Handleiding gebruik Crotec viewer voor raadpleging Omgevingsplan Buitengebied Borsele 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding gebruik Crotec viewer voor raadpleging Omgevingsplan Buitengebied Borsele 2018"

Transcriptie

1 1. Wat is een bestemmingsplan Een bestemmingsplan is een set van regels (voorschriften) die gelden voor locaties en gebieden in onze gemeente. Een bestemmingsplan bestaat uit een verbeelding (een kaart) met daarop ingetekend bestemmingen anders gezegd functies. Bij deze verbeelding hoort een set van regels die aangeven wat er bij de verschillende functies is toegestaan en wat niet. De regels zijn onderverdeeld in hoofdstukken en artikelen. In de toelichting kunt u terugvinden wat de achtergrond is van de verschillende regels, de opgenomen symbolen en vlakken op de verbeelding. 2. Wat is dit voor een plan U raadpleegt het bestemmingsplan met verbrede reikwijdte of pilot-omgevingsplan voor het buitengebied van de gemeente Borsele. Dit plan ziet er anders uit dan de meeste bestemmingsplannen omdat de opzet van het plan anders is. Dit plan kunt u in de zogenaamde Crotec-viewer die u heeft geopend, raadplegen. De opzet van het plan zorgt ervoor dat u, bij raadpleging van de functies op een perceel, alleen de regels ziet die op het perceel betrekking hebben. U hoeft dus niet zelf uit te zoeken welke van de vele artikelen van het omgevingsplan voor u van toepassing zijn. 3. Hoe werkt het U klikt een perceel of locatie aan en de viewer laat u zien welke regels gelden. Komen regels niet in beeld, dan zijn ze ook niet van toepassing. 4. Aan de slag Het linkergedeelte van de viewer laat het buitengebied van Borsele zien (de verbeelding); het rechtergedeelte de teksten en regels die bij het plan horen. Verbeelding Regels

2 5. Zoeken in het plan U kunt op twee manieren zoeken naar de regels bij een locatie: 1. door in te zoomen op de verbeelding (kaart); 2. door een adres in te typen Inzoomen Gebruik hiervoor de scroller op uw muis of klik op het zoomteken (plus en min) in de verbeelding. Door in de kaart te klikken en de linkermuisknop ingedrukt te houden kunt u de kaart verschuiven. Zoeken op adres Gebruik hiervoor Zoeken op adres aan de rechterzijde van het scherm. Klik op het zwarte driehoekje en de regel klapt uit: u kunt nu het adres intypen. De viewer herkent adressen en zal tijdens het intypen suggesties doen. Door het aanklikken van het gezochte adres gaat de viewer meteen naar dat adres.

3 Het gezochte adres wordt in de verbeelding aangegeven met het volgende teken (druppel): Mocht deze druppel niet precies op het symbooltje terecht komen (in het bijgevoegde plaatje een huis of een tractor) dan graag inzoomen en op het symbooltje klikken. Nadat u het adres heeft gevonden kunt u de adresbalk weer sluiten (klik op het zwarte driehoekje). 6. U heeft de locatie waarvan u de regels wilt weten gevonden; wat nu Doordat u klikt op de locatie in de verbeelding, haalt de viewer de regels op. U vindt de opsomming van regels onder Regels Omgevingsplan Buitengebied Borsele 2018.

4 In het voorgaande voorbeeld is te zien dat op de aangeklikte locatie regels gelden voor: (hoofdstuk) 1 Waarvoor mag ik deze locatie gebruiken (hoofdstuk) 2 Wat mag ik op deze locatie bouwen (bouwregels) (hoofdstuk) 6 Op deze locatie gelden regels voor een goede beeldkwaliteit (hoofdstuk) 7 Mag het toelaatbare gebruik en het bouwen op deze locatie ook veranderen (hoofdstuk) 8 Voor het bouwen of de invulling van de functie geldt de voorwaarde van goede landschappelijke inpassing, hiervoor gelden regels (hoofdstuk) 9 Welke regels gelden we voor de houtopstanden op deze locatie (hoofdstuk) 10 Mag ik op deze locatie afvalstoffen verbranden (hoofdstuk) 16 Verklarende regels (hoofdstuk) 17 Welke regels gelden er nog meer op deze locatie De hoofdstukken 3, 4, 5, 11, 12, 13, 14 en 15 zijn in dit voorbeeld niet zichtbaar; de regels uit deze hoofdstukken gelden in dit voorbeeld dus niet voor de aangeklikte locatie. 7. Lezen van de regels U kunt de van toepassing zijnde regels lezen door de hoofdstukken uit te klappen door het aanklikken van het zwarte driehoekje voor het hoofdstuknummer. Voor een compleet overzicht van alle regels die van toepassing zijn klapt u alle (hoofdstuk)nummers open. Het openklappen gaat hoofdstuk voor hoofdstuk: u kunt niet alle nummers gelijktijdig openen. U bent nu aangekomen bij de daadwerkelijke inhoud van het plan: de regels die gelden voor de aangeklikte locatie. Voor elke regel die is opgenomen staat het tekentje van een boekwerk (in onderstaand voorbeeld het boekje voor nummer 65). Door op het boekje te klikken kunt u zien waar het vlak ligt dat bij het artikel (in dit geval artikel 65) hoort.

