Bladnr. 1 van 80. Bestesknummer 'Fruitbuurt; vernieuwen riolering' Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bladnr. 1 van 80. Bestesknummer 'Fruitbuurt; vernieuwen riolering' Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau"

Transcriptie

1 RAW Bladnr. 1 van 80 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau BESTEK ''

2 Bladnr. 2 van 80 RAW

3 RAW Bladnr. 3 van TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST

4 Bladnr. 4 van 80 PAR RAW AANBESTEDENDE DIENST Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leiden, namens dezen: Het Hoofd van het Ingenieursbureau van de Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte van de gemeente Leiden, en zij die door hem met de procedure zijn belast, Postbus 9100, 2300 PC Leiden PROCEDURE Nationale aanbesteding volgens de openbare procedure overeenkomstig hoofdstuk 2 van het ARW INLICHTINGEN 1. Inlichtingen zullen worden verstrekt door het Ingenieursbureau van de gemeente Leiden. Eventuele vragen en/of opmerkingen t.b.v. de Nota van Inlichtingen kunnen tot uiterlijk donderdag 21 september 2010 tot uur per fax gesteld worden aan het Ingenieursbureau van de Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte (faxnummer ) of per op ingenieursbureau-leiden@leiden.nl onder vermelding van besteknummer De Nota van Inlichtingen ligt vanaf 28 september 2010 ter inzage bij de gemeente Leiden, Stationsplein 107, 2312 AJ Leiden en is vanaf 23 september 2010 ook te downloaden via Tevens zal de Nota worden verstuurd naar de bestekshouders voor zover bij de aanbesteder bekend. Aan het niet ontvangen van de nota van inlichtingen kunnen bestekshouders geen rechten ontlenen INSCHRIJVING 1. Verwezen wordt naar artikel van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2005). 2. Eigen Verklaring inzake uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen. De Eigen Verklaring inzake uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen hierna te noemen "Eigen Verklaring". Bij de inschrijving moet worden gevoegd de bij dit bestek behorende door de inschrijver volledig ingevulde en ondertekende Eigen Verklaring, zoals deze door de aanbestedende dienst is verstrekt bij de aanbestedingsdocumenten. De formele bewijsstukken genoemd in de Eigen Verklaring moeten worden overlegd na een schriftelijk verzoek van de aanbestedende dienst daartoe, binnen de in dat verzoek vermelde termijn. Het niet of niet tijdig verstrekken van deze bewijsstukken, alsmede het niet kunnen voldoen aan het gestelde in de Eigen Verklaring kan tot gevolg hebben dat de inschrijver wordt uitgesloten van opdrachtverlening. Indien een gedeelte van de opdracht in onderaanneming zal worden verricht, dan: a) dient elke onderaannemer de vragen 1, 2 en 3 uit de bij het bestek gevoegde Eigen Verklaring in te vullen en te ondertekenen; de inschrijver dient deze Eigen Verklaring(en) van de door hem in te zetten onderaannemer(s) te voegen bij de door hem in te dienen Eigen Verklaring, en b) heeft de inschrijver vooraf de schriftelijke toestemming nodig van de aanbestedende dienst voor het contracteren van de onderaannemer. De Eigen Verklaring moet, tezamen met de Eigen Verklaring(en) van de door de inschrijver in te zetten onderaannemer(s) in een afzonderlijke enveloppe worden gesloten, waarop duidelijk zijn vermeld de naam en het adres van de inschrijver, alsmede op welk werk, op welke perceel of combinatie van percelen de Eigen Verklaring betrekking heeft.

5 RAW PAR Bladnr. 5 van 80 Indien een onderaannemer van de inschrijver op de door hem verstrekte Eigen Verklaring bij vraag 2 Uitsluitingsgronden een van de vragen onder a t/m d of vraag g met ja heeft beantwoord, dan wel een van de vragen onder e of f met nee, kan de aanbestedende dienst besluiten dat: - de inschrijver gedurende twee weken de gelegenheid krijgt om een andere onderaannemer te vinden die het betreffende deel in onderaanneming kan uitvoeren of aan te geven dat hij het betreffende deel alsnog zelf zal uitvoeren. - de inschrijver wordt uitgesloten van de aanbesteding - de door de inschrijver gekozen onderaannemer niet wordt geaccepteerd. Indien de onderaannemer eerst na het verlenen van de opdracht bekend wordt, is het hiervoor bepaalde inzake het in onderaanneming uitvoeren eveneens van toepassing met dien verstande dat voor aanbestedende dienst gelezen moet worden opdrachtgever. 3. Verklaring bestuurder omtrent rechtmatigheid inschrijving. Bij de inschrijving moet worden gevoegd de bij dit bestek behorende door de inschrijver volledig ingevulde en ondertekende "Verklaring bestuurder omtrent rechtmatigheid inschrijving". 4. BIBOB-advies Indien een inschrijver of zijn onderaannemer(s) op de Eigen Verklaring bij vraag 2 'Uitsluitingsgronden' een van de vragen onder a t/m d of vraag g met 'ja' heeft beantwoord, dan wel een van de vragen onder e of f met 'nee', maar er nog onvoldoende informatie beschikbaar is om het uitsluiten van die inschrijver of zijn onderaannemer(s), of het doen laten vervangen van de onderaannemer(s) te motiveren, dan zal advies worden gevraagd aan het Bureau BIBOB (zie artikel 8 van de Wet BIBOB). De inschrijver of zijn onderaannemer over wie advies is gevraagd, worden door de aanbestedende dienst over de inhoud van dat advies geïnformeerd INSCHRIJVINGSSTAAT Verwezen wordt naar artikel , alsmede naar de leden 02 tot en met 06 van artikel van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2005), met dien verstande dat de tekst van het artikelhoofd 'keuze aannemer, opdracht' wordt gewijzigd in 'beoordeling inschrijvingsstaat'. Lid 01 van artikel van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2005) is niet van toepassing AANBESTEDING De aanbesteding overeenkomstig de procedure als vermeld in hoofdstuk 2 van de ARW 2005 zal plaatsvinden op dinsdag 5 oktober om uur in de ontvangshal van de gemeente Leiden, Stationsplein 107, 2312 AJ Leiden. De inschrijvingsdocumenten kunnen door de inschrijver op de dag van aanbesteding, vanaf één uur voor aanbesteding, in de daarvoor bestemde aanbestedingsbus worden gedeponeerd op de hierboven vermelde locatie OPDRACHT 1. Verwezen wordt naar artikel van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2005). 2.Het gunningscriterium, als bedoeld in de aankondiging afdeling IV.2 is: de laagste prijs.

6 Bladnr. 6 van 80 RAW

7 RAW Bladnr. 7 van ALGEMEEN

8 Bladnr. 8 van 80 PAR RAW OPDRACHTGEVER Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leiden, namens dezen: Het Hoofd van het Ingenieursbureau van de Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte van de gemeente Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden DIRECTIE Het Hoofd van het Ingenieursbureau en zij die door hem met het toezicht over het werk zijn belast LOCATIE Het uit te voeren werk is gelegen ter plaatse van de Druivenstraat, Kersenstraat, Meloenstraat, Appelstraat, Tomatenstraat, Veilingkade en Lammenschansweg, in de gemeente Leiden ALGEMENE BESCHRIJVING Het werk bestaat in hoofdzaak uit: - het verwijderen van vegetatie; - het verwijderen van elementenverhardingen, c.a.; - het verwijderen van funderingen van asfaltgranulaatcement c.a.; - het uitvoeren van grondwerken; - het verwijderen en aanbrengen van riolering; - het verwijderen en aanbrengen van kolken en kolkleidingen; - het verwijderen en aanbrengen van huisaansluitingen; - het aanbrengen van asfaltbetonverhardingen; - het aanbrengen van elementenverhardingen, c.a TIJDSBEPALING 1. Het werk moet worden opgeleverd binnen 95 werkbare werkdagen. 2. Het bedrag van de korting als bedoeld in par. 42 lid 2 van de U.A.V bedraagt 450,00 per dag. Deze korting is tevens van toepassing op overschrijding van de tijdstippen genoemd in paragraaf , deel 3 van dit bestek. 3. In verband met paragraaf 42 lid 4 van de U.A.V wordt bepaald dat de in lid 1 en 2 genoemde tijdsperioden niet met elkaar in verband staan. Het bepaalde in artikel van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2005) is niet van toepassing ONDERHOUDSTERMIJN De onderhoudstermijn, als bedoeld in paragraaf 11 lid 1 van de U.A.V. 1989, bedraagt 6 kalendermaanden KWALITEITSBORGING Van de aannemer wordt een kwaliteitsplan voor het uit te voeren werk verlangd overeenkomstig het bepaalde in artikel van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2005).

9 RAW Bladnr. 9 van BESCHRIJVING 2.1 ALGEMENE GEGEVENS

10 Bladnr. 10 van 80 PAR RAW TEKENINGEN Bij dit bestek behoren de volgende tekeningen: Tek.nr. Omschrijving Datum IB Te verrichten werkzaamheden Fruitbuurt IB Profielen- en detailtekening Fruitbuurt IB Overzicht verharding Fruitbuurt PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN 1. Hoogtematen en peilen worden aangegeven in meters (m) t.o.v. N.A.P. 2. Door de directie zal een hoogte t.o.v. N.A.P. op of in de nabijheid van het werk worden aangegeven. 3. Begrenzingen van het werk zijn op de situatietekening(en) aangegeven. 03 BIJLAGEN 01. Eigen Verklaring 02. Veiligheids- en gezondheidsplan d.d Grondbalans d.d Stenenbalans d.d Grondonderzoek en geotechnisch advies, ABT nr. V /evs/ d.d Bodemonderzoek riooltracés, MDWH nr d.d Hergebruiks- en grondwateronderzoek, Geofox-Lexmond nr /TPEP d.d Asfaltonderzoek, Adverbo nr d.d Voorbeeldtekening informatiebord 10. Overzicht huisaansluitingen Fruitbuurt 04 WATERSTANDEN De waterstand in de aanliggende watergangen en vijverpartijen is als volgt: Het boezempeil is gemiddeld N.A.P m. Het polderpeil is gemiddeld N.A.P m. Deze waterstand kan maximaal variëren met 0,25 m positieve afwijking of 0,25 m negatieve afwijking. 05 MILIEUTECHNISCHE GEGEVENS Voor milieutechnische gegevens wordt verwezen naar het bodemonderzoek riooltracés van MDWH nr d.d en het hergebruiks- en grondwateronderzoek van Geofox-Lexmond nr /TPEP d.d. 26 mei GRONDMECHANISCHE/GEOTECHNISCHEGEGEVENS Voor geotechnische gegevens wordt verwezen naar het grondonderzoek en geotechnisch advies van ABT nr. V /evs/ d.d. 23 juni KABELS EN LEIDINGEN De aannemer dient voor aanvang van de werkzaamheden een KLIC-melding te doen. Door middel van proefsleuven dient de hoogteligging ter plaatse van oversteken in de rijweg in het trottoir te worden bepaald. Bij onvoldoende dekking mag de asfaltverharding NIET verwijderd worden door middel van frezen. 08 KWALITEITSBORGING Bij het opstellen van het kwaliteitsplan, zoals bedoeld in de artikelen en van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2005) rekening houden met de volgende stop- en bijwoonpunten. Stoppunten;

11 RAW PAR Bladnr. 11 van 80 S0 S1 S2 S3 S4 S5 start uitvoering na acceptatie projectkwaliteitsplan, V&G-plan en overige werkplannen; verificatie van vlakheid, hoogteligging en verdichting puinfundering en zandbaan t.b.v. aanbrengen van verhardingen; controle straatwerk voor het afdekken en invegen van de bestrating; controle aansluiting rioolbuis d.m.v. omstorting rioolput, alvorens deze wordt aangevuld; controle huisaansluitingen, na inmeting alvorens deze wordt aangevuld; keuren rioolbuizen op beschadigingen voor het aanbrengen. Bijwoonpunten; B1 B2 B3 B4 B7 B8 B15 B16 meetwerk ten behoeve van uitzetten van het werk en hoeveelheidsbepaling; bepalen hoeveelheden t.b.v. termijnstaten; uitzetten assen en definitieve aanleghoogtes verhardingen en aansluitingen op de bestaande situatie; start met het aanbrengen van gootlagen en asfalteren; visuele inspectie voor conservering en laswerk; het door de directie inmeten van de b.o.b. maten in de rioolputten voor het aanbrengen van de afdekplaten en/of kegelstukken; controle verdichtingseisen aangevulde rioolsleuven; controle verdichting t.p.v. kolken, ca 1op de 5 stuks. De directie dient 2 werkdagen van te voren te worden ingelicht wanneer met bovenstaande stop-, bijwoonpunten wordt aangevangen. 09 ADRESSEN Fysiek Beheer: Kenauweg 3 geopend op werkdagen van uur en van uur. Andere openingstijden op afspraak. Werkvoorbereiding Openbare Ruimte: Stationsplein 107 geopend op werkdagen van uur. Telefoon / Handhaving Openbare Ruimte: Tweelingstraat 4 geopend op werkdagen van uur. Telefoon

