RETAILFANS helpt mode retailers aan meer klanten & meer omzet door het slim inzetten van Facebook, Facebook advertenties, Instagram & nieuwsbrieven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RETAILFANS helpt mode retailers aan meer klanten & meer omzet door het slim inzetten van Facebook, Facebook advertenties, Instagram & nieuwsbrieven"

Transcriptie

1

2 Super dat je dit e-book met 25 Facebook tips hebt aangevraagd! Deze tips zorgen er voor dat je meer likes en reacties op je berichten krijgt en dat je berichten vaker gedeeld worden. En het aller belangrijkste: ze zorgen vooral voor meer klanten en omzet. Likes en reacties op je Facebook berichten zijn ontzettend belangrijk. Een bericht met veel likes en reacties zal aan meer mensen getoond worden dan een bericht met maar 2 likes. Als iemand nl. reageert op je bericht zien zijn of haar vrienden vaak ook je bericht. Als 10 mensen reageren, zullen alle vrienden van deze 10 mensen jouw bericht waarschijnlijk ook zien. Dat is natuurlijk gaaf, want zo kom je gratis onder de aandacht bij heel veel mensen die op dit moment nog geen klant zijn. Berichten waar vaak op gereageerd is komen ook weer bovenaan in iemands tijdlijn terecht waardoor ze je bericht voor een 2e keer zien. En het blijkt dat als ze je bericht vaker zien ze eerder in actie komen om naar je winkel te gaan. Daarnaast zorgen likes & reacties ervoor dat Facebook denkt dat jouw pagina enorm populair is. Met als gevolg dat jouw toekomstige berichten ook aan meer volgers getoond worden. Zelfs als die toekomstige berichten weinig likes en reacties hebben. Om mensen vanuit Facebook naar je winkel te krijgen zal je berichten moeten plaatsen die je volgers leuk vinden en waar ze meteen hebberig van worden, ook al hebben ze een uitpuilende kledingkast.

3 Maar hoe doe je dat nou? Hoe zorg je er nou voor dat je Facebook berichten veel likes krijgen en dat er vaak op je berichten wordt gereageerd? En hoe zorg je er voor dat mensen je berichten gaan delen? En het allerbelangrijkste: hoe krijg je d.m.v. je Facebook berichten mensen naar je winkel? Niet alleen je bestaande klanten, maar het liefst ook nog hordes nieuwe klanten. Ik ga je helpen. Ik heb 25 Facebook tips voor je op een rijtje gezet. Al mijn klanten (fysieke modewinkels en webshops) heb ik deze tips ook gegeven. Deze winkels hadden voordat ze met mij gingen samenwerken een Facebook pagina met berichten die slechts een paar likes of reacties kregen en waar amper een klant uit kwam. Nadat ze mijn tips hebben toegepast veranderde er heel veel. Opeens kregen ze veel meer likes en reacties op hun berichten, berichten werden opeens massaal gedeeld en ze krijgen nu dagelijks vele klanten uit Facebook in hun winkel of in hun webshop. Mensen komen met de telefoon in de hand hun winkel in en vragen of ze dat jurkje of die broek van Facebook nog hebben. Super gaaf! Goed nieuws! Wat deze winkels kunnen kan jij ook als je mijn tips allemaal gaat toepassen. In de tips gebruik ik de woorden volgers, fans en likers door elkaar. Bij alle termen bedoel ik de mensen die je pagina hebben geliked. Heb je vragen naar aanleiding van deze tips of zijn bepaalde dingen niet duidelijk uitgelegd, schroom dan niet om mij te mailen. Ik help je graag verder! Met vriendelijke groet, Mirjam van Rees, RetailFans

4 25 Facebook tips die zorgen voor meer likes, reacties, delen. En vooral meer klanten en omzet 1.Plaats ELKE DAG minstens 1 Facebook bericht Als je via Facebook mensen naar je winkel wil krijgen dan zal je dagelijks in het nieuwsoverzicht van je volgers voorbij moeten komen. Alleen dan blijf je in hun gedachten. Zien ze 3 dagen geen bericht van je en je conculega s komen wel voorbij, dan zitten ze zo bij hen in de winkel of webshop. Dat willen we natuurlijk niet! Plaats daarom elke dag minstens 1 Facebook bericht. Ook op zondag en maandag. Deze 2 dagen worden door heel veel winkels overgeslagen. Dat is een gemiste kans want juist op zondag zitten veel mensen meerdere keren per dag op Facebook. 2.Plan al je Facebookberichten 1x per week op een vast tijdstip in Denk je dat de meeste modezaken elke dag naar Facebook gaan, een bericht maken en dit bericht vervolgens publiceren? Dacht het niet! Zij pakken 1 moment in de week en maken dan minimaal 7 berichten die ze inplannen voor de aankomende week. Dit zorgt voor continuïteit in je berichten. Van te voren kiezen ze de foto s uit die ze willen plaatsen of ze maken zelf foto s door achter elkaar 7 sets aan te (laten) trekken. Spontane foto s kan je natuurlijk altijd nog plaatsen, maar het is heerlijk als je weet dat Facebook doorloopt als je op inkoop bent, je winkel vol staat met klanten of op je vrije dag.

5 3.Focus op interactie met je fans i.p.v. op het aantal fans Hoeveel pagina likes heb je? Niet belangrijk! Het gaat om de relatie die je hebt met je fans (de mensen die je pagina hebben geliked). Ik ken modewinkels met 5000 fans en toch krijgen die het niet voor elkaar om ook maar iets van interactie met hun fans te hebben. Op hun berichten wordt nauwelijks gereageerd, per bericht krijgen ze maar een paar likes en zelfs als er iets te winnen valt krijgen ze nog geen 20 reacties. Een Facebook pagina met 800 likes en veel interactie is in mijn ogen waardevoller dan een Facebook pagina met 5000 likes en weinig interactie. Die van 800 snapt hoe je er voor zorgt dat je veel likes en reacties op je berichten krijgt. Mensen vinden het leuk om deze winkel te volgen en dat zie je aan de reacties. Ik heb klanten die nog geen 1000 fans hebben, maar die nu, nadat ze al mijn tips opgevolgd hebben, dagelijks via Facebook klanten naar hun winkel krijgen. 4.Stel in elk bericht een vraag Geef je volgers een dilemma (bv. zullen we dit wel/ niet inkopen?) of laat ze ergens tussen kiezen en grote kans dat ze gaan reageren. Als je in je bericht geen vraag stelt krijg je meestal ook geen reacties. Dat is zonde! Stel daarom altijd een vraag. Hoe simpeler de vraag, hoe beter. Des te eerder mensen gaan antwoorden. Als ze moeten nadenken haken ze af. Als je fans reageren op je bericht zien hun vrienden jouw bericht ook. Vandaar dat het dus heel belangrijk is om veel reacties te krijgen.