5 8. Wat kan er nog meer met deze viewer In het vervolg van deze handleiding wordt nog het volgende toegelicht: a. Waar dienen de knoppen voor in het rechterscherm die nog niet zijn toegelicht b. U wilt naar de gehele set van regels en de toelichting van het plan c. U wilt afstanden meten d. U wilt weten welke regels er in uw buurt gelden e. U wilt de een stukje van de regels uitprinten (wij raden u aan niet het gehele plan uit te printen; het is daarvoor te omvangrijk) a. Knoppen in het rechterscherm In het rechterscherm zijn de volgende knoppen opgenomen. Zoeken op adres en Regels Omgevingsplan Buitengebied Borsele hebben we hiervoor al besproken. De verbeelding is standaard geprojecteerd op een luchtfoto van Borsele. Door de knop Kaartlagen uit te klappen (klik op het zwarte driehoekje) kunt u ook kiezen voor een topografische ondergrond (vinkjes aan en uit zetten) of de transparantie van de elementen aanpassen (schuif aan de rechterzijde)

6 Standaard staan alle elementen van het omgevingsplan ingeschakeld. Met de knop Verbeeldingen (uitklappen door te klikken op het zwarte driehoekje) kunt u er voor kiezen om bepaalde onderwerpen in het plan te bekijken. Door bijvoorbeeld te klikken op Natuur en landschap ziet u alleen de onderdelen van het plan die met dit onderwerp te maken hebben.

7 Onder de knop Legenda vindt u een verklaring van de kleuren en symbolen die op de verbeelding zijn te zien. Onder de knop Objecten Omgevingsplan Buitengebied Borsele 2018 vindt u alle aanduidingen die gelden voor de aangeklikte locatie. Het toont daarmee de legenda van een specifieke locatie. De verklaring van de betekenis van al deze objecten vindt u onder Regels Omgevingsplan Buitengebied Borsele 2018.

8 b. Raadplegen van de gehele set van regels en de toelichting en bijlagen bij de toelichting Door in de bovenbalk te klikken op Regels of Toelichting komt u bij alle regels van het plan en bij de toelichting op het plan. c. Afstanden en oppervlaktes meten In de regels van het plan worden soms maximale afstanden of maximale oppervlakten voorgeschreven. Dan kan het handig zijn om in het plan deze afstanden uit te zetten of na te meten. U gebruikt hiervoor de drie knoppen boven Zoeken op adres. Klik het lijntje aan voor een lijnmeting. De afstand tussen 2 punten die u aanklikt in de verbeelding wordt gemeten. Klik op het blauwe cirkeltje met de witte i om de lijnmeting te beëindigen.

9 Klik op de vlakmeting (het vierkantje) om een oppervlakte te meten. De oppervlakte van alle punten die u aanklikt in de verbeelding wordt gemeten. Klik op het blauwe cirkeltje om de oppervlaktemeting te beëindigen. d. Welke regels gelden er voor een groter gebied Indien u niet alleen geïntresseerd bent in de regels die gelden voor uw perceel maar ook wilt weten wat voor regels er voor een groter gebied gelden (bijvoorbeeld voor uw buurtschap) dan kunt u daarvoor ook de vlakmeting gebruiken. Klik op de vlakmeting en selecteer een gebied in de kaart. U selecteert een gebied door verschillende punten in de kaart aan te klikken. Deze klikpunten vormen samen de begrenzing van het geselecteerde gebied.

10 Klik op Elementen geraakt door het gebied en kies voor elementen in het gebied of elementen geraakt door het gebied. Klik vervolgens op het vergrootglas. Onder Regels omgevingsplan Buitengebied Borsele 2018 vindt u nu alle regels die horen bij de functies die zijn opgenomen in het aangeduide gebied (in het bovenstaande voorbeeld: alle regels voor het opgenomen natuurgebied, de burgerwoning en het agrarische bedrijf, de bescherming van de dijk en de archeologische waarden). Door te klikken op het blauwe cirkeltje kunt u deze functionaliteit weer beëindigen. e. Printen Achter alle onderdelen van Regels omgevingsplan Buitengebied Borsele 2018 staat het tekentje van een printer.

11 Door hier op te klikken wordt u naar uw printer geleid en kunt u opdracht geven het betreffende artikel uit het plan uit te printen. Voor het uitprinten van een gedeelte van de verbeelding kunt u gebruik maken van de knop printscreen op uw computer of van de snipping tool op uw computer.

Handleiding raadplegen voorontwerp-bestemmingsplan Buitengebied 2017

Handleiding raadplegen voorontwerp-bestemmingsplan Buitengebied 2017 Handleiding raadplegen voorontwerp-bestemmingsplan Buitengebied 2017 U kunt het voorontwerp-bestemmingsplan Buitengebied 2017 raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hieronder laten wij u in een aantal

Nadere informatie

Handleiding Ruimtelijkeplannen.nl

Handleiding Ruimtelijkeplannen.nl Handleiding Ruimtelijkeplannen.nl Website www.ruimtelijkeplannen.nl De website waarop alle ruimtelijke plannen (waaronder de bestemmingsplannen voor het buitengebied van de gemeente Zundert) te raadplegen

Nadere informatie

uimtelijke lijkeplannen.nl

uimtelijke lijkeplannen.nl Raadplegen bestemmingsplannen op Ruimte uimtelijke lijkeplannen.nl U kunt bestemmingsplannen raadplegen door ze in te zien op het gemeentehuis. Gemakkelijker is het echter om ze te raadplegen via het internet.

Nadere informatie

Handleiding Tercera-viewer Tercera BV Tercera BV

Handleiding Tercera-viewer Tercera BV Tercera BV Handleiding Tercera-viewer Tercera BV Table of Contents 2 1. 3 1.1 Inhoudsopgave... 4 1.2 Legenda... 6 1.3 Kaart... 7 2. Ondergronden 8 3. Knoppen 9 0 1 3 Bij het opstarten ziet u een lijst met plannen.

