minds We make you smarter Met blended learning uw Franchise kernwaarden verankeren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "minds We make you smarter Met blended learning uw Franchise kernwaarden verankeren"

Transcriptie

1 minds We make you smarter Met blended learning uw Franchise kernwaarden verankeren

2 Microlearning, een nieuwe manier van leren zonder aandachtsverlies. Wanneer je kennis overdraagt, is een groot deel van die kennis al lang weer vergeten tegen de tijd dat ze thuis zijn. We kennen allemaal de Ebbinghaus Forgetting Curve van Herman Ebbinghaus. Veel nieuwe informatie glijdt onmiddellijk weg na een paar minuten. Na een paar maanden herinneren studenten zich slechts 21% van wat u hen geleerd heeft. Is dat niet frustrerend? In plaats van lange cursussen en het laten consumeren van nog langere lesstof is het bieden microcursus een bewezen alternatief.

3 Wat is microleren? Laten we beginnen met de basis: wat is (digitale) microlearning? Digitale microlearning is een methode van leren via korte, hapklare en goed geplande eenheden die de studenten via digitale media consumeren. Into Minds breekt lesstof op in korte, beheersbare stukken (chunks) van informatie. Digitaal microleren wordt gebruikt als een nieuwe methode voor contentconsumptie. Diverse studies hebben aangetoond dat er een limiet is aan de hoeveelheid informatie die het brein kan absorberen en behouden tijdens een les. Je kunt microlearning vergelijken met chunking. Chunking is een begrip van de psycholoog George Miller. Hij stelt dat de hersenen over het algemeen tussen de vijf en negen feiten nodig heeft om te beslissen of deze in het lange termijngeheugen opslaat, of dat hij deze informatie min of meer wist. Dat is waarom het logisch is geworden dat deze beperkingen van de hersenen tot kortere lessen zou moeten leiden. Microlearning wordt dan ook steeds populairder als gevolg van de nieuwe trends zoals het gebruik van tablets en smartphones voor e-learning en onderwijstechnologie. Microlearning kan worden toegepast in een traditioneel klaslokaal tot aan virtuele lesruimten en alles daar tussenin.

4 Waarom microlearning goed is voor franchise? Microlearning heeft enorme voordelen voor de franchisemarkt. Het is een trend die is ontstaan in het digitale tijdperk van het onderwijs: tijd. Franchisegevers hebben minder tijd om inhoud/content te creëren en studenten hebben minder tijd om alle informatie te absorberen en te verwerken tijdens een les.. Studenten kunnen leren op elk gewenst moment, overal waar ze willen, zonder veel uren te besteden achter een bureau of tijdens een trainingsdag. Aandacht Door het veranderen van de tijdsgeest verliezen traditionele leermodellen omwille van de concentratieperiode (die krimpt namelijk snel). Volgens het National Center for Biotechnology Information is de gemiddelde concentratieperiode gekrompen van 12 seconden in 2000 tot en met 8 seconden in Dat is één seconde minder dan die van een goudvis! Nog indrukwekkender is dat mensen 21 maal per uur schakelen tussen digitale apparaten. Daar komt nog eens bij dat we 4 tot en met 8 minuten feitelijke inhoud tolereren voordat we op zoek gaan naar andere stimulansen. Dit maakt het moeilijk voor studenten om alle informatie/kennis uit een lange training te repliceren en vast te houden. Die vier tot acht minuten zijn eigenlijk lang genoeg om volledig digitale microlearning (video) lessen te absorberen. Elke microlearning les is een module in een groter programma die de franchisegever toewijst op een bepaald onderwerp. Dit kan worden vergeleken met hoofdstukken van een boek.

5 Leren in eigen tempo De studenten kiezen hun eigen tempo waarin ze de informatie consumeren. De student kan de lesstof bekijken en bestuderen zo vaak en zo snel als zij maar wil. Uiteindelijk worden op basis van micro assessments de kennis bij de leerling getoetst na het voltooien van de module. Tijd De microlearning-lessen zijn kort en dus relatief te produceren. Dit is noodzakelijk gezien de korte hoeveelheid tijd die franchiseformules vaak hebben om hun programma s te maken. De doorlooptijd van een conventioneel leerboek is ongeveer vijf jaar. De meeste onderwerpen die via boeken bestudeerd worden veranderen niet snel terwijl de versnelde veranderingen in de digitale wereld, lijkt oude model van statische schoolboeken niet handig meer. Dat is waar Into Minds microlearning in beeld komt. Een modern systeem waarmee trainingmodules snel kunnen worden gemaakt en snel kunnen worden geconsumeerd. Digitale apparaten Tot slot, de groeiende variëteit en betaalbaarheid van de smart-devices maakt dat digitale inhoud toegankelijker is dan ooit. Digitale microlearning lessen kunnen net zo gemakkelijk worden geconsumeerd op een Apple Watch als op een Smartphone, tablet of desktop.

6 Hoe wij microlearning implementeren. Into Minds helpt bij het implementeren van Microlearning. Bij het ontwikkelen van deze programma s houden deze stelregels voor ogen. Doelstelling Elke microlearning-module moet worden toegespitst op een speciek doel. We zorgen er voor dat we niet 30 minuten proberen te passen in een training van vijf minuten. Maak het interactief We maken het boeiende en interactief. Omdat het korte onderdelen zijn wil niet zeggen dat uw leerlingen intrinsiek geintresseerd zullen zijn. 5 minuten saaie content staat gelijk aan 5 minuten aan saaiheid. Hou het leerdoel voor ogen Een reeks microlessen moet leiden naar een groter leerdoel. Een korte les zonder een grotere context zal niet hetzelfde effect hebben en verwarrend werken. Overweldig je leerlingen niet We zorgen er voor dat we uw leerlingen niet overweldigen met een constante reeks van hapklare leermodules. We plannen ze in met de juiste balans in tijd. Microlearning is niet perse een must in uw formule. Ja, het is een oplossing voor de afleiding en de korte aandachtsspanne van studenten, maar zorg ervoor dat u als formule-eigenaar achter de training staat. We helpen u bij het ontwikkelen van de juiste grootte van het materiaal en zorgen voor het optimale resultaat op het juiste device.

