Floravontuur Business Club Bedrijvenbrochure 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Floravontuur Business Club Bedrijvenbrochure 2015"

Transcriptie

1 Floravontuur Business Club Bedrijvenbrochure 2015

2 Voorwoord Stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer, een impuls voor Zoetermeer Met de organisatie van de Floriade in 1992 heeft de gemeente Zoetermeer de basis gelegd voor een brede landelijke bekendheid. Maar ook bij de eigen burgers heeft de gemeente zich succesvol geprofileerd door middel van een reeks van evenementen onder de verzamelnaam: Floravontuur. Door de bank genomen zijn deze zeer enthousiast ontvangen, niet alleen door de diverse verenigingen en organisaties in Zoetermeer, maar ook door de inwoners. In de reacties klonk met name de waardering door voor het nieuwe elan en het feit dat plannen ook werkelijk werden opgepakt en uitgevoerd. Gevoeld werd dat Floravontuur-evenementen geen eendagsvliegen mochten zijn, maar juist de aanzet moesten vormen voor jaarlijks terugkerende reeksen van activiteiten. Begin 1994 heeft de gemeente Zoetermeer het vaandel overgedragen aan Stichting Floravontuur. Dat de gemeente veel waarde hecht aan het werk van Floravontuur, blijkt wel uit de toezegging van het gemeentebestuur, dat initiatieven van de Stichting actief zullen worden ondersteund. Inmiddels heeft Floravontuur bijna twintig succesvolle jaren achter de rug, waarin zowel het evenementenprogramma als het aantal participerende bedrijven fors is toegenomen. Floravontuur wil graag een groot scala van evenementen kunnen bieden. Hier ligt een schone en lucratieve taak voor het bedrijfsleven. Er is sprake van een wisselwerking: dankzij het bedrijfsleven kunnen activiteiten worden gerealiseerd en door als sponsor voor een evenement op te treden kan het bedrijfsleven zich op een aantrekkelijke en sympathieke wijze profileren. Het bedrijfsleven heeft er baat bij om dergelijke activiteiten te initiëren en waar mogelijk te ondersteunen. Die wissel wordt getrokken en die uitdaging mag het niet uit de weg gaan. Mevrouw L.M. Huizer Voorzitter Floravontuur Promotie Zoetermeer

3 Inleiding Evenementen Zoetermeer is een bruisende stad waar jaarlijks tientallen evenementen in alle soorten en maten georganiseerd worden. Naast de evenementen die Promotie Zoetermeer zelf organiseert zoals Zoetermeer Culinair, Cultuur Lokaal en het Bevrijdingsfestival worden vele evenementen met financiële en promotionele middelen ondersteund. Dit is voor Promotie Zoetermeer een belangrijk middel om haar doelstelling te verwezenlijken: het vergroten van de betrokkenheid van de Zoetermeerse burgers, ondernemers en instellingen bij hun stad en het in positieve zin beïnvloeden van de naamsbekendheid van Zoetermeer buiten de stadsgrenzen. Het gevarieerde evenementenprogramma, van muziektheater tot (inter) nationale sporttoernooien, bewijst dat het motto Zoetermeer Bruist! goed gekozen is. Alle instellingen of personen die in Zoetermeer een evenement willen organiseren kunnen een aanvraag doen om door Promotie Zoetermeer ondersteund te worden. De aanvraag wordt getoetst op een aantal criteria en wanneer het in de doelstelling van Promotie Zoetermeer past wordt het intaketraject gestart. Business Club Vanuit de diverse activiteiten voor ondernemers in en om Zoetermeer die Promotie Zoetermeer organiseert is in 1994 een apart label ontstaan: Floravontuur Business Club. Als één van de grootste netwerkorganisaties uit de regio Haaglanden is Floravontuur een begrip geworden met vele eigen evenementen zoals de maandelijkse netwerkborrels en het jaarlijkse golftoernooi en wintergala. Stimulering toerisme Zoetermeer als toeristische bestemming? Jazeker! Elk jaar weten meer bezoekers onze stad te vinden als bestemming voor een leuke dag uit. Of het nu een bezoek is aan één van de evenementen of een wandelroute langs de historische wegwijzer, een bezoek aan één van de sportieve trekpleisters zoals Snowworld, Burggolf en Dutch Water Dreams of een diner in een van de geweldige restaurants, het bruisende karakter zet de stad Zoetermeer steeds meer op de kaart. Promotie Zoetermeer ondersteunt diverse initiatieven die het toerisme in de stad bevorderen.