6 5.Houd regelmatig een reageer & winactie Like, share & win acties zijn verboden op Facebook. Je mag nl. niet als voorwaarde stellen dat mensen je pagina moeten liken of je bericht moeten delen om kans te maken op de prijs. Toch doen heel veel modezaken like, share & winacties. Vaak gaat het goed, maar in 2015 ging het ook heel vaak fout. Pagina s werden door Facebook op zwart gezet en je kon weer met 0 likes een nieuwe pagina beginnen. Niet leuk! Daarnaast is er nog een reden om geen like, share & winactie s te doen. Facebook herkent onmiddellijk dat je zo n actie houdt en straft je af door je bericht steeds minder vaak te tonen. Wat kan je wel doen? Stel als voorwaarde dat de mensen je bericht moeten liken (dit mag wel) en dat ze moeten reageren. Laat ze aangeven waarom juist zij die broek willen winnen. Wat het vaak ook goed doet is dat ze een ander moeten aandragen die de prijs moet winnen. Maar je mag niet zeggen tag degene. Dat is niet erg, want mensen gaan toch vaak uit zich zelf anderen taggen. Zeg daarnaast dat je het fijn zou vinden als mensen je bericht delen. Je zal zien dat heel veel mensen daar gehoor aan geven en je bericht gaan delen. Zij denken nl. dat ze zo meer kans maken... Als laatste kan je ook nog zeggen dat ze iemand mogen taggen voor wie deze actie ook interessant is. Vaak taggen ze dan een vriend of vriendin. 6.Houd regelmatig kortdurende acties Als je een actie houdt die maar 1 of 2 dagen duurt krijg je de mensen vaak sneller naar je winkel dan dat je actie 7 dagen duurt.

7 7.Geef een kijkje achter de schermen Mensen willen graag de personen achter de winkel zien en ze zijn reuze nieuwsgierig wat er zo allemaal gebeurt in de winkel. Maak hier gebruik van! Hoe meer je van dit soort foto s plaatst, des te meer mensen een band met je winkel krijgen en des te eerder ze bij je winkel terugkomen. Plaats regelmatig een foto waar een medewerker of het hele team opstaat, waar klanten opstaan, laat zien wat er zoal gebeurt in de winkel, waar jullie mee bezig zijn. Een foto waar een medewerker dozen uitpakt of aan het prijzen is doet het al goed. Net als een foto waar jullie in de auto zitten op inkoop. 8.Schrijf zoals je praat Mensen zitten op Facebook voor de gezelligheid. Het is daarom heel raar als je ze op Facebook opeens vrij formeel gaat aanspreken en U gaat zeggen terwijl je in de winkel heel joviaal bent. Zorg er daarom voor dat je op Facebook het zelfde praat, als je in de winkel doet. Hoe gezelliger je overkomt op Facebook, des te leuker mensen je winkel vinden. 9.Houd de tekst op je foto binnen de 20% Als je een bericht hebt met veel likes en reacties wil je daar misschien een advertentie van maken. Dit kan alleen als de tekst op de foto minder dan 20% is. Staat er bijvoorbeeld heel groot Broekenweek, 50% korting op elke 2e broek op je afbeelding, dan kan je van dit bericht nooit een advertentie maken, want je advertentie wordt dan meteen afgekeurd. Dat is natuurlijk hartstikke jammer als je veel likes en reacties op je bericht hebt gekregen. Zorg er daarom voor dat alle berichten die je plaatst max. 20% tekst op de foto hebben. Dan voorkom je teleurstellingen. Facebook heeft een tool waar je je foto kan uploaden en dan kan je controleren of je binnen die 20% zit.

8 10.Gebruik zoveel mogelijk eigen foto s Foto s van de leverancier gebruikt elke modezaak al. Daarmee val je niet op. Daarnaast blijkt dat mensen op Facebook vele male sneller enthousiast worden van een artikel als 1 van de medewerkers of een klant het aan heeft. Ze kunnen het dan veel beter bij zich zelf voorstellen dan als een jong model met maat 34 het artikel aan heeft. Plan daarom vanaf nu elke week een uur in om foto s te maken op een medewerker. Hang van te voren de sets klaar en je kan achter elkaar 10 foto s schieten. Je zal zien dat je op deze foto s veel meer likes en reacties krijgt en de mensen veel sneller enthousiast krijgt. Vergeet niet te lachen op de foto, want ook dat levert meer likes op. 11.Gebruik altijd breedte foto s of vierkante foto s in je bericht Ik kom nog te vaak rechtopstaande foto s tegen. Logisch want foto s waarop je kleding laat zien zijn meestal rechtopstaande foto s. Toch raad ik je af om dit soort foto s te plaatsen. Facebook werkt met breedte foto s. Beetje jammer, maar daar moeten we ons helaas aan aanpassen. Plaats je een rechtopstaande foto dan straft Facebook je af. Er komt een groot wit vlak naast je foto. Op je telefoon zie je dit witte vlak niet, maar iemand die achter z n computer of laptop zit ziet het wel. Het ziet er raar uit en oogt amateuristisch. Ook valt je bericht hierdoor minder op in iemands tijdlijn. Kies dus altijd voor een breedte foto of, wat ook mag, is een vierkante foto.

9 12.Gebruik het gratis programma Canva Canva is een geweldig programma om mooie aantrekkelijke afbeeldingen te maken voor Facebook èn voor je nieuwsbrieven. In Canva zitten een aantal kant en klare templates die precies de goede maat hebben voor je Facebook bericht. Pak zo n template, zet daar bijvoorbeeld 2 rechtopstaande foto s op, zet er een wit lijntje tussen en zet er eventueel tekst op. Heb je een template gemaakt? Met 1 klik kopieer je het template, je zet er vervolgens 2 andere foto s in en hup je hebt een 2e afbeelding voor Facebook. Je kan zo in een paar minuten meerdere afbeeldingen maken voor Facebook. En alle afbeeldingen die je gemaakt heb bewaart Canva voor je zodat je ze later weer kan aanpassen of hergebruiken. Echt een ideaal programma! 13.Plaats regelmatig een korte video Facebook is een strijd aangegaan met Youtube. Ze willen nl. de #1 speler worden op video gebied. Facebook zal daarom een bericht met een video veel vaker vertonen dan een bericht met alleen een foto. Maar er zijn meer redenen om regelmatig een video te plaatsen. Een bericht met een video valt veel meer op in iemands tijdlijn dan een bericht met een foto. Bij de meeste mensen begint een video direct te spelen zodra iemand door zijn tijdlijn scrolt. Let op: je moet je video uploaden in Facebook (net als je met foto s doet) en niet delen vanaf Youtube. Video s gedeeld vanaf Youtube zal Facebook juist weer minder vaak vertonen.

