ZUIDERPARK COLLEGE MET OOG VOOR JOU. NIEUW Ik kies voor SPORT +

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZUIDERPARK COLLEGE MET OOG VOOR JOU. NIEUW Ik kies voor SPORT +"

Transcriptie

1 ZUIDERPARK COLLEGE MET OOG VOOR JOU NIEUW Ik kies voor SPORT + VMBO THEORETISCHE LEERWEG / MAVO GEMENGDE LEERWEG KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG INTERNATIONALE SCHAKELKLAS (ISK)

2 DAAROM ZUIDERPARK! We hebben veel aandacht voor je. Samen met jou ontdekken we wie je bent en wat je wilt worden. We gaan op zoek naar jouw talenten en hoe je deze kunt ontwikkelen. We doen dit in de les en daarbuiten. Met jouw basisschool hebben we uitstekend contact, zodat de overstap minder groot is. Ik kan hier kiezen waar ik goed in ben en wat ik leuk vind Hajar Het Zuiderpark College biedt jou alle leerwegen en maar liefst vijf profielen. Hierdoor is er voor jou heel veel keus. Op school bereiden we je voor op het vervolgonderwijs en je beroepskeuze. In deze brochure kun je lezen hoe we dat doen. Het Zuiderpark paste het beste bij mij Leo Ik voelde me hier meteen thuis, want ik kende al aantal kinderen Romy

3 SPORT + Op het Zuiderpark College vinden we sport en bewegen belangrijk. Vanaf schooljaar starten we daarom met Sport+. Ben jij iemand die graag sport? Dan is Sport+ wel iets voor jou. Je gaat dan natuurlijk veel sporten. Maar je leert ook beter samenwerken, organiseren, leidinggeven, hulpverlenen en improviseren. Dat kun je later goed gebruiken tijdens je studie, in je werk en in je vrije tijd. INFORMATIEAVONDEN Voor ouders en leerlingen groep 8 organiseren we verschillende informatieavonden. Op deze avonden vertellen we u alles over het Zuiderpark College en over het voortgezet onderwijs in het algemeen. Deze avonden zijn ook een perfecte gelegenheid om vragen te stellen. De informatieavonden vinden plaats op: - Donderdag 7 december 2017 om uur (inloop vanaf uur) - Dinsdag 13 februari 2018 om uur (inloop vanaf uur; inschrijven ook mogelijk) - Donderdag 8 maart 2018 om uur (inloop vanaf uur; inschrijven ook mogelijk)

4 LEREN ZOALS DAT BIJ JOU PAST BRUGKLAS Na de zomervakantie start je in de brugklas en kom je in een klas met veel nieuwe kinderen. Je maakt ook kennis met 7 à 8 docenten van wie je les gaat krijgen. We starten natuurlijk met een kort introductieprogramma. Belangrijk is dat je je snel thuis gaat voelen. Na enkele weken sluiten we de introductie af met een werkweek. Door samen leerzame en leuke activiteiten te doen, leer je daar in vier dagen je klasgenoten, docenten en mentor nog veel beter kennen. JE KUNT ALTIJD TERECHT BIJ JE MENTOR Elke les wordt door een andere docent gegeven en dat is best even wennen. Daarom heeft elke klas een mentor. Bij de mentor kun je altijd terecht met vragen over school, huiswerk of om gewoon even te praten. Samen met de mentor leer je de weg kennen in het gebouw en raak je gewend aan je klasgenoten en docenten. SAMEN IN EEN KERNTEAM De onderbouw bestaat uit vier kernteams. Jij zit met jouw klas in één van deze kernteams. Je hebt les van vaste docenten in een eigen gedeelte van de school. Doordat alle lessen vlak bij elkaar zijn, raak je snel vertrouwd met je omgeving. De pauze heb je samen met andere klassen zodat je ook oude klasgenootjes van de basisschool kunt tegenkomen in de kantine. LEREN HUISWERK MAKEN De eerste twee jaar op school heet de onderbouw. Op het voortgezet onderwijs moet je wennen aan het dagelijks huiswerk maken. Via huiswerkbegeleiding leer je hoe je goed kunt plannen en hoe je op verschillende manieren je lessen kunt leren. LOOPBAANORIENTATIE EN BEGELEIDING (LOB) Op het Zuiderpark College organiseren we activiteiten die je helpen bij het maken van een keuze voor de verschillende profielen en vervolgopleidingen. Dit noemen we Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB). Hiervoor gaan we op beroepensafari en gaan we kijken bij vakmensen in de praktijk. Je ontdekt wat jouw talenten zijn en waar je interesse ligt. Daarnaast heb je gesprekken met je mentor over het maken van een keuze, die bij jou past. Al je informatie en gegevens verzamel je in een eigen portfolio.

5

6 KIES JE VOOR TECHNIEK, ZORG & WELZIJN OF ECONOMIE? Misschien weet je al wat je wilt worden en misschien nog helemaal niet of verandert dat nog. In de onderbouw gaan we samen met jou aan de slag om aan het einde van het tweede leerjaar de juiste profielkeuze te maken. WAT KRIJG JE IN DE BRUGKLAS NEDERLANDS ENGELS WISKUNDE REKENEN SPORT & BEWEGEN MENS & ECONOMIE MENS & TECHNIEK MENS & VERZORGING KUNST & CULTUUR MENTORLES EERSTE KENNISMAKING De overstap naar een nieuwe school is spannend en we willen dat je je snel thuis gaat voelen. Daarom organiseren we elk jaar voor de zomervakantie een kennismakingsmiddag met je nieuwe klas. Na de zomer gaat het echt beginnen.

