur 2 Inhoud

Nadere informatie

RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN

RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN 26 april 2018 - Toelichting bij de wet van 26 maart 2018 Tax Shelter voor Groeibedrijven - Checklist met betrekking tot RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN in Groeibedrijven Deze checklist heeft betrekking op

Nadere informatie

Openbaar aanbod van aandelen van de Europese Coöperatieve Vennootschap NewB

Openbaar aanbod van aandelen van de Europese Coöperatieve Vennootschap NewB Openbaar aanbod van aandelen van de Europese Coöperatieve Vennootschap NewB 1. Het huidige aanbod gebeurt zonder de publicatie van een door de FSMA goedgekeurde prospectus, aangezien het daarvan vrijgesteld

Nadere informatie

Tax Shelter voor Starters - Checklist met betrekking tot RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN in Startersvennootschappen

Tax Shelter voor Starters - Checklist met betrekking tot RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN in Startersvennootschappen 15 februari 2017 Tax Shelter voor Starters - Checklist met betrekking tot RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN in Startersvennootschappen Deze checklist heeft betrekking op rechtstreekse investeringen in een Startersvennootschap

Nadere informatie

Tip voor de bedrijfsleider: Vergeet uw 640 belastingvrij dividend niet!

Tip voor de bedrijfsleider: Vergeet uw 640 belastingvrij dividend niet! Tip voor de bedrijfsleider: Vergeet uw 640 belastingvrij dividend niet! Vanaf 1 januari 2018 kan elke belastingplichtige een dividenduitkering van 640 vrijstellen van belastingen. Wat zijn de spelregels:

Nadere informatie

Deceuninck Naamloze vennootschap Brugsesteenweg 374 8800 Roeselare RPR Gent, afdeling Kortrijk BTW BE 0405.548.486. (de Vennootschap )

Deceuninck Naamloze vennootschap Brugsesteenweg 374 8800 Roeselare RPR Gent, afdeling Kortrijk BTW BE 0405.548.486. (de Vennootschap ) Deceuninck Naamloze vennootschap Brugsesteenweg 374 8800 Roeselare RPR Gent, afdeling Kortrijk BTW BE 0405.548.486 (de Vennootschap ) BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR OVEREENKOMSTIG ARTIKELEN

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA

INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA AFDELING 1 : VOORAFGAANDE BEPALINGEN Artikel 1.1: Bij toepassing van artikel 37 van de Statuten wordt een intern reglement opgesteld. Zonder strijdig te zijn met de bindende

Nadere informatie

RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN

RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN 13 mei 2019 - Aanpassing na de wet van 28 april 2019 Tax Shelter voor Groeibedrijven - Checklist met betrekking tot RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN in Groeibedrijven Deze checklist heeft betrekking op rechtstreekse

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Eoly Coöperatie CVBA

Huishoudelijk Reglement Eoly Coöperatie CVBA 1 Huishoudelijk Reglement Eoly Coöperatie CVBA Het Huishoudelijk Reglement treedt in werking vanaf 1 april 2019. De opmaak of wijziging van het Huishoudelijk Reglement gebeurt door de Raad van Bestuur

Nadere informatie

Openbaar aanbod van aandelen van de Europese Coöperatieve Vennootschap Met Beperkte Aansprakelijkheid NewB 1

Openbaar aanbod van aandelen van de Europese Coöperatieve Vennootschap Met Beperkte Aansprakelijkheid NewB 1 Openbaar aanbod van aandelen van de Europese Coöperatieve Vennootschap Met Beperkte Aansprakelijkheid NewB 1 1. Het huidige aanbod gebeurt zonder de publicatie van een door de FSMA goedgekeurde prospectus,

Nadere informatie

Tax shelter voor startende ondernemingen (binnen 4 jaar na oprichting)

Tax shelter voor startende ondernemingen (binnen 4 jaar na oprichting) Tax shelter voor startende ondernemingen (binnen 4 jaar na oprichting) Wat houdt deze maatregel in? Via de tax shelter wil de Federale overheid natuurlijke personen fiscaal aanmoedigen om risicokapitaal

