Nieuwsbrief KDV Pepijn mei-juni 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief KDV Pepijn mei-juni 2017"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief KDV Pepijn mei-juni 2017 Beste ouders/verzorgers, Hier op Pepijn gaat alles zijn gangetje. Er is een klein waterpokkengolfje uitgebroken maar dat mag het plezier niet drukken. In deze nieuwsbrief wat meer informatie over deze kinderziekte. In deze nieuwsbrief komen verder onder andere de volgende onderwerpen aan de orde; gezocht OC lid, informatie over de buitenschoolse opvang als je kind 4 is geworden en naar school gaat, activiteitenprogramma, ouderportaal en nog veel meer. Het zonnetje is sinds deze week te zien en de kinderen genieten van het buitenspelen. Laten we hopen dat het zonnetje nu een tijdje bij ons blijft en we kunnen genieten van een mooie Hemelvaartsdag. Algemeen Ouderportaal/ruiltegoed Per 1 januari 2017 werken wij met ruiltegoed. Mocht u hierover nog vragen hebben, kunt u altijd kijken op onze site: Hierin worden de meest gestelde vragen m.b.t. het ruiltegoed behandeld. Mocht uw vraag er niet tussen staan, neem gerust contact met ons op: info@kinderopvanghaarlem.nl We krijgen regelmatig vragen over de feestdagen in combinatie met de mogelijkheden voor het ruiltegoed. Officiële feestdagen kunt u in uw ruiltegoed opnemen. De feestdagen kunt afmelden via het ouderportaal, u ontvangt dan ruiltegoed. Uiteraard moet de feestdag wel op uw opvang dag vallen. Het afmelden dient u zelf te doen, minimaal 4 dg voor de opvang dag via het ouderportaal. Bijvoorbeeld: uw kind komt normaal gesproken op de maandag, dan kunt u maandag 5 juni (tweede pinksterdag) zelf afmelden. U ontvangt hiervoor dan ruiltegoed. De uren van collectieve sluitingsdagen ( 2017: 27, 28, 29 december) zijn niet in het contract opgenomen en kunt u niet afmelden. U zult hiervoor geen ruiltegoed ontvangen. Intern klachtenreglement Kinderopvang Haarlem heeft in het kader van de Wet Kinderopvang een interne klachtenregeling opgesteld. De regeling beschrijft de werkwijze bij het behandelen en registeren van klachten van ouders. Uiteraard verdient de voorkeur dat ouders hun onvrede eerst bespreekbaar maken met de medewerker, management van de opvanglocatie. Leidt dit niet tot een bevredigende oplossing, dan kan een klacht ingediend worden. Nadere informatie kunt u lezen via de website van Kinderopvang Haarlem, Ouderavond 30 mei aandachtig omgaan met uw kind Namens de oudercommissie van Pepijn, Kleef en Co, Meander en Baboe wil u ik u van harte uitnodigen om onze ouderavond bij te wonen op dinsdag 30 mei aanstaande. Sabine Doekes (pedagoog Kinderopvang Haarlem) neemt ons aan de hand van beelden mee in de wereld van communicatie met kinderen. Zij laat zien hoe belangrijk het is om kinderen echt te horen en te zien. De avond zal gehouden worden bij Locatie: BSO Maraboe, Obistraat 97 Tijd: uur (inloop19.30) Kosten: geen Het belooft een interactieve avond te worden dus meld snel aan! Aanmelden kan via de intekenlijst bij de groepen.

2 Sport en Spel door Sport Support Hallo allemaal, Sinds kort hebben een nieuw gezicht bij Pepijn, Marjolein van Sport support. Ze organiseert 7 maandagen achter elkaar de peutergym bij ons op de locatie. Goede beweging is van groot belang voor de ontwikkeling van het jonge kind, maar dit moet vooral ook leuk zijn en aansluiten op de belevingswereld. Zo gingen we met de kinderen van elke groep een fantasiespel doen, waarin taalontwikkeling en motorische ontwikkeling aanbod kwam. Marjolein had gekleurde cirkels meegenomen dat een magische toverpad ging vormen naar het kabouterbos. Onderweg werden er denkbeeldige bloemetjes geplukt en werden alle kleuren van het pad bezongen. Eenmaal huppelend aangekomen in het kabouterbos troffen zij een slapende reus aan. Zachtjes en sluipend gingen ze kijken hoe de reus lag te slapen. De reus snurkte en kon ieder moment wakker worden, dat was best een beetje spannend. Als de reus wakker werd renden de kinderen snel weer terug naar het kabouterbos. De reus was veel te groot om daar te komen. Ieder kindje mocht een keer reus zijn en lekker hard snurken. Als laatste gingen alle kaboutertjes weer terug over het magische pad. Zo kwamen ze weer terug in de grote mensen wereld. Vol enthousiasme vertelde ze van hun avontuur met de reus, ook tijdens de lunch. Heel indrukwekkend al met al. Groetjes Hava en Joy groep 2 Thema lente Wat doen we in de lente? De lente is de uitgesproken tijd om te gaan planten. Daarvoor hebben we samen met de kinderen aarde en potjes gekocht. De potjes daar hebben we aarde in gedaan. Over een paar weken hebben we een mooie plant en kunnen we deze zomer misschien wel tomaatjes snoepen. Verder hebben we een leuke activiteit met bellenblaas gedaan. Met de kinderen hebben we buiten bellen geblazen en wat was toch leuk zeg! En helemaal leuk als we proberen om de bellen te pakken. We zijn heel druk bezig geweest met de Moederdag cadeautjes. De kinderen hebben een prachtige theepot voor hun mama gemaakt en de baby's een mooie schilderijtje. Hebben jullie de mooie tulpen in de gang ook gezien? De kinderen hebben deze kunstige creaties zelf gemaakt met een vork en verf. In de lente begint er van alles te bloeien en te groeien, we gingen met de kinderen op ontdekkingsreis in de grote tuin om te kijken wat er zoal in de natuur te vinden is. Groet groep 4 Vooruitblik thema maanden Deze maand staat het thema Dit ben ik! op de agenda. Een greep uit de activiteiten. Liedje aanleren, dit zijn mijn wangetjes. Woordkaarten: kijk eens wat ik aan heb. Memory. Hoe dans jij?(dansen en bewegen op je eigen manier). Hoofd schouders knie en teen. Knutsel je eigen spiegel, een doorzichtig portret. Genoeg om uit te kiezen zeg ik zo. Kijk voor alle activiteiten op het weekprogramma in de gang.