12 Bladnr. 12 van 80 RAW

13 RAW Bladnr. 13 van NADERE BESCHRIJVING

14 Bladnr. 14 van 80 PAR RAW VERKLARING VAN DE HIERNA VOLGENDE STAAT In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen. 02 KENMERK RESULTAATSVERPLICHTING Door een 'V' is aangegeven dat de daarop betrekking hebbende hoeveelheid resultaatsverplichting een verrekenbare hoeveelheid betreft als bedoeld in paragraaf 38 lid 1 van de U.A.V Afwijkingen worden verrekend overeenkomstig paragraaf 39 van de U.A.V met inachtneming van paragraaf van de Standaard Door een 'N' is aangegeven dat de daarop betrekking hebbende hoeveelheid resultaatsverplichting een niet verrekenbare hoeveelheid betreft als bedoeld in paragraaf 38 lid 2 van de U.A.V Door een 'A' is aangegeven dat de op de desbetreffende resultaatsverplichting betrekking hebbende hoeveelheden te accorderen hoeveelheden zijn als bedoeld in artikel van de Standaard van toepassing. Onder een te accorderen hoeveelheid wordt verstaan een hoeveelheid die nauwkeurig is te bepalen, door de aannemer is te controleren op basis van het bestek, de bij het bestek behorende documenten en eventueel door de opdrachtgever nader te verstrekken aanvullende gegevens en vervolgens in overleg tussen opdrachtgever en aannemer wordt vastgesteld. 03 HOEVEELHEID TER INLICHTING De in de kolom 'Hoeveelheid ter inlichting' vermelde hoeveelheden worden uitsluitend ter inlichting verstrekt. Wanneer deze hoeveelheden afwijken van die, af te leiden uit de resultaatsverplichting, zijn deze laatste bindend. Door een 'L', respectievelijk 'T' is aangegeven of de daarop betrekking hebbende hoeveelheid een hoeveelheid bouwstof betreft die door de aannemer moet worden geleverd respectievelijk door de opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld. Door een 'I' is aangegeven dat de daarop betrekking hebbende hoeveelheid een hoeveelheid ter inlichting betreft niet zijnde een bouwstof die door de aannemer moet worden geleverd dan wel door de opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld. Tot een resultaatsverplichting behoort tevens, voorzover niet anders vermeld, het verwerken van de onder de desbetreffende bestekspost vermelde hoeveelheid ter inlichting. 04 GRENZEN VAN DE SITUERING De in de hierna volgende staat aangegeven grenzen van de situering zijn globaal. De directie is bevoegd de voorgeschreven werkzaamheden op andere plaatsen te laten uitvoeren dan in de posten omschreven, doch wel binnen de grenzen van het werk, zonder dat hiervoor bijbetaling plaatsvindt. De verrekening geschiedt op de daarvoor in aanmerking komende posten, onverminderd het bepaalde in paragraaf 34 van de U.A.V

15 RAW Bladnr. 15 van 80 BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING 1 OPRUIMWERKZAAMHEDEN 11 OPRUIMWERKZAAMHEDEN VERHARDING 111 OPBREKEN ASFALTVERHARDING Zagen verharding. m 50,00 N Situering: in de rijbaan en fietspaden van de Tomatenstraat t.p.v. op te breken en aan te brengen riolering 1 Asfaltverharding niet teerhoudend (zie bijlage 8) 2 2 Zaagdiepte gemiddeld 135 mm tot ten hoogste 150 mm Frezen asfalt ten behoeve van een getrapte m3 2,50 N aansluiting. Situering: in de rijbaan en fietspaden van de Tomatenstraat t.p.v. op te breken en aan te brengen riolering Asfaltverharding niet teerhoudend (zie bijlage 8) 1 Over de gehele lengte van de aan te brengen lagen volgens bestekspostnrs t/m Afmetingen van de eerste te frezen laag: Dikte 25 mm en breedte 1,00 m Afmetingen van de tweede te frezen laag: Dikte 75 mm en breedte 0,50 m 2 Vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting Acceptatiekosten voor rekening van de aannemer Opbreken asfaltverharding. m2 145,00 N Situering: zwarte asfaltverharding in de rijbaan van de Tomatenstraat t.p.v. op te breken en aan te brengen riolering Asfaltverharding niet teerhoudend (zie bijlage 8) 3 Totale breedte groter dan of gelijk aan 3,00 m 3 Dikte gemiddeld 0,14 m 3 Op een gebonden funderingslaag 1 Opbreken in stukken met een grootte van ten hoogste 0,50 x 0,50 m 3 Vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting (ca. 49 ton) Acceptatiekosten voor rekening van de aannemer Opbreken asfaltverharding. m2 40,00 N Situering: rode asfaltverharding in het fietspad van de Tomatenstraat t.p.v. op te breken en aan te brengen riolering Asfaltverharding niet teerhoudend (zie bijlage 8) 1 Totale breedte kleiner dan 1,50 m 3 Dikte gemiddeld 0,14 m 3 Op een gebonden funderingslaag 1 Opbreken in stukken met een grootte van ten hoogste 0,50 x 0,50 m 3 Vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting (ca. 13 ton) Acceptatiekosten voor rekening van de aannemer 112 OPBREKEN FUNDERINGSLAAG Verwijderen funderingslaag. m2 185,00 N Situering: in de rijbaan en fietspaden van de Tomatenstraat t.p.v. op te breken en aan te brengen riolering 3 Breedte van 3,00 m en meer 4 Gemiddelde dikte 250 mm 2 Gebonden funderingsmateriaal van

16 Bladnr. 16 van 80 RAW BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING asfaltgranulaat type 1 (85 % asfaltgranulaat, 15 % zand en 5 % cement) 3 Vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting (ca. 110 ton) Acceptatiekosten voor rekening van de aannemer 113 OPBREKEN ELEMENTENVERHARDING 1130 Opbreken straatbakstenen Opbreken straatbaksteen. m2 140,00 N Situering: in de rijbaan en parkeervakken van de Appelstraat 2 Totale breedte van 1,5 tot 3,0 m 2 Straatbaksteen standaard dikformaat Kleur: geel 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken stenen, ca. 125 m2 Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken stenen, ca. 15 m Opbreken straatbaksteen. m2 240,00 N Situering: in de rijbaan en parkeervakken van de Appelstraat 3 Totale breedte van 3,0 m en meer 2 Straatbaksteen standaard dikformaat Kleur: geel 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken stenen, ca. 215 m2 Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken stenen, ca. 25 m Opbreken straatbaksteen. m2 610,00 N Situering: in de rijbaan en parkeervakken van de Meloenstraat, Veilingkade en de Appelstraat 2 Totale breedte van 1,5 tot 3,0 m 2 Straatbaksteen standaard dikformaat Kleur: rood 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken stenen, ca. 550 m2 Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken stenen, ca. 60 m Opbreken straatbaksteen. m2 905,00 N Situering: in de rijbaan en parkeervakken van de Meloenstraat, Veilingkade en de Appelstraat 3 Totale breedte van 3,0 m en meer 2 Straatbaksteen standaard dikformaat Kleur: rood 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken stenen, ca. 815 m2 Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken stenen, ca. 90 m Opbreken straatbaksteen. m2 495,00 N Situering: in de parkeervakken van de Druivenstraat 1 Totale breedte tot 1,5 m 3 Straatbaksteen standaard keiformaat Kleur: rood

17 RAW Bladnr. 17 van 80 BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken stenen, ca. 445 m2 Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken stenen, ca. 50 m Opbreken straatbaksteen. m2 210,00 N Situering: in de parkeervakken van de Kersenstraat 2 Totale breedte van 1,5 tot 3,0 m 3 Straatbaksteen standaard keiformaat Kleur: rood 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken stenen, ca. 190 m2 Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken stenen, ca. 20 m Opbreken straatbaksteen. m ,00 N Situering: in de parkeervakken van de Kersenstraat 3 Totale breedte van 3,0 m en meer 3 Straatbaksteen standaard keiformaat Kleur: rood 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken stenen, ca m2 Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken stenen, ca. 130 m Opbreken molgoot. m 26,00 N Situering: in de rijbaan van de Meloenstraat 2 Breedte 5 streklagen 2 In cementmortel op zand 1 Voegen gevuld met cementmortel 2 Straatbaksteen standaard dikformaat 3 Vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - hele en gebroken stenen met cementmortel, ca. 9 m Opbreken betontegels Opbreken betontegels. m2 80,00 N Situering: in het trottoir van de Druivenstraat 1 Totale breedte tot 1,5 m 1 Betontegels 300 x 300 x 45 mm Kleur: rood 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken betontegels, ca. 70 m2 Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken tegels en halve tegels, ca. 10 m Opbreken betontegels. m2 860,00 N Situering: in het trottoir van de Druivenstraat en de Kersenstraat 2 Totale breedte van 1,5 tot 3,0 m 1 Betontegels 300 x 300 x 45 mm Kleur: rood 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken betontegels, ca. 770 m2 Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting

18 Bladnr. 18 van 80 RAW BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING - gebroken tegels en halve tegels, ca. 90 m Opbreken betontegels. m2 75,00 N Situering: in het trottoir van de Appelstraat en de Veilingkade 1 Totale breedte tot 1,5 m 1 Betontegels 300 x 300 x 45 mm 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken betontegels, ca. 65 m2 Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken tegels en halve tegels, ca. 10 m Opbreken betontegels. m ,00 N Situering: in het trottoir van de Druivenstraat, Meloenstraat, Kersenstraat, Appelstraat en de Veilingkade 2 Totale breedte van 1,5 tot 3,0 m 1 Betontegels 300 x 300 x 45 mm 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken betontegels, ca. 970 m2 Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken tegels en halve tegels, ca. 115 m Opbreken betontegels. m2 650,00 N Situering: in het trottoir van de Druivenstraat, Meloenstraat, Kersenstraat en Appelstraat 3 Totale breedte van 3,0 m en meer 1 Betontegels 300 x 300 x 45 mm 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken betontegels, ca. 585 m2 Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken tegels en halve tegels, ca. 65 m Opbreken betontegels. m2 15,00 N Situering: tussen rijbaan en langsparkeervakken in de Meloenstraat bij de kruising met de Tomatenstraat 1 Totale breedte tot 1,5 m 3 Betontegels 300 x 300 x 60 mm 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken betontegels, ca. 13 m2 Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken tegels en halve tegels, ca. 2 m Opbreken betontegels. m2 60,00 N Situering: bij de inritten naar de Druivenstraat en de Appelstraat 2 Totale breedte van 1,5 tot 3,0 m 3 Betontegels 300 x 300 x 60 mm 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken betontegels, ca. 55 m2 Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken tegels en halve tegels, ca. 5 m2