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oikocredit-be coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk Huidevettersstraat 165 1000 Brussel Ondernemingsnummer: RPR Antwerpen 0427.441.386 HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Nadere informatie

Tax shelter voor startende ondernemingen

Tax shelter voor startende ondernemingen Newsflash Tax shelter voor startende ondernemingen Via de tax shelter wil de Federale overheid natuurlijke personen fiscaal aanmoedigen om risicokapitaal te verschaffen aan startende ondernemingen binnen

Nadere informatie

Waarschuwing (-)17,64%

Waarschuwing (-)17,64% Waarschuwing De aandacht van de Investeerders wordt op de volgende punten gevestigd: Investeerders worden aangeraden om het Prospectus en in het bijzonder de Risicofactoren van de Investering aandachtig

Nadere informatie

MINNELIJKE SCHIKKING GEFORMULEERD DOOR DE AUDITEUR VAN DE FSMA EN WAARMEE FEBELCO CVBA HEEFT INGESTEMD

MINNELIJKE SCHIKKING GEFORMULEERD DOOR DE AUDITEUR VAN DE FSMA EN WAARMEE FEBELCO CVBA HEEFT INGESTEMD MINNELIJKE SCHIKKING GEFORMULEERD DOOR DE AUDITEUR VAN DE FSMA EN WAARMEE FEBELCO CVBA HEEFT INGESTEMD Deze minnelijke schikking, waarmee FEBELCO CVBA op 22 februari 2016 voorafgaandelijk heeft ingestemd,

Nadere informatie

Eerste aanvulling dd. 27 maart 2018 op de door de FSMA op 5 juli 2017 goedgekeurde prospectus

Eerste aanvulling dd. 27 maart 2018 op de door de FSMA op 5 juli 2017 goedgekeurde prospectus Zodiak Belgium NV Ondernemingsnummer: 0462.185.303 Fabriekstraat 38, bus 6 2547 Lint Eerste aanvulling dd. 27 maart 2018 op de door de FSMA op 5 juli 2017 goedgekeurde prospectus OPENBAAR AANBOD BETREFFENDE

Nadere informatie

1. De Belgische Energiecrisis

1. De Belgische Energiecrisis 1. De Belgische Energiecrisis Storm Storm Coöperatieve Windpark Lokeren November 2016 Najaar/Winter 2009 Jan Caerts Gedelegeerd bestuurder Kristof Moens Financieel directeur 2 Inhoud 1. Windpark Lokeren

Nadere informatie

HANDLEIDING START-UP PLAN

HANDLEIDING START-UP PLAN HANDLEIDING START-UP PLAN HANDLEIDING START-UP PLAN Dit document geeft informatie aan ondernemers, investeerders en burgers die interesse hebben voor het Start-up Plan. Deze handleiding moet samen met

Nadere informatie

RESILUX Naamloze vennootschap Damstraat 4, 9230 Wetteren - Overschelde RPR Gent, afdeling Dendermonde - BTW BE

RESILUX Naamloze vennootschap Damstraat 4, 9230 Wetteren - Overschelde RPR Gent, afdeling Dendermonde - BTW BE GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE OPROEPING GEWONE EN BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING 18 MEI 2018 RESILUX Naamloze vennootschap Damstraat 4, 9230 Wetteren - Overschelde RPR Gent, afdeling Dendermonde - BTW BE

Nadere informatie

CROWDFUNDING JURIDISCHE EN FISCALE ASPECTEN. Georg Szabo - Advocaat gebruik toegestaan mits vermelding bron

CROWDFUNDING JURIDISCHE EN FISCALE ASPECTEN. Georg Szabo - Advocaat gebruik toegestaan mits vermelding bron CROWDFUNDING JURIDISCHE EN FISCALE ASPECTEN - Advocaat gebruik toegestaan mits vermelding bron INHOUD 1. Definitie : wat is crowdfunding 2. Historiek, omvang en kadering 3. Soorten Crowdfunding 4. Juridische