4 Evenementen Naast de vele kleinere zijn er jaarlijks een aantal grote evenementen die kunnen rekenen op steeds groeiende belangstelling van zowel publiek als deelnemers: Zoetermeer Culinair Ieder jaar wordt de Markt in Zoetermeer voor drie dagen omgetoverd in een culinair festijn voor fijnproevers. De beste restaurants uit de omgeving geven hun visitekaartje in de vorm van een heerlijke verscheidenheid aan gerechtjes. De live muzikale begeleiding door bekende artiesten maakt het feest compleet. Cultuur Lokaal Het Stadscentrum van Zoetermeer wordt één zaterdag per jaar omgebouwd tot een groots, multicultureel festivalterrein. Het festival Cultuur Lokaal laat bezoekers kennis maken met elkaar en met de verschillende culturen en culturele uitingen die in Zoetermeer vertegenwoordigd zijn. Het festival heeft verschillende podia met diverse optredens van amateurverenigingen en professionele artiesten. Daarnaast vindt de Zoetermeerse Cultuurmarkt plaats: ruim 60 marktkramen met informatie van amateurverenigingen, culturele verenigingen en instellingen, vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke instellingen. Bevrijdingsfestival Vanaf 2000 wordt in Zoetermeer jaarlijks het Bevrijdingsfeest gevierd. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot één van de grootste in de regio en heeft een naam hoog te houden op het gebied van de artiesten die komen optreden. Veel nationaal bekende artiesten, zoals Ilse de Lange, Roel van Velzen, De Dijk, Alain Clark en Waylon beklommen het podium op de Markt en wisten, met de vele duizenden toeschouwers, een geweldig feest in Zoetermeer te maken. Ondersteuning bij overige evenementen Naast de eigen initiatieven komen jaarlijks vele evenementen in aanmerking voor ondersteuning door Promotie Zoetermeer. Het is voor een organisatie aantrekkelijk om een initiatief bij Floravontuur Promotie Zoetermeer onder te brengen, want naast financiële en/of promotionele ondersteuning verstrekt promotie Zoetermeer - indien nodig - adviezen op het gebied van evenementorganisatie en sponsorfinding. Vele evenementen zijn mede door deze steun een groot succes geworden!

5 Middelen Floravontuur wil het Zoetermeerse bedrijfsleven zo veel mogelijk betrekken bij het verwezenlijken van haar doelstelling. Het bedrijfsleven is immers ook gebaat bij een vestigingsplaats met uitstraling. Mede dankzij de donaties van het bedrijfsleven en derden is Floravontuur in staat een veelzijdig jaarprogramma met evenementen samen te stellen. Samen met de organisatoren wordt gestreefd om elke activiteit (tenminste) kostendekkend af te ronden. Gestreefd wordt om een kwart van het beoogde budget te verkrijgen uit sponsoring van de evenementen. De sponsors worden gezocht binnen, maar ook buiten Zoetermeer. Andere bronnen van inkomsten vormen de jaarlijkse Floravontuur Najaarskermis, die zich mag verheugen op een grote, regionale belangstelling. Dankzij de donaties van het bedrijfsleven kunnen vele verenigingen en instellingen in Zoetermeer, die grotendeels bestaan dankzij de inzet van vrijwilligers, hun doel bereiken en een ( jaarlijks) evenement realiseren.

6 De Business Club Als donateur van Promotie Zoetermeer bent u automatisch lid van de Floravontuur Business Club. Deze Business Club behoort tot de grootste van de regio Haaglanden en bestaat al ruim 20 jaar. Bijeenkomsten De 235 leden ontvangen uitnodigingen voor goedbezochte maandelijkse netwerkborrels. Veel van deze borrels hebben een terugkerend thema. Zo zijn de Aspergeborrel, Haringparty, Mosselparty en de Beaujolais Primeur proeverij een begrip geworden en mogen rekenen op grote bezoekersaantallen. Laagdrempeligheid, informeel netwerken, nieuwe contacten opdoen en kennis maken met de diversiteit van de stad Zoetermeer staan centraal. Naast de maandelijkse borrels zijn er een aantal evenementen die door de Business Club worden georganiseerd. Zo kunt u deelnemen aan het jaarlijkse Floravontuur Golftoernooi en het exclusieve Wintergala. De leden Iedere ondernemer is welkom bij de Floravontuur Business Club. Het gaat immers om zakendoen in Zoetermeer. De Floravontuur Businessclub is bij uitstek het platform waarop dit gebeurd. Naast de ondernemers zijn ook de lokale politici nauw betrokken bij de Business Club. De burgemeester,wethouders en gemeenteraadsleden bezoeken veelvuldig de bijeenkomsten. De inkomsten van de Floravontuur Business Club worden door stichting Promotie Zoetermeer gebruikt om evenementen te organiseren en toeristische producten te ontwikkelen. Jaarlijks zijn dat zo'n 70 evenementen. De leden van de Floravontuur Businessclub dragen dus ook bij aan de stadspromotie en het vestigingsklimaat van de stad Zoetermeer. Magazine Eens per kwartaal verschijnt het magazine van de Floravontuur Business Club, de Qua. Deze uitgave wordt bijzonder goed gelezen. Naast redactionele artikelen en verslagen van de diverse activiteiten van de Business Club is er ook ruimte voor de leden om zich te profileren door middel van advertenties en inzendingen voor de rubriek Zakelijk Nieuws.