10 14.Geef waardevolle tips Geef regelmatig tips. Je Facebook pagina wordt daarmee veel leuker om te volgen. Dat kan een tip zijn hoe je tere bloesjes wast, hoe je een vlek van de BBQ saus eruit krijgt, hoe je kleding in je koffer kreukvrij opbergt etc. Een leuke tip zullen mensen vaak delen, wat natuurlijk weer goed is voor je bereik. Je kan hiervoor het beste een vaste dag in de week uitkiezen. Bijvoorbeeld elke woensdag deel je een tip. 15.Plaats berichten als je fans online zijn Ik zie nog te vaak winkels die berichten plaatsen om s ochtends of om s middags. Niet doen! Op deze tijdstippen zitten er maar weinig mensen op Facebook. De meeste mensen zitten op deze tijdstippen op hun werk of studie. Als het goed is zitten ze dan niet op Facebook Ook zijn veel mensen die niet werken op deze tijdstippen aan het boodschappen doen of de kinderen aan het ophalen. Op welke tijdstippen moet je dan wel plaatsen? Bij de meeste modezaken zijn hun fans s morgens tussen online en s avonds tussen Vrijdagavond (tijdens TV programma s!) en zondagmiddag en - avond doen het ook goed. De meeste modezaken moeten daarom op deze tijdstippen hun berichten plaatsen. Let op: dit kan bij elke winkel anders zijn. Kijk daarom regelmatig onder statistieken en je kan vervolgers per dag zien wanneer jouw fans online zijn. Stel dat je een piek ziet om s avonds zorg er dan voor dat je een bericht plaatst. Heb je veel moeders met kleine kinderen? Dan heb je kans dat zij op woensdag en/ of vrijdag vrij zijn. Plaats dan die op woensdag- of vrijdagochtend tijdens het ontbijt een bericht zodat ze die middag nog naar je winkel komen.

11 16.Hergebruik foto s die je al hebt Heb je 4 weken geleden een bericht geplaatst met bepaalde shirtjes en heb je die shirtjes nu nog steeds hangen? Plaats het bericht dan gerust nogmaals. Let op: zorg er wel voor dat de tekst net iets anders is dan je vorige bericht. Plaats je nl. 2x exact het zelfde bericht, dan zal Facebook je afstraffen door het 2e bericht minder vaak te vertonen. 17.Herhaal het type berichten die werken Heb je een bericht wat veel Likes en reacties heeft gehad? Bijvoorbeeld van je team aan de koffie. Maak dan nogmaals zo n soort bericht! Het opnieuw plaatsen van iets wat in het verleden heeft gewerkt is effectief en tijdsbesparend. We denken dat onze fans exact onthouden wat ze zien, van wie ze het lezen en we denken óók dat iedereen alles leest wat we plaatsen. Dat is niet zo. 18.Vertel op je omslagfoto waarom de mensen bij jou moeten kopen Wanneer iemand op je Facebook pagina komt ziet hij meteen waarom hij bij jouw winkel moet zijn. Heb je bijvoorbeeld een haal- en breng service, kort je broeken in of ben je op afspraak ook open, zet het op je omslagfoto. Hierdoor krijg je ook weer klanten. 19.Zorg voor een herkenbare stijl Jij wil toch ook dat mensen op hun tijdlijn door hun berichten scrollen en dan opeens denken: hé dat was toch een foto van die leuke winkel? Even terug naar boven om te kijken wat ze nu weer voor leuks hebben. Dit bereik je alleen als je zorgt voor een herkenbare stijl van je berichten. Dat kan je doen door altijd op de zelfde manier te fotograferen, door de layout van je foto s, door het kleurgebruik etc. Zorg ervoor dat mensen meteen zien dat dit bericht van jouw winkel is.

12 20.Durf te investeren in het aantal mensen wat je bericht ziet Normaal gesproken krijgt maar 6%(!) van je fans je berichten te zien. Dit zijn mensen die regelmatig je berichten een like geven of die reageren op je berichten. Die andere 94% krijgt na verloop van tijd je berichten nauwelijks nog te zien. Facebook maakt nl. een schifting in het aantal berichten wat we te zien krijgen. Simpelweg omdat onze tijdlijn niet alle berichten aan kan. Wil je dat 100% van je fans je berichten zien? Dan zal je moeten betalen. Ik weet het, het is niet leuk. 75% van je conculega s zal dit ook niet doen. Zij weten niet hoe je op de juiste manier adverteert, raken teleurgesteld en stoppen ermee. Of ze vinden het zonde van het geld en beginnen er niet aan. Terwijl je al voor een paar euro per dag 100% van je fans bereikt, terwijl je concurrenten nog steeds maar 6% van hun fans bereiken. 21.Kies de juiste doelgroepen voor je Facebook advertenties Het eerste wat veel mode retailers doen is allerlei doelgroepen samenstellen op basis van interesses. Niet doen! Pak altijd eerst doelgroepen waarbij de mensen je winkel al kennen zoals mensen die op je lijst staan (klanten en nieuwsbrief lezers) en je eigen fans. Pak daarna 2 vergelijkbare doelgroepen. 1 van je fans en 1 van je lijst. Daarna pak je vrienden van fans. Deze 5 doelgroepen zijn voor de meeste winkels waarmee ik heb gewerkt genoeg om dagelijks klanten naar hun winkel te krijgen. Werkt dit goed, dan kan je kijken naar welke doelgroepen je nog meer kan nemen. Op dat moment ga je pas met interesses aan de slag.

13 22.Adverteer aan je eigen Facebook fans Adverteer wekelijks 1 of 2 berichten aan je eigen fans (de mensen die je pagina hebben geliked). Doe je dat niet, dan zal maar 6% van je fans je berichten zien. En met een advertentie ziet 100% van je fans je bericht. Veel ondernemers slaan deze groep over bij adverteren en dat is zonde. Je fans hebben aangegeven dat ze interesse hebben in je winkel en in je artikelen, dus een grote kans dat zij na het zien van een advertentie naar je winkel komen. Adverteren aan je fans is het aller goedkoopst. Heb je een klein budget om te adverteren? Adverteer dan alleen aan je fans. Daar kan je al heel veel klanten uit halen als je dit wekelijks doet. 23.Adverteer aan de vrienden van je fans Je hebt grote kans dat een deel van de vrienden van je fans lijkt op je fans. Vandaar dat dit ook een interessante doelgroep is om aan te adverteren. Wat de meeste ondernemers echter vergeten is dat je deze doelgroep moet inperken. Je wil immers niet dat oma van 80 of dochter van 13 ook je advertentie te zien krijgt. Tenzij zij ook binnen je doelgroep vallen. Stel daarom in dat bijvoorbeeld alleen vrouwelijk vrienden van een bepaalde leeftijd je advertentie zien. Stel ook in dat ze in een bepaalde straal rondom je winkel wonen. Dat wonen moet je selecteren, want standaard staat de volgende optie aan: iedereen die zich bevindt in een straal van x aantal km vanaf je winkel. Dat wil je niet, want dan pak je alle alle mensen die toevallig in jouw plaats aan het reizen zijn ook mee.