Nadere informatie

BNP PARIBAS FORTIS FILM FINANCE NV NAAMLOZE VENNOOTSCHAP

BNP PARIBAS FORTIS FILM FINANCE NV NAAMLOZE VENNOOTSCHAP EERSTE BIJLAGE VAN 9 JANUARI 2018 BIJ HET PROSPECTUS VAN 16 MEI 2017 BNP PARIBAS FORTIS FILM FINANCE NV NAAMLOZE VENNOOTSCHAP OPENBARE AANBIEDING TOT INSCHRIJVING OP EEN FINANCIEEL PRODUCT DAT EEN INVESTERING

Nadere informatie

Informatie over het aanbod van aandelen van De Landgenoten cvba-so

Informatie over het aanbod van aandelen van De Landgenoten cvba-so Informatie over het aanbod van aandelen van De Landgenoten cvba-so 01.01.2017 31.12.2017 Dit infodossier dateert van 01.01.2017. Alle voorgaande infodossiers vervallen bij deze. www.delandgenoten.be Infodossier

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Eoly Coöperatie CVBA

Huishoudelijk Reglement Eoly Coöperatie CVBA Huishoudelijk Reglement Eoly Coöperatie CVBA Het Huishoudelijk Reglement treedt in werking vanaf 1 februari 2017 De opmaak of wijziging van het Huishoudelijk Reglement gebeurt door de Raad van Bestuur

Nadere informatie

Wijzigingen aan de Prospectuswet (Wet 16 juni 2006) door de Wet van 11 juli 2018 (B.S. 20 juli 2018).

Wijzigingen aan de Prospectuswet (Wet 16 juni 2006) door de Wet van 11 juli 2018 (B.S. 20 juli 2018). Wijzigingen aan de Prospectuswet (Wet 16 juni 2006) door de Wet van 11 juli 2018 (B.S. 20 juli 2018). Op 20 juli 2018 verscheen in het Belgisch Staatsblad een nieuwe wet die tot doel heeft de wet van 16

Nadere informatie

VOLMACHT VOOR AANDEELHOUDER COIL SA/NV. die verklaart en verzekert gemachtigd te zijn om deze volmacht te tekenen namens de ondergetekende en

VOLMACHT VOOR AANDEELHOUDER COIL SA/NV. die verklaart en verzekert gemachtigd te zijn om deze volmacht te tekenen namens de ondergetekende en VOLMACHT VOOR AANDEELHOUDER Ondergetekende naam: (indien aandeelhouder een vennootschap is) juridische vorm: adres / zetel: eigenaar van: vennootschapsnaam: aande(e)l(en)van de vennootschap COIL SA/NV

Nadere informatie

LANBOKAS C.V.B.A. Sylvain Dupuislaan 251, 1070 Brussel, België BTW BE RPR Brussel

LANBOKAS C.V.B.A. Sylvain Dupuislaan 251, 1070 Brussel, België BTW BE RPR Brussel LANBOKAS C.V.B.A. Sylvain Dupuislaan 251, 1070 Brussel, België BTW BE 0403.263.840 - RPR Brussel AANVULLING van 23/04/2014 op het prospectus voor het openbaar aanbod van maatschappelijke aandelen van 27/06/2013

Nadere informatie

Organisatieontwikkeling

Organisatieontwikkeling Inspiratiesessie sociaal ondernemen Organisatieontwikkeling Wim Van Opstal Adviseur innovatie en ondernemerschap Kapstok Hoe organiseer ik de onderneming rond mijn idee? Wie heeft controle en eigenaarschap

Nadere informatie

ASPIRAVI. Windpark Haaltert

ASPIRAVI. Windpark Haaltert ASPIRAVI Windpark Haaltert SAMEN GEDREVEN DOOR DE WIND WINDPARK HAALTERT Windpark Haaltert: Projectlocatie Projectkenmerken Timing van de werken Investeer mee via Aspiravi Samen cvba Aankoop van groene

Nadere informatie

ARCOPAR CVBA Urbain Britsierslaan 5 Schaarbeek (1030 Schaarbeek) HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ARCOPAR CVBA Urbain Britsierslaan 5 Schaarbeek (1030 Schaarbeek) HUISHOUDELIJK REGLEMENT ARCOPAR CVBA Urbain Britsierslaan 5 Schaarbeek (1030 Schaarbeek) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dit huishoudelijk reglement is een aanvulling van de statuten van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN AANDELENSPLITSING VAN SFI