3 Kijk Afgelopen voorjaar zijn de medewerkers gestart met de training kijk. Kijk is onze nieuwe observatie methode om de ontwikkeling van kinderen te volgen. Dit betekend dat er niet meer gewerkt zal worden met Focus. Het instrument dat nu gebruikt word. De medewerkers zijn nu de opgedane kennis in de praktijk aan het trainen. Binnenkort hier meer over. Buiten spelen Zoals u heeft kunnen zien is het zonnetje weer tevoorschijn gekomen. Dit betekent voor de kinderen weer veel naar buiten, soms al meteen in de ochtend bij binnenkomst. Verzoek is aan ouders om de kinderen thuis al in te smeren. Gedurende de dag worden de kinderen door de pedagogisch medewerkers ingesmeerd. Er hoeft hiervoor geen zonnebrand te worden meegegeven behalve als het kind allergisch is en eigen zonnebrand heeft. Bij warm weer zal er verder meer drinken worden aangeboden. BSO(Buitenschoolse opvang) Voor sommige misschien nog een ver van mijn bed show maar ik wil er toch even iets over vertellen. Vanaf 4 jaar mag een kind naar school en zal de dagopvang verlaten. Indien er na schooltijd opvang nodig is dan kan dit ook bij kinderopvang Haarlem. Cluster Pepijn heeft 3 BSO locaties, de Zeester, de Neptunus en de Octopus, die de opvang verzorgen na schooltijd van de Zonnewijzer, de Bavinck- en de Wilgenhoek school. Alle 3 fijne opvanglocaties met allemaal hun eigen charme. Als extra biedt de Zeester en de Neptunus ook tegen betaling zwemlessen onder BSO tijd aan. Een kijkje nemen kan altijd, de BSO s zijn geopend na schooltijd tot en in de vakanties van 8.00 uur tot Voor meer informatie en vrijblijvend inschrijven wil ik verwijzen naar de website of even contact op te nemen met afdeling plaatsing bereikbaar op Even binnenlopen op kantoor kan natuurlijk ook altijd. Vakantie doorgeven op de groep Voor een efficiënte personeelsplanning in de vakantie vragen wij ouders om alvast hun zomervakantie door te geven. Dit kan door middel van de lijsten op de groepen. (vanaf volgende week maandag) Medewerkers voeren deze dagen niet in, in flexweb, het doorgeven is voor ons om zicht te krijgen hoe de bezetting er uit zal gaan zien. Officieel dagen afmelden kunt u doen via het ouderportaal, zodat u daarover ook ruiltegoed op bouwt en optimaal van de ruiltermijn van 3 maanden houdbaarheid kunt beschikken.

4 Waterpokken Wat is waterpokken? Waterpokken is een besmettelijke vlekjesziekte. Mensen krijgen waterpokken door een virus. De meeste mensen krijgen als kind waterpokken. Het is meestal een onschuldige kinderziekte. Wat zijn de klachten bij waterpokken? Meestal begint waterpokken met koorts en niet lekker voelen. Andere klachten zijn: Na 1 of 2 dagen ontstaan op de huid kleine rode bultjes. De bultjes worden blaasjes die erg kunnen jeuken. De blaasjes worden korstjes. De blaasjes kunnen op het hele lichaam zitten. Ze zitten vooral op het lijf, het gezicht en tussen de haren. Soms zitten de blaasjes ook in de mond. Dit kan erg pijnlijk zijn. De klachten duren ongeveer tien dagen. Het virus kan op oudere leeftijd soms weer actief worden. Het kan dan gordelroos veroorzaken. Hoe kunt u waterpokken krijgen? Het virus zit in de keel en neus van iemand die besmet is. Door hoesten, niezen en praten, komen kleine druppeltjes met het virus in de lucht. Mensen kunnen deze druppeltjes inademen en besmet raken. Het virus zit ook in het vocht dat in de blaasjes zit. Waterpokken zijn heel besmettelijk: Al 2 dagen voordat de rode bultjes te zien zijn op de huid, totdat de meeste blaasjes een korstje hebben. De tijd tussen besmet raken en ziek worden is ongeveer 10 dagen tot 3 weken. Is waterpokken te behandelen? Behandeling door een arts is meestal niet nodig. De ziekte geneest zonder medicijnen. Er zijn middeltjes die de jeuk minder kunnen maken. Verder is het belangrijk om niet aan de blaasjes te krabben. Aan blaasjes krabben kan zorgen voor ontstoken wondjes. Houd daarom de nagels kort. Wie kan waterpokken krijgen? Sommige mensen kunnen erger ziek worden van waterpokken: pasgeborenen van moeders die zelf waterpokken doormaken vlak voor of na de bevalling mensen die minder afweer hebben vrouwen die zwanger zijn Deze mensen kunnen beter uit de buurt blijven van iemand met waterpokken. Dat is alleen nodig als ze nog geen waterpokken hebben gehad. Bijna alle volwassenen in Nederland hebben ooit waterpokken gehad (95%). Mensen die al waterpokken hebben gehad, kunnen de ziekte niet meer krijgen. Loopt u extra risico en heeft u contact gehad met iemand met waterpokken? Bel dan uw huisarts. ( informatie afkomstig van de RIVM) Hoe gaat dat op Pepijn? Heeft uw kind waterpokken maar gaat het verder goed met hem/haar dan mag uw kind naar de opvang komen.