14 24.Importeer de adressen van je klanten in Facebook In het advertentiebeheer van Facebook kan je de adressen uploaden van al je klanten of van je nieuwsbrieflezers. Facebook kijkt vervolgens welk adres ze herkennen. Iemand moet met het zelfde adres ingelogd staan in Facebook. Vaak matcht 50% van de mensen. Vervolgens kan je deze klanten op Facebook advertenties tonen. Is dit niet een beetje dubbel op als ze ook al je nieuwsbrief ontvangen? Nee. Het blijkt namelijk dat mensen eerder naar de winkel komen als ze zowel de artikelen of je actie in je nieuwsbrief lezen en ook een paar keer voorbij zien komen op Facebook. Veel mensen moeten iets meerdere keren zien voordat ze de auto of fiets pakken en naar je winkel komen. Adverteren aan je bestaande klanten is 1 van de makkelijkste manieren van adverteren. Deze mensen kennen je winkel immers al. adressen uploaden in Facebook is legaal omdat de adressen versleuteld worden en je na het uploaden niet ziet met wie er wel of niet een match is. Je ziet alleen het aantal mensen, geen namen.

15 25.Laat Facebook van je klantenbestand en je fans een vergelijkbare doelgroep maken Dit is zo gaaf: je kan Facebook vragen of ze van de e- mailadressen van jouw klanten of van je fans een vergelijkbare doelgroep maken. Facebook weet immers zo ongeveer alles van ons. Ze weten waar we op klikken, welk berichten we hebben geliked, welke reacties we hebben geplaatst, wie onze vrienden zijn. Hierdoor kan Facebook 2 groepen samenstellen van mensen die of heel erg lijken op je huidige klanten of die heel erg lijken of je fans. Mensen die nu heel goed bij je winkel passen, maar die nu nog geen klant zijn. Aan deze 2 nieuwe doelgroepen kan je vervolgens ook advertenties tonen. Door deze 2 doelgroepen regelmatig advertenties te laten zien krijg je vaak een hoop nieuwe klanten in je winkel. Adverteren aan deze 2 doelgroepen is ietsje duurder dan adverteren aan bijvoorbeeld je eigen fans. Maar voor een een paar tientjes per advertentie kan je al duizenden nieuwe mensen bereiken. Allemaal potentiële klanten omdat je weet dat ze lijken op je huidige klanten of op je fans.

16 Alle 25 Facebook tips op een rijtje Print deze pagina uit en plak m desnoods vast aan je computer, zodat je de tips ook echt gaat toepassen!! 1. Plaats ELKE DAG minstens 1 Facebook bericht 2. Plan al je Facebookberichten 1x per week op een vast tijdstip in 3. Focus op interactie met je fans i.p.v. op het aantal fans 4. Stel in elk bericht een vraag 5. Houd regelmatig een reageer & winactie 6. Geef een kijkje achter de schermen 7. Schrijf zoals je praat 8. Houd regelmatig kortdurende acties 9. Houd de tekst op je foto binnen de 20% 10.Gebruik zoveel mogelijk eigen foto s 11.Gebruik altijd breedte foto s of vierkante foto s in je bericht 12.Gebruik het gratis programma canva.com 13.Plaats regelmatig een korte video 14.Geef waardevolle tips 15.Plaats berichten als je fans online zijn 16.Hergebruik foto s die je al hebt 17.Herhaal het type berichten die werken 18.Vertel op je omslagfoto waarom de mensen bij jou moeten kopen 19.Zorg voor een herkenbare stijl 20.Durf te investeren in het aantal mensen wat je bericht ziet 21.Kies de juiste doelgroepen voor je Facebook advertenties 22.Adverteer aan je eigen Facebook fans 23.Adverteer aan de vrienden van je fans 24.Importeer de adressen van je klanten in Facebook 25.Laat Facebook van je klantenbestand en je fans een vergelijkbare doelgroep maken

17 Kom meteen in actie! Met alleen het doorlezen van de tips ga je helaas geen klanten via Facebook krijgen. Wel als je ze alle 25 consequent gaat toepassen. Begin vandaag nog, zodat je zo snel mogelijk resultaat ziet. Succes! Gratis sessie Heb je nog vragen, zijn er dingen niet duidelijk of wil je dat ik een keer mee kijk naar je Facebook pagina? En je een aantal tips geef wat je kan verbeteren? Geef je dan op voor een GRATIS sessie van 30 minuten waarin ik jou tenminste 3 waardevolle tips speciaal voor jouw modewinkel geef. Tips waarmee je direct al extra klanten krijgt. Klik hier om een gratis sessie te boeken

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE.

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE. 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram Instagram is één van de meest populaire social media netwerken op dit moment.

Nadere informatie

Friese Poort Skelterrace. Facebook marketing

Friese Poort Skelterrace. Facebook marketing Friese Poort Skelterrace Persoonlijk profiel Profiel en omslagfoto altijd zichtbaar Je kunt een persoonlijk profiel volledig afschermen Wat kan je niet met een persoonlijk profiel? Geen statistieken Geen

Nadere informatie

Like, Share, Win.. maar wat win je als ondernemer?

Like, Share, Win.. maar wat win je als ondernemer? Like, Share, Win.. maar wat win je als ondernemer? Door Piit Vormgeving & Web Versie 1.1 (mei 2016) Er is veel tijd gestoken in het opstellen van dit document. Wilt u iets terug doen? Deel de link van

Nadere informatie

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP EVEN VOORSTELLEN. WIE? NICOLE ADRIAENS EVENTORGANISATOR SOLOPRENEUR SOCIAL MEDIA FREAK BEDRIJF? BIZZIBEE EVENTS BIZZIBEE SOCIAL MEDIA BIZZIBEE BUSINESS SUPPORT WAT DOE IK?