7 Een gepersonaliseerde app voor jou en je deelnemers. De Into Minds app onder je eigen naam en met je eigen branding maakt het veel makkelijker om deze te vinden in de App Store en op Google Play. De deelnemer hoeft ook geen URL in te voeren, maar wordt automatisch op de juiste leeromgeving ingelogd. Na het downloaden van de app kunnen deelnemers direct beginnen met hun training. Wat is de Memory Trainer? De MemoTrainer traint kennis op een gepersonaliseerde manier waardoor je meer onthoudt en sneller slaagt voor de cursus. Dagelijkse herhalingsoefeningen. Memory Trainer integreert de theorie van Ebbinghaus over dagelijkse herhaaloefeningen op een unieke manier in een online leeroplossing. Het systeem traint kennis op een gepersonaliseerde manier waardoor deelnemers meer onthouden en sneller slagen voor hun cursus. Ebbinghaus claimde dat herhaling de remedie was tegen vergeten. Hij formuleerde een schema dat ervoor zou zorgen dat kennis opgeslagen werd in het langetermijngeheugen. Op dit schema is de MemoTrainer gebaseerd.

8 Persoonlijk herhalingsschema Bepaalde kennisgebieden hebben meer aandacht nodig dan andere om ze in het langetermijngeheugen te kunnen opslaan. De Memory Trainer is ontworpen om deelnemers uit te dagen door selectieve herhaling en gebruikt slimme opdrachten om kennis te activeren. De kennis die een deelnemer minder goed opneemt wordt vaker getoond waardoor er een persoonlijk herhalingsschema ontstaat. Wat is blended learning? Blended learning is de combinatie van e-learning met een online leerinterventie. Denk bijvoorbeeld aan training in combinatie met een coach / begeleider. Blended learning is een rijke mix van leerinterventies die online en / of offline plaatsvinden. In gemengd leren zijn er duidelijke leerinterventies die wij in de leerpaden toepassen. Door veel verschillende leermethodes te combineren, wordt de effectiviteit van een leerpad enorm verhoogd. Belangrijke voordelen van gemengd leren: Het leerproces kan beter worden afgestemd op de behoeften van de deelnemer. Het effect van leren is groter als de deelnemer het direct kan toepassen. Het zal nieuwe kennis, vaardigheden en attitudes mogelijk maken. Het combineert de sterke punten van divergente leermethoden of interventies. Door gebruik te maken van een mix van leerpaden, sluiten we beter aan op de leervoorkeuren van de deelnemer.

9 minds We make you smarter Benieuwd naar de mogelijkheden van e-learning? Bekijk dan snel onze demo omgeving! Klik hier en begin meteen met slimmer worden... The most effective, successful professionals are constantly learning, they take the time to apply what they have learned, and they continually work to improve themselves. - Joel Gardner Into Minds is een onderdeel van Into Franchise. Into Franchise is een all round organisatie en advies bureau dat zich richt op de Franchise markt. Wij begeleiden en ondersteunen Franchise formules op het gebied van (interne)organisatie, inspiratie, marketing, branding en meer.

10 INTO Minds Platinastraat SZ Zoetermeer T: (0)

De vijf voordelen van microlearning

De vijf voordelen van microlearning De vijf voordelen van microlearning De opmars van microlearnings in Nederland is niet te stuiten. In de Verenigde Staten zijn microlearnings al langer in gebruik en populair bij bedrijven. Logisch, want

Nadere informatie

Taal in de blender. Succesrecepten. Mariet Schiepers_CTO_KU Leuven

Taal in de blender. Succesrecepten. Mariet Schiepers_CTO_KU Leuven Taal in de blender Succesrecepten Mariet Schiepers_CTO_KU Leuven Digitale (onderwijs)revolutie (?) In welke mate kunnen online taken het taalleerproces van anderstalige werknemers versterken? Welke functionele,

Nadere informatie

Hallo! Wij zijn Hubper.co

Hallo! Wij zijn Hubper.co Hallo! Wij zijn Hubper.co Wij zijn nieuw en vertellen graag iets meer over onszelf. We zijn een technologiebedrijf dat zich bezig houdt met het ontwikkelen van online leeroplossingen. Hierin zijn wij anders

Nadere informatie

Leerscenario Kata-App (werktitel) Raymond Stoops Hogeschool Utrecht. Analyse. Inleiding. Doelstellingen

Leerscenario Kata-App (werktitel) Raymond Stoops Hogeschool Utrecht. Analyse. Inleiding. Doelstellingen Leerscenario Kata-App (werktitel) Raymond Stoops Hogeschool Utrecht Analyse Inleiding Bij het beoefenen van karate zijn er meerdere trainingsvormen. Een individuele trainingsvorm is de kata, waar een vast

Nadere informatie

HOE GEBRUIK IK ICT ALS ONDERSTEUNING BIJ MIJN ONDERWIJS?