5 Gezocht: Nieuwe leden oudercommissie Pepijn Beste ouders en/of verzorgers, Wegens het 4 jaar worden van hun kinderen gaan er op korte termijn 2 OC leden het OC team verlaten. De OC is dan ook op zoek naar betrokken enthousiaste ouders. Ben je een ouder/verzorger die betrokken is bij wat er op Pepijn gebeurt? Ben je graag praktisch bezig of houd je meer van theorie? In alle gevallen zijn we op zoek naar jou! Als oudercommissie organiseren we onder andere (mede) het zomerfeest, de lichtjesmiddag, het Sinterklaasfeest. Ook adviseren en denken wij mee over het pedagogisch beleid. Wij zouden het heel leuk vinden als je onze commissie zou willen komen versterken. Spreekt dit je aan, laat het ons weten en woon vrijblijvend eens onze vergadering bij. Je bent van harte welkom. Voor informatie zijn wij bereikbaar via: oudercommissiepepijn@gmail.com Namens de oudercommissie Andrea de Roos-Schmidt Themamaanden mei t/m 23/6 Dit ben ik! 26 juni t/m 28 juli Vormen en Kleuren 31 juli t/m 1 september Zomer 4 september t/m 6 oktober Maan en Sterren 9 oktober t/m 10 november Herfst 13 november t/m 22/12 Feest Belangrijke dagen die eraan gaan komen Ouderavond aandachtig omgaan met je 30 mei kind Zomerfeest thema Vormen en kleuren 8 juli 10 uur-12 uur Modderdag 29 juni Sluitingsdagen 2017 Hemelvaart Tweede pinksterdag Kerstsluiting Donderdag 25 mei Maandag 5 juni 25 december t/m 29 december (collectieve sluitingsdagen) Belangrijke contactgegevens Telefoonnummer adres Groep Pepijngroep1@gmail.com Groep Pepijngroep2@gmail.com Groep Pepijngroep3@gmail.com Groep Pepijngroep4@gmail.com Mieke m.van.der.kroft@kinderopvanghaarlem.nl Angela a.portegijs@kinderopvanghaarlem.nl Wij hopen u zo weer voldoende geïnformeerd te hebben! Mocht u nog vragen hebben, dan horen we dat natuurlijk graag. Namens team Pepijn, Angela Portegijs, Clustermanager werkeenheid Pepijn

Nieuwsbrief BSO S Zeester en Neptunus Juni 2017

Nieuwsbrief BSO S Zeester en Neptunus Juni 2017 Nieuwsbrief BSO S Zeester en Neptunus Juni 2017 Beste ouders/verzorgers, Dagje strand In deze nieuwsbrief vindt u informatie en vooral veel foto s van activiteiten van BSO de Zeester en de Neptunus. Algemeen

Nadere informatie

Paulo Freire NIEUWS brief

Paulo Freire NIEUWS brief Paulo Freire NIEUWS brief 6 januari 2016 schooljaar 2015-2016 Week 1 Nummer 16 NIEUWJAAR Het team wenst alle kinderen en ouders een geweldig 2016 toe. We hopen dat het voor iedereen een gezellig en succesvol

Nadere informatie

Kinderdagverblijf, peuterschool en BSO ZieZaZo

Kinderdagverblijf, peuterschool en BSO ZieZaZo Kinderdagverblijf, peuterschool en BSO ZieZaZo Nieuwsbrief mei 2017 Hierbij ontvangen jullie de derde nieuwsbrief van dit jaar! In deze nieuwsbrief: Terugblik Voor in de agenda Fotograaf Modderdag Personeelsnieuws

Nadere informatie

Parmentierweg 49 Postbus 121 2316 ZV Leiden www.ggdhm.nl 2300 AC Leiden. De GGD Hollands Midden is onderdeel van de RDOG Hollands Midden

Parmentierweg 49 Postbus 121 2316 ZV Leiden www.ggdhm.nl 2300 AC Leiden. De GGD Hollands Midden is onderdeel van de RDOG Hollands Midden Wat is waterpokken? Waterpokken is een ziekte die wordt veroorzaakt door het varicellazostervirus. De meeste mensen krijgen waterpokken als kind, meer dan 93% van in Nederland opgegroeide kinderen heeft

Nadere informatie

ALGEMEEN NIEUWS: Maria Uyttewaal, directeur

ALGEMEEN NIEUWS: Maria Uyttewaal, directeur Periode vrijdag 1 juni t/m vrijdag 8 juni 39 e jaargang nr. 35 ALGEMEEN NIEUWS: Jubileumschoolreis De Vosseschans: Op donderdag 7 juni a.s. gaan wij met de hele Vosseschans op schoolreis vanwege het 45