INFORMATIEBULLETIN AANDELENSPLITSING VAN SFI INFORMATIEBULLETIN MET BETREKKING TOT DE PRAKTISCHE ASPECTEN VAN DE VOORGENOMEN AANDELENSPLITSING VAN SFI De Raad van Bestuur van Serviceflats Invest NV ( SFI of de Vennootschap ) (de Raad van Bestuur

Nadere informatie

1. De Belgische Energiecrisis

1. De Belgische Energiecrisis 1. De Belgische Energiecrisis Storm Storm Coöperatieve Windpark Zandvliet September 2017 Najaar/Winter 2009 Jan Caerts Gedelegeerd bestuurder Kristof Moens Financieel directeur 2 Inhoud 1. Windpark Zandvliet

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oikocredit-be coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk Huidevettersstraat 165 1000 Brussel Ondernemingsnummer: RPR Antwerpen 0427.441.386 HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Nadere informatie

Infosessie 12/09/2013

Infosessie 12/09/2013 Infosessie 12/09/2013 Roerende voorheffing op liquidatieboni Roerende voorheffing op dividenden Bankgeheim 10% roerende voorheffing op liquidatieboni Slaan en zalven tegelijkertijd Tarief roerende voorheffing:

Nadere informatie

Coöperatieve aandelen van Crelanco C.V.B.A. op naam van een minderjarige

Coöperatieve aandelen van Crelanco C.V.B.A. op naam van een minderjarige Coöperatieve aandelen van Crelanco C.V.B.A. op naam van een minderjarige Inleiding De verkoop van roerende goederen van een minderjarige wordt in het Burgerlijk Wetboek geregeld door verschillende wetsbepalingen

Nadere informatie

CRE00114_brochure_cooperanten_NL_22a.indd 1

CRE00114_brochure_cooperanten_NL_22a.indd 1 CRE00114_brochure_cooperanten_NL_22a.indd 1 12/12/2018 10:35 2 Coöperant worden van uw bank CRE00114_brochure_cooperanten_NL_22a.indd 2 12/12/2018 10:36 Waarschuwing met betrekking tot de risico's De belegging

Nadere informatie

Die reserves kan men al dan niet uitkeren (= dividenduitkering) tegen een gunstig tarief (zie tabel hieronder).

Die reserves kan men al dan niet uitkeren (= dividenduitkering) tegen een gunstig tarief (zie tabel hieronder). Beste Vanaf aanslagjaar 2015 (vanaf boekjaar per kalenderjaar 31/12/2014) kunnen liquidatiereserves in de vennootschap worden aangelegd tijdens de resultaatbestemming. Dit betekent dat een kleine vennootschap

Nadere informatie

Coöperant worden van uw bank.

Coöperant worden van uw bank. Coöperant worden van uw bank. Ook iets voor u? Waarschuwing met betrekking tot de risico's De belegging in aandelen zoals coöperatieve aandelen van CrelanCo heeft een risicogehalte. De belegger loopt het

Nadere informatie

Argenta Fund of Funds Distributie en Kapitaliserend

Argenta Fund of Funds Distributie en Kapitaliserend Distributie en Kapitaliserend is een investeringsvennootschap met veranderlijk kapitaal naar Luxemburgs recht (sicav) met meerdere compartimenten. Ze voldoet aan de bepalingen van de Luxemburgse wet van

Nadere informatie

Algemene Vergadering Cohousing Projects cvba

Algemene Vergadering Cohousing Projects cvba Algemene Vergadering Cohousing Projects cvba 25 april 2014 Cohousing Projects cvba, Bergstraat 14, 9921 Vinderhoute, BE0500.731.024. Aanwezig: Federico Bisschop, Katty Vanderlinden, Gust Vanhecke, Eef

Nadere informatie

DIVIDEND Wanneer moet u een dividend toekennen? Wanneer mag u geen dividend toekennen? Wanneer fiscaal gezien een goede keuze?