Nadere informatie

Locaties en plannen bekijken in de GO! FMIS webportaal (28/04/2017)

Locaties en plannen bekijken in de GO! FMIS webportaal (28/04/2017) Locaties en plannen bekijken in de GO! FMIS webportaal (28/04/2017) 1. Mijn locaties in het GO! FMIS Ga naar de webportal : https://ws235.mymcslogin.com/go_p/ Login met jouw ID en wachtwoord Klik onder

Nadere informatie

PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR GEBRUIK GEOLOKET

PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR GEBRUIK GEOLOKET PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR GEBRUIK GEOLOKET In deze handleiding wordt het gebruik van het Geoloket uitgelegd. Eerst worden de functies van de belangrijkste knoppen toegelicht. Daarna wordt aandacht besteed

Nadere informatie

PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR HET GEBRUIK VAN HET GEOLOKET SAMEN MET DE INFRAROOD LUCHTFOTO

PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR HET GEBRUIK VAN HET GEOLOKET SAMEN MET DE INFRAROOD LUCHTFOTO PRAKTISCHE HANDLEIDING VOOR HET GEBRUIK VAN HET GEOLOKET SAMEN MET DE INFRAROOD LUCHTFOTO In deze handleiding wordt het gebruik van het Geoloket uitgelegd in combinatie met de infrarood luchtfoto. Het

Nadere informatie

Stappenplan bestemmingsplan online raadplegen

Stappenplan bestemmingsplan online raadplegen Stappenplan bestemmingsplan online raadplegen De Wet ruimtelijke ordening (Wro) regelt hoe de ruimtelijke plannen van Rijk, provincies en gemeenten tot stand komen. Beslissingen over de invulling van een

Nadere informatie

ARCGISONLINE OP INTERNET

ARCGISONLINE OP INTERNET ARCGISONLINE OP INTERNET Surf naar http://www.arcgis.com en klik op aanmelden.. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op aanmelden. Als u nog geen account heeft dan kunt u een gratis account

Nadere informatie

Opstarten Ga naar start \ alle programma s \ algemene programma s \ geoweb Geoweb start automatisch op (zonder in te loggen)

Opstarten Ga naar start \ alle programma s \ algemene programma s \ geoweb Geoweb start automatisch op (zonder in te loggen) Werkinstructie Geoweb Opstarten Ga naar start \ alle programma s \ algemene programma s \ geoweb Geoweb start automatisch op (zonder in te loggen) Het volgende scherm verschijnt: Informatie vinden Er zijn

Nadere informatie

Overzicht van veranderingen Mijn percelen

Overzicht van veranderingen Mijn percelen Overzicht van veranderingen Mijn percelen In dit document vindt u een overzicht van alle veranderingen en verbeteringen die de afgelopen tijd zijn doorgevoerd in het programma Mijn percelen. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding Mijn percelen

Handleiding Mijn percelen Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Handleiding Mijn percelen In deze handleiding leest u hoe u uw percelen kunt raadplegen en wijzigen in het programma Mijn percelen. Inhoudsopgave Inleiding... - 2

Nadere informatie

Vervolgens kunt u in het hokje achter Op naam zoeken de naam van het bestemmingsplan dat u zoekt intoetsen.

Vervolgens kunt u in het hokje achter Op naam zoeken de naam van het bestemmingsplan dat u zoekt intoetsen. Hoe zoek ik? In de viewer kunt u links onder het logo van de gemeente Breda op straatnaam (zonder huisnummer) zoeken. Let op!! De juiste spelling is er belangrijk en daarom is het vaak beter om slechts

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 2. Selecteren, verplaatsen en roteren PP-03-02-01. Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 2. Selecteren, verplaatsen en roteren PP-03-02-01. Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-02-01 Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond. Intro: Na het inkleuren van een lijntekening, gaan we nu delen van foto s bewerken. Je kunt met verschillende selectiegereedschappen

Nadere informatie

HANDLEIDING I-GO VIEWER. I-GO Viewer

HANDLEIDING I-GO VIEWER. I-GO Viewer HANDLEIDING I-GO VIEWER I-GO Viewer Versie 01-08-2019 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Goed om te weten... 4 Voorwaarden... 4 Laadbalk... 4 Panelen... 4 Home knop... 6 Scrollen... 7 Geavanceerd zoeken... 7

Nadere informatie

Mijn percelen. Overzicht van veranderingen

Mijn percelen. Overzicht van veranderingen Mijn percelen. Overzicht van veranderingen In dit document vindt u een overzicht van alle veranderingen en verbeteringen die de afgelopen tijd zijn doorgevoerd in het programma Mijn percelen. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Overzicht van veranderingen Mijn percelen

Overzicht van veranderingen Mijn percelen Overzicht van veranderingen Mijn percelen In dit document vindt u een overzicht van alle veranderingen en verbeteringen die de afgelopen tijd zijn doorgevoerd in het programma Mijn percelen. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding Mijn percelen

Handleiding Mijn percelen Handleiding Mijn percelen In deze handleiding leest u hoe u uw percelen kunt raadplegen en wijzigen in het programma Mijn percelen. Inhoudsopgave Inleiding... - 2 - Starten... - 2 - Overzicht percelen...

Nadere informatie

Instructie gebruik digitale kaart

Instructie gebruik digitale kaart Instructie gebruik digitale kaart De digitale kaart wordt gebruikt voor de ter inzage legging van de ontwerp Keur en legger. Startscherm: wat zit waar? Informatie opvragen In-/uitzoomen Zoom naar beheergebied

Nadere informatie

Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen

Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen Handleiding voor het raadplegen en wijzigen van percelen Deze handleiding kunt u gebruiken als u uw percelen gaat wijzigen en intekenen. Wat staat er in deze handleiding 1 Wat ziet u op uw scherm 1 2 Wat

Nadere informatie

Handleiding Mijn percelen

Handleiding Mijn percelen Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Handleiding Mijn percelen In deze handleiding leest u hoe u uw percelen kunt raadplegen en wijzigen in het programma Mijn percelen. Inhoudsopgave Inleiding... - 2

Nadere informatie

Handleiding voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer, onderdeel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer via internet.