7 MODERNE SCHOOL MET NIEUWSTE SNUFJES THUISVOELEN MOOI EN MODERN SCHOOLGEBOUW We hebben een groot en modern schoolgebouw aan de Montessoriweg. Voorzien van de allernieuwste snufjes is dit één van de mooiste en modernste scholen van Rotterdam! De onderbouw, bovenbouw en ISK krijgen les in een eigen deel van de school. Samen en toch apart. KANTINE In de grote pauze ben je in de kantine. Daar kun je verse broodjes, frisdrank en fruit kopen. De pauzes van de onderbouw, bovenbouw en ISK zijn op verschillende tijden. Dat is rustiger en daardoor heeft iedereen lekker de ruimte. SPORTHAL DICHTBIJ De lessen sport & bewegen worden gegeven in de grote nieuwe sporthal. Deze staat tegenover de school. Dat is dus gewoon even oversteken. THUIS RESULTATEN BEKIJKEN Het is leuk om thuis te laten zien hoe het gaat op school. En voor ouders is het belangrijk om te volgen hoe het gaat. Daarom kunnen jij en je ouders op de website met Magister (ook als app voor op je telefoon) jouw cijfers, resultaten, huiswerk en afwezigheid bekijken. EXTRA BEGELEIDING (LWOO) Voor leerlingen die extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben om beter te kunnen leren en functioneren, is er leerwegondersteunend onderwijs (lwoo). Denk hierbij aan extra hulp bij taal, rekenen, onderwijs in kleinere groepen of bijles. Dankzij deze extra hulp kan je makkelijker je vmbo-diploma behalen en daarna verder leren op het mbo.

8 TALENTWORKSHOPS EN CHALLENGE010 Op het Zuiderpark College organiseren wij naast de lessen ook Talentworkshops. Na schooltijd kun je je talenten op creatief, cultureel en sportief gebied laten zien. De workshops zijn uitdagend, inspannend én ontspannend waarmee je je talenten verder kunt ontwikkelen. Voorbeelden van workshops zijn de brassband, dans, toneel, film, fotografie en mode. VOOR OUDERS Het contact met ouders vinden we op het Zuiderpark College belangrijk. Leerlingen presteren beter als ouders zich betrokken voelen bij school. We nodigen ouders regelmatig uit voor informatie. We willen graag samen werken aan een goede schooltijd voor uw zoon of dochter. Aan het begin van elk schooljaar is het kennismakingsgesprek met de mentor. Samen bespreken we de verwachtingen en doelen. We leggen dit vast in de vorm van een overeenkomst. Ouderbijeenkomsten In de onderbouw organiseren we ouderbijeenkomsten over allerlei onderwerpen die te maken hebben met pubers en school. Door de ouderbijeenkomsten houden ouders en school elkaar goed op de hoogte. Daarnaast doet het Zuiderpark College mee aan verschillende sporten van Challenge010. Je gaat dan trainen onder begeleiding van een professionele trainer van de sportclub. En meedoen aan dé scholencompetitie van Rotterdam (inclusief 6 toernooien). INTERNATIONALE SCHAKELKLASSEN (ISK) Als je nog maar kort in Nederland woont, weinig of geen Nederlands spreekt en tussen de 12 en 16 jaar oud bent, mag je naar de Internationale Schakelklas. Daar leer je op een fijne manier snel en goed Nederlands in een veilige schoolomgeving. Betrokken en deskundige docenten zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt. Je eigen mentor helpt je op weg in de school. Daarnaast houden we ook goed contact met je ouders, want: kind+ouders+school=succes! Na één tot twee jaar spreek je zo goed Nederlands, dat je door kunt stromen naar een vmbo-klas of naar het mbo. In de ISK krijg je veel lessen Nederlands, maar natuurlijk ook andere vakken, zoals Wiskunde, Engels, Sport en Bewegen, Kunst en Cultuur etc. Verder ondernemen we samen veel leuke activiteiten, zoals een bezoek aan Blijdorp, de Efteling en de bibliotheek. Ook een officiële sollicitatietraining hoort er bij.

9 BOVENBOUW In de bovenbouw volg je lessen in het door jou gekozen profiel. Wat je kiest, hangt af van wat je later wil worden en welke opleiding je gaat kiezen. Op het Zuiderpark College kun je kiezen uit vijf profielen: > Zorg & Welzijn > Economie & Ondernemen > Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) > Produceren, Installeren en Energie (PIE) > Mobiliteit & Transport (MT) In mijn klas zorgen we goed voor elkaar. Jannat Elk profiel heeft een gemeenschappelijk beroepsgericht deel: profielvak. Daarnaast heeft elk profiel beroepsgerichte keuzevakken*. Het is de voorbereiding op je beroepsopleiding in het mbo. Vanaf de brugklas werk je ook in praktijklokalen en ga je al op snuffelstage in onze bovenbouw, bij bedrijven en instellingen. Zo kun je zelf alvast een vak ervaren. Het helpt jou om een goede keus te maken. In het 3e en 4e jaar loop je stage bij een bedrijf dat past bij jouw profiel. *op de website staat een overzicht van de profielvakken en beroepsgerichte keuzevakken.

10 VAKMANSCHAPROUTE TECHNIEK De Vakmanschaproute is een speciale leergang Techniek die doorloopt van het 3e en 4e jaar op het Zuiderpark College in de eerste twee jaar van het Techniek College Rotterdam. Het Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van het Albeda College en Zadkine. Tijdens deze route werken we veel met het bedrijfsleven samen en dat geeft jou de kans om kennis te maken met technische beroepen in de echte praktijk. Via de Vakmanschaproute haal je je vmbo-diploma op het Zuiderpark College. Daarna, binnen 2 jaar, je startkwalificatie in het MBO. De startkwalificatie is het MBO-diploma op niveau 2. Deze route is alleen voor leerlingen in de vmbo BBL- of KBL-opleiding.