DIVIDEND Wanneer moet u een dividend toekennen? Wanneer mag u geen dividend toekennen? Wanneer fiscaal gezien een goede keuze? Binnenkort moet u op de jaarvergadering een bestemming geven aan de winst voor boekjaar 2014. U kunt die winst uitkeren als dividend of tantième of ze reserveren. Wanneer is een bepaalde winstbestemming

Nadere informatie

CIRCULAR ECONOMY IN THE CITY CASE: De Nieuwe Dokken Gent 18/11/2016 Brussel

CIRCULAR ECONOMY IN THE CITY CASE: De Nieuwe Dokken Gent 18/11/2016 Brussel CIRCULAR ECONOMY IN THE CITY CASE: De Nieuwe Dokken Gent 18/11/2016 Brussel Wouter Demuynck (Sustainable Urban Development bvba) CEO Inleiding Van lineaire benadering naar circulaire stadsdelen A nation

Nadere informatie

Coöperant worden van uw bank. Ook iets voor u? RECLAME

Coöperant worden van uw bank. Ook iets voor u? RECLAME Coöperant worden van uw bank. Ook iets voor u? RECLAME Waarschuwing met betrekking tot de risico's De belegging in aandelen zoals coöperatieve aandelen van CrelanCo heeft een risicogehalte. De belegger

Nadere informatie

BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN 29 APRIL 2011 INZAKE DE INBRENG IN NATURA IN HET KADER VAN EEN KEUZEDIVIDEND (ARTIKEL 602 W.VENN.

BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN 29 APRIL 2011 INZAKE DE INBRENG IN NATURA IN HET KADER VAN EEN KEUZEDIVIDEND (ARTIKEL 602 W.VENN. COFINIMMO Naamloze vennootschap en Openbare Vastgoedbeleggingsvennootschap met vast kapitaal (Vastgoedbevak) naar Belgisch Recht Woluwelaan 58 1200 Brussel B.T.W. nummer 426.184.049 RPR Brussel 0426.184.049

Nadere informatie

JAARREKENING 2014. thuis HOLDING BV

JAARREKENING 2014. thuis HOLDING BV JAARREKENING 2014 thuis HOLDING BV INHOUDSOPGAVE 1. DOELSTELLING 4 2. BALANS PER 31 DECEMBER 2014 5 3. WINST- EN VERLIESREKENING 2014 7 4. WAARDERINGSGRONDSLAGEN 8 5. TOELICHTING OP DE BALANS 10 6. TOELICHTING

Nadere informatie

UITNODIGING VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

UITNODIGING VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS Naamloze vennootschap die een openbaar beroep doet of heeft gedaan op het spaarwezen De Gerlachekaai 20 te 2000 Antwerpen BTW BE 0860 409 202 RPR Antwerpen UITNODIGING VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

Nadere informatie

EERSTE AANVULLING OP PROSPECTUS LUM.INVEST. Lum.Invest BVBA Hof Ter Mere Gent Ondernemingsnummer:

EERSTE AANVULLING OP PROSPECTUS LUM.INVEST. Lum.Invest BVBA Hof Ter Mere Gent Ondernemingsnummer: EERSTE AANVULLING OP PROSPECTUS LUM.INVEST Lum.Invest BVBA Hof Ter Mere 28 9000 Gent Ondernemingsnummer: 0658.983.059 OPENBAAR AANBOD TOT INSCHRIJVING BETREFFENDE EEN BELEGGING IN DE PRODUCTIE VAN EEN

Nadere informatie

ABN AMRO Basic Funds N.V. Jaarrekening 2013

ABN AMRO Basic Funds N.V. Jaarrekening 2013 Jaarrekening 2013 Pagina 1 van 12 INHOUD Pagina Directieverslag 3 Balans per 31 december 2013 4 Winst- en verliesrekening 2013 5 Toelichting algemeen 6 Toelichting op de balans per 31 december 2013 8 Toelichting

Nadere informatie

DEXIA SA/NV. Rogierplein Brussel RPR Brussel nr

DEXIA SA/NV. Rogierplein Brussel RPR Brussel nr a DEXIA SA/NV Rogierplein 11 1210 Brussel RPR Brussel nr 458.548.296 BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR Uitgifte van aandelen beneden fractiewaarde - Artikel 582 van het Wetboek van vennootschappen