7 Voordelen donateurschap Het donateurschap bij de Stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer brengt een aantal voordelen met zich mee: U toont zich als ondernemer betrokken bij de maatschappelijke versterking van de stad in het kader van Good Citizenship. In veel gevallen zullen uw werknemers in Zoetermeer woonachtig zijn en mee kunnen genieten van de vele evenementen. Daarnaast leidt de promotie van de stad tot een economische impuls die ook uw onderneming nieuwe kansen kan bieden. U sponsort indirect de circa 70 evenementen die Promotie Zoetermeer organiseert en ondersteunt. Sponsorverzoeken die u als ondernemer krijgt kunt u dan ook doorverwijzen naar Promotie Zoetermeer. Onder bepaalde voorwaarden kent Promotie Zoetermeer financiële garantstellingen toe aan deze evenementen. U wordt lid van een toegankelijk zakelijk netwerk van 235 ondernemers die binnen de actieve business club regelmatig bijeen komen. In veel gevallen zijn de directieleden of commercieel managers van deze ondernemingen aanwezig op de activiteiten van de club.

8 De bijdrage De kosten voor het donateurschap van Promotie Zoetermeer en lidmaatschap van Floravontuur Business Club worden bepaald door het aantal werknemers van de donateur: Eenmanszaak 365,- per jaar Bedrijven met 2-3 medewerkers 560,- per jaar Bedrijven met 4-9 medewerkers 710,- per jaar Bedrijven met medewerkers 1.020,- per jaar Bedrijven met medewerkers 1.710,- per jaar Bedrijven met medewerkers 2.295,- per jaar Bedrijven met medewerkers 2.880,- per jaar Bedrijven met meer dan 100 medewerkers 3.215,- per jaar Het afsluiten van collectieve contracten voor bijvoorbeeld winkelcentra is mogelijk. De hoogte van de bijdrage wordt dan bepaald door het aantal winkels: Winkelcentra t/m 10 winkels Winkelcentra 11 t/m 20 winkels Winkelcentra 21 t/m 30 winkels 950,- per jaar 1.650,- per jaar 2.025,- per jaar Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW. Met het oog op de continuïteit wordt bij elke bijdrage uitgegaan van een toezegging voor drie jaar, die ingaat op het moment van (schriftelijke) aanmelding. De bedragen worden voor de duur van deze drie jaar vastgesteld en worden niet tussentijds verhoogd. De bijdragen geschieden in de vorm van een donatie en zijn dus fiscaal aftrekbaar. De bestedingen van de Stichting worden door een externe accountant gecontroleerd, zodat er te allen tijde verantwoording kan worden afgelegd over de financiële stand van zaken.

9 Het bestuur Bestuurssamenstelling Stichting Promotie Zoetermeer Mevrouw L.M. Huizer De heer mr H. Eijer De heer A.B.M. Kamphuis De heer E. Gareman De heer H. J. Mars De heer G. Tetro De heer mr W.P. Keulers voorzitter secretaris penningmeester bestuurslid bestuurslid bestuurslid bestuurslid Mevrouw L.M. Huizer is niet alleen in naam voorzitter van Stichting Promotie Zoetermeer, maar samen met het bestuur geeft zij daadwerkelijk aanzetten om via de evenementen en Business Club bijeenkomsten uit te dragen dat Zoetermeer heel veel te bieden heeft. De leden van het bestuur dragen door hun maatschappelijke positie en hun netwerk veel bij aan het draagvlak van Promotie Zoetermeer. Kantoor Stichting Promotie Zoetermeer Mevrouw Margreet van Driel Mevrouw Esmeralda Pondman Mevrouw Johanneke de Rooij Mevrouw Lutina Roerig De heer Jeffrey de Bake Mevrouw Marjolein Haars Mevrouw Angela Adriaanse Directeur Coördinator Evenementen Parttime Manager Projecten Parttime Coördinator Evenementen & Garantstellingen Parttime Coördinator Evenementen & Toerisme Parttime Office manager Parttime Office manager