11 KIES EEN BEROEP DAT BIJ JOU PAST Onze leerlingenraad heeft een stem in school Ryan PROFIELEN ZORG & WELZIJN ECONOMIE & ONDERNEMEN BOUWEN, WONEN EN INTERIEUR PRODUCEREN, INSTALLEREN EN ENERGIE MOBILITEIT & TRANSPORT

12 Met Sport + kan ik mijn droom volgen Wasim PROFIEL ZORG & WELZIJN Vind jij het leuk om voor mensen te zorgen en help je graag mensen? Dan is het profiel Zorg & Welzijn echt iets voor jou. Voor dit profiel is het handig als je geduld hebt, goed kan luisteren, kunt samenwerken en een harde werker bent. Je leert maaltijden klaar maken, begeleiden bij sport en spel, een magazijn beheren, het organiseren van een activiteit, het aanbrengen van make-up, nagels verzorgen en nog veel meer. VOORBEELDEN VAN BEROEPEN VERZORGENDE ONDERWIJSASSISTENT KAPPER SCHOONHEIDSSPECIALISTE APOTHEKERSASSISTENT JONGERENWERKER KINDERDAGVERBLIJFLEIDSTER CATERINGMEDEWERKER

13 PROFIEL ECONOMIE & ONDERNEMEN VOORBEELDEN VAN BEROEPEN VERKOPER INKOPER MAGAZIJNMEDEWERKER RECEPTIEMEDEWERKER JURIDISCH MEDEWERKER ADMINISTRATEUR ETALEUR DETAILHANDELAAR LOGISTIEK MEDEWERKER MEDEWERKER TOERISME MEDEWERKER BANK- EN VERZEKERINGSWEZEN ICT ER Ben je goed in rekenen en vind je het leuk om met cijfers en geld te werken? Dan spreekt het profiel Economie & Ondernemen jou vast wel aan. Het is een breed profiel. Met een digitale lesmethode leer je in dit profiel werken met Word, Excel, Access, PowerPoint en Paint. Daarnaast leer je bijvoorbeeld een webshop te bouwen of te werken met een boekhoudprogramma. Dat is heel handig voor als je later een eigen zaak wil beginnen.

14 PROFIEL BOUWEN, WONEN EN INTERIEUR (BWI) Hier maak je kennis met alle aspecten van het bouwproces: van ontwerp tot product. In het beroepsgericht profielvak leer je basisvaardigheden en doe je basiskennis op. Je vervolgt je opleiding tot metselaar, timmerman of meubelmaker op het mbo. VOORBEELDEN VAN BEROEPEN VAKSCHOOL TECHNIEK SERVICEMEDEWERKER ELEKTRICIEN GEBOUWEN MEUBELMAKER METSELAAR TEKENAAR EN UITVOERDER MEUBELMAKER INTERIEURONTWERPER (DESIGNER) SCHILDER TIMMERMAN Ben je geïnteresseerd in techniek en is dingen ontwerpen en maken jouw hobby? Dan kan je bij ons aan de slag in de Vakschool Techniek. Na een uitgebreide oriëntatieperiode in het tweede leerjaar, maak je een keuze uit één van onze profielen: - Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) - Produceren, Installeren en Energie (PIE) - Mobiliteit & Transport (M&T)

15 PROFIEL MOBILITEIT & TRANSPORT (M&T) Alles wat met vervoer te maken heeft leer je in dit profiel, van een fietsband plakken tot een route voor een vrachtwagen plannen, van een motor repareren tot lampen afstellen. VOORBEELDEN VAN BEROEPEN PROFIEL PRODUCEREN, INSTALLEREN EN ENERGIE (PIE) In dit profiel komen installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek samen. Hier leer je hoe installaties en producten in elkaar zitten. Ook maak je aan de hand van tekeningen zelf producten. PLAATWERKER AUTOSPUITTECHNICUS SCOOTERTECHNICUS AUTOMONTEUR FIETSTECHNICUS ONDERHOUDSMONTEUR MOBIELE WERKTUIGEN AUTOSCHADE HERSTELLER VOORBEELDEN VAN BEROEPEN ELEKTROTECHNISCH ACQUISITEUR ELEKTROTECHNISCH PROGRAMMEUR METAALBEWERKER SCHEEPS- / ONDERWATERLASSER LOODGIETER CARROSSERIEBOUWER HUMAN TECHNOLOGY SERVICETECHNICUS ELEKTROTECHNIEK LOODGIETER

16 OPEN DAG WOENSDAG 24 JANUARI 2018 van tot uur PROFIELEN ZORG & WELZIJN ECONOMIE & ONDERNEMEN BOUWEN, WONEN EN INTERIEUR (BWI) PRODUCEREN, INSTALLEREN EN ENERGIE (PIE) MOBILITEIT & TRANSPORT (M&T) CONTACT Montessoriweg 26, 3083 AN Rotterdam G. Reniers, directeur R. Loots, teamleider onderbouw Mw. H. Roodnat-Kievit, teamleider onderbouw AANMELDEN EN PLAATSING Aanmelden kan na het maken van een afspraak, tijdens de open dag of een van de informatieavonden. Tijdens dit intakegesprek maken we uitgebreid kennis met jou en je ouders. Je bent natuurlijk bij dit gesprek aanwezig. Na je aanmelding bekijkt onze plaatsingscommissie jouw dossier van de basisschool en nemen we een besluit. INFORMATIEAVONDEN Donderdag 7 december 2017 om uur Dinsdag 13 februari 2018 om uur Donderdag 8 maart 2018 om uur

ZUIDERPARK COLLEGE MET OOG VOOR JOU

ZUIDERPARK COLLEGE MET OOG VOOR JOU ZUIDERPARK COLLEGE MET OOG VOOR JOU VMBO THEORETISCHE LEERWEG / MAVO GEMENGDE LEERWEG KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG INTERNATIONALE SCHAKELKLAS (ISK) Ik wil later graag automonteur

Nadere informatie

ZUIDERPARK COLLEGE MET OOG VOOR JOU. Ik kies voor SPORT+

ZUIDERPARK COLLEGE MET OOG VOOR JOU. Ik kies voor SPORT+ ZUIDERPARK COLLEGE MET OOG VOOR JOU Ik kies voor SPORT+ VMBO THEORETISCHE LEERWEG / MAVO GEMENGDE LEERWEG KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG INTERNATIONALE SCHAKELKLAS (ISK) DAAROM

Nadere informatie

Zuiderpark THEORETISCHE LEERWEG / MAVO GEMENGDE LEERWEG KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG

Zuiderpark THEORETISCHE LEERWEG / MAVO GEMENGDE LEERWEG KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG Zuiderpark met oog voor jou VMBO THEORETISCHE LEERWEG / MAVO GEMENGDE LEERWEG KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG SECTOR VAKSCHOOL TECHNIEK BOUWEN, WONEN en INTERIEUR PRODUCEREN,