19 RAW Bladnr. 19 van 80 BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING Opbreken betontegels. m2 170,00 N Situering: bij de inritten naar de Meloenstraat en de Kersenstraat 3 Totale breedte van 3,0 m en meer 3 Betontegels 300 x 300 x 60 mm 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken betontegels, ca. 155 m2 Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken tegels en halve tegels, ca. 15 m Opbreken betonstraatstenen Opbreken betonstraatstenen. m2 25,00 N Situering: in de parkeervakken t.p.v. van de Veilingkade 1 Totale breedte tot 1,5 m 3 Betonstraatstenen standaard keiformaat; dikte 80 mm 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken stenen, ca. 22 m2 Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken stenen, ca. 3 m Opbreken betonstraatstenen. m2 70,00 N Situering: in de rijbaan van de Druivenstraat en de Meloenstraat 2 Totale breedte van 1,5 tot 3,0 m 3 Betonstraatstenen standaard keiformaat; dikte 80 mm 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken stenen, ca. 65 m2 Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken stenen, ca. 5 m Opbreken betonstraatstenen. m2 85,00 N Situering: in het plateau t.p.v. de kruising Appelstraat met de Veilingkade 3 Totale breedte van 3,0 m en meer 3 Betonstraatstenen standaard keiformaat; dikte 80 mm 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken stenen, ca. 75 m2 Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken stenen, ca. 10 m Opbreken betonstraatstenen. m2 20,00 N Situering: in de parkeervakken t.p.v. van de Veilingkade 1 Totale breedte tot 1,5 m 3 Betonstraatstenen standaard keiformaat; dikte 80 mm Kleur: zwart 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken stenen, ca. 18 m2 Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting

20 Bladnr. 20 van 80 RAW BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING - gebroken stenen, ca. 2 m Opbreken betonstraatstenen. m2 55,00 N Situering: in de drempeltaluds t.p.v. de Druivenstraat, Meloenstraat en Kersenstraat 1 Totale breedte tot 1,5 m 3 Betonstraatstenen standaard keiformaat; dikte 80 mm en wit 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr en ongebroken stenen, kleur: grijs ca. 40 m2 - ongebroken stenen, kleur: wit ca. 10 m2 Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken stenen, ca. 5 m Opbreken betonstraatstenen. m2 5,00 N Situering: in de drempeltaluds t.p.v. de Appelstraat 1 Totale breedte tot 1,5 m 3 Betonstraatstenen standaard keiformaat; dikte 80 mm, wit en zwart 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr t/m ongebroken stenen, kleur: grijs ca. 2 m2 - ongebroken stenen, kleur: wit ca. 0,5 m2 - ongebroken stenen, kleur: zwart ca. 2 m2 Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken stenen, ca. 0,5 m Opbreken sierbestrating Opbreken sierbestrating. m2 95,00 N Situering: in trottoir t.p.v. de Veilingkade Totale breedte van 3,0 m en meer HOS tegels (natuursteen) Afmetingen: ca. 150x250x100 mm De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken stenen, ca. 90 m2 Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken stenen, ca. 5 m2 114 OPBREKEN KANTVERHARDING 1140 Opbreken trottoirbanden Opbreken betonbanden. m 710,00 N Situering: langs de rijbaan en parkeervakken van de Druivenstraat, Meloenstraat, Kersenstraat, Appelstraat en de Veilingkade 9 Trottoirbanden 130/150 x 250 mm Kleur: zwart Incl. bochtbanden en hulpstukken Lengte banden en hulpstukken tussen 0,50 en 1,50 m 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken trottoirbanden, ca. 565 m Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver-, of eindverwerkingsinrichting - gebroken trottoirbanden, ca. 145 m Opbreken betonbanden. m 705,00 N Situering: langs de rijbaan en parkeervakken van

21 RAW Bladnr. 21 van 80 BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING de Druivenstraat, Meloenstraat, Kersenstraat, Appelstraat en de Veilingkade 9 Trottoirbanden 130/150 x 250 mm Incl. bochtbanden en hulpstukken Lengte banden en hulpstukken tussen 0,50 en 1,50 m 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken trottoirbanden, ca. 565 m Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver-, of eindverwerkingsinrichting - gebroken trottoirbanden, ca. 140 m 1141 Opbreken opsluitbanden Opbreken betonbanden. m 580,00 N Situering: langs het trottoir van de Druivenstraat, Meloenstraat, Kersenstraat, Appelstraat en de Veilingkade 4 Opsluitbanden 80 x 200 mm 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken opsluitbanden, ca. 465 m Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver-, of eindverwerkingsinrichting - gebroken opsluitbanden, ca. 115 m 1142 Opbreken inritbanden Opbreken betonbanden. m 40,00 N Situering: t.p.v. inritten naar de Druivenstraat, Meloenstraat, Kersenstraat en de Appelstraat 9 Inritbanden 750x180x500 mm Kleur: zwart 2 De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken inritbanden, ca. 30 m Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver-, of eindverwerkingsinrichting - gebroken inritbanden, ca. 10 m Opbreken betonbanden. m 20,00 N Situering: t.p.v. op te breken inritbanden in de Tomatenstraat 1 Inclusief mortellaag 4 Met pastegels in cementmortel 9 Inritbanden 750x180x500 mm Kleur: zwart 3 Vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver-, of eindverwerkingsinrichting Acceptatiekosten voor rekening van de aannemer 1143 Opbreken boomkransen Opbreken boombescherming (woonerfboomkrans). st 13,00 N Situering: t.p.v. boomvakken in de Druivenstraat Woonerfboomkrans bestaand uit 4 st hoekelementen en 4 st tussenstukken per boom afm. hoekelement: 450x450x250 mm afm. tussenstuk: 125x200x450 mm De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken woonerfboomkrans, ca. 10 st Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver-, of eindverwerkingsinrichting - gebroken woonerfboomkrans, ca. 3 st

22 Bladnr. 22 van 80 RAW BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING Opbreken boombescherming (boomkrans). st 11,00 N Situering: t.p.v. boomvakken in de Meloenstraat, Kersenstraat en de Appelstraat Boomkrans bestaand uit 4 hoekelementen afm. 450x450x250mm De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken boomkrans, ca. 9 st Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver-, of eindverwerkingsinrichting - gebroken boomkrans, ca. 2 st 1144 Opbreken groenvakranden Opbreken opsluiting van palissadenpalen. m 35,00 N Situering:t.p.v. groenvakken in de Meloenstraat en de Veilingkade Palissadenpalen Ø 200 mm, hoog 0,80 m Gerekend met ca. 7 st/m De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken opsluiting, ca. 30 m Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver-, of eindverwerkingsinrichting - gebroken opsluiting, ca. 5 m Opbreken opsluiting van L-elementen. Situering: m 30,00 N t.p.v. groenvakken in de Meloenstraat en de Veilingkade L-elementen 400x400x500 mm De volgende vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr ongebroken opsluiting, ca. 25 m Overige vrijgekomen materialen vervoeren naar een erkende be-, ver-, of eindverwerkingsinrichting - gebroken opsluiting, ca. 5 m 115 BIJKOMENDE WERKZAAMHEDEN Bestratingsmateriaal ontdoen van grond. m2 340,00 V Betreft: alle ongebroken straatbakstenen vrijgekomen volgens bestekspostnr en Straatbakstenen: standaard dikformaat Kleur: geel 1 D.m.v. kloppen 1 Materiaal na bewerking verwerken volgens bestekspostnr t/m , ca. 305 m2 1 Onbruikbare materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken stenen, ca. 35 m Bestratingsmateriaal ontdoen van grond. m ,00 V Betreft: alle ongebroken straatbakstenen vrijgekomen volgens bestekspostnr en Straatbakstenen: standaard dikformaat Kleur: rood 1 D.m.v. kloppen 1 Materiaal na bewerking verwerken volgens bestekspostnr t/m , ca m2 1 Onbruikbare materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken stenen, ca. 135 m Bestratingsmateriaal ontdoen van grond. m ,00 V

23 RAW Bladnr. 23 van 80 BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING Betreft: alle ongebroken straatbakstenen vrijgekomen volgens bestekspostnr t/m Straatbakstenen: standaard keiformaat Kleur: rood 1 D.m.v. kloppen 1 Materiaal na bewerking verwerken volgens bestekspostnr t/m , ca m2 1 Onbruikbare materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken stenen, ca. 180 m Bestratingsmateriaal ontdoen van grond. m2 840,00 V Betreft: alle ongebroken betontegels vrijgekomen volgens bestekspostnr en Betontegels 300x300x45 mm, Kleur: rood 3 D.m.v. schrapen 1 Materiaal na bewerking verwerken volgens bestekspostnr , ca. 750 m2 1 Onbruikbare materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken stenen, ca. 90 m Bestratingsmateriaal ontdoen van grond. m ,00 V Betreft: alle ongebroken betontegels vrijgekomen volgens bestekspostnr t/m Betontegels 300x300x45 mm, 3 D.m.v. schrapen 1 Materiaal na bewerking verwerken volgens bestekspostnr , ca m2 1 Onbruikbare materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken stenen, ca. 160 m Bestratingsmateriaal ontdoen van grond. m2 223,00 V Betreft: alle ongebroken betontegels vrijgekomen volgens bestekspostnr t/m Betontegels 300x300x60 mm, 3 D.m.v. schrapen 1 Materiaal na bewerking verwerken volgens bestekspostnr , ca. 195 m2 1 Onbruikbare materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken stenen, ca. 28 m Bestratingsmateriaal ontdoen van grond. m2 204,00 V Betreft: alle ongebroken betonstraatstenen vrijgekomen volgens bestekspostnr t/m , en Betonstraatstenen: standaard keiformaat, 3 D.m.v. schrapen 1 Materiaal na bewerking verwerken volgens bestekspostnr t/m , en , ca. 180 m2 1 Onbruikbare materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken stenen, ca. 20 m Bestratingsmateriaal ontdoen van grond. m2 18,00 V Betreft: alle ongebroken betonstraatstenen vrijgekomen volgens bestekspostnr en Betonstraatstenen: standaard keiformaat, Kleur: zwart 3 D.m.v. schrapen

24 Bladnr. 24 van 80 RAW BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING 1 Materiaal na bewerking verwerken volgens bestekspostnr , ca. 16 m2 1 Onbruikbare materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken stenen, ca. 2 m Bestratingsmateriaal ontdoen van grond. m2 10,00 V Betreft: alle ongebroken betonstraatstenen vrijgekomen volgens bestekspostnr en Betonstraatstenen: standaard keiformaat, Kleur: wit 3 D.m.v. schrapen 1 Materiaal na bewerking verwerken volgens bestekspostnr en , ca. 9 m2 1 Onbruikbare materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken stenen, ca. 1 m Bestratingsmateriaal ontdoen van grond. m2 90,00 V Betreft: alle ongebroken HOS-tegels vrijgekomen volgens bestekspostnr HOS tegels (natuursteen) Afmetingen: ca. 150x250x100 mm 3 D.m.v. schrapen 1 Materiaal na bewerking verwerken volgens bestekspostnr , ca. 85 m2 1 Onbruikbare materialen vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting - gebroken stenen, ca. 5 m2 12 OPRUIMWERKZAAMHEDEN DIVERSEN 1210 Verplaatsen afvalcontainer Verplaatsen en terugplaatsen afvalcontainer EUR N Situering: op twee locaties in de Appelstraat volgens tekening IB Bovengrondse container van metaal gerekend met 6 stuks Afmetingen: ca. 1,50 x 1,50 m, hoogte ca. 1,50 m Incl. opstelplaats van geprefabriceerd plaat (ca. 1,70 x 1,50 x 0,15 m) Incl. benodigd grondwerk De container opnemen en tijdelijk elders plaatsen Na aanleg van de verharding terugplaatsen 1220 Verwijderen straatmeubilair Verwijderen verkeersbordpaal, inclusief bord(en). st 9,00 N Situering: verkeersborden en straatnaamborden in de Druivenstraat, Meloenstraat, Kersenstraat en de Appelstraat 4 Uit een bestrating van betontegels 1 Paal met vast grondkruis Totale paallengte: van 3 tot 4 m 2 Verkeersbord, afmetingen volgens type I st 18,00 I gerekend met ca. 2 st per paal 1 Vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr Langs een weg zonder gescheiden rijbanen Verwijderen afzetpaal van metaal. st 72,00 N Situering: in het trottoir van de Druivenstraat, Meloenstraat, Kersenstraat en de Appelstraat Afzetpaal van metaal, type "Leidenaar" Afmetingen: diam. ca. 150 mm, hoog ca mm Incl. grondplaat en voettegel