Nadere informatie

31 Facebook Marketing Tips

31 Facebook Marketing Tips ova.nl 31 Facebook Marketing Tips Meer Bereik, Likes, Shares en Reacties op jouw Facebook Berichten 31 Facebook Marketing Tips voor meer Bereik, Likes, Shares en Reacties op jouw Facebook Berichten Vraag

Nadere informatie

1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel

1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel 1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel Je Facebook profiel heeft vele privacy opties die je misschien nog niet kent. Sommige zijn duidelijk in beeld, sommige zitten verstopt. In hoofdlijnen

Nadere informatie

Workshop Facebook voor bedrijven. Facebook marketing

Workshop Facebook voor bedrijven. Facebook marketing Workshop Facebook voor bedrijven Persoonlijk profiel Profiel en omslagfoto altijd zichtbaar Je kunt een persoonlijk profiel volledig afschermen Wat kan je niet met een persoonlijk profiel? Geen statistieken

Nadere informatie

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers Welkom #fanfactor @anneraaymakers 10 redenen om Facebook zakelijk in te zetten Content Profiel en pagina Apps en Tabs Fans en Likes Adverteren en promoten Interactie Wedstrijden en Betrokkenheid acties

Nadere informatie

Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf?

Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf? ! Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf? Inleiding Tegenwoordig hebben veel bedrijven een eigen Facebookpagina. Waarom? Facebook is een groeiend social media. Het heeft nu over de hele wereld

Nadere informatie

We beginnen om 19:30 uur

We beginnen om 19:30 uur We beginnen om 19:30 uur 1 Facebook Inspiratie Boost Met Anne Raaymakers Je bent op de goede plek als je.. weet dat je iets moet doen op Facebook, maar het ontbreekt je aan inspiratie Je bent op de goede

Nadere informatie

16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost!

16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost! 16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost! Het kost veel tijd en energie om een Facebook Pagina bij te houden. Alleen een pagina maken en er verder niets mee doen zal

Nadere informatie

We beginnen over 5 minuutjes

We beginnen over 5 minuutjes We beginnen over 5 minuutjes 1 Facebook Inspiratie Boost Met Anne Raaymakers Je bent op de goede plek als je.. weet dat je iets moet doen op Facebook, maar het ontbreekt je aan inspiratie Je bent op de

Nadere informatie

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN 11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN Je hebt een bedrijfspagina op Facebook nodig om te kunnen adverteren. Ruim 90% van de Nederlanders tussen de 14 en 80 jaar zit op Facebook. Een Facebookpagina

Nadere informatie

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni 2019 Social media Social media wordt ongelooflijk veel gebruikt. 96% van de 35- tot 45- jarigen gebruiken sociale media Hoe gebruik ik social media? Boodschap bij de

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

2 7 T I P S O M T E G R O E I E N O P I N S T A G R A M

2 7 T I P S O M T E G R O E I E N O P I N S T A G R A M W W W. D M O N T H E R O A D. N L 2 7 T I P S O M T E G R O E I E N O P I N S T A G R A M D I R E C T T O E P A S B A A R O P J O U W A C C O U N T Vooraf Ik heb deze tips geschreven uit eigen ervaring.

Nadere informatie

15 Facebook Tips! Social Media Expert.

15 Facebook Tips! Social Media Expert. 15 Facebook Tips! Social Media Expert Beste schoonheidsspecialist, Door middel van dit E-Book willen we je graag wat handvaten meegeven om social media te overheersen. Social media wordt vaak onderschat.

Nadere informatie

CASE STUDY. Meer verkopen met de Know-Like-Trust Strategie. Succes met je Webshop

CASE STUDY. Meer verkopen met de Know-Like-Trust Strategie. Succes met je Webshop CASE STUDY Meer verkopen met de Know-Like-Trust Strategie Meer omzet genereren met je webwinkel... dat is iets dat we allemaal wel willen natuurlijk. Maar hoe dan? Het is makkelijker gezegd dan gedaan.

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Checklist Facebook & Instagram

Checklist Facebook & Instagram Checklist Facebook & Instagram Contact informatie Telefoon E-mail Website KvK BTW GetBright Nijverheidssingel 313 4811 ZW Breda 076 879 50 88 info@getbright.nl www.getbright.nl 64364585 NL851121937B01

Nadere informatie

Facebook Handboek De Voedselbank. september 2015 Versie 1.2

Facebook Handboek De Voedselbank. september 2015 Versie 1.2 Facebook Handboek De Voedselbank september 2015 Versie 1.2 INHOUDSOPGAVE Facebook 1 Begrippenlijst 3 2 Een persoonlijk profiel maken 4 3 Een bedrijfspagina maken 6 Profielfoto veranderen 10 Omslagfoto

Nadere informatie

Facebook Marketing Power

Facebook Marketing Power Module 4 Berichten 4.2 Targeting In deze les gaan we iets heel belangrijks doen. We gaan de doelgroep samenstellen. Dit is eigenlijk het allerbelangrijkste onderdeel van je advertentie. Wanneer je dat

Nadere informatie

Facebook Advertentie Power. Module 1

Facebook Advertentie Power. Module 1 Facebook Advertentie Power Module 1 Les 1: De basis Les 2: De advertentiemanager Les 3: Doelgroeponderzoek Les 4: Aangepaste en vergelijkbare doelgroep Les 5: Het budget voor een advertentie Les 6: Een

Nadere informatie

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina.

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Auteur: Alle rechten voorbehouden 2012 Inhoud Introductie... 3 Wat is een bedrijvenpagina eigenlijk?... 4 Het aanmaken van een Facebook

Nadere informatie

De 10 Essentiële Onderdelen Voor Een Klantgenererende Facebook Pagina

De 10 Essentiële Onderdelen Voor Een Klantgenererende Facebook Pagina De 10 Essentiële Onderdelen Voor Een Klantgenererende Facebook Pagina Programma vandaag Programma Vandaag De FB Marketing Succes Driehoek en hoe je hierdoor gericht klanten krijgt De 10 effectieve stappen

Nadere informatie

Bijeenkomst RugZorgKliniek. Facebook marketing

Bijeenkomst RugZorgKliniek. Facebook marketing Bijeenkomst RugZorgKliniek Wie ben ik en wat doe ik hier? Waarom zijn jullie hier? Welke pagina s heeft RugZorgKliniek? - RugZorgKliniek (1234) - RugZorgKliniek Heerenveen (31) - RugZorgKliniek Leeuwarden

Nadere informatie

Workshop Facebook voor bedrijven. Facebook marketing

Workshop Facebook voor bedrijven. Facebook marketing Workshop Facebook voor bedrijven Persoonlijk profiel Profiel en omslagfoto altijd zichtbaar Je kunt een persoonlijk profiel volledig afschermen Wat kan je niet met een persoonlijk profiel? Geen statistieken

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

Praktische tips. Voor in je winkel

Praktische tips. Voor in je winkel Praktische tips Voor in je winkel Vraag je klanten om advies Dat zorgt er namelijk voor dat je klanten zich meer betrokken voelen bij je winkel. Dat versterkt de band. Laat je klanten suggesties geven

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk?