Nadere informatie

Het Zuiderpark is er voor iedere vmbo-leerling met interesse in Techniek, Zorg & Welzijn of Economie. Leerlingen die theorie en praktijk willen

Het Zuiderpark is er voor iedere vmbo-leerling met interesse in Techniek, Zorg & Welzijn of Economie. Leerlingen die theorie en praktijk willen Zuiderpark samen bouwen aan jouw toekomst Het Zuiderpark is er voor iedere vmbo-leerling met interesse in Techniek, Zorg & Welzijn of Economie. Leerlingen die theorie en praktijk willen combineren voelen

Nadere informatie

Veelzijdig onderwijs in een prachtig modern en nieuw schoolgebouw. Dat is het vmbo Zuiderpark. Door ons brede onderwijsaanbod kan je gemakkelijk

Veelzijdig onderwijs in een prachtig modern en nieuw schoolgebouw. Dat is het vmbo Zuiderpark. Door ons brede onderwijsaanbod kan je gemakkelijk Zuiderpark samen bouwen aan jouw toekomst Veelzijdig onderwijs in een prachtig modern en nieuw schoolgebouw. Dat is het vmbo Zuiderpark. Door ons brede onderwijsaanbod kan je gemakkelijk doorstromen naar

Nadere informatie

Het nieuwe VMBO. Informatiebrochure over de leerwegen: basis en kader

Het nieuwe VMBO. Informatiebrochure over de leerwegen: basis en kader Het nieuwe VMBO Informatiebrochure over de leerwegen: basis en kader 1 2 VMBO 8 profielen Het nieuwe vmbo Profielen in het vmbo Vanaf augustus 2017 werken de vmbo-scholen in de bovenbouw met beroepsgerichte

Nadere informatie

vmbo NIEUW prog BOUWEN, WONEN EN INTERIEUR DIENSTVERLENING EN PRODUCTEN ECONOMIE EN ONDERNEMEN GROEN HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE

vmbo NIEUW prog BOUWEN, WONEN EN INTERIEUR DIENSTVERLENING EN PRODUCTEN ECONOMIE EN ONDERNEMEN GROEN HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE NIEUW te sgerich beroep ramma s prog vmbo BOUWEN, WONEN EN INTERIEUR DIENSTVERLENING EN PRODUCTEN ECONOMIE EN ONDERNEMEN GROEN HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE MARITIEM EN TECHNIEK MEDIA, VORMGEVING EN ICT

Nadere informatie

Sikkel Schooljaar PROFIELEN IN HET VMBO

Sikkel Schooljaar PROFIELEN IN HET VMBO PROFIELEN IN HET VMBO PROFIELEN IN HET VMBO De bovenbouw(klas 3+4)van vmbo-scholen werken met beroepsgerichte profielen. Wat de profielen voor jou zo leuk maken, is dat je meer kansen krijgt om te onderzoeken

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Het nieuwe vmbo. Talenten laten groeien. de Ambelt. Gentiaan College. Januari 2017 versie: 1.0. Pagina 1 van 11

Het nieuwe vmbo. Talenten laten groeien. de Ambelt. Gentiaan College. Januari 2017 versie: 1.0. Pagina 1 van 11 Januari 2017 versie: 1.0 Gentiaan College Talenten laten groeien. de Ambelt Pagina 1 van 11 Inhoudsopgave 1. Het nieuwe vmbo... 3 Profielen in het vmbo... 3 De avo-vakken... 3 Het beroepsgerichte profielvak...

Nadere informatie

Ben jij een kei en heb jij vmbo-basis of vmbo-kader advies? Dan is het Kei College de plek voor jou!

Ben jij een kei en heb jij vmbo-basis of vmbo-kader advies? Dan is het Kei College de plek voor jou! DOENERS GEZOCHT Ben jij een kei en heb jij vmbo-basis of vmbo-kader advies? Dan is het Kei College de plek voor jou! Het Kei College is de school waarin het Bornego College en OSG Sevenwolden samenwerken

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Zuiderzee. College. Het Zuiderzee College: jouw school!

Zuiderzee. College. Het Zuiderzee College: jouw school! Zuiderzee College Het Zuiderzee College: jouw school! Het Zuiderzee College heet je van harte welkom! Alle vakken op een rij: De AVO-vakken: bij ieder profiel krijg je de vakken Nederlands, Engels, maatschappijleer,

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat vind

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

Slinge: ontdek je talent!

Slinge: ontdek je talent! Slinge: ontdek je talent! Een kleine, veilige en gezellige school Aandacht voor jouw talent en loopbaan Extra taal, rekenen, skills, sport en cultuur Vier leuke beroepsopleidingen Slagingspercentage 99%

Nadere informatie

Dan is het Kei College de plek voor jou!

Dan is het Kei College de plek voor jou! Doeners gezocht Ben jij een kei en heb jij vmbo-basis of vmbo-kader advies? Dan is het Kei College de plek voor jou! Het Kei College is de school waarin het Bornego College en OSG Sevenwolden samenwerken

Nadere informatie

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8 Nieuw vmbo op het Haarlem College op het Haarlem College kan het Media & Vormgeving Zorg & Welzijn Techniek & Energie Ondernemen & Commercie Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Sport & Veiligheid Gemengde

Nadere informatie

De 10 profielen waar je uit kunt kiezen: - Bouw, wonen en interieur. - Economie en ondernemen. - Media, vormgeving en ICT. - Mobiliteit en transport

De 10 profielen waar je uit kunt kiezen: - Bouw, wonen en interieur. - Economie en ondernemen. - Media, vormgeving en ICT. - Mobiliteit en transport LOB-dagen 2017 Hofstad Havo Informatie over de profielen De 10 profielen waar je uit kunt kiezen: - Bouw, wonen en interieur - Economie en ondernemen - Groen - Media, vormgeving en ICT - Mobiliteit en

Nadere informatie

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ MELANCHTHON KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij het is hier klein, veilig en gezellig onze mavo/tl-afdeling

Nadere informatie

VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS VMBO BASIS + KADER EN GEMENGDE LEERWEG

VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS VMBO BASIS + KADER EN GEMENGDE LEERWEG SG Gerrit Rietveld VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS VMBO BASIS + KADER EN GEMENGDE LEERWEG WIL JIJ LEREN EN ONTDEKKEN DOOR TE DOEN? HEB JE TALENT VOOR DE PRAKTIJK? JE BENT VAN HARTE WELKOM! SG

Nadere informatie

stad college DAAR GA JE HET MAKEN! UNIEK IN ALMERE praktijkgericht vmbo Almere

stad college DAAR GA JE HET MAKEN! UNIEK IN ALMERE praktijkgericht vmbo Almere UNIEK IN ALMERE stad college DAAR GA JE HET MAKEN! Wil je echt een vak leren, dan zit je goed op het Stad College in Almere. Praktijkgericht onderwijs dat perfect aansluit op je latere beroep óf op het

Nadere informatie

Special voor bijna-brugklassers en ouders

Special voor bijna-brugklassers en ouders Special voor bijna-brugklassers en ouders JOUW toekomst begint hier! Leren = doen Vakcollege Maarsbergen Leren door doen voor alle leerlingen in het vmbo Beste bijna-brugklassers, ouders/verzorgers, Fijn

Nadere informatie

Open Huis. 13 februari 2017

Open Huis. 13 februari 2017 Open Huis 13 februari 2017 Programma Algemene informatie Keuzes in het vmbo per niveau Vervolgonderwijs Keuzetraject VMBO de Spindel Beroepsgerichte leerwegen: Basis beroepsgerichte leerweg (BBL) Kader

Nadere informatie

Informatieavond Het College Vos maandag 11 januari 2016 De Vos:

Informatieavond Het College Vos maandag 11 januari 2016 De Vos: Informatieavond Het College Vos maandag 11 januari 2016 De Vos: Jouw slimste keuze Welkom Frank Werlich Locatiedirecteur Nienke van Kooij van Wamelen Afdelingsleider onderbouw Programma Algemene informatie

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

Sectoren bovenbouw vmbo LOCATIE OUDE BOSSCHE BAAN

Sectoren bovenbouw vmbo LOCATIE OUDE BOSSCHE BAAN 2017 2018 Sectoren bovenbouw vmbo LOCATIE OUDE BOSSCHE BAAN HET STEDELIJK COLLEGE EINDHOVEN Meteen de juiste keuze! Het Stedelijk College Eindhoven is een openbare school voor voortgezet onderwijs; de

Nadere informatie

Elde College Sint-Michielsgestel

Elde College Sint-Michielsgestel Elde College Sint-Michielsgestel Elke Leerling Doet Ertoe Spreekt een kleine school je aan? Een school waar je iedereen snel leert kennen? Vind je het fijn om intensief contact te hebben met je mentor?

Nadere informatie

Ouderavond 2 e jaar VMBO 1 DECEMBER 2015

Ouderavond 2 e jaar VMBO 1 DECEMBER 2015 Ouderavond 2 e jaar VMBO 1 DECEMBER 2015 Doel van de avond Vernieuwing VMBO: 10 profielen Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB) Decaan Charlotte Molenaar c.molenaar@swv2301.nl 0546-834200 Aanwezig op

Nadere informatie

Trias VMBO. 2 onderbouwafdelingen 4 bovenbouwafdelingen

Trias VMBO. 2 onderbouwafdelingen 4 bovenbouwafdelingen Trias VMBO 2 onderbouwafdelingen 4 bovenbouwafdelingen Bovenbouw: 2x Profiel Techniek (PIE en BWI) Profiel Economie & ondernemen Profiel Zorg & welzijn Theoretische leerweg Afdeling A Klas-1 Afdeling B

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

GROEI UIT TOT WIE JE WIL ZIJN

GROEI UIT TOT WIE JE WIL ZIJN GROEI UIT TOT WIE JE WIL ZIJN TESSENDERLANDT.NL Tessenderlandt - mavo en voorbereidend mbo Van Riebeecklaan 2, 4818 EB Breda t 076 521 93 52 e info@tessenderlandt.nl TESSENDERLANDT mavo en voorbereidend

Nadere informatie

Sectoren - bovenbouw vmbo

Sectoren - bovenbouw vmbo LifeTech College Sectoren - bovenbouw vmbo 2016-2017 Locatie Oude Bossche Baan Het Stedelijk College Eindhoven Meteen de juiste keuze! Het Stedelijk College Eindhoven is een openbare school voor voortgezet

Nadere informatie

Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ALMELO. Open dagen

Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ALMELO. Open dagen ar ol ja Scho 2020 / 2019 Het Leukste Vmbo Open dagen Van ALMELO Woensdag 28 november 2018 van 15.00 tot 20.00 uur Woensdag 16 januari 2019 van 15.00 tot 20.00 uur Haalt je beste binnenste buiten. informatie

Nadere informatie

Bovenbouw vmbo. 11 januari 2017

Bovenbouw vmbo. 11 januari 2017 Bovenbouw vmbo 11 januari 2017 Programma Voorstellen Algemene informatie Keuzes in het vmbo per niveau Vervolgonderwijs Keuzetraject/uitnodiging open huizen Vragen Voorstellen Decaan: G. Arkink Decaan

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Schoolgids Carré College (samenvatting)

Schoolgids Carré College (samenvatting) Schoolgids Carré College (samenvatting) 2016-2017 1 Over het Carré College Praktijkgericht Nu naar het Carré College, straks een baan Op het Carré College bieden we de best denkbare voorbereiding op MBO

Nadere informatie

LEERJAAR 2 KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG

LEERJAAR 2 KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG LEERJAAR 2 KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG Keuzes Programma Wat doet de decaan? Voorlichting en informatie geven Activiteiten organiseren (bedrijfsbezoeken, scholenmarkt e.d.) Adviesgesprekken met leerlingen

Nadere informatie

VOORLICHTING - BOVENBOUW. De Potskampstraat: daar kun je een beroep op doen!