25 RAW Bladnr. 25 van 80 BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING Incl. benodigd grondwerk Vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr Verwijderen afzetpaal van beton. st 25,00 N Situering: in het trottoir van de Druivenstraat en de Appelstraat Uit een bestrating van betontegels Afzetpaal van beton Afmetingen: diam. ca. 300 mm, hoog ca. 800 mm (zichtmaat) Incl. benodigd grondwerk Vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr Verwijderen afzetelement van beton. st 4,00 N Situering: in het trottoir van de Meloenstraat Uit een bestrating van betontegels Afzetelement van beton Afmetingen: diam. ca. 600 mm, hoog ca. 500 mm (zichtmaat) Incl. benodigd grondwerk Vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr Verwijderen afvalbak. st 1,00 N Situering: in het trottoir van de Kersenstraat Uit een bestrating van betontegels Afvalbak van metaal met metalen staander Inclusief benodigd grondwerk Vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr Verwijderen zitbank. st 3,00 N Betreft: zitbank van beton en hout Situering: t.p.v. de Veilingkade Uit een bestrating van betontegels Materiaal: hout met betonnen voeten Lengte: ca. 2,0 m Inclusief benodigd grondwerk Vrijgekomen materialen verwerken volgens bestekspostnr Schonen terrein Schonen terrein. EUR N Betreft: het binnen de werkgrenzen opruimen van zwerfvuil en klein puin, gerekend met 0,1 m3/are Te schonen oppervlakte: ca. 70 are Aard van het te verzamelen vuil: zwerfvuil en klein puin 1 Vrijgekomen materiaal vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting Acceptatiekosten voor rekening van de aannemer 2 GRONDWERK 21 VOORBEREIDENDE GRONDWERKZAAMHEDEN Frezen. are 1,50 V Betreft: van gazon t.p.v. op te hogen groenvakken 1 Grootte per perceel: tot ca m2 1 Horizontaal of met een talud flauwer dan 1 : 3 2 Bewerkingsdiepte: 0,15 m 2 Frezen tegen de rijrichting in (lely-frezen) 22 GRONDWERK T.B.V. RIOLERING

26 Bladnr. 26 van 80 RAW BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING 2210 Grondwerk t.b.v. hoofdriool (incl. grondwerk voor putten) Grondwerk t.b.v. sleuf. m ,00 V Betreft: sleuf t.b.v. op te breken en nieuw aan te brengen riolering Incl.grondwerk voor putten - grond ontgraven - aanvullen sleuf Grond ontgraven t.b.v. sleuf. m ,00 I Grondsoort: - zand, ca m3 - klei, ca. 550 m3 Taluds 2:1 8 Grondsoorten gescheiden ontgraven; bescherming tegen inkalving en bemaling volgens bestekspostnr(s) en Ontgraven tot een niveau waarbij ten opzichte van de onderkant van de buizen, funderingen en putten rekening is gehouden met een grondverbetering van 0,25 m 4 Ontgravingshoogte gemiddeld 1,85 m 1 Ontgravingsbreedte op sleufbodem ten minste 0,50 m 3 Vrijgekomen zand waar mogelijk naast de sleuf deponeren; overige grond vervoeren volgens bestekspostnr(s) , ca. 550 m Aanvullen sleuf. m ,00 I 4 Aanvullingshoogte gemiddeld 1,85 m 9 Aanvullen tot onderkant verharding met schoon zand vrijgekomen bij het ontgraven, tekortkomend zand leveren volgens bestekspostnr , ca. 550 m3 1 De aanvulling verdichten 2220 Grondwerk t.b.v. kolkleiding Grondwerk t.b.v. sleuf. m 465,00 V Betreft: sleuf t.b.v. te verwijderen en aan te brengen kolkleidingen Incl.grondwerk voor kolken - grond ontgraven - aanvullen sleuf Grond ontgraven t.b.v. sleuf. m 465,00 I 1 Grondsoorten niet gescheiden ontgraven 1 Tot onderkant buizen, funderingen en putten 2 Ontgravingshoogte gemiddeld 0,75 m 1 Ontgravingsbreedte op sleufbodem ten minste 0,50 m 1 Vrijgekomen grond waar mogelijk naast de sleuf deponeren Aanvullen sleuf. m 465,00 I 2 Aanvullingshoogte gemiddeld 0,75 m 1 Aanvullen tot maaiveld met grond vrijgekomen bij het ontgraven 1 De aanvulling verdichten 2230 Grondwerk t.b.v. huisaansluiting Grondwerk t.b.v. sleuf. m 850,00 V Betreft: sleuf t.b.v. te verwijderen en aan te brengen huisaansluiting - grond ontgraven - aanvullen sleuf Grond ontgraven t.b.v. sleuf. m 850,00 I 1 Grondsoorten niet gescheiden ontgraven

27 RAW Bladnr. 27 van 80 BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING 1 Tot onderkant buizen, funderingen en putten 2 Ontgravingshoogte gemiddeld 0,75 m 1 Ontgravingsbreedte op sleufbodem ten minste 0,50 m 1 Vrijgekomen grond waar mogelijk naast de sleuf deponeren Aanvullen sleuf. m 850,00 I 2 Aanvullingshoogte gemiddeld 0,75 m 1 Aanvullen tot maaiveld met grond vrijgekomen bij het ontgraven 1 De aanvulling verdichten 2240 Tijdelijke voorzieningen tegen inkalven sleuven Treffen van voorzieningen tegen het inkalven van m 200,00 V de sleuf. Betreft: voorzieningen tegen inkalven t.b.v. grondwerk voor riolering volgens bestekspostnr Voorzieningen ter keuze van de aannemer 2 Aan twee zijden van de sleuf 4 Aanvullingshoogte gemiddeld 1,85 m 6 Trillen en spuiten is niet toegestaan 2 Verwijderen tijdens het aanvullen van de sleuf 2250 Tijdelijke voorzieningen tegen vallen in sleuven Voorzieningen tegen vallen in sleuf. EUR N Betreft: tijdelijke voorziening t.p.v. alle sleuven ter voorkoming van het in de sleuf vallen/glijden van mensen tijdens wel en niet werkzame perioden Voorzieningen d.m.v. bouwhekken Met materiaal van de aannemer 23 GROND VERVOEREN Grond vervoeren. m3 550,00 V Betreft: grond vrijgekomen volgens bestekspostnr Grondsoort: klei (ca. 550 m3) Kwaliteitsklasse: achtergrondwaarde Hoeveelheidsbepaling: aan de hand van theoretisch profiel van ontgraving 2 Vervoeren naar: een erkende be-, ver-, of eindverwerkingsinrichting Incl. laden en lossen Acceptatiekosten voor rekening van de aannemer 24 GROND VERWERKEN Grond verwerken in cunet. m3 360,00 V Betreft: weglichaam zandcunet t.p.v. trottoir, parkeervakken en rijbaan Grondsoort: zand m3 360,00 I Materiaal leveren volgens bestekspostnr Hoeveelheidsbepaling: door vaststelling van het theoretisch profiel van verwerking 1 Hoogte 0,05 m 1 Zonder overhoogte 6 Bovenoppervlakte 7160 m2 1 Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m 2 Verdichten volgens bestekspostnr Grond verwerken in groenvakken. m3 15,00 V Situering: plantgaten en bermen in de Meloenstraat, Appelstraat en de Veilingkade Grondsoort: teelaarde Leveren volgens bestekspostnr

28 Bladnr. 28 van 80 RAW BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING Hoeveelheidsbepaling: door vaststelling van het theoretisch profiel van verwerking 1 Hoogte 0,10 m 1 Zonder overhoogte 9 Diverse kleine percelen 1 Toegestane positieve en negatieve afwijking 0,02 m 25 GROND VERDICHTEN Verdichten zand c.q. niet samenhangende grond. m3 360,00 V Betreft zand voor zandbed aangebracht in rijbaan, parkeervakken en trottoir volgens bestekspostnr Grondsoort: zand Hoeveelheidsbepaling: de hoeveelheid wordt gelijkgesteld aan de hoeveelheden van bestekspostnr Verdichtingsgraad: artikel lid 05 van de Standaard RAW Bepalingen 26 GROND LEVEREN Leveren grond. m ,00 V Grondsoort: zand m ,00 L Betreft: zand t.b.v. bestekspostnr , en Hoeveelheidsbepaling: aan de hand van theoretisch profiel van verwerking 9 Schone grond, ongereinigd, volgens Besluit Bodemkwaliteit 1 Grond van natuurlijke oorsprong 1 Leveren op de plaats van verwerking volgens bestekspostnr (ca. 550 m3), (ca. 360 m3) en (ca. 135 m3) Leveren grond. m3 15,00 V Grondsoort: teelaarde m3 15,00 L Betreft: teelaarde voor aanvullen van groenvakken volgens bestekspostnr Hoeveelheidsbepaling: aan de hand van theoretisch profiel van verwerking 9 Schone grond, ongereinigd, volgens Besluit Bodemkwaliteit 1 Grond van natuurlijke oorsprong 1 Leveren op de plaats van verwerking volgens bestekspostnr BEMALING Toepassen bronbemaling. EUR N Situering: langs de op te breken en nieuw aan te leggen riolering Betreft: het aanbrengen, instandhouden en verwijderen van bronbemaling en debietmeetpunt Verlaging van het freatisch vlak tot ten minste 0,10 m onder de sleufbodem (gem. 1,95 m onder maaiveld) Opbouw bemaling ter keuze van de aannemer Horizontale filters Reserve-energievoorziening is niet vereist Reservepomp(en) opnemen in de installatie Debietmeetpunt, type EMF of gelijkwaardig Inclusief het eventueel verplaatsen van de debietmeetpunt Instandhouden tot beëindiging van de rioleringswerkzaamheden Na beëindiging van de rioleringswerkzaamheden bronbemaling en debietmeetpunt verwijderen Filters en stijgbuizen verwijderen en het gat

29 RAW Bladnr. 29 van 80 BESTEKS CATALOGUSNUMMER EEN- HOEVEELHEID HOEVEELHEID POST- HOOFD- DEFICODE OMSCHRIJVING HEID RESULTAATS TER NUMMER CODE VERPLICHTING INLICHTING vullen met zand te leveren door de aannemer Opnemen stand debietmeetpunt. EUR N Betreft debietmeetpunt t.b.v. bronbemaling aangebracht volgens bestekspostnr Meting van het debiet met totaaltelling van de afgevoerde hoeveelheid water Meting over de hele periode van bemaling De aannemer dient het debiet dagelijks op te nemen Metingen in tabelvorm aan de directie te overhandigen Toegestane meetfout ten hoogte 5% 4 LEIDINGWERK 41 HOOFDRIOOL 4110 Reinigen riolering Riolering reinigen onder hoge druk. m 670,00 N Betreft: riolering 400/600 mm beton t.p.v. de Druivenstraat, Meloenstraat, Kersenstraat, Appelstraat en de Veilingkade Grootste putafstand: 54 m 1 Aard te reinigen oppervlak: beton 3 Profielafmeting(en): eivormig 400/600 mm 4 Vervuilingsgraad van 20 tot 25% Slib met zand 1 Vrijgekomen materiaal vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting Acceptatiekosten voor rekening van de aannemer Riolering reinigen onder hoge druk. m 35,00 N Betreft: riolering 300/450 mm beton t.p.v. de Kersenstraat Grootste putafstand: 36 m 1 Aard te reinigen oppervlak: beton 2 Profielafmeting(en): eivormig 300/450 mm 4 Vervuilingsgraad van 20 tot 25% Slib met zand 1 Vrijgekomen materiaal vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting Acceptatiekosten voor rekening van de aannemer Riolering reinigen onder hoge druk. m 13,00 N Betreft: riolering Ø 500 mm beton t.p.v. de Tomatenstraat Grootste putafstand: 13 m 1 Aard te reinigen oppervlak: beton 3 Profielafmeting(en): Ø 500 mm 4 Vervuilingsgraad van 20 tot 25% Slib met zand 1 Vrijgekomen materiaal vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting Acceptatiekosten voor rekening van de aannemer Riolering reinigen onder hoge druk. m 2,00 N Betreft: riolering Ø 400 mm beton t.p.v. de Veilingkade Grootste putafstand: 3 m 1 Aard te reinigen oppervlak: beton 2 Profielafmeting(en): Ø 400 mm 4 Vervuilingsgraad van 20 tot 25% Slib met zand 1 Vrijgekomen materiaal vervoeren naar een erkende be-, ver- of eindverwerkingsinrichting Acceptatiekosten voor rekening van de aannemer 4120 Verwijderen riolering