Handleiding voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer, onderdeel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer via internet. Handleiding voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer, onderdeel Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer via internet. Handleiding voor uw subsidieaanvraag voor het SNL Subsidiestelsel Natuur-

Nadere informatie

Handleiding Online groepssessie.

Handleiding Online groepssessie. Handleiding Online groepssessie.. Versie oktober 2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. De belangrijkste functies. 3 A Uw eerste scherm. 3 B. Teksten / berichten typen. 3 C Microfoon en webcam aanzetten.

Nadere informatie

Handleiding bij digitale Aanvraag subsidie Subsidiestelsel natuur- en landschapsbeheer (SNL)

Handleiding bij digitale Aanvraag subsidie Subsidiestelsel natuur- en landschapsbeheer (SNL) Handleiding bij digitale Aanvraag subsidie Subsidiestelsel natuur- en landschapsbeheer (SNL) Deze handleiding kunt u gebruiken bij het intekenen van uw beheereenheden voor natuur- en landschapsbeheer SNL.

Nadere informatie

Geopunt-kaart Handleiding v1.8

Geopunt-kaart Handleiding v1.8 Geopunt-kaart Handleiding v1.8 1 De Kaarttoepassing 1 Kaarttoepassing kiezen 8 Achtergrondkaart kiezen 2 Zoeken 9 Coördinaten en schaal 3 Help, disclaimer en bronnen 10 Tools met meten en hoogteprofiel

Nadere informatie

Gebruikershandleiding NAPinfo 3.4.0. Datum 11 april 2013 Status Definitief versie 1.3

Gebruikershandleiding NAPinfo 3.4.0. Datum 11 april 2013 Status Definitief versie 1.3 Datum 11 april 2013 Status Definitief versie 1.3 Inhoud 1 1.1 Introductie NAPinfo 3 Website 3 1.2 Inloggen 3 2 2.1 NAPinfo starten en basisfuncties 4 NAPinfo algemeen 4 2.2 NAPinfo kaartlaag toevoegen

Nadere informatie

B3Partners. Beheerhandleiding Gisviewer 4.2. Gewijzigd: 28 maart 2014. B3Partners BV Bedrijvenpark Lage Weide Zonnebaan 12c 3542 EC Utrecht

B3Partners. Beheerhandleiding Gisviewer 4.2. Gewijzigd: 28 maart 2014. B3Partners BV Bedrijvenpark Lage Weide Zonnebaan 12c 3542 EC Utrecht Beheerhandleiding Gisviewer 4.2 Gewijzigd: 28 maart 2014 B3Partners B3Partners BV Bedrijvenpark Lage Weide Zonnebaan 12c 3542 EC Utrecht T 030 214 2081 F 030 2411297 E info@b3partners.nl I www.b3partners.nl

Nadere informatie

Kennismaking EduGIS (basiscursus)

Kennismaking EduGIS (basiscursus) Kennismaking EduGIS (basiscursus) De volgende pagina s zullen je helpen bij het werken met EduGIS. Eén voor één worden alle mogelijkheden in EduGIS doorlopen zodat je zonder problemen de andere lessen

Nadere informatie

Basisinstructies WinMens

Basisinstructies WinMens Basisinstructies WinMens Inhoudsopgave: Startscherm Zoekfunctie Status aanpassen Diverse scheidingslijnen in WinMens Volledig schermweergave Gegevens opslaan Radiobuttons Checkboxen Comboboxen Nummerieke

Nadere informatie

Handleiding vragenplanner

Handleiding vragenplanner Handleiding vragenplanner Nadat u bent ingelogd op de vragenplanner ziet u onderstaand scherm. U kunt nu kiezen of u een compleet nieuwe vragenlijst wilt samenstellen, onze standaard lijst aanpassen of

Nadere informatie

Datum 20 maart 2017 Onderwerp

Datum 20 maart 2017 Onderwerp De BAG viewer stap voor stap Datum Van Kadaster BAG Contactgegevens T (088) 183 34 00 bag@kadaster.nl 1 van 21 1 Inleiding In dit document beschrijven wij aan de hand van schermafbeeldingen welke functionaliteit

Nadere informatie

Project Winkelstraten

Project Winkelstraten Project Winkelstraten Zes leerlingen uit Utrecht hebben een onderzoek gedaan naar verschillen tussen winkelstraten in hun stad. Elke leerling is naar een winkelstraat gegaan, en heeft daar op zijn of haar

Nadere informatie

Handleiding opgeven gewaspercelen

Handleiding opgeven gewaspercelen Handleiding opgeven gewaspercelen Gecombineerde opgave 2014 Deze handleiding kunt u gebruiken als u uw gewaspercelen gaat opgeven en intekenen in het onderdeel Percelen en beheereenheden van de Gecombineerde

Nadere informatie

Handleiding Raadplegen en wijzigen percelen

Handleiding Raadplegen en wijzigen percelen Dienst Regelingen Ministerie van Economische Zaken Handleiding Raadplegen en wijzigen percelen In deze handleiding leest u hoe u uw percelen kunt raadplegen en wijzigen via Mijn dossier van Dienst Regelingen.

Nadere informatie

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan.

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Handleiding IrfanView IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Start IrfanView door te klikken op Start -> Programs -> IrfanView Met IrfanView

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV

CARGO DATA SYSTEMS BV CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Document Manager Document Manager Dit Document beschrijft de werking van de Document manager en wat de mogelijkheden

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Encyclopedie. (Versie 3.1) Handicom, 2007, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Encyclopedie. (Versie 3.1) Handicom, 2007, Nederland Handicom Symbol for Windows Encyclopedie (Versie 3.1) Handicom, 2007, Nederland Inhoud 1. Inleiding... 2 1.1 Wat is Encyclopedie?... 2 1.2 Systeemeisen... 2 1.3 Installatie... 2 1.4 Adressen van leveranciers...