HOE GEBRUIK IK ICT ALS ONDERSTEUNING BIJ MIJN ONDERWIJS? Robert Hof Jelle Wijders HOE GEBRUIK IK ICT ALS ONDERSTEUNING BIJ MIJN ONDERWIJS? Blended learning, Flipping the Classroom, Google Classroom en imovie op de ipad bronnen:http://blendedlearningwijzer.nl/

Nadere informatie

Veranderen door te Spelen

Veranderen door te Spelen Veranderen door te Spelen Game-based leren Gerard Dekker & Michael Hebben yourmail@business.com Denkwijze Madlogic Wij zijn jong en innovatief bureau gespecialiseerd in het ontwikkelen van op gaming gebaseerde

Nadere informatie

De vijf voordelen van microlearning

De vijf voordelen van microlearning De vijf voordelen van microlearning De opmars van microlearnings in Nederland is niet te stuiten. In de Verenigde Staten zijn microlearnings al langer in gebruik en populair bij bedrijven. Logisch, want

Nadere informatie

Connected Learning Het nieuwe interactieve leren! DID-NL/Wim Kluiters

Connected Learning Het nieuwe interactieve leren! DID-NL/Wim Kluiters Connected Learning Het nieuwe interactieve leren! DID-NL/Wim Kluiters Connected Learning Wim Kluiters Product Marketing Manager Learning Systems Welkom op de Landelijke Onderwijsdag Techniek 2 Connected

Nadere informatie

Drillster B.V. Middenburcht 136 3452 MT VLEUTEN The Netherlands 1

Drillster B.V. Middenburcht 136 3452 MT VLEUTEN The Netherlands 1 Drillster algemeen Drillster is een innovatief e learning programma waarmee studenten op efficiënte manier kennis kunnen opdoen, vasthouden en testen. Met Drillster leer je sneller en onthoud je langer.

Nadere informatie

Training: Maak je eigen microlearning Donderdag 7 februari 2019, Leiden

Training: Maak je eigen microlearning Donderdag 7 februari 2019, Leiden Trainingsprogramma Training: Maak je eigen microlearning Donderdag 7 februari 2019, Leiden Wat is microlearning? Het vangen van de aandacht in leren en mediaconsumptie is tegenwoordig een van de grootste

Nadere informatie

Leren Leren en ExcelLeren

Leren Leren en ExcelLeren Leren Leren en ExcelLeren www.mindsetlearnandgrow.nl Wat is MindSet? MindSet is een groep studenten die leerlingen leert effectief te leren. Wij helpen leerlingen betere schoolresultaten te behalen door

Nadere informatie

De internetapplicatie Dhiyo Inner Learning System

De internetapplicatie Dhiyo Inner Learning System Naast leercurves bestaan vergeetcurves. Niet alleen wordt het geleerde in trainingen vrij snel vergeten, ook hebben mensen een natuurlijke neiging om terug te vallen in oude patronen. Met Dhiyo worden

Nadere informatie

Blended Learning met Canvas. De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten

Blended Learning met Canvas. De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten Blended Learning met Canvas De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten Als opleider weet u als geen ander hoe belangrijk het is om kennis snel en succesvol over te dragen. Daarnaast wilt

Nadere informatie

MICROLEARNING; EEN OPTIE VOOR LEERTRAJECTEN VAN P2(?)

MICROLEARNING; EEN OPTIE VOOR LEERTRAJECTEN VAN P2(?) MICROLEARNING; EEN OPTIE VOOR LEERTRAJECTEN VAN P2(?) Microlearning is een veel gehoorde digitale leervorm. Sinds de eerste e-learning platforms in 1997 hun intrede deden in de wereld van L&D (learning

Nadere informatie

LET OP: inloggegevens heb je in het bezit, mocht je deze kwijt zijn, stuur dan een mail naar

LET OP: inloggegevens heb je in het bezit, mocht je deze kwijt zijn, stuur dan een mail naar Mijn VP-App voor docenten en instructeurs: handig en overzichtelijk Voor alle docenten en instructeurs, die lesgeven voor de BOGO, is Mijn VP-App met lesinformatie beschikbaar. Nooit meer zoeken naar data,

Nadere informatie

Golden Best Practice 2014

Golden Best Practice 2014 Bedrijf Titel : 29. IVM B.V. : Online VCA-Examentrainer Zie bijlage. INSTITUUT VOOR VEILIGHEID & MILIEU B.V. Online VCA-Examentrainer INSTITUUT VOOR VEILIGHEID & MILIEU Onderwerp: Online Leren VCA Kennis

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

Slimmer Leren en Motiveren Programma s voor Middelbare Scholen

Slimmer Leren en Motiveren Programma s voor Middelbare Scholen Slimmer Leren en Motiveren Programma s voor Middelbare Scholen Contact: Florian Brunsting (florian@remindlearning.nl) of www.remindlearning.nl Wat is Remind? Remind leert middelbare scholieren in de onder-

Nadere informatie

MSG app. De betaalbare app voor handelsbedrijven

MSG app. De betaalbare app voor handelsbedrijven MSG app + Meer omzet door extra ordergemak + Hogere conversie op smartphones en tablets + Binnen 1 maand beschikbaar in de app store + Super snel leveren door koppeling met je ERP-systeem De betaalbare

Nadere informatie

Presentatie Digitalisering & Chromebooks. mei-juni 2019 (bijgewerkte versie)

Presentatie Digitalisering & Chromebooks. mei-juni 2019 (bijgewerkte versie) Presentatie Digitalisering & Chromebooks mei-juni 2019 (bijgewerkte versie) Wat er aan bod komt Waarom digitalisering Voortraject Waarom Chromebooks Google G-Suite Cloudwise Meekijk mogelijkheden docent

Nadere informatie

Welkom in bloomville. 18 September 2014

Welkom in bloomville. 18 September 2014 Welkom in bloomville 18 September 2014 1 De 70:20:10 transformatie Een dag niet gewerkt een dag niet geleerd Charles Jennings & Bob Mosher 2 Belangrijke trends voor Development Grote wendbaarheid vereist

Nadere informatie

LES MILLS RELEASES APP QUICK GUIDE. Release App Guide 1

LES MILLS RELEASES APP QUICK GUIDE. Release App Guide 1 LES MILLS RELEASES APP QUICK GUIDE. Release App Guide 1 DOWNLOADEN Ga naar de App Store (iphone/ipad) of Google Play Store (andere smartphones/tablets) en vind de app door te zoeken naar Les Mills Releases.