Bladnr. 1 van 13. Conceptversie RAW1190

Bladnr. 1 van 13. Conceptversie RAW1190 Colofon Dit bestekbestand bevat standaard bestekteksten, bepalingen en een aantal voorbeelden van resultaatsverplichtingen waarin de principes en werkwijzen rond het initiatief Stimulering Hergebruik Infra

Nadere informatie

Projectnummer 09-IB-023 "Onderhoud verharding gemeente Leiden" Nota van Inlichtingen, deel uitmakend van besteknummer "Onderhoud verhardingen"

Projectnummer 09-IB-023 Onderhoud verharding gemeente Leiden Nota van Inlichtingen, deel uitmakend van besteknummer Onderhoud verhardingen Bladnr. 1 van 5 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau Nota van Inlichtingen, deel uitmakend van besteknr.: 09-27: "Onderhoud verharding" Over dit bestek zijn de volgende

Nadere informatie

RAW0717-00184 Gemeente Ridderkerk Bruggen Van Peltterrein te Ridderkerk BESTEK A/25/2009 - Definitief

RAW0717-00184 Gemeente Ridderkerk Bruggen Van Peltterrein te Ridderkerk BESTEK A/25/2009 - Definitief Bladnr. 14 CATALOGUS verwerkingsinrichting 1152 Verhardingen 115210 307312 Opbreken betonstraatstenen. m2 250,00 N Betreft (op te hogen) verharding van de rijbaan t.h.v. de tijdelijke dam en de brug 3

Nadere informatie

Conceptversie. Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Betreft: ROMFIX Hechtmiddel

Conceptversie. Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Betreft: ROMFIX Hechtmiddel Bladnr. 1 van 8 Bestek en voorwaarden voor het aanbrengen van ROMFIX onderbouw. Romfix Hechtmiddel is een trass cement houdende hechtbrug voor het verleggen van natuur en betonstenen op de gebonden Romfix

Nadere informatie

RAW Projectnummer 09-IB-012 Waterplan Leiden 2009" Besteknummer "Aanleg natuurvriendelijke oevers" Bladnr. 1

RAW Projectnummer 09-IB-012 Waterplan Leiden 2009 Besteknummer Aanleg natuurvriendelijke oevers Bladnr. 1 Bladnr. 1 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau BESTEK 09-26 'Waterplan 2009, aanleggen natuurvriendelijke oevers' Bladnr. 2 0. TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST Bladnr.

Nadere informatie

Groot Onderhoud Elementenverhardingen

Groot Onderhoud Elementenverhardingen Groot Onderhoud Elementenverhardingen Vanaf 200 m² besteknr. 2016.091.069 Loosduinen, Scheveningen, Escamp en Segbroek 28 februari 2017 01 OVEREENKOMST MET OPEN POSTEN 1 Deel 1 Algemeen 2 01 OPDRACHTGEVER

Nadere informatie

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Beschoeiing d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Beschoeiing d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Holland Wall d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Holland Wall d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

Profextru Productie BV MULTILOCK damwand en deksloof voorbeeld bestekteksten 2.2 NADERE BESCHRIJVING

Profextru Productie BV MULTILOCK damwand en deksloof voorbeeld bestekteksten 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 1 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 2 PAR 01 VERKLARING VAN DE HIERNA VOLGENDE STAAT In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen. 02 KENMERK RESULTAATSVERPLICHTING

Nadere informatie

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Steiger d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Steiger d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 6 Reconstructie Lieve Vrouwengracht

Bladnr. 1 van 6 Reconstructie Lieve Vrouwengracht Bladnr. 1 van 6 18-04-2017 BESTEK M 2017-1 Opdrachtgever: Gemeente Montfoort Auteur: M. P. de Bel Projectcoördinator: B. Mulder Documentnummer: M 2017-01 Datum: 18-4-2017 Bestek en voorwaarden voor " "

Nadere informatie

Uitgangspunten Kredietraming 01 Herinrichting Gasthof/Minister Ruijsstraat

Uitgangspunten Kredietraming 01 Herinrichting Gasthof/Minister Ruijsstraat Uitgangspunten Kredietraming 01 Kredietraming 01: inclusief nieuwe funderingen Ruimtelijk / dimensionering - Voor de ruimtelijke vormgeving zijn de volgende tekeningen en documenten gebruikt: - GBKN- Grootschalige

Nadere informatie

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Lichtmast d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet

Conceptversie. RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Documentnr. Lichtmast d.d. 23 april 2013 Standaard besteksposten leveringspakket Gampet RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 1 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 2 Opdrachtgever: Gampet Products RAW0013 RAW0013 Opdrachtgever: Gampet Products Bladnr. 3 01 Tekeningen

Nadere informatie

Uitgangspunten Kredietraming 02 Herinrichting Gasthof/Minister Ruijsstraat

Uitgangspunten Kredietraming 02 Herinrichting Gasthof/Minister Ruijsstraat Uitgangspunten Kredietraming 02 Kredietraming 02: handhaven bestaande fundering Ruimtelijk / dimensionering - Voor de ruimtelijke vormgeving zijn de volgende tekeningen en documenten gebruikt: - GBKN-

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost Bestek ZO/RE/0061 BRM Seizoenenhof in Driemond. Bladnr

Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost Bestek ZO/RE/0061 BRM Seizoenenhof in Driemond. Bladnr Bladnr. 1 GEMEENTE AMSTERDAM Stadsdeel Zuidoost Directie Realisatie NOTA VAN INLICHTINGEN Behorende bij bestek ZO/RE 0061 van 2013 Betreffende bouwrijp maken Seizoenenhof, Driemond in het Stadsdeel Zuidoost

Nadere informatie

2.2 NADERE BESCHRIJVING CONCEPT

2.2 NADERE BESCHRIJVING CONCEPT Bladnr. 1 van 5 2.2 NADERE BESCHRIJVING Bladnr. 2 van 5 RAW1062 PAR 01 VERKLARING VAN DE HIERNA VOLGENDE STAAT In de hierna volgende staat is een nadere beschrijving van het uit te voeren werk opgenomen.

Nadere informatie

Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: /W e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk

Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: /W e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk Bladnr. 1 Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek met kenmerk: 2013-01/W24863 1e Nota van Inlichtingen en wijzigingen. Datum: 17 mei 2013 Vorm: schriftelijk Inlichtingen gegeven namens de directie door:

Nadere informatie

Project: Varianten rechterensedijk Opdrachtgever: Gemeente Dalfsen Projectnummer: 31047133 Betreft: Globale kostenraming variant 1, d.d.

Project: Varianten rechterensedijk Opdrachtgever: Gemeente Dalfsen Projectnummer: 31047133 Betreft: Globale kostenraming variant 1, d.d. 1 O P R U I M I N G S W E R K Z A A M H E D E N 11 VERWIJDEREN VERHARDINGEN 111 VERWIJDEREN BESTRATING Verwijderen grasbetontegels 400x600x120 mm, afvoeren m2 4,00 782 3.128,00 Verwijderen grasbetontegels

Nadere informatie

RAW Projectnaam: Vervangen 3 duikers t.b.v. Blauwe verbinding Besteknummer: A-BU-0002

RAW Projectnaam: Vervangen 3 duikers t.b.v. Blauwe verbinding Besteknummer: A-BU-0002 Bladnr. 1 van 13 Behoort bij: A-BU-0002... I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2015) behorende bij het inschrijvingsbiljet

Nadere informatie

gemeente leudal Herinrichting Dorpstraat Baexem Fase 1

gemeente leudal Herinrichting Dorpstraat Baexem Fase 1 Begroting gemeente leudal Herinrichting Dorpstraat Baexem Fase 1 Documentnr. 2015-LEU122-GR-01 30 januari 2015 Gemeente Leudal Globale begroting voor: Herinrichting Dorpstraat Baexem, fase 1 Conform tekeningnr.

Nadere informatie

RAW Bestek WWG Bouwrijpmaken 1e fase centrumplan Marum. Bladnr. 1...

RAW Bestek WWG Bouwrijpmaken 1e fase centrumplan Marum. Bladnr. 1... Bladnr. 1 Bladnr. 2 Bestek WWG 2015-02 RAW0775-88467 Bladnr. 3 11 VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN 110 VERKEERSMAATREGELEN 110010 Aanbrengen tijdelijke verkeersmaatregelen 04a EUR N 1,00 1.500,00 110020 Aanbrengen

Nadere informatie

Bestek WSHD2015-WEG-D perceel 1 Raamovereenkomst Onderhoud wegen 2015 Goeree-Overflakkee en Voorne Putten

Bestek WSHD2015-WEG-D perceel 1 Raamovereenkomst Onderhoud wegen 2015 Goeree-Overflakkee en Voorne Putten WASCHAP HOLLANDSE DELTA Afdeling Beheer en Onderhoud Postbus 4103 Handelsweg 100 Telefoon: 088 9743000 2980 GC Ridderkerk 2988 DC Ridderkerk Datum : Januari 2015 Revisie : D0 Europese aanbesteding Bestek

Nadere informatie

Deel 2.1 Algemene gegevens 9 01 TEKENINGEN 10 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN 10 03 BIJLAGEN 11 04 WATERSTANDEN 11 05 WERKTERREIN 11 10 ADRESSEN 11

Deel 2.1 Algemene gegevens 9 01 TEKENINGEN 10 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN 10 03 BIJLAGEN 11 04 WATERSTANDEN 11 05 WERKTERREIN 11 10 ADRESSEN 11 RAW0110-00159 Projectnummer 09-IB-032 "Rioolreiniging en inspectie 2009" Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 3 01 AANBESTEDENDE DIENST 4 02 PROCEDURE 4 03 INLICHTINGEN 4 04 INSCHRIJVING 4 05 INSCHRIJVINGSSTAAT

Nadere informatie

Bestek Relining Stommeer Aalsmeer

Bestek Relining Stommeer Aalsmeer Bestek 20.049-2015 Relining Stommeer Aalsmeer RAW0190-92278 Relining Stommeer Aalsmeer Bladnr. I I n h o u d s o p g a v e 0. T o t s t a n d k o m i n g v a n d e o v e r e e n k o m s t 3 0.01 Aanbesteder

Nadere informatie

Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016

Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016 Bladnr. 1 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEKNUMMER : 82353400-2016 BESTEKNAAM : RAAMOVEREENKOMST ASFALTONDERHOUD 2016 BETREFT NOTA VAN INLICHTINGEN DATUM : 25-08-2016 Bladnr.

Nadere informatie

BESTEK VOOR: het woonrijp maken van plangebied Wesepe fase II te Wesepe

BESTEK VOOR: het woonrijp maken van plangebied Wesepe fase II te Wesepe Bladnr. 1 28 mei 2008 Besteknr. T001-4536740 BESTEK VOOR: het woonrijp maken van plangebied Wesepe fase II te Wesepe Opdrachtgever: Gemeente Olst - Wijhe BESTEK VOOR HET WOONRIJP MAKEN VAN PLANGEBIED WESEPE

Nadere informatie

Plangebied. Bijlage 1: Anton Pieckplein, Drunen. projectnr.: 1:1000. schaal: datum: 2, inrit. handhaven muur (A-B) 5, verwijderen muur A

Plangebied. Bijlage 1: Anton Pieckplein, Drunen. projectnr.: 1:1000. schaal: datum: 2, inrit. handhaven muur (A-B) 5, verwijderen muur A 5 2, inrit 3,0 4,0 5, verwijderen muur A handhaven muur (A-B) 1, inrit 4, indicatief riolering B P P 3, compensatie 2 pp Bijlage 1: Anton Pieckplein, Drunen Plangebied projectnr.: schaal: datum: De auteursrechten

Nadere informatie

Projectnummer 09-IB-016 "reconstructie Dellaertweg" Besteknummer 09-38 "Dellaertweg reconstructie" Bladnr. 1

Projectnummer 09-IB-016 reconstructie Dellaertweg Besteknummer 09-38 Dellaertweg reconstructie Bladnr. 1 RAW0110-00177 Bladnr. 1 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau BESTEK 09-38 'Dellaertweg reconstructie' Bladnr. 2 RAW0110-00177 RAW0110-00177 Bladnr. 3 0. TOTSTANDKOMING

Nadere informatie

MOEDERBESTEK TEKSTEN (STANDAARD RAW BEPALINGEN 2015) - Elementenverhardingen en kantopsluitingen vervaardigd met duurzaam beton dd.