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk? Waarom is e-mail marketing belangrijk als zorg-professional? Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag genoeg verdienen om van te kunnen leven. Dat betekent dat het belangrijk voor

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Hallo. Bouw een community. 5 stappen naar een succesvolle Facebook-campagne. wij zijn Social Media Kompas,

Hallo. Bouw een community. 5 stappen naar een succesvolle Facebook-campagne. wij zijn Social Media Kompas, Hallo 5 stappen naar een succesvolle Facebook-campagne wij zijn Social Media Kompas, Wij zijn een online marketing-platform dat mensen, bedrijven en instellingen helpt hun social media beter in te zetten.

Nadere informatie

voor ZijActief-afdelingen

voor ZijActief-afdelingen voor ZijActief-afdelingen Hoe kun je voor jouw afdeling? effectief inzetten Leer een pagina te maken en te gebruiken en krijg jouw afdeling in de kijker bij gebruikers van ZijActief-besturen, kunnen een

Nadere informatie

Effectieve reclametips. Voor meer klanten in uw winkel

Effectieve reclametips. Voor meer klanten in uw winkel Effectieve reclametips Voor meer klanten in uw winkel Inhoud. Direct mail. Huis-aan-huisverspreiding. Facebook advertentie. E-DM 6. Welke uiting kiest u? 7 6. Effectieve tips voor in de reclamemix 8 Inleiding

Nadere informatie

Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Succesvol-Bloggen.nl DE REIS VAN JE KLANT IN BEELD

Succesvol-Bloggen.nl DE REIS VAN JE KLANT IN BEELD Wat is de juiste informatie en wat is het juiste moment? Waardevolle artikelen (oftewel content ) creëren en verspreiden: daar zijn we allemaal van doordrongen. Maar niet iedereen neemt die content op

Nadere informatie

Ontdek de serie Ontdek snel

Ontdek de serie Ontdek snel Ontdek de serie Ontdek snel Ontdek snel: beknopte e-books die je snel op de hoogte brengen De Ontdek snel-titels lichten de lezer snel in over uiteenlopende interessante onderwerpen in: 30, 60 en 90 minuten.

Nadere informatie

HET JUISTE ARTIKEL OP HET JUISTE MOMENT

HET JUISTE ARTIKEL OP HET JUISTE MOMENT Wat is de juiste content en wat is het juiste moment? Waardevolle artikelen (oftewel content ) creëren en verspreiden: daar zijn we allemaal van doordrongen. Maar niet iedereen neemt die content op een

Nadere informatie

Een Facebook advertentie aanmaken. How To

Een Facebook advertentie aanmaken. How To Een Facebook advertentie aanmaken How To Over Facebook Facebook heeft haar eigen advertentie omgeving waarmee u een enorm bereik kunt genereren. Een groot voordeel is dat u met Facebook ads specifieke

Nadere informatie

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook?

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Bedrijfspagina op Facebook Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Inleiding In deze whitepaper lees je hoe je een bedrijfspagina aanmaakt op Facebook. Stap voor stap laten we je zien wat je moet doen.

Nadere informatie

IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide

IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide IN 4 SIMPELE STAPPEN ONLINE SUCCES! The short Guide Een door wereldwijd succesvolle marketing-guru s, beproefde formule: Hoe je méér klanten krijgt! Ik dit document leg ik beknopt de Business-succes-formule

Nadere informatie

Deel 1: Zorgen dat vrienden die geen vrienden van elkaar zijn niet zien dat jij wel vrienden met hem/haar bent.

Deel 1: Zorgen dat vrienden die geen vrienden van elkaar zijn niet zien dat jij wel vrienden met hem/haar bent. Deel 1: Zorgen dat vrienden die geen vrienden van elkaar zijn niet zien dat jij wel vrienden met hem/haar bent. Dus stel: Jij bent vrienden met Jantje en Klaas, maar Klaas en Jantje hebben de pest aan

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

Bouw aan een succesvolle Facebookbedrijfspagina - de snelcursus!

Bouw aan een succesvolle Facebookbedrijfspagina - de snelcursus! Bouw aan een succesvolle Facebookbedrijfspagina - de snelcursus! Waarom een Facebookbedrijfspagina? Met een bedrijfspagina op Facebook creëer je meer online naamsbekendheid, vergroot je jouw online vindbaarheid,

Nadere informatie

111 super waardevolle quotes

111 super waardevolle quotes Stel jezelf eens een doel waar je zowel zenuwachtig als enorm enthousiast van wordt. Je mag er natuurlijk even over nadenken, maar deel wel hieronder welk doel jij jezelf hebt gesteld! Je leert het meeste

Nadere informatie

Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget!

Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget! Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget! Behaal in 6 weken jouw sponsortarget voor Lock me Up! Print het onderstaande schema uit. Schrijf onder Doel op welk bedrag jij per actiepunt

Nadere informatie

Facebook lead-gating

Facebook lead-gating Facebook lead-gating Verzamel leads via je Facebook pagina! KG Online Marketing BV Diepenveenseweg 147 7413 AP Deventer Nederland T. 085 208 2100 W. karelgeenen.nl KvK: 51986302 BTW: NL850252301B01 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Brochure n 5. marketing

Brochure n 5.  marketing Brochure n 5 E-MAILmarketing In samenwerking met Brochure n 1 Vooruit met digitale marketing in de autosector pagina 2 Brochure n 5 E-mailmarketing pagina 2 Introductie De relatie met de klant stopt niet

Nadere informatie

Krijg klanten met jouw presentaties, webinars en filmpjes

Krijg klanten met jouw presentaties, webinars en filmpjes Krijg klanten met jouw presentaties, webinars en filmpjes Deze 3 punten zitten altijd in een klant wervende presentatie Of het nu een live presentatie, een webinar, of een filmpje is. 1. Laat ze contact

Nadere informatie

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten Wat is het en wat kun je ermee Gerard Drent Drasco Webdiensten Wie ben ik? Gerard Drent Eigenaar van Drasco Webdiensten Maak websites voor het MKB en kleine ondernemers Ondersteuning Social Media Organiseer

Nadere informatie

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet!