Nadere informatie

Hoe plaatsen aanduiden via Geopunt

Hoe plaatsen aanduiden via Geopunt Hoe plaatsen aanduiden via Geopunt Een makkelijke manier om plaatsen of percelen aan te duiden is via de site Geopunt. Hier wordt alles stap voor stap uitgelegd om dit op een makkelijke manier te laten

Nadere informatie

LET WEL: Met uw handelingen, binnen de bekenatlas, kunt u niets vernielen of ontregelen, probeert u gerust zoveel mogelijk uit.

LET WEL: Met uw handelingen, binnen de bekenatlas, kunt u niets vernielen of ontregelen, probeert u gerust zoveel mogelijk uit. Handleiding voor de BekenAtlas LET WEL: Met uw handelingen, binnen de bekenatlas, kunt u niets vernielen of ontregelen, probeert u gerust zoveel mogelijk uit. Geef alle goede dingen door aan al uw bekenden,

Nadere informatie

En wat wil je nu met dit programma, wil je de wereld bekijken vanaf boven of wil je weten waar iedereen die je kent woont. Er zijn al een aantal

En wat wil je nu met dit programma, wil je de wereld bekijken vanaf boven of wil je weten waar iedereen die je kent woont. Er zijn al een aantal Met Google Earth kunt u naar elke plaats op aarde vliegen om satellietbeelden, kaarten, terrein en 3D-gebouwen te bekijken en zelfs de sterrenstelsels in het heelal of de diepste kloven in de oceaan verkennen.

Nadere informatie

OndergrondTool. Handleiding

OndergrondTool. Handleiding OndergrondTool Handleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding... Error! Bookmark not defined. 2 Overview... Error! Bookmark not defined. 3 Navigatie... Error! Bookmark not defined. 3.1 Terug naar totaal overzicht...

Nadere informatie

Gewestplan kaarttoepassing v1.1

Gewestplan kaarttoepassing v1.1 Gewestplan kaarttoepassing v1.1 1 De Kaarttoepassing 1 Zoekterm ingeven 8 In- en uitzoomen 2 Gevonden plaats tonen op de kaart 9 Een andere kaarttoepassing kiezen 3 Help, disclaimer en bronnen 10 Een achtergrond

Nadere informatie

Om in Magister te kunnen inloggen, gaat u naar de website van de school (www.alfrink.nl). U kiest dan voor Magister.

Om in Magister te kunnen inloggen, gaat u naar de website van de school (www.alfrink.nl). U kiest dan voor Magister. Handleiding Magister Om in Magister te kunnen inloggen, gaat u naar de website van de school (www.alfrink.nl). U kiest dan voor Magister. In het volgende scherm dat verschijnt, kunt u uw gebruikersnaam

Nadere informatie

www.digitalecomputercursus.nl 6. Reeksen

www.digitalecomputercursus.nl 6. Reeksen 6. Reeksen Excel kan datums automatisch uitbreiden tot een reeks. Dit betekent dat u na het typen van een maand Excel de opdracht kan geven om de volgende maanden aan te vullen. Deze voorziening bespaart

Nadere informatie

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Opstarten en inloggen, overzicht startscherm, uitleg symbolen Hoofdstuk 2: aanmaken relaties Hoofdstuk 1: Opstarten

Nadere informatie

Quick Reference Guide Basiskaart Curaçao

Quick Reference Guide Basiskaart Curaçao Quick Reference Guide Basiskaart Curaçao 5 8 ACTIEKNOPPEN Navigeren: Inzoomen: klik of trek een rechthoek in de kaart 6 Uitzoomen: klik of trek een rechthoek in de kaart Verschuiven: sleep het kaartbeeld

Nadere informatie

T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r

T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r In deze gebruikershandleiding wordt aangegeven welke technische mogelijkheden de provinciale applicatie biedt.

Nadere informatie

Handleiding Bodemverkenner

Handleiding Bodemverkenner Handleiding Bodemverkenner Inhoudsopgave 1 Hoe kan ik lagen aan het kaartbeeld toevoegen?...2 1.1 Kaarten met labels en/of meerdere stijlen...4 1.2 Metadata van een kaartlaag opvragen...4 2 Ik heb een

Nadere informatie

Handleiding Antenneregister

Handleiding Antenneregister Handleiding Antenneregister In het Antenneregister staan alle opgestelde antenne-installaties met een zendvermogen groter dan 10 decibel Watt (dbw), inclusief antennes van radiozendamateurs. C2000-antennes

Nadere informatie

Help. Snel op weg. Help Inhoud. Informatie uit de kaart kunt u in slechts drie stappen opvragen. Klik hier voor de instructie.

Help. Snel op weg. Help Inhoud. Informatie uit de kaart kunt u in slechts drie stappen opvragen. Klik hier voor de instructie. Help Snel op weg Informatie uit de kaart kunt u in slechts drie stappen opvragen. Klik hier voor de instructie. Help Inhoud Introductie Onderdelen van het scherm Werken met de kaart De knoppenbalken Overzichtskaart

Nadere informatie

Fairword Inhoudsopgave:

Fairword Inhoudsopgave: Fairword Inhoudsopgave: Inleiding Fairword 2 Openen van Fairword 3 Optische functies in Fairword 4 Het openen van een extern document in Fairword 9 Het exporteren van een Fairword document 10 Het printen

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS

HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS Aanmelden Het aanmeldingsproces is gelijklopend aan dat van de gewone medewerker. Indien je daar nog vragen over hebt, kan je het document Handleiding My- Dranouter medewerkers

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GeoWeb NAPinfo viewer

Gebruikershandleiding GeoWeb NAPinfo viewer RWS ONGECLASSIFICEERD Gebruikershandleiding GeoWeb NAPinfo viewer Datum 29 september 2017 Status Definitief versie 1.0 RWS Ongeclassificeerd DEFINITIEF Gebruikershandleiding NAPinfo viewer 29 september

Nadere informatie

Hoe los ik een Hot Potatoes-oefening op?