Nadere informatie

KBC Groep Naamloze vennootschap Havenlaan Brussel RPR Brussel BTW: BE

KBC Groep Naamloze vennootschap Havenlaan Brussel RPR Brussel BTW: BE KBC Groep Naamloze vennootschap Havenlaan 2 1080 Brussel RPR Brussel BTW: BE 0403.227.515 BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 596 VAN HET WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN Overeenkomstig

Nadere informatie

1. De Belgische Energiecrisis

1. De Belgische Energiecrisis 1. De Belgische Energiecrisis Storm Najaar/Winter 2009 Storm Coöperatieve Windpark Desselgem (Waregem) Januari 2015 Jan Caerts Gedelegeerd bestuurder Kristof Moens Financieel directeur 2 Inhoud 1. Windpark

Nadere informatie

Memo inzake liquidatiereserve

Memo inzake liquidatiereserve Memo inzake liquidatiereserve 1. Algemeen De verhoogde roerende voorheffing van 25 % op liquidatieboni kan vermeden worden in KMO s: de tijdelijke vastklikregeling voor reserves (omzetting in kapitaal

Nadere informatie

www.inclusieinvest.be Investeer mee in ontroerend goed

www.inclusieinvest.be Investeer mee in ontroerend goed www.inclusieinvest.be Investeer mee in ontroerend goed Overheid kan niet voldoen aan woningnood gehandicapten. De Standaard, 1 maart 2011 Wat is het probleem? Met een beperking. En een beperkt budget.

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN

COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN De boekhoudkundige verwerking met betrekking tot de toepassing van de overgangsregeling zoals vermeld in artikel 537 WIB 92 Ontwerpadvies van X november 2013 I. Inleiding

Nadere informatie

ASPIRAVI. Windpark Haaltert

ASPIRAVI. Windpark Haaltert ASPIRAVI Windpark Haaltert SAMEN GEDREVEN DOOR DE WIND WINDPARK HAALTERT Windpark Haaltert: Projectlocatie Projectkenmerken Timing van de werken Investeer mee via Aspiravi Samen cvba Aankoop van groene

Nadere informatie

INFORMATIENOTA OVER HET KEUZEDIVIDEND

INFORMATIENOTA OVER HET KEUZEDIVIDEND Brussel, 25 november 2011 Gereglementeerde informatie * (25 november 2011) * Informatienota *De informatie in deze Informatienota is gereglementeerde informatie in de zin van het koninklijk besluit van

Nadere informatie

JAARREKENING 2014. thuis VASTGOED BV

JAARREKENING 2014. thuis VASTGOED BV JAARREKENING 2014 thuis VASTGOED BV Inhoudsopgave 1. DOELSTELLING 5 2. BALANS PER 31 DECEMBER 2014 6 3. WINST- EN VERLIESREKENING 2014 8 4. WAARDERINGSGRONDSLAGEN 9 5. TOELICHTING OP DE BALANS 10 6. TOELICHTING

Nadere informatie

CENTRALE KREDIETVERLENING NV. Uw vertrouwensspaarbank sedert 1956 CENTRALE KREDIETVERLENING NV (CKV) SPAARBANK VAN BELGISCHE OORSPRONG

CENTRALE KREDIETVERLENING NV. Uw vertrouwensspaarbank sedert 1956 CENTRALE KREDIETVERLENING NV (CKV) SPAARBANK VAN BELGISCHE OORSPRONG CENTRALE KREDIETVERLENING NV Uw vertrouwensspaarbank sedert 1956 CENTRALE KREDIETVERLENING NV (CKV) SPAARBANK VAN BELGISCHE OORSPRONG MANNEBEEKSTRAAT 33 8790 WAREGEM info@ckv.be BE0400.040.965 Kredietinstelling

Nadere informatie

STORM. 29 operationele windturbines. Totale productie in 2018: ,68 MWh. Groene energie voor gezinnen. Meer 3. Zandvliet 1.