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! 30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.tomdehaan.nl 1 Voordat je de tips gaat lezen Dit ebook is een verzameling van tips voor je Facebook

Nadere informatie

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje)

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) De laatste tijd zie je heel veel verhalen langskomen over Facebook Edgerank, dus heb ik besloten mijn onderzoek met jullie te delen. Btw fantastisch

Nadere informatie

Workshop zakelijk bloggen

Workshop zakelijk bloggen Workshop zakelijk bloggen Gegeven door: Fennard Drenth Inhoud Inleiding zakelijk bloggen... 3 Theorie zakelijk bloggen.... 4 Hoe bereik ik zoveel mogelijk mensen met mijn blog.... 6 Interessante onderwerpen...

Nadere informatie

ZAKENMAM PLANNINGSPAKKET

ZAKENMAM PLANNINGSPAKKET ZAKENMAM Alsjeblieft, hier is jouw Zakenmam planningspakket. Het is mijn kado aan jou en ik wens je er veel plezier mee. De inhoud in dit pakket gaat je helpen meer structuur en overzicht aan te brengen

Nadere informatie

10 X meer opvallen met uw reclameactie

10 X meer opvallen met uw reclameactie 10 X meer opvallen met uw reclameactie Inhoud Tip 1. Wees er op tijd bij. (Of wees eigenlijk een beetje te vroeg ) 3 Tip 2. Zorg voor stopping power 3 Tip 3. Houd het simpel en rustig 4 Tip 4. Personaliseer

Nadere informatie

10 In stappen een winstgevende advertentie maken. Anne. Raaymakers

10 In stappen een winstgevende advertentie maken. Anne. Raaymakers 10 In stappen een winstgevende advertentie maken Anne Raaymakers Index e-book Stap 1 Maak een pagina Pagina 5 Stap 2 Zorg dat je de onderdelen van een advertentie Pagina 6 klaar hebt: tekst en afbeelding(en)

Nadere informatie

In deze Mastertraining gaan we dieper in op de opgeslagen doelgroep.

In deze Mastertraining gaan we dieper in op de opgeslagen doelgroep. Hi ondernemer, Welkom bij je eenmalige Mastertraining! In deze mail laten wij jou weten wat de laatste ontwikkelingen zijn in Facebookland. Elke maandag versturen wij een Masterplan mail naar onze zilver

Nadere informatie

Facebook Win & Promotie-acties

Facebook Win & Promotie-acties on- en offline voorlichting en preventie Facebook Win & Promotie-acties www.hollandsch-welvaren.nl facebook.com/hollandschwelvaren Prinsengracht 679 1017 JT Amsterdam info@hollandsch-welvaren.nl 020 260

Nadere informatie

WAT DOEN MENSEN OP FACEBOOK?

WAT DOEN MENSEN OP FACEBOOK? IN DIT WEBINAR Slim inhaken op typisch Facebook-gedrag Kenmerken van goede content Hoe je binnen 30 min. per week blijft Interessante functies binnen Facebook Mijn aanbod voor jou Adverteren op Facebook

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Herlaarhof. het social media spel

Herlaarhof. het social media spel Herlaarhof het social media spel Herlaarhof concept document Welkom bij het social media spel van Herlaarhof. Dit is een educatieve game die verteld over het gebruik van verschillende social media. Door

Nadere informatie

Inhoudsopgave" Inleiding" 2" TIP: Inlognamen op de basisschool" 3" Gereedschap - Graphics" 4" Gereedschap - Wall" 5" Gereedschap - Video" 6"

Inhoudsopgave Inleiding 2 TIP: Inlognamen op de basisschool 3 Gereedschap - Graphics 4 Gereedschap - Wall 5 Gereedschap - Video 6 Inhoudsopgave Inleiding 2 TIP: Inlognamen op de basisschool 3 Gereedschap - Graphics 4 Gereedschap - Wall 5 Gereedschap - Video 6 Publiceren en/of Opslaan 8 Pagina 1-9 Inleiding! Wat leuk dat je wilt werken

Nadere informatie

Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget!

Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget! Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget! Behaal in 4 weken jouw sponsortarget voor Lock me Up! Print het onderstaande schema uit. Schrijf onder Doel op welk bedrag jij per actiepunt

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

Zo ondersteun je jouw business met Facebook

Zo ondersteun je jouw business met Facebook Zo ondersteun je jouw business met Facebook Een goed begin is het halve resultaat! Graag willen wij je laten profiteren van enkele eenvoudige stappen die je kunt zetten, zodat jouw activiteiten op Facebook

Nadere informatie

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN...

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... INDEX INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... - 2 - REGISTEREN... - 2 - VRIENDEN ZOEKEN... - 3 - PROFIELGEGEVENS... - 3 - PROFIELFOTO... - 4 - JE FACEBOOK ACCOUNT COMPLETEREN... - 4-1. CONTACTPERSONEN IN JE ADRESBOEK

Nadere informatie

Handleiding Storeplay Portaal

Handleiding Storeplay Portaal Inhoudsopgave 1 Direct aan de slag...3 2 Inloggen...5 3 Uitloggen...6 4 Wachtwoord vergeten...7 5 Advertentie maken...8 5.1 Nieuwe advertentie uploaden...8 5.2 Advertentie met een template opmaken...9

Nadere informatie

Ontwerp je eigen professionele website. Een goede website is altijd gratis. Met dit e-book ontdek je hoe het moet.

Ontwerp je eigen professionele website. Een goede website is altijd gratis. Met dit e-book ontdek je hoe het moet. Ontwerp je eigen professionele website Een goede website is altijd gratis. Met dit e-book ontdek je hoe het moet. WOORD VOORAF Wil jij ook je eigen professionele website? Een website bouwen lijkt kinderspel.

Nadere informatie

STARTERSGIDS VOOR ONLINE DATEN

STARTERSGIDS VOOR ONLINE DATEN STARTERSGIDS VOOR ONLINE DATEN Eerste hulp bij Online daten Je hebt de stap gezet om te gaan online daten, spannend! Het lijkt allemaal erg simpel. En dat is het ook! Met een klein beetje hulp heb jij

Nadere informatie

RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media

RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media 12 Tips & tricks 1. Social media - cijfers januari 2017 Bron: www.frankwatching.com 2. Social media - is voor alle leeftijden,

Nadere informatie

Instellingen Facebook

Instellingen Facebook Instellingen Facebook Facebook is razend populair in de wereld van sociale media. Er zijn ongeveer 2 miljard gebruikers in de (jan. 18). De laatste jaren vluchten jongeren echter steeds meer naar Instagram.