10 (Edsigns) 3 Hamij 4MKB 1892 Eten & Drinken ABN AMRO Bank NV ABS Den Elzen Zoetermeer ADO Den Haag Advocatenkantoor Franken Advocatenkantoor Perquin Aqua Flor Bloembinders Ardito Fotografie ART & FINISH Reclame Artistic Productions attazoetermeer NVM makelaars Audi van Beynum BV Autohaag Zeeuw Zoetermeer Auto-Service van der Velden Zoetermeer Avalon Evenementen, Advies en Organisatie Ayers Rock Bella Torino / Bella Boven Benders Advocaten Bijlard International Bikesplaza B.V. Biznizcoach Blomsma Print & Sign BMD bouwenmetdaadkracht BMW Den Haag BoitenLuhrs Boom & van Ketel grafimedia Bos & van der Burg advocaten Bosch Glaskunst BV Boulogne Jonkers Bouwhof Breevast B.V. BSA Arbeidsrecht Buro Raad & Daad BWK Administraties B.V. C2N Bouwmanagement Capricorn Security Service B.V. Cater & Co Centrum voor Kunst & Cultuur City Box Zoetermeer Claasen Coatings Claassen, Moolenbeek & Partners Clooney Communicatiebureau Nota Bene Complex Creative Colors Croon Elektrotechniek B.V. CultuurPodium Boerderij De Braecken administratie- & assurantiekantoor DB Telecom De Goede Woning De Gouden Sleutel De Makelaars Jenné Baars Jenné Dekker Sport Zoetermeer De Rijk Magazijninrichting BV De Witte Raaf Direct Minds B.V. DNN Verhuur De Drie Ballonnen De Potter Media XL Drankengroothandel Boonekamp B.V. Drukkerij Uleman de Residentie Drukkerij Zoeterhage DSW Rijswijk Dura Vermeer Bouw Zuid West BV. Dutch Water Dreams Edusafe Trainingen en Opleidingen Eijer Jansen De Bluts Advocaten EY Accountants LLP Esquadraat Quality Catering Fascinating Jazz FEP Projectinrichting Firm in Enterprise Flex MultiMedia Service B.V. Flexurance Flowsound Fluxility Flynth adviseurs en accountants BV Formzet Fortune Forward Events Francesca maakt Reclame G-evenementen Gall & Gall Buytenwegh Gerechtsdeurwaarderskantoor Over de Vest Golden Tulip & Tulip Inn Zoetermeer-Den Haag Golfbaan Bentwoud Golfbaan BurgGolf Zoetermeer Grand Café Vrienden HCRM group B.V. Herwijnen Walking & Outdoor hetuitzendbureau.nl Het Wapen van Zoetermeer HKZ Specialisatie Hofstede Meerzigt Hommerson Casino s Zoetermeer Hopman & Schreuder Bedrijfshuisvesting Hudson ID College Zoetermeer ING Afd. MKB IT Services Group B.V. Jacobse Hulsebosch Doorduyn J&K Catering JSR Office-Project-Sharepoint Just Notaris van der Bijl Juwelier van Koningsbruggen JWinfotainment K&M Accountants Kasterop Klaverblad Verzekeringen Klavertje 4 Kleine steentjes muziek Koninklijke Horeca Nederland KPN/Gemnet Krol Management & Advies La Budé B.V. Lakarsk t Lange Land Ziekenhuis Leerwerkbedrijf Stichting Ecoware L'Exception/Lenselink Luigi van Leeuwen Mediation and Advise B.V.