Hoe los ik een Hot Potatoes-oefening op? Hoe los ik een Hot Potatoes-oefening op? 1 INLEIDING Er zijn verschillende soorten Hot Potatoes-oefeningen. Elke oefening heeft enkele specifieke eigenschappen. Maar de oefeningen hebben ook heel wat gemeen.

Nadere informatie

GlobeSpotter Snelstartgids. Datum: 9 februari 2015 Product Management T +31 (418) E:

GlobeSpotter Snelstartgids. Datum: 9 februari 2015 Product Management T +31 (418) E: Datum: 9 februari 05 Product Management T + (8) 556 00 E: info@cyclomedia.com Index INDEX.... OPSTARTEN.... ZOEKEN.... KIJKEN... 5. HISTORIE... 6 5. METEN IN CYCLORAMA S... 7 6. TEKENEN IN DE LUCHTFOTO...

Nadere informatie

DE HA DLEIDI G Welkom op de Faunaschade Registratie.

DE HA DLEIDI G Welkom op de Faunaschade Registratie. Welkom op de Faunaschade Registratie. Wat kan ik met http://www.faunaschade.nl/ Dit is met ingang van 1 april 2012 het protaal waar u uw machtiging aanvraagt en uw schades kunt melden. Voor de ontheffingen

Nadere informatie

Handleiding Noord-Holland in Cijfers Data Recreatie en Toerisme

Handleiding Noord-Holland in Cijfers Data Recreatie en Toerisme Handleiding Noord-Holland in Cijfers Data Recreatie en Toerisme Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Het maken van een selectie 3. Het selecteren van een onderzoeksgebied 4. Presentatiescherm 5. Periode 6. Aanvullende

Nadere informatie

www.historischekranten.be

www.historischekranten.be Navigatiebalk: Logo Historische Kranten home: terugkeren naar de homepagina met een introductie op alle functies Bladeren: een krant naar eigen keuze doorbladeren Zoeken: gericht op zoek gaan naar krantenartikelen

Nadere informatie

Handleiding Historische Dorpsatlas Drentsche Aa. Versie 2

Handleiding Historische Dorpsatlas Drentsche Aa. Versie 2 Handleiding Historische Dorpsatlas Drentsche Aa Versie 2 Inleiding Deze Atlas heeft als doel om informatie te verstrekken over de historie van de dorpslandschappen in het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap

Nadere informatie

T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r 2. 0

T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r 2. 0 T e c h n i s c h e g e b r u i k e r s h a n d l e i d i n g W o o n Z o r g w i j z e r 2. 0 In deze gebruikershandleiding wordt aangegeven welke technische mogelijkheden de applicatie van WoonZorgwijzer

Nadere informatie

Handleiding voor uw subsidieaanvraag voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer (SNL) via internet

Handleiding voor uw subsidieaanvraag voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer (SNL) via internet Handleiding voor uw subsidieaanvraag voor het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer (SNL) via internet Deze handleiding kunt u gebruiken bij het intekenen van uw beheereenheden voor (agrarisch) natuur-

Nadere informatie

Module QGIS Overstromingsrisico

Module QGIS Overstromingsrisico Module QGIS Overstromingsrisico Doel van de module In het Maasdal bij Venlo is de Maas onbedijkt. Dit houdt in dat er geen dijken zijn die het land beschermen tegen overstromingen door de Maas. Rijkswaterstaat

Nadere informatie

Leefbaarheid. Een buurtonderzoek

Leefbaarheid. Een buurtonderzoek Leefbaarheid Een buurtonderzoek Introductie Hoe leefbaar is jouw gemeente? En wat zijn de verschillen tussen de buurten in jouw gemeente? In deze opdracht gaan we dit onderzoeken. Dit doen we door zelf

Nadere informatie

Instructie inkijken toolkit (augustus 2014)

Instructie inkijken toolkit (augustus 2014) Instructie inkijken toolkit (augustus 2014) De toolkit geeft op perceelsniveau het afgesloten SNLA pakket weer. Tevens is te zien op wiens relatienummer (in de toolkit weergegeven als BRS nummer) een perceel

Nadere informatie

Centrum voor Taal en Migratie Werkgroep Anderstalige Nieuwkomers

Centrum voor Taal en Migratie Werkgroep Anderstalige Nieuwkomers REFERENTIEKADER ONTWIKKELINGSDOELEN TAALVAARDIGHEID ANDERSTALIGE NIEUWKOMERS SECUNDAIR ONDERWIJS HANDLEIDING COMPUTERPROGRAMMA Centrum voor Taal en Migratie Werkgroep Anderstalige Nieuwkomers Deze website

Nadere informatie

Bijlage 2: instructie toolkit gebruik

Bijlage 2: instructie toolkit gebruik Bijlage 2: instructie toolkit gebruik De toolkit geeft op perceelsniveau het afgesloten SNLA pakket weer. Tevens is te zien op wiens relatienummer (in de toolkit weergegeven als BRS nummer) een perceel

Nadere informatie

PDF XCHANGE EDITOR Waarom PDF XHCANGE Editor?

PDF XCHANGE EDITOR Waarom PDF XHCANGE Editor? PDF XCHANGE EDITOR PDF XHCANGE editor is een programma om PDF bestanden te lezen en te bewerken. Deze handleiding is geschreven voor versie 5.5 van PDF XCHANGE editor. Als je een andere versie gebruikt

Nadere informatie

Stap 2: Klik op Mijn boekingen bovenin het scherm zoals op onderstaande printscreen wordt getoond:

Stap 2: Klik op Mijn boekingen bovenin het scherm zoals op onderstaande printscreen wordt getoond: Handleiding Ryanair Deze handleiding is gemaakt om u te helpen bij het online incheken, bijboeken van ruimbagage en het reserveren van uw stoel bij Ryanair. Als u op enig moment de melding krijgt sessie

Nadere informatie

In de Kalender klik je op een datum in de toekomst, om zo een planning op te maken.