Nadere informatie

Video marketing voor makelaars 7 tips

Video marketing voor makelaars 7 tips Video marketing voor makelaars 7 tips Dus je wilt beginnen met video marketing? Erg slim, want nog lang niet alle makelaars gebruiken video, terwijl 85% van de huizen verkopers aangeeft dat ze liever een

Nadere informatie

LEER CONTENTMAPPEN. Contentmapping wat is dat?

LEER CONTENTMAPPEN. Contentmapping wat is dat? Contentmapping wat is dat? Waardevolle content creëren en verspreiden: daar zijn we allemaal van doordrongen. Maar niet iedereen neemt die content op een zelfde manier tot zich. Het is van belang om de

Nadere informatie

In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten.

In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten. Startopdracht: Waarom met je bedrijf op Twitter? In deze les ga ik er een beetje vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Twitter wilt benutten. Misschien

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten.

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. Wow! 17.597,14 euro in drie dagen... Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. 17.597,14 euro in drie dagen tijd... de meeste mensen zouden hier een heel jaar voor moeten

Nadere informatie

Social media training Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel ZW Breda

Social media training Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel ZW Breda Social media training 16-11 - 2017 Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel 313. 4811 ZW Breda. 076 879 50 88. info@getbright.nl Facebook 32 miljoen = het aantal mensen in Duitsland dat op Facebook

Nadere informatie

Maak een bedrijfspagina op Facebook aan

Maak een bedrijfspagina op Facebook aan voor kattenmarketing op Facebook Maak een bedrijfspagina op Facebook aan Tip 1 Heeft u al een bedrijfspagina? Dan kunt u meteen door naar tip 3 > Een bedrijfspagina aanmaken op Facebook. Waarom zou u dat

Nadere informatie

Uitgangspunten Crossretail

Uitgangspunten Crossretail Uitgangspunten Crossretail Crossretail is geen kant en klare succesoplossing. U bent mede verantwoordelijk voor het slagen hiervan. Vandaag proberen wij u handvatten aan te reiken om dit te bewerkstelligen.

Nadere informatie

Twitter Linkedin Literatuur Experimenteren Je klus Zichtbaar worden Niet alleen online maar ook F2F

Twitter Linkedin Literatuur Experimenteren Je klus Zichtbaar worden Niet alleen online maar ook F2F Moet je ergens wachten, scrol dan door twitter, tot je bijdrage hebt gevonden die voor iemand in je netwerk interessant kan zijn. Stuur die door. Neem kwartier en bekijk op linkedin door de lijst met mensen

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

Een Facebook advertentie aanmaken. How To

Een Facebook advertentie aanmaken. How To Een Facebook advertentie aanmaken How To Over Facebook Facebook heeft haar eigen advertentie omgeving waarmee u een enorm bereik kunt genereren. Een groot voordeel is dat u met Facebook ads specifieke

Nadere informatie

In 5 stappen succes op Instagram. Met Anne Raaymakers

In 5 stappen succes op Instagram. Met Anne Raaymakers In 5 stappen succes op Instagram Met Anne Raaymakers Cijfers Wereldwijd 1 miljard gebruikers per maand 4,1 miljoen volgers in Nederland (in 2015 waren er dat 1,8 miljoen) 4,1 miljoen volgers in Nederland

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

SPETTERENDE AANBEVELINGEN L I E S B E T H D E K O R T E V A B E N E S U P P O R T

SPETTERENDE AANBEVELINGEN L I E S B E T H D E K O R T E V A B E N E S U P P O R T MAAK SPETTERENDE AANBEVELINGEN L I E S B E T H D E K O R T E V A B E N E S U P P O R T Waarom aanbevelingen? Heb jij al goede aanbevelingen op je website staan? Van die aanbevelingen waar nieuwe bezoekers

Nadere informatie

De Valkeniers. Handleiding DeValkeniers.nl voor leiding, bestuur en andere redacteuren. Versie 1.0. Door Iwan, Jarno, Iris en Erik

De Valkeniers. Handleiding DeValkeniers.nl voor leiding, bestuur en andere redacteuren. Versie 1.0. Door Iwan, Jarno, Iris en Erik De Valkeniers Handleiding DeValkeniers.nl voor leiding, bestuur en andere redacteuren Versie 1.0 Door Iwan, Jarno, Iris en Erik DeValkeniers.nl Handleiding Redacteur DeValkeniers.nl 1 Inhoud DeValkeniers.nl

Nadere informatie

Facebookadvertenties zorgen voor meer bekendheid PDS en PDSB

Facebookadvertenties zorgen voor meer bekendheid PDS en PDSB Facebookadvertenties zorgen voor meer bekendheid PDS en PDSB Evaluatie van onze campagne Dyana Loehr Van 12 februari t/m 13 maart 2014 had de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging een advertentiecampagne

Nadere informatie

Snel van start met Facebook?

Snel van start met Facebook? Handleiding Snel van start met Facebook? Facebooken, liken, taggen?!? Deze termen kom je steeds vaker tegen. Interactie via Facebook is razendpopulair. Maar wat is het en hoe werkt het? Deze handleiding

Nadere informatie

JUVA WEBDESIGN. B.I.W. Consult GCV Molenstraat 47 bus 2.01, 8710 Wielsbeke BE

JUVA WEBDESIGN. B.I.W. Consult GCV Molenstraat 47 bus 2.01, 8710 Wielsbeke BE JUVA WEBDESIGN B.I.W. Consult GCV Molenstraat 47 bus 2.01, 8710 Wielsbeke 0495 51 16 13 info@juvawebdesign.be BE 0635.642.087 1 INHOUDSOPGAVE 1.Voorstelling... 3 2.Facebook... 4 2.1 : Wat is het verschil

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: Wat gebeurt er met je als je een leuk meisje of jongen tegenkomt? Je vindt de ander leuk en misschien word je wel verliefd. Eerst wil je heel vaak bij hem of haar

Nadere informatie

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken.

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken. Een webshop vullen Voor een artikel verkocht kan worden moet deze eerst in een webshop geplaatst worden. Hiervoor moeten een aantal stappen worden doorlopen. Ga naar http://webshop.geuzencollege- sw.nl

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

Veel gestelde vragen & zorgen

Veel gestelde vragen & zorgen Workplace @Dongen Veel gestelde vragen & zorgen Waar kan ik bestanden zoals handleidingen vinden? Documenten zijn geordend per groep. Dus zoek je een ICT handleiding, dan kijk je in de groep Digitaal Werken.

Nadere informatie

Facebook inspiratie lijst

Facebook inspiratie lijst Facebook inspiratie lijst Het succes van een zakelijke Facebookpagina begint met het regelmatig plaatsen van berichten die je doelgroep zullen waarderen. Laat mensen lachen, leer, inspireer en informeer.

Nadere informatie