MOEDERBESTEK TEKSTEN (STANDAARD RAW BEPALINGEN 2015) - Elementenverhardingen en kantopsluitingen vervaardigd met duurzaam beton dd. Bladnr. 1 van 11 MOEDERBESTEK TEKSTEN (STANDAARD RAW BEPALINGEN 2015) - Elementenverhardingen en kantopsluitingen vervaardigd met duurzaam beton dd. Bladnr. 2 van 11 1. ALGEMEEN Bladnr. 3 van 11 PAR 1.01

Nadere informatie

Behoort bij:

Behoort bij: Bladnr. 1 Behoort bij: 1-018-03 Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de standaard RAW Bepalingen (Standaard 2005) behorende bij het inschrijvingsbiljet van de ondergetekende(n): Gevestigd

Nadere informatie

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie.

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie. Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer. Aankondiging van een opdracht. Werken. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contactpunt(en): Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Afdeling Inkoop

Nadere informatie

RAW Raamovereenkomst onderhoud asfaltverhardingen Opdrachtgever: gemeente Bergeijk Besteknummer: BC1951 D.d

RAW Raamovereenkomst onderhoud asfaltverhardingen Opdrachtgever: gemeente Bergeijk Besteknummer: BC1951 D.d Bladnr. 1 van 151 OPDRACHTGEVER: GEMEENTE BERGEIJK BESTEK : Inzake: - RAAMOVEREENKOMST ONDERHOUD ASFALTVERHARDINGEN Datum: 20-01-2014 Status: Definitief (c) 2013 HaskoningDHV Nederland B.V. Niets uit dit

Nadere informatie

Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten Nota van Inlichtingen Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten

Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten Nota van Inlichtingen Onderhoud Groen Maaien bermen en sloten Bladnr. 1 van 18 GEMEENTE VENLO Afdeling Openbare Werken team: Projecten Openbare Ruimte NOTA VAN INLICHTINGEN behorende bij besteknr. 265926 Door de inschrijver(s) zijn op TenderNed de volgende vragen

Nadere informatie

BESTEK EN VOORWAARDEN. Groot onderhoud Kempenaar 22 t/m 33 exclusief Kempenaar 32 in de gemeente Lelystad.

BESTEK EN VOORWAARDEN. Groot onderhoud Kempenaar 22 t/m 33 exclusief Kempenaar 32 in de gemeente Lelystad. BESTEK EN VOORWAARDEN Groot onderhoud Kempenaar 22 t/m 33 exclusief Kempenaar 32 in de gemeente Lelystad. Bestek 15-012 Lelystad, april 2016 RAW0063-97581 Ingenieursbureau & Projectmanagement Gemeente

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA KA. Wijzigingen voorblad:

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA KA. Wijzigingen voorblad: Bladnr. 1 van 11 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: VIA2016052KA Wijzigingen voorblad: Wijziging Besteknummer Wijziging status bestek => Besteknummer VIA2016052KA => Status: Definitief

Nadere informatie

DEFINITIEF BESTEK VOOR: Reconstructie riolering en herinrichting kern Wesepe

DEFINITIEF BESTEK VOOR: Reconstructie riolering en herinrichting kern Wesepe Bladnr. 1 December 2008 Besteknr. 2008-10 DEFINITIEF BESTEK VOOR: Reconstructie riolering en herinrichting kern Wesepe Opdrachtgever: Gemeente Olst-Wijhe BESTEK VOOR DE RECONSTRUCTIE RIOLERING EN HERINRICHTING

Nadere informatie

GEMEENTE ETTEN-LEUR BESTEK Rioolvervanging 5 straten Centrum-West te Etten-Leur. 7 maart 2014, DEFINITIEF

GEMEENTE ETTEN-LEUR BESTEK Rioolvervanging 5 straten Centrum-West te Etten-Leur. 7 maart 2014, DEFINITIEF GEMEENTE ETTEN-LEUR BESTEK 2013-02 Rioolvervanging 5 straten Centrum-West te Etten-Leur 7 maart 2014, DEFINITIEF RAW0717-80290 Rioolvervanging in 5 straten Centrum- West te Etten-Leur Opdrachtgever: gemeente

Nadere informatie

GBW992101 Bestek: Aanleg kunstgrasvoetbalveld RAW0331 Bestekummer:..., d.d... Bestek in euro Opdrachtgever: Gemeente... 1.

GBW992101 Bestek: Aanleg kunstgrasvoetbalveld RAW0331 Bestekummer:..., d.d... Bestek in euro Opdrachtgever: Gemeente... 1. GBW992101 Bestek: Aanleg kunstgrasvoetbalveld Bladnr. I RAW0331 Bestekummer:..., d.d.... Bestek in euro Opdrachtgever: Gemeente... I N H O U D S O P G A V E 1. ALGEMEEN 1 01 AANBESTEDER-OPDRACHTGEVERGemeente

Nadere informatie

BESTEK nr. 273302. Greenport Bikeway. Aanleg fietssnelweg. G E M E E N T E V E N L O Afdeling: OPENBARE WERKEN team: Projecten Openbare Ruimte

BESTEK nr. 273302. Greenport Bikeway. Aanleg fietssnelweg. G E M E E N T E V E N L O Afdeling: OPENBARE WERKEN team: Projecten Openbare Ruimte RAW0258-79728 Besteknr. 273302 Bladnr. 1 van 276 BESTEK nr. 273302. Greenport Bikeway. Aanleg fietssnelweg G E M E E N T E V E N L O Afdeling: OPENBARE WERKEN team: Projecten Openbare Ruimte Auteur: T.P.

Nadere informatie

Gemeente Dordrecht Bestek nr. GM NOTA VAN INLICHTINGEN d.d

Gemeente Dordrecht Bestek nr. GM NOTA VAN INLICHTINGEN d.d Bladnr. 1 Behoort bij: GM 337183-01 I N S C H R I J V I N G S B I L J E T De hierna te noemen inschrijver(s): A) B) C) KVK-nummer: KVK-nummer: KVK-nummer: (Bij een natuurlijk persoon naam en voornamen

Nadere informatie

Behoort bij: W&G Reconstructie Recessenplein Maastricht I N S C H R I J V I N G S S T A A T

Behoort bij: W&G Reconstructie Recessenplein Maastricht I N S C H R I J V I N G S S T A A T Bladnr. 1 van 7 Behoort bij: W&G-09-2017 I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2015) behorende bij het inschrijvingsbiljet

Nadere informatie

GEMEENTE ETTEN-LEUR. BESTEK , versie Definitief-1. Datum:

GEMEENTE ETTEN-LEUR. BESTEK , versie Definitief-1. Datum: Bladnr. 1 GEMEENTE ETTEN-LEUR BESTEK 2013-20, versie Definitief-1 Reconstructie Bisschopmolenstraat te Etten-Leur Datum: 14-01-2016 Bladnr. 2 RAW0123 Bladnr. 3 0. T o t s t a n d k o m i n g v a n d e

Nadere informatie

RAW Besteksteksten Firmusfixed schanskorven versie 1.0 (maart 2014) Afdrukdatum: A l g e m e e n

RAW Besteksteksten Firmusfixed schanskorven versie 1.0 (maart 2014) Afdrukdatum: A l g e m e e n Bladnr. 1 van 21 1. A l g e m e e n Bladnr. 2 van 21 2. B e s c h r i j v i n g 2.1 Algemene gegevens Bladnr. 3 van 21 01 Tekeningen... 02 Peilen en hoofdafmetingen... 03 Kwaliteitsborging Bij het opstellen

Nadere informatie

AANLEG INFRA BOUWPLAN EN SPORTCOMPLEX LINNE

AANLEG INFRA BOUWPLAN EN SPORTCOMPLEX LINNE AANLEG INFRA BOUWPLAN EN SPORTCOMPLEX LINNE BESTEK GP-2780 NIEUWE BORG PROJECTMANAGEMENT BV DEFINITIEF 25-05-2009 GBW984701 Aanleg infra bouwplan en sportcomplex Linne Gemeente Maasgouw Bladnr. 1 Groen-planning

Nadere informatie

Deel 2.1 Algemene gegevens 5 01 TEKENINGEN 6 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN 6 03 KWALITEITSBORGING 6 04 BIJLAGEN 6 05 GRONDWATERSTAND 6

Deel 2.1 Algemene gegevens 5 01 TEKENINGEN 6 02 PEILEN EN HOOFDAFMETINGEN 6 03 KWALITEITSBORGING 6 04 BIJLAGEN 6 05 GRONDWATERSTAND 6 RAW0626-96634 02 1 Deel 1 Algemeen 3 01 OPDRACHTGEVER 4 02 DIRECTIE 4 03 LOCATIE 4 04 ALGEMENE BESCHRIJVING 4 05 TIJDSBEPALING 4 06 ONDERHOUDSTERMIJN 4 07 BESLECHTING VAN GESCHILLEN 4 Deel 2.1 Algemene

Nadere informatie

Begroting. gemeente simpelveld. Optimalisatie riolering Huls, variant 4.1. Documentnr SIM107-B-04 d.d Globale begroting

Begroting. gemeente simpelveld. Optimalisatie riolering Huls, variant 4.1. Documentnr SIM107-B-04 d.d Globale begroting Begroting gemeente simpelveld Globale begroting Gemeente Simpelveld Globale begroting voor: Confonn tekening variant 4.1 Uitgangspunten:. Prijspeil 01-01-2013 Sleuf persriolering in trottoir Aanname:

Nadere informatie

1/7. bladnr: printdatum: 16-03-2012. Gemeente Heemstede bestek 640 Riolering Breitnerweg. Behoort bij 640. Riolering Breitnerweg

1/7. bladnr: printdatum: 16-03-2012. Gemeente Heemstede bestek 640 Riolering Breitnerweg. Behoort bij 640. Riolering Breitnerweg Geeente Heeede beek 640 1/7 Behoort bij 640 Inschrijvingsaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW bepalingen (Standaard 2005) behorende bij het inschrijvingsbiljet van de ondergetekende(n):

Nadere informatie

Projectnummer 06-IB-001 "Transformatie Willem de Zwijgerlaan" Besteknummer Transformatie Willem de Zwijgerlaan - Fase III. Bladnr.

Projectnummer 06-IB-001 Transformatie Willem de Zwijgerlaan Besteknummer Transformatie Willem de Zwijgerlaan - Fase III. Bladnr. Bladnr. 1 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau BESTEK 10-17 TRANSFORMATIE WILLEM DE ZWIJGERLAAN - FASE III Het opbreken van verhardingen, verrichten van grondwerk

Nadere informatie

Het werk vangt aan op 1 januari 2015 en loopt door tot en met 31 december 2016, met een optie op verlenging van 2 keer 1 jaar.