Nadere informatie

Nieuwsbrief BSO S Cluster Pepijn Juni 2016

Nieuwsbrief BSO S Cluster Pepijn Juni 2016 Nieuwsbrief BSO S Cluster Pepijn Juni 2016 Beste ouders/verzorgers, In deze nieuwsbrief vindt u informatie over de BSO locaties van Cluster Pepijn. Onder andere informatie over ons nieuwe activiteitenbeleid

Nadere informatie

Waterpokken. Maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen

Waterpokken. Maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen Waterpokken Maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen Inleiding U heeft van uw arts gehoord dat bij u of uw kind (mogelijk) het waterpokkenvirus aanwezig is. Net als alle andere Nederlandse

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 openingstijden 5 wennen 5 Visie 5 Dagprogramma 6 Oudercontact 6 dagelijks contact

Nadere informatie

Mocht u vragen hebben dan kunt u terecht bij de leidinggevende van uw locatie.

Mocht u vragen hebben dan kunt u terecht bij de leidinggevende van uw locatie. Informatie aan ouders over zieke kinderen Voorwoord Uitgaande van de richtlijnen van de GGD heeft onze organisatie een beleid ontwikkeld dat handvatten geeft bij eventuele ziekte van uw kind(eren). Dit

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, Beste ouders/verzorgers, Inleiding Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en locatie de Apenrots. Manager Kinderopvang Onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari/maart 2015 NSO s Neptunus, Zeester en de Octopus

Nieuwsbrief februari/maart 2015 NSO s Neptunus, Zeester en de Octopus Nieuwsbrief februari/maart 2015 NSO s Neptunus, Zeester en de Octopus Beste ouders/verzorgers, Voor u de nieuwsbrief vol met handige informatie over de toeslag, activiteiten en nso locaties van Cluster

Nadere informatie

Nieuwsbrief kinderdagverblijf Pepijn September /Oktober 2013

Nieuwsbrief kinderdagverblijf Pepijn September /Oktober 2013 Nieuwsbrief kinderdagverblijf Pepijn September /Oktober 2013 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt de nieuwsbrief van het kinderdagverblijf Pepijn met informatie over onder andere onze themamaanden, personele

Nadere informatie

Info /2017. Datum: Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, HOERA DALTONDAG!!

Info /2017. Datum: Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, HOERA DALTONDAG!! Info 1 2016/2017 Datum: 09-09-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Ik heb de start van dit schooljaar als heel goed ervaren. Ik heb de afgelopen week bij het rondlopen op school

Nadere informatie

Nieuwsbrief KDV Pepijn mei 2014

Nieuwsbrief KDV Pepijn mei 2014 Nieuwsbrief KDV Pepijn mei 2014 Beste ouders/verzorgers, We hebben al een aantal heerlijk zonnige dagen achter de rug. De kinderen lopen hier rond met rode blosjes en bruine gezichtjes. Er wordt dan ook

Nadere informatie

Nieuwsbrief nso locaties Octopus, Neptunus en de Zeester november 2015

Nieuwsbrief nso locaties Octopus, Neptunus en de Zeester november 2015 Nieuwsbrief nso locaties Octopus, Neptunus en de Zeester november 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u de nieuwsbrief van november, vol met leuke foto s, nieuwtjes en belangrijke data s om te onthouden.

Nadere informatie

Kinderziekten met vlekjes. Informatie voor ouders / verzorgers

Kinderziekten met vlekjes. Informatie voor ouders / verzorgers Kinderziekten met vlekjes Informatie voor ouders / verzorgers Bijna ieder kind krijgt wel eens een ziekte die vlekjes of blaasjes op de huid geeft. Meestal gaat het om waterpokken, om de vijfde ziekte,

Nadere informatie

daar krijg je zin in Juni 2015 SKH Ceder

daar krijg je zin in Juni 2015 SKH Ceder daar krijg je zin in Juni 2015 SKH Ceder Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van SKH Ceder. Verhuizing Ceder: Ja u leest het goed. De BSO gaat verhuizen. Volgend schooljaar

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg HX Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg HX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg 422 3532 HX Utrecht 030-2943995 bsoaspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Duckie. Ziektebeleid

Kinderdagverblijf. Duckie. Ziektebeleid Kinderdagverblijf Duckie Ziektebeleid Ziektebeleid Kinderdagverblijf Duckie is niet berekend op de opvang van zieke kinderen. Ziekte is echter een nogal rekbaar begrip. Er ontstaat daardoor voor de ouders

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Ay Eifel 26 3524 HH Utrecht 06 42549179 bsoay@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage vind je

Nadere informatie

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave Informatieboekje kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen tel 0592-271179 mob 06-18458678 debolderkids@gmail.com kvk nummer: 01124850 giro: 2452950 Inhoudsopgave 1. Kinderopvang de Bolderkids

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws augustus 2016 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel

Nadere informatie

Juni 2015 SKH het Spectrum

Juni 2015 SKH het Spectrum Juni 2015 SKH het Spectrum Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juni 2015 Personele bezetting Wij als teamleden van SKH het Spectrum hebben sinds 15 juni 2015, het genoegen

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Kinderopvang Nr. 1, maart 2016