Nadere informatie

Training KED-Coach Basis

Training KED-Coach Basis Training KED-Coach Basis Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en ontwikkelen

Nadere informatie

LAB handleiding april

LAB handleiding april Student 1 Inhoudsopgave Aanmelden 4 Wachtwoord vergeten 7 Gebruikersprofiel 11 Home scherm 31 Kalender 33 Mijn pagina 35 Cursussen 40 Quiz/ test 46 Braintrainer 47 Bestanden 48 Post je feedback 49 Mijn

Nadere informatie

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Helder &Wijzer Mijn opdrachten In een kort, blended programma In het kort Voor wie docenten/trainers die blended opdrachten willen leren ontwerpen en ontwikkelen

Nadere informatie

VOORDELEN VAN BLENDED LEARNING

VOORDELEN VAN BLENDED LEARNING 10 VOORDELEN VAN BLENDED LEARNING En de inzet van technologie vanuit onderwijsgedreven innovatie op scholen in het VO en MBO 10 voordelen van blended learning Blended learning is hot in Nederland. Blended

Nadere informatie

Trends in het nieuwe leren

Trends in het nieuwe leren Trends in het nieuwe leren Wilfred Rubens http://www.wilfredrubens.com Projectleider, e-learning adviseur, blogger Projectleider, e-learning adviseur, blogger Programma Definitie Enkele waarschuwingen

Nadere informatie

Module H4-8 DE REVOLTUTIONAIRE 18DE EEUW.

Module H4-8 DE REVOLTUTIONAIRE 18DE EEUW. Module H4-8 DE REVOLTUTIONAIRE 18DE EEUW. 2 lesweken (max. 4 lessen) WERKSCHEMA (alle leerroutes) Onderdeel van toets T4 in toetsweek 3 Alle informatie over deze module vind je hier: Jouw docent heeft

Nadere informatie

bewezen hacks om betere cijfers te halen

bewezen hacks om betere cijfers te halen 10 bewezen hacks om betere cijfers te halen Luister muziek terwijl je studeert Als je tijdens het studeren naar muziek met een hoog tempo luistert, leer je beter. Daar kwamen onderzoekers van de universiteit

Nadere informatie

Audio e-module Ontwerpen van een e-learning

Audio e-module Ontwerpen van een e-learning Audio e-module Ontwerpen van een e-learning Fragment 001.mp3 002.mp3 Tekst Welkom bij deze e-module. Test je geluid en stel het juiste volume in! De e-module bestaat uit twee delen: Deel 1: de theoretische

Nadere informatie

'DIGITAL TOOLKIT' RICHTLIJNEN

'DIGITAL TOOLKIT' RICHTLIJNEN 'DIGITAL TOOLKIT' RICHTLIJNEN DE DIGITALE TOOLKIT Deze digitale toolkit is geen cursus, maar biedt creatieve blended learning activiteiten om Servant Leader competenties te verkennen en te trainen. De

Nadere informatie

Projectleider, e-learning adviseur, blogger

Projectleider, e-learning adviseur, blogger Projectleider, e-learning adviseur, blogger Projectleider, e-learning adviseur, blogger Programma Blended learning? Vormen van blended learning Praktijkvoorbeelden blended learning De mix maken Blended

Nadere informatie

Leerlingen kunnen ook gebruik maken van SOMtoday en ontvangen daar eigen inloggegevens voor.

Leerlingen kunnen ook gebruik maken van SOMtoday en ontvangen daar eigen inloggegevens voor. SOMtoday voor ouders 1. ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY Op Altra College wordt gebruikt gemaakt van het leerling-informatiesysteem SOMtoday. Hierin staan alle noodzakelijke gegevens over uw kind, zijn/haar

Nadere informatie

Beheers de MULTI SCHERMEN WERELD

Beheers de MULTI SCHERMEN WERELD Beheers de MULTI SCHERMEN WERELD BELANGRIJKE PUNTEN Wat is een Multi-Schermen website? De groeiende belangrijkheid van Multi-Schermen websites Wat Google aanbeveelt What Google vereist Maak van je bezoekers

Nadere informatie

LYNDA.COM. Domein Onderwijstechnologie VIVES - ONDERWIJSTECHNOLOGIE

LYNDA.COM. Domein Onderwijstechnologie VIVES - ONDERWIJSTECHNOLOGIE LYNDA.COM Domein Onderwijstechnologie VIVES - ONDERWIJSTECHNOLOGIE Inhoud INLEIDING... 3 1 INLOGGEN OP LYNDA.COM... 3 1.1 VANOP HET STARTPUNT VOOR DE STUDENT... 3 1.2 VANOP DE TEGEL IN ACADEMIC SOFTWARE...