11 Makro Delft Mazda De Voorstad McDonald's restaurants Zoetermeer MEES Ruimte & Milieu Meijer & van Eerden Architectenbureau BV Misi BV MKZ Metaalbewerking B.V. MTC de Leyens BV Multi Office Zoetermeer Nederlandse Reanimatiestichting New Xperience, Innovation & Development Nieuwenburg Bloemen Nice to Meat Niham Zoetermeer Notariskantoor Van Loenen & De Groot Omroep West P&A artistics Pasta Company XL PentaPro Pilatusdam Mens en Organisatie Q-Idee Quadrans RaboBank Vlietstreek-Zoetermeer Red Point Alloys BV Reinold Vugs Communicatie Restaurant Caesar Ricoh Document Center Haaglanden Ridemi Belastingadvies Rob Swart makelaar & taxateur Ron Jenner Photo & Graphic Design Scheidingsexpert Scholte VerhuisGroep Euromovers Silverdome SKN Bouw SLEE Communicatie Smits van Burgst SnowWorld Zoetermeer SNS Bank Zoetermeer SNS-IT B.V. Spectrum Communicatie SRK Rechtshulp Stadstheater Zoetermeer Stevens Van Dijck Stichting Onderneem.net Streekblad Studio Zoetermeer SV Land TakenCare BV Teamwerk TECE Vastgoed Beheer Technip Benelux BV Timeless Events Toshiba Medical Systems Europe BV Total Security Toyota Mové Zoetermeer TPM groep BV TrackJack Europe B.V. TREON Bouw B.V. Utime Uw Eigen Drogist Mamojo Van As makelaardij B.V. Van Burkum Accountancy Van der Kroft s Party Rental Van der Linden Groep Van der Toolen & Van Oorschot Van Dorp Installaties Zoetermeer van Emmerik Elektrotechniek BV Van IJzendoorn Fotografie Van Lanschot Bankiers Van Oeveren Accountants Van Waay Interieurs Verhuisbedrijf Henneken B.V. Vestia Zoetermeer VIP Marketing BV Vision2Watch Vivon Nederland B.V. ViV SUITS & SHIRTS Kleding die je pakt! Volker Wessels Vastgoed BV Voorwaarts Mars VP Stadshart Zoetermeer VP Woonhart Zoetermeer Vrienden van het Lange Landziekenhuis Weleda Benelux SE WGSP Zoetermeer Wijnkamp & Keulers Advocaten Belastingkundigen B.V. Wils Art Wim van der Ham Keukens Winara Project en Interim management Worrell & Jetten Accountants en Adviseurs Zicht risico-en verzekeringsadviseur Zoetermeer Dichtbij Zoetermeerse Glashandel Van Den Heuvel B.V. Zoetermeer Into Business

12 Contact U vindt het kantoor van Promotie Zoetermeer aan de Eerste Stationsstraat 97 te Zoetermeer. Het secretariaat is dagelijks bereikbaar van tot uur. Floravontuur Promotie Zoetermeer Postbus AG Zoetermeer Telefoon : Fax : WebSite : Colofon: Redactie: Margreet van Driel Jeroen Vermeer Fotografie: Foto s beschikbaar gesteld door: Arnold de Gans (pagina 3) Isabel Fagg (Pagina 10) van links naar rechts: Johanneke de Rooij, Jeffrey de Bake, Esmeralda Pondman, Margreet van Driel, Angela Adriaanse, Lutina Roerig en Marjolein Haars.

magazine voor ondernemer & ondernemen in Prins Alexander en omstreken StartMeUp op bezoek in ondernemershuis

magazine voor ondernemer & ondernemen in Prins Alexander en omstreken StartMeUp op bezoek in ondernemershuis magazine voor ondernemer & ondernemen in Prins Alexander en omstreken Jaargang 3 - Nummer 8-2013 Start Up Quality Internetworking Het netwerk is de fundering van elk bedrijf Café Wilskracht Bestaat 20

Nadere informatie

business magazine prof. dr. A. Roy Thurik Ondernemerschap Ondernemerschap als wapen tegen de kredietcrisis Risicomanagement is kansen zien en benutten

business magazine prof. dr. A. Roy Thurik Ondernemerschap Ondernemerschap als wapen tegen de kredietcrisis Risicomanagement is kansen zien en benutten jaargang 6, juni 2009 prijs losse verkoop 5.95 Ondernemerschap prof. dr. A. Roy Thurik Ondernemerschap als wapen tegen de kredietcrisis Verder in dit nummer: Risicomanagement is kansen zien en benutten

Nadere informatie

Vertel ons uw meest lastige casussen. Care for Companies: ZOMER 2013. SKN, BMI en Benschop: Prima samenwerking voor verbouw Ondernemershuis

Vertel ons uw meest lastige casussen. Care for Companies: ZOMER 2013. SKN, BMI en Benschop: Prima samenwerking voor verbouw Ondernemershuis ZOMER 2013 Zakenmagazine voor Zoetermeer, Benthuizen, Bleiswijk, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Pijnacker-Nootdorp, Forepark (Den Haag) Care for Companies: Vertel ons uw meest lastige casussen Lodder-SKH:

Nadere informatie

bedrijvengids 2009 2010 [ Ondernemen[d] in de regio Smallingerland Opsterland

bedrijvengids 2009 2010 [ Ondernemen[d] in de regio Smallingerland Opsterland bedrijvengids 2009 2010 [ Ondernemen[d] in de regio Smallingerland Opsterland DYNAMISCHE BUSINESS MET TROTS PRESENTEREN WIJ U DE BEDRIJVENGIDS [ONDERNEMEN[D] IN DE REGIO DAT TOT STAND KWAM IN SAMENWERKING

Nadere informatie

Overal op de bres voor de Drechtsteden. de regiokracht. Succesvol van start in het nieuwe schooljaar1. Regionaal sectorplan maritiem

Overal op de bres voor de Drechtsteden. de regiokracht. Succesvol van start in het nieuwe schooljaar1. Regionaal sectorplan maritiem Oktober 2014 De missie van de WD Overal op de bres voor de Drechtsteden Samenwerken aan ambities Op duurzame wijze versterken van de regiokracht Regionaal sectorplan maritiem Succesvol van start in het

Nadere informatie

BEURSMAGAZINE. Bedrijven Contact Dagen Drenthe. 17 en 18 APRIL TT HALL ASSEN. The White Lounge Parkmanagement Assen Ondernemersplein Drenthe House

BEURSMAGAZINE. Bedrijven Contact Dagen Drenthe. 17 en 18 APRIL TT HALL ASSEN. The White Lounge Parkmanagement Assen Ondernemersplein Drenthe House BEURSMAGAZINE 2012 Bedrijven Contact Dagen Drenthe The White Lounge Parkmanagement Assen Ondernemersplein Drenthe House DE BRINK Midden-Drenthe Plein Hoogeveen Advitmo Plein Plein AA en Hunze Plein Borger-Odoorn

Nadere informatie

Digitale snelweg van glasvezel is de moderne A12 van Zoetermeer

Digitale snelweg van glasvezel is de moderne A12 van Zoetermeer WINTER 2014 Zakenmagazine voor: Zoetermeer, Benthuizen, Bleiswijk, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Pijnacker-Nootdorp, Forepark (Den Haag) Digitale snelweg van glasvezel is de moderne A12 van Zoetermeer

Nadere informatie

Dolfijn culinair BUSINESSMAGAZINE 5 7 11/12. Stad in Bedrijf Businessdagen 14 & 15 april 2015, locatie Sypel Harderwijk. Noordwest Veluwe en Flevoland

Dolfijn culinair BUSINESSMAGAZINE 5 7 11/12. Stad in Bedrijf Businessdagen 14 & 15 april 2015, locatie Sypel Harderwijk. Noordwest Veluwe en Flevoland BUSINESSMAGAZINE Noordwest Veluwe en Flevoland Stad in Bedrijf Businessdagen 14 & 15 april 2015, locatie Sypel Harderwijk 18 e jaargang, nummer 01, januari 2015 ondernemend voor ondernemers Dolfijn culinair

Nadere informatie

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO):

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO): Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO): 1 Voorwoord Wist u dat de meerderheid van de MKB-ondernemers maatschappelijk betrokken onderneemt? Dat de manier waarop dat gebeurt, verrassend weinig verschilt

Nadere informatie

Op weg naar een duurzame sportvereniging

Op weg naar een duurzame sportvereniging Op weg naar een duurzame sportvereniging 1 Inhoud Inleiding... 4 De fasen op een rij... 10 1. Dromen... 11 1.1 Het begint met een droom... 11 1.2 Mandaat van bestuur en leden... 12 1.3 Wijs verantwoordelijke(n)

Nadere informatie

Equint IT zo transparant als het maar kan. Zakelijk Arnhem. regionaal betrokken. februari 2013 jaargang 7 nummer 1

Equint IT zo transparant als het maar kan. Zakelijk Arnhem. regionaal betrokken. februari 2013 jaargang 7 nummer 1 Zakelijk Arnhem regionaal betrokken jaargang 7 nummer 1 Equint IT zo transparant als het maar kan Juriaan de Mol Winnaar Made in Arnhem Vergaderen in Gelredome Bedrijven Kontakt Dagen 11 17 27 Daan Berkhout