In de Kalender klik je op een datum in de toekomst, om zo een planning op te maken. Uittekenen van een fietsroute via Bikeplanner.com De eerste voorwaarde om via Bikeplanner (www.bikeplanner.com) een fietsroute uit te tekenen, welke je achteraf ook kan bewaren en op je GPS kan plaatsen,

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Zoekblokje. Om snel een beetje leesbaar beeld te krijgen is het vergrootblokje met de ezelsoren een handig hulpmiddel.

Zoekblokje. Om snel een beetje leesbaar beeld te krijgen is het vergrootblokje met de ezelsoren een handig hulpmiddel. Pagina 1 van 7 VOORAF BIJ READER 5 Reader 5 en 7 kunnen zonder bezwaar naast elkaar worden gebruikt. Voor het bekijken en doorzoeken van de cd/dvd hebt u in Reader 5 eigenlijk alleen het zoekblokje nodig.

Nadere informatie

BOEKENBANK VERSIE 3.7

BOEKENBANK VERSIE 3.7 BOEKENBANK VERSIE 3.7 WELKE VOORDELEN VOOR BIBLIOTHEKEN EN INSTELLINGEN? EEN HANDLEIDING. Vanaf 30 juni 2008 is de nieuwe versie van Boekenbank in gebruik. Sinds 2002 kunnen bibliotheken en instellingen

Nadere informatie

Snelstartgids FiloCAD2

Snelstartgids FiloCAD2 Snelstartgids FiloCAD2 Inleiding FiloCAD 2 Met deze korte inleiding leert u de belangrijkste functionaliteiten van het programma FiloCAD2 kennen. Als u een FiloCUT3 machine bezit en de licentie heeft ontvangen,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Geoweb 5.1. Handleiding voor gebruik Geowebviewer5.1

Gebruikershandleiding Geoweb 5.1. Handleiding voor gebruik Geowebviewer5.1 Gebruikershandleiding Geoweb 5.1 Handleiding voor gebruik Geowebviewer5.1 Colofon Uitgegeven door RWS CIV IGA GGA Uitgevoerd door Martin de Lange Datum 19 juni 2018 Status definitief Versienummer 1.2 2

Nadere informatie

TIPS EN HINTS VOOR BEGINNERS. Klik nu in de Menu balk op het menu item ELEMENT. Onder het woord Element gaat er nu vervolgens nu een sub menu open

TIPS EN HINTS VOOR BEGINNERS. Klik nu in de Menu balk op het menu item ELEMENT. Onder het woord Element gaat er nu vervolgens nu een sub menu open ........................................ TIPS EN HINTS VOOR BEGINNERS.................................................... Nadat u WinRail 8 heeft geïnstalleerd krijgt u automatisch een leeg werkblad waarop

Nadere informatie

1. Open het programma WORD, dit doe je door te dubbelklikken (2 keer snel achter elkaar) op dit icoontje.

1. Open het programma WORD, dit doe je door te dubbelklikken (2 keer snel achter elkaar) op dit icoontje. 1. Open het programma WORD, dit doe je door te dubbelklikken (2 keer snel achter elkaar) op dit icoontje. 2. Wanneer je het programma opent, krijg je dit venster te zien. 3. Je minimaliseert dit venster

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Om paint te openen volgen we dezelfde weg als bij de rekenmachine:

Om paint te openen volgen we dezelfde weg als bij de rekenmachine: Paint is een éénvoudig tekenprogramma. Vele functies hiervan komen later terug bij diverse foto- en tekenprogramma s. Om paint te openen volgen we dezelfde weg als bij de rekenmachine: rechtbovenaan zoeken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GeoWeb NAPinfo viewer 1.0

Gebruikershandleiding GeoWeb NAPinfo viewer 1.0 RWS ONGECLASSIFICEERD Gebruikershandleiding GeoWeb NAPinfo viewer 1.0 Datum 9 augustus 2016 Status Definitief versie 1.0 Inhoud Inleiding 3 1 Te beginnen 4 2 Starten en basisfuncties 5 2.1 Algemeen 5 2.1.1

Nadere informatie

ARCGIS ONLINE APP VAN ARCGIS ONLINE

ARCGIS ONLINE APP VAN ARCGIS ONLINE ARCGIS ONLINE APP APP VAN ARCGIS ONLINE DOWNLOADEN APP STORE Op uw smartphone en/of tablet kunt de App van ArcGisOnline gratis downloaden en installeren door te zoeken op arcgis of u kunt een van de QR

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Image Manager hoofdscherm... 2 1.1 Onderdelen van het venster... 2 1.2 Het scherm veranderen... 2 1.3 Een andere

Nadere informatie

Uitleg XY coördinaten tool

Uitleg XY coördinaten tool Uitleg XY coördinaten tool Doel: Met deze tool kun je een zelf een XY coördinaten bepalen van een object, dit coördinaat kun je dan doorgeven aan bijvoorbeeld de meldkamer en CityGis. voorbeeld: CityGis

Nadere informatie

Handleiding digitale Natuur- en Milieu Educatie gids Amsterdam.

Handleiding digitale Natuur- en Milieu Educatie gids Amsterdam. Handleiding digitale Natuur- en Milieu Educatie gids Amsterdam. De Digitale NME-Gids Amsterdam is het middel om het NME-aanbod voor het primair onderwijs toegankelijk te maken via één centrale website.