Nadere informatie

Professionaliseringsaanbod

Professionaliseringsaanbod E-Learning, Workshops en begeleidings trajecten Professionaliseringsaanbod Door Sander Gordijn - MeesterSander.nl Schooljaar 2019/2020 Even voorstellen Mijn naam is Sander Gordijn en ik ben leerkracht

Nadere informatie

Studiegids training Productiemanager

Studiegids training Productiemanager Studiegids training Productiemanager Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 6 1.4 Cbt leeromgeving... 8

Nadere informatie

LEER LEREN. Met een aparte sectie voor ouders en docenten

LEER LEREN. Met een aparte sectie voor ouders en docenten LEER LEREN Met een aparte sectie voor ouders en docenten INHOUDSOPGAVE VOORWOORD 11 OPBOUW VAN HET BOEK 12 LEESWIJZER 13 HET HELE BOEK IN EEN NOTENDOP 16 1 HET BREIN 19 2 DE LEERLADDER 25 2.1 Binnenkomen

Nadere informatie

Ga naar canva.com en meld je aan: Facebook Google-account. Waar ga je de afbeelding voor gebruiken

Ga naar canva.com en meld je aan:  Facebook Google-account. Waar ga je de afbeelding voor gebruiken Tijdens het Next Learning Event hebben 24 studenten Opleidingskunde van Hogeschool Arnhem- Nijmegen 20 gratis webtools gepresenteerd. Zij hebben de tools zelf uitgeprobeerd en onderzocht op gebruik, kosten

Nadere informatie

Mobile first in e-commerce 5 onmisbare trends in m-commerce voor een succesvolle online business

Mobile first in e-commerce 5 onmisbare trends in m-commerce voor een succesvolle online business Mobile first in e-commerce 5 onmisbare trends in m-commerce voor een succesvolle online business Consumenten spenderen per dag 180 minuten op hun smartphone. Van deze 180 minuten besteden ze gemiddeld

Nadere informatie

Green Shipping. Hoe kan het Nieuwe Leren hier een bijdrage aan leveren?

Green Shipping. Hoe kan het Nieuwe Leren hier een bijdrage aan leveren? Green Shipping Hoe kan het Nieuwe Leren hier een bijdrage aan leveren? & Welkom! Introductie De automobielsector als benchmark Tools, functionaliteiten en voordelen: Virtual Classroom Training - VCT Video-based

Nadere informatie

>70% 2 TON SEC. Met slechts 1% van de totale CO 2. -uitstoot is de pulp, papieren printindustrie één van de minst vervuilende sectoren.

>70% 2 TON SEC. Met slechts 1% van de totale CO 2. -uitstoot is de pulp, papieren printindustrie één van de minst vervuilende sectoren. Met slechts 1% van de totale CO 2 -uitstoot is de pulp, papieren printindustrie één van de minst vervuilende sectoren. CO 2 1% In Europa wordt 2 ton papier per seconde gerecycleerd. Meer dan 70% van alle

Nadere informatie

Routekaart Didactische ICT-vaardigheden

Routekaart Didactische ICT-vaardigheden Routekaart Didactische ICT-vaardigheden Uit PvA: - Aansluiten noodzakelijke hardware als scherm en muis - Tekstverwerken - Mail gebruiken - Absentie en cijfers invoeren in Som - Efficiënt zoeken met Google

Nadere informatie

Invoering van gepersonaliseerd leren

Invoering van gepersonaliseerd leren Invoering van gepersonaliseerd leren Invoering van gepersonaliseerd leren Dit whitepaper gaat over gepersonaliseerd leren en wat de aandachtspunten zijn bij de invoering ervan op school. In een ander whitepaper

Nadere informatie

T.O.P. Leidinggeven aan een team

T.O.P. Leidinggeven aan een team Compleet programma, inclusief online leeromgeving Effectief leidinggeven als Topmanager Commercium www.commercium.nl info@commercium.nl +31(0)36-53 18 506 1 Inleiding Goede leiders zijn de managers die

Nadere informatie

SOMtoday voor leerlingen

SOMtoday voor leerlingen SOMtoday voor leerlingen 1. ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY Op Altra College wordt gebruik gemaakt van het leerling-informatiesysteem SOM. Hierin wordt alles geregistreerd wat je mentor(-en) en docenten nodig

Nadere informatie

Bedrijfssoftware vergeleken: Microsoft Office 365 vs. Google Drive en OpenOffice

Bedrijfssoftware vergeleken: Microsoft Office 365 vs. Google Drive en OpenOffice Inhoudsopgave Bedrijfssoftware vergeleken: Microsoft Office 365 vs. Google Drive en OpenOffice...2 Overal bij je bestanden...2 Eenvoudig samenwerken...3 Toegang tot meerdere functionaliteiten...3 Directe

Nadere informatie

Studiegids training Teamleider productie

Studiegids training Teamleider productie Studiegids training Teamleider productie Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 1.4 Cbt leeromgeving...

Nadere informatie

Training KED-Coach Basis

Training KED-Coach Basis Training KED-Coach Basis Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en ontwikkelen

Nadere informatie

FOOTBALL BUSINESS FUNDAMENTALS

FOOTBALL BUSINESS FUNDAMENTALS ONLINE 2015-16 CURSUS FOOTBALL BUSINESS FUNDAMENTALS MAAK VAN JE PASSIE VOOR VOETBAL JE BEROEP De cursus is een goede introductie in het voetbalmanagement, want het helpt je om verschillende situaties

Nadere informatie

Video marketing voor makelaars 7 tips

Video marketing voor makelaars 7 tips Video marketing voor makelaars 7 tips Dus je wilt beginnen met video marketing? Erg slim, want nog lang niet alle makelaars gebruiken video, terwijl 85% van de huizen verkopers aangeeft dat ze liever een