Nadere informatie

Amsterdam Marketing 2013-2018

Amsterdam Marketing 2013-2018 Amsterdam Marketing 2013-2018 5 december 2012 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Hoofdstuk 1: Waarom? 4 Hoofdstuk 2: Citymarketing 5 2.1 Kernwaarden 6 2.2 Visie, Missie & Strategie 6 2.3 Doelgroepen 7 2.4 Verbinden

Nadere informatie

Toevertrouwd aan Het Drentse Landschap Van natuurbeheerder naar provinciale trust

Toevertrouwd aan Het Drentse Landschap Van natuurbeheerder naar provinciale trust Toevertrouwd aan Het Drentse Landschap Van natuurbeheerder naar provinciale trust Het aantrekkelijke van een stichting als Het Drentse Landschap is de combinatie van een overzichtelijke provincie en een

Nadere informatie

Portret van Quick 20

Portret van Quick 20 Portret van Quick 20 www.quick20.nl 2014 1 2015 voor partners en sponsoren Hoofdsponsor Stersponsoren Door passie tot veel in staat Partners 2 Portret van Quick 20 voor partners en sponsoren Comité van

Nadere informatie

het ONDERNEMERS Kansen voor het grijpen WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL NR. 2 2011 DRECHTSTEDEN

het ONDERNEMERS Kansen voor het grijpen WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL NR. 2 2011 DRECHTSTEDEN NR. 2 2011 het ONDERNEMERS DRECHTSTEDEN B E L A N G Kansen voor het grijpen Prachtjaar voor de boeg Bye bye chaos, welkom overzicht In regen en zonneschijn Zonder vrije concurrentie creëer je een economie

Nadere informatie

BaanBereik kijkt terug, maar vooral vooruit! Thema: Reclame, marketing en hun media. www.westfriesezaken.nl. 7 e jaargang december 2014

BaanBereik kijkt terug, maar vooral vooruit! Thema: Reclame, marketing en hun media. www.westfriesezaken.nl. 7 e jaargang december 2014 Zakenmagazine voor ondernemers, bestuurders en managers in West-Friesland e.o. 7 e jaargang december 2014 editie 05 Thema: Reclame, marketing en hun media BaanBereik kijkt terug, maar vooral vooruit! www.westfriesezaken.nl

Nadere informatie

het ONDERNEMERS ontwikkelt eigen Zuidoost-Friesland toeristisch profiel WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL NR. 3 2010 FRYSLÂN

het ONDERNEMERS ontwikkelt eigen Zuidoost-Friesland toeristisch profiel WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL NR. 3 2010 FRYSLÂN NR. 3 2010 het ONDERNEMERS FRYSLÂN B E L A N G Zuidoost-Friesland ontwikkelt eigen toeristisch profiel Financieel advies dat verder gaat Rabobank brengt nieuwe ideeën in de regio tot wasdom Heerenveen:

Nadere informatie

nr 05 Ruud Schilder: Occasioncentrum bedrijfwagens Martin Schilder in Schagen steeds bekender

nr 05 Ruud Schilder: Occasioncentrum bedrijfwagens Martin Schilder in Schagen steeds bekender o n d e r n e m e r s f e d e r a t i e s c h a g e n Ruud Schilder: Occasioncentrum bedrijfwagens Martin Schilder in Schagen steeds bekender nr 05 december 2014 Dit magazine is een uitgave van ondernemers

Nadere informatie

ZID Community Art Centrum

ZID Community Art Centrum Zoet & Zout, Amsterdam 2009 1 Ik hou van spelende mensen. In mijn beleving betekent spelen dat je iets met passie oftewel liefde doet. Niet omdat je het moet, maar omdat je het wilt. Veel volwassenen nemen

Nadere informatie

DEEL 1 - BESTUURSVERSLAG

DEEL 1 - BESTUURSVERSLAG JAARVERSLAG 2003 INHOUDSOPGAVE DEEL 1 - BESTUURSVERSLAG 2003 Hoofdstuk 1 De feiten pag. 5 Hoofdstuk 2 Doelstelling en doelgroep pag. 7 Hoofdstuk 3 Ontstaan van de Stichting pag. 8 Hoofdstuk 4 Profiel van

Nadere informatie

BEURSMAGAZINE MARKETING DRENTHE PRESENTEERT: ANDRE KUIPERS

BEURSMAGAZINE MARKETING DRENTHE PRESENTEERT: ANDRE KUIPERS 8 & 9 APRIL 2014 TT HALL ASSEN BEURSMAGAZINE MARKETING DRENTHE PRESENTEERT: ANDRE KUIPERS DRENTSE ONDERNEMER VAN HET JAAR BCDD ARENA TRY-OUT DUURZAME VOERTUIGEN GOOGLE GLASS INSPIRATION ROAD SHOW 3D PRINTING