Nadere informatie

Project Winkelstraten

Project Winkelstraten Project Winkelstraten Winkelstraten kunnen erg van elkaar verschillen, wat betreft het type producten, het prijsniveau, de grootte en het eigenaarschap (keten of zelfstandig). Daarnaast hebben ze verschillende

Nadere informatie

HANDLEIDING GREENKEEPINGVIEWER GMP

HANDLEIDING GREENKEEPINGVIEWER GMP INLEIDING Voor u ligt de handleiding voor de greenkeeping viewer. De handleiding heeft tot doel u van alle ins en outs van de viewer op de hoogte te brengen. Binnen de greenkeeping viewer zijn alle holes

Nadere informatie

Handreiking basisfuncties GIS Boxmeer

Handreiking basisfuncties GIS Boxmeer Handreiking basisfuncties GIS Boxmeer 1 Legenda Hier vindt u een overzicht van alle beschikbare kaarten in dit portaal. Om alles in beeld te krijgen, klikt u op de plusjes in de verkenner (boom), totdat

Nadere informatie

GMP HANDLEIDING FOTOVIEWER. QUICKSTART 1. Open de Fotoviewer met de aangeleverde internetlink SCANLOCATIES FOTO OVERZICHT VIEWER SCHERM

GMP HANDLEIDING FOTOVIEWER. QUICKSTART 1. Open de Fotoviewer met de aangeleverde internetlink SCANLOCATIES FOTO OVERZICHT VIEWER SCHERM FOTO OVERZICHT SCANLOCATIES Voor gebruik van de Fotoviewer van Buiting Advies heeft u geen speciale software nodig. Wel dient u te beschikken over een internetverbinding en een internetbrowser (Explorer,

Nadere informatie

Wat is er veranderd in Prezi?

Wat is er veranderd in Prezi? Wat is er veranderd in Prezi? Update voor Prezi voor kids januari 2014 Door: Hedwyg van Groenendaal Prezi staat niet stil en is steeds bezig om de tool Prezi te verbeteren. De belangrijkste veranderingen

Nadere informatie

www.van GoghLocations.com

www.van GoghLocations.com Welkom op de kaart met veel interessante Van Gogh-locaties in Europa. Hier ontdekt u Vincents woon- en werkplaatsen maar ook talloze verblijfplaatsen die in zijn leven belangrijk zijn geweest. U kunt op

Nadere informatie

Hoe werkt u met een Bordboek Plus?

Hoe werkt u met een Bordboek Plus? Hoe werkt u met een Bordboek Plus? DOWNLOAD UW BORDBOEK PLUS VOOR OFFLINE GEBRUIK Open na de activatie van uw licentie eerst uw Bordboek Plus op Knooppunt. Voortaan kunt u twee versies raadplegen: online

Nadere informatie

Dit is de handleiding voor bardiensten, zaaldiensten en klokdiensten bij Groen Geel

Dit is de handleiding voor bardiensten, zaaldiensten en klokdiensten bij Groen Geel Handleiding Intus Planning voor vrijwilligers Deel 1 Algemene uitleg over Intus Planning Dit is de handleiding voor bardiensten, zaaldiensten en klokdiensten bij Groen Geel Groen Geel heeft een overeenkomst

Nadere informatie

Tekenen met Floorplanner

Tekenen met Floorplanner Overzicht Het scherm 1. Zoom 2. Opslaan 3. Verdieping tab 4. Undo / Redo 5. Constructiemenu 6. Bibliotheek 7. Tekenvlak Eigenschappenmenu s De plattegrond wordt opgebouw uit verschillende elementen: ruimtes,

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows Gold. Pl@nner. Handicom, 2010, Nederland

Handicom. Symbol for Windows Gold. Pl@nner. Handicom, 2010, Nederland Handicom Symbol for Windows Gold Pl@nner Handicom, 2010, Nederland Inhoud 1 Weergaven... 4 1.1 Wisselen tussen RealTime en Plan-modus... 4 1.2 Dag-, Week- en eenvoudige weergave... 4 2 RealTime modus (de

Nadere informatie

Hinder in kaart Handleiding v1.8

Hinder in kaart Handleiding v1.8 Hinder in kaart Handleiding v1.8 1 De Kaarttoepassing 1 Kaarttoepassing kiezen 7 Coördinaten en schaal 2 Zoeken 8 Tools met hoogte 3 Help, disclaimer en bronnen 9 Route berekenen 4 Delen 10 Legende opvragen

Nadere informatie

Via de website kiest u onder de kop Direct naar het hoofdstuk Vliegverkeer bekijken.

Via de website   kiest u onder de kop Direct naar het hoofdstuk Vliegverkeer bekijken. Webtrak 1 HANDLEIDING Start pagina WebTrak Zowel de civiele- als de militaire vliegbewegingen zijn op WebTrak te volgen. De gegevens moeten een aantal bewerkingen ondergaan voordat het systeem ze zichtbaar

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik van de verstoringsbronnenkaart

Handleiding voor gebruik van de verstoringsbronnenkaart Handleiding voor gebruik van de verstoringsbronnenkaart De Verstoringsbronnenkaart... 2 Achtergrond... 2 Opbouw van de kaart... 2 Beperking... 2 Gebruik van de kaartviewer... 3 Gereedschappen en statusbalk...

Nadere informatie

Microsoft Word Weergave

Microsoft Word Weergave Microsoft Word 2013 Weergave Inhoudsopgave 2. Weergave 2.1 Document openen en de cursor verplaatsen 2.2 Scrollbalk, weergaveknoppen en mini-werkbalk 2.3 Verborgen opmaakmarkeringen 2.4 Opslaan onder een

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Handleiding - Easygis -

Handleiding - Easygis - Handleiding - Easygis - Inhoudsopgave 1. Algemeen Pagina 3 1.1 Inloggen Pagina 3 1.2 Uitloggen Pagina 4 2. Kaart Pagina 5 2.1 Kaart openen Pagina 5 2.2 Hoofdmenu Pagina 6 2.3 Acties Pagina 6 2.4 Zoomen

Nadere informatie