Nadere informatie

ICT als aanjager van de onderwijstransformatie

ICT als aanjager van de onderwijstransformatie ICT als aanjager van de onderwijstransformatie ICT als aanjager van de onderwijstransformatie Technologische innovatie biedt het onderwijs talloze mogelijkheden. Maar als we die mogelijkheden echt willen

Nadere informatie

Dé start van een eigen bedrijfsacademy

Dé start van een eigen bedrijfsacademy Dé start van een eigen bedrijfsacademy Leerplatform LearnLinq Met LearnLinq haal je alle functionaliteiten in huis om een eigen bedrijfsacademy op te zetten. LearnLinq beschikt over een gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl, versie januari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app 3 2. Een e-book lenen om

Nadere informatie

VIA EEN BROWSER OF DE NETOP VISION STUDENT APP UW SCHERM MET STUDENTEN DELEN

VIA EEN BROWSER OF DE NETOP VISION STUDENT APP UW SCHERM MET STUDENTEN DELEN VIA EEN BROWSER OF DE NETOP VISION STUDENT APP UW SCHERM MET STUDENTEN DELEN Met Vision kunnen docenten als volgt een lesruimte maken: als een combinatie van studenten die met Windows werken en apparaten

Nadere informatie

Klanttevredenheidsmonitor Onderzoek uitgevoerd door a-advies Mei 2017

Klanttevredenheidsmonitor Onderzoek uitgevoerd door a-advies Mei 2017 Klanttevredenheidsmonitor 2017 Onderzoek uitgevoerd door a-advies Mei 2017 Onderzoek Vragenlijst uitgezet onder actieve gebruikers van de OFED Kennisbank in 2016 Uitnodiging verstuurd via nieuwsbrief die

Nadere informatie

Hartelijk dank voor het aanvragen van een demo-account voor bettermarks wiskunde.

Hartelijk dank voor het aanvragen van een demo-account voor bettermarks wiskunde. Beste mevrouw/meneer, Hartelijk dank voor het aanvragen van een demo-account voor bettermarks wiskunde. In deze handleiding vindt u de belangrijkste informatie om meteen aan de slag te gaan. Mocht u vragen

Nadere informatie

Smartphones. Figuur 1 Our Mobile Planet, 2012

Smartphones. Figuur 1 Our Mobile Planet, 2012 Smartphones Het aandeel smartphones en tablets groeit hard in Nederland. De grafiek hieronder laat al zien dat in 2012 de penetratie van smartphones met 10% is toegenomen. Figuur 1 Our Mobile Planet, 2012

Nadere informatie

Vraag je je af via welke platformen en devices je de consument kunt bereiken? En hoe? Zes marketingtrends.

Vraag je je af via welke platformen en devices je de consument kunt bereiken? En hoe? Zes marketingtrends. Vraag je je af via welke platformen en devices je de consument kunt bereiken? En hoe? Zes marketingtrends. Door: Patricia Redsicker Bron/voor u gelezen: www.marketingonline.nl Volgens het Infinite Dial

Nadere informatie

Uw online leerplatform. Slimmer leren

Uw online leerplatform. Slimmer leren Uw online leerplatform Slimmer leren Leer slimmer Blijf vitaal bent een succesvolle organisatie. U past U zich aan nieuwe omstandigheden aan. U wilt dat uw medewerkers inspelen op die veranderingen. Daarom

Nadere informatie

Start nu jouw. succes!

Start nu jouw. succes! Start nu jouw succes! De trainingen van SafetyHero zijn leuk, uitdagend, interactief en leerzaam. In onze online leeromgeving worden medewerkers in staat gesteld om kennis te construeren en competenties

Nadere informatie

Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes

Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes Oktober 2013 ONDERWERPEN Managementsamenvatting 2 Introductie 3 Online blijft 4 Waarom is Click-to-Call vandaag de dag relevant? De nieuwe

Nadere informatie

Docentenhandleiding. PC-vaardig - plus

Docentenhandleiding. PC-vaardig - plus Docentenhandleiding PC-vaardig - plus Titel Docentenhandleiding PC-vaardig - plus Eerste druk December 2017 De docentenhandleiding PC-vaardig - plus is een onderdeel van de WERK-portal.nl. De WERK-portal.nl

Nadere informatie

Lab to Learn leren met morgen VOORBEELDRAPPORTAGE EDUCHECK MBO. EJ"Chec Ra pp. orfa e. Ij IT-workz. liorl

Lab to Learn leren met morgen VOORBEELDRAPPORTAGE EDUCHECK MBO. EJChec Ra pp. orfa e. Ij IT-workz. liorl liorl Lab to Learn leren met morgen VOORBEELDRAPPORTAGE EDUCHECK MBO EJ"Chec Ra pp orfa e Ij IT-workz LET OP! Dit is een voorbeeldrapportage van de mbo versie van de EduCheck waarin slechts enkele pagina

Nadere informatie

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase Mobiel Datanose Op dit moment is mobiel datanose niet goed gedaan; je krijgt gewoon de site te zien zoals je het te zien krijgt op pc's of laptops. Maar vaak heb je het probleem dat je op je mobiel moet

Nadere informatie

Better thinking Better learning Better knowledge. For IT education

Better thinking Better learning Better knowledge. For IT education Better thinking Better learning Better knowledge For IT education In het Nederlandse onderwijs is men bezorgd over het kennisniveau van studenten. Met de komst van competentiegericht onderwijs verwacht

Nadere informatie

ednet.power Korte installatiehandleiding ednet.power Startkit (1x centrale WiFi-eenheid + 1x smart plug binnenshuis)

ednet.power Korte installatiehandleiding ednet.power Startkit (1x centrale WiFi-eenheid + 1x smart plug binnenshuis) ednet.power Korte installatiehandleiding 84290 84291 84292 84290 ednet.power Startkit (1x centrale WiFi-eenheid + 1x smart plug binnenshuis) Centrale WiFi-eenheid Smart plug binnenshuis 84291 Smart plug

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY

ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY SOMtoday voor ouders 1. ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY Het Antoniuscollege maakt gebruik van het leerling-informatiesysteem SOMtoday. Hierin staan alle noodzakelijke gegevens over uw kind, zijn/haar onderwijshistorie

Nadere informatie

Introductie. Inspired Collaboration. Working SMARTer, not harder BYOD in je onderwijspraktijk. April 22, 2013. Sessie BYOD Digo 20032013.