Nadere informatie

Sportbeleid dat rendeert in Flevoland

Sportbeleid dat rendeert in Flevoland http://www.google.nl/imgres?q=triathlon+flevoland&hl=nl&sa=x&biw=1120&bih=620&tbm =isch&prmd=imvns&tbnid=3bbicpw8vff_cm:&imgrefurl=http://crawler.dipity.com/tickr/fl ickr_almere/&docid=e1dplow0b_1xjm&gurl=http://static.flickr.com/3096/2822578644_2d

Nadere informatie

De Elysee Groep voegt waarde toe aan iedere dag. Stern Auto Veenendaal: Mercedes Benz op z'n best!

De Elysee Groep voegt waarde toe aan iedere dag. Stern Auto Veenendaal: Mercedes Benz op z'n best! Zakenmagazine voor ondernemers en bestuurders in de FOOD VALLEYregio jaargang 8 nr. 2-2014 02 De Elysee Groep voegt waarde toe aan iedere dag Stern Auto Veenendaal: Mercedes Benz op z'n best! Box inn:

Nadere informatie

BEURSMAGAZINE HÉT ZAKELIJKE EVENEMENT VAN DRENTHE

BEURSMAGAZINE HÉT ZAKELIJKE EVENEMENT VAN DRENTHE 14 & 15 APRIL 2015 TT HALL ASSEN BEURSMAGAZINE HÉT ZAKELIJKE EVENEMENT VAN DRENTHE DRENTSE ONDERNEMER VAN HET JAAR BCDD ARENA BEN WOLDRING GERARD KEMKERS OCULUS RIFT CROWDFUNDING DE GUNFACTORVERHOGER ZAKELIJK

Nadere informatie

Stichting VanHarte brengt mensen bij elkaar. Kennismaking met stichting VanHarte

Stichting VanHarte brengt mensen bij elkaar. Kennismaking met stichting VanHarte Stichting VanHarte brengt mensen bij elkaar Kennismaking met stichting VanHarte 2 Inhoud Voorwoord 3 1 Dit is VanHarte 4 2 Resto s, KinderResto s en Reizend Resto 6 3 Wie zijn onze doelgroepen? 9 4 VanHarte

Nadere informatie

Colofon Het E-handboek Wie is Wie in internationaal ondernemen is een publicatie van Ondernemen.in BV

Colofon Het E-handboek Wie is Wie in internationaal ondernemen is een publicatie van Ondernemen.in BV U kijkt naar de 6 e editie van het Ondernemen.in E-handboek Wie is Wie in internationaal ondernemen. Twee keer per jaar wordt deze publicatie bijgewerkt en uit de vele duizenden downloads blijkt het boek

Nadere informatie

Lokale economische agenda Oegstgeest 2014-2016 Januari 2014

Lokale economische agenda Oegstgeest 2014-2016 Januari 2014 Januari 2014 Hoofdstuk 1: Inleiding 1.1. Aanleiding De aanleiding om dit beleid op te stellen is meerledig geweest. Ten eerste heeft de gemeenteraad in januari 2013 de startnotitie economisch beleid gemeente

Nadere informatie

Van contact tot contract

Van contact tot contract Van contact tot contract Onderzoek naar de optimalisering van de Beursvloer HIER EEN FOTO Auteurs: Mariska van der Willigen en Nathalie Verdonschot CIVIQ, oktober 2006 CIVIQ stimuleert, vernieuwt en versterkt

Nadere informatie

DARE TO HAVE A DREAM AWARD EVENT

DARE TO HAVE A DREAM AWARD EVENT DARE TO HAVE A DREAM AWARD EVENT 21 topmanagers coachen 21 nieuwe ondernemers Introductie voor de media en gasten Maandag 25 november 2013 Van 15.30-20.00 uur Duisenberg auditorium Rabobank te Utrecht

Nadere informatie

of toch in 2013? Investeren in 2012

of toch in 2013? Investeren in 2012 magazine voor ondernemer & ondernemen in Prins Alexander en omstreken 0.a in dit nummer: Internationaal ondernemen Assurantiebelasting 21% Advocaat geeft raad ZakenMerk digitaal December 2012 Nummer 5

Nadere informatie