STORM. 29 operationele windturbines. Totale productie in 2018: ,68 MWh. Groene energie voor gezinnen. Meer 3. Zandvliet 1. STORM Storm is een Belgische windparkontwikkelaar gespecialiseerd in het ontwerp en de exploitatie van windturbineparken met 13 operationele windparken verspreid over heel België. Storm heeft momenteel

Nadere informatie

Samen investeren in hernieuwbare energie. Daan Creupelandt Dirk Vansintjan

Samen investeren in hernieuwbare energie. Daan Creupelandt Dirk Vansintjan Samen investeren in hernieuwbare energie Daan Creupelandt Dirk Vansintjan Even opwarmen Wie kent Ecopower? Zijn er coöperanten? Zijn er klanten? 2 Overzicht 1. Ecopower 2. Coöperatief ondernemen 3. REScoop.eu

Nadere informatie

De voorzitter legt op het bureau :

De voorzitter legt op het bureau : N.V. Etn. Franz COLRUYT Edingensesteenweg 196 BTW-BE-0400.378.485 1500 HALLE RPR Brussel VERSLAG VAN ALGEMENE VERGADERING VAN 15 SEPTEMBER 2010 ==========================================================

Nadere informatie

Coöperant worden van uw bank.

Coöperant worden van uw bank. Coöperant worden van uw bank. Ook iets voor u? Maak samen met 290.000 coöperanten deel uit van onze coöperatieve bank. Als coöperatieve bank streven we naar een sterke vertrouwensband met onze klanten.

Nadere informatie

F L U X Y S B E L G I U M Naamloze Vennootschap. Zetel van de vennootschap: Kunstlaan 31 te 1040 Brussel BTW BE RPR Brussel

F L U X Y S B E L G I U M Naamloze Vennootschap. Zetel van de vennootschap: Kunstlaan 31 te 1040 Brussel BTW BE RPR Brussel F L U X Y S B E L G I U M Naamloze Vennootschap Zetel van de vennootschap: Kunstlaan 31 te 1040 Brussel BTW BE 0402 954 628 RPR Brussel N O T U L E N VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

Nadere informatie

Het belang van rechtstreekse burgerparticipatie in windprojecten

Het belang van rechtstreekse burgerparticipatie in windprojecten Het belang van rechtstreekse burgerparticipatie in windprojecten 1 Rechtstreekse burgerparticipatie betekent dat je eigenaar wordt van de windturbines én van de geproduceerde groene stroom. Daarmee neem

Nadere informatie

Aanvulling van [ ] op het Prospectus dat op 5 mei 2015 door de FSMA werd goedgekeurd De Aanbieder wordt geadviseerd door

Aanvulling van [ ] op het Prospectus dat op 5 mei 2015 door de FSMA werd goedgekeurd De Aanbieder wordt geadviseerd door TAXSHELTER.BE NV Siège social: Maatschappelijke zetel 36 rue de Mulhouse, 4020 Luik Bedrijfszetel: Corner Building - Genèvestraat 175, 1140 Evere KBO 865.895.838 OPENBARE AANBIEDING TOT INSCHRIJVING MET

Nadere informatie

CKV-SPAARREKENING MET DERDENBEDING

CKV-SPAARREKENING MET DERDENBEDING CENTRALE KREDIETVERLENING NV Uw vertrouwensspaarbank sedert 1956 CENTRALE KREDIETVERLENING NV (CKV) SPAARBANK VAN BELGISCHE OORSPRONG MANNEBEEKSTRAAT 33 8790 WAREGEM info@ckv.be BE0400.040.965 Kredietinstelling

Nadere informatie

Tax Shelter voor Starters - Checklist met betrekking tot RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN in Startersvennootschappen

Tax Shelter voor Starters - Checklist met betrekking tot RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN in Startersvennootschappen 7 september 2015 Tax Shelter voor Starters - Checklist met betrekking tot RECHTSTREEKSE INVESTERINGEN in Startersvennootschappen Deze checklist heeft betrekking op rechtstreekse investeringen in een Startersvennootschap.