Introductie. Inspired Collaboration. Working SMARTer, not harder BYOD in je onderwijspraktijk. April 22, 2013. Sessie BYOD Digo 20032013. Sessie BYOD Digo 20032013.notebook April 22, 2013 Inspired Collaboration Houten, 20 maart 2013 Working SMARTer, not harder BYOD in je onderwijspraktijk Inspired Collaboration Start Introductie Martin de

Nadere informatie

COLLECTOR GEBRUIKERSHANDLEIDING

COLLECTOR GEBRUIKERSHANDLEIDING COLLECTOR GEBRUIKERSHANDLEIDING We hebben deze gebruikershandleiding voor je samengesteld om je te helpen het beste uit onze tool te halen. Deze handleiding ondersteunt bij het ontwerpen van je eigen peiling

Nadere informatie

Powerapp! Achmea past kracht integratie werken en leren toe

Powerapp! Achmea past kracht integratie werken en leren toe Powerapp! Achmea past kracht integratie werken en leren toe Ser van Nuland Programmamanager Learning & Development 1 Learning goes social 90 seconds pitch: De kracht van social media is evident voor de

Nadere informatie

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Ben jij klaar voor de volgende stap? De juiste beslissing maken over jouw toekomst (en eventueel de toekomst van jouw paard), is een belangrijk proces. Deze richtlijnen zullen jou helpen de juiste keuze

Nadere informatie

Speler Handleiding. Introductie. Knowingo + is de app die leren leuk maakt!

Speler Handleiding. Introductie. Knowingo + is de app die leren leuk maakt! Knowingo + Speler Handleiding Introductie Knowingo + is de app die leren leuk maakt! Met Knowingo + heb je precies de juiste informatie om geweldig te worden in jouw baan. Allemaal terwijl je een leuk

Nadere informatie

Training KED-Coach Gevorderd

Training KED-Coach Gevorderd Training KED-Coach Gevorderd Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en

Nadere informatie

Awareness & Mindset Technostress & slim omgaan met techniek

Awareness & Mindset Technostress & slim omgaan met techniek Awareness & Mindset Technostress & slim omgaan met techniek Bouke van Kleef December 2016 http://www.avk.nl > info@avk.nl > +31 13-4638648 Pagina 1 E-mail: Internet: Telefoon: LinkedIn: Twitter: bvkleef@avk.nl

Nadere informatie

RELEASE NOTES Wat is er nieuw in ILIAS 5.3?

RELEASE NOTES Wat is er nieuw in ILIAS 5.3? RELEASE NOTES Wat is er nieuw in ILIAS 5.3? WELKOM RELEASE NOTES VOOR ILIAS 5.3 De redactie van ILIAS Online Help en de ILIAS open source e-learning Community biedt u als ILIAS-gebruiker, dit document

Nadere informatie

DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS

DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS PRODUCTSHEET DE TOTAALOPLOSSING VOOR VERKOOPTEAMS De Tablet Sales App (TSA) is een totaalplatform voor verkoopteams. Een app voor verkopers dus, die hen ondersteunt met alles wat zij nodig hebben. Het

Nadere informatie

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen!

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Introductie In een wereld die op alle vlakken steeds meer digitaal verbonden raakt,

Nadere informatie

LAB handleiding april

LAB handleiding april Student 1 Inhoudsopgave Aanmelden 4 Wachtwoord vergeten 7 Gebruikersprofiel 11 Home scherm 31 Kalender 33 Mijn pagina 35 Cursussen 40 Quiz/ test 46 Braintrainer 47 Bestanden 48 Post je feedback 49 Mijn

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app... 3 2. Een e-book lenen om te

Nadere informatie

VISIEVORMING & LEIDERSCHAP

VISIEVORMING & LEIDERSCHAP VISIEVORMING & LEIDERSCHAP Een leerweg voor het ontwikkelen van jouw visie en leiderschap Pieterman & Partners VISIEVORMING & LEIDERSCHAP WAAROM DEZE LEERWEG Naast de focus op het dagelijkse proces, willen

Nadere informatie

Dia 2 Faculteit Psychologie en Pedagogische wetenschappen. Groepswerk. Dia 4 Faculteit Psychologie en Pedagogische wetenschappen. Dia 3.

Dia 2 Faculteit Psychologie en Pedagogische wetenschappen. Groepswerk. Dia 4 Faculteit Psychologie en Pedagogische wetenschappen. Dia 3. Het leerpad Minerva Elise studiedag e-leren Het leerpad in Minerva (Dokeos) Presentatie 14 september 2006 1. Voorgeschiedenis 2. Herontwerp van de cursus 3. Elektronische versie van cursus in leerpad 4.