Nieuwsbrief SWW Kinderopvang Nr. 1, maart 2016 Nieuwsbrief SWW Kinderopvang Nr. 1, maart 2016 kinderopvang 0-4 en buitenschoolse opvang Beste ouder(s)/verzorger(s), De lente is begonnen!!! Bij de kinderopvang is de lente 1 van de favoriete thema s

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Biliton. Bilitonkade TH Utrecht

Buitenschoolse opvang Biliton. Bilitonkade TH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Biliton Bilitonkade 44-45 353 TH Utrecht 06-3455035 bsobiliton@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Kardoen. Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht

Buitenschoolse opvang Kardoen. Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Kardoen Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht 06-22563689 bsowarmoes@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Nieuwsbrief BSO S Cluster Pepijn maart 2016

Nieuwsbrief BSO S Cluster Pepijn maart 2016 Nieuwsbrief BSO S Cluster Pepijn maart 2016 Beste ouders/verzorgers, In deze nieuwsbrief vindt u informatie over de BSO locaties van Cluster Pepijn. Nieuw klimrek bij de Octopus De wilgenhoek heeft met

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kleine-Ikke

Nieuwsbrief Kleine-Ikke Nieuwsbrief Kleine-Ikke Juli 2016 Jaargang 201 6, nummer 17 Inhoud Beste ouders 1 Sluitingsdagen 2015/2016 1 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de nieuwsbrief van Kleine-Ikke. Via deze weg houden

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws maart 2017 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel Hieronder

Nadere informatie

Weeknieuws nr november 2018

Weeknieuws nr november 2018 Weeknieuws nr.12 30 november 2018 AGENDA Datum Activiteit 4 december Sinterklaas en de Pieten op school 11 december MR vergadering 20 december Kinderen om 11:45 uur vrij s avonds kerstviering 21 december

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kleine-Ikke

Nieuwsbrief Kleine-Ikke Nieuwsbrief Kleine-Ikke December 2016 Jaargang 201 6, nummer 18 Inhoud Beste ouders 1 Sluitingsdagen 2015/2016 1 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de nieuwsbrief van Kleine-Ikke. Via deze weg houden

Nadere informatie

DATUM: 15 juli De allerlaatste Globe van dit schooljaar! Veel leuke, maar ook belangrijke nieuwtjes! Veel plezier!

DATUM: 15 juli De allerlaatste Globe van dit schooljaar! Veel leuke, maar ook belangrijke nieuwtjes! Veel plezier! Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang

werkplan buitenschoolse opvang werkplan L buitenschoolse opvang Locatie: BSO De Diamant Beemte Datum: 20 december 2017 gl Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 14 december 2017

Nieuwsbrief 8 14 december 2017 Nieuwsbrief 8 14 december 2017 GROEPSACTIVITEITEN Op donderdag 21 december en vrijdag 22 december vieren wij het kerstfeest op school. Het programma gaat er als volgt uitzien. Bij droog weer: Donderdag

Nadere informatie

Ziekte bij Calimero Kinderopvang

Ziekte bij Calimero Kinderopvang Ziekte bij Calimero Kinderopvang 1. Zieke kinderen Als team hebben we er begrip voor, dat het heel lastig kan zijn als uw kind ziek is en u moet werken. Toch is het noodzakelijk dat een kinderdagverblijf

Nadere informatie

Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy. Informatieboekje. Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy

Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy. Informatieboekje. Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy Informatieboekje Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy Voorstellen Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy van Zie uit is een voorschoolse voorziening en biedt peuterspeelzaalwerk voor peuters van 2 tot

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juni 2019 Nieuwsbrief juni 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het is voorjaar. De natuur staat weer in bloei. s Morgens mogen we wakker worden van het gefluit van de vogels. Het is bijna Hemelvaartsdag en Pinksteren.

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en Vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

Informatieboekje. Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar

Informatieboekje. Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar Informatieboekje Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar Van harte welkom bij Kinderopvang Flakkee. In dit boekje kunt u lezen wat de belangrijkste afspraken zijn: de openingstijden, de groepsindeling, de activiteiten,

Nadere informatie

Ouderfolder Buitenschoolse opvang

Ouderfolder Buitenschoolse opvang Ouderfolder Buitenschoolse opvang 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 5. Oudercontacten.... 3 6. Oudercommissie.... 4 7. Veiligheid en

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot Louis Couperrusstraat 85 3532 CX Utrecht 06-34550253 bsokikkersloot@ludens.nl Pag 1 van 9 Bedankt voor je interesse

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws juli 2017 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel Hieronder

Nadere informatie

openbare basisschool Wynwizer jaargang 11, nr 9; 18 februari 2011 Fabeltjes dit schooljaar Fabeltjes vorig schooljaar Contact

openbare basisschool Wynwizer jaargang 11, nr 9; 18 februari 2011 Fabeltjes dit schooljaar Fabeltjes vorig schooljaar Contact pagina 1 van 5 openbare basisschool Wynwizer Fabeltjeskrant jaargang 11, nr 9; 18 februari 2011 Fabeltjes dit schooljaar Fabeltjes vorig schooljaar Contact INHOUD: print deze Fabeltjeskrant Data om te

Nadere informatie

BSO de Beukelseberg. Januari 2017

BSO de Beukelseberg. Januari 2017 EXTERNE NIEUWSBRIEF Inhoudsopgave BSO de Beukelseberg Januari 2017 In deze nieuwsbrief komen de volgende onderwerpen aan bod: Nieuwe stagiaire; wijziging in sluitingsdagen; terugblik Kerstvakantie; BSN

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Bso de Velden december/ januari Algemeen

NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Bso de Velden december/ januari Algemeen NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Bso de Velden december/ januari 2017 Algemeen Steeds meer nieuwe ouders zoeken een opvanglocatie, of juist ons kinderdagverblijf/buitenschoolse

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Ay Eifel 26 3524 HH Utrecht 06-42549179 bsoay@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage vind je

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters Augustus 2013 Algemeen Samenvoegen van groepen. Wanneer er veel kinderen worden afgemeld (dit komt regelmatig

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws mei 2017 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel Hieronder

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht

Buitenschoolse opvang Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Louis Couperrusstraat 85 3532 CX Utrecht 06-34550253 bsokikkersloot@ludens.nl Pag 1 van 9 Bedankt voor je interesse in Ludens.