Het werk vangt aan op 1 januari 2015 en loopt door tot en met 31 december 2016, met een optie op verlenging van 2 keer 1 jaar. Bladnr. 1 van 46 BESTEK EN VOORWAARDEN Voor het het onderhoud van bomen inclusief bijkomende werkzaamheden. De werkzaamheden bestaan in hoofdzaak uit: a. Het snoeien van bomen; b. Het rooien en vellen

Nadere informatie

Totaal kosten incl. Staartkosten en VAT (exclusief BTW): ,00

Totaal kosten incl. Staartkosten en VAT (exclusief BTW): ,00 Project : Aanleg fietspad en recocnstructie Sleutelstraat Weijereind + aanpassingen Lensheuvel 't Heike. Opdrachtgever : Gemeente Reusel De Mierden KOSTENRAMING UITGANGSPUNTEN De raming is gebaseerd op

Nadere informatie

Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 2 01 AANBESTEDENDE DIENST 2. Deel 2.1 Algemene gegevens 4 01 TEKENINGEN 4

Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 2 01 AANBESTEDENDE DIENST 2. Deel 2.1 Algemene gegevens 4 01 TEKENINGEN 4 Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 2 01 AANBESTEDENDE DIENST 2 Deel 2.1 Algemene gegevens 4 01 TEKENINGEN 4 Deel 2.2 Nadere beschrijving 6 3 GRONDWERKEN VERHARDINGSLAAG 6 302 AFVOEREN VERHARDINGSLAAG

Nadere informatie

Product besteksteksten

Product besteksteksten RAW1171 INDUMIX Bladnr. 1 van 6 OMSCHRIJVING BESTEKS- POST- NUMMER CATALOGUSNUMMER HOOFD- DEFICODE CODE 1 : 2 : 3 : 4 : 5 : 6 EEN- HEID RESULTAATS- VERPLICHTING TER INLICHTING 1 INDUMIX PRODUCTEN 11 INDUMIX

Nadere informatie

Projectnummer 06-IB-003 "van Voorthuijsenlocatie" Besteknummer "Woonrijp maken van Voorthuijsenlocatie"

Projectnummer 06-IB-003 van Voorthuijsenlocatie Besteknummer Woonrijp maken van Voorthuijsenlocatie RAW0110-00147 Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 3 01 AANBESTEDENDE DIENST 4 02 PROCEDURE 4 03 INLICHTINGEN 4 04 INSCHRIJVING 4 05 INSCHRIJVINGSSTAAT 5 06 AANBESTEDING 5 07 OPDRACHT 5 Deel 1 Algemeen

Nadere informatie

PERIODE 17-sep-2012 T/M 23-sep-2012 HOEVEELHEID RESULTAATS VERPLICHTING

PERIODE 17-sep-2012 T/M 23-sep-2012 HOEVEELHEID RESULTAATS VERPLICHTING R: UMMER 1 OMSCHRIJVIG OPRUIMWERKZAAMHEDE VERPLICHTIG Pagina 1 van7 11 110010 110020 110030 110040 110050 110060 110070 110080 110090 110100 110110 110120 110130 110140 12 120010 120020 120030 120040 13

Nadere informatie

A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2) C) 1) gevestigd te 2)

A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2) C) 1) gevestigd te 2) RAW0083-73476 Bladnr. 1 van 2 Behoort bij: besteknr. 207.11.0963.29 I N S C H R I J V I N G S B I L J E T De hierna te noemen inschrijver(s): A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2) C) 1) gevestigd

Nadere informatie

Kredietraming Ondersteuning fietspad Malpie Gemeente Valkenswaard d.d. 05 september 2017

Kredietraming Ondersteuning fietspad Malpie Gemeente Valkenswaard d.d. 05 september 2017 Kredietraming Ondersteuning fietspad Malpie Gemeente Valkenswaard d.d. 05 september 2017 Rev. Opgesteld door: Datum Gec. Gez. A C.Th 5-9-2017 C.Th R.We Projectnummer: 16161.1 Documentnummer: 16161.1 E19

Nadere informatie

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden

Inschrijvingsleidraad bestek Onderhoud asfaltverhardingen gemeente Leiden Inschrijvingsleidraad bestek 10-16 Onderhoud asfaltverhardingen 2010 2011 gemeente Leiden voor de aanbesteding van het raamcontract voor het uitvoeren van onderhoud aan asfaltverhardingen binnen de gemeente

Nadere informatie

Asfaltonderhoud /W24863 DEFINITIEF BESTEK.

Asfaltonderhoud /W24863 DEFINITIEF BESTEK. Asfaltonderhoud 2013 2013-01/W24863 DEFINITIEF BESTEK www.wijchen.nl Bladnr. 1 Asfaltonderhoud 2013 Definitief bestek Projectnummer: Besteknummer: W24863 2013-01/W24863 Opdrachtgever: Gemeente Wijchen

Nadere informatie

Bestek nr Aanleg Zuidhoornseweg te Den Hoorn. Besteknr

Bestek nr Aanleg Zuidhoornseweg te Den Hoorn. Besteknr RAW0927 103559 Aanleg Zuidhoornseweg te Den Hoorn Bladnr. 1 van 142 Bestek nr. 15-03 Aanleg Zuidhoornseweg te Den Hoorn. Besteknr. 15 03 BESTEK VOOR: De aanleg van de Zuidhoornseweg te Den Hoorn in de

Nadere informatie

BESTEK NR VERVANGEN RIOLERING DE WETSTRAAT/GENERAAL SMUTSSTRAAT GELEGEN IN DE WIJK BOLNES IN DE GEMEENTE RIDDERKERK.

BESTEK NR VERVANGEN RIOLERING DE WETSTRAAT/GENERAAL SMUTSSTRAAT GELEGEN IN DE WIJK BOLNES IN DE GEMEENTE RIDDERKERK. Bladnr. 1 van 76 BESTEK NR. 17.545.14-22487 VERVANGEN RIOLERING DE WETSTRAAT/GENERAAL SMUTSSTRAAT GELEGEN IN DE WIJK BOLNES IN DE GEMEENTE RIDDERKERK. MET 4 TEKENINGEN, EEN INSCHRIJVINGSBILJET EEN INSCHRIJVINGSSTAAT

Nadere informatie

GEMEENTE OVERBETUWE BESTEKNUMMER:

GEMEENTE OVERBETUWE BESTEKNUMMER: Bladnr. 1 BESTEK EN VOORWAARDEN GEMEENTE OVERBETUWE WERK: Rioolvervanging en herinrichting Erfstraat en omgeving te Randwijk BESTEKNUMMER: 2011-01 Andelst, d.d. 18 januari 2011 Werkvoorbereider, Projectleider,

Nadere informatie

Bladnr. 1 van Project: Groenonderhoud begraafplaatsen 2017 Besteknummer: 2017 / 2634 Nota van Inlichtingen

Bladnr. 1 van Project: Groenonderhoud begraafplaatsen 2017 Besteknummer: 2017 / 2634 Nota van Inlichtingen RAW0125-102013 Bladnr. 1 van 10 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: Groenonderhoud begraafplaatsen 2017 in gemeente Alphen aan den Rijn Besteknummer: 2017 / 2634 Bladnr. 2 van 10 RAW0125-102013

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten:

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten: RAW1209-90538 Samenwerkende gemeenten Diemen, Uithoorn, Ouder-Amstel en De Ronde Venen Bladnr. 1 van 12 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Overeenkomst met open posten: in samenwerkende

Nadere informatie

Bestek d.d Onderhoudswerk Liesbosweg, Heggemus en Kievit GEMEENTE ETTEN-LEUR BESTEK

Bestek d.d Onderhoudswerk Liesbosweg, Heggemus en Kievit GEMEENTE ETTEN-LEUR BESTEK Bladnr. 1 van 98 GEMEENTE ETTEN-LEUR BESTEK 2014-21 24-02-2017 Bladnr. 2 van 98 1. ALGEMEEN Bladnr. 3 van 98 PAR 1.01 OPDRACHTGEVER Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Etten-Leur Roosendaalseweg

Nadere informatie

Dienst Stadsbeheer, Riolering en Waterbeheersing Kranenburgweg, vervangen riool en herinrichting Ingenieursbureau Den Haag Besteknr

Dienst Stadsbeheer, Riolering en Waterbeheersing Kranenburgweg, vervangen riool en herinrichting Ingenieursbureau Den Haag Besteknr Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 2 01 AANBESTEDENDE DIENST 3 02 PROCEDURE 3 03 INLICHTINGEN 3 04 INSCHRIJVING 3 05 INSCHRIJVINGSSTAAT 4 06 AANBESTEDING 4 07 OPDRACHT 4 Deel 1 Algemeen 5 01 OPDRACHTGEVER

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden (NL). Contactpunt(en): Afdeling Werkvoorbereiding

Nadere informatie

RAW Stadsingenieurs Bestek Datum: te Utrecht

RAW Stadsingenieurs Bestek Datum: te Utrecht RAW0002-89404 Stadsingenieurs Bestek 1100007681 Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 1 01 AANBESTEDENDE DIENST 2 02 PROCEDURE 2 03 INLICHTINGEN 2 04 INSCHRIJVING 2 05 INSCHRIJVINGSSTAAT 3 06 AANBESTEDING

Nadere informatie

Stadsbedrijven Stadsingenieurs. RAW-Raamovereenkomst. Asfaltverhardingen kenmerk

Stadsbedrijven Stadsingenieurs. RAW-Raamovereenkomst. Asfaltverhardingen kenmerk Stadsbedrijven Stadsingenieurs RAW-Raamovereenkomst kenmerk 1100053758 www.utrecht.nl Rapport Status RAW-Raamovereenkomst definitief Colofon uitgave Stadsingenieurs Stadsbedrijven Gemeente Utrecht 030-286

Nadere informatie

Bladnr. 1. Nota van inlichtingen besteknummer "Dellaertweg reconstructie perceel 2" 1 OPBREEKWERKZAAMHEDEN 11 OPRUIMWERKZAAMHEDEN

Bladnr. 1. Nota van inlichtingen besteknummer Dellaertweg reconstructie perceel 2 1 OPBREEKWERKZAAMHEDEN 11 OPRUIMWERKZAAMHEDEN RAW1115-00117 Bladnr. 1 1 OPBREEKWERKZAAMHEDEN 11 OPRUIMWERKZAAMHEDEN 112 VERWIJDEREN GROENVOORZIENINGEN 1124 Bescherming bomen 112410 Toepassen stamommanteling (diam. < 0,30 m) st 5,00 V 12 OPBREKEN ELEMENTENVERHARDING

Nadere informatie

Project: Herinrichting Burgemeester van Heemstrakwartier Opdrachtgever: Gemeente De Bilt Besteknr.: DEFINITIEF - RAW1157

Project: Herinrichting Burgemeester van Heemstrakwartier Opdrachtgever: Gemeente De Bilt Besteknr.: DEFINITIEF - RAW1157 Bladnr. 1 van 10 Behoort bij: 51100411-01... I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2010) behorende bij het inschrijvingsbiljet

Nadere informatie

Onderhoud begraafplaatsen

Onderhoud begraafplaatsen Besteknummer: 15 CO 021 09 Nota van Inlichtingen Status: Definitief Versie: 01 Datum: 05-10-2015 Bladnr. 1 van 6 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Titel : Besteknummer : 15 CO 021 09

Nadere informatie

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamovereenkomst met kenmerk: BAR Raamovereenkomst speelvoorzieningen en -terreinen

Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamovereenkomst met kenmerk: BAR Raamovereenkomst speelvoorzieningen en -terreinen Bladnr. 1 van 16 Nota van inlichtingen inschrijvingsfase behorend bij: Raamovereenkomst met kenmerk: BAR-00-0006 Raamovereenkomst speelvoorzieningen en -terreinen Bladnr. 2 van 16 1. A l g e m e e n Bladnr.