VOORLICHTING - BOVENBOUW. De Potskampstraat: daar kun je een beroep op doen! VOORLICHTING - BOVENBOUW De Potskampstraat: daar kun je een beroep op doen! VMBO (VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS) Géén beroepsopleiding 2 jaar onderbouw / 2 jaar bovenbouw 7 beroepsgerichte

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis of kader Het vakcollege is voor leerlingen

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

Christelijk College Zeist

Christelijk College Zeist Christelijk College Zeist 2018 VMBO Basis/Kader: +/- 330 leerlingen Profielen: Diensverlening & Producten en Zorg & Welzijn Stages in de bovenbouw Profielprojecten in leerjaar 3 Keuzevakken in leerjaar

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

LEREN VOOR DE PRAKTIJK

LEREN VOOR DE PRAKTIJK LEREN VOOR DE PRAKTIJK Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels in je buik? Niet nodig, hoor. Op Het Streek aan de Zandlaan

Nadere informatie

DROMEN BINNEN HANDBEREIK BEROEPSGERICHTE PROFIELEN

DROMEN BINNEN HANDBEREIK BEROEPSGERICHTE PROFIELEN DROMEN BINNEN HANDBEREIK BEROEPSGERICHTE PROFIELEN Beste leerling, Jij gaat je keuze maken voor de beroepsvoorbereidende opleiding die je in de 3e en 4e klas gaat doen. We noemen de verschillende beroepsvoorbereidende

Nadere informatie

Driestar Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding VMBO-BK2

Driestar Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding VMBO-BK2 Driestar Lekkerkerk Loopbaanoriëntatie en begeleiding VMBO-BK2 Loopbaan: Als je bezig bent met je schoolloopbaan dan ben je bezig met vragen over jouw toekomst. Wat voor beroepen vind je interessant? Wat

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. open dag. vmbo groen. Enschede. Vakman schaps route. vrijdag 26 januari uur uur.

Doe mee in onze. groene wereld. open dag. vmbo groen. Enschede. Vakman schaps route. vrijdag 26 januari uur uur. Doe mee in onze groene wereld Enschede vmbo groen Vakman schaps route open dag vrijdag 26 januari 2018 15.30 uur - 20.30 uur www.aoc-oost.nl 2informatie vmbo groen 2018-2019 AOC Oost is jouw wereld. Een

Nadere informatie

vmbo beroepsgerichte en theoretische leerweg

vmbo beroepsgerichte en theoretische leerweg vmbo beroepsgerichte en theoretische leerweg Tijd voor jouw toekomst Het is bijna zover: je zegt je basisschool gedag en je gaat een nieuw avontuur aan op het voortgezet onderwijs. Het is tijd om te ontdekken

Nadere informatie

Vakkundig in Actief leren. Voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Oud-Beijerland

Vakkundig in Actief leren. Voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Oud-Beijerland Vakkundig in Actief leren Voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs Oud-Beijerland Het Actief College Het Actief College is een openbare scholengemeenschap voor beroepsgerichte opleidingen. Op het Actief

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route Doe mee in onze groene wereld Twello vmbo groen Het Groene Lyceum Vakman schaps route 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

BEROEPSGERICHT VMBO HENGELO

BEROEPSGERICHT VMBO HENGELO BEROEPSGERICHT VMBO HENGELO DE ONDERBOUW Team VMBO Hengelo 28 januari 2017 EEN NIEUWE SCHOOL, EEN NIEUWE KANS UITGANGSPUNTEN VOOR HET BEROEPSGERICHT VMBO HENGELO Ontplooiing en ontwikkeling van basisvaardigheden

Nadere informatie

Schooljaar Justin Tang. Welkom! 24 januari tot uur tot uur. Leren door te doen!

Schooljaar Justin Tang. Welkom! 24 januari tot uur tot uur. Leren door te doen! INFO 2018-2019 1 24 januari 2018 14.30 tot 16.30 uur 18.30 tot 20.30 uur Schooljaar 2018 2019 Op Sprengeloo leer je met je hoofd én je handen. Door vooral veel te DOEN ontdek je wat je leuk vindt en wat

Nadere informatie

Christelijk College Zeist

Christelijk College Zeist Christelijk College Zeist 2017 VMBO Basis/Kader: +/- 370 leerlingen Profielen: Dienstverlening & Producten en Zorg & Welzijn Stages in de bovenbouw Profielprojecten in leerjaar 3 Keuzevakken in leerjaar

Nadere informatie

Kiezen in leerjaar

Kiezen in leerjaar Kiezen in leerjaar 2 2018-2019 Welkom 2BBL Theo ten Buuren Adjunct-directeur VMBO BBL en HAVO/VWO Marsja Hilgeholt Decaan onderbouw Bart Oosting Coördinator VMBO BBL en HAVO/VWO Joris Leever Mentor 2B1

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Doetinchem. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Doetinchem. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route Doe mee in onze groene wereld Doetinchem vmbo groen Het Groene Lyceum Vakman schaps route 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw

Nadere informatie

vmbo basis kader mavo nieuw

vmbo basis kader mavo nieuw Slinge: ontdek je talent! Een kleine, veilige en gezellige school Aandacht voor jouw talent en loopbaan Extra taal, rekenen, skills, sport en cultuur Drie leuke beroepsopleidingen Slagingspercentage 99%

Nadere informatie

PENTA College CSG Hoogvliet Keuze bovenbouw

PENTA College CSG Hoogvliet Keuze bovenbouw PENTA College CSG Hoogvliet Keuze bovenbouw VMBO overzicht leerwegen BasisBeroepsgerichte Leerweg KaderBeroepsgerichte Leerweg Gemengde Leerweg Theoretische Leerweg Overzicht leerwegen HAVO- (top) Middelbaar

Nadere informatie

LEREN VOOR DE PRAKTIJK

LEREN VOOR DE PRAKTIJK LEREN VOOR DE PRAKTIJK Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels in je buik? Niet nodig, hoor. Op Het Streek aan de Zandlaan

Nadere informatie

WELKOM. Leshuis beroepsgerichte leerwegen

WELKOM. Leshuis beroepsgerichte leerwegen WELKOM Leshuis beroepsgerichte leerwegen De drie pijlers van het Markland College Oudenbosch 1. We kennen elkaar. 2. Je kunt veel kiezen. 3. Volg je droom. We kennen elkaar Persoonlijke aandacht o Kleine

Nadere informatie

Onderbouw op de MBS. Je krijgt alle lessen zoals op elke middelbare school, Nederlands, Engels, wiskunde enz.