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SPORTSTUIF

NIEUWSBRIEF SPORTSTUIF NIEUWSBRIEF SPORTSTUIF Beste ouders/verzorgers en kinderen van, Voor jullie ligt de nieuwsbrief van de zomer van 2016. We hebben leuk nieuws voor alle ouders, verzorgers en kinderen van. Meer weten? Lees

Nadere informatie

Hulpouders Schoolfruitproject

Hulpouders Schoolfruitproject R.K. BASISSCHOOL OP T HWAGVELD Proost de Beaufortstraat 45 6231 EB MEERSSEN Telefoon 043 3642813 info.hwagveld@innovo.nl Dinsdag 11 april 2017 Beste ouders, Ook dit jaar heeft onze school weer gebruik

Nadere informatie

Protocol Ziekte Protocol ziekte Peuteropvang Calimero versie 0 oktober 2016

Protocol Ziekte Protocol ziekte Peuteropvang Calimero versie 0 oktober 2016 Protocol Ziekte Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Zieke Kinderen... 3 2.1 Wat doen we met zieke kinderen?... 3 2.2 Wanneer kunnen kinderen niet meer op de groep blijven?... 3 2.3 Wanneer wordt de huisarts ingeschakeld?...

Nadere informatie

Samen op ontdekkingsreis

Samen op ontdekkingsreis Samen op ontdekkingsreis Dagopvang & Buitenschoolse opvang Ga je mee op REIS? Stichting Kids2b, de leukste kinderopvang in Noord-Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar ontwikkelen zich bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief augustus 2017 Nieuwsbrief augustus 2017 Lieve ouders en kinderen, Welkom Wij mogen een aantal nieuwe kinderen en hun ouders welkom heten. Jairo en Emily wensen we een hele fijne tijd op de babygroep toe en Sem op de

Nadere informatie

Nieuwsflits, woensdag 27 maart 2013 Rapportgesprekken. Digiduif

Nieuwsflits, woensdag 27 maart 2013 Rapportgesprekken. Digiduif Delflandlaan 6 2273 CS Voorburg 070 3865323 info@dedijsselbloem.nl www.dedijsselbloem.nl Nieuwsflits, woensdag 27 maart 2013 Rapportgesprekken Volgende week donderdag vindt, voor de groepen 3 t/m 7, het

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Avontuur. Thorbeckelaan 18A 3552 CS Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Avontuur. Thorbeckelaan 18A 3552 CS Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Avontuur Thorbeckelaan 18A 3552 CS Utrecht 030 820 07 30 avontuur@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef (BSO) Naar de buitenschoolse opvang Het team van Kindercentra De Roef doet enorm zijn best om het uw kind naar de zin te maken. Waar niets hoeft en bijna alles mag. Uw kind kan knutselen, vrij spelen,

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di-Do- en vrijdag Openingstijden Het Kraaiennest Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Harlekino. Verlengde Hoogravenseweg BB Utrecht /

Buitenschoolse opvang Harlekino. Verlengde Hoogravenseweg BB Utrecht / Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Harlekino Verlengde Hoogravenseweg 37 3525 BB Utrecht 030 8200747 / 06 14477078 bsoharlekino@ludens.nl Bedankt voor je interesse

Nadere informatie

OVERBLIJFGIDS ouders

OVERBLIJFGIDS ouders OVERBLIJFGIDS ouders Deze gids bevat alle informatie die noodzakelijk is om uw kind te laten deelnemen aan de tussenschoolse opvang van PCBS De Wegwijzer. Inleiding Uw kind blijft tussen de middag bij

Nadere informatie

Huisregels zieke kinderen Peuterspeelzaal Tamarinde

Huisregels zieke kinderen Peuterspeelzaal Tamarinde Huisregels zieke kinderen Peuterspeelzaal Tamarinde 2016 2017 Huisregels zieke kinderen Peuterspeelzaal Tamarinde is niet berekend op de opvang van zieke kinderen. Ziekte is echter een nogal rekbaar begrip.