Nadere informatie

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING CAMERA

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING CAMERA HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING CAMERA Inhoudsopgave 1. Smart Home Beveiliging app... 2 1.1 Installatie... 2 1. Smart Home Beveiliging Camera... 3 2.2 Gebruik... 6 1. Smart Home Beveiliging app Met

Nadere informatie

De overige teams werken net als voorheen wel met een wedstrijdformulier en leiders en scheidsrechters hebben daarvoor de Wedstrijdzaken app nodig.

De overige teams werken net als voorheen wel met een wedstrijdformulier en leiders en scheidsrechters hebben daarvoor de Wedstrijdzaken app nodig. Inleiding Zoals eerder al gecommuniceerd in de TeamGeest wordt met ingang van dit seizoen het Digitale Wedstrijd Formulier vervangen door de Wedstrijdzaken app en worden de plastic spelerspassen afgeschaft.

Nadere informatie

Training Mindmanager Foundation

Training Mindmanager Foundation Training Mindmanager Foundation Voor het vergroten van persoonlijke- en teameffectiviteit Deze dagtraining werkt op basis van de nieuwste MindManagersoftware en is daardoor nog meer gericht op het vergroten

Nadere informatie

Nieuw in AccountView Go 13 november 2014

Nieuw in AccountView Go 13 november 2014 Nieuw in AccountView Go 13 november 2014 Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit

Nadere informatie

Samen werken aan een slimmere toekomst

Samen werken aan een slimmere toekomst Wij boeien, binden, trainen en bemiddelen professionals met als doel verbetering en vooruitgang van zowel de opdrachtgever als de professional zelf. Samen werken aan een slimmere toekomst Gerichte inzet

Nadere informatie

Bert Plaat i-coach MBO 3-4. PowerPoint & Lessen maken

Bert Plaat i-coach MBO 3-4. PowerPoint & Lessen maken Bert Plaat i-coach MBO 3-4 PowerPoint & Lessen maken Eerste opzet Invoegen media zoals video, camera, screencast Inspreken en opslaan als video De rol van Movie Maker Opdrachten studenten Probleem: Ontsluiting

Nadere informatie

mobile recruitment solutions

mobile recruitment solutions mobile recruitment solutions 1OP DE 5 zoekt via een smartphone naar een nieuwe baan. Bent u klaar voor de mobiele sollicitant? Wat krijgt uw kandidaat te zien als hij of zij deze op een smartphone bekijkt?

Nadere informatie

Module 5 Onderwijstechnologie

Module 5 Onderwijstechnologie Module 5 Onderwijstechnologie Onderwijstechnologie Het schoolbord.! Bedenk voor jezelf een lijst van minstens vijf voordelen van bordgebruik in de klas: 1.. 2.. 3.. 4.. 5.. Hodgins (1957) in zijn hoofdstuk

Nadere informatie

Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! www.travel.builders

Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! www.travel.builders Geen dikke map, stuur uw klanten op reis met een APP! Hoe kunnen we op een moderne manier langer in contact blijven met onze klanten en hen verrassen tijdens de klantenreis? 2 grote kansen voor reisorganisaties

Nadere informatie

TeleTrainer: training in de e van het leren

TeleTrainer: training in de e van het leren TeleTrainer: training in de e van het leren TeleTrainer voor elke docent die betrokken is bij ICT in het onderwijs geschikt voor beginner, gevorderde en specialist geschikt voor verschillende rollen rondom

Nadere informatie

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer 01/05 Websites Nederland over Mobile marketing Mabelie Samuels internet marketeer 02/05 Mobile marketing Kunt u zich uw eerste mobiele telefoon nog herinneren? Die van mij was een Motorola, versie onbekend,

Nadere informatie

E-Learning, Workshops en begeleidings trajecten. Professionaliseringsaanbod. Door Sander Gordijn van MeesterSander.nl

E-Learning, Workshops en begeleidings trajecten. Professionaliseringsaanbod. Door Sander Gordijn van MeesterSander.nl E-Learning, Workshops en begeleidings trajecten Professionaliseringsaanbod Door Sander Gordijn van MeesterSander.nl Schooljaar 2018/2019 Inleiding Professionalisering, er is nog nooit zoveel over geschreven.

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

1. Inleiding blz Algemeen ( mijnheem-account, wachtwoord instellen en WIFI) blz Handleiding Magister 6 blz. 11

1. Inleiding blz Algemeen ( mijnheem-account, wachtwoord instellen en WIFI) blz Handleiding Magister 6 blz. 11 1 2 1. Inleiding blz. 5 2. Algemeen ( mijnheem-account, wachtwoord instellen en WIFI) blz. 7 3. Handleiding Magister 6 blz. 11 4. Handleiding Office 365 (inclusief OneDrive & Outlook) blz. 19 5. Handige

Nadere informatie

Canva. Tool waarmee je een poster of infographic kunt ontwerpen. Voorbereiding, conceptualiseren verwerking

Canva. Tool waarmee je een poster of infographic kunt ontwerpen. Voorbereiding, conceptualiseren verwerking Canva Doel Informatie overbrengen Korte beschrijving Tool waarmee je een poster of infographic kunt ontwerpen. Leerfase Didactiek Soort werkvorm Website Voorbereiding, conceptualiseren verwerking Als voorbereiding

Nadere informatie

Mi Light. Gebruiksaanwijzing. WiFi Module. Model nr.: ibox2

Mi Light. Gebruiksaanwijzing. WiFi Module. Model nr.: ibox2 Mi Light Gebruiksaanwijzing WiFi Module Model nr.: ibox2 Configuratie van de MiLight Wifi ibox Module Allereerst, hartelijk dank voor uw aankoop! Deze handleiding beschikt over alle informatie omtrent

Nadere informatie