Onderbouw op de MBS. Je krijgt alle lessen zoals op elke middelbare school, Nederlands, Engels, wiskunde enz. MBS in het kort VMBO bl/kl/gl Het Groene Lyceum(tl/gl/havo niveau) mbo 2 en 4 Tweejarige brugklas LWOO (bl-niveau) ipads, boeken en schriften Veel praktijklessen Je start met een brugklaskamp in ljr. 1

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum Doe mee in onze groene wereld Almelo vmbo groen Het Groene Lyceum 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent en interesse. Zet

Nadere informatie

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips Frits! facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips over meneer Frits! Meneer Frits, ofwel Frits Philips, werd geboren in 1905 en studeerde af aan de TU van Delft als werktuigbouwkundig

Nadere informatie

Leren in de praktijk! Op Het Stedelijk

Leren in de praktijk! Op Het Stedelijk Extra bij het magazine voor groep-8 leerlingen en hun ouders over Het Stedelijk Zutphen Leren in de praktijk! Op Het Stedelijk In dit nummer -> Leren in moderne praktijklokalen -> Maatwerk, ook op het

Nadere informatie

CSW Toorop Talent College

CSW Toorop Talent College Informatiegids 2019 CSW Van de Perre mavo, havo, vwo: atheneum, gymnasium en TTO CSW Toorop Talent College vmbo-bk CSW Bestevaêr mavo, vmbo-bk, havo en vrijeschool 2 Eén scholengemeenschap, drie scholen

Nadere informatie

Het Leukste Vmbo. Open dag. Van doetinchem. woensdag 23 januari 2019 van tot uur. Haalt je beste binnenste buiten.

Het Leukste Vmbo. Open dag. Van doetinchem. woensdag 23 januari 2019 van tot uur. Haalt je beste binnenste buiten. ar ol ja Scho 2020 / 2019 Het Leukste Vmbo Van doetinchem Open dag woensdag 23 januari 2019 van 16.00 tot 21.00 uur Haalt je beste binnenste buiten. informatie vmbo Groen 2019-2020 Inhoud Zet jouw stappen

Nadere informatie

Leerjaar 2: Ouderavond Kiezen 7 november 2017

Leerjaar 2: Ouderavond Kiezen 7 november 2017 Leerjaar 2: Ouderavond Kiezen 7 november 2017 Inhoud Qompas: het LOB programma dat leerlingen helpt bij het maken van loopbaankeuzes Kiezen: welk profiel en welke vakken? Qompas https://vmbo.qompas.nl

Nadere informatie

vmbo bb en kb, ondersteuningsgroepen bb, kb en tl 500 leerlingen

vmbo bb en kb, ondersteuningsgroepen bb, kb en tl 500 leerlingen vmbo bb en kb, ondersteuningsgroepen vmbo bb, kb en tl 500 leerlingen Leren door te doen Wij zijn een open christelijke school voor voortgezet onderwijs in de stad Groningen. Onze school is een plek waar

Nadere informatie

Kiezen in mavo 2. Cohort Park Lyceum Almere

Kiezen in mavo 2. Cohort Park Lyceum Almere Kiezen in mavo 2 Cohort 2018 Park Lyceum Almere Kiezen in mavo 2. Je staat voor een lastige keuze. Je gaat een keuze maken tussen de drie profielen en deze keuze bepaalt voor een deel je toekomstmogelijkheden.

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je leerkracht ben je aan het uitzoeken welke

Nadere informatie

PROFIELEN VMBO Welk kies jij?

PROFIELEN VMBO Welk kies jij? Voor leerlingen en ouders van het vmbo PROFIELEN VMBO Welk kies jij? 1 Wie ben ik? Wat wil ik? Ga in gesprek met je ouders. Ga in gesprek met je mentor. Ga in gesprek met je vakdocenten. Ga in gesprek

Nadere informatie

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Leerlingfolder Groen moet je doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Eindhoven 10x vraag en antwoord: dat is makkelijk kiezen! 1 2 Een dag op school Hoe ziet mijn schooldag eruit? De

Nadere informatie

Ouderavond klas 2BK. 8 oktober 2018

Ouderavond klas 2BK. 8 oktober 2018 Ouderavond klas 2BK 8 oktober 2018 Rapporten in klas 2 Rapport 1: donderdag 6 december 2018 Spreekavond: donderdag 13 december 2018 Rapport 2: donderdag 28 maart 2019 Spreekavond: donderdag 4 april Eindrapport:

Nadere informatie

Welkom op de doemiddag 2018

Welkom op de doemiddag 2018 Welkom op de doemiddag 2018 Zone College Locatie Borculo groen onderwijs Keuzemoment Eind groep 8 van de basisschool, welk vervolgonderwijs Eind leerjaar 2 vmbo, welke leerweg en welk profiel, binnen

Nadere informatie

Met de fiets of met de bus

Met de fiets of met de bus Betrokk Wij doen er alles aan om je een zo fijn mogelijke tijd te bieden. Dat betekent ook dat we voor een goede en heldere structuur zorgen. Een rustige omgeving, aan de rand van Halsteren. Een vast rooster,

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

WELKOM. over leerwegen, profielen en leerlijnen in LEERJAAR 2

WELKOM. over leerwegen, profielen en leerlijnen in LEERJAAR 2 WELKOM over leerwegen, profielen en leerlijnen in LEERJAAR 2 Programma Afsluiting Basisvorming Leerwegen en Sectoren Leerwegondersteuning Hoe komt het advies tot stand? PAUZE Wat kun je met een diploma

Nadere informatie

INFORMATIE GROEP 8 SCHOOLJAAR Verken VEURS Voorburg in 12 stappen

INFORMATIE GROEP 8 SCHOOLJAAR Verken VEURS Voorburg in 12 stappen INFORMATIE GROEP 8 SCHOOLJAAR 2019 2020 Verken VEURS Voorburg in 12 stappen OP ZOEK NAAR EEN VMBO-SCHOOL? Waar ben je goed in? Wat vind je leuk? Wil je vooral praktisch bezig zijn of houd je ook van theorie?