Nadere informatie

Peuterspeelzaal De Paddestoel. Informatie boekje. Contact: De Dwergenhut Peuterspeelzaal De Paddestoel Strijplaan GJ Rijswijk

Peuterspeelzaal De Paddestoel. Informatie boekje. Contact: De Dwergenhut Peuterspeelzaal De Paddestoel Strijplaan GJ Rijswijk Peuterspeelzaal De Paddestoel Contact: De Dwergenhut Peuterspeelzaal De Paddestoel Strijplaan 103-105 2285 GJ Rijswijk Vaste telefoon: 070 75333939 Jolanda Steinmetz: 06 29537781 Anita van Wolferen: 06

Nadere informatie

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop, Postbus 2225, 8355 ZJ Giethoorn tel 0521-362520 In deze uitgave vindt u ons dienstenaanbod en onze huisregels, sluitingsdagen, schoolvrije

Nadere informatie

Zonnebloem NIEUWS. Voor wekelijkse updates, like ons op Facebook: December Contact Groene BSO

Zonnebloem NIEUWS. Voor wekelijkse updates, like ons op Facebook: December Contact Groene BSO December 2016 Zonnebloem NIEUWS Contact Groene BSO kasper@degroenebso.com bob@degroenebso.com Contact Kinderopvang de Zonnebloem: katelijne@kinderopvangikke.nl Contact Oudercommissie: OCIkkeookZonnewende@gmail.com

Nadere informatie

Mei/Juni Nieuwsbrief BSO de Eendracht

Mei/Juni Nieuwsbrief BSO de Eendracht Locatie nieuwsbrief a nieuwsbrief Hierbij ontvangt u de locatienieuwsbrief van BSO de Eendracht. In deze nieuwsbrief vindt u algemene informatie en leuke weetjes over het reilen en zeilen bij de BSO. Kantoor

Nadere informatie

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop, Postbus 2225, 8355 ZJ Giethoorn tel 0521-362520 In deze uitgave vindt u ons dienstenaanbod en onze huisregels, sluitingsdagen, schoolvrije

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders september 2016

Nieuwsbrief voor ouders september 2016 Nieuwsbrief voor ouders september 2016 Beste ouders, Het schooljaar is van start gegaan! Alle kinderen zijn inmiddels alweer een beetje gewend aan hun nieuwe groep en/of lokaal en hebben alweer een paar

Nadere informatie

Januari 2012. Beste ouders, De beste wensen voor het jaar!!

Januari 2012. Beste ouders, De beste wensen voor het jaar!! Januari 2012 Beste ouders, De beste wensen voor het jaar!! Als startende kinderopvang (jazeker, het volledige eerste jaar heten we startend ) zitten we vol plannen om nog leuker, gezelliger, beter, professioneler

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Maan. Oude liesbosweg SB Utrecht Apollo: Spoetnik: Kantoor:

Buitenschoolse opvang Maan. Oude liesbosweg SB Utrecht Apollo: Spoetnik: Kantoor: Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Maan Oude liesbosweg 40 3524 SB Utrecht Apollo: 06 41784264 Spoetnik:06 43779582 Kantoor: 030 8200709 bsomaan@ludens.nl Bedankt

Nadere informatie

Inleiding Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en BSO Esreinschool.

Inleiding Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en BSO Esreinschool. Inleiding Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en BSO Esreinschool. Terugblik De afgelopen maanden zijn we erg druk geweest

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2017

KindeRdam PakketWijzer 2017 KindeRdam PakketWijzer 2017 locaties Rotterdam Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang, Buitenschoolse opvang (BSO) en peuteropvang overzichtelijk voor u op een rij. Versie

Nadere informatie

Opvangwijzer Peuterspeelzaal 2-4 jaar. Welkom bij Kinderopvang Baarn!

Opvangwijzer Peuterspeelzaal 2-4 jaar. Welkom bij Kinderopvang Baarn! Opvangwijzer Peuterspeelzaal 2-4 jaar Welkom bij Kinderopvang Baarn! Opvangwijzer peuterspeelzaal 2-4 jaar september 2019 Peuterspeelzaal Eerste kennismaking Binnenkort mogen wij jullie kind verwelkomen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM KdvPippeloen/ Kdv&Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM KdvPippeloen/ Kdv&Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM KdvPippeloen/ Kdv&Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters November 2012 Beste ouders/verzorgers, Hierbij de nieuwsbrief voor november 2012. Algemeen Brandoefening In

Nadere informatie

De Hasselbode Winter 2011

De Hasselbode Winter 2011 De Hasselbode Winter 2011 Geachte ouders, U ontvangt de Hasselbode van De Hasselbraam. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van actuele ontwikkelingen op De Hasselbraam. De kinderdagverblijfgroepen

Nadere informatie

Kinderdagverblijf De Tuinkabouter. Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht

Kinderdagverblijf De Tuinkabouter. Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf De Tuinkabouter Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht 3-85 98 35 tuinkabouter@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens.

Nadere informatie

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Vanaf het moment dat u aangeeft dat u opvang nodig heeft, krijgt u te maken met een aantal praktische zaken rond de plaatsing. Hiervoor volgen wij de volgende procedure.

Nadere informatie

Wat doet de GGD? Bij meerdere gevallen van bof kan de GGD onderzoek doen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de GGD.

Wat doet de GGD? Bij meerdere gevallen van bof kan de GGD onderzoek doen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de GGD. Wat is bof? Bof is een besmettelijke ziekte waarbij de speekselklier bij het oor ontstoken is. Bof wordt veroorzaakt door het bofvirus. Bof komt regelmatig voor in Nederland. De meeste kinderen in Nederland

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doo Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Robbedoes BSO Inleiding Plaatsing Openingstijden Sluitingsdagen: Hele dagopvang tijdens schoolvrije dagen en studiedagen

Huishoudelijk reglement Robbedoes BSO Inleiding Plaatsing Openingstijden Sluitingsdagen: Hele dagopvang tijdens schoolvrije dagen en studiedagen Huishoudelijk reglement Robbedoes BSO Inleiding Dit huishoudelijk reglement maakt onderdeel uit van de plaatsingsovereenkomst. In dit huishoudelijk reglement informeren wij u over de gang van zaken omtrent

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sportstuif

Nieuwsbrief Sportstuif Nieuwsbrief Beste ouders, verzorgers en kinderen van, In de zomervakantie hebben zich bij veel veranderingen voorgedaan. Sanne is naar de andere locatie van in Asten gegaan, Mieke en Rachelle zijn het

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2017

Nieuwsbrief november 2017 Nieuwsbrief november 2017 Beste ouders/verzorgers, Pedagogisch medewerkers Helaas nemen wij in november afscheid van onze lieve juf Sabrina. Zij heeft een baan gevonden die beter bij haar past. Wij wensen

Nadere informatie

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen.