Nadere informatie

Deel 2.1 Algemene gegevens 1 03 BIJLAGEN 2 07 ADRESSEN 2

Deel 2.1 Algemene gegevens 1 03 BIJLAGEN 2 07 ADRESSEN 2 Deel 2.1 Algemene gegevens 1 03 BIJLAGEN 2 07 ADRESSEN 2 Deel 2.2 Nadere beschrijving 3 3133 AANLEG PVC-RIOLERING INCL. GRONDWERK 4 3133 AANLEG PVC-RIOLERING INCL. GRONDWERK 4 325 MAKEN PUTTEN VAN GLASVEZELVERSTERKT

Nadere informatie

Koningsplein, Oranjeplein en Frankenstraat

Koningsplein, Oranjeplein en Frankenstraat RAW0028-102145 Project: Koningsplein, Oranjeplein en Frankenstraat te Maastricht Bladnr. 1 van 130 Koningsplein, Oranjeplein en Frankenstraat Besteknummer W&G-14-2016 Versie Definitief d.d. 10-01-2017

Nadere informatie

SPORTPARK 2.0 GEMEENTE AALTEN

SPORTPARK 2.0 GEMEENTE AALTEN Uitgangspunten: - Grondaankoop is niet meegenomen in deze raming - Raming exclusief: stortkosten, legeskosten vergunningen - Het aanleggen van de kabels en leidingen (nutsvoorzieningen) is niet meegenomen

Nadere informatie

TOELICHTING: GRONDROERDERSREGELING EN RAW-BESTEKKEN

TOELICHTING: GRONDROERDERSREGELING EN RAW-BESTEKKEN Bladnr. 1 van 5 TOELICHTING: GRONDROERDERSREGELING EN RAW-BESTEKKEN Sinds 1 juli 2008 is de 'Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten' ofwel de Grondroerdersregeling van kracht. Deze wet is bedoeld

Nadere informatie

A) 1) gevestigd te 2) B) 1) C) 1) verklaart (verklaren) zich door ondertekening dezes bereid de uitvoering van 3)

A) 1) gevestigd te 2) B) 1) C) 1) verklaart (verklaren) zich door ondertekening dezes bereid de uitvoering van 3) Bladnr. 1 van 2 Behoort bij: bestek 10-10 "Onderhoud asfaltverhardingen 2010-2011" I N S C H R I J V I N G S B I L J E T De hierna te noemen inschrijver(s): A) 1) gevestigd te 2) B) 1) gevestigd te 2)

Nadere informatie

1.2 Verhardingselement: straatbaksteen, betonstraatstenen, betontegels en (natuursteen)keien.

1.2 Verhardingselement: straatbaksteen, betonstraatstenen, betontegels en (natuursteen)keien. KWALITEITSNORMEN 1. BEGRIPPEN Standaard RAW 2010 31.41.01 Algemeen 1.1 Te verstaan is onder: a. straatlaag: laagje zand waarin wordt gestraat, eventueel van een andere samenstelling dan het materiaal waarop

Nadere informatie

De reconstructie van de riolering en herinrichting openbare ruimte in de woonwijk De Vergt te Zaltbommel. Bladnr

De reconstructie van de riolering en herinrichting openbare ruimte in de woonwijk De Vergt te Zaltbommel. Bladnr Bladnr. 1 GEMEENTE ZALTBOMMEL Besteknr. 2015-01 Bestek voor. Opdrachtnr: 2015-01 datum: 8 september 2015 Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 2 01 AANBESTEDER 3 02 PROCEDURE 3 03 INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE

Nadere informatie

I N S C H R I J V I N G S S T A A T

I N S C H R I J V I N G S S T A A T RAW0067-88466 Groningen Seaports Bladnr. 1 van 8 Behoort bij: bestek 2013-41 I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Papendrecht, Postbus 11, 3350 AA Papendrecht (NL). t.a.v.: dhr. B.M. Laarhoven. Tel.:

Nadere informatie

GWC Fietspad Ossebroeken en Sportlaan Beilen - Hijken Bladnr. 1 Gemeente Midden-Drenthe PN.: Bestek Sweco d.d.

GWC Fietspad Ossebroeken en Sportlaan Beilen - Hijken Bladnr. 1 Gemeente Midden-Drenthe PN.: Bestek Sweco d.d. GWC110901 Fietspad Ossebroeken en Sportlaan Beilen - Hijken Bladnr. 1 OMSCHRIJING HOEEEL ERPLICHTING 1 Onderdeel 1: Fietspad Beilen-Hijken 11 oorbereidend en opruimingswerk 112 erkeersmaatregelen 1121

Nadere informatie

Royal Haskoning is lid van de Bond van Nederlandse Bestekdeskundigen

Royal Haskoning is lid van de Bond van Nederlandse Bestekdeskundigen RAW0040-00628 Gemeente Leiden Besteknr: 09-06 Bladnr. 1 van 68 B E S T E K E N V O O R W A A R D E N Gemeente Leiden Herinrichting Stadhuisplein en Vismarkt Besteknr. 09-06 Nijmegen, 06 augustus 2009 Royal

Nadere informatie

BESTEK EN VOORWAARDEN VOOR Olympiasingel te Elst. Besteknummer: Versie: D Status: DEFINITIEF d.d. 18 januari 2011

BESTEK EN VOORWAARDEN VOOR Olympiasingel te Elst. Besteknummer: Versie: D Status: DEFINITIEF d.d. 18 januari 2011 RAW0707-00057 Bladnr. 1 BESTEK EN VOORWAARDEN VOOR Olympiasingel te Elst Besteknummer: 2010-22 Versie: D Status: DEFINITIEF d.d. 18 januari 2011 Bladnr. 2 RAW0707-00057 RAW0707-00057 Bladnr. 3 0. T O T

Nadere informatie

In "Deel 0 TOTSTANDKOMING VAN DE OVEREENKOMST" zijn geen wijzigingen.

In Deel 0 TOTSTANDKOMING VAN DE OVEREENKOMST zijn geen wijzigingen. Bladnr. 1 van 18 Nota van inlichtingen behorend bij: Bestek en voorwaarden voor" Besteksnummer: 2012-05 NOTA VAN INLICHTINGEN d.d. 6 februari 2013 In "Deel 0 TOTSTANDKOMING VAN DE OVEREENKOMST" zijn geen

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 198. Projectnummer 09-IB-022: "Toegankelijke bushalteplaatsen" Besteknummer "Toegankelijke bushalteplaatsen."

Bladnr. 1 van 198. Projectnummer 09-IB-022: Toegankelijke bushalteplaatsen Besteknummer Toegankelijke bushalteplaatsen. RAW0110-00163 Projectnummer 09-IB-022: Bladnr. 1 van 198 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau BESTEK 09-34: "Toegankelijke bushalteplaatsen." INFRA PMC B.V. Zoetermeer

Nadere informatie

I N S C H R I J V I N G S S T A A T

I N S C H R I J V I N G S S T A A T RAW0008 Besteksnr. 6160 Bladnr. 1 van 10 Behoort bij: 6160... I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2010) behorende

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 86 10-03-2011. Projectnaam: Herinrichting Oostvlietpolder Besteknummer10-26: Bouwrijp maken volkstuinen fase 1

Bladnr. 1 van 86 10-03-2011. Projectnaam: Herinrichting Oostvlietpolder Besteknummer10-26: Bouwrijp maken volkstuinen fase 1 RAW0110-00211 Bladnr. 1 van 86 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau BESTEK 10-26 "Oostvlietpolder, bouwrijp maken volkstuinen Fase 1" INFRA PMC B.V. Zoetermeer 1

Nadere informatie

Aanleg Kasteeltuin Zevenbergen Aanbestedende Dienst: Gemeente Moerdijk Referentie:

Aanleg Kasteeltuin Zevenbergen Aanbestedende Dienst: Gemeente Moerdijk Referentie: Nota van Inlichtingen Aanleg Kasteeltuin Zevenbergen Aanbesteding Aanleg Kasteeltuin Zevenbergen Aanbestedende Dienst: Gemeente Moerdijk Referentie: 2016-010 Omschrijving: Gemeente Moerdijk gaat de locatie

Nadere informatie

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie.

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie. Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer. Aankondiging van een opdracht. Werken. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contactpunt(en): Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Afdeling Inkoop

Nadere informatie

gemeente heerlen Kunstgrasvelden Varenbeuk en Terworm Documentnr. B februari 2014

gemeente heerlen Kunstgrasvelden Varenbeuk en Terworm Documentnr. B februari 2014 Begroting gemeente heerlen Kunstgrasvelden Varenbeuk en Terworm Documentnr. B2014-02 19 februari 2014 F! " #! # " $ % & ' ( ) * +, -.. ) & / 0 1 1 $ 2 3 ' * -. ), +, -.. ) & 4 5 # " $! " # 5 6 7 6 8 9

Nadere informatie

BESTEK OMSCHRIJVING EEN HOEVEELHEID PRIJS TOTAAL POST HEID RESULTAATS PER BEDRAG NUMMER VERPLICHTING EENHEID IN

BESTEK OMSCHRIJVING EEN HOEVEELHEID PRIJS TOTAAL POST HEID RESULTAATS PER BEDRAG NUMMER VERPLICHTING EENHEID IN BESTEK OMSCHRIJVG EEN HOEVEELHEID PRIJS TOTAAL 1 Verkeersmaatregelen & opruimingswerkzaamheden 10 Verkeersmaatregelen 101010 Verkeersmaatregelen EUR 10.000,00 N 1,00 10.000,00 104 Boombescherming op bouwlocaties

Nadere informatie

PvE voor nieuwe wijk Lage Heide te Valkenswaard

PvE voor nieuwe wijk Lage Heide te Valkenswaard PvE voor nieuwe wijk Lage Heide te Valkenswaard Programma van eisen Gemeente Valkenswaard december 2010 definitief PvE voor nieuwe wijk Lage Heide te Valkenswaard Programma van eisen dossier : AC3113-002.001

Nadere informatie

RAW Cursusbestek RAW-bestek met voorbeelden en toelichtingen en teksten uit de RAW-cursussen

RAW Cursusbestek RAW-bestek met voorbeelden en toelichtingen en teksten uit de RAW-cursussen RAW Cursusbestek 2015 RAW-bestek met voorbeelden en toelichtingen en teksten uit de RAW-cursussen ! RAW0123 Cursusbestek CROW Aanbesteden en Contracteren Bladnr. 1 van 80 RAW Cursusbestek 2015 RAW-bestek

Nadere informatie

Bladnr. 1 van 6. GHG Nota van inlichtingen Bestuursdienst Ommen - Hardenberg NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK

Bladnr. 1 van 6. GHG Nota van inlichtingen Bestuursdienst Ommen - Hardenberg NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK Bladnr. 1 van 6 NOTA VAN INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE BEHOREND BIJ: BESTEK Opdrachtgever: Bestek: Team: Projectleider: College van B & W van de gemeente Hardenberg GHG00316 Openbaar Gebied Infra,geb.

Nadere informatie

01 BESTEK RENOVATIE SCHUTSKOOIWIJK 1

01 BESTEK RENOVATIE SCHUTSKOOIWIJK 1 01 BESTEK RENOVATIE SCHUTSKOOIWIJK 1 Deel 0 Totstandkoming van de overeenkomst 2 01 AANBESTEDER 3 02 PROCEDURE 3 03 INLICHTINGEN INSCHRIJVINGSFASE 3 04 INSCHRIJVING 4 05 INSCHRIJVINGSSTAAT 5 06 AANBESTEDING

Nadere informatie

Bornholmstraat ZZ herverkaveling, aanleg Uppsalaweg, wijziging rondom Hanos Bestek Hoeveelheden d.d

Bornholmstraat ZZ herverkaveling, aanleg Uppsalaweg, wijziging rondom Hanos Bestek Hoeveelheden d.d Bornholmstraat ZZ herverkaveling, aanleg Uppsalaweg, wijziging om 1 OPRUIMINGSWERKEN 11 VERWIJDEREN VERHARDINGEN 111 BETONMATERIALEN 1111 Betonstraatstenen 111170 Opbreken betonstraatstenen k.f. > 3,00m

Nadere informatie

Bladnr. 2 van 10 0 RECONSTRUCTIE LAGE DONK TE ETTEN-LEUR HOEVEEL PER EEN 1 VOORBEREIDING EN OPRUIMINGSWERK 11 VERKEERSMAATREGELEN 110 VOORBEREIDENDE W

Bladnr. 2 van 10 0 RECONSTRUCTIE LAGE DONK TE ETTEN-LEUR HOEVEEL PER EEN 1 VOORBEREIDING EN OPRUIMINGSWERK 11 VERKEERSMAATREGELEN 110 VOORBEREIDENDE W Bladnr. 1 van 10 Behoort bij: 2015-10... I N S C H R I J V I N G S S T A A T Inschrijvingsstaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW Bepalingen (Standaard 2015) behorende bij het inschrijvingsbiljet

Nadere informatie

Bestek en voorwaarden. HERINRICHTING SPORTPARK KALVERDIJKJE NOORD Besteknummer: Status: Definitief Datum:25 april 2013

Bestek en voorwaarden. HERINRICHTING SPORTPARK KALVERDIJKJE NOORD Besteknummer: Status: Definitief Datum:25 april 2013 RAW0268-74569 2013-3339 Herinrichting spp. Kalverdijkje Noord Bladnr. 1 van 50 Door: KYBYS d.d. 25 april 2013 Bestek en voorwaarden HERINRICHTING SPORTPARK KALVERDIJKJE NOORD Besteknummer: 2013-3339 Status:

Nadere informatie

Lijst Privaatrechtelijke heffingen 2014

Lijst Privaatrechtelijke heffingen 2014 Lijst Privaatrechtelijke heffingen 2014 1 Aanleg standaard uitritconstructie bestaand trottoir breedte verlaagd trottoir 3 m, totale breedte 5 m, trottoir breedte max 2 m. opbreken en afvoeren trottoirbanden

Nadere informatie