Nadere informatie

Aanvraagformulier openen Rabo Business Account voor vennootschappen of VZW

Aanvraagformulier openen Rabo Business Account voor vennootschappen of VZW Aanvraagformulier openen Rabo Business Account voor vennootschappen of VZW 1. Identificatie vennootschap: Sociale benaming: Vennootschapsvorm: Handelsbenaming: Aard van de activiteit: Ondernemingsnummer:

Nadere informatie

2.1. Definitie... 2 2.2. Alleen aandelen?... 2 2.3 Alleen inkopen?... 2 2.4. Alleen bestaande aandelen?... 3 2.5. Alleen in eigen naam?...

2.1. Definitie... 2 2.2. Alleen aandelen?... 2 2.3 Alleen inkopen?... 2 2.4. Alleen bestaande aandelen?... 3 2.5. Alleen in eigen naam?... Inhoudstafel Deel 1 - Inkoop van eigen aandelen 1. Inleiding... 1 2. Wat is een verkrijging van eigen aandelen?... 2 2.1. Definitie... 2 2.2. Alleen aandelen?... 2 2.3 Alleen inkopen?... 2 2.4. Alleen

Nadere informatie

Ontbinding en vereffening

Ontbinding en vereffening Ontbinding en vereffening Art. 208-214 Situering TITEL III : VENNOOTSCHAPSBELASTING Art. 179-219bis HOOFDSTUK I : AAN DE BELASTING ONDERWORPEN VENNOOTSCHAPPEN Art. 179-182 HOOFDSTUK II : GRONDSLAG VAN

Nadere informatie

1. De Belgische Energiecrisis

1. De Belgische Energiecrisis 1. De Belgische Energiecrisis Storm Bewonersparticipatie Windpark Dilsen-Stokkem September 2015 Najaar/Winter 2009 Jan Caerts Gedelegeerd bestuurder Kristof Moens Financieel directeur 2 Inhoud 1. Windpark

Nadere informatie

23 december 2015 AANVULLING OP HET PROSPECTUS

23 december 2015 AANVULLING OP HET PROSPECTUS 23 december 2015 AANVULLING OP HET PROSPECTUS Belga Films Fund Naamloze Vennootschap 14, avenue du Japon 1420 Eigenbrakel Ondernemingsnummer 0506.993.858 OPENBARE AANBIEDING TOT INSCHRIJVING BETREFFENDE

Nadere informatie

JAARREKENING 2014. thuis ENERGIE B.V.

JAARREKENING 2014. thuis ENERGIE B.V. JAARREKENING 2014 thuis ENERGIE B.V. Inhoudsopgave 1. DOELSTELLING 5 2. BALANS PER 31 DECEMBER 2014 6 3. WINST- EN VERLIESREKENING OVER 2014 8 4. WAARDERINGSGRONDSLAGEN 9 5. TOELICHTING OP DE BALANS 10

Nadere informatie

1. De Belgische Energiecrisis

1. De Belgische Energiecrisis 1. De Belgische Energiecrisis Storm Storm Coöperatieve Westerlo Voorjaar 2014 Najaar/Winter 2009 Inhoud 1. Windpark Westerlo 2. Over Storm 3. De coöperatieve Storm CVBA 4. Groene stroom 5. Volgende stappen

Nadere informatie

Ondernemingsgegevens. Identificatiegegevens van de onderneming AANGIFTE IN DE VENNOOTSCHAPSBELASTING AANSLAGJAAR 2015

Ondernemingsgegevens. Identificatiegegevens van de onderneming AANGIFTE IN DE VENNOOTSCHAPSBELASTING AANSLAGJAAR 2015 V Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene administratie van de FISCALITEIT Inkomstenbelastingen AANGIFTE IN DE VENNOOTSCHAPSBELASTING AANSLAGJAAR 2015 (Boekjaren op 31 december 2014 of in 2015 vóór

Nadere informatie

Overzicht van de belangrijkste wijzigingen aan het aangifteformulier inclusief de fiscale bijlagen voor het aj. 2015

Overzicht van de belangrijkste wijzigingen aan het aangifteformulier inclusief de fiscale bijlagen voor het aj. 2015 Overzicht van de belangrijkste wijzigingen aan het aangifteformulier inclusief de fiscale bijlagen voor het aj. 2015 Het model van het aangifteformulier voor aj. 2015 is verschenen in het Belgisch Staatsblad

Nadere informatie