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen. Welkom in ons kindercentrum! Algemeen In kindercentrum Bij ONS vindt u een voorschoolse opvang ( VSO ) een peuterspeelzaal ( PSZ ) en een buitenschoolse opvang ( BSO ). Ons kindercentrum is gevestigd in

Nadere informatie

Kom jij ook? Fusie de eerste stap /Heyendael. Kasteelfeesten. Algemene nieuwsbrief 2019 nummer 1

Kom jij ook? Fusie de eerste stap /Heyendael. Kasteelfeesten. Algemene nieuwsbrief 2019 nummer 1 Algemene nieuwsbrief 2019 nummer 1 Fusie de eerste stap /Heyendael Eind 2018 is de intentie uitgesproken om samen te gaan met Kinderopvang Heyendael. Kinderopvang Heyendael biedt kinderdagopvang op de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), We hebben een hele sportieve periode achter de rug, daar vertellen we u graag meer over! In het Weisterbeek

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Het Palet. Vondellaan GH Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Het Palet. Vondellaan GH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Het Palet Vondellaan 176 3521GH Utrecht 030-2800136 palet@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool.

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool. INFORMATIEGIDS van de peutergroep Ds. Pieter van Dijkeschool. Schooljaar 2014 Inhoud VOORWOORD... 3 IDENTITEIT EN DOELSTELLING... 4 ALGEMENE INFORMATIE... 5 PERSONEEL... 5 AANMELDING VAN PEUTERS... 6 VOOR-

Nadere informatie

Inhoud 1. INLEIDING Het pedagogisch beleid Openingstijden De leiding van Kinderen van September

Inhoud 1. INLEIDING Het pedagogisch beleid Openingstijden De leiding van Kinderen van September Informatieboekje Inhoud 1. INLEIDING... 2 1.1 Het pedagogisch beleid... 2 1.2 Openingstijden... 2 1.3 De leiding van Kinderen van September... 3 1.4 Achterwacht en vervanging... 3 1.5 Groepsgrootte...

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Het Kleine Woud Datum: 11-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

Openingstijden: Maandag, dinsdag en donderdag is gastouderopvang Paulien Lakeman geopend. Per dag geldt er een minimale afname van 9 uur.

Openingstijden: Maandag, dinsdag en donderdag is gastouderopvang Paulien Lakeman geopend. Per dag geldt er een minimale afname van 9 uur. Inleiding: Welkom bij gastouderopvang Paulien Lakeman. De opvang is gestart op 01-02-2014 en wordt uitgevoerd door Paulien Lakeman op de Grasdijk 14 te Wervershoof. Het doel van gastouderopvang Paulien

Nadere informatie

Locatie t Snippertje Nieuwe Niedorp

Locatie t Snippertje Nieuwe Niedorp Locatie t Snippertje Nieuwe Niedorp Plaats: Onderwerp: Aan: Anna Paulowna Informatie Kappio Belangstellende ouders en verzorgers Hartelijk dank voor uw aanvraag voor plaatsing in onze kinderopvang locatie

Nadere informatie

DIRECTIE. Jaarfeest 2016

DIRECTIE. Jaarfeest 2016 DIRECTIE Jaarfeest 2016 Op 21 mei hebben we met alle groepen van stichting kinderopvang Liemeer een feestje gevierd! Gelukkig scheen de zon en konden de kinderen een vossenjacht doen waarbij de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud Nieuwsbrief April 2011 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Versje Colofon Dit is de nieuwsbrief van april 2011. In deze nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Wij wensen alle kinderen die in december jarig zijn een hele fijne verjaardag toe!! NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017

Wij wensen alle kinderen die in december jarig zijn een hele fijne verjaardag toe!! NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 Belangrijke data: 4 december inleveren surprises 5 december Sinterklaasviering 12 december STAKING (school is gesloten) 13 december zaalhandbaltoernooi groep 7 21 december Kerstviering

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Aspelin Curacaostraat 2-1 3531 XL Utrecht 030-7210320 aspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Welkom bij BSO Pure-Kids Praktische informatie over onze kinderopvang in één oogopslag

Welkom bij BSO Pure-Kids Praktische informatie over onze kinderopvang in één oogopslag Welkom bij BSO Pure-Kids Praktische informatie over onze kinderopvang in één oogopslag Hoe kunt u ons bereiken? Pure-Kids Reest 2 9406 HH Assen T. 06-27136098 Email adres: info@pure-kids.nl Eigenaren:

Nadere informatie

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Maassluis

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Maassluis Hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Opvangpakket Aantal uren Aantal weken per jaar HELE DAGOPVANG 52 weken op vaste dagen van 07:30 tot 18:00 uur. Nieuw!! HELE DAGOPVANG - 40 weken Op vaste dagen

Nadere informatie