Nadere informatie

INFORMATIE V M B 2015 B

INFORMATIE V M B 2015 B INFORMATIE VMBO 2015 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Ik ben geen type om met mijn neus in de boeken te zitten. Daarom doe ik basis. We hebben bij Bornego Beugel gelukkig veel praktijklessen.

Nadere informatie

Ontdek. Schooljaar je talent. Welcome, wilkommen, welkom! Onderzoek je talenkennis En nog veel meer

Ontdek. Schooljaar je talent. Welcome, wilkommen, welkom! Onderzoek je talenkennis En nog veel meer 1 Word masterchef! Kook de sterren van de hemel in onze keuken Welcome, wilkommen, welkom! Onderzoek je talenkennis En nog veel meer Schooljaar 2017 2018 Zoek het hogerop! Klim naar de top in onze klimwand

Nadere informatie

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure BB/ KB Economie & Ondernemen BB/ KB Zorg & Welzijn GL/ TL Dienstverlening & Producten

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure BB/ KB Economie & Ondernemen BB/ KB Zorg & Welzijn GL/ TL Dienstverlening & Producten Hoofdstuk Jij maakt het verschil! Informatiebrochure 2016-2017 BB/ KB Economie & Ondernemen BB/ KB Zorg & Welzijn GL/ TL Dienstverlening & Producten 1 Welkom op de Schans Welkom op de Schans Jij bent nu

Nadere informatie

WIJ WETEN DAT JE HET KAN

WIJ WETEN DAT JE HET KAN WIJ WETEN DAT JE HET KAN WELKOM In Rotterdam Zuid staat tussen de havens in de wijk Charlois onze school Het Praktijkcollege Zuidwijk, ook wel HPC Zuidwijk. Onze school zal hier nog maar 2 jaar staan.

Nadere informatie

Zuiderlicht College. Open HUIS LESMIDDAGEN. 26 januari februari januari 7 februari 2018 VMBO BBL KBL TL.

Zuiderlicht College. Open HUIS LESMIDDAGEN. 26 januari februari januari 7 februari 2018 VMBO BBL KBL TL. VMBO BBL KBL TL Zuiderlicht College Karel du Jardinstraat 54 Amsterdam Zuiderlicht College vrijdag 26 januari 2018 19:00 tot 22:00 uur Open HUIS zaterdag 10 februari 2018 10:00 tot 13:00 uur LESMIDDAGEN

Nadere informatie

Welkom! Bewust de wereld in! Korte casus. vmbo BBL vmbo KBL vmbo GL. Bewust de wereld in! Bewust de wereld in! Bewust de wereld in!

Welkom! Bewust de wereld in! Korte casus. vmbo BBL vmbo KBL vmbo GL. Bewust de wereld in! Bewust de wereld in! Bewust de wereld in! Welkom! vmbo BBL vmbo KBL vmbo GL Korte casus Voor wie? Veel doén, veel ontdekken WereldPlan! Bovenbouw en doorstroom L.O.B. Gemengde Leerweg Aandacht en begeleiding Rapportage map ipad Inschrijven 1 Voor

Nadere informatie

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou!

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou! Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning College de OpMaat Op maat voor jou! 2015-2016 College de OpMaat: Op maat voor jou! Leuke activiteiten Ik kan me niet zo goed concentreren in een grote

Nadere informatie

Stevige basis voor je toekomst

Stevige basis voor je toekomst Stevige basis voor je toekomst Dienstverlening en producten ipad Jij de baas Bèta Challenge met mavo, mavo + of mavo Bèta Challenge op het Hondsrug College Het Hondsrug College, een slimme start voor je

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Gerard Spijkers Sectordirecteur vmbo en praktijkonderwijs Typisch Elde College De leerling is in beeld Goede resultaten en prima kwaliteit van het onderwijs; slagingspercentage

Nadere informatie

Voorlichting Voortgezet Onderwijs

Voorlichting Voortgezet Onderwijs Voorlichting Voortgezet Onderwijs Onderwerpen die besproken worden: Onderbouw VO Bovenbouw VO LWOO (wordt geïntegreerd) vmbo havo/vwo En daarna? Factoren voor schoolkeuze Scholen in de regio Aanmeldingsprocedure

Nadere informatie

een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen

een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen Handel en Administratie vmbo-mbo-havo PENTA werkt al een tijdje

Nadere informatie

Blz. 3 Inleiding. Blz. 4 1 de leerwegen. Blz de leerwegen in klas 3 en 4 Blz een toelichting op de leerwegen Blz. 6 1.

Blz. 3 Inleiding. Blz. 4 1 de leerwegen. Blz de leerwegen in klas 3 en 4 Blz een toelichting op de leerwegen Blz. 6 1. 1 Blz. 3 Inleiding Blz. 4 1 de leerwegen Blz. 4 1.1 de leerwegen in klas 3 en 4 Blz. 5 1.2 een toelichting op de leerwegen Blz. 6 1.3 samengevat Blz. 6 2 de profielen en de leerroutes Blz. 7 2.1 een toelichting

Nadere informatie

Je hebt je eerste keuzemoment er al op zitten; je koos voor het vmbo. Je koos voor Sprengeloo! Goed gedaan, want goed kiezen is een kunst!

Je hebt je eerste keuzemoment er al op zitten; je koos voor het vmbo. Je koos voor Sprengeloo! Goed gedaan, want goed kiezen is een kunst! 1 Disclaimer: De informatie in de Keuzewijzer is van toepassing op leerlingen die in 2019 starten in leerjaar 3 (cohort 2019-2021). Dit informatieboekje is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld,

Nadere informatie

Voortgezet Onderwijs in Veghel. praktijkonderwijs X basisberoeps X kaderberoeps X

Voortgezet Onderwijs in Veghel. praktijkonderwijs X basisberoeps X kaderberoeps X OPEN DAG 4 FEBRUARI Voortgezet Onderwijs in Veghel praktijkonderwijs X basisberoeps X kaderberoeps X mavo X havo vwo X X Wat is vmbo? Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs Kernwaarden Fioretti College

Nadere informatie